Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αριζόνα: Χιονοδρομικό κέντρο με λύματα

Ποια είναι η παράξενη "πατέντα" χιονοδρομικού κέντρου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Την επόμενη σεζόν στην Αριζόνα θα γίνει το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει 100% υλικό από αποχετεύσεις λυμάτων για να δημιουργήσουν τεχνητό χιόνι.
Αιτία; Η μειωμένη χιονόπτωση των τελευταίων μηνών. Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού, εξασφάλισαν σχετική άδεια από το ομοσπονδιακό εφετείο.
Το σχέδιο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο από περιβαλλοντικές οργανώσεις που ανησυχούν κυρίως για τις πιθανές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και από φυλές αυτοχθόνων, για τις οποίες η τοποθεσία του χιονοδρομικού κέντρου είναι ιερή, ενώ ανησυχούν και για πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Δεκατρείς φυλές έδωσαν μάχη στα δικαστήρια για να βάλουν φρένο στα σχέδια, όμως τον περασμένο Φεβρουάριο, η έφεσή τους απορρίφθηκε.
Η Υπηρεσία Δασών των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία ανήκει η έκταση του Arizona Snowball, στο Φλάγκσταφ, υποστηρίζει ότι το τεχνητό χιόνι θα είναι ασφαλές καθώς τα επεξεργασμένα λύματα δεν είναι μεν πόσιμα, αλλά ανταποκρίνονται στις αυστηρότερες προδιαγραφές και ήδη χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως σε γήπεδα γκολφ και ποδοσφαίρου καθώς και σε πάρκα.
Επιστήμονες εκφράζουν τις αμφιβολίες τους. "Δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει το πάγωμα και η τήξη [του χιονιού από λύματα] στα χημικά στοιχεία", λέει στους New York Times η Κάθριν Πρόπερ από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα, η ομάδα της οποίας εντόπισε στο νερό του Φλάγκσταφ ουσίες που θεωρούνται ενδοκρινικοί διαταράκτες.
"Δεν γνωρίζουμε πώς θα τα επηρεάσει η υπεριώδης ακτινοβολία. Κάποια συστατικά θα ενσωματωθούν στο χώμα, κάποια θα πάνε στον υδροφόρο ορίζοντα. Πρόκειται για ένα περίπλοκο σύστημα, για το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα".
Ακόμη κι αν αποδειχθεί με κάποιο τρόπο ότι οι φόβοι των επιστημόνων είναι αβάσιμοι, ήδη το σχέδιο έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην περιοχή: περισσότερα από 300 στρέμματα δάσους αποψιλώθηκαν προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός που μεταφέρει τα λύματα από τη μονάδα επεξεργασίας στο χιονοδρομικό κέντρο του Φλάγκσταφ.
Πηγή:news247.gr

ΣΟΚ: Τηλεφωνικός λογαριασμός άνεργης 11.721.000.000.000.000.000 ευρώ!!

Το αστρονομικό ποσό των 12 τετράκις εκατ. ευρώ κλήθηκε να πληρώσει...
για τον τηλεφωνικό της λογαριασμό μία γυναίκα στη Γαλλία.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Σχεδόν έπαθα καρδιακή προσβολή» δήλωσε χαρακτηριστικά η Σολέν Σαν Χοσέ σχετικά το σοκ που υπέστη ανοίγοντας το λογαριασμό και συνειδητοποιώντας ότι οφείλει 11.721.000.000.000.000.000 ευρώ.
«Είχε τόσα πολλά μηδενικά που δεν μπορούσα να καταλάβω πόσα λεφτά ήταν», είπε χαρακτηριστικά , σύμφωνα με το BBC.
Η Σαν Χοσέ είχε ζητήσει να διακοπεί η τηλεφωνική της σύνδεση, αφού από τον περασμένο μήνα είναι άνεργη.
Η εταιρεία τηλεφωνίας αρχικά αρνήθηκε τη διακοπή και πρότεινε να γίνει διακανονισμός για την πληρωμή του ποσού, το οποίο ήταν 6.000 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Γαλλίας.
Τελικά παραδέχτηκε ότι η Σαν Χοσέ οφείλει 117,21 ευρώ και απέδωσε την υπέρογκη οφειλή σε τυπογραφικό λάθος.
Πηγή:enimerwsi.gr

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις για τα ουρητήρια σε σχήμα ζουμερών χειλιών

Ένα πολυτελές νέο γαλλικό εστιατόριο στο Σίδνεϊ ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει και θα αντικαταστήσει τα ουρητήρια του που θυμίζουν γυναικείο στόμα με κραγιόν, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί άκρως σεξιστικό. Οι υπεύθυνοι ζήτησαν επίσης συγγνώμη από τους πελάτες τους για τυχόν προσβολή.
Αντιδράσεις για τα ουρητήρια σε σχήμα ζουμερών χειλιών
Τα κατακόκκινα ανοιχτά χείλη στη θέση ουρητηρίων αποτελούν κατασκευή της ολλανδής καλλιτέχνιδας Μάικε Φαν Σίτζντελ που χρησιμοποιείται συχνά, οπότε και το εστιατόριο που άνοιξε πριν τρεις εβδομάδες θεώρησε πως θα ήταν αρκετά πρωτότυπο να διακοσμήσει με την κατασκευή τις ανδρικές τουαλέτες.
Ωστόσο, μετά τα σχόλια της πρώην πολιτικής συμβούλου, συγγραφέα και φεμινίστρια Αν Σάμερς περί προσβλητικής κατασκευής το εστιατόριο αποφάσισε να αποσύρει τις εν λόγω λεκάνες.
"Ο μισογυνισμός είναι πολύ διαδεδομένος και αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα μισογυνισμού" είχε σχολιάσει η Αν Σάμερς.
"Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη αν προσβάλαμε κάποιον. Σήμερα θα τα αφαιρέσουμε", ανέφερε σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος του εστιατορίου.
Η Αυστραλία βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικού διαλόγου για τον σεξισμό μετά την κίνηση της Τζούλια Γκίλαρντ, της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της χώρας, η οποία τυχαίνει να είναι ανύπανδρη, να κατηγορήσει για μισογυνισμό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ.
Πηγή:e-go.gr

