Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα του κόσμου!

Κάνοντας μία βουτιά στο Mammoth, τη μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα του πλανήτη, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πάρκα του κόσμου. Θα είναι έτοιμη το 2012
Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το προσχέδιο του μεγαλύτερου θαλάσσιου θεάματος, παγκοσμίως. Προβλέπεται να ανοίξει τις πύλες του το ερχόμενο έτος και να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Το ''Mammoth'' θα κοστίσει πάνω από 9 εκατομμύρια δολάρια και θα διαθέτει μία πενταόροφη τσουλήθρα. Η τσουλήθρα θα χτιστεί στην Ιντιάνα και αναμένεται να προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Οι ιδιοκτήτες του πάρκου περιπέτειας ''Holiday World and Safari Splashin'' ανακοίνωσαν ότι για να γιορτάσουν την 65η επέτειο από το άνοιγμα του θερέτρου, θα οικοδομήσουν την γιγάντια τσουλήθρα.
Η διαδρομή θα καλύψει 3 στρέμματα, αυξάνοντας το μέγεθος του πάρκου νερού σε 30 στρέμματα. Όταν ετοιμαστεί θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή το ρεκόρ κατέχει η Wildebeest, με τους ετήσιους επισκέπτες να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.
''Υπολογίζουμε να κάνουν το γύρο του πάρκου 1.080 άτομα ανά ώρα'' δήλωσε ο Dan Koch, πρόεδρος του πάρκου.
''Θέλουμε κάτι μεγαλύτερο, θέλουμε να εντυπωσιάσουμε το κοινό μας και να του προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία που θα τη θυμούνται σε όλη τους τη ζωή'', συμπληρώνει ο ίδιος.Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πλωτό θέρετρο απίστευτης χλιδής

Ένα νέο ''αμφίβιο'' ξενοδοχείο ετοιμάζεται στο Κατάρ, Θα κοστίσει 465 εκατομμύρια δολάρια και θα περιλαμβάνει υποθαλάσσιες σουίτες και ένα υποβρύχιο ''σαλόνι- ενυδρείο'' (Pic)
Το Κατάρ είναι αναμφισβήτητα μία από τις ισχυρότερες οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο και δε χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει τον πλούτο της, με έργα όπως το το πανάκριβο πλωτό θέρετρο ''Amphibious 1000''.
Το ημι-βυθισμένο θέρετρο πάει την πολυτέλεια σε άλλο επίπεδο, κάνοντας και τους πιο απαιτητικούς να τα χάσουν με τα σχέδια που θα κοσμούν σε λίγο καιρό την ακτή του Κατάρ.
Το κόστος κατασκευής ιλιγγιώδες, καθώς υπολογίζουν ότι θα αγγίξει τα 465 εκατομμύρια δολάρια.

 
Σχεδιασμένο από τον ιταλικό οίκο Giancarlo Zema Design Group, θα περιλαμβάνει τέσσερα γιγάντια ξενοδοχεία με υποθαλάσσια δωμάτια, τα οποία θα μοιάζουν με υπερπολυτελή γιότ.
Επίσης, θα υπάρχουν 80 αυτόνομες πλωτές σουίτες, οι οποίες θα ονομάζονται ''μέδουσες''. Η κάθε σουίτα θα έχει τέσσερις ορόφους και ένα υποβρύχιο σαλόνι-ενυδρείο.
Υδρογονοκίνητα σκάφη, νέας τεχνολογίας, θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε κάθε σημείο της πλωτής πολιτείας, η οποία θα έχει εντυπωσιακή ομοιότητα με το Palm Island, του Ντουμπάι.
''Είναι σαν μία μεγάλη υδρόβια ζωή που επεκτείνεται από τη στεριά στη θάλασσα'' δήλωσε ο Giancarlo Zema.
Θα περιλαμβάνει μουσείο, πλωτές διαβάσεις πεζών, εστιατόρια με πανοραμική θέα, εκθέσεις, ενυδρεία και ένα τούνελ από γυαλί που θα οδηγεί στο υποβρύχιο παρατηρητήριο στο κέντρο του θαλάσσιου πάρκου.
Το θέρετρο έχει σχεδιαστεί για να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη φύση.Πηγή:news247.gr

Μη μου ξαναφύγεις πια...

Μπέλλου - Τσιτσάνης......όταν βρίσκουμε τραγούδια που γουστάρουμε τα ανεβάζουμε...

Έτοιμη η επιτροπή για τα μπλογκ

Το εξήγγειλαν και το προχωράνε. Ο λόγος για την ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το ηλεκτρονικό έγκλημα και την άρση του απορρήτου στα μπλογκ. Γνωστός δημοσιογράφος φιγουράρει στην επιτροπή
Το όνομα του Πάσχου Μανδραβέλη, δημοσιογράφου και κυρίως αρθρογράφου, είναι ανάμεσα στα υπόλοιπα στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το ηλεκτρονικό έγκλημα, η οποία συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Ειδικότερα, η επιτροπή θα καταθέσει προτάσεις για το θέμα της ταυτοποίησης των διαχειριστών blogs και της διεύρυνσης του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.
Η επιτροπή θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της μέχρι τις 30-9-11 και για τα μέλη της δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση.
Αναλυτικά:
Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Αθανάσιος Ράντος και μέλη  οι Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχος  Μανδραβέλης, δημοσιογράφος.
Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.Πηγή:news247.gr

"Ανοίγει" η διώρυγα του Ξέρξη.

