Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Αποκάλυψη Μάριαν Φέιθφουλ: Ξέρω ποιος σκότωσε τον Τζιμ Μόρισον

Τι αποκαλύπτει η τραγουδίστρια Μέριαν Φέιθφουλ για τον θάνατο του θρύλου, Τζιμ Μόρισον

Ήταν 3 Ιουλίου του 1971, όταν ο θρύλος των Doors, η φωνή και εγκέφαλος της μπάντας, πέρασε για πάντα στην αιωνιότητα.
43 χρόνια μετά τον θάνατο του, η "ντίβα" της ροκ, Μάριαν Φέιθφουλ, έρχεται να κάνει νέες αποκαλύψεις. Μιλώντας στον Independent, κατηγορεί τον τον πρώην σύντροφό της Ζαν ντε Μπρετέιλ, ότι σκότωσε κατά λάθος τον Μόρισον. Υπήρχαν φήμες ότι ο Μπρετέιλ, που ήταν έμπορος ναρκωτικών, έχει ανάμειξη στο θάνατο του τραγουδιστή, αν και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
Όπως γράφει σήμερα και το "Έθνος", επισήμως οι γιατροί παρουσίασαν ως αιτία θανάτου την καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία επιδεινώθηκε λόγω υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Νεκρόψία δεν έγινε ποτέ, καθώς οι γαλλικές αρχές είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, δίνοντας τροφή για θεωρίες συνωμοσίας.
Η τραγουδίστρια και ηθοποιός διέμενε σε ξενοδοχείο του Παρισιού μαζί με τον ντε Μπρετέιλ, με τον οποίο τότε διατηρούσε δεσμό, και που ήταν γνωστός dealer σε διάσημους κύκλους, όταν επισκέφθηκε τον Μόρισον στο δωμάτιό του.
"Είχα ένα περίεργο προαίσθημα. Σκέφτηκα, θα πάρω μερικά Tuinal (βαρβιτουρικά) και να μην είμαι εκεί. Κι εκείνος πήγε να δει τον Μόρισον και τον σκότωσε. Εννοώ, είμαι σίγουρη ότι ήταν ατύχημα", τόνισε η Φέιθφουλ.
"Κάθαρμα. Ήταν τόσο δυνατό το χαστούκι; Ναι. Και πέθανε. Και δεν γνωρίζω κάτι για αυτό. Τέλος πάντων, όλοι όσοι συνδέθηκαν με το θάνατο αυτού του άτυχου τύπου (Μόρισον) είναι νεκροί. Εκτός από μένα", συνέχισε.
Ο Τζιμ Μόρισον βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 27 ετών στις 3 Ιουλίου 1971.
Η Μάριαν Φέιθφουλ μίλησε και για το θάνατο της Έιμι Γουαϊνχάουζ, η οποία πέθανε με παρόμοιο τρόπο με τον Μόρισον, και αυτή σε ηλικία 27 ετών.
"Η Έιμι ήταν πολύ πολύ πολύ επιφυλακτική ως προς εμένα. Ήξερε ότι γνώριζα και δεν ήθελε να μου πει τίποτα. Αυτό ήταν ναρκισσισμός αναμεμειγμένος με μίσος για τον εαυτό της. Το ξέρω καλά", συμπλήρωσε. 
Πηγή:news247.gr

