Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Χάρτης: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της Ευρώπης

Ένας χάρτης της Ευρώπης που παρουσιάζει τον πιο πλούσιο κάθε χώρας στη Γηραιά Ήπειρο μαζί με τα δισεκατομμύρια τους είδε το φως της δημοσιότητας

Ο Ισπανός Amancio Ortega των Zara είναι με διαφορά ο πλουσιότερος πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης καθώς η περιουσία του αγγίζει τα 62 δισ. δολ. Στη δεύτερη θέση είναι η Γαλλίδα Liliane Bettencourt της L’Oréal που έχει περιουσία 37 δισ. δολ.
Όσο αφορά την  Ελλάδα ο πιο πλούσιος είναι ο Σπύρος Λάτσης, ιδιοκτήτης της EFG Bank με περιουσία 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε πρόσφατη έκθεση της Wealth-X Institute οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, από 2.170 το 2013 θα φτάσουν τους 3.873 το 2020.Στις λίστες του Wealth-X Institute συμπεριλαμβάνονται και 559 Έλληνες κροίσοι, με εισόδημα άνω των 30 εκατ. Δολαρίων, η συνολική περιουσία των οποίων εκτιμάται στα 76 δισ. ευρώ.
Οι πάμπλουτοι του πλανήτη είναι μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, ωστόσο ελέγχουν το 41% του πλούτου, δείχνοντας έκτυπα πως η ανισότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και του 21ου αιώνα.
Ο χάρτης της Ευρώπης είναι μια δημιουργία του χρήστη Malehole.
Πηγή:news247.gr

Γερμανός επικεφαλής κόμματος αυτομπουγελώθηκε δίπλα σε γλάστρα με… χασίς! (Video)


Από την στιγμή που έγινε της… μόδας (καλώς ή κακώς) το αυτομπουγέλωμα, πολλές αστείες ιστορίες έχουν αναδειχθεί. Ένας Γερμανός πολιτικός όμως… το τερμάτισε!

Βλέπετε, όταν ο επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων, Τζεμ Έζντεμιρ ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του αρχηγού των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία «ALS Ice Bucket Challenge» δεν θα περίμενε πως θα προκαλούσε «χαμό» στα social media. Τα κατάφερε όμως αφού στο βίντεο που δείχνει να καταβρέχεται με έναν κουβά νερό, ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του στο Βερολίνο, δίπλα του είναι μία γλάστρα με… χασίς!

Όπως είναι φυσιολογικό έγινε της… κακομοίρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον ίδιο όμως να προσπαθεί να το «μαζέψει» όπως όπως επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για γκάφα αλλά για πολιτική δήλωση…

Ερωτηθείς σχετικά από την Westdeutsche Allgemeine Zeitung, ο Τζεμ Έζντεμιρ επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για φυτό κάνναβης και δήλωσε ότι «εάν κάποιος θέλει να κάνει χρήση κάνναβης και να αναλάβει το ρίσκο που την συνοδεύει, θα πρέπει, σε μια ελεύθερη κοινωνία, να μπορεί να αποφασίσει μόνος του». Διευκρίνισε ωστόσο ότι η χρήση της κάνναβης δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε πρόσωπα κάτω των 18 ετών.

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων επισήμανε επίσης ότι σκοπός του ήταν «μια ελαφριά πολιτική δήλωση»: το κόμμα του άλλωστε υποστηρίζει την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης.

Από την πλευρά της Αστυνομίας πάντως διευκρινίστηκε ότι το φυτό είναι «ξεκάθαρα παράνομο» και «βεβαίως ερευνάται η κάθε παράβαση του Νόμου». Προκειμένου ωστόσο να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, θα πρέπει προηγουμένως να αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Έζντεμιρ.

Πηγή:topontiki.gr

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Δώρο μια γάτα για κάθε ενυπόθηκο δάνειο δίνει ρωσική τράπεζα

Δώρο μια γάτα για κάθε ενυπόθηκο δάνειο δίνει ρωσική τράπεζα
Μόσχα, Ρωσία
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας δίνει δώρο γάτες σε πελάτες που αγοράζουν τα προϊόντα ενυπόθηκων δανείων της.
Σύμφωνα με το BBC -που επικαλείται την ιστοσελίδα TJournal- κάθε νέος πελάτης μπορεί να επιλέξει τη γάτα που θέλει, η οποία θα παραδοθεί στο καινούριο σπίτι του.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δέκα διαφορετικές γάτες και ένα βίντεο δείχνει τους πρώτους πελάτες να υποδέχονται το δώρο τους.