Το μνημείο, που άφησαν πίσω τους οι Πέρσες, μετατρέπεται σε διεθνούς σημασίας ιστορικό χώρο, ο οποίος θα παρέχει αναψυχή και ιστορική γνώση στους επισκέπτες

«Ανοίγει» η διώρυγα του Ξέρξη
Το κοίλο έδαφος κατά μήκος της διαδρομής από τα Νέα Ρόδα στην Τρυπητή, στις παρυφές του Αγίου Ορους, πλημμυρίζει συχνά σε περιόδους ισχυρής βροχόπτωσης και μεγάλου κυματισμού. Η εικόνα μεταφέρει νοερά τον υποψιασμένο επισκέπτη στην περίοδο των μηδικών πολέμων, 2.500 χρόνια πριν, και στη διώρυγα που διάνοιξε ο Ξέρξης στο στενότερο σημείο της χερσονήσου του Αθω, για να διευκολύνει την προέλαση του στόλου του στον ελλαδικό χώρο.
Ο πιο προσεκτικός θα διακρίνει ακόμη και σήμερα ορατά σημεία από το σκάμμα του μοναδικού μνημείου που άφησαν οι Πέρσες σε ευρωπαϊκό έδαφος και σήμερα βρίσκεται θαμμένο στον "λαιμό" της χερσονήσου.
Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως ιστορικός, αρχαιολογικός και χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας, αλλά δεν έχει τύχει έως σήμερα της αναγκαίας ανάδειξης και μοιάζει εγκαταλελειμμένη, με μία μόνο ταμπέλα να ενημερώνει τους επισκέπτες.
Την περασμένη Τρίτη, 2 Αυγούστου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το "πράσινο φως" για την ανάπλαση και ανάδειξη της περιοχής, εγκρίνοντας ομόφωνα τη σχετική προμελέτη που κατέθεσε ο Δήμος Αριστοτέλη. Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός επισκέψιμου, διεθνούς σημασίας ιστορικού χώρου, ο οποίος θα παρέχει αναψυχή και ιστορική γνώση στους επισκέπτες.
Κατά μήκος της διώρυγας, ο χώρος θα περιφραχτεί με ειδική φύτευση από πυράκανθα, λεβάντες και άλλα φυτά και μέσα σε αυτόν θα διαμορφωθούν περιπατητικές διαδρομές, χώροι ανάπαυσης, ξύλινες γέφυρες και πεζογέφυρα στο τοπικό οδικό δίκτυο. Θα αποκατασταθεί το κτίριο παλιάς αποθήκης και θα μετασχηματιστεί σε πολιτιστικό κέντρο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν μέσα από εκθέματα και οπτικοακουστικό υλικό να ενημερώνονται για τον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, τη Σαλαμίνα, τις Πλαταιές και τη σημασία τους στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής Ιστορίας. Προβλέπεται, τέλος, η δημιουργία δύο λιμνών για αντιπλημμυρική προστασία.
"Με την έγκριση από το ΚΑΣ έγινε το πρώτο βήμα, αφού μας δίνεται η άδεια να παρέμβουμε. Προχωράμε στα επόμενα, με κυριότερο αυτό της εξασφάλισης της χρηματοδότησης του έργου", είπε στο "Εθνος" ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, ο οποίος έχει εντάξει την ανάδειξη των μοναδικών μνημείων του δήμου του (διώρυγα Ξέρξη, αρχαία Στάγιρα κ.ά.) στην κεντρική αναπτυξιακή του στρατηγική.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ
Κατασκεύασε τη διώρυγα για να αποφύγει νέα πανωλεθρία
Το 492 π.Χ. ο Πέρσης στρατηγός Μαρδόνιος είδε τον πανίσχυρο στόλο του να τσακίζεται σε θαλασσοταραχή στα ανοιχτά της χερσονήσου του Αθω και επέστρεψε άπραγος, εγκαταλείποντας το σχέδιό του για εκστρατεία κατά της Ελλάδας. Δέκα χρόνια μετά -και αφού είχε μεσολαβήσει η δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα στον Μαραθώνα- ο βασιλιάς Ξέρξης βρήκε τον τρόπο να αποφύγει την ίδια πανωλεθρία, δίνοντας την εντολή για τη διάνοιξη διώρυγας στο στενότερο σημείο του Αθω. Οπως περιγράφει ο Ηρόδοτος, το 480 π.Χ. η διώρυγα ήταν έτοιμη σε διαστάσεις που επέτρεπαν την ταυτόχρονη διέλευση δύο τριήρων και ο στόλος πέρασε από αυτήν στη μεγαλύτερη και τελευταία του προσπάθεια κατάκτησης των Ελλήνων, που κατέληξε στην ήττα της Σαλαμίνας.Πηγή: e-go.gr

Το μυστήριο της γυναίκας που δεν είχε δακτυλικά αποτυπώματα


Μια σπάνια γενετική διαταραχή μπορεί να εξαφανίζει τα δακτυλικά αποτυπώματα
Μια σπάνια γενετική διαταραχή μπορεί να εξαφανίζει τα δακτυλικά αποτυπώματα.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2007, όταν μια Ελβετίδα που μόλις είχε φτάσει στις ΗΠΑ άφησε άφωνους τους υπαλλήλους στον έλεγχο διαβατηρίων: τα χέρια της δεν είχαν καθόλου δακτυλικά αποτυπώματα. Τέσσερα χρόνια μετά, Ισραηλινοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι μάλλον βρήκαν την απάντηση σε μια εξαιρετικά σπάνια μετάλλαξη.
O Δρ Έλι Σπρέχερ, καθηγητής Δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο «Σουράσκι» του Τελ Αβίβ, διαπίστωσε ότι η νεαρή ασθενής πάσχει από μια διαταραχή που ονομάζεται «αδερματογλυφία».
Ο ίδιος, πάντως, προτιμά να την αποκαλεί «νόσο καθυστέρησης της μετανάστευσης», δεδομένου ότι οι πάσχοντες δυσκολεύονται να ταξιδέψουν σε ξένες χώρες.
Η Ελβετίδα ασθενής είναι μέλος μίας από τις μόλις τέσσερις οικογένειες στις οποίες έχει καταγραφεί επίσημα το παράξενο φαινόμενο.
Οι γενετικές εξετάσεις στην ίδια και στην οικογένειά της αρχικά δεν αποκάλυψαν κανένα πρόβλημα, αναφέρει η ομάδα του Δρ Σπρέχερ στο American Journal of Human Genetics.
Μια προσεκτικότερη εξέταση, όμως, αποκάλυψε τελικά μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ονομάζεται SMARCAD1.
Η μετάλλαξη ήταν δύσκολο να ανακαλυφθεί επειδή δεν βρίσκεται στις περιοχές του γονιδίου που περιέχουν πληροφορία για τη σύνθεση της αντίστοιχης πρωτεΐνης. Αντίθετα, βρισκόταν σε μια περιοχή που ρυθμίζει τη σύνθεση της πρωτεΐνης αποκόπτοντας τα περιττά τμήματα DNA (μια διαδικασία γνωστή ως μάτισμα).
Η φυσιολογική λειτουργία του SMARCAD1 παραμένει εντελώς άγνωστη. Δεδομένου όμως ότι το γονίδιο εκφράζεται μόνο στο δέρμα των χεριών, οι ερευνητές εικάζουν ότι βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να «διπλώνουν» το ένα πάνω στο άλλο στη διάρκεια της εμβρυακής ανάπτυξης.
Όλα αυτά, βέβαια, θα ήταν δύσκολο να εξηγηθούν στους υπάλληλους του αεροδρομίου...
Ίσως η Ελβετίδα ασθενής θα έπρεπε να παίρνει μαζί της την επιστημονική δημοσίευση όποτε ταξιδεύει στο εξωτερικό.Πηγή:in.gr

