Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 7 αρχαία μυστήρια που θα λυθούν τα επόμενα χρόνια -Ανάμεσά τους και αυτό του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου [εικόνες]

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αποκαλούμε τον 21ο αιώνα «νέα εποχή της εξερεύνησης». Οι νέες τεχνολογίες διευρύνουν τις δυνατότητες των ερευνητών και των αρχαιολόγων, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία για να λύσουν σημαντικά μυστήρια της Ιστορίας.
Το National Geographic ζήτησε από τον αρχαιολόγο Φρέντρικ Χιέμπερτ να κάνει μία πρόβλεψη των ανακαλύψεων και των ιστορικών μυστηρίων που αναμένεται να λυθούν στον αιώνα που διανύουμε - και οι απαντήσεις του είναι μάλλον αισιόδοξες.
1. Θα ανακαλύψουμε άγνωστες πόλεις ή ακόμα και πολιτισμούς στην Κεντρική και Νότια Αμερική
Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιούν πλέον LiDAR (ανίχνευση φωτός και κυμάτων) για να δουν κάτω από τα πυκνά φυλλώματα της ζούγκλας σε μέρη όπως η Ονδούρα και το Μπελίζ και να εντοπίσουν οικισμούς που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν.
2. Θα βρούμε τους τάφους του Τζένγκις Χαν και του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Τεχνολογίες όπως το ραντάρ διάτρησης εδάφους (GPR) επιτρέπουν στους αρχαιολόγους να δουν κάτω από τη γη χωρίς σκάψιμο. Στα πλαίσια του πρότζεκτ Valley of the Khans του National Geographic, η ομάδα χρησιμοποίησε δορυφορικές εικόνες για να εντοπίσει πιθανές τοποθεσίες για το σημείο ταφής του Τζένγκις Χαν και στη συνέχεια «τρύπησε» τις περιοχές με GPR για να το διαπιστώσει. «Αν και δεν έχουμε εντοπίσει τον τάφο του Χαν ακόμη, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το καταφέρουμε. Η ίδια τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και για τον εντοπισμό του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου» επισημαίνει ο Χιέμπερτ.
3. Θα μπούμε στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας
Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν το σημείο ταφής του Qin Shi Huang Di, που περιβάλλεται από τους πολεμιστές τερακότα, ωστόσο δεν έχουν μπει μέσα, φοβούμενοι ότι μπορεί να τον καταστρέψουν. «Πλέον τα εργαλεία τηλεπισκόπησης, όπως το GPR και τα μαγνητόμετρα, μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα της εσωτερικής δομής, ενώ μικρές ρομποτικές συσκευές μπορούν να εισέλθουν στον τάφο και να συλλέξουν δεδομένα χωρίς πρόβλημα», προσθέτει ο Χιέμπερτ.
4. Θα αποκρυπτογραφήσουμε τη μυστηριώδη γλώσσα των αρχαίων Μινωιτών
Έχει περάσει περισσότερο από ένας αιώνας από τότε που ανακαλύφθηκε ο ισχυρός Μινωικός πολιτισμός της Μεσογείου, όμως οι μελετητές δεν είναι ακόμη σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν τη γλώσσα τους, που είναι γνωστή ως Γραμμική Α'. «Μέχρι στιγμής έχουμε πάνω από 1.400 παραδείγματα της Γραμμικής Α' για μελέτη» εξηγεί ο Χιέμπερτ. «Εχουμε αρκετά στοιχεία για να μπορέσουμε να βρούμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε».
5. Κατανόηση των σχεδίων Νάσκα
Οι ερευνητές εξακολουθούν να κάνουν εικασίες για τον λόγο ύπαρξης των γραμμών Νάσκα. Μήπως αυτά τα περίτεχνα γεωγλυφικά στο Περού αντιπροσωπεύουν αστερισμούς; Μήπως συνδέονται με πηγές νερού; Ο Χιέμπερτ συμφωνεί με τον ανθρωπολόγο Γιόχαν Ράινχαρτ, ο οποίος λέει ότι καμία μεμονωμένη αξιολόγηση δεν αποδεικνύει κάποια θεωρία για τις γραμμές Νάσκα. «Εδώ είναι που θα χρειαστούν η ισχυρή υπολογιστική ανάλυση και τα μεγάλα αρχεία γεωγραφικών και αρχαιολογικών δεδομένων που κατέχουμε πλέον», καταλήγει.
6. Ανάκτηση ενός ανέπαφου Νεάντερταλ
Καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη λιώνει, τα στρώματα του πάγου και οι παγετώνες υποχωρούν, σύμφωνα με τον Χέιμπερτ, θα είναι «πολύ-πολύ πιθανό» να έρθει στο φως ένας καλά διατηρημένος Νεάντερταλ σύντομα, όπως έγινε και με το 40.000 ετών μωρό ελέφαντα-μαμούθ που βρέθηκε στη Σιβηρία.
7. Θα επιβεβαιώσουμε την παρουσία των Βίκινγκς στη Βόρεια Αμερική
Ακριβώς όπως η άνοδος της θερμοκρασίας θα κάνει τους παγετώνες να αποκαλύψουν τα μυστικά τους, έτσι και η «απόψυξη» των ακτών του Καναδά θα αποκαλύψει ένα δίκτυο οικισμών των Βίκινγκς που θα μας αναγκάσει να ξαναγράψουμε την ιστορία της «ανακάλυψης» της Αμερικής, σύμφωνα με τον Χιέμπερτ. «Εχουμε ήδη εντοπίσει δύο περιοχές Βίκινγκς στην Αμερική, και τη στιγμή που θα κατανοήσουμε καλύτερα τη φύση των εν λόγω οικισμών θα μπορούμε να εντοπίσουμε και άλλους κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού», εξηγεί.


