Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

14 από τις πιο ανιστόρητες ιστορικές ταινίες του Χόλιγουντ

Από το προφανές 'Shakespeare In Love' μέχρι το 'Gladiator', το PopCode συγκεντρώνει ορισμένες από τις ταινίες που δε μας τα είπαν και τόσο ιστορικά καλά.
"Να δεις ντοκιμαντέρ αν δε σ' αρέσουν". Όχι, συμφωνώ. Και βλέπω ντοκιμαντέρ. Οι δραματοποιημένες, όμως, αποδόσεις μιας ιστορικής στιγμής θα έχουν πάντα περισσότερους θεατές. Δεν είναι λίγοι αυτοί, μάλιστα, αυτοί που παίρνουν όσα παρουσιάζονται στη μεγάλη οθόνη τοις μετρητοίς και θα ήταν αφελές να αρνηθούμε ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να διαμορφώσει λανθασμένες εντυπώσεις για ιστορικά περιστατικά, πρόσωπα και περιόδους. Γι' αυτό και έχει πάντα ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα κινηματογραφικά γεγονότα με τα πραγματικά.
Κάτι τέτοιο επιχειρούμε παρακάτω, με μερικά αντιπροσωπευτικά παραδείγματα:

THEY DIED WITH THEIR BOOTS ON (1941)

Η πιο ανιστόρητη ιστορική ταινία όλων των εποχών, σύμφωνα με τους ιστορικούς επιστήμονες. Η αφήγηση ακολουθεί τη ζωή και τις πολεμικές περιπέτειες του ήρωα του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, George Armstrong Custer, και κορυφώνεται σε μια μάχη που πήρε τη ζωή του ίδιου και 200 ακόμα ανδρών. 
Οι ανακρίβειες της ταινίας εντοπίζονται κυρίως στον πρωταγωνιστή της. Η προαγωγή του δεν ήταν γραφειοκρατικό λάθος, δεν έπεσε στο αλκοόλ το 1865 (το είχε κόψει από το 1862), δε μπήκε στη μάχη με σκοπό να αυτοθυσιαστεί και, κυρίως, δεν είχε ανιδιοτελή κίνητρα υπέρ των Ινδιάνων.

AMADEUS

Το μεγαλύτερο μέρος του ‘Amadeus’ είχε να κάνει με τη διαμάχη μεταξύ Mozart και Salieri, αλλά οι δυο τους δεν είχαν ποτέ τόσο μεγάλη έχθρα. Στη χειρότερη ήταν απλά ανταγωνιστές με φιλικές σχέσεις. Επίσης, στην αρχή της ταινίας, ο Salieri δηλώνει ότι αντάλλαξε την μουσικότητά του με την αποχή από το σεξ - στην πραγματικότητα είχε 8 παιδιά και κάμποσες ερωμένες.

BRAVEHEART

Ο ήρωας της Σκωτίας, William Wallace, όχι μόνο δεν ήταν ταπεινής καταγωγής όπως παρουσιάζεται στην ταινία (ήταν απόγονος ευγενών), αλλά η ερωτική του σχέση με την Isabella of France, πολύ βασική υποπλοκή για την εξέλιξη της ταινίας, δε συνέβη ποτέ. Για την ακρίβεια, η Isabella ήταν 3 ετών όταν ο Wallace έκανε την επανάστασή του, η μάχη στη Sterling Bridge δεν είχε καν γέφυρα στην πραγματικότητα, και τα κιλτ φοριούνται στην ταινία περίπου 300 χρόνια νωρίτερα από τη είσοδό τους στο σκωτσέζικο dress code.

ANASTASIA

Δεν ξέρουμε πώς το πήρατε όταν μάθατε την πραγματική κατάληξη της Αναστασίας Ρομανόφ - μάλλον αυτό θα σχετίζεται με την ηλικία που είδατε την ταινία της 20th Century Fox - αλλά κάποιοι ήμασταν απαρηγόρητοι. Το ‘Anastasia’ πήρε αφορμή από τις διάφορες γυναίκες που παρουσιάζονταν κατά καιρούς ως η χαμένη πριγκίπισσα, αλλά η ταυτοποίηση των οστών που βρέθηκαν το 2007 μαζί με εκείνα του αδερφού της, έβαλε μόνιμα τέλος σε θρύλους και εικασίες.

