Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Το διαζύγιο, το τελεσίγραφο και τα... 777 τριαντάφυλλα


Κατέθεσε αίτηση διαζυγίου γιατί ο σύζυγός του δεν τήρησε την υπόσχεσή του, να της αγοράσει ένα πιο μεγάλο μπουκέτο τριαντάφυλλα. Πώς έληξε η υπόθεση.
Μια νεαρή Ιρανή είδε επιτέλους την επιθυμία της να πραγματοποιείται, καθώς δικαστήριο υποχρέωσε τον σύζυγό της να της αγοράσει 777 τριαντάφυλλα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
Η 27χρονη από την Τεχεράνη είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, επειδή ο σύζυγός της τής είχε υποσχεθεί, πριν το γάμο, ότι θα της αγοράζει διαρκώς τριαντάφυλλα, αλλά δεν τήρησε ποτέ την υπόσχεσή του.
Η γυναίκα επιθυμούσε για πολύ καιρό τα λουλούδια. Στο ''mehrieh'' της, δηλαδή την υποχρέωση που έχει ο σύζυγος απέναντι στη σύζυγο και που πρέπει να εκπληρώσει όχι μόνο σε περίπτωση διαζυγίου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή το επιθυμήσει εκείνη, είχε ζητήσει 777 τριαντάφυλλα.
Το mehrieh είναι νομικά δεσμευτικό για τον σύζυγο
Συνήθως, στο mehrieh οι γυναίκες ζητούν χρήματα, χρυσά νομίσματα, κτήματα ή σπίτια.
Στο Ιράν, το mehrieh είναι νομικά δεσμευτικό για τον σύζυγο, ο οποίος μπορεί να δεχτεί αγωγή αν δεν το τηρήσει. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις κινδυνεύει να φυλακιστεί.
Στο δικαστήριο η γυναίκα είπε ότι ο 38χρονος σύζυγός της πρέπει να της αγοράσει τα 777 τριαντάφυλλα που της έχει υποσχεθεί, διαφορετικά θα προχωρούσε με τις διαδικασίες του διαζυγίου.
Όπως μετέδωσε το ISNA, ο δικαστής του οικογενειακού δικαστηρίου έκανε δεκτό το τελεσίγραφο της συζύγου και υποχρέωσε τον σύζυγο να αγοράσει τα τριαντάφυλλα.
Στο Ιράν 777 τριαντάφυλλα κοστίζουν από 2.500 ως 3.000 δολάρια.
Στη συνέχεια, η σύζυγος απέσυρε την αγωγή.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε στο Ίντερνετ [εικόνα]


Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε στο Ίντερνετ [εικόνα]

Σήμερα στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια φωτογραφιών, όμως ποια ήταν η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ποτέ στο Ίντερνετ; Η ιστοσελίδα motherboard την ανακάλυψε, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «το πρώτο έκτρωμα του photoshop».
Η φωτογραφία απεικονίζει τέσσερις κοπέλες που ποζάρουν όλο σκέρτσο και νάζι στο φακό, και όντως έχει υποστεί ουκ ολίγη επεξεργασία.
Η φωτογραφία, που ανήκει στο μουσικό συγκρότημα «Les Horrible Cernettes», τραβήχτηκε το 1992 από τον Σιλβάρο ντε Γκενάρο, ο οποίος εργαζόταν στο CERN και δούλευε μαζί με τον Τιμ Μπέρνερς-Λι, έναν από τους δημιουργούς του παγκόσμιου ιστού.
Ο φωτογράφος επεξεργάστηκε την εικόνα σε Photoshοp για Mac και την αποθήκευσε σε μορφή gif και στη συνέχεια ο Μπέρνερς μαζί με τον προγραμματιστή συνεργάτη του Ζαν Φρανσουά Γκροφ την ανέβασαν στο διαδίκτυο. Έτσι, το συγκρότημα, χωρίς να το γνωρίζει, έγραψε ιστορία.