Πηγή: iefimerida.gr

Πεντάχρονοι έσκαψαν τούνελ για να το σκάσουν από το σχολείο και να αγοράσουν μια Jaguar!

Δυο πεντάχρονοι μαθητές από τη Ρωσία προσπάθησαν να σκάψουν ένα τούνελ προκείμενου να καταφέρουν να το σκάσουν από το σχολείο για να πάνε να αγοράσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, μια Jaguar.

Δύο αγόρια ηλικίας 5 ετών έσκαψαν χρησιμοποιώντας φτυαράκια που παίζουν τα παιδιά στην άμμο μια σήραγγα με στόχο να φύγουν από το σχολείο τους στο Ουράλια και να αγοράσουν μια Τζάγκουαρ μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Τα δύο αγόρια το έσκασαν από το νηπιαγωγείο τους στο Μαγκνιτογκόρσκ, κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής βόλτας, από ένα μικρό πέρασμα που είχαν σκάψει πριν από πολλές πολλές ημέρες με τη βοήθεια παιδικών φτυαριών στα θεμέλια του σχολείου τους» έγραψε η εφημερίδα Komsomolskaia Pravda.
Οι λιλιπούτειοι «δραπέτες» κατόπιν περπάτησαν μια απόσταση 2 χιλιομέτρων έως μία αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων όπου σκέφτονταν να αγοράσουν μια Jaguar, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Μια περαστική υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε καθώς είδε τα παιδιά να βολτάρουν δίπλα στην αντιπροσωπεία και τα ρώτησε τι ακριβώς έκαναν εκεί.
«Τα παιδιά εξήγησαν ότι είχαν φύγει από το νηπιαγωγείο τους για να αγοράσουν ένα μεγάλο αυτοκίνητο, όμως δεν είχαν χρήματα» συνεχίζει η εφημερίδα.
Έπειτα η γυναίκα τα οδήγησε σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου είχε σημάνει ήδη συναγερμός καθώς η διεύθυνση του σχολείου είχε ενημερώσει για την εξαφάνιση των αγοριών.
Η εκπαιδευτικός που ήταν επικεφαλής της τάξης των δύο παιδιών δήλωσε ότι δεν πρόσεξε ότι αυτά έλειπαν, επιβεβαίωσαν οι συνάδελφοί της τους οποίους επικαλέστηκε η εφημερίδα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η δασκάλα απολύθηκε.
Πηγή:news247.gr

Νέο σκίτσο του Αρκά: Δύο πράγματα μισώ στους πολιτικούς...

