Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τα 10 καλύτερα gadgets για την κουζίνα σας!



Βαριέστε απίστευτα το μαγείρεμα και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με την κουζίνα; Σας παρουσιάζουμε τη λίστα των 10 καλύτερων gadgets για την κουζίνα σας που υπόσχονται να κάνουν την όλη εμπειρία πολύ πιο διασκεδαστική:

1. Διαχωριστής αυγών
Ένα αστείο gadget που διαχωρίζει τον κρόκο από το ασπράδι με έναν μάλλον αηδιαστικό τρόπο…
Egg Separator- $12.99
2. Βουρτσάκι για σαπουνόφουσκες
Προσποιηθείτε ότι καθαρίζετε κάνοντας στην πραγματικότητα σαπουνόφουσκες.


Bubble Scrubber- $5.00
4. Ποτήρι με μουστάκι
Πιείτε νερό και αφήσετε τους άλλους να απολαύσουν το θέαμα. Εκτός από μουστάκι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γαμψή μύτη, στραβά δόντια κ.λ.π.
Pick your Nose Party Cups- $14
5. Τεμαχιστής μπανάνας
Κόψτε κομματάκια τη μπανάνα σας με μία μόνο κίνηση.
Banana Slicer- $4.99
6. Καρχαρίας για ανακάτεμα τσαγιού
Τοποθετήστε τα φύλλα τσαγιού στο νερό και σύντομα το τσάι σας θα δεχτεί επίθεση από καρχαρία.


Sharky Tea Infuser
7. Πηρούνι για Spaghetti
Καλά τα μακαρόνια, αλλά βαριέστε να στριφογυρίζετε όλη την ώρα το πιρούνι σας; Ευτυχώς για εσάς, έρχεται το περιστρεφόμενο πιρούνι (ή αλλιώς το πιρούνι του τεμπέλη) να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση!

Swirling Spaghetti Fork- €9.66
8. Πιάστρα Pac-man
Πιάστε το ταψί χωρίς φόβο ότι θα καείτε χάρη στην πιάστρα Pac-man!

Pac-man Hothead- $14.99
9. Ψαλίδι Pizza
Δυσκολεύεστε να κόψετε την pizza σας; Κανένα πρόβλημα! Ήρθε το νέο gadget-ψαλίδι να αναλάβει τη δύσκολη δουλειά.

Pizza Clippers- $20
10. Πιγκουίνος-Χρονόμετρο
Ρυθμίστε το χρονόμετρο του πιγκουίνου και αυτός θα φροντίσει να απομακρύνει το σακουλάκι του τσαγιού σας μόλις είναι έτοιμο!
Penguin Teaboy- $29.99
Πηγή:techgear.gr

Αιτία σύγκρουσης πλοίων η Halle Berry

Καπετάνιος πλεούμενου δεν εντόπισε την παρουσία άλλου σκάφους, καθώς είχε αφοσιωθεί στην σέξυ ηθοποιό που Halle Berry και στον ρόλο της ως Catwoman.
Μία συζήτηση για την γνωστή ηθοποιό Halle Berry και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία "Catwoman" μπορεί να αποβεί μοιραία. Ένα βρετανικό φέρυ μπόουτ συγκρούστηκε με ένα γαλλικό ψαράδικο, ενώ ο καπετάνιος του δεύτερου έχασε την ζωή του.
Το δυστύχημα αποτελεί αμέλεια του καπετάνιου του καταμαράν Condor Vitesse. Αυτός αστειευόταν μαζί με συναδέλφους του για την χολυγουντιανή σταρ, όταν το επιβατηγό πλοίο διέσχιζε το κανάλι με μεγάλη ταχύτητα και ελάχιστη ορατότητα προς το μέρος του καταμαράν.
Ο καπετάνιος και το καταρτισμένο πλήρωμα δεν εντόπισαν την παρουσία του πλοίου σε δύο διαφορετικά ραντάρ.

 
Την ίδια ώρα, η κόρνα ομίχλης του γαλλικού σκάφους είχε απενεργοποιηθεί, αφού θεώρησαν ότι ο ήχος των μηχανών θα ήταν αρκετός να ειδοποιήσει άλλα σκάφη στην γύρω περιοχή.
Η συζήτηση για την ηθοποιό τους είχε απορροφήσει τόσο που δεν είχαν ιδέα για την ύπαρξη του άτυχου πλεούμενου μέχρι μερικά λεπτά πριν από την πρόσκρουση. Το γαλλικό ψαράδικο άνοιξε στα δύο μετά την σύγκρουση και έστειλε τους 3 επιβάτες στο νερό, ενώ στέρησε την ζωή από τον 42χρονο καπετάνιο.

 
Η έρευνα που έγινε πάνω στο δυστύχημα ανέφερε ως αίτια, την συμπεριφορά του καπετάνιου του φέρυ μπόουτ και την μειωμένη ορατότητα λόγω της ομίχλης.
Παράλληλα, ο πλοίαρχος και ο πρώτος αξιωματικός απαλλάχθηκαν το καθηκόντων τους, ενώ διεξάγεται μία δεύτερη διαδοχική έρευνα για τα αίτια της πρόσκρουσης.
Πηγή:news247.gr

Εξω οι καπνιστές

ΤΣΙΓΑΡΟ και μπάλα πάνε πακέτο. Ή τουλάχιστον πήγαιναν μέχρι τώρα.
 
Κι αυτό γιατί η UEFA του Μισέλ Πλατινί (φωτ. αριστερά) ανακοίνωσε την απαγόρευση του καπνίσματος στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας το καλοκαίρι του 2012. Η UEFA ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση της χρήσης, πώλησης και διαφήμισης των προϊόντων καπνού κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης κι αυτό θα ισχύει εντός αλλά και περιμετρικά των γηπέδων. Η απόφαση πάρθηκε με τη συναίνεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ενωσης, αλλά και τοπικών οργανισμών υγείας των δύο χωρών. «Η απαγόρευση του καπνίσματος στο Euro 2012 αφορά το σεβασμό της υγείας των θεατών και όλων όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση. Ευελπιστούμε στα υψηλότερα στάνταρ υγείας και ασφάλειας των θεατών και το κάπνισμα δεν συνάδει με αυτή τη λογική», δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί.
Πηγή:enet.gr