H φωτογραφία πριν υποστεί ρετούς

Πηγή:iefimerida.gr

Οι καλύτερες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα


Αν ανήκεις και εσύ στους "εραστές" του γυμνισμού που φέτος θα μείνεις Ελλάδα, αλλά φοβάσαι μην αφήσεις το... μαγιό σου σε λάθος παραλία, μη φοβάσαι. Βρήκαμε τις καλύτερες πλαζ γυμνιστών και σου λέμε ακριβώς πώς να φτάσεις, τι λες, θα βουτήξεις;
Άφησε στην άκρη τα άγχη και τα προβλήματα της πρωτεύουσας αλλά και το μαγιό σου και κάνε μια βουτιά σε κάποια από τις καλύτερες οργανωμένες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα.
Σκιάθος: Μικρή Μπανάνα
Tο λεωφορείο με τον αριθμό 26 θα σε μεταφέρει στην πιο φημισμένη παραλία γυμνιστών στην Ελλάδα. Στο τέρμα του ακολούθησε τις πινακίδες προςπαραλία“Μπανάνα” ή την πινακίδα “Nudist Club Greece”. Ο ποδαροδρομος διαρκεί 10 λεπτά. Μόλις φθάσεις στηνπαραλία“Μπανάνα”, πηγαίνε δεξιά, πάνω από το λοφάκι και εκεί απλώνεται ο παράδεισος της παραλίας "Μικρή Μπανάνα".
Θάσος: Super Paradise
Σούπερ – παράδεισος όνομα και πράγμα. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από την πόλη διαμέσου του παραλιακού δρόμου του νησιού. Δεν υπάρχει πινακίδα προς την παραλία, αλλά προς το “Paradise Bar& restaurant on the beach”. Υπάρχει χώρος να παρκάρεις στον κεντρικό δρόμο και μετά θα χρειαστεί να περπατήσεις περίπου 5 λεπτά. Ένας όχι και πολύ δύσκολος χωμάτινος δρόμος φθάνει, επίσης, μέχρι την παραλία.
Κρήτη: Παλαιοχώρα
Ακριβώς 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά, η παραλία της "Παλαιοχώρας" θα σε ανταμείψει για την ώρα που θα φας μέχρι να φτάσεις. (μπορείς να πας με αυτοκίνητο, με λεωφορείο ή με καραβάκια από άλλα χωριά). Στην Παλαιοχώρα υπάρχουν δύο παραλίες. Μία με άμμο, όπου ο γυμνισμός επιτρέπεται μόνο σε ένα κομμάτι της και άλλη μια όπου έχει βότσαλα και προσφέρεται εξ' ολοκλήρου για γυμνισμό.
Ρόδος: Φαληράκι
Τρία χιλιόμετρα από τη νότια άκρης της πλαζ στο Φαληράκι θα φτάσεις στην παραλία των γυμνιστών. Με το αυτοκίνητο στρίβεις αριστερά, αν έρχεσαι από τα βόρεια του νησιού ή δεξιά αν έρχεσαι από τα νότια ακριβώς έξω από τα φανάρια στον κεντρικό δρόμο στο Φαληράκι. Η ένδειξη "Nudist Beach – FKK" βρίσκεται μετά το ξενοδοχείο "Muses" και σημαίνει ότι έφτασες στον προορισμό σου.
Σάμος: Τσαμαδού
Βγες στο λιμάνι της Σάμου, ακολούθησε τον παραλιακό δρόμο βορειοδυτικά για τα επόμενα 12 χιλιόμετρα. Εκεί θα βρεις μια ταβέρνα με πάρκινγκ όπου θα μπορέσεις να αφήσεις το αμάξι σου. Κάπου εκεί και με τα πόδια ακολουθείς το μονοπάτι, φθάνεις σε ένα σνακ μπαρ, από όπου και ξεκινά η παραλία των γυμνιστών. Παρέχονται ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλά και χημικές τουαλέτες.

Κέρκυρα: Μυρτιώτισσα
Η πανέμορφη παραλία της Μυρτιώτισσας βρίσκεται 1-2 χιλιόμετρα βόρεια από το δρόμο που ενώνει τον Πέλεκα με τη Γλυφάδα. Λίγο πριν τον δρόμο για την παραλία της Γλυφάδας, στρίβεις δεξιά προς Έρμονες, θα δεις την πινακίδα για την παραλία των γυμνιστών λίγο πριν το χωριό Βάτος. Δύσκολος δρόμος για αυτοκίνητα, απαιτεί μεγάλη προσοχή, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δε λένε;

Μύκονος: Super Paradise
Χωρίς να είναι αποκλειστικά παραλία γυμνιστών, θα βρεις πολλούς να βουτάνε χωρίς τα μαγιό τους. Παλαιότερα ήταν ο παράδεισος των γυμνιστών, χωρισμένη σε τρία μέρη: στο gay κομμάτι, εκεί όπου όλοι ήταν γυμνοί, αλλά άνδρες και στο μέρος των ζευγαριών. Ακόμα κι αν έχει αλλάξει, παραμένει μια καταπληκτική παραλία, που δεν μπορείς να μην την προτείνεις.
Μπορείς να προσθέσεις κι άλλες παραλίες (με όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς) ως σχόλιο.
Πηγή:cosmo.gr

