Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙΜΕ: Κιμ Καρντάσιαν και Τσίπρα έψαξαν περισσότερο φέτος στη Google

ΤΙΜΕ: Κιμ Καρντάσιαν και Τσίπρα έψαξαν περισσότερο φέτος στη Google
Τα πρόσωπα που έχουν αναζητηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον το 2015 μέσω της Google, παρουσίασε το γνωστό περιοδικό «Time» . Η κατάταξη, που είναι σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ανά χώρα, περιλαμβάνει γνωστούς καλλιτέχνες, αθλητές και πολιτικούς.
Στην κορυφή βρίσκεται η Κιμ Καρντάσιαν, έχοντας τις περισσότερες αναζητήσεις από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο σε όλον τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα ο άνθρωπος με τις περισσότερες αναζητήσεις στην Google είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στην παγκόσμια κατάταξη, την Κιμ Καρντάσιαν ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι, ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι τραγουδίστριες Νίκι Μινάζ και Ριάνα.
Ψηλά στη λίστα σε κάποιες χώρες -ακόμη και πρώτοι- βρίσκονται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρομέο Σάντος και ο Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή:life.gr

Οι επιστήμονες απαντούν: Μπορεί ο Σούπερμαν να κάνει τη Γη να γυρίζει ανάποδα; Πόσο αίμα πρέπει να πίνουν τα βαμπίρ;

Οι επιστήμονες απαντούν: Μπορεί ο Σούπερμαν να κάνει τη Γη να γυρίζει ανάποδα; Πόσο αίμα πρέπει να πίνουν τα βαμπίρ;
Η ιστορία είναι γνωστή. Το ρολόι σημαίνει μεσάνυχτα και η Σταχτοπούτα τρέχει να φύγει από τον χορό, αφήνοντας πίσω της ένα γυάλινο γοβάκι.
Θα μπορούσε όμως ο πρίγκιπας να την βρει χάρη σε αυτό, να παντρευτούν και να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς... καλύτερα, αν όλα αυτά γίνονταν στην πραγματικότητα; Οχι βέβαια, απαντούν οι επιστήμονες. Γιατί τα γυάλινα γοβάκια της θα διαλύονταν.
Σε αυτό κατέληξαν φοιτητές που σπουδάζουν φυσική, υπολογίζοντας τις πιέσεις που θα δέχονταν αυτά τα ιδιαίτερα παπούτσια. Τη στιγμή που θα στεκόταν απλά όρθια, η πίεση θα μοιραζόταν εξίσου και στα δύο πόδια της. Ομως, αν περπατούσε ή έτρεχε, αυτή η δύναμη που θα ασκούνταν στο ένα της πόδι κάθε φορά θα διέλυε τα γυάλινα γοβάκια, κατέληξαν, εκτός αν τα τακούνια της είχαν ύψος λιγότερο από 1,25 εκατοστά. Βέβαια τότε το παραμύθι θα μιλούσε για τα γυάλινα... παντοφλάκια και όχι γοβάκια.
Είναι μία από τις μελέτες που έκαναν επιστήμονες, βάζοντας την φαντασία- είτε πρόκειται για παραμύθι, είτε για θρύλο, είτε απλά για μία ταινία- στη θέση της. Το National Geographic δημοσίευσε κάποια από αυτά τα συμπεράσματά τους.
