Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Χάπι κάνει τα αέριά μας να μυρίζουν σοκολάτα

Perierga.gr - Χάπι κάνει τα αέριά μας να μυρίζουν σοκολάτα
Η Γαλλία είναι φημισμένη για τα αρώματά της, τα κρασιά και τα τυριά της. Η τελευταία οσφρητική συμβολή της χώρας είναι ένα χάπι επανάσταση που κάνει τα αέριά μας να μυρίζουν σοκολάτα.
Η «γλυκιά» μυρωδιά του προϊόντος είναι μια δημιουργία του 65χρονου Κριστιάν Πουανσεβάλ που ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει ένα χάπι που διευκολύνει τον οργανισμό μας από την δυσπεψία, αλλά και μετατρέπει το πεπτικό μας σύστημα σε αρωματικό χώρου.
Το νέο χάπι με γεύση σοκολάτα είναι μια νέα προσθήκη στο “οπλοστάσιο” του 65χρονου ο οποίος έχει δημιουργήσει τα χάπια που όταν αερίζεσαι μυρίζουν τριανταφυλλιά ή βιολέτες.
Η ιδέα για το χάπι ήρθε στον δαιμόνιο εφευρέτη το 2006 κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με φίλους του: «Ήμουν στο τραπέζι με τους φίλους μου, και μετά από ένα πλούσιο γεύμα, οι πορδές μας ήταν τόσο δύσοσμες που σχεδόν πάθαμε ασφυξία. Εκεί ήταν που είπα μέσα μου πως κάτι πρέπει να γίνει».
Ο εφευρέτης ισχυρίζεται ότι το χάπι του δεν μειώνει μόνο τα εντερικά αέρια αλλά βοηθούν στο ξεφούσκωμα καθώς περιέχουν φυτικό άνθρακα, μάραθο, φύκια, μύρτιλλο και κακάο.
Όσοι θέλουν να αγοράσουν τα χάπια του μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα pilulepet.com για 9,99 Ευρώ.
πηγή: huffingtonpost.gr

Οι 10 πιο τρελοί δικτάτορες του κόσμου: Παραλογισμός χωρίς όρια

Είναι κοινό μυστικό ότι οι δικτάτορες ανέκαθεν δεν ήταν και ιδιαίτερα φυσιολογικοί άνθρωποι, ωστόσο ορισμένοι ξεπέρασαν τα όρια με την εκκεντρικότητα και την αυταρχική τους συμπεριφορά.
Στο βίντεο του All Time 10s παρουσιάζονται οι 10 πιο παλαβοί δικτάτορες που έχουν κυβερνήσει ποτέ στη Γη.
10. Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα – Κεντρική Αφρική (22/2/1921-3/11/ 1996)
Ανακήρυξε τον εαυτό του αυτοκράτορα το Ιανουάριο του 1966 και ξόδεψε το 1/3 του ετήσιου κρατικού εισοδήματος σε διακοσμήσεις με θέμα τον Ναπολέοντα σε εκδήλωση που παραχώρησε προς τιμή των ξένων ηγετών. Ωστόσο κανείς από τους ξένους ηγέτες δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Μετά την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος καταδικάστηκε για τα εγκλήματα που διέπραξε σε ποινή θανάτου, όμως 6 χρόνια μετά την καταδίκη του ελευθερώθηκε και πέθανε στο σπίτι του στο Bangui.

9. Φέρντιναντ Εμανουέλ Εντράλιν Μάρκος – Φιλιππίνες (11/9/1917-28/9/1989)
Πρωθυπουργός της χώρας από το 1965 μέχρι το 1986, όταν και ανατράπηκε μετά από εκλογές που απαίτησε ο αγανακτισμένος λαός από την πολιτική του. Κατέφυγε στη Χαβάη με 24 ράβδους χρυσού, πέθανε στην Χονολουλού από παθήσεις στα νεφρά, την καρδιά και τους πνεύμονες.

8. Φρανσουά «Papa Doc» Ντουβαλιέ – Αϊτή (14/4/1907- 21/4/1971)
Υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας από το 1957 μέχρι το 1971. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ακολούθησε μια αυστηρή στρατιωτική πολιτική και αναβίωσε την παράδοση και τη χρήση των Βουντού. Το 1963 πίστευε πως ένας πολιτικός του αντίπαλος, είχε μεταμορφωθεί σε μαύρο σκυλί και διέταξε τη θανάτωση όλων των μαύρων σκυλιών στη χώρα.