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Κινδυνεύει η Σφίγγα της Γκίζας από το… νερό!

perierga.gr - Κινδυνεύει η Σφίγγα της Γκίζας από το... νερό!
Υπάρχει στην έρημο νερό; Όχι μόνο υπάρχει, είναι η απάντηση, αλλά η γνωστή σε όλους μας Σφίγγα της Γκίζας κινδυνεύει από αυτό! Η στάθμη των υδάτων, ειδικά στην περιοχή κάτω από τους ναούς της Κοιλάδας και φυσικά τη Σφίγγα, ανέβηκε τελευταία λόγω της κατασκευής ενός νέου αποχετευτικού δικτύου στο γειτονικό χωριό Ναζλέτ αλ – Σεμάν αλλά και των νέων αρδευτικών μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για τις καλλιέργειες της κοντινής περιοχής Χαντέκ αλ – Αχράμ.
Μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα, η υπηρεσία αρχαιοτήτων της Γκίζας εγκατέστησε (αυτό πριν περίπου έναν μήνα) κάτω από τη Σφίγγα ένα νέο σύστημα άντλησης των υδάτων με 18 αντλίες, οι οποίες μπορεί να αντλούν έως 26.000 κ. μ. νερού την ημέρα. Αυτό όμως δεν έδωσε λύση, καθώς, σύμφωνα με έκθεση του αιγυπτιακού Υπουργείου Αρχαιοτήτων, τα μηχανήματα θα αντλούν 9,6 εκατομμύρια κ. μ. νερού το χρόνο, σε βάθος 100 μέτρων κάτω από τη Σφίγγα.
Όπως δηλώνει ο καθηγητής Υδρολογίας του Πανεπιστημίου της Διώρυγας του Σουέζ κ. Καμάλ Οντά: «εάν αντληθεί μεγάλη ποσότητα νερού τότε το έδαφος κάτω από τη Σφίγγα κινδυνεύει από καθιζήσεις, με συνέπεια την κατάρρευση της ίδιας αλλά και των μεγάλων πυραμίδων της Γκίζας». Την ίδια γνώμη μοιράζονται και άλλοι περιβαλλοντολόγοι και υδρολόγοι της Αιγύπτου, αν και ο Αλί Ελ – Ασφάρ, διευθυντής αρχαιοτήτων του οροπεδίου της Γκίζας, το αμφισβητεί.
Κατά τον ίδιο, οι αντλίες, οι οποίες κόστισαν 22 εκατ. λίρες Αιγύπτου, με χρηματοδότηση από την αμερικανική USAID, θα σταματήσουν αυτόματα μόλις η στάθμη των υπόγειων υδάτων φτάσει τα 15,5 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Έτσι, όπως πιστεύει, η Σφίγγα, οι πυραμίδες και οι ναοί της Κοιλάδας είναι απολύτως ασφαλείς, καθώς η στάθμη των υδάτων κάτω από τα μνημεία έχουν φτάσει ξανά τα 4,6 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.
Το ίδιο πρεσβεύει και ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου,Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, λέγοντας ότι «στην αρχαιότητα ο Νείλος είχε φτάσει ως το οροπέδιο, όπου, μάλιστα, είχε κατασκευαστεί λιμάνι για τη μεταφορά των ογκόλιθων για τις πυραμίδες με ποταμόπλοια, αφού τα λατομεία του Ασουάν και της Τόρα βρίσκονταν μακριά».
Πηγή: news247.gr

