Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Του "βγήκαν" τα μάτια έξω του πιτσιρικά!

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Ατλάντα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη ενός πιτσιρικά. Δείτε την αντίδρασή του όταν τον πλησίασε μια cheerleader...

Ατλάντα και Ουάσιγκτον πρόσφεραν συγκλονιστικό θέαμα σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση η οποία και κρίθηκε υπέρ της πρώτης με 101-100 στην παράταση.
Για έναν πιτσιρικά όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι του ΝΒΑ θα μείνει αξέχαστο για άλλο λόγο.
Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, μια cheerleader των Ατλάντας Χοκς θέλησε να γλυκάνει τους θεατές μοιράζοντας σοκολάτες.

Το... ελαφρύ ντύσιμό της όμως συγκλόνισε έναν πιτσιρικά όταν τον πλησίασε. Απολαύστε την αντίδρασή του:

Πηγή:sport24.gr

Sandy Island: Νησί "φάντασμα" στον Ειρηνικό

Νησί "φάντασμα" είναι τελικά το Sandy Island στη θάλασσα των Κοραλλιών στην Αυστραλία καθώς μετά από αποστολή δεν εντοπίστηκε.

Ένα νησί στο νότιο Ειρηνικό που διακρίνεται στο Google Earth και στους μεγάλους παγκόσμιους άτλαντες, τελικά δεν υπάρχει, ανακοίνωσε ομάδα αυστραλών επιστημόνων που πραγματοποίησε αποστολή για να εντοπίσει αυτό το κομμάτι γης, αλλά μάταια.
Το νησί είναι ορατό στον ψηφιακό άτλαντα Google Earth, με την ονομασία Sandy Island, στη Θάλασσα των Κοραλλιών, ανάμεσα στην Αυστραλία και το γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας.
Ο Times Atlas of the World, ένας από τους άτλαντες που αποτελούν πηγή αναφοράς, το αποτυπώνει ως Sable Island.
Ναυτικοί χάρτες που χρησιμοποιεί το Southern Surveyor, ένα πλοίο επιστημονικών ερευνών, καταγράφουν επίσης το νησί αυτό, είπε η Μαρία Σέτον, μέλος της επιστημονικής ομάδας που μετείχε στην αποστολή για τον εντοπισμό του νησιού.
Σε μια αποστολή αναγνώρισης κομματιών του ηπειρωτικού φλοιού της αυστραλιανής πλάκας που έχει βυθιστεί στη Θάλασσα των Κοραλλιών, οι επιστήμονες ουδέποτε βρήκαν το νησί αυτό.
"Θέλαμε να εξακριβώσουμε. Η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής έδειχνε σε αυτό το σημείο ένα βάθος 1.400 μέτρων, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο βάθος», πρόσθεσε η Σέτον, επιστρέφοντας από το θαλάσσιο ταξίδι που διήρκησε 25 ημέρες.
"Το νησί αποτυπώνεται στο Google Earth και σε άλλους χάρτες, ωστόσο διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει. Είναι κάτι που μας προκαλεί κατάπληξη. Είναι πολύ παράξενο».
"Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα σε σχέση με τους χάρτες και τη γεωγραφία, είναι ότι ο κόσμος δεν σταματά να εξελίσσεται. Και η διατήρηση του ρυθμού των αλλαγών αυτών είναι μια αποστολή που δεν σταματά ποτέ», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.
Η Αυστραλιανή Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού που είναι αρμόδια για τη σχεδίαση των επίσημων ναυτικών χαρτών δήλωσε στο Fairfax Media ότι αντιμετωπίζει τα κοινά γεωγραφικά δεδομένα με επιφύλαξη, καθώς ορισμένες λεπτομέρειες είναι ξεπερασμένες ή λανθασμένες.
Πηγή:news247.gr

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

To Curiosity σε αποκαλύψεις για τον Άρη που θα αφήσουν ιστορία!


Τρεις μήνες μετά την προσεδάφιση του Curiosity στον πλανήτη Άρη και ενώ η εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη συνεχίζεται, το πλήρωμα του ρομποτικού οχήματος της NASA δηλώνει ότι σύντομα σκοπεύει να προχωρήσει σε αποκαλύψεις που θα γράψουν στην ιστορία!

Τα ευρήματα προέρχονται από το Sample Analysis at Mars Instrument (SAM) που έχει στη διάθεση του το Curiosity και το οποίο δρα ως εργαστήριο χημείας παίρνοντας δείγματα του εδάφους και του αέρα του Άρη και αναλύοντας τη σύστασή τους. Ενδεχόμενη ανίχνευση μεθανίου μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στον μακρινό πλανήτη κάτι που αναμφίβολα θα αλλάξει την αντίληψη όλων μας για το Σύμπαν.
Παρά την δικαιολογημένα τεράστια ανυπομονησία για την αποκάλυψη των ευρημάτων, οι ερευνητές δηλώνουν ότι αυτή τη φορά θα είναι πάρα πολύ προσεκτικοί (για να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος) και θα προβούν σε κάποια ανακοίνωση μόνο αφού τα αποτελέσματα επιβεβαιώσουν λεπτομερέστατες αναλύσεις εβδομάδων. Το πιθανότερο είναι ότι νεότερα θα γνωρίζουμε στην επόμενη συνάντηση του American Geophysical Union που θα πραγματοποιηθεί στις 3-7 Δεκεμβρίου.
Μέχρι τότε θα παραμείνουμε με το ερώτημα εάν όντως εντοπίστηκαν ίχνη ζωής στον Άρη ή πρόκειται για κάποιου άλλου είδους σημανική ανακάλυψη…
Πηγή:techgear.gr

Απόλυτη σκλαβιά! Ηλεκτρονική παρακολούθηση των γυναικών που θα φεύγουν στο εξωτερικό!



Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο ή να ταξιδεύουν χωρίς την άδεια του "κηδεμόνα" τους, εφεξής υφίστανται ένα νέο έλεγχο, μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος που έχουν εγκαταστήσει οι σαουδαραβικές αρχές, το οποίο θα προειδοποιεί τις οικογένειές τους τη στιγμή ακριβώς που εγκαταλείπουν τη χώρα.










