Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο Έλληνας Chuck Norris.......Αχιλλέας Μπέος

Το πρόσωπο της χθεσινής ημέρας ήταν, αναμφίβολα, ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου έχει αναδειχθεί σε νέο… Chuck Norris, αν κρίνουμε από τα ανέκδοτα που έχουν ήδη δημοσιευτεί γι’ αυτόν σε Facebook και twitter. Διαβάστε τα καλύτερα.
- Ο Μπέος εχει «στήσει» τον Chuck Norris σε ραντεβού…
- Ο Μπέος «έστησε» τον αγώνα Chuck Norris vs Bruce Lee στο Κολοσσαίο.
- Φήμες λένε ότι ο Μπέος «έστησε» και το Δαβίδ Vs Γολιάθ.
- Ο Μπέος είχε «στήσει» και τις εκλογές του 2000, ΝΔ στο ημίχρονο και ΠΑΣΟΚ τελικό.
- Ο Μπέος «έστησε» τον τρωικό πόλεμο και έστειλε το Δούρειο Ίππο στον Οδυσσέα.
- Η λύση για την κρίση. Στο υπουργείο οικονομικών Ψωμιάδης-Μπέος, να «στήνουν» παιχνίδια και να κερδίζει το κράτος.
- Ο Μπέος επαιξε Over ημίχρονο, Under τελικό… και το ‘πιασε.
- Ο Μπέος «έστησε» τον αγώνα σκάκι Κασπάροφ εναντίον του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή της IBΜ.
- Ο Μπέος «έστησε» και το Χαβάη 5-0.
- Ο Μπέος αν-έστησε το Λάζαρο.
- Τι έπαιξε ο Μπέος μόλις έφυγε από τον ανακριτή; Προφυλακιστέος ημίχρονο, έξω τελικό.
- Το ποτό που πίνει ο Μπέος είναι βότκα με «στημένο» λεμόνι.
- Το χυμό του ο Μπέος τον πίνει πάντα φρεσκο-»στημένο».
- Ο Μπέος «στήνει»… μπλόκα στην τροχαία.
- Ο Μπέος έχει «στήσει» τα κινούμενα σχέδια, γι’αυτό κερδίζουν πάντα οι καλοί στο τέλος…
- Ο Μπέος είχε στήσει το Facebook πριν από τον Mark Zuckerberg.
- O Μπέος έχει «στήσει» τις σκηνές των αγανακτισμένων.
- Ο Μπέος «στήνει» πάγκο στην Ερμού.
- Τι είπε ο Μπέος όταν τον ανέκρινε ο εισαγγελέας; «Μαζί τα στήσαμε!»
- Η αγαπημένη φράση του Μπέου στο sex: »Στήσου» κι έρχομαι…
- Το αγαπημένο τραγούδι του Μπέου είναι το «Σε ‘στησαν σε μια γωνιά»…
- Ο Μπέος ποτέ δεν είχε κοπέλα γιατί την «έστηνε» στο πρώτο ραντεβού.
- Ο Μπέος πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό σποτ του «Πάμε Στοίχημα» με σλόγκαν: «Τό ‘στησες! Τό ‘παιξες;»
- O Μπέος στήνει πιο γρήγορα από τον καθένα τα έπιπλα του ΙΚΕΑ.
- Ο Μπέος δεν ανοίγει όλα του τα γράμματα. Μόνο τα συ-στημένα.
- Σοκ και… Μπέος.

Αντιδράσεις Μαρινάκη - Μπουρούση

Τα δύο ονόματα που απασχολούν περισσότερο με την όποια εμπλοκή τους στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού ,Γιάννης Μπουρούσης, που από σπόντα το όνομα του ακούστηκε σε μια συνομιλία με τον Μάκη Ψωμιάδη να συνομιλεί για "φάρμακα".
O Bαγγέλης Μαρινάκης κατά την παρουσίαση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού,Φέισα, τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο των στημένων που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Μας ρίχνουν λάσπη".Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα στημένα ήταν οι εξής:
"Τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα που ξεκίνησαν τον πόλεμο τον Φλεβάρη, τα ίδια κέντρα συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη τώρα. Η υπόθεση των στημένων αγώνων ούτε μας αφορά ούτε μας αγγίζει. Όσο για την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουνε αδίκημα".


Από την άλλη ο  Γιάννης Μπουρούσης τοποθετήθηκε επίσημα για τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη της "φαρμακερής" τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Μάκη Ψωμιάδη: "Oυδέποτε έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών και είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να προσέλθω ενώπιον της Δικαιοσύνης, Ζητώ συγγνώμη".

Spiegel: Η Γερμανία "βασίλισσα των χρεών του 20ου αιώνα"

“Πραγματικά ασήμαντα” χαρακτήρισε τα σημερινά ελληνικά προβλήματα σε σύγκριση με τη γερμανική αθέτηση πληρωμών χρέους τη δεκαετία του 1930, ο Ιστορικός Οικονομίας, Albrecht Ritschl, χρίζοντας τη Γερμανία “βασίλισσα των χρεών”. “Υπολογίζοντας με βάση το ποσό των ζημιών, σε σχέση με τις οικονομικές επιδόσεις, η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος παραβάτης χρέους του 20ου αιώνα”, είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το Βερολίνο για αδικαιολόγητα αδιάλλακτη στάση απέναντι στην Αθήνα.


Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο κ. Ritschl υπογράμμισε, ότι κατά τον 20 αιώνα, η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για τις μεγαλύτερες εθνικές χρεοκοπίες της πρόσφατης ιστορίας.
“Είναι μόνο χάρη στις ΗΠΑ, που θυσίασε τεράστια ποσά χρημάτων μετά από αμφότερους τους πολέμους, τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που η Γερμανία είναι σήμερα οικονομικά σταθερή και κρατάει τα σκήπτρα του επικεφαλής της Ευρώπης. Αυτό το γεγονός, δυστυχώς, συχνά μοιάζει να ξεχνιέται”.
Αφηγούμενος τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο κ Ritschl είπε:
“Από το 1924 μέχρι το 1929, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης έζησε με πίστωση ενώ μέχρι που δανείστηκε τα χρήματα που χρειαζόταν τις αποζημιώσεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου από την Αμερική. Αυτή η πιστωτική πυραμίδα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931. Τα χρήματα εξαφανίστηκαν, η ζημία για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τεράστια και η επίδραση στην παγκόσμια οικονομία ήταν καταστροφική”.
“Αμέσως μετά όμως, η Αμερική έλαβε άμεσα μέτρα για να εξασφαλίσει δεν θα υπάρξει επανάληψη των απαιτήσεων για υψηλές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Με λίγες μόνο εξαιρέσεις, όλες αυτές οι απαιτήσεις τέθηκαν στο περιθώριο μέχρι την μελλοντική επανένωση της Γερμανίας. Για τη Γερμανία, αυτή ήταν μια σωτήρια χειρονομία, και αποτέλεσε την πραγματική οικονομική βάση του Wirtschaftswunder, ή αλλιώς του οικονομικού θαύματος (που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950).
Αυτό σήμαινε ωστόσο ότι και τα θύματα της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη έπρεπε, επίσης, να παραιτηθούν από τις αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων”.

Εξηγώντας πόσες φορές κατά το παρελθόν, έχει γίνει αφερέγγυα η Γερμανία, είπε:
“Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα μόνο, ωστόσο, αυτό έγινε τουλάχιστον τρεις φορές. Μετά την πρώτη αθέτηση πληρωμών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε γερμανικό «κούρεμα» το 1953, μειώνοντας το πρόβλημα του χρέους της σε σχεδόν τίποτα.
Η Γερμανία έχει σε πολύ καλή θέση από τότε, ακόμη και όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα βάρη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις συνέπειες της γερμανικής κατοχής. Επιπλέον, η Γερμανία είχε ακόμα μια περίοδο μη πληρωμής το 1990”.

Πηγή: cosmo.gr

Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ απο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

“Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες 575 δισ. ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στους Έλληνες, από ό,τι οι Έλληνες στη Γερμανία”, σημειώνει ο Οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Ζακ Ντελπλά, τονίζοντας πως “εν πάση περιπτώσει, ζουν στο ίδιο οικοσύστημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι”.

Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα “Les Echos”, ο Γάλλος οικονομολόγος εξήγησε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση της χώρας μας.
“Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη, δηλώνει.
Ο Ντελπλά, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε.
“Σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη”, που ζητά την πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη, “οφείλει σήμερα να σώσει την Ελλάδα”.
Ιδιαίτερα για την Ελλάδα ο Γάλλος οικονομολόγος εκτιμά ότι θα μπορούσε μέσα στην επόμενη 15ετία να μειώσει το χρέος της κάτω από το 60% “αξιοποιώντας την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά και τα νησιά της που καθιστούν τη χώρα θαυμάσιο προορισμό για ολόκληρη την Ευρώπη”.
Πηγή: cosmo.gr

Να πως γίνεσαι Μπομπ σφουγγαράκης

Να τι μπορεί να κάνει ένας αγρότης όταν βαριέται καθώς κάνει μπάλες από σανό. Δείτε σ' αυτό το εκπληκτικό βίντεο πως ένας άνθρωπος μετατρέπεται σε Μπομπ σφουγγαράκη, βγάζοντας τα ρούχα και βουτώντας μέσα στη μηχανή.
Δεν ξέρω το πόσο επικύνδυνο είναι, αλλά είναι πολύ αστείο και ο τύπος φαίνεται να το διασκεδάζει αρκετά.....

Μητσικώστας για τα στημένα

Η άποψη του απολαυστκού Μητσικώστα για τα γεγονότα που συγκλονίζουν το ποδόσφαιρο με το "Μitsi Mouse"

28o Eπεισόδιο Mitsi Mouse (Web Episode) by Mitsi-mouse

Φάκελος στημένα


Και ξαφνικά στην Ελλάδα ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια!!!Ανεξάρτητα πάντως από τις όποιες οπαδικές μας προτιμήσεις πρέπει όλοι να ζητήσουμε επιτέλους να καθαρίσει αυτός ο τόπος από διάφορους που μαγαρίζουν το αγαπημένο μας άθλημα.

