Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

104 ετών ο γηραιότερος χρήστης facebook

Μπορεί να έχει γεννηθεί το 1908, ωστόσο αυτό δεν τον κάνει να μην "συμβαδίζει" με την εποχή του. Ο λόγος για τον μεγαλύτερο σε ηλικία χρήστη του facebook, που κάνει "like", post-άρει, αναρτεί και σχολιάζει.

"Η αλήθεια είναι ότι είμαι γεννημένος το 1908 αλλά όχι ότι κρύβω χρόνια, απλά το Facebook δε μου επέτρεπε για κάποιο λόγο να επιλέξω ως χρονολογία γέννησης το 1908? Γιατί? Η τρίτη ηλικία δεν έχει δικαίωμα στα social network media?
Όπως θα καταλάβετε, είναι λίγο αδύνατο να γράφω εγώ ή να χειρίζομαι αυτό το σύστημα. Για το λόγο αυτό, τα δισέγγονα μου, θα με ενημερώνουν και μέσω αυτών θα μπορώ να συμμετέχω".
Αυτά τα λίγα γράφει ο ίδιος στο προφίλ του.
Σύμφωνα με το kalavrytanews, ο κ. Πανουτσόπουλος, έχει καταγωγή από το Σοπωτό Αροανίας Καλαβρύτων, είναι χήρος, έχει παιδιά, εγγόνια και εννέα δισέγγονα, με το μεγαλύτερο να έχει ξεπεράσει την ηλικία των 30 ετών.
Από ό,τι φαίνεται πάντως, είναι πολύ αγαπητός και στους χρήστες της ιστοσελίδας, αφού έχει περισσότερους από 270 "φίλους" που με τη σειρά τους κάνουν "like" σε σχεδόν κάθε ανάρτησή του.
Πηγή:news247.gr

Αγγλία: 58χρονη πάσχει από σπάνια ασθένεια εξαιτίας της Μάν. Γιουνάιτεντ


Τα συμπτώματα της φανατικής οπαδού έκαναν την εμφάνισή τους μόνο στα ντέρμπι των "κόκκινων διαβόλων".
Η 58χρονη παραπονιόταν σχεδόν μετά από κάθε ντέρμπι για ζαλάδες, τάση να λιποθυμήσει, ταχυπαλμίες, αλλά και υπερβολικό άγχος. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι σε εύκολα ματς με μικρομεσαίες ομάδες τη Premier League, η παθούσα δεν παρουσίαζε κανένα από αυτά τα συμπτώματα.
Οι γιατροί στο Trafford General Hospital διέγνωσαν την ασθενή με τη νόσο του Addison. Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της σπάνιας νόσου είναι η αδυναμία του οργανισμού να παράγει την απαραίτητη κορτιζόλη, μια ορμόνη που ελέγχει τα επίπεδα του στρες.
Ευτυχώς για την 58χρονη, η νόσος είναι ιάσιμη και πλέον μπορεί να παρακολουθεί τα ματς της Γιουνάιτεντ χωρίς άγχος, παίρνοντας το κατάλληλο χάπι στο ημίχρονο κάθε αγώνα.
Σύμφωνα με άρθρο του Dr. Akbar Choudhry στο "British Medical Journal" : "Με χαρά αναφέρουμε ότι η ασθενής δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα στο ματς με τη Σάντερλαντ, όπου στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα πιέστηκε για να ισοφαριστεί ούτε στο ματς με τη Βασιλεία για το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο η Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 3-3 στην εκπνοή.
Με άλλα λόγια, αν η ασθενής μας δεν έπαιρνε τη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, θα ήταν σε αθλία κατάσταση". Αυτό θα πει "αρρώστια για την αγαπημένη σου ομάδα". Δυστυχώς.
Πηγή:cosmo.gr

Ένα πραγματικό στρουμφοχωριό

Στην Ισπανία τα σπίτια ενός μικροσκοπικού χωριού βάφτηκαν στα μπλε για την ταινία "Στρουμφάκια 3D". Με δημοψήφισμα θα αποφασιστεί αν αυτό θα είναι το επίσημο χρώμα του

Μία πόλη στην Ισπανία ντύθηκε στα μπλε, για να προωθήσει την πρεμιέρα της ταινίας "Στρουμφάκια 3D", όμως τώρα ήρθε η ώρα να αποκτήσει και πάλι στα συμβατικά της χρώματα.
Ωστόσο, οι κάτοικοι επιμένουν η πόλη να παραμείνει ως έχει, αφού τους έξι τελευταίους μήνες έχει συγκεντρώσει χιλιάδες τουριστών, οι οποίοι την επισκέπτονται, για να θαυμάσουν από κοντά το πραγματικό στρουμφοχωριό.

 
Η μικροσκοπική πόλη που ονομάζεται Juzcar και βρίσκεται κοντά στην Μάλαγα, οδήγησε μάλιστα στην λήψη πρόσθετων αστυνομικών μέτρων, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των τουριστών, χάρη στην καμπάνια που διοργάνωσε η Sony για την ταινία.
Η εταιρεία έχε υποσχεθεί στους κατοίκους, ότι η πόλη θα επανέλθει στην αρχική της κατάσταση, αλλά η οικονομική άνθηση που έφεραν οι 800.000 τουρίστες, οδήγησαν τους κατοίκους να ζητήσουν να μην αλλάξει τίποτα και μάλιστα πρόκειται να το αποφασίσουν με δημοψήφισμα την Κυριακή.

 
"Άνθησε την οικονομία μας, την εργασία, τις επαγγελματικές μας προοπτικές και γίναμε γνωστοί σε ολόκληρο τον κόσμο", είπε ο δήμαρχος David Fernandez που αφήνει το "χρώμα" της πόλης να είναι επιλογή των κατοίκων της.
Πηγή:news247.gr

Πόσο ζυγίζουν τα ηλεκτρονικά βιβλία;


Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του Kindle, αλλά και όλων των eReaders γενικότερα, είναι η ικανότητα αποθήκευσης χιλιάδων ψηφιακών βιβλιών (που αν κουβαλούσαμε στην πραγματικότητα θα χρειαζόμασταν φορτηγάκι) χωρίς το παραμικρό βάρος. Ή μήπως όχι;

Όπως απέδειξε πρόσφατα ο καθηγητής του University of California, John D. Kubiatowicz, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού το Kindle τείνει να βαραίνει καθώς γεμίζει η μνήμη του. Ίσως η συγκεκριμένη πληροφορία να σας προξενεί μεγάλη έκπληξη, περιμένετε όμως να ακούσετε για τι ακριβώς διαφορά βάρους μιλάμε…
Στην πράξη, η διαφορά βάρους είναι ανεπαίσθητη και συγκεκριμένα της τάξης των 10-18 γραμμαρίων. Η ελάχιστη αυτή διαφορά παρατηρείται λόγω της αύξησης της ενέργειας των ηλεκτρονίων κατά την αποθήκευση δεδομένων που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη μάζα και κατ’ επέκτασιν σε μεγαλύτερο βάρος.
Φυσικά, μην περιμένετε να παρατηρήσετε κάποια διαφορά, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να αξιοποιήσετε την πληροφορία για να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας με τις απίστευτες γνώσεις σας…
Πηγή:techgear.gr

Εξιτήριο για το μωρό...θαύμα


Γεννήθηκε μόλις 240 γραμμάρια και 24 εβδομάδες πιο νωρίς και ευτυχώς είναι πλέον πολύ καλά και θα πάει σύντομα στο σπίτι του...
Έτοιμοι να δώσουν εξιτήριο είναι οι γιατροί στην Καλιφόρνια στο μικρότερο πρόωρο βρέφος που έχει επιβιώσει ποτέ στον κόσμο.
Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, την Μελίντα το οποίο γεννήθηκε πρόωρα στις 24 εβδομάδες, καθώς η μητέρα της εμφάνιζε υψηλή πίεση που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή και των δύο.
Το βρέφος μόλις γεννήθηκε ήταν τόσο μικροσκοπικό που χωρούσε στην παλάμη του γιατρού, ενώ ζύγιζε λιγότερο από δύο iphone, δηλαδή περίπου 240 γραμμάρια.
Πέρασε τους πρώτους μήνες της ζωής της σε θερμοκοιτίδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών στη Νότια Καλιφόρνια και κατάφερε να επιζήσει.
Τα περισσότερα βρέφη στο μέγεθος της δεν κατορθώνουν να επιβιώσουν, ωστόσο η μικροσκοπική Μελίντα τα κατάφερε και οι γιατροί ετοιμάζονται να τη στείλουν σπίτι της την Πρωτοχρονιά.
Πηγή:newsit.gr

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Διάλεξε μέσω Facebook με ποιόν θέλεις να κάτσεις στο αεροπλάνο


Είναι η νέα υπηρεσία της KLM με τίτλο: meet and seat. Θα επιτρέπει στους επιβάτες κάθε πτήσης να τσεκάρουν το προφίλ των συνεπιβατών τους μέσω Facebook και Linkedin και με βάση αυτό να επιλέγουν που να καθίσουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική εταιρεία κάνει κάτι τέτοιο.
Η AirTroductions το 2006 υποσχόταν στους πελάτες της online γνωριμίες για εκείνους που ήταν τακτικοί. Ωστόσο, μάλλον δεν είχε και πολλούς τακτικούς, αφού η εταιρεία έκλεισε..
Η Air Malaysia έχει υπηρεσία στο Facebook η οποία σου λέει αν συνταξιδεύεις με κάποιον γνωστό.
Πηγή:newsit.gr

"Οι τραμπούκοι Μερκοζί δαιμονοποίησαν την Ελλάδα"

Δριμεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου της Γαλλίας και της Καγκελαρίου της Γερμανίας από αρθρογράφο των Financial Times. Αποδίδει στο δίδυμο τη δαιμονοποίηση της Ελλάδας και εκτιμά ότι όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει είναι απόρροια του σκασίματος της φούσκας της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Με άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στο δίδυμο Μερκοζί αρθρογράφος των Financial Times που υποστηρίζει ότι με τις τραμπούκικες τακτικές του έχουν αναδείξει τη δαιμονοποίηση της Ελλάδας σε αιτία της απόλυτη αιτία της κρίσης.

