Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Find His Porn, η ιστοσελίδα που βγάζει όλα τα άπλυτα στη φόρα…


Είστε περίεργη για το αν ο σύντροφός σας διατηρεί αρχείο πορνό στον υπολογιστή του καθώς και για το περιεχόμενό του; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να το ανακαλύψετε. Μια πρωτότυπη ιστοσελίδα ονόματι ‘Find His Porn’ κάνει αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομα της: ξετρυπώνει όλο το πονηρό υλικό που υπάρχει σε ένα σκληρό δίσκο!

Στην ουσία πρόκειται για ένα web εργαλείο που σκανάρει το σκληρό δίσκο που του αναθέτετε και στη συνέχεια σας παραθέτει μια λεπτομερή αναφορά των ευρημάτων του. Όλα γίνονται αυτόματα χωρίς να χρειάζετε να κατεβάσετε κάτι, ωστόσο οι διαδικασίες που ακολουθούνται παραμένουν για ευνόητους λόγους άγνωστες.
Σύμφωνα με την εταιρεία:
“Οι μέρες που οι άντρες έκρυβαν τη συλλογή πορνό τους κάτω από το στρώμα τους ανήκουν πια στο παρελθόν. Πλέον, το πορνό βρίσκεται παντού και επομένως μην περιμένετε να βρείτε πονηρά DVD ή περιοδικά. Ό,τι παρακολουθεί βρίσκεται στον υπολογιστή του και το μόνο πρόβλημα είναι πώς θα το βρείτε. Δεν είστε περίεργες για το τι βλέπει; Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την ίδια περιέργεια και τώρα ευτυχώς μπορείτε να κάνετε κάτι.”
Αν σας αρέσει η ιδέα και θέλετε να δοκιμάσετε την υπηρεσία (εμείς δε σας το προτείνουμε), μπορείτε να το κάνετε από εδώ στην τιμή των $19.95.
Πηγή:techgear.gr

Οι πιο περίεργες θρησκείες που δεν θα πιστεύετε πως υπάρχουν!

Ο Diego Maradona ως κεντρικό πρόσωπο θρησκείας και το ιπτάμενο τέρας από spaghetti ως ο δημιουργός του κόσμου!Σας παρουσιάζουμε τις πιο παράξενες θρησκείες και τις αλλόκοτες πεποιθήσεις τους.
Σαϊεντολογία


Η εκκλησία της Σαϊεντολογίας είναι ένα κίνημα που ιδρύθηκε από τον L. Ron Hubbard (Elron) το 1952.
Υποστηρίζει δε, πως στα ανώτερα επίπεδα της μύησης (επίπεδα OT), οι μυστικές διδασκαλίες που λαμβάνουν χώρα, μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα μέλη που δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.
Οι διδασκαλίες αυτές λοιπόν, κρατούνται μυστικές από τα μέλη που δεν έχουν φτάσει στα ανώτερα επίπεδα.
Στα επίπεδα αυτά, ο Hubbard, εξηγεί πως να αντιστρέφεις τις συνέπειες από μια άσχημη εμπειρία του παρελθόντος, οι οποίες μπορούν να εκτείνονται και σε εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.
Ανάμεσα σε αυτές τις διδασκαλίες είναι και η ιστορία του Xenu (ή Xemu), ο οποίος είναι ένας εξωγήινος ηγέτης της "Γαλαξιακής Ομοσπονδίας".
Σύμφωνα με την ιστορία αυτή, πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια, ο Xenu, έφερε δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη, με διαστημόπλοια...
Η κεντρική ιδέα πάντως της εκκλησίας αυτής, είναι πως όλοι οι άνθρωποι είναι αθάνατες πνευματικές οντότητες που δεν θυμούνται την πραγματική τους φύση.
Οι υποστηρικτές της, προσπαθούν να ξαναζήσουν ξεχασμένες εμπειρίες του παρελθόντος και να απελευθερωθούν.
Το έθνος του Yahweh


Πρόκειται για μια θρησκευτική οργάνωση Αφρο-Αμερικανών, που ιδρύθηκε το 1979 στο Miami από τον Hulon Mitchell, Jr, τον οποίον αποκαλούν Yahweh ben Yahweh.
Η κεντρική ιδέα της εκκλησίας αυτής είναι πως οι πραγματικοί Ισραηλίτες είναι οι Αφροαμερικανοί και πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο Ισραήλ.
Επίσης, μία από τις βασικές αρχές της οργάνωσης είναι πως ο Yahweh ben Yahweh είναι ο Υιός του Θεού.
Η εκκλησία όλων των Κόσμων


Η συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση είναι μια νεο-παγανιστική θρησκεία, που ιδρύθηκε το 1962 από τον Oberon Zell-Ravenheart και τη γυναίκα του, Morning Glory Zell-Ravenheart.
Η εκκλησία είναι βασισμένη σε μια φανταστική θρησκεία, με το ίδιο ακριβώς όνομα, που εμφανίζεται στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας "Ξένος σε μια ξένη Γη" του Robert A. Heinlein.
Η μυθολογία της εκκλησίας αυτής, περιλαμβάνει επιστημονική φαντασία μέχρι σήμερα.
Τα μέλη της αναγνωρίζουν την "Γαία", την Θεά της Μητέρας Γης και τον Θεό-Πατέρα. Επίσης πιστεύουν στην ύπαρξη της Νεραϊδοχώρας...
Λατρεύουν δε και πολλές θεότητες από κάθε είδους πάνθεον. Πολλές από τις λατρευτικές τους τελετές επικεντρώνονται στους Θεούς και τις Θεές της αρχαίας Ελλάδας.
Ο Zell-Ravenheart πρόσφατα ίδρυσε την "Γκρι Σχολή Μαγείας", η οποία είναι εμπνευσμένη από τη σχολή μαγείας στα βιβλία Harry Potter, το Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.
Άνθρωποι του Σύμπαντος


Οι "Άνθρωποι του Σύμπαντος" ή οι "Κοσμικοί άνθρωποι με φωτεινές δυνάμεις" είναι μια τσέχικη θρησκευτική οργάνωση που περιστρέφεται γύρω από τον Ivo A. Benda.
Το σύστημα των πιστεύω της, βασίζεται στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, οι οποίοι επικοινωνούν τηλεπαθητικά με τον Benda και άλλους "μεσολαβητές" από τον Οκτώβριο του 1997, ενώ αργότερα χρησιμοποιούν και την απευθείας προσωπική επαφή.
Σύμφωνα με τον Benda, οι πολιτισμοί αυτοί διαθέτουν έναν στόλο από διαστημόπλοια, με επικεφαλής το Ashtar Sheran, που είναι ο δορυφόρος της Γης.
Παρακολουθούν τους καλούς ανθρώπους και τους βοηθούν και είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τους υποστηρικτές τους σε μια άλλη διάσταση.
Η εκκλησία του SubGenius


Πρόκειται για μια θρησκεία-παρωδία που προωθεί τη χαλαρότητα, σατιρίζει τη θρησκεία, τις θεωρίες συνωμοσίας, τα UFOs και την popculture.
Η εκκλησία υποστηρίζει πως είχε ιδρυθεί τη δεκαετία του 1950 από τον "μεγαλύτερο έμπορο του κόσμου", τον J. R. "Bob" Dobbs.
Στην πραγματικότητα όμως, ξεκίνησε το 1979 με την έκδοση ενός τεύχους με το όνομα SubGenius Pamphlet #1.
Βρήκε αποδοχή σε underground pop-culture κύκλους και σε φοιτητές κολεγίων.
Ένα σημαντικό γεγονός της εκκλησίας αυτής, συνέβη στις 5 Ιουλίου 1998. Η εκκλησία είχε προβλέψει πως την ημερομηνία αυτή ο κόσμος θα καταστρεφόταν από μια εισβολή εξωγήινων στρατιωτών.
Όταν αυτό δε συνέβη, για να τιμωρήσουν το μέλος της Εκκλησίας που το είχε προβλέψει, το κάλυψαν με πίσσα και πούπουλα!
Το κίνημα του Πρίγκιπα Φίλιππου


Στο νησί Tanna του Vanuatu, μια φυλή ιθαγενών, οι Yaohnanen, ξεκίνησαν την αλλόκοτη αυτή θρησκεία.
Τα μέλη της φυλής αυτής πιστεύουν πως ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ II, είναι ένα θεϊκό ον!
Συγκεκριμένα είναι ο γιος ενός βουνίσιου πνεύματος του Tanna και ο αδερφός του John Frum.
Σύμφωνα με αρχαίες ιστορίες, ο γιος αυτός ταξίδεψε σε μια μακρινή χώρα, παντρεύτηκε μια ισχυρή αριστοκράτισσα και θα επιστρέψει κάποτε στο νησί.
Οι κάτοικοι του νησιού, παρακολούθησαν τον σεβασμό που είχαν οι αξιωματούχοι των αποικιών προς τη βασίλισσα και προφανώς συμπέραναν πως ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, είναι ο γιος από τους θρύλους τους.
Η οργάνωση πρέπει να σχηματίστηκε τη δεκαετία του '50 ή του '60. Οι πεποιθήσεις τους, ενισχύθηκαν από την επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζευγαριού στο Vanuatu το 1974, όταν λίγοι ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να δουν τον πρίγκιπα από μακριά.
Από την πλευρά του, ο Φίλιππος έμαθε για την ύπαρξη της θρησκείας και αντάλλαξε δώρα με τους ηγέτες της, ενώ τους επισκέφθηκε κιόλας!
Η εκκλησία της Ευθανασίας


