Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο συναισθηματικός πιγκουίνος που ταξιδεύει κάθε χρόνο 8.000 χιλιόμετρα για να δει τον άνδρα που τον έσωσε

PIGKOUINOS
Είναι ίσως από τις ιστορίες εκείνες που θα μπορούσαν να γίνουν άνετα σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Τόσο συγκινητική, τόσο όμορφη.
Ένας πιγκουίνος στη νότια Αμερική ταξιδεύει κάθε χρόνο 8.000 χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να δει από κοντά τον άνθρωπο που τον έσωσε. Πρόκειται για έναν 71χρονο συνταξιούχο ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με το ψάρεμα, ο οποίος ζει σε ένα μικρό χωριό έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Το 2011 βρήκε αυτόν μικρό πιγκουίνο ετοιμοθάνατο γεμάτο πετρέλαιο. Δίχως να το σκεφτεί τον καθάρισε και του έδωσε φαγητό για να δυναμώσει. Με το που έγινε καλά ο 71χρονος συνταξιούχος τον άφησε ελεύθερο.
Ο πιγκουίνος όμως δεν ήθελε να φύγει και έμεινε κοντά του για 11 μήνες. Λίγο μετά εξαφανίστηκε για να επιστρέψει λίγο αργότερα. Κάθε χρόνο κάνει ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να δει τον σωτήρα του.
Δείτε το βίντεο:


Πηγή:huffingtonpost.gr

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Eurovision 2016: Utopian Land. Με ποντιακό χιπ χοπ η Ελλάδα

H δημόσια τηλεόραση παρουσιασε το διαγωνιζόμενο τραγούδι της Ελλάδας που θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό τον προσεχή Μάιο στη Σουηδία (vid)

H ΕΡΤ παρουσίασε το τραγούδι που θα στείλει η Ελλάδα φέτος στη Eurovision, το οποίο και ερμηνεύει το συγκρότημα Argo. Το τραγούδι και το βίντεο κλιπ του παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, σε ήχους ποντιακής λίρας με χιπ χοπ κομμάτια και αγγλικό, αλλά και ποντιακό στίχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή έγινε με απευθείας ανάθεση και χωρίς... διαγωνισμό. Τα συμπεράσματα δικά σας ως προς τη διαδικασίας και ως προς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Δείτε το βίντεο κλιπ:

Ποιο είναι το συγκρότημα Argo


Το συγκρότημα “Argo” αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Φαίνεται πως επιβαβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν ένα ιδιαίτερο χιπ-χοπ ποντιακό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη να έχει επιλεχθεί για το διαγωνισμό. Παρόλα αυτά, δεν θα βρίσκονται όλα τα μέλη των Europond, όπως είναι το όνομά τους κανονικά στη Σουηδία, ενώ αποφασίστηκε το όνομά τους να αλλάξει και να γίνει Argo.
Το τραγούδι θα είναι σε στίχο ελληνικό και αγγλικό και όπως φαίνεται θα περιλαμβάνει ακόμη και ποντιακή διάλεκτο. Μία σύνθεση βγαλμένη από την ποντιακή μουσική παράδοση σε συνδυασμό με το σύγχρονο hip hop, μια σύγχρονη προσέγγιση στις δυσκολίες που βιώνουν οι λαοί, μέσα από τη ματιά νέων ανθρώπων που έχουν, οι ίδιοι, βιώσει το δικό τους ταξίδι.
Η νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης άλλαξε την γνώριμη τα τελευταία χρόνια μέθοδο του ελληνικού τελικού και έδωσε με απευθείας ανάθεση την εκπροσώπηση στο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. "Θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη", δήλωνε ο Διονύσης Τσακνής για τον τρόπο επιλογής της Eurovision.

