Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Γέννησε την κόρη της ενώ η ίδια ήταν νεκρή και μετά αναστήθηκε

Μία σπάνια, αν όχι η μοναδική, περίπτωση γέννας μετά θάνατον που δεν έφερε στον κόσμο ένα ορφανό μωρό, καταγράφηκε στο Μιζούρι του Τέξας.
Η Ερικα με την κόρη της και συγγενείς, μετά την έξοδο από την μονάδα εντατικής θεραπείας
Η Ερικα Νιγκρέλι, καθηγήτρια σε γυμνάσιο του Μιζούρι Σίτι, ήταν στην 36η εβδομάδα της κύησής της και περίμενε πλέον τον «πελαργό», παραδίδοντας τα τελευταία μαθήματα πριν φτάσει στον τοκετό.
Μέσα στην τάξη της ήταν που εντελώς απρόσμενα κατέρρευσε, προκαλώντας σοκ σε μαθητές και συναδέλφους. Παρά το ότι της παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση η Ερικα δεν επανήλθε, κάτι που συνεχίστηκε και μετά την άφιξη ασθενοφόρου και την εσπευσμένη μεταφορά της σε παρακείμενο νοσοκομείο.
Αμέσως οι γιατροί προχώρησαν σε μετά θάνατον καισαρική και κατάφεραν να φέρουν στον κόσμο ζωντανή την κόρη της.
Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης οι γιατροί δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια αναζωογόνησης της Ερικα και τελικά κατάφεραν να την επαναφέρουν.
Οπως σημειώνουν οι ειδικοί, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διάσωσης οφείλεται στην εξειδικευμένη νοσοκόμα του σχολείου που έκανε μεθοδικά καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στην γυναίκα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. «Δεν φοβήθηκα ... ήξερα τι έπρεπε να κάνω και οι βοηθοί μου ήταν εκπληκτικοί», αρκέστηκε να σχολιάσει η Τζένιφερ Λονγκόρια για την συμβολή της.
Το μωρό και η μητέρα έμειναν επί τρεις μήνες στην μονάδα εντατικής θεραπείας και είναι μία χαρά στην υγεία τους...
Πηγή:e-go.gr

Συνελήφθη ιδιόρρυθμος διαρρήκτης που μπήκε σε σπίτι για να ποτίσει τα λουλούδια

Ένας άστεγος Τούρκος επωφελήθηκε από την απουσία των ιδιοκτητών ενός σπιτιού στο Μόναχο, στη νότια Γερμανία, για να το διαρρήξει και να. . . ποτίσει τα λουλούδια του κήπου τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης, μια γειτόνισσα που είχε αναλάβει να φροντίζει το σπίτι όσο οι ιδιοκτήτες του έκαναν τις διακοπές τους, αιφνιδιάστηκε όταν είδε μπροστά της τον 39χρονο λάτρη των φυτών. "Τον ρώτησε τι έκανε στον κήπο και εκείνος απάντησε λακωνικά ότι ποτίζει τα λουλούδια", εξήγησε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.
Ο ιδιόρρυθμος διαρρήκτης είχε μπει στο σπίτι, γδύθηκε και έβαλε όλα του τα ρούχα, μαζί και τα παπούτσια, στο πλυντήριο για να κάνει μπουγάδα.
"Κατόπιν ντύθηκε δανειζόμενος ρούχα από την ντουλάπα του οικοδεσπότη του (. . .) κι έκατσε να φάει. Μετά απ' όλ' αυτά, πήγε στον κήπο για να ασχοληθεί με τα φυτά", εξήγησε ο εκπρόσωπος.
Ο 39χρονος συνελήφθη αλλά δεν οδηγήθηκε στη φυλακή. Κατόπιν δικαστικής εντολής, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Οι τουρκικές αερογραμμές τους πήγαν σε... λάθος ήπειρο