7. Ιντι Αμιν Ντάντα – Ουγκάντα (1925- 16 /8/2003)
Διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από το 1971 μέχρι το 1979 και η θητεία του χαρακτηρίστηκε από την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ εκτιμάται πως τα θύματα κατά τη διάρκεια της θητείας του υπολογίζονται σε 500.000 ανθρώπους. Το 1977 ανακηρύσσει τον εαυτό του «Η εαυτού υψηλότης, πρωθυπουργός για μια ζωή, Αρχηγός του στρατού, Αλ Χαντζιι ντόκτορ Ιντι Αμιν Ντάντα, VC, DSO, MC, Κατακτητής της Βρετανικής αυτοκρατορίας». Τον Ιούλιο του 2003, μετά από αποτυχημένη επέμβαση στα νεφρά, έπεσε σε κώμα και λίγο αργότερα πέθανε.

6. Κνασινγκμπέ Εγιαντέμα – Τόγκο (26/12/1935- 5/2/2005)
Πρωθυπουργός του Τόγκο από το 1967 μέχρι το θάνατό του. Ήταν πάντα περικυκλωμένος από 1.000 γυναίκες που πληρώνονταν για του τραγουδούν ύμνους για τον εαυτό του, ένα βιβλίο κόμικ που είχε κυκλοφορήσει στη χώρα τον απεικόνιζε σαν υπερήρωα. Πέθανε το 2005 σε ένα αεροπλάνο 250 χιλιόμετρα νότια της Τυνησίας, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού.

5. Νε Γουιν - Μιανμάρ (14 Μαΐου 1910-5 Δεκεμβρίου 2002)
Πρωθυπουργός της χώρας από το 1958 μέχρι το 1974 και πρόεδρος από το 1962 μέχρι 1988, βρισκόταν στην εξουσία για 26 χρόνια. 'Άλλαξε τα τραπεζογραμμάτια της χώρας στους αριθμούς 15, 35, 45, 75 και 90 γιατί ήταν οι τυχεροί του αριθμοί, δυο χρόνια αργότερα το μετανιώνει. Μετά την ανατροπή του από το καθεστώς τέθηκε σε κατ οίκον περιορισμό και πέθανε στο σπίτι του σε ηλικία 92 ετών.

4. Κιμ Γιονγκ Ιλ – Βόρεια Κορέα (16/2/1941-17/12/2011)
Ανακηρύχθηκε το 1994 πρωθυπουργός της χώρας και απόλυτος δικτάτορας. Ξόδευε 700.000 χιλιάδες δολάρια το χρόνο σε κονιάκ και κατείχε πάνω από 20.000 βιντεοκασέτες, ενώ ήταν μεγάλος θαυμαστής της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Πέθανε από καρδιακή προσβολή και τον διαδέχτηκε στην εξουσία ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

3. Ενβέρ Χότζα – Αλβανία (16/10/1908- 11/4/1985)
Σοσιαλιστής δικτάτορας που κατείχε την εξουσία από το 1944 έως το θάνατό του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχτισε πάνω από 750.000 καταφύγια από μπετόν για την καταφυγή των πολιτών σε περίπτωση ξένων επιθέσεων, ενώ ο πληθυσμός της χώρας ήταν 3 εκατομμύρια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του καταπάτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα και προχώρησε σε χιλιάδες εκτελέσεις, παράλληλα έχρισε την Αλβανία σαν το πρώτο άθεο κράτος. Πέθανε το 1985 από κοιλιακή μαρμαρυγή.

2. Μομπούτου Σέσε Σέκο Κούκου Νγκμπέντου Βα Ζα Μπάνγκα – Κονγκό (14/10/1930 – 7/9/1997)
Πρωθυπουργός της χώρας από το 1965 μέχρι το 1997. Εξόρισε οποιοδήποτε εμφανιζόταν στην τηλεόραση εκτός από τον ίδιο και χρησιμοποιούσε Κονκόρντ για να κάνει ταξίδια για ψώνια. Μετά το τέλος της θητείας του εξορίστηκε στο Μαρόκο όπου πέθανε από καρκίνο του προστάτη.

