Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τα πιο έξυπνα προεκλογικά συνθήματα στους τοίχους της Αθήνας [εικόνες]

Οι επικείμενες εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και οι πολίτες έχουν μέσα τους πολύ θυμό, πολύ φόβο αλλά και πολύ χιούμορ. Τι γίνεται λοιπόν όταν αποφασίζουν να εκτονώσουν όλα αυτά τα δυνατά συναισθήματα και μάλιστα σε κοινή θέα;
Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να μας δώσει την απάντηση. Περπατώντας τα στενά των περιοχών του κέντρου, από τα Εξάρχεια και το Μοναστηράκι και απ' τη Ερμού ως το Κολωνάκι, θα δούμε διάφορα συνθήματα και μηνύματα στους τοίχους, τα σκαλιά, τους κάδους ή όπου αλλού μπορεί να γράψει ή να ψεκάσει κανείς, τα οποία είναι όπως πάντα ευφάνταστα, αστεία και καυστικά.



























Πηγή:iefimerida.gr

Γυμνοί Καναδοί φοιτητές κατά της αύξησης διδάκτρων

Χιλιάδες φοιτητές που αντιτίθενται στην αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων έκαναν πορεία γυμνοί στους δρόμους του Μόντρεαλ. Διαβάστε πως αντέδρασε η αστυνομία.

Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και πρωτοτυπία, οι φοιτητές του Κεμπέκ, οι οποίοι βρίσκονται στη 12η εβδομάδα μιας φοιτητικής κινητοποίησης με εκατοντάδες πορείες, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν συμπλοκές με την αστυνομία, έπαιξαν το βράδυ της Πέμπτης το μεγάλο χαρτί τους.
Οι γυναίκες με το πάνω μέρος του σώματος γυμνό και το στήθος μόλις να καλύπτεται από μια κόκκινη κορδέλα-το χρώμα του κινήματος της αντίθεσης στην αύξηση των διδάκτρων-, οι άνδρες φορώντας μόνο το εσώρουχό τους, οι φοιτητές έκαναν πορεία στους δρόμους αυτής της μητρόπολης του Κεμπέκ κάτω από μια ψιλή βροχή.
"Το σώμα των φοιτητών κατά της αύξησης", "Σαρέστ θέλεις το τομάρι μας", "Παγώνουμε για το πάγωμα" των διδάκτρων είχαν γράψει οι φοιτητές σε πανώ ή απ' ευθείας πάνω στο δέρμα τους.
Περισσότεροι από 170.000 φοιτητές της γαλλόφωνης αυτής επαρχίας των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων αντιτίθενται στην επιβολή μιας αύξησης 1.625 δολαρίων σε πέντε χρόνια (325 δολάρια το χρόνο) των διδάκτρων στο πανεπιστήμιο για να φτάσουν τα 3.800 δολάρια.
Επιχειρώντας να άρει το αδιέξοδο, ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Ζαν Σαρέστ πρότεινε την περσμένη εβδομάδα μια αύξηση κατά 1.785 δολάρια σε επτά χρόνια (255 δολάρια το χρόνο) και αύξηση των φοιτητικών υποτροφιών, αλλά οι φοιτητικές ενώσεις που απεργούν απέρριψαν την πρόταση.
Οι φοιτητικές ενώσεις ζητούν είτε το πάγωμα των διδάκτρων είτε δωρεάν φοίτηση και ζητούν να αναθεωρηθεί η χρηματοδότηση και η διαχείριση των πανεπιστημίων του Κεμπέκ.
Οι φοιτητές ανακοίνωσαν ότι θα πολιορκήσουν σήμερα το μικρό δήμο Βικτόριαβιλ, 170 χλμ. ανατολικά του Μόντρεαλ, όπου διεξάγεται το συνέδριο του Φιλελεύθερου Κόμματος του Κεμπέκ (PLQ) του πρωθυπουργού Σαρέστ.
Το συνέδριο του κόμματος που βρίσκεται εδώ και εννέα χρόνια στην εξουσία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ, αλλά μεταφέρθηκε την Κυριακή για να απευχθούν κινητοποιήσεις από τους απεργούς φοιτητές.
Πηγή:news247.gr

