Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Βρήκαν κρανία «εξωγήινων» σε τάφους των Μάγια

Αρχαιολόγοι στο Μεξικό εντόπισαν υπολείματα δεκάδων θαμένων ατόμων που έζησαν πριν μία χιλιετία και έχουν κρανία που κάθε άλλο παρά θυμίζουν ανθρώπινο ον.
Βρήκαν κρανία «εξωγήινων» σε τάφους των Μάγια
Μία ανασκαφή μέσα στη μεξικανική ζούγκλα, κοντά στο χωριό Ονάβας, απέδωσε ευρήματα που άφησαν αρχαιολόγους και ιστορικούς, αλλά και τους απλούς εργάτες, κυριολεκτικά σε κατάσταση σοκ.
Σε ένα χώρο ταφής που χρονολογείται 1.000 χρόνια πριν, βρέθηκαν συνολικά 25 υπολείματα ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους... δείχνουν κάθε άλλο παρά φυσιολογικοί. Οι 13 από αυτούς έχουν παραμορφωμένα κρανία και πέντε έχουν επίσης παραμορφωμένες οδοντοστοιχίες.
Ο βαθμός της αλλοίωσης σε σχέση με το κανονικό ανθρώπινο κρανίο είναι τέτοιος, ώστε ένας θεατής που δεν γνωρίζει τις ακραίες παραδόσεις των αρχαίων λαών (και όχι μόνο) να πιστέψει ότι δεν μπορεί να πρόκειται για ανθρώπινα όντα.
Το πλέον χαρακτηριστικό από αυτά, μοιάζει περισσότερο με το δημιούργημα του Ridley Scott στο Alien, την ταινία που δημιούργησε το δικό της μύθο στην επιστημονική φαντασία.
«Μακροκέφαλοι» φαίνεται ότι υπήρχαν ακόμη και στην Μεσόγειο στα αρχαία χρόνια, καθώς φέρεται να αναφέρεται σε αυτούς μέχρι και ο Ιπποκράτης.
Η εσκεμμένη παραμόρφωση του κρανίου, με εφαρμογή ναρθήκων στα κεφάλια των παιδιών, είναι γνωστή πρακτική στους λαούς της Κεντρικής Αμερικής και χρησιμοποιείτο για τον διαχωρισμό σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Η τεχνική ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη και στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγούσε σε πρόωρο θάνατο. Αντίθετα, η παραμόρφωση στην οδοντοστοιχία εκτιμάται ότι μάλλον σχετίζεται με την τελετουργία της ενηλικίωσης.
Πηγή:e-go.gr

National Geographic: Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του 2012

Περισσότερες από 900 φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν φέτος στις σελίδες του περιοδικού,NationalGeographic.
Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Κρις Τζονς επιλέγει τις 10 καλύτερες και λέει: «Πάντα και με διάφορους τρόπους μια καλή φωτογραφία σε ξαφνιάζει. Βλέπεις σε αυτήν κάτι που δεν είχε φανταστεί»

Η συλλογή είναι εντυπωσιακή και αναδεικνύει τις παραδόσεις των ιθαγενών λαών από όλο το κόσμο, την θαλάσσια ζωή των θηλαστικών αλλά και εκπληκτικά φυσικά φαινόμενα.
1. Πρόκειται για τις εξάχρονες δίδυμες Johanna και Eva Gill που πάσχουν από ήπιο αυτισμό.

twins-johanna-eva-gill-schoeller_61752_600x450.jpg


2.Ένας ανεμοστρόβιλος που πεθαίνει

tornado-north-dakota-dobrowner_61748_600x450.jpg

3. Ο Aidyng Kyrgys χαϊδεύει το νεογέννητο κοριτσάκι του, στο οποίο αναφέρεται χρησιμοποιώντας μια φράση από τη Τούβας ". Ω μικρή μουκατσίκα".Υπάρχουν μόνο 235.000 ομιλητές Τούβας στη Ρωσία.
baby-tuvan-russia-johnson_61664_600x450.jpg


