Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Άστεγη διεκδικεί βραβείο της Intel με έπαθλο 100 χιλ. δολάρια

Διαβάστε την ιστορία μιας 17χρονης άστεγης από τις ΗΠΑ που κατάφερε να είναι υποψήφια για επιστημονικό βραβείο (Pics+Vid)

Η 17χρονη Samantha Garvey είναι άστεγη και ζει μαζί με τους γονείς της σε άσυλο αστέγων.
Ωστόσο η 17χρονη έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανη για τον εαυτό της και να ελπίζει σε μια καλύτερη μέρα αφού κατάφερε μετά από σκληρή δουλειά να συμπεριληφθεί στους 61 υποψήφιους για το σημαντικό βραβείο Intel Science Talent Search, που αναζητά ανάμεσα σε εφήβους τα δυνατά μυαλά από άποψη επιστημονικής κατάρτισης.
Το βραβείο της Intel είναι 100.000 δολάρια και η κοπέλα έχει κάθε λόγο να χαμογελά.
Η 17χρονη, που είναι μια άριστη μαθήτρια στο Λύκειο του Μπρέντγουντ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ζει σε ιδρύματα από μικρή αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

"Μπορείς να κλαψουρίζεις και να παραπονιέσαι για τη ζωή σου αλλά τι θα καταφέρεις μ’ αυτό;"αναρωτιέται, προσθέτοντας ότι ακολούθησε τη συμβουλή του πατέρα της που της λέει να μαζεύει το μυαλό της και να κοιτάει πάντα μπροστά. Η βραβευμένη εργασία της κοπέλας επικεντρώνεται στα μύδια και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει θαλάσσια βιολόγος. Αυτό που βρήκε είναι πως τα μύδια είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα πιο παχύ δέρμα αφότου έχουν επιζήσει από μια επίθεση.
Μάλιστα το σημαντικότερο είναι πως μετά από αυτό της το κατόρθωμα, η πολιτεία ευαισθητοποιήθηκε και παραχώρησε στην οικογένειά της ένα σπίτι με πληρωμένο ενοίκιο.
Σε δύο βδομάδες θα μάθει εάν κατάφερε να περάσει στους τελικούς του διαγωνισμού και η ίδια τώρα εύχεται να μπορέσει να κερδίσει το έπαθλο της Intel, αλλά και την υποτροφία που το συνοδεύει.
Της το ευχόμαστε ολόψυχα.
Πηγή:news247.gr

Αγνοούσε ότι στα όργια κοιμόταν με ιερόδουλες!

Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με 10 κοπέλες επί πληρωμή
 
Ο Στρος Καν έχει δηλώσει ότι συμμετείχε σε πάρτι οργίων κι ότι είχε «μια απελευθερωμένη, αλλά απολύτως νόμιμη σεξουαλική ζωή»
Υπάρχουν δικαιολογίες και δικαιολογίες, αλλά αυτή που επικαλέστηκε ο δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν για τη συμμετοχή του πελάτη του σε πάρτι με ιερόδουλες ήταν τουλάχιστον ευφάνταστη. Ισχυρίστηκε πως ο Στρος Καν δεν ήξερε ότι κοιμόταν με επαγγελματίες του σεξ, αφού όλες οι γυναίκες σ' αυτά τα πάρτι ήταν γυμνές και επομένως δεν ήξερε ποια πληρώνεται και ποια όχι.
Η δικαιολογία αυτή δόθηκε, όταν, σύμφωνα με τηλεφωνικά αρχεία που έχει στην κατοχή του ο ανακριτής που ερευνά το σκάνδαλο σχετικά με το δίκτυο πορνείας στη Λιλ, προέκυψε ότι ο Στρος Καν συμμετείχε σε πάρτι οργίων, όπου είχε σεξουαλικές επαφές με 10 κοπέλες επί πληρωμή. Η αμοιβή της καθεμίας είναι περισσότερα από 1.500 ευρώ την ώρα.

Ο 62χρονος, άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, έχει ήδη παραδεχθεί πως συμμετείχε σε τέτοια πάρτι κι ότι είχε «μία απελευθερωμένη, αλλά απολύτως νόμιμη σεξουαλική ζωή».
Πηγή:e-go.gr

Πρόστιμο σε αεροπορική γιατί αρνήθηκε σε ΑμΕΑ να ταξιδέψει


Το πρόστιμο φτάνει τις 70.000 ευρώ και η καταδικαστική απόφαση ήρθε από δικαστήριο.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet καταδικάσθηκε σήμερα από το δικαστήριο του Μπομπινί, κοντά στο Παρίσι, να καταβάλει πρόστιμο 70.000 ευρώ διότι αρνήθηκε την επιβίβαση σε αεροσκάφος της τριών ΑμΕΑ χωρίς συνοδό, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Η καταδίκη της εταιρείας έλαβε υπ' όψη τις εισηγήσεις του εισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία τόνισε πως η στάση της εταιρείας «προσέβαλε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Εκτός από το πρόστιμο των 70.000 ευρώ, η εταιρεία καταδικάστηκε να καταβάλει 2.000 ευρώ αποζημίωση σε καθέναν από τους τρεις μηνυτές και ένα ευρώ στην Ένωση Παραλύτων της Γαλλίας (APF).
«Είναι μία απόφαση που πρόκειται να αποτελέσει ορόσημο», τόνισε ικανοποιημένος ο Πατρίκ ντε λα Γκρανζ, συνήγορος των τριών μηνυτών και της Ένωσης Παραλύτων, που αποτελούσαν τους πολιτικούς ενάγοντες.
«Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχει πρόσχημα περί ασφάλειας που να προέχει. Πρόκειται για καταδίκη ενός συγκεκριμένου οικονομικού μοντέλου, αυτού του χαμηλού κόστους, με τις μειώσεις στα κόστη, στόχος του οποίου είναι να υπάρχει το λιγότερο δυνατό προσωπικό», σχολίασε ο δικηγόρος.
«Είμαστε απογοητευμένοι και θλιμμένοι», αντέδρασε ο συνήγορος της EasyJet Φιλίπ Βαν Μελέν. «Η εταιρεία αρνείται πως είχε οποιαδήποτε πρόθεση να κάνει οποιουδήποτε τύπου διάκριση. Εμείς κάναμε σεβαστούς τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», τόνισε.
Η EasyJet είχε αρνηθεί στους τρεις ενάγοντες να επιβιβασθούν σε αεροσκάφη της στο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ στις 12 Ιανουαρίου 2009και στις 9 και 19 Νοεμβρίου 2008. Η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία είχε επικαλεσθεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια των πτήσεων.
Η εταιρεία πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο και από δικαστήριο στο Παρίσι για παρόμοια υπόθεση.
Πηγή:newsit.gr

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το πρώτο sex reality επί της μικρής οθόνης

Στη Γαλλία, λοιπόν, έφτιαξαν το πρώτο sex reality. Λέγεται TourNike, την παραγωγή του την έχει αναλάβει η Libido TV (έλεος!) και μπορείς να καταλάβεις τι έχει γίνει από τότε που ανακοινώθηκε... Τα ζευγάρια που συμμετέχουν, διαγωνίζονται πάνω σε διάφορα σεξουαλικά παιχνίδια. Πάντως, στις φωτογραφίες, φαίνονται τα πάντα, δεν βάζουν ούτε καν ψηφίδες από πάνω στα επίμαχα σημεία!













Αυτό κι αν είναι εξωπραγματικό. Τρία ζευγάρια με έπαθλο 300 χιλιάδες ευρώ παρακαλώ επιδίδονται σε μια «μάχη», Καμασουτρική μπροστά στις κάμερες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό με σκοπό τι άλλο από την δημοσιότητα και το χρήμα. ρε που φτάσαμε. Στην πρώτη εκπομπή τα ζευγάρια γνωρίστηκαν με το κοινό και οι παρουσιαστές-δύο παρακαλώ ένας άντρας και μια γυναίκα-αφού τους ξενάγησαν στο σπίτι, όπου και διαμένουν για τις ανάγκες του show, τους ενημέρωσαν για τις δοκιμασίες. Η πρώτη ήταν αναγνωρίστε τον σύντροφο σας με κλειστά μάτια χρησιμοποιώντας μόνο το στόμα σας. Καταλαβαίνετε φαντάζομαι τι εννοώ. Αυτή την φορά οι κοπέλες έπρεπε να κολυμπήσουν στην πισίνα και να κάνουν στοματικό έρωτα με τους συντρόφους τους κάτω από το νερό. Όποια κρατιόταν περισσότερο αυτή κέρδιζε τους βαθμούς. Και τι είναι οι κοπέλες; Χταπόδια ν αντέξουν ή ροφοί; Και να ταν μόνο αυτό; Όποια έμενε από…αέρα πρώτη ήταν μετά υποχρεωμένη να ικανοποιήσει τους άλλους δύο και ο σύντροφός της να αναλώνει τον χρόνο του στο…ψάρεμα…Έχουν και χιούμορ οι παραγωγοί…Όπως και να χει από την δεύτερη κιόλας εκπομπή η τηλεθέαση σκαρφάλωσε σε δυσθεώρητα ύψη.
















Σκεφτείτε μόνο αυτό. Σκεφτείτε αν το παιχνίδι αυτό ερχόταν στην Ελλάδα τι σάλος θα γινόταν. Αν πάλι κρίνω από τα βιογραφικά που δέχεται καθημερινά ο Σειρηνάκης για συμμετοχή σε ταινίες πορνό μάλλον το βλέπω να γίνεται σύντομα…
Πηγή:gossip-tv.gr





 

Και όμως... Είναι ένας από τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ!

VIDEO: Και όμως... Είναι ένας από τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ!
Ο Vermin Supreme είναι ένας πασίγνωστος ιδιότροπος καλλιτέχνης performance στις ΗΠΑ, αναρχικός, ακτιβιστής και ο οποίος συμμετέχει με το δικό του σατιρικό τρόπο στην κούρσα των υποψηφίων Δημοκρατικών για το χρίσμα εν όψη των προεδρικών στις ΗΠΑ το 2012.
Για πρώτη φορά λοιπόν κλήθηκε και μίλησε σε συνέδριο των λιγότερο γνωστών υποψήφων Δημοκρατικών στο New Hampshire, υποσχόμενος... πόνι σε όλους και αναγγέλοντας το πρόγραμμα για υποχρεωτικό βούρτσισμα δοντιών!
Δείτε το βίντεο:

Πηγή:mediagate.gr

FBI: "Οι χάκερς θα μπορούσαν να εξαφανίσουν ολόκληρες εταιρείες"

"Παρά την αυξημένη συχνότητα και σοβαρότητα των online εγκλημάτων και της κατασκοπείας το 2011, πολλές εταιρείες και καταναλωτές δεν έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την σοβαρή απειλή" δήλωσε την Πέμπτη 12/01 κορυφαίος αξιωματούχος του FBI, φανερώνοντας το επικίνδυνο πρόσωπο του διαδικτύου.

