Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Λονδίνο: Ουρανοξύστης που "σχίζει" τον ουρανό!

Λίγους μόλις μήνες πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής της Κρυστάλλινης Αγκίθας (Shard of Glass), του ψηλότερου πύργου της βρετανικής πρωτεύουσας, μερικές φωτογραφίες από ψηλά δείχνουν ότι τελικά η γη από τον ουρανό δεν απέχουν και τόσο πολύ. (pics)
Ογδόντα επτά όροφοι µε συνολικό ύψος 310 µέτρα,  θα είναι έτοιµοι το Μάιο του 2012, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του Shard of Glass στο Λονδίνο, που θα αποτελέσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης!
Ο Renzo Piano, γενοβέζος αρχιτέκτονας που έχει επιμεληθεί τον διάφανο γίγαντα, κατασκευάζει επίσης τη νέα βιβλιοθήκη της Αθήνας και τα τρία πρώτα κτίρια της νέας πανεπιστηµιούπολης του Κολούµπια.
"Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του ουρανοξύστη είναι οι πολλαπλές λειτουργίες του", τονίζει ο Renzo Piano στη βρετανική mailonline. Ένα µεγάλο µέρος του είναι αφιερωµένο στα γραφεία, διαθέτει ξενοδοχείο πέντε αστέρων (το "Σάνγκρι-Λα»"), διαµερίσµατα,  αλλά και µια σειρά από αίθουσες, από τις οποίες οι "επισκέπτες" θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα του Λονδίνου από τον ψηλότερο ουρανοξύστη της πόλης αλλά και της  Ευρώπης.

Ο αρχιτέκτονας μάλιστα, αναφορικά με την ύπαρξη 42 μόλις θέσεων στάθµευσης, (οι µισές από τις οποίες για ανθρώπους µε αναπηρίες), εξηγεί:"Από την αρχή, χάρη και στην επιµονή του τότε δηµάρχου της πόλης, του “Κόκκινου” Κεν Λίβινγκστον, δεν θέλαµε θέσεις στάθµευσης. Όσο περισσότερες κατασκευάζεις τόσα περισσότερα αυτοκίνητα έρχονται."
Το συνολικό πρόγραµµα για την ανάπλαση της περιοχής γύρω από τη Γέφυρα του Λονδίνου έχει αναλάβει η εταιρεία Sellar Property και θα κοστίσει περίπου 2,4 δισεκατοµµύρια ευρώ, σύμφωνα με τη βρετανική mailonline.

Μάλιστα, για να κατασκευαστεί ο τεραστίων διαστάσεων ουρανοξύστης µετακινήθηκαν 65.000 κυβικά µέτρα χώµα, ενώ θα χρησιµοποιηθούν συνολικά 52.000 κυβικά µέτρα σκυροδέµατος. Τους 44 ανελκυστήρες του, θα χρησιµοποιούν κάθε μέρα πάνω από 18.000 άνθρωποι.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Στη φυλακή για... 7 σεντς

Πίσω από τα κάγκελα κινδυνεύει να βρεθεί ανήλικος στις ΗΠΑ, ο οποίος λήστεψε 73χρονο. Του πήρε μόλις 7 σεντς, αλλά ο δικαστής δεν συγκινήθηκε.
Σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων κινδυνεύει να βρεθεί εκτίοντας ποινή από δύο έως έξι χρόνια ένας 15χρονος από τις Συρακούσες της Νέας Υόρκης στις Η.Π.Α επειδή έκλεψε 7 σεντς από έναν 73χρονο!
Πρόκειται για τον Anthony Stewart που κρίθηκε ένοχος πρώτου βαθμού για ληστεία καθώς τον περασμένο μήνα μαζί με ένα συνομήλικό του χτύπησαν έναν διερχόμενο 73χρονο και του πήραν 7 σεντς που είχε στην τσέπη του.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα το θύμα βρισκόταν έξω από ένα κατάστημα την ώρα που οι δύο έφηβοι έτρεξαν από πίσω του, τον γρονθοκόπησαν, τον απείλησαν με πιστόλια και του άρπαξαν τα χρήματα.
Ο δικαστής του Onondaga County (προάστιο της Νέας Υόρκης), William Walsh απέρριψε το αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης ο οποίος επικαλέστηκε  “ανωριμότητα και νεανικότητα” 15χρονου εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα.
Ο 15χρονος στη δίκη αρνήθηκε την εμπλοκή του υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αυτός που γρονθοκόπησε τον 73χρονο αλλά ο συνομήλικός του Skyler Ninham.Πηγή:news247.gr

Επιτέθηκαν φραστικά στον Θ. Πάγκαλο στην Ομόνοια

Φραστική επίθεση δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Παγκαλος, από άγνωστους στην οδό Πειραιώς.
Συγκεκριμένα, δύο νεαροί ηλικίας 26 και 27 ετών,που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άρχισαν να βρίζουν τον Θ. Πάγκαλο, ενώ αποπειράθηκαν να τού επιτεθούν.
Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν οι έξι αστυνομικοί - συνοδοί του Αντιπροέδρου, οι οποίοι τηλεφώνησαν στην αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Ομόνοιας και σε σωματικό έλεγχο που άσκησαν, βρήκαν στο σακίδιο του ενός νεαρού, ένα μαχαίρι και ένα σπρέι πιπεριού.
Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της οπλοκατοχής.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, εάν ο κ. Πάγκαλος θα καταθέσει μήνυση, για εξύβριση. Πηγή:cosmo.gr

Όταν η φύση "τα βάζει" με τον πύργο του Άιφελ!

Μια μοναδική φωτογραφία από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Bertrand Kulik, που δείχνει έναν κεραυνό τη στιγμή που ''χτυπά'' τον φωτισμένο πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του κόσμου. (pic)
Απο μόνη της, η εικόνα του πύργου του Άιφελ εντυπωσιάζει τους τουρίστες (και όχι μόνο). Όταν όμως αυτή συνοδεύεται από μερικά "εφέ" της φύσης το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
Η φωτογραφία θα παρουσιαστεί σε μια έκθεση στη Γαλλία, ενώ ο φωτογράφος, που έτυχε να βρεθεί στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, σίγουρα θα κάνει αρκετούς επαγγελματίες φωτογράφους να ζηλέψουν...

Πηγή:cosmo.gr

Πίτσα στο φεγγάρι

Σίγουρα, πρόκειται για μια πιτσαρία που θέτει ψηλά τον πήχη, τόσο ψηλά που ξεπερνά ακόμη και τα όρια του πλανήτη γης. Ο λόγος για την εταιρία Domino's Pizza η οποία ανοίγει υποκατάστημα στη... Σελήνη.
Ήταν το 2001 όταν η Pizza Hut έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και κέρασε τους αστροναύτες ένα  κομμάτι από την αφράτη πίτσα της. Ο ανταγωνισμός με την Domino's για το πια αλυσίδα θα κατακτήσει την πρωτιά είχε φέρει τους διαφημιστές των δύο εταιριών στο να σχεδιάζουν απίθανα πράγματα.
Τι θα μπορούσε να κάνει η Domino's για να ξεπεράσει την ανταγωνίστρια της; Μα φυσικά να σχεδιάσει το πρώτο εστιατόριο στο φεγγάρι.
Το μακρόπνοο σχέδιο θα κοστίσει 1,67 τρισεκατομμύρια δολάρια. Για τη δημιουργία του εστιατορίου θα χρειαστούν 70 τόνοι οικοδομικών υλικών και 15 αποστολές από τη γη με διαστημικά λεωφορεία ώστε να φτάσει ο εξοπλισμός.

 Για να μειωθεί το κόστος η Domino's αναμένεται να αξιοποιησεί τα ορυκτά της σελήνης για να δημιουργήσει το σκυρόδεμα του εστιατορίου.
Αναφορικά με το εστιατόριο, στα σχέδια των αρχιτεκτόνων, το κατάστημα θα εκτείνεται σε δύο ορόφους, ενώ θα έχει διάμετρο 26μ μέτρα. Στο υπόγειό του, που θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, θα προετοιμάζονται οι πίτσες. Το προσωπικό μάλιστα θα είναι υποχρεωμένο να κατοικεί στις εγκαταστάσεις του καταστήματος.

 "Ξεκινήσαμε να πλάθουμε στο μυαλό μας το σχέδιο πέρυσι, ακόμα και αν δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι το εστιατόριο μπορεί πράγματι να ανοίξει", δήλωσε στην Daily Telegraph o Tomohide Matsunaga, εκπρόσωπος της ιαπωνικής Domino's.
Το κατάστημα όμως, όπως αναφέρει ο ίδιος, αναμένεται να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες στο μέλλον, μιας και " πολλοί άνθρωποι θα ζουν στη σελήνη, ενώ θα εργάζονται πολλοί περισσότεροι αστροναύτες".

