Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πολύ χοντρός για να αποδράσει!

Φαρσοκωμωδία σε φυλακή της Βραζιλίας. Επίδοξοι δραπέτες είδαν τα σχέδια τους να "ναυαγούν", όταν ένας από αυτούς σφήνωσε στην τρύπα που είχαν ανοίξει (Pics)

Τέσσερις φυλακισμένοι είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρειας για την απόδραση τους από την φυλακή της πόλης Ceres στη Βραζιλια... ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τα παραπανίσια κιλά του Rafael Valadao ο οποίος σφήνωσε στην τρύπα που άνοιξαν!
Σύμφωνα με το Prison Break σχέδιο των φυλακισμένων έπρεπε να αρχικά να ανοίξουν μια τρύπα σε έναν τοίχο και στη συνέχεια να αποδράσουν.
Πρώτος επιχείρησε να βγει ο Valadao ο οποίος κατέληξε σφηνωμένος στην τρύπα με τους δεσμοφύλακες να σκάνε στα γέλια όταν έφτασαν εκεί για να τον απεγκλωβίσουν.
Όσο και να προσπαθούσαν οι δεσμοφύλακες, ο Βραζιλιάνος δεν ξεκολλούσε. Έτσι, στις δύο τα ξημερώματα κάλεσαν την πυροσβεστική καθώς κοιλιά του αρνιόταν πεισματικά να ξεκολλήσει από την τρύπα.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: "Σπάραζε στον πόνο όταν έφτασε η βοήθεια. Είχε υποτιμήσει το μέγεθός του στομαχιού του και γι' αυτό σφήνωσε"
Σύμφωνα με τους γιατρούς των φυλακών ο επίδοξος δραπέτης απεγκλωβίστηκε τελικά, με ένα σπασμένο πλευρό και το ηθικό του στο ναδίρ.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δημιούργησαν το burger-δολοφόνο - 40 φορές πιο καυτό από το Tabasco

Ενα εστιατόριο στο Μπρίστολ έγινε παγκοσμίως διάσημο για το πλέον απειλητικό πιάτο στην κατηγορία των burger με καυτερή σος.
Δημιούργησαν το burger-δολοφόνο - 40 φορές πιο καυτό από το Tabasco

Οπως γράφει η βρετανική Σαν, οι ιδιοκτήτες του Atomic Burger στο Μπρίστολ σερβίρουν στο κοινό ένα πιάτο που ελάχιστοι μπορούν να δοκιμάσουν και αναζητούνται οι «τρελοί» που αντέχουν να το φάνε ολόκληρο.
Φτιαγμένο με έναν τύπο καυτερής κέτσαπ που περιέχει πιπεριές Naga Bhut Jolokia και Scotch Bonnet, που είναι 40 φορές πιο καυτερές από αυτές που περιέχονται στο γνωστό μας Tabasco, το Fallout Burger δεν προορίζεται για ερασιτέχνες, ούτε καν για... ανήλικους! Μάλιστα, ο πελάτης που θα το παραγγείλει υπογράφει δήλωση ότι είναι πάνω από 18.
Το πιάτο σερβίρεται με καυτερές πατάτες με τσίλι, μαχαιροπήρουνα και... προστατευτικά γάντια, προκειμένου εάν χρησιμοποιήσει τα χέρια του ο πελάτης το κάψιμο να μην περάσει στα χέρια και τελικά σε ευαίσθητα σημεία, όπως το πρόσωπο και τα μάτια. Το κάψιμο που προκαλούν οι πιπεριές του Fallout είναι τόσο έντονο, ώστε να βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή της κλίμακας Scoville με πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες. Η συγκεκριμένη κλίμακα, που μετράει το κάψιμο στην γεύση, τοποθετεί το Tabasco στις 30.000 ως 50.000 μονάδες.
Η πρόκληση ωστόσο πάει ακόμη παραπέρα: Το εστιατόριο προκαλεί οποιονδήποτε να τελειώσει το Fallout μέσα σε μία ώρα, προκειμένου να κερδίσει συλλεκτική μπλούζα και κυρίως, να δει το όνομά του γραμμένο στον Τοίχο της Φωτιάς ή Wall of Flame. Και δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως φαίνεται. Αυτό που κάνει την πρόκληση διαφορετική, δεν είναι μόνο το πόσο καυτερό είναι, αλλά και το τεράστιο μέγεθός του. Είμαι ο ίδιος φανατικός του τσίλι, απολαμβάνω το ακραίο κάψιμο, αλλά ακόμη κι εγώ απλώς κατάφερα να το τελειώσω μία φορά.
Μερικοί μετά την πρώτη μπουκιά αρνούνται να συνεχίσουν», λέει ο ένας εκ των δημιουργών. Ενας ατρόμητος πελάτης που τόλμησε να αποδεχθεί την πρόκληση, ο 23χρονος Τζες Φάρμερ, είπε ότι «ήταν σίγουρα το πιο καυτερό πράγμα που έφαγα ποτέ και σίγουρα δεν αφορά αυτούς που δειλιάζουν εύκολα. Το κάψιμο είναι μόνιμο και εντείνεται με κάθε μπουκιά, κάθε δάγκωμα είναι σαν μία κόλαση στο στόμα σου. Παρόλα αυτά είναι νόστιμο, το κάψιμο δεν χαλάει τη γεύση»...
Πηγή:e-go.gr

10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!

