Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο φθηνότερος υπολογιστής στον κόσμο, μόνο 35 ευρώ


Μετά το φτηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, η Ινδία ταράζει πάλι τα νερά της αγοράς με την κυκλοφορία του laptop των 35 ευρω, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικώς στη χώρα.

Στην Ινδία, και πιο συγκεκριμένα στα πανεπιστήμια των Kanpur, Mumbai, Chennai και Kharagpur, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το πρώτο tablet που απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές.
Έχει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο αφής και βγαίνει σε εκδόσεις 5", 7" και 9" ιντσών και παρέχει όλες τις βασικές λειτουργίες ενός υπολογιστή, δηλαδή πλοήγηση στο Ίντερνετ, WiFi, ανάγνωση PDF, επεξεργασία κειμένου, βιντεο-κλήσεις, συνδεσιμότητα USB και δυνατότητες multitasking. Το λειτουργικό του είναι Android, ενώ δεν θα έχει σκληρό δίσκο, αφού τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν σε κάρτες μνήμης και σε εξωτερικούς σκληρούς. Εκτός από την μπαταρία του θα μπορεί να φορτίζεται και μέσω ηλιακών panel.

Πηγή:akous.gr

Wikipedia τέλος για τους Ιταλούς!


H Wikipedia απενεργοποίησε τον ιταλικό δικτυακό της τόπο σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του νόμου του Silvio Berlusconi, ο οποίος επιβάλει νέους περιορισμούς σε εφημερίδες και ιστοσελίδες με απώτερο σκοπό να αποφευχθούν οι αστυνομικές υποκλοπές. Ταυτόχρονα οι Ιταλοί κατέβηκαν στους δρόμους με φίμωτρα κάνοντας διαδήλωση!
Η κυβέρνηση Berlusconi προσπαθεί εδώ και καιρό να περάσει νόμο από την ιταλική Βουλή που θα υποχρεώνει τους διαχειριστές ιστοσελίδων να τροποποιούν κάθε περιεχόμενό τους που κρίνεται προσβλητικό. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι όποιος θεωρεί ότι προσβάλλεται από οποιοδήποτε διαδικτυακό δημοσίευμα διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει εντός 48 ωρών τη διόρθωσή του, ανεξάρτητα από το αληθές των πληροφοριών που κρίνονται ως προσβλητικές και τις πηγές του (DDL intercettazioni, Wiretapping Act). Μάλιστα το διορθωμένο δημοσίευμα θα πρέπει να αναρτάται χωρίς σχολιασμό.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή της Wikipedia προς τους χρήστες "η υποχρέωση να εκδίδουμε στην ιστοσελίδα μας διορθώσεις, χωρίς να έχουμε καν το δικαίωμα να τις συζητήσουμε και να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς είναι απαράδεκτη καταπάτηση της ελευθερίας μας και της ανεξαρτησίας της Wikipedia".
Πηγή:e-radio.gr

Νερό κομήτη ταιριάζει πολύ με το νερό στον πλανήτη μας!

Το υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο “Χέρσελ” ανακάλυψε στον κομήτη “Χάρτλεϊ 2” νερό, το οποίο έχει σχεδόν ίδια σύσταση με το νερό των ωκεανών της Γης. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται κομήτης να έχει τόσο πολύ “γήινο” νερό. Μάθε περισσότερα για τους... νερουλάδες του διαστήματος.
Η ανακάλυψη ενισχύει την θεωρία ότι οι θάλασσες του πλανήτη μας έχουν εξωγήινη προέλευση και κάποτε ήταν γιγάντια παγόβουνα που... έπλεαν στο διάστημα, ώσπου κάποια στιγμή έπεσαν στη Γη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πολ Χάρτογκ του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ Ερευνών του Ηλιακού Συστήματος, που παρουσίασαν τα σχετικά ευρήματά τους στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, μέτρησαν την ποσότητα του δευτέριου (μιας σπάνιας μορφής υδρογόνου, που λέγεται και “βαρύ ύδωρ”) που υπήρχε στο νερό του κομήτη και βρήκαν ότι ταιριάζει πολύ με την μοριακή σύνθεση του νερού στον πλανήτη μας, δηλαδή με τα γήινη αναλογία του δευτέριου προς το υδρογόνο ή του βαρέως σε σχέση με το κανονικό νερό.
 Όλο το δευτέριο και το υδρογόνο του σύμπαντος δημιουργήθηκαν λίγο μετά την αρχική “έκρηξη” της δημιουργίας πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Από τότε υπάρχει μια σταθερή αναλογία ανάμεσα στα άτομα αυτά. Όμως στο νερό η αναλογία δευτέριου-υδρογόνου μπορεί να διαφέρει κατά τόπους. Οι χημικές αντιδράσεις που δημιουργούν τον πάγο στο διάστημα, μεταβάλλουν την αναλογία δευτέριου-υδρογόνου.
 Λίγα εκατομμύρια χρόνια μετά τον σχηματισμό της, η Γη ήταν βραχώδης και ξερή, καθώς το όποιο νερό υπήρχε στην αρχή, θα εξατμίστηκε λόγω της ανάπτυξης τρομακτικών θερμοκρασιών. Οι επιστήμονες διαφωνούν τι ήταν αυτό που έφερε ξανά το νερό στην επιφάνειά της και μάλιστα σε μεγαλύτερες ποσότητες, ώστε σήμερα πια να καλύπτει τα δύο τρίτα της περίπου.

 
Έξι κομήτες έχουν αναλυθεί ως τώρα και όλοι έχουν βρεθεί να περιέχουν διαφορετική (περίπου διπλάσια) ποσότητα σε σχέση με αυτή των ωκεανών της Γης. Έτσι, οι επιστήμονες ως τώρα προτιμούσαν την θεωρία ότι οι αστεροειδείς και οι μετεωρίτες (και όχι οι κομήτες), επειδή έχουν παρόμοια αναλογία δευτέριου με το γήινο νερό, ήταν μάλλον αυτοί που το μετέφεραν κάποτε στον πλανήτη μας πριν από περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια κατά τον λεγόμενο “ύστερο βαρύ βομβαρδισμό” της Γης.
 Για πρώτη φορά, η ανάλυση του “Χάρτλεϊ 2” αποκάλυψε ότι ένας κομήτης έχει αναλογία δευτέριου-υδρογόνου πολύ όμοια με αυτή των γήινων ωκεανών. Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα και δείχνει ότι οι κομήτες μπορεί να συνέβαλαν σημαντικά στην “μεταφορά” νερού στην αρχέγονη Γη, ενώ μερικοί δεν αποκλείουν ότι οι κομήτες, που γενικά περιέχουν πολύ περισσότερο νερό από τους αστεροειδείς, ήσαν οι αποκλειστικοί “νερουλάδες” του διαστήματος.