Από την περασμένη εβδομάδα, ο "κηδεμόνας" των γυναικών στη Σαουδική Αραβία --πατέρας, σύζυγος, αδελφός ή δάσκαλος-- λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο ένα SMS που τον ενημερώνει ότι η γυναίκα η οποία είναι υπό τη νόμιμη κηδεμονία του, διέσχισε τα σύνορα της χώρας, ακόμα κι αν ταξιδεύει μαζί του.
Την πληροφορία αυτή ανακοίνωσε στο Twitter η ακτιβίστρια Μανάλ αλ Σέριφ, η οποία αγωνίζεται για το δικαίωμα των γυναικών στην οδήγηση, η οποία ενημερώθηκε σχετικά από ένα ζευγάρι.
Ο σύζυγος, ο οποίος ωστόσο ταξίδευε μαζί με τη γυναίκα του, έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του από την υπηρεσία μετανάστευσης που τον ενημέρωνε ότι η σύζυγός του "αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο του Ριάντ".
"Οι αρχές κατέφυγαν στην τεχνολογία για να ελέγχουν τις γυναίκες", τονίζει η συγγραφέας και αρθρογράφος Μπαντρίγια αλ Μπισρ, η οποία καταγγέλλει "τις συνθήκες σκλαβιάς στις οποίες παραμένει η γυναίκα στη Σαουδική Αραβία".
Οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να βγουν από τη χώρα χωρίς την άδεια του "κηδεμόνα" τους, που για μια χήρα ή διαζευγμένη μπορεί να είναι ο ίδιος ο γιος της. Για να τούς επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα θα πρέπει να επιδείξουν στο αεροδρόμιο ή τα σύνορα ένα "κίτρινο έγγραφο" στο οποίο ο κηδεμόνας, ο οποίος το υπογράφει, θα δίνει την άδειά του.
Το νέο μέτρο ηλεκτρονικού ελέγχου έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στο Twitter.
"Καλύτερα να μας περάσουν χειροπέδες", γράφει μια γυναίκα.
"Δεν απομένει κάτι άλλο από το να βάλουμε στις γυναίκες μας ηλεκτρονικό τσιπ, για να τις εντοπίζουμε σε όλες τους τις μετακινήσεις", σχολίασε ειρωνικά ένας άνδρας.
"Η τεχνολογία στην υπηρεσία μιας ξεπερασμένης νοοτροπίας. Θέλουν να κρατήσουν τις γυναίκες αιχμάλωτες", εκτιμά η Μπαντρίγια αλ Μπισρ, η οποία καταγγέλλει στα μυθιστορήματά της την κατάσταση δουλείας των γυναικών στη Σαουδική Αραβία και τονίζει ότι "καλό θα ήταν η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τις γυναίκες θύματα της οικογενειακής βίας".
Οι σαουδαραβικές αρχές εφαρμόζουν αυστηρά τον ισλαμικό νόμο και η χώρα είναι η μοναδική στον κόσμο στην οποία οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν.
Ακτιβίστριες ανέλαβαν τον Ιούνιο του 2011 εκστρατεία για να καταργηθεί η απαγόρευση αυτή και έστειλαν γραπτό αίτημά τους στο βασιλιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο βασιλιάς Αμπντάλα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ένας συνετός μεταρρυθμιστής, παραχώρησε το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες από τις επόμενες δημοτικές εκλογές το 2015 και χαλάρωσε την πίεση από την τρομερή θρησκευτική αστυνομία, η οποία εντοπίζει τις γυναίκες που δεν έχουν επαρκώς καλυμμένο το πρόσωπό τους ή τα ανύπαντρα ζευγάρια.
Για την ακτιβίστρια Σουάντ αλ Σαμάρι, είναι "το θρησκευτικό κατεστημένο" που ασκεί πιέσεις για τη διατήρηση των περιορισμών σε βάρος των γυναικών, "οι οποίες αντιμετωπίζονται ως ανήλικες σε όλη τους τη ζωή, ακόμα κι αν κατέχουν υψηλές θέσεις στην κοινωνία".
Η αλ Σαμάρι εκτιμά ότι "δεν μπορούν να υπάρξουν πραγματικές αλλαγές στη Σαουδική Αραβία χωρίς αλλαγή της θέσης της γυναίκας και χωρίς ισότητα ανδρών και γυναικών".
Εκτός από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις τους, οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να κυκλοφορούν δημοσίως με καλυμμένο το πρόσωπο είτε είναι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας είτε ξένες.
Η απαγόρευση της ανάμιξης γυναικών και ανδρών καθιστά εξάλλου δύσκολη την πρόσβαση των γυναικών σε πολλά επαγγέλματα, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας των γυναικών να ξεπερνά το 30% σύμφωνα με επίσημη έρευνα, τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από περίπου οχτώ εκατομμύρια ξένους εργάτες.
Τον Οκτώβριο, ο τοπικός Τύπος είχε δημοσιεύσει μια οδηγία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες δικηγόροι θα μπορούν να αγορεύουν στα δικαστήρια από αυτόν τον μήνα. Το υπουργείο ζήτησε από τα δικαστήρια να επιτρέπουν στις γυναίκες δικηγόρους, κατόχους πτυχίου Νομικής και με τριετή εμπειρία σε δικηγορικό γραφείο, να αγορεύουν ενώπιόν τους, αλλά η οδηγία αυτή έχει παραμείνει "νεκρό γράμμα".
Πηγή:newsit.gr

The Witch, o παλαιότερος υπολογιστής στο κόσμο σε λειτουργία



Έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια προσπαθειών, επιστήμονες κατόρθωσαν να αναστήσουν τον παλαιότερο αυτή τη στιγμή υπολογιστή σε λειτουργία γνωστό με την ονομασία ‘The Witch”.
Ο υπολογιστής ζυγίζει 2.5 τόνους και αναπτύχθηκε το 1949 στο Atomic Energy Research Establishment στο Oxfordshire της M. Βρετανίας με σκοπό την πραγματοποίηση υπολογισμών για πυρηνικούς επιστήμονες. Το 1957 αντικαταστήθηκε από ταχύτερα μηχανήματα (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την πραγματοποίηση ενός απλού πολλαπλασιασμού απαιτεί περίπου 10 δευτερόλεπτα) αλλά συνέχισε να χρησιμοποιείται για σκοπούς διδασκαλίας.
Ο ιστορικός υπολογιστής αναμένεται να κάνει σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ‘The National Museum of Computing’ (TNMOC) της Μ. Βρετανίας.
Πηγή:techgear.gr

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αποκάλυψη σοκ: Σύλληψη χάκερ για υποκλοπή στοιχείων 9.000.000 Ελλήνων

Σκάνδαλο στο ΥΠΟΙΚ. Υποκλοπή στοιχείων 9 εκατ. φορολογουμένων από τα ψηφιακά κατάστιχα του υπουργείου. Οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας. Καρέ - καρέ η σύλληψη του 35χρονου χάκερ.

