Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Εκανε το γύρο του κόσμου με τα πόδια σε 11 χρόνια!


Ένας 55χρονος Καναδός που έφυγε από την πόλη του για να ξεχάσει τις στεναχώριες του θα επιστρέψει στα μέσα Οκτωβρίου, αυτή τη φορά λάμποντας από ευτυχία, αφού πέτυχε το ακατόρθωτο: να κάνει το γύρο του κόσμου με τα πόδια σε έντεκα χρόνια.

Ο Ζαν Μπελιβό, ένας ψηλός, αδύνατος άνδρας, περπατά στις όχθες της λίμνης Οντάριο με μεγάλα βήματα σπρώχνοντας ένα καροτσάκι διακοσμημένο με την καναδική σημαία όπου μεταφέρει τον υπνόσακό του και λιγοστά ρούχα.

Βρίσκεται πλέον στο Κίνγκστον, έναν από τους τελευταίους σταθμούς της πορείας του πριν από την Οτάβα και το Μόντρεαλ όπου αναμένεται να φτάσει στις 16 Οκτωβρίου έχοντας ολοκληρώσει το επίτευγμά του.



Ο γκριζομάλλης Καναδός περπατά τόσο γρήγορα που οι δημοσιογράφοι αγκομαχούν να τον προφτάσουν. Ξέρει όμως να σταματάει για να τσιμπήσει κάτι χωρίς να βιάζεται, να αφηγηθεί κάποια από τις περιπέτειές του ή να συζητήσει με αγνώστους. Η γοητεία του ταξιδιού του είναι η μαγεία του άγνωστου: δεν ξέρει πού θα μπορέσει να κοιμηθεί το βράδυ, δεν εξαρτάται από κανέναν, δεν έχει παρά ελάχιστα χρήματα. Και αυτό διαρκεί εδώ και έντεκα χρόνια.

Στο Μόντρεαλ ο Μπελιβό θα ξαναβρεί τη σύντροφό του, τη Λις, που τον στήριξε καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Τον ενθάρρυνε μάλιστα να εντάξει το εγχείρημά του στις εκδηλώσεις της Unesco για το μέλλον των παιδιών του κόσμου και τον τερματισμό της βίας.

Ο Μπελιβό έφυγε από το Μόντρεαλ στις 18 Αυγούστου 2000, την ημέρα που έκλεισε τα 45 χρόνια του, λίγο καιρό μετά τη χρεοκοπία της μικρής επιχείρησης που διατηρούσε. Για να "σβήσει" την απογοήτευσή του αποφάσισε τότε να κάνει τρέχοντας το γύρο του κόσμου. Έφτασε μάλιστα τρέχοντας μέχρι την Ατλάντα των ΗΠΑ, όπου όμως έκρινε ότι ήταν σκόπιμο να κόψει ρυθμό και να περπατήσει καλύπτοντας περισσότερα από 75.000 χιλιόμετρα διασχίζοντας 64 χώρες.
Σ' αυτά τα έντεκα χρόνια, πέρασε από ερήμους και βουνά. Ερωτεύτηκε στο Μεξικό --για εννιά ημέρες-- φόρεσε τουρμπάνι στο Σουδάν, έφαγε έντομα στην Αφρική, σκύλο στην Κορέα και φίδια στην Κίνα ενώ στις Φιλιππίνες τον φρουρούσαν στρατιώτες, παρ' όλο που δηλώνει ειρηνιστής.
Αρρώστησε σοβαρά μόνο μία φορά και νοσηλεύτηκε στην Αλγερία. Μόλις μία φορά δέχτηκε επίθεση, από δύο νεαρούς μεθυσμένους στη Νότια Αφρική. Στην Αντίς Αμπέμπα τον συνέλαβαν, χωρίς μέχρι και σήμερα να μάθει το λόγο, και τον άφησαν ελεύθερο την επόμενη ημέρα. Αρκετές φορές κοιμήθηκε κάτω από γέφυρες, σε ξενώνες αστέγων ή ακόμη και σε φυλακές. Συχνά όμως άγνωστοι άνθρωποι τον προσκαλούσαν και τον φιλοξενούσαν στο σπίτι τους και σήμερα αισθάνεται υποχρεωμένος από τη συμπάθεια που του έδειξαν οι περισσότεροι απ' όσους γνώρισε στην πορεία του.
Το ταξίδι του στοίχιζε περίπου 4.000 δολάρια κάθε χρόνο, χρήματα που ο Μπελιβό εξασφάλιζε χάρη στη σύντροφό του, αφού δεν απέκτησε ποτέ κάποιον χορηγό. Σήμερα, δεν έχει χρήματα αλλά αισθάνεται πλούσιος. "Έφυγα άδειος αλλά επέστρεψα με πνευματικά εφόδια", είπε χαρακτηριστικά. Σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο, να δώσει διαλέξεις και να προωθήσει "την αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και την αλληλοκατανόηση".
Σε προσωπικό επίπεδο, είναι μια ιστορία αγάπης με αίσιο τέλος. "Είμαι η Πηνελόπη του και είναι ο Οδυσσέας μου", είπε η Λις η οποία πήγαινε να συναντήσει το σύντροφό της για μία εβδομάδα το χρόνο, κάθε Χριστούγεννα, όπου κι αν βρισκόταν αυτός στον κόσμο.
Πηγή:newsit.gr

Αποδείξεις ότι τα στρουμφάκια είναι ...κομμουνιστές!

Αποδείξεις ότι τα στρουμφάκια είναι ...κομμουνιστές!
Μπορεί η σειρά με την οποία μεγαλώσαμε όλοι να φαίνεται αθώα, αλλά αν εστιάσουμε σε μερικές τρανταχτές μεν αλλά και καλά καμουφλαρισμένες λεπτομέρειες, βλέπουμε την αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο!!!

1. Δεν έχουν κάποια επίσημη θρησκεία, με λίγα λόγια είναι άθεοι.
2. Υπάγονται σε έναν απόλυτο μονάρχη με κόκκινο σκούφο, που είναι φτυστός ο Μαρξ (Μπαρμπαστρούμφ).
3. Δεν είναι Ρατσιστές (τους βοηθούν όλους, χωρίς φυλετικές ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεις).
4. Ακόμα και το αγγλικό όνομα της σειράς αποτελεί ένδειξη κομμουνισμού, καθώς στην πραγματικότητα είναι αρχικά : S.M.U.R.F. = Sociable Men Under Red Father.
5. Φοράνε όλοι τις ίδιες στολές.
6. Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, καθώς κάτω από το μονάρχη, βρίσκονται όλα στο ίδιο σημείο της κοινωνικής πυραμίδας.
7. Δεν υπάρχει ιδιωτική περιουσία, καθώς τα σπιτάκια τα οποία κατοικούν δεν τους ανήκουν, απλά τους παρέχονται από τον μονάρχη τους.
8. Ο γυναικείος πληθυσμός (Στρουμφίτα) δεν εργάζεται.
9. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου (απόδειξη η συνεχής προπηλάκιση του Σπιρτούλη, μετά από κάθε προσπάθεια έκφρασης μίας ελεύθερης άποψης).
10. Απόδειξη αποτελεί και το περιστατικό με τη βραχύχρονη ύπαρξη νομίσματος στο χωριό. Όταν ο λιχούδης απέκτησε νομίσματα, κατάφερε να αποσπάσει τις περιουσίες των υπόλοιπων στρουμφακίων (Όργανα Προκόπη, εργαλεία Ξευτέρη, σύνεργα ζωγραφικής Μελένιου, βιβλία Σπιρτούλη κ.α.), και να προκαλέσει διάλυση της κοινωνίας. Η απόσυρση του νομίσματος επανέφερε την ισορροπία της κοινωνίας.
Πηγή:giatousfilous.com

Φόρο στα λίπη επέβαλε η Δανία

Η πρώτη χώρα που επιβάλλει φόρο στα λίπη έγινε από σήμερα η Δανία έπειτα από μια εβδομάδα κατά την οποία οι καταναλωτές για να εξοικονομήσουν χρήματα έκαναν προμήθειες βουτύρου, πίτσας, κρέατος και γάλακτος.

Φόρο στα λίπη επέβαλε η Δανία
Ο νέος φόρος, που θεωρείται ως μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη. Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρευμένων φαγητών.
"Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών (DI), η Γκίτε Χεστεχάβε. "Απ' όσο γνωρίζουμε, η Δανία είναι η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στο λίπος", σημείωσε
Κατά την εβδομάδα πριν από την εφαρμογή του φόρου αυτού οι Δανοί "άδειασαν" κυριολεκτικά τα σουπερμάρκετ.
"Έπρεπε να κάνουμε αποθέματα τόνων βουτύρου και μαργαρίνης για να είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος του ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Distribution, ο Σέρεν Γιόργκενσεν.
"Η εβδομάδα ήταν αρκετά χαοτική, με πολλά κενά ράφια. Οι άνθρωποι έχουν γεμίσει τους καταψύκτες τους", επιβεβαίωσε ένας υπεύθυνος ενός ανεξάρτητου σουπερμάρκετ στην Κοπεγχάγη, ο Κρίστιαν Γιένσεν. "Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει τίποτα...οι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ένα γλυκό θα το αγοράσουν. Απλά κάνοντας το τώρα, κάνουν οικονομία", σημείωσε.Πηγή:ethnos.gr

Σκωτσέζα ξύπνησε με ιταλική προφορά

Μία γυναίκα από την Σκωτία ξύπνησε και δεν μιλούσε την μητρική της γλώσσα, αλλά μία από πιο νότια. Ξύπνησε και μιλούσε ιταλικά.
Impossibile! Ιταλομαθής χωρίς καν να έχει μελετήσει την ιταλική γλώσσα. Μια γυναίκα από το Glasgow της Σκωτίας δήλωσε πως ξύπνησε με ιταλική προφορά ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η 48 χρονη Debbie McCann δεν μπορούσε να μιλήσει αμέσως μετά το επεισόδιο, ενώ όταν τα κατάφερε, όσοι την άκουσαν πίστεψαν πως μίλαγε κινέζικα.
Η ώρα πέρασε όμως και τα κινέζικα έδωσαν την θέση τους στα ιταλικά, ενώ όσοι δεν την γνωρίζουν την ρωτούν συνεχώς από που κατάγεται.
Η ίδια, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ποτέ στις δύο αυτές χώρες.
Μια πρώτη εκτίμηση την θέλει να πάσχει από το σύνδρομο της ξενικής προφοράς, μία ασθένεια τόσο σπάνια που μπορεί να επηρεάσει το πολύ 60 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το γεγονός έχει αναστατώσει την άτυχη, αφού ντρέπεται να μιλήσει. Ενώ δεν θυμάται από πότε έχει να παραγγείλει πίτσα...
Πηγή:news247.gr

Το γράμμα ενός αγράμματου φυλακισμένου στη γκόμενά του

Πριν διαβάστε την μετάφραση από το παρακάτω γράμμα, προσπαθήστε να το αποκωδικοποιήσετε μόνοι σας......

Μετάφραση:
Μαργαρίτα, ε Μαργαρίτα
‘Ακουσα ότι τα βράδια βγαίνεις από το σπίτι και γαμ…
‘Οταν βγω από τη φυλακή θα σου γαμ…ω το μ…νί που σε πέταγε
Σταύρος

Αν θέλει να μείνει ζωντανή, δεν πρέπει να κοιμηθεί ποτέ!


Σε περίπτωση που χαλαρώσει, κλείσει τα μάτια της και κοιμηθεί τότε μπορεί να χάσει τη ζωή της. Ο λόγος για την 24χρονη Emma Chell η οποία πρέπει να μένει πάντα ξύπνια.
Η Emma πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας μπορεί να πεθάνει την ώρα του ύπνου της.
Η ίδια, πέρασε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής της στο νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί σταματούσε ξαφνικά να αναπνέει.


Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο που πάσχει από σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού, εξαιτίας του οποίου "ξεχνάει" να αναπνέει κάθε φορά που πέφτει για ύπνο! Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει τα νευρολογικά αντανακλαστικά που ελέγχουν την αναπνοή και η νεαρή κοπέλα από την Βρετανία πρέπει απλά να μάθει να μην κοιμάται.
"Όταν νυστάζω πολύ, προσπαθώ απλά να με κρατάω ξύπνια", αναφέρει η 24χρονη κοπέλα που δε ζει μια ζωή όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Πλέον το έχω συνηθίσει. Το έχω όλη μου τη ζωή. Ξέρω ότι δε μπορώ να πάρω έναν… "υπνάκο" γιατί αυτό μπορεί να με σκοτώσει. Αν κάποια στιγμή στη διάρκεια της ημέρας νιώσω νύστα, απλά προσπαθώ να με κρατάω ξύπνια" λέει η ίδια.
Η Emma είναι μια από τους 30 πάσχοντες στο Ηνωμένο Βασίλειο.Πηγή:cosmo.gr

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΤΜ για νερό στην Ινδία

ΑΤΜ νερού προτείνει ινδική εταιρεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πρόσβασης σε καθαρό νερό. Δείτε σε βίντεο πώς λειτουργεί.
Μπορεί για μας το καθαρό νερό να είναι κάτι αυτονόητο, αφού τρέχει στο σπίτι μας με το που θα ανοίξουμε τη βρύση, για ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού όμως αποτελεί πολυτέλεια.
Στην Ινδία, για παράδειγμα, το ακάθαρτο νερό ευθύνεται για το 60 με 80% όλων των ασθενειών που πλήττουν τη χώρα.
 Αν και υπάρχουν διάφορες πιθανές λύσεις για το πρόβλημα, όπως νέα πηγάδια ή φίλτρα νερού, η εταιρεία Sarvajal έχει βρει μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική: τα ηλιακά ΑΤΜ νερού.
 Το μηχάνημα χειρίζονται μόνο οι άνθρωποι που αποτελούν τους μεσάζοντες - θεματοφύλακες του νερού για την κοινότητά τους και η λειτουργία του είναι πολύ απλή.

