Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Φάντασμα του Καζαντζίδη εμφανίστηκε στο Μαξίμου!


Σας παραθέτουμε από το protagon.gr, το άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη (τον οποίο και συγχαίρουμε...):

Μια ανθρώπινη μορφή που ομολογουμένως μοιάζει αρκετά με τον μεγάλο λαϊκό μας ερμηνευτή, κατέγραψε τυχαία φωτορεπόρτερ ξένου καναλιού, που κάλυπτε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πρόκειται για ένα ακόμα παραφυσικό φαινόμενο ή για ένα παιχνίδι με το φως και τις σκιές; Πάντως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, είτε πιστεύει στα φαντάσματα είτε όχι, πως στον καθρέφτη πίσω από τον Λουκά Παπαδήμο, υπάρχει κάτι που θυμίζει έντονα τον μεγάλο λαϊκό μας Βάρδο, την ώρα που ηχογραφεί με πόνο τη «Μαντουβάλα»!
Ήδη, η φωτογραφία που τράβηξε φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters, έχει δοθεί σε ειδικούς οι οποίοι την εξετάζουν και θα αποφανθούν για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι είναι αυτό που τράβηξε τον Καζαντζίδη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πάντως ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ, δεν είδε τίποτα παράξενο, την ώρα που φωτογράφιζε τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην αίθουσα του Μαξίμου. Μόλις άρχισε να ξεδιαλέγει τις φωτογραφίες, διαπίστωσε ότι σε μια, εμφανιζόταν μια παράξενη, απόκοσμη μορφή πίσω από τον Πρωθυπουργό.Αμέσως τηλεφώνησε στους ανθρώπους του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίοι του ζήτησαν να παραδώσει το flashάκι με τις φωτογραφίες του.
Προς το παρόν, κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έχει πάρει θέση, εκτός από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι ένοιωσε κι εκείνος κάτι παράξενο όσο καθόταν στο τραπέζι, αλλά υπέθεσε ότι απλώς ξεφυσάει ο Σαμαράς.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, όταν τελείωσε η συνάντηση, δήλωσε ότι άκουσε τον Λουκά Παπαδήμο να τραγουδάει ψιθυριστά το «Αγριολούλουδο», αλλά δεν έδωσε σημασία, γιατί θεώρησε ότι το κάνει στα πλαίσια της επικοινωνιακής στρατηγικής για τις διαπραγματεύσεις.
Από χθές, η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ήδη δημιουργήθηκε group στο Facebook «Θέλω ο Παπαδήμος να Αφήσει τον Στέλιο να Μιλήσει». Τέλος, ο Σύλλογος Φίλων του Καζαντζίδη, έκανε συγκέντρωση έξω από το Μαξίμου με αίτημα να μην υπογράψουμε το «Κούρεμα», γιατί ο μεγάλος τραγουδιστής μας προσπαθεί να μας πει ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή.

Πηγή: protagon.gr

Επιστολή Ντούβλη σε Μέρκελ!


Η Μαριάννα Ντούβλη, έστειλε επιστολή στην Γερμανίδα Καγκελάριο και τη φέρνει προ των ευθυνών της! Στη τρισέλιδη επιστολή αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα μαρτύρια στα οποία τον έχει υποβάλλει. Όπως δημοσιεύει η Espresso, η επιστολή της Ντούβλη θα φτάσει στα χέρια της Μέρκελ μέσω της γερμανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.
Σε αυτήν η Ντούβλη μιλά για την οικονομική κρίση και τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Θα περίμενα πολύ σύντομα να γονατίσετε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη να ζητήσετε συγγνώμη για τις θηριωδίες του παρελθόντος, για τις οποίες δεν φταίτε εσείς προσωπικά και στη συνέχεια να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας οφειλές», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ παρακάτω γράφει: «Επιτέλους, τι επιδιώκετε; Να έχουμε μία ευρωπαϊκή Γερμανία ή μία Ευρώπη γερμανική; Καταλαμβάνομαι από τρόμο εγώ, νεαρή, μόνη, άνεργη μητέρα για το μέλλον του εξάχρονου γιου μου, που όταν θα είναι σαράντα ετών θα πληρώνει για τα αμαρτήματα άλλων».
Πηγή:e-radio.gr

Το σημείο G δεν υπήρξε ποτέ

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κανένα σημείο του κόλπου μιας γυναίκας όταν ερεθιστεί δεν προκαλεί οργασμό, ύστερα από την ενδελεχή εξέταση στοιχείων από βιοψίες, υπερήχους και ερωτηματολόγια
Οι ερευνητές μελέτησαν τουλάχιστον 96 έρευνες που έχουν γίνει για το σημείο G τα τελευταία 60 χρόνια
 
Αδικα ψάχνουν άνδρες και γυναίκες το περιβόητο σημείο G, το σημείο που υποτίθεται ότι απογειώνει την ευχαρίστηση των γυναικών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, αφού σύμφωνα με μια νέα μελέτη Αμερικανών και Ισραηλινών ερευνητών ανατομικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Η μελέτη που διαλύει με μεγαλύτερη σιγουριά από όλες τις προηγούμενες τον μύθο του σημείου G, το οποίο πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες για διαφορετικούς λόγους ισχυρίζονται ότι έχουν βρει, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Sexual Medicine. Υποτίθεται ότι το σημείο G είναι ένα συγκεκριμένο σημείο στο οποίο συγκεντρώνονται πολλές απολήξεις νεύρων και έτσι η σεξουαλική ευχαρίστηση που προέρχεται από τον ερεθισμό του σημείου αυτού πολλαπλασιάζεται.
Οι ερευνητές μελέτησαν τουλάχιστον 96 έρευνες που έχουν γίνει για το σημείο G τα τελευταία 60 χρόνια και κατέληξαν ότι δεν υπάρχει κανένα μοναδικό σημείο εντός του γυναικείου κόλπου που ο ερεθισμός του να προκαλεί οργασμό.
Σε αυτές τις έρευνες υπήρχαν στοιχεία που προήλθαν από μια σειρά ερευνητικών μεθόδων όπως ερωτηματολόγια, βιοψίες, υπέρηχοι και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης ουρολόγος του νοσοκομείου του Yale-New Haven του Κονέκτικατ Αμιτσάι Κιλτσέφσκι, «Αντικειμενικές έρευνες έχουν αποτύχει να παρέχουν ισχυρά και συνεπή στοιχεία για την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης ανατομικής οντότητας που να σχετίζεται με το περιβόητο σημείο G».
Οπως, μάλιστα, ανέφεραν οι ειδικοί που βρίσκονται πίσω από τη μελέτη, ο μύθος του σημείου G συνεχίζει να αναπαράγεται κυρίως εξαιτίας των ταινιών πορνογραφικού περιεχόμενου και των υπηρεσιών των «γκουρού» του σεξ. Στη μελέτη τους ο Αμιτσάι Κιλτσέφσκι και οι συνεργάτες του, αναφέρουν ότι ελπίζουν πως τα συμπεράσματά τους θα συμβάλουν ώστε να ξεπεράσουν αρκετά ζευγάρια το άγχος να βρουν το «ιερό δισκοπότηρο» της σεξουαλικής πράξης.
Για το θέμα αυτό ο επικεφαλής της μελέτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πολλές γυναίκες αισθάνονται συχνά ότι είναι δικό τους λάθος που δεν έχουν καταφέρει να βρουν το σημείο G. Στην πραγματικότητα είναι κάτι που ιστορικά ή εξελικτικά δε μπορεί να υπάρχει».
Νέα έρευνα
Εγκεφαλικό σημείο... G

Την κατάρρευση του μύθου του γυναικείου διεγερτικού σημείου έρχεται να καλύψει το αποτέλεσμα των ερευνών του ψυχολόγου Μπ. Κομισάρουκ. Κατάφερε να εντοπίσει με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση σημεία του εγκεφάλου που διεγείρονται όταν υπάρχει ερεθισμός σε διαφορετικές περιοχές του γυναικείου αναπαραγωγικού οργάνου. Αυτό σημαίνει ότι όλη η ευαίσθητη περιοχή μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιοχή G.
Πηγή:ethnos.gr

Όταν μια σταγόνα νερού καθρεφτίζει μαγικά τους πλανήτες

Με σύνεργα τη φωτογραφική του μηχανή, μερικούς πλανητικούς χάρτες και το αστείρευτο ταλέντο του, ο Markus Reugels αποτυπώνει μια όψη των πλανητών που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα.
 
Την ώρα που αρχίζει να βραδιάζει, ο 33χρονος Markus Reugels από το Schweinfurt της Γερμανίας πιάνει δουλειά. Χρησιμοποιώντας το πάγωμα κίνησης με υψηλές ταχύτητες (high-speed photography), ο φωτογράφος συλλαμβάνει την στιγμή που μια σταγόνα νερού περνά μπροστά από ένα πλανητικό σκηνικό.
Πιο συγκεκριμένα, τοποθετεί εικόνες των πλανητών στο φόντο και στη συνέχεια αφήνει τη σταγόνα να πέσει, προκαλώντας την κάμερα -και τον εαυτό του- να βγάλει τη σωστή φωτογραφία, με ακρίβεια κλάσματος δευτερολέπτου.
Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες:




Γη


Δίας


Σελήνη
"Στην αρχή φωτογράφισα μόνο τη Γη, όμως στη συνέχεια θέλησα να κάνω το ίδιο και με τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Κάποιοι χάρτες, όπως του Ουρανού και του Ποσειδώνα δεν είναι και τόσο ευκρινείς, όμως του Δία και του Άρη είναι τέλειοι", αναφέρει ο Markus στη βρετανική Τelegraph.


