Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Μοναδικό φαινόμενο που δεν έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε - Το δέντρο… ταξιδιώτης!

Ένα εντυπωσιακό όσο και σπάνιο περιστατικό καταγράφηκε στην Ιταλία και στην περιοχή της Πίζας, μετά από μια κατολίσθηση.
Ένα δέντρο που βρισκόταν στην κορυφή του βουνού… έκανε σκι στην πλαγιά και μεταφέρθηκε όρθιο, εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, αφήνοντας πίσω του μια γραμμή στην διαδρομή που διένυσε!

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων μηνών δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στη γείτονα χώρα, αλλά αυτό το περιστατικό είναι ένα μοναδικό φαινόμενο που δεν έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε.
Μοναδικό φαινόμενο που δεν έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε - Το δέντρο… ταξιδιώτης!
Πηγή:yahoo.gr

Έβαλε μπουρλότο στο σπίτι του για να σκοτώσει μια αράχνη

Λίγο έλειψε να κάψει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο ένας άνδρας στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθειά του να σκοτώσει μια… αράχνη που εντόπισε στο σπίτι του.
Έβαλε μπουρλότο στο σπίτι του για να σκοτώσει μια αράχνη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας χρησιμοποίησε ένα σπρέι μπογιάς και έναν αναπτήρα -ως αυτοσχέδιο φλογοβόλο- και αυτό που κατάφερε ήταν να βάλει φωτιά.
Οι ζημιές υπολογίζονται σε 60.000 δολάρια. Ο άνδρας και η μητέρα του κατάφεραν να βγουν σώοι από το σπίτι χωρίς να τραυματιστούν. Άγνωστη παράμένει η τύχη της αράχνης…
Πηγή:perierga.gr

Τον συνέλαβαν γιατί μαχαίρωσε καρπούζι

Ένας 49χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία της συζύγου του. Μαχαίρωσε καρπούζι, στέλνοντας απειλητικό μήνυμα (Pic)

O 49χρονος Carmine Cervellino  από το Connecticut αντιμετωπίζει κατηγορίες για "άτακτη και απειλητική συμπεριφορά" όταν υπήρξε καταγγελία στην αστυνομία ότι μαχαίρωσε ένα καρπούζι με επιθετικό τρόπο.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομία Jim Campbell, η σύζυγος του 49χρονου τον κατήγγειλε όταν βρήκε ποσότητα μαριχουάνας στην εργαλειοθήκη του. Επιστρέφοντας στο σπίτι από το αστυνομικό τμήμα, βρήκε ένα καρπούζι πάνω στον πάγκο που είχε καρφωμένο πάνω του ένα χασαπομάχαιρο.
Στη συνέχεια η γυναίκα του φωτογράφισε το καρπούζι και το έδειξε στην αστυνομία, ισχυριζόμενη ότι ήταν ένα είδος απειλής εναντίον της επειδή ο σύζυγός της ήταν εκνευρισμένος μαζί της. Ο Cervellino συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε εγγύηση 500 δολαρίων και η δίκη του έχει οριστεί για τις 28 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τα Αμερικανικά μέσα το ζευγάρι βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου.
Πηγή:news247.gr

Σεούλ: Σιέστα εν ώρα εργασίας για αύξηση της παραγωγικότητας

Σεούλ: Σιέστα εν ώρα εργασίας για αύξηση της παραγωγικότητας
Οι εργαζόμενοι για λογαριασμό της τοπικής κυβέρνησης της Σεούλ θα έχουν στο εξής το δικαίωμα ωριαίας σιέστας στο γραφείο, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αυξηθεί ελαφρώς η παραγωγικότητά τους τους θερινούς μήνες. 

Πού θα κοιμούνται; Σε γραφεία, αίθουσες συσκέψεων ή όπου αλλού. Αυτό θα μπορεί να συμβαίνει μεταξύ 1 μετά το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με την προϋπόθεση ότι θα καλύπτουν την ώρα του ύπνου πριν ή μετά το ωράριο.

Εκπρόσωπος του Δήμου της Σεούλ δεσμεύθηκε ότι θα δαπανηθούν κονδύλια, ώστε να βρεθούν ή να δημιουργηθούν και πιο κατάλληλοι χώροι για σιέστα.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου.
Πηγή:in.gr

Ελληνες, καχύποπτοι, φτιάχνουν νέους «μύθους»

Ελληνες, καχύποπτοι, φτιάχνουν νέους «μύθους»
Την ελληνική κρίση μάς τη «δημιούργησαν», την 11η Σεπτεμβρίου την προσχεδίασαν και την προσελήνωση του Αρμστρονγκ την είχαν σκηνοθετήσει! Οι αστικοί μύθοι ζουν μέρες δόξας, όπως αποδεικνύει έρευνα που εκπόνησαν από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2014 σε τυχαίο δείγμα 1.045 ατόμων ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Λεόν Σαλτιέλ) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γιάννη Κωνσταντινίδη της Μονάδας Ερευνών του ΠΑ.ΜΑΚ., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Γιώργος Αντωνίου) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Σπύρος Κοσμίδης, Ηλίας Ντίνας) και παρουσίασαν πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο σε συνέδριο που οργανώθηκε από το Κέντρο για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη.