Οι θεματοφύλακες αγοράζουν το νερό και το τοποθετούν μέσα στο ATM, το οποίο το επεξεργάζεται με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας και το καθαρίζει. Στη συνέχεια, τα μέλη της κοινότητας παίρνουν το νερό από τα ATM πληρώνοντας τον μεσάζοντα. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, ο καταναλωτής ειδοποιεί την εταιρεία μέσω του τηλεφώνου που είναι ενσωματωμένο στο ATM.
 Το δίκτυο της Sarvajal έχει μέχρι τώρα 120 εγκαταστάσεις σε όλη την Ινδία, ενώ επεκτείνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ανθρώπους. Κάθε οικογένεια πληρώνει περίπου 3$ το μήνα για το νερό.

Πηγή: Star.gr

Έμεινε έγκυος από... πορνοταινία 3D

Όταν ο σύζυγος ζήτησε εξηγήσεις για το διαφορετικό χρώμα του παιδιού, η γυναίκα του του απάντησε πως πιθανότατα είχε μείνει έγκυος όταν παρακολούθησε, μαζί με φίλους, πορνοταινία σε 3D.

Έμεινε έγκυος από... πορνοταινία 3D
Μετά από πολύμηνη απουσια του στο Ιρακ, ένας αμερικανός στρατιώτης ο Ερικ Τζόνσον επέστρεψε σπίτι και βρήκε τη γυναίκα του Τζένιφερ έγκυο. Το παιδί που στη συνέχεια γεννήθηκε ήταν μαύρο παρόλο που και οι δύο γονείς είναι λευκοί. Όταν ο σύζυγος ζήτησε εξηγήσεις η γυναίκα του του απάντησε πως πιθανότατα είχε μείνει έγκυος όταν παρακολούθησε, μαζί με φίλους, πορνοταινία σε 3D. Όπως του είπε, ένα μήνα μετά την προβολή του πορνό άρχισαν τα συμπτώματα και το τεστ εγκυμοσύνης που αποφάσισε να κάνει βγήκε θετικό. Ο Ερικ, την πίστεψε και μαζί πλέον μεγαλώνουν το παιδάκι που η γυναίκα συνέλαβε με την… τεχνολογία!
Η παραπάνω ιστορία του Ερικ και της Τζένιφερ έκανε το γύρο του κόσμου, αναπαραγώμενη από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα προκαλώντας την έκπληξη όσων την διάβασαν. Βέβαια, μόνο και μόνο η αποδοχή της εξήγησης από τον σύζυγο θα έπρεπε να δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την εγκυρότητα της είδησης καθώς η ιστορία είναι απλά μια… φάρσα. Κι όμως αρκετοί ήταν αυτοί που ξεγελάστηκαν, αναδημοσιεύοντας τόσο την είδηση όσο και τη φωτογραφία που τη συνόδευε και η οποία εμφάνιζε την πανευτυχή μητέρα με το παιδάκι της. Μάλιστα, ανάμεσα σε όσους "ξεγελάστηκαν" είναι και ο γνωστός στους λάτρεις της τεχνολογίας ιστοτόπος Gizmodo. Ωστόσο, μια αναζήτηση στο Google για την ιστορία πλέον έρχεται κενό. Γιατί μπορεί η αρχική ιστορία να ήταν πλαστή, η φωτογραφία όμως που τη συνόδευε δεν ήταν...
Το Sensacionalista, ο ιστοτόπος από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, επέλεξε μια τυχαία εικόνα μιας γυναίκας και του παιδιού της από το διαδίκτυο για να πλαισιώσει την πλαστή ιστορία. Προφανώς, όμως η είδηση, μαζί με τη φωτογραφία διαδόθηκε γρήγορα και η εικονιζόμενη έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην πατρίδα της αλλά και δέκτης ποικίλων σχολίων και εμπαιγμού από τους γείτονές της.
Η ιστοσελίδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχτεί ότι χρησιμοποίησε τυχαία μια φωτογραφία που βρήκε στο διαδίκτυο.
"Ποτέ δεν σκεφτήκαμε τι θα μπορούσε να συμβεί. Γι 'αυτό ζητάμε από αυτή την οικογένεια να δεχτεί την ειλικρινή συγγνώμη μας. Η γυναίκα και το μωρό της στη φωτογραφία δεν είχε καμία σχέση με αυτό το άρθρο. Είναι απλά μια φυσιολογική οικογένεια" σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και απευθύνει παράκληση από όσους αναδημοσιεύουν υλικό να ελέγχουν καλά τι διαβάζουν...Πηγή:e-go.gr

Νόμπελ για... "τρελούς" επιστήμονες

Μια μελέτη για το σεξ των σκαθαριών, μια έρευνα για το χασμουρητό της χελώνας και άλλες απίθανες εργασίες βραβεύτηκαν στην τελετή των εναλλακτικών Νόμπελ. Διαβάστε όλες τις βραβεύσεις
Για 21η χρονιά απονεμήθηκαν τα "εναλλακτικά Νόμπελ", όπως έχουν γίνει πια γνωστά τα βραβεία Ig που τιμούν επιστήμονες για πραγματικές αλλά ασυνήθιστες έως "παλαβές" -και συχνά αστείες ανακαλύψεις και εφευρέσεις.
Αν και τα βραβεία, που δίνονται από το χιουμοριστικό επιστημονικό περιοδικό "Χρονικά της Απίθανης Έρευνας", συνιστούν μια διακωμώδηση του θεσμού των κανονικών Νόμπελ, πραγματικοί νομπελίστες έδωσαν τα βραβεία στους τιμώμενους, σε ειδική τελετή στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.
Βασικό κριτήριο για τη βράβευση είναι η ανακάλυψη "πρώτα να κάνει τους ανθρώπους να γελάσουν και μετά να σκεφθούν".
Μεταξύ άλλων, δόθηκαν:
- Βραβείο Βιολογίας, σε δύο Αυστραλούς εντομολόγους για εργασία τους σχετικά με το σεξ των σκαθαριών μέσα σε ένα πεταμένο μπουκάλι μπίρας και πώς το αρσενικό σκαθάρι μπερδεύει το μπουκάλι (αν είναι καφέ χρώματος) με το θηλυκό.
- Φυσιολογίας, για έρευνα Βρετανών ζωολόγων αναφορικά με το χασμουρητό στις χελώνες, όπου αποκλείστηκε ότι το χασμουρητό είναι κολλητικό στα συμπαθή ζώα.
- Ιατρικής, για έρευνα σχετικά με την απελπισία όσων αναζητούν απεγνωσμένα μέρος για να ουρήσουν και πώς η αγωνία τους επηρεάζει πότε θετικά και πότε αρνητικά τις αποφάσεις τους για άλλα πράγματα.
- Ψυχολογίας, σε Νορβηγό ερευνητή που προσπάθησε να καταλάβει γιατί στην καθημερινή ζωή οι άνθρωποι αναστενάζουν.
- Φυσικής, για μελέτη σχετικά με το γιατί οι αθλητές ρίψης δίσκου αισθάνονται ζαλάδα, ενώ αυτοί της σφύρας όχι.
- Μαθηματικών, με το οποίο βραβεύτηκαν έξι επιστήμονες που εδώ και χρόνια είχαν προβλέψει το τέλος του κόσμου, αλλά ήταν ακόμα ζωντανοί για να παραλάβουν το βραβείο!
- Ειρήνης, στον δήμαρχο του Βίλνιους της Λιθουανίας που αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα του πάρκινγκ, ισοπεδώνοντας το πολυτελές αυτοκίνητο ενός παραβάτη με ένα τεθωρακισμένο όχημα.
- Λογοτεχνίας, στον Τζον Πέρι του πανεπιστημίου Στάνφορντ για την θεωρία του της "δομημένης αναβλητικότητας", που εξηγεί γιατί πρέπει κάποιος να εργάζεται πάντα πάνω σε κάτι τόσο σημαντικό, ώστε να αποφεύγει συστηματικά να κάνει κάτι ακόμα πιο σημαντικό.
Πηγή:news247.gr

Ειρηνοδικείο διέγραψε τα χρέη άνεργης

Απόφαση που δίνει ελπίδα σε χιλιάδες δανειολήπτες πήρε το Ειρηνοδικείο Λάρισας. Διέγραψε το 100% των χρεών άνεργης γυναίκας. Τι ισχυρίστηκαν οι τράπεζες, χωρίς να πείσουν
Το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ), διέγραψε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, με μια "ιστορική" απόφασή του, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα.
Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο ανοίγοντας τον δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.
Η απόφαση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από "πού" βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν την δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Στην συντριπτική τους πλειονότητα θετικές και πετυχαίνουν την διαγραφή του χρέους από 50-60%. Για πρώτη φορά όμως δικαστική απόφαση προβλέπει την συνολική διαγραφή του χρέους.
Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

87χρονος έκανε αίτηση διαζυγίου


Θέλει να χωρίσει την 70χρονη γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 8 χρόνια...
Αίσθηση προκάλεσε χθες (28-09-2011) στα δικαστήρια του Ηρακλείου η περίπτωση ενός 87χρονου, που βρέθηκε στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, ζητώντας να χωρίσει από την 70χρονη σύζυγο του!
Η τελευταία είναι αλλοδαπή και παντρεύτηκαν πριν από 8 χρόνια. Φαίνεται μάλιστα να είχαν αρμονικό έγγαμο βίο. Ωστόσο τα προβλήματα στην σχέση τους ανέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο υπερήλικας που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με το μπαστουνάκι στο χέρι, υποστηρίζει ότι η σύζυγος του τον είχε παραμελήσει και ότι τον εγκατέλειψε. Κάτι που ωστόσο δεν αποδέχεται η άλλη πλευρά, η οποία πιστεύει ότι το διαζύγιο είναι «δάκτυλος» των παιδιών του υπερήλικα ώστε η 70χρονη να μην αποκτήσει συνταξιοδοτικά και κληρονομικά δικαιώματα καθώς ο 87χρονος είναι αρκετά ευκατάστατος.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, η 70χρονη αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι μετά από τις έντονες πιέσεις που της ασκήθηκαν από τον σύζυγο της.
Η υπόθεση αυτή δεν ήταν η μοναδική που εκδικάστηκε χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου όπου συζητήθηκαν αρκετές περιπτώσεις αντιδικιών που είτε είχαν σχέση με την διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων μετά το διαζύγιο, είτε με προσβολές πατρότητας (και είναι πάρα πολλές), είτε με περιπτώσεις διετούς διάστασης.Πηγή:pathfinder.gr

Ρομαντικές βραδιές στο κέντρο της γης

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα για τις πολυτελείς σουίτες στον τελευταίο όροφο κάποιου ξενοδοχείου. Στα έγκατα της γης είναι η θέα (Pics)
Τέρμα στις πολυτελείς σουίτες με θέα τη θάλασσα, τα βουνά και τα αξιοθέατα κάθε πόλης. Τώρα ένα ξενοδοχείο προσφέρει στους καλεσμένους του μοναδικές βραδιές σε βάθος 1523 μέτρων!
Ο λόγος για το Sala Silvermine Hotel που βρίσκεται στη Σουηδία και διαθέτει ένα δωμάτιο τόσο βαθιά στα έγκατα της γης που η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω ενός φρεατίου ορυχείου!
Το εν λόγω δωμάτιο 437 ευρώ τη βραδιά και προσφέρει στους επισκέπτες του ύπνο σε ένα πολυτελέστατο διπλό κρεβάτι, ασημένια έπιπλα και σαμπάνια!

 
Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο οι επισκέπτες του μπορούν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο είναι… μέσω ενός ειδικού συστήματος ενδοεπικοινωνίας που συνδέεται απ’ ευθείας με τη ρεσεψιόν.

 
Οι ένοικοι του πρέπει να πάρουν μαζί τους πολύ ζεστά ρούχα γιατί η θερμοκρασία… εκεί κάτω πέφτει στους 2 βαθμούς Κελσίου και ανεβαίνει στους 18 με τη χρήση αερόθερμου.

