Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Καταδίκασαν υπεύθυνη ιστοτόπου επειδή προσέβαλε το βασιλιά


Πρόκειται για την υπέυθυνη ενός ιστοτόπου στην Ταϋλάνδη, η οποία κατδικάστηκε γιατί θεωρήθηκε ένοχη για σχόλια που αναρτήθηκαν από τρίτους και θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον βασιλιά.
Ο αμερικανικός όμιλος Google εκτίμησε πως το περιστατικό της καταδίκης αποτελεί απειλή για το μέλλον του διαδικτύου στη χώρα.
Συγκεκριμένα, η Χιρανούχ Πρεμχαϊπόρν κρίθηκε ένοχη γιατί δεν έσβησε εγκαίρως τα σχόλια που ανέβηκαν στο φόρουμ του ιστότοπου της το 2008 και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Η απόφαση αυτή αποτελεί «σοβαρή απειλή για το μέλλον του διαδικτύου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.
«Στις τηλεφωνικές εταιρείες δεν επιβάλλονται κυρώσεις για τα όσα λένε οι άνθρωποι στο τηλέφωνο, έτσι και οι υπεύθυνοι ιστοτόπων δεν θα πρέπει να τιμωρούνται για τα σχόλια» των χρηστών, επεσήμανε ο ίδιος.
«Το προηγούμενο που δημιουργήθηκε σήμερα είναι κακό για τις ταϊλανδικές εταιρείες, τους χρήστες και την ανάπτυξη του διαδικτύου στην Ταϊλάνδη», πρόσθεσε.
Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ, που είναι 84 ετών και νοσηλεύεται από τον Σεπτέμβριο του 2009, θεωρείται από κάποιους από τους υπηκόους του ημίθεος. Παρόλο που η βασιλική οικογένεια δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο στη χώρα, προστατεύεται από έναν από τους πιο αυστηρούς νόμους στον κόσμο.
Οι διώξεις και οι καταδίκες για προσβολή του βασιλιά αυξήθηκαν μετά το πραξικόπημα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα το 2006.
Εδώ και μερικούς μήνες πολλοί άνθρωποι, κυρίως πανεπιστημιακοί, ζητούν την αναθεώρηση του νόμου, επισημαίνοντας ότι περιορίζει την ελευθερία του λόγου.
Μια αίτηση, την οποία έχουν υπογράψει σχεδόν 27.000 άνθρωποι και η οποία ζητεί την αναθεώρηση του νόμου, κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, όμως η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης από τον Αύγουστο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει η νομοθεσία.
Πηγή:newsit.gr

Προς «ενοικίαση» Βέλγοι οπαδοί για να υποστηρίξουν ομάδα του Euro 2012

Βέλγιο, οπαδοί, Euro 2012, αγγελία, Ebay, Unicef
Μπορεί το Βέλγιο να μην έχει προκριθεί στο Euro 2012, όμως φανατικοί οπαδοί του ποδοσφαίρου της χώρας είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον πλειοδοτήσει τα περισσότερα για να υποστηρίξουν εθνική ομάδα που συμμετέχει στην διοργάνωση!
Μέσω του Ebay, οι Βέλγοι οπαδοί αναζητούν κάποιον να τους «ενοικιάσει» προκειμένου να υποστηρίξουν την ομάδα της χώρας του που θα αγωνιστεί στο Euro 2012, ξεκαθαρίζοντας πως τα έσοδα θα δοθούν στη Unicef.

«Βέλγοι οπαδοί του ποδοσφαίρου για το Euro 2012. Μεταχειρισμένοι αλλά σε εξαιρετική κατάσταση. Αχρησιμοποίητοι από το Μουντιάλ 2002. Για ακόμη μία φορά, εμείς οι Βέλγοι δεν έχουμε ομάδα για να υποστηρίξουμε στο Euro 2012. Aπό την στιγμή που τέτοιες διοργανώσεις προσφέρουν μεγάλη διασκέδαση, αποφασίσαμε να θέσουμε σε δημοπρασία στο Ebay τον οπαδισμό μας. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη Unicef.
Θα υποστηρίξουμε την εθνική ομάδα που θα κάνει την υψηλότερη προσφορά, ή την ομάδα που θα επιλέξει εκείνος που θα καταθέσει το μεγαλύτερο ποσό. Ακόμη και αν πρόκειται για την Ολλανδία. Θα παρακολουθήσουμε τα παιχνίδια της, θα φορέσουμε τα χρώματα της, ενώ πιθανότατα θα αγοράσουμε τη σημαία της και θα μάθουμε τον εθνικό ύμνο. Φωτογραφίες και βίντεο θα αποσταλούν στους νικητές και θα δημοσιευθούν στις ιστοσελίδες τους. Ελαφρύς χουλιγκανισμός διαθέσιμος με έξτρα κόστος. Μπορούμε για παράδειγμα να κλωτσήσουμε περιστέρι ή να ανάψουμε τσιγάρο σε περιοχή που απαγορεύεται το κάπνισμα.
Επίσης εάν η ομάδα αποκλειστεί, θα θρηνήσουμε για 24 ώρες και θα μπούμε ξανά σε καθεστώς πώλησης. Ελπίζοντας να έχουμε μαζί μας και τον προηγούμενο νικητή, μια κι εκείνος θα είναι πλέον ορφανός από ομάδα», αναφέρει η ευφάνταστη αγγελία των Βέλγων οπαδών.
Πηγή:iefimerida.gr