Άρης


Κρόνος


Ποσειδώνας


Ήλιος


Αφροδίτη


Ερμής
Πηγή:cosmo.gr

Η φωτογραφία που συγκινεί τους χρήστες του Facebook


Μια φωτογραφία που συγκινεί τους πάντες κάνει εδώ και μέρες τον γύρο του Facebook, καθώς οι χρήστες μοιράζονται μεταξύ τους την εικόνα που δείχνει πως υπάρχει αγάπη ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.
Στην φωτογραφία ένας άστεγος έχει πάρει αγκαλιά τον αγαπημένο του σκύλου και τον έχει σκεπάσει με μια κουβέρτα. Οι δυο τους μαζί κοιμούνται αγκαλιά για να μην κρυώνουν.
Πηγή:iefimerida.gr

Σαρώνει το διαδίκτυο ο "απρόσεκτος κυνηγός"

Δείτε πώς ένας κυνηγός, του οποίου το όπλο έπαθε εμπλοκή, γλύτωσε από βέβαιο θάνατο.

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες όταν χειρίζεσαι ένα όπλο είναι ότι ποτέ δεν το στρέφεις προς τον εαυτό σου.
Στο βίντεο που ακολουθεί και έχει σαρώσει στο διαδίκτυο ένας απρόσεκτος κυνηγός είχε τύχη βουνό.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, το περιστατικό συνέβη σε δάσος των Η.Π.Α. Ο κυνηγός ενώ σημάδευε με το όπλο του κάποια στιγμή αυτό έπαθε εμπλοκή.

 
Χωρίς να το σκεφτεί το τοποθέτησε στο έδαφος με την κάννη να κοιτάει προς τα πάνω. Αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τρυπήσει το καπέλο του και να περάσει ξυστά από το κεφάλι του.
Μόνο από τύχη γλύτωσε το θάνατο και αυτό για λίγα εκατοστά. Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο ο κυνηγός  Michael Gibson ο οποίος δε δίνει λεπτομέρειες για το που συνέβη το γεγονός.
Επίσης, δεν είναι γνωστό, αν ο ίδιος ή κάποιος φίλος του είναι ο πρωταγωνιστής του περιστατικού.
Πηγή:news247.gr

Οι αρχαίοι περουβιανοί έτρωγαν...ποπ κορν


Οι κάτοικοι του βόρειου Περού έτρωγαν ποπ-κορν χίλια χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι από τα καλάμια καλαμποκιού που βρέθηκαν σε μια αρχαία τοποθεσία στο Περού προκύπτει ότι οι κάτοικοι της περιοχής τα χρησιμοποιούσαν για να παρασκευάσουν αλεύρι και ποπ κορν.
Επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον υποστηρίζουν ότι τα παλαιότερα καλάμια καλαμποκιού που βρήκαν είναι από το 4700πΧ και είναι τα αρχαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί στη Νότια Αμερική.
Η διευθύντρια του τμήματος Αρχαιολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Smithsonian στην Ουάσινγκτον, Ντολόρες Πιπέρνο, δήλωσε ότι το καλαμπόκι ανακαλύφθηκε στο Μεξικό περίπου πριν από 9.000 χρόνια προερχόμενο από ένα είδος άγριου χόρτου.
Όπως είπε η Πιπέρνο, η έρευνά της που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, δείχνει ότι μερικά χιλιάδες χρόνια αργότερα το καλαμπόκι έφθασε στη Νότια Αμερική όπου καλλιεργήθηκε σε διάφορες ποικιλίες, πολύ δημοφιλείς σήμερα στις περιοχές των Άνδεων.
Η ερευνητική της ομάδα ανακάλυψε το καλαμπόκι στις αρχαίες τοποθεσίες Παραδόνες και Χουάκα Πριέτα. Η Πιπέρνο εξήγησε ότι την εποχή εκείνη, πάντως, το καλαμπόκι δεν αποτελούσε σημαντικό συστατικό της διατροφής των κατοίκων.
Πηγή:pathfinder.gr

Έκανε πασαρέλα σε ηλικία 72 ετών


Η Γερμανίδα κόμισσα Βερούσκα φον Λέντορφ πασίγνωστο μοντέλο της δεκαετίας του 1960 αποφάσισε να συμμετάσχει σε επίδειξη για την εβδομάδα μόδας του Βερολίνου.
Η σχεδιάστρια μόδας Άνια Γκόκελ προσέλαβε την Βερούσκα, που παραμένει λεπτή, ψηλή και εκφραστική όπως ήταν πάντα, για να παρουσιάσει ένα κόκκινο βραδινό φόρεμα με μαύρο σακάκι, αλλά και άλλα ρούχα της συλλογής της.
Η σχεδιάστρια σχολίασε ότι η Βερούσκα είναι η ζωντανή απόδειξη πως τα μοντέλα μπορούν να παραμείνουν αυθεντικά "στον τρελό κόσμο της μόδας" συμπληρώνοντας ότι "το στυλ δεν γερνάει ποτέ".
Η Βαρούσκα εκτός από μοντέλο συμμετείχε και σε πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως στην ταινία Blowup (1966) και πιο πρόσφατα στο Καζίνο Ρουαγιάλ (2006).
Πηγή:newsit.gr

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τον έβγαλαν από τη φυλακή μόνο με τα εσώρουχα!

Οι φύλακες αρνήθηκαν σε αποφυλακιζόμενο χρήματα για να αγοράσει καινούργια ρούχα και επέτρεψαν να βγει σε συνθήκες παγετού στους δρόμους
Τον έβγαλαν από τη φυλακή μόνο με τα εσώρουχα!
Στην μικρή πόλη του Βάνερσμποργκ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, οι αρχές των τοπικών φυλακών Μπρίνκεμπεργκ πέτυχαν να γίνουν πρώτο θέμα σε αρκετά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας.
Η αποφυλάκιση ενός κρατουμένου που συμπλήρωσε δύο μήνες κράτησης για επικίνδυνη οδήγηση, προκάλεσε αίσθηση, καθώς όπως προέκυψε, έγινε χωρίς αυτός να φοράει παντελόνι και παπούτσια, μέσα στις συνθήκες ψύχους του σκανδιναβικού Χειμώνα.
Ο «Πέρσι» όπως έγινε γνωστός από τα ρεπορτάζ ζήτησε από τις Αρχές λίγα χρήματα για να αγοράσει ρούχα και παπούτσια από το κατάστημα που εξυπηρετεί αυτές ακριβώς τις ανάγκες όσων αποφυλακίζονται. Οπως είπε, το παλιό είχε λιώσει τελείως από τη χρήση. Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε, παρά το ότι προβλέπεται σχετικό κονδύλι.
Η αιτία είναι, σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία, ότι μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων που τον «περίμεναν» στην έξοδο, υπήρχαν και σουηδικές κορώνες που αντιστοιχούσαν σε περίπου 100 ευρώ. Κατά συνέπεια, όπως είπαν οι φύλακες, μπορούσε μόνος του να αγοράσει τα απαραίτητα.
Ο Πέρσι ωστόσο αντέτεινε ότι αφενός δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την αποφυλάκιση, ώστε να ζητήσει παραπάνω χρήματα ή ρούχα από τους οικείους του, ενώ εάν «ψώνιζε» από το κατάστημα της φυλακής, δεν θα του έμενε τίποτε για να τραφεί στον «έξω κόσμο».
Τελικά, μέσα σε συνθήκες μάλλον δυσάρεστες κατάφερε να βρει τρόπο να φτάσει στο γειτονικό Τρολχάταν, φορώντας μόνο ένα μπλουζάκι, εσώρουχο και κάλτες, όπου και αγόρασε τελικά ρούχα. Ηταν σε πολύ καλύτερες τιμές από το κατάστημα της φυλακής, όπως υποστήριξε...
Πηγή:e-go.gr

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε Παπανδρέου για το έλλειμμα του 2009

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε Παπανδρέου για το έλλειμμα του 2009











Τη Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στη Βουλή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο φάκελος με την υπόθεση των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, προκειμένου η χώρα να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Τρόικα.
Το ζητούμενο από τη Βουλή είναι να αποφασίσει το Σώμα αν υπάρχει λόγος να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έχουν στείλει το σχετικό φάκελο στους προϊσταμένους τους καθώς μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συγκέντρωσαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες.
H υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά που είχε ισχυριστεί ότι η διόγκωση του ελλείμματος ήταν τεχνητή.
To απόγευμα η Ελληνική Στατιστική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει ότι ούτε λαμβάνει,ούτε εκτελεί κυβερνητικές εντολές. 
«Η καταγραφή του ελλείμματος της χώρας αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η εν λόγω Αρχή είναι κατά τον ιδρυτικό της νόμο ανεξάρτητη, και κατά συνέπεια ούτε λαμβάνει, ούτε εκτελεί κυβερνητικές εντολές. Τα στατιστικά στοιχεία καταρτίζονται επί τη βάσει των κανόνων ορθής πρακτικής και των Κανονισμών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ως εκ τούτου σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν «κατασκευάζονται» για να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε πολιτικό συμφέρον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ακόμη, σημειώνεται πως η ΕΛΣΤΑΤ ως ανεξάρτητη αρχή τηρεί απαρασάλευτα την εκ του νόμου υποχρέωσή της να παράγει αξιόπιστα και αδιάβλητα στατιστικά στοιχεία και ότι η άνευ επιφυλάξεων έγκριση των εν λόγω στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αποδεικνύει το αδιάβλητό τους. «Είναι επομένως λυπηρό να αμφισβητείται η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην αξιοπιστία των στοιχείων που αυτή παράγει», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή:iefimerida.gr