O Paul Betts επισημαίνει ότι το ευρωπαϊκό δίδυμο μετέτρεψε με μαθηματική ακρίβεια αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα σχετικά μικρό και επιλύσιμο πρόβλημα σε πρώτου βαθμού κρίση εμπιστοσύνης για όλο το ευρωπαϊκό έργο, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους πρώτους και σπουδαιότερους ενόχους.
"Αποτυγχάνοντας να επιλύσει το ελληνικό πρόβλημα στην αρχή του, σε συνδυασμό με τις τραμπούκικες τακτικές του, το δίδυμο Μερκοζί έχει οδηγήσει τους πολίτες των 27 μελών της Ε.Ε. σε ένα επίπεδο που δεν φαντάζονταν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους, πριν 12 μήνες.
Η απόρριψη του αιτήματος της Βρετανίας να επιλέξει μη συμμετοχή στην συνθήκη για το City του Λονδίνου, επειδή οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι είναι εν γένει υπεύθυνοι για την κρίση, από τον Νικολά Σαρκοζί είναι ένα ανησυχητικό σημάδι ότι αυτός και οι σύμμαχοί του δεν έχουν μάθει τίποτα, καθώς σκουντουφλάνε από τη μια Σύνοδο στην άλλη. Θα ήταν μικρό το τίμημα που θα πλήρωναν για χάρη της ενότητας", επισημαίνει.
Θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε τον Παπανδρέου
Αναφέρει πως τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών είναι άμεσο αποτέλεσμα του σκασίματος της φούσκας της ευρωπαϊκής ηγεσίας, όπως είναι και όλα τα άλλα προβλήματα.
"Καθώς παρακολουθούμε τον αγώνα τους να αποφύγουν την κρατικοποίηση, σίγουρα αξίζει πίσω από τη διαμάχη με τον Κάμερον να αναζητήσουμε την ουσία και το όραμα της συμφωνίας που πέτυχαν οι 26 στις Βρυξέλλες.
Έχοντας αυτά κατά νου, ίσως μπορέσουμε να συγχωρέσουμε τον Γιώργο Παπανδρέου που υπερασπίστηκε τη δημοκρατία και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Ντέιβιντ Κάμερον που υπερασπίστηκε τις τράπεζές του", τονίζει.
Εκτιμά μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, καθισμένος στην πολυθρόνα του σπιτιού του, δεν θα μπόρεσε να συγκρατήσει ένα πικρό χαμόγελο, παρακολουθώντας την απόλυτη απομόνωση του Ντέιβιντ Κάμερον στον απόηχο του βέτο στη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Η περιφρόνηση που λούστηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον, στον οποίο επιδεικτικά επιτέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, προφανώς θα θύμισε στον Γιώργο Παπανδρέου το σφυροκόπημα που είχε υποστεί ο ίδιος από την ευρωπαϊκή αδελφότητα στη Σύνοδο στις Κάννες.
Έχοντας τολμήσει να προτείνει να αποφασίσουν μόνοι τους οι Έλληνες πολίτες όσον αφορά την κλιμακούμενη αυστηρότητα των μέτρων λιτότητας που τους επέβαλε η Ε.Ε., ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε ταπεινωτικές επιπλήξεις και στάλθηκε πίσω στην πατρίδα του για να αποσύρει το δημοψήφισμα και να παραιτηθεί", παρατηρεί.
Οι Βρετανοί, όπως σημειώνει, μπορούν να παρηγορηθούν γιατί η Βρετανία εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να επιλέξει –ορθώς ή εσφαλμένα- να αντιταχθεί στον κανόνα των υπαγορεύσεων, ο οποίος δείχνει να έχει γίνει ο κανόνας στην Ευρωζώνη όσο διογκώνεται η κρίση χρεών, παράλληλα με την διαρκώς αυξανόμενη απελπισία των ηγετών της.
"Μπορούν να στραβοκοιτάζουν τη "δικαιοσύνη του νικητή" που ο Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα, αναλογιζόμενοι τα πλεονεκτήματα της στάσης του Ντέιβιντ Κάμερον στις Βρυξέλλες", τονίζει.
Το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών
Η μοίρα των ελληνικών τραπεζών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς, όπως σημειώνει, δεν ήταν η αιτία του ελληνικού προβλήματος.
Σημειώνει μάλιστα ότι οι σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι το άμεσο αποτέλεσμα της δημοσιονομικής δυστροπίας της κυβέρνησης, που επιβλήθηκε επί υπερβολικά μεγάλο διάστημα εξαιτίας της αμέλειας των Βρυξελλών, και που τελικά απέκλεισε την ελληνική κυβέρνηση και κατά συνέπεια τις τράπεζες από τις διεθνείς αγορές.
Βάζοντας αλάτι στην πληγή, συνεχίζει, οι τράπεζες τιμωρήθηκαν επιπρόσθετα με την υποχρεωτική αποφυγή του ρίσκου και τις επενδύσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία μέχρι τις αρχές του έτους μόλις, θεωρούνταν σχετικά "ασφαλή", δεδομένου του πόσο χαμηλός ήταν τότε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, πόσο μάλλον η Ευρώπη.
"Στις ερχόμενες ημέρες, η BlackRock Solutions, ο διεθνής επενδυτικός οίκος που έχει κληθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος να αποτιμήσει ανεξαρτήτως της ποιότητα των δανειακών βιβλίων της Ελλάδας, θα δώσει τα αποτελέσματά της.
Οι διαπραγματεύσεις για το PSI
Παράλληλα, οι τράπεζες επίσης εμπλέκονται με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και τους διεθνείς επενδυτές στον τελευταίο κύκλο διαπραγματεύσεων που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες του προτεινόμενου κουρέματος 50% στα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, που είναι απαραίτητη συνθήκη για την νέα δόση δανείων προς την Αθήνα", σημειώνει.
Η κατάληξη όλων αυτών, όπως τονίζει, θα είναι ένα έλλειμμα κεφαλαίων για όλες τις ελληνικές τράπεζες, που, αν δεν καλυφθεί με ειδικά μέτρα όπως άντληση κεφαλαίων και εκποιήσεις, πιθανότατα θα οδηγήσει σε, μεγαλύτερη ή μικρότερη, κρατικοποίηση.
Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, για την πρόταση έκδοσης προνομιούχων μετοχών 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην ελληνική κυβέρνηση, δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να αποφύγει να καταλήξει στα χέρια ενός απαξιωμένου δημοσίου τομέα. Μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να πει σε ποιο βαθμό η ΕΤΕ και οι άλλες τράπεζες, θα επιτύχουν.
Στο μεταξύ, οι Έλληνες καταθέτες, παρατηρεί, έχουν επιδείξει έναν αξιοσέβαστο βαθμό ψυχραιμίας, καθώς κλιμακώνεται η κρίση.
"Αν και έχουν παρατηρηθεί αισθητές εκροές, δεν έχουν εκδηλωθεί μαζικές αναλήψεις όπως είχαν γίνει στην Northern Rock. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να είναι εξαιρετικά εκνευριστική για τις διοικήσεις τους, για να μην πούμε για τους πελάτες, δεδομένου ότι η διολίσθησή τους στην οικονομική άβυσσο παρουσιάζει έναν τέλειο συγχρονισμό με την κακοδιαχείριση της κρίσης της Ευρωζώνης από τους Ευρωπαίους ηγέτες", υπογραμμίζει.
Πηγή:news247.gr