4. Αρχαίο τελετουργικό στη Νότια Ντακότα

heyoka-burning-sage-south-dakota-huey_61746_600x450.jpg

5. Aaron Huey Pine Ridge | Aύγουστος 2012 Μέλος της φυλής Oglala Lakota στριμωγμένο για το ταξίδι επιστροφής στο σπίτι του

loaded-car-native-americans-huey_61669_600x450.jpg


6. Stephanie Sinclair Yemen | Σεπτέμβριος 2012 Ένα 11χρονο αγόρι κυνηγάει ένα χαρταετό στα συντρίμμια της περιοχής Sadah, κοντά στα σύνορα της Υεμένης με τη Σαουδική Αραβία

boys-flying-kite-yemen-sinclair_61665_600x450.jpg

7. Karla Gachet and Ivan Kashinsky Roma Kings | Σεπτέμβριος 2012 Σε μια συνοικία του Buzescu μια οικογένεια Ρουμάνων έχουν ένα εστιατόριο όπου χορεύει η 6χρονη, Lasmina με τη μητέρα της να εργάζεται στην Ισπανία

iasmina-dancing-romania-gachet-kashinsky_61668_600x450.jpg

8. Paolo Pellegrin New Cuba | Noέμβριος 2012 Μια πλούσια εκδρομή στη Κούβα

parque-lenin-havana-pellegrin_61670_600x450.jpg




9. Paul Nicklen Penguins | Noέμβριος 2012 Βασιλικοί πιγκουίνοι

emperor-penguins-swimming-nicklen_61666_600x450.jpg


10. Michael "Nick" Nichols Giant Sequoias | Δεκέμβριος 2012 Ένα χιονισμένο δέντρο 3.200 ετών στη Καλιφόρνια

giant-sequoia-california-nichols_61667_600x450.jpg
Πηγή:star.gr

Σουηδός παίρνει επίδομα αναπηρίας επειδή ακούει χέβι μέταλ

Ποιος είναι ο Roger Tullgren, ο οποίος δηλώνει ανίκανος να παραμείνει σε οποιαδήποτε εργασία λόγω του εθισμού του στο χέβι μέταλ και τις συναυλίες

Ο Σουηδός Roger Tullgren διαγνώστηκε με εθισμό στη μέταλ μουσική κι έτσι κατάφερε να αποκτήσει προνόμια λόγω ανικανότητας να εργαστεί.
Ο 42χρονος Σουηδός ανέφερε ότι έχει επισκεφθεί ήδη 3 ψυχολόγους για να βεβαιώσουν τον εθισμό του στη χέβι μέταλ μουσική. Ο εθισμός του είχε ως αποτέλεσμα να παρακολουθήσει περισσότερες από 300 συναυλίες πέρυσι, κάτι που τον καθιστά ανίκανο στο να μπορεί να παραμείνει σε μια δουλειά.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στην τοπική εφημερίδα "The Local", προσπαθεί εδώ και 10 χρόνια ώστε ο εθισμός του να αναγνωριστεί από το κράτος ως αναπηρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Tullgren εργάζεται part-time αυτή την περίοδο, πλένοντας πιάτα σε εστιατόριο του Hässleholm, όπου λαμβάνει πλέον και αναπηρικές παροχές.
Το νέο του αφεντικό συμφώνησε να τον αφήνει να ακούει Slayer όσο δυνατά θέλει ενώ πλένει πιάτα, αρκεί να μην ενοχλεί τους πελάτες. Συμφώνησε ακόμα να του δίνει ρεπό για να μπορεί να πηγαίνει σε συναυλίες και να του επιτρέψει να φέρει τη μέταλ ενδυμασία της αρεσκείας του.
"Υπέγραψα μια βεβαίωση που λέει: "Ο Ρότζερ αισθάνεται αναγκασμένος να επιδεικνύει το χέβι μέταλ στυλ του. Αυτό τον φέρνει σε δύσκολη θέση στην αγορά εργασίας. Ως εκ τούτου έχει ανάγκη από επιπλέον οικονομική βοήθεια". Έτσι, τώρα μπορώ να εμφανιστώ σε μια συνέντευξη για δουλειά φορώντας τα κανονικά ρούχα μου και απλά να δώσω στους εργοδότες αυτό το χαρτί", είπε ο Tullgren.
Ο ίδιος δήλωσε ότι εθίστηκε στη μουσική μέταλ όταν ήταν μικρό παιδί και ο αδερφός του τού έβαλε να ακούσει για πρώτη φορά Black Sabbath.
Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