Ο ασκός του Αιόλου για τα στημένα παιχνίδια άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης με τη σύλληψη 10 ατόμων και η συνέχεια αναμένεται το ίδιο εντυπωσιακή.Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου είναι καταπέλτης και συνολικά εμπλέκονται 83 άτομα, τα οποία είναι επίσης γνωστά και έχουν θητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η λίστα δημοσιοποιήθηκε πρώτη από την ιστοσελίδα της Real News και προκαλεί αίσθηση, καθώς στον Β.Μαρινάκη, αποδίδεται η κατηγορία "για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, τελεσθείσα κατ΄εξακολούθηση".
 Η εισαγγελέας προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης στον πρόεδρο του Ολυμπιακού (η οποία έχει ήδη ασκηθεί) και αποδίδει την ίδια κατηγορία και στον Αθανάσιο Κανελλόπουλο, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ.
 Επίσης μέσα στους 83 συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα του διεθνή ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλου, του ποδοσφαιριστή του Άρη Κώστα Μενδρινού, του ποδοσφαιριστή του Διαγόρα Χοσέ Ρέγες, του διαιτητή Καλόπουλου και του βοηθού διαιτητή Τρύφωνος.Πηγή:sport24.gr

Ο κομπλεξικός κύριος ...Πελέ


Για μια ακόμη φορά ο Πελέ απέδειξε πόσο κομπλεξικός είναι, κάνοντας από μόνος του σύγκριση μεταξύ του εαυτού του και του Μέσι.Χαρακτηριστικά στο περιθώριο της κατάκτησης του Κόπα Λιμπερταδόρες από την αγαπημένη του ομάδα, τη Σάντος, δήλωσε:«Με ρωτάτε αν ο Μέσι είναι καλύτερος του Πελέ; Για να φθάσει εκεί που πήγα εγώ πρέπει να σκοράρει πάνω από 1283 γκολ».
Ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος και στο νέο μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας, Νέιμαρ, δήλωσε:«Ο Νέιμαρ είναι μεγάλο ταλέντο. Ελπίζω να μην καταλήξει σαν τον Μέσι που παίζει καλά με την ομάδα του και δεν κάνει τίποτα με την εθνική του ομάδα».
Δεν γνωρίζω αν ο Πελέ έχει πείσει τον εαυτό του ότι δεν πρόκειται ποτέ κανένας να ξεπεράσει τις επιδόσεις του και να χαρακτηριστεί καλύτερος ποδοσφαιριστής από αυτόν, αλλά σίγουρο είναι ένα.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κομπλεξάρα από αυτό το μεγάλο ποδοσφαιριστή, αλλά πολύ κακό χαρακτήρα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις το αργοκίνητο και πιο άτεχνο ποδόσφαιρο που έπαιζαν στη δεκαετία του '70, με το σημερινό.
Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο Πελέ, εκτός της Εθνικής Βραζιλίας, τα υπόλοιπα τέρματα τα έβαλε απέναντι σε υπερομάδες στη Λατινική Αμερική, στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το Αμερικάνικο, και όχι στα υποανάπτυκτα πρωταθλήματα της Ευρώπης.Κι εγω φίλε μου στην αλάνα της γειτονιάς μου έχω βάλει 1500 γκολ, είμαι ο καλύτερος παίχτης του κόσμου?

100χρονος εναντίον 80χρονου γιου, για τα μάτια 50χρονης Βουλγάρας!!

Όσοι τους είδαν στα δικαστήρια του Ηρακλείου δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν! Ένας υπεραιωνόβιος Ηρακλειώτης και ο... 80χρονος γιος του, καθώς έφτασαν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες για τα μάτια μιας 50χρονης Βουλγάρας!

Η ιστορία, που πήρε μεγάλες διαστάσεις πριν από μερικές μέρες, διαδραματίστηκε σε ένα από τα κεφαλοχώρια του Ηρακλείου.
Ο 80χρονος για τις ανάγκες της κατάκοιτης μητέρας του, προσέλαβε μια γυναικα από τη Βουλγαρία, η οποία εγκαταστάθηκε στο σπίτι, κι από τις πρώτες μέρες έφερε τα πάνω-κάτω στο σπιτικό της οικογένειας.
Ο 100χρονος σύζυγος της γυναίκας γρήγορα... λιμπίστηκε τα κάλλη της 50χρονης γυναίκας, η οποία όμως έκανε τα γλυκά μάτια και στον 80χρονο γιο του κι έτσι πατέρας και γιος έγιναν απο δυο χωριά χωριάτες με αποκορύφωμα τη μεταφορά της διένεξης στο δικαστήριο, όπου διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους!
Oι δύο άντρες στις δυο γωνιές της δικαστικής αίθουσας και οι δικηγόροι και οι συγγενείς στη μέση. Τελικώς, λίγο πριν την εκφώνηση της υπόθεσης, υπήρξε συμβιβασμός κι έτσι επέστρεψε η νηνεμία και η καταλαγή μεταξύ πατέρα και γιου, ενώ όπως είναι φυσικό η 50χρονη Βουλγάρα πήρε...πόδι από το σπίτι!Πηγή:cosmo.gr

 

