Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Κατάσχεση ενός μισθού από την Εφορία

Με απώλεια ενός ακόμη μισθού αποχαιρετούν το καλοκαίρι οι φορολογούμενοι. Με ένα εκκαθαριστικό θα λάβουν την τριπλή έκτακτη εισφορά. Η Εφορία αρχίζει να στέλνει τα ραβασάκια που θα πληρωθούν σε έξι δόσεις.

Κατάσχεση ενός μισθού από την Εφορία
Πάνω από έναν μισθό θα κληθεί να καταβάλει στην εφορία ένα μέσο νοικοκυριό με βάση τη "λυπητερή" για τις εισφορές σε εισοδήματα, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς και σε αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής, η οποία καταφτάνει τις επόμενες μέρες.
Πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν τρεις εισφορές που θα λάβουν στη συσκευασία του ενός εκκαθαριστικού.
Πρόκειται γι' αυτούς που το 2010 το συνολικό εισόδημά τους από όλες τις πηγές, ή οι δαπάνες διαβίωσής τους, ξεπερνούσε τα 12.000 ευρώ, όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αν πέρυσι δεν είχαν εισόδημα και ήταν σε αδράνεια, καθώς και όσους είχαν στην κατοχή τους αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και σκάφη αναψυχής.
Η ενεργοποίηση της ρύθμισης του Μεσοπρόθεσμού Προγράμματος για την επιβολή των εισφορών γίνεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου που κοινοποίησε στις εφορίες και με την οποία δίνει διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, για το ποιοι και πώς θα τις πληρώσουν, καθώς και για τις κατηγορίες των φορολογουμένων που εξαιρούνται από το μέτρο.
Από την απόφαση προκύπτουν, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
Για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό, τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ως εισόδημα θα λογίζεται πέραν εκείνου που προέρχεται από μισθούς, συντάξεις, παροχή υπηρεσιών και άλλες πηγές και εκείνο που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης, τα ειδικά επιδόματα όπως τα πολυτεκνικά, τις συντάξεις ακόμα και τις αναπηρικές με ελάχιστες εξαιρέσεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, τα κέρδη από repos και μετοχές.
Oι υπόχρεοι φορολογούμενοι, εφόσον διαπιστώσουν λάθος, κατά την παραλαβή του εκκαθαριστικού σημειώματος υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ, κατά περίπτωση, είτε αίτηση για διαγραφή μέρους ή ολόκληρου του βεβ
Oι υπόχρεοι φορολογούμενοι, εφόσον διαπιστώσουν λάθος, κατά την παραλαβή του εκκαθαριστικού σημειώματος υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ, κατά περίπτωση, είτε αίτηση για διαγραφή μέρους ή ολόκληρου του βεβαιωθέντος ποσού, είτε τροποποιητική δήλωση
Εξαιρούνται μόνο μισθοί, συντάξεις και πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί και σε όσους παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό πάνω από 80%, τα εφάπαξ από τα ασφαλιστικά ταμεία και οι αποζημιώσεις για απολύσεις, Επίσης, απαλλάσσονται από την εισφορά και οι μακροχρόνιοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι, στους οποίους όμως θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για την καταβολή της εισφοράς λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους και στη συνέχεια θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία με τα αναγκαία παραστατικά για να διαγράψουν την εισφορά.
Υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, γενικοί γραμματείς, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές θα καταβάλουν αυξημένη εισφορά με συντελεστή 5% επί του συνολικού ποσού εισοδήματός τους, εφόσον είχαν την παραπάνω ιδιότητα το 2010.
Το τέλος επιτηδεύματος, που φέτος θα είναι 300 ευρώ για όλους και από του χρόνου θα φτάνει τα 500 ευρώ, θα καταβάλλουν όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι, επαγγελματίες, επιτηδευματίες, εμπορικές κερδοσκοπικές ή μη επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής (ομόρρυθμες, ΕΠΕ, ΑΕ κ.λπ.), κοινοπραξίες, συνεταιρισμοί, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις, υποκαταστήματα αλλοδαπών εταιρειών και άλλες.
Το τέλος θα κληθούν να πληρώσουν όσοι το 2010 είχαν δηλώσει εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ όσοι είχαν μηδενικά εισοδήματα θα ειδοποιηθούν από την εφορία να κάνουν διακοπή εργασιών ή αλλιώς θα κληθούν να καταβάλουν το τέλος.
Τα ποσά των εισφορών θα καταβληθούν σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η καθεμία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής όλου του ποσού παρέχεται έκπτωση 5%.
Πηγή:ethnos.gr

1,5 εκατομμύριο διαμάντια στη φλόγα κάθε κεριού!


Έκπληκτοι έμειναν οι βρετανοί επιστήμονες όταν ανακάλυψαν ότι στις μικρές φλόγες του κάθε κεριού δημιουργούνται και καταστρέφονται κάθε στιγμή εκατομμύρια μικροσκοπικά διαμάντια.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σεν Άντριους στη Σκωτία, με επικεφαλής τον καθηγητή χημείας Γουζόνγκ Τσου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Chemical Communications" της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας Χημείας,ανακάλυψαν ότι 1,5 εκατ. νανοσωματίδια διαμαντιών δημιουργούνται κάθε δευτερόλεπτο, καθώς το κερί καίγεται.
Την ίδια στιγμή, τα νανοσωματίδια συνεχώς εξαφανίζονται για να ξαναεμφανιστούν. Το μέγεθός τους είναι εντυπωσιακά μικρό: περίπου 300.000 από αυτά θα χωρούσαν στο κεφάλι μιας καρφίτσας, πριν περάσουν στην ανυπαρξία μέχρι να ανοιγοκλείσουν τα μάτια του παρατηρητή.
Μικροστοιχεία αστραφτερών διαμαντιών επίσης ανακαλύφθηκαν σε πειράματα που έγιναν κατά την καύση του φυσικού αερίου και του ξύλου. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι αν καταστεί δυνατό να βρεθεί ένας τρόπος να εξαχθούν αυτά τα νανο-διαμάντια από τις φλόγες, τότε θα ανακαλυφθούν νέες μέθοδοι παραγωγής διαμαντιών, πιο φθηνές, αλλά και πιο φιλικές στο περιβάλλον.
Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, τα μόρια υδρογονανθράκων στη βάση της φλόγας του κεριού μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα μέχρι τη στιγμή που θα φθάσουν στην κορυφή της φλόγας, όμως δεν ήταν γνωστό τί συμβαίνει στην ενδιάμεση περιοχή.
Απομακρύνοντας σωματίδια από το μέσον της φλόγας, όπου η θερμοκρασία φθάνει τους 1.400 βαθμούς Κελσίου,οι χημικοί ήρθαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ίχνη και από τις τέσσερις γνωστές μορφές άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των διαμαντιών (επίσης βρήκαν φουλλερένια, γραφίτη και άμορφο άνθρακα).
"Δυστυχώς τα σωματίδια διαμαντιού καίγονται στην πορεία και μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα, παρόλα αυτά η ανακάλυψή μας θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε μια φλόγα κεριού", δήλωσε ο Τσου.
Ο ίδιος, θέλει να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα την ανακάλυψή του, μελετώντας το αν και η φλόγα του μπάρμπεκιου περιέχει νανο-διαμάντια.Πηγή:cosmo.gr

Γιατί ο Έλληνας είναι ο χειρότερος χρήστης του Facebook

Αν υπήρχαν τα Χρυσά Βατόμουρα των Social Media, είναι βέβαιο ότι θα τα είχαμε σαρώσει. Όχι γιατί δεν είμαστε καλοί χρήστες των Social Media. Για την ακρίβεια, διαπρέπουμε. Αλλά γιατί ακόμα και σε αυτό το μέσο, εξαντλούμε την γραφικότητά μας ως λαός.

