Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα από ψηλά! Μαγευτικό βίντεο!

Perierga.gr - Η Ελλάδα από ψηλά
Είναι μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και για μας η πιο όμορφη. Ένα εντυπωσιακό βίντεο παρουσιάζει τις απίστευτες ομορφιές της χώρας μας όπως φαίνονται από ψηλά. Έτσι απλά για να θυμόμαστε ότι ζούμε σε ένα τόπο όμορφο, ευλογημένο από το Θεό και χαραγμένο από την ιστορία των Ελλήνων. Η θάλασσα, τα βουνά, οι ποταμοί και οι πεδιάδες, τα επιτεύγματα των προγόνων μας αλλά και τα σύγχρονα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Τα λόγια όμως είναι λίγα για να περιγράψουν το εντυπωσιακό αυτό βίντεο. Απολαύστε το!
Πηγή:perierga.gr

Τρίχρονο αγόρι έχει αλλεργία στα... Χριστούγεννα!


Τα περισσότερα παιδάκια περιμένουν πώς και πώς τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του Άγιου Βασίλη. Όχι όμως και ένα τρίχρονο αγόρι, που έχει αλλεργία στα... Χριστούγεννα.
Την πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου, ο Charlie Smith, δεν μπορεί να χαρεί, όπως τα άλλα παιδάκια, αφού έχει αλλεργία στα περισσότερα "χριστουγεννιάτικα" τρόφιμα, όπως η σοκολάτα με ξηρούς καρπούς, οι γιορτινές τάρτες, ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, όταν είναι αληθινά.
Η οικογένεια δεν στολίζει αληθινό δέντρο τα Χριστούγεννα, γιατί αυτό θα μπορούσε να στείλει τον μικρό στο νοσοκομείο με κρίση άσθματος.
Όπως εξηγεί η μητέρα του τρίχρονου αγοριού από το Worcester, Jo, αρκεί να ακουμπήσει κάποιον που έχει φάει φιστίκα για να τον πιάσει αμέσως πολύ έντονη φαγούρα.



"Είναι τρομακτικό", λέει η μητέρα του στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail. "Το καταλάβαμε όταν ήταν 18 μηνών και τον κρατούσε αγκαλιά ο πατέρας μου, ενώ έτρωγε φυστίκια. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς έγινε το παιδί. Άρχισε να ξύνεται απίστευτα, σε σημείο που άρχισε να ματώνει".
Οι γονείς του μικρού τον πήγαν στο νοσοκομείο, όπου με ειδικές εξετάσεις βρέθηκε ότι είναι αλλεργικός στα φυστίκια.
όπως λέει η μητέρα του όσο μεγαλώνει το παιδί η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη, αφού ο μικρός Charlie καταλαβαίνει πλέον πόσο διασκεδαστική είναι αυτή η εποχή για τα παιδιά και εκείνος δεν μπορεί να τη χαρεί λόγω της αλλεργίας του.
Οι γονείς του ακόμα και στις σχολικές γιορτές τον στέλνουν πάντα με το δικό του φαγητό, αφού φοβούνται ότι μπορεί να φάει κάτι που θα τον πειράξει, αλλά ειδικά τα Χριστούγεννα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, καθώς τα γλυκά και οι ξηροί καρποί αφθονούν σε κάθε σπίτι.
Πηγή:cosmo.gr

Βιβλιοπωλείο πρότεινε το βιβλίο του Χίτλερ ως το τέλειο δώρο για τα Χριστούγεννα


Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση ότι ένα από τα πιο γνωστά βιβλιοπωλεία της χώρας, το Waterstone's στο Huddersfield πρότεινε το βιβλίο ''Ο Αγών Μου'' του Χίτλερ, ως το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο.
Το εν λόγω κατάστημα που ανήκει στην μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων της Βρετανίας, (Waterstone's) προωθούσε με σημείωμα κάποιου υπαλλήλου το βιβλίο του Χίτλερ ως ''απαραίτητο για τον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει μια από τις πιο απεχθείς φυσιογνωμίες της ιστορίας''.


Να σημειωθεί πώς και άλλα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας προωθούσαν συγκεκριμένο βιβλίο του Γερμανού δικτάτορα, σύμφωνα με την βρετανική theguardian. Παρά το γεγονός πώς το σημείωμα δεν επαινούσε το βιβλίο, αρκετά από τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας διαμαρτυρήθηκαν για τον αν μη τι άλλο ατυχές χαρακτηρισμό του ως ''τέλειο δώρο''.
Aπό την πλευρά του, το Waterstone's απολογήθηκε για το περιστατικό.
Πηγή:cosmo.gr

Στους ήρωες της χρονιάς ο Γ. Παπανδρέου
















Στη δική του ξεχωριστή λίστα για τη χρονιά που φεύγει συμπεριέλαβε τον Γ Παπανδρέου, η Telegraph. Δείτε τι γράφει για το πρόσωπό του (Pics)

Καθώς το 2011 βαίνει προς το τέλος του, η Telegraph δημοσιεύει τη δική της λίστα με τους ήρωες και τους...κακοποιούς, Ηeroes and Villains, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ανάμεσα στους ήρωες συγκαταλέγεται και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται, τρίτος κατά σειρά. Στην εν λόγω φωτογραφία ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται να ανάβει ένα κερί ενώ από κάτω η λεζάντα γράφει: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έκανε μία καθοριστική κίνηση ώθησης της δημοκρατίας.

Και η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας πως "Αντιμέτωπος με αυξανόμενη πίεση να αποδεχθεί αυτό που πολλοί χαρακτήριζαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εκείνος είπε: οκ, αλλά μόνο αν περάσουν από δημοψήφισμα".
Παράλληλα, η εφημερίδα σχολιάζει πως ο Γ. Παπανδρέου παραμένει ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες, που ρίσκαρε να αφήσει τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους όσον αφορά το ευρώ.

"Και μπορεί το δημοψήφισμα να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η Ε.Ε. επέβαλε τεχνοκρατική κυβέρνηση, ωστόσο η δήλωσή του παραμένει", καταλήγει.
Στους ήρωες της Telegraph εκτός από τον Γ. Παπανδρέου, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι αγορές ομολόγων και η Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στη μαύρη λίστα συγκαταλέγονται οι Τζέιμς Μέρντοχ, αλλά και το ζεύγος Μερκοζί.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ο διαρρήκτης είχε εμμονή με τα εσώρουχά της

Τακτικός επισκέπτης στο σπίτι της αλλά χωρίς... κλειδιά είχε γίνει νεαρός.
Ο διαρρήκτης είχε εμμονή με τα εσώρουχά της
Μία νεαρή στο Μπόζμαν της Μοντάνα, στις ΗΠΑ, είχε μία σχετικά «τυπική» συνάντηση με έναν διαρρήκτη, καθώς όπως σε αμέτρητες ακόμη περιπτώσεις, τον «τσάκωσε» ενώ προσπαθούσε να μπει μέσα στο σπίτι της.
Προβληματίστηκε ωστόσο γιατί ο νεαρός ενώ δεν είχε ακόμη ανοίξει την πόρτα, είχε ήδη μαζί του μία τσάντα, στην οποία διέκρινε ότι περιέχονταν άπλυτα εσώρουχά της.
Ο 21χρονος Κιθ Τζον Σαβινέλι δεν απέφυγε να της πει μία-μία τις αλήθειες της καθημερινότητάς της που αγνοούσε.
Ξεκίνησε με το «προφανές εκ των συμφραζομένων της ιδιότητός του», παραδεχόμενος ότι χρησιμοποιούσε τα εσώρουχα για να ικανοποιήσει τις προσωπικές ερωτικές του επιθυμίες.
Η νεαρή γυναίκα όμως «έπεσε από τα σύννεφα όταν της είπε ότι επειδή έμενε παλαιότερα στο συγκεκριμένο σπίτι, ήξερε πώς να ανοίγει τις κλειδαριές και η διάρρηξη, χρήση των εσωρούχων και η επιστροφή τους ήταν μία τακτική συνήθειά του το προηγούμενο διάστημα, όταν έλειπε.
Οπως παραδέχθηκε, τα συγκεκριμένα εσώρουχα που επέστεφε την Πέμπτη, τα είχε «δανειστεί» την Δευτέρα.
Ο 21χρονος μάλιστα δεν δίστασε να της δώσει και μία κάρτα με τα στοιχεία ψηφοφόρου (στις ΗΠΑ δεν υπάρχει τυπικό δελτίο ταυτότητας) για να πιστοποιήσει τα στοιχεία του, παρακαλώντας την να μην τον καταγγείλει στην αστυνομία. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε τρέχοντας.
Οπως είναι προφανές από το γεγονός ότι η είδηση έφτασε σε εμάς, δεν την έπεισε. Ο Σαβινέλι «έφαγε» άμεσα προφυλάκιση στην τοπική φυλακή του Γκαλάτιν με εγγύηση 10.000 δολάρια, κατηγορούμενος για διάρρηξη και απόπειρα διάρρηξης, καθώς η νεαρή γυναίκα τελικά «τον έκαψε» πηγαίνοντας στην αστυνομία.
Οπως πιθανότατα θα έκαψε και τα εσώρουχά της στη συνέχεια...
Πηγή:e-go.gr