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αιώρα για τέλειο ύπνο




Πάμε σε ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, τον ύπνο. Εσείς που πιστεύεται ότι γίνεται ο καλύτερος ύπνος?Σε κρεβάτι, σε καναπέ, στο πάτωμα? Τίποτα απ'όλα αυτά, αφού Ελβετοί επιστήμονες απέδειξαν σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγαν ότι η καλύτερη ποιότητα ύπνου επιτυγχάνεται σε αιώρα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους Σόφι Σβαρτς και Μισέλ Μουλετάλερ του πανεπιστημίου της Γενεύης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο έγκριτο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τις βρετανικές "Ιντιπέντεντ" και "Τέλεγκραφ", έκαναν πειράματα με μια ομάδα 12 εθελοντών στους οποίους έκαναν ηλεκτροεγκεφαλογράφημα την ώρα ενός μεσημεριανού ύπνου διάρκειας 45 λεπτών, ενώ άλλα μηχανήματα κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών και των μυών.
Οι επιστήμονες, μελετώντας κυρίως τα εγκεφαλικά κύματα, διαπίστωσαν ότι η αιώρα επιτρέπει αφενός πιο γρήγορο ύπνο και αφετέρου καλύτερη ποιότητα ύπνου, καθώς είναι γενικά πιο βαθύς.
Η ελαφρά αιώρηση του σώματος αποδεικνύεται ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με ένα ακίνητο κρεβάτι.
Οι ερευνητές θα κάνουν νέα πειράματα για να δουν αν η θετική επίδραση της αιώρας διατηρείται και σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ύπνου, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την καταπολέμηση της νυχτερινής αϋπνίας ή ακόμα και για τη βελτίωση της μνήμης μετά από ένα τραυματισμό.
Δεν είναι τυχαίο, λένε οι επιστήμονες, ότι προ αμνημονεύτων ετών, οι άνθρωποι νανουρίζουν τα μωρά τους σε κούνιες ή ότι οι ηλικιωμένοι αποκοιμιούνται ευκολότερα σε κουνιστές πολυθρόνες.
Πηγή: cosmo.gr

"Άσχημος ιός" στην ιστοσελίδα των όμορφων



Ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για "όμορφους ανθρώπους" έπεσε θύμα ενός ιού, με την χαρακτηριστική ονομασία Σρεκ, ο οποίος επέτρεψε σε χιλιάδες "άσχημους" υποψηφίους να γίνουν μέλη της ιστοσελίδας.
Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος θέλει να γίνει μέλος της ιστοσελίδας beautifulPeople.com, πρέπει να περάσει από διάφορα τεστ αξιολόγησης, δηλαδή να ψηφίσουν τα άλλα μέλη αν είναι αρκετά όμορφος για να ανήκει στο site!Ίσως να ακούγεται λίγο ρατσιστικό...
Μετά την επίθεση του ιού όμως, η συγκεκριμένη διαδικασία παρακάμφθηκε και έτσι ο καθένας μπορούσε να γίνει μέλος, ανεξαρτήτως της εμφάνισής του.
Μάλιστα, ο διαχειριστής του site, Γκρεγκ Χοτζ, περιέγραψε το πρόβλημα χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για εκατοντάδες νέα μέλη που έγιναν αποδεκτά, τα οποία δεν ήταν και “πίνακες ζωγραφικής!
Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και επιδιορθώσαμε τη ζημιά από τον ιό Σρεκ, ενώ στη συνέχεια υποβάλαμε τα νέα μέλη στην καθιερωμένη και δημοκρατική ψηφοφορία! Φυσικά στο τέλος χάσαμε περίπου 30.000 νέες προσθήκες” είπε ο Χοτζ.
Δεν σταμάτησε εκεί όμως ο Χοτζ και ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη που έγιναν αποδεκτά όσο υπήρχε ο ιός, τα οποία “νόμισαν έστω και για λίγο ότι είναι όμορφοι.”!Πηγή: cosmo.gr
Μου αρέσει που στο άρθρο λέει ότι ίσως να ακούγεται λίγο ρατσιστικό. Μας κάνουν πλάκα? Κοίτα κάτο προβλήματα που έχει ο κόσμος. Και το πιο αστείο είναι ότι υπάρχει κόσμος που γράφεται σε τέοια site.Ήμαρτον......που θα'λεγε και ο Γεωργίου

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Και η άρση μονιμότητας στο προσκήνιο




Σύσταση επιτροπής προσωπικοτήτων (20-25 ατόμων) για το δημοψήφισμα. Θα περιλαμβάνει πολλές ερωτήσεις, ενώ αναμένεται να θέτει το ζήτημα άρσης μονιμότητας στον δημόσιο τομέα
Στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, η κυβέρνηση θέτει ουσιαστικά θέμα άρσης της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μετά την αξιολόγηση των υπαλλήλων των οργανισμών που καταργούνται.
Με αφορμή τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου περί μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", επισήμανε ότι τέτοιες απόψεις έχουν εκφραστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και από διάφορες πλευρές.
Στη συζήτηση για την αλλαγή του Συντάγματος, την οποία θα ανοίξει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, θα συζητηθεί, όπως σημείωσε, και αυτή η άποψη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και με γνώμονα την αντιστοίχιση του αριθμού των υπαλλήλων με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.Πηγή:news247.gr
Επειδή όμως πολλές συζητήσεις γίνονται περί αλλαγών, τώρα που υπάρχει και η αναθεώρηση του συντάγματος, ίσως θα 'πρεπε να τους ενδιαφέρουν κι άλλα πράγματα.Τη ωραιότερη σύνοψη αυτών έκανε με σχόλιο του ο nvat2011 στο συγκεκριμένο άρθρο.Λέει τα εξής:
"Προτείνω να συμπεριληφθούν και τα παρακάτω στο δημοψήφισμα:
* Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας 
* Απαραίτητη 10ετής αποδεδειγμένη εργασία για διεκδίκηση βουλευτικής θέσης 
* 2ετής προϋπηρεσία για πρόσληψη στο δημόσιο 
* Κατάργηση παραγραφής αδικημάτων που τελέστηκαν από πολιτικά πρόσωπα 
* Δήμευση περιουσίας όταν διαπιστώνονται σκάνδαλα τα οποία δεν μπορούν να αποζημιώσουν οι ένοχοι 
* Σύνδεση αποδοχών πολιτικών και υπαλλ'ηλων της Βουλής με τον κατώτατο μισθό(επί κάποιο συντελεστή) 
* Η θητεία ως βουλευτής να προσμετράται στα συντάξιμα χρόνια, αλλά να μη δίνει σύνταξη"
Νομίζω πως από όσα έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες, αυτά θα έπρεπε να συζητηθούν πρώτα. Δεν ξέρω αν είναι δική του άποψη ή αν εκφράζεται και από αλλού, πάντως είναι ότι πιο ουσιώδες έχει ακουστεί.