Τιμή μας και καμάρι μας να είμαστε και γραφικοί και Ελληνάρες και ό,τι άλλο θέλουμε να είμαστε στην τελική. Όταν όμως περνάμε την γραφικότητά μας και στα Social Media, η κατάσταση αρχίζει να γίνεται τραγελαφική. Κι αν το twitter έχει διασωθεί ακόμα, το Facebook ανακηρύσσεται σε εκείνο το μέσο που κουβαλάει στις σελίδες του όση περισσότερη γραφικότητα μπορεί να ξεζουμίσει από τον Έλληνα.

Τώρα θα πεις, ποιοί είστε εσείς που θα μου πείτε πώς να φέρομαι στο Facebook μου; Και θα έχεις και δίκιο. Οι παρακάτω παρατηρήσεις αποτελούν μια απλή αποτύπωση της γραφικότητας που διακρίνει πολλούς από εμάς στο Facebook. Αν ταυτιστείς με κάποιες από τις παραγράφους, ίσως αποφασίσεις κι εσύ να κάνεις κάτι για να βελτιώσεις τη δημόσια online εικόνα σου.

Είμαστε αρνητικοί σε κάθε εξέλιξη
Πιο συντηρητικός πεθαίνεις με δυο λόγια. Φτιάχνουν καινούριο chat εκεί στο Silicon Valley; Ψάχνουμε αμέσως τρόπο να κρατήσουμε το παλιό. Μέχρι και group φτιάχνουμε για “όσους δεν γουστάρουν το νέο chat και θέλουν το παλιό (δουλεύει 100%)”. Αλλάζει κάτι στο layout της σελίδας; Το δαιμονοποιούμε κατευθείαν και το κράζουμε στα status μας. Αλήθεια, δεν έχω δει ούτε ένα status που να λέει “Αχ πόσο ωραίο είναι το καινούριο chat”. Αν το δούλευε Έλληνας το internet, θα μιλάγαμε ακόμα στο mIRC.

Ανεβάζουμε online το οπαδιλίκι μας
Με το που κάνει μια γκέλα ο Ολυμπιακός ή τελειώνει ένα ντέρμπι, γινόμαστε όλοι διευθυντές αθλητικών εφημερίδων και ψάχνουμε την καλύτερη εκείνη πρωτοσελιδάτη ατάκα που θα κάνει τους φίλους μας, που υποστηρίζουν αντίπαλη ομάδα, να λουφάξουν. Αλλά δεν είναι ανάγκη. Μετά από καθε ντέρμπι συμπεριφερόμαστε όπως στο σχολείο. Αν έχουμε ρίξει 3, σκάμε μύτη με φανέλα, φωνάζουμε και κάνουμε χαβαλέ. Αν πάλι τα έχουμε αρπάξει, κάνουμε 2-3 μέρες να εμφανιστούμε και το ρίχνουμε στην πλάκα.

Το παίζουμε γκόμενοι και γκόμενες
Δεν λέω, έχω ακούσει κι εγώ για πάρα πολλά ζευγάρια που έχουν γνωριστεί μέσω Facebook και είναι ιδιαιτέρως ευτυχισμένα. Τι είναι όμως αυτές οι γελοίες φωτογραφίες με το ζουμ στους κοιλιακούς, τα γυαλιά ηλίου και το ύφος “εντάξει μωρέ, εδώ πέρα, έχω όποια γκόμενα γουστάρω, έλα κι εσύ να τα πούμε”. Συνιστούμε λίγη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση γιατί εκεί που το Facebook τελειώνει και αρχίζει η ζωή, ο κόσμος γελάει με κάτι τέτοια.

Ψωνιζόμαστε χωρίς φόβο και πάθος
Κάμπριο αυτοκίνητα, καινούρια φορέματα, καλογυαλισμένα παπούτσια και δίλιτρες Grey Goose μέσα σε σαμπανιέρες. Κάτι τέτοια βλέπουν οι Ευρωπαίοι και μας κράζουν και όχι άδικα. Το να περνάς καλά και να χαίρεσαι τα όσα λεφτά έχεις, είναι δικαίωμα (μη σου πω υποχρέωσή) σου. Το να διατυμπανίζεις όμως ότι αγόρασες το κανούριο μοντέλο της Mercedes για να πηγαίνεις βόλτες το Λιτσάκι, ειλικρινά είναι μια πληροφορία που πρέπει είτε να την κρατήσεις για την πάρτη σου, είτε να την κολλήσεις με post-it πάνω στην ταμπέλα “Είμαι ψώνιο και μ' αρέσει” που κουβαλάς στο κουτελό σου.



Αποθεώνουμε κάτι δεύτερα μοντέλα
Αυτό πάλι; Που έχει κάνει 3 και 4 προφίλ η κάθε μοντέλα που την μάθαμε μόνο μέσω Facebook ή από τις ειδήσεις του STAR; Ξέρεις, η ίδια που ανεβάζει σε album με τίτλο “press” τα δημοσιεύματα που γράφουν για εκείνη και φροντίζει να κρατάει ξαναμμένους τους online φίλους της με μερικές hot φωτογραφήσεις. Μέχρι και σε διαπραγμάτευση για αμοιβές και εμφανίσεις πουλάνε το χαρτί “έχω 20 χιλιάδες φίλους στο Facebook”. Το κακό δεν είναι να τις έχεις αυτές φίλες σου. Κακό είναι που τις πραγματικές Ελληνίδες μοντέλα, τραγουδίστριες κλπ τις πετυχαίνεις πια στην τέταρτη και την πέμπτη δεκάδα αναζητήσεων στο Google.

Κάνουμε τους πιο grande επικήδειους
Είμαστε ευαίσθητος λαός, δεν λέω. Αλλά το πρώτο μας μέλημα όταν πεθάνει κάποιος είναι να αφιερώσουμε ένα τραγούδι στη μνήμη του, να δηλώσουμε κι εμείς πόσο τον αγαπούσαμε (ακόμα κι αν η γνωριμία μας περιοριζόταν με εκείνον στην τηλεόραση και εμάς στον καναπέ του σαλονιού), αλλά και να δημιουργούμε group RIP στη μνήμη του. Λες και αυτός που θα χύσει τα περισσότερα δάκρυα, κερδίζει κάποιο βραβείο.

Δηλώνουμε περήφανοι για τα μεθύσια μας
Αλήθεια τώρα. Δεν είναι μαγκιά να έχει πάει 6 το πρωί και να γράφεις στο status σου “pwpw eimai liwmaaaaaaaaaaa”. Κι άλλοι είναι λιώμα. Κι άλλοι πέρασαν καλά. Απλά ο Έλληνας έχει μια ιδιότυπη επιθυμία να γνωστοποιήσει σε όλους πόσο καλά περάσε, πόσα ποτά ήπιε και τι τρελό hangover θα έχει αύριο το πρωί. Είναι ιδιαιτέρως θλιβερή η εικόνα ενός 35άρη του οποίου οι ανανεώσεις στο Facebook γίνονται αποκλειστικά και μόνο από το πρώτο τραπέζι του Ρέμου ή από τα Everest μετά από μια βραδιά στο Villa Mercedes.