Πρόκειται για μια πολιτική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Chris Korda (ο οποίος ντύνεται σαν γυναίκα) στη Βοστόνη των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας, η οργάνωση είναι μια "ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό κίνημα αφιερωμένο στην αποκατάσταση της αρμονίας μεταξύ των ανθρώπων και των ειδών που έχουν απομείνει στη Γη."
Το βασικό γεγονός που θέλει να καταδείξει η εκκλησία, είναι πως η Γη δεν μπορεί να χωρέσει και να συντηρήσει τον πληθυσμό της.
Η μόνη εντολή της θρησκείας αυτή είναι να μην αναπαράγονται οι άνθρωποι!
Άλλες βασικές "κολόνες" της εκκλησίας είναι η αυτοκτονία, η έκτρωση, ο καννιβαλισμός (φυσικά περιορίζεται στην κατανάλωση των ήδη πεθαμένων ανθρώπων!) και ο σοδομισμός (δηλαδή οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη που δεν στοχεύει στην αναπαραγωγή.)
Ένα διάσημο σλόγκαν της οργάνωσης είναι το "Σώσε τον πλανήτη, σκότωσε τον εαυτό σου."
Η εκκλησία προωθεί μόνο τους εθελοντικούς τρόπους μείωσης του πληθυσμού, έτσι είναι τελείως κατά του φόνου, του βιασμού και της ακούσιας στείρωσης.
Απαθεϊσμός


Υπάρχουν οι πιστοί, δηλαδή οι άνθρωποι που πιστεύουν πως υπάρχει ένα ανώτερο ον, και ο καθένας ακολουθεί διαφορετική θρησκεία, υπάρχουν οι άθεοι, που δεν πιστεύουν πως υπάρχει Θεός και οι αγνωστικιστές.
Οι αγνωστικιστές θεωρούν πως το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να κατανοήσει το θείο και αμφιβάλλει για την ύπαρξή του.
Οι απαθεϊστές από την άλλη δεν πιστεύουν πως υπάρχει Θεός, αλλά και πως αν υπήρχε τότε θα ήταν τελείως απαθής και δεν θα νοιαζόταν καθόλου για την ανθρωπότητα.
Η εκκλησία των Jedi


Το έπος της επιστημονικής φαντασίας Star Wars, σίγουρα είναι κάτι αξιοθαύμαστο.
Όμως υπάρχουν και αυτοί που το έχουν αναγάγει σε θρησκεία!
Η εκκλησία των Jedi πιστεύει πως υπάρχει μία πανίσχυρη δύναμη που συνδέει όλα τα πράγματα στο σύμπαν και τα κρατάει ενωμένα.
Η θρησκεία αυτή, σύμφωνα με τις αρχές της, είναι κάτι το έμφυτο στον καθένα μας.
Επίσης η αίσθηση της ηθικής είναι και αυτό κάτι έμφυτο στους ανθρώπους, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της εκκλησίας.
May the force be with you και τα σχετικά...!
Nuwaubianism


Ο όρος αναφέρεται στους οπαδούς των διδασκαλιών του Dwight York.
Η εκκλησία ξεκίνησε αρχικά σαν μια οργάνωση Αφρο-Αμερικανών μουσουλμάνων στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του '70.
Από τότε έχει υποστεί πολλές αλλαγές. Στο τέλος η ομάδα ίδρυσε ένα αρχηγείο σε πόλη της Georgia το 1993, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε.
Ο ίδιος ο York φυλακίστηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για κακοποίηση παιδιών.
Τα πιο περίεργα δόγματα της εκκλησίας είναι τα εξής:
Είναι σημαντικό να θάβεις τα υπολείμματα του πλακούντα μετά τη γέννα, ώστε να μην τα χρησιμοποιήσει ο Σατανάς για να φτιάξει ένα αντίγραφο του νεογέννητου.
Επίσης, τα μέλη πιστεύουν πως μερικά αποβληθέντα έμβρυα επιβιώνουν από την έκτρωση και μένουν στους υπονόμους, όπου συγκεντρώνονται και καταστρώνουν σχέδιο να κατακτήσουν τον κόσμο!
Ο κάθε άνθρωπος έχει εφτά κλώνους που ζουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.
Οι γυναίκες υπήρχαν για πολλές γενιές πριν να κατασκευάσουν τους άντρες μέσω της γενετικής τροποποίησης.
Ο Homo sapiens είναι το αποτέλεσμα πειραμάτων κλωνοποίησης που έγιναν στον Άρη πάνω στον Homo erectus.
Οι Illuminati έχουν δημιουργήσει ένα παιδί, το γιο του Σατανά, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1966 στη Νέα Υόρκη.
Το παιδί ανατράφηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Richard Nixon και τώρα ζει στο Βέλγιο.
Η εκκλησία του Ed Wood


Πρόκειται για μια διαδικτυακή εκκλησία, που χαρακτηρίζεται και ως θρησκεία βασισμένη στην pop-culture.
Η ίδρυσή της έγινε από τον Steve Galindo το 1996.
Το κεντρικό πρόσωπο της θρησκείας αυτής είναι ο σκηνοθέτης cult ταινιών Edward D. Wood Jr, τον οποίο τα μέλη της εκκλησίας, αντιμετωπίζουν σαν σωτήρα τους!
Οι "πιστοί" αναζητούν τον τρόπο για την επίτευξη της ευτυχίας και της θετικής ζωής στις ταινίες και τη ζωή του σκηνοθέτη.
Στις συγκεντρώσεις τους ντύνονται σαν το αντίθετο φύλο καθώς ο Ed Wood στις ταινίες του έβαζε πάντα άντρες ντυμένους γυναικεία.
Η εκκλησία του ιπτάμενου τέρατος από Spaghetti (!)


Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της, η εκκλησία αυτή υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αν και μόλις πρόσφατα, το 2005 αποκαλύφθηκε η ύπαρξή της.
Οι Pastafarians, όπως ονομάζονται οι οπαδοί της θρησκείας, πιστεύουν πως ο κόσμος δημιουργήθηκε από το ιπτάμενο τέρας των Spaghetti, το οποίο ήταν και μεθυσμένο!
Το αποτέλεσμα της μέθης του είναι ένας ατελής κόσμος...
Η επίσημη ενδυμασία τους είναι πειρατικά ρούχα, καθώς θεωρούν πως οι πειρατές δεν είναι κακοί αλλά χαρωποί άνθρωποι που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δίνουν στους ανθρώπους γλυκά!
Φυσικά πρόκειται για θρησκεία-παρωδία
Η θρησκεία ιδρύθηκε το 2005 από τον Bobby Henderson, ο οποίος αρχικά στόχευε σε μια σατυρική διαμαρτυρία ενάντια στην αντικατάσταση του μαθήματος της εξέλιξης με το μάθημα του έξυπνου σχεδίου.
Σε επιστολή του, στο εκπαιδευτικό συμβούλιο της πολιτείας Kansas των ΗΠΑ, ο Henderson υποστήριξε πως πιστεύει σε έναν υπερφυσικό δημιουργό, που μοιάζει με spaghetti με κεφτεδάκια.
Ο Henderson, ζήτησε μαζί με το μάθημα του έξυπνου σχεδιασμού και της εξέλιξης, να διδάσκεται και η θεωρία του στις σχολικές αίθουσες!
Εξήγησε πως η θεωρία του έξυπνου σχεδιασμού χρησιμοποιεί ασαφείς αναφορές σε έναν "έξυπνο δημιουργό" του κόσμου.
Με την ίδια λογική κάθε οντότητα που σκέφτεται ο άνθρωπος θα μπορεί να παίξει τον ρόλο της δημιουργίας, ακόμα και ένα ιπτάμενο τέρας από spaghetti.
Ο Henderson ανάρτησε το γράμμα στην ιστοσελίδα του, το οποίο στη συνέχεια έγινε ένα διαδικτυακό φαινόμενο και ένα σύμβολο εναντίον της διδασκαλίας του έξυπνου σχεδιασμού και των θρησκευτικών γενικά στα σχολεία.
Επίσης, το 2006 εκδόθηκε το Ευαγγέλιο του Ιπτάμενου Τέρατος από spaghetti.
Η εκκλησία του Maradona


Δημιουργήθηκε από fans του "μύθου των γηπέδων", Diego Maradona, στις 30 Οκτωβρίου 1998, την ημέρα των 38ων γενεθλίων του ποδοσφαιριστή.
Οι οπαδοί της εκκλησίας θεωρούν πως ο Diego Maradona, είναι ο καλύτερος παίκτης του ποδοσφαίρου όλων των εποχών.
Τα μέλη της, φτάνουν τα 80.000 από 60 χώρες παγκοσμίως.
Το ημερολόγιό τους ξεκινάει από τη χρονιά που γεννήθηκε ο Maradona, το 1960!
Πηγή:cosmo.gr

Διαφήμιση προφυλακτικών στο Facebook στέλνει Friend Request από το μελλοντικό σου γιο!