Τώρα κόβουν και τις αποδείξεις από σούπερ μάρκετ

Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ εξετάζει το ΥΠΟΙΚ. Τα εναλλακτικά σενάρια

Εισηγήσεις για αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα πάρει το δρόμο για την βουλή μέσα στον Οκτώβριο, σε μία προσπάθεια να τονωθεί το κίνημα των αποδείξεων που εκτιμάται ότι θα εξασθενήσει μετά την κατάργηση του μπόνους.
Όπως επισημαίνουν τόσο από το υπουργείο όσο και από την αγορά, δεν είναι σωστό να έχουν την ίδια αξία οι αποδείξεις από καταστήματα όπως τα σούπερ μάρκετ που τις εκδίδουν ακόμα και για μικροποσά, με τις αποδείξεις από κλάδους που πρωταγωνιστούν σε φαινόμενα φοροδιαφυγής, κυρίως στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατροί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία κ.ά.).
Υπενθυμίζεται ότι για να αναγνωρισθεί το -νέο- αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ, οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος τους. Δηλαδή, μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ.
Στο τραπέζι είναι τα εξής σενάρια:
* Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ ή μείωση του ποσοστού στο 50%, δηλαδή για αγορές αξίας 100 ευρώ να αναγνωρίζονται τα 50.
Αυτό το μέτρο, αν προχωρήσει, εκτιμάται ότι θα πλήξει κυρίως τους φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για την αγορά τροφίμων και δεν θα μπορούν να καλύψουν το αφορολόγητο όριο.
* Αύξηση του ποσοστού αναγνώρισης για τις αποδείξεις από κλάδους όπου παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή. Ενδεχομένως, το ποσοστό αυτό να αυξάνεται μέχρι και το 200% (δηλαδή αποδείξεις 100 ευρώ να υπολογίζονται για 200), εφόσον το υπουργείο αποφασίσει την πλήρη κατάργηση για τα σούπερ μάρκετ.Πηγή:news247.gr

«Απάντησαν στο έγκλημα με αμέτρητα άλλα»

Αμέτρητα εγκλήματα εναντίον αθώων πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα την πλήρη καταρράκωση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγγέλλει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου είχε στον αντίποδά της αμέτρητα εγκλήματα εναντίον αθώων, καταγγέλλει το Συμβούλιο της Ευρώπης (Reuter) 
Η επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου είχε στον αντίποδά της αμέτρητα εγκλήματα εναντίον αθώων, καταγγέλλει το Συμβούλιο της Ευρώπης (Reuter) Ο επίτροπος Τόμας Χάμαρμπεργκ, αφού χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η όλη επιχείρηση συνεργασίας ΗΠΑ - ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την παράδοση, κράτηση, μεταγωγή και ανάκριση σε μυστικά κέντρα δήθεν υπόπτων για τρομοκρατική δράση, οδήγησε σε αθρόες και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Στο σχετικό του σημείωμα, ο επίτροπος Χάμαρμπεργκ ανέφερε, ακόμη, ότι:
* Από τον Οκτώβριο του 2001, όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη συναίνεσαν στο σχέδιο της CIA να πραγματοποιούν τα αεροσκάφη της μυστικές υπερπτήσεις και μεταγωγές κρατουμένων, από ευρωπαϊκές χώρες στο Γκουαντάναμο ή άλλα κέντρα κράτησης, καθώς και προσγειώσεις και απογειώσεις από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
* Πολλά ευρωπαϊκά κράτη - μη μέλη του ΝΑΤΟ, υπέγραψαν μυστικές συμφωνίες με τη CIA, για την πραγματοποίηση αυτών των επιχειρήσεων.
* Καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει ρίξει, μέχρι σήμερα, φως σ' αυτές τις παράνομες δραστηριότητες των μυστικών της υπηρεσιών και τη συνεργασία τους με τη CIA αλλά, αντίθετα, έγιναν προσπάθειες για την πλήρη συγκάλυψη αυτών των δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με τον επίτροπο, η σουηδική κυβέρνηση παραπλάνησε κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία διεξήγαγε σχετική έρευνα, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παραδόθηκαν το Δεκέμβριο του 2001 δύο Αιγύπτιοι αιτούντες άσυλο στους πράκτορες της CIA, που τους συνέλαβαν, τους επιβίβασαν παράνομα σ' ένα αεροσκάφος και τους οδήγησαν στην Αίγυπτο, όπου φυλακίσθηκαν και βασανίστηκαν.
Ψευδείς και αόριστες πληροφορίες έδωσαν και οι αρχές της ΠΓΔΜ στις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου και της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που διερευνούσαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Γερμανός υπήκοος Ελ Μάσρι παραδόθηκε στις μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες και μεταφέρθηκε στο Γκουαντάναμο.
Σ' άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Αγγλία, έγινε επίκληση του κρατικού απορρήτου, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για ανάλογες μυστικές παραδόσεις και μεταγωγές, κατέληξε ο επίτροπος.Πηγη:e-net.gr

Σε DVD η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης

Ντοκιμαντέρ για την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, παραγωγής BBC Northern Ireland, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε DVD αρχικά στη Βρετανία, αλλά και σε χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, φυσικά και η Ελλάδα.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πρόκειται να κυκλοφορήσει σε ψηφιακό πολυμορφικό δίσκο DVD αρχικά στη Βρετανία (20.000 αντίτυπα), αλλά και σε χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, φυσικά και η Ελλάδα.
 
Στο DVD θα συμπεριληφθούν 32 εικόνες κινηματογραφημένου υλικού και στατικών απεικονίσεων αρχαιοτήτων, που ανήκουν στην αρμοδιότητα των ΚΑ΄ και ΚΓ΄ Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Συγχρόνως, οι εικόνες θα συνοδεύονται από σχετικά κείμενα.
Τα μέλη του ΚΑΣ δεν έφεραν αντίρρηση, συμφωνώντας και ως προς τους όρους που έθεσε η αρμόδια Διεύθυνση Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σχετικά με τη διόρθωση κάποιων λαθών που υπήρχαν στα συνοδευτικά κείμενα.
Επίσης, συμφώνησαν και ως προς τα νόμιμα τέλη, που θα πρέπει να αποδοθούν στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο "Atlantis - End of a world, birth of a legend" και διηγείται την ιστορία της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, που έγινε γύρω στο 1620 π. Χ., γεγονός που συνδέθηκε με την καταστροφή του Μινωϊκού πολιτισμού, του πρώτου πολιτισμού στην Ευρώπη.
Πολλοί μάλιστα τη συσχετίζουν και με το μυθικό νησί της χαμένης Ατλαντίδος, που για πρώτη φορά αναφέρθηκε στους πλατωνικούς διαλόγους και απ' ό,τι φαίνεται συγκινεί ακόμα.
Πηγή:e-go.gr

 

Με... φορο-παρκόμετρο στο «πεζοδρόμιο»


Ούτε το «αρχαιότερο επάγγελμα» δεν γλιτώνει από τα νύχια της γερμανικής εφορίας. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των Γερμανών «ράμπο» βρέθηκαν οι γυναίκες που αναζητούν πελάτες στους δρόμους της Βόννης.
Τα παρκόμετρα της παλιάς πρωτεύουσας της Δυτικής Γερμανίας μετατρέπονται σε φοροεισπρακτικές μηχανές, με τις εκδιδόμενες γυναίκες να οφείλουν να προπληρώνουν τους φόρους τους, αγοράζοντας εισιτήριο από τις μηχανές το βράδυ πριν βγουν στο πεζοδρόμιο.
Κάθε πόρνη Γερμανίδα ή αλλοδαπή - το μέτρο ισχύει για όλες - θα πληρώνει έξι ευρώ τη βραδιά, ανεξαρτήτως του αριθμού πελατών που εξυπηρετεί στη βάρδιά της. Το εισιτήριο είναι υποχρεωτικό για όσες δουλεύουν από τις 20:15 έως τις 06:00 και για τις επτά ημέρες της εβδομάδας.
Την πρώτη φορά που θα συλληφθούν να μην έχουν πληρώσει το εισιτήριο θα τη γλιτώνουν με μια υπόδειξη. Ωστόσο, αν υποπέσουν στο ίδιο παράπτωμα, θα πληρώνουν πρόστιμο, ενώ οι αλλοδαπές θα κινδυνεύουν με απέλαση.
Οι φοροεισπρακτικές αρχές της Βόννης απορρίπτουν τις αντιδράσεις των εκδιδομένων γυναικών, υποστηρίζοντας ακράδαντα ότι το μέτρο σέβεται τα δικαιώματά τους.
Όταν το «αρχαιότερο επάγγελμα» δεν γλιτώνει από τα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας της Μέρκελ, πώς να μπορέσουν οι Γερμανοί να κάνουν τα στραβά μάτια στους φοροφυγάδες των απείθαρχων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου;
Πηγή:pathfinder.gr

Βρήκαν άστρο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει

Μια ομάδα ευρωπαίων αστρονόμων ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα άστρο στο γαλαξία που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Διαβάστε το γιατί.