Οι επιστήμονες και οι ερευνητές διαρκώς ανακαλύπτουν νέα πράγματα στον πλανήτη Γη – αλλά και έξω από αυτόν! Η λίστα με τις περίεργες, απροσδόκητες αλλά και παράξενες αυτές ανακαλύψεις περιλαμβάνει από ζώα και θαλάσσια είδη μέχρι πλανήτες και στοιχεία για αρχαίους πολιτισμούς που προκαλούν εντύπωση και παραξενεύουν με την ύπαρξή τους. Πάντως εμπλουτίζουν και με το παραπάνω τις γνώσεις μας και ανοίγουν νέους δρόμους για περαιτέρω ανακαλύψεις.
10. King size κροκόδειλος!
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Με μήκος που φτάνει τα 6,17 μέτρα, ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού που βλέπετε είναι επίσημα από τον Ιούλιο ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Πιάστηκε στις Φιλιππίνες και ζει πλέον στο Bunawan Eco-Park and Research Centre.
9. Ζάχαρη στο Διάστημα
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Οι αστρονόμοι έκαναν μια γλυκιά ανακάλυψη: Απλά μόρια σακχάρου που επιπλέουν στον αέρα γύρω από ένα αστέρι περίπου 400 έτη φωτός μακριά υποδηλώνουν την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τον όρο «ζάχαρη» αναφερόμενοι σε οργανικά μόρια γνωστά ως υδατάνθρακες, που αποτελούνται από άνθρακα, υδρογόνο, και οξυγόνο.
8. Νέος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα;
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Ένας ακόμη ανεξερεύνητος πλανήτης θα μπορούσε να περιστρέφεται γύρω από τις σκοτεινές παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το Μάιο. «Πολύ μακριά για να εντοπιστεί από τα τηλεσκόπια, ο πλανήτης φαίνεται να κάνει αισθητή την παρουσία του… διαταράσσοντας τις τροχιές των λεγόμενων δακτυλίων του Kuiper (μικρά παγωμένα σώματα – συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων πλανητών-νάνων που βρίσκονται πέρα ​​από την τροχιά του Ποσειδώνα)», δήλωσε ο Rodney Gomes, αστρονόμος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
7. Το «σωματίδιο του Θεού»
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Τον Ιούλιο, δύο ξεχωριστές ομάδες που εργάζονται στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) ανέφεραν ότι ήταν περισσότερο από το 99% βέβαιοι ότι ανακάλυψαν το μποζόνιο Higgs, γνωστό και ως το «σωματίδιο του Θεού» – ή τουλάχιστον ένα ολοκαίνουργιο σωματίδιο ακριβώς εκεί που αναμένεται να είναι το μποζόνιο.
6. «Άγνωστος» κόσμος στην Ανταρκτική
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Μια φωτογραφική μηχανή εξοπλισμένη με ένα υποβρύχιο ρομπότ ανακάλυψε πεταλίδες, καβούρια, ανεμώνες και ένα χταπόδι, τα περισσότερα από τα οποία είναι άχρωμα και ζουν στο απόλυτο σκοτάδι, σε βάθος 2.400 μέτρων στον Ειρηνικό ωκεανό.
5. Σύστημα εννέα πλανητών
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Σύμφωνα με μια μελέτη του Απριλίου, το HD 10180, ένα άστρο σαν τον ήλιο στον νότιο αστερισμό HYDRUS, μπορεί να έχει μέχρι και εννέα πλανήτες σε τροχιά, κερδίζοντας στα… σημεία τους οκτώ επίσημους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
4. Νέο είδος πιθήκου στο Περού
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Ένα νέο είδος πιθήκου ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο από μια ομάδα Μεξικανών επιστημόνων στο Περού, άγνωστης βιοποικιλότητας.
3. Αμφίβια χωρίς άκρα
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Δεν είναι σκουλήκια ούτε φίδια. Είναι αμφίβια χωρίς έκρα και εντελώς νέα για την επιστήμη. Ανακαλύφθηκαν στη βορειοανατολική Ινδία και ανήκουν σε μια μυστηριώδη ομάδα ζώων που ονομάζεται caecilians, ενώ αποτελούν μια ολοκαίνουργια ομάδα αμφιβίων.
2. Το μυστηριώδες ημερολόγιο των Μάγια
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια απίθανη τοιχογραφία γεμάτη με αριθμούς που βοηθούσαν τους ανθρώπους να υπολογίζουν το χρόνο. Το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται το ακριβέστερο στην ανθρώπινη ιστορία, ενώ, σε αντίθεση με την πρόβλεψη της καταστροφής του κόσμου το Δεκέμβριο του 2012, ο χρόνος δείχνει να συνεχίζεται και στο μέλλον…
1. Ο «Ναός του Ήλιου» των Μάγια
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Ο ναός των Μάγια στη ζούγκλα της Γουατεμάλας, πιο δημοφιλή ανακάλυψη του 2012, αποκαλύπτει πολλά στοιχεία σχετικά με τη βασιλεία των Μάγια, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους Αζτέκους και τους Ίνκας αποτελούσε μια χαλαρή δυνάθροιση πόλεων-κρατών.
Πηγή:perierga.gr

Συγκινητικό βίντεο: 12χρονος παλαιστής άφησε τον αντίπαλό του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση να κερδίσει

Πάταγο κάνει στο διαδίκτυο βίντεο με έναν 12χρονο ο οποίος αφήνει αντίπαλό του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση να κερδίσει (Vid)

Ένας νεαρός παλαιστής σε γυμνάσιο του Τενεσί έκανε κάτι το οποίο αρκετά παιδιά δεν θα σκεφτόνοτυσαν να το κάνουν. Συνειδητά έχασε έναν αγώνα, κερδίζοντας όμως την αγάπη του κόσμου.
Ο 12χρονος Τζάστον Κιεβιτ έδειξε την ευγενική του ψυχή, αφήνοντας τον αντίπαλό του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση να κερδίσει.
Το εν λόγω βίντεο έχει κάνε πάταγο στο διαδίκτυο ενώ πλήθος κόσμου στέλνει e-mail στον νεαρό.
Όπως αναφέρει η Huffington Post, ο 13χρονος Τζάρετ, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, εξέφρασε στον πατέρα του την επιθυμία να λάβει μέρος σε αγώνα πάλης, και εκείνος πήρε τηλέφωνο ένα προπονητή σε αντίπαλο σχολείο και του ζήτησε να του υποδείξει ποιος από τους παλαιστές του έχει την πιο ευγενική καρδιά.
Αυτός ήταν ο Τζάστιν Κίβιτ που, αφού πρώτα έσφιξε το χέρι του Τζάρεντ, φρόντισε να κάνει το όνειρό του να συμμετάσχει σε ένα αθλητικό γεγονός του σχολείου του πραγματικότητα.
"Μπορεί ο Τζάρεντ να έχει τις δεξιότητες ενός μωρού 6 μηνών, αλλά εγκεφαλικά είναι πολύ κοντά στην ηλικία του", σημειώνει ο πατέρας του.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το Facebook πέρασε αυτή τη φωτογραφία για πορνό