Βρέθηκε νερό στον Άρη

Εντυπωσιακές εικόνες από τον πλανήτη Άρη αποτελούν τις καλύτερες ως σήμερα ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη ρέοντος νερού , βασικό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη (Pics)
Τα νέα ευρήματα τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση ''Science'' αποτελούν ''προϊόν'' μιας αμερικανο-ελβετικής ερευνητικής συνεργασίας.
Οι φωτογραφίες, που ελήφθησαν από το διαστημικό όχημα Reconnaissance Orbiter της NASA, αποκαλύπτουν υδάτινα μονοπάτια ανάμεσα σε βραχώδεις πλαγιές επί εκατοντάδες μέτρα στα όρη του νότιου ημισφαιρίου του Άρη.

 
Βρίσκονται σε σημεία που ζεσταίνονται από τον καλοκαιρινό ήλιο, χωρίζονται ή συναντιούνται, ωστόσο όταν ο χειμώνας φθάνει, χάνονται.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νέας μελέτης καθηγητή Αλφρεντ ΜακΓιούεν από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το νερό που ρέει στον Άρη είναι αλμυρό. Η αλμυρότητα μειώνει τη θερμοκρασία στην οποία το νερό παγώνει.
Οι περιοχές όπου απαντώνται, ζεσταίνονται αρκετά ώστε να ρέει σε αυτές νερό σε υγρή μορφή το οποίο είναι εξίσου αλμυρό με εκείνο των ωκεανών της Γης.
Εάν το νερό δεν ήταν αλμυρό τότε θα ήταν μονίμως παγωμένο με βάση τις θερμοκρασίες που παρατηρούνται στον Κόκκινο Πλανήτη.

 
Τα μονοπάτια νερού που εντόπισαν οι επιστήμονες έχουν μικρό πλάτος και μήκος εκατοντάδων μέτρων. Ο αριθμός τους όμως είναι μεγάλος.
Τα καινούργια στοιχεία ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κατεύθυνση της αναζήτησης μορφών εξωγήινης ζωής. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει νερό μόνο σε παγωμένη μορφή κοντά στην επιφάνεια πολλών περιοχών του Κόκκινου Πλανήτη.

Τα δύο φεγγάρια της Γης

Ακούγεται ασύλληπτο, αλλά πρόκειται για μία νέα επιστημονική ανακάλυψη, με αποδείξεις. Το ένα από τα δύο φεγγάρια ''δολοφόνησε'' το άλλο (Pic)
Συνηθίζαμε να βλέπουμε μόνο ένα φεγγάρι στον ουρανό, κάτι που δεν ίσχυε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν αυτά ήταν δύο, πριν προλάβει το ένα να ''δολοφονήσει'' το δεύτερο.
Οι επιστήμονες εδώ και πάρα πολλά χρόνια προβληματίζονταν για το παράξενο σχήμα του φεγγαριού. Η μία του πλευρά κυριαρχείται από το χαμηλό υψόμετρο των πεδιάδων, ενώ το άλλο αποτελείται από ορεινές περιοχές.
Έφτασαν στο συμπέρασμα ότι το φεγγάρι, που όλοι βλέπουμε, είναι ένας ''δολοφόνος'', για αυτό έχει και αυτό το σχήμα!

 
Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ''Nature'' η Γη είχε δύο φεγγάρια, κάτι που συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες, όπως ο Άρης.
Το δύο φεγγάρια βρίσκονταν πολύ κοντά και είχαν αισθητή διαφορά στο μέγεθος. Το μικρότερο φεγγάρι ήταν ''σταθμευμένο'' σε ένα βαρυτικά σταθερό σημείο ανάμεσα στο σύστημα Γης και Σελήνης.
Το βαρυτικό σημείο έγινε ξαφνικά ασταθές, με αποτέλεσμα να παγιδεύσει ότι βρισκόταν σε αυτό. Τα δύο φεγγάρια ήρθαν πιο κοντά και έτσι συγκρούστηκαν.
''Η σύγκρουση έγινε σε σχετικά χαμηλή ταχύτητα, εξαιτίας την ίδιας τροχιάς που μοιράζονταν'' ανέφερε ο πλανητικός επιστήμονας Erik Asphaug.
Το μικρότερο και πιο ''αδύναμο'' φεγγάρι εξαφανίστηκε, το ''κατάπιε'' το ήδη υπάρχον, με αποτέλεσμα να υπερισχύσει  μονάχα το ένα.Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ο δήμαρχος πήρε το τανκ του