Η προεκλογική έμπνευση του γνωστού σκιτσογράφου Αρκά μοιάζει ανεξάντλητη.
Με το πενάκι του καυτηριάζει πρόσωπα, πράγματα και συμπεριφορές, μαστιγώνοντας με κάθε σκίτσο του, την πολιτική πραγματικότητα. Και οι χρήστες των social media τον επιβραβεύουν με την υποδοχή που του κάνουν στα σκίτσα του.
Η νέα έμπνευση του Αρκά είναι για την διπροσωπία των πολιτικών.
«Δύο πράγματα μισώ σε κάθε πολιτικό: Το πρόσωπό του».



Πηγή:iefimerida.gr

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

#douleies_me_mellon: Το Twitter έχει τη λύση και προτείνει... Πορτιέρης στα Yava ή Μεταφραστης Μνημονιων

Οι Έλληνες χρήστες του Twiiter δεν χάνουν ποτέ το χιούμορ τους. Αυτή τη φορά σχολιάζουν μεταξύ άλλων και τις νέες εκλογές, μέσα από το hashtag, #douleies_me_mellon. Τα καλύτερα tweets, εντός

Πολιτική επικαιρότητα, οικονομική κατάσταση μόνιμης πλέον ύφεσης, celebrities και προσωπικές φιλοδοξίες, όλα μαζί στο hashtag #douleies_me_mellon που έχει γίνει trending topic στο ελληνικό Twitter.
Το μνημόνιο έχει την τιμητική του, όπως και οι ουρές έξω από γυμναστήριο που έκανε καλή οικονομική προσφορά εν μέσω κρίσης.
Οι χρήστες του Twiiter της χώρας μας, προτείνουν "σίγουρες θέσεις" για το μέλλον, μεταξύ των οποίων είναι οι:
Κατασκευαστής παραβάν, δικαστικός αντιπρόσωπος, υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρωθυπουργός γενικότερα, επισκευαστής σελφοκόνταρων, αλλά και υπεύθυνος διάσπασης αριστερών κομμάτων.
Πάμε να δούμε ορισμένα από τα πλέον επιτυχημένα:







Πηγή:news247.gr

To σκίτσο του Αρκά για τις εκλογές που σαρώνει στα social media

Με τον δικό του ιδιαίτερο και χαρισματικό τρόπο, ο γνωστός σκιτσογράφος «Αρκάς» ανέβασε στο facebook το τελευταίο σκίτσο του για τις εκλογές.
Είναι η διαπίστωση ενός ψηφοφόρου για τους λόγους που οδηγούν μια χώρα σε εκλογές.



Πηγή:iefimerida.gr 

Μία εφαρμογή για να έχεις (καλή) παρέα στην... τουαλέτα

Μία εφαρμογή για να έχεις (καλή) παρέα στην... τουαλέτα
Είναι σίγουρα μια καινοτόμα ιδέα και συνάμα μια από τις πιο περίεργες εφαρμογές. Ένα app, με την ονομασία Pooductive, επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν ανώνυμα την ώρα που βρίσκονται στην τουαλέτα και κάνουν την ανάγκη τους. Και έχει καλό σκοπό.
Πίσω από την καινοτόμα εφαρμογή είναι ο προγραμματιστής Ricardo Gruber, ο οποίος επιχείρησε, αρχικά, να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το Pooductive, μέσω του Kickstarter, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πολλά κεφάλαια. 
Αυτό, ωστόσο, δεν πτόησε τον Gruber και την ομάδα του - ούτε το γεγονός ότι είναι όλοι φοιτητές και επομένως, δεν έχουν το κεφάλαιο που απαιτείται για περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής. Αποφάσισαν, λοιπόν, να κυκλοφορήσουν το app και μάλιστα δωρεάν, με σκοπό να κάνουν διάφορες φιλανθρωπίες και κυρίως να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής τους.
Τι ακριβώς είναι, όμως, το Pooductive;

"Η τουαλέτα είναι θερμοκοιτίδα της δημιουργικότητας"

