Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πράγματα που ακούς στα ΑΤΜ

Το νέο λεξιλόγιο της πόλης και οι σπαρταριστές ατάκες. Πρόσθεσε τις δικές σου.

Παρά τα όσα λέγονται – και δείχνονται - η εμπειρία της ουράς στα ΑΤΜ, μέχρι στιγμής, μου απέδειξε πως η κοινή, κακή τύχη λειτουργεί συνήθως σαν συνδετική κόλλα. Ο κόσμος που γνώρισα ήταν ανήσυχος, αλλά καλός, ευγενικός, υπομονετικός, δεν σπρωχνόταν, βοηθούσε τον διπλανό (μπροστινό, πισινό κ.λπ ) του, και σχολίαζε την νέα, καθημερινή του «συνήθεια», με μια διάθεση ανατρεπτικού χιούμορ που έβγαζε τη γλώσσα στη μεγάλη του δυσκολία. Που σημαίνει, ότι η ανάγκη, από μόνη της δεν σε κάνει αναξιοπρεπή.

Ατάκες, οι κατατοπιστικές

- Έχει λεφτά ; (Στάνταρ, με το καλημέρα… )
- Δουλεύει το μηχανάνημα ; Tι βγάζει σήμερα ; Εικοσάρικα ή πενηντάρικα ;
(Μετάφραση: κατά τα φαινόμενα, όλοι μέσα μας βαθιά πιστεύουμε ότι το σατανικό ΑΤΜ κινείται αυτοβούλως. Αν έχει τα κέφια του, δουλεύει και δίνει εξήντα ευρώ, αν έχει ξενυχτήσει από το βράδυ και σέρνεται, «φτύνει» μόνο πενηντάρικο και σου τρώει τα ρέστα… )
- Η Πειραιώς δίνει μόνο πενηντάρικα. Η Εθνική έχει πάρει τα εικοσάρικα.
(Μετάφραση: ΟΚ, η συνομωσιολογία ΖΕΙ)
-Περιμένετε ώρα ;
(Μετάφραση: Επίσης, το μηχάνημα, είναι σαν το λεωφορείο. Άμα περιμένεις πολλή ώρα, θα περάσει άλλο… )
-Έλα Τάκη, έλα στη Μεσογείων απέναντι από το φούρνο. Εδώ, το μηχάνημα δίνει.
(Μετάφραση: είμαστε «συμμορία», και ακροβολιστήκαμε σε όλη την πλατεία για να βρούμε το στόχο μας…)
-Τώρα που πήρα τα λεφτά, όλα καλά. Έφτιαξε ο καιρός ! (σ.σ. εκείνη την ώρα, έριχνε τουλούμια… )

Οι κοινωνικού χαρακτήρα ατάκες

-Εξήντα πήρα εγώ – Τυχερέ, με το δεκάρικο θα κάνεις πάρτι…
(Μετάφραση: Να πούμε και καμιά μ…ία να περάσει η ώρα…)
-Άντε βρε, καλοφάγωτα … (σ.σ. συνοδεύεται με καρτερικό χαμόγελο…)
-Ωχ, δεν έχω πάρει και τα γυαλιά μου. Να δω τώρα πώς θα βγάλω τα νούμερα…
- Βοηθήστε τον κάποιος βρε παιδιά να τελειώνουμε…. (σ.σ.όντως, δεν τα έβγαζε….)
- Της Αναλήψεως πάλι σήμερα ε;
(Μετάφραση: #deneinaipiaasteio…. )
- Τελικά είναι ΑΤΜ ή ATM’s ;
(Μετάφραση: Τι να σου πω κι εγώ… Παίρνω τον Μπαμπινιώτη και δεν μου βγαίνει στο τηλέφωνο...)
- Ααααχ που καταντήσαμε …. Κι έχω και το πόδι μου (τη χολή μου, το συκώτι μου, το νεφρί μου, το μάτι μου, η παθολογία ποικίλλει… ) και δεν μπορώ να στέκομαι όρθια…
-Έγινε το ευτύχημα παιδιά μου. Πληρώθηκα!!! (σ.σ. από άλλη συμπαθέστατη και χαμογελαστή γιαγιούλα).