O Δήμαρχος του Βίλνιους αντιμετωπίζει με ένα διαφορετικό τρόπο τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα. Έβγαλε στο δρόμο τανκς και απλά τα... συνθλίβει
Λίγο πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι παράνομα παρκάρουν στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους.
Ο δήμαρχος της πόλης, Αντούρας Ζουόκας, δεν αστειεύεται και το αποδεικνύει με την καταστροφή μια Μερσέντες που έχει παρκάρει παράνομα.
Ο ίδιος σκέφτηκε κάτι πολύ έξυπνο ώστε να προειδοποιήσει τους κατοίκους της πόλης.
Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα ρωσικό τανκ 13,6 τόνων με κινητήρα diesel V8 260 ίππων και να περάσει κυριολεκτικά πάνω από τη σταθμευμένη Μερσέντες.Πηγή:news247.gr

Περίεργος δίσκος βρέθηκε στο βυθό της Βαλτικής

Η ομάδα του σουηδικού εξερευνητικού πλοίου Ocean Explorer αναζητά εδώ και πολλά χρόνια ναυάγια και θησαυρούς κρυμμένους στο βυθό της θάλασσας.
Στο τελευταίο τους όμως ταξίδι, τα μέλη της όμάδας περίμενε μία έκπληξη!
Στη Βαλτική Θάλασσα, στον κόλπο της Μπότνια, κάπου μεταξύ Σουηδίας και Φιλανδίας, τα σόναρ του καραβιού εντόπισαν ένα περίεργο αντικείμενο...
Πρόκειται για έναν δίσκο (διαμέτρου 18 μέτρων), ο οποίος έχει αφήσει στην επιφάνεια του βυθού από την μετακίνηση του ίχνος... 300 μέτρων!
Ο επικεφαλής της εξερευνητικής ομάδας, Peter Lindberg, δήλωσε: "Βλέπεις πολλά περίεργα αντικείμενα σ' αυτή τη δουλειά, αλλά στα 18 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Το σχήμα είναι εντελώς στρόγγυλο... ένας κύκλος!"
Η ομάδα του Ocean Explorer δεν είναι κυνηγοί ΑΤΙΑ αλλά ανήκουν σε μία εταιρεία που αναζητά ναυαγισμένα πλοία και ψάχνουν για θησαυρούς. Το 1977 εντόπισαν το πλοίο Jonkoping, που ήταν γεμάτο με 2.500 μπουκάλια εξαιρετικής σαμπάνιας, τα οποία πούλησαν σε δημοπρασία έναντι αστρονομικού ποσού.

Ο Lindberg δεν ισχυρίζεται ότι το νέο τους εύρημα πρόκειται για ΑΤΙΑ αλλά τα σενάρια άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν από τη στιγμή που η ομάδα δημοσιοποίησε τις εικόνες αυτές. Πολλοί μίλησαν για ΑΤΙΑ που έχει προσγειωθεί στο βυθό, κάποιοι για αφύσικο γεωλογικό σχηματισμό και άλλοι για το καινούργιο... Stonehenge!Πηγή:pathfinder.gr
Δείτε το βίντεο που ανέβασε η ομάδα:

Απλό πταίσμα η καλλιέργεια για προσωπική χρήση

Αποποινικοποιείται πλήρως η χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η προμήθεια και κατοχή θα είναι απλά πταίσματα, όπως και η καλλιέργεια χασίς "για την αποκλειστική και μόνο χρήση του δράστη"
Την πλήρη αποποινικοποίηση -για πρώτη φορά- της χρήσης ναρκωτικών ουσιών θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο, όπως προανήγγειλε χθες στο Κοινοβούλιο ο αρμόδιος υπουργός.
Ο Μ. Παπαϊωάννου παρουσίασε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τις προτεινόμενες από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης μεταρρυθμίσεις με πρώτη την αποφυγή φυλάκισης για τους -αποδεδειγμένα- χρήστες ναρκωτικών. Επίσης στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, θα προβλέπεται ο εξορθολογισμός των προβλέψεων και των ποινών για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και η κατοχύρωση του δικαιώματος στη θεραπεία.
Οπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης ενώπιον των μελών της επιτροπής, με το νέο νομοσχέδιο "αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών, διατηρείται εντούτοις, αλλά μειωμένο, σε βαθμό πταίσματος, το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών, ως και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική και μόνο χρήση του δράστη, λόγω της έστω και μικρής επικινδυνότητας που ενέχουν για τρίτους, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεγκτική δραστηριότητα των αρχών για τη διερεύνηση σοβαρότερων εγκλημάτων".
Σε άλλη διάταξη του νομοσχεδίου θα προσδιορίζεται "η τυποποίηση με νομοτεχνικά αρτιότερο τρόπο ως βασικού εγκλήματος της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τιμωρούμενο σε βαθμό κακουργήματος, ενώ καθορίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τη διάκριση ελαφρύτερων, βαρύτερων και ιδιαίτερα σοβαρών περιπτώσεων διακίνησης, με αντίστοιχη κλιμάκωση των ποινών, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται δικαιότερη μεταχείριση των μικροδιακινητών, ιδιαίτερα των εξαρτημένων, να μην εμφανίζονται φαινόμενα επιβολής δυσανάλογα μεγάλων ή δυσανάλογα μικρών ποινών για τις ίδιες πράξεις, αλλά και να μη διαφεύγουν πλέον της απειλής επιβολής της σοβαρότερης κύρωσης (ισόβιας κάθειρξης) διακινητές που τελούν ιδιαίτερα βαρείες πράξεις διακίνησης".
Η ανάγκη σοβαρών αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ναρκωτικές ουσίες προκύπτει από τα αριθμητικά δεδομένα που ισχύουν στον συγκεκριμένο χώρο και τέθηκαν υπόψη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. 300 άνθρωποι ετησίως οδηγούνται στον θάνατο λόγω της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ περίπου το 40% των κρατουμένων στις φυλακές κρατείται για υποθέσεις που αφορούν άμεσα τα ναρκωτικά, όμως πολλοί άλλοι κρατούνται για εγκλήματα συνδεόμενα με τη διάδοση των ναρκωτικών ουσιών.Πηγή:e-go.gr