Ο Σούπερμαν
Στην ταινία του 1978, «Superman, the Man of Steel», βυθισμένος στη θλίψη μετά από τον θάνατο της Λόις Λέιν ο ήρωας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, πετώντας σε ταχύτητα που αναστρέφει την περιστροφή της Γης.
Θα μπορούσε ο Σούπερμαν να πετύχει κάτι τέτοιο; Είναι πιθανό, απαντούν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με την Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, ένα κινούμενο αντικείμενο αυξάνει τη μάζα του όσο προσεγγίζει την ταχύτητα του φωτός. Αν ο Σούπερμαν πετούσε αρκετά γρήγορα, η σχετιστική μάζα του θα ήταν 13,7 εκατ. φορές μεγαλύτερη από την φυσιολογική του. Πετυχαίνοντάς το αυτό, θα δημιουργούσε ένα βαρυτικό πεδίο αρκετό για να αλλάξει την πολικότητα της περιστροφής της Γης. Δυστυχώς όμως, σημειώνουν οι ειδικοί, αυτό το βαρυτικό πεδίο θα έλκυε κοντινούς αστεροειδής, που θα κατέστρεφαν τον πλανήτη.
Ο Αγιος Βασίλης
Οι επιστήμονες επιστρατεύουν τη Θεωρία του Αϊνστάιν και για να καταλήξουν στο τι θα χρειαζόταν να κάνει ο Αγιος Βασίλης για να μοιράσει όλα τα δώρα σε 12 ώρες. Θα έπρεπε να ταξιδεύει σε 0,76% της ταχύτητας του φωτός, σε όλο το ταξίδι του.
Τα βαμπίρ
Αυτά τα πλάσματα θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους... γεύμα, γιατί δεν θα πρέπει να πιουν πάνω από το 15% από το αίμα ενός ανθρώπου. Μετά από αυτό το ποσοστό, η ανθρώπινη καρδιά αρχίζει να αλλάζει,  με αποτέλεσμα να βγαίνει περισσότερο αίμα από τις τρύπες στο εξωτερικό της καρωτίδας, από όπου πίνουν συνήθως τα βαμπίρ. Θα ήταν σαν να μετατρέπεις ένα καλαμάκι σε... πυροσβεστική μάνικα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους λοιπόν, τα βαμπίρ θα χρειάζονταν μόνο 6,4 δευτερόλεπτα για να πιουν την κατάλληλη ποσότητα αίματος.
Ο Flash
Στη σειρά Flash, ο ήρωας τρέχει τόσο γρήγορα, που ένα από τα παπούτσια του πιάνει φωτιά. Υποθέτωντας ότι φορά λαστιχένιες σόλες, θα έπρεπε να φτάσει σε ταχύτητα 6.911 μέτρων το δευτερόλεπτο (15,459 μίλια την ώρα) για να προκαλέσει θερμότητα ικανή να κάψει το λάστιχο. Ομως, στην «πραγματική ζωή», οι σόλες του θα είχαν φθαρεί εντελώς μόλις θα έφτανε στα 88 μίλια την ώρα (394 μ. το δευτερόλεπτο).
Ο «κακός» του Τζέιμς Μποντ
Στην ταινία «Die Another Day» του Τζέιμς Μποντ, ο κακός Γκουστάβ Γκρέιβς απειλεί τον κόσμο με τον δορυφόρο του, ο οποίος εκμεταλλεύεται το φως του ήλιου για να δημιουργήσει μία θανάσιμη ακτίνα λέιζερ. Πόσο μεγάλο όμως θα έπρεπε να είναι το ηλιακό πάνελ του δορυφόρου;
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, θα έπρεπε να είναι 4.870 τετραγωνικά μέτρα, ή πιο απλά, μισό τετράγωνο πόλης.