 
Όμως μέχρι τώρα όλοι οι κομήτες που είχαν αναλυθεί (μεταξύ αυτών οι γνωστοί “Χάλεϊ” και “Χέιλ-Μποπ”), προέρχονταν από το μακρινό “Νέφος του Όορτ” στις παγωμένες εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, ενώ ο κομήτης “Χάρτλεϊ 2”, που πέρασε κοντά από τη Γη πέρυσι το Νοέμβριο, προέρχεται από την πιο κοντινή “Ζώνη του Κούιπερ”, που βρίσκεται μετά την τροχιά του Ποσειδώνα.

Το επόμενο βήμα θα είναι να γίνουν νέες έρευνες και εκτιμήσεις κατά πόσο στη Ζώνη Κούιπερ υπάρχουν και άλλα ουράνια σώματα παρόμοια με τον κομήτη “Χάρτλεϊ 2” και άρα περιέχουν ανάλογα συστατικά νερού με αυτά της Γης. Το νέο γιγάντιο ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο ALMA στην Χιλή, το οποίο πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία, αναμένεται να βοηθήσει στην απάντηση του παραπάνω ερωτήματος, ενώ και το διαστημικό τηλεσκόπιο “Χέρσελ” θα συνεχίσει τις σχετικές παρατηρήσεις του.  Πηγή:deltiokairou.gr

Δύο δισ. ευρώ "θαμμένα" σε 77 λογαριασμούς

Αδικαιολόγητες καταθέσεις σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα δεκάδων φορολογουμένων. Γιατροί, επιχειρηματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, ποδοσφαιρικοί μάνατζερ, κομμωτές και αστρολόγοι φιγουράρουν στη λίστα του ΣΔΟΕ.
Την προέλευση των καταθέσεών τους καλούνται να αποδείξουν 77 μέχρι στιγμής φορολογούμενοι, σε έκαστο λογαριασμό των οποίων "ανακαλύφθηκαν" εκατομμύρια ευρώ.
Το συνολικό ποσό των καταθέσεων ανέρχεται σε 1,934 εκατ. ευρώ, με την πλειοψηφία των φορολογουμένων που πιάστηκαν στα "δίχτυα" του ΣΔΟΕ μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου κατ' εντολήν του εισαγγελέα, να είναι γιατροί.
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα τα "Νέα", που έχει στη διάθεσή της τη λίστα του ΣΔΟΕ με τα ονόματα των εν λόγω φορολογουμένων, δεν είναι λίγοι οι ανεπάγγελτοι, που δεν υποβάλλουν καν δηλώσεις στην εφορία, οι οποίοι με μηδαμινό εισόδημα συγκέντρωσαν αυξανόμενες καταθέσεις 219,8 εκατ. ευρώ σε 6 χρόνια.
Συνολικά αυτήν την περίοδο, το ΣΔΟΕ υπό τις οδηγίες του εισαγγελέα, Ι. Διώτη, επεξεργάζεται στοιχεία για περισσότερους από 2.000  λογαριασμούς.
Σύμφωνα  με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, έχουν υποβληθεί από 1.500 έως 2.000 αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε κάθε τράπεζα μέλος της.
Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή "υπεράνω πάσης υποψίας"
Αγρότης που δηλώνει εισοδήματα 106.000 ευρώ, βρέθηκε να διαθέτει καταθέσεις 10,6 εκ. ευρώ, ενώ συνταξιούχος αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται να έχει εισοδήματα 227.538 ευρώ, αλλά είχε και καταθέσεις 2,041 εκ. ευρώ.
Κομμωτής που τελευταία φορά δήλωσε το εισόδημά του πριν από δύο χρόνια, έχει καταθέσεις 423.531 ευρώ, ενώ αστρολόγος, που δεν υπέβαλε δήλωση την περίοδο 2007 - 2009, την ίδια περίοδο διατηρούσε καταθέσεις 2,194 εκ. ευρώ.
Άλλος αστρολόγος από την Αττική ο οποίος από το 2007 ως το 2009 δεν είχε δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην εφορία είχε καταθέσεις 2,194 εκ.ευρώ.
Γιατρός από την Αττική, ο οποίος από το 2004 ως το 2010 δήλωσε εισοδήματα 1,611 εκ. ευρώ, είχε καταθέσεις 3,797 εκ. ευρώ.
Άλλος γιατρός - με δύο μικρά ονόματα και δύο επίθετα - από το 2005 έως το 2010 είχε κάνει μόνο δύο χρονικές φορολογική δήλωση, δηλώνοντας συνολικά 172.014 ευρώ. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του όμως "κοιμούνταν" 5,712 εκατ. ευρώ!
Οφθαλμίατρος από την Αττική είχε καταθέσεις 3,446 εκ. ευρώ για την τριετία 2007-10 αλλά δηλωθέντα εισοδήματα 2,643 εκ ευρώ.
Εταιρεία πολύτιμων λίθων δήλωσε έσοδα 1,753 εκ ευρώ σε τέσσερα χρόνια και καταθέσεις την ίδια περίοδο 22,539 εκ. ευρώ.
Τεχνική εταιρεία με έδρα την Αττική είχε έσοδα 14 εκ. ευρώ για το 2009 αλλά είχε καταθέσεις τον ίδιο χρόνο 30 εκ.ευρώ.
Μάνατζερ ποδοσφαίρου με μηδενική φορολογική δήλωση το 2000 είχε καταθέσεις 117.338 ευρώ, ενώ έως το 2009 είχε δηλώσει στην εφορία 278.005 ευρώ, αλλά είχε καταθέσεις 1,766 εκ. ευρώ.
Πηγή:news247.gr

Βροχή αστέρων στον ελληνικό ουρανό

Έναν ουρανό γεμάτο πεφταστέρια θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και στην Ελλάδα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Σε δύο φάσεις το φαινόμενο

