Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Διαιτητής για ....όσκαρ!!!

Εκπληκτική σκηνή στη Βραζιλία: Παίκτης διαμαρτυρήθηκε έντονα σε διαιτητή για την αποβολή του και εκείνος έπεσε στο χορτάρι, προσποιούμενος ότι δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο!

Το να προσποιείται κάποιος παίκτης για να κερδίσει φάουλ, πέναλτι ή ακόμα και αποβολή αντίπαλου παίκτη δεν είναι κάτι που προκαλεί δα εντύπωση στο ποδόσφαιρο και σε έναν βαθμό μπορεί να θεωρηθεί και θεμιτό από αρκετούς.
 Είδηση όμως είναι όταν καταφεύγει σε θέατρο ο διαιτητής της αναμέτρησης προκειμένου να αποφύγει τη μήνη των παικτών...
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η συγκεκριμένη σκηνή έλαβε χώρα σε αγώνα για την τέταρτη κατηγορία της Βραζιλίας, με αντιπάλους την Οπεράριο και τη Μιρασόλ (έληξε με 3-0 υπέρ των γηπεδούχων).
 Μετά από την απόφαση του διαιτητή να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία στον άσο των γηπεδούχων, Σάντος, ένας όμιλος παικτών τον περικύκλωσε, με τον "κοκκινισμένο" Σάντος να φωνάζει μάλιστα έντονα στο πρόσωπο του ρέφερι.
 Τότε ο Ροντρίγκο Νούνιες ντε Σα έχασε την ψυχραιμία του και αντί να υπερασπιστεί την απόφασή του να τον αποβάλλει, έπεσε στο έδαφος προσποιούμενος ότι χτυπήθηκε στο πρόσωπο, και ενώ ο τηλεοπτικός φακός φανερώνει πως δεν υπήρχε επαφή των δύο ανδρών.
 "Ένας παίκτης από τη Μιρασόλ έκανε φάουλ για κίτρινη κάρτα και του υπέδειξα να τη δώσει. Μου είπε ότι μιλάω πολύ και μου έβγαλε κόκκινη κάρτα", τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο παίκτης της Οπεράιο και συνέχισε:
 "Τον πλησίασα τότε και του είπα. Πρέπει να σε τιμωρήσουν οι ανώτεροί σου. Το μόνο πράγμα που έκανα λάθος ήταν που του μίλησα έτσι από τη στιγμή που είναι η εξουσία του ματς.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν τον ακούμπησα. Δεν θα είναι δύσκολο να κερδίσει το Όσκαρ μετά από τέτοια παράσταση".
 Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο 25χρονος άσος, το ιατρικό επιτελείο της Οπεράιο προσφέρθηκε να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στον διαιτητή, για να διαπιστώσει το μέγεθος του... τραυματισμού του, με τον ρέφερι να αρνείται πάντως την είσοδο των γιατρών και να γράφει στο φύλλο αγώνα πως χτυπήθηκε στο μέτωπο από τον Σάντος.Πηγή:sport24.gr

Μας επιστρέφουν αρχαία

Το Μουσείο Γκετί πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα δύο αρχαιότητες που συνενώνονται με ένα ακόμα θραύσμα που βρίσκεται στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου (Pic)
Δύο αρχαιότητες που απέκτησε στη δεκαετία του '70 πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα το Μουσείο Γκετί ύστερα από συμφωνία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού
Δύο αρχαιότητες που απέκτησε στη δεκαετία του '70 πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα το Μουσείο Γκετί ύστερα από συμφωνία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού.
Τα δύο αντικείμενα συνενώνονται με ένα ακόμα θραύσμα που βρίσκεται στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου στην Αθήνα.
Από το 1975 είχε επισημανθεί ότι τα θραύσματα του ανάγλυφου ταυτίζονται, χρειάστηκε όμως να περάσουν όμως 35 χρόνια προκειμένου το έργο να επιστρέψει στην Ελλάδα για να καταστεί δυνατή η επανένωσή του.
Το θραύσμα του επιτύμβιου αναγλύφου, στο οποίο απεικονίζονται δύο γυναικείες μορφές, η κυρία καθισμένη στα αριστερά και η δούλη μπροστά της που ακουμπά το δεξί της χέρι στο μάγουλο, χρονολογείται στο τέλος του 5ου π.Χ. αιώνα και δεν έχει ποτέ εκτεθεί από το μουσείο.
Το θραύσμα από την ενεπίγραφη στήλη, που εκτίθεται στο Μουσείο-Βίλα Γκετί στο Μάλιμπου, φέρει επιγραφή, 65 γραμμές, και στις τρεις πλευρές της που αναφέρεται στις θυσίες και τους εορτασμούς που γίνονταν στο Θορικό Αττικής. Χρονικά τοποθετείται χρονικά στην περίοδο 430-420 π.Χ. και αποκτήθηκε από το μουσείο το 1979.

 
"Η απόφαση του Γκετί να επιστρέψει δύο αντικείμενα (στην Ελλάδα) είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και είναι ένα παράδειγμα των προσπαθειών του υπουργείου για τον επαναπατρισμό και την έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων στη χώρα προέλευσης τους", αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Στο Λος Άντζελες υπεγράφη και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου Γκετί στους τομείς της επιστημονικής έρευνας, των ανταλλαγών πολιτιστικών αγαθών και της προώθησης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η συμφωνία περιλαμβάνει και δέσμευση για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων.
"Η συμφωνία επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο μερών για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
"Το Γκετί έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση της παγκόσμιας καλλιτεχνικής κληρονομιάς και αυτή η συμφωνία με την Ελλάδα αποδεικνύει την προσπάθειά μας", δήλωσε ο Τζέιμς Κάνο, Πρόεδρος του Μουσείου.Πηγή:news247.gr

Τι απέγινε ο δορυφόρος UARS?

Η εικόνα είναι από τις αγαπημένες μας, αφού την έχουμε και στη σελίδα μας στο facebook.Ο vlavo undertainment στο blog του, με ένα επιτυχημένο photoshop έδειξε με χαρακτηριστικό τρόπο τι απέγινε ο δορυφόρος της NASA που έπεφτε ανεξέλεγκτα στη Γη. Χαρακτηριστικά γράφει:
"Τον έφαγε ο Πάγκαλος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται αξιωματούχος της NASA που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του! Η Υπηρεσία κρατά απόρρητο ακόμη το γεγονός ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, την ώρα που η παγκόσμια οικονομία κρέμεται από μια κλωστή! Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος επιχειρηματολόγησε με την εξής φράση: “Γιατί να πάει χαμένος; Δεν είναι καιρός να πετάμε πράγματα!

..

Στα δικαστήρια γιατί της έκλεψε τα... στρινγκ


Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ γνωστής 50χρονης επιχειρηματία στην Αμαλιάδα και της πρώην οικιακής βοηθού της..
Όπως όλα δείχνουν το θέμα θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες...
Σύμφωνα με το thebest.gr η πρώτη κατηγορεί τη δεύτερη ότι της έκλεβε... τα στρινγκ!
Το πρωτοφανές περιστατικό έχει φθάσει να συζητιέται ακόμη και στην Πάτρα όπως αναφέρει η εφημερίδα "Κόσμος" και όλοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να φθάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, καθώς όπως όλα δείχνουν θα ακουστούν πολλές "πιπεράτες" λεπτομέρειες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 50χρονη κατηγορεί την πρώην οικιακή βοηθό της και για δυσφήμιση, αφού όπως ισχυρίζεται η οικιακή βοηθός διέδιδε διάφορα για την εργοδότη της, τόσο για τις προτιμήσεις της στα εσώρουχα, όσο και για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ριζικό «λίφτινγκ» προχωρά το Facebook για να προλάβει τους ανταγωνιστές του


Το Facebook, ανακοίνωσε αλλαγές στη δομή του που θα διευκολύνουν ενθαρρύνουν τα περίπου 800 εκατ. των χρηστών του να μοιράζονται με τους φίλους τους περισσότερο κοινό ψηφιακό περιεχόμενο, ιδίως μουσική και ταινίες.
Όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής του δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προετοιμάζεται ένας δραστικός ανασχεδιασμός της εμφάνισης και λειτουργικότητας των ιστοσελίδων, μεταξύ άλλων αντικαθιστώντας τα συνηθισμένα «προφίλ» των χρηστών με ένα οπτικοακουστικό χρονοδιάγραμμα της ζωής του κάθε χρήστη.
Καθώς τα άλλα δίκτυα αυξάνουν τον ανταγωνισμό τους (Google Plus και Twitter), το Facebook προσπαθεί να ανανεώσει το ενδιαφέρον των χρηστών, ώστε να μένουν περισσότερο χρόνο στις ιστοσελίδες του.
Ο χρήστης θα μπορεί να επεκτείνει το χρονολόγιο του στο παρελθόν, πολύ πριν υπάρξει το Facebook.
Για «την ιστορία της ζωής σας και ένα νέο τρόπο να εκφράσει ο καθένας σας ποιος είναι» εξήγησε ο νεαρός Ζάκερμπεργκ.
Το χρονολόγιο θα αντικαταστήσει πλήρως τις τωρινές σελίδες προφίλ των χρηστών.
Μέχρι τώρα, το προφίλ περιοριζόταν σε μερικές στοιχειώδεις πληροφορίες, ενώ η νέα αντίληψη, σύμφωνα με αναλυτές, εγείρει πιθανώς νέα ζητήματα γύρω από την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
Το Facebook φρόντισε να υπογραμμίσει ότι οι νέες λειτουργίες θα ελέγχονται από τον χρήστη αποκλειστικά, επιτρέποντας στον καθένα να περιορίσει ποιος φίλος μπορεί να βλέπει «τι» από το παρελθόν.
Ακόμα, οι χρήστες θα μπορούν πλέον και οι ίδιοι με ένα «κλικ» να δουν τα τραγούδια που οι φίλοι τους άκουσαν, τα τηλεοπτικά σόου που παρακολούθησαν ή τα βιντεοπαιγνίδια που εκείνοι έπαιξαν, οπότε θα μοιράζονται με πιο άμεσο τρόπο τις ίδιες ψυχαγωγικές εμπειρίες.
Ήδη, ο ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε συνεργασίες με την Spotify και τη Netflix. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί και συνεργασία με το Skype, δίνοντας τη δυνατότητα βιντεο-κλήσεων μέσω του Facebook.
Οι αλλαγές, που συμπεριλαμβάνουν το οπτικοακουστικό χρονολόγιο, αναμένεται να αρχίζουν να εμφανίζονται στους υπολογιστές των χρηστών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Παράλληλα ο Guardian ανακοίνωσε το νέο application σε συνεργασία με το Facebook, το οποίο θα επιτρέψει στα εκατομμύρια αναγνώστες του να ενημερώνονται πιο άνετα και πιο γρήγορα.
Δεν είναι η πρώτη εφημερίδα που συνεργάζεται στενά με το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, αφού ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναπτύξει και άλλοι κολοσσοί, όπως η Washington Post και η Wall Street Journal.
«Είναι γνωστό ότι πολλοί αναγνώστες μας είναι χρήστες του Facebook και αντίστροφα. Κατά συνέπεια επιθυμούσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο περιβάλλον ειδήσεων απόλυτα συμβατό με το αντίστοιχο του Facebook» δήλωσε στέλεχος της εφημερίδας.


