Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Θαύμα: Εκτός Δημοσίου θυρωρός που είχε να πάει 11 μήνες για δουλειά

Θαύμα: Εκτός Δημοσίου θυρωρός που είχε να πάει 11 μήνες για δουλειά
Σε οριστική παύση θυρωρού ΥΠΕΞ που απουσίαζε επί 11 μήνες από τη θέση της προχώρησε το ΣτΕ. Συγκεκριμένα, δεν εμφανίστηκε στη δουλειά της το διάστημα 30 Αυγούστου 2010 – 27 Ιουλίου 2011. Την απόφαση για την απομάκρυνσή της επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η παύση της υπαλλήλου είχε αποφασιστεί αρχικά από το πειθαρχικό συμβούλιο του ΥΠΕΞ, καθώς η εν λόγω θυρωρός δεν έλαβε αναρρωτική ή άλλου είδους άδεια και δεν είχε υποβάλει κανένα σχετικό αίτημα.
Η θυρωρός επικαλέστηκε τηλεφωνικά ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του εξωτερικού και προσκόμισε σε ανεπίσημη μετάφραση ιατρικά πιστοποιητικά, από τα οποία βεβαιώνεται ότι νοσηλεύτηκε σε διάφορα ιατρικά κέντρα, εξαιτίας διαφόρων παθήσεων.
Πηγή:e-radio.gr

Οι μεγαλύτεροι απατεώνες της ιστορίας

Ταλέντο τους το ψέμα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να εργαστούν πολύ σκληρά στη ζωή τους για να φτάσουν κάπου ψηλά. Η μεγαλύτερη δε, πλειοψηφία αυτών ενδέχεται –για ποικίλους λόγους- να μην τα καταφέρει ποτέ.

Στη ζωή υπάρχουν όμως κι εκείνοι που τα καταφέρνουν: συνήθως εντελώς ξαφνικά, με δόλιο τρόπο και φυσικά… πολλά ψέματα.

Είναι αυτοί που έχουν ένα μοναδικό τρόπο να ξεγελούν τους πάντες, είτε για να αποκομίσουν χρηματικό όφελος, μια θέση, για να αλλάξουν την ιστορία ή απλά για να νιώσουν την αδρεναλίνη να κυλά στο αίμα τους, γράφει ο David Crookes στο περιοδικό All About History.

Είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες της ιστορίας. 

Οι άνθρωποι, που χάρη στο ταλέντο τους να λένε εντυπωσιακά ψέματα, έφτασαν εκεί που υπό κανονικές συνθήκες δε θα μπορούσαν ούτε να το είχαν φανταστεί...

Κάποιοι από αυτούς καθοδηγήθηκαν από την απεριόριστη απληστία τους, άλλοι μπορούσαν να πείσουν τους πάντες με το λόγο και τις φανταστικές ιστορίες τους. Ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να πιστεύουν τα ίδια τους τα ψέματα και κάποιοι αποτέλεσαν μέχρι και έμπνευση για ταινίες του Χόλιγουντ.

Σας παρουσιάζουμε τους μεγαλύτερους απατεώνες της ιστορίας…

1. Frank Abagnale, ΗΠΑ (1948): Παρίστανε τον πιλότο, γιατρό και δικηγόρο



Η ιστορία του μας είναι γνωστή μέσα από τη χολιγουντιανή παραγωγή με πρωταγωνιστή το Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία «Πιάσε με αν μπορείς».

Προτού καν ενηλικιωθεί ο Frank Abagnale χρέωσε τον πατέρα του με χιλιάδες δολάρια, κάνοντας μια απάτη με την πιστωτική του κάρτα. Στην ηλικία των 16 ετών έφυγε από το σπίτι του, συνεχίζοντας να παρανομεί, εξαργυρώνοντας ακάλυπτες τραπεζικές επιταγές.

Χρησιμοποιούσε ψεύτικες ταυτότητες, ενώ κατάφερε μέχρι και να πάρει στολή πιλότου από την Pan American World Airways, πείθοντας την εταιρεία ότι ήταν υπάλληλός της.