Στο μετρό απαγορεύονται κάπνισμα, φαΐ, ποτό και... χορός

Η αστυνόμευση πολυσύχναστων χώρων μας «χάρισε» άλλη μία υπερβολική αντίδραση από τα όργανα της τάξης.
Στο μετρό απαγορεύονται κάπνισμα, φαΐ, ποτό και... χορός
Οταν έχεις περάσει τα 50, έχεις μία επιτυχημένη καριέρα, είσαι υγιής και είσαι και ερωτευμένος, έχεις κάθε δικαίωμα να το γιορτάζεις και να το δείχνεις.
Τουλάχιστον αυτό πίστευαν η Κάρολιν Στερν και ο Τζορζ Ες και ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν, έμοιαζε ιδανικός: Νέα Υόρκη, Μανχάταν, στο νοτιοδυτικό άκρο του Σέντραλ Παρκ.
Οταν κατέβηκαν αργά το βράδυ στο μετρό και στάθηκαν στην άδεια από κόσμο αποβάθρα, άκουσαν έναν πλανώδιο μουσικό να παίζει παλιούς χορευτικούς ρυθμούς. Πιάστηκαν αγκαλιά και αυθόρμητα άρχισαν να χορεύουν. Μέχρι που εμφανίστηκαν οι Αρχές.
Δύο αστυνομικοί προσέγγισαν το ζευγάρι και το ρώτησαν τι ακριβώς κάνει. «Χορεύουμε», απάντησε το ζευγάρι, για να πάρει την απάντηση: «Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό εδώ».
Τους ζήτησαν στοιχεία και είδαν πιστωτικές με φωτογραφίες και υπογραφές επάνω, αλλά δεν πείστηκαν, και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν. Τότε ο Ες αποφάσισε να βγάλει την κάμερα για να αρχίσει να κινηματογραφεί τα τεκταινόμενα. Σαν αποτέλεσμα, βρέθηκε με το πρόσωπο στο πάτωμα, ενώ από το πουθενά ήρθαν και... ενισχύσεις, με ακόμη οκτώ ένστολους.
Το ζευγάρι δέθηκε με χειροπέδες και πήγε μέσα για το υπόλοιπο βράδυ, για απρεπή συμπεριφορά και παρεμπόδιση της ροής των μέσων μεταφοράς.
«Δεν ήταν κανείς εκεί, πρέπει να ήταν τρία άτομα σε όλη την αποβάθρα ... Είμαι οδοντίατρος, 55 χρονών, συνελήφθηκα επειδή χόρευα ... είναι τελείως γελοίο αυτό που συνέβη» σχολίασε αργότερα η Στερν.
«Οταν είσαι δίπλα σε έναν καλό μουσικό, αυτό θα σου βγάλει διάθεση για χορό. Αυτός που έπαιζε είναι νόμιμος κι εμείς παράνομοι; Οταν περιμένεις σε μία αποβάθρα του μετρό βραδιάτικα, αυτό πρέπει να κάνεις, να χορέψεις και να χαρείς τη ζώή», κατέληξε.
Πηγή:e-go.gr

Ούρησε στο δάσος και το πλήρωσε 250 ευρώ

Ακριβά πλήρωσε την "ανάγκη" του λουόμενος σε δημοτική πλαζ στην Πάτρα. Δημοτικός αστυνομικός του έκοψε πρόστιμο 250 ευρώ.

Με ένα πρόστιμο 250 ευρώ επέστρεψε από δημοτική πλαζ ένας λουόμενος στην Πάτρα όταν έγινε αντιληπτός να κάνει την ανάγκη του στο δάσος πίσω από την παραλία.
Δημοτικός αστυνομικός που εντόπισε τον λουόμενο να κάνει την "ανάγκη" του, του έκοψε πρόστιμο 250 ευρώ.
Ανάλογο σκηνικό σημειώθηκε και σήμερα το πρωί, με άλλον λουόμενο που χρειάστηκε να κάνει το ίδιο. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθεί ο κόσμος, όταν δημοτικός αστυνομικός πήγε να κόψει πάλι πρόστιμο.
Αλλά για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, όπως σημειώνει το patrastimes.gr, θα πρέπει να συμβεί το αυτονόητο.
Να μπουν δηλαδή χημικές τουαλέτες στο χώρο της πλαζ για να μπορούν τις χρησιμοποιούν οι χιλιάδες των Πατρινών που κατακλύζουν την παραλία.
Πηγή:news247.gr

Πώς γίνεται να γεννήσεις δίδυμα σε δύο διαφορετικές χώρες;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο και… ακατόρθωτο κι όμως συνέβη – και αν διαβάσετε την ιστορία θα δείτε και πόσο απλή είναι η εξήγησή του.
Μια γυναίκα, λοιπόν, κατάφερε να γεννήσει τα δίδυμά της σε δύο διαφορετικές χώρες, όταν αυτά… ξάφνιασαν τους γονείς τους, καθώς ετοιμάστηκαν να έρθουν στον κόσμο πρόωρα.

