Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Απόφαση ΣΟΚ στη Βρετανία: Μπλοκάρεται η είσοδος χρηστών σε file sharing sites

Απόφαση ΣΟΚ στη Βρετανία: Μπλοκάρεται η είσοδος χρηστών σε file sharing sites

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι BSkyB, BT, Virgin Media, αλλά και τρεις άλλοι βρετανικοί broadband providers αναγκάστηκαν (από δικαστική απόφαση) να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε file-sharing sites, όπως τα Kickass Torrents (KAT), H33T και Fenopy. Να σημειώσουμε ότι οι τρεις προαναφερθέντες providers καλύπτουν σχεδόν το 94% της αγοράς, κι έτσι η πρόσβαση σε αυτά τα sites αποκλείεται για την πλειοψηφία του πληθυσμού στη Μεγάλη Βρετανία.
Είναι η τρίτη παρόμοια απόφαση από τον Mr Justice Arnold, που προηγουμένως έδωσε εντολή σε βρετανικούς ISPs να μπλοκάρουν το Pirate Bay και το Newzbin1.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι όσον αφορά στο file-sharing (παράνομο ή μη, όλα τα παίρνει η μπάλα), σφίγγει ο κλοιός στη Μεγάλη Βρετανία και ότι οι πιέσεις των δισκογραφικών, των εταιριών παραγωγής κινηματογραφικών εταιριών και games αποδίδουν.
Πηγή:e-radio.gr

Οι μεγαλύτερες πόρνες του Άμστερνταμ βγήκαν σε σύνταξη

Οι δύο μεγαλύτερες σε ηλικία δίδυμες πόρνες από το Άμστερνταμ βγήκαν σε σύνταξη μετά από 50 χρόνια!
Οι μεγαλύτερες πόρνες του Άμστερνταμ βγήκαν σε σύνταξη
Η Λουίζ και η Μαρτιν Φόκενς, 70 ετών, «βετεράνοι» στην περίφημη Red Light District αποφάσισαν πως είναι αρκετά μεγάλες πλέον για να εξασκούν το αρχαιότερο των επαγγελμάτων. Οι δύο γυναίκες, όπως υποστηρίζουν έχουν κοιμηθεί με περισσότερους από 355.000 άνδρες στα 50 χρόνια εργασίας τους.

Όπως λέει η Λουίζ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η αρθρίτιδα τα τελευταία χρόνια καθιστούσε το σεξ εξαιρετικά επώδυνο σε κάποιες στάσεις, γι΄αυτό και αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί τρία χρόνια πριν. Η δίδυμη όμως αδελφή της συνέχιζε μέχρι σήμερα να εργάζεται παρά την ηλικία της.
Η επίσης πολύτεκνη Μάρτιν, με τρία παιδιά, παραδέχεται πως τον τελευταίο καιρό ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προσελκύσει πελάτες, εκτός από έναν σαδομαζοχιστή γέροντα που κάθε εβδομάδα «χτυπούσε κάρτα».
«Δεν μπορούσα να τον αφήσω. Ερχόταν σε εμένα για πολύ καιρό. Σαν να πηγαίνεις στο κυριακάτικο εκκλησίασμα κάθε εβδομάδα» λέει η ίδια που φέτος, ακολουθώντας την αδελφή της βγήκε σε σύνταξη.
Οι δύο γυναίκες πρωταγωνίστησαν πέρυσι στο ντοκιμαντέρ Meet the Fokkens, που έκανε το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.
Μιλώντας στην κάμερα περιγράφουν την εξέλιξη του επαγγέλμαυος της ιερόδουλης στη χώρα και το πως άλλαξαν τα πράγματα από τότε που ξεκίνησαν την καριέρα τους ως πόρνες στις αρχές της δεκαετίας του ΄60. Εξιστορούν πώς κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τους προαγωγούς, να δουλέψουν μόνες τους και να ιδρύσουν συνδικάτο για ιερόδουλες.
Όπως λέει η Λουίζ, τα κόλπα που είχαν μάθει οι δύο αδελφές ήταν αμέτρητα ενώ όπως τονίζουν δεν έκαναν ποτέ σεξ με κάποιον αν δεν πληρώνονταν καλά.
Όσο για την αποφασή τους να μιλήσουν μπροστά στην κάμερα και οι δύο απαντούν πως ήταν κάτι που ήθελαν να κάνουν. Άλλωστε όπως λέει η μια στην άλλη: «Εκανες τη δουλειά, έγινες πόρνη, η ρετσινιά πάντα θα σε ακολουθεί. Όλοι θα σε φωνάζουν πόρνη, οπότε αποδέξου το».
Πηγή:e-go.gr

Ιαπωνία: Παρουσιάστηκε το μικρότερο βιβλίο του κόσμου που δε διαβάζεται με γυμνό μάτι

Το μικρότερο βιβλίο του κόσμου, που δεν διαβάζεται δια γυμνού οφθαλμού, παρουσίασε ένας ιαπωνικός εκδοτικός οίκος.


Ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ιαπωνίας, ο Toppan Printing, παρουσίασε σήμερα ένα μικροσκοπικό εικονογραφημένο βιβλίο, που τιτλοφορείται "Άνθη Εποχής" και είναι γραμμένο με τόσο μικρούς χαρακτήρες που είναι αδύνατον να διαβαστούν δια γυμνού οφθαλμού.
Οι 22 σελίδες του βιβλίου-μινιατούρα δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 0,75 χιλιοστά. Το γνωστότερο μέχρι σήμερα μικροβιβλίο, που είχε καταγραφεί και από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, προερχόταν από τη Ρωσία και η πλευρά του είχε μήκος 0,90 χιλιοστά.
Οι μικροσκοπικοί χαρακτήρες και οι ζωγραφιές των λουλουδιών διακρίνονται μόνο με μεγεθυντικό φακό, σημείωσε ο εκδοτικός οίκος. Σύμφωνα με τον Toppan, οι χαρακτήρες συνδυάζουν τα δύο ιαπωνικά συλλαβάρια, το χιραγκάνα και το κατακάνα, ιδεογράμματα και γράμματα του αλφαβήτου. Για την εκτύπωση του βιβλίου η εταιρεία χρησιμοποίησε ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία με την οποία εκτυπώνονται και οι μετοχές.
Ο Toppan άρχισε να κατασκευάζει μικροβιβλία το 1964 και το 200 είχε παρουσιάσει ένα έργο μεγέθους 0,95 χιλιοστών. Το νέο λιλιπούτειο δημιούργημά του θα πωλείται από το Μουσείο Τυπογραφίας που έχει ιδρύσει η εταιρεία έναντι 29.400 γεν (περίπου 235 ευρώ). Μαζί, οι αγοραστές θα παίρνουν ένα μεγεθυντικό φακό και ένα αντίτυπο του βιβλίου σε μεγαλύτερο μέγεθος.
Πηγή:news247.gr

Πεντάχρονος "έφαγε" 2.500 δολάρια παίζοντας με iPad

Πως κατάφερε ο 5χρονος Danny Kitchen να ξοδέψει 2.500 δολάρια μέσα σε λίγα μόλις λεπτά (Vid)


ο όνομα αυτού, Danny Kitchen. Ηλικία, πέντε ετών. Το αγαπημένο του παιχνίδι στο iPad, το Zombie vs Ninja. Πως συνδέονται μεταξύ τους όλα τα παραπάνω;
Ο 5χρονος από το Ηνωμένο Βασίλειο πήρε την άδεια των γονιών του να παίξει με το iPad τους, το "δωρεάν" παιχνίδι Zombie vs Ninja.
Στη συνέχεια, ο μικρός ζήτησε από τους γονείς του τον κωδικό τους για την υπηρεσία iTunes, ώστε να μπορέσει να εγκαταστήσει το παιχνίδι και εκείνοι, αφού βεβαιώθηκαν ότι το παιχνίδι ήταν δωρεάν, έδωσαν τον κωδικό στο γιο τους.
Το επόμενο πρωί, η μητέρα του μικρού, έλαβε ένα e-mail, το οποίο την ενημέρωνε για τη "λυπητερή".
Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την εταιρεία που λανσάρει το παιχνίδι, ο Danny ότι είχε κάνει λογαριασμό αξίας 2.500 δολαρίων, μέσω των επί πληρωμή πακέτων (adds-on) που διέθετε το παιχνίδι. Και όλα αυτά, μέσα σε δέκα μόλις λεπτά.
Οι γονείς απευθύνθηκαν αμέσως στην Apple, η οποία δέχτηκε να επιστρέψει τα χρήματα, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας επισημαίνει ότι παρόμοια περιστατικά θα πρέπει να αναφέρονται το ταχύτερο δυνατό, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχες χρεώσεις.
Πηγή: newstoday

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γιατροί έφτιαξαν ομοιώματα δακτύλων για να "χτυπάνε κάρτα"

Τι σκαρφίστηκαν γιατροί στη Βραζιλία για να καλύπτουν *τις αδικαιολόγητες απουσίες τους από την εργασία τους.

