Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Όργια στη Μύκονο με άρωμα X-Factor

Βρέθηκαν στη Μύκονο και ξεσάλωσαν! Σάλος έχει ξεσπάσει στην παραγωγή του βρετανικού  X-Factor μετά το τετραήμερο ταξίδι στο νησί που κατέληξε σε ένα απέραντο όργιο με πρωταγωνιστές ορισμένους διαγωνιζόμενους
Όταν η ελληνικής καταγωγής κριτής Tulisa Contostavlos αποφάσισε να πάρει μαζί της τους διαγωνιζόμενους σε ένα ταξίδι στο κυκλαδίτικο νησί, να τους γνωρίσει τις ομορφιές της πατρίδας της και να κάνουν εδώ τις πρόβες τους για το δημοφιλές σόου δεν πίστευε ότι μπορούσαν να συμβούν τέτοια πράγματα.
Η 23χρονη καλλονή πήρε μαζί της περίπου  30 διαγωνιζόμενους, τους  οποίους η κριτής προειδοποίησε πως... θα είναι πιο αυστηρή από ποτέ!
Επίσης τους ξεκαθάρισε ότι πρέπει να είναι  κόσμιοι κατά την εκδρομή, να αποφεύγουν αλκοόλ και σεξ και να αφοσιωθούν στις πρόβες τους για την επόμενη φάση του παιχνιδιού.
Όπως αναφέρει η Βρετανική Ντέιλι Μέιλ, δύο ημέρες μετά την άφιξή τους στο νησί, η Tulisa πληροφορήθηκε ότι οι τραγουδιστές που πήρε μαζί της αποδείχτηκαν πολύ άτακτοι.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Μυκόνου, τα γυρίσματα θα διαρκούσαν  4 ημέρες και γίνονται σε συγκρότημα με πολυτελείς βίλες στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.
Λίγο το νησί, λίγο το αλκοόλ... και κάποιοι από τους διαγωνιζόμενους το παρατράβηξαν. Οι παραγωγοί του σόου ανακάλυψαν ότι δύο κορίτσια από ένα γκρουπ κοιμήθηκαν με δύο αγόρια από ένα άλλο συγκρότημα, ενώ ακόμη δύο άλλοι διαγωνιζόμενοι πήραν μέρος σε ερωτικά παιχνίδια.
Η κριτής έγινε έξαλλη που οι νεαροί και οι νεαρές αντί να κάνουν πρόβες, έκαναν άλλα πράγματα και αποφάσισε να δείξει το πιο σκληρό πρόσωπό της αποβάλλοντάς τους.
Πηγή:news247.gr

Έκταση 12 φορές μεγαλύτερη της Ελλάδας θα «καταπιούν» οι μεγαλουπόλεις ως το 2030

H Σαγκάη, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, έχει σήμερα πληθυσμό 23 εκατομμυρίων ανθρώπων   
        
          (Φωτογραφία: 
          ΑΠΕ
          )
H Σαγκάη, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, έχει σήμερα πληθυσμό 23 εκατομμυρίων ανθρώπων  
Ουάσινγκτον: Μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, μια έκταση που υπερβαίνει το ενάμισι εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα θα έχει γίνει τσιμέντο, δείχνει αμερικανική μελέτη για τη διόγκωση των πόλεων σε όλο τον κόσμο.
«Αυτή η "αστικοποίηση" της γης συμβαίνει σε μαζικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο, ωστόσο η Ινδία, η Κίνα και η Αφρική αντιμετωπίζουν τους μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης της έκτασης των πόλεων» αναφέρει ο Μπούρακ Γκένεραλπ, γεωγράφος του Πανεπιστημίου Texas A&M και επικεφαλής της έρευνας. «Η μελέτη μας κάλυψε το διάστημα από το 1970 έως το 2000 και διαπιστώνει ότι η ανάπτυξη των πόλεων συμβαίνει με ταχύτερο ρυθμό στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Είναι όμως η Βόρειος Αμερική που έζησε τη μεγαλύτερη αύξηση στην έκταση των αστικών περιοχών» επισημαίνει. Τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι ερευνητές δείχνουν ότι η έκταση των πόλεων σε παγκόσμιο επίπεδο θα έχει αυξηθεί έως το 2020 κατά 1.528.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συγκριτικά, η έκταση της Ελλάδας είναι σχεδόν 12 φορές μικρότερη στα 133.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
«Οι περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται περισσότερο οι πόλεις είναι η παράκτια ζώνη, και αυτή η τάση είναι αξιοσημείωτη» σχολιάζει ο Δρ Γκένεραλπ. «Αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας καθώς οι παράκτιες περιοχές αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ανόδου της στάθμης των θαλασσών, των πλημμυρών, των τυφώνων, των τσουνάμι και άλλων καταστροφών» επισημαίνει. Παραδέχεται πάντως ότι η αστυφιλία έχει και τη θετική της πλευρά: «Οι άνθρωποι που ζουν στις πόλεις έχουν καλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και σε εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. Επίσης, οι πόλεις είναι πιο αποδοτικές όσον αφορά την ενεργειακή κατανάλωση, σε σχέση με αγροτικές περιοχές». »Στις πόλεις, οι άνθρωποι ανταλλάσσουν ιδέες, εμπειρίες και υλικά. Όλα αυτά τροφοδοτούν την καινοτομία και δημιουργούν επιχειρηματικές ευκαιρίες. Εξαιτίας αυτών των αλληλεπιδράσεων, οι πόλεις είναι τα πιθανότερα σημεία όπου θα εμφανιστούν οι λύσεις για τις περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» τονίζει ο ερευνητής. Η έρευνα της ομάδας του δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS One.
Σύμφωνα με προηγούμενη εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών, μέχρι το 2030 ο παγκόσμιος πληθυσμός των πόλεων θα έχει αυξηθεί κατά 1,47 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα πάντως με τη νέα μελέτη, οι αστικές περιοχές επεκτείνονται πιο γρήγορα από ό,τι αυξάνεται ο πληθυσμός τους.
Πηγή: In.gr

Γιαγιά μπούκαρε με το αμάξι της σε κατάστημα


Στο τσακ την γλίτωσαν οι πελάτες που πέρασε από δίπλα τους ξυστά. Ακόμη δεν μπορούν να το πιστέψουν.
Το περιστατικό έγινε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Όλα κυλούσαν ήρεμα σε ένα εμπορικό κέντρο. Και ακόμη πιο ήρεμα σε ένα μαγαζί με ποδήλατα. Οι δύο πελάτες που βλέπετε και στο βίντεο χαμογελάνε χωρίς να γνωρίζουν τι τους περιμένει. Και ξαφνικά γίνεται το κακό.
Η 86χρονη γυναίκα οδηγός προσπαθεί να παρκάρει έξω από το κατάστημα μόνο που αντί να πατήσει το φρένο, πατάει τέρμα γκάζι και μπουκάρει μέσα στο μαγαζί. Περνάει στην τρίχα δίπλα από τους πελάτες που σοκαρισμένοι δεν μπορούν να το πιστέψουν. Και φυσικά το μαγαζί...λίμπα!
Η αστυνομία ερευνά την όλη υπόθεση καθώς η γιαγιούλα δήλωσε πως είχε πάθει κρίση πανικού την συγκεκριμένη στιγμή. Το ότι είναι 86 χρονών και ακόμη κρατάει τιμόνι δεν το σκέφτεται;