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Football Manager 2012

Το Football Manager 2012 έρχεται και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες αυτή τη στιγμή κάνουν το ζέσταμά τους στο demo του παιχνιδιού για να αρχίσουν τη νέα τους ποδοσφαιρική σεζόν με την αγαπημένη τους ομάδα. Ας δούμε όμως από την αρχή τι είναι το Football Manager και τι έχει να προσφέρει το Football Manager 2012.
Το Football Manager είναι το πιο δημοφιλές manager game στον κόσμο. Είναι ένα παιχνίδι για PC και MAC που σε βάζει στη θέση ενός manager ποδοσφαιρικών συλλόγων και σου δίνει τα ηνία της ομάδας σου σε όλους τους τομείς. Η παγκόσμια επιτυχία του βασίζεται στον απίστευτο ρεαλισμό που έχει. Προβλέπει συνεχώς τους παίκτες αστέρια του μέλλοντος, την απόδοση των ομάδων στη σεζόν, ακόμα και τις οικονομικές τους προοπτικές με τόση ακρίβεια ώστε μεγάλοι σύλλογοι της Premier League να κλείνουν ακριβά συμβόλαια με την κατασκευάστρια εταιρία Sports Interactive ώστε να εξασφαλίζουν κάθε χρόνο την ανανεωμένη βάση δεδομένων με πάνω από 400.000 ποδοσφαιριστές που διαθέτει το παιχνίδι πριν την περίοδο των μεταγραφών καλοκαιριού. Ο ρεαλισμός του παιχνιδιού προέρχεται φυσικά από σκληρή δουλειά χιλιάδων scouters ανά τον κόσμο που κάθε σαββατοκύριακο παρακολουθούν όλα τα ματς σε κάθε χώρα (ακόμα και στις μικρότερες κατηγορίες) ώστε να σημειώνουν τις αποδόσεις των παικτών και των ομάδων.
Κάθε χρόνο γίνονται κάποιες μικροαλλαγές στο Football Manager. Φέτος όπως λέει και ο Miles Jakobson οι αλλαγές είναι πολλές και μεγάλες. Το Techgear.gr μάζεψε όλες τις σημαντικότερες αλλαγές και τις παραθέτει εδώ σε μορφή βίντεο.
Καταρχήν ας δούμε την ανανεωμένη μηχανή γραφικών που μας παρουσίασε πρόσφατα η Sports Interactive. Νέες κάμερες και νέα εφέ μας δίνουν ένα σχετικά ρεαλιστικό αποτέλεσμα παρακολούθησης αγώνα:
 
Βέβαια το ίδιο το ματς δεν είναι το παν, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι πρόσφατα τον αγώνα τον παρακολουθούσαμε σε περιβάλλον δύο διαστάσεων. Μία περσινή προσθήκη που έχει βελτιωθεί σημαντικά φέτος είναι τα Shouts (Φωνές) που μπορούμε να εκτελέσουμε μέσα στο ματς. Φωνάζουμε δηλαδή εντολές στους παίκτες μας ακριβώς όπως φωνάζουν οι προπονητές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά οι φωνές μας δεν περιορίζονται σε ένα «Διώξε!» αλλά μπορούμε να φτιάξουμε δικές μας κωδικοποιημένες εντολές που να περιλαμβάνουν μία σειρά από κινήσεις. Εκτός από τα Shouts υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επέμβουμε στον αγώνα καθώς και νέοι τρόποι να σχεδιάσουμε τις τακτικές της ομάδας.
 
Πολλά άλλα στοιχεία έχουν ανανεωθεί πλήρως όπως τα φιλικά, το ιστορικό των παικτών, τα οικονομικά των ομάδων και άλλα. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο σύστημα τόνων που εισήγαγε φέτος η Sports Interactive και διακατέχει όλες τις συζητήσεις, meetings και διαπραγματεύσεις μεταξύ του manager και όλων των ατόμων με τα οποία έρχεται σε επαφή:
 
Το σύστημα τόνων φυσικά εφαρμώζεται και στα ομαδικά meetings αλλά και στις σημαντικότατες συζητήσεις και οδηγίες που λαμβάνουν χώρα πριν τον αγώνα και στο ημίχρονο:
 
Το Football Manager 2012 συνδέεται με πολλούς και ποικίλους τρόπους με το Facebook, το Twitter και το YouTube, αλλά και οποιοδήποτε Social Network φιλοξενεί βίντεο όπως π.χ. το DailyMotion. Παρακάτω βλέπουμε πως:
 
Εάν έχετε κολλήσει, αν όλα αυτά τα νούμερα και οι γραμμές σας φαίνονται ακατανόητες. Αν ακούγατε πάντα για το Football Manager αλλά κάθε φορά που το δοκιμάζατε το παρατούσατε, φέτος έχετε την ευκαιρία να μάθετε βήμα βήμα πως να αναλάβετε την ηγεσία της αγαπημένης σας ομάδας και θα την οδηγήσετε στην κορυφή.
Το Football Manager 2012 έχει ένα σύστημα εύκολων και κατανοητών tutorials (μαθημάτων) καθώς και ένα άλλο σύστημα How To (ερωτήσεων) μέσα στο παιχνίδι που σας βοηθούν να βρείτε τα βήματά σας στο απόλυτο manager game. Παρακάτω βλέπουμε πως μπορεί να μάθει κανείς το Football Manager 2012 βήμα βήμα.
 
Πρέπει να αναφερθεί εδώ βέβαια ότι εκτός από το εξώφυλλο και ένα πολύ σύντομο και όχι περιεκτικό βιβλίο οδηγιών, το Football Manager 2012 όπως και όλοι οι προκάτοχοί του είναι εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει πολλούς χρήστες καθώς τα αγγλικά ενός Manager game δεν είναι ποτέ απλά.
Επίσης για το ελληνικό πρωτάθλημα να αναφέρουμε ότι γίνεται κανονικά με 16 ομάδες με τη μόνη διαφορά ότι στο παιχνίδι που θα πάρετε στα χέρια σας στη Super League θα δείτε το Λεβαδιακό, τη Δόξα Δράμας και τον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε που υποβλήθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες για τη Super League από την ελληνική ομάδα της Sports Interactive έχουν γίνει αλλαγές ενώ εκκρεμούν αποφάσεις. Θα γίνονται αλλαγές κανονικά στο παιχνίδι με τα κανονικά patch και στη Superleague, αλλά όποιος είναι βιαστικός και θέλει άμεσα σωστή SuperLeague ας έχει υπόψη του ότι στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού το fmgreece.gr θα κυκλοφορήσει data update που θα διορθώνει όποια λάθη θα έχουν προκύψει στην ελληνική database καθώς και τις σημαντικότερες μεταγραφές που δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν στην αρχική έκδοση του παιχνιδιού.
Το Football Manager 2012 κυκλοφορεί στα καταστήματα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου για PC και MAC και θα χρειάζεται internet για την εγκατάστασή του.
 Πηγή:contra.gr

Γιατί ο Πρωθυπουργός σου είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας hipster

Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε ποτέ -“και ποιος ήταν;” θα μου πεις-, αλλά κατάφερε να αποτελέσει το παράδειγμα, το πρότυπο, τον ορισμό για μια δεν-τη-λες-και-μικρή πληθυσμιακή ομάδα. Τους hipsters.

