Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Πλημμύρα από νομίσματα σε πλατεία της Ελβετίας

Η πλατεία έξω από τη βουλή της Βέρνης στην
Ελβετία πλημμύρισε κυριολεκτικά από 15 τόνους νομισμάτων που αντιστοιχούν...
σε 400.000 φράγκα (324.580 ευρώ) στα πλαίσια μιας πρωτότυπης διαμαρτυρίας από ακτιβιστές για την καθιέρωση ενός ελάχιστου μηνιαίου εισοδήματος 2.500 φράγκων για κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση.



Πηγή:  Tsekouratoi

Κινέζοι επιστήμονες «ανακάλυψαν» το φάρμακο για το hangover

Κινέζοι επιστήμονες «ανακάλυψαν» το φάρμακο για το hangover
Πονοκέφαλοι, ναυτία, πόνος στο στομάχι, δίψα και η αίσθηση του «δεν ξέρω που βρίσκομαι», μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Γνωστό αλλιώς και ως hangover. Την λύση γι αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο ισχυρίζεται πως ανακάλυψε μια ομάδα Κινέζων επιστημόνων.
Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα σε 57 διαφορετικά υγρά, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως έχουν βρει την «πανάκεια» για το hangover, η οποία δεν είναι άλλη από το γνωστό αναψυκτικό Sprite, ενώ το «Chemistry World» προσπαθεί να εξηγήσει τις αιτίες που προκαλείται το hangover:
«Μερικές από τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ πιστεύεται ότι προκαλούνται όχι από την αιθανόλη, αλλά από τον πρώτο μεταβολίτη της ουσίας την ακεταλδεϋδη. Η αιθανόλη μεταβολίζεται σε ακεταλδεΰδη από το ένζυμο αφυδρογονάση αλκοόλης (ADH) και στη συνέχεια σε οξικό άλας από την αφυδρογονάση αλδεΰδης (ALDH).
Σε αντίθεση με την ακεταλδεϋδη, το οξικό άλας είναι αβλαβές και μπορεί ακόμη και να είναι υπεύθυνο για μερικά από τα θετικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ. Ως εκ τούτου το κλειδί για τη μείωση του οινοπνεύματος έγκειται στην ελαχιστοποίηση της ποσότητας του χρόνου που η ακεταλδεΰδη είναι παρούσα στο σώμα».
Από αυτή την «βαριά» χημική ανάλυση, μπορούμε να κρατήσουμε πως οι Κινέζοι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την σωστή «ισορροπία» μεταξύ ADH και ALDH στον οργανισμό μετά την κατανάλωση αλκοόλ, προκειμένου το hangover να είναι ανώδυνο. Η λύση αυτή υποστηρίζουν βρίσκεται στο γνωστό αναψυκτικό, καθώς όπως υποστηρίζουν μερικά ποτά «όπως η Spirte και ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρακούχου νερού, μπορούν να ενισχύσουν την δράση του ALDH και έτσι να επισπεύσουν την μεταβολή της ακεταλδεΰδης».
Οι επιστήμονες θα εφαρμόσουν δοκιμές σε ζωντανούς οργανισμούς, ωστόσο τα αποτελέσματα έχουν ήδη προκαλέσει ενδιαφέρον, καθώς ενδέχεται να έχει βρεθεί ο «θάνατος» του hangover, αναφέρει η Huffington Post.