Το θαύμα των Χριστουγέννων στην Ινδονησία


Μια 14χρονη από την Ινδονησία που θεωρήθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή της από το τσουνάμι που έπληξε την Νοτιοανατολική Ασία το 2004 και ισοπέδωσε την επαρχία Άτσεχ, βρέθηκε ζωντανή και επανενώθηκε με την οικογένειά της, όπως είπε ο παππούς της.
Η επτάχρονη τότε Μέρι Γιουλάντα, γνωστή και ως Γουάτι, εξαφανίστηκε όταν το τσουνάμι σχεδόν εξαφάνισε την συνοικία όπου διέμενε στο δυτικό Άτσεχ. Μετά από ημέρες άκαρπων ερευνών, οι γονείς της εγκατέλειψαν τις ελπίδες να την βρουν ζωντανή.
Η Γουάτι επέζησε και επί επτά χρόνια την μεγάλωνε μια γυναίκα η οποία την υποχρέωνε να ζητιανεύει, είπε ο παππούς της Ιμπραήμ. «Η εγγονή μου ήταν υποχρεωμένη να ζητιανεύει μέχρι αργά το βράδυ. Όταν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα, την χτυπούσαν», είπε ο ίδιος.
Η Γουάτι επανενώθηκε με την οικογένειά της την Τετάρτη όταν μεταφέρθηκε στο γραφείο του επικεφαλής του χωριού στο Δυτικό Άτσεχ από ανθρώπους που την βρήκαν να τριγυρνάει άσκοπα στον δρόμο. Όταν την ρώτησαν, απάντησε ότι αναζητεί τους γονείς της στην Μεουλαμπόχ, πρωτεύουσα του δυτικού Άτσεχ, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί κανένα όνομα συγγενή της πλην εκείνου του παππού της Ιμπραήμ.
Ο Ιμπραήμ το πληροφορήθηκε, μετέβη στο γραφείο των τοπικών αρχών και η μητέρα του κοριτσιού, η Γιουσνιντάρ, την αναγνώρισε από κάποια σημάδια που είχε από την γέννησή της στον λαιμό και στο πόδι και μια ελιά στον κρόταφο.
Από το τσουνάμι που έπληξε στις 26 Δεκεμβρίου του 2004 την ΝΑ Ασία σκοτώθηκαν περίπου 170.000 άνθρωποι μόνο στο Άτσεχ. Την Κυριακή οι οικογένειες των θυμάτων στο Άτσεχ πρόκειται να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του τσουνάμι με τελετές που θα πραγματοποιήσουν στους μαζικούς τάφους.
Πηγή:pathfinder.gr

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι 20 πιο… ηλίθιοι νόμοι των Η.Π.Α!



















Kαλά στην Αμερική δεν πάνε καθόλου καλά, άκρως παράξενοι νόμοι που σε τρελαίνουν!
Απολαύστε τους…
1. Αν η αστυνομία του Τέξας ή του Τεννεσί πιάσει μια γυναίκα να… φτιάχνει το καλσόν της στο δρόμο τότε μπορεί να καταλήξει στη φυλακή μέχρι 12 μήνες.
2. Στην πολιτεία του… Μίσιγκαν, για να πάει μια γυναίκα στο κομμωτήριο να κάνει περμανάντ ή να κουρευτεί χρειάζεται γραπτή άδεια από το σύζυγό της.
3. Επίσης, στο Βερμόντ, δεν μπορούν να βάλουν… ψεύτικες μασέλες χωρίς την άδεια του άντρα τους.
4. Στο Νέο Μεξικό απαγορεύεται ρητώς να κυκλοφορούν αξύριστες.
5. Στο Ουένσμπορο του Κεντάκι, δεν μπορούν να αγοράσουν καπέλο αν δεν το δοκιμάσει πρώτα ο άντρας τους.
6. Στο Τρέμοντον της Γιούτα, είναι παράνομο να κάνεις σεξ όταν είσαι μέσα σε… ασθενοφόρο. Το (ακόμα πιο) παράξενο είναι ότι έτσι και πιάσουν ένα ζευγάρι να το κάνει, το όνομα της γυναίκας θα γραφτεί στην εφημερίδα και θα της ασκηθεί δίωξη, ενώ ο άντρας θα την… σκαπουλάρει χωρίς καμία μήνυση.
7. Στην πόλη Τάκσον της Αριζόνα, απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε παντελόνια.
8. Ένας ειδικός νόμος στην Πενσιλβάνια απαγορεύει στις νοικοκυρές να κρύβουν σκόνη κάτω από τα χαλιά.
9. Τα γυαλιστερά δέρματα στα γυναικεία παπούτσια δεν επιτρέπονται στο Κλίβελαντ του Οχάιο για τον εξής λόγο: πολλές φορές σε αυτά αντικατοπτρίζονται τα εσώρουχα τους και τραβάνε την προσοχή των αντρών.
10. Στο Μέμφις, οι γυναίκες δεν μπορούν να οδηγήσουν εκτός αν υπάρχει δίπλα τους ή… έ
11. Στο Μέριλαντ, μια σύζυγος δεν μπορεί να… ψαχουλέψει τις τσέπες του άντρα της όσο εκείνος κοιμάται.
12. Επίσης, μια γυναίκα απαγορεύεται να κάνει… ελεύθερη πτώση την Κυριακή, εκτός αν είναι παντρεμένη.
13. Στη Φλόριντα αν κάποια αποκοιμηθεί την ώρα που είναι στο κομμωτήριο τότε πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. Κι εκείνη και το κομμωτήριο.
14. Στο Μιζούρι, τέσσερις γυναίκες δεν μπορούν να νοικιάσουν μαζί ένα διαμέρισμα.
15. Ένας νόμος στο Ίλινοις επιβάλλει στις γυναίκες να αποκαλούν τους ελεύθερους άντρες …master κι όχι mister.
16. Στο Μίσιγκαν μια γυναίκα δεν μπορεί να σηκώσει τη φούστα της πάνω από τρία εκατοστά όταν προσπαθεί αν περάσει από μια λιμνούλα με λάσπη.
17. Στην Οκλαχόμα είναι παράνομο μια γυναίκα να φτιάχνει μόνη της τα μαλλιά της, εκτός αν έχει ειδική άδεια από την πολιτεία.
18. Στο Ντισμπουργκ μια γυναίκα δεν μπορεί να ζητήσει σε έναν άντρα να βγουν ραντεβού.
19. Στην Οξφόρδη του Οχάιο, απαγορεύεται σε μια γυναίκα να… βγάλει τα ρούχα της όταν στέκεται μπροστά σε μια φωτογραφία ενός άντρα.
20. Ένας παλιός νόμος στο Λιτλ Ροκ του ’ρκανσας, επιτρέπει στους άντρες να… δέρνουν τη σύζυγό τους αρκεί να το κάνουν με ένα… ξύλο που να μην είναι μεγαλύτερο από δύο εκατοστά και να μην το κάνουν περισσότερο από μια φορά το μήνα…

Πηγή: tsekouratoi.blogspot.com

To Inception γίνεται πραγματικότητα: Αναπτύξτε νέες δεξιότητες μέσα από τα όνειρά σας!


Αν θεωρείτε τον ύπνο χαμένο χρόνο, ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε… Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Yale University, όσοι είναι επιρρεπείς στα διαυγή όνειρα -αυτά κατά τα οποία έχεις πλήρη επίγνωση ότι ονειρεύεσαι ενώ εξελίσσονται- είναι ικανοί να αναπτύξουν νέες δεξιότητες μέσα από τα όνειρα τους!

Θυμίζοντας την ταινία “Inception”, η επιστημονική ομάδα πειραματίζεται με την ιδέα της εκπαίδευσης των ανθρώπων αυτών, καθοδηγώντας τους ως προς το τι να ονειρευτούν. Πράγματι, οι διαυγείς ονειρευτές μπορούν να ελέγχουν περιοχές του εγκεφάλου τους που τους επιτρέπουν να μαθαίνουν ενώ κοιμούνται.
Όπως υποστηρίζει η έρευνα, είναι αποδεδειγμένο ότι όσο εξασκείται κανείς στον ύπνο του πάνω σε μια δραστηριότητα, τόσο καλύτερος γίνεται στην πραγματική ζωή. Σκεφτείτε, μάλιστα, όταν μπορεί να ελέγχει τα όνειρα του και κατ’ επέκτασιν τη συχνότητα των νυχτερινών του “προπονήσεων”.
Μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι διαυγείς ονειρευτές έχουν έφεση σε δραστηριότητες τζόγου, κατά τις οποίες λειτουργούν περιοχές του εγκεφάλου σχετικές με τη λήψη αποφάσεων βάσει των συναισθημάτων και την κοινωνική αλληλεπίδραση. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι σύντομα θα μπορούν να βελτιώνουν τoν αυτοέλεγχό τους καθώς και τις ικανότητές τους στη λήψη αποφάσεων.
Πηγή:techgear.gr

Γιατρός νοσηλεύει ασθενείς χωρίς ασφάλιση


Το όνομά του είναι Αλεξάντερ Ντόμπλιχαρ και είναι διευθυντής ιατρικού κέντρου για ανθρώπους που δεν είναι ασφαλισμένοι.
Ο Ντόμπλιχαρ εργάζεται ως εθελοντής για περισσότερα από 60 χρόνια και διευθύνει την κλινική Pro Bono, στη σλοβενική πρωτεύουσα, την τελευταία πενταετία. Όπως τονίζει ο κ. Ντόμπλιχαρ, στην κλινική του «δεν πηγαίνουν μόνο άστεγοι και αιτούντες άσυλο, αλλά και επιχειρηματίες».
Μάλιστα ανακηρύχθηκε "όνομα της χρονιάς" από το κοινό ραδιοφωνικού σταθμού στη Σλοβενία. Οι ακροατές του Val 202 τον επέλεξαν μεταξύ 12 υποψηφίων, που όλοι «άφησαν με τον τρόπο τους το στίγμα τους τη χρονιά που πέρασε».
Ωστόσο, ο νικητής ξεχώρισε, έκανε πολλά περισσότερα και άφησε το δικό του σημάδι στο μωσαϊκό των γεγονότων του 2011 στη Σλοβενία, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTV Slovenija.
Υποψήφιοι για το βραβείο ήταν, επίσης, η ανταποκρίτρια του RTV Slovenija στη Μέση Ανατολή Κάρμεν Σβεγκλ, ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τόμο Κρίζναρ, ο αθλητής του σκι Πρίμοζ Πέτερκα κά.
Πηγή:newsit.gr

