Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Τα σκίτσα του Αρκά για την αλλαγή της ώρας

Τρία σκίτσα με αφορμή την αλλαγή της ώρας δημοσίευσε ο Αρκάς στην ιστοσελίδα του.
Σε ένα από τα σκίτσα ο σκιτσογράφος σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα, προτρέποντας τους πολίτες να γυρίσουν τα ρολόγια τους... 60 χρόνια πίσω.
«Με την αλλαγή της ώρας κερδίζουμε μια επιπλέον ώρα ξεκούρασης! Οι άνεργοι πανηγυρίζουν, γράφει το δεύτερο σκίτσο, με το οποίο κατακρίνει τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας.
Το τρίτο σκίτσο δεν αναφέρεται απαραίτητα στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Μια γυναίκα υπενθυμίζει στον άντρα της γυρίσει πίσω το ρολόι και εκείνον να της απαντά ότι... κανείς δεν κατάλαβε ότι το πήρε ο ίδιος.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Οι δέκα πιο ιστορικά ανακριβείς ταινίες του κινηματογράφου


Δεν είναι μία, ούτε δύο, ούτε τρεις οι φορές που σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί παραλλάσσουν και κατακρεουργούν την ιστορία προς χάριν του θεάματος ή του... συμφέροντος γενικότερα.
Πολλές φορές η μεγάλη οθόνη επιχείρησε να ζωντανέψει ξανά ιστορικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας, σε πανάκριβες παραγωγές και γεμάτες οπτικά εφέ κινηματογραφικές ταινίες. Όσο όμως το Hollywood πάλευε να βρει το πιο εντυπωσιακό εφέ και την πιο δακρύβρεχτη ιστορία, κάπου αμελούσε να πιάσει στα χέρια του το βιβλίο της ιστορίας. Έτσι, τις περισσότερες φορές, καταλήγει κανείς με ένα αποτέλεσμα που ίσως είναι συγκινητικό, εντυπωσιακό, θεαματικό, δεν είναι όμως σε καμιά περίπτωση πραγματικό και δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορία.
Δείτε παρακάτω τις δέκα ταινίες που βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα και περιλαμβάνουν δεκάδες ανακρίβειες:

10. Άργκο

 
Η επιχείρηση διάσωσης των Αμερικανών διπλωματών κατά την ιρανική κρίση ομηρίας, που έγινε ταινία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μπεν Άφλεκ, περιελάμβανε πολλές υπερβολές για χάριν του θεάματος. Για παράδειγμα, οι πρεσβείες της Βρετανίας και του Καναδα δεν αρνήθηκαν τη βοήθεια και στην πραγματικότητα έπαιξαν ρόλο "κλειδί" στην διάσωσή. Ακόμη και ο Αμερικανός πρόεδρος είχε παραδεχτεί πως το 90% του σχεδίου διάσωσης και διαφυγής των διπλωματών από το Ιράν, το οφείλουμε στους Καναδούς.

09. U571

 
Η U571 είναι μια μηχανή που χρησιμοποιούνταν από τους Γερμανούς Ναζί προκειμένου να επικοινωνούν μυστικά, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους εχθρούς τους. Η ομώνυμη ταινία αμερικανικής παραγωγής, παρουσιάζει αμερικανικές δυνάμεις να επιχειρούν την υποκλοπή της μηχανής. Από που να ξεκινήσει κανείς με τις ανακρίβειες. Πρώτα απ' όλα η συγκεκριμένη μηχανή, που έδωσε το όνομά της στην ταινία δεν έγινε ποτέ λάφυρο των Συμμάχων. Αντ' αυτής οι δυνάμεις κατόρθωσαν να πάρουν στα χέρια του μια άλλη παρόμοια μηχανή. Δεύτερον και πιο σημαντικό, οι Αμερικανοί δεν συμμετείχαν σε αυτές τις επιχειρήσεις, αφού όταν έλαβαν χώρα οι ΗΠΑ δεν είχαν εισέλθει στον πόλεμο.