Πηγή:  iefimerida.gr
 

Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι νεκρός

Στα δίχτυα της γραφειοκρατίας ένας άνδρας 61 ετών. Επί επτά συνεχόμενα έτη προσπαθεί να πείσει τη Δικαιοσύνη πως... δεν είναι νεκρός

Στα γρανάζια του νόμου έμπλεξε ένας 61χρονος και εδώ και επτά χρόνια προσπαθεί να πείσει τις αρχές ότι δεν είναι νεκρός.
Ο λόγος για τον Donald Eugene Miller, ο οποίος το 1986 εξαφανίστηκε από μια μικρή πόλη της πολιτείας του Οχάιο.
Αφού πέρασαν οκτώ χρόνια χωρίς να εμφανιστεί, η σύζυγός του η Robin έκανε αίτηση στο δικαστήριο να κηρυχτεί νομικά νεκρός ώστε να έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα περιουσιακά ζητήματα που προέκυψαν όλα αυτά τα χρόνια που ήταν εξαφανισμένος.
Το 2005 όμως, δηλαδή μετά από είκοσι περίπου χρόνια, ο Miller ξαφνικά εμφανίστηκε και από τότε προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ζωντανός.
Την περασμένη Δευτέρα ο 61χρονος  ζήτησε από τον δικαστή του Hancock County, Allan Davis να ανατρέψει την απόφαση, δικαιολογώντας την μακροχρόνια απουσία του σε μια περιπέτεια αλκοολισμού στην οποία είχε μπει.
Απευθυνόμενος στην Έδρα είπε  ότι θέλει να  αρχίσει και πάλι τη ζωή του, "ή ό,τι εν πάση περιπτώσει έχει μείνει από αυτήν", όπως χαρακτηριστικά είπε στην Έδρα.
Παρόλα τα παρακάλια δεν έπεισε τον δικαστή Davis αφού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Πολιτείας, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο μετά την παρέλευση τριετίας που θα θεωρηθεί κάποιο πρόσωπο με δικαστική απόφαση νεκρό.
Ο δικαστής δεν παρέλειψε να επισημάνει το νομικό αδιέξοδο λέγοντας χαρακτηριστικά πως "έχουμε ένα προφανές πρόβλημα αφού έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο που δεν ξέρουμε μεν αν είναι υγιής, σίγουρα όμως δεν είναι... νεκρός".
Ο 61χρονος πλέον για να δικαιωθεί πρέπει να  προσφύγει σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και να διεκδικήσει την ύπαρξή του.
Πηγή¨news247.gr

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Έβαλε λουκέτο στο παντελόνι της φίλης του για να του είναι πιστή

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ζήλιας, εντοπίστηκε στο Μεξικό. Συνελήφθη, καθώς είχε βάλει λουκέτο στο παντελόνι της κοπέλας του! (Vid+Pic)

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρχές της πόλης Veracruz στο Μεξικό ο οποίος φόρεσε λουκέτο στο παντελόνι της 25χρονης φίλης του προκειμένου να είναι σίγουρος ότι θα του είναι πιστή.
Η νεαρή κοπέλα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα καθώς της ήταν αδύνατο να πάει στο μπάνιο με αποτέλεσμα να πάει στην αστυνομία και να αναφέρει το περιστατικό.
Η 25χρονη είπε στους ότι ο 40χρονος σύντροφός της, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα,  κατέφευγε σε αυτή τη... μέθοδο εδώ και πολλά χρόνια

  Σύμφωνα με το CNN ο 40χρονος παραδέχτηκε την ενοχή του και παρέδωσε το κλειδί στις αρχές.
Η γυναίκα του από τη πλευρά της δεν ήθελε να θέλησε να καταθέσει μήνυση εναντίον του, έτσι εκείνος αφέθηκε ελεύθερος μερικές ώρες μετά.
Φεύγοντας από το τμήμα υπέγραψε μια δήλωση, σύμφωνα με την οποία υπόσχεται να μην βάλει ξανά λουκέτο στη σύντροφό του.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Βρέχει... διαμάντια στον Κρόνο και το Δία

Ακούγεται σαν προϊόν επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πιθανό ότι από τον ουρανό του Κρόνου και του Δία πέφτουν διαμάντια, με αποτέλεσμα εκατομμύρια τόνοι αυτών των πολύτιμων λίθων να έχουν αποθηκευτεί στους δύο πλανήτες.