Ο βασιλιάς του αυνανισμού

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Μαραθωνίου Αυνανισμού Masanobu Sato "ανοίγει τα χαρτιά του" σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί. Ποίες είναι οι καθημερινές του συνήθεις πως καταφέρνει να είναι πάντα σε φόρμα ( Pic+Vid)

Κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ. Είναι ο δις  παγκόσμιος πρωταθλητής αυνανισμού και έχει χύσει πολύ ιδρώτα σε καθημερινή  προπόνηση για να το πετύχει.
Ο λόγος για τον  Masanobu Sato που μπροστά στην κάμερα δεν αισθάνεται  ντροπαλός και μας εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τις καθημερινές του συνήθειες.
Ο Ιάπωνας παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκινά την προπόνηση νωρίς το πρωί την ώρα που η αγαπημένη του κάνει τις δουλειές του σπιτιού.
Ενώ αυτή μαγειρεύει, σιδερώνει... αυτός γεμάτος αυτοπεποίθηση βάζει τις αγαπημένες του ερωτικές ταινίες και αυνανίζεται  τουλάχιστον για δύο ώρες.
Στο βίντεο τονίζει, ότι ο αυνανισμός είναι το αγαπημένο του χόμπι. Μάλιστα μας εξηγεί ότι προτιμά να αυτό-ικανοποιείται από το να κάνει έρωτα με την αγαπημένη του.
Ήταν το  2009 στο Masturbate-a-thon, του Σαν Φρανσίσκο που ισοπέδωσε το προηγούμενο ρεκόρ του. Ο νεαρός κατάφερε να τον "κάνει λάστιχο" για  9 ώρες και 58 λεπτά. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 9 ώρες και 33 λεπτά.

 Ωστόσο η  αυτό-ικανοποίηση δεν είναι μόνο  διασκέδαση και παιχνίδι. Για να καταφέρει να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα χρειάζεται σκληρή  και επίπονη εκπαίδευση.
Πρέπει να αθλείται σε καθημερινή βάση, να διαλέγει τις κατάλληλες ταινίες που θα τον ερεθίζουν, να έχει την αμέριστη συμπαράσταση από τη φίλη του η οποία αντί να τον χαίρεται ερωτικά τον βλέπει να παίζει 'σόλο".
Πηγή:news247.gr

Εννέα στις δέκα αλλαξιέρες μωρών είχαν ίχνη κοκαΐνης

Γονείς χρησιμοποιούν μαζικά τις δημόσιες εγκαταστάσεις που διατίθενται για τα μωρά, προκειμένου να κάνουν χρήση ναρκωτικών, έδειξε έρευνα στη Βρετανία.

Εννέα στις δέκα αλλαξιέρες μωρών είχαν ίχνη κοκαΐνης
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι σε δημόσιες τουαλέτες, καταστήματα και υπηρεσίες, όπου ένας γονιός μπορεί να αλλάξει ένα μωρό, είναι μία πηγή δυσωδίας που καλύτερα να μην πλησιάσουν εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Οπως φαίνεται όμως , ακριβώς σε αυτό το στερεότυπο ποντάρουν και όσοι χρειάζονται μερικές στιγμές μακριά από περίεργα βλέμματα.
Δημοσιογραφική έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι στο 92% των πάνω από 100 σημείων που ελέγχθηκαν, στην επιφάνεια όπου κανονικά θα ακουμπήσει ένα μωρό για να αλλάξει, υπάρχουν ίχνη κοκαΐνης!
Οι γονείς που χρησιμοποίησαν τις δημόσιες αλλαξιέρες για το σκοπό αυτό δεν αποθαρρύνθηκαν από το γεγονός ότι βρίσκονταν μέσα σε εεμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, εκκλησίες, ακόμη και δικαστήρια και αστυνομικά τμήματα, όπως γράφει η Telegraph.
Ο έλεγχος αυτός ήταν τμήμα μίας ευρύτερης έρευνας για την κοκαΐνη που κατακτά μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ναρκωτικών στη Γηραιά Αλβιώνα αυτή την περίοδο.
Μία 29χρονη χρήστης και μητέρα που μίλησε στο Real Radio για τη δική της εμπειρία, ήταν σοκαριστικά ειλικρινής: «Η σχέση που έχω με τον γιο μου δεν πλησιάζει καν αυτή που έχω με την κοκαΐνη. Εγώ και αυτή, ήταν η κυρίαρχη σχέση ... Ακόμη και όταν ο γιός μου με παρακαλούσε να μην βγω έξω, αν μπορούσα να βρω χρήματα για κόκα θα την αγόραζα».
«Θα ζητιάνευα, έκλεβα, δανειζόμουν. Η πρώτη σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ ήταν η κόκα. Δεν με ένοιαζε ο γιος μου, από πού έτρωγε, οι λογαριασμοί, τίποτε. Ηταν πρώτα η κόκα και μετά το παιδί».
Το Λονδίνο είναι και το 2011 η πρωτεύουσα της κοκαΐνης, όπως και η Βρετανία είναι πρώτη στην Δυτική Ευρώπη, με 4,8% του πληθυσμού να εκτιμάται ότι έκανε χρήση τουλάχιστον μία φορά το περασμένο έτος.
Πηγή:e-go.gr

Φανατική οπαδός δικαιώθηκε για την προσφορά σεξ έναντι εισιτηρίων τελικού

Η ερωτική επαφή αντάλλαγμα για προϊόντα και υπηρεσίες δεν είναι πορνεία, απεφάνθη το δικαστήριο.

Φανατική οπαδός δικαιώθηκε για την προσφορά σεξ έναντι εισιτηρίων τελικού
Η Σούζαν Φίνκελστάιν είναι μία ζουμερή παντρεμένη 45άρα από το Μπακς, ένα προάστιο της Φιλαδέλφεια στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, που «από το πουθενά» έγινε διάσημη προ διετίας, όταν προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει δύο εισιτήρια για τους τελικούς του μπέιζμπολ.
Συζητώντας στα κοινωνικά δίκτυα για την αδυναμία της να αγοράσει τα «μαγικά χαρτάκια», η Σούζαν πόσταρε σε κάποια στιγμή ένα νέο τόπικ με θέμα «Σεξ και Τελικοί», όπου περιέγραφε τον εαυτό της σαν μία εντυπωσιακή ψηλή και ζουμερή ξανθιά, παθιασμένη οπαδό των Phillies της Φιλαδέλφεια.
Η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη, σημείωνε, προσθέτοντας ότι «είμαι εφευρετική, ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο!».
Οι δύο άντρες που ανταποκρίθηκαν τη συνάντησαν σε μπαράκι του Μπενσάλεμ, άλλου προαστίου της Φιλαδέλφεια και την άκουσαν να τους λέει ότι ήταν «πρόθυμη να ανταλλάξει ερωτικές "χάρες" με τα εισιτήρια για τους Phillies» και ότι ήθελε «τα εισιτήρια με οποιοδήποτε κόστος, όσο μακριά και αν έπρεπε να φτάσει».
Η διάθεσή της μάλλον άλλαξε απότομα όταν οι δύο κύριοι της είπαν ότι ήταν αστυνομικοί της αντίστοιχης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και την συνέλαβαν για πορνεία.
Φανατική οπαδός δικαιώθηκε για την προσφορά σεξ έναντι εισιτηρίων τελικού
Ακολούθησε μία μακρά περίοδος δικαστικής μάχης και κλιμακούμενης δημοσιότητας για την Φίνκελστάιν, καθώς φωτογραφήθηκε ημίγυμνη με εισιτήρια των Phillies, έκανε «περάσματα» μέσα στο γήπεδο ως «γατούλα» που θέλει εισιτήρια ένα χρόνο μετά, και άλλα ενδιαφέροντα.
Το σημαντικότερο, ωστόσο, ήρθε με την τελική απόφαση του δικαστηρίου, προ ημερών. Μετά την αρχική μετατροπή της κατηγορίας από πορνεία σε πρόθεση για πορνεία (για την οποία καταδικάστηκε πέρυσι), η Φίνκελστάιν σε δεύτερο βαθμό απαλλάχθηκε πλήρως.
Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι δεν τεκμηριωνόταν πιθανή πορνεία και κυρίως ότι το δικαστήριο δεν είχε πρόθεση να καταστήσει παράνομες «αμφιλεγόμενες ιδιωτικές ερωτικές σχέσεις».
Προς τέρψιν όλων των μεσηλίκων απανταχού γης, οι οποίοι σπεύδουν ιντερνετικά να «κλείσουν» τα εισιτήρια για όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, προκειμένου στη συνέχεια να κερδίσουν κάτι παραπάνω για τον κόπο τους...
Πηγή:e-go.gr

Διαφήμιζε χασισοφυτεία στο ίντερνετ!

Κι όμως έγινε και αυτό! Νεαρός διαφήμιζε χασισοφυτεία στο διαδίκτυο!