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση της υποκλοπής προσωπικών στοιχείων 9 εκατομμυρίων φορολογουμένων από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας.
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 35χρονος Έλληνας κατείχε ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων για περισσότερους από εννέα εκατ. πολίτες, δηλαδή για σχεδόν όλους τους κατοίκους της χώρας.
Αξιόπιστες πηγές από την Αστυνομίας επισημαίνουν πως ο 35χρονος, ο οποίος ήταν υπάλληλος εταιρείας κατόρθωσε να μπει στο σύστημα ασφαλείας του υπουργείου Οικονομικών, εκμεταλλεύτηκε το "κενό" στην ασφάλεια των συστημάτων και έτσι υπέκλεψε άκρως σημαντικά φορολογικά στοιχεία πολιτών.
Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο ο ίδιος να διαθέτει συνεργό μέσα από το υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος και έδωσε στον 35χρονο χάκερ τις επίμαχες ψηφιακές λίστες προσωπικών δεδομένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος κατηγορούμενος δεν αποκλείεται να διοχέτευε τα προσωπικά στοιχεία 9 εκατ. φορολογουμένων σε τράπεζες και εταιρίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.
Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για την υποκλοπή... "μεγατόνων"
Λεπτομέρειες για τη διαλεύκανση της υπόθεση έδωσε στη 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης η Ελληνική Αστυνομία.
Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής "η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες Δευτέρα μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα".
Εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος συλληφθείς.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 35χρονου παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.
Από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας δήλωσε ότι ακόμα διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σε βάρος του 35χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή.
Πηγή:news247.gr

Bhangarh: Η «στοιχειωμένη» πόλη της Ινδίας!

Η πόλη Bhangarh βρίσκεται μεταξύ Δελχί και Τζαϊπούρ στην πολιτεία Rajasthan, ενώ οι πραγματικοί λόγοι για την εγκατάλειψή της εδώ και 400 περίπου χρόνια χάνονται στην ιστορία, αν και υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από την τύχη της.
perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας!
Ακόμα και σήμερα κανείς δεν επιτρέπεται να μπει σε αυτή την «πόλη-φάντασμα»μετά τη δύση του ηλίου, αφού λέγεται πως όσοι το κάνουν, δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά!
perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας!
Η πόλη χτίστηκε για πρώτη φορά κατά τη βασιλεία του Bhagwant Das, ενός ισχυρού μαχαραγιά, το 1573, και αριθμούσε περίπου 10.000 και πλέον κατοίκους. Σε όλη την έκτασή της χτίστηκαν θρησκευτικά κτίρια, ναοί και εντυπωσιακές κατοικίες, ενώ για πολλά χρόνια απολάμβανε οικονομική και πολιτιστική ευημερία.
perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας!
Σύντομα, όμως, η πόλη Bhangarh απέκτησε κακή φήμη για την επιδεικτική επίδειξη πλούτου τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στους ανθρώπους, που κυκλοφορούσαν με αμύθητης αξίας στολίδια και χρυσαφικά. Ο αλόγιστος πλούτος και οι σπατάλες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής υπήρξαν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην παρακμή της.
perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας!
Μεγάλη πείνα, κατακτήσεις και εγκατάλειψη ακολούθησαν για πολλά χρόνια μέχρι που η πόλη ερήμωσε και μόνο τα πέτρινα κτίρια έμειναν όρθια στη θέση τους, δημιουργώντας τη φήμη ενός τόπου τρομακτικού και στοιχειωμένου.
perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας!
Σήμερα η πόλη είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, ενώ ένα μικρό χωριό 1.000 περίπου κατοίκων υπάρχει κοντά για να εξυπηρετεί τους επισκέπτες. Τα βράδια γέλια, φωνές, μουσικές και τραγούδια ακούγονται μέσα από την πόλη, αποτέλεσμα γιορτών των χωρικών, όμως κανείς δεν τολμά να εισέλθει…
perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας!
perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας!
Πηγή:perierga.gr

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Στις φλόγες η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας

Η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας που ανακαλύφθηκε ποτέ στο Μεξικό, παραδόθηκε στις φλόγες από τις αρχές. Η φυτεία κάλυπτε έκταση 1200 στρεμμάτων (!) και ήταν καλυμμένη με μαύρο δίχτυ. Στο ερημικό περιβάλλον το μαύρο δίχτυ είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτο, ωστόσο το ίδιο χρησιμοποιούν οι αγρότες της περιοχής για να προστατεύουν τις καλλιέργειες από τον καυτό ήλιο.
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας!
Η φυτεία εκτιμάται ότι θα απέδιδε 120 τόνους μαριαχουάνας, αξίας 160 εκ. δολλαρίων. Περίπου 60 εργάτες ήταν στο χώρο κατά τη στιγμή της επιδρομής της αστυνομίας. Η φυτεία διέθετε και ολοκληρωμένο σύστημα ποτίσματος με σωληνώσεις και άρδευση από δύο πηγάδια.
Τελικά η αστυνομία έβαλε φωτιά καταστρέφοντας τη φυτεία. Η περιοχή είναι αρκετά απομονωμένη αλλά δεν θα μας εξέπλησε αν οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών εμφάνισαν συμπτώματα …ευφορίας. Εκατόν είκοσι τόνοι είναι μεγάλη ποσότητα ακόμη κια αν κάποιος είναι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας!
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας!
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας!
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας!

Perierga.gr - Η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας!


