Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Facebooking, Twitterer και Bashtag: Επίσημες λέξεις στο Collins Dictionary


Εαν δε συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις ‘Facebook’ και ‘Bing’ σα ρήματα (π.χ. Facebookάρω/Bingάρω), τώρα μπορείτε να το κάνετε μιας και στο εξής αποτελούν επίσημες λέξεις του δημοφιλούς λεξικού της αγγλικής γλώσσας Collins Dictionary.

Άλλες λέξεις που έγιναν δεκτές αυτή τη βδομάδα και αναμένεται να συμπεριληφθούν λείαν συντόμως στο λεξικό είναι τα ‘Twitterer’ (χρήστης του Twitter), ‘bashtag’ (Twitter hashtag που χρησιμοποιείται για επικριτικά σχόλια) και ‘thanx’ (ανεπίσημο thanks).
Για να προστεθούν στο Collins Dictionary, όλες οι λέξεις περνούν από τον έλεγχο ειδικών λεξικογράφων προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τα δύο απαραίτητα κριτήρια: να είναι ευρέως γνωστές και να έχουν μια κάποια διάρκεια.
Θυμίζουμε ότι το δρόμο για την αναγνώριση της αργκό του Internet ως πραγματικές λέξεις άνοιξε το Oxford English Dictionary με τρανά παραδείγματα τα ‘retweet’, ‘sexting’, ‘woot’, ‘unfollow’, ‘LOL’, ‘OMG’ και άλλα πολλά.
Πηγή:techgear.gr

Ποιες είναι οι έξι πιο απρόσιτες φυλές ιθαγενών στον κόσμο

Ποιες είναι οι έξι πιο απρόσιτες φυλές ιθαγενών στον κόσμο [βίντεο]

Σε μία εποχή όπου η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει «συρρικνώσει» τον κόσμο στη σχεδόν αόρατη επιφάνεια των μικρο-τσιπς και των φλιπ-φλοπ κυκλωμάτων, καθιστώντας προσιτές ακόμη και τις πιο άγνωστες και απομακρυσμένες όψεις της πραγματικότητας πάνω σ' αυτόν τον πλανήτη, η ύπαρξη φυλών και ομάδων ανθρώπων που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας!
Άρθρο της Huffington Post σχετικά με τις πέντε πιο άγνωστες μέχρι πρότινος και απρόσιτες φυλές ιθαγενών αποκαλύπτει έναν πρωτόγονο κόσμο, ο οποίος διέφευγε της προσοχής μας, κρυμμένος σε πυκνά τροπικά δάση, απομονωμένα νησιά και απέραντες απάτητες εκτάσεις.
Ένας τέτοιος κόσμος είναι αυτός της φυλής των Σεντινελέζων η οποία κατοικεί στη βόρεια νήσο Σέντινελ της Ινδίας. Εξ ου και το όνομά τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως αποκαλούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτούς.
Μέγα μυστήριο αποτελεί μέχρι σήμερα το πώς κατάφεραν να επιζήσουν από το τσουνάμι του 2004, το οποίο κυριολεκτικά «έπνιξε» το νησί τους.
Χαρακτηριστικό επίσης είναι το συμβάν που έλαβε χώρα το 2006, όταν το σκάφος δύο ψαράδων κόλλησε στα ρηχά του νησιού όπου κατοικεί η φυλή, η οποία τους επιτέθηκε και τους σκότωσε με δηλητηριώδη βέλη.
Ίδια περίπτωση αποτελεί και η φυλή Κοροβάι της Ινδονησίας, η οποία ανακαλύφθηκε κατά τη δεκαετία του 1970 από αρχαιολόγους και ιεραπόστολους.
Ζούσαν και εξακολουθούν να ζουν σε δενδρόσπιτα, ενώ χρησιμοποιούν ακόμη πέτρινα εργαλεία.
Οι Κοροβάι πιστεύουν ότι αν αλλάξουν ποτέ τις συνήθειές τους, ο κόσμος θα καταστραφεί από μεγάλο σεισμό.
Κυκλοφορεί επίσης η φήμη ότι ανάμεσα στις συνήθειές τους συγκαταλέγεται και ο κανιβαλισμός, πράγμα όμως που μπορεί να οφείλεται σε δική τους τακτική προκειμένου να αποφεύγουν τους απρόσκλητους επισκέπτες.
Η επόμενη περίπτωση αφορά στον Άνθρωπο της Τρύπας, ο οποίος ζει σε πλήρη απομόνωση στα βάθη του βραζιλιάνικου τροπικού δάσους εδώ και 15 χρόνια.
Φτιάχνει μόνος του καλύβες από κλαδιά φοίνικα στο μέσο των οποίων σκάβει τεράστιες τρύπες.
Παραμένει άγνωστος ο σκοπός και η χρήση αυτών των τρυπών και τούτο γιατί μόλις αντιληφθεί την παραμικρή παρουσία κοντά στο κατάλυμά του, αμέσως το εγκαταλείπει για να εγκατασταθεί αλλού.
Πιστεύεται ότι είναι ο μοναδικός επιζών και τελευταίος της φυλής του, ενώ εξίσου άγνωστο παραμένει το τι γλώσσα μιλάει, όπως επίσης και το όνομα της φυλής του.
Σειρά έχουν οι Παλαιοί Πιστοί οι οποίοι ανακαλύφθηκαν το 1978 από γεωλόγους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όταν ψάχνοντας από αέρος για αποθέματα σιδηρομεταλλευμάτων σε απομακρυσμένα δάση της Σιβηρίας εντόπισαν μία ξύλινη καμπίνα.
Αργότερα επέστρεψαν στο ίδιο σημείο πεζοί, για να ανακαλύψουν μία φοβισμένη από τους επισκέπτες οικογένεια, ντυμένη με ρούχα φτιαγμένα από λινάτσα, η οποία ζούσε εξ ολοκλήρου από το δάσος, δίχως να έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το σύγχρονο πολιτισμό.
Η οικογένεια των Λικόφ δεν ήταν η μοναδική που ζούσε υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτόν τον τρόπο. Και άλλες παρόμοιες ομάδες ζούσαν σε πλήρη απομόνωση στις απέραντες εκτάσεις της Σιβηριανής τάιγκα, τουλάχιστον μέχρι το 1990.
Οι τελευταίες δύο φυλές είναι εκείνες των Μάσο-Πίρο του Περού και των Πιντούπι Αβορίγινων της Αυστραλίας.
Τους πρώτους μπορεί κανείς να τους δει περιστασιακά στις όχθες περουβιανού ποταμού, ενώ οι δεύτεροι είχαν την τύχη να διαφύγουν της μαζικής εξολόθρευσης ενός μεγάλου αριθμού φυλών Αβορίγινων, εξακολουθώντας να ζουν σε πλήρη απομόνωση από τον «ροζ» άνθρωπο, όπως ονομάζουν τους δυτικούς, και τα τέρατά τους.

Πηγή:iefimerida.gr

Η πιο αστεία φωτογραφία διαβατηρίου στον κόσμο

Όσοι νομίζετε ότι βγαίνετε αστείοι σε φωτογραφίες ταυτότητας ή διαβατηρίου, ρίξτε μια ματιά στον μπόμπιρα της ιστορίας μας!