Διαφήμιζε χασισοφυτεία στο ίντερνετ! Ο 31χρονος άντρας συνελήφθη στο Ίλιον για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Οι άντρες της δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν ιστοσελίδες με αναρτημένες φωτογραφίες και βίντεο με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης από τον δράστη, ο οποίος χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο.
Έπειτα από έρευνα εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του νεαρού καθώς και η κατοικία του εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ένα  κιλό και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 19 δενδρύλλια, 18 μισοξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, 180 δισκία VULBEGAL και δύο λαμπτήρες πυρακτώσεων.
Πηγή:newsbomb.gr

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Βαρέθηκε ακόμα και να χτυπήσει το κουδούνι

Υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας πέταξε μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή στον κήπο της οικείας του παραλήπτη. Έξαλλος ο πελάτης. Δείτε το γιατί στο βίντεο (Vid)

Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού, για να παραδώσει στον πελάτη το προϊόν του. Όμως, ο υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας θεώρησε αυτή την πράξη ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Έτσι, η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού συνέλαβε τον υπάλληλο της FedEx να ρίχνει την συσκευασία με την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή από τα κάγκελα μέσα στον κήπο του σπιτιού.
Μάλιστα ο άντρας δεν έκανε ούτε καν το κόπο να χτυπήσει το κουδούνι. Με αυτό το τρόπο θα διαπίστωνε, ότι ο παραλήπτης της συσκευασίας βρισκόταν μέσα στο σπίτι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξώπορτα δεν ήταν καν κλειδωμένη!
Πηγή:news247.gr

Ηρωίνη σε δημόσια αρχεία του... 1928

Σακουλάκια ηρωίνης που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε έναν υπηρεσιακό φάκελο πριν από 83 χρόνια, εντόπισαν οι βρετανικές αρχές. Η πικάντικη ανακάλυψη που ξάφνιασε.
Μία έκπληξη περίμενε έναν ερευνητή των εθνικών αρχείων της Μεγάλης Βρετανίας. Μία μικροποσότητα ηρωίνης βρέθηκε σε ένα υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίο χρονολογείται από το 1928.
Ο φάκελος που αφορούσε μία υπόθεση ναρκωτικών, την οποία είχε αναλάβει το Βρετανικό προξενείο στο Κάιρο, περιείχε 19 φακελάκια της λευκής σκόνης. Η συνολική ποσότητα, που βρισκόταν σε μία σακούλα για 83 χρόνια, δεν ξεπερνούσε το ένα γραμμάριο.
Η ουσία ελέγχθηκε από τους ειδικούς της υπηρεσίας των επίσημων κυβερνητικών αρχείων και έπειτα παραδόθηκε στους αστυνομικούς.
Ο έλεγχος αφορούσε μία έρευνα που είχε ξεκινήσει σχετικά με κάποια δείγματα ακαθόριστης σκόνης, τα οποία εντοπίστηκαν σε αρχεία του 2009.
Ωστόσο, η ηρωίνη δεν είναι το μόνο παράξενο στοιχείο το οποίο έχει ανακαλύψει η υπηρεσία.
Ένα άλλο εύρημα ήταν μία κόκκινη γυναικεία στολή, την οποία είχε φορέσει ένας άντρας το 1932 σε έναν ιδιωτικό χορό.
Ο άντρας είχε κατηγορηθεί, ότι ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός με άλλους 32 άντρες, ενώ φορούσε γυναικεία ρούχα.
"Από καιρό σε καιρό ασυνήθιστα και περιστασιακά πολύτιμα αντικείμενα ανακαλύπτονται αναπάντεχα", είπε ο υπεύθυνος της έρευνας Jeff James.
Πηγή:news247.gr

Πήγαν να λουστούν και βγήκαν με πράσινα μαλλιά από το ντους!


Με πράσινα μαλλιά βγήκαν από το ντους τους Σουηδέζες που μόλις είχαν λουστεί.
Σοκαρισμένες οι Σουηδέζες κάτοικοι της περιοχής Anderslöv αντίκρυσαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη να έχει αντί για ξανθά πράσινα μαλλιά! Αρχικά φαντάστηκαν ότι έφταιγαν οι παροχές νερού καθώς έκριναν ότι πιθανότατα ανέβηκαν τα επίπεδα χαλκού.
Ωστόσο, έρευνες που έγιναν στο νερό έδειξαν πως το νερό είναι μια χαρά και ότι υπήρξε μια ξαφνική "έκρηξη" επιπέδων χαλκού. Αυτό συνέβη επειδή το ζεστό νερό ξεφλούδιζε τους σωλήνες με αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση με τη βαφή στα μαλλιά και να γίνουν πράσινα.
Το πιο πιθανό μετά από αυτό είναι οι παθούσες να λούζονται με κρύο νερό πλέον.
Πηγή:cosmo.gr

Αυτή είναι η καλυτερη φωτογραφία του National Geographic για το 2011


Η εντυπωσιακή απεικόνιση μιας μικρής λιβελλούλας είναι η νικήτρια του διαγωνισμού φωτογραφίας του National Geographic για τη χρονιά που φεύγει.
Ο Shikhei Goh από την Ινδονησία είναι ο καλλιτέχνης που κέρδισε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία του 2011, που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, το περιοδικό National Geographic.
Στο φωτογραφικό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 φωτογράφοι, από 130 χώρες, που διαγωνίστηκαν σε τρεις διαφορετικές ενότητες: άνθρωπος, φύση, τόπος.
Το αντικείμενο που "αιχμαλώτισε" με το φωτογραφικό του φακό ο Goh είναι μια λιβελλούλα, που απαθανατίστηκε την ώρα που προσπαθεί να κρατηθεί από την άκρη ενός μικροσκοπικού κλαδιού την ώρα που τα πάντα γύρω της παρασύρονται από την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.
Πηγή:cosmo.gr

Οι συνθέσεις του Μπετόβεν «άλλαξαν όταν έχασε την ακοή του»

Λονδίνο
Πώς είναι δυνατόν ένας ιδιοφυής μουσουργός να είναι κωφός και, ακόμη περισσότερο, πώς μπορεί αυτή η κώφωση να έχει επηρεάσει τη δημιουργία του; Αυτή είναι μια από τις μεγάλες απορίες όλων γύρω από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Η επιστήμη έχει τώρα μια πρώτη απάντηση.
Ολλανδοί ερευνητές έθεσαν τις συνθέσεις του Μπετόβεν στο επιστημονικό μικροσκόπιο και διαπίστωσαν ότι, καθώς η κώφωσή του προχωρούσε, άρχισε να χρησιμοποιεί νότες μόνο στις συχνότητες που μπορούσε να «πιάσει» η ακοή του.
Ωστόσο –και αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό– όταν έχασε εντελώς την ακοή του και πλέον φανταζόταν τη μουσική μόνο μέσα στο μυαλό του, ολόκληρη η μουσική κλίμακα και όλες οι συχνότητες επανήλθαν στις συνθέσεις του.
Η απώλεια της ακοής


Με βάση την αλληλογραφία του, ο Μπετόβεν ανέφερε για πρώτη φορά ότι είχε αρχίσει να έχει προβλήματα ακοής – πρώτα στο αριστερό αφτί και στη συνέχεια και στα δυο – το 1801, σε ηλικία 30 ετών σημειώνοντας μάλιστα ότι δυσκολευόταν να ακούσει τις «ψηλές νότες», τόσο των μουσικών οργάνων όσο και των ανθρώπινων φωνών.
Μια δεκαετία αργότερα, το 1811, οι κοντινοί του άνθρωποι έπρεπε να φωνάζουν δυνατά για να μπορέσουν να συνεννοηθούν μαζί του ενώ το 1818 άρχισε πλέον να επικοινωνεί με σημειώματα. Από το 1825 ως τον θάνατό του, το 1827, πιστεύεται ότι ήταν εντελώς κωφός.
Οι ερευνητές του Metabolomics Centre της Ολλανδίας στο Λάιντεν θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσον αυτή η απώλεια της ακοής επηρέασε τη συνθετική δημιουργία του «μετρώντας» τις ψηλές και τις χαμηλές νότες που χρησιμοποιούσε στα κουαρτέτα του για έγχορδα.
Μελέτη σε περιόδους

Με βάση τις παραπάνω ιστορικές αναφορές και την πορεία της κώφωσης οι ειδικοί χώρισαν τα κουαρτέτα για έγχορδα του Μπετόβεν σε τέσσερις περιόδους, από αυτήν της «πλήρους ακοής» (από το 1798 ως το 1800) ως εκείνη της παντελούς απώλειάς της (από το 1824 ως το 1826).
Όπως περιγράφουν στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «British Medical Journal», οι ερευνητές μελέτησαν το πρώτο μέρος για βιολί της πρώτης φράσης κάθε κουαρτέτου, μετρώντας πόσες νότες επάνω από τη σολ 6η (η οποία αντιστοιχεί σε 1.568 Hz) περιλαμβάνονταν σε αυτό.
Διαπίστωσαν ότι οι ψηλότερες νότες μειώνονταν καθώς η κώφωση προχωρούσε. Για να αντισταθμίσει αυτή τη μείωση ο Μπετόβεν χρησιμοποιούσε περισσότερες νότες μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, τις οποίες μπορούσε να ακούσει καλύτερα.
Επιστροφή σε όλες τις οκτάβες


Στα τελευταία κουαρτέτα του όμως, τα οποία συνέθεσε όταν πιστεύεται ότι ήταν εντελώς κωφός, ο Μπετόβεν επέστρεψε σε όλες τις οκτάβες, επαναφέροντας ξανά τις ψηλές νότες στις συνθέσεις του.
«Όταν κατέληξε να βασίζεται εντελώς στο “εσωτερικό αφτί” του δεν ένιωθε πλέον αναγκασμένος να παράγει μουσική την οποία μπορούσε πραγματικά να ακούσει στην εκτέλεσή της και έτσι επέστρεψε σιγά σιγά στον εσωτερικό μουσικό του κόσμο και στις αρχικές συνθετικές εμπειρίες του» σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.
Κύριος συγγραφέας της μελέτης είναι ο Εντουάρντο Σατσέντι και επικεφαλής της οι Αγκε Σμίλντε και Βιμ Σάρις, όλοι ερευνητές στο Metabolomics Centre της Ολλανδίας στο Λάιντεν.

