Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εταιρεία δίνει 1 εκατ. δολάρια σε όποιον καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξη μεταφυσικής δραστηριότητας

Εταιρεία δίνει 1 εκατ. δολάρια σε όποιον καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξη μεταφυσικής δραστηριότητας
Η μεταφυσική δραστηριότητα είναι ένα θέμα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει πολλούς επιστήμονες. Ενα ίδρυμα όμως δίνει νέο κίνητρο, αφού προσφέρει 1.000.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξη της.
Η πρόκληση που ξεκίνησε το 1964, όταν ο μάγος Τζέιμς Ράντι διαπλικτίστικε με έναν παραψυχολόγο. Από τότε το ίδρυμα James Randi Educational Foundaiton (JREF) δίνει 1.000.000 δολάρια σε όποιον μπορέσει να αποδείξει υπερφυσικές ή παραφυσικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας κοινώς αποδεκτά επιστημονικά πρότυπα δοκιμών.
Η πρόκληση αρχικά ξεκίνησε προσφέροντας μόνο 1.000 δολάρια και στη συνέχεια 10.000 δολάρια, ωστόσο οι συνεχείς αποτυχίες των συμμετεχόντων, ιντρίγκαραν τους εμπνευστές της πρόκλησης και τελικά ο Ρικ Ανταμς, φίλος του Τζέιμς Ράντι, δώρισε στο ίδρυμα 1.000.000 να τα θέσει ως έπαθλο για τον νικητή.
Σύμφωνα με τους New York Times, από τότε χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσπαθήσει και αποτύχει. Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν ο 32χρονος Κινέζος Φέι Γουόνγκ που ισχυρίστηκε ότι «θα μπορούσε να μεταδώσει μια μυστήρια δύναμη σε ορισμένη απόσταση, η οποία δε θα εμποδιζόταν από ξύλο, μέταλλο, πλαστικό ή χαρτόνι. Η ενέργεια, θα γινόταν αισθητή ως θερμότητα, πίεση, μαγνητισμό ή απλά "μία απερίγραπτη αλλαγή".
Τον Ιούλιο του 2014 ο Γουόνγκ επέλεξε εννέα συμμετέχοντες για να τους μεταδώσει τη «δύναμη». Ολοι τους είχαν δεμένα τα μάτια πάνω στη σκηνή, ενώ ο Γουόνγκ και ένα «άτομο ελέγχου» ήταν πίσω από μια κουρτίνα. Ρίχνοντας ένα ζάρι, δοκίμαζαν εναλλάξ να μεταδώσουν την ενέργεια στους συμμετέχοντες που βρίσκονταν μέσα σε χαρτονένια κουτιά. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι συμμετέχοντες έπρεπε να πουν αν ένιωσαν οτιδήποτε και αν κατάλαβαν ότι προερχόταν από τον Γουόνγκ. Για να κερδίσει το έπαθλο, έπρεπε 8/9 άτομα να απαντήσουν θετικά, ωστόσο το πείραμα απέτυχε από το 2ο κιόλας άτομο. Παρόλαυτα ο Γουόνγκ επέμεινε ότι θα δοκιμάσει ξανά και φέτος, γιατί «η δύναμη λειτουργεί με μυστήριους τρόπους» όπως δήλωσε.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Τα πιο περίεργα περιοδικά του κόσμου!

Είναι γνωστό πως τα γούστα διαφέρουν και πως για κάθε ενδιαφέρον υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος. Όμως τα παρακάτω περιοδικά ξεπερνούν τη φαντασία...
Girls and Corpses
Το «Κορίτσια και Πτώματα» είναι ένα περιοδικό για όσους αρέσκονται στο να βλέπουν νεκρούς παρέα με... γυναίκες. Η ιδέα του εκδότη τού ήρθε όταν κάποιες κοπέλες ζήτησαν να φωτογραφηθούν δίπλα σε ένα ψεύτικο πτώμα σε έκθεση των ΗΠΑ.
Fashion Doll Quarterly
 
Κούκλες που ποζάρουν, συλλέκτες και αφιερώματα σε κούκλες όλου του κόσμου. Ακούγεται πολύ ρομαντικό, όμως, όπως βλέπετε, είναι σχεδόν ανατριχιαστικό.
Kohl Magazine
 
Το περιοδικό της Μέσης Ανατολής που συχνά κάνει συλλεκτικά εξώφυλλα τα οποία κοστίζουν έως και 10.000 ευρώ και μάλιστα... δημοπρατούνται κιόλας.
Serial Killer Magazine
 
Το περιοδικό των κατά συρροή δολοφόνων, που φιλοξενεί στις σελίδες του ιστορίες και ειδήσεις με υποθέσεις δολοφονίας, αστυνομικά έγγραφα και άλλα.
Portable Restroom Operator
Εντάξει, ξέρουμε πως στον βιομηχανικό κλάδο υπάρχουν αντίστοιχα περιοδικά που μπορεί να φαίνονται βαρετά, όμως δεν φανταζόταν κανείς πως θα υπάρχει περιοδικό ακόμη και για τις βιολογικές τουαλέτες!
A Bear's Life
Ήταν το 1990, όταν άρχισε να χρησιμοποιείται ο όρος «bear» από την γκέι κοινότητα για τους τριχωτούς άντρες με κοιλίτσα. Το περιοδικό τους είναι αυτό. 
Modern Drunkard
Το Modern Drunkard, που υπάρχει από το 1996, είναι ένα περιοδικό για τους πότες. 
Bacon Busters
Μπέικον, γυναίκες, γουρούνια. Λίγο απ' όλα!