Οι 10 πόλεις που «διώχνουν» τους τουρίστες



«Εχθρικός» είναι μία σκληρή λέξη και όπως μπορεί να μαντέψει κανείς, πολύ υποκειμενική, και μάλιστα όταν έχει να κάνει κανείς με πόλεις, ταξίδια και τουρίστες.
Οι 10 πόλεις που «διώχνουν» τους τουρίστες
Στην φετινή ψηφοφορία του βρετανικού περιοδικού Condé Nast Traveler οι αναγνώστες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν πόλεις του κόσμου με βάση διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης και της φιλικότητας των κατοίκων για να καταλήξουν στις δέκα πιο αφιλόξενες.
Μερικές φορές αυτό δεν έχει να κάνει με τους πολίτες μόνο. Τα πάντα, από την τοποθεσία (σε κανέναν δεν αρέσει μία πόλη – αεροδρόμιο) μέχρι το μέγεθος και τη γλώσσα μπορεί να κάνει αποκρουστικό έναν προορισμό στους τουρίστες και να είναι ένας από τους παράγοντες για να την κρίνουν «μη φιλική».
Ξεκινώντας αντίστροφα, η λίστα έχει ως εξής:
10. Νασάου (Μπαχάμες)
Αν και η Νασάου διαθέτει πανέμορφες παραλίες και ωραία μπαρ, η έλλειψη υποδομών και δραστηριότητας εκτός των πολυσύχναστων περιοχών μπορεί να εξηγήσει τις επιφυλάξεις των τουριστών. «Δεν ένιωθα ασφαλείς να περπατώ έξω από τις τουριστικές περιοχές», σημείωσε ένας εκ των ερωτηθέντων αναγνωστών.
9. Μόντε Κάρλο (Μονακό)
Το Μόντε Κάρλο είναι η πιο διάσημη πόλη στον κόσμο για τη λάμψη, το γκλάμουρ και την επιτυχία, και ειρωνικά μοιάζει να είναι ο λόγος που οι αναγνώστες δεν την «νιώθουν». «Η κατανάλωση φτάνει στο χειρότερο βαθμό της, είναι απρόσωπη και ακριβή για μένα», τόνισε αναγνώστης – τουρίστας.
8. Μιλάνο (Ιταλία)
Η πρωτεύουσα της μόδας μπορεί να είναι παράδεισος για τους fashionista, αλλά αν ψάχνει κανείς την παραδοσιακή, ιταλική φιλία και φιλοξενία, μάλλον δεν θα τη βρει εκεί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
7. Φραγκφούρτη (Γερμανία)
Αν και πολλοί από τους ερωτηθέντες αγαπούν τη γερμανική πόλη κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, η πέμπτη μεγαλύτερη γερμανική πόλη δεν είναι τόσο δημοφιλής, τουλάχιστον για φέτος. Δυστυχώς, φαίνεται ότι φταίνει οι «αγενείς κάτοικοί της». «Μοιάζουν όλοι τόσο ψυχροί, εκτός από τους τουρίστες», ανέφερε αναγνώστης.
6. Πεκίνο (Κίνα)
Πολλοί εκ των αναγνωστών βρίσκουν το Πεκίνο συναρπαστικό και όμορφοι. Αλλοι ωστόσο θεωρούν ότι η υπερβολική ρύπανση σκιάζει τα στολίδια της πόλης.
5. Μασσαλία (Γαλλία)
Αν και είναι μία γλυκιά, ιστορική πόλη, η εγκληματικότητα φαίνεται ότι ανησυχεί πολλούς επισκέτπτες. «Είναι όμορφα, αλλά προσοχή στους πορτοφολάδες», έγραψε αναγνώστης, ενώ ένας άλλος αρκέστηκε να πει λακωνικά: «Μακριά!».
4. Παρίσι (Γαλλία)
Αναμφισβήτητα η Πόλη του Φωτός είναι μία θαυμάσια, ρομαντική πόλη. Όμως η αντίληψη ότι οι πολίτες είναι ψυχροί και σνομπ επικρατεί. «Σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας έναν χάρτη, γιατί οι ντόπιοι δεν θα κουνήσουν το δάχτυλό τους για να βοηθήσουν», ανέφερε αναγνώστης.
Για το δίκαιο της ιστορίας, πολλοί παραδέχθηκαν ότι οι Παριζιάνοι ήταν πιο φιλικοί κατά το παρελθόν, αλλά κρίνοντας από τη θέση της στη φετινή λίστα υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης.
3. Μόσχα (Ρωσία)
Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ρωσίας κατετάγη από τους αναγνώστες στην τρίτη θέση των πιο αφιλόξενων, παρά τις εξαιρετικές κριτικές για την Κόκκινη Πλατεία, το Κρεμλίνο και τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βασιλείου Μήπως είναι η γλώσσα η πηγή αυτής της εχθρικότητας; Ενας από τους αναγνώστες σημείωσε ότι λίγοι είναι αυτοί που μιλούν κι άλλη γλώσσα πέρα από τη ρωσική. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά στους τουρίστες από το να συρρεύσουν στις διάσημες περιοχές της.
2. Κάννες (Γαλλία)
Παρά ή ίσως για αυτό το μύθο που περιβάλλει τις Κάννες και το λαμπερό κινηματογραφικό της φεστιβάλ, πολλοί αναγνώστες μοιάζουν απογοητευμένοι από την πιο διάσημη πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας. Περιγράφουν ότι είναι μία πόλη που την ξεχνάς εύκολα και χωρίς εκπλήξεις.
1. Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική)
Αν και το Γιοχάνεσμπουργκ είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο, η ασφάλειά του παραμένει ένας σοβαρός βραχνάς. «Δεν είναι ασφαλές να ταξιδέψει κανείς στο Γιοχάνεσμπουργκ ανεξάρτητος», είπε αναγνώστης, ενώ άλλοι το χαρακτήρισαν επικίνδυνο και μία πόλη του εγκλήματος και των αντιθέσεων. Παρά την αμφίβολη φήμη της, η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αφρικής παραμένει μία αναπτυσσόμενη πολιτιστική πρωτεύουσα με όμορφα αστικά τοπία, με εξαιρετική ζυθοποιία και καλά ψώνια.
Στον αντίποδα οι πιο φιλικές για τους τουρίστες είναι οι : Σάλτσμπουργκ, Βουδαπέστη, Σεβίλλη, Σαβάνα, Κέιπ Τάουν, Σίεμ Ριπ (Καμπότζη), Σίδνεϊ, Δουβλίνο, Τσάρλεστον, Βικτόρια (Καναδάς), Όκλαντ και Μελβούρνη.
Πηγή:e-go.gr