«Πόλεμο» κηρύσσει το Ιράν στην Barbie-σύμβολο του δυτικού πολιτισμού

Η Σάρα και ο Ντάρα είναι η ιρανική «απάντηση» στην Barbie και τον Ken
Νέα εκστρατεία κατά της Barbie και των καταστημάτων που πουλούν τη γνωστή κούκλα έχει ξεκινήσει η ιρανική αστυνομία.
«Τα καταστήματα που πουλούν αυτές τις κούκλες διαπράττουν έγκλημα και η αστυνομία θα δράσει» δήλωσε αξιωματούχος της ιρανικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Mehr.
«Δεκάδες καταστήματα που πουλούν κούκλες Barbie έχουν κλείσει και αυτό θα συνεχιστεί» τόνισε.
Η αστυνομία θα συνεχίσει την εκστρατεία της κατά «των συμβόλων του δυτικού πολιτισμού και θα κατάσχει τις κούκλες Barbie» συμπληρώνει το Mehr.
Εδώ και αρκετά χρόνια η ιρανική αστυνομία διεξάγει τακτικά εκστρατείες εναντίον της κούκλας Barbie και άλλων παιχνιδιών της ίδιας εταιρείας.
Αυτά τα παιχνίδια εισέρχονται παράνομα στο Ιράν και πωλούνται από καταστήματα παιχνιδιών, αλλά και παντοπωλεία.
Ως εναλλακτικές λύσεις στην Barbie και τον Ken το Ιράν παρουσίασε πριν από μερικά χρόνια την Σάρα και τον Ντάρα, δύο κούκλες που προωθούν τις ιρανικές αξίες.
Πηγή:in.gr

Βουλευτής το "φουντάλωσε" μέσα στη Βουλή


Ο Πάλικοτ είχε από μέρες δηλώσει ότι θα "άναβε χόρτο" μέσα στη Βουλή, παίζοντας με την αμφισημία της πολωνικής λέξης "ζάπαλικ" που σημαίνει "ανάβω" και "καπνίζω".
Ο Γιάνους Πάλικοτ, πρόεδρος ενός αριστερού, αντικληρικού κινήματος που φέρει το όνομά του, άναψε ένα στικάκι με άρωμα...μαριχουάνας μέσα στο κοινοβούλιο της Πολωνίας, με σκοπό να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για την αποποινικοποίηση των "μαλακών"ναρκωτικών.
"Είναι χόρτο", είπε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο γραφείο του στη Δίαιτα, ανάβοντας το στικάκι που περιείχε μαριχουάνα.
Την περασμένη άνοιξη η Πολωνία τροποποίησε το νόμο περί ναρκωτικών, αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια των δικαστών την απόφαση αν θα διώκουν ή όχι όσους συλλαμβάνονται έχοντας στην κατοχή τους μικρή ποσότητα ουσιών. Πάντως ο νόμος ορίζει ότι η κατοχή ναρκωτικών, ανεξαρτήτως ποσότητας, απαγορεύεται. Ο Πάλικοτ υποστηρίζει ότι ο ισχύων νόμος παραμένει πολύ αυστηρός και θεωρεί μειονέκτημά του ότι οι εισαγγελείς θα πρέπει να αποφασίζουν κατά περίπτωση πότε θα δικάζεται κάποιος. Το κόμμα του κατέθεσε σήμερα ένα νομοσχέδιο με το οποίο αποποινικοποιείται η χρήση μαριχουάνας.
Η ανακοίνωσή του ότι θα "ανάψει χόρτο" έθεσε σε συναγερμό την υπηρεσία ασφαλείας του κοινοβουλίου η οποία απαγόρευσε την πρόσβαση στο κτίριο στους ακτιβιστές του κινήματος "Ελεύθερη Κάνναβη", τους οποίους είχε προσκαλέσει το κόμμα.
"Θέλω να καταγγείλω την υποκρισία σε ό,τι αφορά τη χρήση μαριχουάνας. Κάποιος είπε ότι θα καπνίσει ένα τσιγαριλίκι και κάλεσαν τις δυνάμεις της τάξης, σαν να επρόκειτο για πραξικόπημα", είπε σήμερα ο Πάλικοτ.
Πηγή:newsit.gr

Ελληνικό παιχνίδι κατά της θανατικής ποινής

Ελληνικό παιχνίδι κατά της θανατικής ποινής
Το "Amnesty- The Game" είναι ένα σοβαρό βιντεοπαιχνίδι που υποστηρίζει τις προσπάθειες της Διεθνής Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής.
Το εν λόγω παιχνίδι έχει ελληνικό "άρωμα" καθώς το δημιούργησαν αφιλοκερδώς για τη Διεθνή Αμνηστία 18 Έλληνες προγραμματιστές, μουσικοί, γραφίστες, σχεδιαστές και κειμενογράφοι, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας, με στόχο την στήριξη της συγκεκριμένης εκστρατείας.
Σκοπός του παιχνιδιού
Ο 56χρονος Ιμπραήμ Μουχάμαντ αλ Ομάρι καταδικάστηκε σε δημόσιο αποκεφαλισμό στη Σαουδική Αραβία, επειδή διαμαρτυρήθηκε κατά μίας τοπικής αρχής για την τιμή του ψωμιού, ο 37χρονος Σουκμπατάαρ Κένμπις συνελήφθη και θα εκτελεστεί από την κυβέρνηση της Μογγολίας, για συνενοχή σε τρομοκρατική ομάδα κατά της Δημοκρατίας της Κίνας και η 27χρονη Σάλμα Ζαμσίντι έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμού ή λιθοβολισμού για μοιχεία.
Οι παραπάνω δεν αποτελούν συνήθεις περιπτώσεις θανατοποινιτών, τις καταδίκες των οποίων καλείται να διαχειριστεί και να ανατρέψει η Διεθνής Αμνηστία. Πρόκειται για τους ήρωες του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του "Amnesty- The Game" παίρνουν τη σκυτάλη από τη Διεθνή Αμνηστία, προκειμένου να σώσουν έξι θανατοποινίτες και να επηρεάσουν τις χώρες τους για κατάργηση της θανατικής ποινής. Οι έξι θανατοποινίτες προέρχονται από χώρες, όπου όντως ισχύει η θανατική ποινή: Σαουδική Αραβία, Κίνα, ΗΠΑ, Μογγολία, Λευκορωσία και Ιράν.
Για κάθε χώρα που αναφέρεται στο παιχνίδι καταγράφεται και όλη η ιστορία της σχετικά με την κατάργηση ή μη της θανατικής ποινής.
Μέσω της ίδρυσης γραφείων, της διοργάνωσης διαφημιστικών εκστρατειών και της ενημέρωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι παίκτες στοχεύουν στον επηρεασμό της κοινής γνώμης κατά της θανατικής ποινής, προκειμένου να διασωθούν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι και να διαδοθεί το μήνυμα της δικαιοσύνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

"Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής, που εντάσσεται στην κατηγορία των serious games και έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη θανατική ποινή, τις καμπάνιες της Διεθνούς Αμνηστίας και την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες όλου του κόσμου για το θέμα αυτό", επισημαίνει ο επικεφαλής της προσπάθειας, σχεδιαστής και παραγωγός, Θανάσης Τριανταφύλλου, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας.
Το παιχνίδι (που είναι διαθέσιμο μέσω του ιστοτόπου http://amnestygame.com) έχει βγει ήδη στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ ενδιαφέρον για τη μετάφρασή του έχει εκδηλώσει και το δανέζικο τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, με το παιχνίδι ασχολούνται καθημερινά 300 χρήστες του διαδικτύου.
Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας συγκροτήθηκε στα τέλη του 2009 με στόχο να συγκεντρώσει όλους τους δημιουργούς ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Σήμερα περιλαμβάνει περίπου 100 ενημερωμένα μέλη.
"Στόχος μας είναι να ασχοληθούμε και με άλλους κοινωφελείς οργανισμούς και να δημιουργήσουμε παιχνίδια για κοινωνικούς σκοπούς", εξηγεί ο κ. Τριανταφύλλου.
Πηγή:news247.gr

Το Viagra σηκώνει ακόμα και πεσμένα λουλούδια. Τι άλλο βοηθάει


Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να περνάει από το μυαλό ενός άνδρα που χρησιμοποιεί Viagra είναι πώς να μην μαραθούν τα λουλούδια του, αλλά έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με την σεξουαλική ζωή του. Αναζωογόνηση!
Το φάρμακο που έχει σχεδιαστεί να βοηθήσει στην σεξουαλική ζωή των κουρασμένων ανδρών, έχει το ίδιο αποτέλεσμα στα μαραμένα λουλούδια. Μόλις ένα milligram μπορεί να τους δώσει μία ακόμα εβδομάδα ζωή.