Με βροχή από αστέρια θα γεμίσει ο ελληνικός ουρανός το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τις Δρακοντίδες ή Ιακωβινίδες, διάττοντες αστέρες, των οποίων την πτώση θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν στο βόρειο ημισφαίριο, αλλά και στην Ελλάδα.
Οι αστρονόμοι προβλέπουν μία σημαντική έξαρση της δραστηριότητας την φετινή χρονιά, ενώ η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση.
Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό θέαμα δεν θα χρειαστεί να ξενυχτίσουν. Οι ειδικοί περιμένουν το φαινόμενο να φτάσει στο ανώτατο σημείο του σε δύο διαφορετικές φάσεις.
Η ώρα των αστεριών
Κατά τις 8.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας θα πέφτουν περίπου 60-100 διάττοντες αστέρες την ώρα, αλλά και λίγο αργότερα στις 11.00 μ.μ., όπου και το φαινόμενο θα φτάσει στην πλήρη έξαρσή του, θα πέφτουν 500 με 800 αστέρια την ώρα.
Η κάθε φάση διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ αναμένεται να έχει τελειώσει μέχρι την 1.00 π.μ. το πρωί της Κυριακής.
Το σημείο προέλευσης των Δρακοντίδων φαίνεται να είναι η κεφαλή του αστερισμού Δράκοντα, απ΄όπου έχουν πάρει και το όνομά τους.
Οι συγκεκριμένοι διάττοντες δημιουργούνται, όταν η τροχιά της Γης συναντιέται με την ουρά πυκνής σκόνης και σωματιδίων που αφήνει πίσω του ο μητρικός κομήτης 21/Ρ Τζιακομπίνι-Ζίνερ, που περνά από την χώρα μας κάθε 6,6 χρόνια.
Επειδή ένα τέτοιο θέαμα δεν το βλέπουμε κάθε μέρα, έχει ήδη σχεδιαστεί η ανάπτυξη σταθμών παρατήρησης σε διάφορα σημεία της Κρήτης για την καταγραφή του. Παράλληλα με το σπάνιο γεγονός, θα λάβει χώρα στα Χανιά η διεξαγωγή του  7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.
Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την βροχή των διαττόντων αστέρων, αλλά και για τον ίδιο τον κομήτη.
Πηγή:news247.gr

Έκανε τα πάντα για να μοιάσει στον Superman και τα κατάφερε!

Μοιάζει απίστευτα με τον Superman, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο. Η "ψύχωση" του Herbert Chavez από τις Φιλιππίνες με τον υπερήρωα, τον οδήγησε σε σειρά πλαστικών επεμβάσεων ώστε να καταφέρει να μοιάσει στο "είδωλό" του! (pics)
Ο Herbert Chavez, ένας φαν του Superman από τις Φιλιππίνες, είναι τόσο παθιασμένος με τον "Άνθρωπο από ατσάλι" που από το 1995 έως σήμερα έχει υποβληθεί σε ουκ ολίγες σε πλαστικές επεμβάσεις για να μοιάσει στον αγαπημένο του υπερήρωα.
Σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την Marie Lozano των" Bandila News", ο 35χρονος Herbert Chavez έχει αλλάξει δραματικά την εμφάνισή του για να πετύχει το σκοπό του.
Αυξητική στο πηγούνι για την απόκτηση της χαρακτηριστικής σχισμής, ρινοπλαστική για την "αντιγραφή" της μύτης του  Christopher Reeves, ενέσεις σιλικόνης για να κάνει τα χείλη του πιο πλούσια, είναι μόλις μερικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, με επιτυχία όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες, τις οποίες δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook!




Ο ίδιος δεν παρέλειψε να βάλει εμφυτεύματα στους μηρούς του για να αποκτήσει μια πιο δυναμική εμφάνιση.
 

Η συλλογή του Chavez από αναμνηστικά του Superman, που περιλαμβάνει αγάλματα σε πραγματικό μέγεθος, φιγούρες, είδη ένδυσης, κόμικς και κάθε λογής άλλα πράγματα, είναι πραγματικά τεράστια.


Σύμφωνα με ψυχίατρο που μελέτησε την περίπτωσή του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Bandila, ο "Superman" πιθανότατα πάσχει από Body Dysmorphic Disorder, μια ψυχική ασθένεια κατά την οποία ένα άτομο δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται ένα ελάττωμα της εμφάνισής του.
Πηγή:cosmo.gr

Διαδρομές από 40 κύματα

Όσοι είστε λάτρεις της ταχύτητας τότε ξεχάστε αυτούς τους δρόμους. Εδώ χρειάζεται εγρήγορση και να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα (Pics)
Για όσους από εσάς θέλετε να ζήσετε την περιπέτεια και να δοκιμάσετε την αντοχή σας αλλά και του αυτοκίνητου σας η Βρετανική Ντέιλι Τέλεγκραφ έκανε ένα αφιέρωμα με τους πλέον επικίνδυνους δρόμους της γης
Θα συναντήσετε μουσώνες, παγωνιά, κατολισθήσεις, επικίνδυνες στροφές, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ομίχλη... βάλτε μπρος λοιπόν τη μηχανή!
The North Yungas Road, Βολιβία.


 
Επίσης γνωστός ως  El Camino de la Muerte ή "Ο δρόμος των νεκρών". Αυτός ο δρόμος μήκους εξήντα χιλιομέτρων χτίστηκε από φυλακισμένους στην αρχή της δεκαετίας του 1930.
Συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας Λας Παζ με την πόλη Κορίοκο. Στη διαδρομή συχνά εμφανίζεται ομίχλη. Εάν κανείς χάσει τον έλεγχο θα πέσει στο κενό που ξεπερνά τα εξακόσια μέτρα.
Skippers Road, Νέα Ζηλανδία

Κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ώστε να έχουν πρόσβαση οι ανθρακωρύχοι σε ένα φαράγγι.  Οι αυτοκινητιστές πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια πριν επιχειρήσουν να "αντιμετωπίσουν"  το δρόμο.  Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων δεν παρέχουν  κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.                                                                                                                                          The Trans-Siberian Highway, Ρωσία

Ο δρόμος που συνδέει την Αγία Πετρούπολη με το Βλαδιβοστόκ μήκους 11.000 χιλιομέτρων. Άσφαλτος, χωματόδρομος, ζέστη , κρύο, λακκούβες...  όλα θα τα δει κανείς διασχίζοντας αυτόν το τεράστιο δρόμο.
Karakoram Highway, Κίνα και Πακιστάν

Περνά μέσα από εντυπωσιακά τοπία, καθιστώντας τον δρόμο δημοφιλή στους ποδηλάτες, αλλά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Στην περιοχή υπάρχουν συχνές βροχές με και  έντονη χιονόπτωση με αποτέλεσμα συχνές  κατολισθήσεις .
Stelvio Pass, Ιταλία