Μια ομάδα ευρωπαίων αστρονόμων ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα άστρο στο γαλαξία που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει, επειδή αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από υδρογόνο και ήλιο
Η ασυνήθιστη αυτή σύστασή του το τοποθετεί στην "απαγορευμένη ζώνη", με βάση τουλάχιστον όσα είναι γνωστά για το σχηματισμό των άστρων, αλλά τα οποία ίσως θα έπρεπε να αναθεωρηθούν πλέον.
Η ανακάλυψη, με επικεφαλής την Ελιζαμπέτα Καφό του Αστεροσκοπείου του Παρισιού και του Κέντρου Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature", έγινε με τη βοήθεια του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στην Χιλή.
Στον αστερισμό του Λέοντα
Το πολύ αχνό άστρο βρίσκεται στον αστερισμό του Λέοντα και, σύμφωνα με τις έως τώρα μετρήσεις, διαθέτει την μικρότερη ποσότητα χημικών στοιχείων βαρύτερων από το ήλιο (δηλαδή μετάλλων) από οποιοδήποτε άλλο άστρο έχει μελετηθεί μέχρι σήμερα.
Η αναλογία μετάλλων στο εσωτερικό του είναι τουλάχιστον 20.000 φορές μικρότερη σε σχέση με αυτήν του ήλιου μας.
Η μάζα του είναι μικρότερη από του δικού μας ήλιου και η ηλικία του υπολογίζεται να είναι πάνω από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, είναι δηλαδή πολύ παλαιό.
Κόντρα στην κατεστημένη θεωρία
Σύμφωνα με την επικρατούσα θεωρία, άστρα σαν αυτό, με τόσο μικρή μάζα και τόσα λίγα μέταλλα, δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν στο σύμπαν, επειδή τα νέφη υλικών από όπου αυτά τα άστρα θα σχηματίζονταν, θεωρείται ότι εξαρχής ποτέ δεν θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν και να δημιουργήσουν ένα άστρο.
Οι αστροφυσικοί πιστεύουν ότι τα ελαφρύτερα χημικά στοιχεία, το υδρογόνο και το ήλιο, δημιουργήθηκαν λίγο μετά την αρχική "Μεγάλη Έκρηξη" (Μπιγκ Μπανγκ) της δημιουργίας, μαζί με λίγο λίθιο, ενώ όλα τα άλλα βαρύτερα στοιχεία σχηματίστηκαν αργότερα στο εσωτερικό των άστρων. Η κυρίαρχη θεωρία της κοσμολογίας προβλέπει -και οι παρατηρήσεις επιβεβαιώνουν- ότι η μάζα της πρωταρχικής ύλης αποτελείτο κατά 75% από υδρογόνο, 25% ήλιο και ελάχιστο λίθιο.
Οι περιοδικές εκρήξεις σούπερ-νόβα διασπείρουν σταδιακά αυτά τα βαρύτερα αστρικά υλικά σε όλο το σύμπαν. Τα νεότερα άστρα που συνεχώς δημιουργούνται, αξιοποιούν αυτά τα διάσπαρτα βαριά χημικά στοιχεία και έχουν έτσι μεγαλύτερη αναλογία μετάλλων στη σύστασή τους σε σχέση με τα παλαιότερα άστρα. Όσο πιο αρχαίο είναι ένα άστρο, τόσο "φτωχότερο" είναι σε μέταλλα. Έτσι, το αχνό άστρο που μόλις μελετήθηκε και είναι το πιο "λειψό" σε βαριά στοιχεία, δεν αποκλείεται να είναι ένα από τα πιο «γέρικα» άστρα στο σύμπαν.
Μυστήριο η απουσία λιθίου
Ένα άλλο περίεργο είναι όμως ότι το συγκεκριμένο ελαφρύ άστρο δεν διαθέτει σχεδόν καθόλου λίθιο, ενώ σε ένα αρχαίο άστρο, με σύνθεση παρόμοια με αυτή του σύμπαντος λίγο μετά το "Μπιγκ Μπανγκ", θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα.
Αποτελεί συνεπώς μυστήριο τι απέγινε το λίθιο. Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν να βρουν και άλλα τέτοια παράξενα άστρα και ήδη σχεδιάζουν τις μελλοντικές έρευνές τους.
Εξάλλου, αστρονόμοι του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν στις ΗΠΑ, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου ακτίνων-Χ "Τσάντρα" της NASA, ανακάλυψαν το πρώτο ζευγάρι τεράστιων μαύρων τρυπών σε ένα σπειροειδή γαλαξία όμοιο με τον δικό μας, σε απόσταση περίπου 160 εκατ. ετών, γεγονός που καθιστά αυτό το "δίδυμο" το πιο κοντινό στη Γη που έχει ποτέ βρεθεί.
Οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες βρίσκονται κοντά στο κέντρο του γαλαξία NGC 3393 και απέχουν μεταξύ τους μόνο 490 έτη φωτός.
Είναι πιθανώς τα απομεινάρια της συγχώνευσης δύο γαλαξιών με άνισες μάζες, πριν από περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια.
Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε κι αυτή στο περιοδικό "Nature", δείχνει ότι και οι δύο μαύρες τρύπες συνεχίζουν να γιγαντώνονται, παρόλο που ήδη κάθε μια από αυτές έχει μάζα τουλάχιστον ένα εκατομμύρια φορές όσο ο ήλιος μας. Οι ίδιες οι μαύρες τρύπες εκτιμάται ότι θα συγχωνευθούν μεταξύ τους σε περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

"Τυχερός" κέρδισε τα έξοδα της κηδείας του

Συνέβη και αυτό! Μία δωροεπιταγή 500 ευρώ από γραφείο τελετών κέρδισε ένας τυχερός συμμετέχων σε κλήρωση από λαχνό.


Σε εκδήλωση της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου και του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού Φήκη, στο νομό Τρικάλων, οι τοπικοί επαγγελματίες κλήθηκαν να δώσουν έκαστος την προσφορά του.
Και όταν μεταξύ των τοπικών επαγγελματιών βρίσκεται και ένας ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών, πώς θα μπορούσε η προσφορά του να μη συνάδει με το πνεύμα της επιχείρησης;
Κάπως έτσι, ο ιδιοκτήτης του γραφείου δώρισε σε έναν "τυχερό" το ποσό των 500 ευρώ, για να καλύψει μέρος από τα έξοδα της κηδείας του.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο τελετών, το Αθηναϊκό Πρακτορείο επιβεβαίωσε την είδηση.
Από την κλήρωση, προέκυψε πράγματι νικητής της προσφοράς, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την εμφάνισή του.
Βέβαια, σε άλλες εποχές, μία ανάλογη προσφορά να άγγιζε και να ξεπερνούσε τα όρια του σουρεάλ... Σήμερα όμως, εν μέσω κρίσης, ίσως να μην είναι και τόσο άχρηστο το δώρο.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις...

Ποιος είπε ότι η ζωή στην πόλη είναι παντού ίδια ή παντού χαοτική; Αν το πιστεύετε, ερχόμαστε να σας διαψεύσουμε, παρουσιάζοντάς σας τις 10 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το οποίο στηρίζεται σε έγκυρες έρευνες (έκθεση του Economist Intelligence Unit, εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Μercer και λίστα Monocle) σχετικά με την εγκληματικότητα, τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας, τα ΜΜΜ, το εκπαιδευτικό σύστημα κ.α. Θέλετε να «ταξιδέψετε» μαζί μας;