Πηγή:perierga.gr

Παγκόσμια ημέρα δημόσιας τουαλέτας

Η 19η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί - από το 2001 - ως Παγκόσμια ημέρα Δημόσια Τουαλέτας.
Παγκόσμια ημέρα δημόσιας τουαλέτας
Σκοπός του "εορτασμού" είναι η ενημέρωση των πολιτών για τους τρόπους διατήρησης της καθαριότητας και υγιεινής στις δημόσιες τουαλέτες.
Η ημέρα καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους, σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους.
Πηγή:e-go.gr

Ο "μετρ" της αναρρίχησης έπεσε από σκάλα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

Ο "Βασιλιάς στις αναρριχήσεις", Patrick Edinger, σκοτώθηκε πέφτοντας από σκάλα στο σπίτι του (Vid)

Ο Γάλλος Patrick Edlinger που έγινε παγκόσμια γνωστός τη δεκαετία του '80 για τις αναρριχήσεις με γυμνά χέρια σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή πέφτοντας από σκάλες σε ηλικία 52 ετών!
Ο "ξανθός", 'όπως ήταν το παρατσούκλι του λίγες μέρες πριν τον τραγικό θάνατο, είχε δηλώσει πως "η κάθε μας μέρα είναι μια αναρρίχηση".
Ο 52χρονος φέρεται να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε από μια απότομη σκάλα χτυπώντας το κεφάλι του στο πάτωμα ακριβώς ανάμεσα σε δυο μαξιλάρια που ήταν τοποθετημένα για να προστατεύουν από πιθανές πτώσεις!
Οι έρευνες της Γαλλικής αστυνομίας συνεχίζονται και το τελικό πόρισμα για τα ακριβή αίτια θανάτου του Edlinger, που αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Πηγή:news247.gr

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Οι Μαϊάμι Χιτ κέρδισαν στο NBA και οι πορνοστάρ έκαναν πράξη τη... ροζ υπόσχεσή τους

Οι Μαϊάμι Χιτ κέρδισαν στο NBA και οι πορνοστάρ έκαναν πράξη τη... ροζ υπόσχεσή τους











Στην εκπλήρωση της υπόσχεσής τους για στοματικό σεξ προς τους χιλιάδες φίλους τους στο twitter προχώρησαν δύο Αμερικανίδες πορνοστάρ.Πριν από μερικούς μήνες οι Αμερικανίδες πορνοστάρ Σάρα Τζέι και Αντζελίνα Κάστρο υποσχέθηκαν πως θα πρόσφεραν κάποιες στιγμές... απόλαυσης σε όλους όσοι τις ακολουθούν στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο, αν οι Μαϊάμι Χιτ κατάφερναν να πάρουν το πρωτάθλημα.Η αγαπημένη ομάδα των δύο σταρ της βιομηχανίας του πορνό κατέκτησε το πρωτάθλημα και έτσι ήρθε και η «ημέρα πληρωμής», όπως έγινε γνωστό και... επισήμως, καθώς η όλη διαδικασία μεταδόθηκε live από ιστοσελίδα, ενώ δημιουργήθηκε και ξεχωριστό #hashtag στο twitter.Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν οι συμμετέχοντες να δέχονταν να βιντεοσκοπηθούν.«Οι φανς ήταν πολύ γενναίοι που ήρθαν για να πάρουν το βραβείο. Όλα έχουν καταγραφεί. Ήταν μία από τις καλύτερες σκηνές στην καριέρα μου στο δίκτυο», είπε η Σάρα Τζέι, ενώ η Αντζελίνα Κάστρο τόνισε: «Όταν είχαμε κάνει αυτή την υπόσχεση στο twitter, πολλοί ήταν σκεπτικοί. Ουδείς πίστευε ότι θα το κάναμε. Ήταν μία μοναδική εμπειρία και θέλω να ευχαριστήσω τους φανς που δεν είχαν πρόβλημα να έρθουν και να δεχτούν να βιντεοσκοπηθούν».
Πηγή: iefimerida.gr

H "ωραία κοιμωμένη": 17χρονη κοιμόταν για 64 συνεχόμενες ημέρες


Ποια είναι η... πραγματική "ωραία κοιμωμένη" που κοιμόταν για πάνω από δύο μήνες πάσχοντας από μια σπάνια ασθένεια.
Η 17χρονη Nicole Delien από την Πενσιλβανία, πάσχει από σπάνια ασθένεια. Η ζωή της μπορεί να μην απειλείται, απειλείται όμως η καθημερινότητα της, αφού λόγω της ασθένειας της, αναγκάζεται να κοιμάται 18 με 19 ώρες τη μέρα.
Το μεγαλύτερο "επεισόδιο" - κρούσμα της ασθένειας της που την έχει πλήξει μέχρι τώρα, έλαβε χώρα τον Ιανουάριο, όταν και κοιμήθηκε σερί για πάνω από 2 μήνες. Για την ακρίβεια, μιλάμε για 64 ολόκληρες ημέρες.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου της, σε κατάσταση ημιληθαργική, σηκωνόταν από το κρεββάτι μόνο για να πάει μέχρι την τουαλέτα και να γευματίσει μικρές ποσότητες τροφής.
Η ασθένεια που ταλαιπωρεί τη Nicole ονομάζεται Kleine-Levin Syndrome. Η μητέρα της αναφέρει στο τηλεοπτικό δίκτυο KDKA, ότι η κόρη της κοιμάται σχεδόν 18 ώρες την ημέρα με μικρά διαλείμματα, τα οποία όμως δεν μπορεί να επαναφέρει στη μνήμη της όταν τελικά ξυπνάει.
Η ασθένεια διαγνώστηκε από έναν γιατρό στο "Allegheny General Hospital" του Pittsburgh, ο οποίος ανέλαβε και τη θεραπεία της Nicole.



Σύμφωνα με τα συμπτώματα του Kleine-Levin Syndrome, ο ασθενής μπορεί να μην έχει εντοπίσει κανένα σύμπτωμα μέχρι την ενήλικη ζωή του και ξαφνικά να βρεθεί αντιμέτωπος με έναν ατέρμονο λήθαργο που μπορεί να διαρκεί και για εβδομάδες ολόκληρες.
Ποια είναι τα λοιπά συμπτώματα της ασθένειας εκτός από το να βυθίζει σε ύπνο τον πάσχοντα;
Έλλειψη προσανατολισμού, παραισθήσεις, δραστηριότητα που παραπέμπει σε συμπεριφορά ανήλικου παιδιού, βουλιμία και υπερσεξουαλική δραστηριότητα τις περιόδους που το άτομο είναι ξύπνιο. Κοινώς, του λείπουν τα πράγματα που θα έκανε αν κοιμόταν φυσιολογικά, 7 με 8 ώρες την ημέρα.
Το Kleine-Levin Syndrome πλήττει κυρίως εφήβους και σπάνια γυναίκες, ενώ τα αίτια του είναι ακόμα άγνωστα. Όσο για τη θεραπεία, περιλαμβάνει φάρμακα που απλά περιορίζουν τη συχνότητα των ληθαργικών επεισοδίων.
Η Nicole πάντως έχει χάσει εορτές Χριστουγέννων, την ημέρα των Ευχαριστιών και γενέθλια μελών της οικογένειας της, εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει.
Πηγή:news247.gr