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ελληνικό δικαστήριο απαγορεύει την πρόσβαση σε πειρατικές ιστοσελίδες!

Ελληνικό δικαστήριο απαγορεύει την πρόσβαση σε πειρατικές ιστοσελίδες!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε από δικαστήριο η λήψη τεχνολογικών μέτρων από τους παρόχους (ISP) για την παρεμπόδιση της πρόσβασης χρηστών σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ας δούμε όμως τι σημαίνει όμως στην πράξη αυτή η απόφαση...
Η απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έκανε δεκτό αίτημα που υπέβαλαν οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων. Η απόφαση υποχρεώνει οι ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο (οι γνωστοί ISP – Ιnternet Service Providers) να λάβουν τεχνολογικά μέτρα για την απαγόρευση της πρόσβασης από τους συνδρομητές τους σε δύο συγκεκριμένα site τα οποία πραγματοποιούν παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων (μουσική και ταινίες).
Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 64 Α του ν. 2121/1993, που ενσωματώνει πρόβλεψη Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά των διαμεσολαβητών. Τα τελευταία χρόνια παρόμοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί με βάση την ίδια Ευρωπαϊκή Οδηγία και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η απόφαση δεν επιβάλλει την αφαίρεση πειρατικού υλικού από τις επίμαχες ιστοσελίδες, αλλά τοποθέτηση φίλτρου από τους Ελληνικούς ISPs, ώστε οι συνδρομητές τους να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές τις συγκεκριμένες δύο ιστοσελίδες. Αυτό θα γίνει με δύο τρόπους. Αφενός με την εφαρμογή κατάλληλων φίλτρων στους δρομολογητές (routers) των ISPs ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε κίνηση καταλήγει σε συγκεκριμένη IP και αφετέρου με την εφαρμογή κατάλληλης ανακατεύθυνσης, μέσω τροποποίησης των DNS εγγραφών στους nameservers του κάθε ISP ώστε, ώστε τα αιτήματα προς συγκεκριμένα domains να καταλήγουν σε διαφορετικούς ιστοτόπους.
Πηγή:e-radio.gr

 

Αυτή είναι η πιο αστεία κλοπή αυτοκινήτου! [βίντεο]

Aπίθανους τρόπους κλοπής αυτοκινήτων έχουμε δει πολλούς. Αλλά αυτός που σκέφτηκε ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο μαζί με τον ή τους συνεργούς του, ξεπερνά κάθε φαντασία!
Αφού ο επίδοξος κλέφτης κάνει μια διερευνητική βόλτα γύρω από το κίτρινο αυτοκίνητο το οποίο και θέλει να... κλέψει, πηγαίνει στην πόρτα του οδηγού την ανοίγει, χωρίς μεγάλη δυσκολία, μπαίνει μέσα και φεύγει.
Το θέμα είναι πώς φεύγει... αφού δεν μπήκε καν στη διαδικασία να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα δεν τον ενδιέφερε καθόλου τη συγκεκριμένη στιγμή, αφού ακριβώς από πίσω του βρισκόταν ο συνεργός του μέσα σε άλλο αμάξι, με το οποίο τον... καθοδηγούσε σπρώχνοντας!
Το περιστατικό συνέβη στη Λατινική Αμερική και το βίντεο τραβήχτηκε από ένοικο απέναντι διαμερίσματος, ο οποίος έκπληκτος παρατηρούσε να κλέβουν μπροστά στα μάτια του το αμάξι που ήταν σταθμευμένο στη γειτονιά του.
Μπορεί τα αντανακλαστικά στο να ειδοποιήσει την Αστυνομία, ή έστω να φωνάξει προκειμένου να φύγουν οι κλέφτες να μην ήταν καλά, αλλά στο να πιάσει την κάμερα και να αρχίσει τη βιντεοσκόπηση του περιστατικού, πραγματικά, έδρασε αστραπιαία!

