Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

H οδοντόβουρτσα που σε επιβραβεύει εάν πλένεις συχνά τα δόντια σου

Μπορεί το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών να μην είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό, είναι όμως αναγκαίο αν θέλουμε να διατηρούμε τα δόντια μας καθαρά και υγιή.

Τώρα τη διαδικασία έρχεται να κάνει πιο ευχάριστη η νέα οδοντόβουρτσα Beam Brush η οποία παίζει μουσική καθώς πλένεις τα δόντια σου, καταγράφει τη συχνότητα και τη διάρκεια των βουρτσιμάτων σου και σε επιβραβεύει εφόσον τηρείς τους κανόνες στοματικής υγιεινής με εισιτήρια για cinema, βιντεοπαιχνίδια, προσφορές σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Η μουσική διαρκεί δύο λεπτά και σκοπό έχει να παρέχει στο χρήστη κίνητρο για να αυξήσει το χρόνο βουρτσίσματος των δοντιών του που κατά μέσο όρο είναι μόλις 46 δευτερόλεπτα. Όσο για τα δεδομένα που καταγράφει, υπάρχει επιλογή για αυτόματη αποστολή στον οδοντίατρο του με email.
Η οδοντόβουρτσα Beam Brush διατίθεται σε μπλε και ροζ χρώμα με κεφαλές για μεγάλους και παιδιά. Οι προπαραγγελίες κοστίζουν $35 ενώ η επίσημη τιμή της οδοντόβουρτσας από την κυκλοφορία της τον Νοέμβριο θα είναι $50 (και $4 για κάθε extra κεφαλή).
Πηγή:techgear.gr

Το χάρτινο εστιατόριο (pics)

Όλα εκτός του φαγητού είναι από χαρτί
Βρίσκεται στο Carton King Creativity Park, στην Ταϊβάν. To Carton Restaurant είναι ένα χάρτινο εστιατόριο, μοναδικό στο είδος του, και όλα εκτός από το φαγητό, είναι από χαρτί. Ακόμη και οι κατσαρόλες!
Οι σερβιτόροι φορούν χάρτινες ποδιές, τα τραπέζια είναι φτιαγμένα από χαρτόνι, τα ποτήρια επίσης, τα μαχαιροπήρουνα, οι καρέκλες, οι πόρτες, όλα.
Είναι σχεδόν απίθανο, όμως και τα κουζινικά τους είναι φτιαγμένα από ειδικό χαρτόνι!
Το φαγητό είναι εξαιρετικό -ή τουλάχιστον έτσι λένε όσοι έχουν δοκιμάσει τα πιάτα του- και όλα φυσικά ανακυκλώνονται.

Πηγή:arionradio.com

Έκλεβαν παυσίπονο και το αντικαθιστούσαν με νερό!