Πολλοί Ρώσοι εκτιμούν ότι μία γάτα φέρνει καλή τύχη σε κάποιο καινούριο σπίτι.

Η τράπεζα δίνει το ζώο στους πελάτες, προκειμένου να είναι το πρώτο που θα μπει στο σπίτι, αλλά δυστυχώς οι Ρώσοι δεν μπορούν να κρατήσουν το δώρο τους.

Οι γάτες παραμένουν με τους νέους τους «ιδιοκτήτες» μόνο για δύο ώρες, μέχρι να ποζάρουν σε μερικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια επιστρέφουν στους υπαλλήλους της τράπεζας.
Πηγή:in.gr

Αισθητήρας ανιχνεύει τα «πειραγμένα» ποτά!

Ο τρόπος χρήσης του είναι πανεύκολος: ο χρήστης παραγγέλνει το ποτό του, δεν το αγγίζει, βυθίζει το μικρό γκατζετάκι στο ποτήρι και περιμένει ώσπου να ανάψει η φωτεινή ένδειξη. Αν το φωτάκι είναι πράσινο, τότε μπορεί να απολαύσει με ασφάλεια το ποτό του. Αν είναι κόκκινο, τότε καλύτερα να το επιστρέψει. Ο λόγος για το pd.id, έναν αισθητήρα με μέγεθος ενός στικ USB, ικανό να ανιχνεύει επιτυχώς ναρκωτικές ουσίες που μπορεί κάποιος να έχει ρίξει στο ποτήρι μας.
perierga.gr - Αισθητήρας ανιχνεύει τα «πειραγμένα» ποτά!
«Το pd.id είναι μια μικρή συσκευή η οποία λειτουργεί με μπαταρία και με τη βοήθεια ενός υπερευαίσθητου αισθητήρα είναι σε θέση να «διαβάζει» την ύπαρξη τυχόν ναρκωτικών ουσιών συγκρίνοντας τα δειγματοληπτικά στοιχεία με μια βάση δεδομένων» εξηγούν οι αμερικανοί δημιουργοί του. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο αισθητήρας ανίχνευσης ύποπτων ουσιών βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Αστυνομία. «Πρόκειται για μια συσκευή προσωπικής ασφάλειας η οποία μπορεί να βοηθήσει την κόρη, τον γιο, την αδελφή, τη σύζυγο, τον σύντροφο, τον φίλο ή τη φίλη, τον συνάδελφό μας σε έναν συχνά επικίνδυνο κόσμο» προσθέτει η ομάδα πίσω από το pd.id.
perierga.gr - Αισθητήρας ανιχνεύει τα «πειραγμένα» ποτά!
perierga.gr - Αισθητήρας ανιχνεύει τα «πειραγμένα» ποτά!
Πηγή:perierga.gr

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πόλη που αποτελείται από γυναίκες, κάνει έκκληση για... άντρες!


Υπάρχουν όμως πολύ σοβαροί όροι για να παραμείνουν εκεί!

 Περισσότερες από 600 γυναίκες που αποτελούν τον πληθυσμό της πόλης του Noiva do Cordeiro που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Βραζιλίας, απευθύνουν έκκληση για άντρες!
Παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές είναι παντρεμένες με οικογένεια, διώχνουν τους άντρες τους στα χωράφια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τους ξαναβλέπουν τα σαββατοκύριακα.
Οι γιοι φεύγουν από τα σπίτια τους μόλις πάνε 18 ετών και κανένας άλλος άντρας δεν επιτρέπεται να μείνει στην περιοχή.
Ο οικισμός χρονολογείται από το 1890, όταν μια νεαρή γυναίκα και η οικογένειά της αφορίστηκαν από την Καθολική εκκλησία αφού κατηγορήθηκε για μοιχεία.
Σιγά-σιγά περισσότερες ανύπαντρες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες εντάχθηκαν στην κοινότητα, και κατά τη διάρκεια των δεκαετιών έγιναν αρκετές προσπάθειες από τους άνδρες προκειμένου να παρεισφρήσουν στον τρόπο ζωής τους αλλά υπήρχε μία αυστηρή πολιτική:  «Όχι αρσενικό».
Σήμερα, οι  γυναίκες είναι επιφορτισμένες με κάθε πτυχή της ζωής - από τη γεωργία και την πολεοδομία μέχρι ακόμη και τη θρησκεία.
Προσοχή! Οι άντρες θα γίνουν δεκτοί μόνο αν συμφωνήσουν με τον γυναικείο τρόπο ζωής. Εντάξει... Αυτό είναι λίγο μπέρδεμα!


