Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τα επτά βιβλία που πρέπει να διαβάσεις αυτές τις ημέρες

Η κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, η ακυβερνησία, οι χαοτικές διαπραγματεύσεις για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού, οι ευρωπαϊκές πιέσεις προς την χώρα μας αλλά και η γενικότερη οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, αποτελούν και σίγουρα θα αποτελέσουν στο μέλλον, αντικείμενα ερευνών, μελετών, ιστορικών βιβλίων και πανεπιστημιακών διατριβών. Το cosmo.gr σας παρουσιάζει επτά βιβλία που συνάδουν με το κλίμα των ημερών και που θα μπορούσαν να στολίσουν τη βιβλιοθήκη σας.
Το δόγμα του Σοκ - Ναόμι Κλάιν
Από τις εκδόσεις Λιβάνη, το βιβλίο αυτό περιγράφει την καθεστηκυία παγκόσμια τάξη καθώς και την κρίση που την διέπει. Αναλύει το καπιταλιστικό σύστημα που επικρατεί στον δυτικό κόσμο, με τη συγγραφέα να αμφισβητεί τον "μύθο" πως η εξάπλωση του νεοφιλελευθερισμού υπήρξε απόλυτα ειρηνική.
Μικρά, αλλεπάλληλα και τρομακτικά "σοκ" οδήγησαν στην εδραίωσή του.
Παράθυρο στην κρίση - Ηλίας Ευθυμιόπουλος
Ο συγγραφέας αναζητεί τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, επικεντρώνοντας την οπτική του στην ευημερούσα 30ετία 1980-2010, που όμως, όπως καταδεικνύει, χτίστηκε σε σαθρά θεμέλια.
Δίνει ιδιαίτερη βάση στη διαπαιδαγώγηση του λαού, των παραγωγικών τάξεων, των κρατικών υπαλλήλων, των αυτοδιοικητικών οργανισμών, των συνεταιρισμών, των συνδικάτων και φυσικά των κομματικών μηχανισμών.
Περαιτέρω εξετάζει τη θεωρία που ισχυρίζεται πως η Ελλάδα μπορεί να ζει μόνο με επιδοτήσεις, δάνεια και λίγα έσοδα από τον τουρισμό.
Ο συγγραφέας αναφέρεται εκτενώς και στις διεθνείς εξελίξεις, στην κυριαρχία της Κίνας στις αγορές, στην τρίτη βιομηχανική επανάσταση, και εξειδικεύει τις προτάσεις του σε τομείς όπως τα έξυπνα δίκτυα, οι τράπεζες αντισταθμιστικής διόρθωσης, οι γεωργικές μέθοδοι.
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ο χάρτης της κρίσης - Συλλογικό έργο
Στον τόμο αυτό, ο Λεωνίδας Βατικιώτης, ο Κώστας Βεργόπουλος, ο Μενέλαος Γκίβαλος, ο Μάκης Ζέρβας, ο Γιάννης Κουζής, Ο Κώστας Λαπαβίτσας, Ο Σταύρος Μαυρουδέας, Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Τόλιος αναλύουν τις προηγούμενες κρίσεις, το διεθνές και ευρωπαϊκό πλαίσιο εκδήλωσης των κρισιακών φαινομένων, τις κυρίαρχες επιλογές και τις επιπτώσεις τους σε πολιτικό-θεσμικό, οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό και περιβαλλοντικό επίπεδο.
Ασκούν κριτική στο Μνημόνιο και το ελληνικό "πείραμα" και αναζητούν πιθανές εναλλακτικές λύσεις.
Από τις εκδόσεις Τόπος.
Ανόσια Τριάδα, Το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΠΟΕ - Richard Peet
Στο βιβλίο αυτό, των εκδόσεων Λιβάνη, ο συγγραφέας εξηγεί πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου απομακρύνθηκαν από την αρχική αποστολή τους και εξυπηρετούν περισσότερο τα συμφέροντα της πολυεθνικής παγκοσμιοποίησης.
Debtocracy - Συλλογικό έργο
Μετά την επιτυχία και την αφύπνιση που προκάλεσε το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, οι συντελεστές του έργου, αποφάσισαν να παραδώσουν και σε έντυπη μορφή μια εμπλουτισμένη εκδοχή του.
Με κείμενα των: Amin Samir, Arias Hugo, Badiou Alain, Dumenil Gerard, Harvey David, Lewis Avi, Toussaint Eric, Wagenknecht Zara, Γλέζου Μανώλη, Κανάκη Νικήτα, Κιτίδη Κατερίνα, Λαπαβίτσα Κώστα, Παπανικολάου Πάνου, Χατζηστεφάνου Άρη.
Η υπόθεση "ελληνική κρίση" - Πάνος Παναγιώτου
Περίεργες συμπτώσεις: ΔΝΤ, Goldman Sachs, Rothschild, Soros, S & P, Moody's, Fitch, Γερμανία, Η.Π.Α.
Στοιχεία που συνέλεξε ο Πάνος Παναγιώτου για την κρίση στη χώρα μας, για το ΔΝΤ και τον αμφίσημο ρόλο του, για τις κρυφές διαπραγματεύσεις.
Το Σύνταγμα και οι εχθροί του στη νεοελληνική ιστορία 1800-2010 - Νίκος Κ. Αλιβιζάτος
Μια ματιά στο Σύνταγμα της σύγχρονης Ελλάδας, τους αμφιλεγόμενους νόμους του αλλά και τους τρόπους εκμετάλλευσής του για προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα.
Πηγή:cosmo.gr

Από το δημοψήφισμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έβαλε τη χώρα στη δίνη μιας πρωτόγνωρης πολιτικής κρίσης. Διαβάστε πώς από το φλερτ με την έξοδο από το ευρώ φτάσαμε στον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Οι εντάσεις, οι ανατροπές και το παρασκήνιο.

Όταν το απόγευμα της τελευταίας ημέρας του Οκτωβρίου ο τέως (πλέον) πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πληροφορούσε τους βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και το πανελλήνιο ότι θα έθετε τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, πιθανότατα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι άνοιγε το κουτί της Πανδώρας.

Είχε προηγηθεί μια ομιλία που δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Οι βουλευτές μην αντέχοντας το πολιτικό κόστος, απαιτούσαν πρωτοβουλίες, αλλά όταν ο πρόεδρός τους εκστόμισε τη λέξη δημοψήφισμα πάγωσαν και δεν ήταν οι μόνοι. Ωστόσο, θα είχαν την ευκαιρία να ρίξουν την κυβέρνηση καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου εκτός από την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα, ζήτησε και ψήφο εμπιστοσύνης. Το θρίλερ μόλις είχε ξεκινήσει.


Η ανακοίνωση Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, βύθισε τη χώρα σε μια πολιτική κρίση 12 ημερών, που τελικά οδήγησε στην μεταβατική κυβέρνηση.
Η ανεξάρτητη Μιλένα και η μαινόμενη Βάσω
Οι ανακοινώσεις Παπανδρέου, προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια σε Παρίσι και Βερολίνο. Τα σενάρια για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή φουντώνουν ξανά.
Η πρωτοβουλία Παπανδρέου χαρακτηρίζεται αψυχολόγητη και οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας νιώθουν εξαπατημένοι, καθώς βλέπουν να τίθεται σε κίνδυνο η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και μαζί της η ευρωζώνη.


Σφοδρές αντιδράσεις όμως προκαλούνται και στο εσωτερικό της Ελλάδας. Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου, μια μέρα μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής του κόμματος Μιλένα Αποστολάκη ανεξαρτητοποιείται.


Η Βάσω Παπανδρέου ζητά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, την ώρα που έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν την παραίτηση Παπανδρέου.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οργισμένος από την ανακοίνωση Παπανδρέου συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και ζητά τη διεξαγωγή εκλογών.
Κάννες καλούν Γιώργο
Την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου, η Ελλάδα ζει ταπεινωτικές στιγμές, με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καλείται για εξηγήσεις από Μέρκελ και Σαρκοζί, στο περιθώριο της G20.
Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει ότι η εκταμίευση της "πολυπόθητης" 6ης δόσης, θα γίνει μετά το δημοψήφισμα, παγώνοντας το θέμα. Στα πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου κυριαρχούν τίτλοι με ελληνικούς χαρακτήρες , όπως το "ΧΑΟΣ" της Liberation.
Η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου, εξελίσσεται σε θρίλερ. Τελικά τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο γαλλογερμανικός άξονας στέλνει τελεσίγραφο στην Ελλάδα.




Απαιτεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το δημοψήφισμα και ξεκαθαρίζει πώς το ερώτημα θα είναι "ναι" ή "όχι" στο ευρώ.


