Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Η Έλβα επιστρέφει το κόστος διαμονής εάν βρέξει!

Perierga.gr - Το ιταλικό νησί Έλβα υπόσχεται επιστροφή του κόστους του ξενοδοχείου εάν βρέξει!
Επιστροφή του κόστους ξενοδοχείου προσφέρει στους τουρίστες το ιταλικό νησί Έλβα, ανοικτά της Τοσκάνης, σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της διαμονής τους βρέξει.
Η σχετική καμπάνια που λάνσαρε, με τίτλο «Elba No Rain», θα «τρέξει» όλο το Μάιο και οι τουρίστες που δικαιούνται την επιστροφή χρημάτων είναι εκείνοι που έχουν επιλέξει εγκεκριμένο κατάλυμα που λαμβάνει μέρος σε αυτήν.
Αν βρέξει για 2 συνεχόμενες ώρες, μεταξύ των ωρών 10 πμ. Και 8 μμ. το κόστος για τη διανυκτέρευση της ίδιας ημέρας θα επιστρέφεται.
Το πλήρες κόστος διαμονής θα επιστρέφεται εάν βρέχει για πάνω από 2 συνεχόμενες ώρες καθημερινά κατά την περίοδο παραμονής στο νησί.
Ωστόσο αυτό ισχύει μέχρι και τις 31 Μαΐου και από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Το κόστος πρωινού και βραδινού γεύματος δεν επιστρέφονται.
Μέχρι στιγμής φέτος κανένας τουρίστας δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.
Οι τουρ οπερέιτορ ειδοποιούν ότι οι καιρικές προβλέψεις για βροχή μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των κρατήσεων πάνω από 20%, δήλωσε στο CNN ο συνεργάτης του νησιού σε θέματα τουρισμού, Claudio Della Lucia.
H πρωτοβουλία, όπως είπε, αποτελεί μια διαβεβαίωση στους τουρίστες ότι στη μεμονωμένη περίπτωση βροχόπτωσης, εκείνοι μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί χωρίς το κόστος διαμονής.
Το νησί είναι γνωστό για την 10μηνη παραμονή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη μετά την εξορία του από τη Γαλλία.
Πηγή: tornosnews.gr

Το σιντριβάνι που βγάζει τσάμπα κρασί

Το σιντριβάνι που βγάζει τσάμπα κρασί

Οι επισκέπτες μπορούν να πιουν όλο το 24ωρο

To 2016 ένα διαφορετικό σιντριβάνι έκανε το «ντεμπούτο» του στην Ιταλία. Όχι δεν είναι η διακόσμησή του διαφορετική αλλά το ότι δεν βγάζει νερό. Βρίσκεται στην πόλη Caldari της επαρχίας Abruzzo στα παράλι της Αδριατικής. Ονομάζεται «Fontana del Vino» και αναβλύζει κόκκινο κρασί 24 ώρες το 24ωρο!
Και όχι μόνο αυτό. Οι επισκέπτες μπορούν να πίνουν όλη την ημέρα δωρεάν κρασί, που προσφέρει το οινοποιείο Dora Sarchese. Δεν προσφέρεται βέβαια για όσους το παρακάνουν, αλλά για εκείνους που θέλουν να γευτούν τα εκλεκτότερα κρασιά από τους αμπελώνες της περιοχής.
https://www.stuff.co.nz/travel/themes/food/85348350/italian-vineyard-dora-sarchese-unveils-24hour-wine-fountain
@stuff.co.nz
Το σιντριβάνι βρίσκεται σε ένα διάσημο μονοπάτι, το Cammino di San Tommaso, το οποίο κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί Καθολικοί διασχίζουν για να επισκεφθούν τα λείψανα του μαθητή του Ιησού, Θωμά. Δεν είναι το πρώτο σιντριβάνι κρασιού στην Ιταλία, όμως τα προηγούμενα χρησιμοποιούνταν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, τις περισσότερες φορές σε γιορτές.
Μάλλον είχατε ήδη αρκετούς λόγους να επισκεφθείτε την Ιταλία, αλλά σίγουρα αυτός είναι ακόμα ένας. Το Caldari άλλωστε δεν βρίσκεται πολ΄υ μακριά πό το λιμάνι του Μπάρι.


Πηγή:e-radio.gr

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Βρετανία: Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από 52 χρόνια με μια επιταγή μέσα

Το βιβλίο έφερε σφραγίδα με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου του 1967.

