Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Στο τέλος της Γης μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο δύο φορές το χρόνο!

Είναι μία από τις πιο απομονωμένες νησιωτικές κοινότητες στον κόσμο. Το μικρό νησί του Ειρηνικού Palmerston δέχεται την επίσκεψη του πλοίου ανεφοδιασμού δύο φορές το χρόνο.
Οι περισσότεροι από τους 62 κατοίκους του νησιού είναι απόγονοι από έναν άνθρωπο! Από έναν Άγγλο που εγκαταστάθηκε εκεί πριν από 150 χρόνια.
Όπως γράφει το BBC μετά από εννέα ημέρες από συνεχούς κίνησης, εννέα ημέρες σε μια βάρκα, εννέα ημέρες με το φόβο ότι θα χτυπήσει μια τροπική καταιγίδα φτάνεις στο νησί, στο τέλος της γης.

Ο William Marsters ήταν ο πρώτος μόνιμος κάτοικος του νησιού Palmerston πριν από 150 χρόνια.
Οι άνθρωποι του Πάλμερστον δεν έχουν κατάστημα, μόλις δύο τουαλέτες, και το νερό της βροχής συλλέγεται για πόσιμο νερό. Τα χρήματα χρησιμοποιούνται μόνο για να αγοράσει κανείς προμήθειες από τον έξω κόσμο.

"Αυτό είναι ένα πράγμα είμαι τόσο περήφανος με τις οικογένειες που ζουν στο Palmerston - δουλεύουμε μαζί , αγαπάμε ο ένας τον άλλον και μοιραζόμαστε", λέει ο Bob ο δήμαρχος του Πάλμερστον.
"Για παράδειγμα όταν δεν έχω ρύζι ή αλεύρι μπορώ να πάω ακριβώς δίπλα και αν έχουν μου δίνουν. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που οι άνθρωποι δεν πωλούν τα πράγματα εδώ", λέει γελώντας .
Ο Bob είναι ο δήμαρχος του Πάλμερστον και ζει στο ένα άκρο του κεντρικού δρόμου. Είναι μια λωρίδα άμμου που δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα.

Το φαγητό είναι ένα τεράστιο μέρος της ζωής στο νησί. Η αλιεία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας για πολλούς και ως επισκέπτης , είναι σχεδόν αδύνατο να περπατήσεις οπουδήποτε χωρίς να σου προσφέρουν τέσσερα διαφορετικά γεύματα .

 Πηγή:news.gr

Τέλος εποχής για τα passwords!