Βαθιά πεπεισμένοι, λοιπόν, εμφανίζονται οι συμπολίτες μας σε ποσοστό 75,25% ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Και η «δαιμονοποίηση» των ΗΠΑ καλά κρατεί, με το 27% των ερωτώμενων να πιστεύουν ακόμη και ότι ο Νιλς Αρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!

Η καχυποψία επεκτείνεται και στην εγχώρια πολιτική, με το 60,86% των συμμετεχόντων στην έρευνα να πιστεύουν στην εβραϊκή καταγωγή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη! «Πάντως και σε αντίστοιχες έρευνες στις ΗΠΑ ικανό δείγμα ατόμων ισχυρίζεται ότι ο σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος», σχολιάζει ο δρ Ηλίας Ντίνας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι πολιτικοί, εν προκειμένω, φαίνεται να χαίρουν της μικρότερης εκτίμησης. Στο σημείο που οι μελετητές ζητούν από τους ερωτώμενους να κατατάξουν τους θεσμούς, ανάλογα με τον βαθμό εμπιστοσύνης που τους εμπνέουν, βρίσκουμε τους πολιτικούς στην τελευταία θέση με διαφορά, πίσω ακόμη και από τους παραδοσιακούς «εχθρούς», τους Τούρκους, Αμερικανούς και Εβραίους! Στον αντίποδα των πολιτικών η Εκκλησία κερδίζει την πρώτη θέση στην κατάταξη, προβάδισμα που πρέπει να οφείλεται στις πρωτοβουλίες της στον τομέα της φιλανθρωπίας.

«Η καχυποψία συνδέεται με άλλα δύο δημοσκοπικά ευρήματα: τη χαμηλότατη κοινωνική εμπιστοσύνη αλλά και την έλλειψη παιδείας», συμπληρώνει ο δρ Ντίνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σκέλος των ερωτήσεων γνώσεων, μόνο το 6,5% βρήκε και τις τέσσερις σωστές απαντήσεις σε στοιχειώδη ζητήματα πολιτικής και ιστορίας. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες τείνουν στη συνωμοσιολογία και την ατομικιστική συμπεριφορά, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κρίση σε εξωτερικούς παράγοντες, δηλώνουν ελάχιστα διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στη διάσωση της χώρας.

Το εν λόγω κλίμα οδηγεί μοιραία σε «πισωγύρισμα» νοοτροπιών. «H οικονομική κρίση φαίνεται ότι επιδεινώνει φαινόμενα ανορθολογικής πολιτικής σκέψης», σχολιάζει ο δρ Γιώργος Αντωνίου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο. «Ετσι, παρατηρούμε μια αναζωπύρωση του αντισημιτισμού στις πολύ νεαρές ηλικίες». Σε ένα πιθανό σενάριο, όπου οι ερωτώμενοι καλούνταν να επιλέξουν μεταξύ τριών ξένων επενδυτών, το εβραϊκό κεφάλαιο τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση. Αντίστοιχα, σε ερώτηση για την εθνική ταυτότητα Ελλήνων με άλλο δόγμα (μουσουλμάνους, Εβραίους και καθολικούς), η πλειονότητα των ατόμων ισχυρίζονται ότι η θρησκευτική ταυτότητα υπερισχύει της εθνικής, δηλαδή ο μουσουλμάνος Ελληνας είναι περισσότερο μουσουλμάνος (73,62%), ο Εβραίος περισσότερο Εβραίος (60%) και ο καθολικός το ίδιο (42%). Ο σημερινός αντισημιτισμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν συνδέεται πλέον με τη βιβλική παράδοση και την προαιώνια μομφή ότι οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό, αλλά είναι περισσότερο πολιτικής φύσεως και ανατροφοδοτείται τόσο από την επικαιρότητα (Γάζα) όσο και από τα κατά καιρούς σενάρια συνωμοσίας, που θέλουν το εβραϊκό στοιχείο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Το 2013, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τη Συναγωγή Θεσσαλονίκης, ενώ ο Πρύτανης παραδέχτηκε ότι το πανεπιστήμιο είναι κτισμένο πάνω στο κατεστραμμένο εβραϊκό νεκροταφείο και προχωρά στην τοποθέτηση ενός μνημείου». Είναι, κατά τον δρα Λεόν Σαλτιέλ, ορισμένες από τις θετικές πρωτοβουλίες για την πάταξη του αντισημιτισμού, που για πρώτη φορά μετρήθηκε στη χώρα μας, προσδίδοντάς της μια θλιβερή ευρωπαϊκή «πρωτιά», με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 70%, ξεπερνώντας ακόμη και παραδοσιακά αντισημιτικές χώρες, όπως η Γαλλία. «Εχουμε μια αντισημιτική πολιτική κουλτούρα, η οποία διαχέεται συνεχώς και βρίσκει “ευήκοα ώτα” ακόμη και σε ανθρώπους εντελώς διαφορετικών ιδεολογιών», καταλήγει ο δρ Αντωνίου.