Μια ξεκαρδιστική φωτογραφία διαβατηρίου, ενός χαριτωμένου μπέμπη κάνει το γύρο του κόσμου, από τη στιγμή που ο πατέρας του αποφάσισε να την ανεβάσει στο διαδίκτυο.
Ο Καναδός Jorge Churano, ανέβασε τη φωτογραφία στο Reddit την περασμένη Πέμπτη με το εξής σχόλιο: "Η γυναίκα μου πήτρε τον 5 μηνών γιο μου για τις πρώτες του φωτογραφίες διαβατηρίου-καρφιτσώστε την!"
Στον Καναδά, τα διαβατήρια έχουν διάρκεια 5 ετών, ωστόσο ευτυχώς για τα βρέφη ισχύουν μόνο για τρία χρόνια!
Στην ξεκαρδιστική φωτογραφία, ο μπόμπιρας δυσκολεύεται να ανοίξει το ένα μάτι, ενώ το σαγόνι του έχει κρεμάσει, θυμίζοντας μεθυσμένο.
Όπως ήταν φυσικό, οι χρήστες του διαδικτύου, εκτίμησαν ιδιαίτερα το χιούμορ του πατέρα και μόλις σε μια μέρα 525.000 είδαν τη φωτογραφία. Πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία προσαρμόζοντάς την σε άλλη, με έναν από αυτούς να την προσαρμόζει σε μια εικόνα των... Led Zeppelin!
Ο πατέρας του μικρού, απαντώντας σε σχόλια αναγνωστών εξήγησε ότι έβγαλε φωτογραφία διαβατηρίου στον αξιαγάπητο μπέμπη, καθώς η οικογένεια σχεδιάζει να μετακομίσει από τον Καναδά στη Λατινική Αμερική.
Πηγή:news247.gr

Του πήραν το γύρο μαζί με τη σούβλα!

Ομάδα ατόμων πήρε από οβελιστήριο ολόκληρο το γύρο και έφυγε. Διαβάστε για το απίστευτο περιστατικό.

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά ομαδικών επιθέσεων σε καταστήματα και πολίτες στο Αγρίνιο, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι όλων αυτών.
Πριν από δυο 24ωρα περίπου ομάδα ατόμων μπήκε σε οβελιστήριο-εστιατόριο και πήρε ολόκληρο το γύρο που είχε βάλει ο ιδιοκτήτης να ψηθεί! Φόρτωσαν το λάφυρο σε αμάξι αγροτικού τύπου και έφυγαν πετώντας στο έδαφος και μερικές καρέκλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε σαν συνέχεια άλλου περιστατικού στο συγκεκριμένο μαγαζί όπου η ίδια ομάδα, αφού έφαγε και πήρε και για το σπίτι τρόφιμα αξίας πάνω από 200 ευρώ, έφυγε αφήνοντας προκλητικά το λογαριασμό απλήρωτο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης τους απείλησε ότι θα πάει στην αστυνομία για το θέμα και ακολούθησε η νέα επίσκεψη.
Τα παραπάνω είναι γεγονότα που συμβαίνουν συχνά πλέον, καθώς και άλλοι μαγαζάτορες έχουν παραπονεθεί για παρόμοιες ομαδικές συμπεριφορές-κυρίως από ομάδες νεαρών ρομά-που έχουν προκαλέσει ακόμη και πανικό στους θαμώνες τους. Πολλές φορές τέτοιες παρενοχλήσεις και «ψαξίματα» γίνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με αυτοκίνητα που κινούνται όλα μαζί, δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για ξεκαθαρίσματα της νύχτας.
Πηγή: agriniopress.gr

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Θεσσαλονικιός που σπάει το «μονοπώλιο» της NASA

Ο Κώστας Ταματέας, χωρίς να είναι ηλεκτρονικός, χρειάστηκε 3 χρόνια ερευνώντας και αναπτύσσοντας το σύστημα που θα του εξασφάλιζε φωτογραφικές λήψεις από ύψος 38 χιλιομέτρων. Το όνομα αυτού «SlaRos Project».



Τα «near space projects» είναι ένα μη επανδρωμένο μετεωρολογικό μπαλόνι δεμένο με ένα αλεξίπτωτο, καθώς και με ένα φορτίο που περιέχει ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως ραδιοπομπούς, κάμερες, συστήματα δορυφορικής πλοήγησης και εντοπισμού καθώς και διάφορους αισθητήρες.
Το μπαλόνι γεμίζει με ήλιο ή υδρογόνο και απελευθερώνεται. Όταν φτάσει σε σημείο που δεν υπάρχει ατμοσφαιρική πίεση, διογκώνεται και σκάει.
Όταν αυτό συμβεί, τον έλεγχο αναλαμβάνει το αλεξίπτωτο προκειμένου να προσγειώσει το φορτίο με ομαλό τρόπο. Τα συστήματα πλοήγησης αξιοποιούνται προκειμένου να βρεθεί το φορτίο και να ανακτηθούν οι λήψεις που έγιναν.


Το μπαλόνι εκτέλεσε την αποστολή του τον Ιούλιο του 2012, έφτασε σε ύψος 38.884 μέτρων και κατέγραψε τρομερές εικόνες από τη Βόρεια Ελλάδα!
Ένα απρόσμενο σφάλμα στο σύστημα τηλεμετρίας δυσκόλεψε την ανεύρεσή του, καθώς οι συντεταγμένες που έδινε ήταν λάθος. Μετά από 6 ημέρες αναζήτησης σε λάθος περιοχή, το πρόβλημα εντοπίστηκε και τελικά οι φωτογραφίες έφτασαν στον Κ. Ταματέα.

Πηγή:akous.gr

Νational Geographic: Οι επιστήμονες ψάχνουν πότε θα γίνει η επόμενη έκρηξη στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Το μάγμα της Σαντορίνης πρωτοσέλιδο στο Νational Geographic
Πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα του National Geographic είναι σήμερα η Σαντορίνη, αφού το γνωστό επιστημονικό περιοδικό εκφραζει την ανησυχία του μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για τη συσσώρευση εκατομμυρίων κυβικών μάγματος στο ηφαίστειο που έχει προκαλέσει την ανύψωση του νησιού κατά 14 εκατοστά μέσα σε 16 μήνες.
Το άρθρο έχει τίτλο «Μπαλόνι μάγματος φουσκώνει κάτω απο την Σαντορίνη» και αναφέρει ότι οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι και ψάχνουν να βρουν στοιχεία προκειμένου να προβλέψουν την επόμενη πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου του όμορφου ελληνικού νησιού.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μόνον ημέρες στους υποθαλάσσιους θαλάμους του ηφαιστείου έχει σωρρευθεί ποσότητα μάγματος που εκτιμάται ότι φτάνει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και το φαινόμενο αυτό είναι η πρώτη φορά που έχει τέτοια ένταση, μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου το 1955.
Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό Nature Geoscience από τον καθηγητή ηφαιστειολογίας Ντέηβιντ Πάιλ, την ηφαιστειολόγο Μισέλ Παρκς του Τμήματος Γεωεπιστημών της Οξφόρδης, και την Τζούλιετ Μπιγκς του Τμήματος Γεωεπιστημών του Μπρίστολ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι τρεις ερευνητές αναφέρουν πως η αύξηση του μαγματικού θαλάμου από την εισροή νέου υλικού οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού από 8 έως και 14 εκατοστά σε μόλις 15 μήνες. Οι υπολογισμοί αυτοί θεωρούνται αρκετά ακριβείς μια και έγιναν με εικόνες από δορυφορικά ραντάρ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Γερμανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (DLR), καθώς και με μετρήσεις GPS από το έδαφος.
Δείτε το άρθρο εδώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσα λεπτά χρειάζονται για να απολαύσεις το ιδανικό σεξ

Πόσο διαρκεί το ιδανικό σεξ
Πόσα λεπτά χρειάζονται για να απολαύσεις το ιδανικό σεξ; Οι ερευνητές μελέτησαν, έκαναν έρευνα, μέτρησαν, πρόσθεσαν, αφαίρεσαν και αποφάνθηκαν.
Στα πλαίσια της έρευνας που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, oι επιστήμονες εξέτασαν χιλιάδες ζευγάρια ζητώντας τους να αξιολογήσουν την διάρκεια της ερωτικής επαφής με το «επιθυμητή», «επαρκής», «πολύ σύντομη» και «πολύ μακρά - βαρετή/κουραστική».
Δείτε τα αποτελέσματα:
Πολύ σύντομη επαφή χαρακτηρίστηκε αυτή που διαρκεί 1 με 2 λεπτά
Eπαρκής επαφή χαρακτηρίστηκε αυτή που κρατάει 3 ως 7 λεπτά
Επιθυμητή επαφή αυτή που διαρκεί από 7 μέχρι και 13 λεπτά
Βαρετή ή κουραστική αυτή που ξεπερνάει τα 13 λεπτά
Όπως επεσήμανε βέβαια ο επικεφαλής της έρευνας, η μελέτη αυτή δεν έγινε για να αισθανθούν άσχημα οι εραστές, αλλά για να γνωρίζουν απλά τον μέσο όρο...