Αλατιέρες τέλος από τα τραπέζια των εστιατορίων

Να απομακρύνουν τις αλατιέρες από τα τραπέζια θα ζητήσουν από τους εστιάτορες οι υπεύθυνοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Αλατιέρες τέλος από τα τραπέζια των εστιατορίων
Να απομακρύνουν τις αλατιέρες από τα τραπέζια θα ζητήσουν από τους εστιάτορες οι υπεύθυνοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας για μείωση της κατανάλωσης του αλατιού. Την ανακοίνωση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Γιάννης Μίχας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας για τη γνώση, τη στάση και τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στο αλάτι.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχα, η κατανάλωση του αλατιού πρέπει να περιοριστεί, προκειμένου να μειωθούν και οι επιπτώσεις του στην υγεία. Στην κατεύθυνση αυτή -είπε- ο ΕΦΕΤ ανοίγει διάλογο με επαγγελματίες:
Από τους αρτοποιούς θα ζητηθεί να μειώσουν την ποσότητα του αλατιού στο ψωμί. Από τις επιχειρήσεις τροφίμων να μειώσουν σταδιακά την περιεκτικότητα σε αλάτι των τροφίμων και την αναγραφή του στην ετικέτα. Από τους υπεύθυνους επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, θα ζητηθεί να βρεθούν πιο αποτελεσματικές δράσεις, όπως η απομάκρυνση της αλατιέρας από τα τραπέζια.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι πολίτες γνωρίζουν τη σχέση της υψηλής κατανάλωσης αλατιού και υπέρτασης, χωρίς όμως να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχει «κρυμμένο» αλάτι σε τροφές όπως το ψωμί και τα τυριά.
Μόνον ο ένας στους τέσσερις διαβάζει πάντα τις ετικέτες των τροφίμων ως προς την περιεκτικότητά τους σε νάτριο, αλλά οι μισοί θεωρούν ότι τα γεύματα στα εστιατόρια και στις ταβέρνες περιέχουν πολύ ή πάρα πολύ αλάτι.
Οι ειδικοί του ΕΦΕΤ σημειώνουν ότι η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά ημερησίως τα 5 έως 6 γραμμάρια (ένα κουταλάκι γλυκού ισοδυναμεί με 5 γραμμάρια). Οι καταναλωτές να διαβάζουν τη διατροφική επισήμανση και να μην προσθέτουν αλόγιστα αλάτι κατά το μαγείρεμα.
Πηγή:e-go.gr

Βάπτισαν... σπρεντ νέο παράνομο πυροτέχνημα στη Νάπολη


Όπως μεταδίδουν ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, το νέο πυροτέχνημα που παράγεται εφέτος στην Νάπολη προκειμένου να διατεθεί στην παράνομη αγορά λίγο πριν από την πρωτοχρονιά βαπτίσθηκε... "σπρεντ". Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πυροτέχνημα σχηματίζει ένα είδος "Ζ" στον ουρανό ενώ κατά την καθοδική του πορεία διαθέτει και "φωτεινή ουρά" που το κάνει να μοιάζει με έναν διάττοντα αστέρα.
Η ονομασία παραπέμπει στη συνεχή πτωτική πορεία των οικονομικών δεικτών. Η παραγωγή του "σπρεντ" φέρεται να ολοκληρώνεται τις ημέρες αυτές στις βόρειες συνοικίες της Νάπολης και στο Καμάλντολι στην Τοσκάνη, ενώ η τιμή του στην παράνομη αγορά πιστεύεται πως κυμαίνεται γύρω στα πενήντα ευρώ.
Άλλα γνωστά παράνομα πυροτεχνήματα της πρωτοχρονιάς στη μεγαλούπολη του ιταλικού νότου είχαν γίνει γνωστά ως "η μπάλα του Μαραντόνα", "ο πύραυλος του Μπιν Λάντεν" και "Ζιντάν".
Πηγή:pathfinder.gr

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!

Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ δημοσίευσε ένα ψηφιοποιημένο σημειωματάριο του Νέυτωνα, όσο αυτός ήταν προπτυχιακός φοιτητής στο Trinity College, από το 1661 έως το 1665 περίπου. Περιλαμβάνει πολλές σημειώσεις από τις σπουδές του, αλλά και το σημαντικότερο, τις δικές του εξερευνήσεις στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μεταφυσική. Οι σημειώσεις κρίθηκε ότι «Δεν ταιριάζουν να τυπωθούν» από τον επιβλέποντα του Νεύτωνα και παρουσιάστηκαν στη βιβλιοθήκη από τον κόμη του Πόρτσμουθ το 1872.
Το σύνολο των σημειώσεων είναι γραμμένες στα ελληνικά! Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σημειωματάριο εδώ.
Perierga.gr - Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!
Αυτό το σημειωματάριο περιέχει αρκετές κενές σελίδες και έχει χρησιμοποιηθεί από τον Νεύτωνα και από τις δύο πλευρές. Η παρουσίαση εμφανίζει το σημειωματάριο σε μια λογική σειρά ανάγνωσης και περιλαμβάνει ένα διάσημο τμήμα (σελίδες 88-135), όπου ο Νεύτωνας οργανώνει τις σημειώσεις του με τίτλο «Questiones quaedam philosophiae» (ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα).
Perierga.gr - Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!
Πηγή:perierga.gr

Της έδωσαν 12 ώρες και έζησε 105 χρόνια

Της έδωσαν 12 ώρες και έζησε 105 χρόνια
Μία υπεραιωνόβια γιαγιά κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο και να διαψεύσει τις προβλέψεις των γιατρών, οι οποίοι της είχαν δώσει μόλις μερικές ώρες ζωής. Έτσι, γιορτάζει γεμάτη χαρά την 105η επέτειο των γενεθλίων της.
Σύμφωνα με τις ιατρικές προβλέψεις, η Lillie Arnold είχε περιθώριο να ζήσει μόνο 12 ώρες μετά την γέννησή της.
Μάλιστα, όπως δηλώνει, χάρη στην αποφυγή του αλκοόλ (δεν έχει πιει ούτε σταγόνα), ξεπέρασε τα 100 χρόνια!
Ήταν το 1906, όταν μαζί με την δίδυμη αδερφή της είδαν το φως αυτού του κόσμου. Ωστόσο, η αδερφή της δεν τα κατάφερε και εκείνη ήταν τόσο άρρωστη, ώστε οι γιατροί της έδωσαν λιγότερο από μία μέρα ζωής.
Όμως, η Lillie δεν επαλήθευσε την άποψη των γιατρών, αφού κατάφερε να ζήσει αισίως 919.800 ώρες από εκείνη την τρομακτική διάγνωση και να αποτελέσει παράδειγμα δύναμης για την οικογένειά της.
"Ήταν πάντα τόσο υγιής, δεν μπορώ να θυμηθώ να υπήρξε ποτέ σοβαρά άρρωστη. Είναι τόσο δυνατή και αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς", είπε η ανιψιά της γιαγιάς- θαύμα.
Πηγή:news247.gr

Ράδιο Αρβυλα σε μεγάλα κέφια!

Με ωραία διάθεση εμφανίστηκαν χθες βράδυ στο "Ράδιο Αρβύλα" και μας χάρισαν γέλιο. Δείτε 3 από τα βίντεο τους παρακάτω....





Κάηκαν 200000 βιβλία!

Την διενέργεια "διεξοδικής και διαφανούς έρευνας για τα αίτια της καταστροφής" λόγω πυρκαγιάς του Ινστιτούτου της Αιγύπτου και των ανεκτίμητων αρχείων του, αλλά και για την απόδοση ευθυνών για το συμβάν αυτό, ζήτησε επισήμως η Γαλλία.

Η καταστροφή αυτή, στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων της τάξης είναι, "ένα δράμα για τον παγκόσμιο πολιτισμό και καταδεικνύει τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχει η πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας την οποία φιλοξενεί η Αίγυπτος", υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.
Ερευνα ζητά η Γαλλία για την καταστροφή ιστορικής βιβλιοθήκης στο Κάϊρο
"Είναι ουσιώδες και επείγον οι αιγυπτιακές αρχές να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και τη διατήρηση αυτής της εξαίρετης ιστορικής κληρονομιάς", τόνισε.
Η πολιτιστική αυτή καταστροφή προστίθεται στην τραγωδία με τους νεκρούς από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών, κάτι που μας οδηγεί να ζητήσουμε επιμόνως από τις αιγυπτιακές αρχές να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στο διάλογο και να διασφαλίσουν τι κανονικές συνθήκες άσκησης της ελευθερίας της έκφρασης και της ειρηνικής διαδήλωσης", είπε.
Η Γαλλία είναι έτοιμη να εξετάσει οποιοδήποτε αίτημα υποστήριξης για την αποκατάσταση του Ινστιτούτου της Αιγύπτου που μπορεί να ζητηθεί από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, διευκρίνισε ο Βαλερό.
Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν "εξέφρασε τη θλίψη του" για την πυρκαγιά στο Ινστιτούτο, ένα κτίριο που αποτελεί "αναπόσπαστο μέρος της ζωντανής μνήμης της Αιγύπτου" και "που ενσαρκώνει τους ιδιαίτερα ισχυρούς ιστορικούς πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της χώρας αυτής και της Γαλλίας", όπως είπε.
Σε ανακοίνωση, ο Μιτεράν δηλώνει τη "μεγάλη λύπη του για την απώλεια πολλών ιστορικών αρχείων και βιβλίων ανεκτίμητης κληρονομικής αξίας".
Κάηκαν 200.000 βιβλία
Το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών είναι "έτοιμο κυρίως να επιστρατεύσει την τεχνογνωσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας" καθώς είχε ήδη υποστηρίξει το Ινστιτούτο Αραβικών Γραμμάτων της Τυνησίας (IBLA) το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2010.
Πολύ κοντα την κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου, το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1798 από το Ναπολέοντα Βοναπάρτη με σκοπό την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, στη διάρκεια μιας εκστρατείας του. Το σημερινό κτίριο που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα, είναι πλέον ένα ερείπιο όπου ανεκτίμητα ιστορικά αρχεία και εγχειρίδια έγιναν στάχτη: διακόσιες χιλιάδες βιβλία, ορισμένα σπανιότατα για την ιστορία και τη γεωγραφία της Αιγύπτου.
Ανάμεσα στα πολύτιμα αρχεία του ήταν τόμοι μιας πρωτότυπης έκδοσης της μνημειώδους "Περιγραφής της Αιγύπτου", ενός έργου με γνώσεις για τη χώρα αυτή που άρχισαν γάλλοι επιστήμονες το 1798. Οι τόμοι αυτοί φέρεται να έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο.
Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε έναν κατάλογο των ζημιών, μόλις η κατάσταση στην πλατεία Ταχρίρ το επιτρέψει.
"Το γεγονός αυτό μας γεμίζει θλίψη και σύγχυση. Είναι όλεθρος για την Αίγυπτο", δήλωσε ο Ραούφ ελ-Ρίντι, πρώην πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Ουάσινγκτον και μέλος του Ινστιτούτου.
"Το Ινστιτούτο αυτό είναι ένα κομμάτι της ιστορίας που ενώνει τη Γαλλία με την Αίγυπτο", προσθέτει ο αρχαιολόγος Κριστιάν Λεμπλάν, επίσης μέλος του Ινστιτούτου.
Πηγή:ethnos.gr