Οι συμβουλευτικές ατάκες

- Εγώ πατάω 60 αλλά δεν μου δίνει! (σ.σ. από γιαγιά που δεν έχει κατανοήσει ακόμα το νόημα της υποδιαστολής στα ΑΤΜ και τη διαφορά ακέραιου και δεκαδικού…. )
-Tώρα που πήρα από δω λεφτά, μπορώ να πάω στην άλλη τράπεζα και να πάρω και άλλα 60, με την ίδια κάρτα ;
(Μετάφραση: #kalomatheigriastasyka….)
-Εγώ που θέλω να πάρω 40 ευρώ, γιατί δεν μπορώ ; (;;;;;;;;;;;;;;;)

Οι ερωτικές

- Nίκο με λένε. Εσένα;. Facebook έχεις ;
(Μετάφραση: Νταξ, εγώ δεν ήρθα στα ΑΤΜ για λεφτά, αλλά για το hype… )
-Παιδιά, αύριο πάλι κατά τις 8.15, εδώ. Μην ξεχαστείτε!
(Μετάφραση: Σατανάαα! Τι έχεις στο μυαλό σου;)
-Να φέρουμε και κανά τραπεζάκι, τίποτα μπίρες. Καθόμαστε που καθόμαστε, μην τη βγάζουμε και ξεροσφύρι…
(Μετάφραση: Αν δεν το καταλάβατε, τα ΑΤΜ είναι το νέο hot spot της πόλης…)
Πηγή:ladylike.gr

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

6 ιδέες για να κάνεις διάλειμμα από τις εξελίξεις

Έτσι για να ευθυμήσουμε και λίγο (όσο μπορούμε), ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να χαλαρώσουμε έστω και στο ελάχιστο από την τρέλα των ημερών. Ένα δυνατό “Φτάνει”, αρκεί, και ας χαρίσουμε στον εαυτό μας ένα διάλειμμα από τις εξελίξεις.

Ας περάσουμε σε ένα μικρό διάλειμμα και επανερχόμαστε συντόμως

Γυμναστική: βγες από το σπίτι και πήγαινε σε ένα κοντινό πάρκο
Ξεκίνα τα τηλέφωνα, πάρε έναν φίλο από το χέρι και ρίξτε το στο jogging. Αν έχεις καμιά πρόχειρη μπάλα στο σπίτι πάρε τη μαζί σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Αν πάλι είσαι φίλος του ποδηλάτου, των roller ή οτιδήποτε παλιού έχεις θάψει στο πατάρι ή στην αποθήκη, απλά ξέθαψέ το. Πέρα από σωματική ευεξία, έχεις τη δυνατότητα να χαθείς σε ένα ταξίδι παιδικών αναμνήσεων. Θυμάσαι;
Μαγειρική: Ζύμωσε ψωμί ή άνοιξε φύλλο πίτας
Ο κατάλογος σου υποδεικνύει το τηλέφωνο της λεβέντισσας γιαγιάς, ή της μερακλούς θείας που ό,τι φτιάχνει είναι τουλάχιστον εξαιρετικό. Δοκίμασε το και εσύ. Όλο λες πως κάποια στιγμή θα το κάνεις, και ακόμη δεν το έχεις δοκιμάσει. Σήκω από τον νωχελικό καναπέ σου και σταμάτα να φουμάρεις "χτίζοντας" τον πύργο της Πίζας από τσιγάρα και στάχτες. Είναι ώρα ο ουρανίσκος σου να κάνει πάρτι.
Καφέ στην πιλοτή της πολυκατοικίας: Μη ζητάς και πολυτέλειες
Προσκάλεσε φίλους στην πιλοτή και πιείτε έναν καφέ στα πρόχειρα φτιαγμένα τραπεζάκια και στα υπό κατασκευή παγκάκια της πιλοτής. Αν είναι και ελληνικός ο καφές, κάνε καλαμπούρι και μάντεψε τι κρύβει το φλιτζάνι. Βάλε φαντασία στη ζωή, και άφησε τη να σε παρασύρει. Ένα διάλειμμα, είπες να κάνεις και εσύ.
Πικ-νικ: Στρώσε τραπεζομάντηλο και πάρε μερικά καλούδια
Βγες από το σπίτι και κατευθύνσου στο κοντινότερο πάρκο. Στρώσε τραπεζομάντηλο, πάρε καλή παρέα μαζί σου και απολαύστε τη σκιά κάτω από ένα δέντρο. Μία μικρή παύση από τους ήχους της φασαριόζικης καθημερινότητας σου αξίζει.
Ρίχτο στη δημιουργία: Ό,τι και αν σημαίνει αυτό
Κάνε ό,τι σε εμπνέει και σε ηρεμεί. Όλο και σε κάποιο συρτάρι θα ανακαλύψεις ξεχασμένες ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και νερομπογιές. Μάλιστα, αν ψάξεις λίγο καλύτερα στο συρτάρι με τα ραφτικά είναι πιθανόν να βρεις και κανένα βελονάκι ή μεγάλες βελόνες. Αν ήσουν παιδί του πλεξίματος ή η μαμά σου το κατέχει το άθλημα, κάτσε πλάι της ένα απόγευμα. Αν πάλι όχι, κάνε ένα make over στον εαυτό σου, έτσι για τη φάση. Άπλωσε τα καλλυντικά σου και ξεκίνα τη μεταμόρφωση είτε σε εσένα είτε στις φίλες σου.
Παίξε μπουγέλο: Ποιος είπε ότι δεν επιτρέπεται επειδή είσαι ενήλικας;
Οργάνωσε "μέρα μπουγέλου" στη γειτονιά. Αν θες να το πας ένα επίπεδο παραπάνω, άφησε χειρόγραφα σημειωματάκια στις εξώπορτες των πολυκατοικιών και προσκάλεσε φίλους και γείτονες σε μια δροσερή και άκρως ψυχαγωγική περιπέτεια. Προσωπικά δεν θα έλεγα όχι. Καλοκαίρι είναι μωρέ, τουλάχιστον ας μην το ξεχνάμε αυτό.
Πηγή:pathfinder.gr