Φυσικά και η είδηση μπορεί να μην ενθουσιάσει τους άντρες που έχουν προβληματική ερωτική ζωή, αλλά είναι γεγονός. Η ανακάλυψη ανήκει στον τηλε - κηπουρό David Domoney. " Μόλις 1 mg από τα 50 mg της κάθε ταμπλέτας Viagra διαλυμένο σε νερό θα κρατήσει τα κομμένα λουλούδια μία ακόμα εβδομάδα ζωντανά" είπε και συμπλήρωσε "οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να βρουν και να βγάλουν στην αγορά μια εκδοχή του Viagra για φυτά".
Για όλους εσάς που ντρέπεστε να αγοράσετε Viagra για τα φυτά σας μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω, ώστε να βελτιώσετε την όψη και την υγεία των λουλουδιών σας στο βάζο ή στην γλάστρα.
Βότκα: ένα σφηνάκι βοηθάει ώστε το νερό να μην γίνεται πράσινο.
Μπύρα: μια μικρή κούπα θαμμένη στο χώμα κρατά μακριά τα παράσιτα.
Ζάχαρη: θρέφει τα φυτά εσωτερικού χώρου.
Τσάι: εξαιρετική τροφή για αζαλέες. Πολύ καλή λίπανση για κρεμαστά καλάθια.
Αναψυκτικά: τα ανθρακούχα είναι καλό λίπασμα και τα φυτά σε γλάστρα προτιμούν τα κανονικά από τα light.
Φλούδα μπανάνας: βάλτε τη στα τριαντάφυλλα. Τους αρέσει.
Μυοχαλαρωτικά σε σπρέι: ψεκάστε ένα υφασμάτινο σακουλάκι και βάλτε το να κρατήσει τις γάτες μακριά από το χώμα στον κήπο σας.
Πηγή:cosmo.gr

Γιατί το FBI έκλεισε το Megaupload.com και η απάντηση των Anonymous!

Megaupload
Το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκλεισαν μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες file-sharing στον κόσμο, το Megaupload.com, απαγγέλοντας κατηγορίες για κακουργήματα στους ιδρυτές και τους σημαντικότερους υπαλλήλους, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί 4 εξ αυτών στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας!

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια τεράστια εγκληματική επιχείρηση με επικεφαλής τον Kim Dotcom, η οποία έχει προκαλέσει ζημιές άνω των $500 εκατ. στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ έχει κερδίσει περισσότερα από $175 εκατ. από εγκληματικές ενέργειες.
Επιπλέον, κατηγορούνται οι:
  • Mathias Ortmann, 40 ετών, πολίτης και κάτοικος Γερμανίας και Hong Kong – συνιδρυτής, CTO και διευθυντής
  • Sven Echternach, 39 ετών, πολίτης και κάτοικος Γερμανίας – επικεφαλής ανάπτυξης
  • Finn Batato, 38 ετών, πολίτης και κάτοικος Γερμανίας – επικεφαλής marketing
  • Julius Bencko, 35 ετών, πολίτης και κάτοικος Σλοβακίας – σχεδιαστής
  • Andrus Nomm, 32 ετών, πολίτης και κάτοικος Εσθονίας και Τουρκίας – προγραμματιστής και επικεφαλής του τμήματος software
  • Bram van der Kolk (aka Bramos), 29 ετών, πολίτης και κάτοικος Ολλανδίας και Νέας Ζηλανδίας – προγραμματιστής και επικεφαλής για τη δικτύωση του Megaupload
Από αυτούς, έχουν συλληφθεί όπως προαναφέραμε, οι Dotcom, Ortmann, Batato και Van der Kolk στη Νέα Ζηλανδία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη σύλληψη των παραπάνω και για την έκδοση ενταλμάτων για περισσότερους από 20 υπαλλήλους σε διάφορες χώρες, έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση με τη συνεργασία των αρχών από τις ΗΠΑ, Hong Kong, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά και Φιλιππίνες.
Σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία των υπαλλήλων, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο σχεδιαστής/γραφίστας της ομάδας, Julius Bencko, ο οποίος κέρδισε το 2010 περισσότερο από $1 εκατ., ενώ στην κατοχή των υπόλοιπων έξι κατηγορουμένων της παραπάνω λίστας βρέθηκαν:
  • 14 Mercedes-Benz με πινακίδες όπως ”POLICE”, “MAFIA”, “V”, “STONED”, “CEO”, “HACKER”, “GOOD”, “EVIL”, “GUILTY”.
  • Maserati (2010), Rolls-Royce (2008), Lamborghini (1989)
  • Τρεις Samsung TVs 83”, δύο Sharp TVs 108”
  • Jet skis, μοτοσυκλέτες, έργα τέχνης
  • 60 servers Dell
Το Megaupload ιδρύθηκε το 2005 και είχε φτάσει κάποτε μέχρι την 13η θέση των πιο δημοφιλών ιστοσελίδων στον κόσμο, χρησιμοποιώντας 630 servers στην Ολλανδία και 525 servers στην Virginia των ΗΠΑ, από όπου πήρε τη δικαιοδοσία το FBI για να συντάξει το κατηγορητήριο.
Megaupload Artist
Τώρα, η στοχοποίηση του Megaupload γεννά πολλά ερωτήματα, καθώς σύμφωνα με τον CEO και ιδρυτή της εταιρίας Kim Dotcom, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διέγραφαν άμεσα οποιοδήποτε μη-εξουσιοδοτημένο περιεχόμενο όταν υπήρχε ειδοποίηση από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων.
Για αυτόν τον λόγο, συμμετείχε στην προσπάθεια ένας πράκτορας της DMCA (Digital Millennium Copyright Act) από την Αμερικανική Κυβέρνηση, είχε δημιουργήσει το “abuse tool” δίνοντας άμεση πρόσβαση στους δικαιούχους, ενώ είχαν ξεκινήσει και συζητήσεις με μεγάλες εταιρίες, όπως η Universal Music Group, για την παροχή αδειοδοτήσεων. Χαρακτηριστικό είναι και το email που απέστειλε ο Dotcom στην Pay-Pal στα τέλη του 2011:
Η νομική ομάδα μας στις ΗΠΑ ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγές εναντίον μερικών ανταγωνιστών μας για να αποκαλύψει την εγκληματική δραστηριότητα τους. Θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε και να σας συμβουλεύσουμε να μην συνεργάζεστε με αυτές τις ιστοσελίδες, που είναι γνωστό ότι πληρώνουν τους uploaders τους για πειρατικό περιεχόμενο. Καταστρέψουν την εικόνα και την ύπαρξη των ιστοσελίδων file-hosting/sharing (δείτε τι γίνεται με την PIPA). Δείτε τα Fileserve.com Videobb.com, Filesonic.com, Wupload.com, Uploadstation.com. Αυτές οι ιστοσελίδες πληρώνουν τον καθένα (ανεξάρτητα αν το αρχείο είναι πειρατικό ή όχι) και χρησιμοποιούν το PayPal.
Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην Megaupload ήθελαν μια επιφανειακή νομιμότητα, αφού όλοι γνώριζαν πολύ καλά ότι η κύρια χρήση της ιστοσελίδας είναι για τη διανομή παράνομου υλικού. Για του λόγου το αληθές, σημειώνει μεγάλο αριθμό email και διαλόγων μέσω chat μεταξύ των υπαλλήλων της εταιρίας, όπου γνωρίζουν για το παράνομο υλικό και μάλιστα το μοιράζονται. Έτσι, η κυβέρνηση δηλώνει ότι το Megaupload δεν μπορεί να μπει στην ίδια κατηγορία με το YouTube, το οποίο προστατεύτηκε από αγωγή ύψους $1 δισ. της Viacom.
Ακόμη, το “abuse tool” υποτίθεται ότι δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο των δικαιωμάτων να αφαιρέσει το παράνομο αρχείο, αλλά στην πραγματικότητα αφαιρεί μόνο ένα link που οδηγεί στο αρχείο, τη στιγμή που μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες.
Επιπλέον, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα πάντα μέσα στην ιστοσελίδα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να φαίνονται πιο νόμιμα από ό,τι πραγματικά είναι. Η λίστα με τα “Top 100″ donwloads δεν αντικατοπτρίζει την αληθινή εικόνα, ενώ δεν υπάρχει μηχανισμός αναζήτησης μέσα στο Megaupload για να κρύβεται το περιεχόμενο που αποθηκεύεται και μοιράζεται.
Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι γνώριζαν πολύ καλά τους σκοπού που εξυπηρετούσε η ιστοσελίδα, όπως αποκαλύπτουν οι διάλογοι μέσω chat και email:
  • “we have a funny business…modern days pirates :)
  • “we ‘re not pirates, we ‘just providing shipping services to pirates :)
  • “can u pls get me some links to the series called ‘Seinfeld’ from MU [Megaupload]“
Φυσικά, οι εργαζόμενοι ανέβαζαν και από μόνοι τους παράνομο υλικό στο Megaupload, όπως ένα επεισόδιο του BBC Earth το 2008, ενώ γνώριζαν πόσο σημαντικό ρόλο έπαιζε το προστατευόμενο υλικό για την επιχείρηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιτρέπεται η χρήση του “abuse tool” μόνο για συγκεκριμένο αριθμό αιτημάτων ανά ημέρα. Για παράδειγμα, η Time Warner μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για την αφαίρεση 2500 links/ημέρα, αλλά όταν ζήτησε αύξηση έλαβε την απάντηση ότι δε συμφέρει τη Megaupload στο τωρινό επίπεδο ανάπτυξης.
Τέλος, οι υπάλληλοι είχαν πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία. Μία αναφορά δείχνει ότι συγκεκριμένο site έστειλε 164.214 επισκέπτες στο Megaupload για να κατεβάσουν το Nero Suite 10, που κοστίζει $99.
Συμπέρασμα: το Megaupload γνώριζε τι συμβαίνει και δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει.
Megaupload 2
Πάντως, η υπεράσπιση της Megaupload μπορεί να πατήσει επάνω σε πολλά παράξενα, όπως ότι όταν η Viacom κατέθεσε τη δική της αγωγή για το YouTube, δεν συνελήφθη κανένας επικεφαλής (π.χ. ο Eric Schmidt).
Ένα άλλο παράδοξο είναι ότι η Αμερικανική Δικαιοσύνη έχει καλύψει πολλές αγωγές που έχει καταθέσει κατά καιρούς η Megaupload χρησιμοποιώντας Αμερικανούς δικηγόρους, όπως εναντίον της RIAA (Recording Industry Association of America) που προσπάθησε να απαγορέψει το video της (βλ. παρακάτω), αλλά και ενάντια σε ανταγωνιστές της.
Στα ελαφρυντικά της μπορούν να προστεθούν αυτά που προαναφέραμε στο post, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει η υποστήριξη που λαμβάνει το Megaupload από πολύ μεγάλα ονόματα στον καλλιτεχνικό χώρο (αποδείχτηκε ότι CEO του Megaupload είναι ο Swiss Beatz, μουσικός παραγωγός και σύζυγος της Alicia Keys).




Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη αυτής της δίκης, και φυσικά να δούμε αν θα εκδοθούν κατηγορητήρια και εναντίον άλλων file-sharing ιστοσελίδων, όπως τα Rapidshare και YouSendIt.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη αντίδραση στις ενέργειες του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης ήρθε από τους Anonymous, με επιθέσεις DDoS στις ιστοσελίδες:
  • Department of Justice (Justice.gov)
  • Motion Picture Association of America (MPAA.org)
  • Universal Music (UniversalMusic.com)
  • Belgian Anti-Piracy Federation (Anti-piracy.be/nl/)
  • Recording Industry Association of America (RIAA.org)
  • Federal Bureau of Investigation (FBI.gov)
  • HADOPI law site (HADOPI.fr)
  • U.S. Copyright Office (Copyright.gov)
  • Universal Music France (UniversalMusic.fr)
  • Senator Christopher Dodd (ChrisDodd.com)
  • Vivendi France (Vivendi.fr)
  • The White House (Whitehouse.gov)
  • BMI (BMI.com)
  • Warner Music Group (WMG.com)
Update: Η απάντηση των Anonymous και σε video:


Πηγή:techgear.gr

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Την απέλυσαν επειδή εργαζόταν κατά τη διάρκεια του lunch break


Υπάρχουν σίγουρα πολλοί λόγοι για να χάσεις τη δουλειά σου, αλλά αυτός είναι μάλλον ο πιο παράξενος.
Η Sharon Smiley εργαζόταν για 10 χρόνια ως ρεσεψιονίστ και ταυτόχρονα διοικητική υπάλληλος σε εταιρεία real estate του Σικάγο, μέχρι που απολύθηκε επειδή μια μέρα παρέλειψε το διάλειμμα για γεύμα!
Η 48χρονη Smiley, έχασε τη δουλειά της επειδή παρέμεινε στο χώρο του γραφείου της την ώρα που προβλέπεται για διάλειμμα φαγητού, προκειμένου να τελειώσει ένα project που της είχε αναθέσει ο προϊστάμενός της.


Ένας άλλος προϊστάμενος (όχι του δικού της τμήματος) που την είδε μπροστά στο γραφείο της της είπε ότι θα πρέπει να σηκωθεί και να πάει για φαγητό, όπως όλοι, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Ο προϊστάμενος παρατηρούσε για ώρα την υπάλληλο να εργάζεται στον υπολογιστή και να απαντά στα τηλέφωνα και στις ερωτήσεις των ανθρώπων που ερχόντουσαν στο γραφείο της.
Η υπόθεση πήρε διαστάσεις και απασχόλησε τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού, ο οποίος της εξήγησε ότι σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας οι υπάλληλοι πρέπει να κάνουν, χωρίς εξαίρεση, ένα μισάωρο διάλειμμα για φαγητό, κάτι που τηρείται απαρέγκλιτα τα τελευταία δέκα χρόνια. Τόνισε μάλιστα ότι παραβίαση αυτής της πολιτικής είναι συνώνυμη με την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας του Illinois.


"Ήξερα ότι δεν επιτρέπεται να τρώμε στο γραφείο μας", είπε η Smiley στο ABC News. "Γι' αυτό είχα σηκωθεί από το πόστο μου και απλώς παρέμεινα στο χώρο του γραφείου". Είπε επίσης ότι η εργασία της ήταν εξαιρετικά στρεσογόνα και της είχε προκαλέσει προβλήματα υγείας που την ανάγκασσν να λείψει από τη δουλειά της για τρεις μήνες.
Δεν φτάνει ότι η Smiley έχασε τη δουλειά της. Οι εργοδότες χρησιμοποίησαν ως αιτία της απόλυσής της την "έλλειψη συνεννόησης", έναν λόγο που δυσκολεύει πολύ τον απολυμένο να βρει ξανά εργασία.
"Όπως συμβαίνει και σε άλλες πολιτείες, η νομοθεσία του Illinois προβλέπει υποχρεωτικό διάλειμμα των εργαζομένων για φαγητό. Αλλά δεν επιτρέπει σε κάποιον εργοδότη να απολύσει τον υπάλληλό του επειδή δεν κάνει διάλειμμα, προκειμένου να τελειώσει της δουλειά του", λέει ο Michael LeRoy, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Illinois, Urbana Champaign.
"Παρόλα αυτά η νομοθεσία επιτρέπει σε έναν εργοδότη να απολύσει τον υπάλληλό του για καλό ή κακό λόγο ή χωρίς καθόλου λόγο, αρκεί να μην κάνει διακρίσεις", συμπληρώνει.
Η Smiley πάντως έχει κάθε λόγο να χαμογελάει. Μετά από δυο χρόνια δικαστικής διαμάχης, το δικαστήριο του Illinois τη δικαίωσε, καθώς πήρε ως αποζημίωση ένα μέρος του προηγούμενου μισθού της, όπως επίσης και μια επιταγή των 528 δολαρίων για κάθε δυο εβδομάδες, μέχρι να ξαναβρεί εργασία.
Πηγή:cosmo.gr

Ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω γιατί το The Artist ήταν βωβή ταινία

Ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω γιατί το The Artist ήταν βωβή ταινία
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, εκατοντάδες θεατές που επισκέφτηκαν σινεμά γνωστής αλυσίδας στην πόλη του Λίβερπουλ στην Αγγλία, για να δουν το The Artist ζήτησαν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους γιατί δεν ήξεραν πως η ταινία δεν έχει ομιλίες.
H ταινία-φόρος τιμής στον βωβό κινηματογράφο των 20s, που σάρωσε τα βραβεία στις φετινές Χρυσές Σφαίρες και έχει προταθεί και για Όσκαρ, φαίνεται πως δεν πολυάρεσε στο σύνολο του βρετανικού κοινού που δεν εκτίμησε το νοσταλγικό στυλ της ταινίας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα αρκετοί θεατές απογοητεύτηκαν όταν ανακάλυψαν πως η ταινία είναι σαν να βλέπουν βωβό κινηματογράφο, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για το μικρό μέγεθος της εικόνας, αφού η εν λόγω έχει όντως τραβηχτεί με μικρότερα σε μέγεθος πλάνα προκειμένου να θυμίζει τις πρώτες ταινίες του σινεμά.
Πάντως το σινεμά αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα λέγοντας πως έχει επικοινωνηθεί ευρέως το ύφος της ταινίας και άρα οι θεατές ήταν αρκούντως ενήμεροι για τις ιδιαιτερότητές της.
Πηγή:iefimerida.gr