"Ο κίνδυνος από τους χάκερς είναι παραπάνω από υπαρκτός και άμεσος που σημαίνει ότι θα μπορούσε να εξαφανίσει ολόκληρες εταιρείες" είπε ο Shawn Henry, βοηθός διευθυντή του FBΙ, προσθέτοντας πώς "σε περίπτωση που οι χάκερς ήταν σε θέση να παρέμβουν σε ηλεκτρονικές υποδομές ζωτικής σημασίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν στην πραγματικότητα τον θάνατο".
Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες έρευνες του FBI, στις οποίες αναφέρθηκε εκτενώς ο Henry, εταιρείες κατέρρευσαν μετά από χτυπήματα κάποιων χάκερ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια αμερικανική εταιρεία, η οποία σταμάτησε τις δραστηριότητές της όταν ένας χάκερ έκλεψε 5 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμούς της. Μια άλλη αφορά μια μεγάλη επιχείρηση που σχεδόν εν μία νυκτί έχασε μια δεκαετία της έρευνας και της ανάπτυξης της αξίας 1 δισ. ευρώ.
"Έχουμε δει τον αριθμό και την πολυπλοκότητα των επιθέσεων από αυτούς τους παράγοντες του κυβερνοχώρου να αυξάνονται δραματικά" είπε ο Henry χωρίς να κρύβει την ανησυχία του και αποκάλυψε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έχουν κλαπεί, κυρίως μέσω του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μόλις τα τελευταία δύο χρόνια. Μια οργανωμένη ομάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ανατολική Ευρώπη, για παράδειγμα, κέρδιζε περίπου 750.000 δολάρια την εβδομάδα από κλοπές στον κυβερνοχώρο".
Επιπλέον αποκάλυψε ότι οι χάκερς είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στα δίκτυα κορυφαίων εταιρειών όπως για παράδειγμα της Sony αλλά και του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ για να κλέψουν εταιρικά μυστικά ή ευαίσθητα δεδομένα των πελατών. Πολλές παραβιάσεις της ασφάλειας πέρυσι αποδόθηκαν στην ομάδα χάκερς "Anonymous", η οποία ανέλαβε την ευθύνη αλλά ο Henry δεν έκανε καμία αναφορά σ' αυτή την ομάδα.
Στο στόχαστρο των χάκερς και οι καταναλωτές
Δεν απειλούνται μόνο εταιρείες αλλά και καταναλωτές, τόνισε ο Henry, καθώς με την έλευση της νέας τεχνολογίας, ιδιαίτερα των smartphones, έχουν ανοίξει νέοι δρόμοι για την επίθεση των χάκερς. Η χρήση του δημόσιου wi-fi εφιστά ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αποτελεί ένα μέσο που χρησιμοποιούν κυρίως οι χάκερς για να στήσουν την απάτη και την υποκλοπή.
Συντονισμένες οι προσπάθειες για μείωση της εγληματικότητας στον κυβερνοχώρο
Για να καταπολεμηθεί η αύξηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, ο Henry είπε ότι το FBI έχει λάβει διάφορα νέα μέτρα, όπως η συνεργασία των αντιπροσώπων της, με τα αστυνομικά τμήματα σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας. "Οι προσπάθειες αυτές έχουν αποδώσει καρπούς" είπε αναφέροντας ότι μια διετής έρευνα του FBI οδήγησε στην σύλληψη έξι ανδρών από την Εσθονία οι οποίοι είχαν στήσει μια οργανωμένη ομάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος με κέρδη πάνω από 14 εκατ. δολάρια.
Πηγή:cosmo.gr

Περίμεναν γυμνοί στο κρύο για να πάρουν τσάμπα ρούχα!


 Γυμνοί μέσα στο κρύο  περίμεναν κάτοικοι της Λιόν για να πάρουν δωρεάν ρούχα από ένα κατάστημα ένδυσης.
Εκατό κάτοικοι της γαλλικής πόλης Λιόν "εισέβαλαν" σε κατάστημα ένδυσης φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους κατά την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων του Ιανουαρίου, κάποιοι από αυτούς μάλιστα περίμεναν όλη τη νύχτα στην ουρά, έξω από το μαγαζί, προκειμένου να κερδίσουν δωρεάν ρούχα.
"Ελάτε με τα εσώρουχά σας, φύγετε πλήρως ντυμένοι", ήταν το σύνθημα της ισπανικής αλυσίδας ρούχων Desigual.
Η προσφορά της επιχείρησης στο κατάστημα της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας αφορούσε τους πρώτους 100 που θα έμπαιναν ημίγυμνοι στο κατάστημα. Οι νικητές θα επέλεγαν δύο οποιαδήποτε είδη δωρεάν --ένα ρούχο για το κάτω μέρος του σώματος και ένα για το πάνω.
Ένας υπάλληλος στο κατάστημα, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο τηλεφωνικώς, περιέγραψε την ανταπόκριση του κοινού ως ενθουσιώδη.
Το "πείραμα" άλλωστε έχει δοκιμαστεί με επιτυχία, στις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ισπανία.

Πηγή:newsit.gr

Γιαούρτια και αυγά κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Φραστικό επεισόδιο και ένταση σε μπαρ στο Παγκράτι. Αντιεξουσιαστές κινήθηκαν κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Μικροένταση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Παγκράτι, όταν νεαροί, μάλλον ανήκοντες στον χώρο των αντιεξουσιαστών, επιτέθηκαν κυρίως φραστικά σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Οι βουλευτές βρίσκονταν σε μπαράκι επί της Σπύρου Μερκούρη μαζί με πολιτικούς συντάκτες και δημοσιογράφους.
Ήταν περίπου 12 βουλευτές, ανάμεσα τους ο κ. Ντόλιος, η κ. Παναρείτου, η Σοφία Γιαννακά, ο Πυθαγόρας Βαρδίκος και άλλοι.
Κάποια στιγμή τους πλησίασαν περίπου 20 - 25 νεαροί, οι οποίοι φαίνεται να τους είπαν αρχικά:
"Α είστε βουλευτές";
Αμέσως μετά ξεκίνησαν να τους αποδοκιμάζουν έντονα και να τους βρίζουν, ενώ εκτόξευσαν εναντίον τους μπουκαλάκια με νερό, γιαούρτια, αυγά και αναποδογύρισαν και κάποιους δίσκους.
"Τι έχετε κάνει στον κόσμο" τους φώναζαν.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο αλλά οι νεαροί είχαν εξαφανιστεί.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ανακαλύφθηκαν οι 3 μικρότεροι εξωπλανήτες

Ανακαλύφθηκαν οι 3 μικρότεροι «εξωπλανήτες» (πλανήτες εκτός ηλιακού συστήματος) που έχουν βρεθεί ποτέ και έχουν μικρότερο μέγεθος από την Γη. Η ανακάλυψη έγινε από αμερικανούς αστρονόμους, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου ''Κέπλερ'' της NASA. Οι αστρονόμοι κατάφεραν επίσης να προσδιορίσουν το ακριβές χρώμα του Γαλαξία μας.
Ανακαλύφθηκαν οι 3 μικρότεροι εξωπλανήτες

Οι αστρονόμοι του ''Κέπλερ'', με επικεφαλής τον Τζον Τζόνσον του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), ανακοίνωσαν στο 219ο συνέδριο της αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας, σύμφωνα με το BBC, το Science, το Nature και το New Scientist, ότι εντόπισαν σε απόσταση 120 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου, γύρω από τον σχετικά ψυχρό ερυθρό ''νάνο'' KOI-961 (με μέγεθος το ένα έκτο του ήλιου μας ή 70% μεγαλύτερο του Δία), να περιφέρονται τρεις πλανήτες με διάμετρο ίση αντίστοιχα με το 0,78, το 0,73 και το 0,57 της διαμέτρου της Γης.
Ο μικρότερος έχει περίπου το μέγεθος του Άρη και είναι ο πιο μικρός εξωπλανήτης που έχει ποτέ βρεθεί, ενώ όλο το εξωπλανητικό σύστημα είναι το μικρότερο που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.
Και οι τρεις πλανήτες βρίσκονται σε πολύ κοντινή τροχιά στο άστρο τους, 0,6 έως μιάμιση φορά την απόσταση Γης - Ήλιου και έτσι το έτος τους (η πλήρης περιφορά γύρω από το άστρο τους) διαρκεί λιγότερο από δύο μέρες.

Ανακαλύφθηκαν οι 3 μικρότεροι εξωπλανήτες

Και οι τρεις πιστεύεται ότι είναι βραχώδεις όπως η Γη, όμως είναι υπερβολικά καυτοί, με θερμοκρασίες πάνω από 400 βαθμούς Κελσίου, άρα δεν θεωρούνται ότι ανήκουν στην ''κατοικήσιμη ζώνη'' που μπορεί να φιλοξενεί ζωή.
Πάνω από 700 εξωπλανήτες έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα. Μόνο το τηλεσκόπιο ''Κέπλερ'' έχει βρει 35 σίγουρους εξωπλανήτες, ενώ για περίπου άλλους 2.300 εκκρεμεί η επιβεβαίωση και από άλλα παρατηρητήρια.

160 δισεκατομμύρια εξωπλανήτες

Μια άλλη διεθνής ομάδα, με επικεφαλής τον Αρνό Κασάν του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του Παρισιού και του πανεπιστημίου ''Πιέρ και Μαρί Κιουρί'', στο ίδιο συνέδριο, ανακοίνωσε τις στατιστικές εκτιμήσεις της ότι στον γαλαξία μας κάθε ένα από τα περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα του, διαθέτει γύρω του τουλάχιστον 1,6 εξωπλανήτες κατά μέσο όρο.
Αυτό σημαίνει ότι στον γαλαξία μας υπάρχουν περίπου 160 δισεκατομμύρια πλανήτες διαφόρων διαστάσεων και από αυτούς τα περίπου 10 δισεκατομμύρια εκτιμάται ότι έχουν μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης.

