Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Βρισιές τέλος και με νόμο στη Ρωσία

Perierga.gr - Βρισιές τέλος και με νόμο στη Ρωσία
Πέρασε από τη ρωσική Κάτω Βουλή ο νόμος που τιμωρεί με βαρύτατα πρόστιμα τις βρισιές, τόσο σε δημόσιο χώρο, όσο και σε ταινίες, τραγούδια και άλλες μορφές τέχνης. Επιτροπή ειδικών καλείται τώρα να φτιάξει τον σχετικό κατάλογο του τι αποτελεί βρισιά…
Σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass, τα πρόστιμα φτάνουν τα 70 δολάρια, ενώ διπλασιάζονται στην περίπτωση δημόσιων προσώπων.
Εφόσον ο νόμος περάσει και από την Άνω Βουλή (Δούμα) και υπογραφεί από τον πρόεδρο Πούτιν, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.
Πάντως, η πρώτη παρεξήγηση δημιουργήθηκε ήδη με την απόφαση ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού να «κόψει» μια λέξη από τη σοβιετική ταινία Garage (1979).
Η λέξη «χρενόβινα» (ανοησίες, με την ευρύτερη έννοια) θεωρήθηκε βρισιά. Ο σκηνοθέτης Έλνταρ Ριαζάνοφ, διαμαρτυρήθηκε έντονα, κάνοντας λόγο για ανοησία.
πηγή: in.gr

Ποια site προτιμούν για την επικοινωνία τους οι άπιστοι σύζυγοι

Ποια site προτιμούν για την επικοινωνία τους οι άπιστοι σύζυγοι
Το 51% των άπιστων συζύγων που επικοινωνούν με τους εραστές τους μέσω κινητού, χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως τα WhatsApp, Facebook ή Twitter, ενώ ακολουθούν τα γραπτά μηνύματα (15%), τα τηλεφωνήματα (13,6%), τα e-mails (9,8%), κάποια άλλη εφαρμογή (8,6%) και τα μηνύματα στον τηλεφωνητή (2%).
Αυτά είναι τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας που πραγματοποίησε το site εξωσυζυγικών γνωριμιών για παντρεμένους και δεσμευμένους, με το όνομα «Victoria Milan». Όπως επίσης προκύπτει από τις απαντήσεις 12.500 άτακτων συζύγων και συντρόφων, οι περισσότεροι (σε ποσοστό 83%) επικοινωνούν με τους εpαστές τους μέσω κινητού.

Οι περισσότεροι από τους άπιστους που συμμετείχαν στην έρευνα χρησιμοποιούν τον κανονικό τους αριθμό τηλεφώνου για να επικοινωνήσουν με τον παράνομο δεσμό τους. Το 15% όμως έχει μία επιπλέον μυστική κάρτα SIM, για να κρατήσει κρυφό τον αριθμό του κινητού του. Το 74% έχει συμβόλαιο αντί για προπληρωμένη κάρτα, ακόμα κι αν αυτό είναι πιο επικίνδυνο, δεδομένου του ότι οι τηλεφωνικοί λογαριασμοί παρέχουν πλήρη κατάλογο των αριθμών με τους οποίους έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς ή με μήνυμα κάθε μήνα.
Ο κ. Sigurd Vedal, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του «Victoria Milan», σχολίασε, συμβουλεύοντας τους άτακτους συζύγους: «Όλοι χρησιμοποιούν τα κινητά για να επικοινωνήσουν με το κοντινό τους περιβάλλον. Απλά μην ξεχνάτε να διαγράφετε αμέσως όλα τα γραπτά μηνύματα που στέλνετε ή λαμβάνετε από το δεσμό σας! Θα σας βοηθήσει να μην σας κάνουν τσακωτούς»!

Πηγή:e-radio.gr 

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνήθεια αιώνων! Και οι αρχαίοι Έλληνες έστηναν αγώνες

Ελληνικός πάπυρος αποδεικνύει ότι αγώνας πάλης στην αρχαία Ελλάδα ήταν στημένος! Ο πατέρας του ενός αθλητή, είχε συνεννοηθεί με τον προπονητή του άλλου. Ποιο ήταν το ποσό της δωροδοκίας