POCAHONTAS

Άλλο ένα μικροσόκ (ok, μεγαλοσόκ) πάθαμε όταν διαπιστώσαμε ότι η Pocahontas δεν κατέληξε στην πραγματικότητα με τον John Smith. Disney μου, πλανεύτρα. Η Pocahontas ήταν μόλις 12 ετών όταν γνώρισε τον 27χρονο τότε, John, και η πράξη αυτοθυσίας της για να τον σώσει από τον πατέρα της, Chief Powhatan, αμφισβητείται από τους ιστορικούς. Η νεαρή Ινδιάνα παντρεύτηκε τον Άγγλο John Rolfe, μετακόμισε στην Αγγλία και ασπάστηκε τον καθολικισμό. To sequel της Disney που δείχνει πάνω-κάτω αυτό ως εξέλιξη απλά αρνούμαστε να το αποδεχθούμε.

SHAKESPEARE IN LOVE

Η μικρή ταινία που τα κατάφερε και κέρδισε το αγαλματίδιο Καλύτερης Ταινίας στα Όσκαρ του 1999- μαζί με 6 ακόμη αγαλματίδια - δεν υποκρίθηκε ποτέ ότι ήταν ακριβής στην αφήγησή της. Ο Marc Norman που έγραψε το σενάριο, έφτιαξε ένα σύμπαν όπου ο Shakespeare ήταν ένας φτωχός και μόνος συγγραφέας, ερωτευμένος με τη Gwyneth Palthrow που του έδωσε την έμπνευση για το ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’.
Δε χρειαζόταν όμως το σύμπαν να στηθεί και με πολλές αναχρονιστικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα σύγχρονα ποτήρια μπύρας. Επίσης, τα θέατρα θα ήταν κλειστά εκείνη την εποχή λόγω της βουβωνικής πανώλης, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι η βασίλισσα δε θα παρακολουθούσε παράσταση ανάμεσα στους υπηκόους της. Όλες οι παραστάσεις που ήθελε να δει παρουσιάζονταν στην αυλή της.

10,000 B.C.

Το ‘10,000 B.C.’ δεν είναι μόνο η χειρότερη ταινία του Roland Emmerich, είναι και απολύτως ανιστόρητη στον τρόπο που αποδίδει την εποχή της. Μεταλλικά εργαλεία σαν αυτά που βλέπουμε δε θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί, αφού η χρήση μετάλλου έγινε 6.000 χρόνια αργότερα. Επίσης, τα μαμούθ όχι μόνο δε βοήθησαν στην κατασκευή των Πυραμίδων, αλλά οι ίδιες οι Πυραμίδες δε θα χτίζονταν για 8.000 χρόνια ακόμη.

THE PATRIOT

Από τις πιο ένοχες περιπτώσεις στη λίστα. Ο big bad, Tarleton, που υποδύθηκε ο Jason Isaacs δε αποδεικνύεται από πουθενά ότι καταπάτησε τους κανόνες εμπλοκής, πόσω μάλλον ότι σκότωνε παιδιά στην ψύχρα κι έκαιγε ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα σε εκκλησίες. Αντίθετα, ο άνθρωπος στον οποίο βασίστηκε ο χαρακτήρας του Gibson, Francis -The Swamp Fox’ Marion, κυνηγούσε Ινδιάνους για σπορ και βίαζε τις σκλάβους του.

APOCALYPTO

Όπως έκανε και με τα αραμαϊκά στο ‘Passion of the Christ’, ο Mel Gibson χρησιμοποίησε την πραγματική αρχαία γλώσσα των Mayans στο ‘Apocalypto’, δίνοντας έναν αέρα αυθεντικότητας στην ταινία. Οι ίδιοι οι Mayans, όμως, παρουσιάζονται ως βάρβαροι, ενώ στην πραγματικότητα ήταν φιλειρηνική φυλή. Για παράδειγμα έκαναν πολύ σπάνια ανθρωποθυσίες και, εάν έκαναν, αυτές ήταν εναντίον οικογενειών και ευγενών που ανήκαν στις ελίτ τους και είχαν προδώσει την κυβέρνησή τους. Τέλος, οι Ισπανοί που καταφθάνουν στο Μεξικό στο τέλος της ταινίας, δε θα έφταναν στην περιοχή για 400 ακόμη χρόνια περίπου.