Το Facebook πέρασε αυτή τη φωτογραφία για πορνό
Μια φωτογραφία μιας γυναίκας που κάνει μπάνιο μπέρδεψε τους διαχειριστές του Facebook που αποφάσισαν ότι πρόκειται για πορνό φωτογραφία.
Έτσι απαγόρευσαν τη φωτογραφία από το site όμως έπεσαν θύμα οφθαλμαπάτης αφού η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν απεικονίζει καμία γυμνή.
Η γυναίκα βρίσκεται μέσα σε μια μπανιέρα και έχει ακουμπισμένους τους αγκώνες της στην περιφέρεια της μπανιέρας.
Το γυμνό σημείο των αγκώνων δείχνει σαν στήθος κι αυτή η οφθαλμαπάτη είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της φωτογραφίας.
Η φωτογραφία κρίθηκε ακατάλληλη αφού δεν τηρούσε τους όρους χρήσης του Facebook και αποτέλεσε την αφορμή για μια νέα συζήτηση σχετικά με τους όρους χρήσης στο site.
Οι χρήστες αντιμετώπισαν με θυμό το λάθος του Facebook και το site αναγκάστηκε να απολογηθεί.
Πηγή:e-go.gr

Ποσό ρεκόρ για κωδικοποιημένη επιστολή του Ναπολέοντα

Ποσό ρεκόρ έπιασε κωδικοποιημένη επιστολή στην οποία ο Ναπολέων ανακοινώνει την πρόθεσή του να καταστρέψει το Κρεμλίνο.

Μια κωδικοποιημένη επιστολή στην οποία ο Ναπολέων ανακοινώνει την πρόθεσή του να καταστρέψει το Κρεμλίνο, πουλήθηκε στην τιμή των 187.500 ευρώ, ενώ το ποσό ρεκόρ των 375.000 ευρώ δόθηκε για ένα χειρόγραφο, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Φοντενεμπλό, κοντά στο Παρίσι.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκτιμώμενη μεταξύ 10.000 και 15.000 ευρώ, η κωδικοποιημένη επιστολή προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των διεθνών συλλεκτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί Ρώσοι, αλλά τελικά αγοράστηκε από το Μουσείο επιστολών και χειρογράφων στο Παρίσι.
"Θα ανατινάξω το Κρεμλίνο στις 22 στις τρεις το πρωί", γράφει ο Ναπολέων σε αυτή την πλήρως κωδικοποιημένη επιστολή της 20ης Οκτωβρίου του 1812, ενώ βρισκόταν στην ύπαιθρο χώρα της Ρωσίας.
Η επιστολή που φέρει την υπογραφή "ναπ" και απευθύνεται προς τον Υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων Ιγκ Μπερνάρ Μαρέ, γράφτηκε όταν ο αυτοκράτορας εγκατέλειπε τη Μόσχα σε ερείπια για να στρατοπεδεύσει στα περιχωρά της.
Στην επιστολή του, ζητεί από τον υπουργό του να συγκεντρώσει τρόφιμα και άλογα γιατί το σιβηρικό κρύο είχε χτυπήσει την περιοχή της Μόσχας. "Το ιππικό μου έχει διαλυθεί και πολλά άλογα έχουν ψοφήσει", σημειώνει.
Η διαταγή του για την καταστροφή του Κρεμλίνου τελικά θα εκτελεστεί από τον στρατάρχη Μορτιέ, ο οποίος θα ανατινάξει τους πύργους του παλατιού, οι οποίοι όμως γρήγορα θα ανακατασκευαστούν όπως ακριβώς ήταν στην αρχική τους μορφή.
Ήταν όμως, ένα άλλο έγγραφο, το τελευταίο χειρόγραφο που βρισκόταν ακόμα στα χέρια ιδιωτών, και είχε υπαγορευτεί από τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον 1ο στην Αγία Ελένη, που πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ. Εκτιμώμενο μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ, αγοράστηκε στο ποσό ρεκόρ των 375.000 ευρώ από το ίδιο μουσείο των γραμμάτων και των χειρογράφων.
"Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ για ένα χειρόγραφο του Ναπολέοντα του 1ου", σχολίασε ο οίκος δημοπρασιών Osenat.
Το χειρόγραφο, που προέρχεται από τα αρχεία του στρατηγού της Αυτοκρατορίας Ανρι Γκασιέν Μπερτράν περιλαμβάνει κυρίως ένα "δοκίμιο για οχυρωματικά έργα κατά την εκστρατεία". Υπαγορεύτηκε και σχολιάστηκε όταν ο έκπτωτος αυτοκράτορας ήταν εξόριστος στην Αγία Ελένη, και αποτελείται από περισσότερες από 310 εικονογραφημένες σελίδες και 44 σχέδια.
Πηγή:news247.gr

Μόνο ένα χωριουδάκι θα επιβιώσει απ’ το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου


Μια αρχαία προφητεία υποστηρίζει ότι αυτό το ήσυχο χωριό των Πυρηναίων θα είναι το…
μόνο μέρος στη γη που θα… επιβιώσει, όταν έρθει το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Αλλά, παραδόξως, δεν είναι όλοι οι ντόπιοι χαρούμενοι γι ‘αυτό. Στους πρόποδες των Πυρηναίων, σε ένα μικρό χωριό, ανάμεσα σε μαγευτικά τοπία που πετούν αετοί, ένας άνθρωπος με μάλλινο καπέλο σπρώχνει ένα καρότσι σ’ ένα στενό δρομάκι σφυρίζοντας ανέμελα. Στο μονοπάτι εμφανίζονται είκοσι ζόμπι με άγριο βλέμμα και αιμορραγούν.
Πάντως σε σχέση με τα παράξενα πράγματα που έχουν ειπωθεί γι αυτό τον τόπο, τα ζόμπι κάνουν την μικρότερη αίσθηση. “Φτιάχνουμε μια σατιρική ταινία για την Αποκάλυψη, για το πανεπιστήμιο μας”, λέει ο Joel, ο 23άχρονος φοιτητής της φαρμακευτικής στο Μονπελιέ, ντυμένος μ’ ένα σκισμένο γκρι κοστούμι, δύο μαύρα μάτια και αίμα να κυλά από το στόμα του. Ο φίλος και συμφοιτητής του, ένας νάνος ντυμένος με κοστούμι αγελάδας, προσθέτει: “Το Bugarach ήταν το τέλειο σκηνικό. Όλοι γνωρίζουν αυτό το χωριό, ως το παγκόσμιο κέντρο του Αρμαγεδδώνα, κι έτσι δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε”.
Το Bugarach με τα δύο του στενά δρομάκια, τους 176 κατοίκους, τις δεκάδες άγριες ορχιδέες και την καθαρή του ατμόσφαιρα είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο χωριό στη Γαλλία, και είναι γνωστό με διάφορες ονομασίες όπως “το χωριό του τέλους του κόσμου “, το” εκλεκτό χωριό “, ή όπως το έθεσε το CNN, “ο προορισμός για την Ημέρα της Κρίσεως”. Σύμφωνα με μια προφητεία/φήμη του ίντερνετ, το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, συνεπάγεται το τέλος του κόσμου το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου 2012, και μόνο ένα μέρος στη Γη θα σωθεί: το ήσυχο χωριό Bugarach.
Ο δήμαρχος, ο Jean-Pierre Delord, ένας 60άχρονος αγρότης, μίλησε για πρώτη φορά για την αποκαλυπτική πρόβλεψη σε απευθείας σύνδεση πριν από δύο χρόνια, όταν ειδοποιήθηκε από έναν κάτοικο του χωριού. Την ανέφερε σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συνιστώντας την λήψη ειδικών μέτρων ασφαλείας, ίσως και τη μεταφορά στρατού για να χειριστεί την εισροή των επισκεπτών, τον Δεκέμβριο του 2012.
Κάποιος από την συνεδρίαση το είπε στον τοπικό τύπο και έτσι παγκόσμια πρακτορεία ειδήσεων και ιαπωνικά τηλεοπτικά συνεργεία εμφανίστηκαν στα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού ζητώντας τις απόψεις των χωρικών για τον Αρμαγεδδώνα. [...] Γάλλοι αξιωματούχοι είχαν εντοπίσει 2,5 εκατομμύρια ιστοσελίδες που αναφέρονταν στο Bugarach ως το φαινόμενο του τέλους του κόσμου ήδη από το τέλος του 2010. Αυτά έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί. Εν τω μεταξύ, οι φήμες για το φαινόμενο Bugarach ενισχύθηκαν αστραπιαία, με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης που δεν μπορούσαν να αντισταθούν στην ιστορία μιας αγροτικής
Ημέρας της Κρίσεως.
Όλες οι πτήσεις από Αμερική για το μήνα Δεκέμβριο είναι γεμάτες, με τους επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή να ισχυρίζονται πως έχουν χτιστεί αποθήκες κάτω από το χωριό στο οποίο περιφέρονται ημίγυμνοι περιπατητές που ανεβαίνουν στο βουνό σε μια πομπή υπό τον ήχο κουδουνιών. Φυσικά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αλλά, όσο πλησιάζει η μέρα της κρίσης οι φήμες δημιουργούν ένα βαρύ κλίμα μεταξύ των κατοίκων, οι οποίοι είναι έτοιμοι για όλα αυτά, εκτός από το τέλος του κόσμου. Στο μικρό δημαρχείο, ο αριστερός, ανεξάρτητος 36άχρονος δήμαρχος, ο Jean-Pierre Delord είναι ντυμένος με τζιν και γαλότσες.
“Η ταμπέλα Bugarach στην είσοδο του χωριού εκλάπη για τρίτη φορά και αυτό κοστίζει πολλά χρήματα,” δηλώνει. Για να μην αναφέρουμε τα βότσαλα που παίρνουν από το βουνό πάνω από το χωριό και τα πωλούν σαν φυλαχτά στο ίντερνετ, ή τις online προσευχές. Γι’ αυτά έχω καταθέσει μήνυση. Υπήρχε ακόμη και μια ιδέα από έναν εκκολαπτόμενο επιχειρηματία να χρεώνει 5€ όσους αισιόδοξους θέλουν να στείλουν τη διαθήκη τους στο Bugarach για να ταφεί στο υπόγειο για το τέλος του κόσμου, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.
“Το χωριό προσέλκυε πάντα ανθρώπους με εσωτερικές πεποιθήσεις, ήταν εδώ πριν από όλο αυτό και θα είναι εδώ και αργότερα, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό”, λέει ο Delord. Αυτή η γωνιά της νότιας Γαλλίας αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα συνονθύλεμα μυστηριακών μύθων και θεωριών συνωμοσίας. Το κοντινό Rennes-le-Chateau, που περιγράφεται στον Οδηγό Cadogan ως “η δίνη της τρέλας του Κώδικα Ντα Βίντσι”, είναι διάσημο για τα αινίγματα του κρυμμένου θησαυρού και της υποτιθέμενης συγκάλυψης του γάμου του Ιησού με τη Μαρία Μαγδαληνή στη Γαλλία.
Όλα περιστρέφονται γύρω από το τοπίο των Καθαρών, καθώς η μυστηριώδης, μεσαιωνική αιρετική σέκτα, έχει εμπνεύσει μια τοπική μονάδα τουρισμού. Επίσης λέγεται πως ο Νοστράδαμος πέρασε μερικά από τα παιδικά του χρόνια στο κοντινό Alet-les-Bains. Αλλά στην περίπτωση του Bugarach, λέει ο Delord, “όλα σχετίζονται με το βουνό”. Στα 1.320 μ., η κορυφή του Bugarach δεσπόζει πάνω από το χωριό. Στέκεται μόνη της, δεν αποτελεί μέρος μιας σειράς και ορισμένοι πιστεύουν πως το τρομακτικό της σχήμα ενέπνευσε το βουνό στο φιλμ Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου του Steven Spielberg.
Γνωστή ως «ανάποδα βουνό”, η κορυφή αποτελεί ένα γεωλογικό παράδοξο αφού τα χαμηλότερα στρώματα του βράχου είναι μυστηριωδώς μικρότερα από εκείνα στην κορυφή. Φιλοξενεί επίσης μια απίστευτη σειρά από σπηλιές. Λόγω των παράξενων ήχων από τα υπόγεια και των περίεργων εφέ φωτισμού στο επάνω μέρος, το βουνό έχει παρομοιαστεί εδώ και δεκαετίες με ένα μαξιλάρι προσγείωση UFO, αλλά κι ένα “υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων για UFO”. Οι πιστοί των UFO ταξιδεύουν συχνά εδώ, ψάχνοντας για κομμάτια του διαστημοπλοίου μέσα από το βράχο στο βουνό. Λέγεται πως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν ήρθε εδώ με ελικόπτερο για να ερευνήσει.
Ο Delord δεν επέκρινε κανέναν για τις πεποιθήσεις του σχετικά με τα UFO, όπως λέει, “Είναι ένα υπέροχο βουνό και οι άνθρωποι λένε ότι βλέπουν ορισμένα πράγματα – λάμψη, φώτα, όχι απαραίτητα εξωγήινους,” αν και ελπίζει ότι υπάρχουν εξωγήινοι κάπου στο σύμπαν. Ο αριθμός των περιπατητών που έχουν ανέβει στο βουνό έχει ανέβει κατακόρυφα έπειτα από την πρόβλεψη, από 10.000 το 2010 σε 20.000 το 2011. Πιστεύει ο ίδιος ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου; “Φυσικά και όχι. Αυτή είναι η 183η προφητεία για το τέλος του κόσμου από την αρχαιότητα. Αλλά δεν μπορώ να αναλάβω το ρίσκο μήπως τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι που έρχονται εδώ, προσπαθώντας να σκαρφαλώσουν στο βουνό.” Γι αυτό και ζητά από τις τοπικές αρχές να κλείσουν τα ορεινά μονοπάτια και να ελέγχουν τα πλήθη.
Στο κατάστημα με τα οργανικά είδη στην άκρη του χωριού, ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων από τη Νίκαια που μόλις είχε κατέβει από την κορυφή του βουνού, δήλωσε πως ήταν ενθουσιασμένο από τις περίεργες αισθήσεις: από το πως η πυξίδα αποπροσανατολίστηκε, μέχρι τους περίεργους σχηματισμούς στα σύννεφα που έμοιαζαν με μια φαρδιά χτένα. “Υπάρχει μια ενέργεια που είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά αφήνει μια μοναδική αίσθηση”, λέει ο Corine Leblanc, ο οποίος ζει στο χωριό εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια υποψίες και θεωρίες αντίθετες με την προφητεία υπάρχουν άφθονες.