Πηγή:pathfinder.gr

Ενας διαρρήκτης επίμονος αλλά απρόσεκτος

Η έφεση 25χρονου στις διαρρήξεις αυτοκινήτων προκάλεσε άθελά του ένα μικρό ρεκόρ για τα πρόσφατα αστυνομικά χρονικά της συμπρωτεύουσας.
Ενας διαρρήκτης επίμονος αλλά απρόσεκτος
Ο νεαρός εντοπίστηκε από περαστικό και συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ενώ προσπαθούσε να βάλει μπρος ένα Ι.Χ. που είχε διαρρήξει στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ακολούθως με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε στα δικαστήρια, δικάστηκε και καταδικάστηκε.
Λόγω της σχετικά ελαφριάς παρανομίας του μπόρεσε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ασκώντας έφεση. Ετσι, για να το... γιορτάσει, προσπάθησε να διαρρήξει ένα Ι.Χ. στο κέντρο. Και πάλι όμως, έγινε αντιληπτός από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και συνελήφθη εκ νέου το απόγευμα της ίδιας ημέρας, για να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία...
Πηγή:ethnos.gr

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακαλύφθηκε ον που δεν πεθαίνει!

Ανακαλύφθηκε ον που δεν πεθαίνει!
Σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει η είδηση πως εντοπίστηκε από επιστήμονες, μια μορφή ζωής που έχει καταφέρει να "νικήσει" τον θάνατο!
Ελιξήρια ζωής, η πηγή της νιότης και άλλοι φανταστικοί μύθοι υπόσχονταν την αιωνιότητα.
Τώρα όμως, ίσως να ανακαλυφθεί επιστημονικός τρόπος που θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα είδος υδρόζωου, μία μέδουσα, η οποία όταν φτάσει στο ώριμο ενήλικο στάδιο της ζωής της, γυρίζει και πάλι στο πρώιμο στάδιο, σε αυτό του πολύποδα, ξεκινώντας και πάλι την ύπαρξή της από το "σημείο μηδέν!"
Το όνομα της συγκεκριμένης μέδουσας είναι Τurritopsis nutricula και οι επιστήμονες θεωρούν πως η εν λόγω μέδουσα αποτελεί το μόνο γνωστό είδος ζωής, το οποίο μπορεί συνεχώς να γυρίζει τον χρόνο από την αρχή.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι έχει κατατροπώσει τον θάνατο, αφού οι αιτίες θανάτου του δεν περιλαμβάνουν σχεδόν καθόλου τα "γηρατειά."
Οι επιστήμονες κατάφεραν να ανακαλύψουν το μυστικό της, εξηγώντας πως αυτό το ον υπόκειται στη διαδικασία της "συνεχούς επαναδιαφοροποίησης."
Τώρα, οι ερευνητές θέλουν να προσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτή η διαδικασία, με απώτερο στόχο την εύρεση ενός "ελιξήριου ζωής" και για τον άνθρωπο!
Πηγή άρθρου: Link

«Σήκω Χόρεψε Κουκλί Μου»... αλά Ιαπωνικά;

Προσπάθησα να κρατηθώ και να μην το αναρτήσω, αλλά δεν άντεξα......

Μέσα από τα άπειρα βιντεάκια στο YouTube κάποιος εντόπισε το παρακάτω video, με το τραγούδι «Οpa Νina» και από τότε έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα και από wall σε wall. Ο λόγος είναι προφανής, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μια διασκευή του δημοφιλούς ελληνικού τσιφτετελιού «Σήκω Χόρεψε Κουκλί Μου». Το τραγούδι ερμηνεύει το συγκρότημα από την Ιαπωνία Pyramidos & Μomo-Chan, ένα μουσικό σχήμα που μοιάζει να έχει έντονες βαλκανικές επιρροές. Δείτε το πραγματικά αξίζει....

Τα θαύμα του ζωολογικού κήπου της Μπανγκογκ


Ο δύο ετών χιμπατζής ονόματι Ντο Ντο έβγαλε το... μητρικό του ένστικτο στην νεογέννητη τίγρη Αόρν. Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν σε ζωολογικό κήπο λίγο έξω από την Μπανγκοκ, στην Ταϊλάνδη.

Η φύση δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει.


Πηγή:tromaktiko.gr

Τα απίστευτα ρεκόρ γκίνες του 2012

Θα σας αφήσουν... άφωνους

Το βιβλίο που έχει ταυτίσει το όνομα του με μεγάλα ρεκόρ κυκλοφόρησε από χτες στα βιβλιοπωλεία και όπως πάντα έχει τα πιο περίεργα και αστεία ρεκόρ.
Από τον σκύλο με τη μακρύτερη γλώσσα ως την μακρύτερη γλώσσα γυναίκας και από τα μακρύτερα νύχια, ως το πιο μακρύ πύθωνα.
Δείτε μερικά από τα ρεκόρ που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο αναλυτικά.





Την μακρύτερη γλώσσα έχει η αμερικανίδα Chanel Tapper, έχει μάκρος 9,75 εκατοστά.



Τα μακρύτερα νύχια του κόσμου έχει η αμερικανίδα Chris Walton, τα οποία είναι 3 μέτρα και 8 εκατοστά.



Η μακρύτερη γάτα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Το όνομα του είναι Mymains Stewart Gilligan ή απλά Stewie.


Την μεγαλύτερη συλλογή σημάτων «Do Not Disturb» έχει ο Jean-François Vernetti από την
Ελβετία. Έχει συλλέξει 11.111 διαφορετικά σήματα από 189 ξενοδοχεία.


Το μεγαλύτερο βιολί έχει ύψος 4,28 μέτρα και πλάτος 1,45 μέτρα. Το δημιούργησαν 12 μουσικοί από την Markneukirchen της Γερμανίας.


Το μεγαλύτερο ταξίδι με skateboard πραγματοποίησε ο  Rob Thomson από την Νέα Ζηλανδία, διανύοντας 12,159 χιλιόμετρα.


Ένα Pekingese με όνομα Puggy έχει την μακρύτερη γλώσσα που μετρά 11,43 εκατοστά.


Τα πιο μακριά μαλλιά του κόσμου έχει η Xie Qiuping από την Κίνα. Έχουν μάκρος 5,627 μέτρα και τα μακραίνει από την ηλικία των 13.