O Mαρκ Ζάκερμπεργκ παρουσιάζει τις αλλαγές με φόντο το προφίλ του
O Mαρκ Ζάκερμπεργκ παρουσιάζει τις αλλαγές με φόντο το προφίλ του  
Πηγή:in.gr

Σύνταξη-μαμούθ σε αρχισυνδικαλιστή για μία ημέρα δουλειά!

Οι παχυλές αμοιβές των γνωστότερων Ελλήνων "εργατοπατέρων" μάλλον ωχριούν σε σύγκριση με αυτή την περίπτωση.
Σύνταξη-μαμούθ σε αρχισυνδικαλιστή για μία ημέρα δουλειά!
Ο πρώην πρόεδρος της αντίστοιχης "ΓΣΕΕ" στην πρωτεύουσα του Ιλλινόι, Ντένις Γκάνον, με τη βοήθεια του επίσης "προερχόμενου από την εργατιά" δημάρχου του Σικάγο, Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, πέτυχε το φαινομενικά ονειρικό: να πάρει σύνταξη ως υπάλληλος του Δήμου, με μόλις μία ημέρα εργασίας!
Η αλήθεια είναι ότι εάν οι αποδοχές του ως συνταξιούχος ήταν "σεμνές", θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί μία κάποια σκοπιμότητα, για την αποκατάσταση ενός μαχητή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Αλλά τα σχεδόν 160 χιλιάρικα ετησίως (σε δολάρια, ή στην ελληνική πραγματικότητα περίπου 9.000 ευρώ μηνιαίως), όπως και να το κάνουμε, φάνηκαν κάπως υπερβολικά για ένα... οκτάωρο εργασίας. Το ποσό αυτό είναι πενταπλάσιο από όσα πέρνει ο μέσος συνταξιούχος του Δήμου μετά από δεκαετίες εργασίας.
Ο Δήμος μάλιστα χρειάστηκε να κάνει ειδική διαδικασία για να "περάσει" το ποσό αυτό, καθώς είναι υψηλότερο από τα όρια που θέτει το ομοσπονδιακό κράτος.
Η ChicagoTribune γράφει γνώριμα και σε εμάς σχόλια, για το πώς οι συνδικαλιστές που δεν πατούν ποτέ στη δουλειά μέχρι τη σύνταξη εκμεταλλεύονται τους υψηλούς μισθούς για τους συνδικαλιστές και εξασφαλίζουν αστρονομικές συντάξεις χωρίς ούτε μια μέρα πραγματικής εργασίας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι ο εργάτης καθαρισμού δρόμων και αποχετεύσεων είχε ολοκληρώσει τη σχέση του με το Δήμο και προσελήφθη ξανά, μόνο για μία ημέρα, το 1994, πριν την μόνιμη "άδεια" συνδικαλιστή. Αυτή η μία ημέρα ήταν που του επέτρεψε να πάρει ετήσια σύνταξη 158.000 δολάρια.
Ο Γκάνον για αυτή την ημέρα εργασίας από το 2004 που συνταξιοδοτήθηκε έχει εισπράξει ήδη 1 εκατ. δολάρια και πρόκειται να φτάσει περίπου τα 5 εκατ. δολάρια στη διάρκεια της ζωής του, παραδέχθηκαν οι αρμόδιες αρχές.
Αυτό, καθώς μέχρι και αρκετά χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση ο Γκάνον έπαιρνε και μισθό 240.000 δολάρια...
Η σκληρή εργασία, επίσης, δεν τον κατέβαλε, καθώς σήμερα συνεχίζει να εργάζεται για μία επενδυτική που -όλως τυχαίως- "παίζει" με τα χαρτοφυλάκια ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων του Σικάγο. Η ίδια επενδυτική μάλιστα είναι και ο κύριος χρηματοδότης του νέου δημάρχου. "Τυχαίο; Δεν νομίζω..." που λέει και η γνωστή διαφήμιση.
Πηγή:e-go.gr

Δεν τη σκότωσε, γιατί την αγαπούσε

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στη Βραζιλία. Επαγγελματίας εκτελεστής πληρώθηκε για να σκοτώσει μια γυναίκα, αλλά τον αφόπλισε ο έρωτας. Διαβάστε πώς την έσωσε (Pic)
Από σενάριο ταινίας δράσης βγαίνει η επόμενη είδηση σε μια υπόθεση που άφησε άφωνες τις αρχές της Βραζιλίας.
Πρωταγωνιστής ένα πληρωμένος  δολοφόνος στην Βραζιλία ο οποίος δεν σκότωσε τη γυναίκα θύμα του επειδή την ερωτεύτηκε, ενώ λίγο αργότερα σκηνοθέτησε το θάνατό της με τη βοήθεια της… κέτσαπ.
Ο δολοφόνος,  Carlos Roberto de Jesus, είχε πληρωθεί με 400 ευρώ από την νοικοκυρά Maria Nilza Simoes για να δολοφονήσει την Iranildes Aguiar Araujo με την οποία θεωρούσε η Simoes ότι διατηρούσε σχέση ο σύζυγός της.

 
Τα πάντα άλλαξαν όταν ο de Jesus ερωτεύτηκε το θύμα του παράφορα και αποφάσισε να μην εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου.
Έπρεπε όμως κάτι να κάνει ο  Carlos, ώστε να διατηρήσει τα χρήματα και τη φήμη του.
Έτσι αποφάσισε μαζί με τη νέα αγαπημένη του να "στήσουν" τη δολοφονία της, επιστρατεύοντας αρκετή κέτσαπ ώστε να μοιάζει σκοτωμένη και έστειλαν τη φωτογραφία στην Simoes.
Πηγή:news247.gr

Νεκρός βρέθηκε στο Μοναστηράκι ο Νίκος Κοεμτζής

Ο Νίκος Κοεμτζής, 74 χρόνων, βρέθηκε νεκρός σήμερα το μεσημέρι σε πεζοδρόμιο του Μοναστηρακίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Νεκρός βρέθηκε στο Μοναστηράκι ο Νίκος Κοεμτζής
Όπως έγινε γνωστό ήταν πεσμένος στα πλακάκια για περισσότερες από δύο ώρες, γεγονός το οποίο οδήγησε διερχόμενους πολίτες να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο.
Ο 74χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Όπως είπαν, πέθανε από παθολογικά αίτια.
Η παραγγελιά
Τον Φεβρουάριο του 1973 μόλις είχε βγει από τη φυλακή που είχε μπει για κλοπή. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο "Νεράιδα" που τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν. Ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει.
Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής (Αθανασιάδης) ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι "παραγγελιά". Έγινε μια συμπλοκή μεταξύ των ατόμων και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. Υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.
Ο Τύπος της εποχής τον χαρακτήρισε "κτήνος" και συχνά αναφερόταν σε εγκληματίες ως "Κοεμτζήδες". Λόγω της εποχής, των οικογενειακών φρονημάτων του και του ποινικού του ιστορικού πέρασε πολύ άσχημα μέσα στη φυλακή.
Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οχτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες απο πρόθεση.
Νεκρός βρέθηκε στο Μοναστηράκι ο Νίκος Κοεμτζής
Το 1977 η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια.
Το 1979 ο Διονύσης Σαββόπουλος στο δίσκο Ρεζέρβα συμπεριλαμβάνει ένα τραγούδι με τίτλος "Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο".
Το 1980 ο Παύλος Τάσιος σκηνοθετεί την ταινία "Παραγγελιά" με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου που είναι βασισμένη στο επεισόδιο. Στην ταινία η Κατερίνα Γώγου (πρώην σύζυγός του) απαγγέλλει στίχους από τα ποιήματα της.
Πηγή:ethnos.gr

Τι βλέπει ο εγκέφαλος μας όταν παρακολουθούμε τηλεόραση;


Πώς θα σας φαινόταν να είχατε μια εικόνα του τι ακριβώς “βλέπει” ο εγκέφαλός σας όταν παρακολουθείτε τηλεόραση; Ερευνητές του UC Berkeley κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μια τέτοια οπτική αναπαράσταση διεξάγοντας πείραμα με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού fMRI (functional Magnetic Resonance Imaging).