Πηγή:iefimerida.gr

Αμίμητες «ατάκες» δικηγόρων!

perierga.gr - Αμίμητες ατάκες δικηγόρων!
Το βιβλίο «Disorder in the American Courts» περιλαμβάνει μερικές από τις πιο απίθανες ατάκες που έχουν ειπωθεί στα δικαστήρια και έχουν καταγραφεί κατά λέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική, οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις….
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Αυτή η μυασθένεια κ. μάρτυρα επηρεάζει τη μνήμη σας;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι..
ΔΙΚ: Και με ποιους τρόπους σάς επηρεάζει τη μνήμη;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ξεχνάω…
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ξεχνάτε; Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα για κάτι που έχετε ξεχάσει;
___________________________________
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Γιατρέ, δεν αληθεύει ότι όταν ένας άνθρωπος πεθάνει στον ύπνο του δεν το γνωρίζει ως το άλλο πρωί;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τώρα στ’ αλήθεια περάσατε τις εξετάσεις για άσκηση νομικού επαγγέλματος;
___________________________________
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ο μικρότερος γιος, ο εικοσάχρονος, τι ηλικίας είναι;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είναι 20, όσο περίπου και το IQ σας.
___________________________________
ΔΙΚ: Ήσουν παρών όταν πάρθηκε η φωτογραφία σου;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τώρα με δουλεύετε;
___________________________________
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και είχε τρία παιδιά, έτσι δεν είναι;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πόσα ήταν αγόρια;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Κανένα.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Υπήρχε κανένα κορίτσι;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Κύριε Δικαστά, νομίζω χρειάζομαι άλλον δικηγόρο. Μπορώ να πάρω άλλον;
____________________________________
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πώς τερματίστηκε ο πρώτος σας γάμος;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Λόγω θανάτου.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και με τίνος τον θάνατο τερματίστηκε;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Για μαντέψτε;
_____________________________________
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Μπορείτε να περιγράψετε το άτομο;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ήταν μεσαίου αναστήματος και είχε γένια.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. Ήταν άντρας ή γυναίκα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Αν δεν είχε έρθει κάποιο τσίρκο στην πόλη, μάλλον άντρας θα έλεγα…
_____________________________________
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Γιατρέ, πόσες από τις αυτοψίες σας τις έχετε διενεργήσει σε νεκρούς ανθρώπους;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ : Όλες. Οι ζωντανοί, ξέρετε, αντιστέκονται πάρα πολύ.
_____________________________________
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Θυμάστε την ώρα που εξετάσατε το σώμα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Η αυτοψία άρχισε γύρω στις 8:30 π.μ.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και ο κύριος Νέντον ήταν νεκρός εκείνη την ώρα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Αν όχι, σίγουρα ήταν μέχρι να τελειώσω!
______________________________________
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Γιατρέ, πριν διενεργήσετε τη νεκροψία ελέγξατε αν υπήρχε σφυγμός;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ελέγξατε την πίεση του αίματος;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: ‘Οχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ελέγξατε την αναπνοή;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι..
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ώστε λοιπόν, είναι πιθανόν ο ασθενής να ήταν ζωντανός όταν αρχίσατε τη νεκροψία;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: ‘Οχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πώς μπορείτε να είστε σίγουρος, γιατρέ;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Γιατί ο εγκέφαλός του βρισκόταν πάνω στο γραφείο μου σε μια γυάλα.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Α, μάλιστα. Όμως θα μπορούσε ο ασθενής, παρ’ όλα αυτά, να είναι ακόμη ζωντανός;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι, είναι πιθανόν! Θα μπορούσε να είναι ζωντανός και να ασκεί τη δικηγορία.
Πηγή:perierga.gr