Ο Γαλαξίας μας είναι όντως λευκός

Στο ίδιο συνέδριο οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατόρθωσαν να προσδιορίσουν το ακριβές χρώμα του Γαλαξία μας, όπως αυτός θα φαινόταν σε έναν εξωτερικό παρατηρητή.
Βέβαια το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς όχι μόνο ότι βλέπουμε το Γαλαξία «εκ των έσω» αλλά και ότι η θέα μπλοκάρεται από σκόνη.
Ωστόσο οι αστρονόμοι συγκρίνοντας τον δικό μας Γαλαξία με άλλους που μπορούμε να παρατηρήσουμε εξωτερικά, κατέληξαν στο ότι η ονομασία του (γαλαξίας- milky way) ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού το χρώμα του είναι όντως ένα πολύ ιδιαίτερο λευκό.
Πηγή:ethnos.gr

Βυθίστηκε στο χιόνι πόλη στην Αλάσκα


Ηνωμένες Πολιτείες — Βυθίστηκε στο χιόνι και αποκόπηκε προσωρινά από τον υπόλοιπο κόσμο, μια ολόκληρη πόλη στην Αλάσκα.
Ακόμη και οι συνηθισμένοι στο λευκό τοπίο κάτοικοι της Κόρντοβα δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ότι το χιόνι έφθασε τα τρία μέτρα και κάλυψε πλήρως ολόκληρα κτίρια.
Χρειάστηκε, μάλιστα, να πάει η εθνοφρουρά για να βοηθήσει να ξαναβγεί η πόλη στην επιφάνεια, χρησιμοποιώντας εκχιονιστικά μηχανήματα και φτυαρίζοντας μαζί με τους κατοίκους.
Πηγή:pathfinder.gr

Β. Κορέα: Στη φυλακή για 6 μήνες όσοι δεν δάκρυσαν ειλικρινά

Image
















Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ιστολόγιο South Korean Daily ΝΚ το οποίο επικαλείται πηγές στη Β. Κορέα το καθεστώς της Pyongyang πρόκειται να επιβάλλει 6 μήνες φυλάκιση, στις φυλακές του κομμουνιστικού παραδείσου, σε όσους δεν πένθησαν το θάνατο του λαοπρόβλητου και αγαπητού ηγέτη Kim Jong-il.
Επιπρόσθετα δε, όσοι πένθησαν μεν, αλλά δεν έχυσαν ειλικρινή δάκρυα για το θάνατο του μεγάλου αυτού κομμουνιστή ηγέτη, θα οδηγηθούν σε εκπαιδευτικά στρατόπεδα κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης .
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ολοκλήρωση των λεγόμενων δικών κρίσης στα «λαϊκά δικαστήρια» οι οποίες ξεκίνησαν μετά τη λήξη των δεκαήμερων εκδηλώσεων ομαδικού πένθους.
Ο Kim Jong-il πέθανε το Δεκέμβριο σε ηλικία 69 ετών μετά από 17 χρόνια στην εξουσία.
Το βορειοκορρεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA κατηγόρησε πάντως την ιστοσελίδα NK South Korean Daily για εκστρατεία βρώμικης προπαγάνδας κατά της Β. Κορέας, χωρίς όμως να διαψεύσει τις πληροφορίες περί φυλάκισης και διαπαιδαγώγησης των μη γνήσια πενθούντων.
Το ΝΚ στηρίζει τις πληροφορίες του σε αντιφρονούντες και φυγάδες που μένουν στη Ν. Κορέα και σε αντιστασιακούς που ζουν στην Β. Κορέα.
Να σημειωθεί πως το ελληνικό Κομμουνιστικό κόμμα (KKE), απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην ηγεσία και το λαό της Β. Κορέας για το θάνατο του μεγάλου ηγέτη Kim Jong-il. Προφανώς αυτό θα απευθυνόταν μόνο στους γνήσια πενθούντες και δακρύζοντες, και όχι στους υπόλοιπους υποκριτές –συμφωνά με τα «λαϊκά δικαστήρια»- και για αυτό το λόγο άλλωστε οι τελευταίοι πρόκειται να καταλήξουν στις φυλακές.
Πηγή:defencenet.gr

Το BBC έδειξε... πορνό σε παιδιά

Διαβάστε γιατί ντοκιμαντέρ για τη σεξουαλική εκπαίδευση των παιδιών, έβγαλε από τα ρούχα τους, τους γονείς τους

Σάλος έχει προκληθεί στην Μεγάλη Βρετανία από την Προβολή εκπαιδευτικού βίντεο σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών 9-11 ετών, από το BBC.
Διαμαρτυρόμενοι γονείς αναφέρουν ότι πρόκειται για πορνογράφημα, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, ισχυριζόμενοι ότι θα καταστρέψει την αθωότητα των παιδιών.
To ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε είναι μία ταινία γραφικών που απεικονίζει ένα ζευγάρι φτιαγμένο στο κομπιούτερ να κάνει σεξ, όπως κι ένα ζευγάρι κινουμένων σχεδίων, αλλά περιέχει και ακριβή και λεπτομερέστατη περιγραφή του τι συμβαίνει στο αντρικό και στο γυναικείο σώμα την ώρα της σεξουαλικής πράξης.


Στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν περιγραφές σχετικά με την αυτοϊκανοποίηση, τα "υγρά όνειρα", τον έρωτα ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, καθώς και φωτογραφίες ενός ανδρικού σώματος, ενός γυναικείου κι ενός κοριτσιού προκειμένου να προβληθούν οι διαφορές ανάμεσα στα σώματα.
Η βουλευτής των Tory Andrea Leadsom, μετά τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε από έξαλλους γονείς, ανέφερε ότι παρακολούθησε το βίντεο και ντράπηκε καθώς θεωρεί πως πρόκειται για ταινία ενηλίκων. Ο υπουργός Εκπαίδευσης Nick Gibb δεσμεύθηκε να το ερευνήσει.


Όπως είπε "Λάμβάνω σοβαρά υπόψιν τους προβληματισμούς. Ζήτησαν να μου φέρουν το βίντεο ώστε να το δω και να αποφασίσω τι θα πράξουμε στη συνέχεια".
Από το BBC Active ανέφεραν ότι για το συγκεκριμένο βίντεο έχουν συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές και ειδικούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ενώ εκπρόσωπος ανέφερε "Όλες οι πηγές μας παρέχουν καθοδήγηση ανάλογα με την ηλικιακή καταλληλότητα. Καθετί είναι σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει σε καθηγητές να επιλέγουν στοιχεία που αισθάνονται πως είναι κατάλληλα για τους μαθητές τους".
Πηγή:news247.gr

Οι υπέρβαροι θα πληρώνουν έξτρα τα αεροπορικά


Οι παχύσαρκοι άνθρωποι σύντομα ενδέχεται να πληρώνουν έξτρα για να ταξιδεύσουν αεροπορικώς. Την ιδέα την έριξε ο πρώην οικονομολόγος της αυστραλιανής αεροπορικής Qantas, Τόνι Γουέμπερ και έσπευσαν να την υιοθετήσουν αμέσως και άλλοι οικονομολόγοι.
"Οι υπέρβαροι θα πρέπει να πληρώνουν έξτρα. Όπως ακριβώς γίνεται και με τις υπέρβαρες αποσκευές", υποστηρίζει ο κ. Γουέμπερ και εξηγεί ότι το βάρος ενός αεροσκάφους καθορίζει και την ποσότητα των καυσίμων που καίει. "Το κόστος των καυσίμων έχει εκτιναχτεί στα ύψη και οι αεροπορικές εταιρίες για να το καλύψουν θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων τους", είπε ο κ. Γουέμπερ και όπως εξήγησε ο ίδιος η παχυσαρκία "τρώει" τα κέρδη των εταιρειών σημειώνοντας πως κατά μέσον όρο το βάρος ενός επιβάτη έχει αυξηθεί από 59 κιλά το 1926, στα 85 κιλά σήμερα.
Λόγω της αύξησης του βάρους αυτού μια πτήση από την Αυστραλία στο Λονδίνο χρειάζεται έξτρα καύσιμα, το συνολικό κόστος των οποίων μπορεί να φτάσει στο ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Πάντως, οι αεροπορικές εταιρίες είπαν πως για την ώρα δεν είναι στις προθέσεις τους να χρεώνουν έξτρα τους υπέρβαρους.
Πηγή:pathfinder.gr

Οι δεσποινίδες... μας τελείωσαν
















"Από δω και πέρα έχουμε μόνο κυρίες" λένε οι κάτοικοι και δεν υπάρχει σεξουαλικό υπονοούμενο, αντιθέτως για να μην υπάρχουν σεξιστικά ή άλλα υπονοούμενα।
Οι κάτοικοι της πόλης Σεσόν-Σεβίν αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη χρήση του όρου "δεσποινίς" το γνωστό «mademoiselle», δηλαδή, για να μην διαχωρίζονται οι γυναίκες σε κατηγορίες.
Η κοινότητα αποφάσισε να εξαλείψει τη χρήση της λέξης από όλα τα επίσημα έγγραφά της, λέγοντας ότι οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, δεν θα πρέπει να καθορίζονται από τη συζυγική τους κατάσταση. Από δω και στο εξής, έφηβες κοπέλες, γιαγιάδες και 30χρονα κορίτσια καριέρας θα φέρουν το ίδιο όνομα: «μαντάμ», όπως όλοι οι άνδρες αποκαλούνται «κύριοι» (monsieur).
Μπορεί ο πίνακας-σύμβολο της γαλλικής επανάστασης του Ντελακρουά να παρουσιάζει την Μαριάν ως σύμβολο της ισότητας, οι Γάλλοι, εν αντιθέσει με Γερμανούς ή Βρετανούς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον όρο δεσποινίς επισήμως।

Πηγή:newsit.gr

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Όρκοι με τη γυναίκα του ως... γυναίκα

Να ανανεώσουν τους γαμήλιους όρκους τους επέλεξε ένα ανδρόγυνο... έως ότου ο άνδρας έγινε και αυτός γυναίκα!
Είναι έθιμο τα παντρεμένα ζευγάρια να ανανεώνουν τους γαμήλιους όρκους τους. Αυτό επέλεξαν να κάνουν μετά από 9 χρόνια έγγαμου βίου και ο Barry και η σύζυγός του Anne Watson.
Ωστόσο αυτή η φόρα είχε μια σημαντική διαφορά. Η Anne δεν ορκίστηκε αιώνια αγάπη στον Barry, αλλά...στην Jayne.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην οδηγός λεωφορείου είπε στην 53χρονη Anne ότι θέλει να κάνει αλλαγή φύλου. Αρχικά τσακώθηκαν και αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα στο γάμο τους καθώς η Anne πίστευε ότι την απατούσε.
Μετά από παρακάλια... η 53χρονή αποδέχτηκε την επιθυμία του συζύγου της και τον στήριξε στην όλη διαδικασία της αλλαγής φύλου. "Δέχτηκε το ποιος πραγματικά ήθελα να είμαι. Η ανανέωση των όρκων μας ήταν ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε πόσο χαρούμενοι είμαστε με τη νέα μας ζωή", δήλωσε η Jayne, στην εφημερίδα Sunday Mirror.
"Θρήνησα για το "χαμό" του Barry, αλλά αγαπώ τις καινούργιες πλευρές της Jayne. Μπορούμε πλέον να μιλάμε με τις ώρες για ρούχα, μαλλιά και μέικαπ, χωρίς να ανησυχώ ότι θα βαρεθεί", δήλωσε από την πλευρά της η Anne.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1995, μέσω μιας ιστοσελίδας γνωριμιών, όταν ο Barry, προσπαθούσε να καταπιέσει την τάση του προς τη γυναικεία του φύση, και παντρεύτηκαν το 2002.
Πηγή:news247.gr

Αυξήθηκαν οι ενισχύσεις προς τα κόμματα!