Μπορεί μάλιστα να δημιουργήθηκαν για να αποσπάσουν τους ανθρώπους από μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με το αν θα κατασκευαστούν ανεμογεννήτριες στο χωριό, λένε ορισμένοι. [...] Μήπως το να ζητηθεί από το στρατό να κλείσει του βουνό στις 21 Δεκεμβρίου, στην πραγματικότητα είναι πρόσχημα για να καλυφθούν οι μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι μυστικές δοκιμές για παραφυσική δραστηριότητα;
Ο ίδιος είναι κυνικός όσον αφορά τους φόβους ότι τα μέλη κάποιας θρησκευτικής αίρεσης μπορεί να φτάσουν εδώ για να βάλουν ένα τέλος στις ζωές τους. “Γιατί να έρθει κάποιος στο μόνο μέρος στη γη που θα γλιτώσει την αποκάλυψη, εάν θέλει να αυτοκτονήσει; Δεν είναι λίγο σαν να προσπαθείς να πνιγείς φορώντας ένα σωσίβιο;”. “Δηλαδή αν εσείς πέσετε από το βουνό, θα έρθει ένα διαστημόπλοιο θα σας αρπάξει και θα σας σώσει;” αναρωτήθηκε ο ιδιοκτήτης του ξενώνα της γειτονικής πόλης Rennes-les-Bains, μιας πόλης-σπα που είναι γνωστή για τις δικές της εσωτερικές, χίπικες και πνευματικές τάσεις, κι έσπευσε να προσθέσει ότι δεν πιστεύει ούτε στο ελάχιστο, ότι το βουνό Bugarach αποτελεί μια διαγαλαξιακή Κιβωτό του Νώε.
Η πόλη επρόκειτο να κλείσει για τα Χριστούγεννα, αλλά φέτος έχει κρατήσεις για τις 21 Δεκεμβρίου, μέχρι στιγμής, κυρίως από δημοσιογράφους. Το αξιοπερίεργο είναι είναι ότι οι κρατήσεις των τουριστών φέτος σημείωσαν μια μικρή πτώση παρά την αναμενόμενη άνοδο. Οι συνήθεις περιπατητές, οι τουρίστες που ταξιδεύουν για τη φύση και οι ανθρώπους που έρχονται για πνευματική αποκατάσταση φάνηκε να μη θέλουν να βρεθούν στο κέντρο μιας κάμερας. Ένας Εσθονός περιπατητής κατέφυγε στις ιαματικές πηγές Rennes-Le-Bain’s λέγοντας: «Πήγα για έναν περίπατο γύρω από το Bugarach και με σταμάτησαν δύο τηλεοπτικά συνεργεία ρωτώντας με, αν είχα προετοιμαστεί για την αποκάλυψη”.
Στο Bugarach, κοιτάζοντας γύρω από το μικρό εκκλησάκι, Barbara Delahaye, μια 50άχρονη Ισπανίδα τουρίστρια κι ένας ένθερμος καθολικός, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κάποιο αρνητικό σε όλη αυτή τη φασαρία. “Σαν Χριστιανοί, πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι για το τέλος του κόσμου, δεν είναι ένα κακό να είμαστε ενήμεροι γι’ αυτό”. Ο Marco, ένας Ιταλός εργάτης αποθήκης από τη Γένοβα, ήρθε εδώ για να περάσει ένα διήμερο “ψάχνοντας τα ίχνη των UFO” στο βουνό. “Περίμενα περισσότερα άτομα να είναι εδώ”, λέει όταν συνειδητοποιεί ότι ο ίδιος και ένας δημοσιογράφος είναι οι μόνοι άνθρωποι που μένουν στον ξενώνα εκείνο το βράδυ. Στο ανακαινισμένο της σπίτι, η Valerie Austin, η επικεφαλής της τοπικής χορωδίας, συνόψισε την περίεργη ατμόσφαιρα:
“Οι άνθρωποι έρχονται και μας κοιτάζουν σαν να είμαστε όλοι οι χωρικοί περίεργοι και σε επαφή με κάποιο άλλο κόσμο. Περιμένω απλά από κάποιον να μας δώσει μια μπανάνα, νιώθω σαν μαϊμού στο ζωολογικό κήπο. Εμείς, οι οι άνθρωποι που ζούμε εδώ, δεν έχουμε καμία σχέση με όλο αυτό”, λέει. Η Austin είναι δασκάλα μουσικής από το Northumberland και μετακόμισε εδώ πριν από 24 χρόνια επειδή “όλα τα πράγματα που θεωρώ σημαντικά στη ζωή βρίσκονται εδώ: όμορφο τοπίο, καμία ρύπανση, καθαρό νερό και ένας αυθεντικός και ντεμοντέ τρόπος ζωής”. Η ίδια πιστεύει οτιδήποτε από όλα αυτά; “Οι Μάγια δεν μπορούσαν να προβλέψουν ούτε την ίδια τους την πτώση, έτσι δεν είναι;” αναστενάζει. Ένας από τους πιο τραβηγμένους ισχυρισμούς υπήρξε ότι οι κάτοικοι του Bugarach έσπευσαν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές κατάλυμα κοντά στο σπίτι τους.