Πηγή:e-radio.gr

Το πραγματικό τέλος των πιο γνωστών παραμυθιών δεν είναι αυτό που μας είπαν

Μπορεί να μεγαλώσαμε με παραμύθια και έπειτα να μάθαμε πως η πραγματική ζωή δεν είναι παραμυθένια, όμως η ζωή μάς φυλά κι άλλη μια έκπληξη. Ακόμη και τα παραμύθια δεν ήταν ακριβώς έτσι όπως μας τα είπαν.
Γιατί δεν υπήρχε πάντα happy end, και μάλιστα όσοι αγάπησαν τις ιστορίες όπως τις απέδωσε ο Disney, θα απογοητευτούν διπλά.
Πάμε να δούμε τις παρεξηγήσεις και την πραγματική ιστορία πίσω από τα πιο γνωστά παραμύθια.
Σταχτοπούτα
Η Σταχτοπούτα λέγεται πως δεν ήταν και τόσο αγγελική μορφή και σίγουρα δεν της φέρονταν άσχημα, το αντίθετο μάλιστα. Στις παλαιότερες εκδόσεις του παραμυθιού, αυτή είναι που σκοτώνει τη μητριά της, για να παντρευτεί ο πατέρας της μια άλλη γυναίκα.
Ωραία Κοιμωμένη
Μια παλαιότερη βερσιόν του παραμυθιού έχει τρομερή ανατροπή! Η Ωραία Κοιμωμένη δεν ξύπνησε με ένα φιλί, αλλά από το κλάμα των παιδιών της. Η ιστορία λέει πως η ίδια όσο ήταν... υπνωτισμένη έμεινε έγκυος από έναν βασιλιά (ο οποίος ήταν ήδη παντρεμένος) και γέννησε (ενώ ήταν ακόμη κοιμισμένη!). Η γυναίκα του θέλησε να τους σκοτώσει, αλλά στο τέλος ο βασιλιάς χωρίζει από την απατημένη σύζυγο και μένει με την Ωραία Κοιμωμένη.
Χιονάτη
Στο παραμύθι των Γκριμ, η Χιονάτη παίρνει την εκδίκησή της. Η κακιά μάγισσα τιμωρείται ως εξής: καταδικάζεται να χορεύει πάνω σε καυτό σίδερο!
Η Μικρή Γοργόνα
Στην ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν η Άριελ πίνει ένα μαγικό φίλτρο το οποίο της δίνει πόδια αντί για ουρά γοργόνας, αλλά κάθε της βήμα ήταν σαν μαχαιριά. Παρ' όλα αυτά, ο πρίγκιπας δεν την ερωτεύεται ποτέ και παντρεύεται μια άλλη.


Πηγή:e-radio.gr

Τα 10 πιο ακριβά βινύλια στον κόσμο

Τα 10 πιο ακριβά βινύλια στον κόσμο
Με την αγορά δίσκων βινυλίου να βρίσκεται συνεχώς σε άνοδο και να διάγει αλκυονίδες ημέρες, το έγκριτο μουσικό περιοδικό Record Collector δημοσίευσε μια δεκάδα με τα πιο σπάνια κι ακριβά βινύλια (33 ή 78 στροφών) που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή στο Διαδίκτυο. Την πρωτοκαθεδρία έχουν οι Beatles κι ακολουθούν οι Sex Pistols. Ιδού η αναλυτική λίστα:


1. That'll Be The Day/In Spite Of All The Danger – 278.900 ευρώ
Είναι ο πιο σπάνιος δίσκος 78 στροφών του κόσμου: η αυθεντική κόπια της διασκευής των Quarrymen (του πρώτου συγκροτήματος του Πολ Μακάρτνεϊ και του Τζον Λένον, προτού αλλάξουν το όνομα τους σε Beatles) σε αυτό το τραγούδι του Μπάντι Χόλι χρονολογείται από το μακρινό 1958. Το μοναδικό βινύλιο είναι στην κατοχή του ίδιου του Μακάρτνεϊ και κοστίζει περί τα 280.000 ευρώ.

