Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!

Για να γιορτάσει το τέλος του 2015, η ιστοσελίδα Flickr συγκέντρωσε τις 25 καλύτερες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν το περασμένο έτος στην πλατφόρμα και εντυπωσιάζει. Εδώ ο χρήστης μπορεί να βρει εικόνες από διάφορες θεματολογίες από φωτογράφους που απαθανάτισαν τις στιγμές τους και στη συνέχεια θέλησαν να τις μοιραστούν με τον κόσμο… Η επιλογή έγινε βάσει των likes που πήρε η κάθε εικόνα μέσω ενός αλογόριθμου. Έτσι η ιστοσελίδα επέλεξε τις 10 καλύτερες και κέρδισε τις εντυπώσεις, αποκαλύπτοντας στον θεατή έναν άλλο υπέροχο κόσμο…


perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
perierga.gr - Το Flickr γιορτάζει το νέο έτος με τις καλύτερες εικόνες του 2015!
Πηγή:perierga.gr

Αλγόριθμος δείχνει πόσο βαρετή είναι η φωτογραφία σας!

Αλγόριθμος δείχνει πόσο βαρετή είναι η φωτογραφία σας!
Ερευνητές του Εργαστηρίου Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ δημιούργησαν έναν εξελιγμένο υπολογιστικό αλγόριθμο, που βαθμολογεί πόσο αξιομνημόνευτη θα είναι μια φωτογραφία και κατά πόσο θα αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου.

Έτσι, αν κανείς θέλει να ξέρει πόσο βαρετή είναι η selfie που τράβηξε, δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει τον αλγόριθμο. Μάλιστα, οι ερευνητές σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα βασίζεται στον αλγόριθμο και θα ενημερώνει τον χρήστη για το πόση... τύχη θα έχει η φωτογραφία του.
Ο αλγόριθμος MemNet, μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασχολούμενους με τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις να κρίνουν πόση απήχηση θα έχουν οι φωτογραφίες μιας καμπάνιας τους και να κάνουν έτσι έγκαιρα τις κατάλληλες τροποποιήσεις.

Ο αλγόριθμος βαθιάς μάθησης, όπως λέγεται, αφομοιώνει συνεχώς νέες πληροφορίες, ώστε να βελτιώνει τις ικανότητές του. Οι τεχνολογίες βαθιάς μάθησης, που ανήκουν στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, μιμούνται τις ανθρώπινες νευρωνικές (εγκεφαλικές) λειτουργίες.
Ο MemNet διδάχθηκε πώς να αξιολογεί μια νέα φωτογραφία, έχοντας προηγουμένως τροφοδοτηθεί με 60.000 φωτογραφίες, συνοδευόμενες από μεταδεδομένα σχετικά με τη δημοφιλία και τα online σχόλια των χρηστών για κάθε μία από αυτές. Έτσι, μπορεί πλέον να κρίνει αν μια νέα φωτογραφία θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων ή θα περάσει απαρατήρητη.
Προς το παρόν, ο αλγόριθμος τα καταφέρνει περίπου εξίσου καλά με τους ανθρώπους στο να βαθμολογεί την απήχηση μιας φωτογραφίας. Όμως είναι θέμα χρόνου –αφού συνεχώς μαθαίνει– να αποκτήσει ανώτερες δυνατότητες. Μάλιστα, είναι ήδη σε θέση να υποδείξει ποια μέρη μιας εικόνας είναι τα πιο ενδιαφέροντα και ποια τα πιο βαρετά.


Πηγή:e-radio.gr

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Τι ψάξαμε στο διαδίκτυο το 2015: Από την Αμφίπολη στις 50 αποχρώσεις του γκρι

Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων στο διαδίκτυο για το 2015. Από το Eurobasket έως το λίπος στην κοιλιά και τον ΠΑΟΚ. Δείτε το βίντεο

Καθημερινά σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες. Αναζητούν να μάθουν περισσότερα για την ταινία που θέλουνε να δούνε, για κοντινούς και μακρινούς προορισμούς που θέλουν να επισκεφθούν ή προσπαθούν να επιλύσουν μια διαφωνία μεταξύ φίλων σε ένα δείπνο. Και μερικές φορές απλά ψάχνουν τις αγαπημένες τους συνταγές.
Στο ετήσιο Year in Search η Google προσπαθεί να προβάλει τα θέματα, τα μέρη και τις στιγμές που τράβηξαν την προσοχή του κόσμου καθόλη τη διάρκεια του έτους στην μηχανή αναζήτησης. Κοιτάζουμε τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις, τις αναζητήσεις που είχαν τη μεγαλύτερη κινητικότητα το 2015 σε σύγκριση με το 2014, προκειμένου να ξεχωρίσουμε τις στιγμές που είχαν σημασία για τους Έλληνες αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνουν μία πληθώρα θεμάτων από αθλητικά γεγονότα (Ευρωμπάσκετ 2015) μέχρι μουσική (eurovision 2015), πολιτική (Εκλογες 2015, Δημοψήφισμα, Βαρουφάκης, Σύριζα) και ταινίες (Fifty Shades of Grey).
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τις κατηγορίες από τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις μέχρι την επικαιρότητα, από τις διακοπές στην Ελλάδα μέχρι τους ταξιδιωτικούς προορισμούς στο εξωτερικό, από ταινίες που οι Έλληνες αγάπησαν περισσότερο μέχρι ερωτήματα για το “πώς να” και εισιτήρια για εκδηλώσεις που οι Έλληνες παρακολούθησαν και ανακαλύψτε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην Google για το 2015.