Πτυχιούχος στα 97 του χρόνια


Ο γηραιότερος απόφοιτος στον κόσμο, έχει δισέγγονα, είναι Αυστραλός και πήρε πτυχίο στις Κλινικές Επιστήμες.
Ένας Αυστραλός, ο οποίος έχει δισέγγονα, υποστηρίζει ότι είναι ο γηραιότερος απόφοιτος στον κόσμο αφού πήρε το πτυχία του στις Κλινικές Επιστήμες σε ηλικία 97 ετών.
Ο Άλαν Στούαρτ, ο οποίος πήρε το πρώτο του πτυχίο το 1936 και το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική, είπε ότι συνέχιζε να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο "για να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα του".
Ο πρώην οδοντίατρος από το Σίδνεϊ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Αυστραλίας AAP ότι η συνταξιοδότηση δεν σημαίνει παύση δραστηριοτήτων.
"Οι άνθρωποι δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούν την δικαιολογία 'Είμαι πολύ μεγάλος για να σπουδάσω' ή 'Το αποφάσισα πολύ αργά' ", είπε. "Ποτέ δεν είναι αργά για να διευρύνεις το πνεύμα σου, να κάνεις νέους φίλους και να προκαλείς τον εαυτό σου να για να πετύχει κάτι που αξίζει τον κόπο".
Ο Στούαρτ είπε ότι αυτό που τον δυσκόλεψε περισσότερο όταν επέστρεψε στις σπουδές ήταν οι υπολογιστές.
"Σε αυτό το αντικείμενο υπήρξα αυτοδίδακτος" εξηγώντας ότι "όλες οι εργασίες που είχα να κάνω ήταν στον υπολογιστή και μετά να τις στείλω στο πανεπιστήμιο σε ηλεκτρονική μορφή".
Πηγή:newsit.gr

Άνοιξε το πρώτο αυστριακό καφέ για γάτες


Το πρώτο καφέ για γάτες στην Αυστρία άνοιξε τις πόρτες του στη Βιέννη και προσφέρει στους πελάτες του τον φημισμένο βιεννέζικο καφέ συνοδευόμενο από γουργουρητά.
Η ιδιοκτήτριά του, Τακάκο Ισιμίτσου, αντέγραψε την ιδέα από την πατρίδα της, την Ιαπωνία, όπου λειτουργούν πολλοί χώροι για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν τον χρόνο τους με τη συντροφιά μιας γάτας.
Στο Cafe Neko, στο κέντρο της πόλης, τους πελάτες υποδέχονται έξι γάτες, από τον "ήσυχο και τρυφερό" Μόριτζ μέχρι την πιο σκανδαλιάρα Σόνια, που "δαγκώνει αν κάποιος δεν λάβει την προειδοποίησή της σοβαρά υπόψην του", όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα του καφέ.
"Ο χώρος απευθύνεται στους λάτρεις των γατών που ζουν μόνοι τους ή ταξιδεύουν πολλοί εξαιτίας της δουλειάς τους κι έτσι δεν μπορούν να συντηρήσουν ένα κατοικίδιο. Απευθύνεται επίσης και σε εκείνους που έχουν κάποιον στην οικογένειά τους αλλεργικό στις γάτες", δήλωσε η Ισιμίτσου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι γάτες επελέγησαν από ένα μεγάλο καταφύγιο ζώων. Η Ισιμίτσου δεν ήταν σίγουρη αν το καφέ της ήταν το πρώτο του είδους στην Ευρώπη, αλλά δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιο ανάλογο στη Γηραιά ήπειρο.
Ένα άσχημο συμβάν στη ζωή της την άφησε μόνη της στην Αυστρία πριν από 15 χρόνια. Η ίδια δηλώνει ευγνώμων που μπόρεσε να λάβει βοήθεια από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας και ότι τώρα αναζητεί έναν τρόπο να ανταποδώσει.
Πηγή:ant1.gr

4χρονο κοριτσάκι μετρήθηκε με IQ όσο και του Einstein!

4χρονο κοριτσάκι μετρήθηκε με IQ όσο και του Einstein!
Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Βρετανία είναι το νέο μέλος της Mensa, με δείκτη IQ που φτάνει στο 159, ένα βαθμό λιγότερο από το IQ του Einstein και του Stephen Hawking (ενώ την ίδια στιγμή ένας μέσος ενήλικας έχει IQ 100). Πρόκειται για τη μικρή Heidi Hankins από το Hamshire, η οποία όταν ήταν δύο ετών μετρούσε έως το σαράντα, ζωγράφιζε ανθρώπους, απήγγειλε ποιήματα και διάβαζε βιβλία για επτάχρονα παιδιά. Στα τρία της ήξερε να κάνει πρόσθεση και αφαίρεση…
Η Heidi έκανε το τεστ που προβλέπεται για την εισαγωγή στη Mensa όταν το προσωπικό του βρεφικού σταθμού όπου πήγαινε κατάλαβε πως δεν υπήρχαν δραστηριότητες που να της προκαλούν το ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τη Mensa, υπάρχουν ενδείξεις που οι γονείς θα έπρεπε να προσέξουν σε ένα παιδί με υψηλή ευφυΐα: το ασυνήθιστα καλό μνημονικό, η ικανότητα να διαβάζει από πολύ μικρή ηλικία, το ενδιαφέρον για να μαθαίνει διεθνή γεγονότα, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα παιδιά ίδιας ηλικίας και οι συνεχείς ερωτήσεις!
«Πάντα πιστεύαμε πως ήταν έξυπνη γιατί διάβαζε από μικρή. Ήμουν περίεργος για το IQ της, όμως τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα», λέει ο μπαμπάς της. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Όταν ήταν δύο χρονών της αγόρασα ένα σετ βιβλίων, όμως εκείνη διάβασε και τα τριάντα βιβλία μέσα σε περίπου μία ώρα, κάτι που θα περίμενε κανείς από ένα 7χρονο παιδί».
Η Mensa είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, μια διεθνής κοινωνία ανθρώπων, όπου το μοναδικό κριτήριο για να γίνεις δεκτός είναι ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης (στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού).
Πηγή:e-radio.gr

Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!

Οι τιμές τους ξεπερνούν κάθε προσδοκία, σπάζοντας αισίως όλα τα προηγούμενα ρεκόρ! Λάτρεις της τέχνης βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν τον πίνακα των ονείρων τους, ενώ 10 έργα τέχνης κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων αλλά και της… ακρίβειας! Βέβαια, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, η αξία όλων είναι στην ουσία ανυπολόγιστη!
1. «The Scream», Edvard Munch
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
Πρώτο στη λίστα, είναι το πιο ακριβοπληρωμένο έργο του Νορβηγού ζωγράφου Edvard Munch, το οποίο κυριολεκτικά «ουρλιάζει» για 119,9 εκατομμύρια δολάρια
2. «Nude, Green Leaves and Bust», Pablo Picasso
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
Η ερωμένη του διάσημου ζωγράφου Marie-Therese Walter πιστοποιεί για 106 εκατομμύρια δολάρια τη μεγάλη… αξία της!
3. «L’ Homme Qui Marche», Alberto Giacometti
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
Το χάλκινο γλυπτό ενός άντρα που περπατάει πουλήθηκε για 104,3 εκατομμύρια δολάρια και κοσμεί πλέον ιδιωτική συλλογή.
4. «Garcon a la Pipe», Pablo Picasso
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
Δεύτερο έργο του Πικάσο στη λίστα, αυτός ο πίνακας του 1905 (λάδι σε καμβά) που αποτυπώνει έναν νέο άντρα με την πίπα του «έκλεισε» στα 104,2 εκατομμύρια δολάρια.
5. «Dora Maar au Chat», Pablo Picasso
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
Αχ, αυτός ο Πικάσο με τις ερωμένες του! Η δεσποινίς Dora Maar «βγήκε στο σφυρί» για 95,2 εκατομμύρια δολάρια, καταλήγοντας στη συλλογή ενός ανώνυμου Ρώσου.
6. «Adele Bloch-Bauer II», Gustav Klimt
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
«Η ομορφιά είναι πανάκριβη», θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, αφού το πορτρέτο της όμορφης συζύγου ενός βιομηχάνου, λάτρη των τεχνών, αποτιμήθηκε στα 87,9 εκατομμύρια.
7. «New York Triptych», Francis Bacon
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
Μόλις για 86,2 εκατομμύρια δολάρια ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος κ. Αμπράμοβιτς κοσμεί πλέον με τον πίνακα αυτό το σαλόνι του (ή το κότερό του, δεν ξέρω)!
8. Portrait du Dr. Gachet, Vincent Van Gogh
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
Από τα 300 φράγκα που πωλήθηκε το 1890 άγγιξε πρόσφατα τα 82,5 εκατομμύρια δολάρια. Καλή απόσβεση, νομίζω!
9. Le Bassin Aux Nymphmeas, Claude Monet
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
«Τα νούφαρα» του διάσημου Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου αποδείχτηκαν… άριστης ποιότητας, αφού κόστισαν σε ιδιώτη 80,4 εκατομμύρια δολάρια.
10. Bal au Moulin de la Galette, Pierre-Auguste Renoir
perierga.gr - Οι 10 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών!
Ο… φτηνότερος πίνακας όλων αξίζει μόλις 49,2 εκατομμύρια δολάρια. Ψίχουλα!
Πηγή:perierga.gr

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Βρήκαν αίμα ηλικίας... 5.300 ετών!


