Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης... νεύρων

Και στην Ελλάδα τέθηκε σε λειτουργία γραμμή εκτόνωσης νεύρων.

"Ξεσπάστε σε εμάς… Θα χαρούμε να μας βρίσετε για το παραμικρό!!!" αναφέρει η διαφήμιση της πρώτης τηλεφωνικής γραμμής εκτόνωσης νεύρων στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μία γραμμή "anger management" στην οποία μπορείτε να τηλεφωνείτε και να ξεσπάτε τα νεύρα σας για ότι σας απασχολεί!
Ένα απόσπασμα της διαφήμισης είναι ενδεικτικό των προθέσεων:
"Μήπως νομίζεις ότι όλα σου πάνε στραβά και αυτό το σύμπαν δεν συνωμοτεί λιγάκι; Σου τη δίνει το πρωινό ξύπνημα; Για ακόμα μια φορά σε ξύπνησαν απότομα με αποτέλεσμα να χάσεις το όνειρο πάνω στο καλύτερο; Σου τη σπάει αυτός ο αδιάκριτος απέναντι που κοιτάει με υφάκι; Έχεις φρικάρει τόσο με τη μούρη κάποιου που πρωί-πρωί θυμίζει ξινισμένο γιαούρτι;
Κόλλησες για ακόμα μια φορά στην κίνηση;
Περιμένεις στη στάση και το λεωφορείο αργεί;Βιάζεσαι να πας στη δουλειά και σου σκάει το λάστιχο; Μάλωσες με τον τύπο που στο έπαιξε έξυπνος κλέβοντας σου το parking που μία ώρα έψαχνες; Σου τη σπάει ο γείτονας; Σου γυρίζουν τα άντερα μόλις αντικρίζεις το αφεντικό σου;
Οι ορμόνες σου έχουν χτυπήσει κόκκινο;Σου τη βιδώνουν τα άτομα που πάντα έχουν μια άποψη για όλα; Το ροχαλητό του συντρόφου σου δε σε αφήνει να κοιμηθείς;
Βλέπεις τον αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας και η καλή σου δε λέει να βάλει γλώσσα μέσα της; Και σα να μην φτάνει αυτό χάνει κιόλας και μαζί της κάνουν φτερά τα χρήματα που έπαιξες στο στοίχημα;
Μη τρελαίνεσαι
Έχεις νεύρα γιατί έτσι γουστάρεις στην τελική βρε αδερφέ; Ε λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ για εσένα... Δε θέλουμε να "σιγοβράζετε" στο ζουμί σας... Ο μοναδικός όρος είναι ότι θα πρέπει να εκφραστείτε, να εκτονωθείτε ελεύθερα και φωναχτά χωρίς όρια και καθωσπρεπισμούς με σκοπό να ανακουφιστείτε!!!
Ξεσπάστε σε εμάς… Θα χαρούμε να μας βρίσετε για το παραμικρό!!!".
Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις κυμαίνονται από 1,48 ευρώ το λεπτό (από σταθερό) έως και 1,57 ευρώ το λεπτό (από κινητό). Κοινώς, η εκτόνωση "τσούζει".
Πηγή:news247.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Γαμήλιο γλέντι σε βενζινάδικο στην Ελλάδα της κρίσης



 
 Η κουλτούρα του ελληνικού παραδοσιακού γάμου μέσα από απολαυστικές φωτογραφίες σε χώρο δεξιώσεων που προκαλεί ''υπερθέρμανση'' στο κέφι.
 