Αρχικά, έδωσαν στους συμμετέχοντες του πειράματος να παρακολουθήσουν τυχαία αποσπάσματα video, καταγράφοντας κάθε φορά την αντίστοιχη εγκεφαλική δραστηριότητα.
Στη συνέχεια, μόλις ο υπολογιστής “έμαθε” τι είδους video ενεργοποιούν την κάθε δραστηριότητα του εγκεφάλου, οι επιστήμονες παρείχαν στο πρόγραμμα 18 εκατομμύρια δευτερόλεπτα τυχαίων video στο YouTube. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, το αποτέλεσμα ήταν το πρόγραμμα να δημιουργήσει μια “ταινία” με εικόνες του εγκεφάλου βασιζόμενη στα 100 πιο κοντινά clips στα πραγματικά.
Αν και προς το παρόν η μέθοδος λειτουργεί μόνο με πραγματικές εικόνες, μελλοντικός στόχος είναι η οπτική αναπαράσταση των ονείρων ή της μνήμης μας. Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις απώλειας μνήμης εξαιτίας ατυχημάτων ή ακόμα και σε περιπτώσεις ατόμων με νευρολογικές διαταραχές. Μπορεί η ταινία “Inception” να παραμένει ακόμα μακρινός στόχος, όμως είναι κι αυτό ένα βήμα…

Πηγή:techgear.gr

Σε ποιές χώρες επενέβη το Δ.Ν.Τ. και τι συνέβη

Με τα μέτρα που επέβαλε για τη διάσωσή τους. Που λειτούργησε το μοντέλο του οργανισμού και που απέτυχε πλήρως. Μακρύς ο κατάλογος
Όπως όμως επισημαίνουν ειδικοί, η παρέμβαση του ΔΝΤ αφήνει "διαφορετική γεύση" σε κάθε χώρα και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα προβλήματά της. Η παρέμβαση στη Βραζιλία, για παράδειγμα, θεωρείται από τις επιτυχημένες αλλά στη γειτονική Αργεντινή, ταυτίζεται με την απόλυτη αποτυχία.
Εδώ και λίγα χρόνια ο Νικόλα Σαρκοζί πρότεινε τον τέως υπουργό οικονομικών της Κυβέρνησης Ζοσπέν στην Γάλλια, τον σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρός Κάν στη θέση του γενικού διευθυντή του ταμείου. Ο Στός Κάν προχώρησε σε αλλαγές που περιλαμβάνουν από την ενίσχυση των πιστώσεων μέχρι τη διευκόλυνση της χορήγησης δανείων και τη χαλάρωση ορισμένων όρων που απαιτούσε το ΔΝΤ, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση αγορών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σύμβουλος του πρωθυπουργού είχε υποστηρίξει παλαιότερα ότι το ΔΝΤ ξεσηκώνει θύελλες. Μετά την τοποθέτηση Στρός Κάν και τις αλλαγές που έφερε, ο Στίγκλιτς δήλωσε σχετικά πρόσφατα ότι το ΔΝΤ έχει αλλάξει "δραματικά" προς το καλύτερο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η κατάρρευση της Αργεντινής έχει τα αποτυπώματα του ΔΝΤ σε όλο το εύρος της. Ο πρώτος και συντριπτικά σημαντικός λόγος των προβλημάτων της χώρας ήταν η κυβερνητική απόφαση να διατηρήσει μία κλειδωμένη ισοτιμία του πέσο με το δολάριο Αμερικής. Στα επόμενα χρόνια, το δολάριο κάλπασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και το πέσο την υπερτίμηση.
Η διαχείριση της κρίσης στην Αργεντινή προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στο κύρος του ΔΝΤ, το οποίο χορήγησε δάνεια 7,2 δισ. δολ. το 1999 και 39,7 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2000. Η ανεργία εκτινάχτηκε στο 40% καθώς οι οροί του ταμείου ήταν ασφυκτικοί.
Τον Δεκέμβριο του 2001 η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε νέα μέτρα όπως μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20% και πάγωμα των καταθέσεων. Τα μέτρα προκάλεσαν κοινωνική αναταραχή και ακολούθησε παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ η νέα κυβέρνηση υπό συνθήκες πανικού κήρυξε πτώχευση. Η Αργεντινή έφτασε στην οικονομική κατάρρευση και εξαθλίωση το 2001.




BΡΑΖΙΛΙΑ

Δάνειο ύψους 41,5 δισ. Δολαρίων το 98 και αλλων 30 δις το 2002 έλαβε η Βραζιλία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είναι και το υψηλότερο στην ιστορία του οργανισμού, προκειμένου να αποτρέψει την οικονομική κατάρρευση της χώρας και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Η βοήθεια αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια του ΔΝΤ να αποτρέψει την οικονομική κρίση στην περιοχή, που εξαπλώθηκε ύστερα από την κατάρρευση της Αργεντινής, και ενισχύθηκε από την πολιτική αβεβαιότητα και την κρίση της παγκόσμιας οικονομίας.
Τα ποσά αυτά ουσιαστικά απομάκρυναν το κίνδυνο κατάρρευσης του οικονομικού συστήματος της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι σταμάτησαν την πτώση 23% του εγχώριου νομίσματος ρεάλ.
Σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής αυστηρότητας- περικοπές σε δαπάνες και θέσεις εργασίας στο Δημόσιο- η χώρα κατάφερε να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της στις αγορές.
ΜΕΞΙΚΟ

Η παρέμβαση του ταμείου στη χώρα έγινε το 1995 όπου και έδωσε δάνειο 30 δισ. δολ. Εξαιτίας των μέτρων που υιοθετήθηκαν, οι πολίτες που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας ξεπέρασαν το 50% και ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 20%.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Τ.Ερντογάν προσπαθεί να αποφύγει νέα προσφυγή και πρόσφατα αποφάσισε να παγώσουν προσωρινά οι διαπραγματεύσεις με το Ταμείο.
Η Τουρκιά εχει προσφύγει πολλές φορές στο ΔΝΤ. Πιο πρόσφατη ήταν το τριετές πρόγραμμα των 10 δισ. δολαρίων που συμφωνήθηκε το 2005. Από το 1999 μέχρι το 2003 το ΔΝΤ διοχέτευσε στην Τουρκία 20,4 δισ. δολ., αλλά έχει εισπράξει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εξαιτίας των σκληρών μέτρων.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Τον Οκτώβριο του 2008 και υπό την απειλή χρεοκοπίας, η Ισλανδία προσέφυγε στο ΔΝΤ για δάνειο 1,7 δισ. δολ. Το Ταμείο όμως καθυστέρησε την εκταμίευση των δόσεων λόγω του κόστους που συνδέεται με την αποζημίωση επενδυτών, οι οποίοι έχασαν χρήματα από την κατάρρευση των ισλανδικών τραπεζών. Το ΔΝΤ επιβάλλει σκληρούς όρους, όπως μείωση των δαπανών όλων των υπουργείων κατά 10% και αύξηση των επιτοκίων.

ΡΩΣΙΑ
Η χώρα έφτασε σε αθλία κατάσταση το 1998 όταν στην προεδρία ήταν ο Γιέλτσιν. Ο πρόεδρος είχε αναγκαστεί να ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, την κατά 34% υποτίμηση του νομίσματος.
Γύρω στα 22 δισ. δολ. ήταν η βοήθεια του ΔΝΤ στη Ρωσία, η οποία όμως δεν κατάφερε να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις .Η Ρωσία θεωρείται κατ΄ εξοχήν το παράδειγμα χώρας, στην οποία το ΔΝΤ προχωρούσε στην εκταμίευση των συμφωνηθέντων παρότι δεν εφαρμόζονταν τα απαιτούμενα μέτρα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το μακρινό 1976 και υπό την κατάρρευσης της στερλίνας έναντι του δολαρίου το η κυβέρνηση των Εργατικών προσέφυγε στο ΔΝΤ και ζήτησε δάνειο 2,3 δισ. Στερλινών. Για άλλη φορά το αντάλλαγμα ήταν επώδυνες περικοπές κρατικών δαπανών.

ΑΣΙΑ

Μεγάλες κοινωνικές αναταραχές πυροδότησαν τα αυστηρά μετρά του ΔΝΤ στις ασιατικές χώρες. Το ταμείο έδωσε δάνεια 55 δισ. δολ. στην Κορέα, 17 δισ. δολ. στην Ταϊλάνδη και 23 δισ. δολ. στην Ινδονησία. Οι πολιτικές που είχε ζητήσει, όπως η περικοπή κρατικών δαπανών, η αύξηση των επιτοκίων, η απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων, σε συνδυασμό με τα παιχνίδια των κερδοσκόπων προκάλεσαν μεγάλες υποτιμήσεις των νομισμάτων της περιοχής, κύμα χρεοκοπιών και δραματική απώλεια θέσεων εργασίας.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η Λετονία έλαβε δάνειο από το ΔΝΤ 1,7 δισ. Ευρώ. Ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς, στο Δημόσιο κατά 30%, τις δαπάνες κατά 4,5%, να παγώσει τις συντάξεις και να αυξήσει τον ΦΠΑ. Ως αποτέλεσμα, η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 18% και η ανεργία εκτινάχθηκε στο 16,6% το 2009.
Η Ρουμανία, έλαβε δάνειο 12,9 δισ. ευρώ, και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε 137.000 απολύσεις στο Δημόσιο, να μειώσει τις συντάξεις και τους μισθούς και να αυξήσει φόρους. Το 2009 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 7,1%.
Στην Ουκρανία, το ΔΝΤ συμφώνησε στην παροχή 13 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2008, επιβάλλοντας όμως περικοπές δαπανών και μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα. Τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα πτώση του ΑΕΠ σε 15% το 2009.
Η Ουγγαρία, που πρόσφατα επισπεύτηκε ο πρωθυπουργός της χωράς, υποχρεώθηκε να καταργήσει τη 13η σύνταξη, τον 13ο μισθό και να περικόψει κατά 20%- 30% τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να λάβουν δάνειο 12,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ Οκτώβριος 2008. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε το 2009 κατά 6,3%.
Πηγή:news247.gr

Ιδρύθηκε το «Κόμμα των Ανοήτων» στην Ελβετία

Ενα νέο κόμμα, το "Κόμμα των Ανοήτων", δημιουργήθηκε στην Ελβετία, το οποίο διαμαρτύρεται για τη διαρκή χρονοτριβή που παρουσιάζει η διαδικασία περικοπής των παχυλών μισθών στελεχών των δημόσιων επιχειρήσεων.
 
Ιδρύθηκε το «Κόμμα των Ανοήτων» στην Ελβετία

Οπως επισημαίνει το νέο κόμμα οι παχυλοί μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων "κόβονται" αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε σύμφωνα με τους "Ανόητους".
Ίσως το πιο εύκολο πράγμα στην Ελβετία είναι να ιδρύσει κάποιος κόμμα. Χρειάζεται μόνο να είναι 18 ετών και άνω και να συγκεντρώσει από 100 έως 400 υπογραφές (ανάλογα με το καντόνι). Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις, έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για την Κάτω Βουλή.
Εκτός από τους "Ανόητους" και το κόμμα κατά του Power Point, στην Ελβετία υπάρχουν πολλά ανάλογα κόμματα. Όπως αυτό των ζώων ή των αυτοκινήτων, που ζητά την αύξηση του ορίου ταχύτητας.Οι «Αντί-Power Point» άλλωστε θα μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Οκτωβρίου.