Έρευνα σοκ για το ομαδικό σεξ

Νέα μελέτη στις ΗΠΑ, αποκάλυψε πως μεγάλος αριθμός από νεαρά κορίτσια στην εφηβική τους ηλικία έχουν πάρει μέρος σε ομαδικό σεξ. Πώς εξηγείται το μεγάλο ποσοστό
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας σημαντικός αριθμός από έφηβες προχωρούν σε μη συναινετικό σεξ με πολλαπλούς εραστές στην ηλικία των μόλις 16 χρόνων.
Συνολικά 328 κοπέλες πήραν μέρος στην έρευνα που διεξήχθη σε διάφορες κλινικές στην Βοστόνη και όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, μία στις 13 έφηβες από την ηλικία των 14 χρόνων μέχρι και τα 20 έχει εμπλακεί σε σεξ με πολλά πρόσωπα.
Πιο αναλυτικά, η έρευνα έδειξε, ότι το 7.3% από τις συμμετέχουσες έχουν πάρει μέρος σε ομαδικό σεξ, ενώ το 45% από τις κοπέλες δήλωσαν ότι τουλάχιστον ένας άντρας συμμετέχων δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό.
Ακόμα, η πλειοψηφία των κοριτσιών ανέφερε πως έπεσαν θύματα εκφοβισμού και πίεσης κι έτσι αναγκάστηκαν να πάρουν μέρος σε ομαδικό σεξ τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους.
Παρά το γεγονός, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του δείγματος ήταν ενήλικες γυναίκες, η μέση ηλικία κατά την οποία είχαν την πρώτη τους εμπειρία με ομαδικό σεξ ήταν τα 15.6 χρόνια.
Παράλληλα, το ένα τρίτο των κοριτσιών δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει αλκοόλ ή ναρκωτικά κατά την διάρκεια της πρώτης ομαδικής σεξουαλικής επαφής με τις μισές κοπέλες να μαρτυρούν, πως ο σύντροφός τους τους ανάγκασε να χρησιμοποιήσουν τέτοιες ουσίες.
Πηγή:news247.gr

Stephen Fry: "Να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα"

Καταρρίπτει τα επιχειρήματα που δικαιολογούν την παραμονή των μαρμάρων στην Αγγλία και ζητά την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Διαβάστε τι προτείνει σε συγκινητικό άρθρο του, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός και παρουσιαστής, Stephen Fry (Vid)
Τα φιλελληνικά αισθήματα του Stephen Fry ήταν γνωστά, αλλά το κάτι σαν μανιφέστο που συνέθεσε χθες για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν, στους Έλληνες.
Ο Fry ξεκινά το άρθρο του με τίτλο "Μια ταπεινή πρόταση" και προλογίζει την ιδέα του ως έναν φόρο τιμής στη ζωή του επίσης γνωστού φιλέλληνα Christopher Hitchens που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και ως μια κίνηση βοηθείας προς τους "καλούς μας φίλους (Έλληνες) που βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση".
Αφού τελειώνει την εκτενή του αναφορά στην ιστορία του Παρθενώνα, τονίζει ότι τα μάρμαρα αφαιρέθηκαν επί Τουρκοκρατίας από τον Λόρδο Έλγιν, ενώ παραθέτει και το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα για "τον περήφανο λαό των Ελλήνων". Στη συνέχεια, ο Βρετανός ηθοποιός καταρρίπτει και τα 3 βασικά επιχειρήματα σχετικά με το γιατί τα μάρμαρα πρέπει να παραμείνουν στην Αγγλία.
Σε ένα από αυτά, τονίζει χαρακτηριστικά ότι το μάρμαρο του όρους Πεντελικό από το οποίο είναι φτιαγμένο ο Παρθενώνας είναι για την Ελλάδα ό,τι και το μάρμαρο Carrara για τον Μιχαήλ Άγγελο. Ανήκει στην πατρίδα του και την ΕΚΦΡΑΖΕΙ. Μάλιστα, ο Fry κάνει έναν παραλληλισμό με τη ρετσίνα, τονίζοντας ότι σε ένα μικρό χωριό της Αγγλίας, η ρετσίνα έχει απαίσια γεύση, ενώ σε μια παραλία της Πάτμου εκπληκτική.
Στο άρθρο του, ο Fry αναφέρεται και στην Μελίνα Μερκούρη ως την Ελληνίδα που έδωσε ζωή και στήριξε την καμπάνια για την επιστροφή των μαρμάρων στη χώρα, εξάροντας την αξιοπρέπεια και τον ζήλο του αγώνα της. Ο Fry υπερθεματίζει και τις αναφορές του Hitchens στο βιβλίο του "The Parthenon Marbles, the Case of Reunification" σχετικά με το πόσο ανέκαθεν ήθελε η Ελλάδα τα μάρμαρα πίσω, ενώ συμπληρώνει πως ο Hitchens ήταν ένας από αυτούς κουβάλησαν το φέρετρο στην κηδεία της Μελίνας!
Ο Βρετανός νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους Έλληνες και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αναφέρεται με πολύ κολακευτικά λόγια και στο καινούργιο μουσείο της Ακρόπολης.
Με αφορμή την καμπάνια του Cameron για ανόρθωση του εθνικού αισθήματος των Βρετανών, ο Fry αναφέρει πως κανένας συμπατριώτης του δεν μπορεί να νιώθει ουσιαστικά περήφανος αν δεν επιστραφούν τα μάρμαρα, ενώ χαρακτηρίζει "δικτατορική" την πολιτική της χώρας του σχετικά με τα μάρμαρα.
"Πώς γίνεται να είμαστε περήφανοι ως Βρετανοί αν δεν κάτσουμε με τους Έλληνες πολιτικούς και να κανονίσουμε την επιστροφή του θησαυρού τους;", αναρωτιέται ο ηθοποιός.
Με τέτοιο πάθος, ο Βρετανός ηθοποιός είναι ικανός να ξυπνήσει όχι μόνο τους Άγγλους, αλλά και αρκετούς Έλληνες αρμοδίους. Thank you, Mr. Fry.

Πηγή:news247.gr

Σπόρους μιας χρήσης επιβάλλει στη Γαλλία η Monsanto

Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της.
Η ωμή παρέμβαση της εταιρείας Monsanto στον τρόπο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στη Γαλλία αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Και αυτό διότι, την ώρα που το Συμβούλιο του Κράτους καταργούσε τη μέχρι σήμερα απαγόρευση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων σπόρων στην Γαλλία, το γαλλικό Κοινοβούλιο υιοθετούσε μια πρόταση νόμου του κυβερνώντος κόμματος -ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη- διά της οποίας αλλάζει ριζικά η δομή της γεωργίας στη χώρα.
Με την επιβολή της νέας νομοθετικής ρύθμισης στη Γαλλία (την οποία υιοθέτησε το γαλλικό Κοινοβούλιο στις 28 Νοεμβρίου, ενώ είχε ήδη λάβει την έγκριση της Γερουσίας) θα επιβάλλονται χρηματικές κυρώσεις σε όποιον αγρότη δεν υποβάλει δήλωση για το είδος των σπόρων που χρησιμοποιεί και κρατά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους ίδιους σπόρους στις καλλιέργειές του, επαναχρησιμοποιήσει δηλαδή από χρονιά σε χρονιά τους δικούς του σπόρους.
Οι αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Γαλλίας υπήρξαν σαφώς άμεσες και δυναμικές.
Οι Γάλλοι αγρότες καταγγέλλουν το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση στην ουσία «δολοφονεί» την παραδοσιακή γεωργία.
Σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί πλήρης σύγχυση, καθώς το υπουργείο Οικολογίας, παρά την έντονη αντίθεσή του, αδυνατεί να επιφέρει την οποιαδήποτε αλλαγή.
Η γαλλική κυβέρνηση, όμως, υπερασπίζεται εαυτήν υποστηρίζοντας ότι μόνη της δεν είναι σε θέση να χαράξει ανεξάρτητη πολιτική επί του θέματος και να απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, λόγω των νομικών κενών που διέπουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μπρουνό Λεμέρ, από την πλευρά του δήλωσε πως «η ιδέα είναι να μη σταματήσει η έρευνα με στόχο τη βελτίωση των καλλιεργειών», αλλά και πως «δεν μπορεί η παραδοσιακή γεωργία να εξακολουθήσει να έχει τη μορφή που έχει σήμερα, δεν γίνεται να λειτουργεί ανεξέλεγκτα».
Δριμεία υπήρξε η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν τον υπουργό Γεωργίας ότι ενδίδει στις πιέσεις του Χρηματιστηρίου και ότι εκχωρεί τη γεωργία στους «βασιλείς των σπόρων», ενώ τα αγροτικά συνδικάτα από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι «είναι απόλυτο δικαίωμα του αγρότη να καλλιεργεί τους δικούς του σπόρους», πως «αυτό αποτελεί τη βάση της γεωργίας και της βιοποικιλότητας» και «τίποτα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, καθώς δεν πρόκειται οι Γάλλοι αγρότες να θυσιαστούν στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων».
Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής Monsanto στη Γαλλία, Γιαν Φισέ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στο μεταξύ για το γεγονός ότι «το δίκαιο επιτέλους κερδίζει έδαφος, διότι από το 2007 οι αγρότες έχουν στερηθεί την επιλογή και την πρόσβαση στους μεταλλαγμένους σπόρους, τα οφέλη των οποίων εκατομμύρια άλλοι αγρότες σε ολόκληρο τον πλανήτη απολαμβάνουν εδώ και χρόνια».
Πηγή:enet.gr

30.000 Γαλλίδες καλούνται να βγάλουν τη σιλικόνη

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας θα ζητήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας από 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της μάρκας PIP, μετά την εμφάνιση αρκετών περιπτώσεων καρκίνου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Liberation.
 
