Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Το πρώτο ATM για…μπέργκερ είναι γεγονός

H αρχή έγινε σε κατάστημα στη Βοστώνη, με το πρώτο μηχάνημα ΑΤΜ όπου κάποιος μπορεί να παραγγείλει ένα λαχταριστό σάντουιτς, χωρίς να  περιμένει στην ουρά για πολύ ώρα.
Όπως  ήταν φυσικό, πολύς ήταν ο κόσμος που έσπευσε στο συγκεκριμένο κατάστημα, με τους πολίτες να θέλουν να δοκιμάσουν τη νέα αυτή δυνατότητα που τους προσφέρεται.
Perierga.gr-Το πρώτο ATM για...μπέργκερ είναι γεγονός
Οι καταναλωτές δε χρειάστηκε να περιμένουν στην ουρά, αλλά πήγαιναν κατευθείαν στο μηχάνημα. Εκεί με την καθοδήγηση της υπαλλήλου έκαναν μόνοι τους την παραγγελία, επιλέγοντας το μέγεθος και τα υλικά που θα ήθελαν να περιέχει το μπέργκερ τους.
Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του καταστήματος, η δυνατότητα… ανάληψης ενός μπέργκερ θα παρέχεται μόνο κατά τις ώρες του μεσημεριανού γεύματος, ώστε να μειωθούν οι ουρές που δημιουργούνται έξω από το κατάστημα.
Τα εγκαίνια του ΑΤΜ, έγιναν με δωρεάν μπέργκερ σε όλους τους χρήστες του Twitter, με την προϋπόθεση φυσικά πως θα έκαναν την σχετική ανάρτηση από το κατάστημα.


Πηγή:alfavita.gr

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Το Όσλο δίνει 1.200 δολάρια στους κατοίκους για να πάρουν ηλεκτρικά ποδήλατα

Την ώρα που η Φινλανδία δίνει επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε κάποιους Φινλανδούς απλά για ένα κοινωνικό πείραμα όπου θα καταγράφεται πώς θα αλλάξει η αγοραστική συμπεριφορά τους, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι προσφέρει 1.200 δολάρια σε κάθε κάτοικο του Όσλο στον αγώνα υπέρ του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου η νορβηγική κυβέρνηση προσφέρει το ποσό των 1.200 δολαρίων στους κατοίκους της πρωτεύουσας της χώρας για να αγοράσουν ηλεκτρικό ποδήλατο. Το Όσλο είναι μία από τις πόλεις με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μόλυνση της ατμόσφαιρας με τις αρχές να θέλουν να κόψουν την εξάρτηση των κατοίκων από το αυτοκίνητο.
perierga.gr - Το Όσλο δίνει 1.200 δολάρια στους κατοίκους του για να πάρουν ηλεκτρικά ποδήλατα
Τα e-ποδήλατα κοστίζουν από $2.500 έως $6.400 με την κυβέρνηση να καλύπτει από το 25% έως το 50% του κόστους. Η κουλτούρα του ποδηλάτου είναι τόσο διαδεδομένη στη Νορβηγία όπου ο κύκλος εργασιών και οι επενδύσεις που σχετίζονται με τα ποδήλατα φτάνουν πανεθνικά το 1 δισ. δολάρια, ενώ υπάρχουν ακόμα και ανελκυστήρες για ποδήλατα στις ανηφόρες των βουνών. Το Όσλο έχει απαγορεύσει ολοκληρωτικά την κυκλοφορία diesel οχημάτων στους δρόμους του κέντρου της πόλης από 2019. Εως το 2030 η νορβηγική κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να είναι «carbon neutral» δηλαδή να έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Έως το 2020 το Οσλο θα έχει μειώσει στο μισό, σε σχέση με το 1990, τις εκπομπές των αερίων που θεωρούνται υπεύθυνα για το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».
Πηγή:perierga.gr

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Γυναίκα που κάπνιζε στο μπαλκόνι της αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ

Γυναίκα που κάπνιζε στο μπαλκόνι της αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ
Mία γυναίκα από το Βερολίνο βρίσκεται αντιμέτωπη με την ποινή φυλάκισης 6 μηνών ή εναλλακτικά καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ σε περίπτωση που επιχειρήσει να καπνίσει ξανά στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της μετά τις 8 το βράδυ, όπως αναφέρει το RT.