08. Αναστασία

 
Η ταινία κινουμένων σχεδίων υποτίθεται πως εξιστορεί την ιστορία της Μεγάλης Δούκισσας της Ρωσίας, μέλος της Δυναστείας των Ρομανόφ, η οποία υποθετικά στην ταινία επέζησε της εισβολής στο παλάτι των Μπολσεβίκων που εκτέλεσε όλη την οικογένεια.
Υπάρχει μια μαρτυρία πως οι εκτελεστές ανακάλυψαν ότι δύο από τις κόρες επέζησαν χάρη στα κοσμήματα και πετράδια της οικογένειας που ήταν ραμμένα στις φόδρες των κορσέδων για να μην πέσουν στα χέρια των δεσμοφυλάκων. Παρόλα αυτά όμως, η Αναστασία και η Μαρία σύρθηκαν προς τον τοίχο καλύπτοντας τα κεφάλια τους με τρόμο μέχρι που τις πυροβόλησαν ξανά. Να σημειώσουμε επίσης, πως παρά την φρικαλέα εκτέλεση της Δυναστείας, κανείς στη Ρωσία δεν είχε τη διάθεση να τραγουδήσει με χαρά για την αδικοχαμένη Δούκισσα, αφού το 90% του πληθυσμού ήταν βυθισμένο στη φτώχεια και την ανέχεια.

07. 300

 
Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει. Η κινηματογραφική μεταφορά της ιστορικής μάχης στις Θερμοπύλες είναι γεμάτη ανακρίβειες από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Ο Καιάδας που δεν αποτελούσε κάποιο χτιστό πηγάδι, οι Πέρσες δεν ήταν "άνθρωποι-λατέρνες" χιλιοτρυπημένοι με χαλκάδες, ο Εφιάλτης ήταν ένας κοινός θνητός και όχι τέρας, στη μάχη των Θερμοπυλών δεν υπήρχαν ελέφαντες, ο Λεωνίδας δεν είπε ποτέ "Απόψε θα δειπνήσουμε στην κόλαση" γιατί πολύ απλά, οι Αρχαίοι Έλληνες δεν πίστευαν στην ύπαρξη της κολάσεως και οι ανατριχιαστικές ανακρίβειες δεν έχουν τελειωμό. Με λίγα λόγια, απλά ας πούμε πως πρόκειται για μια άλλη υπόθεση κι όχι για την θρυλική μεν, αλλά ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.

06. Apokalypto

 
Η ταινία του Μελ Γκίμπσον περιγράφει την περιπέτεια των Ινδιάνων και της φυλής των Μάγιας. Η ταινία είναι γυρισμένη στη διάλεκτο των Ινδιάνων κάτι που την κάνει ακόμη πιο... ρεαλιστική, αν και δεν είναι. Αρχικά οι Μάγιας δεν είχαν στις παραδόσεις τους την συνήθεια των ανθρωποθυσιών, αφού κάτι τέτοιο συναντάται κυρίως στους Αζτέκους. Επιπλέον, η ωμή βία που φαίνεται πως διακατείχε τον πολιτισμό των Μάγιας είναι ένα εντελώς φανταστικό στοιχείο, αφού ιστορικά η φυλή αυτή διακρίνεται για τα φιλειρηνικά της αισθήματα.

05. Ο τελευταίος Σαμουράι

 
Η ταινία παρουσιάζει τον Τομ Κρουζ στην Ιαπωνία να κατορθώνει να γίνει μάστερ της τέχνης του Σαμουράι σε λίγους μήνες, κάτι που είναι ιδιαίτερα αμφίβολο. Επιπλέον, όπως συχνά παρακολουθούμε σε αμερικανικές παραγωγές, υπερπροβάλλεται και εδώ ο ρόλος της Αμερικής, που στην προκειμένη περίπτωση είναι σύμβουλος της αυτοκρατορικής Ιαπωνίας, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ιστορικά. Επιπλέον, η πιθανότητα να επιτρέψουν οι Σαμουράι σε έναν ξένο να εισχωρήσει στην "ευγενική" κάστα τους, είναι μάλλον μηδαμινή.