Τρελαινόμαστε να ανεβάζουμε φωτογραφίες και βίντεο
Αφού όταν ζούμε κάτι ωραίο, πρώτα κοιτάμε να το ανεβάσουμε στο Facebook και μετά παρακολουθούμε τι συμβαίνει τριγύρω. Αναρωτιέμαι πόσο ευχαριστιέται κάποιος ένα κομμάτι σε μια συναυλία όταν έχει το χέρι του σταθερό για να βγάλει βίντεο να το ανεβάσει την άλλη μέρα. Και φυσικά αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι όσο πιο προκλητικά γίνεται για να φανούμε όσο πιο μάγκες, τυχεροί και γαμάτοι γίνεται.
Κάνουμε φίλους απλά για να τσεκάρουμε
Είτε γιατί είναι γνωστοί γνωστών εκείνης της γκόμενας που μας αρέσει, είτε γιατί είναι φίλοι της πρώην μας είτε απλά γιατί γουστάρουμε να κουτσομπολεύουμε τον κόσμο. Από τη γελοία φωτογραφία που έβαλε εκείνος ο συμμαθητής από το Λύκειο, μέχρι την ανακοίνωση ότι η Βούλα χώρισε τον Τάκη και ότι ο Φίλιππος έκανε check-in στο Waffle House και tagαρε μαζί του και την Σοφία, άρα κάτι παίζει μεταξύ τους. Τι σε νοιάζει ρε φίλε; Και να σε νοιάζει δηλαδή, μην τρως το μυαλό σου με αυτά, γιατί αν σε νοιάζει πραγματικά, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το κάψεις.
Πηγή:men24.gr

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Λαγούμι για να βρουν χρυσές λίρες και με ....τζάμπα ρεύμα

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, την ώρα που έψαχναν χρυσές λίρες, μέσα σε σήραγγα που είχαν διανοίξει, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Λαγούμι για να βρουν χρυσές λίρες














Σύμφωνα με την αστυνομία, οι επίδοξοι χρυσοθήρες, ηλικίας 47 έως 58 ετών, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, τη νύχτα, σε ρέμα της περιοχής, όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν δημιουργήσει υπομονετικά και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί τη σήραγγα, μεγάλου βάθους.
Για τις ανάγκες της "ανασκαφής" χρησιμοποιούσαν διάφορα εργαλεία και καλώδιο, μήκους περίπου 50 μέτρων, που είχαν συνδέσει σε κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ για το φωτισμό της σήραγγας.
Οι αστυνομικοί, εκτός από τα εργαλεία (κρουστικό τρυπάνι, φτυάρια, σκοινί, κ.ά.) βρήκαν στην κατοχή τους και μια συσκευή για την άντληση των υπόγειων υδάτων από τη σήραγγα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη ανασκαφή και ρευματοκλοπή.
Πηγή:ethnos.gr

Νοσοκόμα έστελνε άσεμνες φωτογραφίες της σε φυλακισμένο με σχιζοφρένεια

Απρεπείς φωτογραφίες της έστειλε μια νοσοκόμα σε φυλακισμένο με σχιζοφρένεια ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αγγλίας.
Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου ενώ ο ασθενής εκτίει ποινή φυλάκισης για πρόκληση τραυματισμού από πρόθεση καθώς πάσχει από παραισθήσεις και πλάνες, όπως έγινε γνωστό.
Η 28χρονη Gemma Tomlinson θέλοντας να έχει πιο... προσωπική σχέση με τον ασθενή, του έδωσε το νούμερο του κινητού της τηλεφώνου ενώ έστελναν ο ένας στον άλλον ερωτικές επιστολές.
"Η νοσοκόμα παραδέχτηκε πως είχε αισθήματα για τον ασθενή και η θεραπεία που του έδωσε ήταν λιγότερο ευνοϊκή από ότι στους άλλους ασθενείς", δήλωσε ο Tom Hoskins από το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.
"Η κατάστασή του βελτιώθηκε και τον Ιανουάριο του 2009 επέστρεψε στη φυλακή. Ο ασθενής μάλιστα ζήτησε τα στοιχεία της νοσοκόμας για να επικοινωνεί μαζί της και μετά έκαναν σχέση", συμπλήρωσε.
Εκτός από τη συχνή τηλεφωνική επαφή αντάλλασσαν επιστολές και  σε μια από αυτές γινόταν λόγος για διακοπές στο Άμστερνταμ ενώ σε μια άλλη του έδινε ιατρικές συμβουλές.
Μάλιστα, η νοσοκόμα είχε στείλει δύο φωτογραφίες της φορώντας μόνο τα εσώρουχα.
"Δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες ωστόσο σε κάποιο από τα γράμματα γίνεται λόγος για φωτογραφίες και ο φόβος της νοσοκόμας να τις στείλει", είπε.
Η σχέση τους αποκαλύφθηκε όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έστειλαν τις επιστολές στους υπεύθυνους του νοσοκομείου.
Από την πλευρά της η νοσοκόμα υποστήριζε πως οι φωτογραφίες εστάλησαν επειδή ο ασθενής δεν μπορούσε να έχει κανονική σχέση ενώ αρνείται όλες τις κατηγορίες.
Η 28χρονη απολύθηκε ύστερα από την πειθαρχική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την Telegraph ενώ η δίκη για την υπόθεση συνεχίζεται.Πηγή:cosmo.gr

Τυφλός άντρας μηνύεται για παράνομο κατέβασμα πορνό

Μία ακόμα εξωφρενική είδηση έρχεται αυτή τη φορά από την California. Η εταιρεία Imperial Enterprises Inc μηνύει 3.500 άτομα για παράνομη λήψη πορνογραφικoύ υλικού, μεταξύ των οποίων και ένας …τυφλός!
Ο John Doe ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τρόπος να έχει κατεβάσει ο ίδιος το παράνομο υλικό, τη στιγμή που η εταιρεία έχει στα αρχεία της την IP address του.

Και αν το μυαλό σας πηγαίνει στα παιδιά του, να σας ενημερώσουμε ότι είναι μόλις 4 και 6 ετών. Επειδή όμως η ταινία δεν είναι δυνατόν να κατέβηκε από μόνη της, τι συνέβη τελικά στην πραγματικότητα;
Το πιθανότερο είναι κάποιος από τους γείτονες του να κατέβασε την ερωτική ταινία (με τίτλο “Tokyo Cougars Creampie”), μιας και η οικογένεια του τυφλού άντρα διατηρούσε το δίκτυο WiFi του ξεκλείδωτο.
Δυστυχώς, ο John Doe θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε συμβιβασμό μιας και δεν έχει τα χρήματα να προσλάβει δικηγόρο για να παραστεί στο δικαστήριο ούτε να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη ήττα. Ηθικό δίδαγμα; Φροντίζετε να κλειδώνετε πάντα το ασύρματο δίκτυο σας…
Πηγή:zeropaid

Δονητής με... μνήμη 16GB!