Βρετανία: Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από 52 χρόνια με μια επιταγή
Eνας αναγνώστης στη Μεγάλη Βρετανία επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη 52 χρόνια μετά το δανεισμό του, συνοδευόμενο από μια επιταγή των 100 ευρώ για να καλύψει το πρόστιμο.
Η διευθύντρια της βιβλιοθήκης στο Lowestoft, δήλωσε «έκπληκτη» όταν έφτασε το αντίτυπο του βιβλίου «Μεταφυσικοί Ποιητές» - μαζί με μια συνοδευτική επιστολή στην οποία εξηγούσε την καθυστέρηση. «Μετακινούμασταν συνεχώς και όταν κάποια στιγμή τακτοποιηθήκαμε ανακαλύψαμε το βιβλίο» έγραφε στην επιστολή του ο ασυνεπής αναγνώστης.
Το βιβλίο έφερε σφραγίδα με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου του 1967, όταν και είχε γίνει η συναλλαγή στη βιβλιοθήκη. Εκτοτε τα ίχνη του αγνοούνταν...
«Δεν το πίστευα. Εχουμε βιβλία που μας επιστρέφονται μετά από αρκετό διάστημα αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί. Είμαι ευτυχής που το έστειλαν πίσω καθώς νομίζω ότι πολλοί στη θέση τους θα το κρατούσαν από  ντροπή».
Βρετανία: Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από 52 χρόνια με μια επιταγή
Το πρόστιμο θα ήταν τρεις παλιές πένες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι ο παραβάτης θα όφειλε περίπου 33 λίρες. Σήμερα, το πρόστιμο είναι 15 πένες ημερησίως, αλλά η χρέωση έχει ανώτατο όριο 7,35 λίρες για ένα βιβλίο ενηλίκων.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Nοσηλευτής έκανε τεστ DNA και ανακάλυψε πως είναι εκατομμυριούχος

Nοσηλευτής έκανε τεστ DNA και ανακάλυψε πως είναι εκατομμυριούχος
Άλλαξε η ζωή ενός Βρετανού νοσηλευτή μετά από ένα τεστ DNA που επιβεβαίωσε ότι είναι κληρονόμος ενός ακινήτου 1.500 στρεμμάτων, αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών.
Ο  λόγος για τον 31χρονο Jordan Adlard Rogers ο οποίος σκεφτόταν εδώ και καιρό ότι μπορεί να είναι ο γιος του Charles Rogers, ενός πάμπλουτου ερημίτη που κατοικούσε στο κτήμα  Penrose της Κορνουάλης.
Ωστόσο, όλο ανέβαλε να το ψάξει ενώ όσο μεγάλωνε μεγάλωναν και οι υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα να αφήσει το θέμα στην τύχη του.
Πέρυσι όταν και έμαθε πως ο πατέρας του πέθανε και το τεστ που έκανε τον μετέτρεψε σε πολυεκατομμυριούχο από τη μια στιγμή στην άλλη. Παρά το γεγονός ότι κληρονόμησε τον απίστευτο πλούτο ο ίδιος δήλωσε ότι θα προτιμούσε να είχε γνωρίσει τον πατέρα του.
Το κτήμα στην Κορνουάλη έχει μέγεθος 1.536 στρεμμάτων και αξίζει περίπου 57 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει το BBC o υπερτυχερός κληρονόμος δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να εργάζομαι πια, θέλω να ασχοληθώ με τη φιλανθρωπία και να βοηθήσω τις τοπικές κοινότητες».
Όπως είπε, μέχρι πρότινος με το ζόρι τα έβγαζε πέρα: «Βρισκόμουν στο σημείο όπου ανησυχούσα για τον επόμενο λογαριασμό και είχα ένα δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή, αλλά τώρα είμαι εδώ και θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους. Δεν πρόκειται να ξεχάσω από πού έχω έρθει»
Πηγή:ieidiseis.gr

Ένας αγώνας δρόμου για λάτρεις της μπύρας

Ένας αγώνας δρόμου για λάτρεις της μπύρας
Διαγωνιζόμενοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου το Σαββατοκύριακο –το Beer Mile World Classic– όπου τρέχουν αφού πιουν μπύρα.
«Αθλητές» από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ταξίδεψαν στο Λονδίνο, όπου διοργανώθηκε την Κυριακή ένας διηπειρωτικός αγώνας δρόμου κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες καταναλώνουν από ένα κουτάκι ή ένα μπουκάλι μπίρα, όχι λιγότερο από 355 ml που έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ το λιγότερο 5%, προτού ξεκινήσουν τον γύρο του σταδίου.
Η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές και οι «αθλητές» διανύουν μια απόσταση 1,6 χιλιομέτρων. Όσοι δεν καταφέρουν να πιουν όλο τους το ποτό τιμωρούνται με έναν γύρο επιπλέον.
«Πρέπει να έχεις καλά αντανακλαστικά στην κατανάλωση του αλκοόλ αλλά πρέπει επίσης... συνεχώς να ολοκληρώνεις την κούρσα γρήγορα» δήλωσε ο Καναδός Κόρεϊ Μπέλεμορ, που επικράτησε των αντιπάλων του και στέφθηκε νικητής του αγώνα δρόμου των ανδρών με χρόνο 4.34 λεπτά.
«Εάν μπορείς να πίνεις την κάθε μπίρα σε 8 δευτερόλεπτα, τότε θα τα καταφέρεις εφόσον μπορέσεις να ολοκληρώσεις επίσης γρήγορα τους γύρους», είπε.
Πηγή:cnn.gr