Έχει καταφέρει να βγάλει στο δρόμο Έλληνες που σηκώνονταν από τον καναπέ μόνο για να πάνε στην τουαλέτα. Συνέδεσε το όνομά του με το ΔΝΤ (κάτι που αριστοτεχνικά απέφυγε ο Κωστάκης) και παρά τη μειλίχια φυσιογνωμία του, είναι το “κόκκινο πανί” για εκατομμύρια Έλληνες. Όχι, όμως, για όλους. Οι hipsters (θα 'πρεπε να) τον λατρεύουν.
Ιδού ένα προς ένα τα αναντίρρητα πειστήρια του ΓΑΠικού χιπστερισμού:

Έχει μουστάκι Μόνο. Ούτε μούσι, ούτε υπομούστακο, ούτε υπομούσιο. Το μουστάκι είναι βασικό ίδιον του χιπστερισμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι hipsters έχουν από ένα. Σημαίνει περισσότερο το αντίστροφο, ότι δηλαδή όποιος είναι στην ακτίνα των 20-25-30 ετών και έχει μουστάκι (έτσι, στα καλά καθούμενα) είναι είτε φαντάρος που είπε να το “φορέσει” για πλάκα είτε hipster. Κι ας μην το παραδέχεται.

Δεν το έχει παραδεχτεί ποτέ Έχει εξαγγείλει νέα μέτρα, έχει πει ότι “λεφτά υπάρχουν”, έχει πει “ότι λεφτά υπάρχουν” (το γράφω δύο φορές, γιατί το γέλιο δίνει ζωή), έχει πει ένα σωρό μα...ες (ματαιότητες, κακοπροαίρετοι), αλλά ποτέ δεν τον έχουμε ακούσει, δει, διαβάσει να λέει ότι είναι hipster. Ούτε και κανέναν άλλο hipster. Είναι τέτοια η άρνησή τους για τη συγκεκριμένη “ταμπέλα”, που αν κάποιος πει ότι είναι hipster, δεν θα τον πιστέψει κανείς.

Έχει “παντρευτεί” την Apple


Το desktop της Apple στο γραφείο του πρωθυπουργού είναι απλά η συνέχεια (ή η αρχή) στο tribute του στον μεγάλο Steve Jobs και την εταιρία του. Ο ΓΑΠ φυσικά και είναι κάτοχος iPhone και iPad, τα οποία κουβαλάει μαζί του και στη Βουλή για να περνά την ώρα του όσο οι άλλοι βουλευτές αγορεύουν. (Να γιατί δεν ακούει την αντιπολίτευση και κάνει συνέχεια του κεφαλιού του). Νομίζω ότι ο θάνατος του Steve Jobs (τον σχολίασε με tweet και στα αγγλικά) πρέπει πραγματικά να του χάλασε τη μέρα.

Τουιτάρει
Θεωρητικά, τα tweets του ΓΑΠ (@PrimeministerGR) προέρχονται από την ομάδα επικοινωνιακού σχεδιασμού του γραφείου του. Αλλά, η γνωστή του τρέλα με τις νέες τεχνολογίες και το ίντερνετ, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το βάζει και ο ίδιος το χεράκι του μερικές φορές. Έτσι, για τη χαρά της συμμετοχής. Το κράξιμο, βέβαια, που τρώει μετά από κάθε του tweet είναι άλλο θέμα. http://www.cosmo.gr/Entertainment/Media/Internet/agaphte-gap-kalutera-na-masas-para-na-milas.1404911.html

Κάνει ποδήλατο Και γενικότερα είναι ο πιο fit πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας. Τι ποδήλατα, τι κολύμπια, τι συμμετοχές σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων, τι κανόε καγιάκ μετά του απαραίτητου εξοπλισμού. Ο ΓΑΠ δεν χρειάζεται bodyguard. Οι bodyguard χρειάζονται τον ΓΑΠ. Αν μας έλεγαν ότι τα βράδια ντύνεται batman και κάνει τη “βρώμικη δουλειά” στα στενάκια της Αθήνας, θα το πιστεύαμε. Λες να χύνει τόσο ιδρώτα για να είναι πνευματικά (και σωματικά) έτοιμος για τις μεγάλες αποφάσεις; Αποκλείεται.



Μιλάει καλύτερα τα αγγλικά απ' ότι τα ελληνικά Αυτός επειδή είναι αμερικανοθρεμένος, οι υπόλοιποι hipsters λόγω της διαρκούς ενασχόλησής τους με ξένες μπάντες, σειρές, φεστιβάλ, τάσεις στη μόδα και social media. Το αποτέλεσμα, όμως, μετράει. Είναι πιθανότερο να ξέρουν τι σημαίνει “cameo”, παρά “ασκαρδαμυκτί”. (Ο ΓΑΠ σίγουρα δεν ξέρει).

Είχε τη δική του “στιγμή” στη μουσική Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι μουσική ακούει ο πρωθυπουργός. Το πιθανότερο είναι ότι ξέρει πιο λίγα πράγματα για την ελληνική μουσική απ' ότι ο Βασίλειος Κωστέτσος για το πρωτάθλημα της Football League. Αν ακούει κάτι, αυτό είναι καταδικασμένο να έχει αγγλικό στίχο. Αλλά τι περιττή κουβέντα που πιάσαμε...
Μπορεί να μην γνωρίζει την ύπαρξη των Ikara Colt και των Mumford&Suns, μπορεί να μην ξέρει τι δουλειά κάνει ο πρώτος ξάδερφος της Beth Ditto (ο hipster ξέρει), αλλά ο ίδιος ο ΓΑΠ, παρέα με τον Αντώνη Σαμαρά, είχε τη δική του στιγμή στην ιστορία της μουσικής. Η μπάντα τους λεγόταν The Fireplaces (=τζάκια, όνομα μάλλον άρρηκτα συνδεδεμένο με την κοινωνική τους προέλευση).



Ναι, αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος.
Πηγή:men24.gr

Χαμός στα social media με τη φωτογραφία του "ροζ αστυνομικού"

Χιλιάδες χρήστες του Facebook έχουν ήδη βάλει profile pic την φωτογραφία του αστυνομικού των ΜΑΤ που έχει δεχτεί επίθεση από ροζ μπογιά με αποτέλεσμα η στολή του να αλλάξει χρώμα εντελώς. Χαμός και στο Twitter.
Οι πιο ευφάνταστοι χρήστες και καλοί χειριστές του photoshop προχώρησαν τη φωτογραφία ένα βήμα παραπέρα (μπορεί και περισσότερα), δίνοντας το σλόγκαν Batsie (αντί για Barbie) κάτω από τη φωτογραφία.
Κάποιοι ακόμα πιο εφευρετικοί δημιούργησαν μια φανταστική συνομιλία του αστυνομικού με τους (υπόλοιπους) Power Rangers.

Πηγή:cosmo.gr
 

Κι άλλος δορυφόρος στο... κεφάλι μας!