 
Για τουλάχιστον 400 χρόνια το συγκεκριμένο ορυχείο ήταν το μεγαλύτερο ορυχείο ασημιού της Σουηδίας.Πηγή:news247.gr

Τράπεζες έβαζαν χέρι στους λογαριασμούς των πελατών τους

Τέσσερις τράπεζες έκαναν αναλήψεις  από λογαριασμούς μισθών και συντάξεων πελατών τους οι οποίοι καθυστερούσαν να πληρώσουν δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών. Τις εγκαλεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκου, το οποίο διαβιβάστηκε τη Τετάρτη στη Βουλή, τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη υποβάλλει σχετικά υπομνήματα για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα για παράνομη πρόκληση ζημιάς κατά την παροχή υπηρεσιών τους και τη χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών.
Μάλιστα, αναμένεται η τοποθέτηση της Τραπέζης της Ελλάδος πριν εκδοθεί απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.   
Όπως αναφέρει και η "Ελευθεροτυπία",  η έρευνα ξεκίνησε  τον Αύγουστο του 2011, μετά από καταγγελίες ενώ η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε υποστηρίξει ότι η μονομερής ανάληψη μισθών και συντάξεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας είναι μη νόμιμη και καταχρηστική και προειδοποίησε ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις.   
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τράπεζες δεν περιορίζονται μόνο στις μονομερείς «αναλήψεις» από τους λογαριασμούς, αλλά εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να χαρατσώνουν τους πελάτες τους, με τον υφυπουργό Γ. Κουτσούκο να επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται πλήθος νέων αμφιλεγόμενων χρεώσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
* η επιβολή μηνιαίων εξόδων καθυστέρησης, τα οποία χρεώνονται πέραν των νόμιμων τόκων υπερημερίας (διπλό χαράτσι),
* χρέωση εξόδων επικοινωνίας,
* χρέωση εξόδων εξέτασης αιτημάτων, ακόμη και όταν πρόκειται για προεξόφληση ενός δανείου,
* χρέωση λειτουργικών εξόδων της τράπεζας,
* χρέωση υποτιθέμενων δαπανών της τράπεζας που ωστόσο δεν φαίνεται να συνδέονται με δαπάνες προς τρίτους κ.ά.
Σημειώνεται ότι το ενημερωτικό έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκου Παρασύρη, ο οποίος επικαλούνταν καταγγελίες του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για αθέμιτες πρακτικές εις βάρος επιχειρήσεων και καταναλωτών.
To πολιτικό γραφείο του Φραγκίσκου Παρασύρη επικοινώνησε με το NEWS 247, στέλνοντας την απάντηση που έλαβε γύρω από τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών.
"Με βάση την απάντηση του κ. Κουτσούκου, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει βάλει τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα  στο μικροσκόπιό της για μονομερείς αναλήψεις του ποσού του μισθού ή της σύνταξης για τον συμψηφισμό των απαιτήσεων τους. Σύμφωνα με έγγραφο του Υφυπουργού Εργασίας, τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα (σ.σ.: δεν κατονομάζονται στο έγγραφο) κλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή να υποβάλλουν σχετικά υπομνήματα για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών, και ιδίως των άρθρων 2 και 8 του ν. 2251/94, δηλαδή για παράνομη πρόκληση ζημιάς κατά την παροχή υπηρεσιών τους και τη χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών.
Όπως ενημερώνει ο Υφυπουργός, μετά την υποβολή των υπομνημάτων οι σχετικοί φάκελοι που αφορούν και τις τέσσερις τράπεζες διαβιβάστηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος με αίτημα για την εντός προθεσμίας δύο μηνών παροχή γνώμης, όπως προβλέπεται στο ν. 2251/1994. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ή του εξουσιοδοτημένου οργάνου περί της παραβίασης ή μη του ν. 2251/1994 και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
Ο κ. Κουτσούκος κάνει επίσης γνωστό στον κ. Παρασύρη ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας, έχουν αποσταλεί και άλλες υποθέσεις που αφορούν πρακτικές αμφιλεγόμενων χρεώσεων από πιστωτικά ιδρύματα. Ειδικά για το φαινόμενο της μερικής ή πλήρους ανάληψης του μισθού ή της σύνταξης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, με μονομερή απόφαση των τραπεζών, ο υφυπουργός ενημερώνει ότι από τον Αύγουστο του 2010 το θέμα αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο του ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όπως μάλιστα αναφέρει ο κ. Κουτσούκος, προκειμένου να προσφέρει μια άμεση προστασία στους καταναλωτές, έλαβε δημόσια σαφή θέση για το ζήτημα περιγράφοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο η συγκεκριμένη πρακτική είναι μη νόμιμη ή  ακόμα και καταχρηστική.
Ο Υφυπουργός υπενθυμίζει ταυτόχρονα ότι επιβλήθηκε πρόστιμο σε βάρος της τράπεζας Millenium για χρήση καταχρηστικού όρου σύμφωνα με τον οποίο χρέωνε τους πελάτες της, κατόχους πιστωτικών καρτών, με το ποσό των 0,30 ευρώ όταν πλήρωναν την οφειλή τους στα ταμεία της τράπεζας και όχι μέσω ΑΤΜ και σε βάρος της τράπεζας Credit Consumer Finance για χρήση παραπλανητικής πρακτικής κατά την προώθηση πιστωτικής κάρτας στο καταναλωτικό κοινό. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όπως τονίζει ο κ. Κουτσούκος, διαπίστωσε ότι το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ένα νέο πλήθος αμφιλεγόμενων χρεώσεων. Ενδεικτικά, αναφέρονται η επιβολή μηνιαίων “εξόδων καθυστέρησης”, “έξοδα” δηλαδή που επιβάλλονται για την περίπτωση καθυστέρησης πέραν των τόκων υπερημερίας ή χρέωση εξόδων επικοινωνίας ή χρέωση εξόδων εξέτασης αιτημάτων, ακόμη και όταν πρόκειται για αίτημα προεξόφλησης του δανείου.
Ειδικά όσον αφορά στο θέμα της επιβολής από τα πιστωτικά ιδρύματα χρεώσεων πέραν του επιτοκίου υπερημερίας για την περίπτωση καθυστέρησης καταβολής εκ μέρους των δανειοληπτών και των κατόχων πιστωτικών καρτών, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπεται από το ν. 2251/1994, για τη διερεύνηση της καταχρηστικότητας της πρακτικής και της επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή έχει ήδη αποστείλει κλήση για υποβολή υπομνήματος κατά δύο πιστωτικών ιδρυμάτων (σ.σ.: επίσης δεν κατονομάζονται στο έγγραφο), που προβλέπουν μάλιστα, υψηλές σχετικές χρεώσεις επισημαίνοντας αφενός τη μονομερή από μέρους τους τροποποίηση των όρων των συμβάσεων με τους καταναλωτές και αφετέρου την αδιαφάνεια της αιτίας της επιβολής των χρεώσεων, τα οποία καθιστούν τους όρους αυτούς καταχρηστικούς. Σημειώνεται ότι ο κ. Παρασύρης έχει εστιάσει κατ’ εξακολούθηση στις πρακτικές των τραπεζών με ερωτήσεις και αναφορές του". Πηγή:news247.gr

Παπάς αγιάζει τους πιστούς με νεροπίστολο!

Ένας ιερέας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας βρήκε έναν τουλάχιστον περίεργο τρόπο να φέρει κοντά του τους πιστούς. Αποφάσισε να ραντίσει πάνω τους τον αγιασμό με τη βοήθεια ενός νεροπίστολου.

Στο Μεξικό, οι ιερείς φαίνεται πως δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα προσχήματα, όπως φαίνεται στην περίπτωση του ιερέα του παραπάνω βίντεο, ο οποίος παίρνει καθημερινά στη λειτουργία το νεροπίστολό του, ώστε ο αγιασμός να φτάνει κι αυτούς που κάθονται πιο πίσω!
Όπως δηλώνει ο ίδιος, η κίνησή του και το μέσο που χρησιμοποιεί είναι καθαρά συμβολική. "Θέλω οι άνθρωποι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν βία και να σκοτώνουν", τονίζει ο ιερέας από το Μεξικό.
Τα κακά νέα για τον παπά έρχονται από την Αρχιεπισκοπή του που όπως φημολογείται τον έχει βάλει στο μάτι, με συνέπεια ο αφορισμός να μην βρίσκεται πολύ μακριά.Πηγή:cosmo.gr

20 Χρόνια "Απαράδεκτοι": Η ιστορία όπως μας είπαν αυτοί που την έγραψαν

Τον Σεπτέμβριο του 1991 οι “Απαράδεκτοι” έκαναν πρεμιέρα από τη συχνότητα του MEGA και πολύ γρήγορα εξελίχθηκαν σε μαζικό φαινόμενο. 20 χρόνια μετά, είναι πλέον κάτι πολύ μεγαλύτερο: Σταθμός.
Όπως θα αναρωτιόταν κι ο Σπύρος κοιτώντας την κάμερα, “Τι έγινε ρε παιδιά;!”
Αυτό που έγινε προσπαθούμε να ανακαλύψουμε μέσα από συνεντεύξεις όλων των βασικών συντελεστών της σειράς, που μιλώντας στο cosmo.gr γύρισαν το χρόνο δύο δεκαετίες πίσω. Για να αναζητήσουμε μαζί όλη την ιστορία πίσω από τους “Απαράδεκτους”, από τη ραδιοφωνική εκπομπή που τα ξεκίνησε όλα μέχρι τους θεατρικούς θιάσους που έφεραν την παρέα μαζί, κι από τα φοιτητικά χρόνια της Δήμητρας μέχρι τις σημερινές αναμνήσεις από τα χαβαλεδιάρικα γυρίσματα.
Αυτή είναι η ιστορία των “Απαράδεκτων”, όπως μας την διηγήθηκαν η δημιουργός και σεναριογράφος Δήμητρα Παπαδοπούλου, οι ηθοποιοί Σπύρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Μπέζος, Βασίλης Χαλακατεβάκης και Ρένια Λουιζίδου, και ο μουσικός επιμελητής Νίκος Μουρατίδης.
(Το θέμα δε θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί δίχως τη βοήθεια του Αλέξανδρου Βραχωρίτη.)

Ι. ΤΟ ΚΑΣΤ

Η συγκέντρωση του βασικού καστ των 6 ηθοποιών (Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Μπέζος, Βλάσης Μπονάτσος, Ρένια Λουιζίδου, Βασίλης Χαλακατεβάκης) δεν έγινε με αυτό που σήμερα θεωρούμε τυπικό τρόπο διανομής ρόλων. Δεν υπήρχε πρώτα σενάριο το οποίο μοιράστηκε σε ηθοποιούς, παρά συγκεντρώθηκε σταδιακά η ομάδα των ηθοποιών μέσα από γνωριμίες και προηγούμενες συνεργασίες, και πάνω σε αυτούς διαμορφώθηκαν οι χαρακτήρες.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Πάντα είχα κατά νου να κάνω μία σειρά στην τηλεόραση όταν πρωτοεμφανίστηκα σε αυτή τη δουλειά, με μόνο κριτήριο τι θα ήθελα να δω εγώ και η παρέα μου. Ήμουν και σίγουρη ότι θα το θέλει κι ο κόσμος.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Οι “Απαράδεκτοι” προϋπήρξαν ως ραδιοφωνική εκπομπή! Στον νέο τότε ΑΘΗΝΑ 9.84 παρουσιάζαμε κάθε Κυριακή με τη Δήμητρα -σε κείμενα δικά της- την χιουμοριστική εκπομπή “Κυριακή Μήτηρ Πάσης Κακίας”. Είχε να κάνει με ένα ζευγάρι που δούλευαν κι δυο τους για να τα βγάλουν πέρα και την Κυριακή που επιτέλους είχαν λίγο χρόνο να χαλαρώσουν και να τα πούνε, σκοτωνόντουσαν δι’ ασήμαντον αφορμήν! Η εκπομπή είχε πολύ μεγάλη επιτυχία κι έτσι έγινε η πρόταση στη Δημητρούλα να μεταφέρει τη βασική ιδέα στην τηλεόραση, εμπλουτίζοντάς την με άλλους δύο βασικούς χαρακτήρες.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Μετά μπήκε ο Γιάννης στο παιχνίδι γιατί του άρεσε πολύ ο ρόλος.
ΜΠΕΖΟΣ: Ήξερα περίπου τι θα είναι, αλλά όχι ακριβώς. Δεν υπήρχε κανένα κείμενο. Ήταν πιο πολύ στο μιλητό και όχι τόσο επαγγελματικό όπως το εννοούμε σήμερα. Αυτό βέβαια συνέβη γιατί είχαμε μια προϋπηρεσία στο θέατρο μαζί.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Μετά ο Βλάσης που ήταν φίλος μου, το ζήτησε, μου είπε “θέλω κι εγώ να είμαι σε αυτή τη σειρά που κάνεις.” Του είπα “άμα θες έλα.” Τόσο απλά. Σα να πηγαίναμε για καφέ, ας πούμε.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Ήρθα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα το καλοκαίρι του ‘88, όταν τέλειωσα τη σχολή του κρατικού θεάτρου. Η πρώτη παράσταση που έπαιξα ήταν μια επιθεώρηση που λεγόταν “Ο Χορός του ΟΖΑΛ...ΟΓΓΟΥ” στο θέατρο ΠΑΡΚ σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τον Γιάννη Φέρτη, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τον Μίμη Χρυσομάλλη. Μεταξύ άλλων ήταν και η Δήμητρα που έγραφε και κείμενα, και σαν ηθοποιοί ο Μπέζος, ο Παπαδόπουλος και ο Βλάσης. Ήταν τότε στα πρόθυρα να ανοίξουν τα ιδιωτικά, και η Δήμητρα σκεφτόταν να γράψει ένα σίριαλ. Ήμασταν όλοι μαζί στον ίδιο θίασο, το συζητάγαμε, της λέγαμε να το γράψει. Τα επόμενα χρόνια οι συνεργασίες συνεχίστηκαν, οι σχέσεις διατηρήθηκαν. Και σε κάποιον επόμενο θίασο προέκυψε και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.
ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ: Τη χρονιά που αποφασίστηκε να γίνουν οι “Απαράδεκτοι”, όλοι οι ηθοποιοί ήμασταν σε μια παράσταση στο θέατρο Μουσούρη που έκανα και την παραγωγή. Eίχαμε μια πολύ καλή σχέση, όταν της ζητήθηκε λοιπόν της Δήμητρας να φτιάξει αυτή τη σειρά, σκέφτηκε πρώτο το άμεσο περιβάλλον, την ομάδα που είχε μπροστά της και είχε ήδη δει πώς λειτουργεί. Υπήρχε καλή χημεία, υπήρχε ατμόσφαιρα, ήταν όλα φρέσκα πρόσωπα, ήταν καλοί ηθοποιοί όλοι τους. Έτσι έγινε το αυτονόητο, αυτή η ομάδα επάνδρωσε τη συγκεκριμένη σειρά. Αν θέλεις, χτίστηκε κιόλας πάνω στους ανθρώπους αυτούς ο κάθε χαρακτήρας.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι ήμουν εγώ στο πανεπιστήμιο, με τους συμφοιτητές μου. Οτιδήποτε έγραφα για τη σειρά μου ήταν μια πάρα πολύ φυσιολογική πλάκα. Ότι αυτή είναι ‘η πλάκα’ δηλαδή! Δε μπορούσα να φανταστώ ότι σε άλλα σπίτια δεν κάνουν αυτές τις πλάκες.