Ο Λουκάνικος γίνεται πρωταγωνιστής και στην Ευρώπη!



Η φωτογραφία του Λουκάνικου, του σκύλου που δεν χάνει διαδήλωση στην Ελλάδα, στάλθηκε σε εταιρεία ενόψει της διαφημιστικής καμπάνια νέου μοντέλου φωτογραφικής μηχανής. Η "δράση" του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας που μέχρι και το BBC έκανε προς τιμήν του λαγωνικού που μυρίζεται τις κινητοποιήσεις και δεν έχει χάσει ούτε μια.
Τώρα ο Λουκάνικος, όπως είναι το όνομα του ολογράφως, είναι πιθανό να πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση της Nikon, υπό το σλόγκαν "Εγώ είμαι η Αντίσταση".
Η εταιρεία διεξάγει διαγωνισμό για το μοντέλο Nikon D5100, ο οποίος ζητά από τους αναγνώστες να βγάλουν φωτογραφίες που μπορούν να δημοσιευτούν σε διαφημίσεις.
Ένας από τους αναγνώστες έστειλε την εικόνα του Λουκάνικου, που έχει γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο.
Ο αξιολάτρευτος Λουκ έχει αγαπηθεί από πολλούς αφού αξιοσημείωτα είναι και τα γκρουπάκια που έχουν δημιουργηθεί προς τιμήν του Λουκάνικου στο Facebook: "λουκάνικος (loukanikos) - για πρωθυπουργός εθνικής ενότητας" ή  "ο σκύλος που δεν έχει χάσει καμία διαδήλωση".
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τις παρατηρήσεις και τις φωτογραφίες του Λουκάνικου, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τον λογαριασμό του στο twitter @rebeldog_ath ενώ το rebel dog στο tumblr φιλοξενεί όλο το μέχρι τώρα διαθέσιμο υλικό που υπάρχει για τον επαναστάτη σκύλο.

Πηγή: news247.gr



Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εγκλήματα!!

Με αφορμή την επανάληψη που ξεκίνησε ο Αnt1 σε μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν παιχθεί στη Ελλήνική τηλεόραση, τα "Εγκλήματα" ,είναι ωραίο να θυμηθούμε τον κορυφαίο Αθηνόδωρο Προύσαλη στο  ρόλο του παππού...

Ντρόπη σε όσους παπάδες παίρνουν....φιλοδώρημα!!




Το φιλοδώρημά του ήθελε ιερέας σε χωριό της Λαμίας, προκειμένου να διαβάσει το "υπέρ υγείας" ηλικιωμένης πιστής. Όταν αυτή του έδωσε ένα ευρώ, ο παπάς της γύρισε την πλάτη
Δεν σεβάστηκε ούτε τους όρκους, ούτε Θεό, αλλά ούτε και μία ηλικιωμένη που συμπλήρωσε σε χαρτί τα ονόματα της οικογένειάς της, για το οποία ήθελε να ακουστεί η "υπερ υγείας" δέηση.
Η ηλικιωμένη από χωριό της Λαμίας άφησε στην παλάμη του ιερέα το σχετικό χαρτί και ο ίδιος δεν δίστασε να ανοίξει και την άλλη του παλάμη, ζητώντας χρήματα για την "παρεχόμενη υπηρεσία".
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το lamiareport. gr, ο παπάς άπλωσε και την άλλη παλάμη για να πάρει ... το κατιτίς του και όταν άκουσε από το στόμα της ηλικιωμένης ότι "δεν έχω άλλα παππούλη μου, παρά μόνο λίγα ψιλά", δεν δίστασε να γυρίσει την πλάτη του και να απαξιώσει την ηλικιωμένη πιστή.
Οι πιστοί που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό, έμειναν άφωνοι και κατήγγειλαν το περιστατικό.
"Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Μου ήρθε να διακόψω τη λειτουργία... Είναι ντροπή αυτά που γίνονται", ανέφερε πιστή.Πηγή: lamiareport.gr
Δυστυχώς στο σημερινό κλήρο σχεδόν όλοι οι παπάδες απαίτουν να πληρωθούν εξτρά για κάθε μυστήριο που κάνουν, για κάθε διάβασμα και μάλλον σε λίγο θα ζητάνε και για την κάθε ανάσα που παίρνουν.Θα 'πρεπε να ντρέπονται, αφού τα χρήματα τους τα παίρνουν κανονικά από το κράτος. Η συμπεριφορά τους αυτή άλλωστε είναι που έχει οδηγήσει τόσο κόσμο μακριά από την εκκλησία. Δεν είναι λίγος ο κόσμος που έχει σιχαθεί να ακούει για την περιουσία της εκκλησίας και για τη μη πληρωμή φόρων.Γιατί αυτοί δεν είναι Έλληνες πολίτες?
Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας δε θα έπρεπε να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο η εκκλησία? Λογικά ναι θα απαντούσαμε, αλλά περιστατικά όπως το παραπάνω δυστυχώς δεν είναι εξαίρεση, αλλά κανόνας. Βάλτε λοιπόν τα χέρια στις τσέπες και σταματήστε να τα απλώνεται και δώστε επιτέλους λίγα από αυτά που μαζεύεται σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Ντροπή!!  