Αφού ξανακέρδισε τις εκλογές παραδέχτηκε ότι ήταν... πορνοσταρ


Ο Μαρκ Σούμπεν, εισαγγελέας στο Κόρτλαντ της Ν. Υόρκης παραδέχτηκε ότι είπε ψέμματα για το "αμαρτωλό" παρελθόν (Vid)

Εισαγγελέας στην κομητεία Κόρτλαντ της Νέας Υόρκης παραδέχτηκε ότι πρωταγωνιστούσε σε ταινίες πορνό τη δεκαετία του 70'.
Ο λόγος για τον Μαρκ Σούμπεν, ο οποίος παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου τη Παρασκευή ότι είχε πει ψέμματα για το παρελθόν του πριν τις εκλογές για την Εισαγγελία.
Τώρα που τις ξανακέρδισε αποφάσισε να πει την αλήθεια για το "αμαρτωλό" παρελθόν του.
"Ήμουν ηθοποιός σε ταινίες για ενήλικους για μια μικρή περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 70'. Ήμουν επίσης ηθοποιός σε άλλες παραγωγές όπως σε θέατρα, σαπουνόπερες και διαφημίσεις", είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη που είπε ψέμματα ενώ αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.
"Όλα αυτά έγιναν πριν από 40 χρόνια και δεν έκανα κάτι παράνομο", τόνισε.
Η αποκάλυψη ήρθε από ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα στο You Tube και το οποίο υποστήριζε με πλούσια στοιχεία, όπως φωτογραφίες, άρθρα, πλάνα και άλλο υλικό ότι ο Μαρκ Σούμπεν ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε κάνει καριέρα ως πορνοστάρ τη δεκαετία του 70 'με το όνομα Γκας Τόμας.
Μέχρι την ημέρα των εκλογών για τις Εισαγγελίες στις 6 Νοεμβρίου, ο Σούμπεν υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, διέψευδε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.
Πηγή:news247.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κανένας Έλληνας δεν γεννήθηκε μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου 1923! Γιατί;














Όσο κι αν ψάξετε, σε οποιοδήποτε αρχείο των ελληνικών ληξιαρχείων, δεν πρόκειται να βρείτε ούτε έναν Έλληνα ή Ελληνίδα...
που να έχει καταχωρηθεί με ημερομηνία γέννησης από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923! Αυτό αποκαλύπτει ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου. Όχι, φυσικά, γιατί δεν είχαμε ούτε μία γέννα σε μία ολόκληρη περίοδο 13 ημερών, αλλά γιατί απλούστατα το 1923 είχε μόνο 352 ημέρες"!
Όπως εξηγεί ο κ. Σιμόπουλος, από τον Φεβρουάριο του 1923, έλειπαν 13 ολόκληρες ημέρες, δηλαδή το διάστημα μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου! Γιατί έγινε αυτό; Ιδού η εξήγηση:
Ένα σωστό ετήσιο ημερολόγιο πρέπει να έχει ως βάση του τον ακριβή χρόνο που χρειάζεται η Γη για να συμπληρώσει μία πλήρη περιφορά της γύρω από τον Ήλιο. Αυτή η κίνηση της Γης αντικαθρεπτίζεται στην φαινόμενη κίνηση του Ήλιου ανάμεσα στους αστερισμούς. Οι Βαβυλώνιοι κατέγραψαν για πρώτη φορά την αργή αυτή φαινόμενη κίνηση του Ήλιου από τη Δύση προς την Ανατολή, γιατί παρατηρούσαν προσεχτικά τον ορίζοντα την ώρα της Δύσης. Και οι παρατηρήσεις τους εκείνες τους απεκάλυψαν ότι ο Ήλιος επέστρεφε στην αφετηρία του μετά από περίπου 360 ημέρες. Έτσι οι Βαβυλώνιοι χώρισαν τον κύκλο σε 360 μοίρες, κάτι που παραμένει σε ισχύ ακόμη και σήμερα, και θέσπισαν συγχρόνως ένα μεικτό σεληνιακό και ηλιακό ημερολόγιο 360 ημερών, με προσθήκες εμβόλιμων εορτάσιμων ημερών που δεν έλυναν όμως το πρόβλημα της επακριβούς διάρκειας του έτους.
Ένα ορθογραφικο λάθος "γέννησε" την "γρουσουζιά" των δίσεκτων ετών!
Κάτι ανάλογο ίσχυε και για το ρωμαϊκό ημερολόγιο, το οποίο το 44 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρ το άλλαξε ριζικά και με τη βοήθεια του Έλληνα αστρονόμου Σωσιγένη από την Αλεξάνδρεια εγκαθίδρυσε το Ημερολόγιο που φέρει έκτοτε το όνομά του. Ο Σωσιγένης βασισμένος στους υπολογισμούς του πατέρα της αστρονομίας Ιππάρχου (ο οποίος έναν αιώνα νωρίτερα είχε προσδιορίσει ότι το ηλιακό ή τροπικό έτος έχει διάρκεια ίση με 365,242 ημέρες), θέσπισε ένα ημερολόγιο του οποίου τα έτη είχαν 365 ημέρες ενώ σε κάθε τέταρτο έτος πρόσθεταν μία ακόμη ημέρα, μετά την «έκτη προ των καλενδών του Μαρτίου», που ονομάζονταν «bis sextus». Έτσι η ημέρα αυτή, επειδή μετριόταν δύο φορές, ονομάζεται ακόμη και σήμερα «δις έκτη» και το έτος που την περιέχει «δίσεκτο».
Η παρανόηση λοιπόν του λαού ότι τα δίσεκτα έτη είναι «γρουσούζικα» («κι αν έρθουν χρόνια δίσεχτα και μήνες οργισμένοι» όπως λέει το δημοτικό μας τραγούδι) ίσως να προέρχεται από την λανθασμένη αντίληψη της ετυμολογίας και της ορθογραφίας του πρώτου συνθετικού της λέξεως «δίσεκτο». Αντί δηλαδή του σωστού «δις» με γιώτα (που σημαίνει δύο φορές) να εννοείται λανθασμένα το αχώριστο προθεματικό μόριο «δυς» με ύψιλον που έχει την έννοια της δυστυχίας, «της δυσκολίας, της κακής καταστάσεως ή του απευκταίου αποτελέσματος».
Ένα λάθος 11 λεπτών, "μετακινούσε" συνεχώς την Εαρινή Ισημερία!
Αλλά και το Ιουλιανό Ημερολόγιο δεν ήταν τέλειο. Γιατί παρ’ όλο τον καλύτερο προσδιορισμό του ηλιακού έτους από τον Σωσιγένη, υπήρχε ακόμη μια μικρή απόκλιση από την πραγματικότητα αφού η διάρκεια του ηλιακού έτους είναι 365,242199 ημέρες. Έτσι το καθορισμένο από τον Σωσιγένη έτος είναι μικρότερο του πραγματικού κατά 0,0078 της ημέρας, δηλαδή κατά 11 λεπτά και 13 περίπου δευτερόλεπτα, χρόνος που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σχεδόν ασήμαντος. Κάθε τέσσερα όμως χρόνια το μικρό αυτό λάθος γίνεται περίπου 45 λεπτά, και κάθε 129 χρόνια φτάνει την μία ολόκληρη ημέρα.
Μέσα στα πρώτα 400 χρόνια από την εφαρμογή του Ιουλιανού Ημερολογίου το λάθος είχε φτάσει τις τρεις ημέρες με αποτέλεσμα το 325 μ.Χ. η εαρινή ισημερία να συμβεί στις 21 Μαρτίου. Το λάθος των 11 περίπου λεπτών του Ιουλιανού Ημερολογίου συσσωρευόταν και η εαρινή ισημερία μετατοπιζόταν όλο και πιο ενωρίς. Έτσι ενώ την εποχή του Χριστού η εαρινή ισημερία συνέβαινε στις 23 Μαρτίου, το 325 μ.Χ. συνέβη στις 21 Μαρτίου, και το 1582 μ.Χ. είχε φτάσει να συμβαίνει στις 10 Μαρτίου, γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα στον ακριβή καθορισμό του εορτασμού του Χριστιανικού Πάσχα σύμφωνα με τον όρο που είχε θεσπίσει η Α’ Oικουμενική Σύνοδος.