Ο Γιώργος Παπανδρέου στις δηλώσεις του δεν κάνει πίσω για το δημοψήφισμα, χωρίς να γνωρίζει τι τον περιμένει με την επιστροφή του στην Ελλάδα.
Χάος στη χώρα, "πόλεμος" στο ΠΑΣΟΚ
Η Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ήταν μια μέρα ντροπής και έντασης. Ντροπής γιατί στις Κάννες πραγματοποιήθηκε μίνι σύνοδος της ευρωζώνης χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας και έντασης γιατί η κυβέρνηση έφτασε πιο κοντά από ποτέ στη διάλυση, με τον Γιώργο παπανδρέου να αμφισβητείται ανοιχτά.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την επιστροφή του στην Ελλάδα, διαχωρίζει τη θέση από τον πρωθυπουργό, τασσόμενος κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
Το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε δύσκολες ώρες στη κοινοβουλευτική ομάδα. Διαμαντοπούλου και Βάσω Παπανδρέου ζήτησαν την παραίτηση του.





Η βουλευτής Εύα Καιλή νωρίτερα δήλωσε ότι δεν θα παράσχει ψήφος εμπιστοσύνης, δεχόμενη λεκτική επίθεση από τον Σωκράτη Ξενίδη.


Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει αργά το βράδυ από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και ακολούθως να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.


Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση Παπανδρέου ως προϋπόθεση, για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης τεχνοκρατών. Εκλογές ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Τον εμπιστεύθηκαν για να φύγει
Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ολοκληρώνεται η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Η κυβέρνηση με 153 ψήφους παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, μετά από μια δραματική συνεδρίαση, με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίζουν με την προϋπόθεση ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.


Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ανακοινώθηκε η επανένταξη της Λούκας Κατσέλη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η κα Κατσέλη ψήφισε "ναι" στηρίζοντας την κυβέρνηση.


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του τονίζει ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του και ανακοινώνει ότι το Σάββατο θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα.


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, οργισμένος μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δηλώνει ότι η κυβέρνηση απέρριψε ουσιαστικά την πρότασή του και κλείνει την πόρτα στη συνεργασία.
Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δηλώσει στη Βουλή, ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα έχει διάρκεια μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.
Ο μακρύς δρόμος της κυβέρνησης συνεργασίας
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει τη συγκρότηση κυβέρνηση συμμαχίας αλλά και ότι ο ίδιος δεν θα παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.


Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς έκλεισε κάθε πόρτα συνεργασίας, ζητώντας εκλογές άμεσα. Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, έκανε έκκληση προς τον Α. Σαμαρά να το ξανασκεφτεί και να πει "ναι" στην εθνική συνεννόηση.
Τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας δίνουν και παίρνουν, ενώ η κυβέρνηση κάνει νέα έκκληση για συναίνεση.
Συμφωνία για μεταβατική κυβέρνηση
Αργά το βράδυ της Κυριακής 6 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει άμεσα σε εκλογές χωρίς τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου.
Νωρίτερα προηγήθηκε υπουργικό συμβούλιο όπου ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση με Σαμαρά στο Προερδικό Μέγαρο προαναγγέλλοντας τη παραίτησή του.
Μάλιστα δημοσιοποίησε και τις επτά δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση.


Το μεσημέρι ο Α. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Κ. Παπούλια στον οποίο επανέλαβε ότι προϋπόθεση για συμφωνία με τη κυβέρνηση αποτελεί η παραίτηση του Γ. Παπανδρέου.
Διαπραγματεύσεις και ονοματολογία
Το σκληρό παζάρι Παπανδρέου-Σαμαρά συνεχίστηκε και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Αργά το βράδυ οι δύο αρχηγοί έφτασαν σε συμφωνία, που πολλοί πίστεψαν ότι θα οδηγούσε άμεσα σε σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Λουκάς Παπαδήμος σύμφωνα με πληροφορίες έθετε συγκεκριμένους όρους για να δεχθεί να γίνει πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα η συμφωνία να μην προχωρήσει. Αργότερα μάθαμε από τα χείλη του ίδιου, ότι ποτέ δεν είχε θέσει όρους.
Το βράδυ της Δευτέρας επικρατέστερος να αναλάβει ήταν ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ είχε ακουστεί και το όνομα του Νικηφόρου Διαμαντούρου.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συμμετείχε στο Eurogroup, το οποίο αντιμετώπιζε θετικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ζητώντας όμως γραπτές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση που θα προκύψει, ότι η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί.
Η... "καμμένη" υποψηφιότητα Παπαδήμου
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, εντάσεις και ανατροπές, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφτασαν σε συμφωνία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε.
Νωρίτερα είχε "καεί" η υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου, που μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης φερόταν ως φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού και τελικά ορκίστηκε πρωθυπουργός τρεις ημέρες αργότερα!
Στα αξιοσημείωτα της ημέρας το τελεσίγραφο των Βρυξελλών για έγγραφες εγγυήσεις και η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει.


Τέλος, συνεδρίασε σε φορτισμένο κλίμα για τελευταία φορά του υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του.
Η παραίτηση Παπανδρέου
Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον ελληνικό λαό με διάγγελμά του, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει τον νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση, η οποία... δεν ανακοινώθηκε για ακόμα μία μέρα.




Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έληξε άδοξα, καθώς λόγω "παρεξήγησης" αποχώρησε οργισμένος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.


Μετά το "ναυάγιο", αποφασίστηκε να επαναληφθεί η σύσκεψη στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που η υποψηφιότητα Πετσάλνικου "καιγόταν" οριστικά και στο τραπέζι έπεφτε ξανά το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος έθετε τρεις όρους για να αναλάβει την πρωθυπουργία (όπως είπαμε και παραπάνω, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε αργότερα ότι δεν είχε θέσει κανένα όρο).
Η τελευταία πράξη του δράματος
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, μετά από έντεκα μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και τις αγορές, η χώρα απέκτησε νέο πρωθυπουργό.


Ο Λουκάς Παπαδήμος μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ως επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης. Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός ζήτησε ενότητα και συναίνεση και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας.
Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Είχε προηγηθεί έντονο πολιτικό παρασκήνιο, εντάσεις ακόμα και... τελεσίγραφα από βουλευτές.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ και ακολουθεί η ορκωμοσία.






Ο Γιώργος Παπανδρέου παραδίδει στον Λουκά Παπαδήμο και ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει τη στήριξή του στη νέα κυβέρνηση.




O πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης ζητά συνεργασία και αλληλεγγύη από τους υπουργούς του.
Πηγή:news247.gr

Βιβλίο με τίτλο "Όλοι μαζί τα φάγαμε" από τον Πάγκαλο

Στο νέο του βιβλίο, την κυβέρνηση και τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Πώς η οργή του κόσμου του έδωσε τίτλο. Τα κόμματα που υποκινούν τη βία και οι "οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί" (Vids)

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πολιτικής κρίσης, βρισκόταν στην Κίνα, ξαναχτύπησε μια μέρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στην οποία διατηρεί τη θέση του αντιπροέδρου.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, προανήγγειλε την κυκλοφορία βιβλίου με τίτλο τη φράση που προκάλεσε και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.
Το βιβλίο θα ονομάζεται "Όλοι μαζί τα φάγαμε" και σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο θα περιγράφει το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
"Και από κάτω έχει υπότιτλο, ποιοι, πώς, πού και πότε. Είναι η περιγραφή του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Δεν το ειχα στο μυαλό μου το βιβλίο όταν το είπα, αλλά αφού το είπα και είδα τις αντιδράσεις το σκέφτηκα".
Λάθος το δημοψήφισμα
Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε ότι υπάρχει σύγχυση στην ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα μόνο κόμμα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές για υποκίνηση της βίας από κόμματα που βρίσκονται στο κοινοβούλιο και ευχήθηκε σκωπτικά να μπορεί κάποτε ένας πολιτικός να διασχίσει την πλατεία Συντάγματος, χωρίς να κινδυνεύει να πέσει θύμα ξυλοδαρμού.


Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη νέα κυβέρνηση και εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για ελαφρύνσεις προς τους πολίτες.
Ερωτηθείς για το ζήτημα του δημοψηφίσματος, αφού υπενθύμισε ότι το είχε προτείνει από την 21η Σεπτεμβρίου, το χαρακτήρισε λάθος, καθώς όπως υποστήριξε οι πολίτες θα έρχονταν αντιμέτωποι με ένα πολύ δύσκολο ερώτημα.
"Οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί"
Αναφερόμενος στη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ίδιος δεν θέτει θέμα ηγεσίας, αλλά υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αρκετοί εν δυνάμει πρόεδροι.
"Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχουν οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Δεν παρέλειψε πάντως να σημείωσει ότι η θητεία του έχει λήξει και είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει κάποια στιγμή να κινήσει τις διαδικασίες του.
Πηγή:news247.gr

Οι 5 πιο περίεργες φοβίες του κόσμου

Γνωρίζες για την υψοφοβία, την αγοραφοβία και την κλειστοφοβία, αλλά μάλλον για τη... φοβοφοβία και μερικές ακόμα απίστευτες φοβίες, δεν σας είχε μιλήσει κανείς.