Ένας ακόμα δορυφόρος θα πέσει τις επόμενες μέρες ανεξέλεγκτα στη Γη. Διαβάστε πού και ποιες είναι οι πιθανότητες να προσγειωθεί στο... κεφάλι σας!
Καλά τη γλιτώσαμε ένα μήνα πριν, όταν ο ανεξέλεγκτος δορυφόρος της NASA έπεσε στον Ειρηνικό. Τώρα, σε φθνουσα τροχιά βρίσκεται, σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος, και ένας άλλος ερευνητικός δορυφόρος, ο ROSAT, ο οποίος έχει πάψει να επικοινωνεί με τη Γη.
Πρόκειται για έναν ανενεργό γερμανικό δορυφόρο, ο οποίος, λόγω της φθίνουσας τροχιάς που ακολουθεί, αναμένεται να συντριβεί κάποια στιγμή εντός του Σαββατοκύριακου, 22 - 23 Οκτωβρίου. 
 Ο ROSAT εκτοξεύτηκε το 1990, πριν δηλαδή αρχίσουν ακόμα να αποκτούν οι δορυφόροι προωθητικά συστήματα, με τα οποία μπορεί να διορθωθεί η τροχιά τους και να ελεγχθεί η πτώση τους στην ατμόσφαιρα της Γης.
 Αυτός είναι ο λόγος που η ακριβής τοποθεσία της πτώσης του δορυφόρου παραμένει μυστήριο, αφού κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πότε και πού θα πέσει ο ROSAT, o οποίος ζυγίζει 2,4 τόνους και έχει το μέγεθος ενός μεγάλου αυτοκινήτου.
 Σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος πάντως... υποψήφιες είναι "όλες οι χώρες του κόσμου που βρίσκονται σε γεωγραφικό πλάτος από 53 μοίρες βόρεια μέχρι 53 μοίρες νότια". Στη ζώνη αυτή περιλαμβάνεται  η Ελλάδα, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Γης, με εξαίρεση τους δυο πόλους.

 

Ο ανεξέλεγκτος δορυφόρος ολοκληρώνει μια περιφορά γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά και εκτιμάται ότι θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 28.000 χιλιομέτρων την ώρα.
 Από την κάθοδο του δορυφόρου υπολογίζεται ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στην επιφάνεια της Γης περίπου 30 κομμάτια, κυρίως γυάλινα και κεραμικά, το μεγαλύτερο από τα οποία θα είναι ένα κάτοπτρο βάρους 1,7 τόνων.
 Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάντως. Πρέπει να είστε πολύ άτυχος για να σας έρθει ο δορυφόρος στο κεφάλι, καθώς οι Γερμανοί ειδικοί εκτιμούν ότι μια τέτοια πιθανότητα είναι μία στις 2.000.
 Παρόλα αυτά, καλού-κακού, αν δείτε ένα φωτεινό αντικείμενο να πέφτει με ταχύτητα από τον ουρανό κατά πάνω σας, μην το σκεφτείτε. Τρέξτε!
 Info:Ο ROSAT πραγματοποίησε μελέτες για τις μαύρες τρύπες και τα άστρα νετρονίων και ήταν ο πρώτος δορυφόρος που χαρτογράφησε τον ουρανό στο φάσμα των ακτίνων Χ.

Πηγές: Τα Νέα, http://www.inquistr.com/, Scientific American

Της ήρθε λογαριασμός κινητού τηλεφώνου 145.346 ευρώ!

"Εγκεφαλικό" έπαθε μια γυναίκα όταν άνοιξε το φάκελο με το λογαριασμό του κινητού της τηλεφώνου...
Μια ωραία πρωία ο ταχυδρόμος όπως κάθε μήνα έφερε στην Celina από τη Florida το λογαριασμό του κινητού της τηλεφώνου όμως με τίποτα δεν περίμενε το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει.
Και ο λογαριασμός έγραφε: 145.346 ευρώ! Η νεαρή γυναίκα έπαθε σοκ.
"Τρελάθηκα. Έτρεμα, έκλαιγα και σκεφτόμουν ότι ήρθε το τέλος μου. Αυτό το ποσό θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε ένα σπίτι. Η εταιρεία έπρεπε να με έχει ειδοποιήσει ότι ο λογαριασμός είχε αρχίσει να ξεφεύγει των λογικών ορίων", δήλωσε στο WSVN-Channel 7.
Ο λογαριασμός ήρθε τόσο "φουσκωμένος" επειδή η Celina πήγε στον Καναδά για 2 εβδομάδες και επικοινωνούσε με τον κωφό αδερφό της μέσω μηνυμάτων και βιντεοκλήσεων. Συνολικά αντάλλαξαν 2.000 μηνύματα και εεπιδή ξέχασαν να αλλάξουν το πρόγραμμα το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει ήταν αστρονομικό.
Η εταιρία από την πλευρά της μείωσε το ποσό στα 1.807 ευρώ το οποίο η Celina θα πρέπει να αποπληρώσει μέσα σε 6 μήνες. Πηγή:cosmo.gr

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

To τέλος του κόσμου έρχεται...αύριο σύμφωνα με προφητεία


Ο προφήτης της συντέλειας του κόσμου Harold Camping άλλαξε γνώμη μετά το εγκεφαλικό που υπέστη πρόσφατα.
Ο 90χρονος κύριος Camping που είναι παραγωγός σε χριστιανικό ραδιόφωνο της Καλιφόρνια και αριθμολόγος της Βίβλου είχε προβλέψει αρχικά πως η μέρα της Κρίσης θα έρθει στις 21 Μαΐου, στις 6 η ώρα το απόγευμα ακριβώς, χτυπώντας τον πλανήτη με αλλεπάλληλους σεισμούς.
Βέβαια επειδή τίποτα από αυτά που προέβλεψε ο Camping δεν συνέβη, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη τον περασμένο Ιούνιο επανήλθε με νέα πρόβλεψη.
Σύμφωνα με τη νέα προφητεία το τέλος του κόσμου έρχεται αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 90χρονος "προφήτης" όταν ο Θεός είπε στον Νώε ότι σε επτά ημέρες θα στείλει τον Κατακλυσμό στη Γη για να αφανίσει κάθε ζωντανό πλάσμα που δημιούργησε, στην πραγματικότητα εννοούσε πως όλα θα γίνονταν σε 7.000 χρόνια.
Λέτε να πέσει μέσα αυτή τη φορά ο προφήτης;
Πηγή:pathfinder.gr

Νεκρός ο Καντάφι

Ο ανατραπείς Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του κοντά στη Σύρτη. Στη γενέτειρά του οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών. Το πτώμα του έχει ήδη μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.
Το Al Jazeera μεταδίδει ότι ο Καντάφι έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ένοπλης αναμέτρησης με αντικαθεστωτικούς. Μετέδωσε ότι το πτώμα του Μουαμάρ Καντάφι μεταφέρεται στη Σύρτη. Η πληροφορία πως είναι νεκρός δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Νωρίτερα, ο αξιωματούχος του συμβουλίου Αμπντέλ Ματζίντ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη του Καντάφι, ο οποίος ήταν τραυματισμένος στα πόδια και το κεφάλι και προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη.
Διάγγελμα θα κάνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Αξιωματούχος του ΕΜΣ δήλωσε πως το πτώμα του έχει ήδη μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας.
Αρχικά, ο λίβυος στρατιωτικός δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ότι ο συνταγματάρχης τραυματίστηκε και στα δύο πόδια κοντά στη Σύρτη, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από το ΝΑΤΟ. Μαζί με τον Καντάφι συνελήφθη ο εξάδελφός του Αχμέντ Ιμπραίμ.