Έβγαλαν Φουσκωτό Αγόρι Με Six Pack Για Τις Γυναίκες Που Δεν Έχουν Γκόμενο


Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, τουλάχιστον ημερολογιακά, μιας κι ο καιρός έχει άλλη γνώμη, το μυαλό σου έχει αρχίσει να πηγαίνει σε εκείνες τις ημέρες που θα λιάζεσαι στην παραλία και θα αράζεις με τις ώρες πάνω στο φλαμίνγκο σου χωρίς να σε απασχολεί τί-πο-τα.
Καλό το πλατσούρισμα με τα ροζουλί πτηνά δε λέω, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με την παρέα ενός φουσκωτού pool boy με six-pack και τρικεφάλους! Συμφωνείς, φιλενάδα;

Ειδικά δε, αν το relationship status σου γράφει καιρό τώρα… μόνη σαν το λεμόνι, ο «Inflatable Hunk» θα γίνει το summer flingσου και η αγκαλιά εκείνη που ψάχνεις κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπη με ερωτευμένα πιτσουνάκια να πλατσουρίζουν χαρωπά σε θάλασσες και πισίνες. Κι εκεί καταλαβαίνεις ότι ένα φλαμίνγκο δεν φτάνει για να σου αναπτερώσει το ηθικό…
Η νέα λύση λοιπόν που προτείνει η Pop Fix, είναι ο γυαλοφορεμένος – μάλλον –ναυαγοσώστης, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, έχοντας πείσει ήδη πολλά κοράσια, καθώς στην Amazon έχει γίνει sold out. Το φουσκωτό αγόρι κοστίζει κάπου στα 20€, ωστόσο χωράει μόνο ένα άτομο τη φορά, με το ομαδικό καβάλημα και photoshooting να καθίσταται αδύνατο δυστυχώς.
Και στην τελική, ποιος μοιράζεται το άλλο του μισό με την παρέα του;
Εάν βέβαια, θες σώνει και καλά να μοιραστείς το φουσκωτό pool boy με τις φιλενάδες σου, τότε στην Amazon θα βρεις μια εναλλακτική εκδοχή τουη οποία προορίζεται για παιχνίδι κυρίως και κοστίζει 14€.
Αυτή περιλαμβάνει τρία σωσίβια, ενώ τα στιβαρά μπράτσα του ναυαγοσώστη είναι υψωμένα (με τρόπο που συνηθίζεται σε κάτι bodybuilding διαγωνισμούς).Στόχος λοιπόν του παιχνιδιούείναι να περάσετε τα σωσίβια μέσα από τα μπράτσα του.
Μπορεί με τον φετινό καιρό, που φαίνεται να περνάει μια κρίση ταυτότητας, νατίθεται ακόμα και θέμα για το αν θα καταφέρουμε ποτέ να πάμε για μπανάκι αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο εάν αποφασίσει να τα βρει με τον εαυτό του, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας σωστός τρόπος να απολαύσουμε τις μέρες μας στις παραλίες, είναι παρέα με τον «φουσκωτό» φουσκωτό.
Πηγή:fanpage.gr

Φιλιππίνες: Επαιξαν κορώνα-γράμματα για να βγάλουν δήμαρχο!


Μια ισοψηφία, σπάνια για τα δεδομένα της χώρας, λύθηκε με έναν τουλάχιστον... περίεργο τρόπο! 
Οι αξιωματούχοι των εκλογών στις Φιλιππίνες αποφάσισαν να διευθετήσουν μια σπάνια ισοψηφία που προέκυψε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το στρίψιμο ενός νομίσματος.
Η Σου Κουντίλα ανακηρύχθηκε νέα δήμαρχος της πόλης Αρακέλι, στη δυτική επαρχία του Παλαουάν, αφού κέρδισε τρεις φορές σε αυτόν τον ιδιότυπο διαγωνισμο, επιλέγοντας «γράμματα».
Τόσο η Κουντίλα όσο και ο αντίπαλός της, Νοέλ Μπερόνιο, έλαβαν από 3.455 ψήφους στις εκλογές της Δευτέρας. Αμφότεροι συμφώνησαν να λύσουν τη διαφορά τους με αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο, ο οποίος είναι αποδεκτός, αν και οι τοπικοί κανόνες προκρίνουν την κλήρωση σε αυτές τις περιπτώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο είχε συμγβεί και το 2016.
Περισσότεροι από 43.500 ήταν υποψήφιοι για περίπου 18.000 θέσεις στο Κογκρέσο και σε τοπικά αξιώματα, μεταξύ των οποίων 81 κυβερνήτες, 1.634 δήμαρχοι και περισσότεροι από 13.500 δημοτικοί σύμβουλοι σε 81 επαρχίες στις στις Φιλιππίνες, μία από τις πιο δημοκρατικές δημοκρατίες της Ασίας.
Πηγή: huffingtonpost.gr