Παποφοβία, η φοβία για τον Πάπα


Μπορεί ο Πάπας να είναι ένα σύμβολο ειρήνης και καλοσύνης (λέμε τώρα) για εκατομμύρια συνανθρώπους μας, αλλά για μια μικρή μειοψηφία αποτελεί πραγματικό φόβητρο.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από Papaphobia νιώθουν ταχυπαλμία, ζαλάδες, παθαίνουν κρίση πανικού και οξεία εφίδρωση κάθε φορά που βλέπουν τον Πάπα στην τηλεόραση ή από κοντά.
Εφηβοφοβία, η φοβία για τους εφήβους
Εντοπίζεται στο φόβο πολλών μεγαλύτερων στην ενδεχόμενη απόρριψη που μπορεί να δεχτούν από κάποιον έφηβο και έχει φυσικά τις ρίζες της στο δεδομένο χάσμα γενεών και στον τρόπο που εκφράζεται σε κάθε κοινωνία.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η εφηβοφοβία μεταφράζεται και ως η ανακριβής και λανθασμένη εκτίμηση των νέων από ανθρώπους με διφορούμενα πρότυπα. Όλο αυτό.


Φαγοφοβία, η φοβία του να καταπίνεις
Στις ήπιες περιπτώσεις, ο φαγοφοβικός καταπίνει μόνο μαλακή τροφή και υγρά, αν και παραπονιέται για πόνους στο λαιμό κατά τη διάρκεια της κατάποσης, οι οποίοι δεν εξηγούνται επιστημονικά και μετά από ιατρική εξέταση.
Η Phagophobia μπορεί να οδηγήσει στο φόβο του να τρως και συνεπώς στην απώλεια βάρους.


Εμετοφοβία, η φοβία του να κάνεις εμετό
Αυτή η φοβία ενδεχομένως να ταλαιπωρεί περισσότερους συνανθρώπους μας, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Πολλοί από τους πάσχοντες "πέφτουν" αναπόφευκτα στην ανορεξία, αφού αποφεύγουν να τρέφονται με το φόβο μην κάνουν εμετό.


Triskaidekaphobia, η φοβία του αιρθμού 13



Ακόμα και ο Αδόφλος Χίτλερ φοβόταν τον αριθμό 13, χωρίς κάποια συγκεκριμένη εξήγηση. Η πρόληψη για τον αριθμό 13 είναι γνωστή και στη χώρας μας, ενώ στην Ασία το αντίστοιχο 13 είναι το 4.
Κατά τ΄ άλλα, μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο για άλλες περίεργες φοβίες καταδεικνύει ότι έχει "εφευρεθεί" φοβία σχεδόν για οτιδήποτε υπάρχει/κινείται/ζει εκεί έξω.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις Nomatophobia (η φοβία για τα ονόματα και τις λέξεις), Syngenesophobia (ο φόβος για τους συγγενείς), Ablutophobia (ο φόβος του να πλένεσαι), Aerophobia (ο φόβος για τον αέρα) και Aurophobia (ο φόβος για τον χρυσό). Εσείς πάσχετε από κάποια εκ των παραπάνω;
Πηγή:cosmo.gr

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τελευταία μέρα Πρωθυπουργός (να μην ξεχάσω)

Να μην ξεχάσω φεύγοντας.....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

- Να ενημερώσω τον μάγειρα στο Μαξίμου, να σταματήσει να φτιάχνει ρεβυθοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό για το μεσημεριανό μου και να χτυπάει στο μπλέντερ αυτά τα πράσινα ξεράσματα με τη σπιρουλίνα, που έπινα για πρωινό.
- Να σβήσω από τον....
υπολογιστή όλα τα αρχεία και κυρίως τα games και τα mails και να κάνω προσεκτικά delete τις τσόντες από τα favourites.
- Να μαζέψω από τα υπόγεια τα όργανα γυμναστικής και τα σεξουαλικά αξεσουάρ...τόσα λεφτά έδωσα...
- Να πετάξω τη γ@μημένη τη μονόπολη, που έπαιζα και έχανα 2 χρόνια, γιατί έπεφτα στην λεωφόρο Αμαλίας με 4 σπίτια συν ξενοδοχείο και έμενα άφραγκος από τον πρώτο γύρo. Μέχρι οι καθαρίστριες του Μαξίμου με κέρδιζαν.
- Να περάσω από φαρμακείο να πάρω lexotanil για την Άντα, τη σοκοφρέτα της μαμάς, σχοινιά επίσης για να δέσουμε τη μαμά – γιατί ποιός την κρατάει - και την καπαρτίνα απ’ το καθαριστήριο, γιατί χειμώνιασε.
- Να κλείσω εισητήρια για τη συναυλία του Τζάστιν Μπίμερ στο Λονδίνο για να πάμε με τη Μαργαρίτα - την κόρη μου...
- Να ενημερώσω τον αδελφό μου τον Νίκο, ότι δεν είμαι πιά πρωθυπουργός και ό,τι έκανε ...έκανε. Τώρα ...δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, υποφέρεις και υποφέρω...θα καταλάβει αυτός...
- Να πετάξω το ελληνο-αγγλικό λεξικό, που μου έπρηξε τα συκώτια τόσα χρόνια και επιτέλους ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ!!!
- Να κλείσω σουίτα στο Woldorf Astoria στο New York, για να περάσουμε με τη μαμά το ΤhanksGiving για πρώτη φορά φέτος ήσυχα.
- Να φορέσω το γκρι Armani με τη μπλε ρουά γραβάτα, που με φωτίζει, βγαίνοντας από το Μαξίμου γιατί αν με πιάσουν στο στόμα τους η Ηλιάκη και ο Μουτσινάς, δεν με ξεπλένει ούτε ο Μισισιπής στην πατρίδα.
- Να ξεκρεμάσω τον «Τέτση» από το γραφείο, που μου έκανε δώρο ο Γερουλάνος στη γιορτή μου, του Αγίου Γεωργίου - βοήθειά μας- γιατί ...πρώτον έχει 60 χιλιάρικα και δεύτερον ταιριάζει στο πατρικό της μαμάς, στο Ιλλινόις.
- Να ξεκολλήσω τις τσίχλες, που είναι κολλημένες κάτω από το γραφείο, μην τις ανακαλύψει ο « καινούργιος» και ξεφτιλιστούμε.
- Να κατεβάσω από το πατάρι και να κάψω τη στολή του Νέρωνα, που φορούσα όταν ήμουν μόνος μου και έπαιζα «αυτοκρατορία».
- Να πάω στην Αμερικανική Πρεσβεία και να πάρω την κανονική μου ταυτότητα και το διαβατήριο.
- Να βρίσω αυτό το μυγόφτυμα τον Παπακωνσταντίνου, που τον έκανα υπουργό και με κατέστρεψε.
- Να βρω στο λεξικό τι είναι ο πολιτικός Καιάδας, που με απειλούν ότι θα με ρήξει η ιστορία.
- Να πάρω...τις τρίχες του Σαμαρά, τις άπλυτες κάλτσες του Βενιζέλου και το σώβρακο του Πάγκαλου –που χρυσοπλήρωσα τις υπηρέτριές τους για να μου τα φέρουν- και να τα πάω στον Πιτ Παπαδάκο να τους κάνουμε βουντού.
- Να κοιτάξω στο ωροσκόπιο, που στο διάολο είναι ο Κρόνος και με πήδηξε δυό χρόνια...
- ...και το σημαντικότερο για μια τελευταία φορά... να βγάλω τα σκουπίδια....
Πηγή:trelokouneli.gr

H NASA ανακαλύπτει το απόλυτο μαύρο

Επιφάνεια από πυρίτιο επιστρωμένη με το νέο υλικό. Η επίστρωση έχει αφαιρεθεί στο κέντρο για να αποκαλυφθεί η εσωτερική δομή της   
        
          (Φωτογραφία: 
          NASA Goddard Space Flight Center
          )
Επιφάνεια από πυρίτιο επιστρωμένη με το νέο υλικό. Η επίστρωση έχει αφαιρεθεί στο κέντρο για να αποκαλυφθεί η εσωτερική δομή της   (Φωτογραφία:  NASA Goddard Space Flight Center )
 
Γκρίνμπελτ, Μέριλαντ: Τίποτα δεν είναι πιο μαύρο από ένα νέο υλικό υψηλής τεχνολογίας που ανέπτυξαν ερευνητές της NASA. Πρόκειται για μια επίστρωση από νανοσωλήνες, η οποία απορροφά το 99% του φωτός όχι μόνο στα ορατά μήκη κύματος, αλλά και στο υπεριώδες και το υπέρυθρο φάσμα.
«Άλλοι ερευνητές έχουν αναφέρει σχεδόν τέλεια επίπεδα απορρόφησης, κυρίως στο υπεριώδες και το ορατό, ωστόσο το δικό μας υλικό είναι σχεδόν τέλειο σε πολλαπλές ζώνες μήκους κύματος, από το υπεριώδες μέχρι το άπω υπέρυθρο» λέει ο Τζον Χαγκόπιαν, επικεφαλής των ερευνών στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης «Γκόνταρντ» της NASA.
«Κανείς άλλος δεν έχει πετύχει αυτό το ορόσημο ως σήμερα» υπερηφανεύεται.
Η κατάμαυρη επίστρωση, κατασκευασμένη με μεθόδους νανοτεχνολογίας, αποτελείται από νανοσωλήνες -σωλήνες από άνθρακα με τοιχώματα που έχουν πάχος ενός ατόμου- τοποθετημένους κατακόρυφα πάνω σε μια επιφάνεια (εικόνα κάτω).