Βρέχει... διαμάντια στον Κρόνο και το Δία 

 
Αυτή την εντυπωσιακή εκτίμηση έκαναν δύο Αμερικανοί πλανητικοί επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τις ηλεκτρικές καταιγίδες που λαμβάνουν χώρα συνεχώς στους δύο γιγάντιους πλανήτες και οι οποίες γεννούν μεγάλες ποσότητες σωματιδίων άνθρακα, τα οποία, στη συνέχεια, λόγω των ακραίων ατμοσφαιρικών συνθηκών, μετασχηματίζονται σε στερεά διαμάντια.

Μέχρι τώρα μόνον ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας θεωρούνταν «ύποπτοι» για την παραγωγή διαμαντιών, καθώς, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το ατμοσφαιρικό αέριο μεθάνιο μπορεί να μετατρέπεται απευθείας σε διαμάντια, που μετά πέφτουν ως στερεή βροχή στην επιφάνεια. Κάτι ανάλογο, αλλά με άλλη διαδικασία παραγωγής των διαμαντιών, μπορεί να συμβαίνει στον Δία και τον Κρόνο, όπως υποστηρίζουν ο Κέβιν Μπέινς του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν- Μάντισον και η Μόνα Ντελίτσκι της California Specialty Engineering, που έκαναν τη σχετική επιστημονική ανακοίνωση στο 45ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας, σύμφωνα με το «Nature», το «New Scientist» και το Space.com.
Οι δύο επιστήμονες θεωρούν ότι η όλη διαδικασία πυροδοτείται από τις ισχυρές αστραπές στη διάρκεια των καταιγίδων και οι οποίες διασπούν τα μόρια του ατμοσφαιρικού μεθανίου σε άτομα άνθρακα. Καθώς αυτά πέφτουν προς την επιφάνεια του πλανήτη, λόγω της αυξανόμενης συνεχώς πίεσης, αρχικά μετατρέπονται σε αιθάλη, μετά σε γραφίτη και τελικά μεταμορφώνονται σε διαμάντια.
Οι δύο πλανητικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται περίπου χίλιοι τόνοι διαμαντιών τον χρόνο και έτσι σταδιακά έχουν συσσωρευτεί περίπου δέκα εκατομμύρια τόνοι στερεών διαμαντιών που μπορεί να «κολυμπάνε» ανάμεσα σε υγρό υδρογόνο και ήλιο. Μάλιστα στα μεγαλύτερα βάθη του Δία και του Κρόνου, όπου οι συνθήκες είναι ακόμα πιο ακραίες (με πιέσεις 500 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερες από εκείνη πάνω στη Γη), δεν αποκλείεται να υπάρχει ένας τεράστιος ωκεανός υγρών διαμαντιών, καθώς τα στερεά διαμάντια θα έχουν πια λιώσει (αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει περίπου τους 8.000 βαθμούς Κελσίου).
Το μέγεθος των στερεών διαμαντιών μπορεί να ξεκινά από φασόλι και να φθάνει σε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. «Στο μακρινό μέλλον, ρομποτικές αποστολές θα μπορούσαν να εξορύξουν αυτά τα διαμάντια από τους δύο γιγάντιους πλανήτες», εκτίμησε η Μόνα Ντελίτσκι, η οποία δεν απέκλεισε να υπάρχουν πραγματικά «διαμαντόβουνα», όπως τα ονόμασε. «Αν υπήρχε ένα ρομπότ εκεί, θα καθόταν απλώς και θα μάζευε διαμάντια που θα έπεφταν από τον ουρανό», συμπλήρωσε ο Κέβιν Μπέινς. Άλλοι πάντως επιστήμονες εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους κατά πόσο είναι σωστή η εντυπωσιακή αυτή θεωρία.
Στη Γη, αν και η όλη γεωλογική διαδικασία σε έναν βαθμό παραμένει μυστηριώδης, πιστεύεται ότι τα διαμάντια σχηματίζονται από άνθρακα θαμμένο σε βάθος περίπου 160 χιλιομέτρων, όταν αυτός θερμανθεί πάνω από 1.000 βαθμούς Κελσίου και συμπιεστεί υπό μεγάλη πίεση. Στη συνέχεια ανεβαίνουν προς την επιφάνεια, παρασυρόμενα από την ανοδική ροή του μάγματος.
Οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει έναν εξωπλανήτη, τον Cancri e, σε αποσταση 40 ετών φωτός από τη Γη, που πιστεύουν ότι αποτελείται κυρίως από διαμάντια- κάτι όμως που έχει επίσης αμφισβητηθεί από άλλους επιστήμονες.
Πηγή:e-go.gr