Με τα πλαστά του χαρτιά ταξίδεψε σε πολλούς προορισμούς, λέγοντας σε άλλους πιλότους ότι ήταν «εκτός υπηρεσίας» και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το «προφίλ» του για να κάνει σχέσεις με τις αεροσυνοδούς.

Μέχρι τα 18 του είχε ταξιδέψει σε 26 χώρες, διανύοντας περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια μίλια σε πάνω από 250 πτήσεις.

Η απάτη δεν άργησε να αποκαλυφθεί και έτσι ο Frank αποφάσισε ότι ο επόμενος «σταθμός» του θα ήταν η ιατρική. Υπό το ψεύτικο όνομα «Frank Williams» παρίστανε επί 11 μήνες το γιατρό, ενώ προσελήφθη και ως υπεύθυνος βραδινής βάρδιας σε ένα νοσοκομείο. Έφυγε όταν ένα βρέφος κινδύνεψε να πεθάνει από έλλειψη οξυγόνου.

Στη συνέχεια έγινε βοηθός καθηγητή κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Brigham Young University. Με το όνομα «Robert Black» προσελήφθη ως δικηγόρος έχοντας πρώτα καταφέρει να πλαστογραφήσει ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ.

Επόμενος σταθμός του ήταν η Γαλλία, όπου απέσπασε περίπου 300.000 δολάρια από διάφορες τράπεζες. 

Το 1969, σε ηλικία 21 ετών, συνελήφθη και φυλακίστηκε για έξι μήνες. 

Τελικά καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση έχοντας κριθεί ένοχος για πολλαπλές κατηγορίες πλαστογραφίας, όμως αφέθηκε ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια. Μάλιστα, η αμερικανική κυβέρνηση του ζήτησε να τη βοηθήσει στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης απάτης.

2. Lambert Simnel, Αγγλία (1477-1535): Σε ηλικία μόλις 10 ετών προσπάθησε να καταλάβει τον αγγλικό θρόνο



Ο βασιλιάς Ερρίκος Ζ΄ της Αγγλίας ενθρονίστηκε στις 22 Αυγούστου του 1485 έχοντας κερδίσει το Ριχάρδο Γ΄ στη μάχη του Μπόσγουορθ.

Εκείνη την περίοδο ο Lambert Simnel ήταν ένα αγόρι 10 ετών, γιος ενός ξυλοκόπου από την Οξφόρδη.

Ο ιερέας Richard Symonds πίστευε ότι ο Lambert έμοιαζε πολύ με τους γιους τους Εδουάρδου Ε΄ της Αγγλίας, οι οποίοι είχαν χαθεί την εποχή που είχε πάρει το θρόνο ο Ριχάρδος Γ΄.

Παρότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο ήταν να έχουν δολοφονηθεί, πολλοί πίστευαν ότι εξακολουθούσαν να είναι ζωντανοί. 

Έτσι, ο Symonds κατέστρωσε ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο Lambert θα μπορούσε να είναι ένας από τους γιους του, ο Ριχάρδος του Γιορκ.

Όταν όμως στα αυτιά του έφτασε η λανθασμένη πληροφορία ότι είχε πεθάνει ο Κόμης του Γουόργουικ, τον πήγε στην Ιρλανδία όπου το 1487 στέφθηκε ως ο βασιλιάς Εδουάρδος ΣΤ΄.

Ο Ερρίκος Ε΄ εξοργίστηκε και παρήλαυνε στους δρόμους του Λονδίνου με τον πραγματικό Κόμη του Γουόργουικ, για να αποδείξει ότι επρόκειτο για απάτη.

3. George Psalmanazar, Γαλλία (1679-1763): Ο πρώτος επισκέπτης της Φορμόζα στην Ευρώπη


Ο George Psalmanazar έμεινε γνωστός στην ιστορία ως ο πρώτος πολίτης της Φορμόζα (σημερινή Ταϊβάν) που επισκεπτόταν την Ευρώπη. 

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στην Ασία.