Ο μακρύτερος πύθωνας έχει μάκρος 7,3 μέτρα
Πηγή:newsbeast.gr

Επιλέγουν το φύλο που θέλουν για το διαβατήριό τους!

Επιλέγουν το φύλο που θέλουν για το διαβατήριό τους!

Σε κάποιες χώρες μπορεί να υπάρξει πρόβλημα λέει το ΥΠΕΞΟδηγίες με τις οποίες οι Αυστραλοί μπορούν να προσδιορίσουν τι φύλο θέλουν να αναγράφεται στο διαβατήριό τους εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας.
Αρκεί μια βεβαίωση από γιατρό την οποία αν παρουσιάσουν θα μπορούν να προσδιορίζουν το φύλο τους όπως θέλουν: Άρρεν, Θήλυ ή Χ.
Το υπουργείο, βέβαια, προειδοποιεί τους Αυστραλούς πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ότι σε κάποιες χώρες ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα αν έχουν προσδιορίσει το γενετικό φύλο τους ως …Χ!
Σύμφωνα με τη γερουσιαστή του Εργατικού Κόμματος Λουίζ Πρατ τα ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να είναι επικίνδυνα για άτομα που η εμφάνισή τους δεν ταιριάζει με το φύλο που αναγράφεται στο διαβατήριό τους. Η ίδια έχει σύντροφο που έχει γεννηθεί γυναίκα, αλλά μετά από ορμονοθεραπεία έχει εξελιχθεί σε άνδρα.
«Με την αλλαγή στα διαβατήρια μπορούμε να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό χωρίς πρόβλημα τώρα», είπε η γερουσιαστής.

Πηγή:newsbeast.gr

Ο πλανήτης του Star Wars υπάρχει!

Τον πλανήτη του Star Wars...με δύο ήλιους ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες στον Γαλαξία μας, αλλά εκτός του ηλιακού μας συστήματος (Vid)
Ο εξωπλανήτης περιστρέφεται γύρω από δύο ήλιους και απέχει περίπου 200 έτη φωτός από τη Γη και οι επιστήμονες τον βάφτισαν Κέπλερ-16β. Πρόκειται για μοναδική ανακάλυψη, καθώς μέχρι σήμερα τέτοιοι πλανήτες αποτελούσαν μόνο σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όπως εκείνο του "Πολέμου των Άστρων", που οι σεναριογράφοι του δημιούργησαν τον πλανήτη Τατουίν.
Η μάζα του είναι περίπου το ένα τρίτο εκείνης του πλανήτη Δία. Κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τους δύο ήλιους του σε 229 γήινες ημέρες. Τα δύο αυτά αστέρια είναι μικρότερα και όχι τόσο θερμά όσο ο δικός μας Ήλιος και για το λόγο αυτό στον Κέπλερ-16β επικρατούν θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -73 έως -101 βαθμών Κελσίου.
Οι αστρονόμοι απέκλεισαν την πιθανότητα να φιλοξενεί ζωή.
Η μελέτη των επιστημόνων δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση Science της 15ης Σεπτεμβρίου.Πηγή:news247.gr

Νέα σημάδια αποκλειστικά για... εξωγήινους

Σημάδια ανάλογα με τις γραμμές της Νάζκα στο Περού ανακάλυψαν επιστήμονες σε ερήμους. Ξεκίνησε συστηματική εναέρια μελέτη. Η πιθανότερη εξήγηση (Pics)
Οι γραμμές της Νάζκα στο νότιο Περού, διεθνώς διάσημες από την εποχή (1968) που έγραψε ο Έριχ φον Ντένικεν γι' αυτές και τις συνέδεσε με τους εξωγήινους, καθώς είναι ορατές μόνο από το διάστημα, απέκτησαν παρέα.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν χιλιάδες παρόμοια "γεωγλυφικά" (κατ' αναλογία των σχετικών "αγρογλυφικών" στα χωράφια της Βρετανίας) στις ερήμους της Συρίας, της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας, τα οποία επίσης δεν γίνονται αντιληπτά από το έδαφος παρά μόνο από ψηλά, για αυτό άλλωστε έγιναν ευρύτερα γνωστά μόλις τώρα.

 
Η ανακάλυψή τους έγινε για πρώτη φορά το 1927 από τον πιλότο της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF) Πέρσι Μέτλαντ και είχε υπάρξει τότε μια σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Antiquity" (Αρχαιότητα).
Όμως η συστηματική εναέρια μελέτη τους ξεκίνησε πρόσφατα από τον καθηγητή κλασσικής και αρχαίας ιστορίας του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας Ντέηβιντ Κένεντι, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ" και το "Live Science", και πρόκειται να παρουσιαστεί στο αρχαιολογικό περιοδικό "Journal of Archaeological Studies".

 
Οι δορυφορικές και λοιπές εναέριες φωτογραφήσεις, με τη βοήθεια και του Google Earth, αποκαλύπτουν μυστηριώδεις πέτρινους "τροχούς", πιο πολλούς, πιο παλιούς και απλωμένους σε μεγαλύτερη έκταση και από αυτές ακόμα τις πολυπληθείς γραμμές στο Περού, οι οποίες -στα μάτια του Ντένικεν- μοιάζουν με διαδρόμους προσγείωσης ή με μηνύματα προς άγνωστους αποδέκτες.
Οι γεωγλυφικές δομές στην Μέση Ανατολή χρονολογούνται πριν από τουλάχιστον 2.000 χρόνια, αν και μπορεί να είναι χιλιάδες χρόνια παλαιότερες, ενώ οι αρχαιολόγοι και ιστορικοί προβληματίζονται ακόμα για την αιτία κατασκευής τους.

 
Τα γεωγλυφικά, που έχουν διαστάσεις από 25 έως 70 μέτρα, έχουν διάφορα σχήματα, συνήθως τροχών, αλλά επίσης ορθογωνίων και άλλων πιο τυχαίων γραμμών. Μερικά είναι συγκεντρωμένα δίπλα-δίπλα και μερικά είναι γεωγραφικά απομονωμένα.
Οι γραμμές δεν φαίνεται να σχετίζονται με τους αστερισμούς ή άλλα αστρονομικά φαινόμενα, ενώ εκτιμάται ότι θα ήσαν πολύ πιο καθαρές όταν πρωτοφτιάχτηκαν.
"Οι άνθρωποι πιθανότατα περπατούσαν πάνω τους, τις προσπερνούσαν, επί αιώνες και χιλιετίες, χωρίς να έχουν ιδέα για το σχήμα τους", δήλωσε ο Κένεντι. Μια τοπική νομαδική φυλή Βεδουίνων, που περιπλανιέται στην Μέση Ανατολή, ονομάζει αυτά τα πέτρινα σχέδια "τα έργα των παλαιών".
Κάποιοι αρχαιολόγοι στο παρελθόν είχαν υποθέσει ότι μπορεί να είναι τα απομεινάρια σπιτιών και νεκροταφείων, αλλά, κατά τον Κένεντι, καμία από αυτές τις εξηγήσεις δεν φαίνεται πλέον σωστή.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι πουλούν... αέρα σε κονσέρβα για 13,5 ευρώ!