Τη στιγμή που η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου εκτοξεύονται στα ύψη, και τα βενζινάδικα χάνουν τους πελάτες τους, οι Έλληνες ιδιοκτήτες προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους ''ανάκτησης'' της κίνησής τους, θυμίζοντας κάτι από πολυμήχανο Οδυσσέα.
Έτσι, όταν η απόκοσμη γκλαμουριά του ελληνικού παραδοσιακού γάμου συναντά έναν ιδιαίτερο χώρο δεξιώσεων, το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες από το πάρτι σε ένα βενζινάδικο της Πάτρας.
Ο περιβάλλων χώρος δε φαίνεται να ενοχλεί κανένα από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι διασκεδάζουν, χορεύουν, χαμογελούν, ακόμα και πυροβολούν γεμάτοι κέφι...
Το σκηνικό συνθέτουν αντλίες βενζίνης, πυροσβεστήρες, τραπέζια γεμάτα φαγητά, λουλούδια και πολλά, μα πάρα πολλά, φορέματα-επίσημη στολή γάμου-βάφτισης, όπως καταγράφηκαν από το blog του Νick Hannes.
Η οικονομική κρίση δεν πτοεί τους Έλληνες που έχουν μάθει να χαίρονται το μυστήριο του γάμου και θεωρούν απαραίτητο το γλέντι, ως επισφράγιση των όρκων πίστης, ίσως και πίστας!
Η νύφη, λαμπερή μέσα στο νυφικό της, λικνίζεται στους ρυθμούς, οι συγγενείς χτυπούν ρυθμικά παλαμάκια και τα πορτοκαλί φώτα του βενζινάδικου δημιουργούν ατμόσφαιρα που θα ζήλευε και το πιο προχωρημένο club.
Μπορεί για κάποιους να είναι μία τρομακτική εμπειρία, ενώ για κάποιους άλλους να αποτελεί μία ευκαιρία για ένα μεγάλο πάρτι, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η κρίση έχει επηρεάσει τα οικονομικά μας αλλά όχι το κέφι και την όρεξη μας για ζωή και γλέντι.
Βέβαια, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, είχε καταλάβει από πολύ νωρίς τη χρηστική αξία του βενζινάδικου...


Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

New York Times για Ικαρία: "Εκεί που οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν"

Διαβάστε το αφιέρωμα των New York Times που φιλοξενεί άρθρο σχετικό με την μακροζωϊα στην Ικαρία.

Η διαδικτυακή έκδοση των New York Times φιλοξενεί άρθρο σχετικό με την μακροζωϊα στην Ικαρία.
Το άρθρο είναι προσαρμογή από τη νέα έκδοση των Blue Zones του Dan Buettner που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με το National Geographic. Στις γραμμές του βρίσκει κανείς πολλές εντυπωσιακές ιστορίες Ικαριωτών που σύμφωνα και με τον τίτλο "ξεχνούν να πεθάνουν"!
Ψάχνοντας το μυστικό της μακροζωϊας ο αρθρογράφος θα ανακαλύψει πως οι Ικαριώτες δεν φορούν ρολόγια, δεν αγχώνονται, εμπιστεύονται τα βότανα που τους χαρίζει το βουνό και όταν ρωτούνται πώς το καταφέρνουν, συνήθως απαντούν ότι μάλλον είναι ο καθαρός αέρας και το κρασί.
Ο δημοσιογράφος αρχικά μιλά για την ιστορία του Σταμάτη Μωραΐτη ο οποίος το 1943 πήγε μετανάστης στης Η.Π.Α. Εκεί παντρεύτηκε μια Ελληνοαμερικάνα η οποία του χάρισε τρία παιδιά.
Το 1976 αισθάνθηκε δύσπνοια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία του. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του πνεύμονα και του έδωσαν εννέα μήνες ζωής.
Ο κύριος Μωραΐτης αποφάσισε να αφήσει τις Η.Π.Α και να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ικαρία ώστε να ταφεί στους προγόνους του.
Μετακόμισε στους ηλικιωμένους γονείς του, σε ένα μικρό ασβεστωμένο σπίτι σε ένα κτήμα δύο στρεμμάτων με αμπελώνες κοντά στον Ευδήλο, στη βόρεια πλευρά του νησιού.
Τους επόμενους μήνες, κάτι παράξενο συνέβη. Άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Μια μέρα, κατάφερε ακόμα και να φυτέψει μερικά λαχανικά στον κήπο.
Ο καιρός περνούσε και ο κύριος Σταμάτης δεν πέθαινε. Η υγεία του διαρκώς βελτιωνόταν. Σήμερα στα 102 χρόνια ζει χωρίς καρκίνο. Δεν έκανε ποτέ του χημειοθεραπεία, δεν αναζήτησε κανενός είδους θεραπεία. Το μόνο που έκανε ήταν να αφήσει την Αμερική και να εγκατασταθεί στην Ικαρία.
Οι κάτοικοι κατέχουν ρεκόρ μακροβιότητας
εκτός από τις ιδιαιτερότητες από γενετικής απόψεως του πληθυσμού, σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνθήκες και ο τρόπος ζωής των κατοίκων του μικρού αυτού νησιού, οι οποίοι κατέχουν ρεκόρ μακροβιότητας.
ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο με παράλληλη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής. Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα έδειξαν ότι η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία, τη Λόμα Λίντα του Μεξικoύ, την Νικόγια στην Κόστα Ρίκα και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων.
Αυτό που φαίνεται να χαρακτηρίζει τα ηλικιωμένα άτομα της Ικαρίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η ερωτική διάθεση έως τα βαθιά γεράματα, η συντροφικότητα, οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, το χαμηλό στρες, το καλό μορφωτικό επίπεδο (έτη φοίτησης σε σχολείο), η καθημερινή άσκηση, η μεσημεριανή σιέστα, το υψηλότερο επίπεδο υιοθέτησης μεσογειακής διατροφής και η έντονη κοινωνική συναναστροφή και συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα, βασικά συστατικά της συνταγής για να φτάσει κάποιος στα βαθιά γεράματα με καλή υγεία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό που διακρίνει τους ηλικιωμένους κατοίκους της Ικαρίας είναι ο τύπος της δίαιτας, που περιλαμβάνει συχνότερα ψάρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι. Η υιοθέτηση πιο υγιεινής διατροφής είναι πιο συχνή στους ηλικιωμένους της Ικαρίας (68% στους υπερήλικες άνδρες άνω των 80 ετών, και 64% στις υπερήλικες γυναίκες) σε σύγκριση με ανάλογης ηλικίας άτομα, από μελέτη που διεξήχθη στην Αττική και από άλλες μελέτες νησιωτικών πληθυσμών της Μεσογείου. Ιδιαίτερα τα υπερήλικα άτομα της μελέτης, άνω των 80 ετών, φαίνεται να κατανάλωναν σε ποσοστό 14% των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων πρωτεΐνη, 54% λίπος και υδατάνθρακες σε ποσοστό 32%.
Πηγή:news247.gr