Perierga.gr - Τέλος εποχής για τα passwords!
Τέλος εποχής για την εποχή των password και τις ατελείωτες στιγμές που σπάγαμε τα κεφάλια μας να θυμηθούμε τους κωδικούς μας, καθώς, μια πρωτοποριακή ιδέα έρχεται να αλλάξει τα πάντα.
Η κοιπραξία FIDO (Fast IDentity Online) Alliance που αποτελείται και στηρίζεται από κολοσσούς του Διαδικτύου έχει στόχο να αναπτύξει μια πλατφόρμα τεχνολογιών με το ίδιο όνομα, χάρις στην οποία οι κωδικοί θα αρχίσουν να αντικαθίστανται από νέα αξεσουάρ και βιομετρικά δεδομένα. Ετσι, όπως αναφέρει η καθημερινή, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να καταχωρίσει το password για να αποκτήσει πρόσβαση σε μια online υπηρεσία, όπως συμβαίνει σήμερα.
Αντίθετα, θα πιστοποιεί την ταυτότητά του, τοποθετώντας π.χ. στον υπολογιστή μια συσκευή σαν USB στικ ή αφήνοντας το smartphone και το tablet του να αναγνωρίσουν το δακτυλικό αποτύπωμα, τη φωνή ή την ίριδα του ματιού του. Η FIDO Alliance ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, από τις PayPal και Lenovo, ενώ τα μέλη της πολλαπλασιάστηκαν μέσα στους επόμενους μήνες – με αποτέλεσμα σήμερα να συμμετέχουν σε αυτήν «ηχηρά» ονόματα όπως η MasterCard, η BlackBerry, η Google και, από την προηγούμενη εβδομάδα, η Microsoft. Ολες αυτές οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν πως η ταυτοποίηση του χρήστη θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται μέσω κατάλληλου hardware από την ίδια τη συσκευή του, και όχι απευθείας στο Ιντερνετ, πληκτρολογώντας απλώς τον μυστικό κωδικό που αυτός επέλεξε όταν εγγράφηκε σε κάποιο σάιτ. Οι βασικοί λόγοι που επικαλούνται είναι πως τα password δεν εξασφαλίζουν ικανοποιητική ασφάλεια, ενώ επίσης είναι εξαιρετικά δύσχρηστα.
Αλλωστε, καθώς ο αριθμός των online λογαριασμών που έχει κανείς αυξάνεται συνεχώς, φτάνοντας ήδη τους 26 για τον μέσο Βρετανό, γίνεται όλο και πιο απίθανο να θυμάται τους κωδικούς του. Κωδικοί που παράλληλα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών, οι οποίοι προσπαθούν να τους κλέψουν είτε με κακόβουλο λογισμικό που καταγράφει ό,τι πληκτρολογείται στο «μολυσμένο» μηχάνημα, είτε με «ηλεκτρονικό ψάρεμα». Για όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η κοινοπραξία υποστηρίζει πως σε λίγα χρόνια η πλατφόρμα FIDO θα έχει διαδοθεί σχεδόν όσο σήμερα και το Wi-Fi. Τα πρωτόκολλα της πλατφόρμας είναι ανοικτά, με την έννοια ότι μπορεί να τα ενσωματώσει κάθε εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου, online banking, ακόμη και παροχής e-mail.
 Ετσι, ο κάτοχος μιας ηλεκτρονικής συσκευής, που θα είναι συμβατή με τη FIDO, θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει την αντίστοιχη υπηρεσία χωρίς να χρειάζεται να θυμηθεί κάποιο password. Οπως φαίνεται, ορισμένες από τις συμβατές ηλεκτρονικές συσκευές είναι πιθανό να ταυτοποιούν τον ιδιοκτήτη τους από το ειδικό token που θα έχει αυτός μαζί του, αφού η Google δοκιμάζει ένα τέτοιο αξεσουάρ. Κατασκευασμένο από την εταιρεία Yubico, το περιφερειακό παράγει μοναδικούς τυχαίους κωδικούς. Με τη διαφορά ότι, σε αντίθεση με τα συμβατικά token που χορηγούν σήμερα οι τράπεζες, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να τον πληκτρολογήσει ο ίδιος. Κι αυτό γιατί η συσκευή θα μεταβιβάζει αυτόματα το password, είτε μέσω της θύρας USB στην περίπτωση των PC, είτε ασύρματα στην περίπτωση των smartphone και tablet.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο βάρος από τα μέλη της FIDO Alliance δίνεται στα βιομετρικά δεδομένα. Ετσι, η Google πειραματίζεται παράλληλα με την αναγνώριση προσώπου, καταθέτοντας μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι μια πατέντα για μια τεχνολογία πιστοποίησης που βασίζεται σε συγκεκριμένες γκριμάτσες, ώστε να μην μπορεί να «ξεγελασθεί» από φωτογραφίες. Αλλες εταιρείες από την κοινοπραξία προκρίνουν την αναγνώριση φωνής, η οποία γίνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να «καταλάβει» τον χρήστη ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάει. Μία από αυτές, η Agnitio, υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι εξαιρετικά δημοφιλής, επικαλούμενη έρευνα στις ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία το 90% των κατόχων smartphone θα ήταν διατεθειμένοι να τη χρησιμοποιήσουν για να… απαλλαγούν από τα password.
Η αναγνώριση φωνής γίνεται να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε συσκευή, ανεξαρτήτως μεγέθους, κάτι που ισχύει και με τα συστήματα σάρωσης της ίριδας του ματιού. Οσον αφορά αυτά τα συστήματα, ένα ακόμη πλεονέκτημά τους είναι το μικρό κόστος, κυρίως επειδή από το 2005 έληξε η πατέντα του βασικού αλγόριθμου που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή τους. Ετσι, η αμερικανική EyeLock, η οποία κι αυτή συμμετέχει στη FIDO Alliance, υποστηρίζει πως η αξιοποίηση της τεχνολογίας πρακτικά δεν θα αυξήσει την τιμή των ηλεκτρονικών προϊόντων.
Πηγή: techit.gr

Χρυσό χαρτί τουαλέτας για… μεταξωτά οπίσθια!