Εάν οι τιμές έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, είναι επειδή αυτό αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας κίνησης των κατοίκων των πόλεων που αναζητούν το αγροτικό όνειρο. Οι επιγραφές “πωλείται” στο χωριό αλλά και οι τιμές των σπιτιών έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. “Γιατί να αγοράσετε ένα σπίτι, αν ο κόσμος είναι έτοιμος να καταστραφεί;” αναρωτιέται ένας χωρικός. Ο John Argles, ένας οικοδόμος από το Λονδίνο, ήταν στα μέσα της κατασκευή του σπιτιού των ονείρων του παρασυρμένος από το ρεύμα. Σαν “άθεος και ρεαλιστής” έμεινε έκπληκτος όταν έφθασε στο χωριό και οι άνθρωποι τον ρώτησαν αν είχε έρθει για την Ημέρα της Κρίσης.
“Πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με αυτό”, λέει. Ήταν η φύση και το όλο σκηνικό του χωριού, που τον ενέπνευσαν. “Είναι το κοντινότερο πράγμα στην ουτοπία που θα μπορούσα να βρω”. Σχεδιάζει μάλιστα να συναντήσει φίλους για να γιορτάσουν στο τοπικό μπαρ στις 22 Δεκεμβρίου. Όποια και αν είναι η προέλευσή της, η προφητεία για το Bugarach έχει εισχωρήσει στη συλλογική συνείδηση της Γαλλίας. Ο Nicolas D’Estienne d’Orves, ένας μυθιστοριογράφος και κριτικός όπερας στη Le Figaro, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο την περασμένη εβδομάδα, “The Village of the End of the World”. Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των κατοίκων, The World Stops at Bugarach, θα μεταδοθεί στη γαλλική τηλεόραση, στις 20 Δεκεμβρίου.
Ο D’Estienne d’Orves λέει ότι είναι “αδύνατο να ανατρέξετε στη γέννηση της φήμης του Bugarach από τους Μάγιας.” Η φήμη αυτή εδραιώθηκε επειδή πρόκειται για ένα μέρος όπου δεν υπάρχει τίποτα, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να προβάλλει ο καθένας τις φαντασιώσεις του σε αυτό. Είναι σα να γεμίζεις ένα μπαλόνι με αέρα”, λέει. Το βιβλίο του περιλαμβάνει τις επιστολές που έλαβε από τον δήμαρχο του Bugarach κατά τα τελευταία δύο χρόνια υπό τη φρενίτιδα της αποκάλυψης, συμπεριλαμβανομένου μιας πρότασης οργάνωσης ενός μουσικού φεστιβάλ στο Bugarach υπό τον τίτλο: “Το μουσικό φεστιβάλ του Bugarach- μια νέα αρχή του κόσμο για την ανθρωπότητα” στο οποίο σκέφτεται να ενώσει τους: Peter Gabriel, Pink Floyd, Paul McCartney, Paul Simon, Led Zeppelin, Jean Michel Jarre και Black Eyed Peas.
Πάνω από 700 χιλιόμετρα μακριά, στο γραφείο του στο Παρίσι, κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού, ο Serge Blisko, ο επικεφαλής της Miviludes, λέει ότι θα πρέπει οι τοπικές αρχές πρέπει να έχουν το νου τους σε τυχόν γκουρού και αιρέσεις που εκμεταλλεύονται ανθρώπους. “Ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας ψυχολογικής κατάρρευσης. Εάν εύθραυστα, ευάλωτα άτομα περιμένουν ένα γεγονός όπως είναι το τέλος του κόσμου και αυτό δεν συμβεί, μπορεί να αισθάνονται απογοήτευση και αγωνία”, λέει. Εν τω μεταξύ, στο χωριό πωλείται κρασί που ονομάζεται “Cuvée Bugarach” και γράφει στην ετικέτα: “Αν μείνει μόνο ένα, αυτό θα είμαι εγώ”.
Βοηθά “στην επικοινωνία με τους εξωγήινους”, όπως λέει η διαφήμιση. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, το κράτος θα αποφασίσει τι μέτρα ασφάλειας απαιτούνται στο χωριό στις 21 Δεκεμβρίου, για το αν θα κλείσουν τα ορεινά μονοπάτια και για το πως να χειριστεί τους επισκέπτες. Ακόμα, αν χιονίσει και πιάσει πάγο η πρόσβαση στο χωριό θα είναι αδύνατη, είτε με το αυτοκίνητο όπου οι στροφές είναι πολύ επικίνδυνες, είτε από τα κοντινά φαράγγια του Galamus. Ο δήμαρχος, αν κι ελπίζει πως η αναστάτωση θα κοπάσει σύντομα, παραμένει περήφανος για τη φήμη του χωριού του. “Αν αποφάσιζα να πληρώσω ένα γραφείο επικοινωνίας για όλη αυτή τη δημοσιότητα, θα έπρεπε να πληρώσω μια περιουσία!”, λέει.
Πηγή:lifo.gr