Η γυναίκα, που αναφέρεται ως Uta F., ζει στο διαμέρισμά της, στην ήσυχη περιοχή Χέλερσντορφερ στο Βερολίνο από το 2008 και όπως φαίνεται η συνήθειά της να καπνίζει κάθε απόγευμα ένα τσιγάρο στο μπαλκόνι της προκαλούσε ιδιαίτερη αναστάτωση στους γείτονές της.
Ο Marcel P., που ζει στο διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το διαμέρισμα της Uta, είχε ενοχληθεί τόσο με τον καπνό της γυναίκας που κατέθεσε αγωγή εναντίον της.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα B.Z, στην καταγγελία αναφέρεται ότι «ο καπνός εισχωρεί στο σπίτι του Marcel ειδικά όταν οι άνεμοι πνέουν προς τα δυτικά».
«Δεν καπνίζω πολύ, μερικές φορές τα απογεύματα πίνω ένα ποτήρι κρασί (σσ. και κάνω ένα τσιγάρο) ή όταν δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια (σ.σ βγαίνω για να καπνίσω).», είπε η Uta, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα.
Ωστόσο, το Δικαστήριο του Λίχτενμπεργκ δεν πείστηκε με τα επιχειρήματα της Uta και της απαγόρευσε το κάπνισμα στο μπλακόνι της από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Σε περίπτωση που η γυναίκα παραβιάσει την απόφαση του δικαστηρίου καλείται να είτε να πληρώσει το πρόστιμο των 250.000 ευρώ, είτε θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ποινή φυλάκισης 6 μηνών.
Πάντως εκπρόσωπος του δικαστηρίου σχολιάζοντας την εν λόγω δικαστική απόφαση δήλωσε πως «η επιβολή μίας τέτοιας είδους τιμωρίας είναι απίθανη».

Πηγή:e-radio.gr

18 πραγματικά αξιοσημείωτες φωτογραφίες που θα σας εντυπωσιάσουν

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με απίθανα πράγματα. Μερικά από αυτά δεν είχαμε φανταστεί καν πως υπήρχαν και δεν θα τα πιστεύαμε αν δεν τα βλέπαμε με τα ίδια μας τα μάτια. Η ανακάλυψη των θαυμάτων ένα προς ένα είναι που κάνει τη ζωή τόσο συναρπαστική. Παρακάτω θα δείτε 18 από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές που έχουν απαθανατιστεί από φωτογράφους σε όλο τον κόσμο. Μερικές θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.
#1 Παγωμένα κύματα στις ακτές του νησιού Ναντάκετ.
#2 Χελώνα πάνω σε μέδουσα.

#3 Υπερίωνας, το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο. Έχει ύψος 115,52 μέτρα και είναι περίπου 700-800 ετών.
#4 Ο μετεωρίτης Φουκανγκ θεωρείται πως είναι περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων ετών. Είναι ένα πολύτιμο δώρο του σύμπαντος στην Γη.
#5 Πως μοιάζει η ηλιακή έκλειψη από το διάστημα.
#6 Πουλιά φωτίζονται από την πυρκαγιά που μαίνεται και προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους μέσα από τον πυκνό μαύρο καπνό.

#7 Ναός στο Κιότο της Ιαπωνίας, κρυμμένος από το χιόνι. 
#8 Σκιές από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ρίχνουν σύννεφα στην επιφάνεια της Γης.
#9 Παράτολμο καγιάκ κοντά σε λιωμένη λάβα, Χαβάη.
 
#10 Φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης που έχουν ληφθεί ποτέ από ένα τηλεσκόπιο. Πρόκειται για το Νεφέλωμα του Ωρίωνα. 
 
#11 Οπάλιος λίθος. Μοιάζει με ένα ηλιοβασίλεμα ανάμεσα σε σύννεφα.
 
 #12 Πηγάδι του Θορ, Όρεγκον. Είναι επίσης γνωστό ως «Οι πύλες του μπουντρουμιού». 
 #13 Υπεριώδης ήλιος.
  
#14 Μανία της καταιγίδας. 
#15 Κοντινό πλάνο του ανθρώπινου ματιού. Αποκαλύπτει με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια τις δομές της ίριδας.  
#16 Μια παγωμένη λίμνη στην Ελβετία.
 
 #17 Τα ίχνη ενός μοναχού στο πάτωμα. Ο άνδρας προσευχόταν στο ίδιο σημείο καθημερινά για πολλά χρόνια ως το τέλος του.
 