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού η 8η Αυγούστου


Μπορεί το σεξ να μην κόβεται, όπως είχε πει και η τηλεοπτική Θεοπούλα όμως μέχρι να φτάσει κάποιος στο επίπεδο του οργασμού έχει πολύ «δρόμο» να διανύσει. Γι’ αυτό αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν το έτερόν τους ήμισυ έχει φτάσει σε αυτό το κομβικό σημείο ή αν απλά… προσποιείται.

Για την κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης ο αμφίφυλος Αμερικανός ακτιβιστής του σεξ, Άλεξ Χίρκα, αποφάσισε μάλιστα να καθιερώσει την 8ηΑυγούστου ως Παγκόσμια Μέρα Οργασμού και να δώσει μια διαφορετική και συνάμα σεξουαλική διάσταση σε αυτήν την κατά τα άλλα απλή ημέρα του καλοκαιριού.

Γιορτάστε λοιπόν! Κάνει καλό!
Πηγή:topontiki.gr

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Μυστηριώδης λίμνη «ξεφύτρωσε» στη μέση της ερήμου στην Τυνησία

Μια μυστηριώδης λίμνη που εμφανίστηκε ξαφνικά στην έρημο της Τυνησίας, έχει δημιουργήσει μια αυτοσχέδια «παραλία» στη χώρα που μαστίζεται από την ξηρασία.
Μυστηριώδης λίμνη «ξεφύτρωσε» στη μέση της ερήμου στην Τυνησία
Καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί για την ξαφνική εμφάνιση της «Gafsa Beach», που ανακαλύφθηκε από βοσκούς πριν από τρεις εβδομάδες.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι το νερό, που αρχικά είχε ένα κρυστάλλινο γαλάζιο χρώμα και τώρα έχει γεμίσει με άλγη, μπορεί να είναι καρκινογόνο, κάτι που οι Τυνήσιοι δείχνουν να προσπερνούν την ώρα που η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς.
Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν σπεύσει μέχρι στιγμής στην «πισίνα» σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Lac de Gafsa» και επιδίδονται σε κωπηλασία και καταδύσεις.

«Μερικοί λένε ότι πρόκειται για θαύμα, ενώ άλλοι τη θεωρούν κατάρα» δήλωσε ο δημοσιογράφος Lakhdar Souid στο δίκτυο France 24.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη εξήγηση για την προέλευση της λίμνης ενώ ορισμένοι γεωλόγοι πιστεύουν πως η σεισμική δραστηριότητα μπορεί να προκάλεσε την άνοδο των υπόγειων υδάτων στην επιφάνεια διαταράσσοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, ενώ άλλοι διαφωνούν.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο όγκος της πισίνας μπορεί να είναι περίπου 1 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, με βάθος μεταξύ 10-18 μέτρων.

Δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση της κολύμβησης, αλλά το Γραφείο της Δημόσιας Ασφάλειας της Γκάφσα, προειδοποίησε τους Τυνήσιους ότι το νερό μπορεί να έχει μολυνθεί ακόμη και με ραδιενεργά.