Οι πρωταγωνιστές του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" σε νομίσματα

Η Νέα Ζηλανδία θα κυκλοφορήσει από την Πρώτη Νοεμβρίου νομίσματα με θέμα τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών με σκοπό την αύξηση του τουρισμού στη χώρα. (Pics)

Τα Πρόσωπα των ηρώων, από την επιτυχημένες ταινίες του νεοζηλανδού σκηνοθέτη Peter Jackson, των Lord of the Rings, δεν άφησαν αδιάφορη την κυβέρνηση της χώρας κι έτσι λήφθηκε η απόφαση να κυκλοφορήσουν νομίσματα με θέμα τις διάσημες τριλογίες
Σύμφωνα με το buzzfeed για να αυξήσει τον τουρισμό της, η χώρα σκοπεύει να μετονομάσει την πρωτεύουσά της Γουέλινγκτον, σε "Κέντρο της Μέσης Γης", ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει και η Νέα Ζηλανδία όνομα και να βαφτιστεί ανεπίσημα σε "100% Μέση Γη".
Την 1η Νοεμβρίου είναι η πρεμιέρα της ταινίας The Hobbit: An Unexpected Journey και θα κυκλοφορήσουν αναμνηστικά νομίσματα αλλά και γραμματόσημα, καθώς τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Νέα Ζηλανδία.
Πηγή:news247.gr

Επιστήμονες ξεκίνησαν έρευνα για να δουν αν το Σύμπαν που ζούμε είναι απλά μια προσομοίωση σε υπολογιστή!

Όσοι θυμάστε την κινηματογραφική τριλογία Matrix ή γενικότερα έχετε φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα, πιθανότατα θα σας έχει περάσει από το μυαλό η περίπτωση όλος αυτός ο κόσμος να είναι απλά μια γιγαντιαία προσομοίωση στον υπολογιστή κάποιου ανώτερου όντος που παίζει The Sims με τις ζωές μας σε κάποια άλλη διάσταση. Υπάρχει, άραγε, τρόπος να ελέγξουμε με τα σημερινά μέσα αν έχει βάση μια τέτοια θεωρία;
Matrix World
Μια ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία παρουσιάζει τη δική της πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το παραπάνω ερώτημα. Σύμφωνα με αυτούς, αν το Σύμπαν είναι μια αριθμητική προσομοίωση σε έναν πανίσχυρο υπερυπολογιστή κάποιου άλλου κόσμου, τότε θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά στοιχεία (π.χ. κενά του συστήματος) γύρω μας που να το επιβεβαιώνουν.

Οι ερευνητές θεώρησαν ότι όλες οι προσομοιώσεις έχουν πεπερασμένα όρια και για να αποδοθεί ένα φυσικό φαινόμενο του πραγματικού κόσμου σε μια προσομοίωση, θα πρέπει να εκπροσωπείται με διαφορετικά σημεία σε ένα τρισδιάστατο πλέγμα χώρου-χρόνου, όσο κοντά και αν ορίσει κάποιος αυτά τα σημεία μεταξύ τους.
Έτσι, όσο περισσότερο μικραίνει η απόσταση αυτών των δύο σημείων, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ενέργεια, αλλά πάντα το φαινόμενο βρίσκεται εντός του 3D πλέγματος. Επομένως, το πλέγμα ορίζει ένα θεμελιώδες όριο ενέργειας το οποίο μπορούν να έχουν τα σωματίδια και τίποτα δεν θα μπορεί να υφίσταται αν είναι μικρότερο από αυτή τη μέγιστη ενέργεια (άρα εκτός πλέγματος).
3D Space-Time Lattice
Για να το ξεδιαλύνουμε ακόμα περισσότερο, αν το Σύμπαν θεωρηθεί ότι είναι προσομοίωση, τότε θα πρέπε να υπάρχει ένα ανώτατο ενεργειακό όριο (κατώφλι) στο φάσμα των σωματιδίων υψηλής ενέργειας. Θέλετε να τρελαθείτε λίγο; Αυτό το ενεργειακό κατώφλι υπάρχει πραγματικά, είναι γνωστό ως Greisen-Zatsepin-Kuzmin (GZK) και οφείλεται στο γεγονός ότι τα σωματίδια αλληλεπιδρούν με τις κοσμικές ακτίνες του υπόβαθρου, παρουσιάζοντας απώλειες στην ενέργεια τους καθώς ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις.
Ακόμη, ο επικεφαλής της έρευνας Silas Beane συμπληρώνει ότι το πλέγμα προσδίδει επιπλέον ιδιότητες στο ενεργειακό φάσμα, όπως για παράδειγμα τον ορισμό της κατεύθυνσης στην οποία διαδίδονται οι κοσμικές ακτίνες. Επομένως, αν παρατηρήσουμε με τη σημερινή τεχνολογία την κατεύθυνση τους, τότε θα μπορούσαμε να βρούμε τον προσανατολισμό του πλέγματος επάνω στο οποίο προσομοιώνεται το Σύμπαν.
Προτού το χάσουμε τελείως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπολογισμοί των ερευνητών έχουν γίνει με κάποιες σημαντικές επιφυλάξεις, όπως ότι το πλέγμα της υποτιθέμενης προσομοίωσης του Σύμπαντος μας, θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που φανταζόμαστε τώρα, ενώ εάν θέλαμε να μετρήσουμε τις διαστάσεις του Σύμπαντος θα έπρεπε να τελειώνει το πλέγμα του ακριβώς στο ίδιο ενεργειακό όριο της ζώνης GZK (απόσταση 10−15 femtometers), διαφορετικά, αν ο χώρος είναι μικρότερος δε θα μπορούμε να διακρίνουμε τίποτα.
Όπως και να ΄χει, το ζήτημα αξίζει περαιτέρω διερεύνησης για να δούμε μήπως αυτός ο κόσμος είναι απλά ένας κώδικας ή είμαστε μπίλιες στα χέρια κάποιου ή…..
Πηγή:techgear.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου

Παγκόσμιους μύθους, τέρατα, εξωγήινους, μυστικές οργανώσεις, απ’ όλα έχει ο μπαχτσές…
Από το 1969 και την πρώτη επανδρωμένη προσσελήνωση μέχρι και τον εξωγήινο του Roswell, ιδού οι 10 διαπρεπέστερες θεωρίες συνωμοσίας που στοιχειώνουν τον κόσμο μας…
Η ανθρωπότητα πορεύεται με τις θεωρίες συνωμοσίας από τότε που θυμάται τον εαυτό της.
Από τις εντελώς τρελές ως και τις πιο πιθανές, οι συνωμοσίες ήταν ανέκαθεν το αλατοπίπερο της ζωής. Και μάλιστα ένα αλατοπίπερο σε τέτοιες δόσεις που κάνει το φαγητό να μην τρώγεται!
Ας δούμε λοιπόν τα γνωστότερα και καλύτερα ριζωμένα στις συνειδήσεις μας συνωμοσιολογικά σενάρια.
Η δολοφονία του Κένεντι
Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Ο πρόεδρος John F. Kennedy δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963 με δύο σφαίρες, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε έμπαινε στο Ντάλας. Ο Lee Harvey Oswald κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του «πλανητάρχη» και η αστυνομική έρευνα αποφάνθηκε ότι είχε δράσει μόνος.
Σιγά να μην ήταν τα πράγματα έτσι «απλά»! Και σιγά να μην πατούσε ο κόσμος με το απίθανο αυτό σενάριο. Σε έρευνα του 2003 από το ABC News, το 70% των Αμερικανών συνεχίζει να πιστεύει ότι ο φόνος του JFK ήταν μέρος ενός μαεστρικά εκτελεσμένου σχεδίου. Η θεωρία συνωμοσίας λέει είτε ότι υπήρχε και δεύτερος σκοπευτής είτε ο Kennedy εκτελέστηκε από πράκτορα της CIA, εξαιτίας των γεγονότων του «Κόλπου των Χοίρων». Δεν λείπουν φυσικά και οι αναφορές που ενοχοποιούν την KGB! Μια από τις γνωστότερες πολιτικές δολοφονίες του κόσμου έρμαιο των θεωριών συνωμοσίας…
Οι Δίδυμοι Πύργοι
Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Οι «εναλλακτικές» εξηγήσεις για το τραγικό περιστατικό της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 δίνουν και παίρνουν. Κι ενώ βίντεο και φωτογραφίες έχουν κατακλύσει τον κόσμο από το συμβάν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, είναι μάλλον η υπερδημοσίευση και οι απτές αποδείξεις που δίνουν περισσότερη τροφή για θεωρίες συνωμοσίας.
Ο μύθος υποδεικνύει είτε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν ερεύνησε επαρκώς τα γεγονότα, είτε ότι δεν αναχαίτισε τα αεροπλάνα. Προφανώς και υπήρχε εμπλοκή της Αμερικής στο τρομοκρατικό χτύπημα, το θέμα είναι τι είδους εμπλοκή. Κι όσο για τα ίδια τα γεγονότα, ποιος νοιάζεται; Τα απόκρυφα «σημεία» να είναι καλά…
Η «Περιοχή 51» και οι εξωγήινοι
Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Απλά είναι τα πράγματα: πού βρήκαμε ως ανθρωπότητα τεχνολογίες όπως τα stealth μαχητικά και το kevlar; Πώς καταφέραμε να δαμάσουμε το Διάστημα; Μα με τους εξωγήινους φυσικά! Κι όλα ξεκίνησαν με τα απομεινάρια του ΟΥΦΟ που βρέθηκαν στην περίφημη «Area 51» και τον νεκρό εξωγήινο.
Η Υπόθεση Roswell έδωσε τροφή σε μια σειρά «αποκαλυπτικών» θεωριών για την επαφή ανθρώπων και εξωγήινων και έχει εξάψει έκτοτε τη διαστημική μας φαντασία ανεπανόρθωτα. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν γίνει μάρτυρες επαφής με εξωγήινη ζωή από κείνη την αποφράδα μέρα;
Οι μυστικές οργανώσεις που κυβερνούν τον κόσμο
Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Μια μικρή παγκόσμια ελίτ έχει κάνει ολάκερο τον κόσμο μαριονέτα της, κι αυτό είναι γνωστό. Δεν μιλάμε φυσικά για οικονομικά λόμπι και σφαίρες επιρροής συμφερόντων. Όχι, μιλάμε για μυστικές οργανώσεις που έχουν τον πλανήτη τσιφλίκι τους. Ονόμασε έναν γνωστό πολιτικό ή έναν διαπρεπή επιστήμονα ή κάποιον ζάμπλουτο τέλος πάντων και όλο και σε κάποια σκοτεινή σέχτα θα είναι ενταγμένος…
Μασόνοι, Τέκτονες, Illuminati, δόλιες λέσχες και ακόμα πιο δόλια κλαμπ είναι στο τιμόνι της υφηλίου. Ασχέτως βέβαια που παραείναι πολλοί αυτοί οι «λίγοι» που διαφεντεύουν τις ζωές μας. Αν θες να πιστεύεις ότι άλλος ευθύνεται για την τύχη σου, όλο και κάποιον θα βρεις. Έτσι είναι η νέα τάξη πραγμάτων…
Η προσεδάφιση στη Σελήνη που δεν έγινε ποτέ
Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Μπορεί να πέρασαν πάνω από 40 χρόνια από τη στιγμή που ο Neil Armstrong πατούσε το πόδι του στο φεγγάρι και έκανε το «γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα», Σελήνη μια φορά δεν πάτησε! Το συνωμοσιολογικό σενάριο υποδεικνύει ότι η Αμερική, πάνω στον πανικό της να ξεπεράσει τη Σοβιετική Ένωση στη μάχη για την κατάκτηση του Διαστήματος, «έστησε» το βίντεο, με τους Armstrong και Buzz Aldrin να πατούν την άνυδρη και σκονισμένη έρημο της «Περιοχής 51» φυσικά…
Ακόμα και ο γνωστός σκηνοθέτης Stanley Kubrick ενοχοποιήθηκε από τις θεωρίες ότι βοήθησε τη NASA στην πλαστογράφηση! Και η κατάκτηση του Σύμπαντος έμεινε έτσι στα χαρτιά…
Το AIDS το κατασκεύασε η CIA
Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Από την πρώτη επιδημία του ιού HIV/AIDS το 1981, οι φήμες έχουν οργιάσει: ο θανατηφόρος ιός δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της CIA για να «καθαρίσει» τους ομοφυλόφιλους της Αμερικής και φυσικά τους Αφρικανούς! Τι κι αν φωνάζει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ότι ο ιός μεταπήδησε από τον πίθηκο στον άνθρωπο κάποια στιγμή στη δεκαετία του ’30; Τι κι αν οι ερευνητές που τον ανακάλυψαν -Robert Gallo και Luc Montagnier- ισχυρίστηκαν ότι δεν πρόκειται για ιό εργαστηρίου; Τον έφτιαξε η CIA πάει και τέλειωσε…
Υποσυνείδητες διαφημίσεις
Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Τις βλέπεις και τρέχεις σαν υπνωτισμένος να αγοράσεις το προϊόν που διαφημίζουν! Το υποσυνείδητο μήνυμά τους, καλά κρυμμένο μέσα στις εικόνες ή τους ήχους, εγγράφεται στις παρυφές της συνείδησης και επηρεάζει ανεπανόρθωτα την (καταναλωτική) συμπεριφορά μας. Από τη δεκαετία του ’60 όπου και ξεκίνησε δειλά-δειλά η συνωμοσιολογική θεωρία μέχρι και τις μέρες μας έχει καταφέρει να δαιμονοποιήσει τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ, αφού χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να πετύχουν τους δόλιους σκοπούς τους.
Το γεγονός βέβαια ότι η θεωρία του James Vicary (του 1957) για τα «υποσυνείδητα μηνύματα» ελέγχθηκε πειραματικά και δεν προέκυψε καμία συσχέτιση περνάει στα «ψιλά γράμματα» των συνωμοσιολογικών μύθων…
Μας ψεκάζουν
Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Και ποιος δεν έχει δει τα λευκά ίχνη που αφήνουν στον ουρανό τα αεροπλάνα! Τι άλλη απόδειξη να χρειαστεί κάποιος ότι πρόκειται για ψεκασμούς που επηρεάζουν τα μυαλά και τις συμπεριφορές μας; Πώς αλλιώς να εξηγήσεις όλα τα περίεργα που συμβαίνουν γύρω σου; Μα με τους αεροψεκασμούς!
Σύμφωνα λοιπόν με τους συνωμοσιολόγους, ο καπνός αυτός είναι ένα κοκτέιλ χημικών και βιολογικών παραγόντων που σκορπίζονται στην ατμόσφαιρα για να επηρεάζουν λαούς ολόκληρους. Κι όχι το προφανές: ότι είναι αποτέλεσμα δηλαδή της φυσιολογικής εκπομπής που προέρχεται από τον κινητήρα του αεροσκάφους. Και όλα τα επιστημονικά πειράματα που έγιναν για να διερευνήσουν τη φύση του καπνού και τον ανακήρυξαν «αθώο» δεν είναι παρά μέρος της κυβερνητικής προπαγάνδας…

Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Η μυστηριώδης δύναμη που καταπίνει αεροπλάνα και πλοία στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι άλλος ένας διαπρεπής συνωμοσιολογικός μύθος. Το «Τρίγωνο του Διαβόλου», όπως είναι γνωστό, βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού και έχει για κορυφές τις Βερμούδες, τη Φλόριδα των ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο. Κι ενώ πράγματι ένας μεγάλος αριθμός σκαφών έχουν χαθεί στην περιοχή, είναι η υπερφυσική εξήγηση που γεννά τη θεωρία συνωμοσίας: από εξωγήινους, υπερφυσικά πλάσματα μέχρι και τη χαμένη Ατλαντίδα ξεθάβουν για να ερμηνεύσουν τα ανερμήνευτα…
Ποια είναι όμως η επίσημη εξήγηση; Ότι το Τρίγωνο αυτό αποτελεί απλώς πολυσύχναστο προορισμό με συχνότατα δρομολόγια και ότι ο αριθμός των ατυχημάτων που συμβαίνουν εδώ δεν είναι μεγαλύτερος (αναλογικά) από άλλα μέρη του ωκεανού. Τόσο απλά…

Οι διάσημοι και οι τύχες τους

Perierga.gr - Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του κόσμου
Όταν οι θεωρίες συνωμοσίας προσωποποιούνται, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο κωμικοτραγικά! Ο Έλβις ζει λοιπόν και είναι σε ένα νησί παρέα με τον Μάικλ Τζάκσον, τον Τζον Λένον, τη Μέριλιν Μονρόε και τα άλλα διάσημα παιδιά. Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι νεκρός ήδη από το 1966 και έχει αντικατασταθεί από σωσία του. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δολοφονήθηκε από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, η οποία -παρεμπιπτόντως- αποτελείται από εξωγήινα όντα!
Οι συνωμοσιολόγοι εδώ έβαλαν τα δυνατά τους και μας χάρισαν άφθονο γέλιο. Στις «προσωπικές ιστορίες» είναι που τα έδωσαν όλα!
Πηγή: newsbeast.gr

Βρήκε δουλειά ως… ανθρώπινο σκιάχτρο!