The Billionaire Shop: Ένα online κατάστημα μόνο για δισεκατομμυριούχους


Οι γιορτές πλησιάζουν και αν σας βρίσκονται μερικά εκατομμύρια ευρώ στην άκρη τώρα μπορείτε να τα επενδύσετε σε σκάφη, ακίνητα, πολυτελή αμάξια και άλλα αντικείμενα αξίας χωρίς να βγείτε καν από το σπίτι σας…
Ο λόγος για το νέο online κατάστημα The Billionaire Shop που όπως υποδηλώνει και το όνομα δεν απευθύνεται στα μέσα βαλάντια αλλά μόνο σε ζάμπλουτους, δισεκατομμυριούχους ή κροίσους.

Όπως σε όλα τα online καταστήματα έτσι και εδώ μπορείτε να επιλέξετε τη βίλα που σας ταιριάζει, τη Ferrari των ονείρων σας ή ένα πολυτελές γιωτ, να τα προσθέσετε στο καλάθι των αγορών σας και με μερικές χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ να τα κάνετε δικά σας.
Πίσω από την ιστοσελίδα βρίσκεται η σουηδική εταιρεία στην οποία ανήκει η υπηρεσία τυχερών παιχνιδιών Multilotto.com. Όπως εξηγεί:
“Τα αντικείμενα πολυτελείας είναι συχνά δύσκολα στην εύρεση και αγορά. Στο TheBillionairesShop.com συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.”
Τελικά είναι πράγματι δύσκολο να είσαι δισεκατομμυριούχος…
Πηγή:techgear.gr

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τέσσερις «ελληνικές» φωτογραφίες στις καλύτερες της χρονιάς

Οι επιλογές του Reuters…
Magnify Image
Τέσσερις «ελληνικές» φωτογραφίες περιλαμβάνονται στις 95 καλύτερες φωτογραφίες του 2012, που παρουσιάζει το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι δύο από τις φωτογραφίες αυτές είναι του Γιάννη Μπεχράκη και οι άλλες δύο του Γιάννη Κολεσίδη. Δύο εκ των φωτογραφιών τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των διαφόρων διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων που έγιναν στη διάρκεια του έτους, ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Η τρίτη, ήταν η εκμετάλλευση της ευκαιρίας που δόθηκε στο φωτογράφο, όταν υπάλληλοι του κοινοβουλίου αντικαθιστούσαν την ελληνική σημαία στην κορυφή του κτηρίου, η οποία είχε σκιστεί. Και η τέταρτη φωτογραφία έχει κάποια σχέση με την κρίση και τα μέτρα λιτότητας. Τραβηγμένη μεν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, είναι το πορτρέτο ενός πολιτικού μηχανικού που λόγω ανεργίας, αναγκάστηκε να αλλάξει αντικείμενο και να γίνει μάγειρας. Κάτω από τις φωτογραφίες στη σελίδα του Ρόιτερς, οι δημιουργοί τους εξηγούν πώς απαθανάτισαν τη στιγμή.

Magnify Image


Magnify Image


Magnify Image
Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ
Πηγή:lifo.gr

Μας τα είπαν κι άλλοι (για το τέλος του κόσμου) – Καταστροφές που ΔΕΝ έγιναν!