Ο Δαλάϊ Λάμα στο Masterchef!!

Το ρόλο του κριτή σε επεισόδιο του αυστραλιανού Μaster Chef δέχτηκε ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα το οποίο θα προβληθεί σε μερικές εβδομάδες από το κανάλι Ten και αναμένεται να σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης...

Ο Δαλάι Λάμα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, δέχτηκε να συνεργαστεί με τον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ Γιώργο Καλομπάρη. Θα είναι λοιπόν ένας από τους κριτές σε επεισόδιο του αυστραλιανού "Master Chef" το οποίο ήδη γυρίστηκε στη Μελβούρνη την περασμένη εβδομάδα.
Ο Δαλάι Λάμα μαζί με το Γιώργο Καλομπάρη και τους άλλους κριτές Ματ Πρέστον, και Γκάρι Μέχιγκαν δοκίμασαν τα πιάτα των επτά φιναλίστ της εκπομπής. Η εμφάνιση του Δαλάι Λάμα σε ριάλιτι εκπομπή μαγειρικής ναι μεν ξάφνιασε πολλούς αλλά εκείνος το θεώρησε φυσιολογικό. "Είμαι άνθρωπος όπως όλοι" είπε.
ο Δαλάι Λάμα είχε δηλώσει προσφάτως ότι "η προσφορά φαγητού είναι βασική ρίζα για όλες τις σχέσεις". Μια τέτοια άποψη δικαιολογεί απόλυτα τη συμμετοχή του στην εκπομπή, παραδέχτηκε ο Γιώργος Καλομπάρης.
Μια... σεφ κρύβεται πίσω από την απόφαση του Δαλάι Λάμα να πάρει μέρος στην εκπομπή, σύμφωνα με τη διευθύντρια παραγωγής του "Master chef", Κάρολαϊν Σπένσερ. Η ΚάιλιΚουονγκ η οποία μάλιστα ασπάστηκε προσφάτως το βουδισμό, είχε μαγειρέψει για το θρησκευτικό ηγέτη παλαιότερα και όπως φαίνεται τη βρήκε γευστικότατη!Πηγή: cosmo.gr
Φαίνεται ότι και οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν ανάγκη από προβολή, έστω κι αν είναι μέσα από κάποιο reality μαγειρικής. Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά είπε και ο ίδιος, κι αυτός άνθρωπος είναι όπως όλοι, και λίγο τσαλάκωμα δεν κάνει κακό...

Αλλάζει το διαδίκτυο?

Μια ριζική απόφαση για αλλαγές στο σύστημα καταλήξεων των διευθύνσεων του διαδικτύου, όπως είναι το ".com" ή το ".gr", έλαβε ο οργανισμός Icann, ψηφίζοντας υπέρ της δημιουργίας νέων καταλήξεων στις ιστοσελίδες.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα αυξηθούν κατά πολύ οι καταλήξεις στις διευθύνσεις του διαδικτύου. Μέχρι σήμερα, οι καταλήξεις είναι 22, όμως ο αριθμός πρόκειται να μεγαλώσει δραματικά. Oι διαδικτυακές καταλήξεις (για παράδειγμα στην Ελλάδα είναι το .gr), θα μπορούν να καταλήγουν με οποιοδήποτε όνομα και σε οποιαδήποτε γλώσσα.
Ο Ιcann "απελευθέρωσε την διαδικτυακή ονομασία στις απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης φαντασίας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα μας οδηγήσει αυτή η ιστορική απόφαση" δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Ροντ Μπέκστρομ.
Μέσα στο 2012 o αρμόδιος φορέας των top level domains, Icann θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για τα ονόματα ανώτατου επιπέδου, όπως έγινε γνωστό.
Πηγή: cosmo.gr

Έρευνα για τους τραυματισμούς που προκαλούν ο Αστερίξ και ο Οβελίξ!

Έρευνα με αντικείμενο τους τραυματισμούς στο κεφάλι που προκάλεσαν ο Αστερίξ και ο Οβελίξ στους Ρωμαίους δημοσίευσε ομάδα επιστημόνων. Στόχος τους να τονίσουν την αξία του να φοράς κράνος! 