Σύμφωνα πάντα με το Μεταβατικό συμβούλιο, ο πρώην εκπρόσωπος του Καντάφι Μούσα Ιμπραήμ συνελήφθη ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπε είναι επίσης νεκρός.
Φωτογραφία του Καντάφι, που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο.
Φωτογράφος: Philippe Desmazes/AFP/Getty Images


"Τον έχουμε συλλάβει. Είναι τραυματισμένος και στα δύο του πόδια" ανέφερε αρχικά ο Αμπντέλ Ματζίντ στο Reuters. " Τον μεταφέραμε με ασθενοφόρο".


ΤΟ BBC είχε αναφερθεί σε ένας στρατιώτης ο οποίος υποστήριζε ότι συνέλαβε τον λίβυο συνταγματάρχη είπε στο βρετανικό πρακτορείο ότι τη στιγμή της σύλληψης ο Καντάφι φώναξε "Μην πυροβολείς!"
Με μπλε γράμματα στα αραβικά "Εδώ είναι το μέρος του Καντάφι του αρουραίου. Ο θεός είναι μεγάλος"




Η ανταποκρίτρια του ΒΒC στη Λιβύη Caroline Hawley αναφέρει ότι χιλιάδες κόσμου έχει ξεχυθεί στη Τρίπολη και γιορτάζει φωνάζοντας "Ο θεός είναι μεγάλος, συνελήφθη ο Κανταφί"


Πηγές του CNN αναφέρουν ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο κρατούσε ήδη τον Καντάφι, αλλά ανέμενε την πτώση της γενέτειράς του, Σύρτης, ώστε να προβεί και στην επίσημη πια ανακοίνωση περί σύλληψής του.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το ΝΑΤΟ δεν έχουν επιβεβαιώσει ούτε την πληροφορία της σύλληψης, με τη βορειοατλαντική συμμαχία να ανακοινώνει πως εξετάζει τις ανακοινώσεις σχετικά με την τύχη του Καντάφι.
"Έπεσε" η Σύρτη γενέτειρα του Καντάφι
Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι καταλήφθηκαν από τους αντικαθεστωτικούς και οι τελευταίες θέσεις των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, στη γενέτειρα πόλη του, Σύρτη.


"Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν πια δυνάμεις του Καντάφι. Τώρα καταδιώκουμε τους μαχητές του που επιχειρούν να διαφύγουν" δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο στρατηγός Γιουνούς αλ Αμπντάλι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Η κατάληψη της Σύρτης επιβεβαιώθηκε και από έναν δεύτερο αξιωματικό των στρατιωτικών δυνάμεων του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου (NTC).


Ανταποκριτής του BBC στα περίχωρα της Σύρτης -περίπου 360 χλμ ανατολικά της λιβυκής πρωτεύουσας- δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα την πτώση της πόλης, μεταδίδοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη.


Η Σύρτη ήταν το μόνο "κανταφικό" οχυρό το οποίο δεν "έπεφτε" ενώ βρισκόταν σε στενή πολιορκία από τους αντάρτες μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης. Η τελική μάχη που οδήγησε στη νίκη των ανταρτών διήρκεσε 90 λεπτά.
Πηγή:news247.gr

Έκανε σεξ ενώ κοιμόταν

Ένας άντρας από την Αγγλία κατάφερε να αφήσει έγκυο την γυναίκα του, ύστερα από σεξουαλική πράξη που είχαν, ενώ ο ίδιος κοιμόταν
Ένα διαφορετικό τρόπο σύλληψης προτείνει ένα ζευγάρι από την Αγγλία. Οι δύο νέοι κατάφεραν να συλλάβουν τον γιο τους μετά από μήνες προσπαθειών και αφού ο πατέρας κοιμόταν.
Ο πατέρας Ryan έχει την σπάνια ιατρική περίπτωση της "sexsomnia", η οποία οδηγεί τους ανθρώπους να προχωρούν σε σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες μετά αδυνατούν να θυμηθούν.
Το ζευγάρι προσπαθούσε να αποκτήσει παιδί επί 18 μήνες χωρίς επιτυχία. Οι δύο τους ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν θεραπεία γονιμότητας, όταν η Dee ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος.
Συνήθως ο Ryan ξυπνά την Dee,για να επιδοθούν στο όπως το αποκαλούν, "sleep sex", κατά το οποίο εκείνη είναι μισο-ξύπνια και εκείνος κοιμάται εντελώς.
Η Dee θυμήθηκε την πρώτη φορά που συνέβη αυτό και είπε σχετικά: "Την πρώτη φορά, του έστειλα μήνυμα το επόμενο πρωί, λέγοντας "Χθες ήταν τέλεια."
"Μου απάντησε λέγοντας ότι δεν ήξερε σε τι αναφερόμουν. Δεν μπορεί ποτέ να θυμηθεί, αλλά το σεξ είναι πιο έντονο", συνέχισε.
Το ζευγάρι από το Basingstoke είναι μαζί εδώ και 9 χρόνια, ενώ χάρη στην ιδιάζουσα περίπτωση του πατέρα, κρατά σήμερα στην αγκαλιά του των 16 μηνών γιο, Lincol.
Πηγή:news247.gr