Την ώρα που οι Έλληνες βιώνουν τα απεχθέστερα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν δραστικά τα εισοδήματά τους σε σημείο που πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου αντί να μειώσουν, αύξησαν τα ποσά που λαμβάνουν ως κρατική ενίσχυση καθώς και τις ενισχύσεις «για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς» που παίρνουν προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα διάφορα ινστιτούτα που έχουν ιδρύσει.
Πιο αναλυτικά, έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάζει το protothema.gr δείχνει ότι η συνολική χρηματοδότηση των κομμάτων το 2011 αυξήθηκε κατά 6 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα χρήματα που πήραν το 2010!
Πιο αναλυτικά, το 2011 συνολικά τα κόμματα ως τακτικές επιχορηγήσεις έλαβαν 54.018.624 ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό το 2010 ανήλθε σε 48.800.000 ευρώ. Το ποσό που εγκρίθηκε για το 2009 ήταν 68.208.000 ευρώ το οποίο λόγω εκλογών εκτοξεύτηκε σε 85.135.050 ευρώ.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι (ως κόμμα της ευρωβουλής) έλαβαν συνολικά για το 2011, 4.823.089 ευρώ εναντι 4.357.140 ευρώ που πήραν το 2010 προκειμένου να χρηματοδοτήσουν με την σειρά τους τα διάφορα ινστιτούτα που έχουν ιδρύσει για να «βολέψουν» ημέτερους, κομματικά τέκνα και αφισοκολλητές!


Πρόκληση για την κοινωνία

Όσον αφορά στην ενίσχυση λόγω εκλογών του 2009 αλλά και στις έξτρα κρατικές χρηματοδοτήσεις που έλαβαν τα κόμματα για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς» :
Το ΠΑΣΟΚ έλαβε ως εκλογική ενίσχυση το 2009, 3.084.772,47 ευρώ ενώ η χρηματοδότηση του 2010 για τα ινστιτούτα ανήλθε σε 1.768.724,80 ευρώ και του 2011 σε 1.941.547,36 ευρώ
Η ΝΔ πήρε ως εκλογική ενίσχυση (2009) 2.932.510,15 ευρώ και οι χρηματοδοτήσεις ανέρχονται σε 1.344.300 ευρώ για το 2010 και 1.517.818 ευρώ για το 2011
Το ΚΚΕ χρηματοδοτήθηκε για τις εκλογές με το ποσό των 602.940,19 ευρώ και επιχορηγήθηκε το 2010 με 418.936 ευρώ και το 2011 με 466.526,6 ευρώ
Ο ΛΑΟΣ για τις εκλογές του 2009 πήρε 346.073,03 ευρώ, το 2010 χρηματοδοτήθηκε με 356.412 ευρώ και το 2011 με 389.063, 72 ευρώ
Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έλαβε 371.039,65 ευρώ, το 2010 πήρε 321.866 ευρώ και το 2011 347.366 ευρώ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις εκλογές πήραν 191.614,51 ευρώ το 2010 έλαβαν155.902 ευρώ και το 2011 160.769,72 ευρώ

Δείτε εδώ την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών
Πηγή:protothema.gr

«Κολλημένοι» με το Ίντερνετ οι έλληνες έφηβοι

«Σύμφυτη» με την καθημερινότητα των εφήβων στην Ελλάδα είναι σήμερα η χρήση του Ίντερνετ και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Σύμφωνα με έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), ένας στους τέσσερις εφήβους σερφάρει στο Διαδίκτυο για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα, ενώ σχεδόν οι μισοί παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια καθημερινά, «συχνά χωρίς έλεγχο και χωρίς όρια».

Παράλληλα, σχεδόν ένας στους έξι 15χρονους εμφανίζει συμπεριφορές εξάρτησης από τη χρήση του Ίντερνετ.
Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της «Πανελλήνιας έρευνας για τις συμπεριφορές των εφήβων που συνδέονται με την υγεία των μαθητών», την οποία διεξήγαγε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και η πρόσβαση στο Ίντερνετ αποτελούν σήμερα κυρίαρχους τρόπους πληροφόρησης, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης των ελλήνων εφήβων.
Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου αφιερώνουν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους σε εβδομαδιαία βάση για να «κατεβάσουν» μουσική από το Ίντερνετ, να «ανεβάσουν» φωτογραφίες, να παίξουν παιχνίδια και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.λπ.).
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι σερφάρουν στο Ίντερνετ ή παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια (π.χ. Playstation, Xbox,Wii) συχνά χωρίς έλεγχο, χωρίς όρια και για πολλές ώρες. Η υπερβολική χρήση που κάνουν, εξελίσσεται - σε ορισμένες περιπτώσεις - σε εξάρτηση, ενώ δυνητικά σχετίζεται με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες (επιθετικότητα, χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος, συμπτώματα κατάθλιψης και κοινωνική φοβία).
Ταυτόχρονα, η χρήση των κοινωνικών δικτύων του Ίντερνετ μπορεί να λάβει αρνητικές διαστάσεις σε περιπτώσεις που οι έφηβοι συνομιλούν και αναπτύσσουν σχέσεις με αγνώστους (π.χ. σεξουαλική παρενόχληση, cyberbullying).

«Κολλημένοι» με τον υπολογιστή
Η έρευνα του ΕΠΙΨΥ κατέδειξε ότι ένας στους τέσσερις έφηβους (ποσοστό 24,3%) ασχολείται για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα τις καθημερινές με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το Ίντερνετ, ενώ το ποσοστό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα (41%).
Τα ποσοστά αυξάνονται ανάλογα με την ηλικία: 14,1% των 11χρονων, 25,8% των 13χρονων και 33,7% των 15χρονων. Ταυτόχρονα, ποικίλλουν ανάλογα με το φύλο: 26,8% των αγοριών έναντι 21,9% των κοριτσιών.

Από το 2006 έως το 2010 έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των εφήβων που ασχολούνται με τον υπολογιστή και το Ίντερνετ για τουλάχιστον τρεις ώρες καθημερινά (από 5,7% σε 21,7% αντίστοιχα).

Το 47,8% των εφήβων, κυρίως τα αγόρια και οι μαθητές ηλικίας 13 και 15 ετών, παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια από μισή έως και δύο ώρες τις καθημερινές, ενώ το ποσοστό αυτό διπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα, σχεδόν ένας στους έξι 15χρονους (ποσοστό 15,5%) εμφανίζει συμπεριφορές εξάρτησης από τη χρήση του Διαδικτύου. Το 5,5% του συνόλου των εφήβων - κυρίως αγόρια - αναφέρουν συμπτώματα εξάρτησης από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Οι παρενέργειες

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες που επεξεργάστηκαν τα ευρήματα της έρευνας, οι έφηβοι που ασχολούνται τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα με τον υπολογιστή και το Ίντερνετ παρουσιάζουν σε υψηλότερα ποσοστά διαταραχή συναισθήματος, κακή διαγωγή ή υπερκινητικότητα και ελλειμματική προσοχή.
Συνολικά, φαίνεται να εμφανίζουν σε διπλάσιο ποσοστό ψυχοκοινωνικές δυσκολίες συγκριτικά με εκείνους που ασχολούνται με τον υπολογιστή λιγότερο συχνά.

Κατάχρηση και εξάρτηση
Τρεις στους πέντε 15χρονους μαθητές (ποσοστό 59,4%) παραμένουν στο Ίντερνετ περισσότερες ώρες από ό,τι αρχικά προγραμματίζουν.
Δύο στους πέντε (ποσοστό 42,3%) παραδέχονται ότι το Ίντερνετ βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό τους, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις (ποσοστό 30,8%) χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ως μέσο για να ξεφύγει από τα προβλήματά του και να ανακουφίσει δυσάρεστα συναισθήματα (απελπισία, ενοχή, άγχος, κατάθλιψη κ.ά.).
Επιπλέον, ένας στους τέσσερις (ποσοστό 25,4%) νιώθει ότι πρέπει να βρίσκεται στο Ίντερνετ ολοένα και περισσότερο προκειμένου να αντλήσει ικανοποίηση, ενώ ανάλογο ποσοστό έχει πει ψέματα στην οικογένειά του ή σε κάποιον άλλο για να αποκρύψει το βαθμό ενασχόλησής του.
Ταυτόχρονα, ένας στους πέντε εφήβους (ποσοστό 19,7%) αναφέρει ότι έχει προβεί κατ’ επανάληψη σε αποτυχημένες προσπάθειες να ελέγξει, να περιορίσει ή να σταματήσει τη χρήση του Ίντερνετ, ενώ ένας στους έξι (ποσοστό 16,8%) έχει θέσει σε κίνδυνο κάτι σημαντικό (π.χ. σχέση, εργασία, εκπαίδευση) λόγω της υπερβολικής ενασχόλησής του με το Διαδίκτυο.