Οι δημιουργοί gadget στελέχη επιχειρήσεων απάντησαν με εντυπωσιακό τρόπο στις σύγχρονες γυναικείες ανάγκες κάθε... είδους, αλλά και στους φανατικούς... χριστιανούς στις ΗΠΑ.
Δονητής με... μνήμη 16GB!
Πολλές αμερικανικές πολιτείες διατηρούν νομοθεσία ανάλογη με αυτή ισλαμικών χωρών, όσον αφορά τη δυνατότητα των γυναικών να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν ερωτικά βοηθήματα.
Στο τέξας, για παράδειγμα, η πώληση τέτοιων αντικειμένων επιτρέπεται μόνο για "εκπαιδευτικούς λόγους" και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει κατά την αγορά να έχει υπογράψει σχετική δήλωση. Εάν οποιοσδήποτε εντοπιστεί με κάποιο ερωτικό βοήθημα χωρίς να έχει τηρήσει αυτή τη διαδικασία, αντιμετωπίζει δικαστική δίωξη. Αντίστοιχη νομοθεσία έχουν και η Τζόρτζια, η Αλαμπάμα, το Μισισίπι, η Ιντιάνα, η Βιρτζίνια, η Λουιζιάνα, ακόμη και η Μασαχουσέτη.
Φυσικά, η ζήτηση ειδικά στο γυναικείο κοινό είναι πάντα παρούσα και οι κατασκευαστές βρίσκουν διάφορους τρόπους να παραλλάσσουν το προϊόν ώστε να φαίνεται ότι επιτελεί μία άλλη λειτουργία, είτε για να ξεφεύγουν από το νόμο είτε απλώς από τους... αδιάκριτους.
Η τελευταία προσθήκη σε αυτή την οικογένεια ειδών, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή και έρχεται από ένα πρότζεκτ που αναζητά υποψήφιους αγοραστές για να βγάλει το προϊόν σε μαζική παραγωγή.
Το "ντουέτο" όπως ονομάστηκε για να δηλώνει σαφώς το διττό του ρόλο, δεν είναι ένα τυχαίο παιχνίδι. Δεν μοιάζει με μικρό USB, αλλά είναι, και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας, με χωρητικότητα ως 16 GB, φόρτιση από την αντίστοιχη θύρα του υπολογιστή και "επική" διάρκεια μπαταρίας που φτάνει τις τέσσερις ώρες!
Οι "κακές γλώσσες" στο διαδίκτυο ήδη σχολίασαν ότι σε ένα τέτοιο USB μάλλον το μόνο που θα αποθήκευε η ιδιοκτήτρια είναι πορνογραφία, αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών πάντως είναι σημαντικό και ήδη έχει εξασφαλίσει τα μισά από τα απαιτούμενα κεφάλαια, για να βγει το ντουέτο στα... γραφεία.Πηγή:e-go.gr

Χημειοθεραπεία με... «έκσταση»

Οι επιστήμονες ενέταξαν ένα ακόμη παράνομο ναρκωτικό στο οπλοστάσιο της ιατρικής επιστήμης κατά του καρκίνου και των συμπτωμάτων του.
Χημειοθεραπεία με... «έκσταση»
Μετά την κάνναβη που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως για να μειώσει τα συμπτώματα των σκληρών θεραπειών που υφίστανται οι καρκινοπαθείς, μία ακόμη παράνομη ουσία, η γνωστή μας "έκσταση" εξετάζεται για την ιδιότητά της να σκοτώνει ταχύτατα τα καρκινικά κύτταρα.
Πριν από έξι χρόνια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα είδη καρκίνου που επιδρούν στα λευκά κύτταρα του αίματος, φαίνονται να ανταποκρίνονται σε ορισμένα "ψυχοτροπικά" φάρμακα, μεταξύ άλλων στα φάρμακα απώλειας βάρους, στα αντικαταθλιπτικά και στα παράγωγα των αμφεταμινών, όπως η ουσία MDMA, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως "Έκσταση".
Νέα πειράματα στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ αποκάλυψαν ότι ορισμένες ειδικά τροποποιημένες μορφές της "Έκστασης" ενισχύουν μέχρι 100 φορές την ικανότητα της ουσίας να καταστρέφει καρκινικά κύτταρα, όπως γράφει ο Independent.
Οι ερευνητές επιδιώκουν να δημιουργήσουν έκδοχα της MDMA, που θα μπορούν να δοκιμαστούν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνους του αίματος. "Αν και δεν επιθυμούμε να δώσουμε ψευδείς ελπίδες στους ανθρώπους, τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξουν βελτιωμένες θεραπείες", δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος.
Πηγή:e-go.gr

Πωλείται τριάρι με τάφο! - Στην τιμή και ο μακαρίτης!

Με μόλις 640.000 δολάρια μπορεί να γίνει δικό σας σε τούτη , αλλά και στην επόμενη ζωή!
Παίρνετε τριάρι ευάερον, ευήλιον για όσο ζείτε, αλλά και την κατακόμβη σας για... μετά! Αρκεί βέβαια να τα... βρείτε με το μακαρίτη που την έχει ήδη καταλάβει απ' την εποχή του Μεσαίωνα.
Όχι, δεν σαν κάνουμε πλάκα! Την είδηση μεταδίδει το BBC που λέει πως πρόκειται για σπίτι του 1750 στη Σουηδία. Σε ένα από τα κελάρια του βρίσκεται ο τάφος με τα ανθρώπινα οστά, που χρονολογούνται στην εποχή του Μεσαίωνα.
Η αγγελία του μεσιτικού γράφει... απλά: Σπίτι με τρεις κρεβατοκάμαρες στο νησί Γκότλαντ, στη Βαλτική, πωλείται έναντι 640.000 δολαρίων.
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι ο αγοραστής να δέχεται και τις επισκέψεις στον συγκεκριμένο χώρο, αφού βλέπεται ο... παλιότερος ένοικος είναι ... αξιοθέατο.Πηγή:pathfinder.gr
Πριν αποφασίσετε ... γνωρίστε και τον συγκάτοικο

Ένα χτένισμα θα μπορούσε να τη σκοτώσει

Με την απειλή του στατικού ηλεκτρισμού ζει μια 13χρονη στη Σκωτία. Μια σπάνια πάθηση καθιστά επικίνδυνο το χτένισμα ή το άγγιγμα ενός μπαλονιού.
Ένα απλό χτένισμα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για μια έφηβη στη Σκωτία. Πρόκειται για την 13χρονη Megan Stewart, η οποία πάσχει από ελάχιστα γνωστό "Σύνδρομο του χτενίσματος".
Εξαιτίας, αυτού του συνδρόμου πρέπει να είναι πολύ προσεκτική όταν φτιάχνει τα μαλλιά της ή όταν αγγίζει ένα μπαλόνι, καθώς δεν μπορεί να αντέξει τον στατικό ηλεκτρισμό.
Η μητέρα της ανακάλυψε ότι η κόρη της πάσχει από το σύνδρομο, πριν αρκετά χρόνια, όταν την ετοίμαζε για την πρώτη της μέρα στον παιδικό σταθμό.
"Χτένιζα τα μαλλιά της, όταν ξαφνικά λιποθύμησε και τα χείλη της έγιναν μπλε. Κάλεσα ασθενοφόρο και τελικά κατάφεραν να την επαναφέρουν. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε" δήλωσε στην Daily Mail η 41χρονη μητέρα της κοπέλας, Sharon.


Οι  γιατροί του νοσοκομείου Yorkhill της Γλασκώβης είπαν τότε στους έντρομους γονείς ότι είχαν ακούσει για ένα περιστατικό, ενός άλλου παιδιού που έπρεπε να αποφεύγει με κάθε τρόπο τον στατικό ηλεκτρισμό, καθώς υπήρχε κίνδυνος θανάτου.
"Δεν είχαμε ακούσει ποτέ πριν για αυτό το σύνδρομο και οι γιατροί γνώριζαν μόνο άλλη μια περίπτωση" λέει η μητέρα.
Το κορίτσι μέχρι σήμερα, κάθε φορά που χτενίζεται, ξαπλώνει στο κρεβάτι, για να ακουμπάνε κάπου τα μαλλιά της.
Σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών, η σπάνια πάθηση που βασανίζει την 13χρονη, είναι πιθανό να οφείλεται στις επιπλοκές που υπήρχαν κατά τη γέννησή της. Γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε μόλις ένα κιλό, ενώ είχε και τρύπα στο διάφραγμα.
Λόγω του Συνδρόμου, οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα καταφέρει τελικά να επιζήσει, αλλά εκείνη μέχρι στιγμής διαψεύδει τις εκτιμήσεις τους.
Ωστόσο ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, καθώς ο στατικός ηλεκτρισμός θα μπορούσε να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της οποιαδήποτε στιγμή.Πηγή:news247.gr

Όταν γη και ουρανός γίνονται ένα

Ένας παράδεισος στη γη και σίγουρα δεν είναι ο μόνος. Μαγικές εικόνες από τις αλυκές στην Βολιβία (Pics)
Αν υπάρχει παράδεισος κάπως έτσι θα πρέπει να είναι. Γαλάζιο παντού, σύννεφα, γαλήνη και ηρεμία.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι ονειρικές αυτές εικόνες είναι στον επίγειο παράδεισο που λέγεται Βολιβία, στις αλυκές του Uyuni.
Εδώ δεν μπορεί κανείς εύκολα να πει που αρχίζει ο ουρανός αφού δεν το τοπίο σου δίνει μια ενιαία εικόνα, τόσο μαγική.