Οι απολαυστικές μπούφλες του Αστερίξ και του Οβελίξ εδώ και πολλά χρόνια προκάλεσαν βαριές εγκεφαλικές κακώσεις σε περισσότερους από 700 εχθρούς του αδάμαστου γαλατικού χωριού.
Σύμφωνα με τον Guardian, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι ασφαλώς θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο μελέτης, δημοσίευσαν στο Ευρωπαϊκό Περιοδικό Νευροχειρουργικής, μια μελέτη σχετικά με τα εγκεφαλικά τραύματα των θυμάτων των αγαπημένων μας ηρώων.
Στόχος τους να αποδείξουν ότι τα κράνη, έσωσαν τη ζωή εκατοντάδων Ρωμαίων, που δέχθηκαν την "περιποίηση" του Αστερίξ, του Οβελίξ και των συμπατριωτών τους.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στα τεύχη του "Αστερίξ" υπάρχουν 704 θύματα. Από αυτά:
*Τα 698 ήταν άνδρες
*Το 63,9% ήταν Ρωμαίοι
*120 ήταν Γαλάτες
*59 ήταν ληστές ή πειρατές (δεν προλάβαιναν πάντα να βουλιάξουν από μόνοι τους το πλοίο)
*20 ήταν Γότθοι
*14 ήταν Νορμανδοί
*8 ήταν Βίκινγκς
*5 ήταν Βρετανοί και... 4 ήταν εξωγήινοι
Η πλειοψηφία (87,1%) των τραυματισμών προκλήθηκε από τους Γαλάτες και κυρίως από τον Αστερίξ και τον Οβελίξ (57,6%).
Μόλις 32 τραυματισμοί οφείλονται στους Ρωμαίους, σύμφωνα με τους ερευνητές και μόλις ένας στους πειρατές.
Στη μελέτη αναφέρεται ακόμη ότι παρά το ότι το 70,5% των θυμάτων φορούσε κράνος, λόγω της δύναμης που είχαν οι Γαλάτες από την κατανάλωση του μαγικού ζωμού, αυτό εκτοξευόταν, ωστόσο απέτρεπε τελικά χειρότερους τραυματισμούς ή και τον θάνατο των θυμάτων.
Οι επιστήμονες, ανέλυσαν και τις εικόνες των τραυματισμένων (απλανές βλέμμα, γλώσσα έξω κλπ) για να αναδείξουν τη σοβαρότητα των εγκεφαλικών τραυμάτων.
Όπως επισημαίνεται στην έρευνα "ευτυχώς για τους Ρωμαίους, που στρατοπέδευαν γύρω από το γαλατικό χωριό, κανένας τραυματισμός δεν κατέληξε σε θάνατο".
Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν το γεγονός εντυπωσιακό, καθώς στην αρχαιότητα τα τραύματα στο κεφάλι ήταν μοιραία και προσθέτουν ότι αναδεικνύεται η αξία του να φορά κανείς το κράνος του.
Σύμφωνα με τον νευροχειρούργο Karl Schaller, του Πανεπιστημίου της Γενεύης, οι ερευνητές υπερέβαλαν λίγο για τον ρόλο του κράνους.
"Θα ήταν ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα στοιχεία αυτής της έρευνας με τα στοιχεία μιας μελέτης σε πιο πρόσφατους ήρωες όπως ο Ντόναλντ Ντακ η ο Ροζ Πάνθηρας, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Μέχρι τότε θα πρέπει όλοι να δένουμε τις ζώνες μας και να φοράμε τα κράνη μας" τόνισε.
Τελικά εκτός από τους Ρωμαίους, είναι τρελοί και αυτοί οι επιστήμονες...
Πηγή:news247.gr

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΝΙΤΖΑ


Ένα ερωτικό ραντεβού με την πρώην του οδήγησε έναν 44χρονο στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Η γυναίκα τον περίμενε με δύο άνδρες οπλισμένους με αστέρια νίντζα.
Ταξίδεψε από το Illinois για να βρεθεί πάλι στην αγκαλιά της πρώην συντρόφου του και βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ένοπλους νίντζα και τη μανία της κοπέλας του
Ο λόγος για ένα 44χρονο άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος δέχθηκε ένα γραπτό μήνυμα από την πρώην του για να κλείσουν ραντεβού και να ορίσουν ένα κοινό σημείο συνάντησης.
Όπως γράφει και το ρεπορτάζ των Chicago Sun-Times ο άτυχος άνδρας περπατούσε σε έναν έρημο δρόμο και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητο της φίλης του, όταν δύο άνδρες με μαύρες στολές και όπλα στα χέρια του επιτέθηκαν. Τον χτύπησαν βίαια στο κεφάλι με όπλα που χρησιμοποιούν οι νίντζα, όπως αστέρια με λεπίδες.
Έντρομος δεν ήξερε τι να κάνει και πώς να προστατευτεί, όταν μπροστά του είδε την κοπέλα του, Katherine M. Casarez, να κρατά και αυτή όπλα. Του επιτέθηκε, χτυπώντας τον στο κεφάλι χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο 44χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία έσπευσε στην περιοχή για να ερευνήσει το χώρο. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τρία αστέρια νίντζα, ένα από τα οποία είχε καρφωθεί σε ένα παρακείμενο τηλεφωνικό στύλο
Η 29χρονη Casarez, λίγες ημέρες αργότερα, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για παράνομη οπλοκατοχή και ένοπλη βία. Η αστυνομία αναζητά και έναν 34χρονο άνδρα, ο οποίος ήταν συνεργός της κοπέλας σε αυτή την παράξενη επίθεση.
Οι λόγοι για τους οποίους προέβη σε μία τέτοια πράξη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί Στο προφίλ της στο Facebook, η κοπέλα γράφει ότι εργάζεται ως νοσοκόμα.
Αυτά παθαίνουν αυτοί που δεν κάθονται κάλαΠοιος ξέρει τι της είχε κάνει της κοπελίτσας και έφτασε σε αυτό το σημείο....Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ...