Μια κονσέρβα που αναδεικνύει το "επιχειρηματικό" μυαλό των Τούρκων κυκλοφορεί εδώ κι αρκετούς μήνες στη χώρα τους, η οποία περιέχει... "Αέρα Κωνσταντινούπολης", με περιεκτικότητα 78% άζωτο , 21% οξυγόνο και 1% διοξείδιο του άνθρακα!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η κονσέρβα πωλείται στους τουρίστες έναντι του χρηματικού ποσού των 5 λιρών Τουρκίας (περίπου 2 ευρώ) στο κατάστημα του Μουσείου του Τόπκαπι της Κωνσταντινούπολης, ενώ στο Ίντερνετ η τιμή είναι φτάνει μέχρι και τις 33 λίρες (13,5 ευρώ)!
Οι δημιουργοί του συγκεκριμένου προϊόντος αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της κονσέρβας απευθύνεται είτε σ’ αυτούς που νοσταλγούν τον αέρα της Κωνσταντινούπολης, είτε σ’ αυτούς που θέλουν να τον γνωρίσουν είτε... σε όσους  θέλουν να "κάνουν το κομμάτι τους"!
Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε προς Τουρκία μεριά, πάρτε και μια αναμνηστική κονσέρβα αέρα... "κοπανιστού"!Πηγή:cosmo.gr

Βροχή... αρχαιολόγος!

Διαβάστε πώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις έφεραν στο φως σημαντικό νεκροταφείο της Μυκηναϊκής περιόδου στην Πελοπόννησο.
Πέντε κιβωτιόσχημους τάφους, που είχαν δεχτεί περισσότερους από έναν νεκρούς, έφεραν στο φως οι βροχοπτώσεις που σχεδόν ''πλημμύρισαν'' την περιοχή που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα βορειoδυτικά του Λεωνιδίου Αρκαδίας, κοντά στο χωριό Βασκίνα, στη θέση "Σοχά".
Το άγνωστο μυκηναϊκό νεκροταφείο εντοπίστηκε από τη ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ακολούθησε σωστική ανασκαφή, με την υποστήριξη του δήμου Νότιας Κυνουρίας.
 Μεταξύ των κτερισμάτων ξεχωρίζουν πήλινα συμποτικά αγγεία, λίθινα σφοντύλια και μία χάλκινη περόνη. Τα ευρήματα τοποθετούνται χρονολογικά στον 14ο αι. π.Χ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακίνητα: Οι άνεργοι πληρώνουν, η εκκλησία ευλογεί


Η κυβέρνηση ξέχασε τις ευαισθησίες προς ανέργους και πολύτεκνους διπλασιάζοντας τον φόρο στα ακίνητα, αλλά συνεχίζει (προκλητικά) να μην αγγίζει τα "θεία". Όπου "θεία", βάλε την περιουσία της Εκκλησίας που "ως εκ θαύματος" δεν αγγίζεται από τα νέα μέτρα που γονατίζουν το ποίμνιο. Ο Ιερώνυμος, πάντως, δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν ζήτησε εξαίρεση.
Πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος "εξευμενισμού" των τροϊκανών. Ανάμεσά τους και οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι. Μάντεψε ποιος εξαιρείται ξανά από τα νέα, "καταδρομικά" μέτρα. Η εκκλησία!
Σύμφωνα με τις τελικές διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, η νέα επιβάρυνση που θα επιφέρει στους ιδιοκτήτες η έκτακτη εισφορά κυμαίνεται από 3 ευρώ για τις περιοχές με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ και κλιμακώνεται έως τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τιμές ζώνης από 5.000 ευρώ και πάνω. Η επιβάρυνση αυτή, όμως, είναι ουσιαστικά έως και κατά 25% υψηλότερη, καθώς για τα ακίνητα παλαιότητας έως και 25 ετών θα επιβάλλεται συντελεστής προσαύξησης έως και 1,25.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο απαλλάσσει από την καταβολή του ειδικού τέλους τα ακίνητα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α., στους ναούς, στις Ιερές Μονές, στο Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά, στο Άγιο Όρος, στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα θρησκευτικά ιδρύματα γενικώς, αλλά και σε αυτά που ανήκουν σε αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα.
Μην παρεξηγείτε την κυβέρνηση. Απλά, μας δείχνει το δρόμο του Θεού. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Δεν γίνεται ο κόσμος να ξυπνάει καθημερινά με το φόβο μην ανακοινωθούν κι άλλα μέτρα και η κυβέρνηση απλά να σφυρίζει αδιάφορα. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Δεν είναι δυνατόν να μην συμπονούν τον πολίτη. Απλά, όντας φαν του δίστιχου "η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα", σε πρώτη ανάγνωση σώζουν τις δικές τους ψυχές, χαϊδεύοντας τον κλήρο.
Κατά τ' άλλα, σε ερώτηση της Όλγας Τρέμη στον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, για το ποια είναι η θέση του σχετικά με την εξαίρεση της εκκλησίας και την επιβάρυνση ανέργων και πολύτεκνων, ο χαμογελαστός κύριος Καστανίδης α) έκανε ότι δεν άκουσε για την Εκκλησία, β) είπε πως οι άνεργοι είναι σε χειρότερη μοίρα από τους πολύτεκνους και γ) άφησε να εννοηθεί ότι στο υπουργικό Συμβούλιο θα ξανασυζητηθούν οι όροι σχετικά με τους ανέργους.

Τώρα, μάλιστα. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε να εξαλείψει την αδικία. Ευλόγησον!
Τόσο φόβο (με την έννοια του σεβασμού όπως και στο "η γυνή να φοβήται τον άνδρα") προς το πρόσωπο της Εκκλησίας, δεν πρέπει να είχε άλλη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά. Το respect της κυβέρνησης Παπανδρέου στην Εκκλησία, συγνώμη, αλλά φέρνει στο νου 70s, τανκς, συνταγματάρχες και απολυταρχικά καθεστώτα που έκαναν μια περατζάδα κι από τα μέρη μας.
Εν τω μεταξύ, ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας δίνει προθεσμία 45 ημερών στους πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές για να ξοφλήσουν το ρεύμα πριν τους το κόψουν. Να και οι "λαρτζιές" από το κράτος.
Τι λέει η εκκλησία για όλα αυτά; "Δίνει στεγνά" την κυβέρνηση, αφού "η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων", διευκρινίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.
Για τα μάτια του κόσμου (ή απλά γιατί έφαγαν άγριο κράξιμο), πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ φέρεται να αντέδρασαν πολύ έντονα τηλεφωνόντας στο γραφείο του γραμματέα τους, Βασίλη Έξαρχου, ζητώντας να συμπεριληφθεί στο νέο χαράτσι και η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας.
Θαύμα! Μετά τους Αγανακτισμένους πολίτες, μας προέκυψαν και οι Αγανακτισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Πηγή:cosmo.gr