Τα πιο γελοία παράπονα κάνουν οι Γερμανοί τουρίστες

Δεν πρόκειται για εξομολόγηση Έλληνα ξενοδόχου αλλά καταγγελία στο SPIEGEL από τον Γερμανό επικεφαλής του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI.
Ως ''τζαμπατζήδες'' που χαραμίζουν τις διακοπές τους ψάχνοντας για ατέλειες με σκοπό την έκπτωση χαρακτηρίζει τους συμπατριώτες του ο Γερμανός ταξιδιωτικός πράκτορας.
''Έχει θόρυβο στο δωμάτιο από εργασίες, είναι σκονισμένη μια γωνιά της ντουλάπας, βρήκα μερικά ψίχουλα στο τραπέζι μου'' είναι τα συνηθέστερα ''πατήματα'' για μείωση τιμών έως και 50% που ζητάνε.
Μάλιστα ένας Γερμανός τουρίστας δικαιώθηκε σε δικαστήριο γιατί δεν κινδύνευσε ούτε λεπτό η ζωή του κατά τη διάρκεια ενός περιπετειώδους πακέτου διακοπών που είχε κλείσει.
Έναν άλλο όμως τον έδιωξε με τις κλωτσιές από το δικαστήριο ο πρόεδρος.Ο αθεόφοβος ζήτησε αποζημίωση ισχυριζόμενος πως δεν είχε προειδοποιηθεί, στην Αφρική, για το πόσο επικίνδυνο ήταν να αγκαλιάσει κροκόδειλο.
Σύμφωνα με το κ. Born κυκλοφορεί ευρέως στη Γερμανία ο επωνομαζόμενος «πίνακας της Φρανκφούρτης», μια λίστα με εκπτώσεις που μπορεί να ζητήσει μκάποιος για οτιδήποτε στραβό συμβεί στις διακοπές του. Η λίστα, αν και δεν έχει καμία νομική βάση, αποτελεί βασικό αντικείμενο στη βαλίτσα των Γερμανών τουριστών που ψάχνουν αφορμή για να ζητήσουν μείωση τιμής.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Επτακόσιοι τυφλοί έβλεπαν μόνο επιδόματα...

Οι περισσότεροι έχασαν το "φως" τους από τη βρεφική ηλικία με... γνωμάτευση επιτροπής που δημιουργήθηκε σε προεκλογικές περιόδους, σε νησί του Ιονίου

Επτακόσιοι «τυφλοί» έβλεπαν μόνο τα επιδόματα
Εκ γενετής... τυφλοί με πιστοποιητικό είναι το 2% νησιού του Ιονίου! Αυτό ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία σε έλεγχο ρουτίνας που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα ωραιότερα Επτάνησα, δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά σε όσους διενήργησαν την έρευνα.
Tο γεγονός ότι 700 κάτοικοι του νησιού ήταν... τυφλοί οδήγησε αρχικά στη σκέψη ότι αυτός ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός να οφειλόταν σε κάποια επιδημία που είχε χτυπήσει κατά το παρελθόν το νησί, εφόσον οι περισσότεροι έπαιρναν το προνοιακό επίδομα από τη βρεφική τους ηλικία.
Η δεύτερη σκέψη των αρμόδιων "γέννησε" τις αμφιβολίες και τους προβληματισμούς, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν κλιμάκια των δύο σχετιζόμενων υπουργείων, Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Μετά μια ενδελεχή και ιδιαίτερα διασταυρωμένη έρευνα το επιστημονικό δυναμικό των δύο υπουργείων προσπάθησε να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβαινε στο νησί, αλλά εξ αρχής δεν κατάφερε να λύσει το μυστήριο του τόσο μεγάλου αριθμού τυφλών.
Ελεγχοι
Οταν, όμως, έφτασε η ώρα να ελέγξει τα πιστοποιητικά, βάσει των οποίων δίνονταν τα προνοιακά επιδόματα, διαπιστώθηκε ότι πολλοί εξ αυτών τυφλώθηκαν με... γνωμάτευση μιας υγειονομικής επιτροπής που είχαν ορίσει οι πολιτικές αρχές της χώρας και αυτό πάντα γινόταν σε προεκλογικές περιόδους...

Την ευθύνη του ελέγχου ανέλαβε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος και αναμένεται να προβεί σήμερα ή αύριο σε σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο υφυπουργός διαπίστωσε ότι από τους 35.000 κατοίκους του νησιού οι 700 εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί, δηλαδή το 2%!!!
Επειτα από αυτήν τη συγκλονιστική αποκάλυψη χθες στο νησί του Ιονίου ξεκίνησαν οι επανακρίσεις όσων δηλώνουν τυφλοί.
διαβάστε επίσης: Ο έλεγχος των προνοιακών επιδομάτων, το ποσό των οποίων ανέρχεται σε 6,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Υγείας θα γενικευτεί, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι τα λαμβάνουν νόμιμα και πόσοι παράνομα, ενώ αναμένεται όσοι έχουν καταθέσει ψευδή στοιχεία, εκτός από το να... βρουν το φως τους, να πληρώσουν και τα ανάλογα πρόστιμα. Πηγή:e-go.gr

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ufo στο Google Earth!

Ίσως πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ, η για μια απλή απάτη, όμως στο γνωστό πρόγραμμα περιήγησης Google Earth εμφανίζεται ένας...ιπτάμενος δίσκος!
Το Google Earth προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου να το “κατεβάσουν” εντελώς δωρεάν και να περιηγηθούν εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, παρατηρώντας κτίρια, δρόμους, ολόκληρες πόλεις, περιοχές και άλλα.
Για να παρατηρήσετε δε, τον ιπτάμενο δίσκο, αναζητήστε το Cape Town της Ν. Αφρικής και τις σφαίρες (μπάλες πληροφορίας οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να δει μία περιοχή σε λήψη 360ο) στις συντεταγμένες 34ο21’12.66»S & 18ο29’24.41»Ε.
Δίπλα σε ένα ψηλό κτίριο στο ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας έχει καταγραφεί ένας ιπτάμενος δίσκος!Πηγή:cosmo.gr

Θέλω να γυρίσω στις... παλιές παραλίες

Με μια νοσταλγική διάθεση το Deltiokairou.gr ανακατεύει το αρχείο των φωτογραφιών του και γυρίζει στις ευρωπαϊκές παραλίες της δεκαετίας του '50 και του ΄60, εμείς εδώ στο tsiteiko σας το μεταφέρουμε, καθώς τα αφιερώματα του συγκεκριμένου site σε παραλίες. Τότε που οι παραλίες ήταν χορός, διασκέδαση και μόδα...
Στις πιο κοσμικές παραλίες την δεκαετία του '50 και του '60 τα ζευγάρια κρατιόντουσαν χέρι - χέρι και έτρεχαν με ορμή να βουτήξουν στη θάλασσα, χόρευαν μέχρι να δύσει ο ήλιος και οι γυναίκες τολμούσαν τα πιο μοδάτα μαγιό.