20 Χρόνια SMS!


Στις 3 Δεκεμβρίου 1992 ο 22χρονος Neil Papworth έστειλε στο Richard Jarvis της βρετανικής Vodafone το πρώτο γραπτό μήνυμα με τις λέξεις ‘Merry Christmas’, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα, επαναστατική για την εποχή μέθοδο επικοινωνίας.

Ο αρχικός σκόπός των SMS (Short Messaging Service) ήταν η αποστολή σύντομων μηνυμάτων στους εργαζομένους, έκτοτε όμως έχει εξελιχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους επικοινωνίας σε όλο τον πλανήτη.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, κατά μέσο όρο αποστέλλουμε περίπου 50 SMS την εβδομάδα, με το 2011 να έχουν αποσταλεί συνολικά 150 δισεκατομμύρια μηνύματα, τη στιγμή που το 2006 ο αριθμός αυτός ανερχόταν στα 51 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που εικάζουν ότι σύντομα η δημοτικότητα των SMS θα λάβει τέλος, κυρίως λόγω των δεκάδων εναλλακτικών δωρεάν λύσεων που παρέχουν τα σημερινά smartphones (βλ. iMessage, Skype, Viber, WhatsApp κ.α.).
Πηγή:techgear.gr

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!

Σε μια φωτογραφική διαδρομή στα βήματα που μας οδηγεί το ένστικτο του φυσιολάτρη ταξιδιώτη αλλά και του extreme φωτογράφου όλα μοιάζουν βγαλμένα από κινηματογραφική φαντασία: Δάση, κορυφές, λίμνες, ποτάμια, πόλεις και χωριά γίνονται όχι μόνο αντικείμενο ονείρου αλλά και μια καρτ ποστάλ για κάθε γούστο! Γιατί σε αυτό το θαυμαστό tour στη φύση η γη, ο ουρανός και η θάλασσα κερδίζουν όλα τα βλέμματα και με διαφορά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε το αγαπημένο σας και να το ονειρευτείτε!
1. Kayangan Lake, Φιλιππίνες
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
2. Golden Eye Hotel, Τζαμάικα
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
3. Plitvice Lakes, Κροατία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
4. Crystalline Turquoise Lake, Jiuzhaigou National Park, Κίνα
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
5. Devetashkata Cave, Βουλγαρία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
6. Paterswoldse Meer, Ολλανδία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
7. YingXi, Κίνα
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
8. The Gardens at Marqueyssac, Γαλλία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
9. Capilano Suspensio, Bridge, Βανκούβερ
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
10. Multnomah Falls, Όρεγκον
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
11. Petra, Ιορδανία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
12. Madeira, Πορτογαλία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
13. Alesund Birdseye of City, Νορβηγία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
14. Benteng Chittorgarh, Ινδία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
15. Keukenhof Gardens, Ολλανδία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
16.Lucca, Τοσκάνη, Ιταλία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
17. Ancient Jeinju, Κίνα
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
18. Moraine Lake, Alberta, Καναδάς
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
19. Colorful Mountains, Ισλανδία
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
20. Four Seasons Hotel, Μπόρα Μπόρα
perierga.gr - Εκπληκτικά μέρη για να δεις στον κόσμο!
Πηγή:perierga.gr