66 μαθητές σε λεωφορείο οχτώ ατόμων


Είπαμε για παρανομίες σε σχολικά λεωφορεία αλλά ο τύπος το παράκανε!
Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν σταμάτησαν το λεωφορείο για έλεγχο.
Όλα έγιναν στην επαρχία Hebei της Κίνας. Ένα σχολικό λεωφορείο έκανε την διαδρομή του από το σχολείο στα σπίτια των παιδιών. Οι αστυνομικοί το σταματάνε για έλεγχο και όταν ανοίγουν τις πόρτες αυτό που είδαν δεν το πίστευαν. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου αλλά και την άδεια που είχε δοθεί το σχολικό λεωφορείο έπρεπε να μεταφέρει 8 ανθρώπους. Όταν όμως έγινε η καταμέτρηση διαπίστωσαν ότι μέσα στο σχολικό ήταν... 66 παιδιά και δάσκαλοι.
Αν δεν το πιστεύετε δείτε το βίντεο...

Κληρώνουν γουρούνι για να βγάλουν φωτοτυπίες

Με λαχειοφόρο αγορά και με έπαθλο ένα γουρούνι, προσφορά από τοπικό κρεοπωλείο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος για τις φωτοτυπίες των παιδιών τους γονείς Δημοτικού Σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης
Στον αγιασμό της Δευτέρας, ο διευθυντής του Σχολείου έκανε έκκληση στους γονείς να συνδράμουν, καθώς φέτος τα έξοδα θα είναι αυξημένα, ενώ αντίστοιχα τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής είναι ελάχιστα.
Ιδιαίτερα μετά την καθυστέρηση της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, τα έξοδα πρόκειται να εκτιναχθούν καθώς στο σχολείο θα γίνει η εκτύπωση των φωτοτυπιών για τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού, αφού η πρώτη μέρα των μαθημάτων βρήκε όλα τα σχολεία του Νομού Ηρακλείου με λιγότερα από τα μισά βιβλία.
Στην έκκληση του Διευθυντή ανταποκρίθηκε άμεσα ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, διοργανώνοντας λαχειοφόρο αγορά προκειμένου μέσω των λαχνών να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των εξόδων του σχολείου.
Μεταξύ των δώρων της λαχειοφόρου βρίσκεται και ένα ολόκληρο γουρούνι, το οποίο προσέφερε ο ιδιοκτήτης τοπικού κρεοπωλείου, ο οποίος επίσης έχει παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο.
Σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου Γονέων δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται λαχειοφόρος αγορά για την κάλυψη εξόδων του σχολείου, αλλά είναι αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού και ο ίδιος ο διευθυντής έκανε έκκληση για βοήθεια.
Οι γονείς έχουν φτάσει σε απόγνωση καθώς υπάρχουν οικογένειες με τρία παιδιά στο σχολείο και γονείς άνεργους ή υποαπασχολούμενους, που ασφαλώς δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για τις φωτοτυπίες των παιδιών.
Τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, μεταξύ των οποίων και το γουρούνι, αλλά κυρίως το φιλότιμο των χωριανών αποτελούν την τελευταία ελπίδα του σχολείου για να αρχίσει ομαλά, έστω και με φωτοτυπίες, η σχολική χρονιά για τους μικρούς μαθητές.
Πηγή: thebest.gr

Ο χαβάς συνεχίζεται:"Δίκαιο και αναλογικό το τέλος στα ακίνητα"

Δήλωση πρόκληση από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το νέο τέλος στα ακίνητα. Επέμεινε στην αναγκαιότητα του μέτρου. Δείτε τι έλεγε πριν δύο μήνες για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (Vid)
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων, δε δίστασε να το χαρακτηρίσει "δίκαιο και αναλογικό", τη στιγμή που οι φορολογούμενοι έχουν φτάσει στα όριά,τους.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην αναγκαιότητα του νέου μέτρου χαρακτηρίζοντας το ως τον μόνο δίκαιο άμεσο αναλογικό τρόπο, με την μικρότερη δυνατή υφεσιακή επιβάρυνση, για να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα στη φάση που βρίσκεται η χώρα, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για τη διακοπή της θητείας των μελών της ΕΛΣΤΑΤ, με εξαίρεση τον πρόεδρο της Αρχής, παραδεχόμενος ότι υπήρξαν προβλήματα δυσλειτουργίας μεταξύ τους.
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει υψηλό κύρος και συνεργάζεται με την Eurostat, ενώ συμφώνησε με το αίτημα βουλευτών να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι με τη στάση της ενισχύει τα επιχειρήματα εναντίον της Ελλάδος ενώ έκανε λόγο και για αυτοκαταστροφικά φαινόμενα στα ΜΜΕ τα οποία, όπως είπε διογκώνουν, αναπαράγουν και εξάγουν φήμες κύκλων του εξωτερικού.
"Δεν πιστεύω ούτε στο 23% της εστίασης ούτε στην είσπραξη φόρων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά στη φάση που είναι ο τόπος έπρεπε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα. Να κάνουμε την υπέρβαση. Χρειάζεται ένα "ντου", να βγάλουμε το κεφάλι μας και να αναπνεύσουμε", τόνισε με έμφαση ο κ. Βενιζέλος.
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμα ότι η επιβάρυνση με βάσει τα στοιχεία της ΤτΕ για την αξία της ακίνητης περιουσίας είναι 2 τοις χιλίοις και πρόσθεσε ότι "είναι ένα ελάχιστο μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου για τα ακίνητα".
"Να ξαναγνωριστούμε"
Απαντώντας σε επικρίσεις που δέχτηκε ότι το μέτρο είναι άδικο να εφαρμόζεται ακόμα και σε ευπαθείς ομάδες, ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε ότι "πολύτεκνοι, ανάπηροι ή βαρυνόμενοι με ανάπηρο ή μακροχρόνια άνεργοι θα πληρώσουν μόνο 0,50 ευρώ αν όπου και αν μένουν εκτός από πολυτελή προάστια".
Απαντώντας στους τομεάρχες της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννης Βρούτση που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι, ενώ η χώρα είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ακολουθεί λανθασμένη θεραπευτική αγωγή με ορατά και μετρήσιμα αρνητικά αποτελέσματα, ο κ. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός.
"Αν πιστεύουν ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Βρούτσης πως θα έκαναν καλύτερη διαπραγμάτευση από εμένα και ο κ. Σαμαράς καλύτερη από τον πρωθυπουργό να το πουν στο λαό να το αξιολογήσει. Θα πρέπει να ξαναγνωριστούμε όλοι σε αυτόν τον τόπον, να ξανασυστηθούμε, να δούμε ο καθένας τη διαδρομή του για μην μιλάμε αόριστα και απρόσωπα", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Δίκαιο μάλλον θα θεωρεί ο κ. Βενιζέλος και το γεγονός πως ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 900.000 ευρώ για το γραφείο του ως αντιπροέδρου. Ενώ οι πολίτες καλούνται για άλλη μια φορά να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα, εκείνοι συνεχίζουν το χαβά τους.
Μόλις δύο μήνες πριν