Μία πανέξυπνη διαφημιστική καμπάνια σκαρφίστηκε η βραζιλιάνικη εταιρεία προφυλακτικών Olla Condoms προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα της: την αποστολή αιτήσεων φιλίας από τα μελλοντικά παιδιά μας!
Η βασική ιδέα της καμπάνιας είναι απλή: Επιλέγεις ένα χρήστη, βαφτίζεις το γιό του προσθέτοντας ένα Jr. στο τέλος του ονόματος του (π.χ. Giorgos Papadopoulos Jr.), δημιουργείς ένα ψεύτικο προφίλ και του στέλνεις Friend Request. Μόλις επισκεφτεί το προφίλ του “γιόκα” του, ο ανυποψίαστος χρήστης αντικρύζει τη διαφήμιση των προφυλακτικών Olla Condoms.
Μπορεί το Facebook να απαγορεύει τα ψεύτικα προφίλ, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Παρακολουθήστε το promo video της καμπάνιας “Unexpected Babies” της εταιρείας:


Πηγή:techgear.gr

Τα 10 πιο ανεξήγητα φαινόμενα

10. Βόμβος του Τάος

Ορισμένοι κάτοικοι και επισκέπτες της μικρής πόλης Τάος στο Νέο Μεξικό, αναφέρουν εδώ και χρόνια έναν ενοχλητικό και μυστηριώδη, χαμηλής συχνότητας, βόμβο στον αέρα της ερήμου.
Για έναν περίεργο λόγο, μόνο το 2% των κατοίκων της περιοχής έχει αναφέρει ότι ακούει τον ήχο αυτό. Κάποιοι πιστεύουν ότι αποτελεί απλά ένα ασυνήθιστο ακουστικό φαινόμενο, άλλοι υποψιάζονται μαζική υστερία ή εμπλέκουν απειλητικές συνομωσιολογικές ιστορίες.
Είτε όμως είναι όντως κάποιος υπαρκτός βόμβος, είτε αποτελεί κάποιο ψυχολογικό, φυσικό ή υπερφυσικό φαινόμενο, κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την προέλευσή του.

9. Μεγαλοπόδαρος

Εδώ και κάποιες δεκαετίες, υπάρχουν αναφορές σε ολόκληρη την Αμερική για μεγάλα, τριχωτά τέρατα, που μοιάζουν με ανθρώπους και ονομάζονται μεγαλοπόδαροι.
Παρά τον μεγάλο αριθμό μεγαλοπόδαρων που θα πρέπει να υπάρχει λογικά ώστε να αναπαράγονται, δεν έχει βρεθεί πότε το σώμα κάποιου. Κανένας κυνηγός δεν έχει καταφέρει να σκοτώσει μεγαλοπόδαρο, κανένα αυτοκίνητο δεν τους έχει χτυπήσει, και κανείς δεν έχει πεθάνει από φυσικά αίτια.
Λόγω έλλειψης, λοιπόν, απτών αποδεικτικών στοιχείων, όπως δόντια ή οστά, όλα στηρίζονται σε προσωπικές μαρτυρίες και ορισμένες αμφιλεγόμενες φωτογραφίες και βίντεο.
Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να αποδείξεις κάτι που -θεωρητικά έστω- δεν υφίσταται, η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδείξει πως υπάρχουν πλάσματα, όπως οι μεγαλοπόδαροι και το τέρας του Λοχ Νες, εντούτοις είναι πιθανόν αυτά τα μυστηριώδη τέρατα να κρύβονται από τα αδιάκριτα βλέμματα των ανθρώπων.

8. Διαίσθηση

Είτε την αποκαλέσουμε ένστικτο, είτε έκτη αίσθηση, είτε κάτι άλλο, όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή τη διαίσθηση. Φυσικά, το ένστικτό μας κάποιες φορές κάνει λάθος, αλλά εκείνη τη στιγμή που το νιώθουμε μοιάζει πιο σωστό από ποτέ.
Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως ο άνθρωπος λαμβάνει υποσυνείδητα πληροφορίες από τον κόσμο γύρω του, με αποτέλεσμα να διαισθάνεται ή να γνωρίζει πληροφορίες, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει πώς ή γιατί τις ξέρει.
Τα φαινόμενα διαίσθησης είναι εξαιρετικά δύσκολα να τα αποδείξεις ή να τα μελετήσεις και έτσι η ψυχολογία μπορεί να απαντήσει μόνο σε ένα μικρό κομμάτι.

7. Μυστηριώδεις εξαφανίσεις

Άνθρωποι εξαφανίζονται για διάφορους λόγους. Πολλοί απλά το σκάνε, άλλοι παθαίνουν κάποιο ατύχημα, άλλοι πέφτουν θύματα απαγωγής ή σκοτώνονται, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό τελικά εξ αυτών εντοπίζεται. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις πραγματικά μυστηριώδεις εξαφανίσεις.
Από το πλήρωμα του πλοίου Marie Celeste μέχρι τον Jimmy Hoffa, την Amelia Earhart και τη Natalee Holloway, κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης, χωρίς να αφήσουν κανένα απολύτως ίχνος πίσω τους.
Όταν βρίσκεται κάποιος αγνοούμενος, είτε είναι αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας, είτε κάποιας μαρτυρίας ή κάποιου ατυχήματος. Όταν, όμως, δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο και έχουν χαθεί όλα τα ίχνη, ούτε η αστυνομία αλλά ούτε και η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να λύσει το μυστήριο.

6. Φαντάσματα


Από τον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ μέχρι το σόου του NBC «Medium», τα πνεύματα των νεκρών έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναφέρει κατά καιρούς πως έχουν δει τόσο μυστήριες σκιές όσο και αγαπημένα τους πρόσωπα, που έχουν φύγει από τη ζωή.
Παρόλο που παραμένουν απροσδιόριστα τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν την ύπαρξη φαντασμάτων, εξακολουθούν να υπάρχουν μαρτυρίες για θεάσεις, φωτογραφίες, ακόμα και επικοινωνία με φαντάσματα.
Οι ερευνητές των φαντασμάτων ελπίζουν πως κάποια μέρα θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι οι νεκροί επικοινωνούν με τους ζωντανούς, δίνοντας μία οριστική απάντηση στο μυστήριο.

5. Déjà vu

Το déjà vu είναι γαλλική φράση και σημαίνει «έχω ήδη δει». Το χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε στο έντονο, περίπλοκο και μυστηριώδες συναίσθημα που νιώθουμε όταν νομίζουμε πως έχουμε ξαναζήσει κάποια συγκεκριμένα γεγονότα στο παρελθόν.
Μία γυναίκα μπορεί να μπει σε ένα κτίριο, για παράδειγμα, σε μία ξένη χώρα, που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ στο παρελθόν, και να αισθανθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος τής είναι, κατά έναν παράξενο και ξεχωριστό τρόπο, οικείος.
Κάποιοι αποδίδουν το déjà vu σε υπερφυσικές εμπειρίες ή αυθόρμητες φευγαλέες ματιές σε προηγούμενες ζωές. Όπως και με τη διαίσθηση, η έρευνα της ανθρώπινης ψυχολογίας μπορεί να προσφέρει περισσότερο φυσιοκρατικές εξηγήσεις, αλλά ουσιαστικά η αιτία και η φύση του φαινομένου παραμένουν ένα μυστήριο.

4. ΑΤΙΑ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχουν ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) - πολλοί άνθρωποι βλέπουν διάφορα αντικείμενα στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν, είτε πρόκειται για αεροσκάφη είτε για μετεωρίτες. Τώρα, αν κάποιο από αυτά τα αντικείμενα ή φώτα είναι στην πραγματικότητα ένα εξωγήινο αεροσκάφος, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.
Δεδομένης της τεράστιας απόστασης και της προσπάθειας που χρειάζεται για να φτάσει στη Γη από την άλλη άκρη του διαστήματος, το σενάριο των ΑΤΙΑ μοιάζει μάλλον απίθανο. Εντούτοις, αν και ενδελεχείς έρευνες έχουν αποκαλύψει τα πραγματικά αίτια τέτοιου είδους αναφορών, κάποιες περιπτώσεις ΑΤΙΑ θα παραμένουν για πάντα ανεξήγητες.