Οι εν λόγω αλυκές είναι 3.600 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας ενώ η περιοχή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες οι οποίοι έρχονται να δουν κάτι διαφορετικό.
Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την απέραντη λευκή έκταση και την εκπληκτική θέα, σε μια περιοχή που είναι αποκομμένη από τον σύγχρονο κόσμο.
Δίνοντας μόνο 15 δολάρια τη μέρα, οι τουρίστες μπορούν να έρθουν πιο κοντά στη φύση, μένοντας σε κατοικίες χωρίς ρεύμα ή νερό.
Μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες τοπικές δραστηριότητες όπως το ετήσιο κούρεμα των λάμα ή να πάνε μαζί με τους ντόπιους με καραβάνια σε ερημικά χωριά μεταφέροντας αλάτι προς ανταλλαγή για φαγητό.






Αν και η περιοχή είχε πάντοτε επισκέπτες ωστόσο έγινε περιζήτητη τα τελευταία 5 χρόνια όταν εξορύχτηκαν 5.4 τόνοι λιθίου κάτω από την επιφάνεια του αλατιού.
Το λίθιο έχει "αναβαθμίσει" τη περιοχή καθώς οι κάτοικοι το χρησιμοποιούν για να έχουν ρεύμα και για να φορτίζουν από κινητά μέχρι ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Παρκάρισμα σε...τσιμέντο!!

Την πινακίδα για το "φρέσκο τσιμέντο" αγνόησε μια δικηγόρος στο Χιούστον με αποτέλεσμα να κολλήσει. Δηλητηριώδη σχόλια στο διαδίκτυο.
Αρκετές γυναίκες οδηγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις μανούβρες και στο παρκάρισμα ακόμα και όταν βρίσκονται σε αλάνα, οπότε το πέρασμα από έναν δρόμο που θυμίζει εργοτάξιο, είναι μάλλον μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.
Μια δικηγόρος σε δρόμο του Χιούστον, προσπαθώντας να κάνει αναστροφή κόλλησε στο τσιμέντο.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, εργάτης τηλεφώνησε και ειδοποίησε ότι μια Lexus, είχε πέσει στο φρέσκο τσιμέντο.
Μάλιστα όπως κατήγγειλε, παρά το ότι υπήρχε προειδοποιητική πινακίδα (λεπτομέρειες) η οδηγός δεν πτοήθηκε και έστριψε απότομα, νομίζοντας ότι θα φύγει ανενόχλητη, ωστόσο δεν τα κατάφερε.



Στις φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, η οδηγός φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στο αυτοκίνητο, κάτι που οδήγησε έναν άνδρα να σχολιάσει ότι "πιθανότατα περίμενε να στεγνώσει το τσιμέντο για να μην καταστρέψει τα παπούτσια της".
Πάντως, αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι οι αστυνομικοί της είπαν να μη βγει για λόγους ασφαλείας.
Το κακό είναι ότι οι εργάτες είχαν τελειώσει τη δουλειά τους μόλις 5 λεπτά πριν η δικηγόρος κάνει τη.. μανούβρα της.
Τελικά μετά από 20 λεπτά, οι αστυνομικοί έβγαλαν το αυτοκίνητο και οι εργάτες επιδιόρθωσαν τη ζημιά.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου, αναφερόμενοι στο περιστατικό, χρησιμοποίησαν τη θρυλική φράση "Houston, we have a problem", (Χιούστον, έχουμε πρόβλημα) παραπέμποντας στην περιπέτεια των μελών της διαστημικής αποστολής του "Apollo 13".
Η φράση αποδίδεται λανθασμένα σε μέλος της αποστολής και η παρανόηση οφείλεται κυρίως στο ότι χρησιμοποιήθηκε στην ομώνυμη ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Τομ Χανκς.Πηγή:news247.gr

Αποζημίωση-μαμούθ για ιατρικό λάθος

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας στη μητέρα και τα αδέλφια 19χρόνου νεαρού, ο οποίος πέθανε νοσηλευόμενος στο ΚΑΤ από αμέλεια των θεραπόντων γιατρών.

Με την υπ αριθμ. 1720/2011 απόφασή του, το δικαστήριο έκρινε ότι έχει ευθύνη το νοσοκομείο "εφόσον και η ποινική δικαιοσύνη απεφάνθη αμετάκλητα ότι οι θεράποντες γιατροί της νευροχειρουργικής κλινικής επέδειξαν αμέλεια κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους και δεν αξιολόγησαν τα επίμονα και εμφανή συμπτώματα πνευμονικής εμβολής που παρουσίαζε ο 19χρόνος, με αποτέλεσμα να μην αναζητηθεί η κατάλληλη θεραπεία και να επέλθει ο θάνατος του νεαρού".

Ο νεαρός, το 2000, ύστερα από τροχαίο ατύχημα, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ αλλά όπως κρίθηκε, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν, δεν αξιολόγησαν ως σοβαρά τα συμπτώματα που παρουσίαζε - πυρετό, αμνησία, πόνους στο στήθος και παραισθήσεις. Αποτέλεσμα ήταν να μην διαγνώσουν την πιθανότητα θρόμβωσης και ο 19χρόνος να πεθάνει από πνευματική εμβολή.Πηγή:ethnos.gr

Φτιάχνουν ξενοδοχείο στο διάστημα

Θέλετε να ξεφύγετε και να μην σας βρίσκουν ούτε στο κινητό; Έχετε βαρεθεί τους κλασσικούς προορισμούς διακοπών;
Η λύση είναι μια! Η Ρωσία, έδωσε στην δημοσιότητα σχέδια για την δημιουργία ενός ξενοδοχείου σε τροχιά 350 χιλιόμετρα ψηλά.
Θα μπορεί να φιλοξενεί 7 καλεσμένους σε 4 καμπίνες και φυσικά θα έχει τεράστια παράθυρα για να κοιτάς την Γη από ψηλά.
Και μόνο το να φτάσει κανείς εκεί θα είναι μια περιπέτεια. Δυο ημέρες ταξίδι σε πύραυλο Σογιούζ. Η πενθήμερη διαμονή δεν θα είναι τόσο οικονομική 100.000 λίρες για τη διαμονή και 500.000 για το ταξίδι.
Το ξενοδοχείο ή πιο σωστά ο Εμπορικός Διαστημικός Σταθμός, θα ανοίξει έως το 2016 και θα είναι πολύ άνετο σε σχέση με τον Διαστημικό Σταθμό.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν κρεβάτια που θα είναι κάθετα ή οριζόντια.
Οι τουρίστες θα τρώνε ειδικά γεύματα που θα ετοιμάζονται στην γη και θα φτάνουν στο ξενοδοχείο με ειδικούς πυραύλους.
Τι άλλο υπάρχει; Παγωμένο τσάι, μεταλλικό νερό, χυμοί αλλά όχι αλκοόλ. Οι τουαλέτες θα λειτουργούν με αέρα και όχι με νερό...Πηγή:pathfinder.gr
Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!

Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!

Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!