Πηγή:e-radio.gr

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Βρήκε τον πρώην στη σοφίτα... 12 χρόνια μετά το χωρισμό

Ανακάλυψε τον πρώην φίλο της να κοιμάται στη σοφίτα του σπιτιού της. Ασήμαντη λεπτομέρεια: Είχαν χωρίσει πριν 12 χρόνια! Ο 44χρονος κατασκόπευε την οικογένεια μέσω του εξαερισμού

Η Tracy, μία ανύπαντρη μητέρα 5 παιδιών, δεν πίστευε πως το άσχημο προαίσθημα που είχε εκείνο το βράδυ θα μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη στην πράξη. Όταν άκουσε χτυπήματα από τη σοφίτα πίστεψε πως ήταν κάποιο ζώο ή στη χειρότερη των περιπτώσεων ένα φάντασμα.
Η ανακάλυψη που έκανε επιβεβαίωσε πως το χειρότερο δεν είχε περάσει καν από το μυαλό της και πως το φάντασμα θα ήταν μία μικρή παραφωνία στην καθημερινότητά τους.
Έστειλε τα μεγαλύτερα παιδιά της και τον ανιψιό της στη σοφίτα και δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν.
Ο πρώην σύντροφος της μητέρας τους, με τον οποίο είχε χωρίσει προ12ετίας, κοιμόταν στη μονάδα θέρμανσης του σπιτιού πάνω σε παλιά ρούχα της οικογένειας. Ο 44χρονος άνδρας είχε αποφυλακιστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Η Tracy δεν επιθυμεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα υπόλοιπα στοιχεία της γιατί ο άνδρας διαφεύγει ακόμα της σύλληψης, καθώς έφυγε τρέχοντας όταν τον ανακάλυψαν τα παιδιά στη σοφίτα.

Η γυναίκα δήλωσε στην αστυνομία πως είχε δει τον 44χρονο, ένα χρόνο πριν όταν αυτός έκανε κάποιες δουλειές στο σπίτι της και είχε λάβει πολλά γράμματά του μέσα από τη φυλακή. Ο εθισμός του στα ναρκωτικά και η σύλληψη του για ληστεία την έκαναν να καταλάβει πως πρέπει να διακόψει μαζί του.
Για εκείνη τη νύχτα η Tracy είπε στην αστυνομία πως είχε μία αίσθηση πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Άκουσε χτυπήματα από τη σοφίτα και έστειλε τα αγόρια να δουν.
Τα ευρήματα των αστυνομικών αρχών σόκαραν ακόμα περισσότερο τη γυναίκα, καθώς φάνηκε πως ο άνδρας έμενε πάνω από τα κεφάλια τους για αρκετό καιρό. Σε όλο το χώρο υπήρχαν κύπελλα με κόπρανα και ούρα.
Η Tracy και τα παιδιά της φοβούνται πλέον να κοιμηθούν στο σπίτι τους και το μόνο που επιθυμούν είναι να συλληφθεί ο άνδρας που εισέβαλε και εγκαταστάθηκε παρά την έγκρισή τους στη ζωή τους.
Πηγή:news247.gr

«Εξυπνο» ύφασμα εντοπίζει τους κλέφτες

Ερευνητές του γερμανικού Ινστιτούτου Φραουνχόφερ ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο αντικλεπτικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε ένα «έξυπνο» ύφασμα που ενεργοποιεί έναν συναγερμό, όταν κάποιος εισβολέας επιχειρήσει να το διαπεράσει. Το ύφασμα, που «αντιλαμβάνεται» το ακριβές σημείο που έγινε η παραβίαση, στέλνοντας τη σχετική πληροφορία σ' ένα υπολογιστή, είναι σημαντικά φθηνότερο από άλλα αντικλεπτικά συστήματα και θεωρείται κατάλληλο ως ένα αόρατο μέσο προστασίας ακόμα και ολόκληρων κτιρίων.
«Εξυπνο» ύφασμα εντοπίζει τους κλέφτες
Οι κλέφτες είναι απίθανο να καταλάβουν για τι είδους ύφασμα πρόκειται, καθώς αυτό εξωτερικά φαντάζει τελείως «αθώο». Στην πραγματικότητα όμως διαθέτει ένα ενσωματωμένο λεπτό πλέγμα ηλεκτρικά αγώγιμων ινών και παράλληλα συνδέεται με έναν μικροελεγκτήρα, ο οποίος «πιάνει» τα σήματα προειδοποίησης, τα οποία εκπέμπει το ύφασμα όταν κόβεται σε κάποιο σημείο και, στη συνέχεια, ενεργοποιεί το συναγερμό.
Το σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί, ώστε να προστατεύει κτήρια, χρηματοκιβώτια, οχήματα κ.α. Ιδιαίτερα χρήσιμο μπορεί να είναι για τα παρκαρισμένα φορτηγά, καθώς οι κλέφτες τα βράδια συχνά κόβουν τους μουσαμάδες ή όποιο άλλο υλικό καλύπτει τα ρυμουλκούμενα οχήματα. Αν όμως αυτά καλύπτονταν με το αντικλεπτικό ύφασμα, τότε ο οδηγός θα ξυπνούσε αμέσως από το συναγερμό.

Το καινοτομικό ύφασμα είναι δημιούργημα ομάδας ερευνητών του Ινστιτούτου Φραουνχόφερ του Βερολίνου με επικεφαλής τον Έρικ Σίμον, σε συνεργασία με ερευνητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου της ίδιας πόλης, καθώς και της εταιρίας Weberei Produktions GmbH. Η τελευταία, που παράγει ειδικού τύπου υφάσματα, απέκτησε και τη σχετική εμπορική πατέντα του νέου υφάσματος.

Οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι το ύφασμα θα έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές, ιδίως εκεί όπου πρέπει να προστατευθεί από τους κλέφτες μια μεγάλη επιφάνεια. Το «έξυπνο» ύφασμα θα μπορούσε να καλύπτει με σχεδόν αόρατο τρόπο στέγες και παράθυρα ευαίσθητων χώρων όπως τα μουσεία που στεγάζουν πολύτιμες συλλογές έργων τέχνης, κοσμηματοπωλεία, τράπεζες κ.α.

Το ύφασμα θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάτω από τα τούβλα ή τα μονωτικά υλικά της οροφής, μέσα στους τοίχους από μπετόν, πάνω σε πατώματα κ.λπ., πιθανώς σε συνδυασμό με άλλους ηλεκτρονικούς αισθητήρες (π.χ. πίεσης). Το ηλεκτρικό ρεύμα που διαπερνά το αντικλεπτικό ύφασμα, είναι τόσο ασθενές που δεν συνιστά κίνδυνο για τους ανθρώπους ή τα ζώα, όπως διαβεβαιώνουν οι ερευνητές.