Επικίνδυνα βακτήρια E. coli από κόπρανα σε ένα στα έξι κινητά τηλέφωνα

Ίχνη των βακτηρίων E. coli από περιττώματα εντοπίστηκαν πάνω σε περίπου… ένα στα έξι κινητά τηλέφωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται για την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των χεριών.
Ερευνητές από το London School of Hygiene & Tropical Medicine και το Queen Mary, University of London ταξίδεψαν σε 12 πόλεις στη Βρετανία, πήραν δείγματα από 390 κινητά τηλέφωνα και χέρια και στη συνέχεια ανέλυσαν τα δείγματα στο εργαστήριο για να καταγράψουν το είδος και τον αριθμό των μικροβίων.
Τα ευρήματα ήταν τα εξής:
- Παρά το γεγονός ότι το 95% των ανθρώπων δήλωσαν ότι έπλυναν τα χέρια τους με σαπούνι, όταν είναι δυνατόν, το 92% των κινητών και 82% των χεριών τους είχαν βακτήρια.
- 16% των χεριών και 16% των τηλεφώνων, όπως διαπιστώθηκε, φιλοξενούσαν βακτήρια Ε. coli που σχετίζονται με στομαχικές διαταραχές.
- Όσοι είχαν τα βακτήρια στα χέρια τους είχαν τριπλάσιες  πιθανότητες να έχουν τα βακτήρια και στα τηλέφωνά τους.
"Το κινητό τηλέφωνο είναι μια τέλεια περιοχή για να κατοικήσουν τα βακτήρια που πραγματικά άρχισαν να αυξάνονται", δήλωσε ο Δρ Ron Cutler από το London School of Hygiene & Tropical Medicine.
"Καθώς μιλάτε στο κινητό σας πάρα πολύ, θερμαίνεται"
Βακτήρια κοπράνων έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν στα χέρια και τις επιφάνειες πολλές ώρες, ειδικά σε υψηλότερες θερμοκρασίες και μακριά από το φως του ήλιου. Έτσι καθίσταται εύκολο να μεταφερθούν με την αφή σε πόμολα, τρόφιμα και κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Τι συνέπειες όμως έχουν τα συγκεκριμένα βακτήρια αν "εισβάλλουν" στον οργανισμό μας;
Σε περίπτωση κατάποσης βακτηρίων E.coli μπορεί αυτά να προκαλέσουν διάρροια, υπερβολικό κοιλιακό πόνο και κράμπες, ναυτία και εμετό, και σε ακραίες περιπτώσεις, θάνατο.
Να σημειωθεί ότι ένα στέλεχος της E. coli O157 ενεπλάκη σε θανατηφόρο κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης στη Γερμανία τον περασμένο Ιούνιο.
Πηγή: huffingtonpost.ca

12/8/1883: Η μέρα που ήρθε το τέλος του κόσμου (σχεδόν)

Ο Μεξικανός αστρονόμος Jose Bonilla είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη Γη που είδε το τέλος να έρχεται, παρατηρώντας καθαρά μέσα από το τηλεσκόπιό του μια σειρά από κομήτες που θα αφάνιζαν τη Γη να περνούν ξυστά από πάνω της. Σχεδόν 130 χρόνια πριν.

Θυμίζει σενάριο sci-fi ταινίας με πρωταγωνιστή τον Bruce Willis (ναι, το Armageddon), αλλά αυτό που μόλις διάβασες είναι το πόρισμα που βγήκε πριν από λίγες μέρες από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μεξικό, αφού ανέλυσαν ξανά τα ευρήματα του αστρονόμου Bonilla.
(Στο άρθρο παρατίθενται τα trailers τριών ταινιών που πάνω-κάτω είχαν το ίδιο κεντρικό θέμα "κομήτης/πλανήτης/αστεροειδής πέφτει πάνω στη Γη και θα την αφανίσει").
Πώς έχει όμως αυτή η απίστευτη ιστορία εξαρχής; Στις 12 και 13 Αυγούστου του 1883, ο Jose Bonilla μέτρησε από το Zacratecas του Μεξικό περίπου 450 ιπτάμενα αντικείμενα που περιβάλλονταν από κάτι σαν σύννεφο να περνούν μπροστά από τον ήλιο, αλλά προς μεγάλη του απογοήτευση άκουσε τους πολύ πιο έμπειρους αστρονόμους από την Puebla και το Mexico City να του λένε πως δεν τίποτα δεν πέρασε μπροστά από τα δικά τους τηλεσκόπια.
Ο Bonilla έγραψε ένα άρθρο για το εύρημά(;) του στο γαλλικό περιοδικό L'Astronomie με τον εκδότη, όμως, του περιοδικού να κάνει πλάκα εις βάρος του Bonilla σημειώνοντας στο τέλος του άρθρου ότι πιθανότατα επρόκειτο για έντομα, σκόνη ή πουλιά που πέρασαν μπροστά από το τηλεσκόπιο του Μεξικανού.

 
Παρ' όλ' αυτά, η δικαίωση φαίνεται πως έρχεται έστω και καθυστερημένα για τον αστρονόμο, αφού το Πανεπιστήμιο του Μεξικό συμπέρανε πως αυτά που είδε τελικά ο Bonilla ήταν κομμάτια ενός τεράστιου κομήτη βάρους δισεκατομμύριων τόνων και ο λόγος που οι άλλοι Μεξικανοί αστρονόμοι δεν τα παρατήρησαν ήταν γιατί τα κομμάτια του κομήτη πέρασαν τρομακτικά κοντά από την επιφάνεια της Γης, με αποτέλεσμα να είναι ορατά μόνο σε ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι της.

 
Νόμιζες πως αυτό ήταν το καλύτερο; Μην βιάζεσαι. Η απόσταση του Zacratecas από την Puebla και το Mexico City δεν είναι μεγαλύτερη των 650 χλμ. κι έτσι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Πανεπιστημίου, ο κομήτης μπορεί να πέρασε μόλις 500 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη! Σαν να βρίσκεσαι δηλαδή στην Αθήνα και να περάσει από τη Θεσσαλονίκη.
Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις αν ο κομήτης έπεφτε στη Γη; Η πλήρης αφάνιση της ανθρωπότητας! Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μεξικό προχώρησαν το εύρημα του Bonilla ένα βήμα παραπέρα υπολογίζοντας πόσα κομμάτι “πεταξαν” δίπλα από τη Γη συνολικά εκείνο το διήμερο, καθώς ο αστρονόμος είχε καθίσει πίσω από το τηλεσκόπιό του μόλις για 3,5 ώρες συνολικά μετρώντας 447 κομμάτια.

 
Τι έδειξε η πράξη του Πανεπιστημίου; Ότι στις 12 και 13/8/1883, δίπλα από τη Γη πέρασαν (κρατήσου) 3.275 κομμάτια, κάθε ένα από τα οποία ισοδυναμεί με τον μετεωρίτη που έπεσε το 1908 στη ρωσική λίμνη Tugunska και είχε 1.000 φορές μεγαλύτερη ισχύ απ' ό,τι η Χιροσίμα.
Διάβασέ τα πάλι καλά. Το ένα κομμάτι του κομήτη θα ισοδυναμούσε με 1.000 Χιροσίμες. Ο κομήτης διαλύθηκε και έπεσε ξυστά από τη Γη, σε 3.275 κομμάτια. Τολμάει κάποιος να κάνει τα μαθηματικά;

  Πηγή:cosmo.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών

Ηχηρό μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής έστειλαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Εντυπωσιακές σε όγκο οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Πεδίο μάχης για τρεις ώρες η Αθήνα. Φωτιές και μάχες σώμα με σώμα (Vids)

Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών στην Αθήνα, καθώς μικρές ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να αμαυρώσουν την αντίδραση του ελληνικού λαού απέναντι στα νέα μέτρα λιτότητας.

Η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, ήταν εντυπωσιακή, καθώς κάποια στιγμή το πλήθος ξεκινούσε από το Σύνταγμα και έφτανε μέχρι το Πεδίον του Άρεως.
Στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του πρωθυπουργού με τους πολίτες να βροντοφωνάζουν ότι δεν αντέχουν άλλο.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 250.000, ενώ η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για 450.000-500.000.