04. Ο Πατριώτης

 
Ένας από τους ιστορικούς χαρακτήρες πάνω στον οποίο στηρίχτηκε ο ήρωας που υποδύθηκε ο Μελ Γκίμπσον, ίσως να ήταν πατριώτης, δεν ήταν όμως σαφέστατα τόσο ευγενής και ιδεολόγος. Όπως φαίνεται, υπήρξε ρατσιστής, αρέσκονταν στο να κυνηγά σαν ζώα ιθαγενείς της Αμερικής, όπως και να βιάζει τις γυναίκες που διέθετε ως σκλάβες του. Αντίστοιχα, ο βρετανικός στρατός παρουσιάζεται σαν αδικαιολόγητα σκληρός και άκαρδος για χάρη της δραματουργίας.

03. Braveheart

 
Η άλλη ιστορική, επική ταινία του Μελ Γκίμπσον, είναι μια ακόμη (τρίτη στη δεκάδα) γεμάτη ανακρίβειες. Πρόκειται για την πρώτη σθεναρή και ένοπλη αντίσταση των Σκωτσέζων στην προσπάθεια τους να επιτύχουν την ανεξαρτησία. Για αρχή οι ζωές των χαρακτήρων και ο χρόνος στον οποίο τοποθετείται η ιστορία (1280μ.Χ.), δεν συμπίπτουν. Όσο κι αν μοιάζει σαγηνευτικό να είναι στην πραγματικότητα ο Γουάλας και όχι ο Εδουάρδος ο Γ' ο πατέρας του πρώτου παιδιού της βασίλισσας Ιζαμπέλα, αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει, αφού όταν ο Σκοτσέζος θανατώθηκε, η βασίλισσα ήταν μόλις 9 ετών. Επιπλέον τα βαμμένα πρόσωπα των Σκοτσέζων με γαλάζια χρώματα μοιάζουν επίσης να μην συμπίπτουν με την εποχή.

02. Περλ Χάρμπορ

 
Η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ που οδήγησε στην είσοδο της Αμερικής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έγινε σε κανένα επίπεδο αντιληπτή από τον αμερικανικό στρατό, όπως υπονοείται στην ταινία. Σύμφωνα με την τελευταία, οι αμερικανικές αρχές δήθεν υπέκλεψαν τηλεγράφημα της ιαπωνικής πρεσβείας στη Νέα Υόρκη που περιέγραφε την επίθεση.
Το πιο εξοργιστικό όμως από όλα είναι η σκηνή όπου ο παραπληγικός πρόεδρος Ρούσβλετ, σηκώνεται από το αναπηρικό καροτσάκι του, έτσι για το εφέ, προκειμένου να προσδώσει μεγαλύτερη δραματικότητα στη σκηνή.

01. Ποκαχόντας

 
Η ταινία κινουμένων σχεδίων που περιγράφει τον έρωτα της Ινδιάνας με τον Ευρωπαίο είναι γεμάτη ανακρίβειες. Αρχικά η Ινδιάνα ήταν μόλις 10 ετών, την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με τους άνδρες από την Ευρώπη που έφταναν για στη "Νέα Γη". Επιπλέον, το σημείο όπου η Ποκαχόντας σώζει τον αγαπημένο της από τη φυλή της είναι επίσης ανακριβές, αφού εκείνος που χρειαζόταν σωτηρία και προστασία ήταν ο ινδιανικός λαός από τους αιμοδιψείς Ευρωπαίους. Τέλος, η άμοιρη Ποκαχόντας εξαναγκάστηκε να βαπτιστεί χριστιανή, ταξίδεψε στην Αγγλία και βρήκε τραγικό θάνατο από δηλητηρίαση, λίγο πριν πάρει το καράβι του γυρισμού για την πατρίδα, σε ηλικία μόλις 22 ετών.
Πηγή:news247.gr

“Δωμάτιο οργής” κατά του στρες!