Τον έψαχναν στο ποτάμι και αυτός... κοιμόταν

Τριανταενιάχρονος τις πρωινές ώρες χτες βούτηξε από ύψος περίπου 40 μέτρων στα νερά της μανιασμένης Αραπίτσας στη Νάουσα και σώθηκε με μερικές μόνο αμυχές.
Ανδρες της ΕΜΑΚ κινητοποιήθηκαν για τον δήθεν «αγνοούμενο»
Τριανταενιάχρονος τις πρωινές ώρες χτες βούτηξε από ύψος περίπου 40 μέτρων στα νερά της μανιασμένης Αραπίτσας στη Νάουσα και σώθηκε με μερικές μόνο αμυχές. Κι ενώ τον αναζητούσαν εναγωνίως ως αγνοούμενο οι συγγενείς του και άνδρες της ΕΜΑΚ που έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη, αυτός βρέθηκε αργότερα να... κοιμάται στο σπίτι της γιαγιάς του.
Ολη η ιστορία ξεκίνησε στις 5.30 το πρωί και για άγνωστο λόγο ο 39χρονος βρέθηκε στο κενό, πέφτοντας στο βάραθρο της Αραπίτσας από τη γέφυρα των Στουμπάνων. Αυτό τον καιρό η Αραπίτσα έχει πολλά και ορμητικά νερά και μόνο από θαύμα θα μπορούσε να σωθεί όποιος έκανε ένα παρόμοιο εγχείρημα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με τον 39χρονο βρισκόταν μια φίλη του, ενώ λίγο μετά οι συγγενείς του ειδοποίησαν την Πυροσβεστική της Νάουσας για να κληθούν και άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσουν έρευνες για την ανεύρεση του «αγνοούμενου».
Κι ενώ οι άνδρες της ΕΜΑκ επιχειρούσαν στα ορμητικά νερά της Αραπίτσας και αναζητούνταν ο 39χρονος, λίγο πριν τις 11 έγινε γνωστό από συγγενικό του πρόσωπο ότι είχε εντοπιστεί να κοιμάται στο σπίτι της γιαγιάς του, ενώ έφερε μόνο μερικές αμυχές. Από το φιλικό περιβάλλον του 39χρονου, για τον οποίο λέγεται ότι είναι πολύ γυμνασμένος και δεν αντιμετωπίζει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, αναφέρεται ότι επρόκειτο για ατύχημα, αφού περνώντας έξω από τα κάγκελα της γέφυρας γλίστρησε και βρέθηκε στο κενό.
Κατά την πτώση του φέρεται ότι προσέκρουσε σε κάποια κλαδιά δέντρων προκαλώντας του αμυχές στο σώμα, αλλά τον βοήθησαν να σωθεί, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος κολύμπησε και βγήκε από την άλλη πλευρά, χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Πηγή:e-go.gr

Κοπέλα δημοσιεύει φωτογραφία με λεφτά στο Facebook, την ληστεύουν σε λίγες ώρες

money

Κάποια πράγματα στην διαδικτυακή μας παρουσία θα πρέπει σε αυτό το σημείο να θεωρούνται αυτονόητα πλέον, όπως για παράδειγμα να μην ανεβάζουμε φωτογραφίες στο Facebook στις οποίες επιδεικνύουμε πολλά χρήματα. Το πάθημα φαίνεται ότι έγινε μάθημα για μια 17-χρονη στην Αυστραλία, η οποία βοηθούσε τη γιαγιά της να μετρήσουν τις οικονομίες της και ανέβασε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μια φωτογραφία που απεικόνιζε τα λεφτά. Το αποτέλεσμα; Τις λήστεψαν μέσα σε λίγες ώρες.
Βέβαια, οι κλέφτες τελικά κάναν ένα μικρό λάθος και αντί να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς πήγαν στο σπίτι των γονιών της κοπέλας και διέφυγαν με ένα μικρό χρηματικό ποσό αντ’ αυτού. Οπότε, προσοχή στο τι πληροφορίες μοιράζεστε στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα καθώς δεν είστε τόσο ασφαλείς όσο νομίζετε.
Πηγή:techgear.gr

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μέρκελ η αγεωγράφητη - Δεν ήξερε που είναι το Βερολίνο
















Κάτω από τη βάση θα έπαιρνε η Καγκελάριος της Γερμανίας στη γεωγραφία αφού όταν της ζήτησαν να δείξει στο χάρτη το Βερολίνο, αυτή έδειξε τη... Μόσχα!
Η καγκελάριος ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση όταν κατά την επίσκεψή της σ' ένα γυμνάσιο, ρωτήθηκε από τους μαθητές που είναι το Βερολίνο. Η Μέρκελ γύρισε στο χάρτη να δείξει αλλά αντί για το Βερολίνο, έδειξε τη Ρωσία!
Αρκετά αμήχανη μετά από αυτό, είπε "Τόσο κοντά στη Γερμανία είναι η Ρωσία". Το βίντεο αυτό κυκλοφόρησε γρήγορα όπως ήταν αναμενόμενο..
Πηγή: newsit.gr