"To Pooductive σας επιτρέπει να συνομιλείτε με φίλους ή αγνώστους, οι οποίοι βρίσκονται στην τουαλέτα, οπουδήποτε στον πλανήτη, την ίδια στιγμή με εσάς. Όπως το ντους, έτσι και η τουαλέτα είναι μια θερμοκοιτίδα για τη δημιουργικότητα. Ένα μέρος όπου οι σκέψεις απελευθερώνονται από το κουτί. Απελευθερώστε τη δημιουργική σας δύναμη και μοιραστείτε την με τον κόσμο", γράφει ο Gruber για την εφαρμογή του, στη σελίδα της.
"Θα μπορούσατε να την αποκαλέσετε απλώς μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, αν θέλετε, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι μια κοινότητα, που αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι είναι όλοι στην ίδια θέση με εσάς...".
"Αν και η ιδέα ακούγεται αστεία και λίγο γελοία, προσπαθούμε να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Πώς; Ελπίζουμε μέσω του Pooductive να συνδεθείτε με ορισμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις που επικεντρώνονται στο καθαρό νερό και στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στις αναπτυσσόμενες χώρες", καταλήγει.

Εκστρατεία για καθαρό νερό

Για του λόγου το αληθές, το Pooductive έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία, σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση charity:water, για να μαζέψει 10 χιλιάδες δολάρια για τη χρηματοδότηση πρότζεκτ υδροδότησης κοινοτήτων που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

"Πολλοί από εμάς δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να διψάς. Έχουμε πολύ νερό για να πιούμε - ακόμα και το νερό στις τουαλέτες μας είναι καθαρό! Αλλά πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα. Κάθε μέρα, 1400 παιδιά πεθαίνουν από αρρώστιες που σχετίζονται με το νερό, πριν φτάσουν τα πέμπτα τους γενέθλια", σημειώνεται στη σελίδα της εκστρατείας.

Κινητό και τουαλέτα - σχέση "αγάπης"

Το ερώτημα είναι "γιατί Pooductive και όχι απλό chat"; Η απάντηση μπορεί να είναι "επειδή έχει το twist να σου προσφέρει την αστεία δυνατότητα να μιλήσεις με αγνώστους που απλά έτυχε να νιώσουν την ίδια... ανάγκη με εσένα, την ίδια στιγμή".
Και αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, κατά τη διάρκεια παραμονής στην τουαλέτα, το 75% των ανθρώπων χρησιμοποιούν το κινητό τους, ο Gruber και η ομάδα πίσω από το Pooductive έχουν ένα καλό επιχείρημα: αφού χρησιμοποιείς το κινητό στον "θρόνο", γιατί να μην το κάνεις για καλό σκοπό;
Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή, εδώ
Πηγή:pathfinder.gr

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτά είναι όλα τα κόμματα που θα κατέβουν στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου

Αυτά είναι όλα τα κόμματα που θα κατέβουν στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου
Δεκαεννέα κόμματα και πέντε συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν τελικά συμμετοχή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.  
Τον τελευταίο λόγο για το πόσα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές έχει πλέον το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων.  
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής 19 κόμματα:  
1) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας)

2) Νέα Δημοκρατία – Ν.Δ. (Ευάγγελος Μεϊμαράκης)

3) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Νικόλαος Μιχαλολιάκος)

4) Το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης)

5) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Κ.Κ.Ε. (Δημήτρης Κουτσούμπας)

6) Ανεξάρτητοι Έλληνες - Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία (Πάνος Καμμένος)

7) Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης)

8) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος - Ο.Κ.Δ.Ε. (Διοικούσα επιτροπή: Σωφρόνιος Παπαδόπουλος, Σοφία Θεοδωροπούλου και Χρήστος Ζάκας)

9) Εθνική Ελπίδα (Γεώργιος Παπαδόπουλος)

10) Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση - ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Κων. Παπανικόλας)

11) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος - ΠΑ.Ε.Κ.Ε. (Μιλτιάδη Τζαλαζίδης)

12) Κοινωνία - Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχαήλ Ηλιάδης)

13) Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ – ΟΑΚΚΕ (Διοικούσα επιτροπή: Ηλίας Σαφειρόπουλος, Διονύσιος Γούρνας και Ελένη Κωνσταντινοπούλου)

14) Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο – Ε.ΠΑ.Μ. (Δημήτριος Καζάκης)

15) Λαϊκή Ενότητα (Παναγιώτης Λαφαζάνης)

16) Θεσμός (Σπυρίδων Αντωνίου)

17) Δημοκρατικό Κόμμα - ΔΗΚΟ (Χρήστος Αναγνώστου)

18) Δημιουργία, ξανά! (Θάνος Τζήμερος)

19) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γεώργιος Κόκκας)

Οι πέντε συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εκλογές είναι:
1) Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα – ΠΑΣΟΚ και β) Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜΑΡ (Φωτεινή Γεννηματά και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος)

2) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ –Τροτσκιστές (17μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή)

3) Κ.Κ.Ε.(μ-λ) και Μ-Λ Κ.Κ.Ε.- Εκλογική Συνεργασία (Διευθύνουσα επιτροπή: Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, Αντώνιος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Μπαμπίλης και Πέτρος Κουφοβασίλης)

4) Δημοκρατικοί – Κοινωνία Αξιών – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ευγένιος Καλαϊτζόπουλος, Στυλιανός Φενέκος και Αθανάσιος Γούναρης) και 

5) Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «Ε.ΛΑ.Σ», αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Εθνεγερσία, β) Ανατολή της Ρωμιοσύνης και γ) Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός – Ε.ΛΑ.Σ (Γεώργιος Ανφαντής, Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Οδυσσέας Τηλιγάδας). 

Εκπρόθεσμα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνασπισμός κομμάτων, ΑΚΚΕΛ, αποτελούμενο από τα κόμματα: α) Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (Ευάγγελος Τσιομπανίδης), β) Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων - Λευκό (Κωνσταντίνος Ντάλιος) και γ) Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γεώργιος Καλεάδης).


Πηγή:e-radio.gr

Βρέθηκε το 'Στόουνχεντζ 2' σε μια αχαρτογράφητη περιοχή



Βρετανοί αρχαιολόγοι εντόπισαν θαμμένα ερείπια ενός μνημείου της Νεολιθικής εποχής που χρονολογείται περίπου, 4.500 χρόνια πριν. Κοντά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου προϊστορικού μνημείου που θα έχει βρεθεί ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία
Βρετανοί αρχαιολόγοι κατάφεραν να εντοπίσουν ένα μεγαλιθικό μνημείο, θαμμένο κάτω από τη γη, μόλις δύο μίλια από το περιβόητο Στόουνχεντζ, στην κομητεία του Γουΐλτσιρ (Wiltshire)
Όπως αναφέρουν ο Guardian και το BBC, εντοπίστηκαν περίπου 90 λίθοι που σχηματίζουν ένα ημικύκλιο, "κοιτάζοντας" προς τις όχθες του ποταμού Avon.
 
Όπως είχε ανακοινωθεί πριν λίγους μήνες, σύμφωνα με τις τελευταίες χαρτογραφήσεις της περιοχής, το Στόουνχεντζ δεν στεκόταν μονάχο εκεί όπου βρίσκεται σήμερα, αλλά περιβαλλόταν από 17 βωμούς.
Οι ερευνητές "σκάναραν" την περιοχή με μαγνητόμετρο, ένα ραντάρ που διαθέτει την ικανότητα να διαπερνά το έδαφος και ένα τρισδιάστατο σκάνερ με λέιζερ.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι λίθοι που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Salisbury, έχουν ύψος περίπου 4,5 μέτρων. 
Οι νέες ανακαλύψεις ίσως να έχουν να κάνουν με το Durrington Walls "super henge", σε μικρή απόσταση από το Στόουνχεντζ. Το συγκεκριμένο τελετουργικό μνημείο, πιθανότατα το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, έχει περιφέρεια άνω των 1,5 χλμ.
Τα ευρήματα χρονολογούνται 4.500 χρόνια πριν και εκτιμάται ότι θα είναι το πιο παλαιό προϊστορικό μνημείο που θα έχει εντοπιστεί ποτέ στη Βρετανία, μέχρι σήμερα.
H ευρύτερη περιοχή στην οποία εντοπίστηκε, παραμένει "αχαρτογράφητη" ακόμη, από αρχαιολογικής άποψης.
 