Lido, Italy, 1948...



Positano, Italy 1949...

 

Nice, France 1950...



Venice, Italy, 1951...



Cote d Azur, France, 1955...



Mykonos, 1960...

 

Beaulieu, France, 1960...



Cannes, 1962...

 

Βουτιά για Χρυσό Βατόμουρο

O Πίτερ Βίσχερχοφ της Τβέντε προσπάθησε να εκμαιεύσει ένα φάουλ στον τελικό του Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Τβέντε και Άγιαξ και γι’ αυτό εισέπραξε τη λαϊκή κατακραυγή. Είναι μία από τις πιο γελοίες βουτιές που έχουμε δει ποτέ, και το "χρυσό βατόμουρο" θα το έπαιρνε με μεγάλη άνεση.Παρακολουθληστε το βίντεο...

Η βουτιά του Βίσχερχοφ by corazonbasque

Απαγόρευσαν με νόμο τα περίεργα ονόματα

Είναι γεγονός ότι πολλοί σταρ αλλά και άσημοι γονείς, τα τελευταία χρόνια επιλέγουν περίεργα, ακόμη και τρελά ονόματα για το παιδί τους.

 
Απαγόρευσαν με νόμο τα περίεργα ονόματα
Τη φρενίτιδα αυτή προσπαθεί να σταματήσει με νόμο η Νέα Ζηλανδία, απαγορεύοντας στους γονείς να δίνουν παράξενα ονόματα στα παιδιά τους.
Ήδη υπάρχει μια λίστα με 102 απαγορευμένα ονόματα μεταξύ των οποίων πρόσφατα προστέθηκε και όνομα Εωσφόρος, μετά το αίτημα τριών ζευγαριών γονέων να ονομάσουν έτσι το παιδί τους.
Σύμφωνα με το νέο νόμο στη χώρα αυτή, μια οικογένεια δεν μπορεί να δίνει τα παιδιά της ονόματα που να εμπεριέχουν σημεία στίξης ή να υποδηλώνουν επίσημους τίτλους όπως για παράδειγμα Επίσκοπος, Πρίγκιπας ή Δούκας. Επίσης απαγορεύονται άλλα ονόματα που παραπέμπουν στο Θείο ή το διάβολο όπως για παράδειγμα Μεσσίας ή Εωσφόρος αλλά και άλλα περίεργα ονόματα όπως Βία, Μπάτμαν κ.α.
Οσοι δημιουργικοί Νεοζηλανδοί γονείς σκόπευαν να ονομάσουν το παιδί τους Μπάτμαν, Λούσιφερ, Δούκα, Μεσία ή Εωσφόρο μάλλον πρέπει να αλλάξουν σχέδια.
Πηγή:e-go.gr

Το "ευχαριστώ" φάλαινας στους διασώστες

Η τεράστια φάλαινα με απίστευτα άλματα και βουτιές αποχαιρέτησε τους ανθρώπους που την απεγκλώβισαν.
Η φάλαινα είχε πιαστεί σε ένα νάυλον δίχτυ στη θάλασσα του Κορτέζ στην Καλιφόρνια.
Αμέσως μόλις έφτασαν οι διασώστες στην θαλάσσια περιοχή, κατάλαβαν πως η φάλαινα ήταν σε κακή κατάσταση και αποφάσισαν να κόψουν το δίχτυ με μαχαίρια.
Μόλις η φάλαινα απελευθερώθηκε άρχισε μία μοναδική παράσταση που κράτησε περίπου μία ώρα, για να τους ευχαριστήσει.
Δείτε το video


Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Οι μπίρες που σε στέλνουν αδιάβαστο

Αν η πράσινη σου φαίνεται συνηθισμένη και η κόκκινη ξεπερασμένη, μην ανησυχείς. Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο δυνατές αλκοολικά μπίρες που περνάνε τα σύνορα για να καταλήξουν στις μπιραρίες και τα ψυγεία της πόλης.
Μερικοί την προτιμούν ξανθιά κι ανάλαφρη . Αλλοι την θέλουν σκουρόχρωμη και βαριά σαν την Eva Mendes. Άλλοι πάλι την γουστάρουν κόκκινη σαν την Emma Watson. Όπως και να 'χει η μπίρα είναι (ναι, μαζί με το ούζο και το τσίπουρο) το εθνικό μας καλοκαιρινό ποτό.
Γι' αυτό και ψάξαμε να βρούμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά από τις κλασικές μπίρες που θα βρεις στα περίπτερα. Δεν θα ασχοληθούμε καν με εκείνες τις μάρκες που συναντάς μέχρι και στο τελευταίο καφενείο της γειτονιάς. Εκείνες τις ξέρεις και τις πίνεις ήδη. Εμείς θα σου δείξουμε τις 8 ετικέτες εισαγώμενης μπίρας που είναι πιο δυνατές αλκοολικά από τις υπόλοιπες.
Η διαφορά στους βαθμούς του αλκοόλ μπορεί να μην σου φανεί μεγάλη, αλλά πίστεψέ μας ότι η διαφορά στη γεύση είναι πολύ σημαντική. Οι περισσότερες κοινές μπίρες έχουν περίπου 4-6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Με μια γρήγορα αναζήτηση στο internet θα βρεις ακόμα και μπίρες με 55% περιεκτικότητα, φτιαγμένες από κάτι τσαρλατάνους που σκόπευαν απλά σε άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες.

