Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Έρχεται sequel του manga Kabamaru μετά από 32 χρόνια

Ποιός δεν θυμάται το θρυλικό anime Καπαμαρού με την χαρακτηριστικά κακή ελληνική μεταγλώτιση και τη μανία του Καπαμαρού με τις μακαρονάδες;
Το κλασσικό πλέον στην Ελλάδα Kabamaru επιστρέφει στις 25 Φεβρουαρίου σε βιβλίο manga, δίνοντας μια συνέχεια στην ιστορία του Καπαμαρού μετά από 24 χρόνια.
Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, η δημιουργός του Kabamaru, Yuu Azuki, κυκλοφορεί την συνέχεια της ιστορίας σε manga με τίτλο Iga no Kabamaru Sorikara. Η πλοκή θα συνεχίσει από το σημείο στο οποίο είχε μείνει, όταν δηλαδή ο Καπαμαρού επέστρεψε στα βουνά για να εκπαιδευτεί σε νίντζα.
tumblr_m43uj3JM5t1qzqnxxo1_500

Η Αzuki σχεδίασε το manga Igo no Kabamaru από το 1979 μέχρι το 1984 σε εβδομαδιαία περιοδικά. To 1983 κυκλοφόρησε σε anime στην Ιαπωνική τηλεόραση με 24 επεισόδια το 1983-1984. Μετά από τότε δεν υπήρξε κάποια συνέχεια στην ιστορία του Καπαμαρού.
Στην Ελλάδα το anime το είδαμε στις αρχές των 90s πακετάκι με κάλτ μεταγλώτιση, η οποία ίσως ευθύνεται και για την μεγάλη δημοφιλία του.
To Igo no Kabamaru Sorikara προς το παρόν θα κυκλοφορήσει μόνο σε manga αλλά ελπίζουμε να μην φαγωθεί πολύ μακαρόνι μέχρι να απολαύσουμε την συνέχεια της ιστορίας του στην τηλεόραση.
Πηγή:luben.gr

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή είναι δουλειά! 32.000 τον χρόνο για… babysitting σε πάντα!

Το “Κέντρο για την Έρευνα και την Προστασία των Πάντα” στην Κίνα ψάχνει υπαλλήλους τρυφερούς με τα ζώα και ζητά άτομα από όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν να εργαστούν ως νταντάδες σε μικρά πάντα. Τα ζώα αυτά, των οποίων ο αριθμός μειώνεται σημαντικά στη χώρα είναι άκακα και χαριτωμένα και χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση!
perierga.gr - 32.000 τον χρόνο για... babysitting σε πάντα!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού κέντρου, οι υποψήφιες νταντάδες δεν θα κάνουν πολλά πράγματα, απλά θα πρέπει είναι κοντά στα πάντα 365 μέρες τον χρόνο, θα τους κρατούν συντροφιά, θα παίζουν μαζί τους και θα πρέπει να τους δείχνουν τρυφερότητα. Το ποσό της αμοιβής είναι 32.000 τον χρόνο, με δωρεάν στέγη, διατροφή και τα μεταφορικά. Αν λοιπόν η αγάπη σας για τα πάντα… περισσεύει τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη σελίδα fun.sohu.com και να στείλετε βιογραφικό!
perierga.gr - 32.000 τον χρόνο για... babysitting σε πάντα!
Πηγή:perierga.gr

5 ιστοσελίδες που θα σας τα μάθουν όλα... δωρεάν

5 ιστοσελίδες που θα σας τα μάθουν όλα... δωρεάν
Ξένες γλώσσες; Φωτογραφία; Σκάκι; Aπ' όλα έχει ο μπαξές! Δοκιμάστε τις ικανότητες και τις δεξιότητές σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Long live the Internet!
Basics of Photography: Πώς λειτουργεί η ψηφιακή σας κάμερα και πώς δημιουργείται το τέλειο πορτρέτο; Όλα τα μυστικά και απαραίτητα για την τέχνη της φωτογραφίας.
Cook Smarts: Μαγειρική για αρχάριους: Ποιο μπαχάρι βάζετε σε ποιο φαγητό, ποια τρόφιμα αποθηκεύονται εντός και εκτός ψυγείου, πώς γίνεται η τέλεια μακαρονάδα. 
Instructables: Αναλυτικά μαθήματα, με οδηγίες, βίντεο και φωτογραφίες για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.
Duolingo: Ο τέλειος τρόπος για να μάθετε μια ξένη γλώσσα ή να φρεσκάρετε αυτές που ήδη ξέρετε!
Chesscademy: Μάθετε να παίζετε σκάκι μέσα από βιντεάκια και online παρτίδες.


Πηγή:e-radio.gr

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Το μικρότερο, το ακριβότερο και άλλα ρεκόρ για τα βιβλία!