Εμφανίστηκε στην οικογένειά του η οποία τον νόμιζε νεκρό!


Ένας άνδρας 41 χρονών από τη βορειοανατολική Βραζιλία σόκαρε την οικογένειά του όταν εμφανίστηκε μπροστά τους, τη στιγμή που τον θεωρούσαν νεκρό.
Νωρίτερα, είχε ζητηθεί από την οικογένεια του Τζιλμπέρτο Αραούζο να μεταβεί στο νεκροτομείο προκειμένου να αναγνωρίσουν το πτώμα ενός δολοφονημένου άνδρα όπου και επιβεβαίωσαν ότι ήταν ο 41χρονος.
Συγγενείς και φίλοι είχαν μαζευτεί γύρω από το νεκρό σώμα του άγνωστου άντρα, για να θρηνήσουν το χαμό του Αραούζο, όταν αυτός εμφανίστηκε μπροστά τους.
Μόλις αντελήφθη το μπέρδεμα που είχε προκληθεί, ο Αραούζο προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις τοπικές αρχές προκειμένου να τους πει ότι είναι ζωντανός και το πτώμα που υποτίθεται ότι είναι αυτός ανήκει σε κάποιον άγνωστο άντρα, αλλά μάταια αφού η κλήση απορρίφθηκε ως φάρσα. Το άγνωστο πτώμα μεταφέρθηκε αργότερα πίσω στο νεκροτομείο.
Πηγή:ant1.gr

Ηδονοβλεψίας πήρε "μάτι" τον εαυτό του

Ηδονοβλεψίας που σκόπευε να κινηματογραφήσει δύο γυναίκες συγκάτοικους τοποθετώντας κρυφές κάμερες, βιντεοσκόπησε κατά λάθος τον εαυτό του, κάτι που οδήγησε και στη σύλληψή του!
Ηδονοβλεψίας πήρε  μάτι  τον εαυτό του
Ο 42χρονος Μάικλ Στέφεν Μακ Κένι συνελήφθη την Πέμπτη από την αστυνομία του Μέριλαντ
Οι δύο γυναίκες, ανακάλυψαν την κρυφή κάμερα και κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, που ξεκίνησε τις έρευνες. Όπως αποδείχτηκε, η κάμερα βρισκόταν τοποθετημένη ήδη από τον Ιούνιο ενώ λειτουργούσε με ανιχνευτή κίνησης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μακ Κένι βιντεοσκοπούσε γυναίκες σε τουαλέτες, κοιτώνες κτλ την ώρα που γδύνονταν είτε για να αλλάξουν είτε για να κάνουν ταη φυσική τους ανάγκη.
Στις περισσότερες περιπτώσεις γνώριζε προσωπικά τις γυναίκες. Τις προσέγγιζε και όταν κατάφερνε να κλέψει τα κλειδιά τους, έβγαζε αντικλείδι και τα επέστρεφε πριν προλάβουν να αντιληφθούν πως λείπουν. Στη συνέχεια τοποθετούσε τις κάμερες ώστε να συλλέξει το υλικό του! Μάλιστα για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλαζε τη γωνία λήψης.
Πηγή:e-go.gr

Τα 25 χειρότερα passwords για το 2012!