Η υπερβολική χρήση του υπολογιστή και του Ίντερνετ φαίνεται, επίσης, να σχετίζεται με την εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, όπως πονοκέφαλος, πόνος στο στομάχι, πόνος στη μέση, ακεφιά, νευρικότητα, δυσκολία στον ύπνο, ζαλάδα και δυσκολία συγκέντρωσης.
Πηγή:tanea.gr

Ενας κουμπαράς ενίσχυση στους πολιτικούς

Ενας κουμπαράς ενίσχυση στους πολιτικούς
Καλούν τους ψηφοφόρους να τους ενισχύσουν με έναν... κουμπαρά!
Μια ασυνήθιστη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων έχει ξεκινήσει το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα της Ταϊβάν. Καλεί τους ψηφοφόρους να δώσουν όχι απλά τον οβολό τους αλλά ολόκληρο τον κουμπαρά τους!
Η εκστρατεία με ονομασία «Οι τρεις μικρές κινήσεις του γουρουνιού» - εμπνευσμένη φυσικά από το σχήμα των κουμπαράδων – γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 143.000 κουμπαράδες σε σχήμα γουρουνιού, ενώ αθροιστικά το συνολικό χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ κατά προσέγγιση.
Το κόμμα δέχεται εισφορές από τα μέλη του και από απλούς υποστηρικτές που επιθυμούν να ενισχύσουν τους υποψηφίους. Ωστόσο, επειδή οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους ανήκουν στη εργατική τάξη δεν μπορούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά. Με τον τρόπο όμως αυτό, δίνοντας τον οβολό τους μέσα σε όμοιους κουμπαράδες κανείς δε θα μπορεί να τους κατηγορήσει για «τσιγκούνηδες».
«Πολλοί από τους υποστηρικτές μας δεν ήξεραν τι να κάνουν για να βοηθήσουν ενώ αισθάνονταν αμηχανία διότι δεν μπορούσαν να διαθέσουν μεγάλο ποσό. Αλλά μέσω του κουμπαρά τα προβλήματα αυτά λύθηκαν και οι υποστηρικτές μας μπορούν να αποτελέσουν μέρος της προεκλογικής εκστρατείας» τονίζει ο Τζέισον Λι, εκπρόσωπος του κόμματος.
Η ιδέα ξεκίνησε όταν ένα μικρό αγόρι παρέδωσε τον κουμπαρά του σε έναν από τους υποψηφίους, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον ενισχύσει, κάτι που ωστόσο δεν επιτρέπεται καθότι οι ανήλικοι δεν μπορούν να δίνουν εισφορές στα πολιτικά κόμματα.
Πηγή:e-go.gr

Bugarach: το χωριό που θα σώσει τον κόσμο (αν έρθει φέτος το τέλος του)

Με όλα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το τέλος του κόσμου το 2012, ακόμα και να μην θέλεις να ασχοληθείς με το θέμα σίγουρα τελικά θα ασχοληθείς!
Όλα ξεκίνησαν από τα ημερολόγια των Μάγιας ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, από την ερμηνεία που έδωσαν διάφοροι ερευνητές στο περιεχόμενο των ημερολογίων και τη σύνδεσή τους με το τέλος του κόσμου.
Ο λαός, που γνώρισε ιδιαίτερη ακμή στην Κεντρική Αμερική από το 1.800 π.Χ. έως το 1.450 μ.Χ., ορίζει, όπως υποστηρίζουν οι μελετητές των ημερολογίων, ότι στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ο κύκλος της Μεγάλης Μέτρησης, του μεγάλου ημερολογίου που προσδιορίζει μια περίοδο 5.125 ετών.
Ωστόσο, ο τρόμος δεν προέκυψε από το ημερολόγιο των Μάγιας, αλλά από την ερμηνεία που έδωσε ο Αμερικανός ερευνητής, φυσικός και συγγραφέας του βιβλίου Apocalypse 2012, Lawrence E. Joseph.


Ο Joseph υποστηρίζει ότι το ημερολόγιο των Μάγιας ξεκινάει στις 11 Αυγούστου του έτους 3.114 π.Χ. (σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο). Αυτό σημαίνει ότι στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 τελειώνει το 13ο Μπακτούμ (όπως ονομάζεται), οπότε στις 21 Δεκεμβρίου αρχίζει το 14ο.
Για κάποιον (μάλλον αφελή) λόγο το τέλος του 13ου Μπακτούμ συνδέθηκε με την συντέλεια του Κόσμου, επεοδή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου. Ο ερευνητής ενισχύει τη θεωρία του με τον ισχυρισμό ότι την επόμενη ημέρα, στις 21 Δεκεμβρίου 2012 δηλαδή, είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο και ο Ήλιος θα είναι ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του Γαλαξία για πρώτη φορά μετά από 26.000 χρόνια.
Αυτό υποτίθεται ότι θα φέρει κατακλυσμιαίες εκρήξεις ηφαιστείων, μαγνητικές καταιγίδες και ακτινοβολία από το διάστημα.


Τι σημαίνει αυτό πραγματικά;
Οι αστρονομικές ευθυγραμμίσεις δεν είναι ούτε άγνωστο ούτε επικίνδυνο φαινόμενο. Οι επιστήμονες μάλιστα παρατηρούν συνεχώς παρόμοια φαινόμενα στον ουρανό.
Γεγονός πάντως είναι ότι δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι ακριβώς τελείωνε για τους Μάγιας κάθε 5.125 χρόνια, με το τέλος του κύκλου της Μεγάλης Μέτρησης δηλαδή. Παρόλα αυτά ο Joseph το συνέδεσε με τις συμφορές που θα πλήξουν την ανθρωπότητα, αρχίζοντας από την ηλιακή δραστηριότητα που θα βρίσκεται στο ζενίθ της το 2012.
O Joseph βέβαια δεν είναι ο μόνος που έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο. Ένας άλλος ερευνητής, ο John Major Jenkins, δίνει διαλέξεις από πόλη σε πόλη στην Αμερική με πανάκριβη είσοδο για το τέλος του κόσμου, ενώ έχει γράψει (αλίμονο) και σχετικό βιβλίο.


Η "Προφητεία του 2012" του Φιμπονάτσι (του καλόγερου, όχι του μαθηματικού)
Γνωστή και αρκούντως τρομακτική είναι και η προφητεία του καλόγερου Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι, ο οποίος φαίνεται ότι έχει πέσει μέσα σε παλαιότερες προφητείες του. Είχε προφητεύσει, για παράδειγμα, ότι στις 30 Απριλίου του 1945 θα πεθάνει το "Θηρίο". Πρόκειται για την ημερομηνία που αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ. Συνδέει μάλιστα την ημερομηνία αυτή με την σύλληψη του "Άλλου", όπως τον αποκαλεί. Ο "Άλλος", που δεν διευκρινίζεται αν είναι καλός ή κακός, θα δημιουργήσει στρατιά αγγέλων που θα πολεμήσουν με τους δαίμονες στον Τελευταίο Πόλεμο, λέει ο Φιμπονάτσι.
Εντυπωσιακή είναι και η προφητεία του για το 2008, όπου θα έρθει, λέει, η "Μεγάλη Καταστροφή" που θα σημαδευτεί με την έλευση του "Μαύρου" στην ηγεσία της "Νέας Ρώμης". Αν η "Μεγάλη Καταστροφή" είναι η οικονομική κρίση και αν ο 'Μαύρος" είναι ο Ομπάμα, η πρόβλεψη μπορεί να κριθεί επιτυχημένη και εμείς μπορούμε να αρχίσουμε να τρέμουμε ήδη από φόβο. Το 2012, λέει ο καλόγερος, ξεκινά η περίοδος της Αποκάλυψης (του Ιωάννη). Τρόμαξες; Κουράγιο! Υπάρχει τρόπος να σωθείς!


Όλοι στο Bugarach
Το ειρηνικό αγροτικό χωριό Bugarach βρίσκεται σε ένα από τα πιο "ιερά βουνά" της Γαλλίας, όπου υποτίθεται ότι κάτω από τη Γη διαμένουν εξωγήινοι, που περιμένουν να καταστραφεί ο κόσμος (μάλλον περιμένουν πολύ καιρό εκεί!). Γι' αυτό πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι αν καταφέρουν να φτάσουν στο χωριό θα έχουν μια ευκαιρία να σωθούν με τη βοήθεια των εξωγήινων, την ίδια στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος θα βρίσκεται στις φλόγες.
Και μπορεί εσύ να θεωρείς ότι το πράγμα αγγίζει τα όρια του γελοίου όχι όμως και ο δήμαρχος του χωριού, Jean-Pierre Delord, ο οποίος σε συνέντευξή του εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον: "Αν αύριο 10.000 άνθρωποι εμφανιστούν στο χωριό μας, όπου κατοικούν 200 άνθρωποι όλοι κι όλοι, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε τόσο κόσμο. Ενημέρωσα τις τοπικές αρχές για τις ανησυχίες μας και ζήτησα να θέσουν τον στρατό σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, το Δεκέμβριο του 2012".
Αυτό το σενάριο βέβαια δεν είναι και τόσο απίθανο με τόσα άρθρα που συμβουλεύουν τον κόσμο να πάει στο Bugarach για να σωθεί και τόση φημολογία για τα UFO.
Οι πιο προνοητικοί (ή πιο πονηροί) έχουν ήδη αγοράσει εκτάσεις γης στην περιοχή και προσφέρουν μαθήματα επιβίωσης (με το αζημίωτο φυσικά), χρεώνοντας τους ουκ ολίγους (αφελείς) μαθητές τους 800 ευρώ την εβδομάδα. Οι κάτοικοι παραπονιούνται ότι με τόσους ξένους δεν νιώθουν πια το χωριό τους δικό τους.
Η σύνδεση του Bugarach με τους εξωγήινους ενισχύεται από τη φήμη ότι το χωριό ενέπνευσε τον Ιούλιο Βερν για να γράψει το βιβλίο "Ταξίδι στο κέντρο της Γης", όπως άλλωστε και τον Spielberg για την ταινία "Στενές επαφές τρίτου τύπου", παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Devil's Tower στο Wyoming.