Το απαραίτητο σε όλους χαρτί τουαλέτας πρέπει να είναι απαλό, αν είναι και φτηνό μάλιστα ακόμα καλύτερα. Κάπως έτσι σκεφτόμαστε οι περισσότεροι για το χαρτί αυτό που μας συνοδεύει στις πιο προσωπικές μας στιγμές!
Μια αυστραλιανή εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ρολό χαρτί τουαλέτας που περιλαμβάνει στη σύνθεσή του ψήγματα χρυσού 22 καρατίων και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκατομμυριούχους (στο Ντουμπάι κυρίως, πού αλλού;), αφού κάθε ρολό κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα 960.000 ευρώ!
perierga.gr - Χρυσό χαρτί τουαλέτας για… μεταξωτά οπίσθια!
Πηγή:perierga.gr

Πρωτότυπη πρόταση γάμου μέσω videogame

Ορισμένοι άνδρες διοργανώνουν ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά, άλλοι σχεδιάζουν επί μήνες ένα ταξίδι σε εξωτικό προορισμό κι άλλοι γονατίζουν μπροστά στη σύντροφό τους προκειμένου να κάνουν πρόταση γάμου στη σύντροφό τους.
Πρωτότυπη πρόταση γάμου μέσω videogame

Ο Ρόμπερτ Φινκ, σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών, από το Όρεγκον της Αμερικής, σχεδίασε έναν ολόκληρο παιχνίδι στον υπολογιστή για να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, Angel White.
Μετά από δυόμισι χρόνια σχέσης, δημιούργησε το «Knight Man: A quest for Love» (Ιππότης: Σε αναζήτηση της αγάπης) μόνο για την κοπέλα του. Πέρασε πάνω από πέντε μήνες για τη δημιουργία του λογισμικού και με τη βοήθεια δύο φίλων του, της ζήτησε να δοκιμάσει το παιχνίδι.

Όταν ο χαρακτήρας του παιχνιδιού συλλέγει ένα χρυσό δαχτυλίδι (στο 2'20) αρχίζει να καταλαβαίνει τι πρόκειται να συμβεί.
Πηγή:e-go.gr

Οι Γερμανοί κρατάνε ακόμη μάρκα στα σεντούκια

Την ύπαρξη 170 εκατομμυρίων χαρτονομισμάτων και 24 δισεκατομμυρίων νομισμάτων του παλιού Μάρκου, τα οποία δεν έχουν ακόμη ανταλλαγεί με ευρώ, αποκάλυψε σχετικός έλεγχος που διενήργησε τον Νοέμβριο, η Bundesbank.
Οι Γερμανοί κρατάνε ακόμη μάρκα στα σεντούκια
Το συνολικό ποσό τραπεζογραμματίων και κερμάτων φθάνει τα 13.05 δισεκατομμύρια (σε παλιά μάρκα) ή 6,67 δισ. ευρώ.
Για την Bundesbank, αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, σημειώνει στο φύλλο της Παρασκευής η Süddeutsche Zeitung καθώς «ένας τεράστιος όγκος μάρκων μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο».
Επιπλέον, υπάρχει κόσμος που επειδή δεν εμπιστευόταν το ευρώ, προτίμησε να κρατήσει μερικά, ενώ μεγάλες ποσότητες βρίσκονται χαμένες στα γερμανικά σπίτια.
Δυτικογερμανικά μάρκα εκτιμάται επίσης ότι βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη και την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Οι εκπρόσωποι της Bundesbank που μίλησαν στην εφημερίδα, επιβεβαίωσαν επίσης κάτι που παρατηρείται και στην Ελλάδα: Ο θάνατος, δηλαδή, ενός παππού να οδηγεί κάποια στιγμή στην ανακάλυψη ποσότητας χρημάτων κρυμμένων κάτω από ένα χαλί ή καταχωνιασμένο μέσα σε ένα έπιπλο, ή ακόμη και μέσα σε θερμοσίφωνες.
Στη Γερμανία η ανταλλαγή του καταργημένου μάρκου με το ευρώ είναι ακόμη εφικτή.
Αλλωστε το πρώτο 11μηνο του 2013 αντηλλάγησαν 105,6 εκατομμύρια μάρκα.
Αντίθετα, σε Ιταλία, Ελλάδα και Γαλλία η σχετική δυνατότητα έχει χρονικά ολοκληρωθεί ενώ η Ισπανία επιτρέπει την ανταλλαγή αυτή έως το 2020.
Πηγή:e-go.gr