Το Twitter είναι και όπλο ενάντια στα αλκοτέστ

Δίκτυα πολιτών «τουιτάρουν» τις θέσεις των μπλόκων επιτρέποντας σε αυτούς που τους παρακολουθούν να αποφεύγουν τον έλεγχο. Το Twitter είναι και όπλο ενάντια στα αλκοτέστ
Ενώ οι πολέμιοι της τεχνολογίας βλέπουν σε κάθε νέα εφαρμογή και υπηρεσία σκοπιμότητες για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, όσοι δεν έχουν προκαταλήψεις τη χρησιμοποιούν για το δικό τους όφελος.
Στο Εντμοντον του Καναδά η αστυνομία παρατήρησε ξαφνικά ότι τα μπλόκα που έστηνε τις νύχτες για να ελέγξει οδηγούς για χρήση αλκοόλ, άρχισαν να ερημώνουν, ενώ σύντομα το ίδιο πρόβλημα εντιμετώπισε η τροχαία και στο Κάλγκαρι και άλλες πόλεις. Η αιτία σύντομα έγινε γνωστή σε όλους, καθώς επρόκειτο για ένα καινούργιο «κοινό μυστικό» ειδικά στις νεότερες ηλικίες.
Μία ομάδα χρηστών του Twitter που για διάφορους λόγους κυκλοφορεί τις βραδινές κυρίως ώρες στους δρόμους, άρχισε να «τουιτάρει» τα σημεία των μπλόκων, επιτρέποντας σε όποιον παρακολουθεί το λογαριασμό τους να γνωρίζει τα σημεία που πρέπει να αποφύγει σχεδον σε «πραγματικό χρόνο». Οπως είναι φυσικό, η αστυνομία δεν εκτίμησε ούτε αυτή την κινητοποίηση πολιτών.
«Το να ρισκάρει κανείς ζωές πολιτών για να έχει περισσότερους «φόλουερς» είναι αρκετά άσχημο», σχολίασε ο Ιαν Μπρουκς της τοπικής τροχαίας. Οπως λέει, κάποιος μεθυσμένος που θα αποφύγει το μπλόκο μπορεί αμέσως μετά να προκαλέσει ατύχημα με τραυματισμό ή και θάνατο ενός άλλου πολίτη.
Η υστερία κατά του Twitter πέρασε, όπως είναι αναμενόμενο, και στις μανάδες. Η οργάνωση «Μητέρες ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια» και η πρόεδρός της Ντενίζ Ντιμπίκ ήταν σαφής: «πρέπει να σκεφτούμε τις συνέπειες ... μιλάμε για τον υπ' αριθμόν ένα λόγο θανάτον στον Καναδά».
Η χρήση ενός κοινωνικού δικτύου αντιμετωπίστηκε ως κολάσιμη πράξη στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις, όπως στα επεισόδια της Βρετανίας με τους χρήστες του Blackberry, αλλά ακόμη είναι νομικά έωλη αυτή η προσέγγιση. Αλλοι ωστόσο από την πλευρά του νόμου, βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.
Η εκπρόσωπος της γειτονικής αστυνομίας του Σασκατούν αντιμετωπίζει το φαινόμενο ρεαλιστικά. Ολοι οδηγούν προσεκτικότερα όταν ξέρουν ότι η αστυνομία έχει βγει στο δρόμο, υποστηρίζει η Αλισον Εντουαρτς. Ετσι, αποφεύγουν από μόνοι τους να πιάσουν τιμόνι εάν έχουν πιει. Ούτως ή άλλως, καταλήγει, δεν έχει νόημα να παριστάνει κανείς ότι δύο φίλοι ή γνωστοί δεν θα μοιραστούν μία πληροφορία που έμαθε ο ένας για κάποιο μπλόκο.
Πηγή:e-go.gr

Παιχνίδι με την Ακρόπολη να καίγεται

Ένα παιχνίδι στρατηγικής δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να καταστρέψουν ιστορικά μνημεία των χωρών. Τι θα γινόταν εάν η κρίση πήγαινε όντως στραβά
Παιχνίδι στρατηγικής στο διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να βάλουν φωτιά και να καταστρέψουν ιστορικά μνημεία χωρών, ανάμεσά τους και την Ακρόπολη.
Πρόκειται για το eRepublik, στο οποίο ο παίκτης επιλέγει μια χώρα και ξεκινά να επεκτείνει τη κυριαρχία του και να κατακτά γειτονικές χώρες φτιάχνοντας τη δική του αυτοκρατορία.
Το παιχνίδι στην ιστοσελίδα του μάλιστα αναρωτιέται τι θα γινόταν εάν τελικά η οικονομική κρίση πάει όντως στραβά.
Χιλιάδες ανά τον κόσμο έχουν μαγευτεί από αυτό το παιχνίδι ενώ και κορυφαία ΜΜΕ το "επικροτούν".
"Το eRepublik σου προσφέρει μια αληθινή δεύτερη ζωή", γράφει ο Guardian, το TechCrunch σημειώνει πως το εν λόγω παιχνίδι φέρνει τα παιχνίδια στρατηγικής στο διαδίκτυο.
Πηγή:news247.gr

Ανεξάρτητο κράτος η Κρήτη... κατά λάθος!


Συγνώμη ζήτησε η Motorola για την αναφορά της Κρήτης ως ανεξάρτητου κράτους σε περιγραφή θέσης εργασίας που αναρτήθηκε στo site της εταιρείας και αφορούσε χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση:
«Η Motorola Solutions θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη για την εσφαλμένη αναφορά στην Κρήτη σε δημοσιευμένη αγγελία της για θέση εργασίας. Μόλις το σφάλμα αυτό (το οποίο οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος) περιήλθε σε γνώση μας, διορθώσαμε αμέσως τη σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα. Η Motorola Solutions, ως εταιρεία με παγκόσμια δραστηριότητα, ενεργεί με ακεραιότητα και σεβασμό προς την εθνική κυριαρχία των κρατών και τους εφαρμοστέους διεθνείς και τοπικούς νόμους και έθιμα.
Με τη συγκεκριμένη δημοσίευση δεν υπήρξε καμία πρόθεση εκ μέρους μας να προκαλέσουμε κάποια ενόχληση και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη εάν οποιαδήποτε ενόχληση προκλήθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών μας.»
Πηγή:akous.gr

Η Παναγία κάνει τεστ εγκυμοσύνης


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Νέα Ζηλανδία από μια αφίσα που αναρτήθηκε έξω από μια Αγγλικανική Εκκλησία στο Όκλαντ.
Η Παναγία κρατάει στα χέρια της ένα τεστ εγκυμοσύνης και με τρόμο διαπιστώνει ότι είναι έγκυος! Αυτή η εικόνα είναι αφίσα έξω από την εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στο Όκλαντ.
Η εκκλησία του Αγίου Ματθαίου δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί. Πριν από 2 χρόνια κοντά στα Χριστούγεννα είχε αναρτηθεί άλλη μια αφίσα που έδειχνε την Παναγία και τον Ιωσήφ γυμνούς στο κρεβάτι αφού είχαν κάνει σεξ.
Ειδικά αυτή η αφίσα προκάλεσε τόσες διαμαρτυρίες που αναγκάστηκαν μέσα σε ώρες να την κατεβάσουν.
Προσπαθώντας να υπερασπιστεί τις κινήσεις αυτές ο εφημέριος της εκκλησίας είπε: "Χριστούγεννα δεν είναι μόνο ο Άγιος Βασίλης και τα κάλαντα αλλά και όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η αφίσα με την Παναγία να κάνει τεστ εγκυμοσύνης είναι κάτι βγαλμένο μέσα από την ζωή. Αφορά μια αληθινή εγκυμοσύνη, μια αληθινή μητέρα και ένα αληθινό παιδί. Αφορά τα άγχη, το κουράγιο που πρέπει να δείχνουμε και την ελπίδα που πρέπει να έχουμε. Η Παναγία ήταν ανύπαντρη, νέα και φτωχή. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία γυναίκα σε αυτή την κατάσταση."
Ήθελε λοιπόν ο εφημέριος να στείλει το δικό του μήνυμα για τις ανύπαντρες μητέρες. Και απ' ότι φαίνεται το έστειλε. Και έχει κάνει όχι τον γύρο της Νέας Ζηλανδίας αλλά τον γύρο του κόσμου.
Περιττό να σας πούμε τι συμβαίνει στο σάιτ της εκκλησίας. Σχόλια όπως "Ναι! Εύχομαι να είναι κορίτσι", "Από που πάνε στην κλινική για έκτρωση" και "Αν πω ότι είμαι Παρθένος, η μαμά και ο μπαμπάς δεν θα με σκοτώσουν!", είναι τα πιο κόσμια.

Πηγή:newsit.gr

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τα 10 κορυφαία τραγούδια του 2011 σύμφωνα με το Rolling Stone


Το τέλος της χρονιάς ολοένα και πλησιάζει και η εμμονή με τις Best Of λίστες συνεχίζεται, θυμίζοντάς μας τις καλύτερες (ενίοτε και τις χειρότερες) στιγμές του 2011.
Το κορυφαίο μουσικό περιοδικό Rolling Stone έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα του με τα 50 καλύτερα τραγούδια του 2011.
Ακούστε παρακάτω τα 10 πρώτα και δείτε την πλήρη λίστα στο rollingstone.com.
10. Decemberists - Don't Carry It All
9. Lil Wayne - 6 Foot 7 Foot
8. Beyonce - Countdown
7. Lady Gaga - Edge Of Glory
6. Radiohead - Lotus Flower
5. Paul Simon - Rewrite
4. Foo Fighters - These Days
3. Britney Spears - Till The World Ends
2. Kanye West & Jay-Z - Niggas In Paris
1. Adele - Rolling In The Deep
Πηγή:e-radio.gr

5 μύθοι για τον ύπνο


Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για τον ύπνο, αλλά και πολλά που τα γνωρίζουμε... λάθος! Διαβάστε τους 5 μύθους που ακολουθούν:
Μύθος 1ος: Πρέπει οπωσδήποτε να κοιμηθεί κανείς 8 ώρες.
Δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό με αυτόν τον αριθμό. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάποιος μπορεί να χρειάζεται λιγότερες ώρες για να ξεκουραστεί, λέει η ψυχολόγος Joyce Walsleben.

Μύθος 2ος: Αν κοιμόμαστε λιγότερο, καίμε περισσότερες θερμίδες;

Όταν κοιμόμαστε λιγότερο δεν αδυνατίζουμε. Η έλλειψη ύπνου καταστέλλει τα φυσικά κατευναστικά της όρεξής μας και αυξάνει την πείνα. Άρα μπορεί να συμβεί ακριβώς το αντίθετο, να πάρουμε βάρος.