«Έτρωγε δωρεάν για έναν χρόνο σε αλυσίδα fast-food λέγοντας πως είναι… από τα κεντρικά γραφεία»


Στα χέρια της αστυνομίας κατέληξε ένας 27χρονος άνδρας από τη Νότια Αφρική, ο οποίος σκαρφίστηκε ένα ευφάνταστο σχέδιο, προκειμένου να τρώει δωρεάν σε αλυσίδα ταχυφαγείων, όπως τουλάχιστον αναφέρουν τοπικά μέσα και σύμφωνα με το India Today.
Ο 27χρονος φοιτητής φέρεται να δήλωνε επί ένα χρόνο στους υπαλλήλους της αλυσίδας καταστημάτων ότι βρισκόταν σε αποστολή από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, προκειμένου να κάνει ελέγχους ποιότητας.
Φορώντας κοστούμι, σύμφωνα πάντα με τον τοπικό Τύπο, ο άνδρας επισκεπτόταν κάθε μέρα διαφορετικό κατάστημα, κυρίως στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, ενώ έφερε μαζί του μια κάρτα με το σήμα της εταιρείας και το όνομά του, προκειμένου να… αποδεικνύει ότι προέρχεται από τα κεντρικά γραφεία.
Ορισμένες φορές, δε, φρόντιζε να μεταβαίνει στα καταστήματα με πολυτελή οχήματα, εκμεταλλευόμενος πως ένας φίλος του εργαζόταν ως οδηγός λιμουζίνας, προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του «στελέχους» της εταιρείας.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες αναφορές, ήταν τόσο πειστικός που οι υπάλληλοι των καταστημάτων φρόντιζαν να τον εξυπηρετούν αμέσως, αφού του επέτρεπαν να ελέγχει πως όλα στην κουζίνα λειτουργούν όπως πρέπει.
Τελικά η υπερβολική σιγουριά του, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τον πρόδωσε μετά από έναν χρόνο, όταν αποκαλύφθηκε πως ουδεμία σχέση έχει με τα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας ταχυφαγείων.
Πλέον ο 27χρονος αναμένεται να οδηγεί στη Δικαιοσύνη, για απάτη σε βάρος της εταιρείας και των υπαλλήλων της.
Πηγή:naftemporiki.gr

Κι όμως στο Λος Άντζελες υπάρχει μουσείο για... σέλφι

Κι όμως στο Λος Άντζελες υπάρχει μουσείο για... σέλφι
Το δικό τους μουσείο απέκτησαν τώρα οι σέλφι φωτογραφίες στο Λος Άντζελες, το οποίο θα λειτουργήσει μόλις για δύο μήνες. Οι υπεύθυνοι το περιγράφουν ως ένα μουσείο για τις σέλφι, αλλά χωρίς σέλφι.
Πρόκειται για διαδραστικό μουσείο που εξερευνά την ιστορία και το πολιτιστικό φαινόμενο των σέλφι, που όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι του μουσείου έχει ρίζες 40.000 χρόνια πίσω.
Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν την ιστορία του φαινομένου των αυτοφωτογραφιών μέσα από τους φακούς της τέχνης, της ιστορίας, της τεχνολογίας και του πολιτισμού, κάνοντας χρήση των διαδραστικών εγκαταστάσεων για να γράψουν τη δική τους ιστορία στις σέλφι.
Μέσα στο μουσείο υπάρχουν και δωμάτια στα οποία ο επισκέπτης έχει το τέλειο περιβάλλον και το ιδανικό φως για να βγάλει μια σέλφι φωτογραφία η οποία θα εντυπωσιάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως υπόσχονται οι αρμόδιοι του μουσείου «είτε αγαπάτε είτε μισείτε τις σέλφι, δεν θα τις δείτε ποτέ ξανά με το ίδιο μάτι».
Πηγή:newsbomb.gr