ΙΙ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Μάλλον ο πρώτος γκέι χαρακτήρας σε τηλεοπτική σειρά, ο Γιάννης αντιμετωπίστηκε αρχικά με επιφύλαξη από το κανάλι. Όμως σύσσωμη η ομάδα αρνήθηκε να υποχωρήσει, θέτοντας έτσι ένα σημαντικό ορόσημο στην διαδρομή της ελληνικής τηλεόρασης.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Φοβηθήκαν τον γκέι χαρακτήρα στην αρχή. Πάρα πολύ. Αλλά επιμείναμε σθεναρά όλοι. Ο Γιάννης που έπαιζε το ρόλο αρνήθηκε οποιοδήποτε συμβιβασμό. Η ιδέα τους ήταν ας πούμε σε κάποια επεισόδια να ήταν “άντρας” και να ήταν όλα αυτά ένα παιχνίδι. Αλλά δε γουστάραμε. Και μας σεβάστηκαν.
ΜΠΕΖΟΣ: Οι σταθμοί και τα κανάλια, η δουλειά τους είναι να φοβούνται. Η δουλειά των δημιουργών είναι να μη φοβούνται. Γιατί αν μπαίναμε όλοι στη διαδικασία του φόβου θα ήμασταν ακόμα στην εποχή των σπηλαίων. Ο σταθμός πάντα θα έχει τις αντιρρήσεις του, κι εγώ αν ήμουν στη θέση τους μπορεί να τις είχα. Η δουλειά των δημιουργών είναι να τολμάνε. Αυτό δείχνει ότι πολλές φορές το κοινό είναι πιο μπροστά από εμάς. Γι’αυτό πρέπει να τολμάμε περισσότερο.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Στο κανάλι δε το δεχτήκανε πάρα πολύ εύκολα, ενώ ήταν ένα πράγμα πολύ φυσιολογικό να υπάρχει ένας γκέι σε μια παρέα. Ο Μπέζος το δέχτηκε με τη μία. Δεν κόλλησε πουθενά. Ήταν πολύ απελευθερωτική η στάση του. Δεν το είδε καθόλου επιφυλακτικά και καθόλου κομπλεξικά.
ΜΠΕΖΟΣ: Δεν ήταν και καμιά τόλμη. Μόνο με την έννοια ότι μπορεί να γινόταν, αλλά όχι καλά. Να μην είναι καλό. Αυτό θα ήταν καταστροφικό. Θα έλεγα ότι το πιο τολμηρό σε αυτό το ρόλο ήταν περισσότερο το κείμενο και το όλο κλίμα, που ήταν πολύ προχωρημένο και φρέσκο.

ΙΙΙ. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου του 1991 και ήδη μέσα στις πρώτες βδομάδες είχε γίνει τεράστια επιτυχία, αγγίζοντας γιγαντιαία ποσοστά τηλεθέασης. Το ότι αποτελούσε όμως τόσο μεγάλη αποχώρηση από ό,τι είχαμε δει ως τότε στην τηλεόραση, έκανε την πορεία προς την επιτυχία να είναι συχνά γεμάτη ερωτήματα και αγωνία.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Η Δήμητρα νομίζω συζήταγε με τον ΑΝΤ1 και μετά από κάποιο αδιέξοδο βρέθηκε το σίριαλ στο MEGA. Πήρε 2 χρόνια αυτό να γίνει, για να βγούμε τελικά στον αέρα τον Σεπτέμβριο του ‘91, συνεχίζοντας παράλληλα να παίζουμε μεταξύ μας στο θέατρο.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Είχα απόλυτη ελευθερία. Αλλά και απόλυτη αυτολογοκρισία. Γενικά είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου, κάνω extreme πράγματα αλλά δεν έχω λογοκριθεί, πιστεύω ότι δε θίγω κανέναν.
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: Η παραγωγός της σειράς ήταν η αδερφική μου φίλη Φρόσω Ράλλη και με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι ετοιμάζει μια σειρά καινούριου είδους για τα τηλεοπτικά πράγματα και ότι θα ήθελε πολύ να τη δω και να συμμετέχω σαν μουσικός επιμελητής. Μου έστειλε κείμενα, διάβασα και μου άρεσε πολύ και η γλώσσα και το ύφος! Ήξερα και πάρα πολύ καλά το Βλάση - μετά γνώρισα τους υπόλοιπους που τους λάτρεψα.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Το εξωφρενικό του πράγματος ήταν ότι δεν υπήρχε κανένας πρωταγωνιστής με την παραδοσιακή έννοια. Ο Βλάσης ήταν ο πιο γνωστός από όλους μας, και η Δήμητρα που είχε κάνει κάποιες δουλειές. Επίσης, μίλαγε για μια νεανική παρέα ανθρώπων περιγράφοντάς την όπως ακριβώς είναι στην πραγματικότητα. Ήταν λίγο μπροστά για εκείνη την εποχή.
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: Πήρα το Νίκο Πατρελάκη και του έδωσα 5-6 γνωστά τραγούδια της νιότης μας και του είπα να μου τα μπλέξει αυτά με ένα ωραίο μουσικό θέμα για να κάνω τους τίτλους αρχής. Κάναμε δηλαδή sampling, που δεν ήταν ό,τι πιο γνώριμο τότε.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Το σίριαλ έγινε κάπως από ανάποδο δρόμο. Η παρεϊστικη αίσθηση που βγάζει η σειρά ήταν υπαρκτή, από τον πυρήνα της παρέας. Δεν ήταν κάτι που το πετυχαίναμε υποκριτικά!
Η στιγμή που περιμένεις τις πρώτες αντιδράσει για κάτι που έχεις δημιουργήσει είναι οι πιο αγωνιώδεις, και στην αρχή κανείς δεν μπορούσε να βγάλει συμπεράσματα. Όμως η μαζική επιτυχία ήρθε πολύ γρήγορα.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Στην αρχή υπήρχε μεγάλη αμηχανία για το τι πράγμα είναι αυτό. Τα πρώτα επεισόδια περάσαν λίγο στο σβηστό. Δηλαδή δε με πήρε κανείς τηλέφωνο για να το σχολιάσει. Κοινό και κανάλι. Πλήρης αμηχανία. Ήταν σαν να βλέπανε ούφο.
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: Ήταν η πρώτη δουλειά που έκανε η Φρόσω αμιγώς ανεξάρτητα από τους γονείς της, οπότε όταν μονταρίστηκε το πρώτο επεισόδιο και ήταν να το στείλουμε στο κανάλι, το είδαν πρώτα οι γονείς της. Και θυμάμαι με πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας ότι την καταβρίσανε, ότι είχαν σοκαριστεί! Εμείς πετάγαμε όλοι από τη χαρά μας, λέγαμε ότι τα είχαμε πάει τέλεια, και μετά μας ήρθε αυτή η σκαμπίλα. Έτρεξα αμέσως στο στούντιο να τους μιλήσω κι εγώ, και τελικά το στείλαμε να δούμε τι θα μας πει το MEGA. Στο MEGA όμως τους άρεσε οπότε πήραμε το αίμα μας πίσω!
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ έτσι κι αλλιώς πάντα όταν βγαίνει κάτι δικό μου φοβάμαι λίγο. Το βράδυ της πρεμιέρας κόμπλαρα λίγο. Αναρωτιόμουν τι γίνεται ρε παιδιά, κάτι δεν πάει καλά. Ήμουνα με ένα φίλο μου που το είδα, και μου λέει, “αυτό είτε θα σκίσει είτε θα πεταχτεί στα σκουπίδια.” Δε μπορούσαμε να το κατατάξουμε, ήταν πρωτόγνωρο.
ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ: Μετά το 4ο επεισόδιο έγινε κόλαση. Στο τέλος της 1ης σεζόν ήταν κάτι πια το απίστευτο. Ό,τι απολαμβάνουν άλλοι μετά από 20 χρόνια στην τηλεόραση, το νιώσαμε εμείς στον έναν χρόνο. Ήταν τεράστια και τα νούμερα, μιας και δεν ήταν και τόσο πολλά τα κανάλια.
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: Εμείς ζούσαμε στην κοσμάρα μας, μαζευόμασταν να δούμε τα επεισόδια και χαχανίζαμε. Εγώ έβλεπα το επεισόδιο αφού μονταριζόταν. Το έπαιρνα, έβαζα τις μουσικές και έφευγε για το κανάλι. Οι ηθοποιοί δεν το είχαν δει ούτε καν μονταρισμένο. Το βλέπαμε μετά και γινόταν χαβαλές! Αλλά με όλο αυτό που έγινε εκπλαγήκαμε κι εμείς.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Από την ώρα που βγήκε η σειρά στον αέρα πήραν όλα το δρόμο τους γιατί αμέσως ο κόσμος έδειξε να ανταποκρίνεται. Είδαμε ότι έχει γίνει κάτι που αφορά τον κόσμο.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Έχει μια σχετική σειρά το τι θέλω εγώ και τι θέλει ο κόσμος, δεν είναι ανακόλουθα πράγματα. Είμαι κι εγώ ένα κομμάτι από αυτό που είναι γύρω μας.