Η κρίση λύγισε την ελληνική βιομηχανία του σεξ

Διαβάστε τι αναφέρει το πρακτορείο Reuters για την ελληνική βιομηχανία του σεξ. Πώς η ύφεση, οδηγεί στην καταστροφή όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Η κάποτε ακμάζουσα βιομηχανία του σεξ στην Ελλάδα είναι το τελευταίο θύμα της κρίσης στη χώρα, καθώς οι Έλληνες ξοδεύουν όλο και λιγότερα χρήματα για ερωτικά παιχνίδια, πορνογραφία και γαργαλιστικά εσώρουχα.
Με αφορμή το Athens Erotic Dream, την μεγαλύτερη έκθεση σεξ στην Ελλάδα, που λαμβάνει χώρα από τις 25 έως τις 27 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Ε.Κ.Ε.Π στη Μεταμόρφωση, το πρακτορείο Reuters κάνει έρευνα για την κρίση η οποία χτύπησε και την βιομηχανία πορνό στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οι εποχές έχουν αλλάξει και η κοσμοσυρροή που υπήρχε το 2008 όταν άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φόρα η έκθεση έχει μειωθεί αισθητά μετά από την συνεχόμενη ύφεση της Ελληνικής οικονομίας.
"Τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η Ελλάδα ως μέρος της διεθνούς συμφωνίας διάσωσης της χώρας οδήγησαν στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, ενώ οι περικοπές μισθών και οι αυξήσεις των φόρων έχουν μειώσει της καταναλωτικές δαπάνες" αναφέρει το Reuters.
Θύμα της και η βιομηχανία του σεξ. Ο αριθμός των εκθετών μειώθηκε κατά το ήμισυ από το 2008 σε περίπου μια ντουζίνα, δήλωσε ο διοργανωτής της έκθεσης, Γιώργος Χρυσοσπάθης ο οποίος αναφέρει ότι είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε ακόμα και να πληρώσει 15 ευρώ που είναι η είσοδός στην έκθεση.
"Συνηθίζαμε να βλέπουμε 20 με 30 χιλιάδες επισκέπτες, αλλά φέτος δεν ξέρω τι ακριβώς θα δούμε" δήλωσε ο Χρυσοσπάθης .
Κρίση και στα Sex Shops
Μόνο το ένα τέταρτο των 300 έως 400 sex shops, που υπήρχαν κάποτε στην Αθήνα έχουν επιβιώσει της κρίσης.
"Τα πράγματα φαίνονται πολύ άσχημα, φίλε", δήλωσε ο Δονάτος Πάσσαρης που στέκεται μπροστά σε μεγάλο πάγκο, με ερωτικά βοηθήματα.
Οι αγοραστές ήταν λίγοι και ο Πάσσαρης απάντησε γρήγορα στις ερωτήσεις φοβούμενος μη χάσει τους ελάχιστους πελάτες που βρίσκονται στο στάντ του.
"Εισπράττουμε 20 ευρώ την ημέρα, αν όχι καθόλου" είπε η Μαριάννα Λαμνάρου και πρόσθεσε ότι "ορισμένοι πελάτες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να αγοράσουν σεξουαλικά αντικείμενα"
Ο κλάδος αποτελείται κυρίως από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τους αλλοδαπούς προμηθευτές και αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από το εξωτερικό. "Δεν υπάρχει ένας χονδρέμπορος," σημειώνει ο Γ. Χρυσοσπάθης.
"Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου τα καταστήματα βρίσκονται σε κεντρικές λεωφόρους και εμπορικούς δρόμους, στα ελληνικά καταστήματα σεξ αγωνίζονται να αποτινάξουν την άθλια εικόνα τους. Σχεδόν όλα είναι άσχημα και βρίσκονται πάνω από καταστήματα πλυντηρίων αυτοκινήτων ή fast-food σε υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης", αναφέρει το δημοσίευμα.
"Οι Κινέζοι και οι Τούρκοι μας σκοτώνουν", είπε ο 55χρονος Λευτέρης Παπαδόπουλος ο οποίος πουλά καλτσοδέτες και κάλτσες για 5 έως 10 ευρώ την μία.
Απευθυνόμενος στον πατριωτισμό των πελατών, έχει βάλει ταμπέλα που αναγράφει "Τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ελλάδα".
Η ύφεση έσβησε την παραγωγή ερωτικών ταινιών
Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, στην Ελλάδα κάποτε υπήρχε μια μικρή αλλά επιτυχημένη βιομηχανία παραγωγής ερωτικών ταινιών, που απασχολούσε περίπου 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των φωτογράφων, των εικονοληπτών κλπ.
Στη δεκαετία του 1980, οι ταινίες σεξ συνήθως γυριζόντουσαν σε απομακρυσμένες αμμώδεις παραλίες με μερικά από τα πολλά νησιά της χώρας και μεταγλωττιζόντουσαν στα αγγλικά ώστε να τις εξάγουν. Η παραγωγή πλέον, λόγω της κρίσης έχει μειωθεί δραματικά, σημειώνει το πρακτορείο.
Πηγή:news247.gr

"Πανηγύρι" στο Facebook της Λαγκάρντ - Πάνω από 9.000 σχόλια


Δεν φανταζόταν ούτε η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ τον χαλασμό που θα ακολουθούσε μετά τα όσα είπε για την Ελλάδα στην βρετανική εφημερίδα Guardian.
Ακόμα και όταν προσπάθησε να ανασκευάσει με σχόλιό της στην σελίδα της στο Facebook, η κα Λαγκάρντ βλέπει όσο περνούν οι ώρες τα σχόλια από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο να πέφτουν σαν την βροχή.
Στον Guardian είχε πει όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για όλους εκείνους τους ασθενείς στην Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: "πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά σε σχολεία της Νιγηρίας που μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρεις μαθητές επειδή θέλουν πραγματικά να μορφωθούν. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα”.