Πεζοναύτες μην αυνανίζεστε σε δημόσιες τουαλέτες

Απίστευτη απαγόρευση του στρατού των ΗΠΑ προς τους πεζοναύτες στο Αφγανιστάν: "Μην αυνανίζεστε στις τουαλέτες" (Pic)

Η ανακοίνωση είναι σαφής και όποιος δε συμμορφωθεί θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα:
Προσοχή - Προς όλους τους πεζοναύτες

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τις δημόσιες τουαλέτες ως εγκαταστάσεις αυνανισμού. Έχουν υπάρξει πολυάριθμες αναφορές για ασθένειες οφειλόμενες σε εκκρίσεις σωματικών υγρών.

Οποισδήποτε - άνδρας ή γυναίκα - συλληφθεί να αυνανίζεται εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με πειθαρχικά μέτρα, σύμφωνα με το άρθρο 92...

H ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ


  Η εν λόγω φυτογραφία κάνει θραύση στο Facebook και απευθύνεται στους πεζοναύτες και πιο συγκεκριμένα εκείνους που εδρεύουν στο στρατόπεδο Leatherneck στην επαρχία Helmand του Αφγανιστάν.
Πηγή: news247.gr

Το Alcatraz Hotel άνοιξε τα κελιά του για το κοινό στη Γερμανία

Δείτε τις φωτογραφίες από πρώην φυλακές υψίστης ασφαλείας που μετατράπηκαν σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο (Pics)

Το Alcatraz των ΗΠΑ, έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο σαν ένα από τα πιο σκληρά και υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικά ιδρύματα στον πλανήτη.
Ένα κτίριο φυλακών που οικοδομήθηκε τον 19ο αιώνα στη Γερμανία, έγινε ξενοδοχείο στα πρότυπα του Alcatraz και ανοίγει τα κελιά του διάπλατα για τους επίδοξος πελάτες του.
Το ξενοδοχείο Alcatraz Hotel προσφέρει μια φιλοξενία διαφορετική από τις άλλες, καθώς η διαμονή σε ένα από τα 56 κελιά - καταλύματα του, αποτελεί εμπειρία ζωής.
 
Η πόλη του Kauserslautern όπου βρίσκεται το εν λόγω κτίριο, περιμένει πλέον αύξηση της τουριστικής κίνησης καθώς εκατοντάδες είναι αυτοί που θέλουν να περάσουν μια νύχτα πίσω από τα κάγκελα της πρώην φυλακής.
Η εμπειρία της διαμονής συμπληρώνεται μάλιστα από ριγέ πιτζάμες για να νοιώσει ο πελάτης στο πετσί του, το τι εστί ζωή στη φυλακή που οικοδομήθηκε το 1867. Έστω και για ένα μόνο βράδυ.
Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου David Woodard δήλωσε: "Οι Dr. Michael Koll και Dr. Andreas Kirsch αγόρασαν το κτίσμα και είχαν την ιδέα να το κάνουν ξενοδοχείο, από το 2007, πέντε χρόνια μετά το οριστικό του κλείσιμο σαν φυλακή".
Στη συνέχεια προσθέτει: "Οι νέοι ιδιοκτήτες του ήθελαν να το ανακαινίσουν και να το διατηρήσουν όπως ήταν, σαν φυλακή δηλαδή, αλλά πλέον με μια εντελώς καινούργια χρήση κοντά στον χαρακτήρα του γνωστού Alcatraz του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ".
Μια βραδιά στο κελί κοστίζει £41 για ένα απλό δωμάτιο και για ένα δίκλινο £58.
Η διαμονή στην πρώην φυλακή, περιλαμβάνει ξενάγηση και μαθήματα "ιστορίας" στο νέο "Σωφρονιστικό Ίδρυμα" που ανακατασκευαζόταν για 18 μήνες.
Σημειώνεται ότι το Alcatraz είναι μια μικρή νησίδα και φυλακή στην είσοδο του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ.
 