1.Βανκούβερ (Καναδάς)
Μια από τις πιο «πράσινες» χώρες της Βόρειας Αμερικής, με ιδανική ποιότητα ζωής και με βασικά ατού της τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και το εκπαιδευτικό της σύστημα.
2.Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία)
Τοπίο που κόβει την ανάσα, άριστες υπηρεσίες υγείας, ένα μέρος γεμάτο ζωντάνια! Είναι Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού και μια από τις καλύτερες παγκοσμίως για να ζει κανείς.
3.Χονολουλού (Χαβάη)
Συνδυάζει τροπική ομορφιά και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Δίκαια καλείται από πολλούς ως η πιο επιθυμητή πολή των Η.Π.Α. για να ζει κανείς.
4.Βιέννη (Αυστρία)
Η γενέτειρα του Sigmund Freud είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη μουσική της κληρονομιά, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της και τα αμέτρητα αξιοθέατά της ( μουσεία, μνημεία, παλάτια).
5.Σιγκαπούρη
Εξαιρετικές συγκοινωνίες, ευκαιρίες καριέρας και κοσμοπολίτικος τρόπος ζωής χαρακτηρίζουν τη Σιγκαπούρη. Σημαντικοί λόγοι για να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα.
6.Κοπεγχάγη (Δανία)
Η Κοπεγχάγη είναι πρωτοπόρα σε υιοθέτηση οικολογικών συμπεριφορών, πολιτιστικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και θεωρείται ως η πιο φιλική προς τον άνθρωπο πόλη στον κόσμο. Μια πόλη για να ζεις.
7.Βερολίνο (Γερμανία)
Μια πόλη που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν… δύο, συνδυάζει τέλεια το μοντέρνο με τα παραδοσιακό, την κουλτούρα με την οικονομική ανάπτυξη. Διαθέτει πολλούς ελεύθερους χώρους, μεγάλα πεζοδρόμια, πολύ πράσινο, ανετους ποδηλατοδρόμους και καλό δίκτυο συγκοινωνιών.
8.Σύδνεϋ (Αυστραλία)
Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, γνωστή για το κτίριο της όπερας, τη γέφυρα του λιμανιού και τις εντυπωσιακές παραλίες της, είναι επίσης γνωστή για την καλή ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους της.
9.Ζυρίχη (Ελβετία)
Οι υποδομές, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει και η φυσική της ομορφιά κάνουν τη Ζυρίχη ζηλευτή πόλη. Είναι μια από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ευρώπης και το αξίζει!
10.Aμστερνταμ (Ολλανδία)
Χτισμένο σε μια σειρά καναλιών, το Aμστερνταμ είναι γνωστό ως η πόλη των ποδηλάτων και διάσημο για το φιλελεύθερο πνεύμα του, την κουλτούρα και την πολυπολιτισμικότητά του.
Πηγή:clickatlife.gr

Κουραμπιέδες με κοκαΐνη σε κηδεία

Το τέλειο σχέδιο μιας συμμορίας ναρκωτικών κατέληξε σε τραγέλαφο. Οι κουραμπιέδες μέσω των οποίων θα μετέφεραν κοκαΐνη κατέληξαν σε... κηδεία ηλικιωμένου!
Ένα απίστευτο λάθος, που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε σενάριο κωμωδίας, είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 60 κιλών κοκαΐνης.
Συμμορία Βουλγάρων εμπόρων ναρκωτικών, επιχείρησε να την διακινήσει μεταφέροντάς την ως ζάχαρη άχνη πάνω σε παραδοσιακούς κουραμπιέδες, γνωστής εταιρίας ζαχαροπλαστικής.
Η σπείρα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ένα από τα μέλη της εργαζόταν στην εταιρία και κατέστρωσε ένα σατανικό σχέδιο που όμως έμελλε να οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία.
Η κοκαΐνη τοποθετήθηκε στους κουραμπιέδες, ωστόσο στη συνέχεια όλα πήγαν στραβά.
Γραφείο τελετών στα Βόρεια Προάστια, που είχε αναλάβει την κηδεία ηλικιωμένου, εκτός από κόλλυβα και ελιές, παρήγγειλε από το γνωστό ζαχαροπλαστείο μια παρτίδα κουραμπιέδες.
Όπως όλα δείχνουν, το μέλος της συμμορίας που εργάζεται και στο ζαχαροπλαστείο, έστειλε από λάθος τους κουραμπιέδες με την κοκαΐνη στο γραφείο τελετών, με αποτέλεσμα να τους... απολαύσουν οι συγγενείς και οι φίλοι του νεκρού!
Μετά την κατανάλωση, οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία, παρουσίασαν αλλόκοτη συμπεριφορά, με τον υπεύθυνο του γραφείου να καταγγέλλει στη ΓΑΔΑ το περιστατικό.
Ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, όπου βρέθηκαν υπόλοιπα της ποσότητας.
Ο δράστης μετά από ανάκριση ομολόγησε οδηγώντας και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ το σύνολο του φορτίου κατασχέθηκε.Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Συνελήφθη ο μάγος της στύσης

Συνελήφθη στη Νότια Αφρική ο βοτανολόγος που ισχυριζόταν ότι έχει την ειδική φόρμουλα για τέλεια στύση. Υποσχόταν μεγέθυνση πέους, μέσω του "βοτάνου της ανάπτυξης"
Κλαίει όλος ο ντουνιάς... με τη σύλληψη του Frank Mukase του πασίγνωστου Νοτιοαφρικανου γιατρού γνωστού και ως "προφήτη του πέους" και προφήτη Χαμζά από την αστυνομία του Γιοχάνεσμπουργκ.
Ο βοτανολόγος γιατρός ισχυριζόταν ότι είχε το "βότανο της ανάπτυξης"  μια ειδική φόρμουλα καλύτερη και από Βιάγκρα, το οποίο πίνοντας το με ζεστό νερό θα έκανε κάθε άνδρα να έχει μια τέλεια στύση!
Είναι τόσο θαυματουργό το μείγμα του που οποίος το πει θα δει θεαματική αύξηση του μορίου του.
Ο καθηγητής του πόθου,  εδώ και εννέα χρόνια χρησιμοποιεί ένα βότανο που το φέρνει από την Ουγκάντα.
"Δεν χρησιμοποιώ οποιοδήποτε φάρμακο, κρέμες ή χημικές ουσίες. Δεν είναι αγωγή μόνο για την μεγέθυνση του ανδρικού μορίου αλλά και θεραπεία ώστε οι άνθρωποι να νιώθουν όμορφα ερωτικά" ανέφερε ο γιατρός για το θεραπευτικό μείγμα του.
Ο ιατρικός Σύλλογος για τη σύλληψη ανέφερε "Μας βρίσκει σύμφωνους η σύλληψη ενός κομπογιαννίτη γιατρού".Πηγή:news247.gr

Με 2 στη Φιλολογία Αθηνών και 4,6 στην Αρχιτεκτονική

Γκάφα ολκής του υπ. Παιδείας δημιουργεί φοιτητές "δύο ταχυτήτων". Με μέσο όρο 4,6 βάση, υποψήφιος ειδικής κατηγορίας εισήχθη στην Αρχιτεκτονική ΕΜΠ. Με 3,1 στο Μαθηματικό και μόλις με μέσο όρο 2 στη Φιλολογία Αθηνών.
Η πτώση των βάσεων αποδεικνύεται ο μεγάλος νικητής των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ωστόσο από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προκύπτει η γκάφα ολκής του υπουργείου Παιδείας με τη θέσπιση για πρώτη φορά των ειδικών κατηγοριών τελειοφοίτων.
Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Παιδείας με τη θεσμοθέτηση εισαγωγής υποψηφίων ειδικών κατηγοριών, δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
Πρόκειται για  επιπλέον αριθμό θέσεων που διεκδικούν οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών μεταξύ των συνυποψήφιων της ίδιας κατηγορίας όπου ανήκουν, διαμορφώνοντας τη δική τους βάση εισαγωγής, με τη βαθμολογία που επιτυγχάνουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Με τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας αυτής καταργήθηκαν οι μετεγγραφές των εισαγομένων από σχολή σε σχολή διαφορετικών πόλεων και στόχος είναι να περιοριστεί ο συνωστισμός στα τμήματα μεγάλων αστικών κέντρων.
Τα ευτράπελα του συστήματος των ειδικών κατηγοριών
Οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες (κοινωνικά κριτήρια, πολύτεκνοι, μουσουλμάνοι και τρίτεκνοι) διαμόρφωσαν ξεχωριστό εκπαιδευτικό χάρτη, με μόρια που κινήθηκαν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τους αποφοίτους των Ημερήσιων Λυκείων (90%), γεγονός που ίσως αναγκάσει το υπουργείο Παιδείας να ρίξει μία δεύτερη ματιά στην εν λόγω εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Από τους υποψηφίους δύο ταχυτήτων που καθιερώθηκαν φέτος, ένας μαθητής έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί στην Αγγλική Φιλολογία με βάση 5,35, εφόσον φυσικά διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη σε μία ειδικά κατηγορία, εκτοπίζοντας από την ίδια θέση συνυποψήφιο με πολύ καλύτερες επιδόσεις.
Από την άλλη, ενώ τα μόρια που συγκέντρωσε ο τελευταίος υποψήφιος από Ενιαίο Λύκειο για την εισαγωγή στο Μαθηματικό Αθήνας ήταν 15,800 περίπου, ο υποψήφιος της ειδικής κατηγορίας έγραψε μόλις 2.664, διαμορφώνοντας τη βάση στο εισαγωγής στο 3,1.
Από τη γκάφα του υπουργείου δεν εξαιρέθηκαν και τα περιζήτητα τμήματα που είδαν τις βάσεις τους στην ειδική κατηγορία να κατρακυλούν ακόμα και κάτω από τη βάση.
Έτσι, ενώ στη Φιλολογία Αθηνών, ο τελευταίος επιτυχών - απόφοιτος Ημερήσιου Λυκείου - κατόρθωσε να εισαχθεί με μέσο όρο 17,5, ο υποψήφιος της ειδικής κατηγορίας εισήχθη με μόλις 2 (!) μέσο όρο.
Αποκορύφωμα του λάθους υπολογισμού του αρμόδιου υπουργείου αποτελεί η πλέον δημοφιλής σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ που ενώ στους αποφοίτους Ενιαίου Λυκείου διατήρησε και φέτος τη βάση του στα ύψη (18,95), επιτυχών της ειδικής κατηγορίας μπήκε στη σχολή... των "ονείρων" πολλών... με μόλις 4,6 μέσο όρο.
Τα ακριβή αίτια του λάθους χειρισμού εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι πολλοί υποψήφιοι δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους όλες τις "άπιαστες" σχολές κατά τύχη, πετυχαίνοντας (με τη συναίνεση του υπουργείου) το πλέον ακατόρθωτο.
Ως "αδικία" χαρακτηρίζουν εκπαιδευτικοί αναλυτές το εν λόγω σύστημα υπολογισμού ορίων, καθώς αριστούχοι μαθητές εκτοπίστηκαν σε χαμηλότερες των προσδοκιών τους σχολές και μάλιστα για λίγα μόρια, την ίδια στιγμή που αρκετοί υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών κατάφεραν να εισαχθούν σε αυτές, με μέσο όρο, ακόμα και κάτω του...5!
Χαρακτηριστικά, σε ρεπορτάζ των τηλεοπτικών ειδήσεων του Mega αναφέρθηκε ότι ακόμα και μαθητής που παρέδωσε λευκή κόλλα σε αρκετά από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, κατόρθωσε να περάσει το κατώφλι ΑΕΙ, μόνο και μόνο επειδή ανήκε στην ειδική κατηγορία υποψηφίων.
Οι λάθος υπολογισμοί του υπουργείου έφεραν θύελλα ανατροπών στις βάσεις:
Δείτε ακόμα λίγα παραδείγμα τμημάτων και σχολών που είδαν τις βάσεις τους να παίρνουν την κατιούσα.
* Ιατρική Αθήνας: βαθμός τελευταίου 15.63
* Νομική Αθηνών: βαθμός τελευταίου 15.00
* Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ: βαθμός τελευταίου 11.70
* Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: βαθμός τελευταίου 10.90
* Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ: βαθμός τελευταίου 9.72
* Χημικό Αθήνας: βαθμός τελευταίου 7.85
* Φυσικό Θεσσαλονίκης: βαθμός τελευταίου 5.08
* Οικονομικών Επιστημών ΑΣΟΕΕ: βαθμός τελευταίου 4.37
* Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Πειραιά: βαθμός τελευταίου 3.76
* Πληροφορικής Πειραιά: βαθμός τελευταίου 3.62
* Επικοινωνίας Μέσω και Πολιτισμού Παντείου: βαθμός τελευτααίου 2.91
* Μηχανικών Σχεδιάσης Προϊόντων και Συστημάτων Αιγαίου: βαθμός τελευταίου: 1.95
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα υποψηφίων σε ειδικές κατηγορίες που έφεραν τα πάνω κάτω στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ:
* Για την κατηγορία κοινωνικά κριτήρια (90% - Ημερήσια Λύκεια)
* Για την κατηγορία πολύτεκνοι  (90% - Ημερήσια Λύκεια)
* Για την κατηγορία τρίτεκνοι  (90% - Ημερήσια Λύκεια)
Πηγή:news247.gr