Συνδέει την Λομβαρδία με την Αυστρία. Όσοι από εσάς θέλετε να το διασχίσετε υπάρχει μια υπέροχη ανάβαση 48 στοφών στις Άλπεις.
Canning Stock Route, Αυστραλία

Ίσως ο πιο απομακρυσμένος δρόμος του κόσμου. Θα χρειαστεί κανείς τρεις εβδομάδες να τον διασχίσει με ένα αυτοκίνητο τύπου Jeep. Το Μήκος του ξεπερνά τα 1850 χιλιόμετρα.
Taroko Gorge, Ταΐβάν

Συχνές κατολισθήσεις σε ένα δρόμο όπου κάθε χρόνο περνούν από εκεί τέσσερις κυκλώνες.
Dalton Highway, Αλάσκα

Τετρακόσια δέκα τέσσερα μίλια παγωμένου δρόμου! Συνδέει τρεις πόλης με συνολικό πληθυσμό 60 ατόμων. Κατασκευάστηκε για τις ανάγκες των πετρελαϊκών εταιριών ώστε να μεταφέρουν  φορτηγά εργάτες και πρώτες ύλες στις πετρελαιοπηγές της περιοχής.
Zoji Pass, Ινδία

Δρόμος σε μεγάλο υψόμετρο. Στην περιοχή υπάρχουν έντονες χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.
Trans-Sahara Highway

Συνδέει το Αλγέρι με το Λάγος. Μήκος 4500 χιλιόμετρα μέσα από την έρημο Σαχάρα. Το 85% του δρόμου είναι ασφαλτοστρωμένος αλλά σε πολύ άθλια κατάσταση. Πολλές φορές η θερμοκρασία στην περιοχή ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου.
Transfagarasan, Ρουμανία

Διασχίζει τα Καρπάθια όρη. Απότομες στροφές, σήραγγες. Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970 κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης από τον Νικολάε Τσαουσέσκου. Έξι εκατομμύρια κιλά δυναμίτη χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή του και τουλάχιστον 40 στρατιώτες σκοτώθηκαν. Το μήκος του είναι 90 χιλιόμετρα.
Sichuan-Tibet Highway, Κίνα

Δρόμος μήκους 2.412 χιλιόμετρα. Συνδέει την πόλη Τσεγτού στα βάθη της Κίνας με τη πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Το τοπίο είναι μαγευτικό καθώς ο δρόμος διασχίζει αμέτρητα βουνά ωστόσο είναι από τους πλέον επικίνδυνους.
Kabul-to-Jalalabad, Αφγανιστάν

Κατασκευάστηκε το 1842. Στο δρόμο έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 16.500 στρατιώτες και πολίτες!
A537, Μεγάλη Βρετανία

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στη Μεγάλη Βρετανία. Δρόμος με έντονες μεγάλες "τυφλές" στροφές.
Any street, Ερυθραία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τροχαία ατυχήματα ανά κάτοικο είναι η Ερυθραία, στο Κέρας της Αφρικής. Υπάρχουν περίπου 48 θάνατοι στο δρόμους της Ερυθραίας κάθε χρόνο ανά 100.000 άτομα, έναντι 16,5 στην Κίνα, 13,9 στις ΗΠΑ, και μόλις 5,4 στη Βρετανία.
Πηγή:news247.gr












Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Απλήρωτοι παραμένουν οι απογραφείς

Eδώ και 5 μήνες είναι απλήρωτοι όσοι εργάστηκαν με διμηνες συμβάσεις για να γίνει η απογραφή πληθυσμού τον περασμένο Μάϊο.


Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για νέους ανθρώπους, φοιτητές, που δούλεψαν για την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, όργωσαν τη χώρα για να μας απογράψουν και στο τέλος έμειναν απλήρωτοι, ενώ βρίσκονται στον αέρα όσον αφορά στην ασφαλιστική κάλυψη και ανανέωση του βιβλιαρίου ασθενείας τους.
Οπως καταγγέλουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι "έχουμε γίνει μπαλάκι απο τον έναν υπεύθυνο στον άλλον και το πρόβλημα δε λύνεται και όλα αυτά για 300 ευρώ που τα έχουμε ανάγκη".

Σήμερα αντιπροσωπείες των απογραφέων από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην οδο Δραγατσανίου 8 και συναντήθηκαν με τον ειδικό γραμματέα Μιχάλη Χάλαρη ο οποίος τους ειπε πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει τριμερής συνάντηση με τους απλήρωτους εργαζόμενους, την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και το Υπουργείο Οικονομικών.Πηγή:newsit.gr

Ελεύθερος ο αστυνομικός, σε δίκη 10 πολίτες

Τον αστυνομικό των ΜΑΤ, που ξυλοκόπησε άγρια φωτορεπόρτερ, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε επ' αυτοφώρω, τον άφησαν ελεύθερο. Χωρίς να ασκήσουν σε βάρος του ποινική δίωξη, αναθέτοντας την υπόθεση σε πταισματοδίκη.
Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη δέχεται την επίθεση του αστυνομικού των ΜΑΤ (ΑΠΕ -ΒΛΑΧΟΣ) 
 Αντίθετα, τους δύο από τους 10 νεαρούς που συνέλαβαν προχθές τους οδήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες στον εισαγγελέα και από 'κεί στον ανακριτή με βαριά κατηγορία και άλλους επτά στο Αυτόφωρο για «απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών».
Το γεγονός ότι στην περίπτωση του αστυφύλακα υπάρχει όγκος αδιάψευστου οπτικού φωτογραφικού υλικού να χτυπά τη φωτορεπόρτερ του πρακτορείου «Eurokinissis», Τατιάνα Μπόλαρη, προφανώς για την Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν αποτέλεσε καν ένδειξη ενοχής! Και πρέπει, στη δική του περίπτωση, πρώτα να βεβαιωθεί από ιατροδικαστή η πράξη και η βαρύτητά της και στη συνέχεια, όταν πια η υπόθεση θα έχει περάσει στο... χρονοντουλάπο της μνήμης, να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.
Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, συνελήφθη χθες το πρωί κατηγορούμενος για «εξύβριση», «απρόκλητη σωματική βλάβη» και «βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της φωτορεπόρτερ». Οδηγήθηκε με άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μόνο και μόνο για να... αφεθεί ελεύθερος από τον εισαγγελέα, ο οποίος δεν άσκησε καμία ποινική δίωξη σε βάρος του.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι η υπόθεση είναι αρμοδιότητας πταισματοδίκη, όπου και την παρέπεμψε, ώστε να διερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής.
Ο πταισματοδίκης είναι αυτός που θα μελετήσει και την έκθεση της ιατροδικαστικής εξέτασης (αναμένεται), από την οποία θα φανεί αν και σε ποιο βαθμό προκλήθηκαν σωματικές βλάβες στην Τατιάνα Μπόλαρη. Οσο για τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που χτύπησαν τους υπόλοιπους έξι εργαζόμενους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφους, τεχνικούς και φωτορεπόρτερ), αυτοί δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.
Εν αντιθέσει με τον αστυνομικό των ΜΑΤ, ο οποίος είχε κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία την Προστασία των συναδέλφων του ώστε να μην εκτεθεί σε αδιάκριτα βλέμματα, οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν είχαν την ίδια μεταχείριση και πέρασαν αναγκαστικά μπροστά από τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους. Δύο, μάλιστα, παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για διατάραξη κοινής ειρήνης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου». Ενας νεαρός συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι επτά παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Κατά περίσταση κατηγορούνται για τα πλημμελήματα: «απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού», «εξύβριση», «αντίσταση κατά της αρχής» και «παράνομη οπλοφορία».
Πάντως, η Τατιάνα Μπόλαρη δεν αρκέστηκε στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ότι διερευνάται η καταγγελία της, αλλά το ίδιο κιόλας βράδυ μετά τον ξυλοδαρμό της προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Το αίτημα που υπέβαλε μέσω του δικηγόρου της, να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας υπηρεσίας για να μεταβεί στα δικαστήρια, προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε βάρος του αστυνομικού, δεν ικανοποιήθηκε. Ο συνήγορός της μίλησε με τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης ο οποίος του συνέστησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Εκείνη τους παρέπεμψε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς -όπως τον ενημέρωσε- διεξαγόταν ανάκριση.
Πηγή:enet.gr

Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για να μην σας ξεχάσουμε!

Προκλητικά και εκβιαστικά απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ σχετικά με το αν θα δοθούν στη χώρα μας και πότε οι γερμανικές αποζημιώσεις. «Εχω την βεβαιότητα ότι αυτή η συζήτηση θα αποτελέσει ένα πρόσκομμα. Να επικεντρωθούμε στην κρίση» είπε χαρακτηριστικά κοβοντας την συζήτηση. Φυσιολογική αντίδραση καθώς μια τέτοια εξέλιξη και την Ελλάδα θα ισχυροποιούσε και την Γερμανία θα… γονάτιζε!

Από εκεί και πέρα οκ. Ρέσλερ σημείωσε ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα αναφέροντας ότι η χώρα μας είναι ένας καλός επενδυτικός προορισμός καθώς όσοι επιθυμούν να επενδύσουν ”θα επενδύσουν σε μια κοινή Ευρώπη”.
Αποτέλεσμα της πορείας των συνομιλιών είναι ότι ήδη, όπως αποκάλυψε ο κ. Ρέσλερ, έχει υπογραφεί η πρώτη συμφωνία μικρομεσαίας επιχείρησης ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που θα γίνει στην Καλαμάτα στον κλάδο ελαιουργίας (απόβλητα-πλίνθοι ελιάς) μεταξύ των εταιρειών OlioBric και εταιρεία Κλίμης και θα δημιουργήσει 50 θέσεις εργασίας και άλλη μια επένδυση στον τομέα της αρχιτεκτονικής παρέμβασης στον τουρισμό μεταξύ ενός Έλληνα και ενός Γερμανού αρχιτέκτονα αρχικά για ένα γήπεδο γκολφ σε τουριστική επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την κατασκευή αγωγών ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Αναφέρθηκε δε ότι υπάρχει ενδιαφέρον χωρίς όμως να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια συμφωνία για την αξιοποίηση ζεόλιθου.Πηγή:kentrinews.gr

Εστιατόριο στο Πεκίνο σερβίρει μόνο ... πέη ζώων


Τι άλλο θα ακούσουμε και τι άλλο θα δουν τα μάτια μας....
Στο Πεκίνο λειτουργεί ένα εστιατόριο που σερβίρει μόνο πέη ζώων!! Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια της Κίνας και η λίστα αναμονής για να βρει κανείς τραπέζι φτάνει και τον ένα μήνα! Το μεγαλύτερο πέος του μενού φτάνει σε μήκος τα 2,5 μέτρα και κοστίζει 460 ευρώ η μερίδα!
Ανήκει στην γαλάζια φάλαινα, ένα από τα σπανιότερα πλέον είδη του ζωϊκού μας βασιλείου, γεγονός που δεν εμποδίζει τους Κινέζους να θεωρούν το πέος της έναν από τους πιο ακριβούς και εκλεκτούς... μεζέδες.
Το εστιατόριο φημίζεται, λένε , για την... διακριτικότητα των ιδιοκτητών του, οι οποίοι θεωρούν ότι η ψυχολογία του πελάτη είναι ιερό πράγμα. Για να μη δημιουργηθεί λοιπόν σύμπλεγμα κατωτερότητας στους συμπαθείς Κινέζους, φροντίζουν το πέος του αλόγου για παράδειγμα που φτάνει τα 45 εκατοστά να σερβίρεται σε εννέα μερίδες των 5 εκατοστών, έτσι ώστε να είναι πιο... οικείο στους πελάτες!Πηγή:pathfinder.gr

Η κλωτσιά στον Λουκάνικο από τον Αστυνομικό - Δείτε το βίντεο "απόδειξη"

H βία κατά του σκύλου- "Επαναστάτη" δε φέρει καμία αμφιβολία: Αυτόπτες μάρτυρες στα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης προσπάθησαν να πουν, όσα δεν περιγράφονται με λέξεις γύρω από την επίθεση κατά του Λουκάνικου. Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο (vid)
Τέλος στις αμφιβολίες σχετικά με το αν δέχτηκε επίθεση ή όχι ο διάσημος σκύλος των διαδηλώσεων "Λουκάνικος" κατά την πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στις 5 Οκτωβρίου βάζει σχετικό βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο.
Στο εν λόγω βίντεο-ντοκουμέντο αποδεικνύεται η αθωότητα του σκυλιού, ενώ όπως υποστηρίζουν "φίλοι και οπαδοί" του σκύλου στην προσωπική του ιστοσελίδα στο fb, "δεν είχε ποτέ δικαιώματα, για προκαλέσει την αντίδραση, αλλά και το ξέσπασμα της μανίας των αστυνομικών δυνάμεων".
Το βίντεο έστειλαν αγανακτισμένοι αυτόπτες μάρτυρες στην ιστοσελίδα zoosos.gr, καθώς οι αντιδράσεις είχαν αρχίσει να πληθαίνουν για την αυθεντικότητα της φωτογραφίας που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μετά το τέλος των σφοδρών επιθέσεων κατά των απλών πολιτών στην απεργία της 5ης Οκτωβρίου.
Οι αποδείξεις μιλούν από μόνες τους και δείχνουν ότι και σε αυτή τη διαδήλωση άνδρας των ΜΑΤ κλώτσησε το άτυχο τετράποδο, σε μία προσπάθεια (μάλλον) εκτόνωσης των νεύρων του.