Ζώα που κατέβηκαν στις εκλογές και έγιναν… δήμαρχοι


Σκύλοι, μουλάρια και ρινόκεροι αναλαμβάνουν διοικητικά αξιώματα... Και εγώ ούτε στο δεκαπενταμελές δεν εκλέχτηκα!
Για κάποιο λόγο, τον οποίο πραγματικά αδυνατούμε πλήρως να εξηγήσουμε, πολλά ζώα , όπως για παράδειγμα, σκύλοι, γάτες, γορίλες, μουλάρια και ρινόκεροι, έχουν αναλάβει κατά καιρούς διοικητικά αξιώματα σε διάφορες πολιτείες του κόσμου.
Ναι, καλά άκουσες!
Έχουν υπάρξει πολλές τέτοιες περιπτώσεις, τόσες που δεν αρκεί ένα άρθρο για να τις καλύψει, οπότε είμασταν επιλεκτικοί στο ποιες θα αναδείξουμε σήμερα.
Συχνά, οι υποψηφιότητες ζώων στις εκλογές λειτούργησαν κυρίως ως μέσο για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας διαμαρτυρίας, ενώ άλλες φορές είχαν στόχο το προφανές: Να σατιρίσουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Άλλες φορές πάλι, οι λόγοι ήταν καθαρά ψυχαγωγικοί.
Οι εκλογικοί κανονισμοί παντού στον κόσμο απαιτούν μεν από τους υποψηφίους να είναι άνθρωποι και, απ’ την άλλη, έχουν την απαίτηση οι υποψήφιοι να κάνουν πράγματα που τα ζώα, όπως είναι λογικό, δεν μπορούν να κάνουν, όπως, για παράδειγμα, να υπογράφουν διάφορα έντυπα, να βγάζουν πολιτικούς λόγους ή να εκφράζουν τη γνώμη τους στο δημοτικό συμβούλιο.
Οι περισσότερες, λοιπόν, εκλογικές περιφέρειες απαιτούν από τους υποψηφίους να πληρούν τα νόμιμα κριτήρια σχετικά με την ηλικία, πράγμα που αποκλείει εξαρχής τα περισσότερα ζώα, αφού το προσδόκιμο ζωής τους είναι συνήθως υπερβολικά σύντομο.
Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υποψηφιότητες των ζώων στις εκλογές, όχι απλώς έτυχαν της νόμιμης αποδοχής του κράτους και έγιναν δεκτές, αλλά τα ζώα κατάφεραν να κερδίσουν το αξίωμα και να αναδειχθούν… επικεφαλείς ολόκληρων διοικητικών ενοτήτων.
Είναι κουφό, το ξέρουμε, αλλά… είναι πραγματικότητα! Στο κάτω-κάτω βέβαια, η εκπροσώπηση είναι εκπροσώπηση, τώρα το ποιος θα την αναλάβει, είναι άλλο θέμα.
Ιδού, λοιπόν, κάποια ξεκαρδιστικές υποψηφιότητες που θα σε κουφάνουν. Έχε υπόψιν σου ότι τα παρακάτω είναι μόνο μερικά παραδείγματα μη-ανθρώπων υποψηφίων και νικητών σε εκλογές, καθώς υπάρχουν πολλά ακόμα ανά τον κόσμο.
1. Τον Ιούλιο του 2018, μια γάτα με το όνομα Sweet Tart κέρδισε τον τίτλο της δημάρχου της Omena στο Michigan.
2. Ο Cacareco, ήταν ένας ρινόκερος στο ζωολογικό κήπο του Σάο Πάολο, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 1958, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην πολιτική διαφθορά.
Οι εκλογικοί αξιωματούχοι δεν δέχτηκαν την υποψηφιότητα του Cacareco, όμως εκείνος κατάφερε να συγκεντρώσει τελικά 100.000 ψήφους, περισσότερες δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο κόμμα σε εκείνες τις εκλογές. Σήμερα μάλιστα, ο όρος «Voto Cacareco» (ψηφοφορία Cacareco) έχει καθιερωθεί επισήμως και χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει τις ψηφοφορίες διαμαρτυρίας στη Βραζιλία.
3. Ένας σκύλος, ονόματι Bosco, μείγμα Labrador-Rottweiler, εξελέγη δήμαρχος του Sunol της Καλιφόρνια και διατήρησε το αξίωμά του από το 1981 μέχρι το 1994.
4. Ένα καφέ μουλάρι που ακούει στο όνομα, Boston Curtis, κατέβηκε ως υποψήφιο για μια Ρεπουμπλικάνικη περιφερειακή έδρα στο Milton της Ουάσινγκτον το 1938, κερδίζοντας με 51 έναντι 0.
5. Ένας γορίλλας, ονόματι Harambe, ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016.
6. Ένα γουρουνόπουλο, ο Pigasus the Immortal, ορίστηκε ως υποψήφιος από τους Yippies στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 1968.
7. Τον Αύγουστο του 2014, ο 7χρονος Δούκας ο Σκύλος κέρδισε τις εκλογές και έγινε δήμαρχος του Cormorant της Μινεσότα. Ο Δούκας απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου του 2019.   
Απ’ την άλλη, θα μου πεις, με το σύστημα των εκλεκτόρων κατάφερε να γίνει πρόεδρος ο Ντόναλτ Τραμπ.
Ο κόσμος στις Η.Π.Α είναι ψιλό αψυχολόγητος…

Πηγή:neolaia.gr

Απείλησε με ανατίναξη αεροπλάνου για να μην τον επισκεφθούν οι γονείς του!