Το ύφασμα δημιουργείται από κοινά υλικά, γι αυτό παραμένει σχετικά φτηνό. Μάλιστα μπορεί να ενσωματωθεί στους πολυεστέρες των συνθετικών υφασμάτων μέσα από τις συνήθεις μεταποιητικές διαδικασίες της κλωστοϋφαντουργίας. Είναι έτσι εφικτό να κοπεί σε οποιαδήποτε διάσταση, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι το αντικλεπτικό σύστημα είναι ανθεκτικό, καθώς βγήκε αλώβητο από πλύσιμο σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου, από την έκθεσή του σε υγρασία 85% και από την τοποθέτησή του σε φούρνο με θερμοκρασίες άνω των 85 βαθμών.
Πηγή:e-go.gr

Συμφέρουσα προσφορά: Με 9 πλυσίματα αυτοκινήτου δώρο το... σεξ

Συμφέρουσα προσφορά: Με 9 πλυσίματα αυτοκινήτου δώρο το... σεξ

Την απίθανη ιδέα να συνεργαστεί με το στούντιο μασάζ που βρίσκεται δίπλα στην επιχείρησή του είχε ένας ιδιοκτήτης πλυντηρίου, προκειμένου να εκτοξεύσει τον αριθμό των πελατών του στα ύψη, καθώς τους προσέφερε στα εννέα πλυσίματα δώρο μια ώρα στο στούντιο.
Το σχέδιο του δαιμόνιου ιδιοκτήτη του πλυντηρίου που βρίσκεται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας πήγαινε πολύ καλά, μέχρι που η αστυνομία της πόλης έκανε έφοδο στο στούντιο για να ελέγξει τη νομιμότητά του.
Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο πρόσεξαν ότι μεγάλο ποσοστό των πελατών είχε αφήσει στο γκισέ της εισόδου την κάρτα του γειτονικού πλυντηρίου αυτοκινήτων, στην οποία ήταν σημειωμένες εννέα επισκέψεις, κι έτσι ξεσκεπάστηκε η παράνομη συνεργασία.
«Για την έξτρα προσφορά οι πελάτες έπρεπε να έχουν συμπληρωμένη την κάρτα τους εννέα φορές σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μαζί με την δέκατη, μπορούσαν να κάνουν έρωτα δωρεάν», ανέφερε στον τοπικό Τύπο ο επικεφαλής αστυνομικός της επιχείρησης.
Για να γίνει σαφής η αξία του δώρου, ο ίδιος ανέφερε ότι τέτοιες υπηρεσίες κοστίζουν μεταξύ 130 και 180 μαλαισιανών ρινγκίτ (35-40 ευρώ).

Πηγή:iefimerida.gr

Επιστήμονες ανακάλυψαν "ζωντανά" κύτταρα από μαμούθ

Τα μαμούθ "ξανάρχονται"; Σκέψεις για κλωνοποίηση. Δείτε τι ανακοίνωσαν Ρώσοι επιστήμονες.

Ρώσοι και νοτιοκορεάτες επιστήμονες ανακάλυψαν στη Σιβηρία "εμφανώς ζώντες" πυρήνες κυττάρων από μαμούθ που μπορεί να επιτρέψουν την κλωνοποίηση αυτού του εξαφανισμένου πριν από χιλιετίες από την επιφάνεια της γης χορτοφάγου, ανακοίνωσε σήμερα η ερευνητική ομάδα.
"Στις αρχές Αυγούστου ανακαλύψαμε στην ανατολική Σιβηρία δείγματα ιστών από μαμούθ μέσα στα οποία κύτταρα είχαν διατηρήσει τον πυρήνα τους εμφανώς ζωντανό", είπε ο Σεργκέι Φεντόροφ, του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της βορειοανατολικής Δημοκρατίας Σαχά (Γιακουτίας) και μέλος της αποστολής.
"Μπορέσαμε να παρατηρήσουμε επί τόπου αμέσως με το φορητό μικροσκόπιο μας ότι ο πυρήνας ορισμένος κυττάρων είναι έγχρωμος".
"Αν το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιωθεί στο εργαστήριο της Σεούλ, αυτοί οι πυρήνες των σωματικών κυττάρων που περιέχουν το πλήρες γονιδίωμα του ατόμου του είδους αυτού θα επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην κλωνοποίηση του μαμούθ, όπως προβλέπει η συμφωνία μας με το (νοτιοκορεατικό ίδρυμα για την έρευνα στη βιοτεχνολογία) Sooam", εξήγησε ο Φεντόροφ.
Η συμφωνία που υπογράφηκε το Μάρτιο μεταξύ του Sooam και του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών για την κλωνοποίηση ενός μαμούθ, ζώου που εξαφανίστηκε πριν από 10.000 χρόνια από την επιφάνεια της γης.
Τα δείγματα ιστών - οστά, τρίχωμα και λιπώδης ουσία - που βρέθηκαν σε βάθος 100 μέτρων στο μόνιμο στρώμα πάγου της Σιβηρίας, τουλάχιστον 2.000 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Γιακούτσκ, "θα αποσταλούν στο Sooam από τον Οκτώβριο όταν θα έχουμε λάβει την άδεια για να εξέλθουν από τη Ρωσία", πρόσθεσε.
Ένας από τους πρωτοπόρους της κλωνοποίησης, ο Νοτιοκορεάτης Χουάνγκ Γου-Σουκ, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Sooam, μετείχε στην αποστολή.
Ο Χουάνγκ Γου-Σουκ είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποίησε "δύο παγκόσμιες πρωτιές" το 2004 και το 2005 δηλώνοντας ότι απέσπασε ένα γενετικό κλώνο ανθρώπινων εμβρυικών βλαστοκυττάρων από κλωνοποίηση το 2004 και κατόπιν 11 γενετικούς κλώνους το 2005.
Ωστόσο εμπειρογνώμονες γρήγορα αποκάλυψαν ότι ο ερευνητής είχε παραποιήσει τα αποτελέσματά του και απέσπασε τυχαία τα κύτταρα αυτά από παρθενογένεση και όχι από κλωνοποίηση.
Το 2005 ο Χουάνγκ αναγνωρίστηκε ως ο "πατέρας" του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου, που ονομάστηκε Snuppy.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η γάτα με τα... δύο πρόσωπα!

Η γάτα με τα... δύο πρόσωπα! (video)
Η Venus είναι μία γάτα που δεν μοιάζει με άλλες. Με το δίχρωμο πρόσωπό της και το διαφορετικό χρώμα στα μάτια, η Venus είναι 2 γάτες σε μία!

Η Venus έγινε τόσο διάσημη μέσω YouΤube, που η ιδιοκτήτριά της της έφτιαξε σελίδα στο Facebook. Όπως βλέπετε, η μουσούδα της είναι καφέ και μαύρη και τα μάτια της το ένα γαλάζιο και το άλλο πράσινο.

Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι "Χίμαιρα", δηλαδή ζώο που έχει μέσα του δυο διαφορετικούς τύπους DNA - στη μυθολογία η Χίμαιρα ήταν ένα τέρας που το σώμα του είχε χαρακτηριστικά από διάφορα ζώα. Oι επιστήμονες εξετάζουν την περίπτωσή της για να διαπιστωθεί η γενετική ανωμαλία που προκάλεσε τα 2 χρώματα σε τρίχωμα και μάτια...
 