Τα παλαιότερα ίχνη αίματος στον κόσμο ανακαλύφθηκαν στις πληγές του... Ότζι - του «ανθρώπου των πάγων» της λίθινης εποχής, η μουμιοποιημένη σωρός του οποίου εντοπίσθηκε στις Άλπεις, στα σύνορα Αυστρίας-Ιταλίας, το 1991.
Ο Ότζι αποκαλείται «το θύμα του παλαιότερου φονικού στην Ιστορία», επειδή το σώμα του έφερε εμφανή, βαθιά τραύματα και μώλωπες, που εξ αρχής υποδήλωσαν πως έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Από τότε που εντοπίστηκε, οι επιστήμονες αναλύουν τα ρούχα και μελετούν το σώμα του, αποκωδικοποιώντας μέχρι και το DNA του για να καταλάβουν την ηλικία του, την κατάσταση της υγείας του, ακόμα και το ποιο ήταν το τελευταίο γεύμα του.
Η μούμια του Ότζι ήταν τόσο καλά διατηρημένη ώστε οι επιστήμονες μπόρεσαν να υπολογίσουν πως ήταν 45-46 ετών, είχε ύψος 1,59 μ., είχε φάει πριν τον θάνατό του κρέας από αίγαγρο και ψωμί βοτάνων και πέθανε από ένα βέλος στην πλάτη, το οποίο διαπέρασε μία βασική αρτηρία.
Ο Ότζι είχε επίσης σκλήρυνση των αρτηριών και τερηδόνα, ενώ βρέθηκαν ορισμένα τατουάζ στην σπονδυλική στήλη και στο δεξιό πόδι, που ίσως αποτελούσαν πρωτόγονη προσπάθεια αντιμετώπισης της αρθρίτιδας.
Τώρα, ομάδα επιστημόνων ανακοίνωσε πως ανακάλυψε στις πληγές του ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία συνιστούν τα παλαιότερα ίχνη αίματος που έχουν εντοπιστεί ποτέ.
Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι τα κύτταρα του αίματος που του προσδίδουν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του. Κύριος ρόλος τους είναι η μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλα τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.
Εξέταση των πληγών
Η όλη έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of the Royal Society Interface», βασίσθηκε σε μία εξελιγμένη τεχνική εντοπισμού ερυθρών αιμοσφαιρίων, η οποία θα μπορούσε να βελτιώσει τις εγκληματολογικές τεχνικές που χρησιμοποιεί η αστυνομία.
Οι υπάρχουσες μέθοδοι δεν είναι ακόμα αρκετά προηγμένες ώστε να αποκαλύπτουν πόσο καιρό υπάρχει αίμα σε έναν τόπο εγκλήματος, αλλά οι ερευνητές λένε ότι η νανοτεχνολογία που χρησιμοποίησαν μπορεί να φέρει επανάσταση στον τομέα αυτό.
Την όλη έρευνα πραγματοποίησε ομάδα ερευνητών από το ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο EURAC, στην Ιταλία, με επικεφαλής τον βιολογικό ανθρωπολόγο δρα Άλμπερτ Ζινκ.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αρχικά οπτικό μικροσκόπιο για να εξετάσουν λεπτές στοιβάδες ιστού από το σημείο όπου είχε διαπεράσει το βέλος την πλάτη του Ότζι , καθώς και από ένα βαθύ κόψιμο στο δεξιό χέρι του.
Έτσι εντόπισαν στρογγυλές δομές που έμοιαζαν με ερυθρά αιμοσφαίρια, κατά τον δρα Ζινκ. Ωστόσο για να βεβαιωθούν, αποφάσισαν να τα εξετάσουν με ακόμα πιο προηγμένη τεχνολογία.
Μικροσκόπιο ατομικής δύναμης
Η τεχνολογία αυτή είναι το μικροσκόπιο ατομικής δύναμης, το οποίο «αισθάνεται» παρά «βλέπει» ένα αντικείμενο, καθώς παρέχει εικόνες των ατόμων του και όχι του αντικειμένου καθ' εαυτού.
Καθώς το μικροσκόπιο «σαρώνει» το υπό εξέτασιν αντικείμενο, ένα λέιζερ μετράει το σχήμα και την περίμετρό του - και αυτό, σε συνδυασμό με την καταγραφή των ατόμων δημιουργεί ένα τρισδιάστατο «ίχνος» του αντικειμένου.
Στην περίπτωση του Ότζι , η εικόνα που προέκυψε ήταν σαφής: οι στρογγυλές δομές ήταν όντως ερυθρά αιμοσφαίρια.
«Οι δομές αυτές έχουν το τυπικό, σαν του ντόνατς σχήμα των ερυθρών αιμοσφαιρίων όπως τα ξέρουμε σήμερα», δήλωσε ο δρ Ζινκ. «Επιπλέον, οι διαστάσεις τους είναι οι ίδιες με αυτές που απομονώνουμε στα σύγχρονα δείγματα και γι' αυτό είμαστε βέβαιοι πως είναι ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία διατηρήθηκαν επί περισσότερο από πέντε χιλιετίες».
Ακαριαίος θάνατος
Η όλη έρευνα αποκάλυψε επίσης στους ιστούς από την πληγή του βέλους, ίχνη ινιδίνης (ή φιμπρίνης), μιας πρωτεΐνης που παίζει ρόλο στην πήξη του αίματος αμέσως έπειτα από έναν τραυματισμό.
Τα ίχνη αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά, όσον αφορά την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του Ότζι .
«Επειδή η ινιδίνη παράγεται στις "φρέσκιες" πληγές και γρήγορα αποσυντίθεται, μία θεωρία που είχε εκφρασθεί κάποια στιγμή και πρέσβευε ότι ο Ότζι δεν πέθανε αμέσως μετά τον τραυματισμό του από το βέλος αλλά έπειτα από λίγες ημέρες, δεν μπορεί να ευσταθεί», εξήγησε ο δρ Ζινκ.
Πηγή:tromaktiko.gr
 