«Αυτή η λίμνη βρίσκεται σε μία περιοχή πλούσια σε φωσφορικά κοιτάσματα, τα οποία αφήνουν κατάλοιπα που ορισμένες φορές είναι ραδιενεργά» έγραψε ο δημοσιογράφος Lakhdar Souid στην εφημερίδα Tunisia Daily.

«Επομένως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το νερό να είναι μολυσμένο και καρκινογόνο. Κατά τις πρώτες ημέρες, το νερό ήταν πεντακάθαρο. Τώρα είναι πράσινο και γεμάτο άλγη. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανακυκλώνεται και ευνοεί τις ασθένειες».

Η περιοχή Γκάφσα της κεντρικής Τυνησίας είναι πατρίδα της εξορυκτικής βιομηχανίας της χώρας ενώ τα φωσφορικά ανακαλύφθηκαν εκεί για πρώτη φορά το 1886.

Πηγή:e-go.gr

Μια πόλη «παγώνει» για ένα λεπτό κάθε χρόνο

Perierga.gr - Μια πόλη παγώνει για ένα λεπτό κάθε χρόνο!
Είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες και η ζωή στη Βαρσοβία κυλά στον καθημερινό της ρυθμό. Ξαφνικά οι σειρήνες αρχίζουν να ηχούν και όλοι ακινητοποιούνται για ένα λεπτό. Δεν είναι βέβαια κάποιο σενάριο ταινίας αλλά μια παράδοση στην πολωνική πρωτέυουσα προς τιμήν των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου η ζωή στην πόλη σταματά για ένα μόνο λεπτό.

Πηγή:perierga.gr

Πλωτό ξενοδοχείο σε σχήμα νιφάδας χιονιού ετοιμάζουν στη Νορβηγία -Θα έχει όλες τις ανέσεις και θέα το Βόρειο Σέλας

Πλωτό ξενοδοχείο σε σχήμα νιφάδας χιονιού ετοιμάζουν στη Νορβηγία -Θα έχει όλες
Πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες θα αποτελέσει το πλωτό πεντάστερο ξενοδοχείο που ετοιμάζονται να κατασκευάζουν αρχιτέκτονες στην Νορβηγία σε συνεργασία με την εταιρεία Dutch Docklands, καθώς εκτός από εντυπωσιακό θα είναι και περίεργο αφού θα μοιάζει με νιφάδα χιονιού.
Το «Krystall» θα διαθέτει 86 δωμάτια με όλες τις ανέσεις, σπα, συνεδριακό κέντρο και θα βρίσκεται στη μέση ενός νορβηγικού φιόρδ. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα ζεσταίνονται με τζάκια και θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θέα των χιονισμένων ακτών καθώς και το Βόρειο Σέλας.
Τα εγκαίνια του «Krystall» αναμένεται να γίνουν το 2016.


Πηγή:iefimerida.gr

Ήταν άνεργη, κέρδισε 27 εκατ. λίρες και τώρα μοιράζει δουλειές στους συντοπίτες της


Μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη η 48χρονη Μάργκαρετ Λούγκχρεϊ από το Σταμπέιν της Β. Ιρλανδίας, ζούσε με 58 λίρες την εβδομάδα, που ήταν το επίδομά της από το ταμείο ανεργίας. Ένα απόγευμα καθώς επέστρεφε στο σπίτι της αγόρασε ένα λαχείο και κέρδισε 27 εκατ. λίρες.
 
Φυσικά άλλαξε η ζωή της, αλλά το σημαντικό είναι πως αποφάσισε να αλλάξει και τη ζωή των συμπατριωτών της. Όπως δήλωσε στη «Sunday Life», θα κρατήσει 1 εκατ. λίρες για τον εαυτό της και με τα 26 θα «στήσει» επιχειρήσεις ώστε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας για τους συντοπίτες της που είναι άνεργοι.
 
Διέθεσε ήδη 1 εκατ. λίρες για να δημιουργηθεί τουριστικό χωριό στο Σταμπέιν, ενώ δημιούργησε και φυσικά χρηματοδοτεί άλλες εννέα επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται συμπατριώτες της.
 
«Όλοι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν για να ζήσουν, να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους, να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους», ανέφερε σε δηλώσεις της η 48χρονη, που έχει βιώσει στο πετσί της τον εφιάλτη της ανεργίας. 
Πηγή:topontiki.gr