Άγνωστοι έκλεβαν από την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών της Βικτώριας ένα πανίσχυρο παυσίπονο και προκειμένου να μη γίνει αντιληπτό το αντικαθιστούσαν με νερό!
Η πιο πάνω ενέργεια, που άφησε έκπληκτη τη διεύθυνση της Υπηρεσίας, είχε ως αποτέλεσμα να δίνουν εν αγνοία τους οι νοσοκόμοι των ασθενοφόρων νερό αντί παυσίπονο τους ασθενείς που μετέφεραν στα νοσοκομεία προκειμένου να τους ανακουφίσουν από τους πόνους.
Το παυσίπονο fentamyl, είναι μια από τις ισχυρότερες ναρκωτικές ουσίες που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία και χορηγείται σε ασθενείς με ανυπόφορους πόνους. Πρόκειται για οπιούχα ναρκωτική ουσία που είναι τουλάχιστον 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη που, επίσης, χρησιμοποιείται για τους ίδιους λόγους.
Όταν έγινε γνωστό ότι κάποιοι έκλεβαν την ισχυρή αυτή ναρκωτική ουσία, ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία, η οποία και ερευνά την περίεργη αυτή ιστορία. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι χρησιμοποιούσαν σύριγγες για να αφαιρέσουν το fentamyl και με τον ίδιο τρόπο το αντικαθιστούσαν με νερό.
Έτσι, χωρίς να μπορούν να το ξεχωρίσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων, το χορηγούσαν για ανακούφιση των ασθενών που μετέφεραν, θέτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο τη ζωή τους. Δύο τραυματιοφορείς απολύθηκαν, ενώ στην υπόθεση αυτή τη στιγμή η αστυνομία εικάζεται ότι εμπλέκονται συνολικά επτά άτομα.
Ο λόγος που οι κακοποιοί το έκλεβαν ήταν για να το χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή ισχυρών ναρκωτικών ουσιών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που παραδοσιακά ψάχνουν για όλο πιο ισχυρά ναρκωτικά, αναμιγνύουν το fentamyl με ηρωίνη και κοκαΐνη φτιάχνοντας έτσι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.
Το Fentanyl, σκότωσε πέρυσι στη Βικτώρια 15 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία του πολιτειακού ιατροδικαστή. Πάντως, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Πολιτείας, οι 15 θάνατοι δεν σχετίζονται με τις ποσότητες που εκλάπησαν από την Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών, αλλά με παράνομη διακίνηση του πανίσχυρου ναρκωτικού από άλλες Πολιτείες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, κάποια από τα 15 θύματα του παυσίπονου γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Πηγή:ant1.gr

Oι Ράμπο του ΣΔΟΕ τιμώρησαν φούρναρη για... τέσσερις τυρόπιτες [έγγραφο]

Oι Ράμπο του ΣΔΟΕ τιμώρησαν φούρναρη για... τέσσερις τυρόπιτες
Εναν αρτοποιό από τη Λάρισα που μετέφερε... παράνομα τέσσερις τυρόπιτες εντόπισαν και τιμώρησαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας.
Οι αρμόδιες ΔΟΥ έχουν βγει στο κυνήγι της φοροδιαφυγής προκειμένου να γεμίσουν με έσοδα τα άδεια κρατικά ταμεία.
Σε έλεγχο της τοπικής υπηρεσίας της Λάρισαςν πιάστηκε αρτοποιός να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του τέσσερις τυρόπιτες χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία.
Η τιμωρία; Αφαίρεσαν από το αυτοκίνητο του αρτοποιού την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για 15 ημέρες.
Αυτό είναι το έγγραφο της ΔΟΥ:


Πηγή:iefimerida.gr

Ο πρώτος "Κλίνγκον" γάμος στη Βρετανία

Ένα ζευγάρι σουηδών, λάτρεις του Star Trek, αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στην πρώτη Κλίνγκον γαμήλια τελετή. Διαβάστε για τον πρωτότυπο γάμο.

Ένα ζευγάρι σουηδών τόλμησε αυτό που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στην πρώτη Κλίνγκον γαμήλια τελετή, κατά τη διάρκεια συνεδρίου φανατικών της τηλεοπτικής σειράς Στάρ Τρεκ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Λονδίνο.
Το νεαρό ζευγάρι από τη Σουηδία, η 23χρονη Τζόσι Σόκερτοπ και ο 29χρονος Σόνι Γκούσταβσον, αποφάσισαν ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση "Destination Star Trek London" και να τελέσουν εκεί τη γαμήλια τελετή τους.
Το ζευγάρι, το οποίο γνωρίστηκε πριν τέσσερα χρόνια στον οίκο ευγηρίας όπου δούλευαν μαζί, σχεδίαζε επί τρεις συνεχόμενους μήνες τις λεπτομέρειες του γάμου τους, ο οποίος και αποτέλεσε την πρώτη γαμήλια τελετή στη Βρετανία, θέμα της οποίας ήταν η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά.
Η νύφη, αντί για το παραδοσιακό άσπρο φόρεμα, προτίμησε μια κόκκινη ρόμπα, ενώ την κόμμωσή της στόλιζαν διαμάντια. Προκειμένου να μοιάζει η εμφάνισή τους όσο το δυνατόν περισσότερο με τη "φυλή" των Κλίνγκον, οι δύο σύντροφοι χρησιμοποίησαν την ανάλογη αμφίεση, με το "διογκωμένο" μέτωπο και τη μαύρη μακριά χαίτη.
Οι νεόνυμφοι πρόκειται να περάσουν το μήνα του μέλιτος στη χώρα, όπου για πρώτη φορά θα εμφανιστούν και οι πέντε διοικητές του Star Trek μαζί επί σκηνής. Το συνέδριο είναι το πρώτο μεγάλο Star Trek Event που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στη Βρετανία, για παραπάνω από μια δεκαετία.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πέθανε η Σίλβια Κριστέλ, η σταρ της «Εμμανουέλας»