2. Test - 41.800 ευρώ
Μια εξαιρετικής σπανιότητας διασκευή του 1965 στο That'll Be The Day από έναν, τότε παντελώς άγνωστο, 13χρονο, τον Ντέιβιντ Στιούαρτ. Ο δίσκος 78 στροφών δεν έχει καν τον τίτλο του τραγουδιού, ονομάζεται απλώς Test και θα ήταν η πρώτη γεύση του νεαρού μουσικού με τη δισκογραφία. Ο Στιούαρτ το 1980 ίδρυσε τους, σήμερα πολύ γνωστούς, Eurythmics μαζί με την Ανι Λένοξ.

3. That'll Be The Day/In Spite Of All The Danger – 14.000 ευρώ
Ξανά η διασκευή των Quarrymen, αλλά αυτή τη φορά όχι του 1958, αλλά λίγο μεταγενέστερη. Κυκλοφορεί σε μόλις 25 αντίτυπα, οπότε είναι ελαφρώς λιγότερο σπάνια απ’ ότι η αυθεντική κόπια του 1958.

4. That'll Be The Day/In Spite Of All The Danger – 14.000 ευρώ
Πάλι η διασκευή των Quarrymen, αυτή τη φορά όμως είναι μια επανέκδοση από το 1981. Κι αυτός ο δίσκος 78 στροφών κυκλοφορεί σε μόλις 25 αντίτυπα.

5. God Save The Queen/No Feelings – 14.000 ευρώ
Το επτάιντσο σινγκλάκι του God Save the Queen με το τραγούδι No Feelings στη πίσω πλευρά του, σε μια έκδοση που κυκλοφόρησε ο ίδιος ο μάνατζερ της μπάντας, Μάλκομ Μακλάρεν, χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

6. God Save The Queen/No Feelings –11.150 ευρώ
Μια άλλη ηχογραφημένη βερσιόν των δυο τραγουδιών που κυκλοφόρησε ως το επίσημο σινγκλ το 1977, μέσα σε μια καφέ χάρτινη συσκευασία. Περιέχει και το δελτίο τύπου που συνέταξε ο Μακλάρεν.

7. The Beatles (White Album) – 11.150 ευρώ
Η πρώτη κι αυθεντική έκδοση του άλμπουμ από τις 22 Νοεμβρίου του 1968. Αν το βινύλιο έχει serial number κάτω από το 0000010 (δηλαδή, 0000009, 0000008 κ.ο.κ.), ενδέχεται να κοστίζει ακόμη περισσότερο από 11.000 ευρώ.

8. God Save The Queen/No Feelings – 10.450 ευρώ
Το επτάιντσο σινγκλ του God Save the Queen με το τραγούδι No Feelings στη πίσω πλευρά του κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1977, με αφορμή το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Μετά από λίγες ημέρες αποσύρθηκε από την κυκλοφορία λόγω της γενικότερης κατακραυγής –οι στίχοι του τραγουδιού έβριζαν την Ελισάβετ.

9. Anarchy in the UK/No Fun – 9.760 ευρώ
Κυκλοφορούν μόνο τρία αντίτυπα του σινγκλ του Anarchy in the UK με τη διασκευή των Sex Pistols στο τραγούδι No Fun των Stooges. Ο εύρων αμειφθήσεται -γενναιόδωρα.

10. Please Please Me – 8.370 ευρώ
Σπανιότατη έκδοση του πρώτου άλμπουμ των Beatles από το 1963. Η σπανιότητα του έγκειται στο ότι δεν κυκλοφόρησε υπό την ετικέτα Northern Songs, αλλά από εκείνη της Dick James Music Company.

Πηγή:in.gr

Πλήρωσε την ολοκαίνουρια BMW με ψιλά!

Μια επιχειρηματίας από την Κίνα αγόρασε μια πολυτελέστατη BMW730 Li δίνοντας χαρτονομίσματα αξίας 1 yuan περίπου 14 λεπτά του ευρώ. Η ευκατάστατη κυρία πήγε σε μια έκθεση αυτοκινήτων της εν λόγω μάρκας και έκλεισε το νέο της απόκτημα δίνοντας μια γερή προκαταβολή με την πιστωτική της (περίπου 150.000 ευρώ) και επέστρεψε την επομένη για να πάρει το αυτοκίνητο και να ξοφλήσει.
perierga.gr - Πλήρωσε την ολοκαίνουρια BMW με ψιλά!
Προς έκπληξη όλων η γυναίκα δεν πλήρωσε σε μεγάλα χαρτονομίσματα αλλά σε μικρά, με αποτέλεσμα την έκπληξη των πωλητών. Έπρεπε κάπως να μετρηθούν τα χρήματα και χρειάστηκαν 20 πωλητές και περίπου 6 ώρες για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Εντέλει όλα ήταν σωστά μετρημένα και η επιχειρηματίας έφυγε περιχαρής με το νέο της απόκτημα!
perierga.gr - Πλήρωσε την ολοκαίνουρια BMW με ψιλά!
perierga.gr - Πλήρωσε την ολοκαίνουρια BMW με ψιλά!
Πηγή:perierga.gr