Η επιφάνεια αυτή μπορεί να αποτελείται από πυρίτιο, τιτάνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι, υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως σε διαστημικές εφαρμογές.
Οι επιφάνειες αυτές επιστρώνονται με τη θέρμανσή τους στους 750 βαθμούς Κελσίου και την έκθεσή τους σε ένα αέριο που περιέχει άνθρακα, από τον οποίο σχηματίζονται αυθόρμητα οι νανοσωλήνες.
Στο μέλλον. το απόλυτο μαύρο της NASA θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την μείωση των εσωτερικών ανακλάσεων σε τηλεσκόπια και άλλα ευαίσθητα στο φως όργανα.
Το επίτευγμα παρουσιάστηκε προ ημερών στο συνέδριο SPIE Optics and Photonics.
Πηγή: In.gr

Χιλιάδες υποστηρικτές των Muppets για την παρουσίαση των Βραβείων Oscar!



Την είδηση του Eddie Murphy ως τον κεντρικό παρουσιαστή της 84ης διοργάνωσης απονομής των βραβείων Oscar συνόδευσε αρκετά μεγάλη απογοήτευση (αν και αυτή τη στιγμή ακούγεται ότι ο δημοφιλής ηθοποιός παραιτήθηκε). Ωστόσο, το ίδιο δε συμβαίνει και με τις πολυτάλαντες μαριονέτες του Muppet Show, που ο κόσμος δείχνει να τις θέλει σαν τρελός!
Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ξεκινήσει σχετική καμπάνια προκειμένου ο Kermit και η παρέα του να παρουσιάσουν την επόμενη εκδήλωση των Academy Awards και όπως φαίνεται, όσο πλησιάζει ο καιρός της διοργάνωσης, γνωρίζει όλο και πιο καθολική αποδοχή από τον κόσμο.
Αυτή τη στιγμή χιλιάδες υποστηρικτές των Muppets, σχολιάζουν στο Twitter (#muppetoscars) για το ποιος θα σχεδιάσει τα φορέματα της Miss Piggy και πώς θα νιώσει ο Kermit για το πράσινο δωμάτιο…
Σελίδα υποστήριξης των Muppets για το ρόλο των παρουσιαστών της προσεχούς εκδήλωσης λειτουργεί και στο Facebook με περισσότερους από 16.000 fans.
Επιπλέον, οι δημοφιλείς μαριονέτες διαθέτουν και προϋπηρεσία σε τέτοιου είδους glamorous εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, η Miss Piggy εμφανίστηκε στα Βραβεία Oscar του 1980 όπου πραγματοποίησε και τη διάσημη λιποθυμία της …αλά Oscar diva!


O Kermit και η Miss Piggy εμφανίστηκαν στην 54η απονομή των βραβείων το 1982, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα οι Kermit και Scooter απένειμαν ένα βραβείο.
Ας ελπίσουμε ότι οι αγαπημένες μας μαριονέτες θα βρουν τελικά το δρόμο για την επόμενη διοργάνωση των Oscar και θα την κάνουν να λάμψει περισσότερο από ποτέ…
Πηγή:gizmodo

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο frontman των Grim Reaper!

Δείτε την απίστευτη (πραγματικά απίστευτη!) ομοιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον ηγέτη των Άγγλων μεταλάδων, Grim Reaper.

Δεν είναι απλά ότι μοιάζουν. Δεν είναι απλά ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θυμίζει λίγο τον Steve Grimmett των Grim Reaper ή το αντίστροφο.
Είναι ότι είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι ότι τα βράδια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φεύγει κρυφά από το σπίτι του, βάζει μια περούκα και κάνει πρόβες με τους Grim Reaper.
Η απορία είναι η εξής μία. Το κομμάτι είναι προφητικό;
Όπως καταλαβαίνετε, μετά από όσα τραβήξαμε (και τραβάμε) τις τελευταίες μέρες, λίγο χιούμορ είναι απαραίτητο. Για τη συνέχεια, δηλαδή.

Πηγή:cosmo.gr

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Από σαρανταοκτώ πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, απαρτίζεται η νέα κυβέρνηση που ορκίστηκε στις 4 το απόγευμα και στην οποία τη μεγάλη πλειονότητα αποτελούν τα μέλη του απερχόμενου υπουργικού Συμβουλίου.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, στη νέα συμμετέχουν επτά περισσότερα μέλη, ενώ συνολικά οι νέοι υπουργοί είναι δώδεκα, εκ των οποίων οι εννέα, όπως άλλωστε και ο νέος πρωθυπουργός, ορκίζονται για πρώτη φορά.
Δώδεκα νέα πρόσωπα
Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υποδομών Μάκης Βορίδης και Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεωργίου και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι υφυπουργοί Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης και Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.
Δύο μετατέθηκανΣε αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών μετατέθηκε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά και σε αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας ο μέχρι τώρα υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.

Εξι έμειναν εκτός
Από τους μετέχοντες στο προηγούμενο σχήμα στη νέα κυβέρνηση δεν συμπεριελήφθησαν έξι πρόσωπα: οι υπουργοί Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, καθώς και οι υφυπουργοί Υγείας Χρήστος Αηδόνης και στον πρωθυπουργό Άγγελος Τόλκας.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος
Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος(χα,χα)
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας, Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά,Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου,Ιωάννης Μουρμούρας

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Δήμας
Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης,Γεώργιος Γεωργίου
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης,Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μαυρουδής Βορίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος,Μάρκος Μπόλαρης,Μιχάλης Τιμοσίδης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας, Αστέριος Ροντούλης
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης,Πέτρος Αλιβιζάτος
Υπουργός Επικρατείας
Γιώργος Σταυρόπουλος

Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Πηγή:ethnos.gr

Την έσωσαν τα φιλέτα στο στήθος

Μία γυναίκα στην Αγγλία είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό της που παραλίγο να της κοστίσει την ζωή. Όμως, μέσα στον στηθόδεσμο της βρίσκονταν...φιλέτα κοτόπουλου, με αποτέλεσμα να γλυτώσει.
Παράταση στην ζωή δόθηκε σε μία γυναίκα από την Αγγλία χάρη στην εναλλακτική ενίσχυση του σουτιέν της. Η νεαρή μητέρα Lisa Somerville βίωσε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, από όπου σώθηκε χάρη στα φιλέτα κοτόπουλου στον στηθόδεσμό της.
Η γυναίκα επέστρεφε από την δουλειά στο σπίτι της στο Glasgow, όταν εν μέσω βροχόπτωσης πάτησε δυνατά τα φρένα του αυτοκινήτου της.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και να καταλήξει στην αντίθετη ροή χτυπώντας ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.
Από το όχημα κατάφερε να απεγκλωβιστεί μόνο με την βοήθεια της πυροσβεστικής και όταν ξύπνησε σε τοπικό νοσοκομείο, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι τα φιλέτα κοτόπουλου που είχε στο σουτιέν αποδείχτηκαν σωτήρια.

 
"Υπέφερα από διάτρηση των πνευμόνων και από ραγισμένα πλευρά, αλλά χάρη στα φιλέτα κοτόπουλου είμαι ακόμα ζωντανή. Διαφορετικά τα πλευρά σίγουρα θα είχαν διαπεράσει την καρδιά μου.", είπε η νεαρή γυναίκα.
Η Somerville χρησιμοποιούσε τα φιλέτα, για να αυξήσει το μπούστο της. Σήμερα, όμως, ανήκουν πια στο παρελθόν, αφού την θέση τους έχουν πάρει μια για πάντα εμφυτεύματα στήθους.
Πηγή:news247.gr

Ψεύτικο “Big Brother” φωτογραφίζει γυμνές διαγωνιζόμενες!



Όταν εννέα κορίτσια νεαρής ηλικίας δήλωσαν συμμετοχή σε τουρκικό reality τύπου “Big Brother”, δεν μπορούσαν να φανταστούν με τίποτα τι τους περίμενε… Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κανένα reality, αλλά ένα καλοστημένο, βρωμικό σχέδιο που προσπαθούσε με κάθε ευκαιρία να “γδύσει” τις ανυποψίαστες κοπέλες και στη συνέχεια να πουλήσει τα πονηρά πλάνα στο Internet!

Οι συμμετέχουσες δέχονταν συχνή καθοδήγηση να κυκλοφορούν στο σπίτι με μαγιό, να παλεύουν και να χορεύουν δίπλα στην πισίνα. Έχοντας την ψευδαίσθηση ότι το υποτιθέμενο reality επρόκειτο να προβληθεί σε μεγάλο τουρκικό κανάλι, οι εννιά επικρατέστερες επιλέχτηκαν έπειτα από συνέντευξη.
Για να εξασφαλιστεί, μάλιστα, η παραμονή τους στη βίλα, οι υποψήφιες υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ότι σε περίπτωση αποχώρησής τους κατά τους δύο πρώτους μήνες, θα έπρεπε να καταβάλλουν το ποσό των €20.000!
Η σατανική κομπίνα συνεχίστηκε για δύο ολόκληρους μήνες, μέχρι που τελικά υπέπεσε στην αντίληψη της τουρκικής αστυνομίας, η οποία εισέβαλε άμεσα στη βίλα και συνέλαβε τους τέσσερις δράστες…
Πηγή:guardian

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τροπικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας λόγω... τυφώνα!