Το θέμα είναι να μπορείς μια δυνατή μπίρα να την απολαμβάνεις όσο και μια κανονική. Εμείς σου παρουσιάζουμε τις 8 δυνατότερες μπίρες που αξίζει να βρεις και να δοκιμάσεις στην ελληνική αγορά.

La Biere du DemonΔαιμονοποιημένη μπίρα και μία από τις πλέον κλασικές προτάσεις των σερβιτόρων στις μπιραρίες της Ελλάδας. Όχι άδικα μιας και η φρουτώδης γεύση της είναι υπέροχη.
Αλκοόλ: 12%
Είδος μπίρας: Pale ale
Προέλευση: Douai, Γαλλία

Hoegaarden Verboden Vrucht (Forbidden fruit)Από το όνομα και μόνο σε προκαλεί να την δοκιμάσεις. Δυνατό ale που σερβίρεται σε μοναστηριακό, Tulip ή Tumbler ποτήρι για να αναδείξει τα αρώματά του.
Αλκοόλ: 8,5%
Είδος μπίρας: Ale
Προέλευση: Hoegaarden, Βέλγιο

La Trappe DubbelΔεν είναι η πιο δυνατή από τις μπίρες του Αββαείου Onze Lieve Vrouw van Konigshoeven, μιας και υπάρχει και η Quadrupel με 10% αλλά είναι η πιο γευστική.
Αλκοόλ: 7%
Είδος μπίρας: Trappist ale
Προέλευση: De Koningshoeven, Ολλανδία

Trappistes Rochefort 10Το διαμάντι της ζυθοποιίας Rochefort. Σκουρόχρωμη, γεμάτη, με πολύ εντυπωσιακή γεύση. Σερβίρεται σε ποτήρι για μοναστηριακές μπίρες.
Αλκοόλ: 11,3%
Είδος μπίρας: Trappist ale
Προέλευση: Rochefort, Βέλγιο

Chimay BleueΠολύ αρωματική μοναστηριακή μπίρα, αφού μπορείς να γευτείς τόσο την ελαφρά υπερψημένη μαγιά όσο και αρώματα τριαντάφυλλου.
Αλκοόλ: 9%
Είδος μπίρας: Trappist ale
Προέλευση: Chimay, Βέλγιο

DuvelΑπό τις μπίρες που μπήκαν δυναμικά στην ελληνική αγορά. Πίνεται παγωμένη και σερβιρισμένη στο δικό της Tulip glass.
Αλκοόλ: 8,5%
Είδος μπίρας: Golden pale ale
Προέλευση: Breendonk, Βέλγιο

SamichlausΑυτή η μπίρα ζυμώνεται και παράγεται αποκλειστικά και μόνο στις 6 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Βασίλη στην Αυστρία και τη Γερμανία. Εξού και το όνομα.
Αλκοόλ: 14%
Είδος μπίρας: Lager
Προέλευση: Vorchdorf, Αυστρία

Paulaner SalvatorΗ ζυθοποιία της Paulaner μάς έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές Lager, Weisse και Dunkel μπίρες. Η Salvator είναι μια ειδική έκδοση με ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.
Αλκοόλ: 7,9%
Είδος μπίρας: Doppel-bock stout
Προέλευση: Munich, Γερμανία

Πηγή:men24.gr

Αποζημίωση "μαμούθ" ζητά οπαδός που τυφλώθηκε σε αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού

Το ποσό των 2.000.000 ευρώ ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο, το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και την ΕΛΑΣ ο Ορέστης Χριστοφής, που έχασε την όρασή του από το δεξί του μάτι, έχοντας δεχθεί πέτρα από άνδρα των ΜΑΤ, κατά τα επεισόδια στο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ - Ολυμπιακού, το 2003.

Το ποσό των 2.000.000 ευρώ ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο, το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και την ΕΛΑΣ ο Ορέστης Χριστοφής, που έχασε την όρασή του από το δεξί του μάτι, έχοντας δεχθεί πέτρα από άνδρα των ΜΑΤ, κατά τα επεισόδια στο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ - Ολυμπιακού, το 2003.
Πιο συγκεκριμένα, στις 26 Οκτωβρίου του 2003, ο 23χρονος τότε φίλαθλος, είχε πάει με δύο ακόμη φίλους του, στη θύρα 3 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.
Στην ίδια θύρα ήταν και φίλαθλοι του "Δικεφάλου", 30 περίπου από τους οποίους "πρωταγωνίστησαν" στα επεισόδια με τους αστυνομικούς, με τους οποίους "αντάλλαζαν" πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Μια πέτρα που έφυγε από το χέρι άνδρα των ΜΑΤ χτύπησε στο δεξί μάτι του Χριστοφή, ο οποίος έπεσε κάτω αιμόφυρτος.
Αμέσως, οι φίλοι του τον μετέφεραν εκτός του γηπέδου και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον "Ευαγγελισμό", όπου δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί ο βολβός του δεξιού του ματιού, με συνέπεια να χάσει την όρασή του.
Παράλληλα, ο άτυχος νέος τονίζει ότι λόγω της βεβαρημένης κατάστασης του δεξιού ματιού, υπάρχουν προβλήματα και στην όραση του αριστερού. Λόγω δε της κατάσταση αυτής, δεν μπορεί να εργαστεί.
Ο Χριστοφής στην αγωγή που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμένεται να εκδικαστεί στις 27 Οκτωβρίου 2011, επισημαίνει ότι η Αστυνομία αν και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ντέρμπι και γνώριζαν την επικινδυνότητα και απαιτούνταν ιδιαίτερη προσοχή στην επίβλεψη και έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων εντός του γηπέδου, δεν έκαναν απολύτως τίποτα".
Σε άλλο σημείο της αγωγής του αναφέρει, ότι οι άνδρες των ΜΑΤ, με τις ασπίδες τους απέφευγαν τις πέτρες και τα άλλα αντικείμενα ου πετούσαν οι οπαδοί της κιτρινόμαυρης, κάποιοι όμως από αυτούς (αστυνομικούς) έπαιρναν τα αντικείμενα από το έδαφος και τα πετούσαν στους φιλάθλους της ΑΕΚ, ανάμεσα στους οποίους βρισκόντουσαν και αθώοι, δηλαδή αμέτοχοι στα επεισόδια, όπως εγώ με τους φίλους μου.
Επίσης, υπογραμμίζει στην αγωγή του, ότι η σωματική αναπηρία του θα επηρεάσει την όλη ψυχική και πνευματική του κατάσταση και την προσωπικότητά του και επισημαίνει:
"Η μειωμένη αισθητική εμφάνιση, λόγω της σωματικής παραμόρφωσής μου, δυσκολεύει τις μελλοντικές, κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις και συναναστροφές μου, αφού πλέον για το σύνολο των συνανθρώπων μου θα είναι "ο τυφλός", "ο σακάτης". Είχα σχέση με μια κοπέλα, η οποία εξαιτίας της υγείας μου με εγκατέλειψε. Θα μειονεκτώ ισόβια απέναντι στους αρτιμελείς συνανθρώπους μου".