3. Επιθανάτιες εμπειρίες και ζωή μετά θάνατον

Τα άτομα που βρέθηκαν κάποτε πολύ κοντά στο θάνατο, αναφέρουν κάποιες φορές διάφορες μυστήριες εμπειρίες (όπως ότι περπατούν μέσα σε ένα τούνελ και βλέπουν μπροστά τους ένα έντονο φως, βρίσκονται ξανά με αγαπημένα πρόσωπα που δεν είναι εν ζωή, ή νιώθουν μία αίσθηση γαλήνης, κ.α.) Αυτές οι εμπειρίες ενδεχομένως να υποδηλώνουν πως υπάρχει ζωή μετά θάνατον.
Αν και οι εμπειρίες αυτές είναι έντονες, κανείς δεν έχει επιστρέψει από τον θάνατο με αποδείξεις ή επιβεβαιωμένες πληροφορίες.
Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν πως οι εμπειρίες αυτές εξηγούνται ως φυσικές και αναμενόμενες παραισθήσεις του τραυματισμένου εγκεφάλου. Εντούτοις, δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε με βεβαιότητα τι προκαλεί τις επιθανάτιες εμπειρίες ή εάν είναι στην πραγματικότητα οράματα «του άλλου κόσμου».

2. Τηλεπαθητικές δυνάμεις και εξωαισθητηριακή αντίληψη

Οι τηλεπαθητικές δυνάμεις και η εξωαισθητηριακή αντίληψη (ESP) συγκαταλέγονται μεταξύ των 10 κορυφαίων ανεξήγητων φαινομένων, για τον μοναδικό λόγο ότι υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν σε αυτές.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η διαίσθηση είναι μία μορφή τηλεπαθητικής δύναμης, ένας τρόπος πρόσβασης στην απόκρυφη ή ειδική γνώση του κόσμου ή του μέλλοντος.
Ερευνητές υπέβαλαν σε εξετάσεις άτομα που ισχυρίζονται πως έχουν τηλεπαθητικές δυνάμεις, παρόλο που τα αποτελέσματα, με καθαρά επιστημονικά κριτήρια, είναι μέχρι στιγμής αρνητικά ή αμφιλεγόμενα.
Ορισμένοι ισχυρίζονται πως οι τηλεπαθητικές ικανότητες δεν μπορούν να εξεταστούν. Εάν αυτό ισχύει, τότε η επιστήμη δεν θα καταφέρει ποτέ να αποδείξει την ύπαρξη ή μη των τηλεπαθητικών δυνάμεων.

1. Σύνδεση σώματος/νου

Η ιατρική επιστήμη μόλις έχει αρχίσει να κατανοεί τους τρόπους με τους οποίους ο νους επηρεάζει το σώμα. Το φαινόμενο placebo, για παράδειγμα, δείχνει πως οι άνθρωποι μπορούν κάποια στιγμή να προκαλέσουν ανακούφιση σε ορισμένα ιατρικά συμπτώματα ή στον πόνο, απλά και μόνο πιστεύοντας πως η θεραπεία είναι αποτελεσματική - είτε είναι στην πραγματικότητα είτε όχι.
Χρησιμοποιώντας διαδικασίες που είναι ελάχιστα κατανοητές, η ικανότητα που έχει το σώμα να θεραπεύεται μόνο του είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει η σύγχρονη ιατρική.
Πηγή:pathfinder.gr

Οι Μάγια «δεν προέβλεψαν το τέλος του κόσμου το 2012» λένε τώρα ερευνητές

Ερευνητής που μελετά τους κωδικούς των Μάγια δήλωσε ότι η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου περίπου 400 ετών, στις οποίες ήταν χωρισμένο το ημερολόγιο του αρχαίου πολιτισμού
Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
Το ημερολόγιο που χρησιμοποιούσε ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012, όπως πιστεύουν κάποιοι, αναφέρουν ερευνητές.

Μία νέα ανάγνωση μιας επιγραφής των Μάγια που αναφέρει την ημερομηνία 2012, υποδηλώνει ότι αναφέρεται στο τέλος μιας ημερολογιακής εποχής και όχι σε μία αποκάλυψη, δηλώνει ο ερευνητής κωδικών των Μάγια, Σβεν Γκρόνεμεγιερ.

Η ημερομηνία ήταν «αντανάκλαση της ημέρας της δημιουργίας», προσθέτει ο ερευνητής, ο οποίος επισημαίνει, επίσης, ότι η ημερομηνία αυτή σηματοδοτούσε για τους Μάγια την επιστροφή ενός θεού τους, του Μπόλον Γιόκτε, θεού της δημιουργίας και του πολέμου, ο οποίος αναμενόταν να «επιστρέψει» το 2012.

Ο Σβεν Γκρόνεμεγιερ δήλωσε ότι η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου περίπου 400 ετών, στις οποίες ήταν χωρισμένο το ημερολόγιο των Μάγια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια να αναιρεθεί η φημολογία που αναφέρει ότι οι Μάγια προέβλεψαν το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, ανέφερε ότι οι φήμες περί ενός καταστροφικού γεγονότος στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012 αποτελούν δυτική παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μόνο δύο από τα 15.000 καταγεγραμμένα κείμενα αναφέρουν την ημερομηνία 2012 και κανένα από αυτά δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου.

«Η δυτική μεσσιανική σκέψη έχει διαστρεβλώσει την κοσμοθεωρία των Μάγια» ανέφερε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.
Πηγή:in.gr

Πινακίδα ματώνει κάθε φορά που βρέχει


Δεν είναι οφθαλμαπάτη, δεν είναι θαύμα, είναι μόνο ο (λίγο μακάβριος) τρόπος για να αποφευχθούν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στη Νέα Ζηλανδία!
«Και πως θα το καταφέρουν όταν οι οδηγοί βλέπουν μια τεράστια αφίσα με ένα μικρό αγόρι να ματώνει κάθε φορά που βρέχει;» είναι η εύλογη απορία. Κι όμως, τα αποτελέσματα της διαφημιστικής καμπάνιας είναι σοκαριστικά.
Καθώς ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων αυξανόταν επικίνδυνα, η τοπική κυβέρνηση της Παπακούρα στη Νέα Ζηλανδία αποφάσισε να πάρει τα μέτρα της για να κάνει τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί στην οδήγηση.
Και απευθύνθηκαν σε μια διαφημιστική εταιρία στην οποία και ανήκει η ιδέα: ένα ξανθό αγόρι, σε μια τεράστια διαφημιστική αφίσα, στην άκρη του δρόμου. Όποτε βρέχει, το αγόρι κλαίει. Και τα δάκρυα του είναι με αίμα.
Φυσικά, η διαφημιστική καμπάνια προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Αλλά είχε και αποτελέσματα: από την ημέρα που στήθηκε η πινακίδα, στην περιοχή δεν έγινε ούτε ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα!




7 χρόνια φυλακή για την πιο αστεία ληστεία που έχει γίνει ποτέ


Ένας Γερμανός καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης μετά την απόπειρα να ληστέψει το υποκατάστημα μιας τράπεζας που ήταν κλειστό για 17 χρόνια.
Ο 57 ετών φυσιοθεραπευτής άρπαξε μια γυναίκα που περνούσε από το κτίριο, την ανάγκασε υπό την απειλή όπλου να μπουν μέσα, όπου ζητούσε λύτρα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την "Bild".
Ωστόσο, ανακαλύπτοντας με απογοήτευσή του ότι αυτό δεν ήταν στην πραγματικότητα μια τράπεζα, ανάγκασε τότε τη γυναίκα να αποσύρει 400 ευρώ από ένα κοντινό ΑΤΜ, ύστερα διέφυγε κλέβοντας ένα αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε.
Η αστυνομία βρήκε ένα όπλο - παιχνίδι στο αυτοκίνητο με τα δακτυλικά αποτυπώματα του σε αυτό και έτσι τον συνέλαβε.
Ο άντρας ομολόγησε, αλλά διαπιστώθηκε ότι είχε 22 προηγούμενες καταδίκες. Η απόφαση βγήκε από το συνδυασμό του ποινικού παρελθόντος του, αλλά και από το γεγονός ότι η γυναίκα που είχε ληστέψει υποφέρει ακόμα από προβλήματα υγείας.
Πηγή:cosmo.gr

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Συμμαχία κολοσσών για Internet φιλικό προς τα παιδιά

Child Internet
Η EE σε συνεργασία με 28 εταιρείες κολοσσούς η καθεμία στο χώρο της, όπως οι Apple, Google, Facebook, Microsoft, RIM, Nintendo και πολλές άλλες, έχει βάλει στόχο να καταστήσει τον κόσμο του Internet πιο φιλικό για τα παιδιά. Μεταξύ άλλων, όλες οι εταιρείες ενωμένες σκοπεύουν να λάβουν μέτρα σε πέντε πεδία:

  • Εργαλεία για την επισήμανση και αναφορά ακατάλληλου περιεχομένου σε όλες τις συσκευές
  • Ρυθμίσεις ασφαλείας ανάλογα με την ηλικία για απόκρυψη περιεχομένου
  • Αξιολογήσεις υλικού σε όλο το Internet
  • Απλούστερες λειτουργίες γονικού ελέγχου
  • Διαγραφή περιεχομένου που περιέχει παιδική κακοποίηση
Να σημειώσουμε ότι πολλές από τις εταιρείες που συμμετέχουν στη συμμαχία (βλ. Google, Facebook), παρέχουν είδη λύσεις για την προστασία των ανηλίκων και την άσκηση ελέγχου από τους γονείς. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε τα νέα μέτρα να γίνονται σύντομα πράξη και τα παιδιά να μπορούν να σερφάρουν επιτέλους στο διαδίκτυο άφοβα…
Πηγή:techgear.gr

Εκρήξεις ηφαιστείων στο φωτογραφικό φακό!