Πηγή: Νews247.gr

Αρκούδα με αδυναμία στις πίτσες

Μία αρκούδα σε παράλια περιοχή του Καναδά μπήκε σε πιτσαρία και καταβρόχθισε τις ζεστές πίτσες. Είχε μάλιστα πολύ καλούς τρόπους
Όταν μία αρκούδα πεινάει παραδοσιακά θα αναζητήσει ένα βάζο με μέλι. Την διαφορά όμως, έκανε μία μαύρη αρκούδα στο  Whistler, της Βρετανικής  Columbia, στον Καναδά, όταν "επισκέφθηκε" μία πιτσαρία για ένα βραδινό γεύμα.
Στην πιτσαρία Fat Tony's, οι πελάτες έμειναν άναυδοι, όταν μία μαύρη αρκούδα 180 κιλών μπήκε στο εστιατόριο από την πίσω πόρτα και ετοίμασε την δικιά της ξεχωριστή παραγγελία.
Λίγο πριν κλείσει το μαγαζί στις 10 το βράδυ, η αρκούδα όχι μόνο κατάφερε  να περάσει τον ατσάλινο πάγκο που την χώριζε από το δείπνο της, αλλά μπόρεσε να φτάσει και να αρπάξει τις φρεσκοψημένες πίτσες.
Όπως φαίνεται, ήταν χορτοφάγος, αν και ως γνήσια Αμερικανή  επέλεξε και το cheeseburger για το γεύμα της.

 
Την σκηνή παρακολούθησε η Nicole Smith που βρισκόταν σε ένα μπαρ λίγο πιο πέρα, όταν άκουσε θορύβους από την πιτσαρία και έτρεξε να δει τι συνέβαινε. "Έτρωγε κομμάτι το κομμάτι και είχε άψογους τρόπους για αρκούδα.", είπε σχετικά.
Επίσης πρόσθεσε: "Η αρκούδα έφαγε όση πίτσα μπορούσε και αφού μας άφησαν να μαγνητοσκοπήσουμε  για λίγο, μας ζήτησαν να φύγουμε"
Τελικά ο "εισβολέας" απομακρύνθηκε από το μαγαζί, ύστερα από ένα δίχτυ ασφαλείας που έστησαν οι υπεύθυνοι της φροντίδας ζώων.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ραδιενεργή ουσία στα τσιγάρα!

Την ύπαρξη ραδιενεργών ουσιών στα τσιγάρα αποκάλυψε έρευνα του αμερικανικού Πανεπιστημίου UCLA. Διαβάστε τι βρήκαν οι επιστήμονες.
Πολώνιο-210, μια εξαιρετικά βλαβερή ραδιενεργή ουσία, περιέχει ο καπνός των τσιγάρων, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου UCLA, και μάλιστα εν γνώσει των καπνοβιομηχανιών.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο οποίος έθεσε γραπτή σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία επισημαίνει την άμεση ανάγκη απομάκρυνσης της ραδιενεργής ουσίας πολώνιο-210 από τον καπνό των τσιγάρων.
 Το πολώνιο-210 αποτελεί προϊόν διάσπασης του ραδονίου που συναντάται φυσικά στην ατμόσφαιρα, ενώ εμπεριέχεται και στα φωσφορικά λιπάσματα που χρησιμοποιούν οι καπνοκαλλιεργητές, και μέσω αυτών απορροφάται από τα φύλλα του καπνού.
 Η ουσία λοιπόν, που βρίσκεται στα φύλλα του καπνού, εισέρχεται  με το κάπνισμα στον ανθρώπινο οργανισμό, όπου συσσωρεύεται στους βρόγχους, εκπέμποντας ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει γενετικές αλλοιώσεις στα κύτταρα και δυνητικά καρκίνο.
 Όπως αναφέρει ο Κρίτων Αρσένης, πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ τεκμηριώνει ότι οι καπνοβιομηχανίες, παρόλο που γνώριζαν ότι ο καπνός είναι ραδιενεργός, απέκρυπταν τα στοιχεία για τέσσερις δεκαετίες. Το πολώνιο εκτός από ραδιενεργό είναι και τοξικό και προσβάλλει κυρίως τα νεφρά και το συκώτι.
 "Οι ερευνητές εξετάζοντας δεκάδες έγγραφα της καπνοβιομηχανίας, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας το 1998 στα πλαίσια ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού, επιβεβαίωσαν τις φήμες ότι οι εταιρείες γνώριζαν την ύπαρξη στον καπνό της ραδιενεργής ουσίας από το 1959, διεξάγοντας παράλληλα έρευνες για τις πιθανές επιπτώσεις της στην υγεία των καπνιστών. Η ραδιενεργή ουσία, που ταυτοποιήθηκε το 1964 ως το ισότοπο πολώνιο-210, εκπέμπει την πλέον δραστική για την καταστροφή των κυττάρων, ακτινοβολία α. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το πολώνιο-210 μπορεί να προκαλέσει 120 με 138 επιπλέον θανάτους ανά 1.000 καπνιστές ανά 25 χρόνια", τονίζει ο κ. Αρσένης και συμπληρώνει:
 "Παρά τις σοβαρές ενδείξεις καρκινογένεσης και παρόλο που ήδη από το 1980 υπάρχει τεχνική απομάκρυνσης του πολωνίου-210, με ξέπλυμα του καπνού με οξέα, οι καπνοβιομηχανίες έχουν αποφύγει έως τώρα να υιοθετήσουν μεθόδους απομάκρυνσης του πολωνίου-210".
 Κλείνοντας την επιστολή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής καλεί τις καπνοβιομηχανίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κοινοποιήσουν εάν τα προϊόντα τους περιέχουν το πολώνιο-210. "Η απομάκρυνση του πολωνίου-210, μιας από τις κύριες αιτίες πρόκλησης καρκίνου του πνεύμονα των καπνιστών, από τα προϊόντα καπνού πρέπει να συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η προσεχής αναθεώρηση της οδηγίας περί προϊόντων καπνού αποτελεί ευκαιρία για την καλύτερη προστασία των καπνιστών από τις επιβλαβείς ουσίες που εμπεριέχονται στον καπνό του τσιγάρου", γράφει.
 Σημειώνεται ότι το πολώνιο-210 υπάρχει στην ατμόσφαιρα ως προϊόν διάσπασης του ραδονίου και δεσμεύεται από φυλλώδεις καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται και για τροφή. Ωστόσο, η συσσώρευση του πολωνίου στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολύ μεγαλύτερη όταν λαμβάνεται από την αναπνευστική παρά από την πεπτική οδό, καθώς στην πρώτη περίπτωση συγκρατείται πολύ μικρή ποσότητα στον οργανισμό, ενώ στη δεύτερη πολύ μεγαλύτερη, που ακτινοβολεί συνεχώς, όσο διαρκεί το κάπνισμα.
Πηγή: Salonica Press News

Φορολογικό αλαλούμ για τη... μπουγάτσα!