Πηγή:akous.gr

Σε λαχνό 7 δολαρίων βρήκε πίνακα του... Ρενουάρ


Πολύ μεγάλη τύχη είχε μια σαραντάχρονη Αμερικανίδα που αγόρασε για 7 μόνο δολάρια ένα λαχνό με διάφορα "περίεργα αντικείμενα" σε μια υπαίθρια αγορά κοντά στην Ουάσιγκτον... καθώς μέσα στο πακέτο του λαχνού υπήρχε μια πλαστική αγελάδα και ένας μικρός πίνακας του Ρενουάρ: το έργο του μεγάλου Γάλλου ιμπρεσιονιστή θα δημοπρατηθεί στο τέλος του μήνα στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια (ανατολικά).
Το έργο με τίτλο "Τοπίο στις όχθες του Σηκουάνα", είναι μια μικρή ελαιογραφία (14 εκ x 23 εκ ) περίπου, του 1879, που απεικονίζει δέντρα στις όχθες του ποταμού, και θα βγει σε δημοπρασία στις 29 Σεπτεμβρίου με αρχική εκτίμηση από 75.000 έως 100.000 δολάρια από τον οίκο πλειστηριασμών The Potomak Company.
Το έργο αγοράστηκε στις αρχές του χρόνου σε μια υπαίθρια αγορά στο Σεναντόα Βάλεϊ, δυτικά της αμερικανικής πρωτεύουσας, από την γυναίκα αυτή που ενδιαφερόταν πολύ για την πλαστική αγελάδα και μια κούκλα που υπήρχαν μέσα στο πακέτο του λαχνού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αν Νόρτον Κρέινερ υπεύθυνη του τμήματος ζωγραφικής στον οίκο δημοπρασιών.
Αφού αγόρασε το λαχνό που της άρεσε η κυρία αυτή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, έσκισε και πέταξε το καφέ χαρτί που κάλυπτε το πίσω μέρος του πίνακα και τον παράχωσε σε μια πλαστική σακούλα. "Η μητέρα της που ήταν εκεί, είδε τη λέξη Ρενουάρ στον πίνακα και είπε ότι θα ήταν καλύτερα να δείξουν το έργο σε κάποιον που είναι ειδικός", λέει η Κρέινερ.
Ο ειδικός είδε αμέσως ότι το έργο ήταν του Ρενουάρ με "τη φωτεινότητα και την πινελιά του. Είναι όμορφο, είναι πολύ όμορφο", δήλωσε η Κρέινερ και πρόσθεσε ότι στο καφέ χαρτί υπήρχε πάντα η ετικέτα της παρισινής γκαλερί "Berheim-Jeune", η οποία πουλούσε έργα του Ρενουάρ.
Η Κρέινερ έκανε έρευνες και ανακάλυψε ότι ο πίνακας περιλαμβάνεται στον τόμο 1 υπό τον αριθμό 142 στον πλήρη κατάλογο των έργων του καλλιτέχνη, και είχε αγοραστεί από έναν Αμερικανό συλλέκτη, τον δικηγόρο Χέρμπερτ Μέι στις 11 Ιανουαρίου του 1926. Το έργο μεταφέρθηκε από τη Γαλλία στις ΗΠΑ και μετά τα ίχνη του χάθηκαν.
Αγοραστές έχουν ήδη εμφανιστεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Τα έργα του Πίερ Ογκίστ Ρενουάρ (1841-1919) είναι από τα πιο ακριβά στον κόσμο.
Πηγή:ant1.gr

Νικήτρια καλλιστείων με διαφορά... θηλής

Σάλο στους χρήστες του Διαδικτύου προκάλεσαν οι διοργανωτές καλλιστείων στην Κίνα λόγω των κριτηρίων επιλογής τους για τις υποψήφιες, οι θηλές των οποίων για παράδειγμα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 20 εκατοστά η μια από την άλλη.
Νικήτρια καλλιστείων με διαφορά... θηλής
"Γιατί τουλάχιστον 20 εκατοστά; Δεν καταλαβαίνω πώς κατέληξαν σε αυτό τον αριθμό", διερωτάται ο Χουάνγκ Γκουανχουά, ένας από τους πολλούς χρήστες του Διαδικτύου που επικρίνουν έντονα τον διαγωνισμό αυτό που θα χαρίσει το στέμμα στις δέκα ομορφότερες φοιτήτριες της επαρχίας Χιουμπέι στην κεντρική Κίνα.
"Γιατί η απόσταση αυτή ανάμεσα στις θηλές πρέπει να θεωρείται ένα κριτήριο ομορφιάς; Περνούν τις γυναίκες για παιχνίδι; Πόσο απογοητευτικό είναι να κρίνονται οι γυναίκες με τόσο σκληρούς όρους...", γράφει στο μικροϊστολόγιό της η Γιανγκ Λαν, δημοφιλής τηλεοπτική παρουσιάστρια.
Οι υποψήφιες πρέπει να πληρούν πολύ ακριβή κριτήρια μέτρησης για την περιφέρεια των γοφών, το ύψος και το στήθος και άλλα λιγότερο κλασικά.
Έτσι η απόσταση ανάμεσα στις κόρες των ματιών τους πρέπει να αντιστοιχεί στο 46% της απόστασης μεταξύ της κόρης του ματιού τους και στο αυτί τους, γράφει σήμερα η εφημερίδα Global Times.
Ένας από τους διοργανωτές είπε στην εφημερίδα ότι τα κριτήρια αυτά βασίζονται ταυτόχρονα στους κανόνες της παραδοσιακής κινέζικης ομορφιάς και στις δυτικές αξίες αισθητικής.
Οι Κινέζοι λατρεύουν να βλέπουν τα καλλιστεία. Η χώρα φιλοξένησε έξι φορές το διαγωνισμό για τη "Μις Κόσμος", ενώ το ενδιαφέρον για την εκδήλωση αυτή εκλείπει στις χώρες της Δύσης. Εξάλλου η "Μις Κίνα", η Γου Ουενσιά, η οποία στέφθηκε τον περασμένο μήνα "Μις Κόσμος".
Πηγή:e-go.gr

Αυτοκτόνησε στα 101 του χρόνια γιατί δεν μπορούσε να αθλείται

Ποιος ήταν ο αιωνόβιος αθλητής, Vittorio Colò, που έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα σε εκκλησία. Συγκλονίζει η ιστορία του

Η ζωή, τα επιτεύγματα και ο θάνατος του Vittorio Colò συγκλονίζουν. Ο υπερήλικας αθλητής, έφτασε τα 101 χρόνια και συνειδητοποίησε ότι το μυαλό μπορεί να ήθελε, το σώμα όμως δεν του επέτρεπε να αθληθεί.
Ο Μιλανέζος Vittorio Colò, αποφάσισε να θέσει ο ίδιος το τέρμα και να κόψει το νήμα της ζωής του, καθώς δεν μπορούσε πια να αφοσιωθεί στο μοναδικό στόχο και όνειρο που είχε από την εφηβική του ηλικία. Να προπονείται και να είναι ανταγωνιστικός στον στίβο.
Όπως δημοσιεύει η Gazzetta dello Sport, τη Δευτέρα, μπήκε σε κεντρικό ναό του Μιλάνου, έβγαλε ένα όπλο από την τσάντα του και αυτοκτόνησε. Στο σημείωμα που άφησε στο γιο του, ανέφερε ότι "κουράστηκε από τη μοναξιά" και ότι αφού δεν μπορούσε πια να προπονηθεί, δεν είχε λόγο να συνεχίσει να ζει.
Στα 90 του, ο γεννηθείς το 1911, Vittorio Colò έτρεχε τα 100 μέτρα σε 16 δευτερόλεπτα και πηδούσε τρία μέτρα στο άλμα εις μήκος σε ηλικία 93 χρόνων. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν ένας συνηθισμένος ηλικιωμένος.
Ο "παππούς σπρίντερ"
Ο ίδιος, που στην Ιταλία ήταν γνωστός ως "ο παππούς σπρίντερ", ήταν κάτοχος 25 εθνικών ρεκόρ στην κατηγορία Master στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για παλαίμαχους αθλητές, ενώ το 1997 είχε κατακτήσει 7 χρυσά μετάλλια.
Η τελευταία του "εμφάνιση" ήταν το 2006. Από τότε προσπαθούσε να παραμείνει ανταγωνιστικός αλλά η προχωρημένη ηλικία του και τα προβλήματα υγείας, τον κράτησαν μακριά από τα ταρτάν.
Από το 1938 μέχρι το 1972, εργαζόταν στον φαρμακευτικό τομέα καθώς ήταν κατ' επάγγελμα χημικός, ενώ παράλληλα ήταν και προπονητής στίβου. Να σημειωθεί ότι στα νιάτα του, το "άθλημα" του, με το οποίο συμμετείχε σε παγκόσμιες διοργανώσεις ήταν το πένταθλο.
Πηγή:news247.gr