Απολύθηκε λόγω αυτής της φωτογραφίας στο Facebook

Απολύθηκε λόγω αυτής της φωτογραφίας στο Facebook
Δυο γυναίκες έχασαν τη δουλειά τους επειδή δημοσίευσαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο Facebook.
Οι Lindsay Stone και Jamie Schuh βρέθηκαν σε στρατιωτικό νεκροταφείο στη Βιρτζίνια όπου η Lindsay Stone πόζαρε με το μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο ουρλιάζοντας πάνω από μία πινακίδα του νεκροταφείου που έγραφε “παρακαλώ ησυχία και σεβασμό”.
γυναίκα δημοσίευσε τη φωτογραφία στο λογαριασμό της στο Facebook και αμέσως ξέσπασε σάλος.
Χιλιάδες χρήστες άρχισαν να δηλώνουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την δημοσίευση της φωτογραφίας ενώ δημιουργήθηκε και fan page με τίτλο “απολύστε την Lindsey Stone” από έναν πρώην στρατιωτικό. Η σελίδα κέρδισε 4.000 likes σε λιγότερο από μία ώρα αλλά στη συνέχεια διαγράφηκε από το Facebook.
Οι δυο γυναίκες βρέθηκαν στο στρατιωτικό νεκροταφείο για λογαριασμό του οργανισμού LIFE στο οποίο εργάζονταν.
Ο οργανισμός αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ζητά συγνώμη στις οικογένειες των στρατιωτών ενώ προχώρησε σε απόλυση των δύο γυναικών.
Την ίδια στιγμή δεκάδες χρήστες αλλά και site ξεκίνησαν να υπερασπίζονται τις γυναίκες, όχι για την φωτογραφία που ανέβασαν αλλά για το αν αξίζει να διαλυθούν οι ζωές τους για μια ανόητη φωτογραφία που ανέβασαν στο λογαριασμό τους.
Η κοπέλα δημοσίευσε status στο Facebook στο οποίο δήλωνε ότι ήταν απλά μια ανοησία και ότι δεν είχαν σκοπό να προσβάλλουν κανέναν.
Στη συνέχεια η κοπέλα έσβησε όλα τα posts και τις φωτογραφίες της από το Faecbook.
Οι δύο κοπέλες δεν είναι οι μόνες που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω μιας φωτογραφίας στο Facebook.
Το 2009 μια δασκάλα στις ΗΠΑ έχασε τη δουλειά μετά τη δημοσίευση στο προφίλ της στο Facebook μιας φωτογραφίας όπου σημαδεύει με όπλο την κάμερα.
Η Betsy Ramsdale έβγαλε αμέσως τη φωτογραφία μετά την κατακραυγή από γονείς και μαθητές του γυμνασίου Beaver Dam όμως δεν ήταν αρκετό για να γλιτώσει το πειθαρχικό συμβούλιο και τελικά να απολυθεί από το σχολείο.
Η δασκάλα δίδασκε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σχολείο ενώ τώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα και με την άδεια διδασκαλίας της.
Πηγή:e-go.gr

Στο σφυρί το αυτοκίνητο του Μπάτμαν


Το αυθεντικό αυτοκίνητο από την τηλεοπτική σειρά "Μπάτμαν" θα βγει στο σφυρί και αναμένεται να πουληθεί σε επταψήφιο νούμερο, ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες του οίκου δημοπρασίας Barrett-Jackson.
Το διθέσιο αυτοκίνητο "πρωταγωνιστούσε" στην τηλεοπτική σειρά με τον Άνταμ Ουέστ που προβαλλόταν από το 1966 ως το 1968. Το Lincoln Futura του 1955, από το οποίο κυκλοφόρησε μόνο ένα μόνο, είναι χειροποίητο και κατασκευάστηκε από την Ford. Το μήκος του είναι 5,8 μέτρα. Θα δημοπρατηθεί στις 19 Ιανουαρίου στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα μαζί με το αυτοκίνητο του Κλαρκ Γκέιμπλ, μία σπορ Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe του 1955.
Πηγή:ant1.gr

Τυφλός είδε με... ουίσκι

Γιατροί στη Νέα Ζηλανδία κατάφεραν να αποκαταστήσουν την όραση ενός άνδρα που είχε τυφλωθεί με... ουίσκι!
Τυφλός είδε με... ουίσκι
Ο 65χρονος άνδρας, ονόματι Ντένις Ντάθι, καθηγητής σεφ στο Νιού Πλίμουθ, έχασε την όρασή του το περασμένο καλοκαίρι μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Όπως εκτίμησαν οι γιατροί εκτίμησαν πως επρόκειτο για δηλητηρίαση εξατίας των φαρμάκων που έπαιρνε για τον διαβήτη. Έτσι έπρεπε να υποβληθεί σε έγχυση με αλκοόλ με ένα σωληνάκι από τη μύτη. Επειδή όμως το νοσοκομείο δεν διέθετε αλκοολούχο σκεύασμα για ιατρικούς σκοπούς, ένας υπάλληλος πήγε πλησιέστερη κάβα κι αγόρασε ένα μπουκάλι ουίσκι για την έγχυση.
Το περιστατικό είδες το φως της δημοσιότητας πρόσφατα. Ο Ντάθι που πλέον βλέπει πεντακάθαρα, μίλησε στην εφημερίδα Taranaki Daily News όπου κι εξήγησε πως το αλκοόλ που κατανάλωσε σε συνδυασμό με τα φάρμακα που λάμβανε του προκάλεσαν τύφλωση. Όπω δήλωσε πέρασε μία εβδομάδα στην εντατική και εξήλθε από το νοσοκομείο ύστερα από δέκα ημέρες που αποκαταστάθηκε η όρασή του.
Πηγή:e-go.gr

Έβαλε την κόρη του δίπλα στο Datsun μόνο με τα εσώρουχα για να το πουλήσει

Σε μια προσπάθεια να πουλήσει το αυτοκίνητο του στο eBay ο Kim Ridley, από το Όρεγκον, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια της 20χρονης κόρης του Lexxa (Pics)

Ζητώντας από τη κόρη του να πάρει ορισμένες σέξι πόζες δίπλα στο αυτοκίνητο την φωτογράφισε και ανέβασε καμιά δωδεκαριά φωτογραφίες στην διάσημη ιστοσελίδα δημοπρασιών.
Η νεαρή ξανθιά εμφανίστηκε σε ορισμένες φωτογραφίες φορώντας μαύρο εσώρουχο και ψηλές μαύρες μπότες.

Σε κάποιες άλλες φορούσε ένα στενό τζιν ενώ ο πατέρας της εστίασε στα τατουάζ της και τα πίρσινγκ που έχει στα χείλη της.
Η ωραιότερη φωτογραφία σύμφωνα με τους χρήστες του διαδικτύου είναι αυτή που δείχνει το αυτοκίνητο μέσα από τα ανοιχτά πόδια της Lexxa.

Το εξακύλινδρο Datsun έχει λιγότερα από πενήντα χιλιάδες μίλια και πωλείται για 7.500 δολάρια.
Κάποιος ρώτησε στο eBay "Μήπως αγορά του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν δωρεάν βόλτα με την πορνοστάρ;".
Ο Ridley εμφανώς τσαντισμένος απάντησε "ωραίος τρόπος για να μιλήσουμε για την κόρη μου!!"
Πηγή:news247.gr