Προβλήματα στη Δανία: Θα είναι τετράγωνα τα πατατάκια;

Προβλήματα στη Δανία: Θα είναι τετράγωνα τα πατατάκια;
Στα δικαστήρια βρίσκεται δανέζικη εταιρεία προκειμένου να σταματήσει μια αντίπαλη επιχείρηση να πουλήσει και αυτή τετράγωνα πατατάκια. 

Η εταιρεία Κιμ εδώ και τρεις δεκαετίες φτιάχνει και πουλά πατατάκια σε τετράγωνο σχήμα. Ωστόσο φέτος στο παιχνίδι μπήκε ένας ανταγωνιστής, η εταιρία Τάφελ, που έβγαλε στην αγορά πατατάκια με παρόμοιο σχήμα και μέγεθος.

Η εταιρεία Κιμ στράφηκε στα δικαστήρια, καθώς υποστηρίζει ότι έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να πωλεί τετράγωνα πατατάκια στη Δανία. Η εταιρεία Τάφελ συμφώνησε να αλλάξει το σχήμα των σνακ από τετράγωνα σε στρογγυλά, παρά το γεγονός ότι το σχήμα αυτό είναι πιο ακριβό στην παραγωγή του.

«Δεν μπορεί να κατέχει αποκλειστικά η εταιρεία Κιμ το τετράγωνο. Είναι ένα σχήμα γενικό και με αυτό τον τρόπο που αντιδρά η Κιμ θα μειώσει τον ανταγωνισμό και τις επιλογές που έχουν οι καταναλωτές» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τάφελ, Κρις Σαμγουέις.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός της χρονιάς.
Πηγή:in.gr

Σουρεαλισμός: Μέχρι και πλαστογραφία του Αρκά είδαμε

Σύμφωνα με τον Αρκά, αυτό το σκίτσο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο είναι πλαστό και δεν έχει καμιά σχέση με τον ίδιο.
11667265_683314921804673_3056066138209985076_n
«… πάλι καλά που το ΝΑΙ το έβαλαν στην μπροστινή πλευρά και όχι στην πίσω…» λέει το σκίτσο
Αυτό το σκίτσο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο είναι πλαστό και δεν έχει καμιά σχέση με τον Αρκά. Τελικά δεν ξέρεις από ποιους να πρωτοφυλαχτείς!
Πηγή:luben.net 

Η Αποστομωτική Απάντηση Έλληνα Σε Γερμανό Που Έστειλε Ειρωνική Επιστολή Για Τα Χρέη Της Χώρας Μας!