IV. ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Στη διάρκεια της μιάμισης σεζόν που κράτησε η σειρά, η ομάδα των ηθοποιών ήταν στα γυρίσματα σαν μια παρέα που απλώς περνούσε καλά. 20 χρόνια μετά, έχουν όλοι τους τις καλύτερες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το κλίμα και στα γυρίσματα και εκτός, ήταν παρέα! Στην αρχή γουστάραμε  ο ένας τον άλλον, με τον καιρό αγαπηθήκαμε. Η χημεία όμως που αποδείχτηκε οτι είχαμε, δεν είχε να κάνει ούτε με το ταλέντο του καθενός, ούτε με την αγάπη. Απλώς, προέκυψε! Ό,τι και να κάναμε, έπιανε. Ηταν υπέροχη εμπειρία! Δεν ξεχνιέται. Και προσωπικά εμένα δεν μου έχει ξανασυμβεί!
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: Θα το πω απλά και λαϊκά. Γουστάραμε. Όλοι μας. Αυτή που έγραφε, αυτοί που παίζανε, εμείς που συμμετείχαμε στην ομάδα, η ίδια η παραγωγός, που μας ωθούσε να κάνουμε επιπλέον πράγματα.
ΜΠΕΖΟΣ: Αυτό που χαρακτήριζε το γύρισμα ήταν ένα κέφι, και αυτό είναι θέμα των συντελεστών, που παίρνουν μέρος. Χωρίς να στερείται επαγγελματισμού, το κλίμα είχε μια πιο εφηβική διάθεση. Ήταν πολλή δουλειά στο πλατό, αλλά δεν είχαμε αγχωθεί ποτέ. Δεν είχαμε νιώσει άγχος και κούραση. Το κλίμα που λειτουργούσε η τηλεόραση γενικά τότε ήταν διαφορετικό, δεν υπήρχε ο τόσο μεγάλος ανταγωνισμός, το άγχος που υπήρχε την επόμενη δεκαετία.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Πάντα γελάγαμε στο γύρισμα, ήταν λίγο παιδική χαρά. Κι ήμασταν και πολύ πολύ νέοι και ήταν όλο πιο ανέμελο, η τηλεόραση ακόμα απάτητο τοπίο, όλα έπαιζαν, όλα ήταν ανοιχτά. Υπήρχε το περιθώριο τα πράγματα να είναι λίγο πιο χαλαρά, λίγο πιο στην πλάκα, ώστε να αντέχει αυτή η ιδέα πως είμαστε μια παρέα που απλά κάνει ένα σίριαλ. Εγώ ούτε καταλάβαινα τι θα πει παραδίδω επεισόδιο την τάδε μέρα γιατί πρέπει να γίνει μοντάζ και τεχνική επεξεργασία. Πάντα στο παρά πέντε. Αν είχαμε διανοηθεί αυτό το πράγμα να το κάνουμε δέκα χρόνια μετά θα μας είχανε στείλει όλους σπίτια μας!
ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ: Όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρισκόμασταν το ίδιο βράδυ και κάναμε παράσταση. Κάναμε πρόβες μαζί, το βράδυ παίζαμε μαζί, όλη μέρα ήμασταν μαζί δηλαδή.
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: Είχαμε πάει και στη Μυτιλήνη μαζί διακοπές. Η Ρένια με τη Δήμητρα, εγώ με τη Φρόσω - ήταν άλλες εποχές, δε γίνονται σήμερα αυτά.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Με τη Δήμητρα σε διπλανά νοικιασμένα δωμάτια, εκείνη να γράφει στο ένα κι εγώ να της συμπαραστέκομαι, να της κάνω παρέα τον υπόλοιπο χρόνο κάνοντας παράλληλα και διακοπές. Και την Φρόσω Ράλλη σε ένα διπλανό χωρίο στο σπίτι της να βλέπει τα κείμενα!
Αυτό το παρεϊστικο κλίμα ήταν που οδήγησε και σε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές που μας έδωσε η σειρά. Είτε μιλάμε για κάποια ερμηνεία, για κάποια ατάκα ή για κάποιο παρατσούκλι!
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: Όλα οφείλονται στη Δήμητρα και στις ιδέες και στον τρόπο που έγραφε, και στο παίξιμο φυσικά. Παίζανε πάρα πολύ άμεσα, ειδικά ο Βλάσης. Το θυμάμαι, όπως μίλαγε στην παρέα μίλαγε και στο επεισόδιο, μια αμεσότητα τρομερή.
ΜΠΕΖΟΣ: Η Δήμητρα έγραφε πάνω σε μας γιατί ήμασταν πολύ δεμένοι ήδη και από το θέατρο. Είναι κάποιοι που μπορείς να τους φανταστείς να λένε το κείμενό σου και κάποιοι που δε μπορείς.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Διάφορα σλόγκαν της σειράς, του Σπύρου το “τι έγινε ρε παιδιά” για παράδειγμα, ήταν αποτέλεσμα της ελευθερίας που είχε ο Σπύρος στο γύρισμα, αλλά και του πόσο καλά ήξερε η Δήμητρα να γράφει για τον Σπύρο.
ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ: Επειδή εγώ έκανα την παραγωγή στην θεατρική μας παράσταση, και ασχολούμουν και με τα οικονομικά, ως σχόλιο μου λέγανε ότι ήμουν σαν διαχειριστής. Και το βάλανε στην ιστορία ως αστείο! Προέκυψε από την πλάκα αυτή που γινόταν.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Η Δήμητρα δε ζητούσε ποτέ το κείμενο κατά λέξη, είχε πολλή εμπιστοσύνη στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Ας πούμε το αστροπελέκι μου το έβγαλε ο Μπέζος, πάνω στο γύρισμα. Του ήρθε, με είπε αστροπελέκι, γελάσαμε, το αφήσαμε μέσα, και την άλλη μέρα διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος το ήθελε. Δεν ήταν μια ατάκα γραμμένη στο κείμενο. Τέτοια συνέβαιναν πολλά.
ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ: Υπήρχε έντονος παράγοντας αυτοσχεδιασμού, πολλά πράγματα βγήκαν μονοπλάνο. Τράβαγε κανονικά και έμπαινε ο ένας μες στους διαλόγους του άλλου, πρόσθετε κάτι, υπήρχαν πολλά αυτοσχεδιαστικά στοιχεία στη σειρά. Αυτό της έδωσε μια ζωντάνια, σαν μια παράσταση θεατρική που τη βλέπεις ζωντανά.

V. ΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Στο β’ μισό της σειράς έγιναν όλο και πιο συχνά τα επεισόδια που οι αγαπημένοι χαρακτήρες ντύνονταν ή υποδύονταν άλλους χαρακτήρες. Όπως εξήγησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου, “Είναι μια πλάκα. Βάζει ο άλλος μια περούκα και κάνει ότι είναι κάτι άλλο.” Πολύ συχνά, αυτά τα επεισόδια συνοδεύονταν από αντίστοιχες μουσικές επιλογές που τα απογείωναν. Ο Νίκος Μουρατίδης, υπεύθυνος για τη μουσική επιμέλεια της σειράς, θυμάται:
“Ο μεγαλύτερος ρόλος μου ήταν στα επετειακά επεισόδια, τα οποία ήταν και το γκραν σουξέ. Στο πρώτο εορταστικό που κάναμε, που ήταν οι Απαράδεκτοι διαμέσου των δεκαετιών, έγινε χλαπαταγή! Θυμάμαι ερχόταν η Δήμητρα σπίτι μου με χαρτί και στυλό, μου ζήταγε τραγούδια από τη δεκατία του ‘60, του ‘70, από τη χούντα, καθόταν ώρες! Κατεβάζαμε τραγούδια και βρίσκαμε από παλιά λαϊκά μέχρι ποπ, γιατί ο καθένας είχε το μερίδιό του.
Μού’λεγε η Δήμητρα ότι θέλει ένα τραγούδι και της έβαζα εγώ Λάκη Τζονρντανέλη και χτυπιόμασταν! Μου έλεγε “που τα θυμήθηκες, πού τα ξέρεις, που τα ΕΧΕΙΣ;” Της έβαζα εγώ τραγούδια και εκείνη έχτιζε το επεισόδιο βάσει των μουσικών, και στο τέλος γινόταν αυτό που γινόταν. Ήταν συνεργασία. Κάναμε την πλάκα μας, μαζευόμασταν στα σπίτια, τρώγαμε, γελάγαμε, μιλάγαμε - ήταν τα χρόνια της αθωότητας για την τηλεόραση. Αντιμετώπισα τη σειρά σαν ένα καινούριο, περίεργο, ψιλοσουρεάλ πράγμα.”

VI. THE END

Όταν η συζήτηση φτάνει στο τέλος της σειράς, κανείς δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά. Η σειρά δε σταμάτησε λόγω πτώσης θεαματικότητας (ήταν εξαιρετικά δημοφιλής από την αρχή ως το τέλος της), ούτε λόγω φθοράς ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα. Ο λόγος ήταν απλός: Η Δήμητρα Παπαδοπούλου ένιωσε πως αυτός ο κύκλος είχε κλείσει.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Το πρόγραμμα το εβδομαδιαίο ήταν παλούκι. Και να παίζεις, και να γράφεις, και να έχεις ευθύνες... Εμένα δε μου ξέφυγε ούτε ένα επεισόδιο. Κάθε σενάριο ήταν στην ώρα του, δεν ξεμέναμε ποτέ από στοκ, δεν είχαμε ποτέ περίπτωση να μη βγει στον αέρα το επόμενο ή να πάμε σε επανάληψη. Ποτέ. Γενικά, την τηλεόραση ή την κάνεις και αφιερώνεσαι, ή δεν την κάνεις.
ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ: Της έχει κάνει καλό της Δήμητρας το ότι δεν αναλώνεται. Ένιωσε τότε την ανάγκη να γράψει, έγραψε, ολοκληρώθηκε ο κύκλος. Πήγε μια χαρά, τέλειωσε πολύ ωραία. Τέλειωσε εκεί που έπρεπε.
ΜΠΕΖΟΣ: Έτσι πρέπει να γίνονται αυτά, για να μη φθείρονται. Πρέπει να δουλεύουμε εμείς για την επιτυχία κι όχι η επιτυχία για εμάς, για όσο υπάρχει ακόμα η αγωνία του να είναι καλό. Όταν σταματήσει αυτό και πηγαίνεις με αυτόματο πιλότο, είναι καταστροφικό.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Όλοι θέλανε να συνεχιστεί η σειρά, οι πάντες. Εγώ το σταμάτησα. Και με πολύ σεβασμό το δέχτηκαν όλα τα παιδιά, ενώ ήξεραν την επιτυχία της σειράς. Μου είπαν “ΟΚ, κουράστηκες, φεύγουμε.”

VII. Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Είναι περιττό να μιλήσουμε για το τι έχουν αφήσει οι “Απαράδεκτοι” πίσω τους. Η ύπαρξη και μόνο ενός τέτοιου αφιερώματος αποτελεί κατάθεση στον απόηχο και την αμείωτη αγάπη του ελληνικού κοινού απέναντι στην κωμωδία-φαινόμενο, που συνδέθηκε με την άνοδο της ιδιωτικής τηλεόρασης και γέννησε θρύλους, δημιούργησε σούπερ σταρ, και μας άφησε αμέτρητες ατάκες, αναφορές και online βιντεάκια.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Από τότε δεν έχει σταματήσει ποτέ το ενδιαφέρον. Και δεν γίνεται μουσειακά. Είναι μια κλασική αξία, πάντα θα σου πει κάτι ο κόσμος.
ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ: Δεν είναι πολύς ο χρόνος που παιζόταν. Έχουν αφήσει οι “Απαράδεκτοι” έναν απόηχο που θα νομίζει κανείς ότι ήταν για χρόνια πολλά αυτή η ιστορία. Ήταν ενάμισης χρόνος! Αλλά για εμάς είναι παράξενο, μετά τον Βλάση ειδικά είναι ακόμα πιο παράξενο.
ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ: Είχαμε σκεφτεί να το ξανακάνουμε, είχε προταθεί κάτι τέτοιο κατ’επανάληψη. Αλλά ήταν μετά από χρόνια, ήταν και η απώλεια του Βλάση και η Δήμητρα είχε προβληματιστεί πάρα πολύ έντονα για αυτό το πράγμα. Και αποφάσισε καλύτερα να μη γίνει, να μείνει έτσι, όπως ήταν. Δε τα θυμάμαι και πολύ καλά τα πράγματα, τα θυμάμαι ως μια πολύ γλυκιά ανάμνηση. Το βλέπω και γελάω, δε θεώρησα ότι έκανα τίποτα σημαντικό. Έχω κάνει στο θέατρο πιο σημαντικά πράγματα - ή έτσι νόμιζα τουλάχιστον.
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: Το έχω πολύ χαραγμένο μέσα μου. Θυμάμαι τους χώρους, τα ντυσίματα. Και άφησε πάρα πολλά σλόγκαν - ένας φίλος μου έλεγε τη γκόμενά του αστροπελέκι! Αλλά έχω μια φοβία. Κι αν το δω ξανά τώρα και κάτι δε μου αρέσει;
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Όλος αυτός ο χαβαλές και η πλάκα και η σάτιρα του νεοέλληνα, δεν είχε να κάνει μόνο με το συγγραφικό ταλέντο της Δήμητρας ή με τις αστείες ατάκες. Υπήρχε πολλή σκέψη, πολύ διάβασμα, πολύς μόχθος από πίσω. Το να ακτινογραφήσεις την Ελληνική κοινωνία, κάνοντας τον κόσμο να γελάει -συχνά με τον ίδιο του τον εαυτό- δεν είναι καθόλου εύκολο. Γι αυτό πιστεύω ότι οι “Απαράδεκτοι” δεν ήταν απλά μία πολύ επιτυχημένη σειρά, αλλά κάτι πολύ πιο σπουδαίο και βαθύ.
ΜΠΕΖΟΣ: Ήταν αυτοί οι τηλεοπτικοί τύποι -όχι χαρακτήρες- οι οποίοι άφησαν ιστορία. ‘Χαρακτήρας’ είναι πολύ σύνθετο πράγματα. Αυτή ήταν η επιτυχία, ότι πέρασε στο επίπεδο αυτό του Τύπου. Κι όχι του χαρακτήρα της ανάλυσης που θα ήταν και βαρύ και εκτός τόπου και χρόνου. Η τηλεόραση είναι μια λαϊκή διασκέδαση. Δεν πρέπει να ασχολείται εκείνη την ώρα ο θεατής με πιο αναλυτικά πράγματα. Πρέπει απλώς εκείνη την ώρα να χαίρεται, να διασκεδάζει ή να μη διασκεδάζει.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Το είδα ξανά πρόσφατα όταν βγήκαν τα DVD. Βλέπω χιλιάδες ελαττώματα, χιλιάδες λάθη, και χιλιάδες αρετές. Τώρα που ξανακάνω ριμέικ ένα θεατρικό έργο μου, το “Ο Παππούς Έχει Πίεση”, που ήταν 4-5 χρόνια μετά τους “Απαράδεκτους” και είναι σε εκείνη τη γραφή, βλέπω τον εαυτό μου του τότε. Έχει κάποια πράγματα που είναι εξαιρετικά, δεν τα αλλάζω με τίποτα. Και είναι και κάποια που τα πετάς.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Οι “Απαράδεκτοι” για μένα ήταν σταθμός στη ζωή μου κι ας έχω κάνει ουκ ολίγα πράγματα στα χρόνια που ακολούθησαν. Η Δημητρούλα δεν θα συνειδητοποιήσει ποτέ, πόσα της οφείλουμε.

Πηγή:cosmo.gr

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ξέχνα το Wi-Fi kai ετοιμάσου για την εποχή του Li-Fi

Η επόμενη μέρα για τα δίκτυα μας δεν είναι ασύρματη, βασίζεται σε λάμπες και υπόσχεται τρελό downloading. Ψήθηκες;

Ξέχνα το Wi-Fi kai ετοιμάσου για την εποχή του Li-Fi
Φαντάσου έναν κόσμο στο οποίο κατεβάζεις μια ολόκληρη σεζόν από τα φιλαράκια σε μόλις ενάμιση λεπτό, μια ταινία σε μόλις επτά δευτερόλεπτα και ένα ολόκληρο άλμπουμ από το itunes (η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική να σου θυμίσω) μέχρι να πεις κιχ.