Όπως πέρυσι έτσι και φέτος σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τα 25 πιο συχνά χρησιμοποιούμενα passwords για το 2012 από την εταιρεία password management SplashData.
Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι ίδιοι ακριβώς κωδικοί με πέρυσι ενώ πιο κάτω έχουμε νέα entries όπως τα ‘welcome’, ‘ninja’ και ‘jesus’ . Δείτε ποια passwords θα πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε ο λογαριασμός σας να παραμείνει ασφαλής:

  1. password (unchanged)
  2. 123456 (unchanged)
  3. 12345678 (unchanged)
  4. abc123 (up 1)
  5. qwerty (down 1)
  6. monkey (unchanged)
  7. letmein (up 1)
  8. dragon (up 2)
  9. 111111 (up 3)
  10. baseball (up 1)
  11. iloveyou (up 2)
  12. trustno1 (down 3)
  13. 1234567 (down 6)
  14. sunshine (up 1)
  15. master (down 1)
  16. 123123 (up 4)
  17. welcome (new)
  18. shadow (up 1)
  19. ashley (down 3)
  20. football (up 5)
  21. jesus (new)
  22. michael (up 2)
  23. ninja (new)
  24. mustang (new)
  25. password1 (new)
Πηγή:techgear.gr

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Θέλει να κάνει το νεκροτομείο... ξενοδοχείο


Δεν είναι αστείο, είναι πέρα για πέρα αλήθεια: στο... βωμό του κέρδους, ένας άνδρας από την Τασμανία θέλει να κάνει το νεκροτομείο, ξενοδοχείο!
Ο λόγος για έναν επενδυτή που σκοπεύει να μετατρέψει το νεκροτομείο ενός ψυχιατρικού ασύλου στην Τασμανία σε ξενοδοχείο,ελπίζοντας πως θα προσελκύσει πελάτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό.
Το νεκροτομείο, που δεν λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια, αποτελεί τμήμα του ψυχιατρικού νοσοκομείου Γουίλοου Κορτ, που λειτούργησε την δεκαετία του '50 και θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα κτίρια του νησιού.
Ο Χέιντιν Πιρς θέλει να απευθυνθεί σε πελάτες που θα ενθουσιάζονταν με την ιδέα να μείνουν σε ένα δωμάτιο όπου μέσα βρίσκεται ένα τραπέζι νεκροψίας ή ένα ψυγείο για πτώματα.
Πηγή:pathfinder.gr

Pheed, το κοινωνικό δίκτυο που έχει λίγο από όλα και σου αποφέρει χρήματα



Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Pheed έκανε την εμφάνιση του πριν από μερικές ημέρες και σύμφωνα με τους δημιουργούς του συγκεντρώνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δημοφιλέστερων κοινωνικών δικτύων και αφήνει έξω αυτά που δε θα έπρεπε να υπάρχουν. Μέχρι στιγμής το Pheed έχει καλωσορίσει και με το παραπάνω ο κόσμος των celebrities με εγγραφές από τους David Guetta, Paris Hilton, Miley Cireus και εκατοντάδες άλλες διασημότητες. Συνολικά στο κοινωνικό δίκτυο έχουν εγγραφεί ήδη περισσότεροι από 1 εκατομμύριο χρήστες. Με μια πρώτη ματιά η ιστοσελίδα διαθέτει ένα Timeline παρόμοιο με αυτό του Facebook, trending topics αλά Twitter, δυνατότητα εύκολης ενσωμάτωσης υλικού (φωτογραφίες, βίντεο, audio, live broadcasts) στις δημοσιεύσεις και επιλογή για επαναδημοσίευση των “pheeds” στα Facebook, Twitter κ.α. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να κατηγοριοποιεί τις δημοσιεύσεις του ανάλογα με την καταλληλότητά τους για μικρότερες ηλικίες. Η σημαντικότερη διαφορά του από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα έγκειται στο ότι το Pheed δίνει την ευκαιρία στους χρήστες του να βγάζουν χρήματα θέτοντας στο υλικό τους μηνιαία συνδρομή (από $1.99-$34.99) ή χρεώνοντας ανά view. Το κοινωνικό δίκτυο κρατά το 50% του τελικού ποσού και το άλλο μισό ο χρήστης. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να δοκιμάσετε το Pheed από εδώ.
Πηγή:techgear.gr