#18 Έτσι μοιάζει η γη από μια μη γνώριμη οπτική, από τον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Πηγή:tilestwra.com

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις ταινίες: Οι 19 πιο περίεργοι θάνατοι διασήμων


Άδοξοι, αδιανόητοι και τραγικά πραγματικοί. Εντελώς γραφικά, αποδίδεται και ως: 'Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη'.
Ένα καβούκι που κατρακυλάει παρέα με αρκετές σταγόνες αίμα, ένας αετός δεν έφαγε ποτέ μεσημεριανό και ένας άντρας, αιμόφυρτος με πρόσωπο που φέρνει στον Αισχύλο. Όχι δεν πρόκειται περί ανεκδότου από αυτά με το black humour. Το τραγικό τέλος του μεγάλου Αρχαίου Τραγωδού σύμφωνα με το μύθο πάει κάπως έτσι ενώ παράλληλα, καταδικάζει στην αμφιβολία την ορθότητα της πληροφορίας που λέει ότι ο Αισχύλος συνάντησε τον Άδη παρέα με ένα τραύμα από καβούκι χελώνας στο κεφάλι. Πώς έγινε αυτό; Σύμφωνα με το μύθο λοιπόν, την ώρα που ο τραγωδός περπατούσε αμέριμνος σκεπτόμενος πιθανότατα το τραγικό τέλος κάποιου εκ των ηρώων του, στον εναέριο χώρο (ακριβώς από πάνω του) μία χελώνα ξεγλιστράει από τα χέρια ενός αετού. Και πέφτει στο κεφάλι του.

Η αλήθεια είναι ότι παρότι το να πεθάνεις από το καβούκι μίας χελώνας δεν είναι ένας κατεξοχήν ηρωικός θάνατος, ανήκει σε εκείνη την κατηγορία θανάτων που χαρίζουν (απλόχερα θα λέγαμε) στον κάτοχό τους μία θέση στην αιωνιότητα. Και μάλιστα, στον τόμο με τα πιο 'έλα, αποκλείεται' πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο. Ο οποίος παρεμπιπτόντως, είναι γεμάτος από αντίστοιχες περιπτώσεις με αυτήν του Αισχύλου που έφυγε πιο άδοξα, πεθαίνεις.
*Oh wait, όντως πέθανε*
Μερικές από αυτές, ακολουθούν και είναι η επιτομή αυτού που λέμε 'για γέλια και για κλάματα' και του 'έλα, αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις ταινίες'.

TENNESSE WILLIAMS

Ξενοδοχείο Elysee, Νέα Υόρκη. Ο συγγραφέας που μεταξύ άλλων μας έχει χαρίσει την Blanche DuBois κάθεται αναπαυτικά στην καρέκλα του και επιχειρεί να βάλει σταγόνες στα μάτια του. Όλα κυλούν ρολόι πέρα από το καπάκι του κολλύριου το οποίο γλιστράει από τα χέρια του συγγραφέα, καταλήγει στις αμυγδαλές του και φράζει την αναπνευστική του οδό. Για πάντα.

TYCHO BRAHE

Το κακό του να είσαι ευγενής τελικά, είναι ότι δεν μπορείς να είσαι αγενής. Τι θέλω να πω; Να πέσει η κάρτα με το θάνατο του Δανού ευγενή και αστρονόμου του 16ου αιώνα, παρακαλώ: 'Ο Tycho Brahe πέθανε μετά από μια μόλυνση στην ουροδόχο κύστη, που προκλήθηκε επειδή του ήταν αδιανόητο να εγκαταλείψει ένα τραπέζι (ευγενών εννοείται) για να πάει στην τουαλέτα. Ε, τα κρατούσε, τα κρατούσε, έσκασε ο άνθρωπος.
*Βέβαια, αυτό διαψεύστηκε το 1996. Μια έρευνα εκείνης της χρονιάς έδειξε ότι όντως ο Brahe αρρώστησε μετά από αυτό το περιστατικό αλλά η αιτία θανάτου του ήταν η δηλητηρίαση από υδράργυρο. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούσαν πολύ τον υδράργυρο στα πειράματά τους, αλλά ποτέ δεν έγινε γνωστό πως ακριβώς αυτός μπήκε στον οργανισμό του.
Ποιος ξέρει; Το θέμα είναι 'τι είναι ο άνθρωπος' αλλά ας μην επαναλαμβανόμαστε.

DAVID CARRANDINE

Ταϊλάνδη, Μπανκόγνκ 2009. Ο αγαπημένος Bill του Quentin Tarantino εντοπίζεται νεκρός στο ξενοδοχείο του με περασμένες θηλιές στο λαιμό και τα γεννητικά του όργανα.
*Άβολη σιωπή.
Ωστόσο να πούμε ότι ο David δεν είναι ο πρώτος που πέφτει θύμα ερωτικής αυτοϊκανοποίησης. Το 1997, ο θάνατος του frontman των INXS, Michael Kelland John Hutchence στραγγαλίζεται από μία δερμάτινη ζώνη που έχει ο ίδιος τυλίξει στο λαιμό του. 