36χρονος παρθένος έχει 14 παιδιά

Είναι 36 ετών, παρθένος κι έχει 14 παιδιά!
36χρονος παρθένος έχει 14 παιδιά

Ο λόγος για τον Trent Arsenault, που τον περασμένο Δεκέβριο είχε ξανά απασχολήσει τον Τύπο, όταν απειλήθηκε με φυλάκιση και πρόστιμο 100.000 δολαρίων από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξαιτίας της αγαθοεργίας του.
Ο άνδρας είχε άτυπα ιδρύσει μια δωρεάν τράπεζα σπέρματος όπου μπορούσαν να απευθύνονται άπορα ζευγάρια που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε γεννήθηκαν και τα 14 παιδιά που φέρουν τα γονίδιά του.
Τώρα ο 36χρονος πατέρας αποκαλύπτει πως δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή του σεξ και είναι παρθένος. Όπως τόνισε είναι «σεξο-δωρητής» (donor-sexual), έναν όρο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος για να εξηγήσει το ότι το 100% των σεξουαλικών του ορμών και της ενέργειας διοχετεύεται στο να παράγει σπέρμα ώστε να βοηθά άπορα ζευγάρια να αποκτούν παιδάκια.
Γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο όπως λέει απέχει από κάθε άλλη σεξουαλική δραστηριότητα.
Μέσω μιας ιστοσελίδας ο Arsenault δωρίζει το «οργανικό» όπως σημειώνεται σπέρμα του. Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν πως η ασυνήθιστη αυτή προσέγγιση στην πατρότητα ανοίγει την πόρτα για την εξάπλωση ασθενειών όπως το AIDS.
Από την πλευρά του ο Arsenault δηλώνει πως απλά βοήθησε άτεκνες γυναίκες, που δεν είχαν άλλη λύση από τον να έκαναν σεξ με κάποιον ξένο να τεκνοποιήσουν δίχως να καταφύγουν σε αυτή τη λύση.
Πηγή:e-go.gr

 

Το παπάκι της οικονομικής κρίσης


Συγκεντρώνει πάνω του, τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, αφού καίει λίγο και μπορεί να μεταφέρει όλη την παρέα - Μετά τις φωτογραφίες, ήρθε και το βίντεο...
Για πρώτη φορά το είδαμε στις 9 Ιανουαρίου. Ο Ζακυνθινός, Πέτρος Κόκλας, μετέτρεψε ένα συνηθισμένο παπάκι σε... βανάκι, που δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρη την παρέα να μετακινηθεί και φυσικά να γλιτώσει χρήματα.
Το παπάκι που... γέννησε η οικονομική κρίση, μπορεί να μεταφέρει μέχρι 8 άτομα, λόγω του καθίσματος που έχει και σύμφωνα με τον 22χρονο κατασκευαστή του, ''καταπίνει'' τα χιλιόμετρα καταναλώνοντας λίγα ευρώ σε βενζίνη.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το περιβόητο παπάκι, συγκεντρώνει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων στο νησί και πολλοί ζητούν τη βοήθεια του 22χρονου, για να κατασκευάσουν και εκείνοι το δικό τους. Στο επόμενο βίντεο, θα δούμε το παπάκι εν ώρα δράσης, στην πίστα της Λιθακιάς...
Πηγή:newsit.gr

Τα κορυφαία apps του Facebook

Διασκεδάστε, επικοινωνήστε και μείνετε προστατευμένοι στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο

Αν είστε συχνοί χρήστες του Facebook, όπως πολλοί από εµάς στο PC Magazine, θα έχετε δει σίγουρα κάποια από τα πολλά apps που προσφέρει το δηµοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Ακόµα και αν δεν τα χρησιµοποιείτε, θα τα έχετε δει να εµφανίζονται στο καθηµερινό News Feed. Τα apps του Facebook αυξάνονται, βελτιώνονται και πληθαίνουν, δίνοντάς µας πολλές εναλλακτικές λύσεις για να περάσουµε ευχάριστα το χρόνο µας σε αυτό. Εµείς επιλέξαµε µερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και σας τα παρουσιάζουµε παρακάτω. Σηµειώστε ότι πολλά από αυτά δε θα τρέξουν αν έχετε ενεργοποιήσει το secure browsing στο Facebook.

Flixster
apps.facebook.com/flixster


















Ποιος ο λόγος να επισκεφτείτε το site του Flixster [εικ. 1] όταν υπάρχει ένα app που σας επιτρέπει να αξιολογήσετε τις τελευταίες ταινίες µέσα από το λογαριασµό σας στο Facebook και στη συνέχεια να τις προτείνετε σε φίλους και γνωστούς, µε ένα απλό κλικ;

CityVille
https//apps.facebook.com/cityville











Ένα από τα πιο δηµοφιλή παιχνίδια του Facebook, ακόµα και στη χώρα µας. Σε αυτό το παιχνίδι της Zynga, µε τον ευφάνταστο τίτλο CityVille [εικ. 2], ξεκινάτε χτίζοντας ένα σπίτι και αρχίζετε να αλληλεπιδράτε µε άλλα άτοµα του κοινωνικού σας [εν Facebook] γίγνεσθαι, κάτι δηλαδή σαν ένα SimCity που έχει µεταφερθεί στο Facebook. Κρατηθείτε, 83 εκατοµµύρια χρήστες του Facebook έχουν αναπτύξει ενεργή δραστηριότητα στη CityVille!

CivWorld
https//apps.facebook.com/civworld























To Sid Meiers Civilization World for Facebook [εικ. 3] αποτελεί το πιο πρόσφατο από τα παιχνίδια της σειράς που ξεκίνησε το 1991. Στην προκειµένη περίπτωση έχουµε να κάνουµε µε ένα δηµοφιλές online παιχνίδι µε πάνω από 300.000 ενεργά µέλη. Αν και θα έλεγε κανείς ότι µοιάζει µε το CityVille, έχει ένα πιο... αρχαιοελληνικό στιλ.

Picasa uploader
apps.facebook.com/picasauploader
Ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να µοιραστείτε τις φωτογραφίες που οργανώσατε και επεξεργαστήκατε µε το Picasa; Μπορείτε να τις ανεβάζετε άµεσα στο Facebook, µε αυτό το εργαλείο, το οποίο εγκαθιστά το πλήκτρο Facebook upload στο Picasa.

Skype
facebook.com/videocalling
















Είτε έχετε λογαριασµό στο Skype [εικ. 4] είτε όχι, η νέα λειτουργία βιντεοσυνοµιλιών του Facebook χρησιµοποιεί την τεχνολογία του Skype για να σας φέρει ακόµα πιο κοντά µε τους φίλους σας. Για να ξεκινήσετε µια βιντεοσυνοµιλία, βρείτε ένα φίλο σας από τη σχετική λίστα και κάντε κλικ στο λογότυπο της κάµερας δίπλα στο όνοµά του. Πριν κάνετε την πρώτη επαφή, το Facebook θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει ένα plugin.

Picnik
https//www.facebook.com/PicnikPhotoEditor

















H online υπηρεσία επεξεργασίας φωτογραφιών της Google είναι διαθέσιµη και µέσα από το Facebook [βοηθά το ότι έχει αναπτυχθεί σε Flash, οπότε µπορεί να υλοποιηθεί παντού]. Συνδέστε τη µε το Facebook και επεξεργαστείτε γρήγορα τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει σε αυτό [εικ. 5].


Norton safe Web
https//apps.facebook.com/nortonsafeweb












Αναρωτιέστε µήπως υπάρχει κάτι ύποπτο στον τοίχο σας στο Facebook, στη µορφή κάποιου επικίνδυνου link, το οποίο τοποθετήθηκε εκεί από κάποιον όχι και τόσο έµπιστο γνωστό σας; Το Norton scan [εικ. 6] θα ελέγξει όλα τα links ένα προς ένα, ώστε να σας προειδοποιήσει για κάθε κίνδυνο. Αν ενεργοποιήσετε την επιλογή Auto-Scan, τότε ο έλεγχος θα γίνεται στο background.

BitDefender safego
apps.facebook.com/bd-safego













Όπως το app του Norton, το BitDefender safego [εικ. 7] ελέγχει τον τοίχο σας και το News Feed για πιθανούς κινδύνους. Η διαφορά είναι ότι το κάνει σε ένα πολύ πιο ωραίο περιβάλλον εργασίας. Επιπλέον, θα σας ενηµερώσει αν οι φίλοι σας έχουν µολυνθεί από κάποιον ιό, ώστε να πάρετε τις σχετικές προφυλάξεις. Υπάρχει, επίσης, ένα link για να ελέγξετε ολόκληρο το PC σας, µε το BitDefender Quickscan [αν το κρίνετε απαραίτητο].

Causes
www.facebook.com/causes
Θέλετε να κάνετε τη διαφορά στο Facebook; Αυτό το app έχει σχεδιαστεί για τους ακτιβιστές που θέλουν να εκµεταλλευτούν τα πλεονεκτήµατα του social networking για να συγκεντρώσουν δωρεές για σηµαντικές κοινωνικές ή πολιτικές δράσεις. Μερικές φορές αρκεί να δει κάποιος ένα διαφηµιστικό ή να λάβει µέρος σε ένα quiz για να κερδίσει ο διοργανωτής της δράσης µερικά σεντ. Φυσικά, υποστηρίζονται και οι άµεσες δωρεές.

Filefly
https//apps.facebook.com/filefly




















Με το Filefly [εικ. 8] µοιράζεστε αρχεία. Απλώς δηµιουργείτε έναν folder, ανεβάζετε ό,τι θέλετε [έχετε 2GB χώρο] και ακολούθως καλείτε το φίλο ή τους φίλους σας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν το φάκελο. Θα πρέπει να θυµάστε, ωστόσο, ότι ο φάκελος θα είναι ενεργός για 30 ηµέρες µόνο.