Πηγή: iefimerida.gr 

Οι καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic από το 2015 είναι εδώ και θα σας μαγέψουν

Έχοντας δεσμευτεί να παρουσιάζει στο κοινό τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο, το περιοδικό National Geographic ανεβάζει κάθε μέρα στο site του και από μία συγκλονιστική εικόνα τραβηγμένη σε κάποιο απόμακρο ή όχι και τόσο απόμακρο σημείο του πλανήτη. Από τους πάγους της Ανταρκτικής μέχρι το νησί Larak στον Περσικό Κόλπο, κάθε φωτογραφία αποτελεί μια καθημερινή υπενθύμιση για τα όμορφα και θαυμαστά μέρη που υπάρχουν στη Γη.
Για να γιορτάσει τον ερχομό του 2016, το site του National Geographic επέλεξε μερικές από τις πιο αγαπημένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στο 2015, τόσο από τους φωτογράφους με τους οποίους συνεργάζεται όσο και από τους αναγνώστες του που ανεβάζουν τις δικές τους φωτογραφίες στη διαδικτυακή κοινότητα του περιοδικού, Your Shot.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές, ενώ για την πλήρη λίστα επισκεφθείτε το site του National Geographic.
  • Clinton Berry/National Geographic Your Shot
    Ο Clinton Berry, μέλος της κοινότητας Your Shot, τράβηξε αυτή τη φωτογραφία με μία GoPro στην παγωμένη θάλασσα της Ανταρκτικής. «Μελετούσα τις κινήσεις των πιγκουίνων επί εβδομάδες», γράφει ο Berry. «Περπατούσαν στην ίδια περιοχή σχεδόν κάθε μέρα. Βλέπαμε συνήθως μια ντουζίνα ή λιγότερους να περνούν καθημερινά. Τη μέρα που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία υπήρχαν περισσότεροι από 60 πιγκουίνοι. Είχα και λίγη τύχη».
  • Ciemon Frank Caballes/National Geographic Your Shot
    Οι κάτοικοι της λίμνης Jellyfish στο Eil Malk, ένα από τα νησιά του συμπλέγματος Rock στο Palau, περιβάλλουν μια δύτρια. Οι μέδουσες αυτής της αλμυρής λίμνης είναι ακίνδυνες για τους ανθρώπους και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ακολουθώντας τον ήλιο στην καθημερινή ρουτίνα του κατά μήκος του ουρανού. Το φως του ήλιο είναι ζωτικής σημασίας για αυτές. Τρέφει τους οργανισμούς που ζουν συμβιωτικά μέσα στους ιστούς τους.
  • Pooyon Shadpoor/National Geographic Your Shot
    Περπατώντας κατά μήκος της ακτής του Larak, το μέλος της κοινότητας Your Shot, Pooyan Shadpoor, βρέθηκε μπροστά σε αυτό το φωτεινό σκηνικό που βλέπετε στη φωτογραφία. Τα μαγικά φώτα από το πλαγκτόν με μάγεψαν τόσο που τα απαθανάτισα, γράφει ο ίδιος.
  • Ernie Vater/National Geographic Your Shot
    Ο ήλιος δύει μέσα στην ακτή της παγωμένης λίμνης Superior, την οποία διέσχισε το μέλος της Your Shot κοινότητας, Ernie Vater, για να φτάσει σε αυτό το σημείο και να τραβήξει τη φωτογραφία. Μέρος της ομορφιάς αυτής της περιοχής είναι η σιωπή του, γράφει για τις παγωμένες σπηλιές στα Apostle Islands National Lakeshore κοντά στο Bayfield του Wisconsin.
  • Andrew George/National Geographic Your Shot
    Η aurora borealis μοιράζεται τον ουρανό με το λαμπερό φεγγάρι στην Ισλανδία. Έχοντας πάρει το όνομά της από την θεά της αυγής των Ρωμαίων, οι ολοζώντανες χρωματιστές ακτίνες φωτός αυτού του φυσικού φαινομένου δημιουργούνται από τις συγκρούσεις μεταξύ φορτισμένων σωματιδίων που απελευθερώνονται από την ατμόσφαιρα του Ήλιου και σωματιδίων του αέρα από την ατμόσφαιρα της Γης.
  • Jeff Hester/National Geographic Your Shot
    Ο Jeff Hester, μέλος της κοινότητας Your Shot, θέλησε να τραβήξει αυτή τη φωτογραφία επειδή, όπως λέει «έτσι πιστεύω πως θα έπρεπε να δείχνουν οι ωκεανοί μας». Το Cabo Pulmo, όμως, ένα εθνικό θαλάσσιο πάρκο στα ανοιχτά του Μεξικό στη χερσόνησο Baja της Καλιφόρνια, δεν ήταν πάντα έτσι. «Το 1995 το πάρκο ιδρύθηκε από πρωτοβουλία των κατοίκων για να αντισταθμίσει την εξάντληση των ψαριών των υφάλων και της θαλάσσιας ζωής εξαιτίας της υπεραλίευσης», γράφει ο Hester. «Σήμερα, η βιομάζα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και το οικοσύστημα επιστρέφει σε ένα υγιές επίπεδο. Με τη συγκεκριμένη φωτογραφία ήθελα να δείξω μια κάποια κλίμακα. Οπότε έβαλα τη γυναίκα μου, η οποία φαίνεται σε πρώτο πλάνο, να κολυμπήσει μπροστά μου».
  • Alexey Trofimov/National Geographic Your Shot
    «Ο πάγος στην Λίμνη Baikal είναι ένα άκρως ενδιαφέρον φαινόμενο», γράφει ο Alexey Trofimov. «Ο πάγος σχηματίζει κορυφογραμμές, ρωγμές, δάκρυα, αγκαλιές. Όλα αυτά δημιουργούν μοναδικές, φανταστικές ιστορίες».