Αξίζει να θυμηθούμε τι είχε υποσχεθεί ο κ. Βενιζέλος στους πολίτες πριν από δύο μήνες, όταν είχε ανακοινώσει τη μείωση του ορίου για τη φοροαπαλλαγή στα ακίνητα από τις 400.000 στις 200.000 ευρώ.
Είχε χαρακτηρίσει το ηλεκτρικό ρεύμα κοινωνικό αγαθό και είχε δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει νέος φόρος που θα ενσωματωθεί στους λογαριασμούς.
Μάλλον δεν χρειάζεται να ξανασυστηθούμε σε αυτή τη χώρα, αφού έχουμε ήδη παραγνωριστεί...
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Παράξενη κιβωτός στον Ειρηνικό

Διαβάστε για τα φιλόδοξα σχέδια του προέδρου του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιωτικού συμπλέγματος στον Ειρηνικό, που φαίνεται ότι σιγά-σιγά βυθίζεται.
Ένα πλωτό τεχνητό νησί φαντάζεται για πατρίδα των 103.000 κατοίκων του Κιριμπάτι, του νησιωτικού συμπλέγματος που βρίσκεται στον Ειρηνικό, ο πρόεδρος της μικρής χώρας, η οποία απειλείται να καλυφθεί από τα νερά του ωκεανού, λόγω της ανθρωπογενούς αλλαγής του κλίματος.
«Έχω δει μοντέλα για  πλωτά νησιά αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία μοιάζουν με γιγάντιες δεξαμενές εξόρυξης πετρελαίου», είπε στους συνομιλητές του ο πρόεδρος του Κιριμπάτι, Ανότε Τονγκ,  κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του ετήσιου Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού, που φιλοξενείται στο Όκλαντ, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας.
 «Ξέρω ότι ακούγεται σαν κάτι βγαλμένο από επιστημονική φαντασία», είπε ο πρόεδρος του Κιριμπάτι, και ανέφερε και άλλες ιδέες, όπως την ανέγερση σειράς θαλάσσιων τειχών, κόστους περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με παράλληλη μετεγκατάσταση μέρους του πληθυσμού της μικρής νησιωτικής χώρας σε άλλα αρχιπελάγη του Ειρηνικού, με μεγαλύτερο υψόμετρο.
 Το μόνο που δεν χωράει η φαντασία του είναι η μέρα που θα βυθιστεί το Κιριμπάτι. «Θα εξαφανιστεί το Κιριμπάτι; Ποτέ. Ποτέ», αναφώνησε. Παρόλα αυτά, ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι κάποιοι κάτοικοι της χώρας έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους, λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη δει και πολλά από την οικονομική βοήθεια εκ μέρους της Ευρώπης, παρά τις φιλόδοξες δεσμεύσεις.
 Ωστόσο, η Ευρωπαία επίτροπος για τη Δράση για το Κλίμα, Κόνι Χέντεγκααρντ, που συμμετέχει στις εργασίες του Φόρουμ, διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραχωρήσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για συγκεκριμένα περιβαλλοντικά προγράμματα σε όλον τον κόσμο την τριετία που λήγει το 2012.
 «Η αλλαγή του κλίματος δεν είναι ένα θεωρητικό μέλλον. Συμβαίνει σήμερα. Αποσταθεροποιεί περιοχές του πλανήτη», τόνισε η επίτροπος, η οποία δήλωσε αποκαρδιωμένη από τις κυβερνήσεις που δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε ευρεία συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά ενθαρρυμένη από τις εταιρείες και τους δήμους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες εκεί που θα έπρεπε να δραστηριοποιούνται οι κυβερνήσεις.
Πηγή:deltiokairou.gr

Η "πρόστυχη" πλάκα της Ελληνοφρένειας στο υπ. Παιδείας!


 Με το δικό της τρόπο σχολίασε η Ελληνοφρένεια την έλλειψη βιβλίων και DVD στα σχολεία.
Ο τσολιάς έκανε το γύρο των σχολείων κρατώντας DVD με τα μαθήματα που διδάσκονται στα σχολεία, όμως κανένας μαθητής δεν τον προτίμησε!
Ωστόσο, η πλάκα δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο Αποστόλης πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο Παιδείας υποδυόμενος τον δάσκαλο.
"Έγινε ένα λάθος ασύλληπτο. Ανοίξαμε τις κούτες με τα dvd και είναι δυο τρία dvd που είναι τσόντες! Τηλεφωνώ να προλάβω τον διευθυντή γιατί είναι έξαλλος. Απειλεί να φωνάξει τα κανάλια", είπε.
Ο υπάλληλος του υπουργείου από την άλλη γραμμή το πίστεψε και προώθησε το τηλεφώνημα σε έναν περισσότερο αρμόδιο.
Ο Αποστόλης άρχισε να λέει τίτλους από ταινίες πορνό με την γυναίκα στην άλλη γραμμή να κάνει λόγο για σαμποτάζ.
Δε δίστασε μάλιστα να της πει ότι ο διευθυντής είναι δεξιός και θα φωνάξει τα κανάλια!

Ψώνια με τις ώρες

Το "Westfield Stratford City", είναι το εμπορικό που θα λατρέψει κάθε θηλυκό. Βρίσκεται στο ανατολικό Λονδίνο και έχει έκταση 177.000 τετραγωνικών μέτρων (Pics)
Και το όνομα αυτού... "Westfield Stratford City". Το καταστήματα στο εσωτερικό του καταλαμβάνουν συνολική έκταση 177.000 τετραγωνικών μέτρων! Το τεράστιο εμπορικό κέντρο, αναμένεται να δημιουργήσει 18.000 θέσεις εργασίας ενώ η κατασκευή του αποτελεί μέρος των σχεδίων αναμόρφωσης της ευρύτερης περιοχής εν όψει μάλιστα και τον Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.


Το εμπορικό κέντρο κατασκευάστηκε σε μικρή απόσταση από το "Ολυμπιακό Πάρκο" το οποίο θα περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και το ολυμπιακό χωριό όπου θα διαμένουν οι αθλητές.


Οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους από τα συνολικά 300 καταστήματα του εμπορικού κέντρου.