Πηγή: newsbomb.gr

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!

Μια ξανθιά ή μια μαύρη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ευχάριστη, δροσιστική και έυκολη επιλογή για το σπίτι ή την έξοδο. Υπάρχουν όμως ορισμένες μπύρες με ιδιαίτερα αρώματα και παράδοξα συστατικά αλλά και το αλκοόλ να χτυπάει κόκκινο, οι πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο…
10. Hakusekikan, Ιαπωνία (15% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Μελαχρινή στο… χρώμα και δυνατή στη γεύση, με νότες φρούτων και το πιπέρι και τον μαϊντανό να… γρονθοκοπούν τον ουρανίσκο.
9. Bruery, USA (Chocolate Rain, 19,5% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Μοιάζει με την Guinness, αλλά είναι σίγουρα ισχυρότερη, ενώ η γεύση σοκολάτας, με νότες γλυκόριζας και βανίλιας την καθιστούν ιδανική για… χειμωνιάτικη κατανάλωση.
8. Lijiang Yinjiu, Κίνα (20% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Αυτή η μπύρα είναι τόσο ισχυρή όσο και η… ηλικία της, καθώς παράγεται από τα χρόνια της δυναστείας των Μινγκ με χιόνι από τα βουνά Yulong, ενώ περιλαμβάνει ένα μυστικό συστατικό στη συνταγή της. Βασικό χαρακτηριστικό της, η έντονη πικρίλα.
7. De Struise Brouwers, Βέλγιο (25% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Καστανή στο χρώμα με δυνατή γεύση καραμέλας και βασικό χαρακτηριστικό της το… μεγάλο μπουκάλι.
6. Brew Dog, Tactical Nuclear Penguin, Σκωτία (32% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Το χρώμα της είναι σκούρο καφέ, ωριμάζει σε βαρέλια ουίσκι, έχει καπνιστή γεύση με νότες ξηρών καρπών, ενώ γλυκίζει αρκετά και η υφή της είναι πολύ παχύρρευστη.
5. Schorschbräu, Γερμανία (43% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Πικρίζει αρκετά, έχει έντονη γεύση καραμέλας με νότες βύνης, ενώ η επίγευση παραπέμπει σε καμένο ξύλο!
4. Brew Dog, End Of History, Σκωτία (55% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Μοναδική εμφάνιση στο μπουκάλι, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς επιστρατεύτηκε η ταρρίχευση ζώων στο όνομα του marketing, σε συνδυασμό με τη γεύση αμυγδαλόψιχας και σταφίδων κάνουν ένα αξεπέραστο δίδυμο.
3. Schorschbräu, Schorschbock Finis Coronat Opus, Γερμανία (57% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Πραγματικά καυτερή, ενώ υπόσχεται να ερεθίσει και τις πέντε αισθήσεις… Έντονα γλυκιά και παχύρρευστη, συνιστάται για κατανάλωση μαζί με φίλους!
2. T’koelschip, Start The Future, Ολλανδία (60% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Χλωμό… πορτοκαλί χρώμα, παχύρρευστη, με έντονους υπαινιγμούς φρούτων στη γεύση και λουλουδάτη επίγευση. Συνδυασμός που… σκοτώνει!
1. Brewmeister, Armageddon, Σκωτία (65% αλκοόλ)
perierga.gr - Οι 10 πιο δυνατές μπύρες στον κόσμο!
Η ονομασία δεν είναι τυχαία, καθώς όπου… χτυπήσει σκοτώνει! Είναι εξαιρετικά πικρή με σκληρή γεύση και ακόμα σκληρότερη επίγευση.
Πηγή:perierga.gr