 

Νετρίνα ταχύτερα από το φως υποστηρίζουν ότι εντόπισαν επιστημόνες του CERN


Μία σημαντική και για την ώρα ανεξήγητη ανακάλυψη που, αν επαληθευτεί, μπορεί να ταράξει συθέμελα το οικοδόμημα της μοντέρνας φυσικής δηλώνει ότι έκανε ομάδα επιστημόνων που εργάζεται στο CERN.

Μετά από τρία χρόνια μετρήσεων κατέγραψαν νετρίνα που κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός, το απόλυτο όριο ταχύτητας στο σύμπαν.

Τα νετρίνα είναι υποατομικά σωματίδια με ελάχιστη μάζα και μηδενικό φορτίο τα οποία δεν αλληλεπιδρούν σχεδόν καθόλου με άλλα σωματίδια. Κινούνται με την ταχύτητα του φωτός, δηλαδή 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, ενώ είναι επίσης δυνατόν να αλλάξουν αυθόρμητα από τον ένα τύπο στον άλλο.

Έτσι ένα νετρίνο, για παράδειγμα από τον Ήλιο μπορεί θεωρητικά να διασχίσει ολόκληρο τον πλανήτη χωρίς να προσκρούσει σε κανένα άτομο. Ωστόσο, μία τέτοια σύγκρουση δεν είναι εντελώς απίθανη και μπορεί να καταγραφεί.

Η ομάδα των επιστημόνων εξέπεμψε από το CERN μία δέσμη νετρίνων μ και μέτρησε πόσα νετρίνα τ έφτασαν στο ερευνητικό κέντρο του Γκραν Σάσο στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις τους, εντόπισαν νετρίνα που διένυσαν την απόσταση των 730 χιλιομέτρων 60 νανοδευτερόλεπτα ταχύτερα από το χρόνο που χρειάζεται το φως. Το περιθώριο λάθους είναι μονο 10 νανοδευτερόλεπτα.

Ένα από τα μέλη της ομάδας, ο Αντόνιο Ερεντιάτο, μιλώντας στο Reuters είπε ότι «έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα μας. Χρειαζόμαστε όμως και άλλους συναδέλφους να κάνουν πειράματα και να τα επιβεβαιώσουν».

Τα μέλη της ομάδας θα δημοσιεύσουν τα δεδομένα του πειράματος στο Ίντερνετ ενώ προγραμματίζουν σεμινάριο στο CERN.

Η ταχύτητα του φωτός και το γεγονός ότι τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί ταχύτερα είναι ένα από τα θεμέλια της θεωρίας της σχετικότητας του Άλμπερτ Άινσταιν η οποία εδώ και περίπου 100 χρόνια έχει επιβεβαιωθεί και μάλιστα από πολύ μεγάλη ακρίβεια από πλήθος πειραμάτων.

Αν επαληθευτούν τα πορίσματα των ερευνητών του CERN όλη η μοντέρνα φυσική θα πρέπει μάλλον να αναθεωρηθεί, πιθανότατα εκ βάθρων. Πηγή:tanea.gr

Στα 5 τρις ευρώ ανέρχεται το κρυφό χρέος της Γερμανίας, λέει η Χάντελσμπλατ

Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας είναι πολύ υψηλότερο απ’ ότι επισήμως δηλώνεται, αναφέρει η εφημερίδα Χάντελσμπλατ, παραθέτοντας υπολογισμούς από τον καθηγητή Οικονομικών του πανεπιστημίου Freiburg, Bernd Raffelhueschen.
Σταρκ
Εκτός από τα 2 τρις ευρώ δημοσίου χρέους που εμφανίζουν οι επίσημες στατιστικές, υπάρχουν υποχρεώσεις άλλων 5 τρις ευρώ εξαιτίας των ελλειμμάτων του τομέα κοινωνικής ασφάλισης και των συνταξιοδοτικών ταμείων, όπως εκτιμά ο εν λόγω καθηγητής που αναφέρει η εφημερίδα.

Δορυφόρος έξι τόνων θα πέσει στη Γη

Δορυφόρος βάρους έξι τόνων και μήκους σχεδόν 11 μέτρων κατευθύνεται προς τη Γη και αναμένεται να συντριβεί σήμερα Παρασκευή. Αυστηρή προειδοποίηση της NASA (Pics+Vid)

Ζυγίζει 6 τόνους, είναι εκτός ελέγχου και πρόκειται να επιστρέψει στην Γη σε λιγότερο από ένα μήνα. Η NASA έχει ήδη βγάλει σχετικές ανακοινώσεις ότι υπάρχουν πιθανότητες 1 στις 3.200 ότι κάποιος από τους εκτός λειτουργίας δορυφόρους να χτυπήσει κάποιον καθώς αυτός θα "βυθίζεται" πίσω στην Γη.
Ο λόγος για τον Ερευνητικό Δορυφόρο Ανώτερης Ατμόσφαιρας (UARS), ο οποίος εκτοξεύτηκε το 1991 από το διαστημικό λεωφορείο Discovery με αποστολή να μελετήσει την ατμόσφαιρα - μετρώντας π.χ. τις χημικές ουσίες που καταστρέφουν το όζον- στο πλαίσιο των προσπαθειών να γίνει κατανοητή, μεταξύ άλλων, η επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην κλιματική αλλαγή. Η αποστολή του ολοκληρώθηκε το 2005, όταν η NASA έκρινε ότι οι εργασίες που εκτελεί ο UARS μπορούν πλέον να εκτελεστούν αποτελεσματικότερα από άλλους, πιο προηγμένους δορυφόρους.


Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαστημικό σκουπίδι της NASA που αναμένεται να πλήξει τη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, θα διασπαστεί σε περίπου 100 κομμάτια, η λάμψη των οποίων θα είναι ορατή ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα στα τέσσερα θραύσματα, το μεγαλύτερο από τα οποία θα έχει βάρος περίπου 135 κιλά - κατά τη NASA πάντα- θα καταλήξουν στη Γη, σε μια έκταση χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.
"Υπάρχουν τόσες εναλλαγές στην ηλιακή δραστηριότητα, οι οποίες επηρεάζουν την ατμόσφαιρα και την έλξη πάνω στο δορυφόρο", λέει ο επικεφαλής της ομάδας της NASA που καταπιάνεται με τα διαστημικά απορρίμματα, Νίκολας Τζόνσον.
Ο ίδιος είναι καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο να πληγεί κατοικημένη περιοχή. Το πιθανότερο, εκτιμά, είναι τα θραύσματα να καταλήξουν στον ωκεανό. "Άλλωστε εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, τέτοια αντικείμενα επιστρέφουν από το Διάστημα σε διάφορα μέρη της Γης, χωρίς ποτέ κανείς να χτυπήσει και χωρίς να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία", λέει ο καθηγητής.


Ο Ερευνητικός Δορυφόρος της Ανώτερης Ατμόσφαιρας έμεινε από καύσιμα το 2005 και τώρα θα ενδέχεται να πέσει σε οποιαδήποτε από τις 6 ηπείρους. Αν και παρακολουθείται από το Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων στη Στρατιωτική Αεροπορίας στη Καλιφόρνια, η NASA παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει ούτε το πού, αλλά ούτε το πότε θα πέσει, ωστόσο υπολογίζει ότι θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα στα τέλη του μηνός με αρχές Οκτωβρίου.
Η διαστημική υπηρεσία δήλωσε πως η περιοχή συντριβής θα είναι οπουδήποτε μεταξύ των 57 μοιρών βόρειο γεωγραφικό πλάτος και 57 μοίρες νότιου γεωγραφικού πλάτους, ενώ τα απομεινάρια θα μπορούσαν να διασκορπιστούν σε μία ακτίνα 800 χιλιομέτρων. Πιο κατανοητά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πιθανό να προσγειωθεί από τη Σκωτία μέχρι κάπου στη Χιλή. Εκπρόσωπος τύπου της NASA επεσήμανε όμως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ποτέ κάποιο ατύχημα που να ‘χει προκληθεί από πτώση διαστημικών σταθμών.
Ο συγκεκριμένος είναι κατά πολύ μικρότερος από τον 135 τόνων ρώσικο δορυφόρο Mir που είχε πέσει στην στη Γη το 2001 ή τον 100 τόνων Skylab που είχε καταπέσει το 1979. Το μεγαλύτερο τμήμα του δορυφόρου αυτού θα εξαϋλωθεί κατά την διάρκεια επανεισόδου στην ατμόσφαιρα, όμως περίπου μισός τόνος μετάλλου θα εξακολουθήσει την καθοδική του πορεία προς την επιφάνεια.Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κανέλλη στη Βουλή με γάλα και ψωμί

Με μια φραντζόλα και ένα μπουκάλι γάλα εμφανίστηκε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Τόνισε ότι μια 4μελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο για να τα αγοράσει. Πώς αντέδρασε ο πρόεδρος (Vid+Pics)

Η κα Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα και λίγο πριν αρχίσει την ομιλία της έβγαλε από μια σακούλα ένα μπουκάλι γάλα και μια φραντζόλα ψωμί και τα τοποθέτησε στο έδρανο. "Αυτή η φραντζόλα έχει 0,60 ευρώ και το γάλα 2 ευρώ. Μία τετραμελής οικογένεια θέλει 73 ευρώ τον μήνα, 950 τον χρόνο μόνο για γάλα και ψωμί. Εκεί μας φτάσατε. Θα κρεμαστείτε σε ιστορικό και πολιτικό πάσσαλο" είπε η βουλευτής.

"Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ δεν επιτρέπεται αυτό που κάνετε. Τι θέλετε να φέρω και εγώ τα κοτόπουλα ;", παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης.
Ωστόσο, η βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε απτόητη. "Δεν θα με κατηγορήσετε για λαϊκισμό. Έχετε φάει στη μάπα τον Μάνο (σσ ο πρώην υπουργός Σ. Μάνος τα είχε χρησιμοποιήσει σε ομιλία του) με τα τουβλάκια λέγκο" απάντησε.