Στο Stonehenge Hidden Landscapes Project συμμετέχουν το University of Birmingham σε συνεργασία με το Ludwig Boltzmann Institute for Archaeological Prospection and Virtual Archaeology, και, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού πανεπιστημίου, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα του είδους του.
Δεκάδες τύμβοι έχουν χαρτογραφηθεί με ακρίβεια από το εν λόγω πρόγραμμα, περιλαμβανομένου ενός, εποχής πριν το Στόουνχεντζ, με ένα μεγάλο ξύλινο κτίσμα που θεωρείται ότι χρησιμοποιούνταν για τελετές που είχαν να κάνουν με ενταφιασμό νεκρών.
Περισσότερα για τα νέα ευρήματα και για το πώς η νέα τεχνολογία οδηγεί στο να έρθουν σταδιακά στην επιφάνεια, θα ανακοινωθούν απόψε από το BBC One.
Σημειώνεται ότι το σύμπλεγμα του Στόουνχεντζ ολοκληρώθηκε σε αρκετές φάσεις κατασκευής που εκτείνονται σε χρονικό βάθος 2.000 χρόνων αν και υπάρχουν ευρήματα που μαρτυρούν δραστηριότητα πριν και μετά από αυτή τη χρονική περίοδο.
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μεσολιθικές πασσαλότρυπες, κάτω από το σύγχρονο χώρο στάθμευσης, που χρονολογούνται περίπου από το 8000 π.Χ., αν και επιβεβαιώνεται ότι συνδέονται με το μεταγενέστερο μνημείο. Τα ταφικά ευρήματα ενός αποκεφαλισμένου Σάξωνα στην ίδια περιοχή χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα.
H χρονολόγηση και η κατανόηση των διαφορετικών φάσεων του Στόουνχεντζ δεν είναι απλή υπόθεση.
Είναι μια μάλλον περίπλοκη διαδικασία που στηρίζεται στα ελλιπή αρχεία των πρώτων ανασκαφών, σε πολύ λίγες ακριβείς επιστημονικά χρονολογήσεις και τη διατάραξη της φυσικής κιμωλίας του εδάφους από ανακατατάξεις της ύστερης παγετώδους και φυσικές διαταράξεις της πανίδας. Οι γενικότερα αποδεκτές φάσεις ολοκλήρωσης του μνημείου ακολουθούν λεπτομερειακά παρακάτω.
Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο κείμενο είναι αριθμημένα στην εικόνα που δείχνει τις αλλαγές του αρχαιολογικού τοπίου. Στο σχέδιο παραβλέπονται τα τρίλιθα για λόγους σαφήνειας. Τρύπες που δεν περιέχουν ή δεν περιείχαν ποτέ λίθους φαίνονται ως ανοικτοί κύκλοι, ενώ οι λίθοι που υφίστανται έως σήμερα παρατίθενται με διαφορετικό χρώμα.
Πηγή:news247.gr

Οι πιο παράξενοι Football Managers

Απίστευτες, αληθινές ιστορίες, πέρα από κάθε φαντασία που σχετίζονται με το αγαπημένο παιχνίδι προσομοίωσης. Εσείς ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχετε κάνει;
Τα βιντεοπαιχνίδια συχνά μας μεταφέρουν σε απίθανους κόσμους φαντασίας βάζοντας μας για τα καλά στο πετσί του ρόλου του εκάστοτε χαρακτήρα.
Η επιρροή που μπορεί να ασκήσει ένα παιχνίδι στην ψυχολογία και την συμπεριφορά των παικτών του όμως, πολλές φορές μπορεί να ξεπεράσει τα όρια προκαλώντας ευτράπελα γεγονότα και όχι μόνο...
Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον δημοφιλέστερο εξομοιωτή ποδοσφαίρου Football Manager, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του μεγάλου κεφαλιού της ομάδας, διευθύνοντας την με τον καλύτερο (;) δυνατό τρόπο. Όταν όμως η ηγετική φύση του τίτλου περνάει στις φλέβες των παικτών του, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από "απλώς παράξενα" έως και ξεκαρδιστικά. Δεν με πιστεύετε; Τότε σίγουρα δεν έχετε λιώσει το κορμί σας στο FM.
Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο ακραία σενάρια που έχουν συμβεί στους οπαδούς του αγαπημένου τίτλου.