Ο 22χρονος Jamie Fox μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μουσική και τα Αγγλικά από το Πανεπιστήμιο Bangor και βρέθηκε στη λίστα όσων ψάχνουν για δουλειά. Αν και δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, ο Jamie… χτύπησε διάφορες πόρτες. Και ο αγρότης William Youngs από το Norfolk του την άνοιξε.
perierga.gr - Βρήκε δουλειά σαν ανθρώπινο σκιάχτρο!
Τι κοινό τώρα μπορεί να έχει ένας πτυχιούχος της Μουσικής με έναν αγρότη όσον αφορά στα επαγγελματικά, θα το μάθετε αμέσως! Ο Jamie προσλήφθηκε ως «ανθρώπινο σκιάχτρο» στους αγρούς του κ. Youngs, προκειμένου να διώχνει με το ακορντεόν και το γιουκαλίλι τους τις εξαγριωμένες πέρδικες!
perierga.gr - Βρήκε δουλειά σαν ανθρώπινο σκιάχτρο!
Και ενώ οι συμφοιτητές του θα χτυπούν τα πλήκτρα στο πιάνο ή θα συνθέτουν μελωδίες στην κιθάρα, ο Jamie θα πρέπει να «περιπολεί» μια έκταση 10 στρεμμάτων με σιτηρά, φορώντας ανάλογη περιβολή και παίζοντας ήχους στα μουσικά του όργανα που θα εκφοβίζουν τα πτηνά. Όσο για το μισθό του; Θα κερδίζει περίπου 250 λίρες την εβδομάδα.
perierga.gr - Βρήκε δουλειά σαν ανθρώπινο σκιάχτρο!
Ο εργοδότης του λέει χαρακτηριστικά: «Κατέφυγα στη λύση του ανθρώπινου σκιάχτρου, καθώς οι ξύλινες κατασκευές δεν απέδωσαν καρπούς. Οι πέρδικες δεν εκφοβίζονται με τις συνηθισμένες μεθόδους. Ο μόνος τρόπος είναι να τρέξεις μακριά και να τις διώξεις. Και ο Jamie κάνει τη διαφορά».
Πηγή:perierga.gr

Λήστεψε την τράπεζα και πήγε σε... στριπτιζάδικο

Ενας 37χρονος πλήρωσε με την ελευθερία του τις «ροζ» επιλογές για να γιορτάσει τον επιτυχημένο... δανεισμό χρημάτων από μία τράπεζα.
Λήστεψε την τράπεζα και πήγε σε... στριπτιζάδικο
Ο Τοντ Τζέισον Κέτλερ μπήκε την περασμένη Πέμπτη σε υποκατάστημα της Charter One του Σάουθφιλντ, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Ντιτρόιτ, στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ.
Με την απειλή πιστολιού πήρε από τα ταμεία απροσδιόριστο ποσό και κατάφερε να διαφύγει, χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Ωστόσο, τα πακέτα με τα χρήματα είχαν χρωματοπαγίδες και όπως φαίνεται μερικές τουλάχιστον λειτούργησαν, όταν αργότερα ο δράστης προσπάθησε να πάρει τα χαρτονομίσματα.
Ο Κέτλερ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα χρήματα, που είχαν ίχνη κόκκινης μπογιάς, στον χώρο με το λιγότερο δυνατό φωτισμό: ένα στριπτιζάδικο.
Ωστόσο, αφού απόλαυσε μερικούς ιδιωτικούς χωρούς από τις κοπέλες, τα χρήματα που τους έδωσε ή... κρέμασε σε διάφορα αξεσουάρ, έφτασαν στο ταμείο του καταστήματος.
Ο ιδιοκτήτης δεν... σεβάστηκε καθόλου τον πελάτη και ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία, που συνέλαβε τον Κέτλερ ενώ ακόμη απολάμβανε τις κοπέλες μοιράζοντας σημαδεμένα χρήματα.
Η «μπάζα» του ληστή πάντως δεν πρέπει να ήταν ευκαταφρόνητη, αν κρίνει κανείς από το ύψος της εγγύησης που ορίστηκε στο 1 εκατ. δολάρια.
Πηγή:e-go.gr

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αυτό θα πει κουβαλάει τα... συζυγικά βάρη! - ΒΙΝΤΕΟ


Ένα διαφορετικό πρωτάθλημα έγινε την Κυριακή για 13 συνεχόμενη χρονιά.
Πρόκειται για το πρωτάθλημα μεταφοράς...συζύγου. Ναι καλά διαβάσατε. Μεταφοράς συζύγου. Οι άνδρας παίρνουν στους ώμους τους τις γυναίκες τους και καλούνται να διανύσουν μια απόσταση περίπου 400 μέτρων με διάφορα όμως εμπόδια.
Το αποτέλεσμα έχει αρκετό γέλιο και διάφορα ευτράπελα. Νικητές φέτος ήταν οι Taisto Miettinen και Kristiina Haapanen από την Φιλανδία. Πάντως ακόμη πιο ενδιαφέρον θα είχε αν οι γυναικές κουβαλούσαν τους...άνδρες τους!
Δείτε το βίντεο

Πηγή:newsit.gr

Γυμνός μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη!

Βγήκε από τα... ρούχα του άντρας στο Σύνταγμα

Από τα ρούχα του, κυριολεκτικά, βγήκε νωρίτερα ένας άντρας ο οποίος αποφάσισε να διαδηλώσει με τον δικό του τρόπο και κυκλοφορούσε γυμνός μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Όπως ήταν φυσικό η εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου ενώ δεν έλειψαν οι επευφημίες από τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο.
 
Πηγή:newsbeast.gr

Ρεκόρ «πτωμάτων» από τις μπύρες στο φετινό Oktoberfest

Δεν προλάβαιναν να μαζεύουν λιπόθυμούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες της ετήσιας γιορτής μπύρας στο Μόναχο της Γερμανίας οι υγειονομικές αρχές.