Πρόσθεσε, ότι πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και κατέθεσε (!) το ψωμί και το γάλα στα πρακτικά.
Μάλιστα, όταν τελείωσε την ομιλία της και πριν κατέβει από το βήμα, ζήτησε να διανεμηθεί το ψωμί στους βουλευτές, λέγοντας σκωπτικά, "να το διανείμετε να μην πάει χαμένο. Στις εποχές που ζούμε καλά είναι και τα ψίχουλα".Πηγή:news247.gr

Το νευρικό γέλιο του Μπακαγιόκο

Ένα μικρό λάθος του διερμηνέα έκανε τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, Μπακαγιόκο, να ξεσπάσει σε νευρικό γέλιο την ώρα που έδινε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι.Απολαύστε το βίντεο, αξίζει.....

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Της απαγόρευσαν να υποβάλλει πλέον μηνύσεις γιατί τους "έσπασε" τα νεύρα


Πόσο να αντέξει κανείς. Είχε πάθει μανία στο να υποβάλλει μηνύσεις και πλέον οι δικαστές βαρέθηκαν να την βλέπουν οπότε πήραν δραστικά μέτρα...
Πήγαινε κυρία μου στην ευχή του Θεού κι άφησέ μας επιτέλους ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας...
Αυτή ήταν τελικά η απάντηση της αυστραλιανής Δικαιοσύνης σε μια δικομανή κυρία που τα τελευταία 7 χρόνια είχε υποβάλει μηνύσεις κατά πολιτών, εταιρειών, αστυνομικών, βουλευτών, δικηγόρων και δικαστών, κατηγορώντας τους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για ψυχολογικό βιασμό και σαδισμό!
Πρόκειται για την Stansislawa Bahonko, που την τελευταία επταετία έχει καταφύγει 26 φορές σε δικαστήρια της Βικτόριας, 15 φορές στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και 16 φορές στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Στη τελευταία της προσφυγή, ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να λάβει ασφαλιστικά μέτρα κατά ενός άνδρα τον οποίο και κατονόμασε ως Ανώνυμο Άγνωστο!
Για πρώτη φορά, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη το 2004 κατά του συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, κατηγορώντας τους ότι δεν δέχθηκαν την παραίτησή της.
Μετά από όλα αυτά, την περασμένη βδομάδα ο δικαστής αποφάσισε ότι στο μέλλον δεν θα γίνονται αποδεκτές από τη Δικαιοσύνη οι προσφυγές της Bahonko.Πηγή:pathfinder.gr

Νέα πρόκληση της εκκλησίας:Παπάς εναντίον κουμπάρου επειδή τα λεφτά ήταν... λίγα!

Ιερέας στη Λαμία έκανε άνω-κάτω μια βάφτιση επειδή ο νονός τόλμησε να του δώσει μόνο 130 ευρώ. Μα για τι τον πέρασε; Για ψιλικατζή;

Συνέβη στη Λαμία την Κυριακή, 18/9. Σύμφωνα με το LamiaReport, στη συγκεκριμένη εκκλησία έλαβαν χώρα γάμος και βαφτίσια την ίδια μέρα, ενώ όταν ο νονός πλησίασε τον ιερέα μετά το γάμο δίνοντάς του 100 ευρώ ενόψει της βάφτισης, ξεκίνησε μια λεκτική μάχη.
Ο παπάς θεώρησε ότι τα 100 ευρώ είναι λίγα (άραγε ήταν υποχρεωμένος ο νονός να του τα δώσει;) και όταν ο νονός πρόσθεσε άλλα 30, ο ιερωμένος εξερράγη.
Οι παρευρισκόμενοι τον άκουσαν να φωνάζει "τι μας περάσατε και μας δίνετε τόσα;", ενώ η οργή του τον οδήγησε να κλείσει την εκκλησία άρον-άρον μετά τη βάφτιση, μην αφήνοντας τους κουμπάρους να πάρουν έστω τις λαμπάδες μέσα από το ναό.
Δεν ξέρω γιατί τέτοιοι άνθρωποι συνεχίζουν να υπάρχουν σ'αυτό το χώρο.Νομίζω ότι πληρώνονται από έμας για να τελούν τα μυστήρια, καθώς αυτή είναι η δουλειά τους. Και μάλιστα δεν φορολογούνται κιόλας.Η κάθε οικογένεια βλέπει αργά-αργά τις τσέπες της να αδειάζουν και αντί ο κλήρος να συμπάσχει μαζί τους και να τους βοηθάει, φέρεται λες και βρίσκεται σ'άλλη διάσταση, σ' άλλο κόσμο. Νόμιζω ότι πρέπει να άρχίσουμε να σοβαρευόμαστε στην χώρα , έστω και τώρα και η εκκλησία είναι μια καλή αρχή .....


Πηγή:cosmo.gr

Αποζημίωση για τα "γαλλικά"

Δικαιώθηκε εργαζόμενος σε ελληνική καπνοβιομηχανία που όχι μόνο τα "άκουσε" αλλά έχασε και τη δουλειά του. Έλαβε αποζημίωση 9.105 ευρώ, ενώ πρέπει να επαναπροσληφθεί
Αρκετοί είναι αυτοί που θα δεχτούν την απόλυση και τα "γαλλικά" από τους εργοδότες τους, αποχωρώντας απλά από τη θέση τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο εργαζόμενος σε ελληνική καπνοβιομηχανία δεν το άφησε έτσι και κέρδισε όχι μόνο αποζημίωση 9.105 ευρώ αλλά και την επαναπρόσληψή του λόγω "αδικαιολόγητης ιδιοτροπίας" της εργοδότριάς του.
O εργαζόμενος, που προσελήφθη ως οδηγός - υπάλληλος γενικών καθηκόντων ήταν αρχικά προσωπικός οδηγός του βασικού μετόχου της καπνοβιομηχανίας, αλλά μετά το θάνατό του έγινε προσωπικός οδηγός της συζύγου του εκλιπόντος, η οποία επίσης είχε μετοχές της εταιρίας.
Κάποια στιγμή, η νέα του εργοδότρια τον έστειλε στην τράπεζα για να παραλάβει ένα φάκελο, ενώ του είπε ότι ένας δεύτερος θα σταλεί υπηρεσιακά.
Λίγο αργότερα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη γυναίκα, η οποία όχι μόνο τον αποκάλεσε ηλίθιο και βλάκα επειδή δεν παρέλαβε και τους δύο φακέλους, αλλά τον ενημέρωσε ότι πλέον δεν εργάζεται για την εταιρία.
Μετά την απόλυσή του, ο οδηγός δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά κινήθηκε δικαστικά εναντίον της και τελικά δικαιώθηκε.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αν και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διατυπώσεις, η απόλυση έγινε από "αδικαιολόγητη ιδιοτροπία" και για αυτό κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.
Στον οδηγό επιδικάστηκε το ποσό των 7.805 ευρώ για μισθούς υπερημερίας συν τους νόμιμους τόκους, όπως και το ποσό των 1.300 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.
Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυση, υπό τις συνθήκες που έγινε, αποτελεί προσβολή της προσωπικότητάς του εργαζομένου, γι' αυτό και πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα επαναπρόσληψής του, στην ίδια ακριβώς θέση με πριν.
Σε περίπτωση που δεν επαναπροσληφθεί, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας θα υποχρεωθεί να του καταβάλλει μηνιαίως χρηματική ποινή 500 ευρώ, ενώ θα του επιβληθεί φυλάκιση δέκα ημερών για κάθε μήνα που θα αρνείται την επαναπρόσληψή του.Πηγή:news247.gr

'Ηρθε, είδε και έγραψε πώς είναι να είσαι Έλληνας

Οι Έλληνες είναι μορφωμένοι, αλλά χωρίς δουλειά. Δουλεύουν τις περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους. Τα διεθνή ΜΜΕ ωστόσο εμμένουν στις ελάχιστες προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση χρέους. Η επίσκεψη της Σουηδέζας Κάισα Έκις Έκμαν στη χώρα μας ήταν αρκετή για να σχηματίσει διαφορετική γνώμη (Pic)
Η Κάισα Έκις Έκμαν ήρθε το καλοκαίρι στην Ελλάδα και μόλις επέστρεψε στη Σουηδία, δεν έχασε χρόνο. Έκατσε κι έγραψε σε ένα άρθρο όλη την εμπειρία της, από μια Ελλάδα που περνάει τις πιο δύσκολες μεταπολεμικές στιγμές της. Το κείμενό της, δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου, στην εφημερίδα Dagens Nyheter και τις τελευταίες μέρες, άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στο ελληνικό διαδίκτυο.
Ελληνικά blogs, όπως το loutrakiblogspot.com αναδημοσίευσαν το άρθρο, το οποίο απέκτησε μια τεράστια δυναμική και αναγνώριση μέσα στα social media, αφού πρόκειται για μία από τις πιο "καθαρές" σκέψεις που έχουν γραφτεί για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και μία γραπτή στήριξη προς τους Έλληνες, από μια δημοσιογράφο, που απλώς ήλθε, είδε και έγραψε...