Μια εγκατάσταση Τέχνης στη Μόσχα δίνει λύσει σε όσους θέλουν να εκτονώσουν τα νεύρα τους, και με το παραπάνω! Ο λόγος για το «Debosh» ή αλλιώς το “δωμάτιο οργής” όπου ο χρήστης μπορεί να σπάσει ό,τι θέλει εκεί μέσα χρησιμοποιώντας σφυριά και βαριοπούλες… Έτσι, αν είχατε μια κακή μέρα στη δουλειά, έναν τσακωμό με το σύζυγό σας ή απλώς χρειάζεστε έναν τρόπο για να εκτονώσετε το στρες σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι πληρώσετε από 60 έως 450 δολάρια και να τα σπάσετε όλα!
perierga.gr - “Δωμάτιο οργής” κατά του στρες!
Η ιδέα είναι πολύ δημοφιλής στη Ρωσία, ενώ μια μεγάλη λίστα από αντικείμενα που μπορείτε να επιλέξετε για να σπάσετε είναι διαθέσιμη on line. Μέχρι και αυτοκίνητο είναι στη διάθεσή σας για να το… περιποιηθείτε! Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Yuriy Adamovskiy, αυτό το είδος της απελευθέρωσης του στρες μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία μας. “Αν ένα άτομο δεν έχει τρόπο για να διοχετεύσει τα αρνητικά συναισθήματά του έξω από το σώμα του, τότε αυτά συσσωρεύονται και μπορεί να προκληθούν πολλά προβλήματα υγείας αργότερα”.

Πηγή:perierga.gr

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

21 Οκτωβρίου 2015, η ημέρα επαλήθευσης για το «Επιστροφή στο Μέλλον» -Τι προέβλεψε σωστά η ταινία [εικόνες]

21 Οκτωβρίου 2015, η ημέρα επαλήθευσης για το «Επιστροφή στο Μέλλον» -Τι προέβλεψε σωστά η ταινία [εικόνες]
Από το πρωί της Τετάρτης, θα μπορούσε να μπερδευτεί κάποιος και να νομίσει ότι ταξίδεψε πίσω στη δεκαετία του '80. Τα social media έχουν κατακλυστεί από αναρτήσεις για τις ταινίες «Επιστροφή στο μέλλον». Υπάρχει λόγος όμως.
Η 21η Οκτωβρίου του 2015 είναι η ημέρα που την περίμεναν πώς και πώς οι φαν των ταινιών, για να κάνουν τον τελικό απολογισμό. Πόσες από τις προβλέψεις που είχε κάνει τότε το σενάριο, για την τεχνολογία στο μέλλον, επαληθεύτηκαν τελικά και σε πόσες έπεσε έξω;
Γιατί όμως η 21η Οκτωβρίου της φετινής χρονιάς; Γιατί αυτή ήταν η ημερομηνία στην οποία ταξίδεψαν από το 1985 οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες, Μάρτι, Ντοκ και Τζένιφερ, στο «Επιστροφή στο Μέλλον 2», μία ταινία που κυκλοφόρησε το 1989.
Αυτές είναι μερικές από τις προβλέψεις στις οποίες έπεσε μέσα η ταινία, όπως τις παρουσίασε η Telegraph:
Hoverboards (σανίδες που αιωρούνται)
Η Lexus πρόσφατα αποκάλυψε το πρωτότυπο που έφτιαξε για ένα hoverboard. Επίσης, μία εταιρεία στην Καλιφόρνια, η Arx Pax, δουλεύει πάνω στη δική της εκδοχή. Δυστυχώς, είναι απίθανο κάποια από τα δύο σχέδια να μπορούν να «πετάξουν» πάνω από το νερό, όπως έκανε ο Μάρτι.

Τεχνολογία που φοριέται
Στο «Επιστροφή στο Μέλλον 2», τα μελλοντικά παιδιά του Μάρτι φορούν «γυαλιά» στο τραπέζι ενώ τρώνε, με τα οποία μπορούν να δέχονται τηλεφωνήματα και να παρακολουθούν τηλεόραση. Με τα Google Glass αλλά και headset για video game που έχουν κυκλοφορήσει, το σενάριο της ταινίας δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Βιντεοκλήσεις
Τότε έμοιαζε ένα φουτουριστικό όνειρο, πλέον μπορούν να το κάνουν όλοι, όποτε θελήσουν.

Video games με ελεύθερα χέρια
Είναι κάτι που επαληθεύτηκε βέβαια.

Tablet
Σε κάποια σκηνή της ταινίας, ο Ντοκ κρατά κάποιου είδους υπολογιστή που μοιάζει με iPad. Εννοείται ότι πλέον αυτό το σχέδιο δεν εντυπωσιάζει κανέναν.