Φίλα με ακόμα: 10 + 1 διάσημα φιλιά που έγραψαν τη δικής τους ιστορία

Η αλλοπαρμένη Rihanna και ο ντάης Chris Brown, που κάποτε αγαπήθηκαν, μετά πλακώθηκαν και τώρα έκαναν το κομμάτι τους στα MTV Awards, δεν είναι οι μοναδικοί που προκάλεσαν αίσθηση ανταλλάσσοντας ένα φιλί δημοσίως. Πριν από αυτούς, υπάρχει ολόκληρη λίστα από στιγμιότυπα διάσημων φιλιών στην ποπ κουλτούρα και την τέχνη. Ιδού!
«From Here to Eternity» (1953)

Αν κάτι σου έχει μείνει στη μνήμη από το ασπρόμαυρο δράμα του Fred Zinnemann, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από τη χαρακτηριστική σκηνή πάθους του Lancaster Burt και της Deborah Kerr σε παραλία της Χαβάης.
«Gone With the Wind» (1939)

Ένας από τους μεγαλύτερους έρωτες που γέννησε η έβδομη τέχνη διαδραματίστηκε με φόντο τον πόλεμο των Βορείων και των Νοτίων μεταξύ της Σκάρλετ Ο’ Χάρα (Vivien Leigh) και του Ρετ Μπάτλερ (Clark Gable) στο οσκαρικό αριστούργημα «Όσα παίρνει ο άνεμος».
Bruderkuss (1979)

Εκτός από την κοινωνικοπολιτική του ερμηνεία, το ιστορικό φιλί μεταξύ των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης, Leonid Brezhnev και της Ανατολικής Γερμανίας, Erich Honecker τον Ιούνιο του 1979 αποτυπώθηκε ως γκραφίτι πάνω στο Τείχος του Βερολίνου- πλέον γνωστό ως East Side Gallery- από τον Ρώσο Dmitri Vrubel και έκτοτε εξελίχθηκε στο πιο διάσημο σουβενίρ της πόλης.
«Lady and the Tramp» (1955)

Ο Walt Disney ήταν χρόνια μπροστά. Ο λόγος; Η σκηνή στο περίφημο καρτούν του «Η λαίδη και ο αλήτης» θα μπορούσε άνετα να διαφημίζει μακαρόνια spaghetti: η μία ρουφάει από τη μία πλευρά, ο άλλος από την άλλη και στη μέση του μακαρονιού, τα χείλια ενώνονται με τον πιο ρομαντικό τρόπο.
Britney Spears & Madonna, MTV Awards 2003

Κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στη Rihanna και τον Chris Brown ότι ένα άλλο φιλί και μάλιστα προ «προχώ» είχε δημιουργήσει σούσουρο στα MTV Awrads το 2003. Η Britney Spears προσφέρθηκε και η Μαντόνα –αλίμονο!- το δέχτηκε με καμάρι.
«Breakfast at Tiffany’s» (1961)

Ποιο κορίτσι δεν έχει ρίξει μαύρο δάκρυ σε αυτή την ταινία και ειδικά στο φινάλε. Εκεί όπου η Χόλι (Audrey Hepburn) κατεβαίνε από το ταξί και τρέχει να φιλήσει τον αγαπημένο της Πολ (George Peppard) ενώ η βροχή πέφτει τουλούμια.
«Unconditional Surrender» (1945)

Για το Αμερικανούς θεωρείται το πιο διάσημο φιλί του αιώνα και η ιστορία του έχει ως εξής: στις 14 Αυγούστου 1945, στα πλαίσια των εορτασμών για τη νίκη των Η.Π.Α εναντίον της Ιαπωνίας, ένας ναύτης φιλά τη νοσοκόμα κοπέλα του καταμεσίς της Times Square στη Νέα Υόρκη. Ο φωτογράφος Alfred Eisenstaedt απαθανατίζει το ερωτικό ενσταντανέ και έπειτα η περίφημη φωτογραφία γίνεται εξώφυλλο στο περιοδικό Life. Το 2005, στην επέτειο των 60 χρόνων από τη θρυλική φωτογραφία, ήρθε και η σειρά του γλυπτού το οποίο έχει ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη στο Σαν Ντιέγκο και προσεχώς και στο Νιου Τζέρσεϊ.
«The Kiss» (1889)

Η πονεμένη ιστορία της Franscesca da Rimini, της ηρωίδας από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη που αγάπησε τον Paolo, τον αδελφό του άντρα της Giovanni Malatesta ενέπνευσε τον Γάλλο γλύπτη Auguste Rodin και ιδού το αποτέλεσμα.
«Notebook» (2004)

Με κάτι τέτοιες ταινίες όπως το «Ημερολόγιο» παίρνουν τα μυαλά μας αέρα για τις αδελφές ψυχές και τον έρωτα που δεν χάνεται όσα χρόνια και αν περάσουν. Και όσο φαντασιώνεσαι τόσο σου σκάει η σκηνή όπου ο Ryan Gosling συναντά το μεγάλο του απωθημένο, τη Rachel Mc Adams και καίγεται το πελεκούδι.
«Godfather II» (1974)

Δεν στάζουν όλα τα φιλιά μέλι. Υπάρχουν και αυτά της προδοσίας ειδικά όταν τα τολμά εκείνος που έχει πάθει τη ζημιά. Όπως, για παράδειγμα, ο υποδειγματικός ο Μάικλ Κορλεόνε (Al Pacino) στο «Νονό 2» που φιλά τον αδελφό του Φρέντο (John Cazale) λέγοντας του: «Ξέρω ότι ήσουν εσύ Φρέντο, εσύ με πλήγωσες».
Vancouver Riot Kiss (2011)

Πέρυσι τον Ιούνιο οι απανταχού Αγανακτισμένοι έσκιζαν τα ιμάτια τους για το copyright αυτής της περίφημης φωτογραφίας που έκανε πάταγο στο διαδίκτυο. Ένα ζευγάρι που φιλιέται καταμεσής του δρόμου δίχως να νοιάζεται για το μπάχαλο των ταραχών γύρω του άλλωστε θα ταίριαζε γάντι στην περίσταση μόνο που η αλήθεια βρίσκεται στο μακρινό Βανκούβερ κατά τη διάρκεια σύρραξης οπαδών μετά από αγώνα χόκεϊ.
Πηγή:cosmo.gr 

Η Σουηδία σύντομα θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα καταργήσει το πραγματικό χρήμα [Video]

Μία από τις μεθόδους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα μπορούσε να είναι ένα σύστημα πληρωμών από τα πολλά που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, με άμεση ενημέρωση και παρακράτηση του φόρου σε κάποιο κεντρικό σύστημα της εφορίας, έτσι ώστε να καταργηθεί η χρήση των χειροπιαστών χρημάτων.
No Cash
Πιθανοί αντικαταστάτες του πραγματικού χρήματος είναι σίγουρα οι κλασικές πιστωτικές κάρτες, αλλά και οι νεώτερες τεχνολογίες πληρωμής μέσω NFC chip από τα smartphones/tablets. Μπορεί να σας ακούγονται όλα αυτά μακρινά, ωστόσο, η Σουηδία ίσως θα είναι πολύ σύντομα η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα καταργήσει το χρήμα, αφού με τον παραδοσιακό τρόπο γίνονται μόλις το 3% των συναλλαγών εντός της χώρας!