 
Και ιδού η γνώμη της για τις δραματικές εξελίξεις στο οικονομικό τοπίο της χώρας μας, αλλά και μερικές αλήθειες που κάποιοι... δυσκολεύονται να παρουσιάσουν.
"Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή", αναρωτιέται η συντάκτρια.
Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο.
Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
Δεν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.
Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι "οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40".
Στο άρθρο "Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα" της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα".
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;
Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε!
Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61,4.
Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης. Όμως έχουν μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο.
Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος, ενώ το κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Και το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.
Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ρούχο. Κάθε χώρα φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη. Για παράδειγμα, μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της.
Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες έπρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Μόνο που τα μέτρα των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες – όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε.
Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο δυναστείες – τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα. Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων.
Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε σκοτεινά συμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα πολλοί μεσάζοντες.
Ενα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της. Ταυτόχρονα οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο. Ένας ασθενής πρέπει να πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις σχολικές εξετάσεις. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το 2008. Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται από τον τουρισμό, επλήγη ακόμα πιο σκληρά.
Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση. Όμως μετά την εισαγωγή του ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η Ελλάδα περιορίζεται από το κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει. Κι έτσι το κουστούμι καταστρέφεται – μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.
Αυτό ονομάζεται "εσωτερική υποτίμηση" και σημαίνει απλά ότι αντί να υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού.
Κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί γραφειοκράτες έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο. Οι μισθοί θα συμπιεστούν και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν. Παραλίες, αεροδρόμια, εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα ξεπουληθούν. Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία.
Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων που ανήκουν στη "γενιά των 700 ευρώ". Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη "γενιά των 500 ευρώ". Είναι στην ηλικία μου – 30 χρονών και πάνω – όχι τόσο νέοι τελικά, όπως νιώθουν πιο νέοι απ’ ότι είναι καθώς ακόμα αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον. Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων.
Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει. Η κατάσταση αυτή δεν είναι εντελώς άγνωστη· το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.
Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση. Όταν βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως υποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες. Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία. Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου. Μία από αυτές είναι ο "Ισημερινός", που Σημαίνει Εκουαδόρ.
Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Εκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους. Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό – παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.
Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ’ αυτήν. Αντί να γίνουν επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου. Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική. Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα της Ευρώπης. Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;".Πηγή:news247.gr

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 31 Οκτωβρίου γινόμαστε 7 δισεκατομμύρια

core.slideshow img

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις του ΟΗΕ την ημερομηνία αυτή θα γεννηθεί το βρέφος που θα είναι το νούμερο 7.000.000.000 κάτοικος του πλανήτη μας.
Επιστήμονες αναλύουν στους Financial Times πόσους ανθρώπους μπορεί να σηκώσει η γη και εαν ετοιμάζεται να ''σκάσει'' στις ημέρες μας η δημογραφική βόμβα.
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο!''Η δημογραφική "βόμβα" των 7 δισεκατομμυρίων''
Στις 31 Οκτωβρίου θα γεννηθεί ο επτακοσιοστός δισεκατομμυριοστός κάτοικος του πλανήτη, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Φυσικά, οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο ακριβείς ώστε να μπορούν να προβλέψουν την γέννηση του ανθρώπου Νο 7 δισ. με προσέγγιση ημέρας -ούτε καν με προσέγγιση έτους- όμως η συμβολική χρονολογία που έχει δοθεί, προκαλεί μεγάλη αναθέρμανση στην συζήτηση για τον «υπερπληθυσμό» στην γη. Μια συζήτηση που έρχεται και φεύγει από το προσκήνιο κάθε τόσο μετά το 1798, που ο Thomas Malthus εξέδωσε την Εργασία επί της Αρχής του Πληθυσμού (Essay on the Principle of Population).
Σήμερα, η επικείμενη έλευση του βρέφους Νο 7.000.000.000 έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη έξαρση στις δημόσιες συζητήσεις διεθνώς για το θέμα, μετά τις δεκαετίες του '60 και του '70 (όταν ο πληθυσμός του πλανήτη ήταν ο μισός από σήμερα) που εφευρέθηκε ο όρος «δημογραφική βόμβα.»
Οι τόνοι που επικρατούν σήμερα είναι σε γενικές γραμμές λιγότερο δραματικοί και αποκαλυπτικοί απ'όσο ήταν 40 χρόνια πριν. Όμως, η κεντρική ανησυχία εξακολουθεί να επικεντρώνεται γύρω από το πόσους ανθρώπους έχει την δυνατότητα να «κουβαλήσει» η Γη.
Ποιος είναι ο αριθμός που καθορίζει το πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν άνετα στον πλανήτη; Πώς μπορεί να τραφεί ένας πληθυσμός που αναπτύσσεται κατά 76 εκατομμύρια τον χρόνο και θα ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια το 2050; Μήπως πράγματι το ανθρώπινο βάρος στην γη θα προκαλέσει εντέλει καταστροφή και ανεπανορθωτη περιβαλλοντική ζημιά;
Δυστυχώς, οι επιστήμονες εξακολουθούν να απέχουν πολύ από το να συμφωνήσουν σε κάποιες απαντήσεις. «Οι εκτιμήσεις για το πόσους ανθρώπους αντέχει ο πλανήτης κυμαίνονται από το ένα δισεκατομμύριο στο ένα τρισεκατομμύριο,» αναφέρει ο κ. Joel Cohen, επικεφαλής του Laboratory of Populations στο Rockefeller University της Νέας Υόρκη. «Αυτοί οι αριθμοί είναι στην ουσία πολιτικοί αριθμοί και όχι επιστημονικοί, σχεδιασμένοι για να στηρίξουν συγκεκριμένες απόψεις.»
Ωστόσο, ο Sir John Sulston στο University of Manchester, που ηγείται έρευνας για τον παγκόσμιο πληθυσμό στην Royal Society της Βρετανίας, σημειώνει ότι ο στόχος δεν θα πρέπει να είναι να συνωστιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη. «Θα πρέπει να δούμε το πώς θα μπορέσει η ανθρωπότητα να ακμάσει... Θέλουμε να έχουμε στόχο υψηλή ποιότητα ζωής, όχι να υπάρχουμε απλώς.»
Βεβαίως, δεν θεωρούν όλοι πρόβλημα τον υπερπληθυσμό. Οι «αισιόδοξοι» απαντούν στους «απαισιόδοξους» ότι η ανάπτυξη του πληθυσμού έχει την δυνατότητα να φέρει ευμάρεια χωρίς περιβαλλοντικές θυσίες.
Αν δεν έρθει ο κατακλυσμός, ο αριθμός των ανθρώπων επί γης θα ξεπεράσει τους 8 δισεκατομμύρια μέσα σε περίπου 15 χρόνια. Και «αισιόδοξοι» και «απαισιόδοξοι» θα συνεχίζουν και τότε να συζητούν κατά πόσον υπάρχει υπερπληθυσμός στον πλανήτη ή όχι...Πηγή:pathfinder.gr

Τα πιο "σατανικά" χαμόγελα της μεγάλης οθόνης

 
Η έκφραση το "χαμόγελο του Joker" είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας. Αναφέρεται δε στην ανατριχιαστική χαμογελαστή έκφραση του πιο κακού χαρακτήρα των κόμικς και του κινηματογράφου, και ορκισμένου εχθρού του Batman, του Joker! Αν λάβεις υπόψη σου πως ο Joker "σημαδεύτηκε" με το χαμόγελο αυτό όταν έπεσε σε τοξικά χημικά, και πως ουσιαστικά πρόκειται για ουλές που χαράκτηκαν στο πρόσωπό του, τότε το χαμόγελο αυτό γίνεται ακόμια πιο "φονικό!"
Δεν υπάρχει όμως μόνο ο Joker. Ένα μνημειώδες χαμόγελο μπορεί να μετατρέψει και τον πιο συνηθισμένο κακό χαρακτήρα σε πραγματικά "σατανική" μορφή της pop culture.
Ας δούμε λοιπόν τα πιο διαβολικά χαμόγελα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην κινηματογραφική οθόνη.
Φυσικά από τη λίστα με τα διαβολικά χαμόγελα δεν θα μπορούσε να λείπει...ο ίδιος ο Διάβολος!
Και μάλιστα ο Διάβολος που τον ερμηνεύει ο Al Pacino! Θανατηφόρος συνδυασμός...

 
John Milton λοιπόν από την ταινία ο "Δικηγόρος του Διαβόλου", ή αλλιώς ο Άρχοντας της Κόλασης, ο οποίος θέλει να κυριαρχήσει και στη Γη, διευθύνωντας (τι άλλο) έναν δικηγορικό κολοσσό!

 
Το λέει και το όνομά του, είναι ο Dr. Evil (κακός), και παρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί στην κωμωδία "Austin Powers: International Man of Mystery" διαθέτει ένα από τα πιο τρομαχτικά χαμόγελα της μεγάλης οθόνης.

 
Ο Mike Myers υποδύθηκε με επιτυχία τον εξωφρενικά γκαφατζή πράκτορα Austin Powers αλλά και τον αιώνιο εχθρό του, Dr. Evil.

Και όμως, ο Robert De Niro μπορεί να γίνει αρκετά τρομαχτικός. Το απέδειξε πανηγυρικά στο remake της κλασικής ταινίας "Το ακρωτήρι του φόβου", και συναγωνίστηκε τον αξεπέραστο Robert Mitchum, που υποδύθηκε τον κακό στην αρχική ταινία.


Στη σκηνή δε, που βρίσκεται στο σχολείο και επιχειρεί να αποπλανήσει την έφηβη κόρη του ανθρώπου που τον έστειλε στη φυλακή, μας "χαρίζει" ένα από τα πιο αξέχαστα χαμόγελα.

 
Ο Michael Madsen είναι γνωστός για τους ρόλους των κακών που έχει υποδυθεί κατά καιρούς.
Ένας από αυτούς είναι και ο Mr. Blonde στο αριστούργημα του Quentin Tarantino, "Reservoir Dogs".

 
Ο Madsen χρησιμοποίησε την σκοτεινή αυθόρμητη γοητεία που διαθέται ώστε να συγκαλύψει, την αληθινή φύση του ήρωά του.
Μη σας ξεγελάει λοιπόν ο χαμογελαστός τύπος που χορεύει χαρωπά.
Μπορεί άνετα να σου κόψει το αυτί!

 
Ανατριχιαστικό χαμόγελο είχε και ο Gene Hackman, όταν υποδύθηκε τον υπέρ-κακό, Lex Luthor, τον πιο επικίνδυνο εχθρό του Superman.

 
Ο Luthor μπορεί να χαμογελάει με ευχαρίστηση ερμηνεύοντας μια σονάτα στο πιάνο, την ώρα που σχεδιάζει να εξολοθρεύσει τον μισό πληθυσμό της Γης!

Από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές τρόμου είναι ο Freddy Krueger, ο "Εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες."

 
Τον Freddy, υποδύθηκε ο Robert Englund, και έμεινε στην ιστορία σαν ένας από τους πιο cult serial killers.
Το χαιρέκακο χαμόγελό του, λίγο πριν κομματιάσει τα θύματά του, ευθύνεται για πολλούς πραγματικούς εφιάλτες.