Αρχικά παρίστανε τον ιρλανδό προσκυνητή, που ταξίδευε προς τη Ρώμη. Στη συνέχεια άλλαξε την ιστορία του και έλεγε ότι ήταν από την Ιαπωνία και πως είχε ασπαστεί τον καθολικισμό. Σύντομα αποκαλύφθηκε η απάτη του και έτσι, αργότερα παρουσιαζόταν ως πολίτης μιας χώρας που δεν είχε ακούσει κανείς, μιλούσε μια ακαταλαβίστικη γλώσσα, προσκυνούσε τον Ήλιο και τη Σελήνη και ακολουθούσε διαφορετικό ημερολόγιο.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να γράψει και ολόκληρο βιβλίο για τη Φορμόζα, σύμφωνα με το οποίο οι κάτοικοι κυκλοφορούσαν γυμνοί, έτρωγαν φίδια αλλά και… τις γυναίκες τους, αν αυτές παρεκτρέπονταν.

Όταν έγραψε τα απομνημονεύματά του παραδέχτηκε, ότι όλες αυτές τις ιστορίες τις είχε βγάλει από το μυαλό του.

4. Ferdinand Waldo Demara Jr, ΗΠΑ (1921-1982): Έσωσε ζωές στον πόλεμο ως γιατρός, παρότι δεν ήταν




Όσοι τον γνώριζαν τον θαύμαζαν. Άλλωστε ο Ferdinand Waldo Demara κατά τη διάρκεια της ζωής του ήταν: χειρουργός, δάσκαλος, αξιωματικός του ναυτικού, βοηθός δεσμοφύλακας, υπάλληλος νοσοκομείου, δικηγόρος, συγγραφέας και ερευνητής του καρκίνου. Ήταν ακόμη και μοναχός Βενεδικτίνος. 

Πλαστογραφούσε έγγραφα και έκλεβε ακόμη και «ταυτότητες» ζωντανών ανθρώπων.

Κατάφερνε ωστόσο να διακρίνεται σε οποιαδήποτε δουλειά αναλάμβανε, ενώ όλοι θαύμαζαν το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης του και τη φωτογραφική του μνήμη.

Κατά τη διάρκεια του κορεατικού πολέμου, παρίστανε το γιατρό από τον Καναδά με το όνομα Joseph Cyr. Έκανε επεμβάσεις σε στρατιώτες με τη βοήθεια ενός ιατρικού εγχειριδίου, ενώ έφτασε μέχρι και στο σημείο να βγάλει μια σφαίρα από το στήθος ενός τραυματία.

Έσωσε τη ζωή 13 ανθρώπων και αντιμετωπίστηκε ως ήρωας, μέχρι που ο Τύπος αποκάλυψε την απάτη του.

Τον υποδύθηκε ο Tony Curtis στην ταινία «The Great Impostor».

5. Grigory Otrepyev, Ρώσος (1581-1606): Έγινε τσάρος



Όταν πέθανε ο γιος του Ιβάν Δ΄ (Ιβάν ο Τρομερός) ξέσπασαν ταραχές και στο πλαίσιο αυτών φούντωσαν οι φήμες ότι δεν είχε δολοφονηθεί αυτός, αλλά κάποιος άλλος. Ο Grigory Otrepyev ήταν ένας από τους τρεις απατεώνες που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός , ισχυριζόμενος ότι ήταν ο γιος του Ιβάν Δ΄. 

Χάρη στην ομοιότητά του με τον πραγματικό γιο, κατάφερε να γίνει τσάρος για λιγότερο από ένα χρόνο κατά την Εποχή των Αναστατώσεων. Έχει μείνει στην ιστορία ως Ψευδοδημήτριος Α΄.

6. Mary Baker, Αγγλία (1791-1864): Η υπηρέτρια που έγινε πριγκίπισσα



Φορώντας περίεργα ρούχα και μιλώντας μια παράξενη γλώσσα η νεαρή γυναίκα που βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους του Μπρίστολ το 1817 και δήλωνε ότι ήταν η πριγκίπισσα Caraboo, τελικά συνελήφθη και φυλακίστηκε.
Μέσα στη φυλακή ισχυριζόταν ότι είχε καταφέρει να δραπετεύσει από πειρατές και επέμενε ότι ήταν πριγκίπισσα από το νησί Jevasu στον Ινδικό Ωκεανό. 