Γιατί το ταξίδι της επιστροφής μάς φαίνεται πιο σύντομο

Παρόλο που η απόσταση είναι ίδια, όταν γυρίζουμε σπίτι μας από τις διακοπές, η διαδρομή μάς φαίνεται πιο σύντομη, από όταν φεύγουμε. Το ίδιο, δυστυχώς, γίνεται αν επιλέξουμε άλλον δρόμο. Γιατί μας συμβαίνει αυτό; Διαβάστε για την πολύ ενδιαφέρουσα νέα έρευνα.
Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν την εντύπωση ότι, όταν γυρίζουν στο σπίτι τους από τις διακοπές, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με το αεροπλάνο, το λεωφορείο ή το τρένο, το ταξίδι της επιστροφής είναι αρκετά πιο σύντομο (μέχρι και πάνω από 20%) σε σχέση με το αρχικό ταξίδι για να φθάσει κανείς στον προορισμό των διακοπών του, παρόλο που η απόσταση του ταξιδιού είναι συνήθως η ίδια.
Μια νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον Νιλς βαν ντε Βεν του ολλανδικού πανεπιστημίου του Τίλμπουργκ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας "Psychonomic Bulletin and Review", αφού επιβεβαίωσε ότι όντως πάρα πολλοί άνθρωποι νιώθουν πως ο γυρισμός είναι πιο γρήγορος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το ότι το ταξίδι της επιστροφής είναι πιο οικείο και προβλέψιμο (άποψη που επικρατούσε ως τώρα για αυτό το ζήτημα), αλλά με τις διαφορετικές προσδοκίες που έχουν οι ταξιδιώτες, όταν φεύγουν για διακοπές και όταν επιστρέφουν από αυτές.
 Φαίνεται, με βάση τη νέα μελέτη, πως οι άνθρωποι, όταν ξεκινούν από το σπίτι τους, πιθανώς από την ανυπομονησία τους να κάνουν διακοπές, συστηματικά υποεκτιμούν πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να φτάσουν στον προορισμό τους, με συνέπεια, όταν φτάνουν σε αυτόν, να έχουν το αίσθημα ότι το ταξίδι ήταν πολύ μακρύτερο από ό,τι περίμεναν.
 Έχοντας ήδη αυτή την εμπειρία, όταν ξεκινούν για την επιστροφή τους, οι ταξιδιώτες συστηματικά κάνουν το αντίστροφο σφάλμα: υπερεκτιμούν πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να φτάσουν στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα η επιστροφή τελικά να τους φαίνεται πιο σύντομη από ό,τι περίμεναν. Έτσι, η αρχική υποτίμηση της διάρκειας του ταξιδιού δίνει τη θέση της στην υπερτίμηση του χρόνου και, στο τέλος, στην ψευδαίσθηση ότι η επιστροφή είναι πιο σύντομη.
 Η ψευδαίσθηση του μικρότερου ταξιδιού επιστροφής ισχύει, όπως έδειξαν τα σχετικά πειράματα, ακόμα και αν κάποιος γυρίσει από διαφορετική (αλλά ίσης απόστασης) διαδρομή από αυτήν που ταξίδεψε αρχικά, πράγμα που καταρρίπτει την θεωρία ότι είναι η εξοικείωση με μια διαδρομή αυτή που κάνει την επιστροφή να φαίνεται πιο σύντομης διάρκειας.
 Πηγή:deltiokairou.gr

Ετοιμάζουν καφέ από φιστίκια...

Θα έχει γεύση και άρωμα καφέ, αλλά δεν περιέχει καφεΐνη, επειδή δεν θα είναι κανονικός καφές, αλλά θα παράγεται από φιστίκια, αποτελώντας έτσι μια πιο υγιή εναλλακτική λύση.
Αυτό ισχυρίζεται ότι είναι εφικτό, μια ομάδα χημικών στο βρετανικό πανεπιστήμιο της Υόρκης και αν επιβεβαιωθούν, θα φέρουν αϋπνία στους παραγωγούς του παραδοσιακού καφέ.
Οι μέχρι τώρα έρευνες για την εύρεση ενός πραγματικού υποκατάστατου, που θα έχει την κανονική γεύση του καφέ, αλλά όχι τη διεγερτική ουσία της καφεΐνης, δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση σε ένα είδος φιστικιών (Pistacia terebinthus), πολύ μικρότερων από τα συνηθισμένα φιστίκια, τα οποία, αν καβουρδιστούν, προσφέρουν τη γεύση του καφέ και επιπλέον, είναι αρκετά φθηνότερα από αυτόν.
Τα φιστίκια αυτά, κανονικά αποτελούν την πηγή της τερεβινθίνης, όμως οι χημικοί ανακάλυψαν ότι οι καρποί αυτού του δένδρου έχουν την ίδια χημική «υπογραφή» με τον πραγματικό καφέ, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν δυνατό να παρέχουν ροφήματα με γεύση και άρωμα εφάμιλλο του καφέ.
Τα πειράματα, με επικεφαλής τον δρα Μουσταφά Οζέλ, έδειξαν ότι όταν τα συγκεκριμένα φιστίκια καβουρδιστούν επί 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, αρχίζουν να έχουν ένα πτητικό χημικό «προφίλ» παρόμοιο με αυτό των κόκκων του καφέ. Πηγή:pathfinder.gr

"Καταζητούμενος" σε αφίσα ο πρωθυπουργός

Δυο νεαροί στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν να κολλούν αφίσες που παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό ως καταζητούμενο. Πρόκειται για στελέχη ενός περιοδικού και μιας εφημερίδας
Για παράνομη αφισοκόλληση κατηγορούνται δύο νεαροί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, επειδή κολλούσαν αφίσες με προσβλητικό περιεχόμενο σε βάρος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Οι δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 21 ετών, συνελήφθησαν επί τω έργω, το βράδυ της Κυριακής, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία, από αστυνομικούς της ομάδας "Ζ".
Τη Δευτέρα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με τον "Αγγελιοφόρο", πρόκειται για στελέχη του περιοδικού "Άρδην" και της εφημερίδας "Ρήξη".
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
"Το Άρδην και η Ρήξη καταγγέλουν τη σύλληψη των νεαρών μελών τους, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης της αφίσας «Καταζητείται», με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης.
Οι συλλήψεις, ενώ καθημερινά κολλούνται ανενόχλητα δεκάδες αφίσες στην πόλη, εγκαινιάζουν το κλίμα της αστυνομοκρατίας και της τρομοκράτησης του λαού εν όψει της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Είναι το έσχατο μέσο μιας κυβέρνησης που όχι μόνον έχει απονομιμοποιηθεί στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά και που με σχεδόν δικτατορικό τρόπο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, οδηγώντας τη χώρα στην πτώχευση και την υποδούλωση".
Πηγή:news247.gr

Τι διάβασαν οι ξένοι

Οσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το καμάρι των μουσείων μας, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ακόμα ν' αποκτήσει έναν επίσημο, χρηστικό κατάλογο των μόνιμων συλλογών του.
 
Οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που το επισκέπτονται αρκούνται σ' ένα φυλλάδιο που διατίθεται στ' αγγλικά έναντι πέντε ευρώ, το οποίο ούτε ως βιτρίνα του μουσείου μπορεί να σταθεί, ούτε ως δώρο ή αναμνηστικό. Κι αυτό ακριβώς το κενό φιλοδοξεί να καλύψει ο νέος τόμος της Εκδοτικής Αθηνών «Η Ακρόπολη-Το μουσείο της Ακρόπολης» με την υπογραφή της αρχαιολόγου Κατερίνας Σέρβη, που κυκλοφόρησε παραμονές του καλοκαιριού τυπωμένος σε επτά γλώσσες -ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και ρώσικα- σε 20.000 αντίτυπα συνολικά.
Οδηγός και λεύκωμα μαζί, με το υλικό του συμπυκνωμένο σε 168 σελίδες και με περισσότερες από 150 έγχρωμες εικόνες, το βιβλίο της Σέρβη ανατρέχει στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο που οδήγησε στην εκπληκτική πολιτιστική ανάπτυξη της Αθήνας των κλασικών χρόνων, συστήνει τα οικοδομήματα του Ιερού Βράχου ως προς την αρχιτεκτονική, τις καινοτομίες και τις ιδιαιτερότητές τους, και στη συνέχεια παρουσιάζει το Νέο Μουσείο μέσα από το χρονικό της κατασκευής του, τις ανασκαφές που έγιναν στα θεμέλιά του και τ' αριστουργήματα που στεγάζονται σε κάθε του αίθουσα. Μέχρι, δε, να εγκριθεί αρμοδίως η παρουσία του στο πωλητήριο του μουσείου, το εντοπίζει κανείς όχι μόνο στα βιβλιοπωλεία, αλλά και σε περίπτερα με τουριστικά είδη, ενώ δρομολογείται κι η προώθησή του σε μουσεία και βιβλιοθήκες του εξωτερικού.
Σε τι σημείο βρίσκεται άραγε η εγχώρια παραγωγή ξενόγλωσσων τίτλων που προορίζονται γιά την τουριστική αγορά; Αν εμπιστευτούμε τον κ. Σταθόπουλο, που εδώ και μία 25ετία, μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, διατηρεί στην Αντίπαρο το αμιγές βιβλιοπωλείο «Αρόδο» φροντίζοντας να προμηθεύεται ως και βιβλία στα νορβηγικά, «οι σχετικές εκδόσεις είναι λίγες και, με την εξαίρεση ορισμένων αρχαιολογικών οδηγών, οι περισσότερες δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν το πλατύ κοινό». Γεγονός είναι πως αρκετοί οίκοι στοχεύουν στην συγκεκριμένη αγορά με λευκώματα, χάρτες και ταξιδιωτικούς οδηγούς: από τους «Αδάμ», «Τουμπής», «Road» και «Terrain» ως τους «Mediterraneo» και «Καρμάνωρ» ή τις «Myrsinis Editions» με συνταγές μαγειρικής διά χειρός Μυρσίνης Λαμπράκη αποκλειστικά.
«Το 80 με 90% της παραγωγής μας είναι ξενόγλωσσες εκδόσεις για τουρίστες» λέει ο Αντώνης Τσιντάρης, πωλητής επί δεκαετίες σε εταιρεία χονδρικής διακίνησης βιβλίων, που το 2004 έστησε στο Ηράκλειο Κρήτης το μικρό εκδοτικό «Mystis», ποντάροντας στο ενδιαφέρον των επισκεπτών για «την ιστορία, την πανίδα και τη χλωρίδα» του νησιού. Οι συγγραφείς με τους οποίους συνεργάζεται είναι κατά κανόνα ντόπιοι. Τη μεγαλύτερη, πάντως, απήχηση ως τώρα («γύρω στα 4.000 αντίτυπα») είχε ο οδηγός με τις «Ωραιότερες παραλίες της Κρήτης», που κυκλοφορεί σε πέντε γλώσσες, και τον οποίο υπογράφει «ένα ζεύγος ιταλών».
Εντυπωσιασμένος από τη μαζική προσέλευση Ρώσων στο νησί -«αυτοί και οι Γάλλοι αποτελούν πλέον τη βασική μας πελατεία»- ο Τσιντάρης προωθεί την παραγωγή του και στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά παραπονιέται ότι «οι πωλήσεις εκεί είναι ασήμαντες». Κι ενώ θα ήθελε να μεταφράσει κι άλλους τίτλους από τον κατάλογό του, «οι σημερινές συνθήκες είναι απαγορευτικές. Βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και παντού γύρω μας σφραγίζονται επιταγές...».
Θύμα της οικονομικής κρίσης λίγο έλειψε να πέσει κι ένα από τα «ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου» σύμφωνα με τον διεθνή οδηγό Lonely Planet, το αγγλόφωνο «Atlantis» που δημιούργησαν, επίσης το 2004, στην Οία της Σαντορίνης δυο αμερικανοί φίλοι, ο Κρεγκ και ο Ολιβερ, έχοντας για πρότυπό τους το διάσημο παρισινό βιβλιοπωλείο «Shakespeare & Company». Η διαδικτυακή τους έκκληση όμως για χορηγίες αποδείχτηκε αποτελεσματική. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό υπόγειο κατάστημα στο οποίο εργάζονται εθελοντικά νέοι από διάφορες γωνιές του κόσμου, τα ράφια του οποίου είναι εξοπλισμένα με τον ανθό της αγγλοσαξονικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Μια εξαίρεση, μ' άλλα λόγια, σ' ένα τοπίο που ορίζεται κυρίως από τις εμπορικές εκδόσεις τσέπης που διοχετεύονται στα αεροδρόμια ή στα πρακτορεία ξένου τύπου ανά την επικράτεια και αγοράζονται από τους ξένους τουρίστες μαζικά.
Εταιρείες όπως οι «Ελευθερουδάκης» και «Παπασωτηρίου», που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή ξενόγλωσσων βιβλίων, επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τους πάντες: και αυτούς που αναζητούν στην Πάρο, την Κέρκυρα ή τη Ρόδο το μπεστ σέλερ που θ' αγόραζαν στο μετρό της Νέας Υόρκης ή το μυθιστόρημα που συζητιέται στην πατρίδα τους αυτή τη στιγμή, και εκείνους που θα ήθελαν να πάρουν μια γεύση από τον ελληνικό -αρχαίο και σύγχρονο- πολιτισμό. Οπως, ωστόσο, επισημαίνει ο Φάνης Βρεττός, επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος του «Ελευθερουδάκη», «μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η διεθνής παραγωγή βιβλίων σχετικά με την Ελλάδα έχει κοπάσει. Μόλις φέτος είδαμε να επανεκδίδονται δυο τρεις τουριστικοί οδηγοί. Και δυστυχώς, απέναντι στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, οι ξένοι εκδότες παραμένουν διστακτικοί».
Σύμφωνα με την Ολγα Ζήση από τον «Παπασωτηρίου», οι πιο αξιοσημείωτες εκδόσεις με ελληνικό ενδιαφέρον που διακινούνται φέτος είναι το «Food from many greek kitchens» της Tessa Kiros (με τις ελληνοκυπριακές και φινλανδέζικες ρίζες) και το λεύκωμα «The most beauriful villages of Greece» από τον «Thames & Hudson». Αν μιλάμε όμως για μαζικές πωλήσεις, αυτές αφορούν βιβλία όπως το «Νησί» της Χίσλοπ, η τριλογία «Millenium» του Σουηδού Στιγκ Λάρσον και το «Α game of thrones» του Τζορτζ Μάρτιν που κινείται στο χώρο του φανταστικού. Οπως και να 'χει, στις λίστες παραγγελιών που καταρτίζουν οι έλληνες εισαγωγείς, έχουν σίγουρα μια θέση τα μεταφρασμένα έργα του Καζαντζάκη, του Καβάφη και των βραβευμένων με Νόμπελ ποιητών μας Σεφέρη και Ελύτη, αλλά και των Μάρκαρη, Δοξιάδη και Καρνέζη, που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στη διεθνή σκηνή. 7.Πηγή:e-net.gr