"Πριν από το τέλος της εβδομάδας, οι αρχές θα ζητήσουν από όλες τις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους της μάρκας PIP να τα αφαιρέσουν. Τα εμφυτεύματα αυτά από μη εγκεκριμένο υλικό είναι πιθανό να προκαλέσουν εκτός από φλεγμονές και καρκίνο", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Ζαν-Ιβ Γκραλ, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οκτώ περιπτώσεις καρκίνου σε ασθενείς που είχαν τα ελαττωματικά αυτά εμφυτεύματα.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει το σχέδιο δράσης για την υπόθεση αυτή.
Πηγή:enet.gr

Air...Τρανσέξουαλ! Δείτε φωτο και βίντεο


Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στην πτήση μας. Οι αεροσυνοδοί μας τρανσέξουαλ είναι στην διάθεση σας...
Τρανσέξουαλ από την Ταϊλάνδη θα εργάζονται σε μία νέα αεροπορική εταιρία--μία κίνηση που θεωρείται βήμα προς την μεγαλύτερη ένταξη των τρανσέξουαλ στην ταϊλανδική κοινωνία.
Γνωστοί ως "katoeys" οι τρανσέξουαλ στην Ταϊλάνδη εργάζονται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Κυρίως όμως σε φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών.
REUTERS
Η νέα αεροπορική εταιρία τσάρτερ ονομάζεται PC Air και τα αρχικά της προέρχονται από τα αρχικά του προέδρου της, Πίτερ Τσαν, ο οποίος αρχικά σχεδίαζε να προσλάβει μόνο άντρες και γυναίκες αεροσυνοδούς, αλλά άλλαξε γνώμη όταν δέχτηκε περισσότερες από 100 αιτήσεις από τρανσέξουαλ και τραβεστί. Από αυτούς επελέγησαν τέσσερις μαζί με 19 γυναίκες και επτά άνδρες αεροσυνοδούς.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, για τους τρανσέξουαλ αεροσυνοδούς ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις όπως και για τις γυναίκες αεροσυνοδούς, αλλά επιπλέον θα πρέπει να μοιάζουν με γυναίκες στον τρόπο που περπατούν και μιλούν και να έχουν γυναικεία φωνή.

Πηγή:newsit.gr

Ήρθαν τα ρούχα που αυτοκαθαρίζονται στον ήλιο


Ήρθε το ύφασμα που θα κάνει τα απορρυπαντικά... ιστορία. Το έφτιαξαν στην Κίνα και οι κατασκευαστές λένε ότι είναι φτηνό, μη τοξικό και φιλικό στο περιβάλλον. Για την ακρίβεια πρόκειται για μια ουσία με την οποία καλύπτονται τα υφάσματα, τα οποία φτάνει να εκτεθούν στον ήλιο για να αυτοκαθαριστούν. Μέσω του ήλιου και μόνο αφαιρούνται από αυτά τόσο οι λεκέδες όσο και οι μυρωδιές.
Η έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο Ζια Τονγκ της Σανγκάης και στο Πανεπιστήμιο Χουμπέι. Η ουσία που κάνει τη διαφορά είναι το διοξείδιο του τιτανίου, που θεωρείται "άριστος καταλύτης για την αποσύνθεση οργανικών ουσιών".
Ήδη χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν κάλτσες που δεν έχουν δυσάρεστες οσμές και πανάκια για το μπάνιο και την κουζίνα που καθαρίζονται εύκολα.
Πηγή:newsit.gr

Χρήστης απαίτησε όλα τα δεδομένα του από το Facebook

Δεν πίστευε στα μάτια του τον όγκων αρχείων που τελικά του εστάλη. Ολόκληρη η ζωή του μέσα σε ένα CD! "Πρόκειται για πολιτισμικό σοκ" είπε ο ίδιος. Είναι μια υπόθεση του τύπου Δαβίδ εναντίον Γολιάθ: Εξοργισμένος με τις ρυθμίσεις ασφάλειας του Facebook, ένας φοιτητής Νομικής από την Αυστρία εκμεταλλεύτηκε τη νομοθεσία και απαίτησε από την υπηρεσία να του παραδώσει όλα τα δεδομένα που τον αφορούν.
Δεν περίμενε όμως ότι θα λάβει ένα ολόκληρο CD με 1.222 αρχεία PDF, των οποίων η συνολική έκταση πλησιάζει το Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι.
Μέσα στο δισκάκι, ο 24χρονος Μαξ Σρεμς βρήκε έναν ωκεανό προσωπικών δεδομένων, όπως όλα τα «like», όλα τα αιτήματα φιλίας που είχε αποστείλει και δεχτεί και όλες τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει τα προηγούμενα χρόνια.
Έμεινε μάλιστα έκπληκτος όταν εντόπισε πολλά δεδομένα που είχε διαγράψει από το προφίλ του. «Όταν διαγράφεις κάτι από το Facebook, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τα αποκρύπτεις από τον εαυτό του» σχολιάζει ο Σρεμς στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σοκαρισμένος από τον όγκο και τον πλούτο των δεδομένων που συλλέγει το Facebook, ο Σρεμς ξεκίνησε την πρωτοβουλία Europe vs Facebook, η οποία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις «ασαφείς και αντιφατικές» πολιτικές προστασίας δεδομένων.
Στα μέσα Νοεμβρίου, εξάλλου, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατηγόρησε το Facebook για παραπλανητικές πρακτικές, όσον αφορά τα δεδομένα των χρηστών, και να το θέσει υπό επιτήρηση τα επόμενα 20 χρόνια.
Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι χρήστες διαδικτυακών υπηρεσιών έχουν το «δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα που τους αφορούν», βάσει της Οδηγίας 95/56/EC.
Το μέτρο αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τη νομιμότητα της συλλογής δεδομένων και της εμπορικής τους αξιοποίησης.
Αφότου έλαβε το επίμαχο CD, εκμεταλλευόμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο Μαξ Σρεμς άρχισε να υποψιάζεται ότι το Facebook δεν του είχε παραδώσει όλα τα δεδομένα που τον αφορούν.
Όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να βρει την άκρη με τις αυστριακές αρχές, απευθύνθηκε στον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, όπου βρίσκονται τα ευρωπαϊκά γραφεία του Facebook.
Ο Σρεμς περιμένει τώρα απαντήσεις για τις 22 καταγγελίες που υπέβαλε, μαζί με το πόρισμα της έκθεσης που είχε ξεκινήσει νωρίτερα ο Ιρλανδός επίτροπος.
Για τον Αυστριακό φοιτητή, βασικό ζητούμενο είναι να καταλάβουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις του Διαδικτύου ότι πρέπει να σέβονται την ιδιωτικότητα των Ευρωπαίων χρηστών:
«Πρόκειται για πολιτισμικό σοκ» λέει ο ίδιος. «Οι Αμερικανοί δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της προστασίας δεδομένων. Για αυτούς, τα δικαιώματα ανήκουν σε αυτόν που έχει τα δεδομένα. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, όμως, δεν βλέπουμε έτσι τα πράγματα».
Πηγή:newsit.gr

Νεαροί χάκερς «έσπασαν» λογισμικό σύστημα τράπεζας


Δύο 21χρονοι χάκερς από την Θεσσαλονίκη, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, διέσπασαν την ηλεκτρονική ασπίδα τράπεζας, διείσδυσαν στο λογισμικό σύστημα και αποκόμισαν 300 χιλιάδες ευρώ, αλλάζοντας τις ισοτιμίες και κάνοντας εικονικές συναλλαγές. Φοιτητής της Ιατρικής ο ένας, σπουδαστής στην Σχολή Οδοντοτεχνιτών ο δεύτερος, «τρέλαναν» τα συστήματα τραπεζικού κολοσσού, με την μέθοδο του cracking. Επεξεργάζονταν δεδομένα που καθορίζουν τις ισοτιμίες, εμφάνιζαν το ευρώ και την βρετανική λίρα με ισοτιμία 1 προς 1, προχωρούσαν σε εικονικές συναλλαγές, μετατρέποντας σε λίρες διάφορα χρηματικά ποσά που είχαν σε ευρώ και μετά έκαναν και πάλι τις λίρες σε ευρώ, με την πραγματική τους ισοτιμία και καρπώνονταν την διαφορά.
Η «πειρατεία» ανακαλύφθηκε από την ίδια την τράπεζα, κατά την διαδικασία εσωτερικού ελέγχου. Τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο νεαρών εντόπισε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τους συνέλαβε.
Οι φοιτητές ομολόγησαν, υποσχέθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα στην τράπεζα και οι αρχές, αναζητούν τώρα και τρίτο συνεργό, έναν Βρετανό 21 χρόνων.
Πηγή:pathfinder.gr