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις

1. Eurobasket 2015
2. Eurovision 2015
3. Εκλογες 2015
4. Fifty Shades of Grey
5. Δημοψήφισμα
6. Βαρουφάκης 
7. iphone 6s
8. Σύριζα
9. ενφια 2015
10. Αμφίπολη

Επικαιρότητα

1. Εκλογές 2015
2. Δημοψήφισμα
3. Charlie hebdo
4. ISIS
5. Παρίσι τρομοκρατικό χτύπημα
6. Grexit
7. Nepal earthquake
8. Capital controls
9. Ανασχηματισμός
10. Συμφωνία

Διακοπές

1. Αίγινα
2. Μεσσηνία 
3. Κυκλάδες
4. Κεφαλλονιά
5. Νότια Κρήτη
6. Αλόννησος
7. Χαλκιδική
8. Πάργα
9. Πελοπόννησος 
10. Λευκάδα

Ταξίδια στο εξωτερικό

1. Ταξίδι στο Παρίσι
2. Ταξίδι στο Ντουμπάι
3. Ταξίδι στο Λονδίνο
4. Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη
5. Ταξίδι στην Πράγα
6. Ταξίδι στην Κούβα
7. Ταξίδι στην Ελβετία
8. Ταξίδι στην Μόσχα
9. Ταξίδι στην Κίνα
10. Ταξίδι στο Θιβέτ

Ταινίες

1. Fifty Shades of Grey
2. Birdman
3. Spectre
4. Mad Max
5. American Sniper
6. The Imitation Game
7. Interstellar
8. The Theory of Everything
9. Crimson Peak
10. Into the Woods

Πώς να

1. Πώς να τον κάνω να κολλήσει
2. Πώς να χάσω κιλά στην κοιλιά
3. Πώς να καθαρίσω το φούρνο
4. Πώς να λύσω τον κύβο του ρουμπικ
5. Πώς να βρω δουλειά
6. Πώς να βρω τον ωροσκόπο
7. Πώς να φτιάξω κρέπες
8. Πώς να ξεπεράσω την πρώην μου
9. Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος
10. Πώς να κόψετε το κάπνισμα

Εισιτήρια/ Τι παρακολούθησαν οι Έλληνες

1.  Ο πουπουλένιος
2.  Παοκ
3.  Robbie Williams
4.  Σμύρνη μου αγαπημένη
5.  Mamma mia
6.  Μεγάλη χίμαιρα
7.  Kiss me Kate
8.  Μadwalk 2015
9.  Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές
10. 50 Αποχρώσεις του Γκρι

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα στην επίσημη σελίδα των Google Trends.

Πηγή:news247.gr

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Oldweb.today, ζήσε το Internet όπως ήταν στα ’90s!

oldweb
Όσοι περάσατε τα 35 πιθανότατα αναπολείτε με νοσταλγία τα πρώτα χρόνια του Internet τη δεκαετία του ’90, απλούστατα επειδή τα συνδέσατε με την εφηβεία σας και όχι επειδή ήταν καλύτερα τα πράγματα. Οι μικρότεροι δυστυχώς (ή μάλλον ευτυχώς) δεν θα ακούσετε τον ήχο του modem, ούτε την ατάκα “βγες από το Internet να πάρω τηλέφωνο”, πόσο μάλλον να περιμένετε…ώρα για να φορτώσει μια ιστοσελίδα. Παρόλα αυτά, έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια γεύση από το πως ήταν τα πράγματα τότε με μια επίσκεψη στο oldweb.today!
Η ειδική ιστοσελίδα πουτ δημιουργήθηκε από τον Ilya Kreymer σας μεταφέρει στην…αρχαιότητα, δίνοντας σας την ευκαιρία να δείτε και να επισκεφθείτε την παλαιότερη έκδοση της ιστοσελίδας που σας ενδιαφέρει. Η εμπειρία που σας προσφέρει είναι συνολικά βγαλμένη από τα ’90s, καθώς συμπεριλαμβάνεται και η καθυστέρηση στο άνοιγμα, αλλά και παλαιότεροι browsers όπως ο Netscape Navigator!
Πηγή:techgear.gr

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Οι 10 πιο παράξενες αποσκευές που εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια του κόσμου