Η διόρθωση του λάθους με την "εξαφάνιση" 10 ημερών!
Το 1572, ο ιησουίτης αστρονόμος Χριστόφορος Κλάβιους, με τη βοήθεια του αστρονόμου Λουίτζι Λίλιο, επεξεργάστηκε την παπική βούλλα της ημερολογιακής μεταρρύθμισης. Με αυτήν η 5η Οκτωβρίου 1582 ονομάστηκε 15η Οκτωβρίου και με αυτόν τον τρόπο διορθώθηκε το λάθος των 10 ημερών, που είχε συσσωρευτεί στους προηγούμενους 11 αιώνες, και για να επιστρέψει η εαρινή ισημερία στην 21η Μαρτίου, όπως ήταν κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο του 325 μ.Χ.

Για να μην επαναληφθεί το λάθος του Ιουλιανού Ημερολογίου, ο Λίλιο όρισε επίσης ότι δίσεκτα θα είναι τα έτη που ο αριθμός τους διαιρείται με το 4 εξαιρουμένων των «επαιωνίων», τα έτη δηλαδή των αιώνων, από τα οποία όριζε ως δίσεκτα μόνον όσα έχουν αριθμό αιώνων που διαιρείται με το 4. Με αυτή την τροποποίηση το έτος 1900 δεν ήταν δίσεκτο, ενώ αντίθετα το επαιώνιο έτος 2000 ήταν δίσεκτο. Η τροποποίηση αυτή δηλαδή καθορίζει ότι σε κάθε 400 χρόνια έχουμε 97 δίσεκτα έτη αφού το λάθος του Ιουλιανού Ημερολογίου είναι 3 ημέρες και 3 ώρες περίπου κάθε 400 χρόνια. Μ’ αυτό τον τρόπο διορθώνουμε το λάθος των τριών ημερών, παραμένει όμως ένα λάθος τριών περίπου ωρών κάθε 400 χρόνια που θα συσσωρευτεί σε μία περίπου ημέρα το έτος 3081 μ.Χ..
Η απόφαση της ελληνικής πολιτείας να "εξαφανίσει" 13 μέρες!

Στα Ορθόδοξα κράτη η αρχή της μεταρρύθμισης ξεκίνησε το 1895 όταν ο οικουμενικός πατριάρχης Άνθιμος Ζ' εξέφρασε «πόθους και ευχάς υπέρ ενός ενιαίου ημερολογίου δι' άπαντας τους χριστιανικούς λαούς». Έτσι το 1903, μετά από ερώτημα του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωακείμ Γ', η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με τη θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε ότι «αι ορθόδοξοι Εκκλησίαι εν συνεννοήσει μετ' αλλήλων και μετά της πολιτείας εκάστης αυτών δύνανται να επιχειρήσωσι την μεταρρύθμισιν του νυν εν χρήσει παρ' ημίν ημερολογίου συμφώνως προς τας προόδους και τα πορίσματα της αστρονομικής επιστήμης».

Το 1919 η ελληνική πολιτεία ανακίνησε και πάλι το ημερολογιακό θέμα και τελικά τον Ισανουάριο του 1923 αντικατέστησε νομοθετικά το Ιουλιανό Ημερολόγιο με το Γρηγοριανό και όρισε την έναρξη της εφαρμογής του την 16η Φεβρουαρίου 1923. Για να γίνει η διόρθωση η 16η Φεβρουαρίου ονομάστηκε 1η Μαρτίου, δηλαδή αφαιρέθηκαν 13 ημέρες από το έτος 1923.

Αυτό έγινε γιατί στις 10 ημέρες λάθους μεταξύ Γρηγοριανού και Ιουλιανού από το 325 έως το 1582 είχε επέλθει καθυστέρηση και άλλων τριών ημερών στα περίπου 340 χρόνια που είχαν παρέλθει από την πρώτη εισαγωγή του Γρηγοριανού Ημερολογίου. Γι’ αυτό άλλωστε το έτος 1923 στην Ελλάδα δεν είχε 365 ημέρες αλλά 352, οπότε και κανένας Έλληνας υπήκοος δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης με ημερομηνία από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923.

Πηγή:enimerwsi.gr

Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!