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Tο Facebook γίνεται πιο πριβέ

Φαίνεται το Facebook ζήλεψε τη δόξα της Google και βάλθηκε με τη σειρά του να μας κατακλύσει το τελευταίο διάστημα με τροποποιήσεις στις σελίδες και τις λειτουργίες του, εκ των οποίων οι πιο πρόσφατες, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, θυμίζουν Google+.
Επιτέλους το Facebook γίνεται πιο πριβέ
Σήμερα λοιπόν, ανακοινώθηκαν περισσότερες αλλαγές που στο σύνολό τους έχουν να κάνουν με την προστασία της ιδιωτικότητας όλων των χρηστών. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι αυτό αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του και τώρα με τον ανταγωνισμό που δέχεται από το Google+, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να μην κάνει κάτι να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα.
Σκοπός είναι να μπορείς να διαχειρίζεται πιο εύκολα και γρήγορα το υλικό που ανεβάζεις στο προφίλ σου και ποιός από τους φίλους σου θα μπορεί να το βλέπει. Γι' αυτό το λόγο, οι περισσότερες ρυθμίσεις θα μετακομίσουν από την ειδική σελίδα των "Ρυθμίσεων Απορρήτου" μέσα στο προφίλ σου, ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτές.
Έτσι, κάθε φορά που θα ανεβάζεις κάποιο album ή φωτογραφία σου, θα μπορείς να ορίσεις κατευθείαν ποιοί φίλοι σου θα έχουν πρόσβαση με όχι περισσότερα από 2 με 3 κλικ. Μάλιστα, ενώ μέχρι πρότινος είχαν τη δυνατότητα να κάνουν tag τον εαυτό τους σε όποια επιθυμούσαν, τώρα το tag θα εκκρεμεί μέχρις ότου το εγκρίνεις εσύ. Βέβαια, μην ξεχνάς υπάρχει και το Path για να μοιράζεσαι online φωτογραφίες με τους φίλους σου.
Μια βασική αλλαγή που έρχεται κι είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψεις είναι η εντολή "View Profile As". Αν υπάρχει κάποιος φίλος ή φίλη σου που σε ζαλίζει στα Likes ή που υπάρχει μια "προϊστορία" μεταξύ σας και δε θες να βλέπει όλα όσα ανεβάζεις, τότε θα πατάς το "View Profile As", θα κάνεις προεπισκόπηση του προφίλ σου σα να ήσουν εκείνος ή εκείνη κι ό,τι δε θες να βλέπει, θα το αφαιρείς με συνοπτικές διαδικασίες. Καλή και πρακτική ιδέα, ε; Δεν μπορείς να πεις.
Τέλος, θα μπορείς να ορίσεις ποιοί θα βλέπουν ακόμη και τις απλές δημοσιεύσεις στον Τοίχο σου. Εσύ πλέον θα επιλέγεις αν θα είναι ορατές σε όλους, στους φίλους σου ή σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων της επιλογής σου από τους φίλους σου, χάρη σε ένα dropdown μενού που θα εμφανίζεται δίπλα σε κάθε δημοσίευσή σου πριν την αναρτήσεις στον Τοίχο σου. Μάλιστα, μελλοντικά η λειτουργία θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο επιτρέποντάς σου να δημιουργήσεις μικρές ομάδες ατόμων.Το τελευταίο ίσως να χρησιμεύσει ακόμη περισσότερο σε όσους συνδυάζουν το Whereberry με το Facebook για να κανονίσουν εξόδους και βόλτες με φίλους τους.
Πηγή:e-go.gr

Η έρευνα δείχνει την αμερικανική πρεσβεία

Η εξέταση τεσσάρων από τα κινητά-σκιές που χρησιμοποιήθηκαν στις υποκλοπές σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή φαίνεται ότι οδηγεί στην αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία των ερευνών και οι αυτουργοί που καλύπτονται πίσω από την διπλωματική ασυλία.
Στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας σκοντάφτει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", ο εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας, δείχνει την πρεσβεία ως αυτουργό των παρακολουθήσεων του τέως πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, κατά την περίοδο 2004-2005, μέσω του δικτύου της Vodafone.
Πάντως ακόμα και αν ασκηθούν διώξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς οι εργαζόμενοι της πρεσβείας (και κάθε πρεσβείας), καλύπτονται από διπλωματική ασυλία.
Ωστόσο η ελληνική Δικαιοσύνη αναζητά τυχόν συνεργούς στην Ελλάδα, οι οποίοι αν εντοπιστούν θα λογοδοτήσουν.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εισαγγελία με τη συνδρομή τεχνικών της Αρχής Διασφάλισης των Τηλεπικοινωνιών, εντόπισε την πορεία των 14 τηλεφώνων-σκιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις παρακολουθήσεις.
Η πορεία των τεσσάρων...
Τέσσερα από τα τηλέφωνα, αγοράστηκαν από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, ωστόσο τα στοιχεία που δόθηκαν, ανήκαν σε ανύπαρκτο πρόσωπο!
Το κρίσιμο σημείο της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι η εισαγγελέας Εφετών εστίασε στην πορεία των συγκεκριμένων κινητών, αναθέτοντας στους τεχνικούς να ακολουθήσουν τον μοναδικό αριθμό που αναγράφεται κάτω από την μπαταρία.
Διαπιστώθηκε ότι ένα από τους κατόχους, αφαίρεσε τη σύνδεση και τοποθέτησε άλλη, που είχε αγορασθεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", η σύνδεση αυτή χρησιμοποιόταν από το 2005 και για κλήσεις από και προς τους ίδιους αριθμούς.
Οι κλήσεις που οδήγησαν στην πρεσβεία
Η ΕΥΠ από το 2005 ανέφερε στο πόρισμά της, ότι είχε εντοπίσει δυο κλήσεις από καρτοκινητό-σκιά προς τηλεφωνική σύνδεση της TΙΜ (σήμερα Wind).
Όταν ζητήθηκε άρση απορρήτου, η εταιρεία απάντησε  ότι η σύνδεση είχε λειτουργήσει για ένα μήνα (έως τον Ιούλιο του 2004), χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια κλήση.
Η έρευνα της ΑΔΑΕ, αποκάλυψε ότι η σύνδεση αυτή είχε επικοινωνήσει, με τα καρτοκινητά που χρησιμοποιήθηκαν στις παρακολουθήσεις, με μια δεύτερη σύνδεση της TIM, αλλά και με συνδέσεις στις ΗΠΑ.
Ο εισαγγελέας Εφετών ανακάλυψε ότι το κινητό, που ανήκει στο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ, εισάγει χρόνο ομιλίας από τη σύνδεση της TIM.
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτός που χρησιμοποιούσε τη συσκευή της Vodafone και αυτός που επικοινωνούσε μέσω της κάρτας TIM ήταν το ίδιο πρόσωπο ή συμμετείχαν στην ίδια ομάδα παρακολούθησης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση γνωρίζει για τα αποτελέσματα της έρευνας από τις αρχές του καλοκαιριού και φέρεται αποφασισμένη να την προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ.Πηγή:news247.gr

Η Αϊρίν και το βασανιστήριο του ρεπόρτερ

Ρεπόρτερ προσπαθεί να μεταδώσει με δραματικούς τόνους το πέρασμα του κυκλώνα Αϊρίν, ωστόσο κάποιοι νεαροί είπαν να... παρέμβουν. Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο.

Στους Αμερικανούς δεν λείπει το χιούμορ, ακόμα και σε τραγικές στιγμές.
Ο Eric Fisher, ρεπόρτερ του Weather Channel ήταν σε ζωντανή σύνδεση από την Virginia Beach την ώρα που ο κυκλώνας βρισκόταν στην περιοχή.
Κάποιοι νεαροί πέρασαν από μπροστά και πίσω του, φορώντας μόνο τα μαγιό τους, κάνοντας γκριμάτσες και χορεύοντας.
Την ίδια ώρα, ο ρεπόρτερ ντυμένος με αντιανεμικό μπουφάν και φορώντας πλαστικά γυαλιά για να προστατεύεται προσπαθούσε να συγκεντρωθεί και να μη γελάσει, ωστόσο δεν τα κατάφερε και πολύ καλά.
Δείτε τι τραβάει από το 0:24 και μετά, καθώς και τα γέλια των δημοσιογράφων στο στούντιο, οι οποίοι τον έβλεπαν να προσπαθεί να μείνει σοβαρός, ενώ τα παιδιά πίσω του έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χαλάσουν το ρεπορτάζ.Πηγή:news247.gr

Η Αϊρίν πλήττει την Νέα Υόρκη

Έχοντας ήδη προκαλέσει οκτώ νεκρούς και αναγκάσει τις αρχές να απομακρύνουν πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες από τις εστίες τους, ο κυκλώνας Αϊρίν άρχισε να πλήττει τη νύχτα του Σαββάτου τη Νέα Υόρκη, μεταμορφώνοντάς την σε πόλη φάντασμα εν μέσω καταρρακτωδών βροχών.