H 28χρονη Donna Keeman ξεκίνησε να έχει συστολές γέννας στο Northumberland, έτσι αναγκάστηκε να γεννήσει το γιο της Dylan στο σαλόνι του σπιτιού των παππούδων του στην Αγγλία, καθώς δεν προλάβαινε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Έτσι, αφού ο μικρός ήρθε στον κόσμο, η ευτυχής μητέρα μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο που είχε τις υποδομές για να υποδεχθεί ένα τέτοιο περιστατικό. Κι αυτό δεν ήταν στην Αγγλία αλλά στη γειτονική Σκωτία, όπου έφερε στη ζωή και το έτερο «διδυμάκι», την κόρη της Hannah.
Τα λιλιπούτεια δίδυμα κατακτούν έτσι ένα ιδιαίτερο «ρεκόρ», επιτυγχάνοντας να γεννηθούν σε δύο διαφορετικές χώρες. Προς το παρόν, βρίσκονται στη θερμοκοιτίδα του σκωτσέζικου νοσοκομείου, σύντομα όμως θα περάσουν και πάλι τα σύνορα για να βρεθούν στο Northumberland της Αγγλίας. Όπως και να έχει, είναι πραγματικά γλυκύτατα, οπότε ευχόμαστε στους ευτυχείς γονείς -που έγιναν διάσημοι για έναν άκρως πρωτότυπο λόγο- «να τους ζήσουν»!
Πηγή:digitallife.gr

Όταν η φύση παίζει παιχνίδια: Κι όμως... δεν είναι ανθρώπινο αυτί!

Είναι γνωστό ως Jelly Ear και Kikurage, ενώ η επίσημη ονομασία του είναι «το αυτί του Ιούδα». Κι όμως, παρά την ομοιότητά του με το ανθρώπινο όργανο ακοής, δεν είναι πραγματικό αυτί.
Το «αυτί του Ιούδα» είναι ένας κοινός μύκητας που ευδοκιμεί σε κορμούς κυρίως «ηλικιωμένων» δέντρων, σε διάφορες περιοχές του κόσμου και οφείλει την ονομασία τους στο μαθητή του Χριστού, ο οποίος αφού τον πρόδωσε, κρεμάστηκε από ένα δέντρο.
Στην Ασία καλλιεργείται πάνω από 15.000 χρόνια, ενώ χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε σούπες, προσδίδοντας ήπια γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, πολλοί λαοί το χρησιμοποιούν κατά του πυρετού ή του πονόλαιμου, καθώς έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

Πηγή:iefimerida.gr

Φυσικοί απέδειξαν ότι η κάπα του Batman είναι παγίδα θανάτου!

Στις 21 Αυγούστου είναι η μεγάλη πρεμιέρα για το “The Dark Knight Rises” και οι απανταχού φανατικοί του Batman (ανεξαρτήτου ηλικίας) δεν κρατιέστε να ξαναδείτε τον υπερήρωα, τα gadgets του, το Batmobile και….την κάπα του, η οποία τον βοηθά να πηδά από ουρανοξύστες και να πετά σε μικρές αποστάσεις με μεγάλη ταχύτητα.
Batman Flying
Δυστυχώς, η πραγματικότητα απέχει πολύ από τη φαντασία και όπως απέδειξαν φυσικοί του University of Leicester σε εργασία τους που εκδόθηκε από το περιοδικό Journal of Special Physics Topics, η κάπα του Batman μάλλον θα ήταν θανάσιμη παγίδα παρά βοήθημα για τις πτήσεις του.

Σύμφωνα με την εργασία (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ), εάν ο Batman πηδήξει από κτίριο ύψους 150m, η κάπα του με διάμετρο 4.7m θα του επέτρεπε να διανύσει 350m με ταχύτητα 109km/h, προτού πέσει στο έδαφος με ταχύτητα περίπου 80km/h. Επομένως, καταλαβαίνει κανείς ότι στην πραγματικότητα θα γινόταν….αλοιφή.
Στα συμπεράσματα τους, οι 4 ερευνητές τονίζουν ότι η κάπα του Batman δεν είναι ενδεδειγμένος τρόπος πτήσης, εκτός αν εφαρμοστεί κάποια μέθοδος απότομης επιβράδυνσης, όπως ένα αλεξίπτωτο ή κάποιο jetpack, αλλά έτσι θα χανόταν η μαγεία και η μαγκιά από τον υπερήρωα.
Ρε παιδιά, μια ταινία είναι, μη μας το χαλάτε…
Πηγή:techgear.gr