Οι 10 πιο παράξενες αποσκευές που εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια του κόσμου
Οι εργαζόμενοι στους ελέγχους των αεροδρομίων, προφανώς και έχουν αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά λαθρεμπορίου, αλλά και τρελών ταξιδιωτών. Όμως τα περιστατικά που ακολουθούν παρακάτω μπορούν να θεωρηθούν τα πιο παρατραβηγμένα: μικρά ζώα κρυμμένα σε εσώρουχα, ναρκωτικά μέσα σε γύψο σπασμένου άκρου, ακόμα και νεκρός επιβάτης.
10. Τα 44 ερπετά
Άνδρας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από την Αυστραλία για την Μπανγκόκ μαζί με 40 σαύρες, 3 πύθωνες και έναν σπάνιο, πολύτιμο πύθωνα στη βαλίτσα του.
9. Νεογέννητα κολιμπρί
Δώδεκα νεογέννητα κολιμπρί ήθελε να κουβαλήσει μαζί του ένας Ολλανδός ταξιδιώτης. Εντοπίστηκε με αυτά στο εσώρουχό του, καθώς κινούνταν περίεργα.
8. Κλέφτης σε αποσκευές
Ένας άνδρας μαζί με τον συνεργό του στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης θέλησαν να κλέψουν αποσκευές, οπότε ο ένας μπήκε σε μια βαλίτσα, με σκοπό να βρεθεί στον χώρο συγκέντρωσής τους. Προφανώς και το σχέδιό τους ναυάγησε.
7. Γύψος από κοκαΐνη
Ένα άντρα με γύψο στο πόδι θέλησαν να εξετάσουν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου της Χιλής και, όπως διαπίστωσαν, ο ύποπτος έκρυβε κοκαΐνη στον γύψο του, ενώ οι αρχές ανέφεραν πως μάλλον έσπασε σκόπιμα το πόδι του, ώστε κανείς να μην υποπτευθεί τη μεταφορά του ναρκωτικού.
6. Οι γυρίνοι
Ένα πολύ περίεργο περιστατικό αντιμετώπισαν υπάλληλοι του αεροδρομίου της Νότιας Κορέας, όταν μια γυναίκα αρνήθηκε να πετάξει ένα μπουκάλι με υγρό που είχε στη χειραποσκευή της. Έτσι, άρχισε να το πίνει, ενώ οι υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν πως το μπουκαλάκι είχε μέσα είχε γυρίνους! Όπως εξήγησε, δεν ήθελε να το πετάξει, γιατί ήταν... δώρο του φίλου της.
5. Το κονιάκ
Τα περιστατικά με τα μπουκάλια αλκοόλ που πολλοί ταξιδιώτες κουβαλούν μαζί τους ενώ δεν επιτρέπεται, είναι πολλά. Βέβαια, μια γυναίκα που έφευγε από τις ΗΠΑ με προορισμό την Κίνα αποφάσισε να πιει όλο το μπουκάλι με κονιάκ που είχε, για να μην το αφήσει εκεί. Δυστυχώς όμως, δημιούργησε πολλά προβλήματα στο αεροδρόμιο.
4. Φουρκέτα... μαχαίρι
Μια γυναίκα από την Κίνα που επέστρεφε από τις διακοπές της θέλησε να ξεγελάσει τους ανιχνευτές μετάλλων και έτσι αντί για φουρκέτα στα μαλλιά της, έβαλε ένα κοφτερό μαχαίρι, ενώ όταν οι υπάλληλοι το βρήκαν, εξήγησε πως είχε πάρει πολλά φρούτα, τα οποία ήθελε να φάει πριν την πτήση της...
3. Η χελώνα-χάμπουργκερ
Ένας υπάλληλος του αεροδρομίου του Πεκίνου παρατήρησε στον έλεγχο των ακτίνων Χ κάτι που έμοιαζε με ποδαράκια, τα οποία προεξείχαν από ένα χάμπουργκερ KFC. Τελικά αποδείχτηκε πως το μπέργκερ ήταν μια μεταμφιεσμένη χελώνα, ενώ όπως παραδέχτηκε ο ταξιδιώτης που την κουβαλούσε, ήθελε απλώς να ταξιδέψει με το αγαπημένο του κατοικίδιο.
2. Η μαϊμού και ο άντρας
Το λαθρεμπόριο με αντικείμενα κρυμμένα μέσα σε εσώρουχα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, όμως ένας άντρας το παράκανε, καθώς έκρυψε μια μικρή μαϊμού στο εσώρουχό του. Ο ίδιος υποστήριξε πως την είχε εκεί για θεραπευτικές ιδιότητες, όμως κανείς δεν τον πίστεψε.
1. Ο νεκρός άνδρας στο αναπηρικό καροτσάκι
Μια γυναίκα και η μητέρα της συνόδευαν τον πατέρα της σε ένα ταξίδι από την Αγγλία στη Γερμανία. Ο άνδρας βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι και, όπως υποστήριξαν οι γυναίκες, κοιμόταν. Εν τέλει, ήταν νεκρός, ενώ όπως υποστήριξαν η γυναίκα και η κόρη του του είχαν βγάλει εισιτήριο όταν ακόμα αυτός ήταν ζωντανός και, μιας και κοιμόταν, δεν κατάλαβαν ότι είχε πεθάνει. Βέβαια, οι δυο τους δεν έγιναν ιδιαίτερα πιστευτές...


Πηγή:e-radio.gr