Ένα παράξενο φαινόμενο παρατηρείται στο Chestnut Ridge Park στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα στο σημείο που ονομάζεται Eternal Flame Falls ή «Οι Καταρράκτες της Αιώνιας Φλόγας».
perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!
Στη βάση ενός καταρράκτη σιγοκαίει μια αιώνια φλόγα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα στους επισκέπτες, εγείροντας, όμως, και πολλούς θρύλους γύρω από τη δημιουργία της, που -όπως πιστεύεται- σχετίζεται με μυστηριακές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή.
perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!
Μέσα σε μια σπηλιά από σχιστόλιθο παραμένει αναμμένη μια φλόγα 3-8 εκατοστών πίσω από τους ορμητικούς καταρράκτες, δημιουργώντας ένα παράξενο σκηνικό που οφείλεται στην «παρουσία ξωτικών και νεραϊδών που έρχονται εδώ για να ξεκουραστούν», όπως αναφέρει σε βιβλίο του ο Bruce Kershner.
perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!
Η επεξήγηση βέβαια του φαινομένου δεν αφορά στα ξωτικά του δάσους και στις νεράιδες αλλά στο γεγονός ότι κάτω από τα πετρώματα της σπηλιάς υπάρχει φυσικό αέριο που διαχέεται στον κλειστό χώρο, η μυρωδιά του οποίου είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή.
perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!
Πέρα από όλα αυτά, όμως, η διατήρηση μιας άσβηστης φλόγας σε ένα τέτοιο υγρό περιβάλλον, που καίει όλο το χρόνο, αποτελεί ένα ασυνήθιστο φαινόμενο που προσελκύει πλήθος επισκεπτών.
perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!
perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!

Πηγή:perierga.gr

Πώς πήραν το όνομά τους διάσημα συγκροτήματα;

Το όνομα ενός καλλιτέχνη ή ενός γκρουπ οφείλει να είναι κάτι μοναδικό, δυνατό και ευκολομνημόνευτο, ώστε να προκαλεί αίσθηση. Η αναζήτηση για το τέλειο όνομα για την κάθε μπάντα είναι αρκετά σημαντική. Ας δούμε από που εμπνεύστηκαν τα παρακάτω πασίγνωστα συγκροτήματα το «βαφτιστικό» τους όνομα.
perierga.gr - Πώς πήραν το όνομά τους διάσημα συγκροτήματα;
U2: Έτσι ονομαζόταν ένα μοντέλο κατασκοπικού αεροπλάνου στις ΗΠΑ. Ο Bono είχε επίσης, πει ότι το όνομα θέλει να τους φέρνει πιο κοντά στο κοινό, με την παρακίνηση «Kαι εσύ επίσης».
ABBA: Πρόκειται για ένα ακρωνύμιο, από τα μικρά ονόματα των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad.
The Backstreet Boys: H γνωστή boy band των 90s πήρε το όνομα της από μια αγορά που υπήρχε στον τόπο καταγωγής του συγκροτήματος, στο Orlando.
Depeche Mode: Στα γαλλικά «Depeche Mode» σημαίνει «Γρήγορη ή Βραχύβια Μόδα» και ήταν ο τίτλος ενός γαλλικού περιοδικού στα 80s.
perierga.gr - Πώς πήραν το όνομά τους διάσημα συγκροτήματα;
Coldplay: Η αρχική ονομασία της μπάντας του Chris Martin, ήταν Starfish, ενώ Coldplay λεγόταν η μπάντα φίλων τους, που με τη σειρά τους είχαν δανειστεί τον τίτλο από μια ποιητική συλλογή. Όταν οι φίλοι τους αποφάσισαν να μη συνεχίσουν την πορεία τους στη μουσική βιομηχανία, χάρισαν το όνομά στους διάσημους πλέον, μουσικούς.
The Doors: Έμπνευση για το συγκρότημα του Jim Morrison αποτέλεσε το βιβλίο του Aldus Huxley «The Doors of Perception».

Greenday: Είναι ουσιαστικά μια αργκό έκφραση για κάποιον που περνάει μια μέρα χωρίς να καπνίσει μαριχουάνα. Ο Billie Joe Armstrong μετά την πρώτη του εμπειρία με τα ναρκωτικά, έγραψε ένα τραγούδι με αυτό το όνομα, που αργότερα επηρέασε το αμερικανικό γκρουπ.
Kasabian: Το όνομα της Linda Kasabian, πρώην πιστή ακόλουθο και μάρτυρα-κλειδί στη δίκη του serial killer Charles Manson, φαίνεται ότι κίνησε το ενδιαφέρον των Βρετανών κι έτσι, αποφάσισαν να πάρουν το όνομά της.
perierga.gr - Πώς πήραν το όνομά τους διάσημα συγκροτήματα;
Iron Maiden: Οι Βρετανοί μεταλλάδες, δανείστηκαν το όνομα τους από τη Σιδηρά Παρθένο, το ανατριχιαστικό μέσο βασανιστηρίων (σαρκοφάγος της Παρθένου Μαρίας «ντυμένο» εσωτερικά με καρφιά, στο οποίο το θύμα έμπαινε μέσα).
R.E.M.: Το συγκρότημα από την Αθήνα της Τζώρτζια, επέλεξε για όνομα την κίνηση που κάνουν τα μάτια όταν ο οργανισμός φτάνει στον βαθύ ύπνο (Rapid Eye Movement), αν και ο τραγουδιστής των R.E.M. Michael Stipe, αρνείται αυτή την ερμηνεία.
Duran Duran: Το pop γκρουπ πήρε το όνομα του από έναν από τους κακούς της ταινίας «Barbarella», που λεγόταν Dr. Durand Durand.
perierga.gr - Πώς πήραν το όνομά τους διάσημα συγκροτήματα;
Chumbawamba: Ένα μέλος της μπάντας είδε στο όνειρο του ότι ενώ βρισκόταν σε ένα μπαρ, προσπαθούσε να αποφασίσει σε ποια τουαλέτα να πάει, αφού αντί για «αντρικές» ή «γυναικείες» οι επιγραφές έγραφαν «Chumba» και «Wamba».
πηγή: clickatlife.gr