ISADORA DUNCAN

Μία εκ των πιο αέρινων μορφών της χορευτικής σκηνής των αρχών του 20ου αιώνα, είχε ένα τέλος τόσο άδοξο αλλά συνάμα και τόσο ταιριαστό στη φιγούρα της. Αιτία του θανάτου της ήταν ένα μαντήλι που φορούσε στο λαιμό, το οποίο με τον αέρα μπλέχτηκε στις ρόδες του κάμπριο αυτοκινήτου της και, της έσπασε το λαιμό.

BOBBY LEACH

1911 και ο δεύτερος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο που πέρασε τους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε ένα βαρέλι, χάνει τη ζωή του από μία πορτοκαλόφλουδα. Ναι, πορτοκαλόφλουδα.
Περπατούσε σε έναν δρόμο της Νέας Ζηλανδίας όταν γλίστρησε σε μία πορτοκαλόφλουδα, έσπασε άσχημα το πόδι του, ακρωτηριάστηκε και εν τέλει πέθανε από τις επιπλοκές του τραύματός του.
*Ναι, ναι, ούτε ξέρεις από πού θα σου ρθει.

ANTONI GAUDI

Τον πάτησε το τραμ. Το τέλος του περίφημου αρχιτέκτονα γράφτηκε έξω από το εργοτάξιο, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών κατασκευής της εκκλησίας Sagrada Familia στη Βαρκελώνη.
*Λες από εκείνο το περιστατικό να προέκυψε η 'πιο αργά πεθαίνεις' ιλιγγιώδης ταχύτητα του δικού μας τραμ; 

JIMI HESELDEN

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Segway Motorized Scooter Company και εμπνευστής του segway, σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο της ίδιας του της δημιουργίας και έπεσε μαζί με το segway του από ένα γκρεμό.

HANS STEININGER

Ο άνθρωπος με τη μακρύτερη γενειάδα στον κόσμο (σχεδόν 1,4 μέτρα μήκος) το 1567 έχασε τη ζωή παραπατώντας πάνω σε αυτήν. Το τραγικό γεγονός συνέβη στην πόλη του, μία μέρα που αυτή τυλίχτηκε στις φλόγες. Εκείνος, μέσα στον πανικό του, ξέχασε να μαζέψει προς τα πάνω τη γενειάδα του, με αποτέλεσμα να παραπατήσει κατά λάθος πάνω της, να χάσει την ισορροπία του, να σπάσει τον αυχένα του και να πεθάνει.

ANTON YELCHIN

Ήταν και αυτός ένας από τους θανάτους της χρονιάς με κωδικό όνομα 'χάρος' 2016. Ο ηθοποιός του Star Trek βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του στο Λος Άντζελες, συνθλιμμένος από το τζιπ ΤΟΥ που τον παρέσυρε ως την πύλη της εξώπορτας.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Μεγάλο όνομα, μεγάλος (σε διάρκεια) θάνατος. Έτσι πάνε αυτά. 
Ο βασιλιάς λέγεται ότι πέθανε στο ίδιο του το σπίτι το 1771 από το πολύ φαΐ. Το τελευταίο του γεύμα περιλάμβανε αστακό, χαβιάρι, λάχανο, καπνιστό σολωμό και σαμπάνια. Για επιδόρπιο του σέρβιραν 14 πιάτα από το αγαπημένο του παραδοσιακό γλυκό της πατρίδας του, το σέλμα και γάλα.
Μένουμε στο ίδιο πνεύμα για να πούμε ότι ο Zachary Taylor, δωδέκατος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πέθανε το 1850 από βαρυστομαχιά μετά τη γιορτή της 4ης Ιουλίου.
*κύριε Trump, να τρως καλά!

MARGARET MITCHELL

Τη συγγραφέα του 'Όσα παίρνει ο άνεμος' την πήρε και τη σήκωσε (κυριολεκτικά) ένα ταξί το οποίο ατυχώς βρέθηκε να περνάει την ώρα που εκείνη διέσχιζε το δρόμο για να πάει στο θέατρο.
Μένουμε στο ίδιο τραγικό κλίμα για να θυμηθούμε τον θάνατο του δικού μας Θόδωρου Αγγελόπουλου που τον παρέσυρε μία μοτοσικλέτα ενώ αυτός γύριζε σκηνές από την τελευταία του ταινία. Κυριολεκτικά, τελευταία.

ΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΒ'

Ο οποίος έπεσα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγο της ερωμένης του.