Αιχμάλωτος πολέμου δραπέτευσε 200 φορές για να δει την αγαπημένη του. Ταινία η ιστορία του

Η αγάπη του για εκείνη τον έκανε να δραπετεύσει από το κελί του 200 φορές, ρισκάροντας κάθε φορά τη ζωή του απλά και μόνο για να τη δει. Το ρομαντικό κατόρθωμα του Horace Greasley, ΄τωρα γίνεται ταινία


Ήταν τόσο συνεπαρμένος από την Γερμανίδα αγαπημένη του που δεν το είχε σε τίποτα να ρισκάρει ακόμα και τη ζωή του για να τη δει.
Ο λόγος για τον Βρετανό αιχμάλωτο πολέμου Horace Greasley, ο οποίος έγινε διάσημος γιατί δραπέτευσε από το στρατόπεδο γύρω στις 200 φορές για να δει την Γερμανίδα, με εβραϊκές ρίζες μεταφράστρια του στρατοπέδου με την οποία διατηρούσε δεσμό.
Ο Βρετανός αφού αφαιρούσε τις ξύλινες μπάρες από το παράθυρο του κελιού του, σερνόταν κάτω από το συρματόπλεγμα και συναντούσε την αγαπημένη του  Rosa Rauchback.
Όσο αθόρυβα το έσκασε από το κελί του τόσο ήσυχα και κάτω από τη μύτη των φρουρών ξαναγύρναγε στο κελί του.
Τώρα το ρομαντικό κατόρθωμά του θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Robert Pattinson και Alex Pettyfer.
Ο Horace αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις του Χίτλερ κατά τη διάρκεια της βρετανικής υποχώρησης στη Δουνκέρκη το 1940.
Πρωτογνώρισε την Rosa σε ένα στρατόπεδο εργασίας, όπου εκείνη εργαζόταν ως μεταφράστρια και εκείνος δούλευε σε λατομείο μαρμάρου.
Όταν μεταφέρθηκε σε φυλακή σε ένα εργοστάσιο, ράγισε η καρδιά της και τον κυνήγησε αλλά δεν μπορούσε να τον προσεγγίσει.
Έτσι, ο 21χρονος τότε  Horace κάθε βράδυ έβγαινε κρυφά από το κελί του για να τη δει. Για περίπου δυόμιση χρόνια κατάφερε να ξεγλιστρά από τους φύλακες και να συναντά την αγαπημένη του σε ένα παρεκκλήσι. Μετά ξαναγύρναγε στο κελί του μεταφέροντας φαγητό στους πεινασμένους συντρόφους του.
Ο μόνος λόγος που επέστρεφε στη φυλακή του αντί να διαφύγει με την αγαπημένη του, ήταν γιατί όλες οι γειτονικές χώρες ήταν υπό γερμανική κατοχή.
Μάλιστα, έχει γίνει γνωστή η εικόνα του Horace να δείχνει τα πλευρά του που προεξείχαν από την πείνα στον Himmler ζητώντας φαγητό για εκείνον και τους συμμάχους του.
Απελευθερώθηκε στις 24 Μαΐου του 1945 κι επέστρεψε στο Ιμπστοκ του Λέισεστερ, ενώ η Rosa που δούλευε πια ως μεταφράστρια για τους Αμερικανούς συνέχισε να του στέλνει ερωτικές επιστολές. Ξαφνικά η επικοινωνία τους διακόπηκε και λίγο καιρό μετά έμαθε ότι η αγαπημένη του πέθανε την ώρα του τοκετού. Ποτέ δεν έμαθε αν το παιδί ήταν δικό του.
Ο Horace παντρεύτηκε την Brenda και το ζευγάρι μετακόμισε στην Ισπανία, στην Κόστα Μπράβα. Πέθανε πριν από δύο χρόνια σε ηλικία 91 ετών.
Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη στη βόρεια Πολωνία, ενώ γυρίσματα θα γίνουν και στα στούντιο Pinewood στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στο Χόλιγουντ.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σχολείο στην Ινδία με 45.000 μαθητές!