Παπούτσια που δένονται μόνα τους
Ο Μάρτι είχε ένα τέτοιο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στο «Επιστροφή στο Μέλλον 2». Πρόσφατα, ο σχεδιαστής της Nike Τίνκερ Χάτφιλντ επιβεβαίωσε ότι με την ομάδα του δουλεύουν πάνω σε ένα τέτοιο μοντέλο παπουτσιού, με κορδόνια που δένονται μόνα τους, τα οποία ελπίζουν ότι θα είναι έτοιμα για την αγορά ως τα τέλη του 2015.

Ρομποτικός ανεφοδιασμός αυτοκινήτων
Η διαδικασία δεν έχει αλλάξει τρομακτικά από τη δεκαετία του '80, αλλά αυτό μπορεί να γίνει σύντομα. Η Tesla πρόσφατα αποκάλυψε ένα περίεργο ρομπότ, που μοιάζει με φίδι, για τον ανεφοδιασμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Αναγνώριση με το δαχτυλικό αποτύπωμα
Οι περισσότεροι δεν το χρησιμοποιούν για να μπουν στο σπίτι τους, αλλά αυτή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων, αφού μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται και σε αρκετά smartphones.

Οι άστοχες προβλέψεις
Ιπτάμενα αυτοκίνητα
Ρούχα που στεγνώνουν αυτόματα
Φαξ
Η ταινία προέβλεπε ότι αυτά τα μηχανήματα θα βρίσκονται παντού το 2015, αλλά βέβαια έχουν εξαφανιστεί.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ιπτάμενη πόλη εθεάθη πάνω από την Κίνα. Παράλληλο σύμπαν ή καιρικό φαινόμενο;

Κινέζος πολίτης κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από κάτι που μοιάζει πολύ με "ιπτάμενη πόλη" και το οποίο εμφανίστηκε πάνω από την πόλη Φοσάν της Κίνας. Τι είναι το φαινόμενο Φάτα Μοργκάνα στο οποίο αποδίδουν το μυστήριο γεγονός οι επιστήμονες; (pics+vid)

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο παρακολούθησαν έκπληκτοι οι κάτοικοι της πόλης Φοσάν της Κίνας. Εμφανίστηκε πάνω από τα κεφάλια τους μια εικόνα που έμοιαζε τρομακτικά με "ιπτάμενη πόλη". Μάλιστα, το περιστατικό μεταδόθηκε και από την κινεζική τηλεόραση, όπου οι μαρτυρίες ανέφεραν πως είδαν το μυστήριο φαινόμενο σε δύο διαφορετικά σημεία. Αρχικά κατεγράφη στην πόλη Φοσάν, ενώ στη συνέχεια κάτοικοι της επαρχεία Τζιανχί ανέφεραν πως είδαν το ίδιο ακριβώς θέαμα.

Οι ειδικοί αποδίδουν την εικόνα που θυμίζει σκοτείνη, ιπτάμενη πολιτεία με υψηλά κτίρια στο φαινόμενο Φάτα Μοργκάνα. Ουσιαστικά πρόκειται για φυσικό αντικατοπτρισμό, το οποίο μπορεί να αντικατοπτρίζει μακρινά αντικείμενα, όπως πλοία που παραμορφωμένα προσιδιάζουν σε ψηλούς ουρανοξύστες.
Από την άλλη βέβαια, οι πιστοί στα παράλληλα σύμπαντα, θεωρούν πως το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι απόδειξη των πολλαπλών κόσμων που συνυπάρχουν. Μέσω ενός είδους πύλης, είναι πιθανό όπως λένε να εμφανίζεται στιγμιαία μέρος ενός παράλληλου σύμπαντος, στη δική μας πραγματικότητα.
Δείτε το βίντεο:


Πηγή:news247.gr

Μια δεξίωση γάμου που ακυρώθηκε, τάισε τους άστεγους του Σακραμέντο

Μια δεξίωση γάμου που ακυρώθηκε, τάισε τους άστεγους του Σακραμέντο
Η Κουίν και ο Λάντον, ένα ζευγάρι 27χρονων Αμερικανών, σχεδίαζαν την δεξίωση του γάμου τους και της δεξίωσης που θα λάμβανε χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Σίτιζεν της πόλης του Σακραμέντο.
Όμως τα σχέδια τους ανατράπηκαν όταν ο γαμπρός μάλλον το ξανασκέφτηκε και τελικά ανακοίνωσε στην αγαπημένη του πως το μετάνιωσε.

