Αν ποτέ ονειρευτήκατε να γίνετε ένας μοντέρνος Ωνάσης, στους Αντίποδες, τώρα είναι η ευκαιρία...

Μ' ένα ταξίδι βορείως της Αυστραλίας και μερικά εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, μπορείτε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Και δεν μιλάμε για νησιά άγνωστα και ακατοίκητα, αλλά νησιά που είδαν δόξες μεγάλες πριν ενσκήψει ο τυφώνας Yasi στην αρχή του χρόνου και τα καταστρέψει. Όμως φαίνεται ότι οι προσπάθειες δεν ευδοκιμούν με αποτέλεσμα η τιμή πολλών νησιών να έχει φτάσει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα.

Από τα πιο χαρακτηριστικά, το νησί Ντανκ, αγαπημένος προορισμός των νεόνυμφων, καθώς και ο παράδεισος των σύγχρονων Κροίσων το νησί Μπεντάρα.

Αμφότερα παραμένουν υπό διάλυση, ακριβώς όπως τα άφησε ο κυκλώνας τον περασμένο Φλεβάρη. Όλες οι βίλες που οι αυλές τους βρέχονταν από τα γαλαζοπράσινα νερά της ακτής και ακτινοβολούσαν από πολυτέλεια, βρίσκονται σήμερα με τις στέγες τους ρημαγμένες, τα τζάμια σπασμένα, τις πισίνες γεμάτες άμμο. Απόλυτη εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης.

Και τα δύο νησιά πριν ακριβώς δύο χρόνια, είχαν πουληθεί αντί $29 εκατομμυρίων. Τα είχε αγοράσει η Pamoja Capital, που εδρεύει στη Γενεύη. Σήμερα δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να τα επαναφέρει στην παλιά τους αίγλη, χωρίς άλλη γενναία -οικονομικά- συμμετοχή, παρ' ότι υπήρχε ασφάλεια.

Τα ελικόπτερα, είναι γεγονός ότι πάνε κι έρχονται πάνω από τα δύο νησιά, με αρκετούς ενδιαφερόμενους, κανένας, όμως, δεν έχει δείξει τα χαρτιά του ακόμη.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Hideaway Resorts, Μαρκ Κάμπελ, που ήταν υπεύθυνη για την τουριστική λειτουργία των δύο νησιών, θα πει χαρακτηριστικά ότι ''οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δουν την όλη υπόθεση με αισιοδοξία, να δουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο'', προσθέτοντας ότι αρκετοί αξιόλογοι επενδυτές έχουν ενδιαφερθεί όχι μόνο για τα δύο προαναφερόμενα, αλλά και για το Χάμιλτον Αιλαντ και μια σειρά άλλων.
Πηγή:newsit.gr

Μια απίστευτη και συγκλονιστική ιστορία: Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει!


Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα...


Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων...


Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό. Όντας Γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των Ναζί για τους Εβραίους.


Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη στον πάτο της εργαλειοθήκης της ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της τα μεγαλύτερα παιδιά.


Ακόμα, είχε έναν σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει όταν οι Ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το γκέτο.


Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με τον σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους/ήχους που έκαναν τα βρέφη/παιδιά!


Στο διάστημα που το έκανε αυτό, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη.


Συνελήφθη και οι Ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια.

Η Ιρένα κράτησε ένα αρχείο με τα ονόματα των παιδιών που είχε διασώσει και το φύλαξε σ' ένα γυάλινο βάζο που έθαψε κάτω από ένα δέντρο στην αυλή της.


Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τις οικογένειες.


Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων. Τα παιδιά αυτών, τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν.


Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.


Δεν επελέγη.


Ο Πρόεδρος Ομπάμα το είχε κερδίσει ένα χρόνο πριν γίνει Πρόεδρος, για την εργασία του ως "οργανωτής κοινότητας" για το ACORΝ... και ο Αλ Γκορ το κέρδισε το 2007, για ένα φιλμ σχετικά με την υπερθέρμανση της γης...


Δυστυχώς, το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει!


Εις μνήμην της - 63 χρόνια μετά...
Πηγή:clopypaste.gr

Τους πρόδωσαν οι εφευρέσεις τους

Τους πρόδωσαν οι εφευρέσεις τους
Στις 26 Σεπτεμβρίου ο άνθρωπος που έβγαζε στην αγορά τα λεγόμενα segways (τα έχετε δει κυρίως σε εκφορτωτικές εταιρείες και εργοστάσια) σκοτώθηκε οδηγώντας ένα από αυτά. Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Discovery Channel “θυμήθηκε” μερικούς από αυτούς τους εφευρέτες που οι ανακαλύψεις τους έπαιξαν άσχημα παιχνίδια…

Χάρι Χουντίνι (1874 – 1926)
Ο διάσημος μάγος σκοτώθηκε από ενα “μαγικό” που του ζήτησαν να κάνει δύο φοιτητές. Τα δύο παιδιά του ζήτησαν να τους δείξει το “μαγικό” όπου μπορούσε να απορροφήσει πολλαπλά χτυπήματα στο πάνω μέρος του σώματος του χωρίς να τραυματιστεί.
Αν και είχε μόλις τελειώσει την παράσταση του και το σώμα του ήταν καταπονημένο, ο Χουντινι δέχτηκε και η φλεγμονή που είχε ήδη ξεκινήσει τη σκωληκοειδίτιδα του έγινε χειρότερα.
Ο Χουντίνι τελικά πέθανε την επόμενη μέρα από περιτονίτιδα.
Μαρί Κιουρί (1867 – 1934)
Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Νόμπελ δυστυχώς πέθανε από έκθεση στη ραδιενέργεια.
Η Κιουρί ανακάλυψε το ράδιο και το πολώνιο, δύο στοιχεία που έχουν υψηλή ραδιενέργεια.
Αν και η Κιουρί χρησιμοποιούσε το αέριο του ραδίου για να γιατρέψει τραυματισμένους στρατιώτες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, η μόνιμη έκθεση σε αυτό τελικά την οδήγησε στο θάνατο .
Με τον καιρό, σταδιακά η υγεία της χειροτέρευε, ώσπου πέθανε στην ηλικία των 66 χρόνων.
Τότε , το 1934, ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η απλαστική αναιμία, μια ασθείνεια όπου ο μυελός των οστών πάυει να παράγει κύτταρα του αίματος.
Τόμας Άντριους (1873 – 1912)
Ο Ιρλανδός Τόμας Άντριους ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες του Τιτανικού.
Ε, δε χρειάζεται να πούμε από τι πέθανε…
Οράτιος Λόσον Χάνλεϊ (1823 -1863)
Ο Χάνλεϊ ήταν δικηγόρος και νομοθέτης αλλά και μηχανικός στον Ναυτικές Δυνάμεις. Θεωρείται ο εφευρέτης του υποβρυχίου, το οποίο και παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου.
Στο πρώτο ταξίδι του, το υποβρύχιο σκότωσε πέντε από τους εννέα ναύτες που το επάνδρωσαν.
Στη δεύτερη προσπάθεια, μπήκε μέσα και ο Χάνλει έτοιμος για μάχη. Αυτή τη φορά, σκοτώθηκαν όλοι.
Μαζί και ο Χάνλεϊ..
Αλεξάντερ Μπογκτάνοφ (1873 – 1928)
Ως όνομα μπορεί να μη σας λέει τίποτα. Όμως είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει και ακόμα βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να μείνουν ζωντανοί.
Ο Μπογκτάνοφ είναι ο άνθρωπος σκέφτηκε και εφάρμοσε πρώτος τις μεταγγίσεις αίματος.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Μπογκτάνοφ, ο ρώσος φυσικός ξεκίνησε τα πειράματα του προκειμένου να δημιουργήσει την “πηγή της νεότητας”.
Έκανε στον εαυτό του 11 μεταγγίσεις.
Η 12η ήταν η μοιραία.
Οι θεωρίες που κυκλοφορούν, γιατί η αιτία θανάτου δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα, περιλαμβάνουν μετάγγιση με αίμα ασθενούς που είχε μεταδοτική ασθένεια, ή μετάγγιση με ασύμβατο τύπο αίματος ή ακόμα και αυτοκτονία.
Πηγή: cosmo.gr