Πώς σχολίασε το twitter το ελληνικό τραγούδι κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από την ΕΡΤ

Οι στίχοι του ελληνικού τραγουδιού

Λίγο πριν την παρουσίαση του βίντεο κλιπ, το οποίο όπως τόνισε η δημόσια τηλεόραση έγινε με το λιγότερο δυνατό κόστος και στηρίχτηκε κυρίως στο οπτικό εφέ, η επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής συμμετοχής στο facebook
We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for aUtopianLand
Πλανήτης Γη  2016  -
ότι και αν κάνουν
η γένια μας θα τ' αντέξει
την προσφυγιά την έζησα μικρός
κοιτάζω πίσω μα προχωράω εμπρός
Σκούμε το πρωί - τσατεύω τα παιδία
Πέραμ' άψιμον και αχπάσταμε σην Ουτοπίαν
Σα ούτον κόσμον κ' εύραμε στερέα
πάμε χαλάνουμε εκές σ εναν μερέαν

(μτφ. Ποντιακών: Σηκώνομαι το πρωί - ανταμώνω τα παιδιά/Παίρνουμε φωτιά και ξεκινάμε για την Ουτοπία/Σε αυτόν τον κόσμο δεν στεριώσαμε/Πάμε εκεί σε άλλη μεριά να κάνουμε χαμό)                     

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a UtopianLand
Xοπ χοπ
τεμέτερον χιπ  χοπ
πέραμε εισιτηρια
και πάμε στο αεροπόρτ
δυο ώρας αναμένουμε το airbahal
βγάλω τα στύπα  και ο Κότσον πα έβγαλεν το μπουκάλ
χοπ σαλούτ παρακάθα και ποτία
πίνουμε βότκας κι η γιάγια μ΄ γαβουρεύει χαψία
στ΄αεροπλάνο εσέβαμε με τ΄αχπαστόν
αδά νυχτών κι ακεί που πάμε ξημερών

(μτφ. Ποντιακών: χοπ χοπ/το δικό μας το χιπ-χοπ/πήραμε τα εισιτήρια/και πάμε στο αεροδρόμιο/δύο ώρες περιμένουμε την airbahal/βγάζω τουρσιά και ο Κώστας έβγαλε το μπουκάλι/χοπ χαιρετάμε παρέα και ποτά πίνουμε βότκα και η γιαγιά μου ψήνει τους  γαύρους  στο αεροπλάνο μπαίνουμε με τον χορό της νύφης εδώ νυχτώνει και εκεί που πάμε ξημερώνει)

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
fight with us for aUtopianLand
Αδά  νυχτών κι ακεί που πάμε ξημερών
ξημερών
Αδά  νυχτών κι ακεί που πάμε ξημερών
Κι ακει, κι ακει  κια ακει π
κι ακεί που πάμε ξημερών

(μτφ. Ποντιακών: Εδώ νυχτώνει κι εκει που πάμε ξημερώνει ξημερώνει/Εδώ νυχτώνει κι εκεί που πάμε ξημερώνει/Ξημερώνει/Κι εκεί, κι εκεί, κι εκεί/Κι εκεί που πάμε ξημερώνει)

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a UtopianLand
We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a UtopianLand

Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αδειάζουν τα ποτήρια: Ο κόσμος μπορεί να ξεμείνει από σκοτσέζικο ουίσκι