Το θέαμα ενός ηφαιστείου που εκρήγνυται μπορεί να είναι εξαιρετικά τρομακτικό αλλά και απίστευτα όμορφο! Ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει μοναδικές εικόνες από ενεργά ηφαίστεια τη στιγμή της έκρηξης!
Ηφαίστειο Nyamulagira στο Congo

Το συγκεκριμένο ηφαίστειο είναι το πιο ενεργό της Αφρικής και την προηγούμενη εβδομάδα εκτόξευσε 65 συντριβάνια από λάβα, σύμφωνα με υπαλλήλους στο Εθνικό Πάρκο Virunga.
Φυσικά η έκρηξη του ηφαιστείου βοήθησε τον τουρισμό της χώρας, καθώς κατακλύστηκε από ξένους που ήθελαν να δουν πως είναι να εκρήγνυται ένα ηφαίστειο.
Ηφαίστειο Stromboli στην Ιταλία

Ο "φάρος της Μεσογείου", βρίσκεται στα βόρεια της Σικελίας, ενώ εδώ και 1.000 χρόνια είναι γνωστό για τις συνεχείς του εκρήξεις!
Το ηφαίστειο έχει ύψος 924 μέτρα και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.
Οι συχνές εκρήξεις του ηφαιστείου παρουσιάζουν μια συγκεκριμένη μορφή και έτσι οι ηφαιστειολόγοι χρησιμοποιούν τον όρο "strombolian" για παρόμοιες εκρήξεις παντού στον κόσμο.
Ηφαίστειο Kilauea στη Hawaii

Ακόμα πιο ασφαλές από το Stromboli είναι το ηφαίστειο Kilauea.
Οι εκρήξεις του ηφαιστείου αυτού, ξεκίνησαν το 1983, ενώ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος του μεγαλύτερου νησιού της Hawaii.
Ηφαίστειο Puyehue-Cordon Caulle στη Χιλή

Η κορυφή του ηφαιστείου, που βρίσκεται στα 2.236 μέτρα ύψος, στην κεντρική Χιλή, "ξύπνησε" εκρηκτικά στις 4 Ιουνίου, και εκτόξευσε στάχτη σε ολόκληρη τη υφήλιο, καθιστώντας αδύνατες τις αεροπορικές μεταφορές.
Από τότε, το ηφαίστειο ηρέμησε αλλά συνεχίζει να εκτοξεύει στάχτη...
Ηφαίστειο Etna στην Ιταλία

Σε ύψος 3.329 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, το ηφαίστειο της Αίτνας είναι το ψηλότερο στην Ιταλία.
Την χρονική αυτή περίοδο, μπορείς να παρακολουθήσεις φωτιά αλλά και χιόνι στην περιοχή!
Το ηφαίστειο πραγματοποίησε 18 εκρήξεις το 2011, οι περισσότερες από αυτές κράτησαν μία ημέρα, ενώ καμία δεν ξεπέρασε τις πέντε ημέρες.
Το ηφαίστειο βρίσκεται στη Σικελία και αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό.
Ηφαίστειο Nyiragongo στο Congo

Το δεύτερο ηφαίστειο της αφρικανικής χώρας, εκτοξεύει υγρή λάβα, η οποία κυλάει με μεγάλη ταχύτητα στις πλαγιές του ηφαιστείου.
Έτσι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αλλά η εικόνα που παρουσιάζει είναι απίστευτης ομορφιάς.
Ηφαίστειο Near Hierro στα Κανάρια νησιά

Οι εκρήξεις ηφαιστείων δεν γίνονται πάντοτε στην ξηρά.
Το συγκεκριμένο ηφαίστειο στα Κανάρια νησιά, εκρήγνυται στο βυθό του Ατλαντικού ωκεανού, δημιουργώντας τεράστιες φυσαλίδες από ατμό και ηφαιστειακά αέρια.
Οι υποθαλάσσιες εκρήξεις ηφαιστείων είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά η συγκεκριμένη μπορεί να παρατηρηθεί από τη στεριά.
Η λάβα που ψύχεται έχει δημιουργήσει ένα υποβρύχιο ύψωμα.
Τέλος, αν οι εκρήξεις συνεχιστούν τότε οι επισκέπτες ίσως γίνουν μάρτυρες στη γέννηση ενός νέου νησιού!
Πηγή: National Geographic

83χρονος κατηγορείται για πορνεία!


Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας άνδρας 83 ετών συνελήφθη για παράνομη πορνεία στην περιοχή Iowa.
Ο Ben Clifford Dawson δεν...είναι ζιγκολό ωστόσο από ότι φαίνεται έχει μπλέξει άσχημα... Δεν καταλάβατε; Όπως τον κατηγορεί η Melissa Drew, φέρεται πως της πρότεινε να κάνει σεξ μαζί της και στη συνέχεια θα της έσβηνε μέρος των χρεών της προς εκείνον!
Από τον περασμένο Ιούνιο, ο 83χρονος την πίεζε πολύ να του ξεπληρώσει τα χρέη σε... είδος καθώς της είχε δανείσει χιλιάδες δολάρια την ίδια περίοδο. Και ως γνωστόν το τζάμπα πέθανε.
Ο ηλικιωμένος δεν άντεξε, την άρπαξε και τη φίλησε στο λαιμό. Η πορνεία στη συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί βάση νομοθεσίας πλημμέλημα ενώ δεν υπάρχει διάκριση στον εκδιδόμενο και τον άνθρωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του.
Ο άνδρας μετά από 10 μέρες ερευνών της αστυνομίας κατηγορείται για πορνεία και για σεξουαλική επίθεση από πρόθεση. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 2.000 δολαρίων
Πηγή: dinatos.blogspot.com

Καταγγελία για εξευτελισμό γυναικών σε διαγωνισμό του Λιμενικού

Την διερεύνηση καταγγελίας υποψήφιας σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος ζήτησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Ισότητας.
Καταγγελία για εξευτελισμό γυναικών σε διαγωνισμό του Λιμενικού

Η βουλευτής ανέφερε ότι η εν λόγω υποψήφια κατήγγειλε ότι οι συνυποψήφιες του διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, αναγκάστηκαν χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζουν από την προκήρυξη σε υγειονομική εξέταση.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα.
Η γυναίκα γιατρός αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα. Στη συνέχεια και ενώ ήταν γυμνές οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών.
Η κ. Αμμανατίδου- Πασχαλίδου τόνισε ότι εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων και ζήτησε την άμεση διερεύνηση τους.
Πηγή:ethnos.gr

Iδεατή η κλήρωση για την Εθνική ομάδα

Απίστευτα τυχερή η Εθνική ομάδα. Στα τελικά του Euro 2012 θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία.

Μόνο αν η Εθνική έκανε παραγγελία την κλήρωση των τελικών του Euro 2012 θα την έβγαζε τόσο ευνοϊκή. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα κληθεί να αντιμετωπίσει κατά σειρά τη διοργανώτρια (μαζί με την Ουκρανία) Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία.
Αν σκεφτεί κανείς ότι η Πορτογαλία (που βρισκόταν στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας με την Εθνική) έπεσε στο λάκκο των λεόντων μαζί με τη Δανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, αντιλαμβάνεται πόσο τυχερό στάθηκε το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος.
Eν τω μεταξύ οι οιωνοί θυμίζουν έντονα το θριαμβευτικό, για τα ελληνικά χρώματα, euro του 2004. Η Εθνική θα παίξει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με διοργανώτρια ομάδα (08/06 Πολωνία, όπως στην Πορτογαλία) ενώ θα τελειώσει τις υποχρεώσεις στον όμιλο με αντίπαλο τη Ρωσία (όπως στην Πορτογαλία).
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο όμιλος της Ουκρανίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Αγγλίας ενώ οι κάτοχοι του τροπαίου Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς, τους Ιρλανδούς και τους Κροάτες.

To πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας
08/06 19:00 Πολωνία-Ελλάδα (Βαρσοβία)
12/06 19:00 Ελλάδα-Τσεχία (Βαρσοβία)
16/06 21:45 Ελλάδα-Ρωσία (Βαρσοβία)
Το πρόγραμμα όλης της πρώτης φάσης
Ολα τα γκρουπ
Α' όμιλος
Πολωνία
Τσεχία
Ελλάδα
Ρωσία
Β' όμιλος
Ολλανδία
Δανία
Πορτογαλία
Γερμανία
Γ' όμιλος
Ισπανία
Ιρλανδία
Κροατία
Ιταλία
Δ' όμιλος
Ουκρανία
Γαλλία
Σουηδία
Αγγλία
Πηγή:contra.gr

Μοιράζει λεφτά σε αγνώστους

Στην φτωχότερη πόλη της Αγγλίας ένας άντρας αποφάσισε να κάνει την δωρεά του μοιράζοντας χρήματα σε άγνωστους ανθρώπους που συναντούσε

Μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων θέλησε να μπει ένας άντρας από την Αγγλία. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος προτίμησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του, άρχιζε να μοιράζει χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων σε αγνώστους που απλά έτυχε να βρεθούν στον δρόμο του.
Ο "μυστικός Άγιος Βασίλης" ντυμένος στα κόκκινα επισκέφτηκε καταστήματα, καθαριστήρια και στάσεις λεωφορείων, προσφέροντας το ποσό των 74 ευρώ σε ανθρώπους που δεν γνώριζε πιο πριν.
Όλα αυτά έγιναν στην πόλη Reading, ενώ την απόφαση για την επίσκεψη της πήρε ο επιχειρηματίας, μόλις έμαθε ότι είναι η φτωχότερη πόλη σε ολόκληρη την Αγγλία.
"Σκέφτηκε ότι ίσως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο Reading, οι οποίοι θα χρειαστούν ένα χέρι βοηθείας αυτά τα Χριστούγεννα", δήλωσε ο Ron Devlin σωματοφύλακας του καλού Σαμαρείτη.
Ο κόσμος έμεινε έκπληκτος από αυτή την πράξη γενναιοδωρίας του άντρα, ενώ η βοήθεια του υπολογίζεται συνολικά σε 14.800 ευρώ.
"Ο καθένας μπορεί να γίνει ένας μυστικός Άγιος Βασίλης. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να δράσει. Και δεν χρειάζεται να είναι μόνο με χρήματα, αλλά με μία οποιαδήποτε αυθόρμητη πράξη καλοσύνης.", είπε ο μεγαλόκαρδος άντρας.
Πηγή:news247.gr

Σεξ σε νεροτσουλίθρα έκανε ζευγάρι-Τους κατέγραφε κάμερα κλειστού κυκλώματος

Ένα περίεργο μέρος για να κάνουν σεξ επέλεξε ένα ζευγάρι. Όχι δεν ήταν κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού αλλά μια νεροτσουλίθρα.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε το ζευγάρι να επιδίδεται σε ερωτικά παιχνίδια σε μια νεροτσουλίθρα στην Πολωνία.
"Για περισσότερο από πέντε λεπτά ήταν πάνω στην νεροτσουλίθρα χωρίς να τους καταλάβει κανείς", είπε ένας ναυαγοσώστης.
Μόλις τους πήραν χαμπάρι οι σεκιούριτι τους πέταξαν έξω από το χώρο.
"Πρόκειται για ένα μέρος που μαζεύονται οικογένειες. Θέλουμε να περνάνε καλά αλλά αυτό που έγινε δεν ήταν πλάκα", είπε στη Sun ο εκπρόσωπος του water park.
Πηγή:cosmo.gr

Στη δημοτική βιβλιοθήκη, οι άστεγοι βλέπουν πορνό!

Συνταγματικοί λόγοι... επιτρέπουν την πρόσβαση όλων σε κάθε νόμιμη ιστοθέση, λένε οι υπεύθυνοι.
Στη δημοτική βιβλιοθήκη, οι άστεγοι βλέπουν πορνό!
Οι υπέρμαχοι της συρρίκνωσης του κράτους πρόνοιας και των κοινωνικών παροχών στην Καλιφόρνια βρήκαν το επιχείρημά τους σε μία παράδοξη είδηση από το αστυνομικό δελτίο.
Στη δημοτική βιβλιοθήκη της Λαγκούνα Μπιτς, το προσωπικό εντόπισε προ ημερών μία ομάδα αστέγων, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστές που διατίθενται στο κοινό για πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Ελέγχοντας το περιεχόμενο των σελίδων που επισκέπτονταν, αντελήφθηκαν ότι επρόκειτο για πορνογραφικές σελίδες. Μάλιστα, όταν επενέβησαν, έπιασαν έναν εξ αυτών σε «ιδιαίτερες στιγμές», μπροστά στον υπολογιστή.
Με την επέμβαση της αστυνομίας, μάλιστα, βρέθηκε επάνω στον 46χρονο και ποσότητα μαριχουάνας, για να ολοκληρωθεί το σκηνικό.
Οπως είναι προφανές, η αποκάλυψη του γεγονός προκάλεσε οργή στους τακτικούς επισκέπτες της βιβλιοθήκης, ειδικά καθώς την ώρα του συμβάντος ο χώρος ήταν γεμάτος και με παιδιά και εφήβους.
Η διεύθυνση της βιβλιοθήκης τόνισε ότι δεν επιτρέπεται συνταγματικά η γενικευμένη απαγόρευση πρόσβασης από τους υπολογιστές προς οποιοδήποτε νόμιμο σάιτ.
Οι γονείς δεν φαίνεται να συμφωνούν με τα δημοκρατικά αισθήματα των υπευθύνων. Στα βιβλία δεν υπάρχει τμήμα πορνογραφίας, οπότε γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για την πρόσβαση μέσω των υπολογιστών, αναρρωτήθηκε ένας από αυτούς.
Πηγή:e-go.gr