Ήδη από τον επόμενο μήνα, η Danske Bank θα καταργήσει οριστικά τις συναλλαγές με μετρητά, επειδή αυτό ζητούν οι καταναλωτές της, βάζοντας τέλος στα ATMs και την ανάληψη χρημάτων από τα ταμεία της. Πάντως, αυτή τη στιγμή στη Σουηδία τα μετρητά χρησιμοποιούνται μόνο από τους γηραιότερους (65+) και μάλιστα για μικρές συναλλαγές.
Πως θα υποδεχόσασταν μια τέτοια αλλαγή στην Ελλάδα;

Πηγή:techgear.gr

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Οδηγός συμπεριφοράς για σωστά κουνελάκια Playboy

Μη βγαίνετε ραντεβού, μην πίνετε και κρατήστε τα αυτιά σας όρθια! Αυτό επιτάσσει το εγχειρίδιο συμπεριφοράς για σωστά κουνελάκια του Playboy.
Μη βγαίνετε ραντεβού, μην πίνετε και κρατήστε τα αυτιά σας όρθια! Αυτό επιτάσσει το εγχειρίδιο συμπεριφοράς για σωστά κουνελάκια του Playboy.
Τη δεκαετία του 1960, το να είναι μια κοπέλα κουνελάκι playboy εθεωρείτο ως μια από τις συναρπαστικότερες δουλειές. Αλλά ακόμη και τα κορίτσια του Χέφνερ δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από κανονισμούς εργασίας.
Το εγχειρίδιο συμπεριφοράς για κουνελάκια συμπεριλαμβάνει τόσο κανόνες καθαριότητας όσο και συμπεριφορά χορού αλλά και διαχείρισης χρόνου! Τα αποκαλυπτήρια έγιναν πρόσφατα από ένα πρώην κουνελάκι της δεκαετίας του ΄60, την Ρεγκίνα που δουλευε σε μπαρ του Ντιτρόιτ στα τέλη της δεκαετίας.
Το εγχειρίδιο συμπεριφοράς για κουνελάκια χωρίζεται σε κεφάλαια όπως για παράδειγμα «τα προνόμια του να είσαι κουνελάκι», «η συμπεριφορά που πρέπει να έχει ένα κουνελάκι» και «η εμφάνιση αλλά και περιποίηση για ένα σωστό κουνελάκι».
Η εισαγωγή του οδηγού για κουνελάκια είναι επίσης ενδεικτική: "Καλωσήρθες στον κόσμο του Playboy! Είναι μεγάλη τιμή η επιλογή σου για κουνελάκι, πρόκειται για μια δουλειά συναρπαστική και μοναδική. Το κουνελάκι του Playboy δίνει ένα νέο νόημα στη γοητεία, την ομορφιά και τη φιλική εξυπηρέτηση".
Ωστόσο, παρά την αίγλη της δουλειάς τα κορίτσια δικαιούνταν μόλις μια εβδομάδα διακοπές το χρόνο ενώ μικρές ατασθαλίες θα μπορούσαν να τους στερήσουν τη ζωή των ονείρων τους. Η ανυπακοή ή η αργοπορία θα μπορούσαν να τους δείξουν την έξοδο, όπως επίσης και η λάθος εφαρμογή των αυτίων τους ή του λοιπού εξοπλισμού τους, όπως η ουρίτσα τους!
Η μόνη δραστηριότητα που ήταν ελεύθερη για τα κουνελάκια ήταν το κάπνισμα, αν και εδώ είχαν επιβληθεί κάποιοι περιορισμοί. Τα κουνελάκια δε θα μπορούσαν να στέκονται κρατώντας τσιγάρο. Μπορούσαν μόνο να πάρουν μια τζούρα και στην συνέχεια να αφήσουν το τσιγάρο με χάρη στο τασάκι. Για ποτό ούτε λόγος, αφού η κατανάλωση αλκοόλ απαγορευόταν εντελώς.
Τα κουνελάκια επίσης δεν έπρεπε να συνομιλούν με τους πελάτες ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιτρεπόταν να αποκαλύψουν το ονοματεπώνυμό τους ή τον αριθμό τηλεφώνου τους. Ωστόσο, οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να χορέψουν μαζί τους χορούς όπως το σεικ, το Μπούγκαλου κτλ.
Από τους κανόνες δε λείπει και η υγιεινή καθώς τα κουνελάκια υποχρεώνονταν να κάνουν καθημερινά μπάνιο και να βάζουν αποσμητικό.
«Η τακτική χρήση λοσιόν σώματος θα κρατήσει το δέρμα σας απαλό και όμορφο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στον οδηγό.
Πηγή:e-go.gr

Τι έκρυβε ο Ινδός μέσα στο εσώρουχο του;


Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Ο Ινδός αποφάσισε να πάει ταξίδι και μαζί ήθελε να πάρει και την... μαϊμού του!
Ινδοί αστυνομικοί συνέλαβαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί έναν άντρα που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με μια μικρή μαϊμού κρυμμένη στο...εσώρουχό του.
Το μικρόσωμο αυτό είδος μαϊμούς--μόλις 20 εκατοστά και 200 γραμμάρια--ανακαλύφθηκε όταν ο άντρας και δυο συνταξιδιώτες του συνελήφθησαν. Είχαν φτάσει στο Νέο Δελχί από την Μπανγκόκ και ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πτήση προς το Ντουμπάι, γράφουν οι Hindustan Times.
Μια άλλη μαϊμού του ίδιου είδους βρέθηκε σε δοχείο απορριμμάτων στο αεροδρόμιο. Και τα δύο ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρική κλινική σε σοβαρή κατάσταση.
Την Πέμπτη, ένας Ινδός συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πόλης Μουμπάι έχοντας κρύψει επίσης στο εσώρουχό του δέκα χελώνες που προσπαθούσε να βγάλει παράνομα από την Ινδία.
Πηγή:newsit.gr

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Το πιο γελοίο αυτογκόλ της δεκαετίας

Σοβαρή υποψηφιότητα για το χρυσό... βατόμουρο έβαλε ο τερματοφύλακας της Κρισιούμα, Μίτσελ Άλβες, με την απερίγραπτη γκάφα του στην αναμέτρηση με την Αμέρικα.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα μετά από σουτ αντιπάλου, αλλά στη συνέχεια αυτή... ζωντάνεψε μέσα από την αγκαλιά του και κατέληξε στα δίχτυα. Μοναδικό παρήγορο, η ομάδα του ήδη έχανε με 2-0...
Πηγή:contra.gr