1. Σαπαρμουράτ Ατάγιεβιτς Νιγιαζόφ - Τουρκμενιστάν (19/2/1940- 21/12/2006), Τουρκμενιστάν
Ήταν ο πλέον ισχυρός άνδρας της χώρας από το 1985, ενώ διετέλεσε πρόεδρος από το 1990 μέχρι το θάνατό του. Μετονόμασε τους μήνες με ονόματα που άνηκαν στην οικογένειά του, απαγόρευσε τα χρυσά δόντια και απαγόρευσε να σιγοτραγουδάνε στις συναυλίες. Έχτισε ένα παλάτι από πάγο κοντά στην πρωτεύουσα, παρά το γεγονός ότι το Τουρκμενιστάν είναι έρημος. Μετά από την επιδείνωσή της υγείας του πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2006.



Πηγή:  iefimerida.gr 

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Χάρτης: Σε τι είναι χειρότερη κάθε χώρα της Ευρώπης

Οι θλιβερές πρωτιές των χωρών της ΕΕ. Καμία έκπληξη για την Ελλάδα. Ποιες μας ξεπερνούν σε μποτιλιάρισμα, φόρους και φοροδιαφυγή (Pics)
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, ωστόσο παραμένει, αν το σκεφθούμε καλά, ένας καλύτερος τόπος για να ζεις σε σχέση με άλλες περιοχές του πλανήτη.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάθε χώρα από τις 28, που συμμετέχουν στην Ένωση δεν έχει τα στραβά της. Ας δούμε σε τι είναι χειρότερη κάθε μία, με την Ελλάδα να μην προκαλεί έκπληξη. Τι να κάνουμε; Οι ωραίοι έχουν χρέη!
Οι παρακάτω δείκτες, βγαίνουν σε σύγκριση της κάθε χώρας με τις υπόλοιπες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το κάπνισμα είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών νεαρών στην Αυστρία, οι οποίοι είναι συστηματικοί καπνιστές. Το 29,4% ηλικίας 15-24 ετών, το "φουντώνει" καθημερινά.
Μπορεί να γκρινιάζουμε στην Ελλάδα, ωστόσο η κυκλοφορία στους δρόμους των πόλεων του Βελγίου, είναι πραγματικός Γολγοθάς. Οι δυο χειρότερες πόλεις του κόσμου ως προς το μποτιλιάρισμα, είναι οι Βρυξέλλες και η Αμβέρσα
Σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, τα ΜΜΕ στη Βουλγαρία λειτουργούν υπό ασφυκτικούς περιορισμούς και έχουν τη λιγότερη ελευθερία από κάθε άλλη χώρα στην ΕΕ. Μάλιστα στη σχετική λίστα παγκοσμίως βρίσκεται στην 87η θέση μεταξύ 179 χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα όπου οι δημοσιογράφοι γράφουν ό,τι θέλουν χωρίς ενοχλήσεις είναι η Φινλανδία.
Όχι και ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, αλλά από το 2000 η Κροατία έχει τη μικρότερη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε ότι η χώρα είναι η τελευταία που εντάχθηκε στην ΕΕ το 2013, οπότε μπορεί να παρουσιάσει βελτίωση και σε αυτό τον δείκτη.
Τι κάνουν οι 18αρηδες στην Κύπρο; Δεν καπνίζουν όσο οι νέου της Αυστρίας, ωστόσο δεν πάνε σχολείο. Το ποσοστό συμμετοχής τους είναι το μικρότερο σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, ωστόσο ο δείκτης πιθανότατα δεν υπολογίζει τις ιδιαιτερότητες του νησιού και την στρατιωτική θητεία
Η Τσεχία προηγείται στο ποσοστό των σύγχρονων σκλάβων, κάτι που αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη. Η Walk Free υπολογίζει ότι 35,8 εκατομμύρια άνθρωποι υπηρετούν ως "σκλάβοι" σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης με 1.400 θύματα (0,013%).
Καθένας και με τα προβλήματά του. Οι Δανοί δεν βρίσκουν Zara. Υπάρχουν μόνο δύο καταστήματα σε όλη τη χώρα, οπότε αν θες φθηνά ρούχα θα πρέπει να μονομαχήσεις με περίπου 2,8 εκατομμύρια Δανούς ανά κατάστημα. Δύσκολη αποστολή.
Στην Εσθονία οι γυναίκες που εργάζονται έχουν κατά 27,3% χαμηλότερες αμοιβές σε σχέση με τους άνδρες, που κάνουν την ίδια δουλειά. Για να καταλάβετε το μέγεθος της αδικίας, στην Ιταλία η διαφορά είναι 5,8%!
Αν και στη χώρα υπάρχουν πολλά καλά, πολλή ελευθερία και αρκετή οργάνωση, η κατάθλιψη κυριαρχεί. Τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, κάτι που πιθανότατα σχετίζεται και με τον κρύο καιρό και τα σκοτάδια. Το καλό είναι ότι δεν είναι αντίστοιχα και τα ποσοστά αυτοκτονιών.