Με το ζόρι παντρειά για 3.000 γυναίκες


Με το ζόρι παντρειά όχι μόνο για το Χαραλάμπη, που λέει το λαϊκό άσμα, αλλά και για όλες αυτές τις γυναίκες που οδηγήθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε εξαναγκαστικό γάμο.
Περισσότερες από 3.000 κοπέλες στη Γερμανία παντρεύτηκαν με το ζόρι, σύμφωνα με μία κυβερνητική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, αριθμός πιο ανησυχητικός από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.
Στη διάρκεια του 2008, 3.443 κοπέλες ωθήθηκαν σε αναγκαστικούς γάμους, όμως στο 60% των περιπτώσεων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο γάμος, σύμφωνα με αυτή την έρευνα, η πρώτη αυτού του είδους, την οποία ζήτησε το υπουργείο Οικογένειας και διενεργήθηκε σε 830κέντρα παροχής βοήθειας.
Πάντως ο συνολικός αριθμός των υποθέσεων μοιάζει να είναι πιο αυξημένος καθώς πολλά θύματα δεν τολμούν να ζητήσουν βοήθεια,κυρίως για το φόβο να έρθουν αντιμέτωποι με την οικογένειά τους.
Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στοιχεία γι' αυτό το φαινόμενο, όμως η οργάνωση Γη Γυναικών, που παρέχει βοήθεια σε αυτές τις κοπέλες,εκτιμούσε ότι οι περιπτώσεις έφταναν τις χίλιες το χρόνο.
Την ώρα που πολλοί ειδικοί αναφέρονται στην αποτυχία των πολιτικών ενσωμάτωσης των μεταναστών στη Γερμανία, "είναι εκπληκτικό ότι τα θύματα μοιάζουν να έχουν ενσωματωθεί πλήρως", επισημαίνει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.
Από τις κοπέλες που ωθούνται σε αναγκαστικούς γάμους, το 32% έχουν γεννηθεί στη Γερμανία και το 44% από αυτές έχουν γερμανικό διαβατήριο.
Πάντως το 52% αυτών των αναγκαστικών γάμων γίνονται στο εξωτερικό και αυτό γιατί στην περίπτωση που ο αναγκαστικός γάμος γίνει στη Γερμανία μπορούν να επιβληθούν ποινικές κυρώσεις σε αυτούς που εξαναγκάζουν τις κοπέλες, όμως όταν αυτός γίνεται στο εξωτερικό το θύμα δεν μπορεί να προσφύγει στη γερμανική δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 44% των γονιών των θυμάτων προέρχονται από την Τουρκία, αλλά και από τη Σερβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Περισσότερες από το 70% των κοριτσιών ήταν νεότερα από 21 ετών και περίπου το ένα τρίτο αυτών ήταν μικρότερα από 18ετών.
Στη Γερμανία ζουν περίπου 7,3 εκατομμύρια μετανάστες, το 8,9% του πληθυσμού. Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πέρυσι να ενισχύσει τη μάχη της εναντίον των αναγκαστικών γάμων. Η ώθηση σε αναγκαστικό γάμο έχει πλέον περιληφθεί στον ποινικό κώδικα και τιμωρείται με έως πέντε χρόνια φυλάκιση.
Πηγή:pathfinder.gr

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας

Ο Λουκάς Παπαδήμος
Ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει πρωθυπουργός της χώρας, μετά την ιστορική -αλλά και επεισοδιακή- συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η συμφωνία επετεύχθη έπειτα από διαβουλεύσεις τριών ημερών μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά. Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Παπαδήμο «σφραγίστηκε» με την ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
To απόγευμα πραγματοποιείται συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζει την κυβέρνηση. Στη συνέχεια θα ενημερωθεί το πρωθυπουργικό γραφείο.
Από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή στις 2 θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών «επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2011».
Η ανακοίνωση δεν κάνει λόγο για ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, παρά μόνο περιλαμβάνει τη γενική αναφορά στη συμφωνία της 6ης Νοεμβρίου, κατά την οποία είχε ορισθεί η 19η Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία στο πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ επιτεύχθηκε έπειτα από τριήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά και επικυρώθηκε κατά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο οποίο συμμετείχαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Πηγή:in.gr

Σπάει όλα τα ρεκόρ η ανεργία τον Αύγουστο

Στο επίπεδο ρεκόρ του 18,4% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο σημειώνοντας πρωτοφανές άλμα κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο και κατά 6,2 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010.

«Έκρηξη» σημειώνεται επίσης στον αριθμό των ανέργων, καθώς μεταξύ Αυγούστου 2011 και 2010 αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα. Πρόκειται για ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 48,1%. Μεγάλη είναι επίσης η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας με τον αριθμό των απασχολούμενων κατά το εξεταζόμενο διάστημα να έχει μειωθεί κατά 364.353 άτομα.
Ανεξέλεγκτη είναι η ανεργία κυρίως μεταξύ των νέων με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 43,5% για την ηλικιακή ομάδα 15 – 24 ετών. Άνεργος είναι σχεδόν ένας στους τέσσερις μεταξύ των ηλικιών 25 – 34 ετών.
Το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των γυναικών διαμορφώθηκε στο 22,3% έναντι των ανδρών που ήταν κάτω του εθνικού μέσου όρου (15,5%).
Για ακόμη μια φορά, δυσανάλογο βάρος σηκώνουν οι κάτοικοι στην περιφέρεια της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (23,1% 20,7% και 20,4% αντίστοιχα). Άνω του φράγματος του 20% είναι πλέον το ποσοστό της ανεργίας και στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας (20,6%).
Μαύρες προβλέψεις
Εξαιρετικά ζοφερές είναι οι προβλέψεις για την ανεργία τόσο για την φετινή χρονιά όσο και για το 2012. Σύμφωνα με τον Σάββα Ρομπόλη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, το 2011 το επίσημο ποσοστό θα διαμορφωθεί μεταξύ του 17% και του 18% με την πραγματική ανεργία να σκαρφαλώνει στο 23%. Σε αυτό το πρωτόγνωρα υψηλό επίπεδο αναμένεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να διαμορφωθεί το επίσημο ποσοστό ανεργίας για το 2012 εάν υπολογιστεί και η εφεδρεία στον Δημόσιο Τομέα, με την πραγματική ανεργία να αγγίζει ακόμη και το 28%!.
Η ανεργία εκτός από μείζον κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα προκαλεί επίσης αιμορραγία και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς όπως αναφέρει ο Σάββας Ρομπόλης, σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών τα ταμεία θα χάσουν φέτος 5,5 δισ. ευρώ από τα έσοδα εισφορών ενώ η απώλεια για το 2012 θα διαμορφωθεί στα 6,5 δισ. ευρώ.
Κάθε περυσι... και καλύτερα και για όσους εργάζονται
Στο μεταξύ μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι (προς το παρόν) εργαζόμενοι βλέπουν τις εργασιακές τους σχέσεις να μεταβάλλονται προς το χειρότερο ενώ οι νεοπροσληφθέντες έρχονται αντιμέτωποι με τις πιο ελαστικές μορφές εργασίας η οποίες ολοένα κερδίζουν έδαφος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία 9μήνου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης έπεσαν στις 316.732 φέτος από τις 430.589 που ήταν κατά το περυσινό αντίστοιχο διάστημα. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 26% περίπου. Αντιθέτως αυξημένο είναι το μερίδιο της μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης (174.819 και 49.030 προσλήψεις αντίστοιχα).
Ακόμη, περισσότεροι από 23.823 εργαζόμενοι είδαν τη σύμβασή τους να αλλάζει από πλήρους σε μερική απασχόληση (αύξηση 126%). Οι μετατροπές σε εκ περιτροπής εργασίας με την συμφωνία του εργαζομένου τετραπλασιάστηκαν φτάνοντας τις 14.077. Οι μετατροπές με το "έτσι θέλω" του εργοδότη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου δηλαδή, σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν μέσα σε δύο φτάνοντας το 9μηνο του 2011 τις 4.588 από τις 497 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Πηγή:enet.gr

Τρομακτική και "παράνομη" διαφήμιση που προωθεί την απιστία

Μια διαφήμιση με εμφανώς ρατσιστικό χαρακτήρα δημοσίευσε μια αμερικανική ιστοσελίδα γνωριμιών ώστε να διαφημίσει και τις υπηρεσίες της και να τραβήξει την προσοχή. Κάτι που κατάφερε μεν, με λάθος τρόπο δε.

