Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Τέλος εποχής: Αυτό τον μήνα θα κατασκευαστούν τα τελευταία VCR

VCR
Η εταιρεία που παράγει τα γνωστά σε όλους μας VCR πρόκειται να σταματήσει την παραγωγή των βίντεο, αυτό το μήνα.
Η εταιρεία Funai Electric Corp., η οποία έχει την έδρα της στην Ιαπωνία, σε επίσημη δήλωση που έστειλε, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή οφείλεται στην δυσκολία που αντιμετωπίζει να βρει τα κατάλληλα εξαρτήματα, σύμφωνα με το PC World. Οι χαμηλές πωλήσεις έπαιξαν και αυτές καθοριστικό ρόλο.
Η Funai αναφέρει ότι το 2015 πουλήθηκαν μόνο 750.000 VCR σε όλο τον κόσμο, ένας αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με τα εκατομμύρια των πωλήσεων που έκανε τις δεκαετίες του '80 και του '90. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1995, το βίντεο ήταν το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο δώρο.
Σήμερα, πολλά καταστήματα πωλούν συσκευές που μπορούν να παίξουν τόσο DVD, όσο και βίντεο, αν και τα κινηματογραφικά στούντιο έχουν σταματήσει να παράγουν βιντεοκασέτες από το 2006.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost. 

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Το ξενοδοχείο που δεν έχει τοίχους -Σε υψόμετρο 1.800 μ. στις Αλπεις [εικόνες]

Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε διακοπές στις Αλπεις; Μέσα στη φύση και ένα βήμα μονό μακριά από το πράσινο;
Καταπληκτική ιδέα, το λιγότερο. Αυτό σκέφτηκε και το ξενοδοχείο Null Stern, το οποίο προσφέρει μια εμπειρία αλλιώτικη από τις άλλες. Με ένα δωμάτιο, μέσα στη φύση κυριολεκτικά. Και τι εννοούμε;
Πρόκειται για ένα «δωμάτιο» με ένα κρεβάτι και κομοδίνα. Αυτά και μόνο. Ούτε τοίχους, ούτε ταβάνι, ούτε μπάνιο. Μόνο ένα κρεβάτι, διπλό! Υπνος κάτω από τα αστέρια σε ύψος 1800 μέτρων στα βουνά Graubünden.
Για να απολαύσετε έναν υπέροχο δροσερό ύπνο και την σούπερ θέα των Αλπεων θα πρέπει να δώσετε 226 ευρώ τη βραδιά.
Στόχος, όπως εξηγεί ο Ντάνιελ Τσαρμπονιέρ, επικεφαλής φιλοξενίας του ξενοδοχείου, είναι «να βάλει τον επισκέπτη στο κέντρο της εμπειρίας και να επικεντρωθεί στο άυλο, μειώνοντας οτιδήποτε άλλο στο ελάχιστο».



Πηγή:  iefimerida.gr 

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μια πρωτότυπη σχέση: Είναι παντρεμένοι αλλά συναντιούνται μόνο στις διακοπές [εικόνες]

Για τα συμβατικά ζευγάρια το πρώτο ραντεβού συνήθως περιλαμβάνει ένα ρομαντικό δείπνο. Όχι όμως για τον Τρέβορ Κραν και την Τζούλι Μέια. Διήνυσαν αμέτρητα χιλιόμετρα για να ειδωθούν για πρώτη φορά, κανονίζοντας ως σημείο συνάντησης τον Παναμά. 
Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2013 στο διαδίκτυο και αφού μιλούσαν επί τέσσερις μήνες αποφάσισαν να συναντηθούν σε διακοπές στον Παναμά. 
Μπορεί να απέχουν ο ένας από τον άλλον ατελείωτα χιλιόμετρα μια ο 29χρονος ηλεκτρολόγος είναι από τον Καναδά και η 26χρονη από την Κολομβία όπου σπουδάζει ψυχολογία αλλά αυτό δεν τους πτοεί. 
Μετά την πρώτη τους συνάντηση αποφάσισαν να βλέπονται στις διακοπές σε διάφορα εξωτικά σημεία στον πλανήτη. Εχουν πάει παντού, ανέβηκαν στο Μάτσου Πίτσου στο Περού και κολύμπησαν με δελφίνια στο Μεξικό. Εκεί μάλιστα τέλεσαν τον γάμο τους. Στα επόμενα τους σχέδια είναι η Ευρώπη και χώρες όπως η Γαλλία και η Ελλάδα. Όλα αυτά μέχρι η Τζούλι μετακομίσει στον Καναδά για να ζήσει κοντά στον σύζυγό της. 


Πηγή: iefimerida.gr 

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

«Το δίνω λόγω αποτυχίας του πραξικοπήματος»: Σατιρική αγγελία για μεταχειρισμένο...τανκ στο ελληνικό Ίντερνετ

TANK TURKEY
Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου κάνει σατιρική αγγελία σε ιστοσελίδα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όπου κάποιος ανέβασε προς πώληση ένα...τανκ, με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εν λόγω Leopard 2, από την αγγελία μαθαίνουμε και ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει διεύθυνση στο Κιάτο Κορινθίας.
tank
Μην βιαστείτε να προβείτε σε αγορά πάντως, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να το ζητήσει πίσω ο ιδιοκτήτης του.