Προσφορά μία Mercedes για κάθε καταθέτη


Τα επιτόκια καταθέσεων στις Αμερικανικές τράπεζες έχουν μειωθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και κυμαίνονται κοντά στο 0,25%.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένας καταθέτης που έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα εκατομμύριο δολάρια να εισπράττει μόλις 2.500δολάρια τόκους ετησίως.
Η τράπεζα C1 (Community Bank) στη Φλόριντα, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα έλλειψης οικονομικών κινήτρων για τους καταθέτες, προσφέρει δωρεάν αυτοκίνητο με πληρωμένα τέλη, συντήρηση κλπ έτσι ώστε να προσελκύσει μεγαλοκαταθέτες. Η προσφορά αφορά τα εξής μοντέλα: SLK350, E350, ML350 και E350 Convertible.
Όσοι επιλέξουν την προσφορά θα μπορούν να αποκτήσουν το αυτοκίνητο της επιθυμίας τους, αλλά για πέντε χρόνια δεν θα εισπράττουν τόκους από το εκατομμύριο της κατάθεσης. Επίσης, υπάρχει περιορισμός στον αριθμό αυτοκινήτων που μπορεί να λάβει κάθε νοικοκυριό καθώς επιτρέπονται μέχρι δύο.
Δεν είναι κακή προσφορά,αρκεί να έχεις βέβαια εκατομμύρια να κάθονται...
Πηγή:gocar.gr

Δυο αδερφές και η ξαδέρφη τους είναι παντρεμένες με τον ίδιο άντρα (pics)

Δυο αδερφές και η ξαδέρφη τους είναι παντρεμένες με τον ίδιο άντρα (pics)
Oι Μορμόνοι Joe, Vicky, Valerie και Alina έχουν μια μεγάλη οικογένεια, μιας και οι 3 γυναίκες έχουν παντρευτεί τον ίδιο άντρα.
Και όχι μόνο τον παντρεύτηκαν, αλλά έκαναν και 24 παιδιά μαζί του!
Ο Joe έβγαινε διπλό ραντεβού με τη Vicky και την ξαδέρφη της Alina για ένα χρονικό διάστημα, ώσπου αποφάσισε να τις παντρευτεί. Έτσι κι έγινε.
Για χρόνια ζούσαν οι 3 τους μαζί με τα παιδιά τους σε μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια. Κάποια στιγμή η Vicky διαπίστωσε πως ο Joe φλέρταρε και την αδερφή της Valerie: "Ένιωσα πως υπήρχε ηλεκτρισμός ανάμεσά τους και κατάλαβα πως υπήρχε πολύ δυνατή έλξη ανάμεσα στον Joe και τη Valerie". Έπειτα από λίγο καιρό ο Joe παντρεύτηκε και την Valerie: "Πάντοτε ένιωθα έλξη και για τις 2, άλλωστε μοιάζουν τόσο πολύ! Και μάλιστα η Vicky έδιωξε κάθε ενδοιασμό μου".


Η Valerie είπε: "Με την αδερφή μου είχαμε πάντα το ίδιο γούστο στους άνδρες και ήταν πιο εύκολο να πάρω την απόφαση, αφού ήξερα πως ήταν και καλός σύζυγος".
Όσο για την Alina, αυτή δήλωσε: "Χάρηκα πολύ που κάναμε μέλος της οικογένειας και τη Valerie γιατί την αγαπάμε πολύ".
Ο Joe μοιράζει το κορμί του ανάμεσα στις 3 γυναίκες αλλάζοντας κρεβάτι κάθε νύχτα.
Η οικογένεια έχει 24 παιδιά, τα οποία δηλώνουν ευτυχισμένα. Για 20 χρόνια η τριγαμία του Joe ήταν μυστική, όμως, όπως λένε οι ίδιοι μετά από συμβουλές των δικηγόρων τους, ενώ η διγαμία (ή η τριγαμία στην περίπτωσή τους) είναι παράνομη στις ΗΠΑ, οι Αρχές δεν μπορούν να συλλάβουν τον Joe αν δεν έχει προηγηθεί καταγγελία από τις ίδιες τις γυναίκες του ή αν δεν υπηρξε βιασμός/ξυλοδαρμός/απάτη προς το Δημόσιο.