Ενα ζευγάρι Αμερικανών ξεκίνησε από το Λος Αντζελες για τις ακτές της Αφρικής στον Ατλαντικό, αλλά κατέληξε στις βόρειες ακτές του Κόλπου της Βεγγάλης στην Ασία.
Οι τουρκικές αερογραμμές τους πήγαν σε... λάθος ήπειρο
Η Σάντι Βαλντιβιέεζο και ο σύζυγός της Τριέτ Βό πήγαν πριν από λίγο καιρό στην Turkish Airlines προκειμένου να κλείσουν ένα ταξίδι στο Ντακάρ της Σενεγάλης, μέσω της Πόλης. Ο υπάλληλος στον οποίο απευθύνθηκαν τους έκλεισε και παρέδωσε τα εισιτήρια, που είχαν επάνω τους τον χαρακτηριστικό κωδικό DAC. Οταν ξεκίνησε το ταξίδι τους, όλα έδειχναν εξαιρετικά, εντός και εκτός αεροσκάφους. Μέχρι την αλλαγή αεροσκάφους στην Κωνσταντινούπολη δεν υπήρξε καμία ανησυχία.
«Υποθέτω ότι απλώς ακολουθούσαμε όσα έγραφε το εισιτήριό μας, και αυτό είχε τυπωμένο πάνω του το DAC ... Απλώς υποθέτει κανείς ότι όλα είναι σωστά», είπε προ ημερών η Βαλντιβιέζο στους Λος Αντζελες Τάιμς. Ακόμη και «όταν η αεροσυνοδός είπε ότι πλέον κατευθυνόμαστε στη Ντάκα, υποθέσαμε ότι έτσι προφέρεται το Ντακάρ με τουρκική προφορά».
Κάποια στιγμή ωστόσο το ζευγάρι ξύπνησε και κοιτώντας στις οθόνες του αεροσκάφους ανακάλυψε με έκπληξη ότι πετούν πάνω από τη Μέση Ανατολή. Η διαπίστωση αυτή τους έκανε να κοιτάξουν προσεκτικότερα τους άλλους επιβάτες, για να διαπιστώσουν ότι ήταν στην πλειοψηφία τους ασιάτες, ενώ απουσίαζαν άτομα αφρικανικής καταγωγής. «Τότε καταλάβαμε ότι έχει γίνει ένα μεγάλο λάθος».
Οταν προσγειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, 11.000 χλμ. μακριά από τον προορισμό τους, άρχισε ένας μαραθώνιος, προκειμένου να διαπιστωθεί τελικά ότι το ζευγάρι είχε όντως ζητήσει να πάει στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Ο υπάλληλος της εταιρείας στο Λος Αντζελες είχε βάλει κατά λάθος στο σύστημα κρατήσεων τον κωδικό της Ντάκα αντί του Ντακάρ, που ήταν DKR.
Η εταιρεία τους έστειλε στο σωστό προορισμό χωρίς επιπλέον χρέωση 12 ώρες μετά και τους υποσχέθηκε ένα ακόμη δωρεάν ταξίδι προς όποιο προορισμό διαλέξουν...
Πηγή:e-go.gr

Κλείνουμε τα κλιματιστικά, ελάτε χωρίς κάλτσες

Απίστευτη εντολή από τον κρατικό μηχανισμό του Πακιστάν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να πηγαίνουν στη δουλειά τους χωρίς κάλτσες!

Το Πακιστάν ζήτησε από τους δημόσιους υπαλλήλους να μην φορούν κάλτσες στην εργασία τους αφού οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να κλείσουν τα κλιματιστικά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την χώρα.
Η απόφαση να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά στις υπηρεσίες και στα άλλα κρατικά κτίρια ελήφθη εξαιτίας των πολύωρων μπλακ-άουτ, τα οποία σε ορισμένες περιοχές διαρκούν ακόμα και 20 ώρες.
"Δεν θα γίνεται πλέον χρήση των κλιματιστικών σε δημόσια γραφεία μέχρι να υπάρξει πρόοδος στην κατάσταση στον τομέα της ενέργειας", επισημαίνεται στην οδηγία που δημοσιοποίησε το υπουργικό συμβούλιο.
Με τις θερμοκρασίες στο Πακιστάν να φτάνουν και να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, η κατάσταση είναι ανυπόφορη, ειδικά σε περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν μπορούν λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση να αντλήσουν νερό.
Αυτό που κυρίως υπογραμμίζεται στην κυβερνητική οδηγία είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι για να αντιμετωπίσουν την αφόρητη ζέστη δεν πρέπει να φορούν τα μοκασίνια και τα σανδάλια τους με κάλτσες.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ψάχνουν άνθρωπο για να τρομάζει αρκούδες