Μετά προσπαθώντας να ανασκευάσει έγραψε στο Facebook:
"Όπως εχω πει πολλές φορές στο παρελθόν βλεπω με συμπάθεια τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμνετωπίζει. Αυτός είναι ο λόγος που το Ταμείο στηρίζει την Ελλάδα, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επανέλθει στο δρόμο τη οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας. Ενα σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας είναι ότι ο καθένας πρέπει να φέρει το δικό του μερίδιο βάρους, ιδιαίτερα οι πιο προνομιούχοι και ιδίως οσον αφορά την πληρωμή των φόρων τους. Αυτά ήθελα να τονίσω όταν μίλησα με την εφημερίδα Guardian ως μέρος μιας ευρύτερης συνέντευξης πριν από λίγο καιρό".
Έως αργά το μεσημέρι κάτω από αυτό το κείμενο είχαν αναρτηθεί σχεδόν 9.000 σχόλια, ενώ πιθανότατα θα ήταν και περισσότερα αφού ως φαίνεται οι διαχειριστές της σελίδας είναι με το... μαχαίρι ανα χείρας.
Για τα δικά σας σχόλια: http://www.facebook.com/christinelagarde

Πηγή:newsit.gr

TUI: "Αν πάτε στην Ελλάδα να έχετε μαζί σας πολλά μετρητά"


Διαβάστε τι συμβουλεύει γερμανική ταξιδιωτική εταιρία όσους σκοπεύουν να έρθουν στην Ελλάδα. Προτείνει λύσεις σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα μας τη στιγμή που θα... βγει από το ευρώ.

Να έχουν μαζί τους περισσότερα μετρητά σε ευρώ", συμβουλεύει η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI τους πελάτες της που θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα την Ελλάδα, ώστε να μην επηρεαστούν από ενδεχόμενο περιορισμό ρευστότητας.
Ο επικεφαλής του τμήματος για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο Μάρκους Μπρουχμίλερ, σε σημείωμά του στην ιστοσελίδα της εταιρείας ''www.tui-deutschland.de'', με το οποίο, όπως επισημαίνει, απαντά σε ερωτήματα πελατών οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχία, εξηγεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά.
Η υποτίμηση της δραχμής θα κατέβαζε τις τιμές
Θα μπορούν ωστόσο, επισημαίνεται, να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές κάρτες τους, ενώ τους δίδεται η συμβουλή, πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία, να απευθυνθούν στην τράπεζά τους. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, εξηγείται ότι, εάν η Ελλάδα επέστρεφε στην δραχμή, αυτή θα υποτιμάτο σε σχέση με το ευρώ, άρα τρόφιμα, ποτά και εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα ήταν ακόμη φθηνότερα, από ό,τι είναι ήδη, καθώς οι τιμές έχουν πέσει περίπου κατά 10% σε σχέση με το 2011.
Στο ίδιο σημείωμα πάντως διευκρινίζεται ότι παρά τις λίγες διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, στις περιοχές διακοπών δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί και "απολύτως καμία κακή διάθεση εναντίον των Γερμανών". Ακόμη και σε περίπτωση απεργίας, η TUI υποστηρίζει ότι διαθέτει τα μέσα να εξυπηρετήσει χωρίς προβλήματα τους πελάτες της.
Οι διακοπές στην Ελλάδα θα είναι πάντα ελκυστικές
Ο κ Μπρουχμίλερ διαβεβαιώνει τους πελάτες του ότι και στο μέλλον, ακόμη και εάν η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει το ευρώ, οι διακοπές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ελκυστικές, καθώς οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί θα διαπραγματεύονται τα συμβόλαιά τους με τους Έλληνες συνεταίρους τους σε ευρώ, όπως γίνεται με την Τουρκία και την Αίγυπτο, προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι λόγω ισοτιμίας.
Τους καθησυχάζει δε ότι ακόμη και αν η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, θα εξακολουθήσει να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν απλώς με την ταυτότητά τους, χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο.
Πηγή:news247.gr

Toυς έταξαν... σουίτα και βρήκαν ένα αχούρι!

Toυς έταξαν... σουίτα και βρήκαν ένα αχούρι!

Οι νεόνυμφοι Adam και Sara έκλεισαν σουίτα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Gambia, στην Αφρική. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.
Γιατί όταν έφτασαν, αυτό που αντίκρυσαν τα μάτια τους δεν είχε καμία σχέση με το πολυτελές δωμάτιο της φωτογραφίας στη διαφήμιση του ξενοδοχείου!
Είχαν 2 κρεβάτια αντί για ένα, τρύπια σεντόνια, μουχλιασμένες κουρτίνες και σπασμένα πλακάκια στο μπάνιο (φωτογραφία), χωρίς μπαλκόνι και φυσικά χωρίς θέα στην πισίνα, όπως τους έταξαν!