Μυστήριο η ηλικία της Σελήνης

Σύμφωνα με νέους υπολογισμούς των επιστημόνων, η Σελήνη είναι νεότερη από όσο την υπολόγιζαν και εάν επιβεβαιωθούν, τότε ίσως θα έπρεπε να ξαναγραφεί η ιστορία του φεγγαριού.
Η Σελήνη πιστεύεται ότι σχηματίστηκε, κατά την ταραχώδη πρώιμη φάση δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια, μετά από μία σύγκρουση ανάμεσα στον πλανήτη μας και σε ένα άλλο ουράνιο σώμα με μέγεθος όσο ο Άρης.
Τα καυτά λιωμένα συντρίμμια της πρόσκρουσης εκτινάχθηκαν στο διάστημα, τέθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Γη και σταδιακά ψύχθηκαν και συγκολλήθηκαν σε ένα ενιαίο σώμα-δορυφόρο.
Οι νέες τεχνικές "έκοψαν" χρόνια
Τώρα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωχημικό Λαρς Μποργκ του Εργαστηρίου Λόρενς Λίβερμορ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το “Science” και το “New Scientist”, έκαναν νέες γεωχημικές αναλύσεις σε δείγματα σεληνιακών βράχων (που έφερε το 1972 η αποστολή «Απόλλων 16») εφαρμόζοντας νέες τεχνικές χρονολόγησης.
Υπολόγισαν, έτσι, ότι έχουν ηλικία 4,36 δισεκατομμυρίων ετών (με περιθώριο λάθους συν/πλην τρία εκατ. χρόνια), δηλαδή περίπου 200 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων στερεών υλικών σωμάτων στο ηλιακό σύστημα.
Μέχρι σήμερα, εκτιμάτο ότι η Σελήνη δημιουργήθηκε μόνο 30 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος, που θεωρείται ότι έχει ηλικία 4,57 δισεκατομμύρια χρόνια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι είτε η πρόσκρουση από την οποία προέκυψε το φεγγάρι, συνέβη πιθανότατα αρκετά αργότερα σε σχέση με τις επικρατούσες θεωρίες (αν και είναι νωρίς για να πειστεί η επιστημονική κοινότητα για αυτό, μέχρι να προκύψουν νέα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη νέα θεωρία), είτε είναι λανθασμένη η σημερινή κυρίαρχη θεωρία σχετικά με το πώς ψύχθηκε και διαμορφώθηκε ο πρώτος φλοιός του φεγγαριού, οπότε πρέπει να αναθεωρηθεί η γεωλογική ιστορία του δορυφόρου.
Η νέα νεότερη χρονολόγηση της ηλικίας της Σελήνης είναι ανάλογη της ηλικίας των παλαιότερων πετρωμάτων που έχουν βρεθεί στη Γη (ζιρκόνιο στη Δυτική Αυστραλία), κάτι που παραπέμπει στην υπόθεση ότι οι αρχαιότεροι φλοιοί της Γης και του δορυφόρου της σχηματίστηκαν την ίδια περίπου εποχή, λίγο μετά τη γιγάντια σύγκρουση με ένα τρίτο ουράνιο σώμα.Πηγή:news247.gr

19χρονος δάγκωσε γυναίκα επειδή πίστευε πως είναι βαμπίρ!


Μετά την απίστευτη επιτυχία που σημείωσαν τα βιβλία και οι ταινίες Twillight, όλο και περισσότεροι νέοι, κυρίως στις ΗΠΑ, αποφασίζουν να μιμηθούν τον τρόπο ζωής αλλά και τις διατροφικές συνήθειες των...βρυκολάκων.
Έτσι, ένας νεαρός, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι βαμπίρ, εισέβαλε στο σπίτι μιας ανυποψίαστης γυναίκας προκειμένου να τη δαγκώσει και να της πιει το αίμα!
Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας στο Τέξας, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, συνέλαβαν τον 19χρονο, Lyle Monroe Bensley για διάρρηξη και επίθεση με δόλο.
Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο Bensley, φορώντας μόνο το εσώρουχο του μπήκε στην κρεβατοκάμαρα της άτυχης γυναίκας, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στο θύμα του, δαγκώνοντας το και χτυπώντας το.
Ο Bensley είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν πως "έπρεπε να τραφεί."
Ακόμα υποστήριξε πως "είμαι βαμπίρ και ζω εδώ και 500 χρόνια."Πηγή:cosmo.gr

Πολίτες έπιασαν ληστή στο Παγκράτι

Στο στόχαστρο πορτοφολά μπήκε μια γυναίκα το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Σπύρου Μερκούρη. Πολίτες κυνήγησαν τον δράστη και τον ακινητοποίησαν. Δείτε το βίντεο. Ελλιπή αστυνόμευση καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Αυξάνεται η μικροεγκληματικότητα (Vids)

Καθημερινά είναι πλέον τα φαινόμενα επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας με τους ληστές να στρέφονται στους εύκολους στόχους και να χτυπάνε μέρα μεσημέρι.
Η κάμερα του NEWS 247 κατέγραψε επίθεση νεαρού άνδρα σε γυναίκα, η οποία προσπαθούσε να βγάλει χρήματα από ΑΤΜ υποκαταστήματος της Alpha Bank, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Το περιστατικό συνέβη στις 16:40 επί της οδού Σπύρου Μερκούρη. Μια γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, φωνάζοντας ότι της έκλεψαν το πορτοφόλι.
Περαστικοί που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό δράστη λίγα μέτρα παρακάτω στην οδό Αλκιμάχου.
Ο επίδοξος ληστής έφερε τραύματα στο πρόσωπο, καθώς οι πολίτες στην προσπάθειά τους να τον πιάσουν τον χτύπησαν, ενώ τους παρακάλεσε να τον αφήσουν λέγοντας ότι "έκανε ένα λάθος".
Οι πολίτες τον παρέδωσαν σε αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο ένα τέταρτο αργότερα.
Συνεχείς επιθέσεις καταγγέλλουν οι πολίτες
Αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος συμμετείχε στην ακινητοποίηση του νεαρού, μιλώντας στο NEWS 247 κατήγγειλε τις τραγικές ελλείψεις στην αστυνόμευση της Αττικής.
"Πριν δύο εβδομάδες είχαν κλέψει την τσάντα της μητέρας μου, η οποία είχε πάρει και το δώρο της Πήγαμε στην αστυνομία καθώς πήραμε τα στοιχεία του δράστη(σσ τον αριθμό πινακίδας), αλλά η ελληνική αστυνομία έκανε για άλλη μια φορά τη δουλειά της, δηλαδή δεν έκανε τίποτα" είπε χαρακτηριστικά

"Γι' αυτό τώρα σίγουρα αισθάνθηκα ικανοποίηση που βοήθησα στη σύλληψη του κακοποιού" πρόσθεσε.
Μάλιστα συνέστησε σε γυναίκες και παιδιά να μάθουν μια πολεμική τέχνη για να μπορούν να προστατευθούν από τους εγκληματίες και σημείωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο, αυτή τη στιγμή να δραστηριοποιούνται στην Αττική μόνο 1.200 αστυνομικοί, όταν το πρόβλημα της εγκληματικότητας οξύνεται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. για το πρώτο εξάμηνο του 2011, παρατηρείται σημαντική αύξηση σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, με την μικροεγκληματικότητα να θεριεύει.Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ξέχασε τα γενέθλιά της και τον σκότωσε