Βρετανοί ιστορικοί στο King' s College, στο Λονδίνο, αποκρυπτογράφησαν πρόσφατα έναν ελληνικό πάπυρο που είχε ανακαλυφθεί πριν από έναν αιώνα, και αποδείχθηκε ότι το αποτέλεσμα αγώνα πάλης ανάμεσα σε δύο εφήβους ήταν προαποφασισμένο.
Το αρχαιοελληνικό συμβόλαιο ανακαλύφθηκε στην αιγυπτιακή πόλη Οξύρυγχο, όπου ζούσαν πολλοί Έλληνες στην αρχαιότητα. Ο πάπυρος  τοποθετείται γύρω στα 267 π.Χ και έχει συνταχθεί ανάμεσα στον πατέρα ενός παλαιστή με το όνομα Νικάδηνος και τον προπονητή του αντιπάλου του, Δημήτριου.
Οι δύο νεαροί επρόκειτο να παλέψουν στους τελικούς των 138ων "Μεγάλων Αντινοείων", οι οποίοι ήταν πολύ σημαντικοί αγώνες κατά τη διάρκεια θρησκευτικού φεστιβάλ στην αρχαία Αίγυπτο.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο, ο Δημήτριος έπρεπε "κατά τη διάρκεια του αγώνα να πέσει τρεις φορές και να παραδοθεί στο τέλος" και σε αντάλλαγμα θα λάμβανε "τρεις χιλιάδες οκτακόσιες δραχμές σε ασημένια νομίσματα".
Η έγγραφη αρχαία δωροδοκία περιελάμβανε επίσης μία πρόταση σύμφωνα με την οποία ο Δημήτριος, θα έπαιρνε τα χρήματά του ακόμη και αν οι κριτές ανακάλυπταν ότι ο αγώνας ήταν στημένος και αρνούνταν να στέψουν τον Νικάδηνο νικητή.
Την ίδια στιγμή βέβαια, μέσω του εγγράφου, ο πατέρας του Νικάδηνου εξασφάλιζε ότι αν ο Δημήτριος έκανε πίσω στη συμφωνία και τελικά κέρδιζε τον αγώνα, οι δικοί του προπονητές θα έπρεπε να αποζημιώσουν τον γιο του με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.
Ο καθηγητής Dominic Rathbone ο οποίος μετέφρασε τον αρχαίο πάπυρο μιλώντας στο Live Science  ανέφερε:  "οι αρχαίοι συνήθιζαν αυτές τις δωροδοκίες για να μειώσουν τη χασούρα τους, καθώς η προπόνηση των αθλητών στοίχιζε πολύ και δεν υπήρχαν βραβεία για τους δεύτερους".
Πηγή: greekreporter

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η σοκολάτα φέρνει πιο κοντά το Νόμπελ

Πώς συνδέεται η κατανάλωση σοκολάτας με τα βραβεία Νόμπελ; (Pics)

Ένα διάγραμμα που παρουσιάζει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σοκολάτας μιας χώρας και τις νίκες βραβείων Νόμπελ κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Θα υπέθετε κανείς, βλέποντας το διάγραμμα, ότι πρόκειται από εκείνα τα αστεία διαγράμματα συσχέτισης, όπως εκείνο που συνέδεε την ανθρωποκτονία με τη χρήση του Windows Explorer.

Αλλά αυτό δεν αποτελεί αστείο.
Προέρχεται από έκθεση δημοσιευμένη το 2012 στο NEW England Journal Of Medicine με τίτλο "Η κατανάλωση σοκολάτας, η γνωστική λειτουργία και οι νομπελίστες.
Ο  Franz H. Messerli αναρωτήθηκε αν από τη στιγμή που η κατανάλωση σοκολάτας θα μπορούσε υποθετικά να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία σε ολόκληρους πληθυσμούς, αν θα μπορούσε να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στο επίπεδο κατανάλωσης σοκολάτας μιας χώρας και τη γνωστική λειτουργία του πληθυσμού της.
"Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τη συνολική εθνική γνωστική λειτουργία. Θεωρητικά όμως ο συνολικός αριθμός αυτών που έχουν κερδίσει βραβείο Νόμπελ θα μπορούσε να χρησιμεύσει για να αντικατοπτρίσει την αναλογία.
Το κύριο συμπέρασμα αυτής της μελέτης είναι μια εκπληκτικά ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης σοκολάτας και του αριθμού των ανθρώπων που έχουν κερδίσει Νόμπελ.
Φυσικά ένας συσχετισμός ανάμεσα στο Χ και το Y δεν αποδεικνύει την αιτιώδη συνάφεια, αλλά υποδηλώνει ότι είτε το Χ επηρεάζει το Υ, είτε το Υ επηρεάζει το Χ, είτε το Χ και το Υ επηρεάζονται από έναν κοινό μηχανισμό.
Από τη στιγμή που η κατανάλωση σοκολάτας έχει τεκμηριωθεί πως βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία, φαίνεται πιο πιθανό ότι η κατανάλωση σοκολάτας παρέχει το γόνιμο έδαφος που απαιτείται για τα βραβεία Νόμπελ.
Προφανώς αυτά τα ευρήματα αποτελούν υπόθεση και θα πρέπει να δοκιμαστούν. Ορίστε! Καλό Πάσχα! Φάτε περισσότερη σοκολάτα!".
Πηγή:news247.gr

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Δικαστήριο απαγορεύει σε πατέρα να στέλνει email στα κεφαλαία

 Perierga.gr - Δικαστήριο απαγορεύει σε πατέρα να στέλνει email στα κεφαλαία
Δικαστήριο της Βρετανίας απαγορεύει σε έναν πατέρα να στέλνει e-mail στα δυο του παιδιά με κεφαλαία γράμματα, γιατί, σύμφωνα με τον δικαστή, είναι σαν να τους φωνάζει. 
Ο πατέρας από το Ισραήλ βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την πρώην συζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους, ενός 13χρονου αγοριού και ενός 9χρονου κοριτσιού.
Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της δικαστικής διαμάχης, τα παιδιά αναγκάζονται να ταξιδεύουν συνεχώς από τη Βρετανία στο Ισραήλ.
 Ο δικαστής έδωσε εντολή στον πατέρα να σταματήσει να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα στα παιδιά του στα κεφαλαία γιατί είναι σαν να τους φωνάζει. «Πρέπει η επικοινωνία να είναι ενδεδειγμένη και φιλική προς τα παιδιά» είπε ο δικαστής, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα e-mail που δείχνει ότι ο αποστολέας του φωνάζει».
πηγή: in.gr