Τα ανέκδοτα για την άρνηση των Γάλλων να μιλήσουν αγγλικά, έχουν βάση. Σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, έχουν το χαμηλότερο ποσοστό αγγλομάθειας και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.
Βίοι αντίθετοι με τους Έλληνες, οι Γερμανοί. Δεν ενδιαφέρονται να έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα και αφήνουν εμάς να παλεύουμε με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Έχουν το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης
Τα είπαμε και παραπάνω. Οι ωραίοι έχουν χρέη. Η πρωταθλήτρια του δημόσιου χρέους είναι η Ελλάδα με το ποσοστό στο τέλος του 2013 (επί του ΑΕΠ) να ανέρχεται στο 130,3%. Που σημαίνει ότι είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης.
Η Ουγγαρία έχει την πρωτιά στην ΕΕ, ως προς τους έμμεσους φόρους με ποσοστό 27%. Το ότι δεν είναι η Ελλάδα πρώτη, είναι πραγματική έκπληξη.
Η Ιρλανδία έχει το υψηλότερο ποσοστό κυστικής ίνωσης με ποσοστό 1 ανά 1800 γεννήσεις. Η κυστική ίνωση αποτελεί το πιο διαδεδομένο κληρονομικό νόσημα στην λευκή φυλή. Περίπου 1 στα 2000-2500 παιδιά εκτιμάται ότι γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με κυστική ίνωση, ενώ το 4-5% του πληθυσμού θεωρείται ότι είναι φορείς. Προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό.
Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε λίγο απ' όλα τα κακά, ωστόσο οι γείτονες Ιταλοί μας πήραν άλλη μια πρωτιά. Η παρουσία της Μαφίας, αυξάνει τα ποσοστά της φοροδιαφυγής και υπολογίζεται ότι το ιταλικό κράτος χάνει περίπου 192 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, λόγω της φοροδιαφυγής.
Η Λετονία έχει το υψηλότερο ποσοστό κρατουμένων στην ΕΕ, με 305 ανά 100.000 πολίτες. Πάντως παρά το ρεκόρ, έχει κάτω από τα μισά αν τη συγκρίνουμε με τις ΗΠΑ (716 ανά 100.000)
Πρώτη σε αυτοκτονίες αναλογικά με τον πληθυσμό της είναι η Λιθουανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερα από αυτό της Ελλάδας
Παραδόξως το Λουξεμβούργο ξοδεύει τα λιγότερα χρήματα στην ΕΕ για την Παιδεία. Το 2007 ξόδευε μόλις το 3.15% του προϋπολογισμού της για την δημόσια παιδεία.
Σε μια λίστα 189 χωρών σχετικά με την ευκολία του να ανοίξεις μια επιχείρηση, η Μάλτα βρίσκεται στην 161η θέση. Βρίσκεται κάτω από χώρες με σταθερά προβλήματα γραφειοκρατίας όπως η Κίνα και η Ισπανία.
Σε μια χώρα που κυριαρχεί η κουλτούρα της χρήσης ποδηλάτων για τις μετακινήσεις, ίσως εξηγείται και η θλιβερή αυτή πρωτιά. Δυστυχώς οι πιθανότητες να εμπλακεί ένας ποδηλάτης σε δυστύχημα, είναι υψηλότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ.
Όπως φαίνεται είναι πιο απίθανο να βρεις γιατρό στην Πολωνία, από το να προφέρεις σωστά το όνομά του. Καλά. Λέμε τώρα.
Η Πορτογαλία έχει μόλις 7,9 γεννήσεις ανά 1000 κατοίκους. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιρλανδία έχει σχεδόν διπλάσιο.
Η Ρουμανία έχει μόλις 3.8 κινηματογράφους ανά 1.000.000 κατοίκους. Σκεφτείτε τι ουρές θα δημιουργούνται όταν βγαίνει καμιά καλή ταινία. Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται η Τσεχία με 49,2 σινεμά, ανά 1.000.000 κατοίκους.
Τα ποσοστά συμμετοχής των πολιτών σε εκλογικές αναμετρήσεις είναι απίστευτα χαμηλά. Ψηφίζει περίπου το 13,05% του πληθυσμού, όταν στο Βέλγιο το αντίστοιχο ποσοστό είναι 89,64%.
Μια καθόλου τιμητική πρωτιά για τη Σλοβενία, που κατέχει την πρώτη θέση στους θανάτους από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Το 23,5% των μαθητών στη χώρα δεν τελειώνει τη βασική εκπαίδευση. Το ποσοστό δίνει στους Ισπανούς μια θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ.
Είτε οι Σουηδοί αρρωσταίνουν λιγότερο, είτε στα νοσοκομεία προτιμούν τους ασθενείς με τα Sleeping bags τους. Ελάτε εδώ να μάθετε μπαλίτσα στους άρχοντες των ράντσων.
Πρώτοι στη χρήση κοκαΐνης είναι οι Βρετανοί σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατούν τα σκήπτρα επίσης στη χρήση μεθαμφεταμίνης, έκσταση και LSD
Πηγή: Yahoo