Πρόστιμο για τις βωμολοχίες στο δρόμο


Η πόλη των Βρυξελλών αποφάσισε να αγωνισθεί πιο εντατικά εναντίον των βωμολοχιών που εκφέρονται στο δρόμο και οι οποίες θα τιμωρούνται πλέον με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ως τα 250 ευρώ, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή.
"Οποιαδήποτε μορφή ύβρεως τιμωρείται πλέον, είτε είναι σεξιστική, ρατσιστική, ομοφοβική ή άλλη", εξήγησε ο σοσιαλιστής δήμαρχος της βελγικής πρωτεύουσας Φρέντι Τίλεμανς. Το μέτρο υιοθετείται για πρώτη φορά στο Βέλγιο και έχει στόχο να καταπολεμηθεί το αίσθημα της ατιμωρησίας για τις καθημερινές απρέπειες.
Ο δήμος συνήψε ένα πρωτόκολλο με την εισαγγελία, που του δίνει την δυνατότητα να τιμωρεί με διοικητικό πρόστιμο 75 ως 250 ευρώ τις ύβρεις, αλλά και τις απλές κλοπές και τα χτυπήματα που δεν προκαλούν τραυματισμό.
Τα αδικήματα αυτά παρέμεναν ως τώρα τα περισσότερα ατιμώρητα λόγω του μεγάλου φόρτου των δικαστηρίων, εξήγησε εκπρόσωπος του δημάρχου. "Εξαιτίας αυτού, πολλοί από τους 2.500 αστυνομικούς της πόλης δεν είχαν κίνητρο να καταπολεμήσουν αυτό τον τύπο των αδικημάτων", σύμφωνα με τον ίδιο.
Οι διώξεις που μπορεί να οδηγήσουν σ' αυτά τα διοικητικά πρόστιμα ασκούνται σε περιπτώσεις κατάφωρου αδικήματος που διαπιστώνεται από την αστυνομία ή υποβολής μήνυσης. Η εισαγγελία θα συνεχίσει πάντως να επιλαμβάνεται υποθέσεων σε περιπτώσεις υποτροπής.
Το εύρος του φαινομένου έγινε φανερό πρόσφατα με το ντοκιμαντέρ "Γυναίκα του Δρόμου", στο οποίο η βελγίδα σκηνοθέτρια Σοφί Πίτερς κινηματογράφησε με κρυφή κάμερα τα σχόλια και τις ύβρεις που αντιμετώπιζε καθημερινά στους δρόμους μιας λαϊκής συνοικίας των Βρυξελλών.
Πηγή:ant1.gr

Ηλεκτρονικό παιχνίδι για πεζούς που περιμένουν το φανάρι

Δύο φοιτητές δημιούργησαν το καλύτερο σύστημα ενημέρωσης, αναμονής και ψυχαγωγίας πεζών εδώ και δεκαετίες.
















Στο τμήμα εφαρμοσμένων επιστημών του πανεπιστημίου του Hildesheim οι ιδέες που προωθούνται σίγουρα δεν είναι συντηρητικές, όπως φαίνεται από το ηλεκτρονικό σύστημα για πεζούς που ανέπτυξαν οι Sandro Engel και Holger Michel. 
Το μικρό κίτρινο κουτί διαθέτει μία οθόνη touch screen στην οποία όταν ανάβει πράσινο για τους διαβάτες, μία αντίστοιχου χρώματος γραμμή προόδου (ή ένα progress bar όπως λέμε στην Ελλάδα) αρχίζει να μειώνεται, ώστε όσοι πλησιάζουν να γνωρίζουν για πόσο ακόμη θα μπορούν να περάσουν το δρόμο με ασφάλεια.
Τα καλύτερα ωστόσο έρχονται για όσους βρουν το φανάρι στο κόκκινο. Η αντίστοιχη κόκκινη γραμμή προόδου βρίσκεται πλέον στο φόντο και στο προσκήνιο εμφανίζεται ένα παιχνίδι με τις κλασικές ρακέτες των ατάρι της δεκαετίας του 1980.
Μόλις ένας πεζός ακουμπήσει το δάχτυλο στην κάτω ρακέτα και από τις δύο πλευρές του δρόμου, το παιχνίδι ξεκινάει και λήγει φυσικά μόλις ανάψει πράσινο.
Ετσι, ο χρόνος κυλάει ευχάριστα και παράλληλα κάνει κανείς και τις γνωριμίες του κυριολεκτικά «στη μέση του δρόμου»...
Πηγή:e-go.gr 

Με πόσους άντρες έχει κοιμηθεί η μέση Ελληνίδα;

Η έρευνα της Durex για τις σεξουαλικές συμπεριφορές των Ελλήνων
Η έρευνα της Durex, με αφορμή την ημέρα κατά του ΑΙDS, παρουσιάζει μια μάλλον απερίσκεπτη εικόνα όσον αφορά την χρήση προφυλακτικού στην Ελλάδα.
Το 38% των Ελληνίδων δήλωσε ότι έχει κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, αν και θεωρεί ότι ήταν ένα λάθος που δε θα έπρεπε να έχουν κάνει. Με το δίκιο τους βέβαια, καθώς ένας στους πέντε άντρες (22%) που διατηρεί σχέση δήλωσε ότι κάνει σεξ και με άλλες γυναίκες, χωρίς προφυλακτικό μάλιστα. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται μόλις στο 9%.
Ενδιαφέροντα είναι και τα νούμερα σεξουαλικών συντρόφων που έχουν Έλληνες και Ελληνίδες. Οι Ελληνίδες δήλωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο 10 σεξουαλικούς συντρόφους (όσο και οι Γαλλίδες και οι Πολωνές), ενώ οι Ιταλίδες έχουν 8 και οι Ολλανδές 6. Οι Έλληνες άντρες δηλώνουν ότι κατά μέσο όρο είχαν 30 διαφορετικές σεξουαλικές συντρόφους.
Πηγή:athensparty.com

Διέγραψε από φίλο του στο Facebook το ΔΝΤ!


Δε θέλω τέτοιους φίλους δε θέλω τέτοιους φίλους σκέφτηκε ο... ούγγρος πρωθυπουργός και έτσι διέγραψε το...ΔΝΤ από φίλο του!
Το ΔΝΤ από... φίλο του στο facebook διέγραψε o ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, όπως μεταδίδει το Associated Press. Ο Ορμπάν, του οποίου οι σχέσεις με το ΔΝΤ πoτέ δεν ήταν ιδιαίτερα καλές, ανέβασε ένα βίντεο στη σελίδα του εξηγώντας ότι προέβη σε αυτήν την κίνηση καθώς θεωρεί απαράδεκτους τους όρους που έθεσε το Ταμείο για τη χορήγηση στην Ουγγαρία δανείου ύψους περίπου 15 δισ. ευρώ.
Ερώτηση. Είναι δυνατόν όμως να έχεις φίλο στο Facebook το ΔΝΤ;
Πηγή:newsit.gr

Κιθάρα με 7.000 δέντρα στη μνήμη της γυναίκας του

Δείτε πως επέλεξε ένας άνδρας στην Αργεντινή να τιμήσει τη μνήμη της γυναίκας του. Γιατί δεν μπορεί να θαυμάσει το έργο του (Vid + Pics)

Στην περιοχή Pampas της Αργεντινής, δεσπόζει ένα δάσος σε σχήμα... κιθάρας. 35 χρόνια πριν, ο Pedro Ureta έχασε αιφνιδίως τη γυναίκα του από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.
Από τότε αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του σε ένα σκοπό. Δημιούργησε ένα αλσύλλιο σε σχήμα κλασικής κιθάρας για να τιμήσει τη μνήμη της, φυτεύοντας 7.000 δέντρα.
Το αλσύλλιο είναι ορατό μόνο από αέρος, ενώ η κιθάρα ήταν το αγαπημένο μουσικό όργανο της εκλιπούσας γυναίκας του Graciela. Να σημειωθεί, ότι η έκταση της κιθάρας είναι περίπου ένα χιλιόμετρο.
Χρόνια πριν, η γυναίκα του βρισκόταν σε πτήση πάνω από την περιοχή και είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα ένα τεράστιο κουβαδάκι με θάμνους και δέντρα στην έκταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η κιθάρα.
Το σχέδιο της δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω φόρτου εργασίας και λόγω του θανάτου της. Το 1977, αμέσως μετά την απώλεια της Graciela, ο Ureta ξεκίνησε να υλοποιεί το μεγαλόπνοο πλάνο της γυναίκας του. Μόνο που τη θέση του αρχικού σχεδίου, πήρε το αγαπημένο μουσικό όργανο της Graciela.

Τραγική ειρωνεία
Πλέον το έργο είναι τελειοποιημένο, όμως ο ίδιος ο Ureta δεν θα έχει την τύχη να το απολαύσει ποτέ από αέρος, καθώς φοβάται τα αεροπλάνα.
Πηγή:news247.gr