Αυτός είναι ο κόσμος του Li-Fi, μιας τεχνολογίας που επανέρχεται δυναμικά για να αντικαταστήσει (ίσως) τα ασύρματα δίκτυα με τα οποία διεξάγονται οι επικοινωνίες μας σήμερα.

Η τεχνολογία βασίζεται σε μια νέα γενιά διόδων φωτός, τα περίφημα LED. Αν σε ενδιαφέρει η geeky πλευρά του πράγματος, η τεχνολογιά του VLC (visible light communication) χρησιμοποιεί παλμούς φωτός για να μεταδώσει δεδομένα. Οταν το LED είναι αναμένο μεταδίδει το ελάχιστο ποσό πληροφορίας π.χ. 1. Όταν είναι κλειστό μεταδίδει το 0. Οι συνθήκες για τη μετάδοση δεδομένων δημιουργούνται όταν το LED αναβοσβήνει με μεγάλη ταχύτητα. Η κωδικοποίηση της πληροφορίας μπορεί να γίνει αλλάζοντας τη συχνότητα λειτουργίας του LED ενώ η ένταση μπορεί να ρυθμιστεί σε επίπεδα που δεν γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο μάτι.

Η ιδέα πίσω από το Li-Fi είναι τόσο παλιά όσο μια εφεύρεση του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, που αποκλείται να έχεις ξανακούσει. Λέγεται φωτόφονο και έμεινε στα αζήτητα γιατί οι λαμπτήρες της εποχής ήταν τεράστιοι σε μέγεθος, κατανάλωναν μεγάλα ποσά ρεύματος και υπήρχαν ένα σωρό ζητήματα σε σχέση με την παραγωγή και διάθεση τους. Αντίθετα, σήμερα μπορείς να φτιάξεις μια ολόκληρη 72άρα τηλεόραση από λυχνίες LED με εντυπωσιακά μικρή κατανάλωση και να τις συνδέσεις με ηλεκτρονικά κυκλώματα που θα ρυθμίζουν τη λειτουργία τους αναλόγως. Ακόμα ακόμα, χρησιμοποιώντας λυχνίες διαφορετικού χρώματος μπορείς να έχεις διαφορετικά κανάλια μετάδοσης (κάτι σαν τις συχνότητες του ραδιοφώνου).

Οπως κάθε τεχνολογία, έτσι και το Li-Fi έχει τους δικούς του περιορισμούς. Ο πομπός και ο δέκτης πρέπει να βρίσκονται "στην ευθεία", να μη μεσολαβούν αντικείμενα ανάμεσα τους, δε γίνεται δηλαδή ρούτερ και λάπτοπ να είναι σε διαφορετικό δωμάτιο, ενώ η αντικατάσταση των υπαρχόντων ασύρματων δικτύων χρειάζεται χρόνο και χρήμα.

Οταν, όμως, η κατανάλωση ενέργειας και προφανώς η περίφημη πατούσα άνθρακα (carbon footprint) μπορούν αν εκμηδενιστούν, οι ταχύτητες μπορούν το λιγότερο να πενταπλασιαστούν (έχει ήδη επιτευχθεί στο εργαστήριο, να λυθεί το πρόβλημα με έλλειψης ραδιοσυχνοτήτων και να έχεις δίκτυα κόντά σε άλλα ευαίσθητα δίκτυα τα πράγματα αλλάζουν.

Τι σημαίνει αυτό για σένα εκτός από τρελό downloading; Σημαίνει ότι θα μπορείς να βλέπεις βιντεάκια στο dailymotion ενώ ο δίπλα σου και ο παραδίπλα σου βλέπουν επίσης βιντεάκια στο dailymotion κανείς δε διαμαρτύρεται ότι ο άλλος του τρώει το bandwidth (γιατί υπάρχει απεριόριστο). Να έχεις ίντερνετ στο αεροπλάνο χωρίς να κινδυνεύει να πέσει από παρεμβολές ή υπερφόρτωση των κυκλωμάτων. Να μη χρειάζεται να κλειδώνεις το δίκτυο για δεν υπάρχει περίπτωση να σου κλέβει ο γείτονας!
Ψήθηκες;
Πηγή:men24.gr

Αντί λαϊκισμών υπάρχει και παραίτηση κ. Πάγκαλε


Φαίνεται είναι των ημερών να ασκούμε κριτική στους "βαρέων βαρών" της κυβέρνησης.
Χθες χαρακτηρίσαμε τουλάχιστον άκομψη τη στάση του κ. Βενιζέλου να μη δεχτεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τα όσα υποστήριξε για το υψηλό βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.
Σήμερα, όμως τα έχουμε με τον έτερο "Καππαδόκη Αντιπρόεδρο" γιατί ο κόσμος βλέπει και δεν θέλει πολύ για να εξεγερθεί.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Πάγκαλος μιλώντας τους συναδέλφους Δημήτρη Καμπουράκη  και Γιώργο Οικονομέα στο Mega, δήλωσε αντίθετος στο χαράτσι όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, είπε ότι αν δε βρει τα χρήματα ας στείλει ο κ. Βενιζέλος να τον συλλάβουν...
Μάλιστα... Ο κ. Πάγκαλος που μετέχει λοιπόν στην κυβέρνηση και θέλει να συμβαδίζει με το κοινό λαϊκό αίσθημα, δηλώνει αντίθετος στο χαράτσι και ζητά να τον συλλάβουν.
Σίγουρα θα μπορούσε να το κάνει αυτό, όμως για να είχε αξία αυτή η εξέγερση Πάγκαλου θα πρέπει να είχε προηγηθεί κάτι που θα διασφάλιζε και την ειλικρίνεια  αυτών των λεγόμενων...
Και αν ρωτάτε τι;
Φυσικά η παραίτηση του από την Κυβέρνηση... Αυτό θα ήταν το πιο τίμιο  εφ' όσον διαφωνεί με την πολιτική του κ. Βενιζέλου.
Τότε θα είχε αξία ακόμα και η συμβολική του αντίσταση να μην πληρώσει ακόμα και να συλληφθεί, τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και επιτηδευμένο προφίλ.  
Αναλυτικά ο κ. Πάγκαλος δήλωσε στο Mega,  ότι ούτε και εκείνος έχει να πληρώσει τον φόρο για τα ακίνητα και  αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.
"Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο" είπε, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει".Πηγή:cosmo.gr

Προσφέρει 1 εκατ. δολάρια σε όποιον είχε σεξουαλική επαφή με κυβερνήτη των ΗΠΑ!

Ο άνθρωπος που πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως το "πρόσωπο με την μεγαλύτερη επιρροή στον χώρο της πορνογραφίας", ο Λάρι Φιλντ, προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον παραδεχθεί δημόσια πως είχε μια ομοφυλοφιλική ή ετεροφυλοφιλική σεξουαλική επαφή με τον κυβερνήτη Ρικ Πέρι!
Να σημειωθεί πως ο Ρικ Πέρι είναι κυβερνήτης του Τέξας και θεωρείται ως το φαβορί για να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και πιθανότατα να αντιμετωπίσει του χρόνου τον Μπάρακ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές.
Στην προσπάθειά του, ωστόσο, να κερδίσει το χρίσμα, έχει παρουσιάσει θέσεις υπερσυντηρητικές προκειμένου να κερδίσει την κούρσα των προκριματικών εκλογών
Για παράδειγμα υπερασπίζεται με πάθος τις οικογενειακές αξίες, κόπτεται υπέρ της θανατικής ποινής και τάσσεται εναντίον των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
Προφανώς για αυτό και ο Λάρι Φιλντ αναζητά ένα ροζ σκάνδαλο, το οποίο θα κλονίσει την εικόνα του συντηρητικού κυβερνήτη στα μάτια των ψηφοφόρων του.
Ο Ρικ Πέρι είναι παντρεμένος με την Ανίτα Θίγκπεν, την οποία γνώρισε σε μια σχολική γιορτή. Έχει μαζί της δύο παιδιά.
Ωστόσο στο παρελθόν έχουν ακουστεί φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις, ακόμα και για σχέση με τον προσωπικό του σεφ.
Πολλοί μάλιστα θυμούνται ότι πριν αρχίσει να κυνηγάει τις ψήφους των υπερσυντηρητικών ρεπουμπλικανών φτάνοντας στο σημείο να παρομοιάσει την ομοφυλοφιλία με τον αλκοολισμό, είχε ταχθεί υπέρ της πολιτικής ένωσης των γκέι ζευγαριών.Πηγή:cosmo.gr

Kindle Fire, ο φθηνός αντίπαλος του iPad

Με διαγώνιο 7 ίντσες, το Kindle Fire έχει περίπου το μισό μέγεθος του iPad   
        
          (Φωτογραφία: 
          <a target=
Η Amazon παρουσίασε την Τετάρτη το πολυαναμενόμενο Kindle Fire, έναν έγχρωμο υπολογιστή-ταμπλέτα με τιμή στην αμερικανική αγορά 199 δολάρια, αρκετά μικρή για να έχει την προοπτική να γίνει ο πρώτος σοβαρός αντίπαλος του iPad.
Η νέα συσκευή, η οποία έχει οθόνη αφής με διαγώνιο 7 ιντσών, τρέχει μια ειδική έκδοση του Android και συνοδεύεται από δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στις υπηρεσίες νέφους της Amazon, παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζεφ Μπέζος στη Νέα Υόρκη.

O Μπέζος (ένθετη αριστερά) παρουσίασε επίσης το Kindle Touch, μια ασπρόμαυρη συσκευή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων που έχει πια καταργήσει τα κουμπιά και ξεκινά στα 99 δολάρια, καθώς και μια βασική έκδοση του Kindle που θα τιμάται μόλις 79 δολάρια.
«Πρόκειται για κορυφαίες συσκευές σε καθόλου κορυφαίες τιμές. Θα πουλήσουμε εκατομμύρια» δήλωσε.

Η ανάπτυξη μιας νέας ταμπλέτας είναι σημαντική κίνηση για την Amazon, η οποία διαθέτει μια πληθώρα ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών που δύσκολα μπορεί να πουλήσει χωρίς μια ιδιόκτητη πλατφόρμα.
Το Kindle Fire προγραμματίζεται να κάνει ντεμπούτο στα αμερικανικά καταστήματα στις 15 Νοεμβρίου. Έχει περίπου το μισό μέγεθος σε σχέση με το iPad, παρόμοιο με την ανταγωνιστική ταμπλέτα Nook Color της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Barnes & Nobles.
Όμως ενώ η Barnes & Nobles προωθεί την ταμπλέτα της ως «ενισχυμένο» ηλεκτρονικό αναγνωστικό, η Amazon σκοπεύει να αξιοποιήσει το Fire ως πλατφόρμα για παιχνίδια, ταινίες, μουσική και άλλες εφαρμογές.
Το Fire τρέχει μια ειδική έκδοση του Google Android και έχει πρόσβαση στις εφαρμογές που πωλεί το Android Store της Amazon.
Σε αντίθεση με το iPad, το οποίο απαιτεί από το χρήστη να δημιουργεί εφεδρικά αντίγραφα ασφάλειας (backup) στον προσωπικό του υπολογιστή, το Fire αποθηκεύει τα δεδομένα στους διακομιστές της Amazon, μέσω του Διαδικτύου.
Πηγή: In.gr

«Διπρόσωπος» γάτος μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Τα δώδεκα χρόνια κατόρθωσε να κλείσει ο Φρανκ-Λούη, ένας γκρίζος γάτος που πάσχει από «διπροσωπία» και έχει δύο μουρίτσες, δύο στόματα, δύο μύτες και τρία μάτια.
 