Πηγή:e-radio.gr 

Έπαιξε την κόρη του στα χαρτιά!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το περιστατικό σημειώθηκε στη νοτιανατολική Τουρκία. Το κορίτσι εξαφανίστηκε από το σπίτι της στις 4 Απριλίου. Η μητέρα της κατήγγειλε την εξαφάνιση στην τοπική αστυνομία, αναφέροντας και τις υποψίες της ότι μπορεί η κόρη της να έχει...
πουληθεί στον 20χρονο Μεχμέτ Καραμούς, στον οποίο χρωστούσε ο σύζυγός της.
Ο πατέρας της κοπέλας δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν γνώριζε ούτε πού βρίσκεται η κόρη του ούτε ο συμπαίκτης του στα χαρτιά.
Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει την κοπέλα σε μια σκηνή που την κρατούσε αιχμάλωτη ο 20χρονος Τούρκος, σε έναν πρόχειρο οικισμό όπου διαμένουν εργάτες γης της περιοχής.
Ο 20χρονος συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.
«Ο πατέρας της την αντάλλαξε για το χρέος του. Δεν την απήγαγα», υποστήριξε ο Καραμούς στην αστυνομία. Δικαστική δίωξη θα αντιμετωπίσει και ο πατέρας της κοπέλας.
Πηγή:enimerwsi.gr

Financial Times: Τρόμος για την επομένη των εκλογών

Διαβάστε γιατί οι Financial Times ανησυχούν για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα. Προβληματισμός από τη στάση Σαμαρά.

Την ανησυχία των Ευρωπαίων για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στην Ελλάδα, αλλά και την ανεξαρτήτως αποτελέσματος απαρέγκλιτη πορεία των μεταρρυθμίσεων μετά τις εκλογές παρουσιάζουν οι Financial Times.
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται παράγοντες της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η εξασφάλιση έστω μιας οριακής πλειοψηφίας. Η Financial Times αναφέρεται σε διαρροές από συνεργάτες του απερχόμενου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, σε ότι αφορά τη δημοσιοποίηση της λίστας δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.
Στο ίδιο δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς υπόσχεται πως θα κάνει αλλαγές στο Μνημόνιο, ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να καθησυχάσει τους φόβους των Βρυξελλών ότι η κυβέρνηση του θα επιχειρήσει να το επαναδιαπραγματευτεί. Όλα αυτά φυσικά, σε περίπτωση που εκλεχθεί.
Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι απουσιάζει το χρονοδιάγραμμα για τις δραστικές μειώσεις στη φορολογία, κάτι που αποτελεί βασική εξαγγελία του κ. Σαμαρά.
Ο "αμφιλεγόμενος" Σαμαράς
Σύμφωνα με την Financial Times, έντονα προβληματισμένοι εμφανίζονται να είναι πολλοί ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξαιτίας της "αμφιλεγόμενης", όπως την αποκαλούν, στάσης του ηγέτη της ΝΔ αναφορικά με τη δημόσια στήριξη της συμφωνίας.
Έντονη είναι κατά την εφημερίδα η αγωνία των Βρυξελλών για το ενδεχόμενο τα δύο μεγάλα κόμματα να μη μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται. "Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα έχει ελάχιστο πεδίο ελιγμών. Το ΔΝΤ, μάλιστα, απειλεί να αναστείλει τη χρηματοδότηση ακόμα και από το επόμενο τρίμηνο αν αντιληφθεί καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων".
Ανησυχίες επίσης εκφράζονται για το αν τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα καταφέρουν να επιτύχουν αυτοδυναμία στη Βουλή και για το κατά πόσο μπορούν και διατίθενται να συνεργαστούν για την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται τέλος, για το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε πάνω από 15%.
Πηγή:news247.gr

Μαύρη τρύπα καταβροχθίζει άστρο!