Ρεκόρ «πτωμάτων» από τις μπύρες στο φετινό Oktoberfest 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι η κρίση μείωσε τον αριθμό των επισκεπτών κατά μισό εκατομμύριο, όσοι κατάφεραν να πάνε είχαν... περισσότερους λόγους να τα πιουν μέχρι τελικής πτώσεως.
Οι οργανωτές του διεθνώς διάσημου φεστιβάλ ανακοίνωσαν ότι καταναλώθηκαν συνολικά 6,9 εκατ. λίτρα μπύρας, από 6,4 εκατ. επισκέπτες.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, πάνω από 800 άτομα μεταφέρθηκαν αναίσθητα στις εγκαταστάσεις των υγειονομικών υπηρεσιών για τις πρώτες βοήθειες, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός Ερυθρός Σταυρός. Πρόκειται για νέο «ρεκόρ» με βάση τα επίσημα στοιχεία, ενώ η αύξηση σε σχέση με πέρυσι ήταν της τάξης του 20%.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 445 άτομα, ενώ συνολικά 2.500 χρειάστηκαν κάποια ιατρική βοήθεια, αριθμός αυξημένος κατά 11% από το 2011.
«Οι μεγάλες μεταβολές στην θερμοκρασία συνέβαλαν στην αύξηση των καρδιακών και κυκλοφορικών παθήσεων», ανέφερε σχετικά ο Χανς Φίνκελ, επικεφαλής των ομάδων πρώτων βοηθειών στο φεστιβάλ.
Αντίστοιχα αυξημένη ήταν η δουλειά που είχαν οι αστυνομικοί, με συνολικά 2.000 κλήσεις, στις οποίες καταγράφηκαν 1.400 αδικήματα, κυρίως κλοπές και επιθέσεις, ενώ ερευνώνται και τέσσερις πιθανές περιπτώσεις βιασμού.
Πηγή:e-go.gr

 

Παιδικό περιοδικό εξηγεί πως κατασκευάζονται οι βόμβες μολότοφ



Συνέβη στην Τυνησία και το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων και Οικογένειας μήνυσε το περιοδικό.
Το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων και Οικογένειας της Τυνησίας μήνυσε ένα παιδικό περιοδικό, το "Ουράνιο Τόξο", επειδή στο τεύχος του Σεπτεμβρίου δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο εξηγούσε στους μικρούς αναγνώστες του πώς να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ.
Σύμφωνα με το τυνησιακό πρακτορείο TAP το υπουργείο εκτιμά ότι το άρθρο αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών αλλά και "να ενθαρρύνει τη χρήση βομβών μολότοφ σε πράξεις καταστροφών ή σε τρομοκρατικές ενέργειες, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα".
Το κείμενο φιλοξενήθηκε στο τμήμα "Ο κήπος της γνώσης".
Συνοδεύεται από το σκίτσο ενός μπουκαλιού που φλέγεται και εξηγεί ότι η βόμβα πήρε το όνομά της από τον υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ.
Κατόπιν περιγράφεται η διαδικασία κατασκευής μιας τέτοιας βόμβας, με ένα μπουκάλι, ένα εύφλεκτο υγρό και ένα στουπί στο οποίο βάζουν φωτιά.
"Στη συνέχεια εκτοξεύουμε το μπουκάλι στο αντικείμενο που στοχεύουμε. Το μπουκάλι σπάει και το αντικείμενο παίρνει φωτιά", καταλήγει το παιδικό περιοδικό.
Βόμβες μολότοφ χρησιμοποιούνται συχνά σε διαδηλώσεις στην Τυνησία, όπως άλλωστε και σε όλο τον κόσμο.
Πηγή:news247.gr

Τα 10 πιο απίθανα πράγματα που έχουν πετάξει οπαδοί μέσα στο γήπεδο

Πραγματικά δεν μπορεί να πάει το μυαλό σας στα περισσότερα από τα αντικείμενα που έχουν πεταχτεί μέσα στο γήπεδο..



10) Ο Πολ Γκασκόιν, λάτρης συγκεκριμένης σοκολάτας, όταν επέστρεψε ως αντίπαλος της Νιούκαστλ, με τη φανέλα της Τότεναμ δέχτηκε δεκάδες από τις αγαπημένες του σοκολάτες. Αυτός σήκωσε μία, την άνοιξε και την έφαγε.

9) Προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2004, μεταξύ Αμέρικα και Σάο Καετάνο. Το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του και οι παίκτες αρχίζουν το ξύλο. Στον καυγά μπήκαν και φίλαθλοι, ένας εκ των οποίων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με ένα καρότσι οικοδομής.

8) Ο Γκάρι Νέβιλ για δεν θα ξεχάσει το μισοφαγωμένο χάμπουργκερ που δέχθηκε από 'γενναιόδωρο' φίλαθλο της Λίβερπουλ σε ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

7) Ίντερ εναντίον Αταλάντα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", τον Μάιο του 2001. Οι "νερατζούρι" κλέβουν ένα σκουτεράκι το οποίο άγνωστο πως, περνάνε στο γήπεδο και του βάζουν φωτιά.

6) Από τη λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει η πρώτη επίσκεψη του Λουίς Φίγκο στο "Καμπ Νόου", κατά την εκτέλεση ενός κόρνερ, στο χορτάρι του γηπέδου έφτασε και μία γουρουνοκεφαλή!

5) Πάλι σε el clasico, ξανά ο Φίγκο σε κόρνερ κι αυτή την φορά φεύγει ένα μπουκάλι ουίσκι γνωστής μάρκας και προσγειώνεται δίπλα στον Πορτογάλο.

4) Το ιταλικό δικαστήριο είχε επιβάλει πρόστιμο σε οπαδό 10.000 ευρώ επειδή πέταξε σε αγώνα της Μίλαν με την Ίντερ ένα κουνέλι!

3) Σε φιλικό της Χιλής με αντίπαλο τους Κινγκς της Νέας Ζηλανδίας σημειώθηκε ένα από τα πλέον κωμικά περιστατικά. Δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωσή του, ένας φίλαθλος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μία πόρτα αυτοκινήτου!