Πωλείται πόλη των ΗΠΑ σε τιμή "ευκαιρίας"! (vid)

Μια πόλη της "Άγριας Δύσης", στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ, που στο παρελθόν "έσφυζε" από ζωή, είναι πλέον προς πώληση.


Η πόλη Σένικ περιέχει 46 στρέμματα γης, ένα ταχυδρομείο, ένα πρατήριο βενζίνης, ένα παντοπωλείο, δύο κενές φυλακές και μια παμπ. Φυσικά, δε λειτουργεί τίποτα.
Η ζωή στην συγκεκριμένη πόλη δεν ήταν πάντα έτσι Ο -κυρίως- αγροτικός πληθυσμός που ζούσε στη πόλη "φάντασμα" είχε μεγάλες οικογένειες με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να βγάλει τα προς το ζην, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση που χτύπησε τις Η.Π.Α τον 20ο αιώνα.
Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν οι επιχειρήσεις της πόλης. Ακόμα οι δύο φυλακές είναι άδειες!
Για πολλά χρόνια μια κάτοικος της πόλης, η Τουίλα Μερίλ, αγόραζε ένα προς ένα τα κτήματα και τα σπίτια της πόλης, τονίζοντας η ίδια πως έχει πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια.
Πλέον όμως, μην μπορώντας να τα καταφέρει, ελπίζει να βρει έναν αγοραστή ο οποίος θα ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη πόλη.
Η τιμή της πόλης που εδώ και τρία χρόνια κυμαινόταν στα 3 εκατ. δολάρια, τώρα κοστίζει μόλις 800.000 δολάρια μιας και κανείς δεν έχει δείξει εύλογο ενδιαφέρον για να την αγοράσει.Πηγή:cosmo.gr

Whole US town up for sale by itnquirky

Μηχανές του σεξ τα "Φιλαράκια"

Αντικείμενο μελέτης για την σεξουαλική τους δραστηριότητα έγιναν οι ήρωες της σειράς "Φιλαράκια". Δείτε ποιος κατέκτησε την πρώτη θέση. Η έκπληξη και ο καταϊδρωμένος Τσάντλερ
To σεξ σε μια ταινία (κανονική όχι με "υπόθεση") ή μια σειρά είναι μια σίγουρη λύση για τηλεθέαση. Μερικές φορές κυριαρχεί και άλλες όχι, ωστόσο πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μιας ιστορίας.
Συνήθως ένας από τους ήρωες έχει πλούσια σεξουαλική ζωή και οι άλλοι τον ζηλεύουν, αλλά έρευνα αποδεικνύει ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Αν και όλων το μυαλό πάει στο Sex and The City,  μια άλλη αγαπημένη σειρά έγινε αντικείμενο μελέτης για τις ερωτικές περιπέτειες των χαρακτήρων της.
Πρόκειται για "Τα Φιλαράκια", μια σειρά που έχει φανατικούς οπαδούς και στην Ελλάδα, αν και έχει ολοκληρωθεί εδώ και 7 χρόνια.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι ήρωες της σειράς είχαν συνολικά 85 ερωτικούς συντρόφους.
Πρώτος φυσικά έρχεται ο Τζόι (Ματ Λε Μπλανκ) με 17 σχέσεις (μόνο 17;). Από αυτές, μακροχρόνιες ήταν μόλις το 23,5%, ενώ οι υπόλοιπες ήταν -κάνουμε σεξ και δεν σε ξαναπαίρνω τηλέφωνο.
Στη δεύτερη θέση είχαμε δύο εκπλήξεις, καθώς η τρελή Φοίβη και ο νευρωτικός Ρος ισοβαθμούν με 16. Για τον Ρος το 50% οδήγησε σε κάτι σοβαρό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Φοίβη ήταν 37,5%.
Η Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον) ήταν στην τρίτη θέση με 14 συντρόφους, αλλά και ένα εντυπωσιακό ποσοστό, ως προς τις σοβαρές σχέσεις. Ήταν κορίτσι από σπίτι καθώς το 71,4% δεν ήταν φλερτ της μιας βραδιάς.
Η Μόνικα (Κόρτνεϊ Κοξ) είναι πέμπτη με 13 εραστές (38,5% ήταν μακροχρόνιες σχέσεις).
Τελευταίος και καταϊδρωμένος, όπως αναμενόταν, Ο Τσάντλερ (Μάθιου Πέρι). Στα αστεία τα κατάφερνε πολύ καλύτερα απ' ό,τι στο κρεβάτι. Μετά από 10 σεζόν είχε... 9 ερωτικούς συντρόφους και από αυτές το 33,3% επρόκειτο για κάτι σοβαρό.
Τουλάχιστον παντρεύτηκε τη Μόνικα...
Πηγή:news247.gr