"Πόσο χαμηλά θα φτάσεις;"

Όπως στα περισσότερα video games, έτσι και στο Manager, σκοπός των παικτών είναι να διευθύνουν σωστά την ομάδα τους οδηγώντας την σε μεγάλες στιγμές αποθέωσης. Τι γίνεται όμως αν παίξεις με τον αντίστροφο τρόπο; Κοινώς, σαμποτάροντας την ίδια σου την ομάδα. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που το κάνουν!
 
Το σύστημα είναι απλό: Ακυρώνεις τα συμβόλαια για ολόκληρο το προσωπικό, προσλαμβάνεις τους χειρότερους παίκτες και αναπληρωματικούς, διαλέγεις το χειρότερο σύστημα, στήνοντας όλο το παιχνίδι κατά της ομάδας σου (βάζοντας το χεράκι σου στον editor) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας τρόπος να νικήσεις. Μαζοχιστικό μεν, διασκεδαστικό δε! Τουλάχιστον για ένα καινούργιο "αυτοκαταστροφικό account"...

"Σιωπή, μιλάει ο Manager!"

Η λεπτή γραμμή μεταξύ του παιχνιδιού και της πραγματικότητας είναι πολύ επικίνδυνο να παραβιαστεί, ειδικά όταν κάποιος είναι...επιρρεπής στην εξουσία. Έτσι λοιπόν, σε ένα παιχνίδι όπως το FM δεν είναι δύσκολο να "το πιστέψεις" και να συνεχίσεις να ζεις τον μύθο ενός Manager και στην υπόλοιπη καθημερινότητα σου.
 
Έτσι λοιπόν κάποιοι παίκτες αποφάσισαν να φορούν κοστούμι, γραβάτα και σκαρπίνια πριν καθίσουν για να απολαύσουν το παιχνίδι τους. Μέχρι εδώ μπορεί να φαίνεται χαριτωμένο, όμως όταν ξεκινούν να φωνάζουν και να βρίζουν τους παίκτες τους σαν να τους έχουν μπροστά τους, ή ακόμα και να μιλούν για τις ομάδες τους στους φίλους τους σαν να τις διευθύνουν πραγματικά, συζητώντας ακόμα και για τα προβλήματα που τους δημιουργούν οι παίκτες, είναι ελαφρώς υπερβολή...δεν νομίζετε;

"Διαζύγιο γιατί είμαι ένας Manager"

Ας το παραδεχτούμε, το FM δεν είναι ένα παιχνίδι που θα παίξει κανείς μονάχα για μερικές ωρίτσες. Ειδικά τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, δεν θα πας εύκολα για ύπνο αν δεν φτάσεις την ομάδα σε ένα αξιοπρεπές σημείο. Αυτό όμως, σε συνδυασμό με την υπερ-πόρωση της αίγλης ενός διευθύνοντα που αναφέραμε παραπάνω, ίσως φέρει καταστροφικά αποτελέσματα στην προσωπική ζωή και τις σχέσεις των παικτών. Άλλωστε, το εν λόγω φαινόμενο το έχουμε δει να συμβαίνει πολλάκις σε αρκετά βιντεοπαιχνίδια.
 
Έτσι λοιπόν, με πρώτα σημάδια την κρεβατομουρμούρα και άλλα παρόμοια, ο χωρισμός δεν φαντάζει απίθανο σενάριο για μερικά ζευγάρια λόγω του Manager. Συγκεκριμένα το 2010 αναφέρθηκαν τουλάχιστον 35 διαζύγια, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι και φυσικά οι μετρήσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, με πολλά ζευγάρια να λογομαχούν και να χωρίζουν τους δρόμους τους λόγω αυτού. Μπορεί στους οπαδούς του τίτλου να φαντάζει υπερβολικό ένα τέτοιο σενάριο, όμως αν το σκεφτείτε ο συγκεκριμένος εθισμός δεν είναι απόλυτα κατανοητός και αντιμετωπίσιμος από κάποιον που δεν έχει ιδέα από video games.