Ο "διπρόσωπος" γάτος πάσχει από κρανιοπροσωπικό διπλασιασμό, ένα σπάνιο σύνδρομο που οδηγεί στην "αναπαραγωγή" μέρους ή και ολόκληρου του προσώπου του πάσχοντος. Το σύνδρομο αυτό έχει καταγραφεί πολλές φορές σε εξημερωμένες γάτες, όμως ελάχιστες από αυτές έζησαν μέχρι την ενηλικίωσή τους. Γι' αυτό και ο συγκεκριμένος μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, λόγω της μακροβιότητάς του.
Ο Φρανκ-Λούη γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1999 και ζει μαζί με την ιδιοκτήτριά του, τη Μάρτι, κοντά στο Γουόρστερ της Μασαχουσέτης. Η Μάρτι εργαζόταν σε μια κτηνιατρική κλινική όταν της έφεραν ένα νεογέννητο, διπρόσωπο γατάκι, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνούσε τον αντίχειρά της, για να του κάνει ευθανασία και εκείνη το ερωτεύθηκε και το κράτησε.
Τέσσερις ημέρες είναι το προσδόκιμο ζωής των διπρόσωπων γάτων, επειδή συνήθως έχουν και άλλα προβλήματα υγείας.
"Η κάθε μέρα που περνούσε ήταν και μια ευλογία", δήλωσε η Μάρτι σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Φρανκ-Λούη έχει μόνο έναν εγκέφαλο, δύο από τα μάτια του, τα ακριανά, είναι φυσιολογικά ενώ το μεσαίο είναι μεγαλύτερο αλλά τυφλό, τρώει με το δεξί στόμα, γιατί αυτό συνδέεται με τον οισοφάγο του.
Ο γάτος έχει και... σκυλίσιες συνήθειες αφού λατρέυει τις βόλτες με το λουρί και τις βόλτες με αυτοκίνητο. Πηγή:enet.gr

Αστυνομικοί έφαγαν κέικ με μαριχουάνα

Να δοκιμάσουν τα πειστήρια του εγκλήματος αποφάσισαν αστυνομικοί στις ΗΠΑ. Προχώρησαν σε κατάσχεση ενός κέικ με μαριχουάνα και το... έφαγαν στο περιπολικό. Δείτε το βίντεο (Vid)

Υπάρχουν πολλά είδη κέικ... με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, φρούτα. Υπάρχουν όμως και αυτά που έχουν μαριχουάνα.
Ένα τέτοιο κατείχε ένας νεαρός από το Houston, ο οποίος ήταν έτοιμος να το καταναλώσει με φίλους του.
Ωστόσο τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περίμενε ο 19χρονος  Nicholas Hill καθώς του το πήραν μέσα από τα χέρια.
Η είδηση δεν είναι ότι του το έκλεψαν, αλλά ποιοι το έκαναν αυτό. Σύμφωνα με ισχυρισμούς του νεαρού, το κέικ κλάπηκε από αστυνομικούς οι οποίοι και το έφαγαν στο περιπολικό!
Είχε προηγηθεί η σύλληψη των νεαρών μετά από έφοδο αστυνομικών, οι οποίοι βρήκαν το "αμαρτωλό" κέικ, αλλά όπως φαίνεται δεν το παρέδωσαν.
Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC έχει στη διάθεσή του τους διαλόγους των αστυνομικών, μέσα από το περιπολικό τους μετά την κατανάλωση των ιδιαίτερων γλυκισμάτων!
"Πολύ πρώτο! Καλό πράγμα" είπε ένας από αυτούς.
Σε περίπτωση που η καταγγελία αποδειχτεί αληθής, οι αστυνομικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ σοβαρές κατηγορίες.Πηγή:news247.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η συσκευασία γάλακτος που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ημερομηνία λήξης

Η εφεύρεση αυτή είναι έργο του σχεδιαστή Ko Yang. Η συσκευασία αυτή αλλάζει σταδιακά χρώμα, ανάλογα με τις μέρες που απομένουν μέχρι την ημερομηνία λήξης του γάλακτος.

Η συσκευασία στην αρχή έχει λευκό χρώμα, ενημερώνοντας τον πελάτη πως το γάλα είναι φρέσκο, και σταδιακά η συσκευασία αρχίζει να «κιτρινίζει» μέχρι την τελευταία μέρα που κάποιος μπορεί να πιει το γάλα. Για να καταλάβετε καλύτερα δείτε την παρακάτω φωτογραφία


Πηγή:tsekouratoi.gr

Οι Top αποτυχημένες προβλέψεις στην Ιστορία

Οι Top αποτυχημένες προβλέψεις στην Ιστορία
Ατάκες που οι δημιουργοί τους τώρα εύχονται να μην είχαν πει ποτέ... Μερικές τάχα «σοφές» προβλέψεις έγιναν διάσημες μόνο και μόνο επειδή η ίδια η Ιστορία κατάφερε να τις διαψεύσει. Πατήστε «περισσότερα» και διαβάστε τις πιο διάσημες, άτοπες ατάκες...

«Ό,τι ήταν δυνατόν να εφευρεθεί, έχει ήδη εφευρεθεί»
Charles Duell, Διευθυντής της υπηρεσίας ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, 1899.

«Οι μετοχές έφτασαν σε ένα σταθερό ύψος που φαίνεται να είναι ένα μόνιμο πλατό»
Irving Fisher, καθηγητής οικονομικών, Yale University, 1929, λίγο πριν από το κραχ των χρηματιστηρίων..

«O Mozart και ο Beethoven είναι ξεπερασμένοι και ξεχάστηκαν ήδη μόλις πέθαναν»
'Αγνωστος μουσικοκριτικός σε άρθρο του σε εφημερίδα της Βιέννης το 1830.

«Δεν είναι δυνατόν να πετάξουν μηχανές με μεγαλύτερο βάρος από τον αέρα»
Ο William Thomson, αργότερα λόρδος Kelvin, πρόεδρος της Royal Society, το έτος 1895.

«640 KB RAM είναι αρκετά για όλες τις εφαρμογές»
Bill Gates, Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Microsoft, 1981.

«Τα αεροπλάνα είναι ενδιαφέροντα παιχνίδα, αλλά δεν έχουν στρατιωτική σημασία»
Στρατάρχης Ferdinand Foch, 1917, καθηγητής στρατηγικής, Ecole Superieure de Guerre.
Πηγή άρθρου: Link

Αυτό θα πει φράχτης

Είναι ένας ατελείωτος φράχτης. Έχει μήκος 1600 μέτρα και ύψος 9 και κατασκευάστηκε το 1850.Για να κλαδευτεί χρειάζονται 3 μήνες! (Pics)
Τα φυτά του φυτεύτηκαν το 1850 και από τότε διατηρείτε χάρη στη φροντίδα των κηπουρών του. Ο λόγος για τον  9 μέτρων ύψους και 1600 μέτρων μήκους φράχτη που για να ανανεωθεί οι τέσσερις κηπουροί του χρειάζονται 3 ολόκληρους μήνες για να τον φροντίσουν.

 
Όπως έχουν υπολογίσει θα χρειαστούν 1.000 ώρες εργασίας για να τον κλαδέψουν. Ο φράκτης βρίσκεται στο Montacute House, που βρίσκεται κοντά στο Yeovil του Somerset στη Μεγάλη Βρετανία.



 
Έγινε γνωστός το 1995 από την ταινία "Sense and Sensibility"- "Λογική και Ευαισθησία". Όταν κατασκευαστικέ σκοπός του ήταν να κρατά σε απόσταση τους υπηρέτες από τους αριστοκράτες που περνούσαν το χρόνο του στους κήπους.
Πηγή:news247.gr

Η πλωτή πολιτεία του μέλλοντος Δείτε φωτογραφίες

Μοιάζει να είναι εμπνευσμένη από ταινία του Τζέιμς Μποντ και θα μπορούσε να είναι το θαλλάσιο σπίτι μας στο μέλλον! Αποτελείται από 11 καταστρώματα, μία κυκλική πλατφόρμα παρακολούθησης που σου δίνει την δυνατότητα να έχεις θέα από παντού, 4 ελικοδρόμια, δική του αποβάθρα, πολλές πισίνες και τόσο χώρο όσο κι ένα κρουαζιερόπλοιο. Δεν μοιάζει με πλοίο αλλά με πολιτεία!
 Το "Rroject Utopia", όπως ονομάζεται, αποκαλύφθηκε Monaco Yacht Show και τους άφησε όλους άφωνους... "Το project Utopia δεν είναι ένα μέσο μεταφοράς, αλλά ένα μέρος για να ζει κάποιος, ένα νησί για οποιονδήποτε θα ενδιαφερόταν να ξεκινήσει ξανά τη ζωή του στη θάλασσα" τονίζει ο υπεύθυνος σχεδιασμού, Τζέιμς Ρόι.
Πηγή:pathfinder.gr

Οικονομική κρίση. Δέκα επτά λόγοι για να μας αρέσει !

Μία χιουμοριστική προσέγγιση και εναγώνια προσπάθεια να βρούμε λόγους για να μας αρέσει η οικονομική κρίση. Λεφτά... μπορεί να μην υπάρχουν, λόγοι όμως υπάρχουν για να μας αρέσει η οικονομική κρίση, αρκεί να έχουμε αίσθηση του χιούμορ.  
Εικόνα: Οικονομική κρίση. Δέκα επτά λόγοι για να μας αρέσει !

  • Μου αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά λιώνει στα γέλια. Άσε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους.
  • Μου αρέσει που πολλοί φίλοι μουμετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.
  • Μου αρεσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη, και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική. Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.
  • Μου αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά. Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.
  • Επιπλέον για τις γκόμενες, είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.
  • Μου αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζουκια.
  • Μου αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.
  • Μου αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.
  • Μου αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.
  • Μου αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα. Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι "Τι σου λείπει ρε μαλάκα ; Τη δουλειά σου την έχεις, το αμαξάκι σου,τι άλλο θες ;"
  • Μου αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια, και αν πέσεις σε τέτοιον, του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ.
  • Μου αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμιεύαν τόσα χρόνια, να χάνουν τα λεφτά τους, γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από "σπάταλος" έγινα "προνοητικός" γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.
  • Μου αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.
  • Μου αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.
  • Μου αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.
  • Μου αρέσει που αν πω ότι δουλέυω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν "Ρε τον τεμπέλη"..
  • Μου αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας, όπως εμείς ακούγαμε για χούντα καικατοχή. Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο.
Πηγή:asxetos.gr

Ζει για τέσσερα μερόνυχτα πάνω σε δέντρο για να μην το κόψουν

Ο 36χρονος Άγγλος Mark Snow, ξυλουργός στο επάγγελμα, έχει ανέβει από το πρωί της Τρίτης σε ένα δέντρο που αποφασίστηκε να κοπεί στην γειτονιά του και δεν λέει να κατέβει. (pics)
Τη λύση στη διαμάχη μιας ολόκληρης γειτονιάς του Scarborough αποφάσισε να δώσει ο Mark Snow οικοιθελώς. Η μισή γειτονιά μάζεψε υπογραφές για να κοπεί το 100 ετών δέντρο ώστε να "ανοίξει" ο δρόμος μπροστά από τα σπίτια τους, ενώ οι άλλοι μισοί, που προφανώς έχουν περισσότερες ευαισθησίες σχετικά με το περιβάλλον, διαφωνούν κάθετα με κάτι τέτοιο.

 
Ο Mark Snow, λοιπόν, μια ώρα πριν αρχίσει το τσεκούρεμα του ιστορικού δέντρου ανέβηκε πάνω του και έκτοτε δεν έχει κατέβει, φωνάζοντας ένα συμβολικό "μόλών λαβέ", σκαρφαλωμένος πάνω στα κλαδιά του.
Ο μαχητικός οικολόγος δήλωσε πως το απόγευμα της πρώτης μέρας σκέφτηκε "τι στο καλό κάνω πάνω σε αυτό το δέντρο", αλλά η στήριξη του κόσμου τον έκανε να παραμείνει. Παράλληλα, τονίζει ότι το δέντρο έχει κηρυθχεί "διατηρητέο", άρα είναι παράνομο να κοπεί.

 
Η μάχη των γειτόνων κρατά από το 2006 και ίσως η καίρια επέμβαση του Snow της δώσει λύση μια και καλή.
Αλλιώς τον βλέπουμε να προσγείωνεται κάπως ανώμαλα πίσω στο έδαφος.

 Πηγή:cosmo.gr

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ας περιμένουν οι γυναίκες

Μια από τις καλύτερες Ελληνικές ταινίες.....Ζουγανέλης, Μπουλάς και Μπακιρτζής παίζουν εξαιρετικά και δίνουν μαθήματα απλής κωμωδίας...απολαυστικοί...

Επικίνδυνο σεξ για τους νέους

Όλο και περισσότεροι νέοι στον κόσμο έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς καμία προφύλαξη, και γνωρίζουν όλο και λιγότερα για τις μεθόδους αντισύλληψης, προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα
Η μελέτη με τίτλο "Clueless or Clued Up: Your Right to be informed about contraception" που πραγματοποιήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (ΠΗΑ) σήμερα αποκαλύπτει πως ο αριθμός των νέων που κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο χωρίς καμιά προφύλαξη αυξήθηκε κατά 111% στη Γαλλία, 39% στις ΗΠΑ και 19% στην Βρετανία, τα τελευταία τρία χρόνια.
"Σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται υπάρχουν εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους εφήβους να αποκτήσουν αξιόπιστες πληροφορίες για το σεξ και την αντισύλληψη και αυτός ίσως να είναι ο λόγος της μεγάλης διάδοσης μυθων και παρανοήσεων", τόνισε η Ντενίζ Κέλερ, μέλος της ομάδας κρούσης της ΠΗΑ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.
"Όταν οι νέοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες αντισύλληψης, μπορεί να κάνουν επιλογές που επηρεάζουν κάθε πτυχή της ζωής τους και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να είναι εύκολοι η πρόσβαση των νέων σε ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες", πρόσθεσε.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας Bayer με τη συμμετοχή 11 διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων. Περισσότεροι από 6.000 νέοι από 26 χώρες, ανάμεσά τους η Χιλή, η Πολωνία και η Κίνα, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το σεξ και την αντισύλληψη.
Οι απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες ανάμεσα στους νέους ανθρώπους είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, που θεωρούν ότι η αύξηση του ποσοστού των νέων που έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη, οφείλεται στην έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Στην Ευρώπη, μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν κάποιου είδους σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σε σύγκριση με τα τρία τέταρτα στη Λατινική Αμερική, την Ασία και τις ΗΠΑ.
Επίσης πολλοί από τους νέους που ρωτήθηκαν δήλωσαν πως ντρέπονται να ζητήσουν πληροφορίες από τους ειδικούς για θέματα αντισύλληψης.
"Αυτό που μας λένε οι νέοι είναι ότι δεν έχουν επαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ή ότι λαμβάνουν λανθασμένες πληροφορίες για το σεξ και την σεξουαλικότητα", επισημαίνει η Τζένιφερ Γουντσάιντ από την Διεθνή Ομοσπονδία Προγραμματισμένης Αναπαραγωγής.
"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάρα πολύ νέοι είτε δεν έχουν γνώσεις για την σεξουαλική τους υγεία και δεν αισθάνονται έτοιμοι να ζητήσουν πληροφορίες ή δεν γνωρίζουν πώς να συζητήσουν το θέμα της αντισύλληψης με τους συντρόφους τους για να προστατευτούν από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα", τόνισε η ίδια.
Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην Αίγυπτο πιστεύουν ότι το να κάνουν μπάνιο ή ντους μετά το σεξ προλαμβάνει την εγκυμοσύνη και περισσότεροι από το 25% στην Ταϊλάνδη και την Ινδία θεωρούν ότι το σεξ τις ημέρες της εμμηνόρροιας είναι η τέλεια αντισύλληψη.
Πηγή:news247.gr

To Facebook σε παρακολουθεί και μετά το log out!