2) Στο Ελ Σαλβαδόρ το 1993, στην αναμέτρηση με τις Βερμούδες οι οπαδοί των γηπεδούχων, άγνωστο γιατί, άρχισαν να πετούν στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ άλλων νεκρές γάτες, σακούλες με ούρα και πολλά ιγκουάνα!

1) Στον αγώνα Μπρέντφορντ-Μίλγουολ, το 1965 σύμφωνα με μαρτυρία της αγγλικής εφημερίδας "Guardian", από τις εξέδρες εκτοξεύθηκε μία… χειροβομβίδα, η οποία (προφανώς) δεν είχε απασφαλιστεί.
Πηγή:tromaktiko.gr

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο στον κόσμο!

Περιμένετε με τις ώρες το σερβιτόρο για να παραγγείλετε; Το φαγητό έρχεται κρύο στο τραπέζι μετά από αρκετή ώρα; Ο σερβιτόρος είναι αγενής και αγέλαστος; Ξεχάστε τα όλα αυτά, καθώς ένα καινοτόμο εστιατόριο στη Γερμανία βάζει τέλος στην ταλαιπωρία σας!
perierga.gr - Το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο στον κόσμο!
Ο λόγος για το «S Baggers» στη Νυρεμβέργη που αντικατέστησε σερβιτόρους και σερβιτόρες με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα παραγγελιοληψίας, με στόχο να βελτιώσει τις υπηρεσίες προς τους πελάτες, αλλά και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.
perierga.gr - Το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο στον κόσμο!
Το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο στον κόσμο δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να παραγγείλουν μέσω μιας οθόνης αφής, που λειτουργεί εν είδει καταλόγου, υπολογίζοντας το χρόνο παράδοσης, ενώ το φαγητό και το ποτό φτάνουν στο τραπέζι πάνω σε μεταλλικές ράγες και ιμάντες μεταφοράς που θυμίζουν… παιδικό τρενάκι!
perierga.gr - Το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο στον κόσμο!
Στα must του εστιατορίου συμπεριλαμβάνονται οι επιπρόσθετες πληροφορίες που υπάρχουν στο μενού, όπως, για παράδειγμα, από πού προέρχεται το κρέας που παραγγείλατε ή πόσο μεγάλες είναι οι μερίδες που διαλέξατε!
perierga.gr - Το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο στον κόσμο!
Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε το «προσωπικό» σας μενού, με τα υλικά της αρεσκείας σας, ενώ έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε το φαγητό σας στο τέλος του μήνα, όταν πληρωθείτε!
perierga.gr - Το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο στον κόσμο!
«Το σύστημα είναι μοναδικό στο είδος του,» δηλώνει ο Michael Mack, ιδιοκτήτης του εστιατορίου και συμπληρώνει: «Η ιδέα θα φέρει επανάσταση στη βιομηχανία τροφίμων. Τώρα, μπορείτε να πείτε αντίο στους αγενείς σερβιτόρους!»…
perierga.gr - Το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο στον κόσμο!
Πηγή:perierga.gr

Διαδικτυακό λουτρό αίματος στο World of Warcraft

Χάκερ που κατάφεραν να εισβάλουν στον εικονικό κόσμο του World of Warcraft δολοφόνησαν όλους τους χαρακτήρες σε ορισμένες μεγάλες πόλεις του παιχνιδιού, από τους ίδιους τους παίκτες μέχρι τους χαρακτήρες που παράγει το ίδιο το παιχνίδι.
Perierga.gr - Λουτρό αίματος στο World of Warcraft, χάκερ σκότωσαν όλους τους χαρακτήρες
Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, οι σκελετοί σχηματίζουν ολόκληρα βουνά στους δρόμους.
Η εταιρεία Blizzard Activision που αναπτύσσει το World of Warcraft επιβεβαίωσε το πρωτοφανές μακελειό και υποσχέθηκε ότι πήρε μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.
«Ορισμένα βασίλεια [του παιχνιδιού] επηρεάστηκαν από παρέμβαση εντός του παιχνιδιού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των χαρακτήρων των παικτών, καθώς και χαρακτήρων που δεν ανήκουν στους παίκτες, σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις [του παιχνιδιού]» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας με την ονομασία «Nethaera».
Πρόσθεσε ότι το κενό ασφάλειας που αξιοποίησαν οι χάκερ «έχουν ήδη διορθωθεί, οπότε το περιστατικό δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί».
Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίοι οι μισοί εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Κίνα, είναι συνδρομητές στο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι.
Παραμένει ακόμα ασαφές πώς η Blizzard Activision θα τους αποζημιώσει μετά την εκτέλεση των χαρακτήρων τους.
Πηγή: in.gr

Εφηβικό πάρτι μέσω facebook προκάλεσε νύχτα χάους με την αστυνομία

Εκατοντάδες νεαροί εξαγριώθηκαν όταν έφτασαν στο σημείο περιπολικά και επιτέθηκαν με κάθε είδους αντικείμενα.
Εφηβικό πάρτι μέσω facebook προκάλεσε νύχτα χάους με την αστυνομία
Ο 17χρονος Αγιάντ Φαντίλ μαζί με φίλους του από το Χόλαντ Παρκ, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, είχε οργανώσει στο παρελθόν και άλλα επιτυχημένα πάρτι, αλλά αυτό της Κυριακής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Με αφορμή τα 16α γενέθλια της αδερφής του, όπως είχε ενημερώσει τους γείτονες, κάλεσε μέσω facebook περίπου 200 άτομα στην πίσω αυλή του σπιτιού, για μία γιορτή με μέτριας έντασης μουσική, από τις 7 ως τις 11 το βράδυ, όπως υποστήριζε.

Η αρχική διάθεση των τριών διοργανωτών ήταν πάντως αρκετά... αμφισβητήσιμη, αν κρίνει κανείς από το όνομα του πάρτι, «Project HP», μία αναφορά στην ταινία «Project X» που παρουσιάζει ένα εφηβικό πάρτι που οδηγεί σε καταστάσεις εκτός ορίων.