Ο νεαρός φοιτητής παραδέχθηκε την πράξη του, αλλά δεν γλίτωσε την «καμπάνα» για το χάος που προκάλεσε.
Απείλησε με ανατίναξη αεροπλάνου για να μην τον επισκεφθούν οι γονείς του!
Σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ένας 23χρονος Γάλλος φοιτητής, ο οποίος τον Ιανουάριο απείλησε ότι θα εκραγεί μια βόμβα σε αεροσκάφος της εταιρείας EasyJet επειδή δεν ήθελε να τον επισκεφθούν οι... γονείς του στην πόλη όπου κατοικεί.
Ο νεαρός, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας μαύρο τζιν και αθλητικά παπούτσια, παραδέχτηκε την πράξη του δηλώνοντας ότι ήθελε να εμποδίσει, πάση θυσία, το ταξίδι των γονιών του στην πόλη Ρεν. Έτσι, προτίμησε να προκαλέσει χάος στις 18 Ιανουαρίου στα αεροδρόμια Ντινάρ της Ρεν και Σεντ Εξιπερί της Λιόν.
"Ακούστε με προσεκτικά, το αεροπλάνο της EasyJet από τη Λιόν για τη Ρεν δεν θα απογειωθεί, διαφορετικά θα ανατιναχθεί", είπε στο απειλητικό τηλεφώνημά του.
Το αεροπλάνο, που μετέφερε 150 επιβάτες, αναγκάστηκε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στη Λιόν. Άλλες δώδεκα πτήσεις καθυστέρησαν, λόγω των ερευνών για τον εντοπισμό της ανύπαρκτης βόμβας, ενώ ένα αεροπλάνο της Lufthansa που επρόκειτο να προσγειωθεί στη Λιόν, τελικά οδηγήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας.
Ο φαρσέρ εντοπίστηκε πολύ γρήγορα επειδή είχε χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνό του για να τηλεφωνήσει στις αρχές. Συνελήφθη μόλις έφτασαν οι γονείς του στη Ρεν που, για κακή του τύχη, επιβιβάστηκαν τελικά σε άλλη πτήση.
Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν πίστευε ότι θα γινόταν "τόση φασαρία".
Όσο για την επίσκεψη των γονιών του; "Δεν μπορούσα ούτε να το διανοηθώ. Όταν δεν είχα μαθήματα, περνούσα τη μέρα μου καπνίζοντας κάνναβη", εξήγησε, πολύ σοβαρά, ο 23χρονος που –παραδόξως πώς– έχει πτυχίο νομικής αλλά όχι και ποινικό μητρώο.
Οι γονείς του γνώριζαν ότι ήταν εθισμένος (κάπνιζε μέχρι και 10 τσιγάρα ημερησίως) και η κάνναβη ήταν για αυτούς ο "υπ' αριθμόν 1 εχθρός". Ήθελε έτσι να αποφύγει την αντιπαράθεση αλλά ταυτόχρονα να κρύψει και την... ακαταστασία που επικρατούσε στο σπίτι του.
Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 9 μηνών με διετή αναστολή και την υποχρέωση να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης. "Αν για τον κατηγορούμενο ήταν απλώς μια φάρσα, για όλους τους άλλους δεν ήταν καθόλου φάρσα. Αυτά είναι πράγματα που δεν λέγονται σε μια κοινωνία όπου η τρομοκρατία είναι υπαρκτή", σχολίασε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
Ο φοιτητής θα πρέπει επίσης να αποζημιώσει τα δύο αεροδρόμια με το ποσό των 3.250 ευρώ συνολικά. Στο δικαστήριο ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του και να γίνει δικηγόρος. Πρόσφατα άρχισε και πάλι να μιλά με τους γονείς του, οι οποίοι όμως δεν παρέστησαν στο δικαστήριο.
Πηγή:ant1news.gr

“Βρώσιμο” βιβλίο δημιούργησε ομάδα συγγραφέων στη Βουλγαρία

“Βρώσιμο” βιβλίο δημιούργησε ομάδα συγγραφέων στη Βουλγαρία

"Βρώσιμο" βιβλίο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών, δημιούργησε ομάδα Βούλγαρων συγγραφέων.