Η εταιρία Ashley Madison χρησιμοποίησε τη φωτογραφία ενός παχύσαρκου μοντέλου - χωρίς την έγκρισή του -, με τη λεζάντα: Μήπως η γυναίκα σου σε τρόμαξε χθες βράδυ;
Όπως υποστηρίζει η Ζακλίν, σταρ της διαδικτυακής πορνογραφίας (juicyjackie.com), η εν λόγω φωτογραφία είχε τραβηχθεί πριν από αρκετά χρόνια και πωλήθηκε - χωρίς την έγκρισή της- σε διάφορα πρακτορεία. Τελικά κατέληξε στην Ashley Madison και έγινε διαφήμιση, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στην εφημερίδα New York Metro.
"Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα σε αυτό τον κόσμο αναφορικά με το γυναικείο σώμα και όχι μόνο απέναντι στις παχύσαρκες γυναίκες, αλλά σε όλες" έγραψε η Ζακλίν στο Jezebel.com. Η ίδια κατήγγειλε την εταιρία για διαπόμπευση και προώθηση της απιστίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dailymail.
Σύμφωνα με την Ζακλίν, η χρήση της φωτογραφίας της για τη συγκεκριμένη διαφήμιση "συνεισφέρει στην ενίσχυση της κατάθλιψης, περνώντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι δεν δικαιούνται αγάπη και πίστη", συμπληρώνοντας: "Βρίσκω απαίσια την ιδέα ότι υπάρχει μια επιχείρηση που βασίζεται αποκλειστικά στη διευκόλυνση της απιστίας. Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι προτείνουν ότι εάν ο σύντροφος κάποιου δεν ανταποκρίνεται στο ιδανικό βάρος και σχήμα σώματος, τότε αυτός έχει το δικαίωμα να τον απατήσει, είναι αηδιαστικό".
Τι λέει όμως για όλα αυτά η εταιρία;
Απαντώντας στις επικρίσεις της Ζακλίν, η διαφημιστική Ashley Madison ανέφερε: "το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτή τη γυναίκα είναι το ότι τη χρησιμοποιήσαμε για τη διαφήμισή μας. Η ίδια υπέγραψε για τη δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών, γνωρίζοντας ότι δεν προορίζονταν μόνο για προσωπική χρήση".
Πηγή:cosmo.gr

Wikileaks: Η Γερμανία δεν έκανε τίποτα για να σώσει την Ελλάδα

Αποκαλυπτικό έγγραφό της Wilikeaks. Λανθασμένη και ανεύθυνη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Βερολίνο Philip D. Murphy, η στάση της Γερμανίας από το 2010 (Pic)
Έγγραφο του  Wikileaks και δημοσιεύεται στη Die Welt αποκαλύπτει τη "φοβερή άγνοια και λανθασμένες εκτιμήσεις" της γερμανικής κυβέρνησης  για την  αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, τo χειμώνα του 2010.
Το αποκαλυπτικό έγγραφο είναι από τις  σημειώσεις του τότε αμερικανού πρεσβευτή στο Βερολίνο Philip D. Murphy, οι οποίες αναφέρονται στις ημέρες πριν και μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Φεβρουάριο του 2010.
Πριν από τη σύνοδο, γράφει ο αμερικανός διπλωμάτης, έγιναν πολλές συζητήσεις στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης για την κατάσταση στην Ελλάδα. Το μοναδικό αποτέλεσμα τους, προσθέτει, ήταν η απόφαση του Βερολίνου να αποσιωπήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την επικείμενη ελληνική καταστροφή έναντι των γερμανών πολιτών.

 Η γερμανική κυβέρνηση ήταν ευχαριστημένη που στη σύνοδο κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου 2010, δεν αποφασίσθηκε οποιαδήποτε συγκεκριμένη βοήθεια για τη Ελλάδα.
"Η καγκελάριος Μέρκελ έδειχνε φανερά ανακουφισμένη, για το ότι δεν χρειάζεται ακόμη να εξηγήσει στους πολίτες, γιατί θα πρέπει να μεγαλώσει το δικό της χρέος-βουνό για να σώσει τους Έλληνες" προσθέτει.
Η εξήγηση, αλλά μόνο για τους Αμερικανούς, ήρθε από τον Wolfgang Merz,, έναν ανώτατο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος τούς δήλωσε ότι "θα ήταν πολύ παρακινδυνευμένο αν η βοήθεια άρχιζε αμέσως. Επιπλέον, το πακέτο σωτηρίας για την Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία".
Την εποχή εκείνη, συνεχίζει το έγγραφο, οι γερμανοί ειδικοί δεν μπορούσαν να φανταστούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο βοήθειας. Λίγο αργότερα όμως τα γεγονότα τους διέψευσαν.
Το συμπέρασμα του αμερικανού πρεσβευτή: "Στην πραγματικότητα, η γερμανική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και διάφοροι ιδιώτες οικονομολόγοι υποτιμούν τη σοβαρότητα των δυσχερειών της Ελλάδας και τις επιπτώσεις της στη σταθερότητα του ευρώ".
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα καθορίζει τις εξελίξεις στην Ευρώπη

Perierga.gr - Η Ελλάδα καθορίζει τις εξελίξεις στην Ευρώπη
Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ίσως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.
Του Μαρκ Μαζάουερ*
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας.
Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. «Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου», έγραψε ο Σέλεϊ στο ποίημά του «Ελλάς», «το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε!» Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς Ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της δημοκρατίας. Και μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα κέρδισε την ελευθερία της.
Στη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ριζοσπαστικός νέος συνδυασμός της συνταγματικής δημοκρατίας και του εθνικισμού που ενσάρκωσε η Ελλάδα εξαπλώθηκε στην ήπειρο και κορυφώθηκε στην «ειρήνη που τερμάτισε κάθε ειρήνη» στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τρεις αυτοκρατορίες, η οθωμανική, εκείνη των Αψβούργων και η ρωσική, κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από έθνη-κράτη. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα άνοιξε και πάλι τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης. Μόνο που τώρα ήταν η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας που βγήκε στο προσκήνιο.
Σε έναν κόσμο εθνικών κρατών, εθνοτικές μειονότητες όπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελλάδας και οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας ήταν μια συνταγή για διεθνή αστάθεια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, Έλληνες και Τούρκοι ηγέτες αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους μειονοτικούς πληθυσμούς τους, εκτοπίζοντας περί τα δύο εκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους προς χάριν της εθνικής ομοιογένειας. Η ελληνο–τουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στην ιστορία μέχρι τότε και μοντέλο που οι ναζιστές και άλλοι θα το επικαλούνταν αργότερα για να εκτοπίσουν ανθρώπους στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία.
Είναι ειρωνικό, λοιπόν, που η Ελλάδα ήταν επίσης στην πρωτοπορία της αντίστασης στους ναζιστές. Τον χειμώνα του 1940-41, ήταν η πρώτη χώρα που αντεπιτέθηκε αποτελεσματικά κατά των δυνάμεων του Άξονα, ταπεινώνοντας τον Μουσολίνι στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη επευφημούσε την Ελλάδα. Και πολλοί χειροκρότησαν πάλι λίγους μήνες αργότερα όταν ένας νεαρός αριστερός αντιστασιακός ονόματι Μανώλης Γλέζος σκαρφάλωσε στην Ακρόπολη ένα βράδυ με έναν φίλο και κατέβασαν τη σημαία με την σβάστικα που οι Γερμανοί είχαν πρόσφατα υψώσει. Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η ελληνική αστυνομία θα έριχνε δακρυγόνα στον κ. Γλέζο ο οποίος διαδήλωνε κατά του προγράμματος λιτότητας. Αλλά στο τέλος, η Ελλάδα υπέκυψε στη γερμανική κατοχή.
Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, και μετά την απελευθέρωση, την βύθιση της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κομμουνιστικές και τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Μόλις λίγα χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της ιστορίας, ως μέτωπο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν χρησιμοποίησε τον κλιμακούμενο εμφύλιο στην Ελλάδα για να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το Δόγμα Τρούμαν και την ειρηνική δέσμευση αμερικανικών πόρων για τον αγώνα κατά του Κομμουνισμού και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης.
Ανυψωμένη ξαφνικά σε έναν διατλαντικό αγώνα, η Ελλάδα συμβόλιζε τώρα μια πολύ διαφορετική Ευρώπη – μία Ευρώπη που είχε αυτοκαταστραφεί, και που ο μόνος δρόμος εξόδου από την ανέχεια των μέσων της δεκαετίας του 1940 ήταν ως μικρότερος εταίρος της Ουάσινγκτον. Καθώς τα δολάρια άρχισαν να ρέουν, αμερικανοί σύμβουλοι έλεγαν στους έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν και αμερικανικές βόμβες ναπάλμ έκαιγαν τα ελληνικά βουνά καθώς οι κομμουνιστές αντάρτες τρέπονταν σε φυγή.
Η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις αδυναμίες και την εξάρτηση της διχοτομημένης ηπείρου. Και εδώ η Ελλάδα έγινε σύμβολο μιας νέας φάσης στην ευρωπαϊκή ιστορία. Η πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 δεν έφερε στη χώρα μόνο την πλήρη ένταξη σε αυτό που θα γινόταν η Ευρωπαϊκή Ένωση. Προανήγγειλε επίσης (μαζί με τη μετάβαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη δημοκρατία την ίδια εποχή) το παγκόσμιο κύμα εκδημοκρατισμού της δεκαετίας του 1980 και του 1990, πρώτα στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ανατολική Ευρώπη.
Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την όρεξη για διεύρυνση και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί από ένα μικρό κλαμπ πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών κρατών σε φωνή για ολόκληρη την προσφάτως εκδημοκρατισμένη ήπειρο, η οποία εξαπλώθηκε κατά πολύ στο νότο και την ανατολή. Και τώρα, σήμερα, αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του ’90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα θέσει το ερώτημα: «Ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποτίθεται ότι θα ένωνε μια κατακερματισμένη Ευρώπη, ότι θα ενίσχυε τις δημοκρατικές της δυνατότητες και ότι θα μεταμόρφωνε την ήπειρο σε μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Είναι ίσως ταιριαστό που ένα από τα αρχαιότερα και πιο δημοκρατικά έθνη – κράτη της Ευρώπης βρίσκεται στην καινούργια εμπροσθοφυλακή, όσων θέτουν εν αμφιβόλω όλα αυτά τα επιτεύγματα.
Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.
*Μαρκ Μαζάουερ,
Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας,καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.
Πηγή: defence-point.gr

Παπανδρέου - Σαμαράς: Δύο παλιοί φίλοι παλεύουν με σπαθιά σε μορφή 3D!