Διαστημικά και επίγεια τηλεσκόπια εντόπισαν ένα από τα πιο βίαια αλλά και εντυπωσιακά κοσμικά φαινόμενα. Ενα άστρο πέφτει στα βαρυτικά δίχτυα μιας μαύρης τρύπας η οποία το κυριολεκτικά το διαλύει. Είναι η πρώτη φορά που τηλεσκόπια «βλέπουν» σε εξέλιξη τον χορό θανάτου ανάμεσα σε μια μαύρη τρύπα και ένα άστρο και η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια καταπληκτική εικόνα του φαινομένου.
Perierga.gr - Μαύρη τρύπα καταβροχθίζει άστρο!
Η ανακάλυψη
Ομάδα αστρονόμων στις ΗΠΑ θέλησε να βρει στοιχεία για τη «συνάντηση» ενός άστρου και μιας μαύρης τρύπας, συνάντηση που είναι συνήθως μοιραία για το άστρο. Οι ερευνητές έριξαν στη μάχη πολλά διαστημικά και επίγεια όργανα όπως το διαστημικό παρατηρητήριο GALEX και το τηλεσκόπιο Pan-STARRS1 που βρίσκεται στη Χαβάι.
Τα τηλεσκόπια σάρωναν το Σύμπαν για να εντοπίσουν το φαινόμενο και τελικά εντόπισαν τα ίχνη του σε έναν μακρινό γαλαξία. Ο γαλαξίας αυτός βρίσκεται σε απόσταση 2,7 δισ. ετών φωτός από εμάς και στο κέντρο του βρίσκεται μια γιγάντια μαύρη τρύπα.
Η σκηνή του εγκλήματος
Τα τηλεσκόπια εντόπισαν ένα άστρο που βρισκόταν στο στάδιο του «κόκκινου γίγαντα» να είναι παγιδευμένο από την μαύρη τρύπα η οποία το «απομυζά».
«Οταν ένα άστρο συλλαμβάνεται από μια μαύρη τρύπα οι βαρυτικές της δυνάμεις το διαλύουν. Ενα μέρος της ύλης του άστρου πέφτει μέσα στην τρύπα ενώ το υπόλοιπο εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα στο Διάστημα. Στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε τη λάμψη των αερίων του άστρου να πέφτει μέσα στην τρύπα αλλά και το αέριο που εκτοξεύεται το οποίο αποτελείται κυρίως από ήλιο. Είναι σαν να συγκεντρώνουμε στοιχεία από μια σκηνή εγκλήματος» αναφέρει η Σούβι Γκεζάρι, του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
Πηγή: tovima.gr

Θρησκευτικές ιστοσελίδες vs ιστοσελίδες πορνό: ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες;

porn vs religion
Ποιος θα το φανταζόταν: σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Symantec οι ιστοσελίδες με θρησκευτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο είναι περισσότερο επικίνδυνες από αυτές με πορνογραφικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία βρήκε ότι οι θρησκευτικές ιστοσελίδες είχαν τρεις φορές τον μέσο αριθμό επιθέσεων από τις ιστοσελίδες πορνό: 115 έναντι 25 επιθέσεις. Ο λόγος για αυτή τη διαφορά είναι πολύ απλός:
Οι ιστοσελίδες πορνό είναι μια κερδοφόρα βιομηχανία που αποφέρει κέρδη στους ιδιοκτήτες και λειτουργεί προς το συμφέρον τους να διατηρούν τις ιστοσελίδες τους όσο γίνεται πιο «καθαρές». Από την άλλη η λίστα με τις πιο επικίνδυνες κατηγορίες ιστοσελίδων της ίδιας εταιρείας ζωγραφίζει μια διαφορετική εικόνα. Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα blogs/web communications, την τελευταία οι ιστοσελίδες πορνό ενώ οι ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχομένου δεν βρίσκονται καν στη λίστα.

Η Wall Street Journal σημειώνει ότι ο κατά πολύ μεγαλύτερος αριθμός ιστοσελίδων πορνό μπορεί να επηρέασε τον μέσο όρο ενώ πρέπει να πούμε ότι η Symantec, όντας εταιρεία που
Πηγή:techgear.gr

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Στα 92 του, πειρατής στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ιστορία του παππού hacker. Ο "ιερός σκοπός" που τον οδήγησε στην παρανομία.