απάντηση
Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern – Αξίζει να διαβάσετε την εκπληκτική απάντηση στην επιστολή του Γερμανού συντάκτη!
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες…
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern, για να λάβει την εκπληκτική απάντηση του Έλληνα.
Ο υπέρτιτλος του άρθρου Walτer Wuellenweber αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί Έλληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας.
Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.
Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!
Πηγή:nakedtruth.gr

Τι θα έκανε ο Ανδρέας αν ζούσε σήμερα

Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι κάτι που τονίζεται από πολλούς πολιτικούς αναλυτές.
Τι θα έκανε ο Αντρέας αν ζούσε σήμερα, με το πρόβλημα κρίσης στην Ελλάδα;
Ο σκιτσογράφος ΚΥΡ πιστεύει ότι θα είχε τελείως διαφορετική διαπραγματευτική τακτική από τον Αλέξη Τσίπρα.
Δείτε παρακάτω ποια:
Πηγή:e-radio.gr

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Οι καλύτερες παραλίες για το 2015

Κι αν μπορούσαμε να πάμε όπου θέλουμε, ποιες παραλίες θα έπρεπε να προτιμήσουμε φέτος, σύμφωνα με το TripAdvisor;
Όπως τονίζει η ιστοσελίδα, πρόκειται για τις κορυφαίες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με τις βαθμολογίες των χρηστών, αλλά και την ποσότητα των σχολίων. Για να είναι αντικειμενικό το αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι έλαβαν υπόψη τους μόνο τα στοιχεία των τελευταίων δώδεκα μηνών. 
Ανάμεσα στις καλύτερες δέκα παραλίες για το 2015 βρίσκεται και μία ελληνική. Ο λόγος για το Ελαφονήσι της Κρήτης, που μπορεί να βρίσκεται στη δέκατη θέση, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζει όλους τους τουρίστες. Αν έχετε φτάσει μέχρι τα Χανιά και δεν το έχετε επισκεφτεί, τότε πρέπει να ξαναπάτε!
Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες παραλίες για το 2015:

10. Ελαφονήσι, Ελλάδα

Ξεχωρίζει για τα καθαρά νερά της, αλλά και την ροζ άμμο
Ξεχωρίζει για τα καθαρά νερά της, αλλά και την ροζ άμμο

9. Whitehaven, Αυστραλία

Τα κρυστάλλινα νερά της είναι αυτά που την κάνουν μοναδική
Τα κρυστάλλινα νερά της είναι αυτά που την κάνουν μοναδική

8. Flamenco, Πουέρτο Ρίκο

Πρόκειται για μια ζεστή παραλία, που δύσκολα όμως προσεγγίζεται
Πρόκειται για μια ζεστή παραλία, που δύσκολα όμως προσεγγίζεται

7. White, Φιλιππίνες

Μια παραλία για πιο δραστήριους τουρίστες, αφού έχει πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες
Μια παραλία για πιο δραστήριους τουρίστες, αφού έχει πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες

6. Anse Lazio, Σεϊχέλες

Μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες των τουριστών πολλά χρόνια τώρα
Μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες των τουριστών πολλά χρόνια τώρα

5. Playa de Ses Illetes, Ισπανία

Έχει πολύ κόσμο το καλοκαίρι και ο λόγος είναι εμφανής
Έχει πολύ κόσμο το καλοκαίρι και ο λόγος είναι εμφανής

4. Playa Paraiso, Κούβα

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί προορισμό και των Αμερικανών σε μια προσπάθεια για να έχουν καλές σχέσεις οι δύο χώρες
Τα τελευταία χρόνια αποτελεί προορισμό και των Αμερικανών σε μια προσπάθεια για να έχουν καλές σχέσεις οι δύο χώρες