Πατέρας βρήκε πορνό στο Nintendo του 8χρονου γιου του

Είπε να κάνει στο παιδί του ένα δώρο, ωστόσο του βγήκε σε κακό. Αντί για Super Mario, το Nintendo, είχε "πικάντικες" φωτογραφίες (Vid)

Εξηγήσεις ζητά ο πατέρας ενός 8χρονου αγοριού για το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στη φορητή κονσόλα παιχνιδιών Nintendo, που αγόρασε ως δώρο Χριστουγέννων στον γιο του.
O  Tom Mayhew από το Hampton της πολιτείας της Βιρτζίνια, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του καθώς επίσης και άλλα παιδιά ανακάλυψαν πορνό φωτογραφίες στο σύστημα της κονσόλας ανήμερα τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τον Mayhew στην παιχνιδοκονσόλα βρέθηκαν 12 φωτογραφίες με ημερομηνίες από τις αρχές Δεκεμβρίου παρόλο που η συγκεκριμένη κονσόλα αγοράστηκε στις 23 Δεκεμβρίου από τοπικό πολυκατάστημα της Walmart.
Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που παιδί ανακαλύπτει πορνό σε συσκευή της Nintendo. Πέρυσι, ένας πατέρας στο Κολοράντο έγινε έξαλλος όταν διαπίστωσε ότι στο μεταχειρισμένο Nintendo 3DS που αγόρασε ως δώρο Χριστουγέννων για τον πεντάχρονο γιο του είχε εννέα φωτογραφίες ανάλογου περιεχομένου.
Τον Οκτώβριο του 2012, μια μητέρα από την Πολιτεία της Τζόρτζια κατέθεσε αγωγή στο Sprint and RadioShack, όταν ο γιος της βρήκε φωτογραφίες πορνό μέσα στο κινητό τηλέφωνο που μόλις είχε αγοράσει.
Παρόμοιο περιστατικό και τα περσινά Χριστούγεννα όταν ένα κοριτσάκι εννέα ετών βρήκε βίντεο πορνό σε ένα τάμπλετ που είχε αγοραστεί από τα καταστήματα Target.
Πηγή:news247.gr

Οι δημοφιλέστερες “πειρατικές” αναζητήσεις για το 2013 (KickassTorrents)

kat
Όπως είδαμε, το Game of Thrones αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η πιο πειρατική τηλεοπτική σειρά με 5.9 εκατομμύρια  BitTorrent downloads. Ποιες είναι όμως οι δημοφιλέστερες “πειρατικές” αναζητήσεις που έλαβαν χώρα το 2013;
Μιας και όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχει μια κεντρική μηχανή αναζήτησης για όλες τις ιστοσελίδες Torrents για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα,  μπορούμε να ρίξουμε μια ενδεικτική ματιά στο Kickass Torrents, έναν από τους πιο δημοφιλείς BitTorrent προορισμούς στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, την πρωτιά δεν κατέκτησε κάποια συγκεκριμένη ταινία ή τηλεοπτική σειρά αλλά η πειρατική ομάδα ‘Yify’ η οποία ανεβάζει καθημερινά ταινίες του Hollywood σε torrents (συνήθως σε ποιότητα 720p ή 1080p). Δεύτερη στη σειρά ήρθε η ταινία ‘World War Z’ ενώ ακολούθησαν τα ‘Iron Man 3′, ‘Breaking Bad’ και ‘Man of Steel’.
Η λίστα των 50 κορυφαίων αναζητήσεων στο Kickass Torrents για το 2013 διαμορφώθηκε ως εξής:
 1. yify
2. world war z
3. iron man 3
4. breaking bad
5. man of steel
6. 2013
7. game of thrones
8. Star Trek Into Darkness
9. now you see me
10. dexter
11. pacific rim
12. the lord of the rings appendices
13. despicable me 2
14. this is the end
15. french
16. jack reacher
17. the walking dead
18. oblivion
19. a good day to die hard
20. elysium
22. suits
22. fast and furious 6
23. arrow
24. true blood
25. the conjuring
26. after earth
27. White House Down
28. Django Unchained
29. percy jackson sea of monsters
30. 2 guns
31. gangster squad
32. olympus has fallen
33. under the dome
34. jack the giant slayer
35. warm bodies
36. life of pi
37. pain and gain
38. Hansel and Gretel 2013
39. spartacus
40. windows 8
41. grown ups 2
42. 1080p
43. hindi
44. red 2
45. skyfall
46. the hobbit
47. movie 43
48. argo
49. how i met your mother
50. telugu
Πηγή:techgear.gr