Μας τα είπαν κι άλλοι (για το τέλος του κόσμου) – Καταστροφές που ΔΕΝ έγιναν!
Είδατε ποτέ τον κομήτη Χαλεϊ να καταστρέφει τη Γη; Όχι είναι η απάντηση. Μήπως κάποια ολική έκλειψη Ηλίου έφερε το τέλος του κόσμου; Προφητείες, όπως αυτή των Μάγιας, έχουμε «ακούσει» πολλές. Αλλά είμαστε ακόμα εδώ...
Το... τέλος του κόσμου έχει έρθει αλλά δεν έχει «ακουμπήσει» πολλές φορές. Άλλοτε ήταν ένας κομήτης, άλλοτε μια ολική έκλειψη Ηλίου, άλλοτε μια βροχή αστεριών. Το τέλος του κόσμου δεν ήρθε ούτε το 1910, ούτε το 1962, ούτε το 1982, ούτε το 2000.
Τον Μάιο του 1910 η εμφάνιση του πασίγνωστου κομήτη του Χάλεϊ αναστάτωσε, παρά τις διαβεβαιώσεις των αστρονόμων της εποχής, ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εκατομμύρια άνθρωποι ξενύχτησαν στους δρόμους και στις πλατείες περιμένοντας το…μοιραίο. Το αποτέλεσμα μάλλον δε χρειάζεται να πούμε ποιο ήταν...
Πολλά χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 1962, η ανθρωπότητα πανικοβλήθηκε ξανά. Αιτία, Ινδοί αστρολόγοι που είχαν «προβλέψει» τη συντέλεια του κόσμου στις 4 του μήνα. Και βάσισαν την... προφητεία τους σ' έναν συνδυασμό της θέσης των πλανητών και μιας ολικής έκλειψης του Ήλιου, που θα ήταν ορατή από τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Στην Ινδία χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν για να εξαγνιστούν. Στην Αγγλία, μερικοί οπαδοί των UFO κατέφυγαν στους λόφους για να ζητήσουν βοήθεια από τους φίλους τους στον Άρη και στην Αφροδίτη, ενώ στην Αριζόνα τα μέλη μιας θρησκευτικής αίρεσης κατέφυγαν σ' ένα μικρό χωριό που, όπως πίστευαν, θα ήταν το μοναδικό που θα γλίτωνε από την καταστροφή. Σας θυμίζει κάτι το τελευταίο;
Οι εφημερίδες και οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί δέχτηκαν καταιγισμό τηλεφωνημάτων για πληροφορίες σχετικά με τη συντέλεια του κόσμου. Η 4η Φεβρουαρίου έφτασε, πέρασε και δεν... ακούμπησε.
Το 1982, οι εφημερίδες της εποχής ανακοίνωναν και πάλι νέες «προφητείες», για καταστροφές και τη συντέλεια του κόσμου, που θα συνέβαινε στις 10 Μαρτίου του. Το θέμα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις του στις αρχές του 1982, με την επανέκδοση ενός βιβλίου που είχε γραφτεί το 1974 με τίτλο: «Η Επίδραση του Δία».
Στο βιβλίο αυτό, οι δύο συγγραφείς του «προειδοποιούσαν», τους Καλιφορνέζους κυρίως, ότι το 1982 το Λος Άντζελες θα καταστραφεί από έναν ισχυρότατο σεισμό, ενώ παρόμοιες δονήσεις θα συνταράξουν και άλλα μέρη του πλανήτη. Κατά την άποψή τους όλοι οι πλανήτες θα ευθυγραμμίζονταν στην ίδια πλευρά του Ήλιου στις 10 Μαρτίου 1982.
Αυτή η σπάνια συγκέντρωση των πλανητών υποτίθεται ότι θα δημιουργούσε τεράστιες βαρυτικές και παλιρροιακές δυνάμεις, που θα επιδρούσαν στον Ήλιο και ο οποίος θα εξέπεμπε τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων στο Διάστημα. Μερικά απ' τα σωματίδια αυτά θα συγκρούονταν με την ατμόσφαιρα της Γης, προκαλώντας ασυνήθιστες καταιγίδες και ανέμους. Η τριβή των ανέμων με την επιφάνεια της Γης θα προκαλούσε διαταραχές στην ομαλή περιστροφή του πλανήτη μας, οι οποίες θα ενεργοποιούσαν τις σεισμικές ζώνες. Ξανά, δεν έγινε τίποτα.
Και φτάσαμε στο 2000. Όσο πλησίαζε η αλλαγή του χρόνου, πλήθαιναν μαζί οι μύθοι και οι παράξενες ιστορίες. Ψευδοπροφήτες και αστρολόγοι «προέβλεπαν» ότι στις 5 Μαΐου του 2000 οι πέντε ορατοί με γυμνό μάτι πλανήτες (Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος), καθώς επίσης ο Ήλιος και η Σελήνη, θα βρίσκονταν ευθυγραμμισμένοι με τη Γη, ασκώντας έτσι τεράστιες βαρυτικές και παλιρροιακές δυνάμεις στον πλανήτη μας.
Η υποτιθέμενη «ευθυγράμμιση» των ορατών πλανητών δεν ήταν καθόλου ευθυγράμμιση, αλλά μία απλή «συγκέντρωση» πλανητών. Παρόμοια συγκέντρωση είχε γίνει και το 1962.
Ο κόσμος δεν καταστράφηκε. Όπως δε θα καταστραφεί ούτε και στις 12.12.2012 στις 12:12...
Πηγή:newsit.gr