Και όμως για αυτό, είχαν προπληρώσει 2.000 λίρες!
Το ζευγάρι δεν άντεξε παραπάνω από μία μέρα και έφυγε κακήν κακώς για την πατρίδα τους!
Φυσικά βγήκαν στα Μέσα για να καταγγείλουν το ξενοδοχείο και την εταιρεία Thomas Cook, που αρνείται να τους επιστρέψει τα λεφτά, γιατί η καταγγελία τους, όπως λένε, δεν έγινε επιτόπου, όσο βρίσκονταν στο ξενοδοχείο...
Πηγή:e-radio.gr

Ξεκούφανε την ενοχλητική τηλεφωνήτρια με σφυρίχτρα

Μία 61χρονη γερμανίδα αποφάσισε να κάνει τους ενοχλητικούς που έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνο να σταματήσουν - τα κατάφερε, αλλά το πλήρωσε ακριβά .

Ξεκούφανε την ενοχλητική τηλεφωνήτρια με σφυρίχτρα

Μία ηλίκιωμένη κυρία από το Πίρμαζενς της Γερμανίας, στο κρατίδιο της Ρηνανίας και του Παλατινάτου, έφτασε στο απροχώρητο με τα τηλεφωνήματα από εταιρείες και αποφάσισε να απαντήσει με τρόπο... εκκωφαντικό.
Ετσι, πήρε μία δυνατή σφυρίχτρα και, στην επόμενη «τυχερή» τηλεφωνήτρια που πήρε να την ενοχλήσει, της έστειλε μπόλικα ντεσιμπέλ στα αυτιά.
Ωστόσο, το «θύμα» και η εταιρεία της όχι μόνο δεν πήραν το σωστό μήνυμα, αλλά χρησιμοποίησαν την ηχογράφηση για να επιβεβαιώσουν ότι οι εταιρείες έχουν το πάνω χέρι: η ηλικιωμένη κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε μόνιμη σωματική βλάβη στην τηλεφωνήτρια και τελικά το δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο 800 ευρώ!
Πηγή:e-go.gr
Π
Πηγή

13.000 δολάρια η λεία της "ετοιμοθάνατης" νύφης


Έπεισε τους πάντες ότι πεθαίνει από καρκίνο. Το μόνο που ήθελε όμως είναι ένα ταξίδι στην Καραϊβική...
Και το πέτυχε. Η 25χρονη εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους ισχυριζόμενη ότι είναι ετοιμοθάνατη και θέλει να εκπληρώσει την τελευταία της επιθυμία και να παντρευτεί στην Καραϊβική.
Η Τζέσικα Βέγκα κατάφερε να πείσει ανυποψίαστους και ευαίσθητους ανθρώπους και το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσει περισσότερα από 13.000 δολάρια για να μπορέσει να ταξιδέψει στην Αρούμπα της Καραϊβικής μαζί με τον μέλλοντα σύζυγό της.
Ιδιώτες και επιχειρήσεις, συγκινημένοι από το δράμα της νεαρής γυναίκας, έσπευσαν με τις δωρεές τους να κάνουν πραγματικότητα το τελευταίο της όνειρο.
Όλα όμως ήταν μια απάτη η οποία αποκαλύφθηκε όταν ο σύζυγός της Μάικλ Ο 'Κόνελ επικοινώνησε με εφημερίδα της κομητείας Οραντζ και κατήγγειλε την πρώην --όπως αποδείχθηκε--σύζυγό του ότι προσποιήθηκε πως πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο.
Η Τζέσικα καταδικάστηκε από δικαστήριο της Νέας Υόρκης να επιστρέψει στα θύματά της τα χρήματα που πήρε.
Πηγή:newsit.gr

Θύμα του σεισμού στην Ιταλία... η παρμεζάνα!


Ο σεισμός που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, της βορειοανατολικής Ιταλίας, είχε και ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή του χαρακτηριστικού ιταλικού τυριού Parmigiano, γνωστού ως «παρμεζάνα».
Τα κεφάλια Parmigiano Reggiano τα οποία κινδυνεύουν να υποστούν αλλοιώσεις ή έχουν χαθεί, λόγω της κύριας σεισμικής δόνησης και των αλλεπάλληλων μετασεισμών, ξεπερνούν τις 280.000, σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μάντοβα και της Μόντενα.
Σε ότι αφορά, πάντα, το ίδιο είδος τυριού, σοβαρές ζημίες αντιμετωπίζει και το Grana Padano: έπεσαν από τα ειδικά ράφια στα οποία φυλάσσονται, πάνω από 50.000 κεφάλια, τα οποία μπορεί, τώρα, να οξειδωθούν.
Ο συνεταιρισμός που παράγει το Parmigiano Reggiano ετοιμάζεται να ζητήσει από το ιταλικό υπουργείο γεωργίας, ειδική άδεια, για να μπορέσει να μεταφέρει τα κεφάλια τυριού, εκτός της περιφέρειας της Μάντοβα και της Μόντενα, ώστε να μπορέσει να συνεχισθεί η διαδικασία ωρίμανσης.
Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, η οικονομική ζημία, ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες γαλακτοκομικές επιχειρήσεις παραγωγής του Parmigiano Reggiano έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.
«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, και να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή στιγμή, αλλά και το κράτος, πρέπει να σταθεί στο πλευρό μας», τονίζουν οι υπεύθυνοι των συνεταιρισμών.
Πηγή:ant1.gr