Στο ψηλότερο σημείο της νησίδας, υπήρχαν οι εγκαταστάσεις των άλλοτε ομώνυμων περίφημων ομοσπονδιακών φυλακών. Σε μια πλευρά των κτιρίων των φυλακών βρίσκεται εγκατεστημένος ο ομώνυμος φάρος ύψους 70 μέτρων από επιφάνεια θαλάσσης.
Στις 4 Μαΐου του 1946 σημειώθηκε εξέγερση των κρατουμένων που εξελίχθηκε σε διήμερη μάχη, η οποία τελικά κατεστάλη από επέμβαση μονάδων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με αποτέλεσμα 3 κρατούμενοι και 2 φύλακες να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν περισσότερα από 15 άτομα.
Στις 11 Ιουνίου του 1962 από τις εν λόγω φυλακές κατάφεραν να δραπετεύσουν οι Φρανκ Μόρρις, Τζον Άγκλιν και Κλάρενς Άγκλιν που θεωρείται πως ήταν και οι μοναδικοί που κατάφεραν ποτέ να αποδράσουν, στην ιστορία των φυλακών αυτών. Η ιστορία αυτής της απόδρασης έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο με τον τίτλο "Escape from Alcatraz" (Απόδραση από το Αλκατράζ).
Από τις 21 Μαρτίου του 1963 οι ομοσπονδιακές φυλακές έπαψαν να λειτουργούν, όχι όμως και ο φάρος.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Eau de Toast: Με άρωμα… τοστ!

Ένα πρωτότυπο άρωμα με τη γνωστή μυρωδιά του τοστ να αναδίδεται από το κομψό μπουκάλι του κάνει θραύση στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικότερα ανάμεσα στους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες που το εμπνεύστηκαν. Μαζί με τον καφέ, η μυρωδιά του τοστ είναι η πλέον αναγνωρίσιμη το πρωί, και κάπως έτσι οι επαγγελματίες της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής κατέληξαν στη δημιουργία του Eau de Toast!
perierga.gr - Eau de Toast: Με άρωμα… τοστ!
Στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, μάλιστα, που ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες πολλά μοντέλα διάσημων σχεδιαστών αρωματίστηκαν με το εν λόγω άρωμα, αφήνοντας μια ιδιαίτερη μυρωδιά στο πέρασμά τους από τα catwalks.
perierga.gr - Eau de Toast: Με άρωμα… τοστ!
Πηγή:perierga.gr

Μπύρα με… φεγγαρόσκονη!