Αυτό το “βρώσιμο” βιβλίο έχει δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα υλικά, είναι 100% βιοδιασπώμενο και δεν περιέχει ίχνος μελανιού, αφού για τη συγγραφή του χρησιμοποιήθηκε χρωστική τροφίμων.
Πιστοποιημένοι σπόροι από βρώσιμα άνθη, φρούτα και λαχανικά, τους οποίους οι μικροί «εξερευνητές» καλούνται να αξιοποιήσουν σε μια βιωματική εμπειρία, φυτεύοντάς τους στη γη για να μεγαλώσουν και να δώσουν καρπούς, βρίσκονται στο “βρώσιμο” βιβλίο.
Όπως αναφέρει η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, το “βρώσιμο” βιβλίο δεν περιέχει καμία χημική ουσία, ενώ η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε για ενώσεις τις σελίδες του βιβλίου παρασκευάστηκε από ζάχαρη, αλεύρι και νερό.
Οι πιστοποιημένοι σπόροι είναι οι σπόροι γνωστής ποικιλίας, ψηλής βλαστικής ικανότητας, καθαροί από ζιζάνια, ασθένειες και αδρανή υλικά, διευκρινίζει μία από τους εμπνευστές και συγγραφείς του βιβλίου, η Νταρίνα Ντιμίτροβα,
Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Μπόμπο Μπερνμούντο και οι φίλοι του που αναζητούν νέες προκλήσεις και περιπέτειες ενώ μετά από κάθε μικρή ή μεγάλη “αναποδιά”, βρίσκουν λύσεις.
Πηγή:newsit.gr

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Eurovision 2019 επόμενη μέρα

 Δύο μέρες έχουν περάσει από το βράδυ του Σαββάτου όπου διεξήχθη ο τελικός της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και η συντακτική ομάδα του tsiteiko , μετά από πολύ σκέψη και πολλές διαφωνίες θα ήθελε να μοιραστεί κάποιες απόψεις με το πολυπληθές κοινό του.

1.Ελληνική συμμετοχή 
 Από την επομένη του διαγωνισμού κιόλας έχει ξεκινήσει, μέσω των social media, ένα κύμα υποστήριξης στην Κατερίνα Ντούσκα τόσο για την εμφάνιση, όσο και για τη σκηνική παρουσία. 

 Η γνώμη μας είναι ότι, αν και το τραγούδι σε πρώτο άκουσμα πριν την eurovision φάνηκε ότι έχει τη δυνατότητα να σταθεί στον αξιοπρεπώς, στον ίδιο τον διαγωνισμό δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν, πράγμα που φάνηκε και από τα προγνωστικά, τα οποία ενώ στην αρχή το έδιναν στην δεκάδα, μετά τις πρώτες πρόβες είχε αρχίσει να παίρνει την κατιούσα. Η πιο όμορφη λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την σκηνική παρουσία είναι αδιάφορη, η φωνή της Κατερίνας, εμφανώς πιο βαριά από το βιντεοκλίπ χάνονταν και η όλη αναγεννησιακού στυλ παρουσίαση ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Αυτά κι αυτά οδήγησαν την Ελληνική συμμετοχή να καταταγεί 21η.

2.Μαντόνα
 Τουλάχιστον τραγική η εμφάνιση στυλιστικά, παραφωνία στο φουλ και πολύ πρόχειρη η όλη παρουσίαση. Για τα λεφτά που λένε ότι πήρε, για το ότι εμφανίστηκε στο Τελ Αβίβ και για τον εμφανή γηρασμό της ιέρειας της ποπ μια λέξη μόνο "καληνύχτα".


3.Πολιτική χροιά 
 Eurovision και Ισραήλ χωρίς πολιτική χροιά είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Και σημαίες Παλαιστίνης από την αποστολή της Ισλανδίας είδαμε και ένα ολόκληρο κίνημα μεγάλων καλλιτεχνών να ζητούν από τραγουδιστές διάφορων χωρών να μποϊκοτάρουν τον  διαγωνισμό είδαμε και αρκετές φωνές για την αντίθεση βομβών και eurovision είδαμε και τη Μαντόνα με διπλές σημαίες. Σχεδόν κάθε χρονιά, σε οποιοδήποτε σημείο διεξάγεται ο τελικός, έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές σε πολιτικά ζητήματα. Από τη στιγμή ειδικά που υπάρχει τόση μεγάλη τηλεθέαση. Στο tsiteiko αποφασίσαμε να μην εμπλακούμε περισσότερο σε αυτή τη συζήτηση καθώς πρόκειται απλά για έναν διαγωνισμό τραγουδιού, στον οποίο φέτος το επίπεδο των τραγουδιών ήταν και αρκετά χαμηλό.

4.Νικητής
 Το τραγούδι που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό, το οποίο ήταν και το φαβορί σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, είναι συμπαθητικό αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Η δικιά μας προτίμηση με αρκετά μεγάλη πλειοψηφία ήταν το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν το οποίο ήρθε 7ο


5.Ψηφοφορία
 Το φετινό σύστημα έδειξε ξεκάθαρα ότι οι κριτικές επιτροπές είναι πρακτικά άχρηστες και πολύ μακριά από τις αντίστοιχες προτιμήσεις του κοινού. Ο τρόπος που ψηφίζουν σίγουρα περικλείει μέσα την διατήρηση του καλού κλίματος με τις συμμαχίες τους και τους γείτονες τους(και η Ελλάδα μέσα σε αυτό). Βέβαια ο τρόπος παρουσίασης των βαθμολογιών προσφέρει ένα σασπένς ευχάριστο στη λήξη της eurovision, αλλά ως εκεί. Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των ψήφων των κριτικών επιτροπών και των αντίστοιχων του κοινού δείχνει πόσο μακριά είναι η λογική τους από την ίδια την eurovision.