 
"Έφαγα το συκώτι του με φάβα." Ατάκα που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία και προέρχεται φυσικά από τον πιο αιμοσταγή καννίβαλο,  το Hannibal Lecter της "Σιωπής των Αμνών."


Ο Anthony Hopkins κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο καλύτερο ίσως θρίλερ των '90s.
Με το μυστηριώδες χαμόγελό του και τις "φονικές" ατάκες του, ο Lecter βασάνιζε την Jodie Foster, ενώ μας ανάγκασε για πολλές νύχτες να κοιμηθούμε με το φως αναμμένο!

 
Στον πιο πετυχημένο ρόλο της καριέρας του, ο Anthony Perkins, έδωσε σάρκα και οστά στον διαβόητο ήρωα Norman Bates του μετρ τρόμου, Alfred Hitchcock.

 
Όλα αυτά (που αλλού) στην ταινία "Ψυχώ!"
Στο τέλος της ταινίας, ο serial killer, Bates χαμογελάει με τέτοιο τρόπο που στέλνει ρίγη στην σπονδυλική μας στήλη!

 
Το μίνι αυτό αφιέρωμα θα τελειώσει όπως ακριβώς άρχισε, δηλαδή με τον Joker και τον άνθρωπο που τον υποδύθηκε τόσο πετυχημένα, που έγινε ένα με τον ρόλο του και που θα μπορούσαμε να γεμίσουμε αυτό το άρθρο με δικούς του ρόλους και μονο!
Ο λόγος φυσικά για το πιο δαιμόνιο χαμόγελο του Hollywood, που έλαμψε σε ταινίες όπως η "Λάμψη", "Στη φωλιά του Κούκου", "οι μάγισσες του Ιστγουίκ" και όπως είπαμε, στο "Batman."
Jack Nicholson λοιπόν! Κερδίζει επάξια τον τίτλο της πιο ανατριχιαστικής φυσιογνωμίας της μεγάλης οθόνης, που όμως δεν χορταίνεις να βλέπεις.
Ο ρόλος του Joker απλά ήταν κομμένος και ραμμένος για τον Jack...





 
Πηγή:cosmo.gr

Ανοίγουν στόματα για το "φουσκωμένο" έλλειμμα

Πώς ο πρόεδρος της Αρχής αγνοούσε τα μέλη του ΔΣ και με το "έτσι θέλω" ενέταξε τις ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος. Πιθανό να κληθεί από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που λειτουργούσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ενώ πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος.
Σε έγγραφο που φέρει την υπογραφή του και κατατέθηκε τη, Δευτέρα, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Κ. Σκορδάς, μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, καταγγέλλει την ένταξη των 151 φορέων του στενού και ευρύτερου Δημοσίου στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος, με μόνη πρωτοβουλια αυτήν του προέδρου, Α. Γεωργίου.
Άρχισαν οι καταθέσεις
Μετά τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος προσήλθε τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, την Τρίτη, στις 4 το απόγευμα, θα προσέλθουν και τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το ΔΣ της ελληνικής στατιστικής αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Σχετικό αίτημα που διατύπωσαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε δεκτό από την πρόεδρο της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου οι βουλευτές να διαμορφώσουν άποψη οι βουλευτές για τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ανεξάρτητης αρχής που οδήγησαν στην αποπομπή των μελών του ΔΣ, οι οποίοι απάντησαν με καταγγελίες κατά του προέδρου ότι ακολουθούσε τις οδηγίες της Eurostat.
Η κα Παπανδρέου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί στην Επιτροπή και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εφόσον, όπως είπε, κατατεθεί σχετικό γραπτό αίτημα από τα δύο πέμπτα των βουλευτών όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.
Την πρόταση έκαναν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη και Κώστα Γείτονα που έκαναν λόγο για προσπάθεια πρόωρης εξεταστικής επιτροπής.
Καταγγέλλουν πλήρη παράκαμψη του ΔΣ από τον πρόεδρο
Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", μέχρι χθες, είχε ζητηθεί από τα έξι μέλη γραπτό υπόμνημα, με τις απόψεις τους για τη λειτουργία της Αρχής και τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου.
Στο αίτημα ανταποκρίθηκαν τα τρία από τα έξι μέλη του ΔΣ της Αρχής, μεταξύ των οποίων ο κ. Σκορδάς και η κα Γεωργαντά, που πρώτη έκανε λόγο για τεχνητό "φούσκωμα" του ελληνικού ελλείμματος του 2009 και έχει ήδη θέσει εαυτόν στη διάθεση της Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται, ότι η κα Γεωργαντά είχε δηλώσει, πως σκοπίμως το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε στο 15,4% του ΑΕΠ από τη Eurostat, "ώστε να φανεί μεγαλύτερο από το 14% της Ιρλανδίας και να ληφθούν στην Ελλάδα δυσβάσταχτα μέτρα".
"Όλες οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τη Eurostat και έρχονται στην Ελληνική Στατιστική Αρχή μόνο για να σφραγιστούν και μάλιστα εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών", είχε μάλιστα σημειώσει η ίδια.
Στις καταγγελίες του, ο κ. Σκορδάς αναφέρει ότι η "δυστοκία" μεταξύ των μελών της ΕΛΣΤΑΤ φάνηκε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010, με την αναβολή της δεύτερης προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΔΣ, ενώ αποκαλυπτικό είναι το απόσπασμα του υπομνήματος του κ. Σκορδά, που αναφέρεται στην τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής, στις 8 Οκτωβρίου 2010.
Το επίμαχο υπόμνημα
Το απόσπασμα που κατέθεσε ο κ. Σκορδάς όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα, έχει ως εξής:
"Κατά την εν λόγω συνεδρίαση το θέμα που κυριάρχησε ήταν το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Αρχής ενημέρωσε τότε τα Μέλη της Αρχής ότι στον υπολογισμό του προς αναθεώρηση ελλείμματος του έτους 2009 θα εντάσσονταν στοιχεία από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) και από άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση ως προς την αιτιολογία αυτής της μεταβολής και ως προς την συνεπαγόμενη μεταβολή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ελλείμματος, δεδομένου ότι μέχρι τότε, ουδέποτε υπολογίζονταν τέτοια στοιχεία στη διαμόρφωση του ελλείμματος.
Σημειωτέον ότι, σε καμία χώρα της Ευρωζώνης (πλην Νορβηγίας) δεν χρησιμοποιείται τέτοια μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος, παρ' ότι ο σχετικός Κανονισμός ESA -95 δεν την αποκλείει.
Εξάλλου, ακόμη και εάν προέκρινε η Αρχή τη χρησιμοποίηση αυτής της ιδιαίτερα αυστηρής μεθοδολογίας, θα απαιτείτο οπωσδήποτε και πάλι να έχουν προηγηθεί στατιστικές μελέτες επί των εν λόγω επιχειρήσεων και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίες είναι χρονοβόρες και οι οποίες δεν είχαν μέχρι τότε διεξαχθεί. Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος της Αρχής ανακοίνωσε την ένταξη και αυτών των επιχειρήσεων και φορέων στον υπολογισμό του αναθεωρημένου ελλείμματος έτους 2009, μη ζητώντας καν την έκδοση απόφασης της Αρχής επ' αυτού, λόγω της έντονης διαφωνίας των Μελών της για αυτήν του την πρωτοβουλία.
Εν τέλει το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009 περιέλαβε και αυτά τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αρχής και χωρίς την έκδοση σχετικής απόφασης του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής, όπως απαιτούσε ο Νόμος. Το αναθεωρημένο κατά τον τρόπο αυτό έλλειμμα του έτους 2009 διαβιβάσθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής στην Eurostat, η οποία και εν συνεχεία προέβη στην υιοθέτηση και ανακοίνωσή του.
Η ενέργεια αυτή, η πλήρης παράκαμψη του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής από τον Πρόεδρό της, η άρνηση παροχής οποιασδήποτε αιτιολογίας και η άρνηση έκδοσης νόμιμης απόφασης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Μελών της Αρχής και επέφερε πλέον διχόνοια, με συνέπεια τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ Προέδρου και λοιπών Μελών της Αρχής. Μετά την 08.10.2010 ο Πρόεδρος της Αρχής ουδέποτε μέχρι και σήμερα συγκάλεσε εκ νέου το συλλογικό όργανο διοίκησής της, για οποιοδήποτε θέμα και παρά τις αντίθετες ρητές διατάξεις του Νόμου".
Τα εν οίκω... εν δήμω
Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, το φως της δημοσιότητας είδε ένα email του προέδρου προς τον επικαφαλής του ΔΝΤ, Πολ Τόσμεν, με το οποίο τον ενημερώνει για την "ιδιαίτερα ανάρμοστη κατάσταση με κάποια από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ" και κατά συνέπεια την ανάγκη αλλαγής του καταστατικού νόμου, υπό τον οποίον ιδρύθηκε το συλλογικό όργανο, φυσικά χωρίς να είναι εν γνώσει τα υπόλοιπα μέλη του.
Η ηλεκτρονική μάλιστα αλληλογραφία του κ. Γεωργίου, "έδειξε" ενημέρωση για τα "εν οίκω" της Αρχής, κυρίως προς τον Πολ Τόμσεν και δευτερευόντως προς το νομικό εμπειρογνώμονα και μόνιμο αντιπρόσωπο της Eurostat, με παραχωρημένο γραφείο στην ΕΛΣΤΑΤ, για περίπου δέκα μήνες, από τον Μάιο του '10 μέχρι τον Ιανουάριο του '11, Σουηδό Snorrason.
Μέλη του ΔΣ της Αρχής καταγγέλλουν, ότι παρά το γεγονός ότι διορίστηκαν από τη Βουλή, όλες οι προσπάθειες του επικεφαλής της ήταν να παραγκωνιστούν και να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες επεξεργασίας των στοιχείων του ελλείμματος.
Η σιωπή του προς απάντησή τους
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Αρχής, δεν πήρε θέση αλλά προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
Αφού εκδόθηκε άρση του απορρήτου της επικοινωνίας του αντιπροέδρου της Αρχής, Νίκου Λογοθέτη, διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν οι ip διευθύνσεις, από τις οποίες είχε γίνει παράνομη είσοδος στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του προέδρου.
Οι διευθύνσεις αντιστοιχούσαν σε τρία διαφορετικά σημεία, στην Καβάλα, όπου βρίσκεται σπίτι του Ν. Λογοθέτη, στο σπίτι του στις Αχαρνές Αττικής και σε μια εταιρεία στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου ο αντιπρόεδρος της Αρχής εργαζόταν.
Υπενθυμίζεται τέλος, πως μεταξύ του προέδρου και του αντιπροέδρου της Αρχής, Ν. Λογοθέτη, έχει ξεσπάει "πόλεμος", με αφορμή τις καταγγελίες του δεύτερου, για "υποταγή" του κ. Γεωργίου στις διαταγές της Eurostat, που ήθελε να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα στοιχεία, που θα το "φούσκωναν" και θα ενσωματώνονταν χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