Τα καλύτερα tweets για το 2011

Το Twitter ανακοίνωσε τη λίστα με τα καλύτερα tweets της χρονιάς. Από την αραβική άνοιξη, στο ακούσιο μήνυμα για την δολοφονία του Μπιν Λάντεν.
Το κοινωνικό δίκτυο του Twitter με χιλιάδες θαυμαστές παγκοσμίως δημοσίευσε τα καλύτερα σχόλια που φιλοξενήθηκαν στην ιστοσελίδα του κατά το έτος του 2011.
*"Welcome back Egypt #Jan25" (Καλώς ήρθες και πάλι Αίγυπτο #25 Ιανουαρίου)
Ο Wael Ghonim, ένας διευθυντής μάρκετινγκ της Google, έγινε σύμβολο της Αραβικής Άνοιξης στην Αίγυπτο, όταν συνελήφθη και έμεινε αιχμάλωτος για περίπου 12 μέρες από τις αρχές του Καΐρου. Κατά την αποφυλάκισή του τον Φεβρουάριο, έγραψε στο "Twitter" του την παραπάνω φράση.
Ο ίδιος θέλησε να μείνει μακριά από την δημοσιότητα και παράλληλα δήλωσε: "Δεν είμαι ήρωας. Οι αληθινοί ήρωες είναι οι νέοι που βρίσκονται πίσω από αυτή την επανάσταση. Με την θέληση του Θεού, θα καθαρίσουμε αυτή την χώρα από τα σκουπίδια".
*"Helicopter hovering above Abbottabad at 1AM (is a rare event)." (Ελικόπτερο αιωρείται πάνω από το Abbottabad στην μία το βράδυ.. είναι ένα σπάνιο γεγονός)
Ο Sohaib Athar, ένας σύμβουλος που εργαζόταν στο Abbottabad του Πακιστάν, επισκέφτηκε την στρατιωτική πόλη, για να κάνει ένα διάλειμμα από τον "αθέμιτο ανταγωνισμό" και να ηρεμήσει.
Όμως, δεν γνώριζε ότι θα κατέληγε να είναι το κέντρο της προσοχής των μέσων όλου του κόσμου, όταν παρατήρησε ένα ελικόπτερο να ίπταται στον ουρανό την 1 Μαΐου, γεγονός που ήταν ασυνήθιστο, αν λάβουμε υπόψιν ότι πετούσε εν μέσω νυκτός.
Το μήνυμά του στο Twitter, αποτέλεσε άθελά του την πρώτη αναφορά σχετικά με την επιδρομή του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η οποία κορυφώθηκε με το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
*"my daughter her name is sarah m. rivera" (Η κόρη μου το όνομά της είναι sarah m. rivera)
Ένας άστεγος άντρας ονόματι Daniel Morales που ζούσε στην Νέα Υόρκη επανενώθηκε πάλι με την κόρη ύστερα από αρκετά χρόνια με την βοήθεια της κοινωνικής ιστοσελίδας.
Τον Φεβρουάριο, στον Πορτορικανό άντρα δόθηκε ένα προπληρωμένο κινητό τηλέφωνο από μία οργάνωση με το όνομα "Underheard", η οποία βοηθά τους άστεγους ανθρώπους.
Ο Morales χρησιμοποίησε το κινητό, για να δημιουργήσει μία προσωπική σελίδα στο Twitter, όπου και έγραψε "η κόρη μου το όνομά της είναι sarah m. rivera", ενώ αργότερα ανέβασε μία φωτογραφία της στην ηλικία των 16 ετών και το κινητό του τηλέφωνο. Η Sarah, που είναι σήμερα 27 ετών, επικοινώνησε με τον πατέρα της την επόμενη μέρα.
*"This lockout is really boring..anybody playing flag football in Okc.." (Το lockout είναι πραγματικά βαρετό.. ο καθένας παίζει ποδόσφαιρο στην Οκλαχόμα)
Κατά την διάρκεια της φετινής αναμέτρησης ανάμεσα σε παίκτες του μπάσκετ στο NBA των ΗΠΑ και των αθλητικών αρχών, ο Kevin Durant, παίκτης την ομάδας "Oklahoma City Thunder" έψαχνε για ένα πιο ανταγωνιστικό άθλημα. Έτσι, τον Οκτώβριο, ρώτησε αν κανείς θα ήθελε να παίξει μία εκδοχή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου.
Σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες αντί να ακινητοποιούνται στο έδαφος από τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, η αμυντική ομάδα πρέπει να αποσύρει μία σημαία ή ζώνη σημαίας από εκείνον που μεταφέρει την μπάλα, για να σκοράρει.
*"Brooms up London!"(Πάνω οι σκούπες Λονδίνο)
Αυτό τον Αύγουστο, οι εξεγέρσεις σε όλο το Λονδίνο πυροδότησαν μία δηκτική απάντηση από τους θυμωμένους πολίτες σχετικά με τις ζημιές στις κοινότητες στο νότιο τμήμα της πόλης.
Μέσα από το Facebook και το Twitter οργάνωσαν μία μαζική προσπάθεια να καθαριστούν οι περιοχές που επηρεάστηκαν. Η αρχή έγινε από τον ηθοποιό Andrew Hayden-Smith και περίπου 70.000 χρήστες κινητοποιήθηκαν.
*"Earthquake" (Σεισμός)
Αυτό ήταν πραγματικά ένα πολύ συλλογικό σχόλιο, στις 11 Μαρτίου του 2011, όταν ξέσπασε ο τραγικός σεισμός των 8.9 ρίχτερ και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, με τους ανθρώπους να στρέφονται σε όποιο κοινωνικό μέσο είχαν πρόσβαση, για να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους και τους φίλους τους.
Το Twitter αποδείχτηκε ζωτικής σημασίας, αφού πολλοί χρήστες μετέφεραν σημαντικές πληροφορίες και διέδωσαν καίρια στοιχεία σε συγκεκριμένες καταστάσεις.
*"Subtitles are always so bad." (Οι υπότιτλοι είναι πάντα τόσο κακοί)
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακή ποιότητα των υποτίτλων για το σχολιασμό των τηλεοπτικών ποδοσφαιρικών αγώνων, η Julia Probst, μία αναγνώστης χειλιών, έγραψε μία εναλλακτική εκδοχή του Νοεμβρίου, δημοσιεύοντας αυτά που δήλωσαν οι παίκτες και οι προπονητές κατά την διάρκεια των αγώνων.
Το έργο της όχι μόνο αύξησε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κωφούς ανθρώπους, αλλά προσέφερε μία κρυφή ματιά στα μυστικά του αθλήματος.
*"Ercis central mosque behind the apartment building..." (Στο Erciş το κεντρικό τζαμί πίσω από την πολυκατοικία ...)
Μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, τον Οκτώβριο, Okan Bayulgen, ένας παρουσιαστής ειδήσεων τοπικού καναλιού ανακούφισε χιλιάδες κόσμου. Ένας από τους "followers" στο  Twitter του έδωσε μία διεύθυνση για το που θα μπορούσαν να έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι κάτω από τα ερείπια.
Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε την διεύθυνση και μερικές ώρες αργότερα η πυροσβεστική έσωσε δύο ακόμα άτομα.
*"Hey @Mortons - can you meet me at the newark airport with a porthouse when I land in two hours?" ("Γεια σου @ Mortons - μπορείτε να με συναντήσεις στο αεροδρόμιο Newark με μία μπριζόλα  όταν προσγειωθώ σε δύο ώρες;"
Στις 17 Αυγούστου, ο Peter Shankman, ένας οικονομικός σύμβουλος έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής, όταν πείνασε και ανακοίνωσε την επιθυμία του για μία μπριζόλα από το αγαπημένο του εστιατόριο.
Προς ανακούφισή και μεγάλη του έκπληξη, στο αεροδρόμιο τον περίμενε ένας σερβιτόρος από το εστιατόριο κρατώντας το πολύτιμο γεύμα του.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το "χρυσό" 1ο τεύχος του Σούπερμαν

Κάποτε κόστιζε μόλις 10 σεντς, αλλά σήμερα η αξία του ξεπερνά τα 2.000.000 δολάρια. Σπάνιο αντίτυπο του πρώτου τεύχους του Σούπερμαν πωλήθηκε σε δημοπρασία.

Ένα αντίτυπο του πρώτου τεύχους κόμικ του Σούπερμαν, το οποίο είχε αγοραστεί έναντι 10 σεντς το 1938, πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για 2,16 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό- ρεκόρ, ανέφερε η ιστοσελίδα ComicConnect.com.

Ένα άλλο αντίτυπο του ''Action Comics Νο 1", το οποίο δείχνει τον ήρωα να σηκώνει στα χέρια του ένα πράσινο αυτοκίνητο και να το συνθλίβει σε ένα βράχο, είχε πωληθεί το προηγούμενο έτος για ένα εκατομμύριο δολάρια.
Αυτό το κόμικ "είναι το πιο σημαντικό στην ιστορία των κόμικς" ανέφερε η ComicConnect.com.
Το αντίτυπο ήταν σε άριστη κατάσταση, επειδή είχε κολλήσει εδώ και 50 χρόνια ανάμεσα στις σελίδες ενός άλλου περιοδικού.
Σύμφωνα με το περιοδικό The Hollywood Reporter, το τεύχος ανήκε στον ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ από τον οποίο είχε κλαπεί το 2000 και είχε βρεθεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες τον Απρίλιο.
Εκτιμάται ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 100 αντίτυπα του πρώτου τεύχους του Σούπερμαν.
Πηγή:news247.gr

Οι πιο τρελές μηνύσεις της Αμερικής

Η Kathleen Robertson μήνυσε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος επίπλων στο Τέξας, επειδή έσπασε τον αστράγαλό της αφού την έριξε κάτω ένα παιδί που έτρεχε σαν τρελό εντός του καταστήματος. Το δικαστήριο δικαίωσε την Kathleen διατάζοντας αποζημίωση 780.000 δολαρίων υπέρ της. Ωστόσο, το παιδί που έτρεχε στο κατάστημα ήταν το δικό της!
Ο Jerry Williams, κάτοικος μιας μικρής πόλης του Αρκάνσας, κέρδισε σε δίκη 14.500 δολάρια από το γείτονά του, επειδή το σκυλί του τελευταίου τον δάγκωσε στο… πίσω μέρος του σώματός του. Ακούγεται λογικό, εκτός και αν σκεφτεί κανείς ότι το σκυλί ήταν δεμένο στην περιφραγμένη αυλή του ιδιοκτήτη του. Ο Jerry είχε εισέλθει παράνομα σε αυτή και από κοντινή απόσταση πυροβολούσε επανειλημμένα το σκυλί με αεροβόλο όπλο!
perierga.gr - Τρελές μηνύσεις
Η Kara Walton κέρδισε 12.000 δολάρια σε δίκη εναντίον του ιδιοκτήτη ενός μπαρ στην πόλη Κλέιμον, όταν έπεσε από το παράθυρο του μπάνιου του καταστήματος και έσπασε το μπροστινά της δόντια. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η Kara είχε ανέβει στο παράθυρο προσπαθώντας να φύγει κρυφά από το μπαρ για να μην πληρώσει 3,5 δολάρια για το ποτό που είχε πιει. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ φυσικά χρεώθηκε και με τα έξοδα της αποκατάστασης των δοντιών της!
Ο κύριος Grazinski είχε μόλις αγοράσει ένα τροχόσπιτο όταν ξεκίνησε για το πρώτο του ταξίδι. Όταν μπήκε στον αυτοκινητόδρομο, έβαλε το cruise control (ένα σύστημα που διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του οχήματος) στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα και άφησε τη θέση του οδηγού για να φτιάξει καφέ στο πίσω μέρος του οχήματος. Όπως ήταν φυσικό, το όχημα βγήκε από το δρόμο, τράκαρε και αναποδογύρισε. Λίγες μέρες αργότερα, ο κύριος Grazinski έκανε μήνυσε στην εταιρία που κατασκεύαζε το τροχόσπιτο επειδή στο εγχειρίδιο χρήσης του, δεν αναφερόταν ξεκάθαρα ότι δεν έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα της δίκης; Ο Grazinski αποζημιώθηκε με 1.750.000 δολάρια και ένα καινούργιο τροχόσπιτο!
Το 1992, η 79 τότε χρονών Stella Liebeck, έχυσε πάνω της ένα ποτήρι ζεστό καφέ σε ένα κατάστημα McDonalds, με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο σώμα της. Φυσικά, μήνυσε την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων επειδή δεν την ενημέρωσαν ότι ο καφές είναι τόσο ζεστός που μπορεί να προκαλέσει τέτοια εγκαύματα. Το δικαστήριο όρισε αποζημίωση υπέρ της Stella Liebeck ύψους 2.800.000 δολαρίων!
Πηγή:perierga.gr

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον του BBC ζήτησε να εκτελούνται οι απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι δηλώσεις ενός γνωστού παρουσιαστή του BBC και της εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear, ο οποίος πρότεινε "να εκτελούνται μπροστά στις οικογένειές τους" οι δημόσιοι υπάλληλοι που απέργησαν την Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους.