Μύθος 3ος: Τα ζώα έχουν προβλήματα στον ύπνο;

Αϋπνία έχουν και τα ζώα, ακόμα και τα έντομα! Όμως, επειδή τα ζώα δεν μπορούν να το εκφράσουν... η διαταραχή ύπνου δεν είναι εφικτό να μετρηθεί με ακρίβεια.
Μύθος 4ος: Το να μας πάρει ο ύπνος είναι αποτέλεσμα μιας βαθμιαίας διαδικασίας;
Όχι. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κοιμηθούν στη στιγμή. Όσον αφορά εκείνους που πάσχουν από αϋπνία, ο συγκεκριμένος διακόπτης δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά.
Μύθος 5ος: Όσο περισσότερο κοιμόμαστε, τόσο καλύτερα!
Ο περισσότερος ύπνος μπορεί να είναι σύμπτωμα εξάντλησης του οργανισμού, όμως αυτό που δεν ξέρουν οι επιστήμονες είναι αν ο πολύς ύπνος δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό, ή αν τελικά είναι σύμπτωμα κακής υγείας, ανέφερε ο Najib Ayas, M.D., MPH από το Πανεπιστήμιο του Columbia.
Πηγή:akous.gr

Οργή για κτίρια που μοιάζουν με τους Δίδυμους Πύργους


Η ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία MVRDV ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου για τα σχέδια δύο κτιρίων στο κέντρο της Σεούλ, τα οποία μοιάζουν με τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη.
Τα σχέδια κατασκευής πολυτελών διαμερισμάτων βγήκαν στη δημοσιότητα την εβδομάδα που μας πέρασε και παρουσιάζουν μια κατασκευή που υψώνεται στο μέσο εγκαταστάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν εστιατόρια, καφέ, πισίνες και γυμναστήριο.
Συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 εξέφρασαν την οργή τους, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως οι αρχιτέκτονες δεν σεβάστηκαν τους νεκρούς.
Η εταιρεία MVRDV ανακοίνωσε πως δεν είχε πρόθεση να σχεδιάσει κτίρια που να θυμίζουν το τραγικό γεγονός και πως δεν αναγνώρισε τις ομοιότητες κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού.
"Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από όσους θίξαμε. Δεν είχαμε τέτοια πρόθεση" επισημαίνει η εταιρεία, χωρίς όμως να ενημερώνει για το τι σκοπεύει να κάνει με τα σχέδια.
Πηγή:e-radio.gr

Απειλητικό γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Μια 13χρονη στην Μεγάλη Βρετανία θέλοντας να εξασφαλίσει ότι θα πάρει τα δώρα της, έλαβε δραστικά μέτρα. Διαβάστε τι έγραψε στον Άγιο Βασίλη
  
Ενώ όλα τα παιδάκια στέλνουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη με την ελπίδα το δώρο που επιθυμούν να τους περιμένει κάτω από τα χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, μία 13χρονη πήρε την κατάσταση στα χέρια της.
Έτσι, η Mekeeda Austin έγραψε στον Άγιο ένα ανατρεπτικό γράμμα, το οποίο περιείχε ένα σαφές τελεσίγραφο.
Ο Άγιος Βασίλης θα κάνει καλά να της φέρει τουλάχιστον δύο δώρα από την τεράστια λίστα της, διαφορετικά θα τον... σκοτώσει.

 Ακόμα, στο ίδιο γράμμα δεν δίστασε να απειλήσει και το ίδιο ελάφι του Άγιου Βασίλη, το οποίο θα βρει άδικο τέλος, αν ο ιδιοκτήτης του δεν στείλει μερικά από τα πολυτελή δώρα της λίστας.
"Θα κυνηγήσω το ελάφι σου, θα το μαγειρέψω και θα προσφέρω το κρέας του σε άστεγους ανθρώπους την ημέρα των Χριστουγέννων", έγραψε η 13χρονη κοπέλα.

 Η μητέρα της όχι μόνο δεν την τιμώρησε για το γράμμα, αλλά μάλιστα δήλωσε, ότι πρόκειται να αγοράσει στην κόρη της τα δώρα που ζητά, γιατί δεν θέλει να αντιμετωπίσει την άσχημη πλευρά της.
"Ξέρω ότι ακούγεται σαν να είναι κακομαθημένη, αλλά προτιμώ να πάρω στην κόρη μου αυτά που θέλει, γιατί δεν θέλεις να νιώσεις την κακή της πλευρά", είπε η Tracey.
Το κορίτσι έχει ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη ένα κινητό τηλέφωνο Blackberry, ένα πλεκτό, χρήματα, παπούτσια και γυαλιά ηλίου.
Πηγή:news247.gr

Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσεις όσο θα έχεις άδεια

Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και όλοι μας περιμένουμε πως και πως την πολυπόθητη άδεια. Εκτός από τις ξέφρενες εξόδους, τα τρελά πάρτι και την παρακολούθηση ταινιών, ένας καλός τρόπος να ξοδέψεις τον (περισσότερο από ότι συνήθως) ελεύθερο χρόνο σου είναι το διάβασμα ενός βιβλίου! Το cosmo.gr σας προτείνει τα καλύτερα αναγνώσματα για τις ημέρες της άδειας.
1) Steve Jobs, η επίσημη βιογραφία του Walter Isaacson

  Ο αιφνίδιος θάνατός του "ηγέτη" της Apple, Steve Jobs, σίγουρα σφράγισε τους τελευταίους μήνες του 2011.
Η ζωή του χαρισματικού αυτού ανθρώπου δεν θα μπορούσε να μην καταγραφεί, καθώς ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του βιβλίου πέρασε πλέον στην ιστορία.
Παραδέξου πως και εσύ θα ήθελες να μάθεις τα μυστικά της επιτυχίας του, τα οποία εξερευνά το βιβλίο αυτό!
Ο ίδιος ο Jobs δεν έθεσε περιορισμούς και δεν "λογόκρινε" το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο περιέχει και σκιαγράφηση του Steve Jobs από τους κοντινούς του ανθρώπους αλλά και από τους εχθρούς του.
Εκδόσεις: Ψυχογιός
2) Το Νήμα της Victoria Hislop

  Από τη συγγραφέα του best-seller, το "Νησί", έρχεται ένα βιβλίο που εξυμνεί την νύμφη του Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη.
Η συναρπαστική και αιματηρή ιστορία της πόλης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των πρωταγωνιστών, διαμορφώνοντας τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες τους.
Μια ιστορία αγάπης με φόντο τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του '20.
Εκδόσεις: Διόπτρα
3) Το τανγκό των Χριστουγέννων του Γιάννη Ξανθούλη

  Το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε μία από τις πιο αναμενόμενες ελληνικές ταινίες.
Πως μπορεί ένα απλό τανγκό να υλοποιήσει και τον πιο κρυφό σου πόθο;
Τι ρόλο παίζει ο έρωτας σε ένα ελληνικό στρατόπεδο του 1970 και πως γίνεται μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή να σου αλλάξει τη ζωή;
Ο Γιάννης Ξανθούλης συγκινεί με το έργο του, το οποίο είναι ιδανικό ανάγνωσμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Εκδόσεις: Καστανιώτη
4) Συνωμοσία της φωτιάς του Neville Stuart

  Για τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, το βιβλίο θα σας ταξιδέψει στη Βόρεια Ιρλανδία, θα σας προβληματίσει με τις μυστηριώδεις και βίαιες δολοφονίες του και θα σας εξιτάρει με τον πεισματάρη και ριψοκίνδυνο ντεντέκτιβ-πρωταγωνιστή του.
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
5) Ημερολόγια από τη χώρα των Χριστουγέννων του David Sedaris

  Ο συγγραφέας παρουσιάζει με ξεκαρδιστικό τρόπο τα "παρασκήνια" των Χριστουγέννων, ενώ σατιρίζει με την μοναδική γραφή του, το "χριστουγεννιάτικο πανδαιμόνιο!"
Εκδόσεις: Μελάνι
6) Χρονικό του Μοναστηριού του Ζοζέ Σαραμάγκου

  Το κορυφαίο, "παραμυθένιο" μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα, επανεκδίδεται στα ελληνικά σε νέα μετάφραση, κατόπιν επιθυμίας του δημιουργού.
Η Πορτογαλία του 18ου αιώνα μέσα από τα μάτια ενός βασιλιά και των προσπαθειών του να δωροδοκήσει το θείο, των εργατών που πέφτουν θύματα αυτών των προσπαθειών, ενός ιερέα με ιερόσυλα οράματα και της Ιεράς Εξέτασης.
Εκδόσεις: Καστανιώτης
7) Ντάσταρ της Μάρας Μεϊμαρίδη

  Από τη συγγραφέα του best seller, οι "Μάγισσες της Σμύρνης", το Ντάσταρ έχει και αυτό την ίδια αποκρυφιστική ατμόσφαιρα, συνδέοντας μεταξύ τους αντίπαλους πολιτισμούς, αντικρουόμενες θρησκείες και χιλιάδες διασκορπισμένες στους αιώνες, ζωές.
Πηγή:cosmo.gr

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ανώνυμος Διαδηλωτής πρόσωπο της χρονιάς για το TIME