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Έγραψαν νουβέλα 288 σελίδων σε πέντε ώρες και 35 λεπτά!


Κατέρριψαν κάθε ρεκόρ οι 53 Ρουμάνοι συγγραφείς που έγραψαν την πιο γρήγορη νουβέλα στον κόσμο.
Η συγγραφή του πεζογραφήματος άρχισε στις 10:20 το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου με τους τέσσερις κύριους αφηγητές, συγγραφείς Γκάμπριελ Ντεσούμπλ, Φλορίν Ιάρου, Ράζβαν Τούπα και Μάριους Τσίβου να καταστρώνουν το σχέδιο και να βρίσκουν τον τίτλο του έργου, που είναι "Santa Claus & Co. Η πιο γρήγορη νουβέλα στον κόσμο".
Ο εκδοτικός οίκος "Art Publishing House" ο οποίος θα δημοσιεύσει τη νουβέλα των 288 σελίδων - καρπό συλλογικής προσπάθειας 53 συγγραφέων διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με το επίτευγμα που δεν έχει προηγούμενο και ζήτησε η αξιολόγηση και η επικύρωσή του να γίνει την παραμονή των Χριστουγέννων. Εκπρόσωποι των Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσαν ότι για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ειδική κατηγορία.

"Το εγχείρημα σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Εργαστήκαμε με ενθουσιασμό, με ομαδικό πνεύμα και βάλαμε στην άκρη το εγώ για λίγες ώρες" υπογράμμισε ο Φλορίν Ιάρου.
"Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τους συγγραφείς που παραμέρισαν τη ματαιοδοξία τους και αποφάσισαν να κάνουν κάτι όλοι μαζί" ανέφερε.
Η νουβέλα "Santa Claus & Co" είναι για τους Ρουμάνους, για τη Ρουμανία σήμερα. Το βιβλίο περιγράφει την εικόνα του Βουκουρεστίου, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν αρκετό χρόνο να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους" τόνισε ο συγγραφέας.