Αν αγοράσετε γλυκό από ζαχαροπλαστείο και το... δαγκώσετε μέσα στο κατάστημα, ενδέχεται εν αγνοία σας να καταστήσετε τον καταστηματάρχη υπόλογο για φορολογική παράβαση. Σύμφωνα με τις νέες διευκρινήσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα γλυκά και τα παγωτά που καταναλώνονται εκτός καταστήματος (ακόμα και εάν τα πήρε κάποιος στο χέρι) φορολογούνται με ΦΠΑ 13%, εάν όμως καταναλωθούν εντός του καταστήματος πρέπει να μπει ΦΠΑ 23%! Είναι μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα από τα κωμικοτραγικά που περιγράφονται στη νέα «διευκρινιστική» κατά τα άλλα εγκύκλιο για τους συντελεστές ΦΠΑ της εστίασης.
 
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της γλυκιάς και της αλμυρής μπουγάτσας οι οποίες θα φορολογούνται με διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ. Οι τυρόπιτες, κασερόπιτες, μπουγάτσες και όλα τα σφολιατοειδή γενικότερα, θα έχουν ΦΠΑ 23%. Σε περίπτωση όμως που τα προϊόντα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, υποστηρίζει η εγκύκλιος, όπως για παράδειγμα η μπουγάτσα με κρέμα, αυτά θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο 13%. Όταν βέβαια δεν καταναλώνονται στο κατάστημα και τα παίρνετε για το σπίτι.
Φορο - ελεγκτής και στην... τοστιέρα
Το τυποποιημένο σάντουιτς που αγοράζετε από το μαγαζί υπάγεται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%. Εάν κάνετε το λάθος και ζητήσετε να σας το ζεστάνουν στο μαγαζί, ή το καταναλώσετε μπροστά στον ιδιοκτήτη, τον επιβαρύνετε με άλλο 10% καθώς σε αυτήν την περίπτωση ο συντελεστής ΦΠΑ που σύμφωνα με το υπουργείο, πρέπει να εφαρμοστεί είναι το 23%.
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα πως ο φορολογικός έλεγχος θα υποδείξει ποιο σαντουιτς ζεστάθηκε και ποιο όχι.
Επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις catering οι σερβιτόροι
Στις περιπτώσεις των εταιρειών catering που παρέχουν προϊόντα προς κατανάλωση, το κάθε ένα θα φορολογείται με τον συντελεστή που προβλέπει ο νόμος. Για παράδειγμα γλυκά, φυσικό μεταλλικό νερό και ψωμί με 13%. Εαν όμως η εταιρεία παρέχει έναν υπάλληλο της για υπηρεσίες σερβιρίσματος, τα παραπάνω αγαθά θα φορολογηθούν με 23%.
Πηγή:enet.gr

Πώς θα επηρεάσει τους Έλληνες πολίτες το κούρεμα του χρέους

Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για κούρεμα του χρέους έως και 50% (δηλαδή διαγραφή 170 δισ. ευρώ). Τι σημαίνει όμως αυτό για εμάς τους πολίτες και πώς θα μας επηρεάσει στην καθημερινότητά μας;

Στο θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν θα υπάρξει άμεσα πρόβλημα ή θα αφορά αυτό μικρές κυρίως εταιρείες. Όμως, σε δεύτερο χρόνο η εσωτερικήυποτίμηση κατά 50% είναι πολύ πιθανό να φέρει μειώσεις μισθών και ομαδικές απολύσεις. Στο Δημόσιο ενδέχεται να εφαρμοστούν και άλλα μέτρα.  Ενώ για τις συντάξεις ίσως αργήσει μερικές εβδομάδες η καταβολή τους αλλά το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
Όσον αφορά τις καταθέσεις θα παρουσιαστούν μεγάλες ζημιές εξαιτίας των ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή τους. Για τη  στήριξή τους θα δοθούν κεφάλαια από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της ευρωζώνης (EFSF). Πρόβλημα θα υπάρξει στην περίπτωση που οι καταθέτες να αποσύρουν μαζικά τα χρήματά τους από την τράπεζα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβληθούν μέτρα για τη «μη επιλεκτική χρεοκοπία», πχ πλαφόν στα όρια αναλήψεων, για ορισμένο διάστημα.
Στο θέμα των δανείων, ενδέχεται να δούμε διακοπή κάθε πίστωσης από τις τράπεζες λόγω της πίεσης της ρευστότητας. Σε περίπτωση που το EFSF ανταποκριθεί άμεσα στο καθήκον του να χορηγήσει ρευστότητα, το πρόβλημα θα στη χειρότερη περίπτωση μικρής διάρκειας. Όμως αν συνεχιστεί το πρόβλημα τότε θα  διακοπούν οι «ανοιχτές» γραμμές πίστωσης ενώ οι τράπεζες θα πάψουν να χορηγούν πιστώσεις για κάποιο διάστημα και θα συνεχίσουν να ζητάνε την αποπληρωμή των δανείων που ήδη έχουν δώσει. Ωστόσο ενδέχεται ναυπάρξει συντονισμένη κίνηση ρύθμισης των δανείων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή  με καταβολή μόνο των τόκων για ένα διάστημα,  ώστε να μην καταρρεύσει από την αδυναμία πληρωμών όλο το σύστημα.
Για τα σούπερ μάρκετ, σε περίπτωση που η Ελλάδα μείνει στο ευρώ δε θα υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού από εισαγόμενα είδη. Οι τιμές των αγαθών θα πέσουν, προσαρμοζόμενες και αυτές στη μείωση του βιοτικού επιπέδου.
Τέλος, αναμένεται να πέσουν οι τιμές των ακινήτων. Όσοι αγόρασαν σπίτι με δάνειο θα παρατηρήσουν να μεγαλώνει το ποσοστό του εισοδήματος που πρέπει να διαθέτουν για το στεγαστικό τους δάνειο.Πηγή:cosmo.gr