Χαμός με την μπύρα Fucking Hell από το χωρίο Fucking της Αυστρίας!

FUCKING VILLAGE
Σύμφωνα με την Austrian Times, ένα αυστριακό πολιτικό κόμμα υπερασπίστηκε την απόφαση του να προωθηθεί μια τοπική μπύρα που πήρε το όνομά της από το χωριό Fucking.
Και επειδή η μπύρα είναι μια ελαφριά μπύρα, και η γερμανική λέξη για το έντονο φως είναι «Hell», η μπύρα από το Fucking είναι φυσικά γνωστή ως "Fucking Hell"





Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε προβλήματα για την εταιρεία γιατί αρχικά είχε απαγορευτεί ως ένα εμπορικό σήμα, αλλά η εταιρεία ξεκίνησε τέτοιο αγώνα για το σήμα που έφτασε μέχρι την Αρχή Εμπορικού Σήματος της ΕΕ, η οποία αποδέχθηκε ότι αν και θα μπορούσε να είναι μία άσεμνη λέξη στην αγγλική γλώσσα, στη γερμανική ήταν απλώς το όνομα του χωριού.
Οι διαφημίσεις για την μπύρα είχαν προωθηθεί ακόμα και στην ιστοσελίδα του αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας, της FPOe, στην περιοχή Schaerding, η οποία είναι η γειτονική περιφέρεια του Fucking, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένας τρόπος να δείξουν αλληλεγγύη με τους γείτονές τους.
Το Γραφείο Εγγραφής Εμπορικών Σημάτων και Σχεδίων της ΕΕ ανέφερε σε δήλωσή του: "Ο συνδυασμός των λέξεων δεν περιέχει καμία σημασιολογική ένδειξη που θα μπορούσε να αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων. Ούτε υποκινούν μια συγκεκριμένη πράξη ως εντολή που ο αναγνώστης πρέπει να πάει στην.. κόλαση. "
Η τελευταία δημοσιότητα χάρις στο Κόμμα της Ελευθερίας είναι πιθανό να αυξήσει τις πωλήσεις της μπύρας, κάτι που θα είναι καλό για την πόλη, αν της φέρει επιπλέον χρήματα.
Ο Franz Meindl, ο δήμαρχος του χωριού, σίγουρα το χρειάζεται: "Δώδεκα ή δεκατρείς ταμπέλες της πόλης έχουν κλαπεί. Έχουμε λάβει μέτρα για να τις στερεώμνουμε με σκυρόδεμα, συγκόλληση και καρφιά".
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σχέδια για μπύρα από το Pissen της Γερμανίας.