JFK

Αποτέλεσμα εικόνας για jfk movie
Το ‘JFK’ είναι από τις καλύτερες κεννεντικές ταινίες που θα δεις. Το σενάριο, όμως, περιέχει πολλές από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν απορριφθεί από την εγκληματολογική έρευνα γύρω από τη δολοφονία του 35ου Προέδρου της Αμερικής. Για παράδειγμα, η αφήγηση τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον της θεωρίας της μονής σφαίρας αποκαλώντας την χλευαστικά “magic bullet theory”, όπως κάνουν και οι πραγματικοί επικριτές της. Σύμφωνα με τη θεωρία της Warren Commission που θέσπισε ο Πρόεδρος Lyndon B. Johnson για να ρίξει φως στο περιστατικό, ήταν μία η σφαίρα που τραυμάτισε τον Kennedy και τον κυβερνήτη John Connally. Οι πολέμιοι της θεωρίας αυτής που έγινε αποδεκτή και από το δικαστήριο, υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον μία και μοναδική σφαίρα να ακολουθήσει την πορεία αυτή και άρα μιλάμε πιθανότατα για δύο σκοπευτές - ασχέτως εάν ο εγκληματολογικός έλεγχος έχει αποδείξει ότι η πορεία της σφαίρας ήταν τελικά απολύτως δυνατή.

ARGO

Το ‘Argo’ ξεχώρισε το 2012 για το εσωτερικό νεύρο, σε σκηνές που σ’ έβαζαν στην τσίτα χωρίς πολλά-πολλά. Αρκετές από τις δραματικές του στιγμές, όμως, όπως αυτή που το συνεργείο παραλίγο να λιντσαριστεί από Ιρανούς στην Τεχεράνη ή η τελευταία σεκάνς δράσης με το αεροπλάνο και τους Ιρανούς με τα αυτόματα ξωπίσω, δε συνέβησαν ποτέ. Επίσης, η αμερικανική κυβέρνηση ποτέ δεν αντιτάχθηκε στην ιδέα ενός ψεύτικου κινηματογραφικού συνεργείου. Αντίθετα, αυτή ήταν μόνο 1 από τις 3 επιλογές που έδωσε η ίδια η CIA.

PEARL HARBOR

Το ‘Pearl Harbor’ σκότωσε τουλάχιστον 20 Ιάπωνες στρατιώτες, ενώ σύμφωνα με τους ιστορικούς, στη διάρκεια της ιστορικής ημέρας δε καταρρίφθηκαν ούτε οι μισοί. Ο ίδιος ο Rafe δε θα μπορούσε να γνωρίζει από Origami γιατί η τέχνη τους δεν ήταν γνωστή στη Δύση τότε, και σίγουρα ο Roosevelt δε σηκώθηκε από την αναπηρική του καρέκλα για να εμπνεύσει με τις διαταγές του.

U-571

“Προσβολή στους πραγματικούς στρατιώτες”. Έτσι χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony Blair, το ‘U-571’. Η πλοκή αφορά στην επίταξη ενός γερμανικού υποβρυχίου από undercover Αμερικανούς ναύτες, με σκοπό την κλοπή και αποκωδικοποίηση του Enigma, της μηχανής (μηχανών μάλλον) που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για να επικοινωνούν με κρυπτογραφήματα. Η πραγματική επιχείρηση ονομαζόταν ‘Operation Primrose’, μόνο που δεν έγινε σε κανένα U-571 (έγινε στο U-110) και δε συμμετείχε σ’ αυτήν κανένας Αμερικανός. Την είχαν αναλάβει Άγγλοι πριν καν μπει η Αμερική στον πόλεμο, ενώ η αποκωδικοποίηση έγινε από Άγγλους και Πολωνούς μαθηματικούς.