Πρωταγωνιστές σε ένα βίντεο που "διακωμωδεί" την κατάσταση της Ελλάδας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς... σε μορφή 3D!

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύεται από το αμερικανικό δίκτυο MNA.TV, μετά την απόφαση του Παπανδρέου να παραιτηθεί, θα ακολουθήσει μια ενδιαμέση (γυναίκα) πρωθυπουργός, αλλά στις εκλογές του επόμενου χρόνου το άτομο που θα καθήσει στην υπουργική θέση θα είναι ο παλιός του φίλος, ο Σαμαράς.
Για την ιστορία και για να καταλάβουμε λίγο περισσότερο το βίντεο, να υπενθυμιστεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν φίλοι από το Λύκειο.
Ο μουσικόφιλος Παπανδρέου δεν αποχωριζόταν το τζιν και… την κιθάρα του, ενώ ο Σαμαράς κρατούσε συνήθως ένα βιβλίο Οικονομικών στο χέρι. Στη συνέχεια οι δυο τους ακολούθησαν Κοινή «θητεία» και στο Κολέγιο Αθηνών. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα άρχιζαν να χωρίζουν και οι δρόμοι τους.
Έτσι λοιπόν στο βίντεο εμφανίζονται οι δύο -μέχρι πρότινος- φίλοι, με... σπαθιά και ασπίδες, παλεύοντας μπροστά από την ελληνική σημαία, ενώ παλαιότερα συζητούσαν αστειευόμενοι, τρώγοντας πίτσα στον κοιτώνα τους, για το ότι κάποια στιγμή θα κυβερνούσαν μαζί την Ελλάδα.
Η προσχώρησή τους όμως σε αντίπαλα πολιτικά κόμματα τους χώρισε, όπως τονίζεται και στο βίντεο, καθώς ο Παπανδρέου ακολούθησε τον πατέρα του και τα βήματα του παππού και έγινε πρωθυπουργός το 2009, ενώ, την ίδια χρονιά, Σαμαράς εξελέγη αρχηγός του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης.
Πηγή:cosmo.gr

Mark Zuckerberg: Οι Microsoft, Yahoo και Google συλλέγουν περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες τους

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν το Facebook για θέματα ιδιωτικότητας, με το τελευταίο διάστημα οι αντιδράσεις των χρηστών να γίνονται ακόμα εντονότερες. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το κοινωνικό δίκτυο παρακολουθεί τους χρήστες του και μετά το log out αλλά και ο τεράστιος όγκος δεδομένων που κρατάει στη βάση δεδομένων του για κάθε μεμονωμένο χρήστη.

Ωστόσο, ο συνιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη. Σε πρόσφατη εμφάνιση του σε τηλεοπτικό show μίλησε για θέματα ιδιωτικότητας περνώντας στην αντεπίθεση. Όπως υποστηρίζει, οι Microsoft, Yahoo και Google συλλέγουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες από το Facebook, απλά το κάνουν πίσω από την πλάτη τους:
“Συλλέγουν ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών για εσάς χωρίς να το γνωρίζετε. Όλα έχουν να κάνουν με το τι βγαίνει προς τα έξω. Το πραγματικό ερώτημα είναι έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να λάβουν τις σωστές αποφάσεις; Πιστεύω ότι οι εταιρείες με τα τεράστια δίκτυα διαφημίσεων καταφέρνουν να γλιτώσουν την κριτική για τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν. “
Με το Facebook να συλλέγει τα δεδομένα μας φανερά και τις υπόλοιπες ιστοσελίδες να το κάνουν στα κρυφά, όπως φαίνεται τίποτα δε μένει πια κρυφό στο Internet
Πηγή:neowin

Για την Πέμπτη αναβλήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

O κ. Γ.Παπανδρέου αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο
Για τις 10 πρωί της Πέμπτης αναβλήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, αφού κατά τα φαινόμενα υπήρξε αδιέξοδο στις συνομιλίες του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είχε προηγηθεί η αιφνίδια αποχώρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη από το Προεδρικό Μέγαρο, καταγγέλλοντας παιχνίδια τακτικής από τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.
«Λυπάμαι εξαιρετικά που σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να παίζονται παιχνίδια τακτικής από τον κ. Παπανδρέου και από τον κ. Σαμαρά και να συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε στον έξοδο του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ενόχλησή του προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς εισήλθαν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς ο ίδιος να κληθεί, ενώ βρισκόταν ήδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας απέδωσε το επεισόδιο σε παρεξήγηση. Όπως έγινε γνωστό υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Προεδρίας και του προέδρου του ΛΑΟΣ και εκτός απροόπτου ο κ. Καρατζαφέρης θα συμμετάσχει στη σύσκεψη της Πέμπτης.

«Εδέχθην τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μου έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Εγώ γνωρίζετε πόσο τον σέβομαι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μου ζήτησε θεσμικά να επιστρέψω. Είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό, ήταν τεράστια η προσβολή και δέχθηκα αύριο στις 10:00 να γίνει η συνάντηση» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Πριν από τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης θα αναλάμβανε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Την εικόνα αυτή ενίσχυσε η αναφορά του Γ.Παπανδρέου, κατά το μήνυμά του, ότι ο νέος πρωθυπουργός είναι «επιλογή ιδιαίτερα θεσμική» και «πρόσωπο που μας ενώνει».

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι τρικομματική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με τη συμμετοχή τριών στελεχών της ΝΔ και δύο από το ΛΑΟΣ.

Την ίδια ώρα, όμως, βουλευτές από τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την φημολογούμενη επιλογή του κ. Πετσάλνικου για τη θέση του νέου πρωθυπουργού.

Πολύ από αυτούς, απειλώντας ακόμα και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, σημείωναν ότι ο κ. Πετσάλνικος ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας του δημοψηφίσματος.

Αλλά και ο κ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν ο κ. Πετσάλνικος έχει το κύρος να εκπροσωπήσει τη χώρα, απάντησε: «Αυτός που παίζει καλός σέντερ-μπακ δεν είναι σίγουρο ότι είναι και καλός σέντερ-φορ. Για σέντερ-μπακ είναι πάρα πολύ καλός».

Μετά την αναβολή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εξετάζεται άλλο -πολιτικό- πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, χωρίς να αποκλείεται και πάλι η επιλογή του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ κ. Λουκά Παπαδήμου...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος είχε για την Πέμπτη προγραματισμένη ομιλία στην Ολλανδία, την οποία ανέβαλε.

Επιστρέφοντας στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, είτε με τον Λουκά Παπαδήμο, είτε με τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Πάω αύριο ανοιχτός σε ό,τι μου προτείνουν».

Αλλά και λίγο αργότερα, με επίσημη δήλωσή του στα μικρόφωνα ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Πολλοί φαίνεται ότι θα το ήθελαν, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος».

«Είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στο Σύνταγμα. Την πρωτοβουλία για την πρόταση για νέο πρωθυπουργό την έχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν έχω πρόβλημα με τα πρόσωπα. Το θέμα είναι να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση και η δανειακή σύμβαση και να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωνε: «Στη ΝΔ δεν έγινε ποτέ πρόταση για το πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου. Αν τον πρότειναν η ΝΔ δεν θα έλεγε όχι».

Από την πλευρά του, ο Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε: «Εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ ποιος θα είναι πρωθυπουργός της χώρας. Του δίνω άμεση προτεραιότητα και πιστεύω ότι αύριο, μια άλλη μέρα, θα επικρατήσει περισσότερη σωφροσύνη απ' ότι σήμερα».

Σημειώνεται ότι σύσκεψη δεν μετέχουν η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για «άθλιο παζάρι που παίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης μπροστά στα μάτια του λαού» καιο επανέλαβε ότι «δεν πήγε και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία συνάντηση πολιτικών αρχηγών που συζητά ή επικυρώνει τη διαμόρφωση κυβέρνησης για να οδηγήσει δεμένο το λαό στην ανεξέλεγκτη πτώχευση που του φέρνουν».

«Παρακολουθούμε μια απίστευτη φαρσοκωμωδία. Όλα όσα εκτυλίσσονται τούτες τις ώρες παραπέμπουν στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πλέον τη μόνη επιλογή προστασίας από τον εκφυλισμό της δημοκρατίας που παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση» πρόσθεσε.
Πηγή:in.gr