PDF Converter
apps.facebook.com/pdf-converter
Χρειάζεστε έναν γρήγορο τρόπο για να µετατρέψετε ένα αρχείο PDF σε αρχείο του Word που να µπορείτε να επεξεργαστείτε; Εγκαταστήστε αυτό το app, επιλέξτε ένα PDF και στη συνέχεια µετατρέψτε το. Μετά µε κλικ στο πλήκτρο Share µπορείτε να το ανεβάσετε στον τοίχο σας για να το κατεβάσουν και οι άλλοι.

Selective Tweet Status
apps.facebook.com/selectivetwitter
Ενεργοποιήστε το και ρυθµίστε το µε το λογαριασµό σας στο Twitter, ώστε όταν κάτι ανεβαίνει σε αυτό, να εµφανίζεται [µε τη χρήση του tag #fb] και στο Facebook.
Πηγή:e-pcmag.gr

Βιασμός on camera στο Big Brother

Παίκτης του Big Brother στη Βραζιλία κατηγορείται ότι βίασε συμπαίκτριά του. Δείτε το επίμαχο βίντεο από το σπίτι του "Μεγάλου Αδερφού" που σόκαρε την κοινή γνώμη (Vid)

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στη Βραζιλία από τις κατηγορίες σε βάρος παίκτη του Big Brother για βιασμό συμπαίκτριάς του ενώ εκείνη ήταν μεθυσμένη.

Σοκαρισμένοι οι τηλεθεατές από το βίντεο που έδειχνε τον 31χρονο Daniel Echaniz να ξαπλώνει στο κρεβάτι της Monique Amin και να κάνει σεξ μαζί της, με την 23χρονη φοιτήτρια να φαίνεται αναίσθητη καθ' όλη τη διάρκεια της πράξης.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν οι παίκτες έκαναν πάρτι και το αλκοόλ έρεε άφθονο για τους συγκάτοικους στο σπίτι του Big Brother.
Όταν το επόμενο πρωί η Amin οδηγήθηκε στο δωμάτιο του Big Brother και ρωτήθηκε για το συμβάν, όπως σημειώνει η Daily Mail, φάνηκε να μην γνωρίζει τι συνέβη.
Η παραγωγή του παιχνιδιού, που παρακολουθούν περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια τηλεθεατές, κάλεσε την αστυνομία και η Amin κατέθετε για τρεις ώρες, προτού απομακρυνθεί για να υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε βιασμός ή όχι.
Η αστυνομία ζήτησε από την παραγωγή του παιχνιδιού είτε να διώξει τον 31χρονο Daniel Echaniz από το παιχνίδι είτε να σταματήσει την προβολή του, με το μοντέλο να απειλείται με ποινή φυλάκισης έως και δέκα χρόνια σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.
Φίλοι του Daniel Echaniz, σύμφωνα με τη Mirror, ισχυρίζονται πως το 31χρονο μοντέλο στοχοποιείται από ρατσιστές, τονίζοντας πως δεν έκανε κάτι λάθος.

Πηγή:news247.gr

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ένα βίντεο-διαφήμιση για την Ελλάδα


Ένα βίντεο της ελληνικής ομάδας Pentalunex, που προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την χώρα μας στο εξωτερικό, κάνει το γύρο του κόσμου και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε αρκετά ξένα sites.
Το βίντεο έχει γυριστεί με το ChronoCon, ένα φορητό σύστημα που επιτρέπει τη δημιουργία time-lapse βίντεο, δηλαδή βίντεο που απεικονίζουν ένα τοπίο σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σαν σε fast-forward.
Πηγή:iefimerida.gr

Απολύσεις για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Αργιά και απόλυση για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους
Τέλος στην ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων επιχειρεί να βάλει το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους το οποίο προβλέπει διαδικασίες-εξπρές και αυστηρότερες ποινές.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο αυστηροποιεί τις ποινές και έχει στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών με αλλαγή στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων που κρίνουν τις υποθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο πειθαρχικό προβλέπει απόλυση για όσους δημοσίους υπαλλήλους τελέσουν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, όπως δωροδοκία, υπεξαίρεση, ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου, κατάχρηση εξουσίας, παιδική πορνογραφία, εμπόριο ναρκωτικών κλπ.
Παράλληλα, σε αυτοδίκαιη αργία με μειωση αποδοχών τίθενται οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους εκκρεμούν υποθέσεις στα δικαστήρια και μέχρι την έκδοση της απόφασης.
Μια καινοτομία του νέου πειθαρχικού δικαίου είναι η θέσπιση χρηματικών προστίμων, τα οποία μάλιστα θα ισχύουν ακόμα και μετά τη συνταξιοδότηση του παραβάτη δημοσίου υπαλλήλου!
Αλλαγές στα συμβούλια
Μια από τις κυριότερες αλλαγές που φέρνει το νέο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων είναι στις συνθέσεις των πειθαρχικών συμβουλίων. Μέχρι τώρα, στα πειθαρχικά συμβούλια συμμετείχαν συνδικαλιστές με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι παραβάτες δημόσιοι υπάλληλοι να πέφτουν στα μαλακά.
Το νέο δίκαιο ωστόσο διαχωρίζει πλήρως τα πειθαρχικά συμβούλια από τα υπηρεσιακά και τροποποιεί τη σύνθεσή τους. Έτσι, στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια θα λαμβάνουν μέρος δύο δικαστικοί ή μέλη του
Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τρεις διευθυντές από υπηρεσίες διαφορετικές από αυτή στην οποία ανήκει ο διωκόμενος υπάλληλος. Παρόμοια στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό πρόεδρος θα είναι αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ενώ θα συμμετέχουν τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί και δύο γενικοί διευθυντές.
Διαδικασίες-εξπρές
Επιπλέον, η εξέταση των πειθαρχικών υποθέσεων των δημοσίων υπαλλήλων επιταχύνεται, καθώς το νέο δίκαιο θέτει χρονικά όρια για την ολοκλήρωσή τους. Έτσι, η προκαταρκτική εξέταση θα πρέπει να γίνεται εντός ενός μηνός ενώ η Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες, πράγμα το οποίο δεν υπήρχε στο ισχύον καθεστώς με αποτέλεσμα οι ΕΔΕ να κρατάνε μήνες...
Τέλος, το νέο πειθαρχικό δίκαιο αυξάνει τα χρονικά όρια παραγραφής των αδικημάτων. Τα παραπτώματα που παραγράφονταν σε 2 έτη, τώρα θα παραγράφονται σε 5 χρόνια, ενώ για όσα παραγράφονταν στα 5 χρόνια θα απαιτούνται στο εξής 7 χρόνια για την παραγραφή τους. Μάλιστα για σοβαρότατα παραπτώματα όπως μη αναγνώριση του Συντάγματος, αδικαιολόγητη αποχή από την άσκηση των καθηκόντων ή παράνομο οικονομικό
όφελος, ο χρόνος παραγραφής ορίζεται στα 10 χρόνια. Και το κυριότερο, για τα αδικήματα με οικονομικό
αντικείμενο, ο χρόνος παραγραφής δεν μετράει από την τέλεσή τους, αλλά από την ημερομηνία που έλαβε γνώση η υπηρεσία του υπαλλήλου...
Πηγή:iefimerida.gr

Κατεβάζει τους διακόπτες η Wikipedia σε διαμαρτυρία για το νόμο SOPA


Εκτός Ίντερνετ θα μείνει για όλη την Τετάρτη η αγγλική Wikipedia με απόφαση του ιδρυτή της Τζίμι Γουέιλς σε διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο SOPA το οποίο έχει επισύρει την οργή χιλιάδων χρηστών του Ίντερνετ που υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά θα λογοκρίνει το Διαδίκτυο.
Όπως εξήγησε ο Γουέιλς «πρόκειται για απόφαση της κοινότητας της Wikipedia» και θα αφορά την αγγλόφωνη έκδοση της εγκυκλοπαίδειας.
Πρόσθεσε σε μήνυμα στο Twitter ότι με αυτήν την ενέργεια σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες σελίδες στο Ίντερνετ «χρειάζεται να στείλουμε στην Ουάσινγκτον ένα ΜΕΓΑΛΟ μήνυμα».
Την ίδια ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη, προγραμματίζεται να σιγήσουν και άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Reddit που θα σιωπήσει για 12 ώρες και το Cheezburger Network όπου φιλοξενούνται αρκετές δημοφιλείς σελίδες όπως το Failblog.
Ο νόμος SOPA (Stop Online Piracy Act – Νόμος «Σταματήστε την πειρατεία στο Ίντερνετ») πρόκειται να συζητηθεί το προσεχές διάστημα στη βουλή των Κοινοτήτων με σκοπό την ψήφιση του.
Ταυτόχρονα στη Γερουσία πρόκειται να συζητηθεί και ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, το PIPA (Protect Intellectual Property Act (Νόμος «Προστατεύστε την πνευματική ιδιοκτησία»).
Υπέρ των νόμων είχαν ταχτεί παραγωγοί περιεχομένου όπως μουσικά και κινηματογραφικά στούντιο λέγοντας ότι η πειρατεία των παραγωγών τους βλάπτει τα έσοδα τους.
Σύμφωνα με τον νόμο, όσοι έκριναν ότι διανέμεται υλικό που τους ανήκει, θα μπορούσαν ουσιαστικά να κλείσουν με δικαστική εντολή την ιστοσελίδα που το διανέμει μπλοκάροντάς την μέσω του DNS, του συστήματος ονοματοδοσίας του Ίντερνετ. Έτσι οι φυλλομετρητές δεν θα μπορούσαν να την βρουν πουθενά και θα ήταν αόρατη από όλο το Ίντερνετ.
Την Παρασκευή πάντως ανακοινώθηκε ότι αποσύρεται η διάταξη για μπλοκάρισμα μέσω DNS από τον SOPA και τον PIPA, μία μικρή νίκη για τους πολέμιους του νόμου. Ο Λευκός Οίκος με δήλωσή του δεν τάχτηκε ανοιχτά υπέρ του νόμου, κίνηση που φαίνεται να έστρεψε κάπως την κατάσταση υπέρ των επικριτών του SOPA.
Έτσι την Δευτέρα υπήρχε η φήμη ότι θα αποσυρθεί ή ότι θα μπει στο συρτάρι ολόκληρος ο SOPA χωρίς να είναι σαφές ποια θα είναι η συνέχεια.
Πηγή:in.gr