Έκαναν σεξ σε δημόσιο χώρο γιατί όλοι έβλεπαν ποδόσφαιρο


Τουλάχιστον αυτή την δικαιολογία προέβαλλε ένα ζευγάρι που συνελήφθη να κάνει σεξ κάτω απ' τ' αστέρια...
Όμως δεν έπεισαν κανέναν. Ούτε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.
Εκείνος ήταν το 2006 60 και η σύντροφός του 40 και θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η Εθνική Ομάδα της Ιταλίας έπαιζε με την Ουκρανία για το Μουντιάλ και σκεπτόμενοι ότι όλοι οι συμπολίτες τους θα έβλεπαν τηλεόραση, είπαν να «αγαπηθούν» κάτω από τα αστέρια.
Δεν τους είδαν όμως μόνο τα αστέρια, αλλά και κάποιοι άλλοι και συνελήφθησαν για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Στην αρχική δίκη ο δικηγόρος τους υποστήριξε ότι είχαν υπολογίσει χρονικά τη συνεύρεσή τους, προκειμένου να μην προσβάλλουν κανέναν, εφόσον θα επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις όσο διαρκούσε το παιχνίδι.
Ωστόσο δεν κατάφεραν να πείσουν τους δικαστές ούτε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά ούτε και στο Ανώτατο Δικαστήριο που εκδίκασε πριν από μερικές μέρες την υπόθεσή τους.
Για την ιστορία, η Ιταλία εκείνη την ημέρα κέρδισε την Ουκρανία και τελικά κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Πηγή:newsit.gr

«Άστεγος» πλανήτης περιπλανιέται μόνος!

«Άστεγος» πλανήτης περιπλανιέται μόνος!
Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι υπάρχουν πλανήτες που είναι «ορφανοί» και περιπλανώμενοι στο κρύο και αφιλόξενο διαστρικό κενό. Οι πλανήτες αυτοί δεν ανήκουν σε κάποιο πλανητικό σύστημα και ακολουθούν μια μοναχική ζωή και πορεία κινούμενοι σε ελεύθερη τροχιά στο Διάστημα. Οι ειδικοί τους έχουν ονομάσει «άστεγους» πλανήτες αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον. Διεθνής ομάδα ερευνητών τώρα κατόρθωσε να εντοπίσει τον πρώτο ελευθερο πλανήτη. Πρόκειται για τον CFBDSIR2149, ένα γιγάντιο πλανήτη με μέγεθος τέσσερις ως επτά φορές μεγαλύτερο από εκείνο του Δία.
Ο πρώτος «άστεγος»
Την ανακάλυψη έκανε ομάδα επιστημόνων από τον Καναδά και τη Γαλλία χρησιμοποιώντας τα τηλεσκόπια VLT στο Νότιο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο καθώς και το CFH Telescope που βρίσκεται στη Χαβάη. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο CFBDSIR2149 βρίσκεται σε βρεφική ηλικία αφού υπολογίζουν ότι είναι μόλις 50-120 εκατομμυρίων ετών . Απέχει από εμάς 100 έτη φωτός και έχει θερμοκρασία 400 βαθμών Κελσίου. Ο πλανήτης κινείται σε ελεύθερη τροχιά χωρίς καμία βαρυτική δύναμη να τον δεσμεύει.
Ο CFBDSIR2149 κινείται σε μια περιοχή όπου βρίσκεται ένα αστρικό σμήνος που αποτελείται από 30 νεαρά άστρα. Το σμήνος είναι γνωστό ως AB Doradus Moving Group και οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο CFBDSIR2149 ήταν μέρος κάποιου πλανητικού συστήματος που άρχισε να δημιουργείται σε κάποιο απ’ αυτά τα άστρα αλλά κάτι συνέβη κατά τη διαδικασία του σχηματισμού του και απομακρύνθηκε από την «εστία» του. Η ανακάλυψη αναμένεται να δώσει νέα πολύτιμα στοιχεία για τους «άστεγους» πλανήτες.
Πηγή:perierga.gr

Πάτρα: Υπαίθριο σεξ για... 5 ευρώ!

Υπαίθριο σεξ για… πέντε ευρώ προσφέρουν οι έγχρωμες πόρνες που εδώ και μήνες έχουν… μονιμοποιήσει την παρουσία τους στην Πάτρα.

Nεαρές έγχρωμες κοπέλες, κατά κανόνα τις προχωρημένες ώρες της νύχτας και λίγο πριν το ξημέρωμα, προσεγγίζουν οδηγούς αυτοκινήτων και διαβάτες και προσφέρουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες απλώνοντας το ένα τους χέρι, με τα δάκτυλα τεντωμένα, «διαφημίζοντας» ότι η ερωτική συνεύρεση μαζί τους έχει υποχωρήσει πλέον στα 5 ευρώ…
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αφόρητος ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τους υποψήφιους πελάτες. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, πλησίασαν μεσήλικα άνδρα που περπατούσε στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. «Τον περιτριγύρισαν και του ζητούσαν να πάει με μια από αυτές φωνάζοντας ‘5 ευρώ’, ‘5 ευρώ’. Ο άνδρας που απ’ ότι φαινόταν ήταν μεθυσμένος τις απομάκρυνε και όταν εκείνες δεν έφευγαν άρχισε να τους φωνάζει σηκώνοντας την περιοχή στο πόδι», λέει στο thebest.gr περίοικος.
Πάντως, ο ίδιος έλεγε ότι οι νεαρές μαύρες δεν κάνουν πια την εμφάνιση τους τ’ απογεύματα ενώ σε μια περίπτωση, πριν μερικές ημέρες, είδε δυο από αυτές να οδηγούνται σε περιπολικό της Αστυνομίας. «Πράγματι, γίνονται τακτικά προσαγωγές ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα της παρουσίας τους στην χώρα», ανέφερε στο thebest.gr αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι όσες δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα κρατούνται και ακολουθείται η οδός της απέλασης. Οι υπόλοιπες αφήνονται ελεύθερες έως ότου αποδειχθεί ότι διαπράττουν το αδίκημα της πορνείας.
Η «ταρίφα» των 5 ευρώ (σχετική αναφορά υπήρξε σήμερα και στην εφημερίδα «Γνώμη») μπαίνει σε ισχύ στο τέλος της… βάρδιας των νεαρών κοριτσιών που κατά κανόνα προέρχονται από την Νιγηρία. Μάλιστα, λέγεται, ότι οι προαγωγοί τους για να τις πείσουν να βγουν στο πεζοδρόμιο τους λένε ότι είναι «δεμένες» με… μάγια και μόνο μέσω της εκπόρνευσης τα μάγια θα λυθούν.
Πηγή: thebest.gr