Ο Ανώνυμος Διαδηλωτής πρόσωπο της χρονιάς για το TIME
Το 2011 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά των εξεγέρσεων και των διαδηλώσεων σε όλο τον πλανήτη. Από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη και από την Αραβική Άνοιξη στη Μαδρίτη και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους εκφράζοντας την αγανάκτησή τους και σε πολλές περιπτώσεις ο αγώνας τους είχε αποτέλεσμα.
Έτσι το περιοδικό TIME επέλεξε για φέτος ως πρόσωπο της χρονιάς τον "ανώνυμο διαδηλωτή".
Όπως αναφέρει το περιοδικό πολλές φορές κατανοούμε τη σημασία των γεγονότων όταν κοιτάμε πίσω και κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι θα συμβεί όταν ξεσπούσαν οι εξεγέρσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη (όπου εκδιώχθηκαν ή εξοντώθηκαν οι δικτάτορες που κυβερνούσαν), αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ρωσία, η Ισπανία, η Συρία, η Υεμένη και το Μπαχρέιν.
Σύμφωνα με το TIME, η οργή των ανθρώπων εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και διαδηλώσεις έχουν γίνει σε χώρες των οποίων ο συνολικός πληθυσμός είναι τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Από την πλατεία Συντάγματος στο TIME

Μεταξύ των προσώπων που φιλοξενεί το TIME στις σελίδες τους δεν λείπουν και Έλληνες διαδηλωτές, όπως η Μ. Ρουμελιώτη, η Κ. Πατρικαράκου και η Χ. Λαρδίκου.
Στη λεζάντα της φωτογραφίας, αναφέρεται ότι πρόκειται για τρεις φίλες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν βάλει στο πρόσωπό τους Maalox για να προστατευθούν από τα χημικά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος.
Επίσης υπάρχει φωτογραφία και του γνωστού σε όλου μας "Λουκάνικου", του σκύλου που συνόδευε τους διαδηλωτές σε διαδοχικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Γιατί επέλεξαν τον ανώνυμο διαδηλωτή

Όπως σημειώνει το περιοδικό TIME, σε κάθε τόπο αυτή τη χρονιά, οι λαοί διαμαρτυρήθηκαν για την αδυναμία των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων να δώσουν λύση στα προβλήματά τους.
Πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής πόρτας που ύψωσαν το ανάστημά τους και σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο.
Για την ανατροπή κυβερνήσεων, για το συνδυασμό δοκιμασμένων στρατηγικών αντίστασης με τις νέες τεχνολογίες για τη θυσία τους και για το ότι οδήγησε τον πλανήτη σε ένα δημοκρατικότερο, αλλά και πιο επικίνδυνο μονοπάτι, ο ανώνυμος διαδηλωτής είναι το πρόσωπο του 2011 για το περιοδικό TIME.
Πηγή:news247.gr

Newsweek: «Προσοχή! Είναι η Αγκελα!»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ «πρωταγωνιστεί» στην έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Newsweek αυτής της εβδομάδας, με τον εξώφυλλο τίτλο « «Προσοχή! Είναι η Αγκελα».
Newsweek: «Προσοχή! Είναι η Αγκελα!»

Το περιοδικό την αποκαλεί εξαιρετικά δύσπιστη, συμφεροντολόγα, με αδυναμία στους ξανθούς άνδρες, αλλά πάνω από όλα ψυχρή, και μάλιστα υπερβολικά ψυχρή με την Ε.Ε.
Η συναισθηματική ψυχρότητά της είναι κίνδυνος για την ευρωπαϊκή ενότητα, αποφαίνεται ο αρθρογράφος του άρθρου Ρότζερ Μπόις σημειώνοντας ότι ενώ ο πολιτικός της μέντορας Χέλμουτ Κολ συχνά έκλαιγε, όπως σε μια ομιλία του Φρανσουά Μιτεράν για τις εμπειρίες του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Μέρκελ δεν δείχνει τα δάκρυά της. Γι αυτό και δεν έχει κατορθώσει να αποκτήσει προσωπικές φιλίες με πρωθυπουργούς. Το αντίθετο μάλιστα.
«Η καγκελάριος διακατέχεται από βαθιά δυσπιστία απέναντι στο Σαρκοζί και μισεί τη φράση Μερκοζί», υποστηρίζει ο Αμερικανός αρθρογράφος. «Η σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο είναι μια προσομοίωση, ένα σόου για να ηρεμήσουν οι αγορές».
Ο Ρότζερ Μπόις παραλλάσει κι ένα ανέκδοτο από τον πρώην σύζυγο της. «Όταν μετά από 5 χρόνια κοινής ζωής αποφάσισε να τον εγκαταλείψει, πήρε μαζί της ένα πολύτιμο απόκτημα τους, το πλυντήριο, αλλά θα μπορούσε να είναι και το ψυγείο, συμπληρώνει ο Μπόις. «Αυτή είναι η Μέρκελ, μια γυναίκα που φλέγεται με το ψυγείο», καταλήγει.
«Κοιμάται λίγο, τρώει τα νύχια της, στέλνει SMS»
«Η καγκελάριος άγεται και φέρεται από τις χρηματαγορές, φοβούμενη μη τυχόν και οι ψηφοφόροι στραφούν εναντίον της, και δεχόμενη πιέσεις τόσο από τους συναδέλφους της στην ΕΕ, όσο και από τον Λευκό Οίκο. Έτσι, μη μπορώντας να κάνει πολλά, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Εφαρμόζει κανόνες, κανόνες, κανόνες…Και τώρα που το παιχνίδι άρχισε να αφορά αποκλειστικά σε κανονισμούς, δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα».
Το επιστημονικό της υπόβαθρος (χημικός) επαναστατεί απέναντι στην σύγκρουση βραχυπρόθεσμων στόχων, όπως είναι η άμεση ανάγκη επαναφοράς της εμπιστοσύνης, με τους μακροπρόθεσμους στόχους της αναδιαμόρφωσης της Ευρώπης.
«Δεν κοιμάται αρκετά, τρώει τα νύχια της, και στέλνει συνεχώς SMS, συνιστώντας μια τρομακτική σπουδή στο ζήτημα της μοναξιάς της ηγεσίας», καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγή:e-go.gr


 

Σκύλος πυροβόλησε το αφεντικό του


Ένας άνδρας από τη Φλόριντα αποτελεί το δεύτερο κυνηγό μέσα σε δύο εβδομάδες που πυροβολείται από τον ίδιο του τον σκύλο.
Ο Billy E. Brown, 78 ετών, πήγαινε για κυνήγι με έναν φίλο του όταν το αγαπημένο του μπουλντόγκ, η Eli, κατάφερε να απασφαλίσει το όπλο που είχε στα πόδια του.
Ο Brown οδηγούσε όταν πυροβολήθηκε στο μηρό.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Διατήρησης Άγριας Ζωής της Φλόριντα, Gary Morse, «ο φίλος του Brown καθόταν δίπλα του, στη θέση του συνοδηγού, με τον σκύλο και το όπλο ανάμεσά τους.»
Την ώρα που το αυτοκίνητο κατέβαινε έναν κακοτράχαλο δρόμο, η Eli ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που πάτησε πάνω στο όπλο, το απασφάλισε και πυροβόλησε.
Η σφαίρα βρήκε τον Brown στο δεξί του μηρό και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς ως σταθερή.
Τον περασμένο μήνα, ένας κυνηγός από τη Γιούτα, πυροβολήθηκε στα οπίσθια από τον σκύλο του, την ώρα που είχαν πάει για κυνήγι πάπιας.
Οι γιατροί είχαν αφαιρέσει 27 σκάγια από τα οπίσθια του 46χρονου άτυχου κυνηγού.
Πηγή:pathfinder.gr

Δείτε πόσο τρομακτικά πολλά γνωρίζει το Facebook για τις ζωές μας!



Γνωρίζετε ότι η Facebook κρατά αρχείο όλης -μα όλης- της δραστηριότητάς μας στο κοινωνικό δίκτυο ανεξάρτητα με το πόσος καιρός έχει περάσει ή του τι έχουμε διαγράψει; Τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του 24χρονου Αυστριακού Max Schrems που έστειλε επίσημη αίτηση στη Facebook για να του αποστείλουν όλα τα δεδομένα του. (Θυμίζουμε ότι όλοι εμείς που ζούμε στην Ευρώπη έχουμε αυτό το δικαίωμα). Αυτό που έλαβε ήταν ένα CD με 1.222 αρχεία PDF, που παρουσίαζαν λεπτομερώς την κάθε του κίνηση! Εν συντομία, όλες οι ενέργειες του Shrem ήταν καταγεγραμμένες, από τα πιο παλιά μηνύματα (που μάλιστα είχε διαγράψει), μέχρι τις σχέσεις, τα επαγγελματικά και όλες τις φωτογραφίες του. Όπως είδαμε πρόσφατα, η Facebook έχει δεσμευτεί στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να προχωρήσει σε σοβαρότατες αλλαγές στην πολιτική ασφαλείας της. Μέχρι τότε πρέπει απλά να συμβιβαστούμε στην ιδέα (ή να διαγράψουμε το λογαριασμό μας) ότι θα γνωρίζει κυριολεκτικά τα πάντα για εμάς και ενδεχομένως να τα μοιράζεται και με τρίτους… Παρακολουθήστε το σύντομο πλην όμως συγκλονιστικό video που ακολουθεί:


Πηγή:techgear.gr

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κέρδισε κι έχασε 57 εκατ. δολάρια εν μια νυκτί