Αδειάζουν τα ποτήρια: Ο κόσμος μπορεί να ξεμείνει από σκοτσέζικο ουίσκι
Οσοι λατρεύουν το ουίσκι, ίσως νιώσουν να τους καταλαμβάνει ένα κύμα πανικού. Ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με έλλειψη στο σκοτσέζικο ουίσκι.
Σύμφωνα με το CNN, η ζήτηση για το «νέκταρ» της Σκοτίας είναι τόσο υψηλή τώρα που πολύ απλά τα αποστακτήρια δεν προλαβαίνουν να την καλύψουν.
«Η έλλειψη του παλιού και σπάνιου single malt ήδη έχει αρχίσει και πρόκειται να χειροτερεύσει», δήλωσε ο Ρίκες Κισνάνι, ο οποίος ξεκίνησε το πρώτο επενδυτικό fund για ουίσκι στον κόσμο.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 159% από το 2004 έως το 2014, σύμφωνα με την σκοτσέζικη ένωση για το ουίσκι. Πολλές νέες αγορές «διψούν» ολοένα περισσότερο για αυτό το ποτό, ιδιαίτερα η Ασία, που τώρα καταναλώνει το 1/5 των σκοτσέζικων εξαγωγών.
Εξαιτίας του χρόνου που απαιτεί η παρασκευή του single malt- σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε σκοτσέζικο ουίσκι πρέπει να είναι τουλάχιστον τριών ετών και τα καλύτερα ωριμάζουν πολύ περισσότερο- τα αποστακτήρια δεν μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή. Αυτή τη στιγμή περίπου 20 εκατομμύρια βαρέλια ωριμάζουν σε αποθήκες της Σκοτίας.
Ειδικοί εκτιμούν ότι η έλλειψη μπορεί να κρατήσει 10-15 χρόνια και εξαιτίας της θα αυξηθούν σημαντικά οι τιμές.
«Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στο 100%. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα», δήλωσε ο Τσάρλι Γουίτφιλντ, διευθυντής της Macallan. «Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε αυτά τα βαρέλια να κάνουν τα... μαγικά τους», πρόσθεσε.
Η Σκοτία δεν είναι η μόνη παραγωγός χώρα που πασχίζει να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Και τα αμερικανικά αποστακτήρια, που φτιάχνουν ουίσκι bourbon αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η πιο… άχρηστη γέφυρα!

H… αποτυχημένη επιλογή της κατασκευής μιας γέφυρας που φτιάχτηκε για να περνάνε οι σκίουροι απασχολεί τους πολίτες της Χάγης στην Ολλανδία. Η γέφυρα κόστισε 144 χιλιάδες ευρώ και ενώνει τις δύο πλευρές του δάσους Clingendael Park, που χωρίζει ένας αυτοκινητόδρομος.
Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 2012 για να προστατευτούν οι αποικίες των τρωκτικών που προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα μόνο πέντε σκίουροι την προτίμησαν.
Perierga.gr - Η πιο... άχρηστη γέφυρα!
Η αποτυχημένη κατασκευή θεωρείται στη Χάγη ως παράδειγμα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, σχεδόν από το τέλος της ολοκλήρωσης της και της παράδοσης της στην… κυκλοφορία των σκίουρων, ωστόσο υπήρξαν κι αυτοί που συνιστούσαν υπομονή, καθώς έλεγαν ότι θα πρέπει πρώτα οι σκίουροι να τη συνηθίσουν.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και πλέον η γέφυρα θεωρείται «πολιτικό σύμβολο» της προχειρότητας που οδηγεί σε έργα χωρίς προηγουμένως την απαραίτητη ερευνητική εργασία. Οι επικριτές λένε επιπλέον ότι η κατασκευή ήταν μεταλλική και όχι από ξύλο, ένα υλικό που θα συνήθιζαν πιο εύκολα οι σκίουροι.
Το Δημοτικό Συμβούλιο επιμένει ωστόσο ότι η γέφυρα είναι καλά σχεδιασμένη, αλλά θα απαιτηθούν τουλάχιστον 5 χρόνια ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την επιτυχία ή όχι της γέφυρας. Όπως λένε οι υποστηρικτές της κατασκευής, αν υπάρχουν αρκετά τρόφιμα προς την πλευρά που είναι οι σκίουροι, δεν υπάρχει λόγος να διασχίσουν τη γέφυρα. Αν τα καρύδια και τα κουκουνάρια είναι όμως λιγοστά, τότε οι σκίουροι δεν θα έχουν άλλη επιλογή, παρά να δικαιώσουν τους εμπνευστές της κατασκευής.
Πάντως και αυτό το χειμώνα οι σκίουροι δεν πλησίασαν τη γέφυρα…
Πηγή:perierga.gr

Η απίστευτη ελληνική αγγελία που σαρώνει στο διαδίκτυο! (ΦΩΤΟ)

Η απίστευτη ελληνική αγγελία που σαρώνει στο διαδίκτυο! (ΦΩΤΟ)
Δείτε τι αγγελία έβαλε αυτός ο τύπος στο ίντερνετ προκαλώντας απίστευτο γέλιο... Δεν θα το πιστεύετε!
Δείτε την αγγελία και τα σχόλια δικά σας...
aggelia
Πηγή:sportdog.gr