Μια γάτα νανουρίζει το μωρό

Τύφλα να ‘χει η καλύτερη νταντά του κόσμου! Ο γατούλης Στίουι κατάφερε με μερικά χάδια όχι μόνο να ηρεμήσει τον μικρό Κόναρ, αλλά να τον κοιμίσει κιόλας! Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει σε όλο το μεγαλείο της, τη σχέση που μπορεί να έχει ο άνθρωπος με τα ζώα. Μια σχέση γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα.
Το μωρό είναι ξαπλωμένο αλλά κλαίει και δεν κοιμάται. Δίπλα του κάθεται ο Στίουι. Σιγά σιγά, αρχίζει να του χαϊδεύει το κεφαλάκι με το πόδι του. Το μωρό ηρεμεί κι ο γάτος απομακρύνει το πόδι του, μόνο όταν ο Κόναρ έχει για τα καλά κοιμηθεί.
Και μετά, γυρνάει και κοιτάει την κάμερα, περήφανος για ό,τι έχει καταφέρει!
Το βίντεο «ανέβηκε» στο youtube από τον μπαμπά του μπόμπιρα Κόναρ τον Σεπτέμβριο και γρήγορα έγινε... hit! Έχει ήδη 207.901 χτυπήματα και 2.312 likes!
Πηγή:newsit.gr

Κάμερες ακόμη και στις... στάνες

Εταιρείες σεκιούριτι και συστήματα ασφαλείας επιστρατεύουν πλέον οι κτηνοτρόφοι στη Λάρισα για να αντιμετωπίσουν τα συνεχή κρούσματα κλοπής


Με κάμερες και υπαλλήλους εταιρειών σεκιούριτι προσπαθούν οι κτηνοτρόφοι να προφυλαχτούν από τη μάστιγα της ζωοκλοπής
Τα τσομπανόσκυλα αντικαταστάθηκαν από τις... κάμερες ασφαλείας και τους υπαλλήλους εταιρειών σεκιούριτι. Εκσυγχρονίζονται οι κτηνοτρόφοι, που βλέπουν να εξελίσσεται σε μάστιγα η ζωοκλοπή και προκειμένου να προστατευτούν από τους κλέφτες εξοπλίζουν τις στάνες τους με κάμερες ασφαλείας.
Η αρχή έγινε σε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της Πελoποννήσου, τελευταία όμως η... μόδα πέρασε στη Θεσσαλία και τα μαντριά της Λάρισας γέμισαν κάμερες.
Πληροφορίες μάλιστα από τον κάμπο αναφέρουν πως πρόσφατα κτηνοτρόφος στο Τίρναβο συνέλαβε επ' αυτοφώρω αλλοδαπό που μπήκε στο μαντρί και έφευγε με δύο πρόβατα στα χέρια. Τον κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας και ο κτηνοτρόφος είδε όλη τη σκηνή στο μόνιτορ και επενέβη.
Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ότι οι δράστες επιστρέφουν δύο και τρεις φορές στην ίδια στάνη και φορτώνουν πάνω από 10 ζώα τη φορά, οδηγώντας τα στη σφαγή και στη συνέχεια στο εμπόριο. Αναφέρουν επίσης ότι πολλές ταβέρνες ρίχνουν τις τιμές στις μερίδες του κρέατος, επειδή αγοράζουν πολύ φτηνό κρέας από αλλοδαπούς που κλέβουν ζώα από μαντριά.
«Το φαινόμενο της ζωοκλοπής έχει πάρει δραματικές διαστάσεις. Κάθε μέρα 2-3 κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι λείπουν ζώα από τις μονάδες τους. Η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο. Και επειδή η πρόσληψη εταιρειών ιδιωτικής ασφάλειας είναι ασύμφορη οικονομικά, οι συνάδελφοι στράφηκαν στις κάμερες. Εχουν βάλει μάλιστα και σύστημα που όταν πλησιάζει κάποιος το κοπάδι τις βραδινές ώρες, χτυπάει ένα κουδουνάκι και τους ειδοποιεί», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Λάρισας, Μιχάλης Τζιότζιος.
Οσοι ωστόσο δεν μπορούν να τοποθετήσουν κάμερες, αποφασίζουν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Ετσι οργανώνουν νυχτερινές περιπολίες με... καραμπίνες και δεν διστάζουν να ρίξουν στον αέρα αν δουν ύποπτη κίνηση.
Η αστυνομία συνιστά στους κτηνοτρόφους να καταθέτουν μήνυση κατ' αγνώστων όταν διαπιστώνουν κρούσματα ζωοκλοπών, εκείνοι όμως υποστηρίζουν ότι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε καν το παράβολο που απαιτεί ο νόμος, έτσι σκέφτηκαν να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας.
Μαντριά-φρούρια έστησαν κτηνοτρόφοι στον Τίρναβο, στη Χάλκη, την Ελασσόνα, την Κρανιά, τη Μεσορράχη, τη Σπηλιά.
Τα εξόπλισαν με κάμερες, τις οποίες συνέδεσαν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παρακολουθούν νύχτα-μέρα ό,τι γίνεται μέσα στις μονάδες τους. Αλλοι πάλι δίνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να αγοράσουν εκπαιδευμένα τσομπανόσκυλα, τα οποία επιτίθενται με πρωτοφανή αγριότητα σε όποιον πλησιάσει στη στάνη και δεν τον γνωρίζουν.
Πηγή:e-go.gr

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κομήτης επιζεί από επικίνδυνη βουτιά στον Ήλιο


Ένας μικρός κομήτης επέζησε από μια περιπέτεια που οι αστρονόμοι θεωρούσαν βέβαιη αυτοκτονία: πλησίασε την ατμόσφαιρα του Ήλιου, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τους εκατομμύρια βαθμούς, πρόλαβε όμως να απομακρυνθεί πριν λιώσει τελείως.
Ο κομήτης Lovejoy είχε ανακαλυφθεί μόλις δύο εβδομάδες πριν από την παρ΄ολίγον θανάσιμη βουτιά. Οι αποστολές SOHO και STEREO της NASA, που έχoυν τα μάτια μονίμως στραμμένα στον Ήλιο, τον βιντεοσκόπησαν την Πέμπτη καθώς περνούσε πίσω από το άστρο.
Οι αστρονόμοι περίμεναν ότι θα είχε την ίδια τύχη με τους 2.000 κομήτες -μπάλες από πάγους και σκόνη- που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα να χάνονται μέσα στο φως.
«Είναι σαν παγάκι που κυλά στη σχάρα του μπάρμπεκιου» σχολίασε ο Ντιν Πέσνελ, επιστημονικός υπεύθυνος του διαστημικού τηλεσκοπίου SDO.
Ο Lovejoy επέζησε, δεν έμεινε όμως ανέπαφος -εκτιμάται ότι έχασε το 90% της αρχικής του μάζας, που πρέπει να ήταν αρκετά εκατομμύρια τόνοι σκόνης και πάγων από τις απαρχές του Ηλιακού Συστήματος.
Καθώς τώρα συνεχίζει το ελλειπτικό ταξίδι της τροχιάς του γύρω από τον Ήλιο, ο Lovejoy θα απολαύσει το κρύο του Διαστήματος για 800 με 900 χρόνια πριν επιστρέψει στη γειτονιά της ζέστης.

Πηγή:tanea.gr

Γάτος παίρνει κάθε μέρα το λεωφορείο! - Δείτε το βίντεο

Γάτος παίρνει κάθε μέρα το λεωφορείο! (1)
O 15χρονος Ντότζερ είναι ένας γάτος που λατρεύει τις αστικές συγκοινωνίες – και τα αισθήματα είναι αμοιβαία καθώς είναι η μασκώτ επιβατών και οδηγών στο Ντόρσετ, όπου μένει.
Ο κανελλής γάτος που πήρε το όνομά του από έναν χαρακτήρα στον Όλιβερ Τουίστ του Ντίκενς, ταξιδεύει με το λεωφορείο που περνά από το σπίτι του κάθε μέρα, κάνει μία κυκλική διαδρομή και επιστρέφει.
Όπως γράφει η Telegraph, συνηθίζει μάλιστα να κάθεται στα γόνατα των επιβατών, ορισμένοι από τους οποίους τον γνωρίζουν και του κρατούν κάποιο δωράκι.
Η ιδιοκτήτριά του Φι Τζινς θεωρεί ότι ο Ντότζερ αγάπησε το λεωφορείο από όταν είχαν μπει μαζί μία φορά και διαπίστωσε πόσο ζεστά ήταν στη λιακάδα. Από τότε το παίρνει κάθε μέρα, πράγμα που εκείνη δεν ήξερε και αναρωτιόταν που χανόταν κάθε μέρα.
Γάτος παίρνει κάθε μέρα το λεωφορείο! (2)
“Την περασμένη εβδομάδα η κόρη μου, μου είπε ότι μία φίλη της τον είδε στο λεωφορείο. Δεν το πίστεψα και μπήκα στο αυτοκίνητο για να πάω να τον βρω. Εκείνη την ώρα έφτασε το λεωφορείο, άνοιξε η πόρτα και τον είδα να κατεβαίνει”, λέει η κ. Τζινς.Δείτε το βίντεο:

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει τα λεωφορεία ανέφερε ότι δεν τους πειράζει να έχουν τον Ντότζερ στα δρομολόγια, ωστόσο ζήτησαν από τους οδηγούς να μην τον ταΐζουν για να θυμάται να γυρίζει και στο σπίτι του.
Γάτος παίρνει κάθε μέρα το λεωφορείο! (3)
Πηγή: newsit.gr

"Ω, έλατο..." σε 18 πόλεις του κόσμου

 Μια που στη δική μας πρωτεύουσα, την Αθήνα, δεν θα στολίσουμε φέτος δέντρο λόγω της οικονομικής κρίσης , ας απολαύσουμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των άλλων πόλεων.
Δες φωτογραφίες από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίζουν 18 μεγάλες πόλεις του κόσμου.Ρώμη, Ιταλία

  Παρίσι, Γαλλία

  Λισαβώνα, Πορτογαλία

Λονδίνο, Αγγλία 

Πράγα, Τσεχία

  Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Βαρκελώνη, Ισπανία

Τορόντο, Καναδάς

Στρασβούργο, Γαλλία

Βαρσοβία, Πολωνία

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Βίλνιους, Λιθουανία

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Μανίλα, Φιλιππίνες

Ρίο ντε Τζανέιρο , Βραζιλία

Σεούλ, Νότια Κορέα

  Γουατεμάλα, Γουατεμάλα

Πηγή:cosmo.gr