Ο μόνος τρόπος για να θυμάσαι τα γενέθλια της συζύγου σου είναι να τα ξεχάσεις μια φορά...
Μόνο που αυτός ο άνδρας δυστυχώς δεν είχε άλλη μια ευκαιρία να επανορθώσει αφού η σύζυγός του ήταν κατηγορηματική και τον... σκότωσε!
Το περιστατικό συνέβη στη Βόρεια Ρωσία όταν ο Khalpik ξέχασε να ευχηθεί στη σύζυγό του Lyalya για τα 45α γενέθλια της και έφυγε όπως κάθε πρωί για τη δουλειά του.
Όταν επέστρεψε από τη δουλειά, περίμενε να της έχει φέρει λουλούδια και κάποιο δωράκι αλλά εκείνος ήρθε με άδεια χέρια.
Ακόμα και όταν του ετοίμασε ένα ρομαντικό δείπνο, μαγειρεύοντας το αγαπημένο τους φαγητό ο άτυχος άνδρας, δεν θυμήθηκε το παραμικρό.
Έτσι, λοιπόν η γυναίκα απηύδησε, πήγε στη κουζίνα και πήρε ένα κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στην καρδιά του "άκαρδου" συζύγου της.
Ο 50χρονος πριν να καταλάβει το οτιδήποτε κατέρρευσε και λίγο αργότερα κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.
Η παρανοϊκή σύζυγος ομολόγησε τη πράξη της και αναμένεται να καταδικαστεί.Πηγή:news247.gr


 

Καραμπόλα με πρόβατο, βοσκό και... τρένο

Ο κτηνοτρόφος που είδε το τρένο να πλησιάζει τα πρόβατά του ενώ διέσχιζαν τη γραμμή, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κινδύνευε... και ο ίδιος.

Καραμπόλα με πρόβατο, βοσκό και... τρένο
Στο πρωτοφανές συμβάν που καταγράφηκε έξω από την Καρδίτσα και κοντά στα Παλαιοφάρσαλα, ενεπλάκη εμπορική αμαξοστοιχία, ένας βοσκός και δύο από τα πρόβατά του.
Συγκεκριμένα στο 11ο χιλιόμετρο της Σοφάδων - Παλαιοφαρσάλων, εμπορική αμαξοστοιχία κινείτο κανονικά στις ράγες, την ώρα που βοσκός οδηγούσε πρόβατα σε κοντινή περιοχή.
Είτε λόγω ολιγωρίας του 65χρονου, είτε λόγω απλής ατυχίας, δύο από τα πρόβατα δεν απομακρύνθηκαν έγκαιρα από τις ράγες, χτυπήθηκαν από τη διερχόμενη αμαξοστοιχία και εκτοξεύτηκαν μακριά.
Το ένα από αυτά "προσγειώθηκε" επάνω στο βοσκό, τραυματίζοντάς τον στο πόδι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Το πλέον φαιδρό της ιστορίας είναι, πάντως, ότι ο βοσκός θα κληθεί να καταθέσει και στο Α.Τ. Σοφάδων για το συμβάν, αφού διενεργείται προανάκριση. Είναι άγνωστο εάν θα κληθούν να καταθέσουν και άλλοι εμπλεκόμενοι...Πηγή:ethnos.gr

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Η κατάσκοπος... Κοκό

Κατάσκοπος των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν η Κοκό Σανέλ, μία από τις σημαντικότερες σχεδιάστριες μόδας όλων των εποχών, σύμφωνα με νέα βιογραφία που αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα στις ΗΠΑ
Η Κοκό Σανέλ, η μεγάλη κυρίας της γαλλικής μόδας, ήταν κατάσκοπος των ναζί κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, σύμφωνα με βιβλίο που κυκλοφορεί σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Φρανς Βον, που ζει στη Γαλλία, είναι ο συγγραφέας της νέας βιογραφίας της Κοκό Σανέλ και δηλώνει ότι για τη συγγραφή του βιβλίου του χρησιμοποίησε πληθώρα υλικού των γαλλικών , των βρετανικών, των γερμανικών και των αμερικανικών αρχείων.
Στο βιβλίο του με τίτλο "Στο κρεβάτι με τον εχθρό, ο μυστικός πόλεμος της Κοκό Σανέλ", γράφει ότι το 1940, σε ηλικία 57 ετών, η Κοκό Σανέλ στρατολογήθηκε από την Abwehr, τις μυστικές υπηρεσίες του γερμανικού στρατιωτικού επιτελείου, για να γίνει ο πράκτορας F-7124, κωδική ονομασία του Γουέστμινστερ, του ονόματος του πρώην εραστή και φίλου της του δούκα του Γουέστμινστερ.
Για λογαριασμό της Abwehr, πραγματοποιεί αποστολή στην Ισπανία, τον Αύγουστο 1941 μαζί με έναν άλλο πράκτορα των ναζί, των βαρώνο Λουί ντε Βοφρελάν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη στρατολόγηση νέων πρακτόρων. Ελπίζει, σύμφωνα με το βιβλίο, να επιτύχει σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση του ανιψιού της Αντρέ, ο οποίος είναι κρατούμενος σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Τότε είναι που ερωτεύεται έναν Γερμανό αξιωματικό και πράκτορα των ναζί, τον βαρώνο Χανς Γκύντερ φον Ντίνκλατζ ή "Spatz" με τον οποίο θα διατηρήσει μακροχρόνια σχέση. Αυτός θα την φέρει σε επαφή με τον βαρώνο Λουί ντε Βοφρελάν, πρώην πράκτορα της Γκεστάπο στο Μαρόσο. Και αυτός θα τής επιτρέψει να ζει επί σειρά ετών στον 7ο όροφο του παρισινού ξενοδοχείου Ritz , στο οποίο συχνάζουν ο Χέρμαν Γκέρινγκ και ο Γιόζεφ Γκέμπελς. Τελικά, η Κοκό Σανέλ θα ζήσει τα τελευταία 37 χρόνια της ζωής της στο Ritz, όπου και θα πεθάνει, το 1971.
Λίγους μήνες νωρίτερα, ο "Spatz" είχε συναντήσει, σύμφωνα με το βιβλίο, τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Γιόζεφ Γκέμπελς στο Βερολίνο, σε ένα ταξίδι όπου τον συνόδευε ο Βοφρελάν.
Ο Σανέλ θα επισκεφθεί το 1944 τη Μαδρίτη, όπου θα λάβει σημαντικά χρηματικά ποσά από έναν αξιωματικό της γκεστάπο.
Ο Φρανς Βον αφηγείται επίσης πώς η Κοκό Σανέλ επεδίωξε μέσω των επαφών της με τους ναζί να εξασφαλίσει τον έλεγχο του αρώματος Chanel, από το οποίο της ανήκε ένα μικρό τμήμα, καθώς το μεγαλύτερο μερίδιο βρισκόταν υπό τον έλεγχο των αδελφών Βερτχάιμερ.
Και πώς κατά την απελευθέρωση, η μεγάλη κυρία της γαλλικής μόδας συνελήφθη, για να απελευθερωθεί λίγες ώρες αργότερα με τη μεσολάβηση του φίλου της Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Η Κοκό Σανέλ αρνιόταν πάντα ότι είχε συνεργασία με τους ναζί.Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Το πιο άχρηστο ποντίκι όλων των εποχών…

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα gadgets, περιφερειακά υπολογιστών, αξεσουάρ κινητών και γενικά ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την τεχνολογία. Μερικά από αυτά είναι πρωτότυπα, αστεία, χρήσιμα, ενώ άλλα είναι τόσο άχρηστα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι ακριβώς σκεφτόταν αυτός που τα δημιούργησε…

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει το συγκεκριμένο ποντίκι, το οποίο διαθέτει ψηφιακή ζυγαριά για βάρος μέχρι 500 γραμμάρια. Έτσι μπορείτε να ζυγίζετε καθημερινά τη σβήστρα, τον αναπτήρα, τα κλειδιά σας ή ό,τι άλλο βρίσκεται εκεί κοντά.
Δυστυχώς, δε μπορούμε να σκεφτούμε κάποια ουσιαστική χρήση του ποντικιού αυτού, παρά μόνο αν είστε (και ευχόμαστε να μην είστε) …έμπορος ναρκωτικών!
Το θετικό είναι ότι αν βαρεθείτε να βλέπετε συνεχώς πόσο βάρος έχουν τα δάχτυλα σας, μπορείτε να τοποθετήσετε το ειδικό κάλυμμα που κάνει το ποντίκι να μοιάζει σαν όλα τα άλλα.
Το πρωτότυπο αυτό ποντίκι μπορείτε να αποκτήσετε στην τιμή των $22.Πηγή:techgear.gr