Στις 20:00 τοπική ώρα ο κυκλώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία, την χαμηλότερη της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον. Ο κυκλώνας, φαινόμενο-"τέρας", έχει διάμετρο περίπου 840 χιλιομέτρων.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν οπωσδήποτε στα σπίτια τους. "Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής", επέμεινε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι "πολύ αργά να φύγουν" όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.
 Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα αεροδρόμια έχουν κλείσει, και η Νέα Υόρκη, όπου ο κόσμος είναι πάντα στους δρόμους τα σαββατόβραδα, έμοιαζε νεκρή πόλη. Στο Μανχάταν τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν και οι ορδές των τουριστών που γεμίζουν την Τάιμς Σκουέαρ δεν ήταν εκεί.

 
Πολλά καταστήματα τοποθέτησαν φύλλα κοντραπλακέ για να προστατεύσουν τις βιτρίνες τους και εκατομμύρια νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους. 370.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά την εντολή του δημάρχου Μπλούμπεργκ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στην αμερικανική μεγαλούπολη.

 
Αρκετοί εγκατέλειψαν την πόλη, άλλοι αναζήτησαν καταφύγιο σε συγγενείς τους, σε ξενοδοχεία και στα κέντρα υποδοχής που άνοιξε ο δήμος. Στο Νιου Τζέρσεϊ, πάνω από 1 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν από τις ακτές.


 Πηγή:deltiokairou.gr

Το χάσαμε το ασθενοφόρο πατριώτη!


Ένα και μοναδικό καινούριο ασθενοφόρο είχε στη διάθεσή του το νοσοκομείο της Κω, αλλά το έχασε σε τροχαίο, ενώ πήγαινε να παραλάβει τραυματία από άλλο ατύχημα.
Αν και δεν υπήρξαν τραυματίες (εκτός από τον οδηγό του οχήματος που θα παραλάμβανε το ασθενοφόρο, που δεν τραυματίστηκε σοβαρά) το ασθενοφόρο έπαθε ζημιά και έτσι μέχρι να επισκευαστεί θα πρέπει να "επιστρατευτεί" και πάλι το παλιό.
Το νησί αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται από 3 ασθενοφόρα, ένα στην Κέφαλο, ένα του Στρατού που εξυπηρετεί τα περιστατικά στα χωριά και το παλιό πλέον του νοσοκομείου.
Όσον αφορά τον τραυματία του οχήματος στο πρώτο τροχαίο, στην περιοχή Λινοπότι, μεταφέρθηκε με περιπολικό!
Πηγή: Kosnews24.gr

Ένας δεύτερος Αμαζόνιος φαίνεται ότι κυλά κάτω από τη Βραζιλία

Όπως ο Αμαζόνιος στην εικόνα, ο ποταμός «Άμζα» κυλά προς τα ανατολικά και χύνεται στον Ατλαντικό   
        
          (Φωτογραφία: 
          <a href="#" alt="Associated Press" class="disclaimer" rel="no-follow">Associated Press</a>)
Ένα υπόγειο ποτάμι, που ρέει αργά σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων μέσα στο υπέδαφος, κρύβεται κάτω από το τροπικό υγρό δάσος του Αμαζονίου, ανακοίνωσαν Βραζιλιάνοι ερευνητές. Ο υπόγειος ποταμός «Άμζα» φαίνεται ότι έχει το ίδιο μήκος με τον Αμαζόνιο και ακολουθεί περίπου την ίδια πορεία.
Το νέο ποτάμι πήρε το όνομα του Βαλία Άμζα, γεωλόγου του Εθνικού Παρατηρητηρίου της Βραζιλίας, ο οποίος εντόπισε πρώτος τις ενδείξεις για την ύπαρξη αυτού του υδάτινου δρόμου.
Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε σε συνέδριο της Γεωφυσικής Εταιρείας της Βραζιλίας που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Οι ερευνητές δεν διευκρίνισαν αν έχουν υποβάλει τη μελέτη για έλεγχο και δημοσίευση σε επιστημονική επιθεώρηση.
Όπως ανέφερε ο Χάμζα, η ανακάλυψη του ποταμού βασίστηκε στη μελέτη των θερμοκρασιακών διακυμάνσεων μέσα σε 241 ανενεργές γεωτρήσεις πετρελαίου της Petrobras, της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρείας πετρελαίου.
Τα θερμικά δεδομένα που προσέφερε η εταιρεία επέτρεψαν τη μελέτη της κίνησης του νερού, περίπου 4.000 μέτρα κάτω από τον ίδιο τον Αμαζόνιο.
Όπως και ο υπέργειος ξάδελφός του, ο Χάμζα έχει μήκος περίπου 6.000 χιλιόμετρα, ρέει προς τα ανατολικά και χύνεται στον Ατλαντικό.
Δεν σχηματίζει όμως δέλτα, αφού αδειάζει τα νερά του στον ωκεανό σε μεγάλο βάθος.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, «είναι πιθανό ότι αυτό το ποτάμι ευθύνεται για τα χαμηλά επίπεδα αλατότητας στα νερά [του ωκεανού] στις εκβολές του Αμαζονίου.
Πηγή: In.gr

Ο σκύλος που γίνεται… σκαντζόχοιρος

Σε σκαντζόχοιρο μετέτρεψε το σκύλο της μια κοπέλα κάνοντας πολύ κόσμο να ξεκαρδιστεί στα γέλια…Η κοπέλα το τρίβει με τη κουβέρτα με αποτέλεσμα να μοιάζει με κάτι άλλο εκτός από σκυλί.


Πηγή:newsbomb.gr

Κατέγραψαν το τέλος ενός αστεριού

Για πρώτη φορά αστρονόμοι κατάφεραν να παρακολουθήσουν την εξαφάνιση ενός άστρου. Το κατάπιε μαύρη τρύπα. Δείτε το βίντεο

Μάρτυρες για πρώτη φορά έγιναν αστρονόμοι της καταστροφής ενός άστρου από μαύρη τρύπα, την οποία προσέγγισε.
Σε δύο εκθέσεις που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nature, οι επιστήμονες, που μέχρι σήμερα είχαν δει μόνο τα αποτελέσματα τέτοιων συμβάντων, περιγράφουν πανίσχυρες εκρήξεις, η λάμψη και η συμπεριφορά των οποίων μπορεί, όπως λένε, να ερμηνευθεί μόνο από την καταστροφή ενός άστρου στο μέγεθος του Ηλίου από τις βαρυτικές δυνάμεις μιας μαύρης τρύπας.
Το περιστατικό συνέβη στις 28 Μαρτίου, όταν ένας ανιχνευτής του παρατηρητηρίου Σουίφτ, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, "είδε" μια ξαφνική έκρηξη ακτινοβολίας προερχόμενη από τον αστερισμό του Δράκοντα που απέχει 4,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τον πλανήτη μας.
Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ο παρατηρητής έστρεψε προς εκείνη την κατεύθυνση ειδικό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, με το οποίο είναι εξοπλισμένος, και αυτομάτως ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα εκατοντάδες αστρονόμους, ανάμεσά τους και τον επικεφαλής της ομάδας που διαχειρίζεται το τηλεσκόπιο, τον Ντέιβιντ Μπάροουζ από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.
"Ήταν τρελό! Δεν το πίστευα", λέει η Ασλεϊ Ζόντερερ, η αστρονόμος του Κέντρου Αστροφυσικής Σμιθσόνιαν του Χάρβαρντ, η οποία συνέταξε τη δεύτερη έκθεση, με θέμα την εκπομπή ραδιοκυμάτων. "Ήταν ένας συνάδελφος δίπλα και του ζήτησα να με διαβεβαιώσει ότι δεν κάνω λάθος."
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ισχύς αυτού που παρατήρησαν, αλλά και το γεγονός ότι επαναλήφθηκε, μπορούσε να αποδοθεί μόνο στην καταστροφή ενός άστρου από μια τεράστια μαύρη τρύπα και στη δημιουργία ενός πίδακα ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια του φαινομένου, ο οποίος πιθανότατα ευθύνεται για τη μυστηριώδη λάμψη που τους εξέπληξε τόσο.Πηγή:news247.gr