Ωστόσο, για άλλη μια φορά οι γνωστοί-άγνωστοι δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια, αρχίζοντας από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης τον κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ, ενώ υπήρξε ένταση και μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.


Πολίτες επιχείρησαν και κατάφεραν να σπάσουν σε ορισμένα σημεία του τον μεταλλικό φράκτη που είχε στηθεί στη Βασ. Σοφίας.


Είχε προηγηθεί η επίθεση κουκουλοφόρων με πέτρες εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Καισαριανή.
Παρά το γεγονός ότι το πλήθος είχε ειρηνικές διαθέσεις, όσο περνούσε η ώρα η ένταση ανέβαινε με τους κουκουλοφόρους να συγκρούονται διαρκώς με αστυνομικούς.
Από τις 15:00 και μετά τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, με τα ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και τους αντιεξουσιαστές να απαντούν με βόμβες μολότοφ.


Το φυλάκιο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πήρε φωτιά, ενώ πυρκαγιές ξέσπασαν στη Φιλελλήνων και σε άλλη σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Μια καφετέρια στη Βουκουρεστίου έγινε στάχτη, ενώ πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό.


Οι διαδηλωτές επέμεναν να μην αποχωρούν, αν και η Αθήνα θύμιζε πεδίο μάχες, με εστίες φωτιάς και μάρμαρα να συνθέτουν ένα τόσο εφιαλτικό, όσο και γνώριμο τοπίο.




Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, άγνωστοι εντόπισαν ειδικό φρουρό τον οποίο και ξυλοκόπησαν με αποτέλεσμα να το κλέψουν το όπλο του.
Αργά το απόγευμα και ενώ ο πετροπόλεμος συνεχιζόταν για περίπου 3 ώρες, τα ΜΑΤ με μια συντονισμένη επιχείρηση άδειασαν τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, αν και οι διαδηλωτές είχαν νωρίτερα αρχίσει να αποχωρούν.




Παρά τη δράση των κουκουλοφόρων, χιλιάδες πολίτες έστειλαν μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, κάτι που θα επαναλάβουν και την Πέμπτη, καθώς έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ.


Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό της αστυνομίας, στα επεισόδια τραυματίστηκαν έξι πολίτες και 38 αστυνομικοί, ενώ οι ζημιές στο κέντρο της Αθήνας είναι ανυπολόγιστες.

Πηγή:news247.gr

Θέλουν την Ελλάδα... αποικία

Ενίσχυση της εποπτείας στην Ελλάδα επιθυμούν ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης. Πρόταση για επίβλεψη των αποκρατικοποιήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας από ειδική ευρωπαϊκή ομάδα

Η ιδέα ενίσχυσης της ομάδας δράσης και παροχής σε αυτή αυξημένων αρμοδιοτήτων φαίνεται πως κερδίζει έδαφος.

Η πρόταση, που απορρίφθηκε από αξιωματούχους ως μια μορφή αποικιοκρατίας, είναι ενδεικτική της αυξανόμενης πίεσης για αυστηρότερη αστυνόμευση της Αθήνας, με ορισμένους να είναι έτοιμοι να απαιτήσουν περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχέδιο να δοθούν περαιτέρω εκτελεστικές εξουσίες στην ομάδα δράσης, τονίζοντας ότι δεν έχει προσεγγιστεί από καμία χώρα.
Στην υποστήριξη της ιδέας για αυστηρότερη επιτήρηση αντανακλάται η δυσαρέσκεια για την αδυναμία να τεθούν ταχύτερο υπό έλεγχο τα οικονομικά της Ελλάδας.
"Είτε αυτό είτε δεν παίρνετε τα χρήματα", σχολίασε στο πρακτορείο Reuters πηγή προσκείμενη στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερη επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.
Επισήμανε μάλιστα ότι απαιτείται η μερική ανάληψη λειτουργιών του κράτους, ώστε να αρχίσει "να λειτουργεί η μηχανή".
"Πρόκειται για βοήθεια που επιβάλλεται έξωθεν. Το μέρος όπου οι ξένοι αναλαμβάνουν ορισμένα στοιχεία της διαδικασίας", σχολίασε αναφορικά με την πρόταση, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει την παρουσία αρκετών εκατοντάδων εμπειρογνωμόνων για τη τη διαχείριση στην Ελλάδα.
Η ιδέα, όπως σημείωσε, υπάρχει σε ορισμένες πρωτεύουσες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Το μέγεθος της παρέμβασης, συνέχισε, θα είναι άνευ προηγουμένου, τονίζοντας πως οι Έλληνες θα πρέπει να το αποδεχτούν.
Επισήμανε μάλιστα πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν υπήρχε ένα ιστορικό υπεύθυνης διαχείρισης, όπως στην Ιρλανδία.
"Χρειάζεστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων", σημείωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως το σχέδιο πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά.
"Ας το ονομάσετε τεχνική βοήθεια ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορείτε να τους ποδοπατήσετε", συμπλήρωσε.
Άλλος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχολιάζοντας την πρόταση, προειδοποίησε για τη σθεναρή αντίσταση στην Αθήνα.
"Οι Έλληνες δεν θα το αποδέχονταν ποτέ και ούτε θα έπρεπε να το αποδεχτούν", υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που συζητείται.
Η πρόταση έχει τη βάση της σε μία ιδέα που εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, περί μόνιμης επιτήρησης με τη σύσταση ειδικής ομάδας για την παρακολούθηση της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών, η Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής θα τεθεί και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό διάσωση χωρών.
Πηγή:news247.gr

Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο η ογκώδης διαμαρτυρία

Πρώτο θέμα σε πολλά διεθνή ΜΜΕ είναι οι σημερινές κινητοποιήσεις στη χώρα μας, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.
Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο η ογκώδης διαμαρτυρία

Συγκεκριμένα, το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC τιτλοφορείται: "Αρχίζει η γενική απεργία εναντίον των περικοπών στις δαπάνες" και στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "γενική απεργία πραγματοποιείται στην Ελλάδα, προσγειώνοντας πτήσεις, διακόπτοντας τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και κλείνοντας γραφεία και καταστήματα", κάνοντας λόγο για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

"Τα συνδικάτα θα σας πουν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και περίπου 18 μήνες, όταν η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει το πρώτο πακέτο διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ", επισημαίνει απεσταλμένος του δικτύου στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται εν μέσω ισχυρότατων πιέσεων και από το εξωτερικό καθώς "η απειλή της εξάπλωσης δεν είναι πλέον απειλή-είναι εδώ".