Φτερά έκανε από ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια πίνακας του Ρέμπραντ

Φωτογραφία αρχείου
Λος Αντζελες
Πίνακας του Ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ, η αξία του οποίου εκτιμάται περί τα 250.000 δολάρια, εκλάπη από ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια. Η αστυνομία χαρακτήρισε την κλοπή πολύ καλά σχεδιασμένη και πολύ καλά εκτελεσμένη.
Ο πίνακας με τίτλο «Η κρίση» εκλάπη από το έκθεση στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton στη Μαρίνα ντελ Ρέι του Λος Άντζελες.
Η κλοπή σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ανάμεσα στις 10:20 μμ και στις 10:35 μμ, διάστημα κατά το οποίο η προσοχή του επιμελητή της έκθεσης αποσπάσθηκε από κάποιον επισκέπτη.
Η αστυνομία μελετά τις καταγραφές που έχουν γίνει από τις κάμερες παρακολούθησης.
Το έργο χρονολογείται από το 1655 και ήταν μέρος συλλογής που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο ξενοδοχείο, σε αναζήτηση αγοραστή.
«Όταν ο επιμελητής επέστρεψε, ο πίνακας του Ρέμπραντ είχε κάνει φτερά» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.Πηγή:in.gr

Σε βιβλίο οι συνταγές του Ποπάι

Σε βιβλίο οι συνταγές του Ποπάι
Τα μυστικά της δύναμης του Ποπάι, πέρα από το σπανάκι σε κονσέρβα, θα φανερωθούν σε ένα βιβλίο με υγιεινές συνταγές βασισμένες στους ήρωες του κόμικς, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στην Αγγλία, σηματοδοτώντας και την καινούργια έκδοση του κόμικς, την επόμενη χρονιά.
Οι εκδότες του βιβλίου συνταγών "The Popeye Cookbook" υπόσχονται πως όσοι εκτελέσουν τις συνταγές του, μπορούν να μείνουν τόσο αδύνατοι όσο η Ολιβ Οϊλ και να γίνουν τόσο δυνατοί όσο ο Ποπάι. "Αυτές οι συνταγές σε κάνουν να χτίζεις σώμα, να έχεις τρίχες στο στήθος και άμεση ισχύ" λέει ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας "Self Made Hero" Νταγκ Γουάλας.
Περιέχοντας 150 συνταγές, από ζυμαρικά με σπανάκι έως χορτοφαγικά πιάτα, σπέσιαλ χυμούς και υγιεινά μπέργκερ, το βιβλίο αποδεικνύει τη "συνεισφορά του δημιουργού του Ποπάι, EC Segar, το 1929, στην παιδική διατροφή.
Ο ίδιος και ο ήρωάς του ήταν πρωτοπόροι στην υγιεινή διατροφή στην Αμερική" σημειώνει η συγγραφέας των συνταγών, Τζόζεφιν Μπέικον.Πηγή:e-go.gr

Ξέχασε τη μασέλα του στον τόπο του εγκλήματος...

Το όσκαρ βλακείας (αν υπήρχε) θα μπορούσε να κερδίσει ένας μικροαπατεώνας στη Βραζιλία. Έκλεψε, κατάφερε να ξεφύγει αλλά κάτι ξέχασε πίσω του: τη μασέλα του...
Πρόκειται για έναν τσαντάκια, που άρπαξε την τσάντα μιας γυναίκας στην πόλη Σεβερίνα της Βραζιλίας και κατάφερε να ξεφύγει. Σε μια μικρή πόλη, όπως η Σεβερίνα, και σε μια κλειστή κοινωνία, τα νέα διαδίδονται γρήγορα.
Ο κλέφτης θα κοιμόταν ήσυχος αν ένας κάτοικος δεν έβρισκε τη μασέλα του. Οι αστυνομικοί κατάφεραν έτσι πολύ γρήγορα να εντοπίσουν τον... απρόσεχτο Μίλτον Σεζάρ ντε Ζεζούς, 34 ετών, που πάνω στη βιασύνη του ξέχασε τα δόντια του στον τόπο του εγκλήματος.
"Του είπαμε να φορέσει τη μασέλα και του ταίριαζε γάντι. Δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν ήταν δική του", είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Απαρεσίδου Μαρτίνς.
Ο Σεζάρ ντε Ζεζούς όχι μόνο συνελήφθη αλλά παρέμεινε και χωρίς δόντια: η αστυνομία κατάσχεσε τη μασέλα ως "πειστήριο" του εγκλήματος.Πηγή:pathfinder.gr

Σκόπευαν να κάνουν τον Χίτλερ γυναίκα

Με γυναικείες ορμόνες στο φαγητό του, σκόπευαν να βγάλουν από τη μέση τον Χίτλερ Βρετανοί πράκτορες. Πως θα το έπρατταν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Σκοπός να γίνει λιγότερο επιθετικός
Κάποιοι προσπάθησαν να εξοντώσουν τον Φύρερ, με βόμβες, κάποιοι με σφαίρες αλλά απέτυχαν παταγωδώς.
Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πως οι Βρετανοί κατάσκοποι είχαν ένα πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο για να τον βγάλουν από τη μέση: Να του δώσουν γυναικείες ορμόνες ώστε να τον "μαλακώσουν", κάνοντάς τον πιο θηλυπρεπή.
Οι πράκτορες, σκόπευαν να τοποθετήσουν κρυφά στο φαγητό του οιστρογόνα ώστε να γίνει λιγότερο επιθετικός και περισσότερο πειθήνιος όπως ήταν η νεότερη αδερφή του Paula, η οποία εργαζόταν ως γραμματέας.
"Οι Βρετανοί πράκτορες μάλιστα βρίσκονταν κοντά στον Χίτλερ και είχαν πρόσβαση στο φαγητό του για να κάνουν κάτι τέτοιο", τονίζει ο καθηγητής Professor Brian Ford, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το εν λόγω σχέδιο.
Όπως εξηγεί ο ίδιος τα οιστρογόνα που είχαν επιλεχθεί δεν είχαν κάποια γεύση και θα δρούσαν αργά χωρίς παρενέργειες, κάτι που σημαίνει πως οι δοκιμαστές τροφίμων που είχε εν θα το καταλάβαιναν.
Το σχέδιο με τα οιστρογόνα εξιστορεί στο νέο του βιβλίο ο Ford, υπό τον τίτλο "Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II".
Μεταξύ άλλων, το εν λόγω σχέδιο ήταν μόλις ένα από τα πολλά που σκεφτόντουσαν οι πράκτορες για να βάλουν ένα τέλος στο πόλεμο.
Τα άλλα σενάρια ήθελαν τους πράκτορες να τοποθετήσουν ισχυρή κόλλα στα ναζιστικά στρατεύματα  σε μια προσπάθεια να κολλήσουν οι στρατιώτες στο έδαφος αλλά και κεκαλυμμένες βόμβες σε κουτάκια κομπόστας.
Επίσης, σκεφτόντουσαν να πετάξουν κουτιά γεμάτα από δηλητηριώδη φίδια στα εχθρικά στρατεύματα.
Τέλος, εκτός από τα αλλόκοτα πολεμικά σχέδια που περιλαμβάνει το βιβλίο, το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα, αναφέρει πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των δυνάμεων επηρέασαν την τεχνολογία.Πηγή:news247.gr