Σχολείο με 45.000 μαθητές και Πανεπιστήμιο με 4 εκατ. φοιτητές! Πρόκειται για δύο από τα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ και τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται στην Ινδία, όπου αρκετά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Στην πόλη Λουκνάου, πρωτεύουσα της περιφέρειας Ούταρ Πραντές, στην Ινδία βρίσκεται το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο, το οποίο το 2011 αριθμούσε 39.437 μαθητές, 2.500 εκπαιδευτικούς και χίλιες τάξεις. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι μαθητές του ξεπέρασαν τις 45.000…
Το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο ιδρύθηκε το 1959 από έναν δάσκαλο, τον Τζάγκντις Γκάντι, με 300 ρουπίες που πήρε με δάνειο. Την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του, αριθμούσε μόλις πέντε μαθητές. Ο Τζάγκντις Γκάντι θεωρείται, σήμερα, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ινδικής εκπαίδευσης και σε αυτόν οφείλει το σχολείο τον πολυθρησκευτικό χαρακτήρα του. Η πρωινή προσευχή γίνεται σε διάφορα δόγματα, ώστε να «καλύπτονται» οι θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων των μαθητών.
Το σχολείο αναπτύσσεται σε 20 κτίρια και κάθε τάξη του σχολείου έχει 45 μαθητές. Το κόστος φοίτησης ποικίλει από 1.000 ρουπίες (περίπου 14 ευρώ), τον μήνα για τους πιο μικρούς μαθητές έως 2.500 (περίπου 36 ευρώ) για εκείνους που φοιτούν στις τελευταίες τάξεις. Όπως και στα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία της Ινδίας, η στολή και τα παπούτσια είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές.
Στην Ινδία βρίσκεται και το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στον κόσμο. Είναι το Εθνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ίντιρα Γκάντι, στο Δελχί και αριθμεί 4 εκατομμύρια φοιτητές.
Αυτά δεν είναι, πάντως, τα μοναδικά ρεκόρ της εκπαίδευσης. Στην έκδοση του Βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες για το 2013 καταγράφεται η επίδοση της Αμερικανίδας Βίλμα Ουίλιαμς, η οποία, μεταξύ του 1933 και του 1943, φοίτησε σε 265 διαφορετικά σχολεία, ακολουθώντας τις επαγγελματικές μετακινήσεις των γονέων της.
Το πιο ηλικιωμένο «πρωτάκι», τέλος, εντοπίστηκε στην Κένυα. Όταν κάθισε στο θρανίο της πρώτης τάξης του Δημοτικού ήταν 84 ετών.
Πηγή:protothema.gr

Χοσέ Μουχίκα: Ο φτωχότερος πρόεδρος κράτους στον πλανήτη

Ποιος είναι ο "φτωχότερος" πρόεδρος κράτους στον πλανήτη. Τι δηλώνει για την οικονομική κατάσταση της χώρας του. Δείτε τον εν δράσει στο αγρόκτημα του (Vid)

"Φτώχεια" και πολιτική πάνε μαζί; Σπάνιο μεν, αδύνατο όμως, όχι. Και ας μη μιλάμε για "φτώχεια" με όρους κοινωνικής ένδειας, αλλά για μια περίπτωση ενός ανθρώπου που δωρίζει πάνω από 10.000 δολάρια το μήνα από τον μισθό του, δίνοντας το παράδειγμα στους πολίτες της χώρας του.
Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα (José Mujica) έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση από τους πολίτες της χώρας του δωρίζοντας κάθε μήνα το 90 τοις εκατό του μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Λογικό κι επόμενο, να έχει αποκτήσει και το παρατσούκλι "El Presidente pobre mas" που μεταφράζεται ως ο "φτωχός πρόεδρος".
Ο Μουχίκα δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχει χρέη και του αρέσει να απολαμβάνει τη συντροφιά του σκύλου του, που ακούει στο όνομα Μανουέλα. Πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το μοναδικό αντικείμενο που έχει στην ιδιοκτησία του είναι το αυτοκίνητο του, ένα Volkswagen Beetle, αξίας 1.945 δολαρίων.
Ο Σκαραβαίος του έχει πάρει τη θέση της κρατικής λιμουζίνας, ενώ ο ίδιος έχει επιλέξει να μη φρουρείται από αστυνομικούς και, ενίοτε, μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στον δρόμο για να προωθήσει τις κυβερνητικές του πρωτοβουλίες (π.χ. το 2011 μοίρασε φυλλάδια που καταδίκαζαν τη βία κατά των γυναικών).
Στις ομιλίες του μάλιστα, δεν εμφανίζεται ποτέ κουστουμαρισμένος, αλλά φορά πάντα φθηνές μπλούζες, παλιές καζάκες και ζακέτες.
Παράδειγμα πολιτικού
Ο μηνιαίος μισθός του Μουχίκα, φτάνει τα 12.500 δολάρια αλλά εκείνος κρατά για τον εαυτό του μόνο 1.250 δολάρια, όσα χρειάζεται δηλαδή, δωρίζοντας τα υπόλοιπα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, τα 1.250 δολάρια το μήνα του είναι αρκετά για να τα βγάλει πέρα, την ώρα που ένας μέσος συνταξιούχος στην χώρα λαμβάνει σύνταξη περί τα 600 δολάρια.
Ζει σε ένα αγρόκτημα που ανήκει στην γυναίκα του Lucía Topolansky. Η Topolansky είναι γερουσιαστής και όπως ο σύζυγος έτσι και εκείνη δωρίζει μέρος του μισθού της σε κοινωφελή ιδρύματα.
Ο 77χρονος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ουρουγουάης από την 1 Μαρτίου του 2010 δήλωσε στην El Mundo:
"Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα".
Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι υπό τη διαχείρισή του, η Ουρουγουάη έχει γίνει γνωστή για το χαμηλό επίπεδο της διαφθοράς.
Η χώρα της Νότιας Αμερικής πλέον κατατάσσεται δεύτερη στις λιγότερο διεφθαρμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας.
O Μουχίκα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, έχει νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για προσωπική χρήση, μέτρο που για την ώρα δείχνει να αποδίδει καρπούς. Μέσα στους στόχους του είναι και η καταπολέμηση των παράνομων αμβλώσεων.
Όσο ακόμη θα διαρκεί ακόμη η θητεία του ο Πρόεδρος Χοσέ Μουχίκα ελπίζει να συνεχίσει να ζει ειρηνικά στην αγροικία του, μαζί με τη σύζυγό του και τον σκύλο του.
Μακάρι ο τρόπος ζωής του να εμπνεύσει και άλλους πολιτικούς ανά την υφήλιο. Να σημειωθεί ότι ο φτωχός Πρόεδρος, έχει περάσει και 14 χρόνια στη φυλακή την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Πηγή:news247.gr