Μια πολύ περίεργη αγγελία δημοσιεύθηκε σε νορβηγική εφημερίδα. Ζητείται υπάλληλος με βροντερή φωνή, ώστε να διώχνει πολικές αρκούδες.

Πρόκειται για μια δύσκολη δουλειά που απαιτεί και ιδιαίτερα προσόντα. Συγκεκριμένα εάν έχετε δυνατή φωνή και δεν είστε πολύ τρομακτικοί , τότε είστε οι κατάλληλοι γι' αυτήν την θέση εργασίας.
Μοναδική αρμοδιότητα να φωνάζετε δυνατά στις πολικές αρκούδες ώστε να απομακρύνονται και να μπορούν οι επιστήμονες να πραγματοποιήσουν ένα σημαντικό έργο.
Φυσικά δεν πρόκειται για πλάκα αφού η συγκεκριμένη αγγελία δημοσιεύθηκε σε νορβηγική εφημερίδα και είναι επείγουσα η ανεύρεση του κατάλληλου για την θέση καθώς στην περιοχή Svalbard,της Νορβηγίας, οι αρκούδες φθάνουν τις 3.000 σε αντίθεση με τους ανθρώπους που δεν ξεπερνούν τους 2.400.
Όπως είναι αναμενόμενο οι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλεια τους, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της περιοχής Odd Olsen Ingeο να αναγκαστεί να δημιουργήσει την συγκεκριμένη θέση εργασίας.
Η αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι μια ικανότητα που χρειάζεται για να πάρετε την δουλειά, ωστόσο η βροντερή φωνή είναι απαραίτητη.
Πηγή:news247.gr

To πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο!

Η Santa Cruz del Islote βρίσκεται στα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής, ανοικτά των ακτών της Κολομβίας. Η έκτασή του δεν ξεπερνάει τα 0,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι κάτοικοί του αριθμούν περίπου τους 1.247. Παρόλο, όμως, το μικρό μέγεθός του αλλά και τους λίγους ντόπιους, θεωρείται ως το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο!
perierga.gr - Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο!
Οι κατοικίες (καλύβες και χτιστά σπίτια) καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την έκταση του νησιού, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τη θάλασσα, ενώ μόνο μία κεντρική πλατεία συγκεντρώνει τις βασικές δραστηριότητες των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα.
perierga.gr - Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο!
Σχολεία, υπηρεσίες και καταστήματα δεν υπάρχουν και έτσι οι ντόπιοι αναγκάζονται να μετακινηθούν εκτός νησιού όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα… πόδια τους για να πάνε από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο διά ξηράς, αλλά και τις βάρκες, διασχίζοντας τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής.
perierga.gr - Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο!
Δυο τρία δέντρα αποτελούν τη μοναδική βλάστηση του νησιού, το οποίο συγκεντρώνει τους καλοκαιρινούς μήνες αρκετούς επισκέπτες, οι οποίοι διαμένουν στο ένα και μοναδικό ξενοδοχείο του νησιού.
Πηγή:perierga.gr