Ο Τζέρεμι Κλάρκσον του BBC ζήτησε να εκτελούνται οι απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι

Ο Ντέιβ Πρέντις, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unison ζήτησε από το BBC να "απολύσει" τον παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον χαρακτηρίζοντας "σκανδαλώδεις" τις δηλώσεις του. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τους νομικούς εκπροσώπους του συνδικάτου να εξετάσουν αν είναι δυνατόν να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του παρουσιαστή.

"Η εκπομπή (κατά την οποία έγιναν οι επίμαχες δηλώσεις) μεταδίδεται σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης, μπροστά σε παιδιά. Η συγγνώμη δεν αρκεί, καλούμε το BBC να τον απολύσει", είπε.

"Μιλούσε σχεδόν όπως ο Καντάφι όταν αναφερόταν στους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές", είπε από την πλευρά της η Κάρεν Τζένινγκς, η αντιπρόεδρος του συνδικάτου.

Ο Κλάρκσον ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή The One Show το βράδυ της Τετάρτης όταν του τέθηκε μια ερώτηση σχετικά με την απεργία περίπου ενός εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων. "Εγώ, θα τους τουφέκιζα όλους. Θα τους έβγαζα έξω και θα τους εκτελούσα μπροστά στις οικογένειές τους", είπε ο παρουσιαστής, που έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσω της εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear. "Θέλω να πω μ' αυτό ότι απεργούν ενώ παίρνουν χρυσές συντάξεις ενώ εμείς πρέπει να δουλεύουμε", πρόσθεσε.

Το BBC ζήτησε συγγνώμη διαβεβαιώνοντας ότι οι δηλώσεις του Κλάρκσον ήταν μια "άκαιρη" προσπάθεια για χιούμορ. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που είναι προσωπικός φίλος του παρουσιαστή, χαρακτήρισε "ανόητες" τις δηλώσεις του προσπαθώντας να τον δικαιολογήσει. "Ήταν προφανώς ανόητο και είμαι σίγουρος ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο".

Ο Κλάρκσον, που είναι πολύ δημοφιλής στη Βρετανία και στις χώρες όπου προβάλλεται η εκπομπή του, είχε κάνει και στο παρελθόν μια μεγαλοπρεπή γκάφα, όταν χαρακτήρισε "ηλίθιο μονόφθαλμο Σκοτσέζο" τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.
Πηγή:ethnos.gr

Είσαι Ούγγρος άστεγος; Πλήρωσε πρόστιμο 600 δολ!


Επιχείρηση «σκούπα» για χιλιάδες αστέγους που υπάρχουν στην Ουγγαρία ξεκινά μέσα από μία νέα νομοθετική ρύθμιση, που κρίνει παράνομους όσους δεν έχουν κάπου να κοιμηθούν, επιβάλλοντας σε αυτούς πρόστιμο 600 δολ. ή ποινή φυλάκισης, ρύθμιση που εγκρίθηκε στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Ουγγαρίας είχαν προτείνει την νομοθεσία με το επιχείρημα ότι η Βουδαπέστη δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στον μεγάλο αριθμό των αστέγων (ξεπερνουν σήμερα τους 10.000) που υπάρχουν στην πρωτεύουσα.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε μεγάλες επικρίσεις κυρίως από φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Πηγή:protothema.gr

Λάρισα: Πρωτάκουστο! Κρατούμενος έκρυψε κινητό τηλέφωνο στον πρωκτό του!


Έχουμε ακούσει άπειρες ιστορίες, με κρατούμενους να προσπαθούν να μεταφέρουν απαγορευμένα αντικείμενα και ουσίες στις φυλακές, αλλά αυτό που θα διαβάσετε είναι πρωτάκουστο...
Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες, στις φυλακές της πόλης, όταν ένας κρατούμενος επέστρεφε από πενθήμερη άδεια. Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν μπει στις φυλακές, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον σταμάτησαν για σωματικό έλεγχο. Δεν βρήκαν τίποτα πάνω του, αλλά πριν τον αφήσουν να περάσει, τον οδήγησαν στον ανιχνευτή μετάλλων, όμοιο με εκείνους που υπάρχουν στα αεροδρόμια.
Ο κρατούμενος έβγαλε από πάνω του κάθε μεταλλικό αντικείμενο και πέρασε από τον ανιχνευτή. Τότε ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος, που υποδηλώνει ότι κάτι μεταλλικό υπάρχει ακόμα επάνω του. Ο ίδιος έκανε τον ανήξερο και είπε στους φύλακες, ότι το μηχάνημα είναι χαλασμένο. «Βγάλε τα ρούχα σου και πέρνα γυμνός», πρόσταξε ο σωφρονιστικός υπάλληλος.
Ο κρατούμενος πέρασε ξανά από το μηχάνημα, γυμνός πιά, αλλά εκείνο επέμενε να χτυπάει! Οι φύλακες που έχουν βέβαια γνώση από τέτοιες ιστορίες, τον οδήγησαν αμέσως για ακτινογραφία όπου διαπίστωσαν ότι η αιτία που ο ανιχνευτής μετάλλων δεν έλεγε να ησυχάσει, ήταν ένα κινητό τηλέφωνο επιμελώς κρυμμένο στο εσωτερικό του… πρωκτού!
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο λόγος που ο κρατούμενος θέλησε να περάσει το κινητό τηλέφωνο, είναι το γεγονός πως μέσα στις φυλακές, πωλούνται μέχρι και με 2.000€ σε κρατούμενους, που θέλουν να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο!
Πηγή:newsit.gr

Άφησαν 40 κόμπρες μέσα στην εφορία


Δυο αγρότες που είχαν σιχαθεί τους διεφθαρμένους υπαλλήλους της εφορίας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με ένα πρωτότυπο τρόπο.
Πήγαν στα γραφεία της τοπικής εφορίας στην Βόρεια Ινδία και άδειασαν τρεις σάκους που ήταν γεμάτοι με 40 ή και περισσότερες κόμπρες!
Όσα ακολούθησαν δεν περιγράφονται! Οι υπάλληλοι άρχισαν τρομοκρατημένοι να ανεβαίνουν στα τραπέζια και τα γραφεία να ουρλιάζουν από φόβο και να τρέχουν να ξεφύγουν!
Τα φίδια τους ακολουθούσαν και ανέβαιναν κι εκείνα στα γραφεία και τις καρέκλες!
Οι αγρότες ζητούσαν να τους δοθούν στοιχεία για την κυριότητα της γης τους κοντά στο χωριό τους αλλά οι υπάλληλοι δεν τους τα έδιναν και ζητούσαν χρήματα!

Πηγή:pathfinder.gr

Απίστευτο τι σημαίνει Coca-Cola και Peugeot στα κινέζικα!


Στην κινέζικη γλώσσα τα ονόματα από διάσημες μάρκες και φίρμες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα ονομασία. Έτσι οι εταιρείες franchise αναγκάζονται να αλλάζουν τα ονόματα, ώστε να διαφημίζονται καλύτερα τα προϊόντα.
Έτσι, η μετάφραση της Nike είναι "ανθεκτικά και επίμονα", της Coca Cola "νόστιμη διασκέδαση" και της Heineken ως "δύναμη της ευτυχίας!"
Για την επιλογή των ονομάτων στα διάφορα προϊόντα, "επιστρατεύονται" ειδικοί σύμβουλοι, προγράμματα υπολογιστών και γλωσσολογικές αναλύσεις.
Στα κινέζικα η Coca Cola προφέρεται "Κεκουκέλε" και σημαίνει "νόστιμη διασκέδαση."
Έτσι ταιριάζει και ηχητικά με την αρχική ονομασία, αλλά σε δελεάζει να καταναλώσεις και το προϊόν!
Το απορρυπαντικό Tide, προφέρεται "Ταϊζί" και σημαίνει: "απαλλάσσει από τη βρομιά."
Η Reebok σημαίνει "γρήγορα βήματα", ενώ τα πατατάκια Lay's προφέρονται Λέσι και μεταφράζονται ως "χαρούμενα πράγματα."
Η BMW μεταφράζεται "πολύτιμο άλογο!"
Τέλος, πολλές εταιρείες αναγκάζονται να αλλάζουν τα ονόματα από διάφορα προϊόντα που θέλουν να λανσάρουν στην κινέζικη αγορά, επειδή στην κινέζικη γλώσσα έχουν αρνητική σημασία.
Για παράδειγμα, η λέξη για τη μηχανή αναζήτησης Bing από τη Microsoft, στα κινέζικα σημαίνει "αρρώστια, ελάττωμα και ιός."
Το αναθεωρημένο όνομα Μπι γινγκ σημαίνει "σίγουρη ανταπόκριση."
Η Peugeot δε, είχε σοβαρό πρόβλημα, καθώς στην κινέζικη αργκό η λέξη σημαίνει "πόρνη!"
Πηγή:cosmo.gr