Τελικά την πίστεψαν και έγινε διάσημη, γιατί κολυμπούσε γυμνή, έπινε τσάι μόνο μετά από προσευχή, ενώ προτιμούσε να κοιμάται στο πάτωμα αντί για ένα κρεβάτι.

Όταν το πορτρέτο της δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα αναγνωρίστηκε ως η κόρη ενός εργάτη από το Ντέβον. Η ίδια έχοντας κουραστεί να κάνει την υπηρέτρια βρέθηκε άστεγη στο Μπρίστολ και αποφάσισε… να πει τη δική της ιστορία.

7. Victor Lustig, Αυστρο-Ουγγαρία (1890-1947): Ο άνθρωπος που κατάφερε να πουλήσει τον πύργο του Άιφελ δύο φορές



Το 1925 ο Lustig υποδυόμενος τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή ενός υπουργείου, και ισχυριζόμενος ότι ο πύργος-σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας στοίχιζε πολλά στη μεταπολεμική Γαλλία για έξοδα συντήρησης, κάλεσε πέντε εμπόρους για να τους πουλήσει τα σίδερα.

Έπεισε τον Andre Poisson, ο οποίος του έδωσε μια τσάντα με μετρητά.

Όταν πήγε να συλλέξει το «εμπόρευμά» του, οι Αρχές τον ενημέρωσαν ότι δεν είχαν ιδέα για ποιο πράγμα μιλούσε.

Ενθουσιασμένος με την επιτυχία του ο Lustig προσπάθησε λίγο καιρό μετά να επαναλάβει την απάτη, αυτή τη φορά με εμπόρους από τη Βιέννη. 

Το δεύτερο θύμα απευθύνθηκε τελικά στην αστυνομία. Ο Lustig πρόλαβε να διαφύγει, προτού συλληφθεί.
Πηγή:newsbeast.gr

Το φαινόμενο που συμβαίνει 1 φορά στα 823 χρόνια θα συμβεί φέτος τον Αύγουστο! Οι κινέζοι λένε ότι με αυτό «χρήμα γεμίζει τις τσέπες»

full_moon_2
Τον φετινό Αύγουστο του 2014, θα συμβεί ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια. Ο Αύγουστος του 2014 θα έχει πέντε Παρασκευές, πέντε Σάββατα και πέντε Κυριακές. Το συγκεκριμένο γεγονός συμβαίνει κάθε 823 χρόνια οπότε όσοι παίρνετε ρεπό εκείνες τις ημέρες θα έχετε πέντε σε ένα μήνα.
Επίσης όσοι βγαίνετε τα Σαββατόβραδα είτε την Παρασκευή και το Σάββατο θα το κάνετε πέντε φορές μέσα σε ένα μήνα. Γενικά όσοι κάνετε κάτι συγκεκριμένο εκείνες τις ημέρες, είτε ευχάριστο είτε δυσάρεστο θα το ζήσετε πέντε φορές οπότε προετοιμαστείτε!
Πηγή:makeleio.gr

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μια τραγελαφική ιστορία διαζυγίου -Χώρισε τον σύζυγό της γιατί δεν του άρεσε η ταινία της Disney, «Frozen»