Δεν είναι η πρώτη φορά που περιμένουμε το τέλος του κόσμου
Πολλοί προφήτευσαν στο παρελθόν το τέλος του κόσμου αλλά, ευτυχώς για όλους μας, έπεσαν έξω.
31/12/999

Χίλια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, το τέλος σύμφωνα με τα απόκρυφα Ευαγγέλια.
20/2/1524

Ένας κατακλυσμός θα αφάνιζε τον κόσμο σύμφωνα με τον Γερμανό Γιοχανες Στέφλερ.
19/5/1719

Ο Ελβετός μαθηματικός Ζακ Μπερνούλι προέβλεψε τη σύγκρουση ενός κομήτη με τη Γη.
1732

Το τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
19/10/1814

Η Τζοάνα Σάουθκοτ προέβλεψε ότι εκείνη την ημέρα θα γεννούσε τον «δεύτερο Μεσσία» (και θα ερχόταν το τέλος του κόσμου).
3/4/1843, 7/7/1843, 21/3/1844, 22/10/1844

Ο Αμερικανός Γουίλιαμ Μίλερ ανακοίνωσε το τέλος του κόσμου σε όλες αυτές τις ημερομηνίες.
2/10/1914

Η Ημέρα της Κρίσης σύμφωνα με τον Τσαρλς Τέιζ Ράσελ, τον ιδρυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Δε συνέβη τίποτα. Οι οπαδοί του προέβλεψαν το τέλος του κόσμου το 1925, το 1941, το 1975 και τέλος στις 2/10/1984.
17/12/1919

Ο σεισμολόγος και μετεωρολόγος Αλμπέρτο Πόρτα προέβλεψε μια μοιραία σύνοδο 6 πλανητών.
24/5/1954

Στις 18 Μαΐου εμφανίστηκαν ρωγμές στο Κολοσσαίο (κάτω). Σύμφωνα με μια αρχαία δοξασία, «Η Ρώμη και ολόκληρος ο κόσμος θα είναι ασφαλείς όσο το Κολοσσαίο είναι όρθιο». Κάποιοι προέβλεψαν την ημερομηνία και χιλιάδες προσκυνητές πήγαν στον Πάπα για να ζητήσουν άφεση αμαρτιών.
28/10/1992

Ο αιδεσιμότατος Λι Γιανγκ Λιμ, της ιεραποστολικής εκκλησίας του Τάμι, στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ότι ο Χριστός είχε ζητήσει να συγκεντρωθούν 144.000 πιστοί τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, για να τους σώσει από τον Αρμαγεδδώνα (την τελική μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό). Περισσότερα από 100.000 άτομα παρουσιάστηκαν σε περίπου 200 φονταμενταλιστικές εκκλησίες. Όμως ο Λι Γιανγκ Λιμ συνελήφθη γιατί καταχράστηκε 4 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από δωρεές των πιστών.
7/1999

Ένα δεύτερο τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
11/1999

Διατυπώθηκε η εικασία ότι ένα πείραμα ατομικής φυσικής στα Brookhaven National Laboratories των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας που θα καταβρόχθιζε τον κόσμο.
31/12/1999

Η ημερομηνία του Millennium bug (τα συστήματα πληροφορικής θα έπρεπε να κρασάρουν, τελικά όμως όλα δουλεύουν ρολόι).
19/1/2038
Στις 05:14:07 ώρα Ελλάδας προβλέπεται ένα καινούριο Millennium bug (που αυτή τη φορά θα έχει να κάνει μόνο με το λειτουργικό σύστημα Unix).
Πάντως αν είναι να έρθει το τέλος του κόσμου καλύτερα να κοιτάξεις να περάσεις όσο πιο όμορφα μπορείς παρά να ψάξεις να βρεις τρόπο να επιβιώσεις. Εξάλλου τι να κάνεις μόνος σου σε έναν έρημο κόσμο;
Μέχρι τότε παίξε το online παιχνίδι Bugarach 2012 στο οποίο στόχος σου είναι να προστατεύσεις την Γη από την επίθεση των εξωγήινων.
Πηγή:cosmo.gr

Touristlink, νέο social network για ταξιδιώτες

Κάθε φορά που σχεδιάζουμε κάποιο ταξίδι, συνηθίζουμε να συμβουλευόμαστε φίλους και συγγενείς μας που έχουν επισκεφτεί το συγκεκριμένο προορισμό.
Τώρα, τη δουλειά αυτή έρχεται να αναλάβει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Touristlink, που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αλληλεπιδρoύν με άλλους χρήστες ή να συμβουλεύονται ειδικούς.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου μπορούν να δημιουργούν λίστες με τους αγαπημένους τους προορισμούς, να τους μοιράζονται με τους φίλους τους, να προτείνουν αξιοθέατα και να ανεβάζουν φωτογραφίες από τα μέρη που έχουν επισκεφτεί.

Επιπλέον, το Touristlink παρέχει μία λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα σε κάθε πόλη βάσει βαθμολογιών και κριτικών των χρηστών, αλλά και πλήρη πρόσβαση σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαστές δωματίων.

Οτιδήποτε και αν χρειαστείς, μπορείς απλά να δημοσιεύσεις το αίτημα σου και σύντομα θα λάβεις πολλαπλές προσφορές από επαγγελματίες στο χώρο του ταξιδιού για να επιλέξεις αυτή που θεωρείς πιο συμφέρουσα.
Πριν από την είσοδο τους στο σύστημα, οι ειδικοί περνούν από ειδικό έλεγχο προκειμένου να πιστοποιηθεί η ταυτότητα τους, ενώ ο κάθε ένας από αυτούς βαθμολογείται βάσει των χαμηλότερων τιμών, των υπηρεσιών αλλά και του πόσο ενεργός είναι.
Η είσοδος στο Touristlink και η χρήση του είναι εντελώς δωρεάν, αν και σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις κάποια κράτηση μέσω του site, κρατάει προμήθεια 10%. Προς το παρόν, το κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται σε public beta έκδοση με 1.500 εγγεγραμμένα μέλη και αναμένεται να ανοίξει επίσημα τις πύλες του τον ερχόμενο Μάιο.
Πηγή:techgear.gr

Πέντε από τις μεγαλύτερες και διασημότερες κλοπές έργων τέχνης

Είτε γίνονται με κινηματογραφικό τρόπο και ιδιοφυή σχέδια, είτε όχι, η κλοπή έργων ήταν ανέκαθεν ιστορικό γεγονός που προκαλούσε αναστάτωση και άπειρες συζητήσεις. Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Εθνική Πινακοθήκη, το cosmo.gr θυμάται πέντε από τις πιο σπουδαίες στην ιστορία τέχνης των τελευταίων αιώνων.
Διαβάστε μερικές από τις πιο διάσημες κλοπές των τελευταίων δεκαετιών:
Η διασημότερη κλοπή για τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα
Ήταν η 21η Αυγούστου του 1911 η μέρα που θα λάμβανε χώρα μια από τις μεγαλύτερες κλοπές έργου τέχνης στην ιστορία. Η μέρα που ένας από τους πιο γνωστούς πίνακες παγκοσμίως, η "Μόνα Λίζα" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι εκλάπη μέσα από το μουσείο του Λούβρου από έναν Ιταλό υπάλληλο του μουσείου. Παρόλο που οι έρευνες οδηγούσαν σε αδιέξοδο για αρκετό καιρό, τελικά απέδωσαν καρπούς 27 μήνες αργότερα.


Ο Βιντσέντζο Περούτζια που είχε κρύψει κάτω από την μπλούζα του τον ανεκτίμητης αξίας πίνακα εκείνη την καλοκαιρινή ημέρα, ήθελε απλά να επιστραφεί στην Ιταλία και να εκτεθεί σε κάποιο μουσείο εκεί, όπως δήλωσε αργότερα στις Αρχές που τον συνέλαβαν. Μάλιστα, στα... παζάρια που έκανε με το ψευδώνυμο Λεονάρντο, τον πωλούσε έναντι του μισού εκατομμυρίου λιρών στο διευθυντή της Έκθεσης Ούφιτσι στη Φλωρεντία. Ο ίδιος φυλακίστηκε για περίπου 6 μήνες, ενώ δοξάστηκε από τους Ιταλούς για τον πατριωτισμό του.
Μια κλοπή με αυθάδεια
Οι κλέφτες της παρακάτω υπόθεσης ήταν ίσως αυτοί που έδρασαν με το περισσότερο θράσος κατά τη διάρκεια έκθεσης του εμπόρου τέχνης Στέφεν Χαν στην Μάντισον Άβενιου της Νέας Υόρκης.


(Ρεμπράντ, Illusion of Grandeur)
Την ώρα που οι κακόβουλοι "επισκέπτες" αφαιρούσαν επτά πίνακες του Μονέ, του Πικάσο, του Κασάτ και άλλων διάσημων ζωγράφων (οι οποίοι άγγιζαν το ποσό των 500.000 δολαρίων), ο ίδιος ο Στέφεν Χαν συζητούσε για κλοπές έργων τέχνης(!) με άλλους εμπόρους.
Το μουσείο της Στοκχόλμης και η "ένοχη" βάρκα
Επί πέντε περίπου χρόνια η αστυνομία της Σουηδίας έψαχνε τη συμμορία ληστών που "καλωσόρισε" τη νέα χιλιετία και το Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης με όπλα, ενώ ταυτόχρονα αφαίρεσε από το εσωτερικό του δύο πίνακες του Ρενουάρ και έναν πίνακα του Ρέμπραντ. Η διαφυγή τους θυμίζει κάτι από ταινία καθώς το έσκασαν με μια βάρκα που ήταν δεμένη ακριβώς μπροστά από το μουσείο, χωρίς να έχει κινήσει τις υποψίες κανενός.


Μέχρι το 2005 και τα τρία έργα είχαν επιστρέψει στο μουσείο.
Η "διπλή" Κραυγή
Ένα από τα γνωστότερα έργα τέχνης παγκοσμίως, "Η Κραυγή", του Νορβηγού ζωγράφου Έντβαρντ Μουνχ εκλάπη από το Μουσείο Μουνχ της Νορβηγίας το 2004 κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας και μάλιστα στο φως της ημέρας. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά.


Προαίσθημα ή απλά τυχαίο; Ό,τι και αν ισχύει στην πραγματικότητα, το σίγουρο είναι πώς η κίνηση του ζωγράφου να δημιουργήσει πολλές διαφορετικές εκδοχές του πιο διάσημου πίνακά του (Τhe Scream) είναι εντυπωσιακή.
Διότι, δύο από αυτές τις εκδοχές πινάκων του έπεσαν στα χέρια ληστών με διαφορά μιας δεκαετίας! Στην πρώτη περίπτωση, τέσσερις άνδρες μπήκαν το 1994 στο μουσείο Τέχνης του Όσλο και πήραν τον πίνακα, ο οποίος ανακτήθηκε 3 μήνες μετά. Τη δεύτερη φορά, το 2004, δύο οπλισμένοι ληστές μπήκαν στο μουσείο Μουνχ, και πάλι στο Όσλο, και αφού ακινητοποίησαν επισκέπτες και φύλακες. Ο πίνακας επέστρεψε στο μουσείο 2 χρόνια μετά.
Όταν έκανε φτερά "το περιστέρι με τα μπιζέλια"
Μια πολύ καλά οργανωμένη συμμορία κατάφερε να κλέψει από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι πίνακες αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Το "Περιστέρι με μπιζέλια", του Πάμπλο Πικάσο, "Ποιμενική" του Ανρί Ματίς, "το βουκολικό" του Ανρί Ματίς, "Η ελιά κοντά στην Εστάκ" του Ζόρζ Μπράκ, "η γυναίκα με την Βεντάλια" του Αμεντέο Μοντιλιάνι, και η "νεκρή φύση με πολυελαίους" του Φερνάν Λεζέ, είναι οι πολύτιμοι πίνακες που εκλάπησαν ένα πρωινό, το Μαϊο του 2010.