GLADIATOR

Ο Ridley Scott προσέλαβε επαγγελματία ιστορικό για να τον βοηθήσει με την ταινία, αλλά αυτό δε φαίνεται να έβαλε εμπόδιο στις ανακρίβειες. Ο χαρακτήρας του Russell Crowe, Maximus, δεν υπήρξε στην πραγματικότητα, αλλά αυτή μπορεί να είναι και η μικρότερη ελευθερία που πήρε το σενάριο σε τελική ανάλυση. Ο Commodus (Joaquin Phoenix) κυβέρνησε για 13 χρόνια και όχι σκάρτα 2, ήταν νεότερος και πιο γεροδεμένος, είχε παντρευτεί και - το βασικότερο - δεν είχε σκοτώσει ποτέ τον πατέρα του για να εδραιώσει την ηγεσία του. Αντίθετα, ο αυτοκράτορας Marcus Aurelius πέθανε από ασθένεια παρόμοια με την ευλογιά και ο ίδιος ο Commodus δολοφονήθηκε στην μπανιέρα του από τον παλαιστή, Narcissus.
Πηγή:oneman.gr

Να η ευκαιρία: 10 ιδιωτικά νησιά που νοικιάζονται από 310 ευρώ/βραδιά (Photos)

Αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους η διανυκτέρευση σε ιδιωτικό νησί, φαίνεται όμως πως τελικά δεν είναι όσο ακριβό το φαντάζεται κανείς, αφού υπάρχουν ιδιωτικοί παράδεισοι σε ειδυλλιακή φύση που νοικιάζονται σε τιμές καλών ξενοδοχείων.
Το top 10 των πιο οικονομικών ιδιωτικών νησιών:
10. Colleton River Plantation, ΗΠΑ - 307 ευρώ/βραδιά
Δεν υπάρχει πιο οικονομικό ιδιωτικό νησί από αυτό. Βρίσκεται κοντά στη Νότια Καρολίνα, εκτείνεται σε μία έκταση 650 στρεμμάτων  και είναι περιστοιχισμένο από δέντρα.
9. Bird Island, Μπελίζ - 435 ευρώ/βραδιά
Το παραδεισένιο νησάκι είναι ουσιαστικά η κορυφή ενός κοραλιογενούς ύφαλου και στη μία πλευρά  του έχει κατασκευαστεί μία μαρίνα. Ο καιρός εκεί είναι καλοκαιρινός όλο τον χρόνο και τα νερά τιρκουάζ.
8. Area 51, Ship Channel Cay, Μπαχάμες - 450 ευρώ/βραδιά
Προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση στα νερά της Καραϊβικής. Το νησάκι προσφέρει πέρα από το μαγικό τοπίο και 24ωρο σέρβις, ώστε ο φιλοξενούμενος να μην έχει καμία έγνοια στον κόσμο και μόνο να απολαμβάνει τη φύση και το room service.
 7. Private Island Rental, Thousand Islands, Νέα Υόρκη -604 ευρώ/βραδιά
Και όμως, διαθέτει και η Νέα Υορκη ιδιωτικό νησάκι, στη λίμνη Άιλ, η οποία είναι γνωστή για τις ζεστές θερμοκρασίες των νερών της. Οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το νησάκι, έχουν θέα θάλασσα όπου και αν κοιτάξουν.
6. Prospect Point House, Μπαχάμες - 720 ευρώ/βραδιά
«Το κρυφό διαμάντι των ιδιωτικών αποδράσεων» αποκαλείται το συγκεκριμένο νησάκι. Τι προσφέρει; Από κολύμπι παρέα με γουρουνάκια, μέχρι μαθήματα σερφ και βαρκάδες.
5. Ipil Waterfront, Φιλιππίνες - 801 ευρώ/βραδιά
Το αρχιπέλαγος του Παλαγουάν στις Φιλιππίνες διαθέτει 1.780 μικρά νησάκια με μοναδικής ομορφιάς παραλίες, κάτω από δασώσεις γκρεμούς. Η συγκεκριμένα βίλα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια.
4. East Sister Rock Island, Φλόριντα -1.613 ευρώ/βραδιά
Σε απόσταση μόνο τριών λεπτών από τις ακτές της Φλόριντα, το East Sister Island προσφέρει την ιδανική εξωτική απόδραση. Οι επισκέπτες ωστόσο μπορούν να φτάσουν και με ελικόπτερο, καθώς η εξοχική βίλλα διαθέτει και ελικοδρόμιο.
3. Exclusive Private Island Custom, Μπελίζ - 1.643 ευρώ/βραδιά
Το συγκεκριμένο τροπικό νησάκι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 14 άτομα και διαθέτει και προσωπικό βαρκάρη. Επιπλέον, οι τυχεροί που το επισκέπτονται έχουν στη διάθεσή τους εξοπλισμό για όλα τα θαλάσσια σπορ και εξαιρετική θέα στα βουνά των Μάγια.
2. Cherry Island, Καναδάς -2.466 ευρώ/βραδιά
Στην καρδιά της λίμνης του Οντάριο στέκεται μία πανάκριβη εξοχική βίλα που μπορεί να προσφέρει μοναδικές αναμνήσεις καλοκαιρινών διακοπών.
1. Royal Belize, Μπελίζ, - 5.000 ευρώ/βραδιά
Δεν ονομάζεται βασιλικό χωρίς λόγο. Μπορεί να ακούγεται ακριβή η τιμή του, όμως μπορεί να φιλοξενήσει 18 άτομα, οπότε μειώνεται δραστικά η τιμή ανά άτομο. Προσφέρει θαλάσσια σπορ, όπως καγιάκ, και έχει βοηθητικό προσωπικό.
Πηγή:topontiki.gr