Ελλάδα: Εξωτικά μέρη να επισκεφθείτε! (video)

Τιρκουάζ νερά και χρυσαφένια άμμος σε δεκάδες παραλίες: δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι την Καραϊβική ή την Ταϊλάνδη για να τα βρείτε! Ευτυχώς η Ελλάδα είναι γεμάτη από μοναδικά τοπία που θυμίζουν εξωτικούς προορισμούς!
Η Αμμουλιανή, το νησάκι της Χαλκιδικής, είναι υπέροχη!
Ποιος θα έλεγε όχι σε μια βουτιά στην παραλία Ιταλίδα στο Άνω Κουφονήσι;
Παραλία στη Μήλο, με νερά που θυμίζουν Καραϊβική.
Kαραϊβική ή μήπως η παραλία του Παράδεισου στη Θάσο;
 
Η υπόγεια λίμνη Μελισσάνη στην Κεφαλονιά θα μπορούσε να είναι σκηνικό ταινίας!
Και ροζ άμμος και τιρκουάζ νερά στην παραλία του Μπάλο στην Κρήτη.
Μία από τις εκπληκτικές παραλίες των Παξών.
Η παραλία Μπέλα Βράκα στα Σύβοτα.
Τι Σεϋχέλλες, τι παραλία Σεϋχέλλες στην Ικαρία!
Οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας μοιάζουν με τις... Μπαχάμες!
Η παραλία Γλώσσα στη Μεσσηνία είναι υπέροχη!


Πηγή:e-radio.gr

«Εξυπνη» εφαρμογή ομορφαίνει τα ταξίδια σας -Ανακαλύψτε απίστευτα μονοπάτια και διαδρομές με ένα κλικ

Η «έξυπνη» εφαρμογή που ομορφαίνει τις διαδρομές σας [εικόνα]
Ερευνητές της Yahoo, οι οποίοι μάλλον είναι λάτρεις της φυσικής ομορφιάς, κατασκεύασαν έναν αλγόριθμο, ο οποίος χαρτογραφεί την ομορφότερη διαδρομή από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β. Το εν λόγω πρόγραμμα μπορεί να αναγνωρίζει αυτόματα τα πιο δελεαστικά μονοπάτια μέσα σε μία πόλη.
Η εφαρμογή, την οποία οι ερευνητές κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας crowd-sourced data, μπορεί επίσης να χαράσσει μία πορεία κατά μέσο όρο μόλις επτά λεπτά μεγαλύτερη από ό,τι η συντομότερη, προτεινόμενη διαδρομή.
Η πρώτη δοκιμή της εφαρμογής έγινε στο Λονδίνο. Οι ερευνητές της Yahoo χρτησιμοποίησαν δεδομένα από την ιστοσελίδα UrbanGems.org, η οποία ζητά από τους επισκέπτες της πόλης να επιλέξουν την πιο όμορφη από δύο φωτογραφίες που έχουν συλλεχθεί από το Google Street View και το Geograph από διάφορες τοποθεσίες της αγγλικής πρωτεύουσας.
Ο αλγόριθμος όμως έπρεπε να γίνει πιο χρήσιμος και σε άλλες πόλεις και για αυτόν τον λόγο οι κατασκευαστές του προγράμματος στράφηκαν στο Flickr.
Με μια συλλογή 5 εκατομμυρίων φωτογραφιών γεωαναφοράς, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από την τοποθεσία των φωτογραφιών, καθώς επίσης και από τα θετικά σχόλια των χρηστών, προκειμένου να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες διαδρομές στη Βοστόνη και το Λονδίνο.
Στη συνέχεια εξέτασαν τον αλγόριθμό τους με 54 εθελοντές στη μία πόλη και 30 στην άλλη, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι προτεινόμενες διαδρομές ήταν κατά 30% περίπου πιο όμορφες κι ενδιαφέρουσες από αυτές της συντομότερης εκδοχής.


Πηγή:iefimerida.gr