Ο λόγος για ένας 26χρονο πελάτη καζίνο της Αυστρίας που επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του στα φρουτάκια.
Κέρδισε κι έχασε 57 εκατ. δολάρια εν μια νυκτί
Νόμιζε ότι έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα για μια ολόκληρη ζωή όταν είδε την ένδειξη σε μηχάνημα με φρουτάκια που τον ενημέρωνε πως κέρδισε 57 εκατομμύρια δολάρια.
Ο λόγος για ένας 26χρονο πελάτη καζίνο της Αυστρίας που επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του στα φρουτάκια, όπως κι εγένετο. Ο νεαρός, σαστισμένος δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν είδε την ένδειξη που τον ενημέρωνε για τα κέρδη.
Πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας ο 26χρονος, ονόματι Merlaku πήγε να διεκδικήσει το τζακ ποτ, πιστεύοντας πως η τύχη του χαμογέλασε.
Ωστόσο, φτάνοντας στο ταμείο, οι υπεύθυνοι του καζίνο τον ενημέρωσαν πως επρόκειτο για σφάλμα λογισμικού και πως αυτός δεν δικαιούταν ένα τόσο μεγάλο ποσό. Αντ΄ αυτού του προσέφεραν 100 δολάρια κι ένα δωρεάν γεύμα το οποίο απέρριψε.
Όπως τον ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του καζίνο, το ποσό των 57 εκατομμυρίων δολαρίων αντιστοιχούσε σε πέντε ίδιες ενδείξεις στην οθόνη του κουλοχέρη ενώ αυτός είχε καταφέρει να εμφανίσει 4.
Σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση, ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι αδιαμφισβήτητα είχε κερδίσει το τζακ ποτ και γι΄αυτό είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος. Μάλιστα, όπως λέει το περιστατικό τον έχει ταράξει τόσο ώστε να ξυπνά στη μέση του βραδινού του ύπνου σκεπτόμενος την κατάφωρη αδικία σε βάρος του. Μάλιστα, αποφάσισε να κινηθεί δικαστικώς κατά του καζίνο και να διεκδικήσει τα χρήματα που όπως λέει του ανήκουν.
Πηγή:e-go.gr

 

Τη σκότωσαν γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί με προξενιό


Η 20χρονη κοπέλα δεν ήθελε να χαραμίσει τη ζωή της και να παντρευτεί έναν άγνωστο, όπως απαιτούσε η οικογένειά της. Και το πλήρωσε με τη ζωή της!
Ένοχη για τη δολοφονία της είναι η ίδια η οικογένειά της. Η μητέρα της, ο πατέρας της, ο αδερφός της (ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη και με τρεις σφαίρες της αφαίρεσε τη ζωή) και η αδερφή της, που ήταν παρούσα αλλά δεν έκανε τίποτα για να τη σώσει.Ήταν θέμα τιμής... Και τα εγκλήματα τιμής είναι συνηθισμένα στην πακιστανική κουλτούρα.
Ήταν 22 Οκτωβρίου του 2007, όταν ο Μοουντουσάρ πήρε την εντολή από τους γονείς του και σκότωσε την 20χρονη αδερφή του Σαντία Σεΐχ, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Σαρλερουά του Βελγίου.
Το εφετείο της Μονς, στο Βέλγιο, επέβαλε φυλάκιση 25 ετών στον πατέρα και 20 ετών στη μητέρα της κοπέλας. Ο Μουντουσάρ, αν και ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, ενώ μια από τις αδελφές της νεαρής, που ήταν παρούσα στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών.
Η μητέρα κι ο πατέρας κρίθηκαν ένοχοι ως ηθικοί αυτουργοί, αφού διέταξαν τη δολοφονία της νεαρής Σαντία η οποία ακολουθούσε το δυτικό τρόπο ζωής και είχε εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας για να σπουδάσει νομικά και να ζήσει τον έρωτά της για ένα συνομήλικό της Βέλγο.
Οι γονείς είχαν προσπαθήσει να την παντρέψουν με έναν εξάδελφό της που ζούσε στο Πακιστάν και δεν τον είχε δει ποτέ της.Μάλιστα ο "γάμος" τελέστηκε το 2005 από έναν ιμάμη μέσω του Ίντερνετ.
Οι γονείς "δεν δίστασαν, για λόγους τιμής, να εκτελέσουν την κόρη τους που αρνήθηκε να υποκύψει στο θέλημά τους", τόνισε ο εισαγγελέας Αλέν Λεκρενιέ, ο οποίος ζήτησε να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.
Από την έναρξη της δίκης ο Μουντουσάρ είχε παραδεχτεί ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος, εξηγώντας ότι σκεφτόταν από καιρό να σκοτώσει την αδελφή του επειδή είχε κηλιδώσει την τιμή της οικογένειας με την άσωτη ζωή της!
Πηγή:pathfinder.gr

Free running στην αποκλεισμένη Γάζα!


Η ζωή στη Γάζα είναι αρκετά περιορισμένη - ακόμη και σε πολύ βασικά - λόγω της ισραηλινής κατοχής και επιπλέον του αποκλεισμού.

Ωστόσο μία ομάδα νεαρών εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεπεράσουν την ασφυξία της καθημερινότητας και των στερήσεων... τρέχοντας.
Κάνουν free running ή αλλιώς Parkour στους χωματόδρομους και στα χαλάσματα της Γάζας.
Δείτε το εκπληκτικό βίντεο

Πηγή:newsit.gr

Νάνα Μούσχουρη: Η τραγουδίστρια της ήττας . Ουστ!


Αν η Σοφία Βέμπο, ήταν η τραγουδίστρια της νίκης, σε δύσκολες μέρες, η Νάνα Μούσχουρη είναι η " τραγουδίστρια της ήττας" πια! 
Η κ. Μούσχουρη,στις πιο δύσκολες ώρες , έκανε δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, που δεν θάκανε ούτε η Μέρκελ, της οποίας μάλιστα δηλώνει και ... θαυμάστρια των έργων της.
Τι έπαθε η Μούσχουρη , που έκανε καριέρα με τα " παιδιά του Πειραιά". ( Λέγοντας το βέβαια, χειρότερα από τη Μελίνα) . Μέχρι και ευρωβουλευτής έγινε...
Η Μούσχουρη εμφανίζεται
" οργισμένη για την κατάσταση στην Ελλάδα" εμφανίζεται , σε συνέντευξή της στηWelt Online:
Μεταξύ άλλων, αναφέρει:
''Η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη περισσότερο απ΄ ότι η Ευρώπη την Ελλάδα.''

'Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και το θεωρώ σωστό. Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα.''

'Με τη στάση τηςMerkel συμφωνώ απόλυτα.''

'Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να εξοφλούν τα χρέη τους.''

''Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε., ζούσαμε σε ένα ψέμα. Σε μια ψεύτικη ευημερία.''

''Κατανοώ με τη στάση των γερμανικών ΜΜΕ απέναντι στην Ελλάδα.'' (η ερώτηση σφορούσε στο δημοσίευμα του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου)
Και εμείς αλλάξαμε γνώμη για τη Μέρκουρη, που τόσες συναυλίες της κάναμε στα Ηρώδεια . Αξίζει να το πούμε, αυτό που σκεφτόμαστε! Ουστ!
Πηγή:pamelouketo.blogspot.com

Ισπανός ακαδημαϊκός διατηρεί ειδησεογραφική σελίδα στα αρχαιοελληνικά!


Καλά διαβάσατε. Ο Ισπανός καθηγητής κ. Χουάν Κοντέρχ , που διδάσκει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά στο Πανεπιστήμιο St.Andrews της Σκωτίας, είναι ο δημιουργός της σελίδας Akropolis World News , στην οποία μπορείτε να βρείτε άρθρα για την επικαιρότητα γραμμένα σε άπταιστα Αρχαία Ελληνικά!

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή ήταν η απάντησή του στις 3 ιστοσελίδες που ήδη ανεβάζουν ειδήσεις στα Λατινικά. Μάλιστα όπως ο ίδιος γράφει στην ιστοσελίδα του: "Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τη γλώσσα του Θουκυδίδη και του Πλάτωνα να χρησιμοποιείται για σημερινά θέματα".
Στη συνομιλία που είχαμε μαζί του, μεταξύ άλλων , έδειξε να νοσταλγεί τα φοιτητικά του χρόνια και μας εξομολογήθηκε πως ακόμα και σήμερα ορισμένες φορές πιάνει βιβλία που είχε ως φοιτητής και τους ρίχνει ένα "ξεσκόνισμα". Η αναπόλησή του κατέληξε με την φράση "Θεωρώ εν τέλει ότι ο συνδυασμός Τεχνών και Επιστημών αποτελεί τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό εκπαίδευσης και μόρφωσης ".

Ο κ. Κοντερχ απολογείται που δεν μιλάει Νεοελληνικά. Όταν επισκέπτεται τη χώρα μας μιλάει αργά στα αρχαία, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιεί σύγχρονο λεξικό για τα άρθρα του, καθώς όπως υποστηρίζει: "Ποιος τον 5ο π.Χ. αιώνα θα μπορούσε να φανταστεί λέξεις όπως αεροπλάνο, ομόλογο, τανκς". Στόχος της σελίδας είναι και η εξάσκηση φοιτητών της Αρχαιοελληνικής διεθνώς, οι οποίοι αποτελούν και την βασική πηγή επισκεπτών της σελίδας.
Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε για να δείτε το εγχείρημα του Ισπανού καθηγητή δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη σελίδα του, www.akwn.net . Ο ίδιος αυτό το διάστημα ασχολείται με την συγγραφή τεσσάρων βιβλίων, το πρώτο εκ των οποίων θα είναι βιβλίο Γραμματικής των Αρχαίων Ελληνικών και αν όλα πάνε καλά θα είναι διαθέσιμο τον Φεβρουάριο.