"1000 χρόνια Premier League"

Ένας αφοσιωμένος παίκτης και μεγάλος οπαδός του παιχνιδιού, αποφάσισε να ασχοληθεί συνεχόμενα με τον τίτλο για 58 ημέρες, προσομοιώνοντας τα στατιστικά του Αγγλικού ποδοσφαίρου για μία ολόκληρη χιλιετία!!
 
Συλλέγοντας λοιπόν μια ολοκληρωμένη λίστα, παρουσίασε τα αποτελέσματα από τα πρωταθλήματα που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε χίλια χρόνια συγκλονίζοντας πολλούς ποδοσφαιρόφιλους. Ωστόσο, δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πιο εντυπωσιακό: Πως ξόδεψε δύο μήνες παίζοντας μονάχα FM ή τα στατιστικά που πράγματι αποκάλυψε; Σίγουρα, αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα παραπάνω στατιστικά κερδίζοντας στοιχήματα για μια χιλιετία, θα τον λάτρευα!

"Συγχαρητήρια. Προσλαμβάνεστε!"

Μπορεί για κάποιους να είναι "μονάχα ένα παιχνίδι", όμως για κάποιους άλλους είναι πολλά παραπάνω. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν στην πραγματικότητα άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσληφθεί ως διευθυντές ομάδας παρουσιάζοντας στο βιογραφικό τους μονάχα τα στατιστικά και τις ικανότητες τους από το Football Manager.
Για του λόγου το αληθές, το 2013, ο Vugar Huseynzade έγινε ένας από τους μικρότερους (σε ηλικία) Managers στην ιστορία για την FC Baku στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ το μόνο που είχε στα χέρια του ως προϋπηρεσία ήταν μια δεκαετία στο Football Manager. Άντε και στα δικά μας!
Ποιο είναι το δικό σας μεγαλύτερο κατόρθωμα στο Football Manager;
Πηγή:sport24.gr

«Bar-ufakis»: Ένα μπαρ στην Ισπανία για τον Γιάνη Βαρουφάκη!

«Bar-ufakis»: Ένα μπαρ στην Ισπανία για τον Γιάνη Βαρουφάκη!
Μπορεί να μην είναι καν βουλευτής πλέον, όμως φαίνεται πως ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μιας και ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψε στο Αλικάντε της Ισπανίας ένα μικρό μπαρ, που θα μπορούσε άνετα να αναφέρεται στον Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών.
Το όνομα του μπαρ, «Bar-ufakis», κάνει πολύ κόσμο να φέρνει στο μυαλό του τον γνωστό άνδρα, που πρωταγωνίστησε σε πολλά διεθνή ΜΜΕ από τον περασμένο Ιανουάριο και τρέλανε τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Σε συγκέντρωση των Podemos, πάντως, στήθηκε ένα ακόμα τέτοιο μπαράκι!


Πηγή:e-radio.gr

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Τόσο ουίσκι χαμένο. Περίπου 800.000 γαλόνια μετατράπηκαν σε φλεγόμενη λίμνη

Αμαρτία! Μια ισχυρή καταιγίδα και ένας κεραυνός ήταν τα αίτια που 800.000 γαλόνια ουίσκι κατέληξαν σε λίμνη και στη συνέχεια έπιασαν φωτιά. Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες (Pics)
Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το Κεντάκι και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή κατέστρεψε ένα εργοστάσιο παραγωγής και απόσταξης ουίσκι Jim Beam και το μετέτρεψε σε στάχτες.

Το ουίσκι που δημιούργησε ένα "ποτάμι" και κατέληξε στη λίμνη που βρισκόταν δίπλα από το εργοστάσιο δεν άργησε να πάρει φωτιά όταν στην περιοχή έπεσε ένας κεραυνός με αποτέλεσμα να μετατρέψει τη λίμνη σε πύρινη κόλαση.


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η φωτιά έφτασε τα 100 μέτρα και η περιοχή δεν άργησε να μετατραπεί σε στάχτη, καθώς η φωτιά δεν άργησε να εξαπλωθεί από τη πύρινη λίμνη στα δέντρα και τη πυκνή βλάστηση που βρισκόταν γύρω της.




















Πηγή:news247.gr