 
Ακόμη, το μεγάλο εμπορικό κέντρο "φιλοξενεί" 70 καφετέριες και εστιατόρια.
Το πάρκινγκ του «Westfield Stratford City» θα διαθέτει 5.000 θέσεις!
Πηγή:news247.gr

Πωλείται το αυτοκίνητο του Ροζ Πάνθηρα



Ένα από τα ιστορικότερα αυτοκίνητα του κινηματογράφου, το «Panthermobile» της τηλεοπτικής ταινίας και σειράς του Ροζ Πάνθηρα, πωλείται για δεύτερη φορά.
Το φημισμένο σίριαλ "The Pink Panther Show" προβαλλόταν στις ΗΠΑ από το 1969 έως το 1976. Σχεδιαστής του αυτοκινήτου ήταν ο Jay Ohrberg. Ο ίδιος έχει επίσης δημιουργήσει τα οχήματα που άφησαν εποχή, όπως τον ΚΙΤ του "Ιππότη της Ασφάλτου", τον στρατηγό Λι των "Dukes", τα δύο οχήματα του Batman, Batmobile, του 1966 και του 1989.
Δικά του ήταν επίσης το DeLorean της ταινίας "Back To The Future", το Ford Gran Torino των "Starsky & Hutch" και το όχημα των Flinstone.
Το αυτοκίνητο του Ροζ Πάνθηρα θα πουληθεί σε διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία έχει ξεκινήσει από τις 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου με την εκτίμηση τιμής να βρίσκεται κοντά στα 113.000 ευρώ.
Το αυτοκίνητο θα πουληθεί μαζί με ένα πιστό αντίγραφο του αυτοκινήτου που «πρωταγωνίστησε» στην ταινία "Chitty Chitty Bang Bang".
Το αυτοκίνητο του Ροζ Πάνθηρα είχε βγει σε δημοπρασία από τον Ohrberg το 2007 κι είχε πουληθεί έναντι 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασίας, το "Panthermobile" χρειάζεται κάποιες επισκευές καθώς ο κινητήρας του δεν λειτουργεί.
Όσο για το αυτοκίνητο-αντίγραφο από την ομότιτλη ταινία "Chitty Chitty Bang Bang" του 1968 αναμένεται να πουληθεί έναντι τουλάχιστον 285.000 ευρώ. Πηγή:pathfinder.gr

5 δυνάμεις υπερ-ηρώων που ίσως αποκτήσουμε στην πραγματικότητα!

Ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να γίνει αόρατος, ή να κινεί αντικείμενα με τη δύναμη του μυαλού του και μόνο! Μέχρι τώρα βέβαια, μόνο διάσημοι υπερ-ήρωες από τον χώρο των κόμικς και του κινηματογράφου, κατείχαν τέτοιου είδους ικανότητες. Στο όχι τόσο μακρινό μέλλον όμως, όλοι μας θα μπορούμε να έχουμε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές υπερ-δυνάμεις!
Και όλα αυτά με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε πέντε υπερδυνάμεις γνωστών ηρώων της ένατης τέχνης, οι οποίες ίσως στο μέλλον γίνουν πραγματικότητα.
Κάποια στιγμή στο μέλλον λοιπόν, εσείς ή τα παιδιά σας θα μπορούν να γίνουν:
5) Iron Man

 
Ο υπερήρωας της Marvel, κατέχει μια προηγμένη τεχνολογικά στολή μάχης, η οποία τον καθιστά και σχετικά άτρωτο.
Η ιστορία του Iron Man, η αλλιώς Tony Stark έχει ως εξής: ο μεγιστάνας της βιομηχανίας όπλων έπεσε θύμα των ίδιων του των κατασκευασμάτων, καθώς απήχθη από ΒιετναμέζουςΆραβες όπως απεικονίζεται στην ταινία), οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα δικά του όπλα!
Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του, ο Tony εμπνεύστηκε την ιδέα ενός υπερόπλου, της απόλυτης πολεμικής μηχανής.
Κατασκεύασε λοιπόν ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα, μια στολή μάχης που ελέγχει ο ίδιος, φορώντας την.
Πως μπορεί η επιστήμη να φτάσει σε αυτό το σημείο;
Με τον HAL 5 φυσικά!

 
Ο HAL 5 είναι ακρωνύμιο για Hybrid Assistive Limb δηλαδή για Υβριδικό Βοηθητικό Άκρο, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα τεχνητός εξωσκελετός.
Με απλά λόγια, πρόκειται για μια στολή που επιτρέπει σε όποιον την φοράει να μεταφέρει πέντε φορές το βάρος που θα μετέφερε υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Αντίθετα με τον Iron Man βέβαια, ο Hal 5 σχεδιάστηκε για εργασία σε εργοστάσια και για τη βοήθεια ανθρώπων με αναπηρίες.

 
Ελπίζουμε βέβαια η τεχνολογία να μην προχωρήσει τόσο πολύ που θα επιτρέπει σε αυτές τις στολές να σκέφτονται, καθώς ουκ ολίγες φορές έχει παρουσιαστεί μια "Αποκάλυψη των Ρομπότ" σε ταινίες, βιβλία και κόμικς!
4) Jean Grey από τους X-Men

 
Η κοκκινομάλλα καλλονή των X-Men, διαθέτει τη δύναμη της τηλεκίνησης, δηλαδή μπορεί να μετακινεί αντικείμενα με τη σκέψη της.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της για αμυντικούς σκοπούς.
Με το Brain-Gate Neural Interface System (BGNIS), οι δυνάμεις της Jean μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία Cyberkinetics Neurotechnology Systems, Inc, που έχει τη βάση της στην Μασσαχουσέτη, ερευνά την τεχνολογία που θα επιτρέψει στα άτομα με αναπηρίες να μπορούν να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους.
Η λέξη "Gate" (Πύλη) στο όνομα, αναφέρεται σε μια διασύνδεση υπολογιστών, η οποία λειτουργεί σαν πύλη για ολόκληρη την διαδικασία.
Το σύστημα ξεκινά την λειτουργία του με την εμφύτευση ενός αισθητήρα, στον φλοιό του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση.