Η Σουηδία νικήτρια της Eurovision: Ελλάδα 17η, Κύπρος 16η


Μετά από 9 χρόνια όπου η Ελλάδα ήταν σταθερά στην πρώτη δεκάδα, η χθεσινή διοργάνωση της Eurovision μας γύρισε πίσω στις χρονιές 2002 και 2003, καθώς βρεθήκαμε ξανά στην 17η θέση. Μια θέση πιο πάνω από εμάς και με μόλις ένα βαθμό διαφορά η Κύπρος.

Στην πρώτη θέση ήρθε η Σουηδία με 372 βαθμούς, δεύτερες οι γιαγιάδες της Ρωσίας με 259 βαθμούς και τρίτη η Σερβία με 214 βαθμούς. Η Loreen δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Alexander Rybak ο οποίος εκπροσωπώντας την Νορβηγία το 2009 πήρε 387 βαθμούς.

Λίγο πριν ξανατραγουδήσει το "Euphoria" ως νικήτρια αυτή τη φορά, η Loreen πήρε το μικρόφωνο και φώναξε "αυτό το έπαθλο δεν είναι δικό μου, είναι δικό μας".
Τέταρτο ήρθε το Αζερμπαϊτζάν, πέμπτη η Αλβανία(κλείστο επιτέλους!), έκτη η Εσθονία (βλέπε Κούλα), έβδομη η Τουρκία(ο Χριστός και η Παναγία), όγδοη η Γερμανία(κάτι έκανε η Μέρκελ γι'αυτό), ένατη η Ιταλία(σίγουρα άξιζε παραπάνω) και τη δεκάδα κλείνει η Ισπανία.
Παρά την προσπάθεια τόσο της Ελευθερίας Ελευθερίου, όσο και της Ήβης Αδάμου η πρώτη συγκέντρωσε 64 βαθμούς και η δεύτερη 65.
Η δικιά μας προτίμηση ωστόσο είναι οι Ρωσίδες γιαγιάδες, οι οποίες παρά τα χρόνια τους, απέδειξαν ότι η ηλικία και η ομορφιά δεν παίζει ρόλο σε διαγωνισμούς τραγουδιού.

Σαν επίλογο μπορούμε να πούμε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, χρόνο με το χρόνο γίνεται και πιο βαρετός.Μεγάλο ρόλο σ'αυτό έπαιξε και η συμμετοχή των επιτροπών που βάζουν αποφασιστικά το χεράκι τους στο πιο τραγούδι θα βγει πρώτο.Εντάξει τα δύο πρώτα, αλλά είναι δυνατόν να είναι τρίτη η βαρετή Σερβία, τέταρτη η άθλια Αλβανία και έβδομη η αστεία συμμετοχη της Τουρκίας?Και ωραία τραγούδια όπως αυτό της Κύπρου, της Ιταλίας και της Δανίας να βρίσκονται χαμένα στις πίσω θέσεις?
Για να αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη η Eurovision πρέπει να ξαναδωθεί το 100% της ψήφου στο κοινό και να αποφασίσουν οι χώρες να ψηφίζουν λίγο πιο αμερόληπτα.Σχεδόν όλα τα 12άρια ήταν γνωστά...
Αναλυτικά, το top10 της φετινής Εurovision:

Σουηδία: 372
Ρωσία: 259
Σερβία: 214
Αζερμπαϊτζάν: 150
Αλβανία: 146
Εσθονία: 120
Τουρκία: 112
Ιταλία: 101
Γερμανία: 100
Ισπανία: 97

Στις θέσεις 11 έως 26 κατετάγησαν οι: Μολδαβία (81 βαθμοί), Ρουμανία (71), Π.Γ.Δ.Μ. (71), Λιθουανία (70), Ουκρανία (65), Κύπρος (65), Ελλάδα (64), Βοσνία – Ερζεγοβίνη (55), Ιρλανδία (46), Ισλανδία (46), Μάλτα (41), Γαλλία (21), Δανία (21), Ουγγαρία (19), Ηνωμένο Βασίλειο (12) και Νορβηγία (7).