3. Rabbit, Ιταλία

Σχόλιο τουρίστα: “Βρίσκεται στην Ιταλία, αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα Ιταλία”
Σχόλιο τουρίστα: “Βρίσκεται στην Ιταλία, αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα Ιταλία”

2. Grace Bay, Νήσοι Τερκς και Κάικος

Μια εντυπωσιακή παραλία, που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε μια φορά στη ζωή σας
Μια εντυπωσιακή παραλία, που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε μια φορά στη ζωή σας

1. Baia do Sancho, Βραζιλία

Βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Φερνάντο ντε Νορόνια που έχει και άλλες αντίστοιχες παραλίες
Βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Φερνάντο ντε Νορόνια που έχει και άλλες αντίστοιχες παραλίες

Πηγή:pathfinder.gr

Πώς βλέπει η Google τις εξελίξεις στην Ελλάδα;

Πώς βλέπει η Google τις εξελίξεις στην Ελλάδα;
Πολύ ενδιαφέροντα –και σε ορισμένες περιπτώσεις περίεργα– είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τις αναζητήσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, όπως φανερώνουν τα στοιχεία αναζητήσεων της Google.
Τα Google Trends αποκαλύπτουν ένα διαρκώς κλιμακούμενο ενδιαφέρον των χρηστών να αναζητούν πληροφορίες και ειδήσεις από την Ελλάδα, από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν έγινε γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πίνακας από τις χώρες όπου παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο ποσοστό αναζητήσεων. Την πρώτη θέση κατέχουν οι χρήστες από το πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν και ακολουθούν οι χρήστες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστρία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τη Ελβετία, την Ολλανδία, τη Μάλτα και τη Σουηδία.
Ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι αυτές που υποβάλουν οι χρήστες στη μηχανή της Google. Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που υποβάλλονται είναι τα εξής:
  • Τι είναι το Grexit;
  • Μπορεί η Ελλάδα να αποφύγει το Grexit;
  • Τι θα συμβεί αν υπάρξει Grexit;
  • Γιατί είναι κακό να συμβεί ένα Grexit;
  • Πώς το Grexit θα επηρεάσει το ευρώ;
Για την Ευρωζώνη, τα πέντε βασικότερα ερωτήματα που έχουν υποβληθεί είναι:
  • Θα φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη; Τι θα συμβεί στο ευρώ αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη;
  • Τι είναι η Ευρωζώνη
  • Γιατί η Ελλάδα θέλει να φύγει από την Ευρωζώνη;
  • Είναι η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης;
Όσον αφορά τις λέξεις ή τις φράσεις με τις οποίες οι χρήστες κάνουν τις αναζητήσεις τους, προηγείται με μεγάλη διαφορά η λέξη «Greece» και ακολουθούν:
  • «euro to dollar», από αυτούς που προφανώς ενδιαφέρονται για την ισοτιμία των νομισμάτων,
  • «greece news» από αυτούς που αναζητούν ειδήσεις,
  • «dow jones»,
  • «greece default», από όσους αναζητούν πληροφόρηση για ενδεχόμενη χρεοκοπία,
  • «grexit» και
  • «euro»

Πηγή:e-radio.gr

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2015 από το TripAdvisor!

Πρασινογάλαζα νερά, λευκή άμμος αλλά και μικροί κολπίσκοι, θάλασσα ανάμεσα σε βράχια και ονομαστές ακτές της Ελλάδας συμπεριλαμβάνονται στις προτιμήσεις των αναγνωστών της γνωστής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Trip Advisor για το 2015. Δείτε τις 10 κορυφαίες παραλίες.
1. Ελαφονήσι – Κρήτη
perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
2. Εγκρεμνοί – Λευκάδα
perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
3. Μπάλος – Κρήτη
perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
4. Άγιος Παύλος – Λίνδος Ρόδος
perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
5. Ναυάγιο – Ζάκυνθος
perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
6. Σαρακήνικο – Μήλος
perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
7. Μύρτος – Κεφαλονιά
perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
8. Παλαιοκαστρίτσα – Κέρκυρα
perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
9. Άντονι Κουίν – Ρόδος
perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
10. Άγιος Προκόπιος – Νάξος



perierga.gr - Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες από το TripAdvisor
Πηγή:perierga.gr