Μια τραγελαφική ιστορία διαζυγίου -Χώρισε τον σύζυγό της γιατί δεν του άρεσε η ταινία της Disney, «Frozen»
Μερικές φορές απλώς πρέπει... απλά να συγχωρείς.. Ή άλλες πάλι να χωρίζεις. Μια γυναίκα από την Ιαπωνία ζήτησε από τον σύζυγό της διαζύγιο έπειτα από έξι χρόνια γάμου, γιατί δεν του άρεσε η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, «Frozen».
Σύμφωνα με το website, Kikonsha no Haka, που σε απλή μετάφραση σημαίνει ο τάφος των παντρεμένων, ένα site όπου δυσαρεστημένοι σύζυγοι εξωτερικεύουν το θυμό τους, η 29χρονη γυναίκα ανέπτυξε μια περίεργη εμμονή με τη συγκεκριμένη ταινία.
Η γυναίκα, μετά από έξι χρόνια γάμου με τον 31χρονο Δανό σύζυγό της, θεώρησε ότι το να παρακολουθούν μαζί το Frozen θα δένονταν περισσότερο. Εντούτοις, όταν εκείνη ζήτησε τη γνώμη του για τη ταινία εκείνος είπε: «Είναι μια καλή ταινία, αλλά εμένα προσωπικά δεν με ενθουσιάζει».
Για να λάβει την απάντηση, γράφει η Independent, «Αν δεν μπορείς να καταλάβεις για το τι κάνει την ταινία τόσο υπέροχη, τότε κάτι φταίει με εσένα»...


Πηγή:iefimerida.gr

Γνωρίζετε ποια είναι τα πιο παχυντικά φαγητά του κόσμου;

DIATROFICALZONE
Ας ξεκινήσουμε από τη γειτονική Ιταλία. Η κλειστή πίτσα, ή Calzone, είναι ένας γευστικός πειρασμό με πολλές πολλές θερμίδες. Μπόλικο ζυμάρι, τομάτα, μοτσαρέλα σε απίστευτη ποσότητα και οτιδήποτε άλλο θελήσετε να βάλετε μέσα. Δύσκολα το γνήσιο Ιταλικό Calzone, τρώγεται ολόκληρο από έναν μόνο.
DIATROFIBRAZILIA
Και αφού είναι μήνας Μουντιάλ, ο Ιούνιος, ας πάμε μέχρι τη Βραζιλία. Η πιο παχυντική λιχουδιά της χώρας της σάμπας, είναι το Acajare. Πρόκειται για λιωμένα φασόλια που γίνονται μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και στη συνέχεια τηγανίζονται σε φοινικέλαιο. Τρώγεται συνοδεία πικάντικης σάλτσας μαζί με κάσιους και γαρίδες. Μια ανάλυση έδειξε ότι σε κάθε κουταλιά το φαγητό αυτό περιέχει 7 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών.
DIATROFIKREPA
Έχετε πάει στη Γαλλία; Αν ναι σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει γαλλική κρέπα με πραλίνα. Μια γαλλική κρέπα που συνοδεύεται συνήθως από ξηρούς καρπούς και σαντιγί. Για την ιστορία να σας πούμε ότι μια μερίδα πραλίνας φουντουκιού περιέχει 200 θερμίδες. Σε αυτές προσθέστε τη ζύμη και τα παρελκόμενα και θα καταλάβετε για το μέγεθος της γευστικής βόμβας θερμίδων.
DIATROFIISPANIA
Και εάν από τη Γαλλία περάσετε στην Ισπανία τότε υπάρχουν τα περίφημα Churros. Ουσιαστικά είναι μακρόστενοι λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα, τους οποίους βουτάνε σε πηχτή σοκολάτα.
DIATROFIMARS
Λίγο βορειότερα στη Σκωτία βρήκαν μια άλλη γλυκιά λιχουδιά για να …αποθηκεύουν λίπος. Παίρνουν μια γκοφρέτα με ξηρούς καρπούς, την τυλίγουν μέσα σε ζύμη και στη συνέχεια την τηγανίζουν σε λάδι. Είναι δε τόσες πολλές οι θερμίδες, που η ίδια η εταιρία με τις γκοφρέτες διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε να σταματήσει αυτό επειδή είναι ανθυγιεινό.
DIATROFIPOUTINE
Αρκετά με τα γλυκά ας πάμε σε κάτι πιο αλμυρό. Τα καναδέζικα Poutine. Πρόκειται για πατάτες τηγανητές που βαπτίζονται σε μια «κολυμπήθρα» γεμάτη λιωμένο τσένταρ. Κάθε μερίδα περιέχει 740 θερμίδες και 41 γραμμάρια λίπους. Όσο για τη χοληστερίνη δεν το συζητάμε. Πρόκειται για πραγματικό φεστιβάλ.
DIATROFIALIGOT
Στη Γαλλία λατρεύουν να τρώνε πουρέ πατάτας. Όχι όμως έναν οποιονδήποτε πουρέ. Αλλά πουρέ μαζί με βούτηρο, κρέμα γάλακτος, σκόρδο και λιωμένο τυρί. Μια κουταλιά από όλο αυτό περιέχει το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας κορεσμένων λιπαρών.