Πρώτο θέμα είναι οι κινητοποιήσεις και στο CNN, που σε ρεπορτάζ αναλύει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης. "Καθώς η ύφεση και η ανεργία ταράσσουν συθέμελα την Ελλάδα, το ποσοστό αυτοκτονιών έχει αυξηθεί κατά 40% και οι κοινωνικοί λειτουργοί βλέπουν άνοδο των "νέο-άστεγων" ανθρώπων της μεσαίας τάξης που έχουν χάσει τη δουλειά τους καθώς η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται", επισημαίνει.

Στο κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας τους οι Financial Times επισημαίνουν ότι "δεκάδες χιλιάδες απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στο κοινοβούλιο την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που αναμένεται να εγκριθούν από τους βουλευτές εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ".

Οι New York Times σε ρεπορτάζ με τίτλο: "Έλληνες εργαζόμενοι αρχίζουν διήμερη απεργία εναντίον της λιτότητας", αναφέρουν ότι "δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι απείχαν από τις δουλειές τους την Τετάρτη κατά την έναρξη διήμερης γενικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο γύρο μέτρων λιτότητας που πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ζωτικής σημασίας βοήθεια και να αποτρέψει μία χρεοκοπία που θα συγκλόνιζε την ευρωζώνη".

Τέλος, στη Wall Street Journal αναφέρετια ότι "δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι, φοιτητές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας σε μία μαζική διαδήλωση εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστούν στο κοινοβούλιο της Πέμπτη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών καθώς πλήθος διαδηλωτών έκλεισαν τις τρεις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης", προσθέτει το δημοσίευμα.
Πηγή:ethnos.gr

Βραβείο £250.000 για σχέδιο πτώσης του ευρώ


Βραβείο και μάλιστα 250.000 στερλινών δίνει ο Λόρδος Wolfson για όποιον βρει το καλύτερο σχέδιο για ανώδυνο θάνατο του ευρώ. Το Wolfson Economics Prize που ξεκινά από σήμερα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό βραβείο στον κόσμο μετά το Nobel.
Ο Λόρδος Wolfson, είναι διευθύνων σύμβουλος της Next και ένας από τους σημαντικότερους χρηματοδότες της παράταξης των Συντηρητικών.
«Το βραβείο θα βοηθήσει να απαντήσουμε σε ορισμένες πολύ σημαντικές - και προς το παρόν αναπάντητες - ερωτήσεις που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία, από τότε που δημιουργήθηκε η νομισματική ένωση. Ενώ γίνεται πολύ συζήτηση για την έξοδο χωρών από την ευρωζώνη, δεν έχει γίνει σχεδόν καθόλου λεπτομερής έρευνα για τα πολύπλοκα ερωτήματα που εγείρονται» από μία τέτοια εξέλιξη δηλώνει.
Τονίζει μάλιστα πως ήταν απαραίτητο να δοθεί βραβείο επειδή οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιες ανοιχτά αυτή τη συζήτηση. «Θα έδειχνε σαν να σήκωναν λευκή σημαία, θα αυτοπυροδοτούσε την κατάρρευση του ευρώ» εξήγησε ο Λόρδος Wolfson.
Πηγή:pathfinder.gr

"O Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε"

Στην Αργεντινή διέφυγε ο Χίτλερ σύμφωνα με τους συγγραφείς ενός βιβλίου για τον δικτάτορα. Υποστηρίζουν ότι έχουν αδιάψευστα στοιχεία. Οξύτατες αντιδράσεις (Pics)
Ο Αδόλφος Χίτλερ  δεν αυτοκτόνησε. Όλα ήταν μια σκηνοθεσία. Διέφυγε στην Αργεντινή όπου μαζί με την Εύα Μπράουν έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Τα αποδεικτικά στοιχεία της αυτοκτονίας του τυράννου ήταν ελλιπή και πως στην πραγματικότητα εκείνος και η Εύα Μπράουν πήγαν το 1945 στην Αργεντινή και ξεκίνησαν μια καινούρια ζωή.
Αυτό ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο με τίτλο "Grey Wolf: The Escape Of Adolf". Συγγραφείς  του βιβλίου οι  Gerrard Williams και Simon Dunstan οι οποίοι εικάζουν  ότι το ζευγάρι έκανε μια νέα αρχή στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα ναζιστικά ελεγχόμενο θύλακα της φασιστικής τότε Αργεντινής.

 
Μάλιστα οι δυο συγγραφείς ισχυρίζονται ότι το  ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες πριν από το θάνατο του Χίτλερ σε ηλικία 73 ετών το 1962.

 
Ο Williams δήλωσε στο Sky News "Δε θέλαμε να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία που ανακαλύψαμε σχετικά με τη διαφυγή του Χίτλερ είναι πολύ ισχυρά για να τα αγνοήσουμε" και πρόσθεσε "Δεν υπάρχουν ιατροδικαστικά στοιχεία για το θάνατο του Χίτλερ και της Μπράουν και οι ιστορίες από αυτόπτες μάρτυρες για τη ζωή τους στην Αργεντινή είναι συναρπαστικές" προσθέτει.
Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που φημολογείται ότι ο Χίτλερ απέδρασε στην Αργεντινή. Το 2003 ο Abel Basti ισχυρίστηκε το ίδιο στο βιβλίο του "Hitler In Argentina".


Εκείνος ισχυριζόταν ότι ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν κατέφυγαν στην Αργεντινή με υποβρύχιο και έζησαν για πολλά χρόνια στην περιοχή του San Carlos de Bariloche, ένα τουριστικό θέρετρο και παράδεισος για τους λάτρεις του σκι, γύρα στα 1.000 μίλια από το Buenos Aires.
Ιστορικοί όπως ο Walters, ο οποίος έχει μελετήσει επισταμένα την ιστορία της ναζιστικής Γερμανίας και έχει γράψει πολλά βιβλία για τον πόλεμο, χαρακτηρίζουν "γελοίους" τους ισχυρισμούς του βιβλίου, το οποίο θεωρεί ότι βασίστηκε σε αμφιβόλου αξιοπιστίας δευτερογενείς πηγές.


"Η θεωρία ότι ο Χίτλερ επέζησε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με έρευνες δεκαετιών από επιφανείς ιστορικούς και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι δύο συγγραφείς θα έπρεπε να ντρέπονται γι’ αυτά που γράφουν. Είναι απλά απίστευτο ότι βρέθηκαν εκδότες για να τυπώσουν αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο δεν έχει καμία ουσία και υπηρετεί απλά τη φαντασία σε όσους ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας, που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική έρευνα. Τα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά με την αυτοκτονία του Χίτλερ είναι αδιάσειστα" λέει χαρακτηριστικά.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Οι ωραιότεροι καταρράκτες του κόσμου!

Οι καταρράκτες θεωρούνται ένα από τα ομορφότερα φαινόμενα στη φύση. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές καταπληκτικές εικόνες καταρρακτών απ’ όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα από τα εμφανιζόμενα τοπία μοιάζουν να ξεπήδησαν μέσα από κάποιο παραμύθι, είναι όμως πραγματικές.