{Πάμπλο Πικάσο: Le pigeon aux petits pois (Περιστέρι με μπιζέλια) }
Οι πέντε πίνακες αναζητούνται μέχρι και σήμερα ενώ, σύμφωνα με την πρόσφατη ομολογία του 34χρονου που είχε αναλάβει τη φύλαξη των κλεμμένων έργων τέχνης, πάνω σε μια στιγμή πανικού θέλησε να τους ξεφορτωθεί και έτσι τους έριξε σε κάδο απορριμμάτων...
Πηγή:cosmo.gr

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ποδήλατο και... γυναίκα σε τιμή ευκαιρίας

Επιχειρηματικό δαιμόνιο φαίνεται πως είχε ένας Βρετανός χρήστης του e-bay που στην προσπάθειά του να πωλήσει στην καλύτερη δυνατή τιμή το μεταχειρισμένο του ποδήλατο χρησιμοποίησε μια γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο!
Ποδήλατο και... γυναίκα σε τιμή ευκαιρίας
Στο φόντο, πίσω από τη φωτογραφία του ποδηλάτου και με τη λεζάντα "χρησιμοποιημένο αλλά σε καλή κατάσταση", εμφανιζόταν μια κοπέλα, με μίνι φουστίτσα να σκύβει κατά τρόπο ώστε να αποκαλύπτονται αρκετά...
Και μπορεί η ιδέα να προσέλκυσε αρκετούς επισκέπτες, δεν ανέβασε όμως ιδιαίτερα τις προσφορές της δημοπρασίας. Παρά την αποκαλυπτική φωτογραφία της γυναίκας, το ποδήλατο κατάφερε να φτάσει μόλις τις 32 αγγλικές λίρες (38,87 ευρώ) τιμή πώλησης.
Πηγή:e-go.gr

Αποζημίωση σε μαθητή γιατί κόπηκε στις εξετάσεις


Το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν παράνομη η απόρριψη του στις εξετάσεις και καλεί το υπουργείο να πληρώσει αποζημίωση.
Έχασε τη μάχη των εξετάσεων για να προβιβαστεί στην επόμενη τάξη, αλλά δικαιώθηκε στο δικαστήριο, το οποίο, μάλιστα, υποχρέωσε το υπουργείο Παιδείας να του καταβάλει αποζημίωση 5.000 ευρώ!
Ο λόγος για μαθητή του Σχολείου Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, ο οποίος είχε κοπεί στις απολυτήριες εξετάσεις του 2004.
Θεώρησε όμως ότι οι εξεταστές τον έκοψαν στις εξετάσεις άδικα και αφού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, πέτυχε να δικαιωθεί επτά χρόνια αργότερα.
Το δικαστήριο της Φλωρεντίας ακύρωσε πρώτα την απόρριψη στις εξετάσεις και στη συνέχεια επιδίκασε 5.000 ευρώ αποζημίωση στον μαθητή, την οποία καλείται να καταβάλει το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, την ακαδημαϊκή περίοδο 2003-2004, ο μαθητής φοιτούσε στην τελευταία τάξη σχολείου Καλών Τεχνών της αναγεννησιακής πόλης.
Στο τέλος της χρονιάς έδωσε προφορικές εξετάσεις για να πάρει το απολυτήριό του. Η εξεταστική επιτροπή τον εξέτασε στα μαθήματα της γλώσσας, της ιστορίας και της καλλιτεχνικής ανατομίας. Από τις απαντήσεις, όμως, έκρινε ότι ο μαθητής δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος, τον βαθμολόγησε κάτω από τη βάση και ο ίδιος υποχρεώθηκε να επαναλάβει τη χρονιά.
Ο μαθητής γράφτηκε σε ιδιωτικό σχολείο το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και παράλληλα προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απόρριψή του.
Ένα χρόνο μετά δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό. Στο μεταξύ, όμως, είχε χάσει χρόνο και χρήμα. Έτσι, προσέφυγε ξανά στη Δικαιοσύνη -αυτή τη φορά για να ζητήσει χρηματική αποζημίωση.
Το επιχείρημα του μαθητή στο δικαστήριο ήταν ότι δεν εξετάστηκε σε όλη την ύλη, αλλά μόνο σε μερικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του.
Ισχυρίστηκε ακόμη πώς θα έπρεπε να δοκιμάσει την τύχη του σε μαθήματα που είναι περισσότερα σχετικά με το αντικείμενο των Καλών Τεχνών, όπως είναι το ελεύθερο σχέδιο, η αρχιτεκτονική και η ιστορία της τέχνης.
Οι δικαστές πείστηκαν και επιδίκασαν 5.000 ευρώ στον μαθητή. Το ποσό αντιστοιχεί στα δίδακτρα που είχε καταβάλει στο ιδιωτικό σχολείο για να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Για τη χαμένη χρονιά και την ψυχική οδύνη δεν αποζημιώθηκε, ενώ όσον αφορά στην φοίτησή του στο ιδιωτικό σχολείο, πήρε το απολυτήριο με βαθμό λίγο παραπάνω από τη βάση.
Πηγή:newsit.gr

"Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες νοικιάζουν την Ακρόπολη"

Στο ψιλό πήραν την Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ, μετά τη δήλωση Γιακουμάτου για "ενοικίαση του Παρθενώνα. Διαβάστε τι έγραψαν. Αναδίπλωση από τον πρώην υπουργό.
Οι απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος πρότεινε να.. νοικιάσουμε την Ακρόπολη σε ιδιώτες, έδωσαν την ευκαιρία στα διεθνή ΜΜΕ να χλευάσουν την Ελλάδα.
Πρώτη και καλύτερη η Bild, η οποία αναφέρει ότι οι χρεοκοπημένοι Έλληνες θέλουν να νοικιάσουν την Ακρόπολη.
"Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός βάζει στο παιχνίδι ακόμη και την Ακρόπολη για την αποκατάσταση των οικονομικών της Ελλάδας" γράφει η Bild.
Σε ένα δημοσίευμα γεμάτο ειρωνεία, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι όταν βουλευτές της Γερμανίας ζήτησαν την εκμετάλλευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο τώρα τους δικαιώνει ένας Έλληνας συνάδελφός τους.
Σύμφωνα με την Bild, ένας Έλληνας βουλευτής του συντηρητικού κόμματος, τόλμησε να μιλήσει για ένα θέμα ταμπού.
Αλλά και το Bloomberg, έκανε αναφορά στις δηλώσεις Γιακουμάτου σε δημοσίευμα με τίτλο "Έλληνας βουλευτής προτείνει να νοικιαστεί η Ακρόπολη".
Γιακουμάτος: "Διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση"
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του.
"Η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση έχει και τα όρια της. Δεν νοικιάζονται τα ιερά και τα όσια. Δεν νοικιάζονται μνημεία και ειδικά ο φάρος του πολιτισμού για όλο τον κόσμο που είναι η Ακρόπολη" αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
"Δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα, ειδικά σε κάτι ψευτοελληναράδες να μιλάνε και να παραδίδουν μαθήματα για ηθικές αξίες".
Ο κ. Γιακουμάτος σημειώνει ότι αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σκοπός του θα είναι η αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων, επωφελεία της χώρας μας και της ιστορίας μας.
Πηγή:news247.gr

If I Die: Γράψτε στο Facebook Wall σας …μετά θάνατον! [Video]


Μια νέα ομολογουμένως μακάβρια εφαρμογή έκανε την εμφάνιση της στο Facebook που σκοπό έχει να μεταφέρει στους φίλους σας στο κοινωνικό δίκτυο οτιδήποτε θέλετε να μοιραστείτε μαζί τους σε περίπτωση που -χτύπα ξύλο- σας συμβεί το μοιραίο…

Η εφαρμογή ονομάζεται ‘If I Die’ και αρχικά σας ζητάει να επιλέξετε τρεις έμπιστους φίλους σας που όταν έρθει εκείνη η ώρα θα επιβεβαιώσουν το ατυχές γεγονός. Στη συνέχεια, μπορείτε να γράψετε τα μηνύματα σας, να ανεβάσετε βιντεάκια ή ακόμα και να βιντεοσκοπήσετε κάποιο προφορικό σας μήνυμα.
Μόλις οι φίλοι σας επιβεβαιώσουν το θάνατό σας, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε τα απομνημονεύματα σας να εμφανιστούν αμέσως στον τοίχο σας ή ειδάλλως να καθορίσετε το πότε ακριβώς θέλετε να δημοσιευτούν.
Σύμφωνα με την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή, με τον τρόπο αυτό μπορείτε να αφηγηθείτε τις τελευταίες σας επιθυμίες, να δώσετε χρήσιμες συμβουλές στους εν ζωή φίλους σας και γενικότερα να αφήσετε πίσω σας τη δική σας στάμπα με όποιον τρόπο θέλετε.
Αν για κάποιο περίεργο λόγο θέλετε να εγκαταστήσετε την ανατριχιατική αυτή εφαρμογή μπορείτε να το κάνετε από εδώ. Σε περίπτωση που έχετε απορίες, στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς δουλεύει:


if i die – facebook app – your message after you…
Πηγή:techgear.gr

"Πούστευε και μη Ερεύνα" by Τζίμης Πανούσης

Πούστευε και μη Ερεύνα
Ανατρεπτικό εξώφυλλο, ανατρεπτικός τίτλος, ανατρεπτικά κεφάλαια…ανατρεπτικό βιβλίο! Και πίσω απ' όλα αυτά κρύβεται ο συνήθης ύποπτος …Τζίμης Πανούσης! Στο βιβλίο του «Πούστευε και μη Ερεύνα» μπορείτε να απολαύσετε τα κείμενα από τις παραστάσεις, πρόζες και μικρές ιστορίες διακοσμημένες με εικόνες από συνθήματα σε τοίχους εμπνευσμένα από τον αγαπημένο μας… Τζιμάκο.
Οι Λούγκρες με τα Μαύρα, Ο Δραπέτης και το Ξέκωλο, Αλλού τα Σαλιαρίσματα κι Αλλού Φοράν Καπότες, Φουσκωτό Ποτέμκιν, Φωνητικές Πορδές και πολλά άλλα κεφάλαια του βιβλίου σχολιάζουν και σατιρίζουν τα πάντα από την Ελλάδα.
Καλύτερα μιας ώρας σκλαβιά και φυλακή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Ουρές χιλιάδων νέων ανθρώπων για τρίμηνη δουλειά τηλεφωνήτριας στον ΟΤΕ. Μια χαρά παλικάρια σαν τα κρύα τα νερά δίνουμε γη και ύδωρ, εξευτελίζονται, για να γίνουνε για τρεις μήνες τηλεφωνήτριες! Δεν το χωράει ο νους μου! Τόση δύναμη αυτό το καταραμένο κοπάδι! Πάρε την κοπέλα σου, αγόρι μου, και άραξε σε μια παραλία να μαζεύεις φύκια, να τα κάνεις μεταξωτές κορδέλες και να τα πουλάς. Γίνε λουλουδού στην Ανδραβίδα by night. Να παρακαλάς να γίνεις μισθωτός δούλος και να σου κάνουνε και κόνξξες, κι εσύ εκεί, στην ουρά, με καψώνια; Βρίσκουνε και τα κάνουνε.[...] απόσπασμα από τη σελίδα 162
Πηγή:e-go.gr

Σαουδάραβας πουλάει το γιο του στο Facebook έναντι €15 εκατομμυρίων!


Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στο Facebook, όπου ένας Σαουδάραβας επιχειρεί να πουλήσει το γιο του έναντι 73 εκατομμυρίων UAE Dirhams (περίπου €15 εκατομμυρίων) προκειμένου να παρέχει τα προς το ζήν στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, τη γυναίκα και την κόρη του!
Ο λόγος για το Saud bin Nasser Al Shahry, ο οποίος είδε πρόσφατα την παράνομη επιχείρηση του να κλείνει από το τοπικό δικαστήριο και μη έχοντας άλλο πόρο ζωής αποφάσισε να προβεί στην απάνθρωπη πράξη εμπορίας του γιου του. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η απόφαση του αυτή ήταν μονόδρομος, ενώ ο μόνος όρος που θέτει στην πώληση είναι να γνωρίζει σε ποια πόλη θα κατοικούν οι αγοραστές του.
Να σημειώσουμε ότι η εμπορία παιδιών συνιστά αδίκημα στη Σαουδική Αραβία, η κυβέρνηση της οποίας όμως επιμένει συστηματικά να “κάνει τα στραβά μάτια” στα υψηλότατα ποσοστά διακίνησης ανθρώπων.
Από την άλλη πλευρά, η συγκεκριμένη πράξη έρχεται ενάντια και στους όρους χρήσης του Facebook, σύμφωνα με τους οποίους, οι λογαριασμοί που καταπατούν συγκεκριμένα ανθρώπινα δικαιώματα ενδέχεται να διαγραφούν ανά πάσα στιγμή :
“Δεν επιτρέπεται να δημοσιεύσεις οποιοδήποτε υλικό ή να προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια που παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων ή έρχεται ενάντια στη νομοθεσία”
Πηγή:techgear.gr

Ένας χρόνος σε μια φωτογραφία


Και για να το πούμε καλύτερα: Το 2011 σε 3.888 εικόνες.
Ένας φωτογράφος αποφάσισε να αποτυπώσει το πέρασμα του χρόνου και το κατάφερε με τον εξής τρόπο:
Έστησε την μηχανή του στο ίδιο σημείο για έναν ολόκληρο χρόνο. Έβγαλε χιλιάδες φωτογραφίες και από αυτές κράτησε 3.888. Ο κ. Σολχάϊμ ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 και σταμάτησε στις 31/12/2011. και ιδού το αποτέλεσμα.
Πηγή:newsit.gr

22χρονη δασκάλα αποπλανούσε μαθητές μέσω facebook

Ανηλίκους ηλικίας 10 έως 15 ετών προσέγγιζε μέσω facebook μία 22χρονη δασκάλα από την Κρήτη, τους οποίους και αποπλανούσε. Συνελήφθη μετά από καταγγελία μητέρας 15χρονου, με τον οποίο είχε ερωτική επαφή. Διαβάστε αναλυτικά πώς το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη της
Δικογραφία σε βάρος 22χρονης δασκάλας δημοτικού σχολείου στα Χανιά σχηματίστηκε από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία αποπλάνησης ανηλίκων.
Το τελευταίο διάστημα και μετά από καταγγελία μητέρας 15χρονου στην Κρήτη, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούσε υπόθεση αποπλάνησης ανήλικων παιδιών από δασκάλα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 22χρονη χρησιμοποιούσε την ιδιότητα της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών μέσω facebook, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τους αποπλανούσε, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.
Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν διάλογοι με άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο της 22χρονης με 15χρονο ανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη. Οι διάλογοι ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό του ανηλίκου.
Κατά την εξέτασή του από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 15χρονος επιβεβαίωσε τόσο τους διαλόγους, όσο και την αποπλάνησή του από την 22χρονη.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν πέντε περίπου μήνες.
Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.
Πλούσιο υλικό
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
* Μία εξωτερική κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής
* Δύο εξωτερικές μνήμες
* Ένα κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα SIM
* Μία συσκευή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο με μία κάρτα SIM
Ακόμη, από αναλυτική έρευνα στα κατασχεθέντα πειστήρια και στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 22χρονης, καθώς και στο "προφίλ" της στο facebook, εντοπίστηκαν πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.
Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων αποπλάνησης ανηλίκων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.
Πηγή:news247.gr

SpyEye, ο ιός που αδειάζει το λογαριασμό σου και σε διαβεβαιώνει ότι είναι άθικτος!


Ένας νέος ιός τύπου trojan ανιχνεύτηκε πρόσφατα, με τη μοναδική ιδιότητα να αδειάζει τον τραπεζικό σου λογαριασμό και στη συνέχεια να εξαφανίζει όλα τα ίχνη των συναλλαγών προκειμένου να μην έχεις την παραμικρή ιδέα του τι έχει συμβεί!

Ο τρομακτικά ύπουλος ιός ονομάζεται SpyEye και το χειρότερο από όλα είναι ότι προσαρμόζει ακόμα και την εικόνα του υπολοίπου σου. Ο SpyEye προσβάλει Windows PC και η δράση του έχει παρατηρηθεί κυρίως σε Η.Π.Α. και Μ. Βρετανία.
Έτσι, οι επιτήδειοι που βρίσκονται πίσω από τον εν λόγω ιό έχουν όσο χρόνο χρειάζονται για να κλέψουν τα χρήματα του θύματος, αφού ο κάτοχος του λογαριασμού είναι ήσυχος ότι δεν υφίσταται καμία παραβίαση.
Με άλλα λόγια, όσες φορές και αν τσεκάρεις το υπόλοιπο σου online, δεν πρόκειται να αντιληφθείς το παραμικρό, μέχρι τη στιγμή που θα επισκεφτείς ένα ATM ή θα επιχειρήσεις να κάνεις κάποια κίνηση για να πληροφορηθείς ότι ο λογαριασμός σου είναι άδειος!
Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να προστατευόμαστε από τέτοιου είδους κακόβουλες επιθέσεις; Πρώτα από όλα, θα πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούμε τους browsers μας ενημερωμένους (ακόμα και με manual updates) και φυσικά να έχουμε πάντα ενεργοποιημένη την επιλογή ‘anti-phising’.
Πηγή:techgear.gr

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Σερβίρουν το φαγητό σε λεκάνες τουαλέτας!

Θα έτρωγε ποτέ κανείς από λεκάνη τουαλέτας; Κι όμως αυτό προτείνουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Πεκίνο όπου το φαγητό σερβίρεται, αντί για πιάτα, σε παιδικές λεκάνες τουαλέτας!
Σερβίρουν το φαγητό σε λεκάνες τουαλέτας!
Θα έτρωγε ποτέ κανείς από λεκάνη τουαλέτας; Κι όμως αυτό προτείνουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Πεκίνο όπου το φαγητό σερβίρεται, αντί για πιάτα, σε μικρές λεκάνες τουαλέτας, όπως τις παιδικές λεκανίτσες που βλέπουμε στα νηπιαγωγεία!
Οπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες του έψαχναν για μια καινοτόμο ιδέα. Ετσι λοιπόν, μια ημέρα συζητούσαν για τα χειρότερα εστιατόρια στα οποία είχαν φάει. Κάποιος λοιπόν τόνισε πως είχε φάει σε ένα εστιατόριο που ήταν σαν πραγματική τουαλέτα, θέλωντας με αυτόν τον χαρακτηρισμό να αποδώσει τη βρωμιά και τη δυσωδία του χώρου. Κι απο εκεί ήρθε η έμπνευση!
Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα καθαρό εστιατόριο - τουαλέτα! Ο πελάτης κάθεται πάνω σε λεκάνες και τρώει μέσα σε μικρές λεκανίτσες ή καπάκια τουαλέτας!
Πηγή:e-go.gr

Όπως κάθε χρόνο: Μια μέρα χωρίς παντελόνια στο μετρό

Ποιος χρειάζεται παντελόνι; Χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης και όχι μόνο αναζήτησαν την απάντηση στο ερώτημα. Μια παγκόσμια φάρσα, που ακόμα δεν την βρίσκουμε αστεία στην Ελλάδα.

Χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησαν την Κυριακή 8 Ιανουαρίου χωρίς παντελόνι στο μετρό, λαμβάνοντας μέρος με χιούμορ σε μια παγκόσμια φάρσα της Οργάνωσης Improv Everywhere.
Αυτή ήταν η 11η επέτειος της ετήσιας βόλτας χωρίς παντελόνι στο μετρό και το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν να μην φορέσεις παντελόνι και να προσπαθήσεις να νιώθεις άνετα με αυτό.




Οι συμμετέχοντες καλούνταν να κάνουν σαν να μην τρέχει τίποτα και εκτός από την Νέα Υόρκη, πόλεις όπως το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Μεξικό και η Μαδρίτη έλαβαν μέρος.
Στο Λονδίνο το event ονομάστηκε "No Trousers Tube Ride" και 150 τολμηροί χωρίστηκαν χρησιμοποιώντας διαφορετικές γραμμές.


 Στην Κωνσταντινούπολη ένα ζευγάρι διαβάζει περιμένοντας το δικό του τρένο.


 Ένας μοναχικός fan στο Μεξικό που πολλοί άλλοι προσπαθούν να κάνουν ότι δεν βλέπουν.


 Στη Μαδρίτη, η αφετηρία της πλάκας έπρεπε να αλλάξει, καθώς οι αστυνομικοί δεν το βρήκαν καθόλου αστείο.


Το Improv Everywhere γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη το 2001. Η ιδέα ήταν να φτιαχτούν γκρουπ ώστε να γίνονται πλάκες. Φέτος, η πρόσκληση έγινε μέσω facebook και αμέσως 6.500 την αποδέχθηκαν.





Το κάνουμε και στην Αθήνα του χρόνου ή ντρέπεστε;
Πηγή:cosmo.gr