Μπορεί λοιπόν να… σχόλασε ο γάμος, όμως οι γονείς της νύφης αποδείχτηκαν υπέρ το δέον γενναιόδωροι: αντί να αναβάλλουν το γαμήλιο δείπνο, που ήταν ούτως ή άλλως προπληρωμένο, προτίμησαν να ανοίξουν την αίθουσα δεξιώσεων για τους άστεγους και τους πένητες της πόλης.
«Όταν μάθαμε πως ακυρώθηκε ο γάμος, φυσικά και στεναχωρηθήκαμε. Όμως είχαμε ήδη πληρώσει το ποσό για το δείπνο και σκεφτήκαμε πως η περίσταση ήταν ιδανική προκειμένου με τη σειρά μας να δώσουμε κάτι πίσω στην κοινότητα μας», τονίζει η μητέρα της νύφης, Κάρι Ντουέιν.
Κάπως έτσι, το περασμένο Σάββατο πάνω από 120 άστεγοι του Σακραμέντο μπήκαν στο ξενοδοχείο Σίτιζεν κι απόλαυσαν μια δεξίωση με φαγητά αξίας άνω των 30.000 ευρώ.
Οι ανέλπιστοι καλεσμένοι –ολόκληρες οικογένειες, αλλά και άνθρωποι μόνοι τους- δοκίμασαν, μεταξύ πολλών πιάτων, σολομό, γαρίδες, νιόκι κι αρκετά γκουρμέ ορεκτικά.
Τα χαμόγελα, όπως ήταν αναμενόμενο, έδιναν κι έπαιρναν ανάμεσα στα τραπέζια του εστιατορίου The Grange, ενώ τα στομάχια των παρευρισκομένων αγαλλίασαν έστω και για λίγο.  
«Όταν η οικογένεια σου περνάει μια δύσκολη στιγμή κι εσύ σκέφτεσαι τους συνανθρώπους σου, είσαι ευλογημένος», επισημαίνει ο άνεργος Ρασάντ Αμπντουλάχ που κατέφτασε στο ξενοδοχείο συνοδευόμενος από τη σύζυγο του και τα πέντε του παιδιά.
«Μόνο ευχαριστώ έχω να πω στην οικογένεια της Κουίν για τη σκέψη τους αυτή. Η κίνηση τους αυτή έκανε τη διαφορά», λέει με τη σειρά της, η γυναίκα του Ρασάντ, Ερικα.
Στην δεξίωση δεν παρευρέθηκε η –ψυχικά καταρρακωμένη- νύφη, ωστόσο, όπως είπε η μητέρα της, είναι κάτι το φυσιολογικό.
«Αν περισσέψουν μερικά μεζεδάκια, θα τα τυλίξω και θα της τα πάω σπίτι, να τα δοκιμάσει όταν νιώσει καλύτερα», καταλήγει η Κάρι Ντουέιν.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο KCRA έκανε ένα ρεπορτάζ για το θέμα αυτό:


Πηγή:in.gr

Κτήριο καλύφθηκε με 150.000 ερωτικά γράμματα!

Ο Γερμανός καλλιτέχνης HA Schult ασχολείται με τη δημιουργία εγκαταστάσεων Τέχνης επιλέγοντας να επικοινωνήσει μηνύματα σπουδαία πάνω σε κτήρια, δημιουργώντας μεγάλης κλίμακας έργα που ενσωματώνουν την τέχνη στην καθημερινότητα. Πρόσφατο έργο του το “Love Letters Building”, στο οποίο ο Schult χρησιμοποιεί ερωτικές επιστολές για να καλύψει την πρόσοψη ενός πρώην ταχυδρομείου στο Βερολίνο, θέλοντας να τονίσει την έλλειψη πλέον ρομαντισμού στις σχέσεις των ανθρώπων αφού τα γραπτά ερωτικά κείμενα αντικαταστάθηκαν από μηνύματα και emails.
perierga.gr - Κτήριο καλύφθηκε με 150.000 ερωτικά γράμματα!
Πάνω από 150.000 γράμματα συγκεντρώθηκαν για το σκοπό αυτό και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του κτηρίου και καλύφθηκαν από γύψο. Η αντίδραση και η συμμετοχή του κόσμου σε όλο αυτό το project ήταν τεράστια, ενώ ο ίδιος ήδη εργάζεται για την επόμενη εγκατάσταση τέχνης…
perierga.gr - Κτήριο καλύφθηκε με 150.000 ερωτικά γράμματα!
perierga.gr - Κτήριο καλύφθηκε με 150.000 ερωτικά γράμματα!
perierga.gr - Κτήριο καλύφθηκε με 150.000 ερωτικά γράμματα!
Πηγή:perierga.gr