Πολλοί γιατροί και νοσοκόμες ενός νοσοκομείου του Σάο Πάολο κατάφεραν επί χρόνια να κρύβουν την απουσία από την εργασία τους αφού κατασκεύασαν ομοιώματα των δαχτύλων τους από σιλικόνη, τα οποία οι συνεργοί τους περνούσαν από τα μηχανήματα βιομετρικού ελέγχου του νοσηλευτικού ιδρύματος ώστε να καταγράφονται ως παρόντες.
Το τηλεοπτικό κανάλι Globo μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο μία γιατρός εικονίζεται να καταγράφει την άφιξή της στο νοσοκομείο δίνοντας το δακτυλικό αποτύπωμά της στο μηχάνημα.
Στη συνέχεια, τοποθετεί στο μηχάνημα δύο... δάχτυλα από σιλικόνη, αντίγραφα των χεριών των συναδέλφων της που απουσίαζαν από την εργασία τους.
Η γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία και αποκάλυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκονταν άλλοι 11 γιατροί και 20 νοσοκόμες του νοσοκομείο του Βασκονσέλος. "Υποστηρίζει ότι είναι αθώα γιατί (οι άλλοι γιατροί) την απειλούσαν ότι η συμμετοχή της ήταν προϋπόθεση για να κρατήσει τη δουλειά της", είπε ο συνήγορός της, Σελεστίνο Γκόμες Αντούνιες.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Band για το σύστημα βιομετρικού ελέγχου ήταν αρμόδιος ο υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών Ζόρζε Λουίζ Κούρι. Η κόρη του πληρωνόταν εδώ και τρία χρόνια από το νοσοκομείο χωρίς να εργάζεται.
Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος πέντε γιατρών.
Πηγή:news247.gr

ΕΕ: “Ελεύθερο” για την ώρα το πορνό στο Internet και οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις ανά χώρα [NSFW]

BlacBar
Μια πολύ σημαντική ψηφοφορία διεξήχθη εχτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς τέθηκε ζήτημα απαγόρευσης της πορνογραφίας από τα media με πρόσχημα την “εξάλειψη των φυλετικών στερεοτύπων στην ΕΕ”, κάτι που συζητείται από το 1997 για να αποφεύγονται οι διακρίσεις κατά των γυναικών και ο σεξοτουρισμός.

Τελικά, τα μέλη του Κοινοβουλίου αποφάσισαν να αφαιρέσουν από την πρόταση το κομμάτι που περιελάμβανε το πορνό στο Διαδίκτυο και τον έλεγχο των χρηστών από τους παρόχους, ωστόσο, υπερφήψισαν την απαγόρευση σε διαφήμιση και σε έντυπα μέσα.
Αφού βγήκε στη δημοσιότητα η εν λόγω ψηφοφορία, αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να μάθουν περισσότερα επικοινωνόντας με μέλη του Κοινοβουλίου, αλλά τα σχετικά emails μπλοκαρίστηκαν. Πάντως, για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος εξάλειψης του πορνό από το Internet, και ούτε πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε ποτέ σε μια τέτοια απαγόρευση.
Βέβαια, κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει αν κάποιοι νοιώσουν ότι θίγονται από τις πορνογραφικές αναζητήσεις των χρηστών ανά χώρα, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω screenshot και στην ιστοσελίδα PornMD
Greece Porn Searches
Πηγή:techgear.gr

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Γνωρίστε τον εφευρέτη των video games! [Video]

Όλοι μας έχουμε ξοδέψει ώρες και ώρες από τη ζωή μας απασχολημένοι με τα video games στους υπολογιστές μας, τις παιχνιδοκονσόλες μας και εσχάτως στα smartphones/tablets, αλλά οι περισσότεροι δε γνωρίζουμε σε ποιον οφείλουμε αυτή τη μορφή διασκέδασης.
Ralph Baer
Γι΄αυτό αξίζει να παρακολουθήσουμε το παρακάτω video-αφιέρωμα στον Ralph Baer, τον εφευρέτη των video games, ο οποίος εν έτει 1968 δημιούργησε το “Brown Box”, το πρώτο πρωτότυπο του Magnavox Odyssey που κυκλοφόρησε το 1972 και αποτέλεσε την πρώτη παιχνιδοκονσόλα στον κόσμο!
Ο Ralph Baer (90 ετών σήμερα, συνεχίζει ακάθεκτος τη δουλειά του…) είδε το Odyssey να σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις στον έναν χρόνο κυκλοφορίας του, αλλά δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ότι εγκαινίασε μια βιομηχανία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων…
Πηγή:techgear.gr