Το όνομα αυτού, Χάϊμαν Στράχμαν. Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ένας από τους μεγαλύτερους εν ενεργεία πειρατές του Διαδικτύου.
Σύμφωνα με τους New York Times, εδώ και οχτώ χρόνια, ο Στράχμαν κατεβάζει και αντιγράφει χιλιάδες αντίγραφα ταινιών. Για ποιο λόγο; Στέλνει όλα αυτά τα DVD, 4.000 στο σύνολο τους μέχρι σήμερα τουλάχιστον, στα αμερικάνικα στρατεύματα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν για να ψυχαγωγούνται εκεί οι φαντάροι.
Ο συνταγματάρχης Μπράϊαν Κουράν, που επέστρεψε πρόσφατα από το Αφγανιστάν, υπολογίζει πως ο Στράχμαν έστειλε στη μονάδα του περίπου δυο χιλιάδες DVD, από το 2008 μέχρι το 2010. Σύμφωνα με τον Κουράν, οι στρατιώτες του είδαν την ταινία "Τρανσφόρμερς" πριν από την κυκλοφορία της στις αμερικανικές αίθουσες.
Το περίεργο είναι πως οι στρατιώτες παραλαμβάνουν τις ακυκλοφόρητες ταινίες χωρίς να γνωρίζουν το όνομα του "ευεργέτη" τους, πόσο μάλλον την ηλικία του. Το παρατσούκλι του που του το έχουν "κολλήσει" οι φανατικοί πλέον οπαδοί του, είναι "Μπιγκ Χάϊ".
Ο Στράχμαν ξεκίνησε να αντιγράφει ταινίες το 2003, χρονιά που πέθανε η σύζυγός του. Επισκέφτηκε μια ιστοσελίδα όπου συγκεντρώνονταν τα αιτήματα στρατιωτών για προμήθειες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και παρατήρησε πως πολλοί φαντάροι ζητούσαν ταινίες. Έτσι, ξεκίνησε να μένει ξάγρυπνος τα βράδια, κατεβάζοντας και αντιγράφοντας ταινίες, μια πρακτική που ασκεί μέχρι σήμερα.
Προς το παρόν, η ένωση των κινηματογραφικών στούντιο της Αμερικής δεν έχει παρέμβει. Εκπρόσωπος τους αρκέστηκε στο να πει πως είναι ευγνώμονες που μπορούν να παρέχουν ψυχαγωγία για τα αμερικανικά στρατεύματα. Ο ίδιος ο Στράχμαν λέει πως αν δεν ήταν 92 ετών θα ήταν σίγουρα στη φυλακή, χωρίς ωστόσο να μετανιώνει για την παράνομη δράση του.
Το μοναδικό του όφελος από τη δραστηριότητά αυτή, είναι οι ευχαριστήριες επιστολές των στρατιωτών που γεμίζουν μέχρι στιγμής επτά μεγάλα ντοσιέ. Τώρα, τους ετοιμάζει νέες ταινίες στον αντιγραφέα του που μπορεί να παράγει μέχρι 7 κόπιες DVD ταυτόχρονα. Και τι θα δουν σε πρώτη προβολή σήμερα τα αμερικάνικα στρατεύματα στο Αφγανιστάν; Το "Moneyball" με τον Brad Pitt και το οσκαρικό "The Artist".
Πηγή:news247.gr

Ένα πάρκο… ακατάλληλο για ανηλίκους!

Στη Νότια Κορέα σκέφτηκαν έναν περίεργο τρόπο για να υποστηρίξουν τη σεξουαλική απελευθέρωση και να αποτίσουν φόρο τιμής στο… σεξ! Δημιούργησαν ένα από τα πιο παράξενα ψυχαγωγικά πάρκα στον κόσμο μόνο για ενήλικες!
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
Το «Love Land» βρίσκεται στο νησί Cheju, γνωστό και με την ονομασία «νησί του μήνα του μέλιτος», το εσωτερικό του οποίου θυμίζει περισσότερο… sex shop παρά πάρκο, καθώς οτιδήποτε έχει να κάνει με τα δύο φύλα και την ερωτική πράξη θα το βρείτε εδώ.
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
«Θέλαμε να σπάσουμε τα παραδοσιακά ταμπού γύρω από το σεξ και να κάνουμε τον κόσμο να εκτιμήσει τη φυσική ομορφιά της σεξουαλικότητας. Είναι ένα μέρος όπου η τέχνη και ο ερωτισμός συνδέονται άρρηκτα», λέει ο υπεύθυνος.
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
Προκλητικά γλυπτά γυναικείων και αντρικών μορφών που επιδίδονται στο σεξ, άντρες με κατεβασμένα παντελόνια και γυναίκες με ανοιχτά πόδια σε εντελώς προσωπικές στιγμές συνθέτουν αυτό το περίεργο ερωτικό σκηνικό.
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
Επιπλέον, στάσεις από το «Κάμα Σούτρα»… εφαρμόζονται σε κάθε γωνιά του πάρκου, αποτελώντας ένα τρόπον τινά «διδακτικό» θέαμα για όλους. «Οι άνθρωποι κάνουν σεξ και πρέπει να το απολαμβάνουν χωρίς ντροπές και προκαταλήψεις, απενοχοποιώντας οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό», εξηγεί ο υπεύθυνος.
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα γλυπτά του πάρκου κατασκευάστηκαν από φοιτητές Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Hongik της Νότιας Κορέας, τα οποία, μάλιστα, ανανεώνονται συχνά με επιπλέον… ερωτικές προσθήκες!
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
Perierga.gr - Ένα πάρκο "αυστηρώς ακατάλληλον" διά ανηλίκους!
Πηγή:perierga.gr