Ζήτησε μεγέθυνση πέους και του έστειλαν μεγεθυντικό φακό

Ζήτησε μεγέθυνση πέους και του έστειλαν μεγεθυντικό φακό
Ένας άνδρας από τη Μαλαισία «παρήγγειλε» μεγέθυνση πέους μέσω Διαδικτύου. Έμεινε έκπληκτος, όμως, όταν το ταχυδρομείο του παρέδωσε τη συσκευή: επρόκειτο έναν μεγεθυντικό φακό. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, μαζί με τον μεγεθυντικό φακό υπήρχαν και οδηγίες χρήσης, προκειμένου να μην αυτοτραυματιστεί ο άνδρας. 

Το σημείωμα που συνόδευε τον μεγεθυντικό φακό έγραφε: «Μην χρησιμοποιείτε κάτω από το φως του ήλιου».

Ο άνδρας πλήρωσε 122 ευρώ για ένα αντικείμενο αξίας 6 ευρώ, είπε ο υπεύθυνος του Ινστιτούτου Καταναλωτών της Μαλαισίας στην εφημερίδα The Star.

Ο Μαλαισιανός δεν αποκάλυψε τα στοιχεία της εταιρείας από την οποία εξαπατήθηκε και δικηγόροι εκτιμούν ότι είναι μάλλον απίθανο να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Πηγή:in.gr

Oι κινηματογραφικές αφίσες που λογοκρίθηκαν


Με αφορμή την υπερβολική και στα όρια της υποκρισίας τελευταία απαγόρευση της αφίσας του «Sin City» με την Εύα Γκριν, θυμόμαστε μερικά αμφιλεγόμενα πόστερ που απαγορεύτηκαν, λογοκρίθηκαν, αποσύρθηκαν ή επανασχεδιάστηκαν
Υποψία γυμνού, αιματοβαμμένες πιπίλες, κομμένα δάχτυλα, όπλα που μοιάζουν με αντικείμενα πόθου και εικόνες που υπαινίσσονται ερωτική πράξη είναι μερικές από τις αφορμές που βρήκε κατά καιρούς η επιτροπή λογοκρισίας των αμερικανικών (και όχι μόνο) μέσων επικοινωνίας για να απαγορεύσει τις διαφημιστικές αφίσες ταινιών.
Με αφορμή την υπερβολική και στα όρια της υποκρισίας τελευταία απαγόρευση της αφίσας του«Sin City» με την Εύα Γκριν, θυμόμαστε μερικά αμφιλεγόμενα πόστερ που απαγορεύτηκαν, λογοκρίθηκαν, αποσύρθηκαν ή επανασχεδιάστηκαν προκειμένου να «περάσουν» το τεστ της επιτροπής. Δείτε στο γκάλερι που ακολουθεί τις αφίσες, διαβάστε στις λεζάντες τις αιτίες του «σκανδάλου» και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
H αρχική εκδοχή της αφίσας για το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Κιούμπρικ περιλάμβανε ένα γυμνό γυναικείο άγαλμα, το οποίο αντικαταστάθηκε με μια γυναίκα με εσώρουχα προτού αφαιρεθεί τελείως από την αφίσα
Το πόστερ του «The People Vs Larry Flynt» το 2008, με τον Γούντι Χάρελσον σε στάση σταύρωσης επάνω σε γυναικείο σώμα με μπικίνι απαγορεύτηκε στην Αμερική, κυκλοφόρησε όμως με τη διεθνή διανομή της ταινίας.
Η ευθεία παραπομπή του ουγγρικού πόστερ του «Shame» στα σωματικά υγρά προκάλεσε σκάνδαλο στη χώρα και αποσύρθηκε
Ο Χάουαρντ Χιουζ βρήκε τρόπο να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού για το «The Outlaw», αλλά το πλούσιο στήθος της Τζέιν Ράσελ, καθώς και σκηνές από την ταινία προκάλεσαν τις αντιδράσεις της επιτροπής MPAA (Motion Pictures Association of America)