Η Σελίδα που σας Λέει Ποια Τηλεοπτική Σειρά Πρέπει να Παρακολουθήσετε


Μετά από την σελίδα που υπολογίζει πόσες ώρες έχετε περάσει βλέποντας τηλεοπτικές σειρές, σας παρουσιάζουμε την σελίδα που σας βρίσκει ποια τηλεοπτική σειρά σας ταιριάζει για να δείτε.
Η σελίδα για την οποία μιλάμε είναι η www.cabletv.com/what-to-watch, με τη διαδικασία για την εύρεση της επόμενης τηλεοπτικής σειράς που θα πρέπει να παρακολουθήσετε να είναι αρκετά απλή. Ο επισκέπτης, το μόνο που έχει να κάνει είναι να δηλώσει τουλάχιστον τρεις από τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές και να πατήσει το κουμπί GO. Η εφαρμογή θα επεξεργαστεί τις σειρές που δηλώσατε και θα σας παρουσιάσει την επόμενη σειρά που θα πρέπει να παρακολουθήσετε. Εάν η σειρά που σας προτείνει δεν σας ικανοποιεί ή την έχετε ήδη παρακολουθήσει μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Not That One και μία νέα τηλεοπτική πρόταση θα εμφανιστεί.
Εμένα έχοντας δηλώσει τις σειρές Lost, The X-Files και Game of Thrones μου έβγαλε ότι θα πρέπει να παρακολουθήσω την σειρά Fringe. Εσάς;
Πηγή:nexagon.gr

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Το μυστήριο λύθηκε επιστημονικά. Να γιατί ο/η σύντροφός μας «ξενοκοιτάει» ακόμη και όταν είστε ακριβώς δίπλα του