Το χαμόγελο... εξουθενώνει τις σερβιτόρες

Το χαμόγελο μιας σερβιτόρας και η πρόσχαρη διάθεσή της αρκούν για να μας φτιάξουν την ημέρα. Άλλωστε τι αξία έχει ένα χαμόγελο;
Το χαμόγελο... εξουθενώνει τις σερβιτόρες
Η αξία ενός χαμογελαστού προσώπου φαίνεται πως είναι διαφορετική για τον εργαζόμενο και για τον πελάτη κι αυτό διότι σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας, μπορεί ένα χαμόγελο να ευχαριστεί τον πελάτη, εξουθενώνει όμως τον υπάλληλο!
Την έρευνα διεξήγαγε μια ομάδα ψυχολόγων με επικεφαλής την Δρ Cristina Quinoqes-Garcia από το Πανεπιστημίου του Northampton.
Οι ερευνητές ζήτησαν από 199 εργαζόμενους στον τομέα εξυπηρέτησης πελατών να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για να εξετάσουν το κατά πόσο οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να είναι ευγενείς και πρόσχαροι στη δουλειά τους αλλά και το κατά πόσο η διαδικασία αυτή τους εξαντλεί συναισθηματικά.
Όπως αποδείχτηκε, τα άτομα που κατέβαλαν μεγαλύτερη προσπάθεια να φαίνονται κεφάτοι, ένιωθαν μεγαλύτερη ψυχική κόπωση σε σχέση με όσους φέρονταν με επαγγελματισμό δίχως όμως να καταβάλλουν προσπάθεια για να γίνουν αρεστοί κι ευχάριστοι.
Πηγή:e-go.gr

Από το 1900 στο 2011: Προβλέποντας το μέλλον

Διαβάστε τι προβλέψεις έκαναν επιστήμονες το 1900 για τον αιώνα που ερχόταν. Σε τι έπεσαν μέσα και σε τι αστόχησαν.

Περιπλανώμενοι στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω σε ένα υπέροχο κομμάτι της ιστορίας, σε ένα άρθρο του επιστημονικού περιοδικού The Ladies' Home Journal από τον John Elfreth Watkins, που χρονολογείται τον Δεκέμβριο του 1900.

Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι πως το άρθρο τιτλοφορείται "Τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα 100 χρόνια" (What May Happen in the Next Hundred Year) και όπως μαρτυρά ο τίτλος του, ο αρθρογράφος παραθέτει πάνω από είκοσι προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι το 2011!
Ο Watkins μίλησε με λαμπρούς επιστήμονες της εποχής και ζήτησε από τον καθένα να κάνει τις προβλέψεις του για τον αιώνα που έρχεται. Έτσι μετά από επεξεργασία έκατσε και προσεκτικά και τις συμπεριέλαβε στο εν λόγω άρθρο.
"Αυτές οι προφητείες μοιάζουν παράξενες, σχεδόν αδύνατες", σχολιάζει ο ίδιος, προσθέτοντας όμως πως βγαίνουν από τα χείλη σημαντικών και μορφωμένων ανθρώπων της Αμερικής.
Είναι τρομακτικό πως έχει πετύχει αρκετές από τις προβλέψεις. Δείτε μερικές που βγήκαν αληθινές και άλλες που είτε δεν ακούμπησαν είτε πέρασαν ξυστά.
Epic Win....
*Οι Αμερικανοί θα είναι πιο ψηλοί. Από το 1.70 που ήταν ο μέσος Αμερικανός το 1911, το 2001 είναι 1.75.
*Θα ζούμε περισσότερο από τα 35, μέχρι τα 50 (και λίγα έβαλε).
*Τα αυτοκίνητα θα είναι πιο φτηνά από τα άλογα που έχουμε σήμερα. Και όμως αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο σωστό αφού το 1900 τα άλογα πουλιόντουσαν από 225 μέχρι 250 δολάρια. Αναλογιζόμενοι τον πληθωρισμό η τιμή διαμορφώνεται περίπου στα 6.400 δολάρια με τα οποία μπορεί κανείς κάλλιστα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο.
*Θα υπάρχουν έτοιμα φαγητά και ψυγεία τα οποία θα διατηρούν φρέσκα τα τρόφιμα για πολύ καιρό.
*Θα μπορούμε να εμφανίζουμε φωτογραφίες άμεσα και να τις στέλνουν πχ οι δημοσιογράφοι σε μια εφημερίδα μέσα σε μια ώρα. Α και φυσικά θα έχουμε φωτογραφίες σε φυσικά χρώματα (Digital Photography αν σας λέει κάτι).
*Μερικά τρένα θα φτάνουν σε υψηλές ταχύτητες, ενώ θα υπάρχουν και εμπορικά αεροσκάφη.


*Θα υπάρχουν όπλα τα οποία θα μπορούν να στοχεύουν μακριά ενώ θα μπορούν να καταστρέφουν ολόκληρες πόλεις..τουτέστιν πυρηνικά όπλα..
* Θα έχουμε ασύρματα τηλέφωνα και επικοινωνία όσο μακριά και αν βρίσκεται κάποιος.
*Η μουσική και όχι μόνο θα μπορεί να "μεταφέρεται" στα σπίτια μας. Θα μπορούμε την όπερα που επισκεφτήκαμε να την ξανακούσουμε αλλά και να την ξαναδούμε.
*Θα μπορούμε να έχουμε ζεστό ή κρύο αέρα στα σπίτια μας από ειδικές…κάνουλες. Και ναι έχουμε air condition κ.ά.
Epic Fail...
*Δεν θα υπάρχουν μύγες, κουνούπια και αρουραίοι καθώς θα τα έχουμε εξολοθρεύσει. (Μπα άλλα έχουμε εξολοθρεύσει, απειλούμενα είδη).
*Θα έχουμε φράουλες στο μέγεθος των μήλων και μπιζέλια σαν τεύτλα, τα οποία υπάρχουν μεν αλλά μόνο στο μυαλό του Γούντι Άλεν…
*Τα περισσότερα φάρμακα δε θα χρειάζεται να τα καταπίνουμε.
*Θα υπάρχουν σωλήνες πεπιεσμένου αέρα από όπου θα έρχονται απευθείας τα αγαθά στα σπίτια μας (Στο μέλλον ίσως, κανείς δε ξέρει).
*Δε θα υπάρχουν πια στην αγγλική αλφάβητο τα γράμματα C, X ή Q.
*Άγρια ζώα θα υπάρχουν μόνο στα θηριοτροφεία κ.ά. (Όπου να’ναι έρχεται και αυτό, έτσι όπως πάμε δυστυχώς).
Πηγή:news247.gr

Μέρκελν και Βούλφεν νέες γερμανικές "βρισιές"

Εμπνευση για τον εμπλουτισμό του γερμανικού λεξιλογίου δίνουν Μέρκελ και Βουλφ
Μέρκελν και Βούλφεν νέες γερμανικές  βρισιές
Ενας καινούριος νεολογισμός μετά τον πρόσφατο "μερκελν"΄που δείχνει δισταγμό (αποδίδεται ως μερκελίζω στα ελληνικά) κυκλοφορεί στο Ιντερνετ.
Πρόκειται για το ρήμα "βούλφεν" ("wulffen") και το οποίο, όπως είναι φανερό αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο, επιχείρησε να συγκαλύψει τις αποκαλύψεις που τον θέλουν να έλαβε στεγαστικό δάνειο με ευνοϊκούς όρους από έναν επιχειρηματία, να έκανε διακοπές στις επαύλεις πλουσίων και να άφησει απειλητικό μήνυμα στον διευθυντή της εφημερίδας Bild.
Ο νεολογισμός που κυκλοφόρησε αστραπιαία στο Ίντερνετ έχει δύο διαφορετικές έννοιες, σύμφωνα με τον Χόλγκερ Κλάτε, διευθυντή της Ένωσης Γερμανικής Γλώσσας στο Ντόρτμουντ.
Η πρώτη είναι το να μιλάς παρορμητικά ενώ η δεύτερη έννοια της λέξης είναι πιο σύνθετη και σημαίνει το να υπεκφεύγεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα χωρίς να λες ψέμματα.
Πηγή:e-go.gr