Δεν πρόκειται καθόλου για αστείο αλλά για μια απόλυτα αληθινή περίπτωση καθώς μια ζυθοποιία στο Delaware προσφέρει στο κοινό μια νέα μπύρα που ονομάζεται «Celest jewel ale», που παρασκευάζεται με σκόνη από το φεγγάρι! Κι αν σας φαίνεται εντελώς παράδοξη αυτή η συνταγή, οι δημιουργοί της εξηγούν στους καταναλωτές τι ακριβώς κάνουν: Παραγκευάζουν μια ξανθιά μπύρα συμπληρώνοντας στα συστατικά της… φεγγαρόσκονη την οποία λαμβάνουν από διαστημικές στολές αστροναυτών της NASA, όταν αυτές δίνονται για καθάρισμα μετά των τέλος των αποστολών στο διάστημα.
perierga.gr - Μπύρα με… φεγγαρόσκονη!
«Παίρνουμε τα κομμάτια των σεληνιακών μετεωριτών από τις στολές και στη συνέχεια τα συνθλίβουμε σε σκόνη, την οποία προσθέτουμε στην μπύρα. Τα μέταλλα και τα άλατα που περιέχονται στη σκόνη βοηθούν τη διαδικασία της ζύμωσης της μπύρας, δίνοντάς της παράλληλα ιδιαίτερη γεύση», εξηγούν οι δημιουργοί. Όσο για τη διάθεσή της, γίνεται αποκλειστικά στο μπαρ που διαθέτουν οι ίδιοι στο Delaware και κάνει θραύση ανάμεσα στους επισκέπτες.
perierga.gr - Μπύρα με… φεγγαρόσκονη!
perierga.gr - Μπύρα με… φεγγαρόσκονη!
perierga.gr - Μπύρα με… φεγγαρόσκονη!
Πηγή:perierga.gr

Πίτσα σε ξυλάκι και κρέμα με γεύση Cola-Οι νέες τάσεις του φαγητού στο φεστιβάλ γεύσης Anuga στη Γερμανία [εικόνες]

Πίτσα σε ξυλάκι και κρέμα με γεύση Cola-Οι νέες τάσεις του φαγητού στο φεστιβάλ γεύσης Anuga στη Γερμανία [εικόνες]
Η καινοτομία στη γεύση είναι ένα από τα σλόγκαν του φετινού φεστιβάλ γευσιγνωσίας Anuga στην Κολωνία της Γερμανίας. Το παραδοσιακό λουκάνικο με σάλτσα κάρυ, το οποίο μάλλον έλκει την καταγωγή του από το Βερολίνο, φαίνεται τώρα να «παντρεύεται» με μια σάλτσα από αμύγδαλα και τορτελίνι που δημιούργησε μια εταιρεία στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.
Από την άλλη, πίτσα σε ξυλάκι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι παγωτό ή κρέμα με γεύση Cola για το ψωμί. Γευστικές καινοτομίες που δημιουργούν μια τάση που επικρατεί διεθνώς ότι το πρόχειρο φαγητό είναι καλοδεχούμενο, θα πρέπει όμως να γίνει και εμφανισιακά πιο ελκυστικό.
Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος εκθέτες από περισσότερες από 100 χώρες με χρώματα, γεύσεις και αρώματα από ολόκληρο τον κόσμο.
Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με έρευνα της Γερμανικής Εταιρείας Γεωργικών Προιόντων (DLG) ο μέσος καταναλωτής θέλει να τρέφεται μεν πιο υγιεινά με φρέσκα προϊόντα που διατηρούν τους χυμούς τους, αλλά παράλληλα αγαπά και προϊόντα αποξηραμένα, τα οποία είναι πιο τραγανά.
Οι τιμές πάντως στα τρόφιμα γενικά έχουν αυξηθεί πολύ, αναφέρει ρεπορτάζ της Deutsche Welle, εξαιτίας της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.
Εντούτοις τα προϊόντα στα γερμανικά ράφια των σουπερμάρκετ εξακολουθούν, σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκες χώρες, να είναι χαμηλές. Κι αυτό γιατί η επιθυμία των καταναλωτών για προϊόντα που δεν θα περιέχουν ορισμένα συστατικά, όπως για παράδειγμα η λακτόζη, αυξάνεται. Όπως επίσης αυξάνεται η ζήτηση για βιολογικά προϊόντα. Ο τζίρος στη Γερμανία από την εμπορία τέτοιων προϊόντων ανέρχεται συνολικά στο 4% του συνολικού τζίρου.








Πηγή:  iefimerida.gr