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Εικόνες σοκ από την επίθεση των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων

Θύελλα αντιδράσεων και ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων της Τετάρτης. Επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Έρευνα διέταξε η ΓΑΔΑ (Pics)
ΜΑΤ εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών. ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων, εναντίον νεαρών, τελικά και εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.  Αστυνομικοί, επιτέθηκαν την Τετάρτη κατά των εκπροσώπων του Τύπου.
Χρησιμοποιώντας γκλομπ αλλά και... μπουνιές έσπρωξαν αλλά και χτύπησαν φωτορεπόρτερ, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

 
Πράγματι, άφωνοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι βλέποντας αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους επιτίθενται και να τους σπρώχνουν βίαια ενώ οι ίδιοι επιδείκνυαν τις επαγγελματικές ταυτότητες και τους έλεγαν πως είναι δημοσιογράφοι.

 
Όλα αυτά μπροστά από την κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας, την πλατεία Συντάγματος.
Σαν να μην έφτανε αυτό, άνδρας των ΜΑΤ πάντα χτύπησε με μπουνιά γυναίκα φωτορεπόρτερ η οποία εκείνη την ώρα απλώς έκανε τη δουλειά της.
Εξετάζει τις καταγγελίες η ΓΑΔΑ
Όπως γίνεται γνωστό, η φωτορεπόρτερ της Ευρωκίνησης είναι καλά στην υγεία της ενώ από τη ΓΑΔΑ εξεδόθη η ακόλουθη , ανακοίνωση:
Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων, σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Καλύπτεται το θέμα με μια ανακοίνωση;
Φυσικά και όχι, ωστόσο θα ήταν μία προς τη σωστή κατεύθυνση κίνηση της ηγεσίας της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 
Εάν δεν είχε προηγηθεί η απίστευτης λογικής εξήγηση του εκπροσώπου της Αστυνομίας, Θ. Κοκαλάκη, μερικές ημέρες πριν, σχετικά με τη βία εις βάρος των δημοσιογράφων.
Είχε πει ο κ. Κοκκαλάκης:
"Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης".
Εν ολίγοις, ο κάθε αστυνομικός μπορεί να δικαιολογηθεί έστω εν μέρει όταν θυμηθεί κάτι άδικο που είχαν γράψει δημοσιογράφοι για τον ίδιον ή για κάποιον άλλον συνάδελφό του.
Η επίθεση κατά των δημοσιογράφων
Το πρώτο περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας και Όθωνος.
Άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν διαδηλωτή ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος.
Στη συνέχεια όμως, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι κι ενώ επιχειρούσαν να καταγράψουν το περιστατικό, βρήκαν απέναντι τους τους αστυνομικούς οι οποίοι γύρισαν προς το μέρος τους και πότε με ασπίδες και πότε με γκλομπ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν.

 
Το αποτέλεσμα ήταν μία φωτορεπόρτερ που εργάζεται σε ξένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να χάσει ένα δόντι.
Λίγο αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε. Αστυνομικοί των ΜΑΤ ξεκίνησαν πάλι να απομακρύνουν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.
Τότε εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους. Φαίνεται πως αυτό έκανε έξαλλο έναν αστυνομικό ο οποίος χειροδίκησε εναντίον γυναίκας φωτορεπόρτερ, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

 
Όλο αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της αλλά και οι δημοσιογράφοι έδειχναν συνεχώς τις επαγγελματικές ταυτότητες τους.
Η μαρτυρία της φωτορεπόρτερ
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, η Ελληνίδα φωτογράφος εξήγησε πως έγινε το περιστατικό.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, άκουσε τον επικεφαλής των ΜΑΤ να λέει "απομακρύνουμε τους δημοσιογράφους". Λίγα δευτερόλεπτα μετά ξεκίνησε η προσπάθεια απομάκρυνσης τους με χτυπήματα από ασπίδες.
Όταν η φωτορεπόρτερ διαμαρτυρήθηκε για τα σπρωξίματα με τις ασπίδες, ένας συγκεκριμένος άνδρας των ΜΑΤ άρχισε να τη βρίζει χυδαία.
Του ζήτησε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της, να βγάλει τη μάσκα και να του δώσει τα στοιχεία του και τότε εκείνος τη χτύπησε.
Να σημειωθεί πως γενικότερα στην πορεία τα επεισόδια ήταν περιορισμένης έκτασης.
Πηγή:news247.gr

Ο φωτογράφος του Καιρού!

Δείτε εκπληκτικές λήψεις από το φακό του φωτογράφου Christophe Jacrot, που λατρεύει να απαθανατίζει τον "κακό" καιρό!
Για άλλους αυτό που ονομάζουμε "κακός καιρός" αποτελεί αιτία μελαγχολίας ή αφορμή να μείνουν σπίτι. Όχι όμως για τον Γάλλο φωτογράφο Christophe Jacrot, ο οποίος, όταν χαλάει ο καιρός, παίρνει τους δρόμους με τη φωτογραφική του μηχανή ανά χείρας για να απαθανατίσει τα καιρικά φαινόμενα.
"Μου αρέσει η ρομαντική διάθεση που προσφέρει η βροχή, το χιόνι και η κακοκαιρία", λέει ο ίδιος στην προσωπική ιστοσελίδα του.

"Αυτά τα στοιχεία αποτελούν για μένα ένα εξαιρετικό φωτογραφικό έδαφος, ένα οπτικό σύμπαν ελάχιστα εκτεθειμένο και πλούσιο σε φως, που οι περισσότεροι δεν προσέχουμε, αφού είμαστε απασχολημένοι να προστατευτούμε από τα καιρικά φαινόμενα, όπως η βροχή και το χιόνι", συνεχίζει ο καλλιτέχνης.

Δείτε μερικές μόνο από τις εντυπωσιακές δημιουργίες του, πολλές από τις οποίες θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο καταξιωμένοι εκπρόσωποι του ιμπρεσιονισμού. Αγαπημένο του θέμα - τι άλλο- το Παρίσι σε κάθε εποχή!

Με βροχή...




 





 
Με χιόνι...






Αλλά και η γαλλική εξοχή...

 

Και η ζωή σε άλλες πόλεις, όπως το Λονδίνο...


 Πηγή:deltiokairou.gr