Ο Μάριους Τσίβου εκτίμησε ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά πολύ ευχάριστο και σημείωσε ότι θέλει να επαναλάβει τη δημιουργική προσπάθεια.
"Θα ήθελα να το κάνω κάθε χρόνο, να δω τι ταχύτητα μπορούμε να επιτύχουμε. Ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τους συγγραφείς να σταματήσουν να γράφουν" πρόσθεσε.
Το βιβλίο θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και θα παρουσιαστεί στο κοινό της ρουμανικής πρωτεύουσας σε ειδική εκδήλωση παρουσία όλων των συγγραφέων.
Πηγή:newsit.gr

Έτοιμη να κυκλοφορήσει η σοκολάτα που δε λιώνει!

Η εταιρία Cadbury έφτιαξε σοκολάτα που δε λιώνει ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες!

 Έτοιμη να κυκλοφορήσει η σοκολάτα που δεν λιώνει!
Οι επιστήμονες κατάφεραν να επεξεργαστούν το γάλα έτσι ώστε η σοκολάτα να μπορεί να αντέξει για τουλάχιστον 3 ώρες άθικτη, ακόμη και αν βρίσκεται σε περιβάλλον με θερμοκρασία 40 βαθμούς κελσίου.
Πώς το έκαναν αυτό; Διέσπασαν τα στοιχεία της ζάχαρης σε ακόμη μικρότερα και μείωσαν την ποσότητα λίπους.
Η σοκολάτα θα είναι διαθέσιμη μόνο σε τροπικές χώρες με υψηλές θερμοκρασίες όπως η Ινδία και η Βραζιλία.
Πηγή:e-go.gr

Ερευνα: Το πορνό σε κάνει να ξεχνάς!


To πορνό αρέσει σε πολλούς. Όμως πόσοι από αυτούς θυμούνται την επόμενη μέρα τι είδαν;
Μελέτη Γερμανών επιστημόνων εξετάζει τις επιρροές των πορνογραφικών εικόνων στη λειτουργική μνήμη – την ικανότητα, δηλαδή, του εγκεφάλου να αποθηκεύει πληροφορίες, που είναι απαραίτητη για την κατανόηση, τη λογική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων.
28 ετεροφυλόφιλοι άνδρες, μέσης ηλικίας 26 ετών, έπρεπε να κοιτάξουν μια σειρά από φωτογραφίες στον υπολογιστή. Κάποιες ήταν πορνογραφικού περιεχομένου και κάποιες όχι.
Πολλές φωτογραφίες ήταν διπλές και οι εθελοντές έκαναν κλικ σε ένα «Ναι» ή ένα «Όόχι» για να δηλώσουν εάν η εικόνα που έβλεπαν έμοιαζε με αυτήν που είχαν δει πριν από τέσσερις φωτογραφίες.
Κατά μέσο όρο απάντησαν σωστά στο 67% των περιπτώσεων που αφορούσαν τις πορνογραφικές φωτογραφίες, αλλά στο 80% των περιπτώσεων που αφορούσαν τις μη σεξουαλικές φωτογραφίες.
Η ανάμνηση του πορνό ήταν φτωχότερη, το οποίο δείχνει πως «Η σεξουαλική διέγερση επεμβαίνει αρνητικά στη λειτουργική μνήμη».
Τα αποτελέσματα της έρευνας ίσως εξηγούν γιατί πολλοί που εθίζονται στο πορνό ξεχνούν τα ραντεβού και τις προθεσμίες τους, δεν αποδίδουν στη δουλειά τους και παραμελούν τις σχέσεις τους.

Πηγή:akous.gr

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εισιτήρια χωρίς επιστροφή για τα δυο χωριά που θα γλιτώσουν στις 21/12


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Ψάχνουν οποιονδήποτε τρόπο να φύγουν για τα δυο μέρη που θα σωθούν από την καταστροφή του πλανήτη όταν θα τελειώσει το ημερολόγιο των Μάγιας στις 21/12/2012.
41% αύξηση προς τη Νότια Γαλλία και 30% αύξηση προς την Τουρκία παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι αναζητήσεις για πτήση με εισιτήριο χωρίς επιστροφή! Αιτία; Το τέλος του κόσμου!
Εκείνοι που πιστεύουν στο τέλος του κόσμου - και είναι πολλοί- ψάχνουν τρόπο να βρουν εισιτήριο προς το γαλλικό χωριό Μπουγκαράς στα νότια της χώρας και στο Σιρίντσε της Τουρκίας, που υποτίθεται ότι θα σωθούν από την καταστροφή.
Πηγή:newsit.gr