6.Κύπρος
 Δεν υπάρχει κάτι να αναφέρεις για την συμμετοχή της Τάμτα , γιατί δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς

Αυτές τις λίγες σκέψεις θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας .........

Eurovision 2019: Ο Ντάνκαν Λόρενς και το Arcade φέρνουν στην Ολλανδία τη νίκη για πέμπτη φορά

Ο Ολλανδός Ντάνκαν Λόρενς με το τραγούδι του "Arcade"΄είναι ο μεγάλος νικητής του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision
Η μελωδία του τραγουδιού που έχει συνθέσει ο ίδιος συγκίνησε επιτροπές και τηλεοπτική κοινό. Τι θέση κατέλαβαν Ελλάδα και Κύπρος - Αναλυτικά τα αποτελέσματα.
Ο Ολλανδός Ντάνκαν Λόρενς με το τραγούδι του "Arcade"΄είναι ο μεγάλος νικητής του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
 Η μελωδία του τραγουδιού που έχει συνθέσει ο ίδιος συγκίνησε επιτροπές και τηλεοπτική κοινό. Ο Λόρενς εμφανίστηκε 16ος κατά σειρά και το κοινό από κάτω παραληρούσε. Ούτε λαμπερά κοστούμια, ούτε εντυπωσιακές κατασκευές και φωτισμοί. Μόνο αυτός και το πιάνο του Άλλωστε, εδώ και μέρες αποτελούσε ένα από τα μεγάλα φαβορί της βραδιάς και ήταν στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων και των προγνωστικών.

Η βαθμολογία των εθνικών επιτροπών ξεκίνησε λίγο μετά τη 01.00, ενώ στο τέλος προστέθηκαν και οι βαθμοί από την ψηφοφορία του κοινού που ανέτρεψαν κατά πολύ τα αποτελέσματα των επιτροπών.
Ο Λόρενς συγκέντρωσε 231 βαθμούς από τις επιτροπές, 261 από το televoting και έτσι νίκησε με μεγάλη διαφορά.
Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Κατερίνα Ντούσκα, κατέκτησε την 21η θέση με 71 βαθμούς στην τελική βαθμολογία, ενώ η Κύπρος με την Τάμτα κατέλαβε την 15η θέση με 101 βαθμούς. Τη βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής ανακοίνωσε ο διεθνούς φήμης μέταλ κιθαρίστας Gus G.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών - πριν ανακοινωθεί το televoting - πρώτη αναδείχθηκε η Σουηδία με 239 βαθμούς, δεύτερη η Βόρεια Μακεδονία με 237 και τρίτη η Ολλανδία με 231 βαθμούς.
Αναλυτικά πώς διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία:
 
Eurovision 2019: Ο Ντάνκαν Λόρενς και το Arcade φέρνουν στην Ολλανδία τη νίκη για πέμπτη φορά

Εντυπωσιακό μαραθώνιο σόου

Ο φαντασμαγορικός τελικός της φετινής Eurovision - ο οποίος διήρκεσε περί τις τέσσερις ώρες - είχε πολύ καλές συμμετοχές, μεγάλες εκπλήξεις και τεράστια αγωνία τη στιγμή της βαθμολογίας και των αποτελεσμάτων.
Ο τελικός ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια Νέτα στον ρόλο πιλότου να κατευθύνει ένα αεροσκάφος με επιβάτες τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του διαγωνισμού στο εκθεσιακό κέντρο του Τελ Αβίβ.
Εκεί τους υποδέχτηκαν οι θεατές και ο εκφωνητής τους «καλωσόρισε» έναν προς έναν στη γλώσσα του, με τα ελληνικά να ακούγονται δύο φορές μία για το «καλωσόρισμα» της Τάμτα για την Κύπρο και η δεύτερη για την Κατερίνα Ντούσκα και την Ελλάδα.
Στη σκηνή τραγούδησε η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, η νικήτρια του διαγωνισμού το 1998, με το τραγούδι «Ντίβα».
Συνολικά 26 χώρες συμμετείχαν στον φετινό τελικό. Είκοσι που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό από τους 2 ημιτελικούς αλλά, οι «Big 5», Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία και η διοργανώτρια χώρα Ισραήλ. Η Ελλάδα και η Κύπρος εμφανίστηκαν και οι δύο στο πρώτο μέρος του διαγωνισμού, στην 13η και 11η θέση, αντίστοιχα.
Πηγή:news247.gr

Δεν θα πιστεύετε πόσα χρήματα δίνουν για πρακτική άσκηση αυτές οι εταιρείες