«Εχω σφηνώσει κάτω από το κρεβάτι, δεν θα έρθω στη δουλειά» -Γελοίες δικαιολογίες που έχουν ειπωθεί για ένα ρεπό

«Εχω σφηνώσει κάτω από το κρεβάτι, δεν θα έρθω στη δουλειά» -Γελοίες δικαιολογίες που έχουν ειπωθεί για ένα ρεπό
Στο σχολείο έλεγαν ότι ο σκύλος τους έφαγε την εργασία. Μεγαλώνοντας, οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας δεν έκοψαν τη συνήθεια να βρίσκουν τις πιο απίθανες δικαιολογίες.
Βέβαια, σε αυτή την ηλικία δεν έχουν σχολικές εργασίες. Τα απίθανα επιχειρήματά τους επιστρατεύονται στην προσπάθεια να γλιτώσουν μία ημέρα δουλειάς. Και η φαντασία περισσεύει ξανά.
«Εχω σφηνώσει κάτω από το κρεβάτι», «Το σύμπαν μου λέει ότι πρέπει να πάρω ρεπό», είναι μερικές μόνο από τις γελοίες δικαιολογίες που έχουν ειπωθεί από κάποιον που θέλει να λείψει από τη δουλειά του.
Η CareerBuilder έκανε νέα έρευνα για αυτό το πάντα απολαυστικό θέμα, ρωτώντας μάνατζερ εταιρειών ποια είναι τα πιο αστεία επιχειρήματα που έχουν ακούσει από έναν εργαζόμενο που θέλει να πάρει ρεπό, ή απλά να δικαιολογήσει την καθυστερημένη άφιξή του στο γραφείο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την έρευνα, το 33% των μάνατζερ έκαναν έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχαν ακούσει ένα τεράστιο ψέμα, ή αν απλά ο υφιστάμενός τους περνούσε κάτι που στους άλλους ακουγόταν περίεργο, αλλά ήταν αληθινό.
Μερικές από αυτές τις απίθανες δικαιολογίες που έχουν ειπωθεί από κάποιον που δεν θέλει να πάει στη δουλειά:
Εσπασα το χέρι μου προσπαθώντας να πιάσω ένα σάντουιτς που έπεφτε.
Εχω σφηνώσει κάτω από το κρεβάτι.
Το σύμπαν μου λέει ότι σήμερα πρέπει να πάρω ρεπό.
Η σύζυγός μου ανακάλυψε ότι την απατώ, οπότε θα χρειαστώ όλη την ημέρα για να μαζέψω τα πράγματά μου από τα σκουπίδια.
Η γιαγιά μου με δηλητηρίασε με χοιρινό.
Τραυματίστηκα στο μάτι ενώ βούρτσιζα τα μαλλιά μου.
Η σύζυγός μου έχει βάλει όλα μου τα εσώρουχα στο πλυντήριο για πλύσιμο.
Το γεύμα που ετοίμασα για το φαγοπότι που έκανα δεν είχε καλή κατάληξη.
Θα πάω στην παραλία γιατί ο γιατρός μου είπε ότι χρειάζομαι περισσότερη βιταμίνη D.
Η γάτα μου σφήνωσε μέσα στο ταμπλό του αυτοκινήτου μου.  
Ηπια ένα μπουκάλι στοματικό διάλυμα γιατί νόμιζα ότι ήταν ενεργειακό ποτό και αρρώστησα.
Με κλώτσησε ένα λάμα και μου έσπασε το πόδι.
H σύντροφός μου μου πέταξε ένα τηγάνι με καυτό χυλό στο πρόσωπο.
Ο παπαγάλος μου έχει γρίπη και πρέπει να τον φροντίσω.


Πηγή: iefimerida.gr