 
Αυτός ο αισθητήρας, ανιχνεύει τα σήματα των νεύρων που ο εγκέφαλος θα έστελνε υπό κανονικές συνθήκες για να ωθήσει το σώμα να κινηθεί.
Αλλά, αντί να στέλνονται πλέον τα σήματα σε ένα πόδι ή ένα χέρι, συνδέονται με έναν υπολογιστή, ο οποίος αποκρυπτογραφεί την πληροφορία και την μετατρέπει σε κίνηση.
Έτσι όταν σκέφτεσαι μια κίνηση, η σκέψη αυτή θα μεταβαίνει αυτόματα στον υπολογιστή, ο οποίος θα ενεργοποιεί μια συσκευή που θα πραγματοποιεί την κίνηση αυτή!
Το μόνο πρόβλημα είναι πως αν η τεχνολογία προχωρήσει τόσο πολύ που θα μπορούμε να πραγματοποιούμε όλες τις δραστηριότητές μας, με μια απλή σκέψη, κανείς δεν θα σηκώνεται καν από την πολυθρόνα του!
3) Spider-Man

 
Οι υπερδυνάμεις του συμπαθέστατου ήρωα της Marvel, Spider Man, βασίζονται κυρίως στην ικανότητά του να εκτοξεύει ιστό από τις παλάμες του αλλά και να αψηφά τους νόμους της βαρύτητας, σκαρφαλώνοντας τοίχους σαν αράχνη.
Ο άνθρωπος αράχνη, ή αλλιώς Peter Parker απόκτησε τις δυνάμεις του, όταν τον δάγκωσε μια ραδιενεργή αράχνη, η οποία του μετέδωσε μερικές από τις ικανότητές της.
Πως μπορεί να μας τις προμηθεύσει αυτές η επιστήμη;
Με τεχνολογία νανοσωλήνων άνθρακα και νανοκόλλας φυσικά!
Να εξηγήσουμε...οι νανοσωλήνες άνθρακα μπορούν να σχηματίσουν σειρές γάντζων και κενών που συνδέονται μεταξύ τους, ενώ έχουν μικροσκοπικό μέγεθος.
Μπορούν δε, να προσκολληθούν πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμα και κάτω από την επιφάνεια του νερού.

 
Ο δημιουργός των νανοσωλήνων αυτών, ο Ιταλός επιστήμονας Nicola Pugno, δήλωσε πως όταν τους εφάρμοσε σε γάντια και σε μπότες, μπόρεσε να "κρεμαστεί" από το ταβάνι!
Η δεύτερη υπερδύναμη του Spider-Man, που ίσως αποκτήσουμε κάποτε, βασίζεται σε κάτι που ονομάζεται νανοκόλλα.
Μια ομάδα επιστημόνων από το Rensselaer Πολυτεχνικό Ινστιτούτο, εργάζονται με μοριακές αλυσίδες από μόρια άνθρακα με στοιχεία όπως η σιλικόνη, το οξυγόνο και το θείο, τα νανοστρώματα, ενώ ανακάλυψαν πως άμα θερμαίνονται νανοστρώματα κοινής κόλλας, μεταξύ στρωμάτων από πυρίτιο και χαλκό, τότε δημιουργείται ένας δεσμός, ο οποίος είναι πάρα πολύ ισχυρός και σχεδόν αδύνατο να σπάσει.

 
Ο επικεφαλής του προγράμματος, ο καθηγητής Ganapathiraman Ramanath, υποστηρίζει πως αυτή η "νανοκόλλα" θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σαν τον ιστό που εξαπολύει ο Spider-Man.
Ο κίνδυνος που εμπεριέχεται είναι πως αν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα, κανείς δεν θα χρησιμοποιεί άλλου είδους μεταφορικό μέσο, απλά θα αιωρείται ανάμεσα στα κτίρια!
2) Wolverine

 
Ο ζωώδης υπερ-ήρωας Wolverine διαθέτει την υπερδύναμη της ταχύτατης επούλωσης των πληγών του με αναγέννηση των κυτταρικών ιστών του.
Σύμφωνα με το κόμικ, ο James Howlett, γεννήθηκε με οξυμένες αισθήσεις, όπως τα ζώα και με κυτταρικούς ιστούς που μπορούν να αναγεννηθούν, όπως οι σαύρες.
Αυτές του οι ικανότητες, τον κατέστησαν ιδανικό υποψήφιο για μια πειραματική εγχείρηση, με την οποία του εμφύτευσαν αδαμάντιο στα οστά του.

 
Έτσι ο Wolverine, όχι μόνο είναι σχεδόν αθάνατος, αλλά έχει και μεταλλικά νύχια που μπορούν να κόψουν και την πιο σκληρή επιφάνεια.
Με εξωκυττάρια μήτρα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα!
Το 2005, ο Lee Spievack έκοψε κατά λάθος την άκρη του δαχτύλου του, καθώς εργαζόταν.
Ευτυχώς για αυτόν, ο αδερφός του Spievack, εργαζόταν στην έρευνα για την αναγέννηση των ιστών.
Ο αδερφός αυτός εφάρμοσε μια σκόνη, κατασκευασμένη από το εκχύλισμα της κύστης ενός χοίρου, η οποία ονομάζεται εξωκυττάρια μήτρα.
Η σκόνη περιέχει μια ουσία βασισμένη σε πρωτεΐνες και μπορεί να εντοπιστεί και στα ανθρώπινα έμβρυα.
Συμβάλλει δε, όταν εφαρμοστεί σε πληγή, στην αναγέννηση του ιστού, με τον ίδιο τρόπο που γίνεται στο έμβρυο, όταν βρίσκεται μέσα στη μήτρα.
Αυτό θεωρητικά θα έδινε τη δυνατότητα να επουλώνουν οι πληγές σε δευτερόλεπτα, με τον ίδιο τρόπο που το κομμένο δάχτυλο του Spievack, "φύτρωσε" ξανά.
Φυσικά υπάρχει και η αντίθετη άποψη πολλών γιατρών, που εξέτασαν τον Spievack, η οποία υποστηρίζει πως το δάχτυλό του θα επουλωνόταν και χωρίς τη σκόνη.

 
1) Sue Storm, η Αόρατη Γυναίκα

 
Όπως λέει και το όνομα, η Sue από τους Fantastic Four, έχει την ικανότητα να γίνεται αόρατη!
Αυτό το καταφέρνει με το να χειραγωγεί την κοσμική ενέργεια, ώστε να "λυγίζει" με το μυαλό της όλα τα μήκη κύματος του φωτός καθώς και την υπέρυθρη αλλά και την υπεριώδη ακτινοβολία, γύρω από το σώμα της. 
Ο Susumu Tachi, επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, εργάζεται πάνω σε μια πρωτοποριακή τεχνολογική εφεύρεση, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας.
Ο Tachi δημιούργησε ένα ύφασμα, το οποίο με την χρήση μιας κάμερας, καταγράφει μέσω αυτού, την εικόνα του φόντου που υπάρχει από πίσω του!

 
Αυτή η εικόνα, προβάλλεται μέσω μιας συσκευής, ενώ μπορεί να γίνει ορατή μόνο πάνω σε ένα ειδικό υλικό, το οποίο είναι γνωστό ως retro-reflectum.
Το υλικό αυτό είναι φτιαγμένο από χιλιάδες μικροσκοπικές χάντρες, που σχεδιάστηκαν ειδικά για να καταγράφουν την προβαλλόμενη εικόνα.
Έτσι το retro-reflectum επιτρέπει στην εικόνα να προβάλλεται και στις τρεις διαστάσεις.
Πηγή:cosmo.gr