Το πιο στενό σπίτι της Ευρώπης

Ένα κτίριο με πλάτος από 152 ως 92 εκατοστά εγκαινιάστηκε στην Βαρσοβία το Σάββατο, θεωρείται καλλιτεχνική παρέμβαση και θα λειτουργήσει ως κατοικία για τον ισραηλινό συγγραφέα Εντγκαρ Κέρετ.
Το πιο στενό σπίτι της Ευρώπης
Ο Κέρετ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 ότι θα ζει στο "στενάχωρο" αυτό σπίτι όταν θα επισκέπτεται την πολωνική πρωτεύουσα, δυο φορές τον χρόνο, ως φόρο τιμής στις οικογένειες των γονιών του που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα.
"Σφηνωμένο"ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης, στα όρια του πρώην Γκέτο της Βαρσοβίας, το κτίριο σχεδιάστηκε από τον πολωνό αρχιτέκτονα Γιάκουμπ Σέσνι.
"Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα: κουζίνα, μπάνιο, κουβούκλιο για τον ύπνο και ένα μικρό κομμάτι που έχει διαμορφωθεί ως χώρος εργασίας", διευκρίνισε ο Σέσνι.
Πηγή:e-go.gr

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

19χρονη «ξύπνησε» ενώ ετοιμάζονταν να αφαιρέσουν τα όργανά της

Οι γιατροί την θεώρησαν εγκεφαλικά νεκρή και άρχισαν τη διαδικασία, όταν άνοιξε τα μάτια της και άρχισε να κινείται.
19χρονη «ξύπνησε» ενώ ετοιμάζονταν να αφαιρέσουν τα όργανά της
Η Καρίνα Μελχιόρ από τη Δανία ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση χωρίς ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρξει ανάνηψη.
Μετά από τρεις ημέρες στην εντατική, οι γιατροί, αφού μίλησαν στην οικογένεια, την αποσυνέδεσαν από τα μηχανήματα και ετοιμάστηκαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες δωρεάς οργάνων, όταν η κοπέλα άνοιξε τα μάτια της και κούνησε τα πόδια της.
Μετά το αρχικό σοκ, μπόρεσαν να την επανασυνδέσουν γρήγορα και τελικά να ακολουθήσει η ανάνηψή της της επόμενες ημέρες, η οποία ακολουθήθηκε από προγράμματα αποκατάστασης. Οι γονείς της ωστόσο δεν το πήραν τόσο ελαφρά.
«Αυτοί οι κλέφτες με τα άσπρα τα παράτησαν πολύ γρήγορα επειδή χρειαζόντουσαν δωρητή», είπε στην Ekstra Bladet της Δανίας ο πατέρας της. Οπως λέει ο δικηγόρος τους που έκανε την αγωγή κατά του νοσοκομείου, «το ψυχικό τραύμα ήταν πολύ μεγάλο τόσο για την ίδια όσο και για τους γονείς, οι οποίοι είχαν πειστεί ότι τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει και συμφώνησαν να δωρίσουν τα όργανά της».
Στην Δανία ετοιμάστηκε και ένα ντοκιμαντέρ με όσα πέρασε η Καρίνα, με τον τίτλο, «το κορίτσι που δεν πέθαινε», το οποίο αύξησε ακόμη περισσότερο την αρνητική τάση για δωρεές οργάνων.
Οπως σημειώνει ένας γιατρός στην ίδια εφημερίδα, το θέμα είναι ο τρόπος της επικοινωνίας μεταξύ γιατρών και οικείων. «Εάν είχαν γίνει διαφορετικές διατυπώσεις, οι γονείς δεν θα αισθάνονταν τόσο χειραγωγημένοι. ... Από ιατρικής άποψης δεν έγινε κάποιο λάθος. Η κοπέλα δεν είχε κηρυχθεί επίσημα εγκεφαλικά νεκρή. Στην πράξη, οι ίδιοι γιατροί την κράτησαν στη ζωή».
Πηγή:e-go.gr