Στη βελγική μαύρη κωμωδία του 1992 «Man Bites Dog» η πέτρα του σκανδάλου για την απαγόρευση της αφίσας ήταν η εικόνα μιας πιπίλας βουτηγμένης στο αίμα, καθώς το όπλο εκπυρσοκροτεί

H εικόνα μιας γυναίκας με σχισμένα εσώρουχα και μαχαίρι σε μια ταινία που μιλάει για την εκδίκηση ενός θύματος βιασμού σόκαρε την επιτροπή και η αφίσα του θρίλερ «I Spit on Your Grave» του 2008 λογοκρίθηκε

Στο ντοκιμαντέρ «The Road to Guantanamo» του 2006 που προβλήθηκε στη Μπερλινάλε, το «πρόβλημα» του πόστερ ήταν η αναφορά στους βασανισμούς, παρόλο που αυτό ήταν και το θέμα της ταινίας.

Η εικόνα των Ζαν Ντιζαρντέν και Ζιλ Λελούς στη γαλλική κωμωδία «Les Infideles» να μιλούν στο τηλέφωνο με δυο γυναίκες σκυμμένες μπροστά τους και με tagline «θα κοπεί η γραμμή, μπαίνω σε ένα τούνελ» ενόχλησε και την αρμόδια επιτροπή για το προωθητικό υλικό των ταινιών στη Γαλλία.

Aυτή η αφίσα για τη μεταφορά του «The Rules of Attraction» του Μπρετ Ίστον Έλις σκόνταψε στον πουριτανισμό της Αμερικής, αλλά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο

Η MPAA δεν έδωσε το πράσινο φως για την κυκλοφορία της αφίσας του «Saw II» παρά μόνο όταν αυτό το πόστερ επανασχεδιάστηκε έτσι ώστε τα δύο δάχτυλα που υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός φραντσάιζ να μη δείχνουν κομμένα.

Το «Wanted» με την Αντζελίνα Τζολί λογοκρίθηκε για την ωραιοποίηση των όπλων, που στην αφίσα παρουσιάζονται ως αντικείμενα πολυτελείας με tagline «Αυτή είναι η μοίρα σου. Ακολούθησέ μας»

Η Αμερική «έκοψε» την αφίσα του «Zack and Miri Make a Porno» με τους πρωταγωνιστές Σεθ Ρόγκεν και Ελίζαμπεθ Μπανκς σε υπαινισσόμενη ερωτική πράξη, αν και ντυμένοι με όλα τους τα ρούχα.

Η παραγωγή του δεύτερου μέρους του «Hostel» χρειάστηκε να αποδείξει με χαρτιά από το σφαγείο ότι η αφίσα απεικόνιζε κρέας ζώου για να καταφέρει να «περάσει» τον έλεγχο της επιτροπής λογοκρισίας
Πηγή:e-go.gr

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ο φράχτης που χωρίζει τους πλούσιους από τους φτωχούς


Στο Μεξικό, μία λεπτή γραμμή χωρίζει τους έχοντες και τους κατέχοντες από τους μη. Συγκεκριμένα, μία γραμμή τούβλων.

Οι αεροφωτογραφίες δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και δείχνουν από τη μία μεγάλες μεζονέτες και πάρκινγκ και καταπράσινους κήπους και στην πίσω πλευρά τους να ξεκινάνε τα χαμόσπιτα, γκρίζα και ταπεινά να εκτείνονται παράλληλα με τις βίλες.

Οι φωτογραφίες αποτελούν μέρος διαφημιστικής καμπάνιας  με τίτλο «Σβήσε τη διαφορά», μήνυμα «Η εικόνα δεν έχει τροποποιηθεί. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό»  και τραβήχτηκαν από τον Όσκαρ Ρουίζ.  
Πηγή:topontiki.gr