Φόρεσε τη βαλίτσα του για να μην πληρώσει

Φόρεσε 70 τεμάχια ρούχων για να αποφύγει την έξτρα χρέωση των αποσκευών του!
Φόρεσε τη βαλίτσα του για να μην πληρώσει
Ο επιβάτης, το όνομα του οποίου δεν έχει γνωστοποιηθεί, εμφανίστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Guangzhou Baiyun, στην Κίνα φορώντας πάνω του ρούχα μιας βαλίτσας!
Οι αποσκευές του υπερέβαιναν το όριο βάρους κι επειδή δεν ήθελε να πληρώσει το αντίτιμο, έβγαλε μέρος των ρούχων από τις αποσκευές κι άρχισε να τα φοράει.
Πιο συγκεκριμένα φόρεσε 60 πουκάμισα - το ένα πάνω από το άλλο - κι εννέα παντελόνια τζιν ενώ μέσα στις τσέπες του παλτού του έβαλε μπαταρίες, φορτιστές κι άλλα gadgets.
Πηγή:e-go.gr

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η τρόικα σε επιτραπέζιο: Μπορείς και εσύ να χρεοκοπήσεις τη χώρα σου

Η πραγματικότητα της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής σε ένα παιχνίδι. Μπορείς εσύ να γίνεις ο ηγέτης της Πορτουγαλανδίας; Δες το βίντεο και μην αφήσεις την χώρα σου στα χέρια των δανειστών (Vid)

Ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι, σήμα κατατεθέν της κρίσης, κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Πορτογαλία και πρόκειται αναμφίβολα για ένα πρωτότυπο, αλλά και... επίκαιρο παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής.
Το παιχνίδι έχει τίτλο: "Έρχεται η τρόικα!" και αναμένεται να κάνει θραύση, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα σε ράφια ελληνικών καταστημάτων παιχνιδιών.
Κυκλοφορεί μάλιστα με το σύνθημα: "Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Μπορείς κι εσύ να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!".
Οι κανόνες του "Μνημονιακού" παιχνιδιού
Η βασική ιδέα είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της "Πορτουγαλανδίας", με βασικούς παίκτες ανίκανους και διεφθαρμένους ηγέτες και σκοτεινά χρηματοπιστωτικά συμφέροντα που αδιαφορούν για τη χώρα και την οδηγούν στην χρεοκοπία, αλλά και στην πόρτα των δανειστών.
Ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας όση επιρροή διαθέτει, προκειμένου να φιμώσει τις φωνές των αντιπάλων του και να τοποθετήσει τον πακτωλό των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας και των πιστωτών.
Ασκώντας την εξουσία πρέπει να επεκτείνει την επιρροή του σε διάφορες ομάδες συμφερόντων και να συγκεντρώσει τα "μεγαευρώ" που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους.
Νικητής αναδεικνύεται εκείνος που καταφέρνει να συνάψει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της τρόικας.
Πρόκειται για τρεις μαυροντυμένους άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε., δηλαδή των τριών πιστωτών των χωρών της ευρωζώνης που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους στόχους του παιχνιδιού.
Οι κάρτες του παιχνιδιού, σχεδιασμένες από τους σκιτσογράφους Βάσκο Γκαργκάλο και Νούνο Σαράιβα, παρουσιάζουν μια δηκτική εικόνα της Πορτογαλίας, των προσωπικοτήτων και των σκανδάλων που σημάδεψαν τη χώρα.
Πηγή:news247.gr