Κατηγορούν τη Μέρκελ για την αποτυχία της Γιουροβίζιον

Πικραμένοι από την κακή επίδοσή τους στην Γιουροβίζιον, ορισμένοι Γερμανοί κατηγορούν τη σκληρή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ για την αποτυχία τους στη Γιουροβίζιον.
Κατηγορούν τη Μέρκελ για την αποτυχία της Γιουροβίζιον
Η Γερμανία ήρθε 6η από το τέλος στο διαγωνισμό τραγουδιού, καταφέρνοντας να συλλέξει μόλις 18 βαθμούς από 5 κράτη (από τα συνολικά 34 που συμμετέχουν στο διαγωνισμό). Βαθμούς στη Γερμανία έδωσαν η Αυστρία, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Αλβανία και την Ελβετία.
"Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο στη στάση αυτή απέναντι στη γερμανική συμμετοχή--δεν θέλω να πω ότι 'αυτοί ήταν 18 βαθμοί για την Άγγελα Μέρκελ'. Όμως όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι στη σκηνή δεν κρίνονταν μόνο οι Cascada, αλλά ολόκληρη η Γερμανία", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο συντονιστής ροής του δικτύου ARD Τόμας Σράιμπερ.
"Είναι ανεξήγητο. Μήπως σημαίνει ότι δεν αρέσουμε στον κόσμο; Υπάρχουν κάποια ψήγματα αλήθειας σε αυτό. Στον τελικό του Champions League την επόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχουν δύο γερμανικές ομάδες και ίσως ο κόσμος να μην ήθελε η Γερμανία να κερδίσει και την Γιουροβίζιον", δήλωσε από την πλευρά του ο σχολιαστής του ARD, Πέτερ Ούρμπαν, επισημαίνοντας ότι η τραγουδίστρια των Cascada Νάταλι Χόρλερ πήρε την 21η θέση παρά το ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την θεωρούσαν φαβορί.
Πηγή:e-go.gr

Ο σύζυγος έβλεπε τον εραστή να το «σκάει» από το παράθυρο


Ο σύζυγος έπιασε στα... πράσα το παράνομο ζευγάρι. Ο εραστής, ημίγυμνος, κατάφερε να το σκάσει την ώρα που το ανδρόγυνο καυγάδιζε στο μπαλκόνι και γινόταν... θέαμα για τους περαστικούς.
Πραγματικό... πανηγύρι στήθηκε κάτω από το σπίτι του ζευγαριού στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
Η κυρία είχε «πονηρό» ραντεβού με κύριο, που όμως δεν ήταν ο άνδρας της. Ο οποίος όμως μπήκε ξαφνικά στο σπίτι και τους βρήκε σε... περιπτύξεις. Και τότε, άρχισαν όλα.
Ο εραστής έτρεξε να κρυφτεί. Αλλά μάλλον εγκλωβίστηκε. Και φορώντας μόνο το εσώρουχό του, βρήκε διέξοδο: το παράθυρο. Έδεσε ένα σεντόνι με κόμπους και άρχισε την κατάβαση από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου.
Όσο εκείνος προσπαθούσε να διαφύγει, ο άνδρας και η γυναίκα του τσακώνονταν στο μπαλκόνι. «Τίνος το πουκάμισο είναι αυτό» τη ρωτάει κι εκείνη φωνάζοντας, πετάει το... πειστήριο του «εγκλήματος» στο δρόμο. Το καυγάς τους δεν άργησε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των περαστικών.
Το... πλήθος ζητοκραυγάζει και φωνάζει «κερατά, κερατά» στον απατημένο σύζυγο, που σε έξαλλη κατάσταση ανοίγει διάλογο και με τον εραστή της γυναίκας του, όταν τον βλέπει να βγαίνει από το παράθυρο για να διαφύγει!
Για καλή τύχη του κυρίου που έκανε... κατάβαση, στο σημείο έφτασε η αστυνομία και εκείνος πήδηξε στο κενό για να προσγειωθεί στο ειδικό στρώμα και να... εξαφανιστεί, εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο!
Φυσικά, όσοι ήταν μπροστά στο απίστευτο περιστατικό, δεν άργησαν να σηκώσουν τα κινητά τους τηλέφωνά, να καταγράψουν στη στιγμή και φυσικά να την «ανεβάσουν» στο ιντερνετ!
Δείτε ΤΟ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Πηγή:newsit.gr