MAN CHEATING
Το «έργο» το έχουμε δει πολλές φορές. Στο δρόμο, στο εστιατόριο, στο μπαράκι...Εκεί που ένα ζευγάρι κάνει βόλτα, πίνει το ποτό του, απολαμβάνει ένα ρομαντικό δείπνο ο ένας από τους δύο ξαφνικά «τσεκάρει» τον άνδρα ή την γυναίκα που περνά από μπροστά του. Για πολλά ζευγάρια μια τέτοια συμπεριφορά είναι και η αιτία ακόμη και για να ξεσπάσει ένας άγριος καυγάς. Για άλλα πάλι, θεωρείται κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δεν υπάρχει θέμα για περαιτέρω συζητήσεις και γκρίνιες. Βέβαια όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει συνέχεια ίσως και οι αντιδράσεις να μην είναι οι ίδιες...
Για την επιστήμη όμως φαίνεται πως αυτή η συμπεριφορά, το να «τσεκάρουμε» δηλαδή έναν άνδρα ή μια γυναίκα που περνά από δίπλα μας, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και μάλιστα είναι κάτι που είμαστε «προγραμματισμένοι» να κάνουμε.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Jeremiah Gibson, ο οποίος είναι ειδικευμένος σύμβουλος γάμου και σχέσεων, επιμένοντας πως το να είναι κάποιος σε μια μονογαμική σχέση δεν τον σταματά από το να έλκεται από άλλους ανθρώπους. 
Όπως είπε μάλιστα στο Medical Daily, κάτι τέτοιο αποτελεί πρόβλημα μόνο όταν «εσείς και ο σύντροφός σας έχει υιοθετήσει έναν κανόνα που λέει πως “δεν κοιτάμε άλλους ανθρώπους” ή όταν γίνεται τη στιγμή που ο/η σύντροφός σας περιγράφει μια εμπειρία του ή αναφέρεται σε ένα ευαίσθητο θέμα».
Αλλά γιατί ο/η σύντροφός μας να κοιτάει άλλους/ες;
Οι άνθρωποι είναι ζώα και ως τέτοια έχουν ως προτεραιότητά την αναπαραγωγή. Η εξέλιξη λοιπόν «θέλει» τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες να αναζητήσουν πιθανούς συντρόφους που θα μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης τους είδους. Μια πρόσφατη μελέτη στο Evolutionary Psychology  και μια ακόμη το 2013, διαπιστώνουν πως οι γυναίκες εστιάζουν πρώτα στο επάνω μέρος του σώματος ενός άνδρα (αναζητώντας ενδείξεις της δύναμής του) ενώ οι άνδρες παρατηρούν το στήθος, τη μέση και τα ισχία των γυναικών.
Στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε ένα λογισμικό που καταγράφει τις κινήσεις των ματιών και έτσι χαρτογραφήθηκε η οπτική δραστηριότητα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών όταν βλέπουν διάφορους τύπους σώματος. Οι άνδρες και οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν θετικότερα σε γυναίκες με «καμπύλες» γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα πως οι άνδρες προτιμούν τις καμπύλες, καθώς αποτελούν ένδειξη γονιμότητας.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να συνεχίσουν της γενιά τους ζευγαρώνοντας με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες γι 'αυτό οι άντρες είναι πιο πιθανό να κοιτάζουν άλλες γυναίκες ακόμη και εάν βρίσκονται σε μια μονογαμική σχέση, εξηγεί η δρ. Nancy Irwin, θεραπευτής με έδρα στο Λος Άντζελες.
Τι σημαίνει για τη σχέση;
Σε γενικές γραμμές, μια τέτοια συμπεριφορά, δεν πρέπει να αποτελεί λόγο ανησυχίας. Όταν πχ ο σύντροφός σας κοιτάζει μια όμορφη γυναίκα είναι απλά μια μικρή ένδειξη πόθου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται για εσάς. Μάλιστα μια έρευνα του 2009 έδειξε πως οι άνδρες που είναι σε σχέση κοίταξαν λιγότερη ώρα τις φωτογραφίες ελκυστικών γυναικών που τους έδειξαν ενώ περισσότερη ώρα τις κοιτούσαν όσοι δεν είχαν σχέση.
Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες, βάσει των ερευνών τους, φαίνεται να απαντούν πως είναι απόλυτο φυσιολογικό να αισθανόμαστε έλξη προς άλλους ανθρώπους ενώ όπως τονίζει στο Madical Daily η κλινική ψυχολόγος Michele Barton δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να αναγνωρίζουμε την ομορφιά αλλά υπάρχει όταν αγνοούμε το άτομο που μας συνοδεύει.