Όπως ισχυρίζεται ο δημοφιλής επιχειρηματίας και hacker Nick Cubrilovic, η Facebook συνεχίζει να παρακολουθεί τις σελίδες που επισκέπτεσαι ακόμα και αφού κάνεις log out από το κοινωνικό δίκτυο!

Αυτό που ανακάλυψε ο Cubrilovic ήταν ότι η Facebook αντί να διαγράφει τα cookies κατά την αποσύνδεση του χρήστη, τα διατηρεί με κάποιες μικρές μετατροπές. Έτσι, οι πληροφορίες του λογαριασμού συνεχίζουν να βρίσκονται στα cookies κάτι που σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεται μια ιστοσελίδα με κουμπί ή widget Facebook, ο browser του στέλνει προσωπικές του πληροφορίες πίσω στο Facebook.
Αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί σωστό, πιθανότατα θα μπορούμε να μιλάμε για σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Αρκετοί χρήστες του Facebook έχουν ξεσηκωθεί ήδη με τις νέες Open Graph εφαρμογές, οι οποίες γνωστοποιούν τι διαβάζουν ή τι ακούν κάθε στιγμή χωρίς να πατήσουν καν κάποιο κουμπί “Like”.
Η απάντηση της Facebook (δια στόματος του μηχανικού της Arturo Bejar) είναι ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από τα συγκεκριμένα cookies έχουν να κάνουν καθαρά και μόνο με την προστασία από spamming, phising και άλλους κινδύνους ασφαλείας και σε καμία περίπτωση για διαφημιστικούς σκοπούς.
Πηγή:venturebeat

Οι 10 πιο εκκεντρικοί εκατομμυριούχοι του κόσμου

Πολλοί λένε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Μήπως, όμως, φέρνουν τρέλα; Οι παρακάτω 10 περιπτώσεις ζάμπλουτων συνανθρώπων μας, μάλλον θα σας βάλουν σε προβληματισμό.(pics)
Ο εκατομμυριούχος που αγάπησαν οι Μασάι
Όταν γυρίζεις από την Κένυα στις αποσκευές σου -εκτός από τις αναμνήσεις αν θέλετε να δώσουμε μια πιο ποιητική διάσταση- θα έχεις γεμίσει το memory stick της ψηφιακής σου μηχανής με χιλιάδες φωτογραφίες από εκεί. Ο 63χρόνος έμπορος αντικών Graham Pendrill όμως γύρισε "βραβευμένος" από τους Μασάι, ο πρώτος μάλιστα λευκός που τιμήθηκε από τη γνωστή φυλή (που εξύμνησε κάποτε η Έλλη Κοκκίνου). Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει μάλιστα πως θα πουλούσε τη βίλα του για να φύγει πίσω στην Κένυα ενώ πήγε στα επαγγελματικά ραντεβού του με την στολή των Μασάι.


Ο εκατομμυριούχος που έχτισε τη δική του πόλη
Ο σέξι πολυεκατομμυριούχος Scott Alexander προτίμησε να επενδύσει την περιουσία του για την κατασκευή μιας δικής του πολής παρά να τα... φάει με γυναίκες. Ο 35 Μαΐων Scott έχει χτίσει πόλη στη Βουλγαρία και το διαφημίζει ως τόπο διακοπών σε Άγγλους τουρίστες. Στην πόλη μάλιστα έδωσε το όνομά του μια και το προϋπάρχων ήταν ιδιαίτερα δύσκολο στην προφορά όπως αποκαλύπτει ο ίδιος.
Για τις ενδιαφερόμενες ο "γαμπρός" είναι ελεύθερος, είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας  Ultimate Lifestyle Group Incorporated (που προσφέρει από προσωπικούς γυμναστές μέχρι και πολυτελής αμάξια για τους διάσημους) η οποία ωστόσο κήρυξε πτώχευση το 2009. Ο Alexander μένει σε μια σοφίτα στο Μάντσεστερ αξίας 3 εκατομμυρίων λιρών.


Η εκατομμυριούχος που συνέχισε να δουλεύει ως νοσοκόμα
Μπορεί να κέρδισε 1 εκατομμύριο λίρες σε τηλεοπτικό σόου ωστόσο η Karen Shand δεν άφησε τη δουλειά της νοσηλεύτριας. Η ίδια παραδέχεται ότι τα λεφτά της άλλαξαν τη ζωή αλλά όχι τον χαρακτήρα. Οπότε αν τυχόν περάσετε από το Victoria Hospital στο Kirkcaldy (κούφια η ώρα) είναι πολύ πιθανό να σας αλλάζει τον ορό ή να σας βάζει θερμόμετρο η εκατομμυριούχος Karen που πλούτισε απαντώντας σωστά σε έξι ερωτήσεις!


Ο εκατομμυριούχος που μένει σε ξενοδοχεία. Μόνο.
Με τόσο χρήμα που έχει ο Nicholas Berggruen μπούχτισε ο άνθρωπος και πλέον δεν έχει καμία διάθεση να αγοράσει και να καταναλώσει τίποτα. Δεν έχει σπίτι και προτιμά να μένει σε ξενοδοχεία παρά τα 50 του χρόνια. Κάποια στιγμή ένιωσε πως τα υλικά αγαθά που είχε αποκτήσει που είχε τον βάρυναν και αποφάσισε να... τα ξεφορτωθεί. Άρχισε να πουλά τα σπίτια του σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα αλλά και το αυτοκίνητό του. Μάλιστα, σκέφτεται όταν πια δε θα είναι στη ζωή, τα περιουσιακά του στοιχεία να δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Ο εκατομμυριούχος που έστειλε την κόρη του να δουλέψει σε φαστφουντάδικο
Ποιος είπε ότι το να είσαι πρωθυπουργός αυτόματα σημαίνει πως τα παιδιά σου δε θα δουλεύουν και το μόνο που θα κάνουν είναι διακοπές στην Ίμπιζα και σκι στην Ελβετία; Ο Ταϊλανδός πολιτικός Thaksin Shinawatra που διετέλεσε πρωθυπουργός το διάστημα 2001-2006 έστειλε την τότε 17χρονη κόρη του, Paethongtan, να δουλέψει σε αλυσίδα fast food. Η Paethongtan έμαθε να χρησιμοποιεί την ταμιακή μηχανή, να γυρίζει μπιφτέκια και σφουγγαρίζει στο McTai. Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας είχε πει πως τον προσέγγισε ο πατέρας της και του ζήτησε να την προσλάβει ώστε να μάθει πώς βγαίνουν τα χρήματα και πως να τα ξοδεύει. Μάλιστα, ο ίδιος ο πολιτικός όταν σπούδαζε δούλευε παράλληλα στα KFC.


H πρώτη εικονική εκατομμυριούχος
Η Ailin Graef ήταν μια ακόμα κινέζα δασκάλα, μέχρι που καταπιάστηκε με το Second Life, ένα online παιχνίδι που σε μεταφέρει σε έναν 3D κόσμο και έγινε η πρώτη εκατομμυριούχος χάρη σε ένα παιχνίδι στην ιστορία.
Το alter ego της στον virtual κόσμο του παιχνιδιού λέγεται Anshe Chung, πουλάει καθημερινά τεράστιες εκτάσεις γης, ενώ ασχολείται ενεργά με την αγοραπωλησία ακινήτων με σημαντικότατα κέρδη. Από το 2004 που ξεκίνησε να παίζει, η Graef έχει "κερδίσει" 300 εκατομμύρια Linden δολάρια (το νόμισμα του Second Life), τα οποία μπορεί να μετατρέπει online σε πραγματικό χρήμα, με ισοτιμία 275 Linden δολάρια για 1 κανονικό.
Αν και ζει στην Φρανκφούρτη, η Graef έχει 10 υπαλλήλους στη δούλεψή της, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Κίνα. Τι δουλειά κάνουν; "Παράγουν διαδικτυακή γη", την οποία θα πουλήσει αργότερα η Graef για να αυξήσει την τεράστια περιουσία της. Αυτές είναι δουλειές.

 
O εκατομμυριούχος που αφόδευε έξω από τις καφετέριες
Όταν ένας ιδιοκτήτης καφετέριας έβλεπε κάθε πρωί που άνοιγε το μαγαζί του “ακαθαρσίες” στο πεζοδρόμιο μπροστά από αυτό, σίγουρα το τελευταίο που θα φανταζόταν ήταν ότι αυτές ανήκουν στον Sam Cerreto, τον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου. Ο Cerreto εντοπίστηκε από κάμερα ασφαλείας να “κάνει την ανάγκη του” τα ξημερώματα μπροστά από την καφετέρια.
Η σύλληψή του έφερε ανακούφιση και στους υπόλοιπους επαγγελματίες του οικοδομικού τετραγώνου (κομμωτές, εστιάτορες και γιατρούς) που έβρισκαν για 4 χρόνια ακαθαρσίες μπροστά από τα καταστήματα ή γραφεία τους καθώς και χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας στις ζαρντινιέρες τους, χωρίς να ξέρουν τον υπεύθυνο.

 
Ο εκατομμυριούχος που άνοιξε μια τράπεζα σπέρματος για βραβευμένους με Νόμπελ
Το 1980, ο ζάμπλουτος Robert Clark Graham είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει την “ανώτερη φυλή”, ιδρύοντας μια τράπεζα σπέρματος, στην οποία επέτρεπε την “κατάθεση” μόνο σε κατόχους βραβείου Νόμπελ. Η τράπεζα που είχε ως έδρα το Σαν Ντιέγο πήρε το παρατσούκλι “Nobel Prize Sperm Bank”, αλλά σύντομα άλλαξε τους περιορισμούς της, αφού ακόμη κι οι ελάχιστοι νομπελίστες που δέχτηκαν να καταθέσουν, είχαν αδύναμο σπέρμα λόγω της προχωρημένης τους ηλικίας.
Τελικά, ο Graham επέτρεψε την κατάθεση γενικότερα σε παντρεμένους άντρες με ιδιαίτερα υψηλό δείκτη IQ, ενώ στη συνέχεια έδωσε το πράσινο φως και σε αθλητές (για ακόμα πιο “υγιείς” καταθέσεις). Η τράπεζα σπέρματος έκλεισε το 1999 μετά το θάνατο του ιδρυτή της με απολογισμό 229 μωρά, εκ των οποίων κανένα δεν είχε για πατέρα κάποιον διάσημο νομπελίστα.
Επιπλέον, κανένα απ' τα μωρά δεν έχει τιμηθεί ακόμα με βραβείο Νόμπελ. Fail.

 
O εκατομμυριούχος που χάρισε την περιουσία του γιατί ήταν δυστυχισμένος
Ο Paul Rabeder γεννήθηκε φτωχός και μάλλον έτσι θέλει να πεθάνει. Παρότι κυνήγησε και κατάφερε να αποκτήσει τα πλούτη (έφτιαξε περιουσία που άγγιξε τα 3 εκατομμύρια δολάρια), ο Paul χάρισε μέχρι και το τελευταίο cent της περιουσίας του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που είχε ίδρυσε ο ίδιος στην Κεντρική και τη Λατινική Αμερική. Τι δηλώνει ο ίδιος ο Rabeder για όλα αυτά; “Δεν θέλω να μου μείνει απολύτως τίποτα. Το χρήμα είναι αντιπαραγωγικό και εμποδίζει την ευτυχία να μπει στη ζωή σου”.
Ο Αυστριακός πούλησε τη βίλα στις Άλπεις στην οποία διέμενε και πλέον κατοικεί σε μια ξύλινη καλύβα στα βουνά και σε ένα δωμάτιο με μόλις ένα κρεβάτι στο Ίνσμπρουκ.

 
Ο εκατομμυριούχος σκύλος
Ο Gunther ο 4ος, ένας Γερμανικός Ποιμενικός, είναι το πιο πλούσιο σκυλί του κόσμου με περιουσία 372 εκατομμύρια δολάρια. Στην ουσία ο Gunther ο 4ος κληρονόμησε την περιουσία του από τον Gunther τον 3ο (τον μπαμπά του), ο οποίος κληρονόμησε την περιουσία του από την Karlotta Liebenstein, μια Γερμανίδα κόμησα.
Στο παλμαρέ του Gunther του 4ου είναι μια βίλα στο Μαϊάμι που αγόρασε από την Μαντόνα και μια σπάνια λευκή τρούφα που αγόρασε σε δημοπρασία. Αυτός ο σκύλος δεν αγοράζεται, αγοράζει!

 Πηγή:cosmo.gr