Τα αγαπάμε, μας κρατούν συντροφιά, αποτελούν πηγή γνώσης και έμπενυσης, ενώ η σημασία τους είναι μεγάλη ανά τους αιώνες σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Τα βιβλία κατέχουν μια θέση στην καρδιά όλων έστω κι αν η τεχνολογία αποτελεί μεγάλο εχθρό τους και βέβαια… και πολλά ενδιαφέροντα ρεκόρ…
Το ακριβότερο βιβλίο
perierga.gr - Το μικρότερο, το ακριβότερο και άλλα ρεκόρ για τα βιβλία
Σύμφωνα με το Forbes, ο Μπιλ Γκέιτς κατέχει το πιο ακριβό βιβλίο που πουλήθηκε ποτέ. Το 1994 έδωσε 30.800.000 δολάρια (περίπου 49.400.000 σημερινά) για Codex Leicester του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Αυτό το πρωτότυπο χειρόγραφο, που γράφτηκε μεταξύ του 1506 και του 1510 είναι ένα από τα μόλις 20 σημειωματάρια που εξακολουθούν να υπάρχουν. Περιλαμβάνει σκίτσα, σημειώσεις και ιδέες, όλα γραμμένα από δεξιά προς τα αριστερά.
Το πολυτιμότερο βιβλίο
perierga.gr - Το μικρότερο, το ακριβότερο και άλλα ρεκόρ για τα βιβλία
Η Βίβλος του Γουτεμβέργιου είναι ίσως το πιο πολύτιμο βιβλίο στον κόσμο. Ήταν το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε (1.455 περίπου) με τη χρήση σύγχρονων μηχανών. Μόνο 180 αντίτυπα είχαν τυπωθεί αρχικά, από τα οποία σώζονται σήμερα 49 και μόνο 21 είναι πλήρεις. Σχεδόν όλα ανήκουν σε μουσεία, βιβλιοθήκες ή ιδρύματα.
Το μεγαλύτερο βιβλίο
perierga.gr - Το μικρότερο, το ακριβότερο και άλλα ρεκόρ για τα βιβλία
Το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο δεν είναι ένα βιβλίο με τη συμβατική έννοια, αλλά μια σειρά από τεράστιες πέτρινες πλάκες που βρίσκονται στην Παγόδα Kuthodaw στο Mandalay της Μιανμάρ. Περισσότερες από 700 μαρμάρινες πλάκες διηγούνται την ιστορία της tipitaka, το κεντρικό κείμενο του Θεραβάντα (ή Τεραβάντα) Βουδισμού. Όταν χτίστηκε η παγόδα γύρω στα 1860, οι πλάκες ήταν γραμμένες με χρυσό μελάνι και διακοσμημένες με πολύτιμους λίθους, αλλά, όταν οι Βρετανοί εισέβαλαν τη δεκαετία του 1880, οι στρατιώτες λεηλάτησαν το μελάνι και τους πολύτιμους λίθους.
Το βιβλίο με τις περισσότερες λέξεις
perierga.gr - Το μικρότερο, το ακριβότερο και άλλα ρεκόρ για τα βιβλία
Με βάση το πόσες λέξεις περιέχει ένα βιβλίο, το μακρύτερο θεωρείται το Artamène ou le Grand Cyrus, ένα ρομαντικό μυθιστόρημα του 17ου αιώνα της Madeleine de Scudery. Το 10τομο έργο έχει πάνω από 10.000 σελίδες και 2,1 εκατομμύρια λέξεις.
Το μικρότερο βιβλίο
perierga.gr - Το μικρότερο, το ακριβότερο και άλλα ρεκόρ για τα βιβλία
Το μικρότερο βιβλίο του κόσμου είναι τόσο… μικρό που μπορεί να διαβαστεί μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικού μικροσκοπίου. Το “Teeny Ted from Turnip Town” γράφτηκε από τον Malcolm Douglas Chaplin και τυπώθηκε με τη χρήση κρυσταλλικού πυριτίου από τον αδελφό του Robert, στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser στην Βρετανική Κολομβία του Καναδά. Το βιβλίο των 30 σελίδων, με μέγεθος 70×100 μικρόμετρο είναι τόσο μικρό που θα μπορούσε να χωρέσει στο πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας.


Το best seller όλων των εποχών
perierga.gr - Το μικρότερο, το ακριβότερο και άλλα ρεκόρ για τα βιβλία
Η Αγία Γραφή είναι το best-seller βιβλίο όλων των εποχών, καθώς εκτιμάται ότι έχουν πουληθεί πάνω από 5 δισεκατομμύρια αντίτυπα. Έχει μεταφραστεί σε πάνω από 394 γλώσσες, ενώ έχει πωληθεί σε όλον τον κόσμο από το πρώτο κιόλας βιβλίο που εκτυπώθηκε.
Πηγή:perierga.gr

Εστιατόριο με λίστα αναμονής 27.000 πελατών!

To εστιατόριο “Noma” ξεκίνησε την γνωριμία του με τον κόσμο από την Κοπεγχάγη και πολύ σύντομα ανένηκε στη λίστα των επιτυχιών, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Ο διάσημος πλέον σεφ και εμπευστής του ξεκίνησε παρασκευάζοντας γκουρμέ πιάτα για απαιτητικούς ουρανίσκους με προϊόντα που καλλιεργούσε ο ίδιος αλλά και γενικότερα ολόφρεσκες πρώτες ύλες και πολύ σύντομα ανταμείφθηκε.
perierga.gr - Εστιατόριο με λίστα αναμονής 27.000 πελατών!
Πριν από 10 εβδομάδες ένα “αδελφάκι” δημιουργήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και μόλις μέσα στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα που λειτούργησε κλείστηκαν οι θέσεις για πολλούς μήνες, ενώ η λίστα των πελατών που είναι σε αναμονή αγγίζει τον αριθμό 27.000! Το εστιατόριο κινείται σε minimal διακόσμηση ενώ τα πιάτα του είναι πολύ πρωτοποριακά, αν και προσαρμοσμένα στις γευστικές επιλογές των Αυστραλών. Οι τιμές κυμαίνονται στα 350 δολάρια το άτομο και το κρασί περίπου στα 140, για 10-12 πιάτα ανά γεύμα!
perierga.gr - Εστιατόριο με λίστα αναμονής 27.000 πελατών!
perierga.gr - Εστιατόριο με λίστα αναμονής 27.000 πελατών!
Πηγή:perierga.gr