Κυνηγούσαν μια γάτα και ανακάλυψαν αρχαίο ρωμαϊκό τάφο!

Το κυνήγι μιας γάτας είχε τελικά δύο καλά αποτελέσματα. Να βρούνε την γάτα τους αλλά και έναν αρχαίο ρωμαϊκό τάφο!

Ο Ιταλός Μίρκο Κούρτι κυνηγούσε τη γάτα του στους δρόμους του χωριού του το βράδυ της Πέμπτης, όταν εκείνη τον οδήγησε σε αρχαία ρωμαϊκά ερείπια.
«Η γάτα κατάφερε να μπει σε μια σπηλιά και ακολουθήσαμε το μιαούρισμά της» είπε ο Κούρτι στην εφημερίδα The Guardian.
Όταν βρήκε τη γάτα, την είδε να έχει «κουρνιάσει» σε ένα άνοιγμα ενός γκρεμού. Μέσα στο άνοιγμα υπήρχε ένας τάφος 2.000 ετών «όπου βρίσκονταν σωριασμένα κόκαλα» και αρχαία ρωμαϊκά δοχεία.
Ο τάφος βρέθηκε έξω από την ρωμαϊκή πόλη Βία ντι Πιετραλάτα.
Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν τον τάφο ανάμεσα στον 1ο αιώνα π.Χ. και στον 2ο αιώνα μ.Χ.
Πηγή:newsit.gr

Σούπερ γιαγιά κυκλοφορεί με πατίνι

Παρά την ηλικία της επιλέγει έναν αντισυμβατικό τρόπο μετακίνησης και ενθουσιάζει όσους τη δουν πάνω στο πατίνι της (Pics)

Προσέλαβε γυναίκα να τον χαστουκίζει όταν μπαίνει στο Facebook

Τι σκαρφίστηκε 35χρονος για να απεξαρτηθεί από το Facebook (Vid)

Εξάρτηση από το Facebook είχε πάθει ένας 35χρονος που αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα...
Η ρήση "απίστευτο κι όμως αληθινό", δικαιώνεται και πάλι. Άνδρας αποφάσισε να προσλάβει γυναίκα, προκειμένου εκείνη να τον χαστουκίζει, κάθε φορά που "χαζεύει" εν ώρα εργασίας.
Ο Μανίς Σεθί από το Σαν Φραντσίσκο, αναζητούσε έναν υπάλληλο, που θα τον επανέφερε στην τάξη με ένα χαστούκι, κάθε φορά που θα αφαιρούταν με το Facebook, την ώρα που εργαζόταν.
Και επειδή το να τρως χαστούκια από άντρα θα ήταν κάπως βαρύ, αποφάσισε να προσλάβει γυναίκα. Το όνομα της "τυχερής", Κάρα, η οποία κάθεται δίπλα του κατά τη διάρκεια της εργασίας του και κάθε φορά που ξεφεύγει του ρίχνει από ένα χαστούκι.
Μάλιστα, πληρώνεται με τέσσερα ευρώ ανά ώρα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της, ενώ ο εργοδότης της δεν χάνει 19 ώρες την εβδομάδα στα social media, πράγμα που συνέβαινε μέχρι πριν την πρόσληψη της υπεύθυνης για τη "χειροδικία".
Πηγή:news247.gr