Η επιτυχία παλαιότερων πάρτι της ομάδας του Φαντίλ, σε κάθε περίπτωση, οδήγησε πολύ περισσότερους να δώσουν τα 5 ή 10 δολάρια του «εισιτηρίου» για να παραστούν και τελικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 άτομα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα κλαμπ στην γειτονιά.

Οταν η αστυνομία αποφάσισε ότι πρέπει να παρέμβει, γύρω στις 9, ο κόσμος είχε ήδη καταναλώσει σημαντικές ποσότητες αλκοόλ - και το κακό δεν άργησε. Ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στα περιπολικά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο να χρειαστούν γερανό για να απομακρυνθούν, ενώ άλλα δύο υπέστησαν σημαντικές φθορές. Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.

«Είμαστε ευτυχείς που δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σχολιάζοντας με κάποια απορία ότι «δεν βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη».

Ο Φαντίλ πάντως, σχολιάζοντας τα συμβάντα στα ΜΜΕ της Αυστραλίας, δεν φάνηκε να αποθαρρύνεται. «Εμαθα το μάθημά μου, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω να οργανώνω πάρτι», είπε χωρίς δισταγμό, αν και προσέθεσε: «Αλλά σίγουρα όχι σε σπίτι».
Πηγή:e-go.gr

Δεν πλένει ρούχα στο πλυντήριο, ούτε χρησιμοποιεί χαρτί υγείας! (video)


Η Kay, μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη που έχει αποφασίσει να κάνει οικονομία ακόμη και στα πιο βασικά είδη, παρουσιάζει τη φιλοσοφία της σε εκπομπή του καναλιού TLC.

Δεν χρησιμοποιεί χαρτί υγείας, δεν έχει πλυντήριο. Και είναι περήφανη γι' αυτό.

Τι κάνει λοιπόν όταν πάει στην τουαλέτα; Πλένεται με σαπούνι αντί να χρησιμοποιεί χαρτί υγείας! Όπως θα δείτε στο video, περιγράφει ακριβώς τη διαδικασία.

Από την άλλη, όταν θέλει να πλύνει τα ρούχα της, τα παίρνει μαζί της στην μπανιέρα όταν κάνει ντους. Συγκεκριμένα, έχει να πλύνει τα ρούχα της σε πλυντήριο εδώ και 3 χρόνια! Έπειτα απλώνει τα ρούχα της μέσα στο σπίτι και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

"Δεν θέλω να ξοδεύω χρήματα σε κάτι που θα πετάξω, όπως το χαρτί υγείας", λέει η Kay.

Πηγή:akous.gr

Καζίνο αρνείται να πληρώσει στον καλύτερο παίκτη πόκερ στον κόσμο, 7.3 εκατ. δολάρια

Ποιο είναι το επίτευγμα του νούμερο ένα επαγγελματία παίκτη πόκερ στον κόσμο. Γιατί αρνείται το καζίνο να τον πληρώσει.
 
Ο επαγγελματίας παίκτης του πόκερ Phil Ivey κέρδισε το αστρονομικό ποσό των 7,3 εκατομμυρίων λιρών στο παιχνίδι Punto Banco, παραλλαγή του μπακαρά σε Βρετανικό καζίνο τον Αύγουστο, μέσα σε μόλις δύο νύχτες.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mail, τα κέρδη δεν του αποδόθηκαν ποτέ, παρά μόνο το αρχικό του buy-in.
Το καζίνο λόγω του τεράστιου ποσού θέλησε να εξετάσει προσεκτικά αν διεξήχθη κάποιου είδους απάτη ή παραβιάστηκαν κανονισμοί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι Αρχές διερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση ενώ παίρνουν καταθέσεις από όλο το προσωπικό του καζίνο και από την κρουπιέρισα του επίμαχου παιχνιδιού.
Δεν είναι ξεκάθαρο, αν κατηγορείται για κάτι συγκεκριμένο ο Ivey, αλλά πηγές της Daily Mail αναφέρουν ότι το στοιχείο που κίνησε περισσότερο τις υποψίες των υπεύθυνων ήταν το γεγονός ότι στη γυναίκα που τον συνόδευε, είχε απαγορευτεί η είσοδος σε ένα άλλο καζίνο, χωρίς, όμως να γίνουν γνωστοί οι λόγοι.
Σημειώνεται ότι ο 35χρονος Ivey, είναι σούπερ σταρ του πόκερ και ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο ίδιος έπαιζε £150,000 τη "χεριά" (€186.600 περίπου), ενώ το παιχνίδι διεξήχθη στο καζίνο Genting Crockfords του Λονδίνου και διήρκεσε συνολικά επτά ώρες.
Την πρώτη βραδιά βρέθηκε να χάνει περίπου £500.000, αλλά κατάφερε τελικά να φύγει με κέρδη £2,3 εκ., ενώ τη δεύτερη αύξησε τα κέρδη του σε £7,3 εκ.
Ο Ivey σπάνια δέχεται να δώσει συνεντεύξεις, κι έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι δε σχολίασε το δημοσίευμα της Daily Mail όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους στο περιθώριο του WSOP Europe την περασμένη εβδομάδα.
Πηγή:news247.gr

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία στο Σύμπαν; [Video]

Sun
Όσοι έχετε ασχοληθεί με τις θετικές επιστήμες ή θυμάστε ακόμα αυτά που μάθατε στο Λύκειο, προφανώς γνωρίζετε ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία (το απόλυτο μηδέν) είναι οι 0°Κ (−273.15°C). Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει κάποια μέγιστη θερμοκρασία στο Σύμπαν και τι μπορεί να συμβαίνει σ’αυτή;
Η απάντηση στο παρακάτω εξαιρετικά ενδιαφέρον video της ομάδας Vsauce:

Πηγή:techgear.gr