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

τελικά ποτέ δεν είναι αργά...

Παράτησε τις σπουδές του σε ηλικία 20 ετών για να ασχοληθεί με την υλοτομία. Μετανιωμένος μετά από περίπου 80 χρόνια επέστρεψε για να... αποφοιτήσει! Ο λόγος για έναν άνδρα από το Ορεγκον, τον Λιο Πλας, που στα 99 του χρόνια ανακυρήχθηκε πτυχιούχος Κολεγίου!



Η ιστορία βεβαία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται καθώς ο κύριος Πλας δεν είναι ο μόνος από την οικογένεια που διέκοψε τις σπουδές του για να τις συνεχίσει σε ώριμη ηλικία. Η γιαγιά του είχε επίσης αφήσει το κολέγιο σε νεαρή ηλικία για να παντρευτεί τον παππού του. Τριάντα χρόνια αργότερα, όταν τα παιδιά της είχαν μεγαλώσει αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Αρκάνσας και να πάρει το πτυχίο της!

Το πείσμα και η όρεξη για μάθηση φαίνεται πως είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό. Ο Λίο Πλας ήθελε να γίνει καθηγητής, αλλά κάποιος φίλος του πρόσφερε μια θέση εργασίας στη βιομηχανία της υλοτομίας με πολύ καλές αποδοχές σε μια δύσκολη εποχή.

Ωστόσο, το σαράκι τον έτρωγε και μετά από 79 χρόνια με την προτροπή ενός ανιψιού του ο Πλας έμαθε πως τα μαθήματα που είχε παρακολουθήσει τότε αντιστοιχούσαν με αυτά του πτυχίου γενικών σπουδών και έτσι μπόρεσε να αποφοιτήσει! Σήμερα στα 99 του χρόνια κατάφερε να πάρει το πτυχίο του, γεγονός για το οποίο δηλώνει ενθουσιασμένος.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν μετανιώνει που ασχολήθηκε με την υλοτομία γιατί του επέτρεψε να ζήσει μια άνετη ζωή.

Αστέρι εκτοξεύει σφαίρες νερού

Ανακαλύφθηκε αστέρι, το οποίο ''γεννά'' νερό. Πίδακες εκτοξεύουν ποσότητες νερού στο διάστημα. Τα συμπεράσματα των επιστημόνων
Επτακόσια πενήντα έτη φωτός από τη Γη, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα αστέρι το οποίο με πίδακες μπορεί να εκτοξεύει τεράστιες ποσότητες νερού στο διάστημα. Τα σταγονίδια που αφήνει κινούνται πιο γρήγορα και από μία σφαίρα.
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να αποκαλύψει τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των πρώτων αστεριών και του νερού που υπάρχει στο σύμπαν. Πρόκειται στην ουσία για αστρικά έμβρυα, τα οποία εκτοξεύουν υλικό από το βόρειο και νότιο πόλο τους και μέσω αυτής της διαδικασίας ανατροφοδοτούνται.
Ο Lars Kristensen, μεταδιδακτορικός αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας, δηλώνει ότι οι ταχύτητες είναι εξωπραγματικές.
''Τα σταγονίδια εκτοξεύονται με ταχύτητα 200.000 χιλιομέτρων την ώρα, η οποία είναι περίπου 80 φορές πιο γρήγορη από την εκτόξευση της  σφαίρας ενός πυροβόλου.
Το συγκεκριμένο πρωτόαστρο βρίσκεται στον αστερισμό του Περσέα και δεν έχει ζωή περισσότερη από 100.000 χρόνια.
Εντοπίστηκε μέσα σε ένα τεράστιο νέφος αερίου και σκόνης, με τη βοήθεια υπέρυθρων μέσων. Τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν ήταν αποκαλυπτικά, καθώς εκτός από το φωτεινό αστέρι βρέθηκαν άτομα υδρογόνου και οξυγόνου, δομικά στοιχεία του νερού, που κινούνταν γύρω και πάνω από το άστρο.
Το νερό εμφανίζεται για να εξαφανιστεί, τονίζουν οι επιστήμονες. Τα θερμά αέρια όταν έρχονται σε επαφή με το δροσερό υλικό που περιβάλει το άστρο, δημιουργούν ένα μέτωπο, στο οποίο τα αέρια παγώνουν άμεσα, συμπυκνώνονται και δημιουργούνται τα σταγονίδια του νερού.
Το συναρπαστικό της όλης διαδικασίας είναι η αστρική ιεροτελεστία που πραγματοποιείται, η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να ρίξει φως στα πρώτα στάδια της ζωής του σύμπαντος και της εμφάνισης του νερού σε αυτό.
Η εκτόξευση του νερού, φαινομένου που παρατηρείται στον Περσέα είναι ''πιθανώς μια βραχύβια φάση που περνούν όλα τα πρωτόαστρα", δηλώνει ο Kristensen.
Πηγή:news247.gr.