9 ηλίθιες ιδέες που έκαναν κάποιους πολύ πλούσιους


9 ηλίθιες ιδέες που έκαναν κάποιους πολύ πλούσιους

1. Million Dollar Homepage
1.000.000 pixels, 1 δολάριο χρέωση ανά pixel – Είναι ίσως η πιο ηλίθια ιδέα για online επιχείρηση που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Και όμως, ο 21χρονος Alex Tew, είναι τώρα εκατομμυριούχος.
2. SantaMail
Εντάξει, τώρα μιλάμε για μια λαμπρή ιδέα. Πάρε μια ταχυδρομική διεύθυνση στον Βόρειο Πόλο, προσποιήσου ότι είσαι ο Άγιος Βασίλης και χρέωσε τους γονείς 10 ευρώ για κάθε γράμμα που στέλνεις στα παιδιά τους. Λοιπόν, ο Byron Reese έστειλε πάνω από 200.000 γράμματα από την έναρξη της επιχείρησης του το 2001. Κάτι που τον έκανε μερικά εκατομμύρια πλουσιότερο.
3. Doggles
Κατασκεύασε γυαλιά για σκύλους και πούλησε τα online. Αυτό και αν είναι χαζή ιδέα για επιχείρηση. Πως στο καλό κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι και να ανοίξουν μαγαζιά σε όλο τον κόσμο με αυτή την ιδέα;
4. LaserMonks
Το LaserMonks.com είναι μια κερδοσκοπική θυγατρική της Cistercian Abbey of Our Lady of Spring Bank, ένα μοναστήρι 8 ατόμων στους λόφους του Monroe County, 145 χλμ. βορειοδυτικά του Μάντισον. Ναι, πραγματικοί μοναχοί ξαναγεμίζουν τα μελάνια του εκτυπωτή σου. Αλληλούια. Οι πωλήσεις τους το 2005 ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια! Δόξα στον Κύριο.
5. Antenaballs
Δεν θα μπορούσες να πουλήσεις μπαλάκια για κεραίες online. Δεν υπάρχει περίπτωση. Και σίγουρα δεν θα γινόσουν πλούσιος. Και όμως, αυτό ακριβώς είναι που έκανε ο Jason Wall και τώρα είναι εκατομμυριούχος.
6. FitDeck
Φτιάξε μια τράπουλα με καθημερινές ασκήσεις και πούλα το online για 18,95 δολάρια. Μου ακούγεται σαν μια καταστροφική ιδέα. Αλλά ο πρώην καταδρομέας και νυν εκπαιδευτής Phil Black, δήλωσε πέρυσι πωλήσεις 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Σίγουρα παραπάνω από ότι τον πλήρωνε ο στρατός.
7. Designer Diaper Bags
Η Christie Rein είχε βαρεθεί να κουβαλάει συνεχώς μαζί της πάνες σε σακούλες. Η 34χρονη μητέρα τριών παιδιών, έβρισκε συνεχώς τον εαυτό της να φτιάχνει σακούλες με πάνες για να χωράνε στην τσάντα της. Η Christie ήθελε κάτι που να ήταν συμπαγής, κομψή και μοντέρνα. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2004, κάθισε με τον σύζυγο της Marcus και σχεδίασαν μια τσάντα ειδικά σχεδιασμένη για πάνες. Με πωλήσεις πάνω από 250.000 δολάρια το 2005, η εταιρεία της Christie (Diapees & Wippes) έχει τσάντες σε 22 διαφορετικά στυλ, διαθέσιμες online και σε 120 καταστήματα σε όλο τον κόσμο για 14,99 δολάρια.
8. PickyDomains
Προσέλαβε ένα άλλο άτομο να σκεφτεί ένα πετυχημένο όνομα για site, αντί για εσένα; Δεν υπήρχε περίπτωση ο κόσμος να πλήρωνε για αυτό. Στην πραγματικότητα, το να βρίσκεις domains για άλλους αποδείχθηκε μια αρκετά ακμάζουσα επιχείρηση. Το PickyDomains, έχει σήμερα μια λίστα αναμονής από άτομα που θέλουν να πληρώσουν για να τους βρει ένα "πιασάρικο" και αξέχαστο όνομα για site.
9. Lucky Wishbone Co.
Ψεύτικα τυχερά κόκαλα. Αυτή η ηλίθια ιδέα είναι σχεδιασμένη να βουλιάξει. Ποιος στον κόσμο έχει ανάγκη από ψεύτικα τυχερά κόκαλα; Πολλοί από ότι φαίνεται. Με παραγωγή 30.000 κομματιών καθημερινά (1.5 ευρώ τιμή λιανικής του κάθε κομματιού) ο Ken Ahroni, ιδρυτής της εταιρείας, είχε το 2006 πωλήσεις που έφθασαν το 1.000.000 δολάρια.

Πηγή: dailyarticle.gr

"Διάλυση όλης της Ευρωζώνης σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας"

Νέα τρομολαγνικά σενάρια σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναλύονται από τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία αναφέρει πως το "χειρότερο σενάριο" σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, θα ήταν η ολοκληρωτική διάλυση όλης της Ευρωζώνης!


Στο δημοσίευμα, "επιστρατεύεται" μια ομάδα οικονομολόγων με επικεφαλής τον Ντιρκ Χέιλμαν, ώστε να αποτυπωθούν οι συνέπειες από μιας ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή.
Το σενάριο τοποθετείται λίγους μήνες μετά, το Φεβρουάριο του 2012, ενώ "προβλέπει" την ένταση της κρίσης χρέους και την εξάντληση των ορίων μας.
Επίσης κάνει λόγο για μια εξέγερση των πολιτών με την κυβέρνησηΠαπανδρέου να χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Ακολουθούν εκλογές, σύμφωνα πάντα με το σενάριο της γερμανικής εφημερίδας, στις οποίες νικητής εκλογών αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς, που τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς ανακοινώνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επαναφορά της δραχμής.
Η ισοτιμία ευρώ και νέας δραχμής καθορίζεται αρχικά στο 1 προς 1.
Οι καταθέσεις μετατρέπονται στο νέο νόμισμα και η Ελλάδαπροτείνει ανταλλαγή κρατικών τίτλων στο νέο νόμισμα στο 80% της αξίας τους.
Οι τράπεζες παραμένουν κλειστές για τρεις μέρες.
Παράλληλα, εξαγγέλλονται έλεγχοι συναλλάγματος και απαγορεύεται η εκροή ευρώ στο εξωτερικό.
Τα χρηματιστήρια σε Γαλλία και Γερμανία καταρρέουν, ενώ το κυπριακό τραπεζικό σύστημα διαλύεται.
Μετά από τρεις μέρες, οι ελληνικές τράπεζες δίνουν ευρώ με μια σφραγίδα που αναγράφει "νέα δραχμή".
Εισάγεται περιορισμός στα ΑΤΜ, που ορίζεται στα 50 ευρώ ανά λογαριασμό.
Έξω από τράπεζες και κρατικές υπηρεσίες της χώρας, τοποθετούνται αστυνομικές δυνάμεις.
Πανικός όμως προκαλείται και στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία, οι καταθέτες σπεύδουν να αποσύρουν τα χρήματά τους και οι τράπεζες ανοίγουν μόλις για λίγες ώρες.
Στην Ευρώπη, οι πολιτικές ηγεσίες διπλασιάζουν τα κονδύλια του μηχανισμού στήριξης.
Λίγο μετά, η τραπεζική κρίση είναι ανεξέλεγκτη.
Η Πορτογαλία αναγκάζεται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ενώ σε Ισπανία και Γαλλία, ξεσπούν κοινωνικές εξεγέρσεις.
Στη Γερμανία, βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού παραιτούνται.
Τον Ιούλιο του 2012, η Ευρώπη, μετά από πιέσεις του Μπαράκ Ομπάμα, αποφασίζει να εκδώσει ευρωομόλογο.
Σχηματίζεται κυβέρνηση μειοψηφίας. Τα χρηματιστήρια όλης τηςΕυρώπης υποχωρούν, ενώ στον ευρωπαϊκό νότο, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της Γερμανίας.
Στα τέλη Ιουλίου, η γερμανική βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη προς τη Μέρκελ και αρνείται να δεχθεί το ευρωομόλογο.
Η νέα ευρωζώνη διαθέτει μόλις το 1/3 των χωρών της ΕΕ, ενώ η γερμανική βουλή εγκρίνει το νέο νόμισμα.
Λόγω των εξελίξεων, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αποφασίζουν να καθιερώσουν το "ευρώ του Βορρά", στο οποίο μετέχει ηΟλλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Αυστρία και η Σλοβενία.
Λόγω των συνθηκών, στις αγορές επικρατεί πανικός, ενώ νικητές αναδεικνύονται οι ευρωσκεπτικιστές.
Παράλληλα, η ΕΚΤ δεν μπορεί να διασφαλίσει συνθήκες νομισματικής σταθερότητας. Το νέο ευρώ είναι υπερτιμημένο και τα γερμανικά προϊόντα απλησίαστα. Οι γερμανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Ο Σρέντερ υπενθυμίζει σε όλους ότι κάποτε είχε διαμηνύσει ότι εφόσον η Ευρώπη παραμεληθεί, το μόνο που θα απομείνει είναι ένα ιστορικό γεγονός
Διενεργούνται δημοψηφίσματα, και η ελεύθερη διακίνηση στην εσωτερική αγορά περιορίζεται.
Πηγή:cosmo.gr