Δείτε ένα παράδειγμα ειδησεογραφίας στα αρχαία Ελληνικά :

 Πηγή: in-fo-stires

Olympus Hills 90210: Γιατί ο Όλυμπος ήταν μεγαλύτερο κρεβάτι από το Beverly

Ο κωδικός 90210 πρέπει να αλλάξει άμεσα χώρα και να αποδοθεί στο ιερό βουνό του Ολύμπου και το Ελληνικό δωδεκάθεο.
Dylan τα έφτιαξε με την Kelly αλλά υπήρχε και η Valerie που την ήθελε ο Brandon, ο οποίος έφτυνε την Άντρεα, η οποία δεν πήγαινε και πολύ την Brenda, η οποία το έπαιζε φίλη στην Donna, η οποία τα είχε με τον Steve. Σιγά τα αυγά. Πολύ πριν πατήσει άνθρωπος το πόδι του στην Καλιφόρνια, οι Θεοί του Ολύμπου είχαν στήσει το δικό τους τεράστιο κρεβάτι. Κάπου εκεί στην Πιερία.
Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε την χιουμοριστική διάθεση του κειμένου ώστε να αποφύγουμε να βρούμε μαχαιρωμένα αμνοερίφια κάτω από την εταιρία, δέηση στον Θεό Άρη να κατεδαφίσει τα γραφεία μας. Μα το Δία ο Όλυμπος, την περίοδο που βασίλευαν εκεί οι Θεοί, ήταν πιο ερωτικά μπερδεμένος και από τη ζωή του Hank Moody και του Henry Chinaski μαζί.

Το οξύμωρο με τις παρθένες

Διαβάζοντας την Μυθολογία μας διαπιστώνεις ότι με την πρώτη ματιά, ο Όλυμπος ήταν ένας ταπεινός και σεμνός τόπος, όπου ζούσε μια κλασική ελληνική οικογένεια. Οι περισσότερες γυναίκες Θεότητες ήταν παρθένες. Εστία, Αθηνά και Άρτεμις υποτίθεται ότι δεν είχαν ποτέ ερωτικές περιπέτειες.
Όταν όμως πάρεις χαμπάρι πόσα παιδιά έχουν προκύψει από κάθε πιθανό συνδυασμό και ερωτική σχέση αδερφών με αδερφές, παιδιών με γονείς και ούτω καθεξής, συνειδητοποιείς ότι αποκλείεται τα πράγματα να ήταν τόσο αθώα στο βουνό των Θεών.
Αντιθέτως, οι ερωτικές τους περιπτύξεις αλλά και η συμπεριφορά των Θεών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κλειστή κοινότητα του Ολύμπου ήταν πέρα για πέρα ελληνική και κουτσομπολίστικη. Ακόμα και οι παρθένες της ιστορίας προκαλούσαν τόσες ίντριγκες και τόσους ανεκπλήρωτους έρωτες που μάλλον ήταν πιο δολοπλόκες και δαιμόνιες και από την ξεδιάντροπη Αφροδίτη.
Πώς όμως συμπεριφέρονταν ξεχωριστά ο κάθε Θεός του Ολύμπου, προσθέτοντας στην πλοκή του Olympus Hills 90210;

Δίας ο κλασικός άντρας         

Κυρίαρχος, γκρινιάρης, θρασύς και γνήσιος κυνηγός, ο Δίας αποτελεί το κοντινότερο παράδειγμα του κλασικού άντρα Έλληνα. Είχε στην αρχή μια γυναίκα, την Μήτιδα, Θεά της γνώσης. Κάποιος τώρα του είπε ότι δεν θα του βγει σε καλό η σχέση και την τερμάτισε. Καταπίνοντας την Μήτιδα. Το προσπερνάμε αυτό. Ύστερα και πριν δεσμευθεί με την – αδερφή του, να τα λέμε αυτά – Ήρα, τσιλιμπούρδισε αρκετά σκορπώντας παιδιά (Ήβη, Ειλείθυια, Άρης και μάλλον ο Ήφαιστος) δεξιά κι αριστερά. Ε μετά παντρέυτηκε την αδερφή του ησύχασε λίγο γιατί έτρωγε παντόφλα. Ζηλιάρα η Ήρα.

Άρτεμις η επίμονη παρθένα

Τι ζητάει ένα κοριτσάκι σαν πρώτο δώρο από τον μπαμπά της; Μια κούκλα. Τι ζήτησε η Άρτεμις από τον Δία; Να μείνει αιώνια αγνή και παρθένα. Επαναλαμβάνω. Το ζήτησε από τον πατέρα της. Τι τα ταίζαν τα παιδιά εκεί στον Όλυμπο; Τι εκπομπές έβλεπαν; Εδώ την είδε κάποτε ο Ακταίωνας (έλα σταματήστε με αυτά τα ονόματα, really) γυμνή κι εκείνη τον μεταμόρφωσε σε ελάφι για να τον κατασπαράξουν 50 σκυλιά. Μόνο και μόνο επειδή την είδε γυμνή. Και σαν να μην έφτανε που αυτή ήθελε να μείνει αγνή, τα έβαζε και με όσες είχαν ερωτικές σχέσεις. Σκότωσε την Αριάδνη, τον Ωρίονα και διάφορους άλλους. Μόνο με τον Ιππόλυτο ζούε έναν πλατωνικό έρωτα, ο οποίος όμως δεν έφτασε ποτέ στο κρεβάτι. Ο Ιππόλυτος απλά την λάτρευε. Καλός κουραμπιές κι αυτός.

Ήφαιστος ο κερατάς

Τίμιος δουλευταράς αλλά άσχημος ο Ήφαιστος έριξε τα δίχτυα του πολλές φορές στις γυναίκες Θεούς αλλά δεν είχε και μεγάλη επιτυχία. Η Ήρα του έκανε προξενιό με την Αφροδίτη την οποία και παντρεύτηκε. Ωραία γυναίκα διάλεξε ο Ήφαιστος. Η Αφροδίτη τον κεράτωνε με τον Άρη και ο Ήφαιστος τους επιασε να το κάνουν στο κρεβάτι του. Τους εξέθεσε στους υπόλοιπυς Θεούς αλλά δεν νομίζω να εντυπωσιάστηκε κανένας. Στην συνέχεια προσπάθησε να προσεγγίσει την Αθηνά αλλά εκείνη δεν τον δέχτηκε οπότε αφοσιώθηκε στην τέχνη του.

Αφροδίτη η νυμφομανής         

Εύγε, μπράβο, συγχαρητήρια και όλα τα λόγια τα καλά για την γυναίκα που δώθηκε όσο καμιά άλλη στους άνδρες του Ολύμπου και όχι μόνο. Ήφαιστος, Άρης, Ποσειδώνας, Διόνυσος και Ερμής ήταν μόνο οι θεοί που πέρασαν από το κρεβάτι της και της έκαναν παιδιά. Μόνο που η ίδια η Θεά δεν φέρθηκε και πολύ σωστά στον έρμο τον Ήφαιστο με τον οποίο ήταν παντρεμένη. Βασικά του συμπεριφέρθηκε σαν κλασική προικοθήρας αφού τον είχε να δουλεύει και να της φέρνει κοσμήματα, την στιγμή που εκείνη γλεντούσε όλο τον Όλυμπο.

Ήρα η Λαϊκοκαπάτσα

Ζηλιάρα και γκρινιάρα σαν κλασική γυναίκα αλλά δυναμική και διεκδικητική η σύζυγος του Δία. Και εντάξει δεν ήταν τόσο κακή όσο μας την εμφάνιζε η τηλεοτπική σειρά του Ηρακλή. Αλλά μέχρι να του κάτσει του Δία τού έβγαλε το λάδι. Αρχικά απέρριψε την πρόταση γάμου που της έκανε αλλά μετά έπεσε στην παγίδα του. Μια μέρα ο Δίας εμφανίστηκε στον δρόμο της με τη μορφή ενός κούκου. Η θεά λυπήθηκε το πληγωμένο πουλί και το πήρε στην αγκαλιά της. Τότε ο Δίας πήρε την πραγματική του μορφή και την έβαλε κάτω. Αλλά φυσικά πριν του δωθεί, τον έβαλε να της τάξει γάμο. Εκεί, μην κάνει λίγο sex χωρίς να κερδίσει κάτι.

Απόλλωνας ο bisexual         

Ταλαιπωρημένη ψυχή κατά βάθος μιας και δεν του έκατσε η Δάφνη. Παρά τον ανεκπλήρωτο έρωτά του εκείνος την τίμησε κάνοντάς την το γνωστότερο ιερό φυτό. Μετά από αυτή την περιπέτεια ο Απόλλωνας το γύρισε και ερωτεύτηκε τον Υάκινθο. Η σχέση του με τον Υάκινθο δεν άρεσε στον Ζέφυρο ο οποίος επιτέθηκε στον εραστή του Απόλλωνα και τον σκότωσε. Τα υπόλοιπα είναι μια δακρύβρεχτη ιστορία πένθους.

Δήμητρα η δύσκολη

Μεγάλη μυξοπαρθένα. Η μυθολογία αναφέρει ότι ήταν πάντα απόμακρη και ακατάδεκτη με τους άνδρες. Πρώτος ο Δίας προσπάθησε να την κουτουπώσει, μεταμορφωμένος σε ταύρο. Εκείνη τον αντέκρουσε και ως ένδειξη μετάνοιας άφησε τα όργανα ενός ευνουχισμένου κριαριού στην αγκαλιά της. Το πώς γεννήθηκε από αυτή την κίνηση η κόρη της Περσεφόνη, το αφήνω στην φαντασία σας. Ύστερα ακολούθησε ο έρωτας του Ποσειδώνα για εκείνη. Η παρθενόπη μεταμορφώηκε σε φοράδα για να μην την βρει ο Ποσεδώνας αλλά εκείνος μεταμορφώθηκε σε άλογο και της την έφερε. Ήταν που το έπαιζε δύσκολη. Ε στο τέλος ερωτεύτηκε επιτέλους τον Ιασίωνα (τι όνομα Θεοί), με τον οποίο γνωρίστηκε σε έναν γάμο. Κλασικά πράγματα.

Ερμής το σιγανό ποταμάκι

Παντού άφηνε το στίγμα του αν και δεν τον ακολουθεί η φήμη του μεγάλου ερωτίλου. Η πιο γνωστή του ερωμένη ήταν η Πελοπεία, μητέρα του Πάνα. Μετά είχε σχέση με διάφορες υπηρέτριες σαν κάθε άντρα που τριγυρνά δεξιά κι αριστερά και δεν μπορεί αν δοθεί σε καμία γυναίκα επειδή δεν είχε σταθερή βάση. Δικαιολογίες θα μου πεις αλλά ο Ερμής την έκανε μια χαρά τη δουλειά του και αρκετά αθόρυβα. Μόνο μελανό σημείο ο έρωτάς του για τον Κρόκο, αντίστοιχος με εκείνο του Αππόλωνα για τον Υάκινθο.

Άρης ο πολλά βαρύς         

Τυπικός άντρας που δεν σηκώνει πολλά στην ασπίδα του. Την μεγαλύτερη πείροδο της ερωτικής του ζωή ασχολήθηκε με τον δεσμό του με την Αφροδίτη. Οι περιπτύξεις του περιγράφονται τόσο από τον Όμηρο όσο και από νεότερους ιστορικούς και συγγραφείς. Λέγεται ότι είχε πολλές ερωμένες, τις οποίες κέρδιζε με το macho προφίλ του. Μόνο που απ' ότι φαίνεται προτιμούσε να παίζει με τα όπλα του παρά να ασχολείται με γυναίκες.

Εστία η αίωνια παρθένα

Κάτι σαν τη Χουάνα την παρθένα. Είχε ορκιστεί λέει να μην δωθεί ποτέ σε άνδρα. Τι ανωμαλία κι αυτή. Καλά έκαναν και την αντικατέστησαν αργότερα με τον Διόνυσο στο δωδεκάθεο. Αρνήθηκε λέει τα καλέσματα του Ποσειδώνα και του Απόλλωνα. Από την άλλη κάποιος ήταν πιο δραστικός, ο Πρίαπος, ο οποίος προσπάθησε να την βιάσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι το γεγονός ότι η Αφροδίτη δεν είχε επίδραση πάνω της, έπαιξε ρόλο και στην ανυπαρξία της σεξουαλικότητάς της.

Ποσειδώνας ο καρπερός

Μπορεί να το έπαιζε ότι ήταν ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης αλλά δεν είναι αλήθεια. Και πώς γίνεται να είναι απλός οικογενειάρχης ο πατέρας περίπου δεκατριών παιδιών, τη στιγμή που μόλις τα δύο από αυτά τα έκανε με την νόμιμη σύζυγό του. Και δεν μας απασχολεί αν η μυθολογία τις αποκαλείς ενώσεις και όχι σεξουαλικές συνευρέσεις. Εγώ ξέρω ότι είχε καβατζωμένη στο παλάτι του στη Ρόδο την Νηρηίδα Αμφιτρίτη και από κει και πέρα κάθε λιμάνι και καημός.

Αθηνά η σοφή παρθένα

Η μυθολογία λέει ότι η Αθηνά δεν είχε ποτέ σύντροφο ή εραστή. Τι έκανε αυτό το κορίτσι; Μόνο διάβαζε τα βιβλία της και τσακωνόταν με τον Ποσειδώνα; Η αποστροφή της προς κάθε σαρκική απόλαυση αποδείχθηκε περίτρανα όταν ο Ήφαιστος της την έπεσε κανονικότατα και εκείνη τον έφτυσε. Ο Θεός επέμεινε και πήγε και χώθηκε στην αγκαλιά της. Στη συνέχεια άφησε το σπέρμα του στο μπούτι της (καλός ανώμαλος κι αυτός) και εκείνη αηδιασμένη το πέταξε στο χώμα. Από αυτή την κίνηση γεννήθηκε λέει ο Εριχθόνιος με τη βοήθεια της Γαίας.          
Για να μην αρχίσουμε τις συγκρίσεις με το Melrose Place.
Πηγή:oneman.gr

Google Shoot View, ιδέα για first-person shooter ή επικίνδυνη διαστροφή; [Video]

Η κατηγορία των first-person shooters είναι από τις πλέον δημοφιλείς στους απανταχού gamers, γεγονός που αποδεικνύεται από τις τρελές πωλήσεις των Call of Duty: Modern Warfare 3 και Battlefield 3, ωστόσο, συνήθως γίνονται παράπονα για τη μικρή έκταση των χαρτών.
Google Shoot View
Σε αυτό το σημείο επεμβαίνει η Pool, μια διαφημιστική εταιρία με έδρα την Ολλανδία και μεγάλους πελάτες (βλ. GreenPeace, TomTom), βλέπει στη λειτουργία Street View της υπηρεσίας Google Maps, τον μεγαλύτερο δυνατό χάρτη για ένα fps game!

Με δεδομένο τα συνεχόμενα περιστατικά βίας στις ΗΠΑ (σε σχολεία, πανεπιστήμια και πρόσφατα σε κεντρικό δρόμο του Hollywood), αλλά και τα τραγικά γεγονότα το περασμένο καλοκαίρι στη Νορβηγία (92 νεκροί), θα χαρακτηρίζαμε άστοχο έως επικίνδυνο το project της Pool, μιας και στον χάρτη που χρησιμοποιεί δεν έχουν αφαιρεθεί οι περαστικοί από τις φωτογραφίες της Google και σίγουρα θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.
Καλό το gaming, αλλά να έχουμε και λίγο μυαλό στο κεφάλι μας.


Πηγή:techgear.gr

Τυχερός γάτος κληρονόμησε 10 εκ. ευρώ!


Όσοι θεωρούν... γρουσουζιά τις μαύρες γάτες, ίσως τελικά να πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους. Κι αυτό διότι μόνο τυχερός μπορεί χαρακτηριστεί ένας μαύρος γάτος στην Ιταλία, ο οποίος κληρονόμησε παρακαλώ το ποσό των 10 εκ. ευρώ.
Η ιδιοκτήτρια του Τομάσο (το όνομα του γάτου), η ηλικιωμένη Μαρία Ασούντα, που απεβίωσε πριν από λίγο καιρό, επέλεξε να του αφήσει την τεράστια περιουσία της, φοβούμενη μήπως και ο γάτος της καταλήξει στο δρόμο, απ΄ όπου και τον περιμάζεψε όταν ήταν ακόμη μικρός.
Πέρα από τα μετρητά, ο ζάμπλουτος πλέον γάτος κληρονόμησε μια μεγάλη έκταση σε ένα από τα καλύτερα προάστια της Ρώμης, δύο διαμερίσματα στη Ρώμη και το Μιλάνο, καθώς και μία έκταση γης στην Καλαβρία της νότιας Ιταλίας.
Η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μόνη της, καθώς ο σύζυγός της είχε πέθάνει εδώ και χρόνια, ενώ δεν είχε παιδιά.
Πηγή:pathfinder.gr

Τα γεγονότα της χρονιάς σε... Lego

Ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια όλων των παιδιών, τουλάχιστον αυτών που μεγάλωναν φυσιολογικά πριν από καμια δεκαριά χρόνια, τα Lego φτιάχνουν μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς
Τα μέλη του Flickr της LEGO κατάφεραν να αναπαραστήσουν χρησιμοποιώντας τα γνωστά τουβλάκια μερικά από τα γεγονότα της χρονιάς. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Magnify Image

Απρίλιος 2011: Χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το Μπάκιγχαμ για να δει το πρώτο φιλί του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Magnify Image

Μάιος 2011: Ο Πρόεδρος Ομπάμα και η ομάδα εθνικής ασφάλειας παρακολουθούν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μπιν Λάντεν.

Magnify Image
Ιούλιος 2011: Ο Ρούπερτ Μέρντοχ γλύτωσε το "γιαούρτωμα" χάρη στη "σωτήρια" παρέμβαση της συζύγου του Γουέντι Ντένγκ
Magnify Image

Αυγουστος 2011: Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στο Λονδίνο, στο Μπέρμιγχαμ και στο Μάντσεστερ. Πολλά καταστήματα λεηλατούνται.

Magnify Image

Σεπτέμβριος 2011: Διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street κατασκηνώνουν στο πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης.

Magnify Image

Οκτώβριος 2011: Οι ταραχές μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντιφρονούντων συνεχίζονται στην Λιβύη. Το αποτέλεσμα είναι η δολοφονία του Λίβυου ηγέτη.


Magnify Image

Νοέμβριος 2011: Ένας αστυνομικός ρίχνει σπρέι πιπεριού στο στόμα διαδηλώτριας στην Καλιφόρνια, ξεσηκώνοντας μεγάλες αντιδράσεις.

Magnify Image

Νοέμβριος 2011: Ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο από LEGO στήνεται στο Λονδίνο


Magnify Image

Νοέμβριος 2011: 11/11/11. Τελικά δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.
Πηγή:newsit.gr