H Σίλβια Κριστέλ, η ολλανδή ηθοποιός που έγινε διάσημη ως πρωταγωνίστρια στην ταινία «Εμμανουέλα», πέθανε τη νύχτα στον ύπνο της σε ηλικία 60 ετών ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης της. Η Κριστέλ αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.

Η Κριστέλ υπήρξε η ηθοποιός που άλλαξε το ερωτικό σινεμά και ως έναν βαθμό τον τρόπο που γυρίζονται ταινίες συνολικά, με τον διάσημο ρόλο της στην «Εμανουέλα» στη δεκαετία του ’70. Από το 2000 έπασχε από καρκίνο τον οποίο πολέμησε γενναία για πάνω από μια δεκαετία.
Τον περασμένο Ιούλιο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και η Κριστέλ έπεσε σε κώμα. Ο ατζέντης της δεν διευκρίνισε αν η ηθοποιός πέθανε στο νοσοκομείο ή στο σπίτι της. Είπε ότι η κηδεία της θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, γράφοντας ένα θλιβερό τέλος σε μια μάλλον άνιση ζωή.
Παρά την πρωτοφανή αποδοχή των ταινιών της και παρά τις εισπράξεις-ρεκόρ, η ίδια η Κριστέλ ελάχιστα καρπώθηκε. Για τον ρόλο της στην «Εμμανουέλα» (1974), έλαβε ως αμοιβή μόλις 6.000 δολάρια, με την ταινία, μολονότι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους, να σημειώνει εισπράξεις 100 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως! Στη δεύτερη ταινία της σειράς, η οποία στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Εμμανουέλα Νο2: η Αντιπαρθένα», η Κριστέλ έλαβε 100.000 δολάρια, ποσό που και πάλι εκτιμήθηκε ως μικρό σε σχέση με τα συνολικά έσοδα του φιλμ.
Δέσμια της εικόνας και του ρόλου της στην «Εμμανουέλα», η Κριστέλ δεν κατάφερε να απαγκιστρωθεί από τη φιλμογραφία του σοφτ πορνό. Ακόμη και όταν αναζήτησε μια καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθώντας τον βρετανό ηθοποιό και δεύτερο σύζυγό της Ιαν ΜακΣέιν, βρέθηκε να της προτείνονται σταθερά σενάρια με ρόλους ως αντικείμενο του πόθου. Και όταν θα μπορούσε να βγάλει τουλάχιστον πολλά χρήματα, εκείνη, δέσμια άλλων δαιμόνων όπως η χρήση κοκαΐνης, έκανε τραγικές επιλογές.
Στο ντοκιμαντέρ του 2005 «Hunting Emmanuelle» η Κριστέλ περιγράφει πώς εξαιτίας της εξάρτησής της από την κοκαΐνη και της ανάγκης της για ρευστό, πούλησε στον ατζέντη της για μόλις 150.000 δολάρια τα ποσοστά της στην σεξοκωμωδία «Private Lessons» (1981), η οποία ξεπέρασε τα 26 εκατ. δολάρια εισπράξεις μόνο στις ΗΠΑ!
Πηγή:tanea.gr

Πώς θα είναι ο άνθρωπος σε 1.000 χρόνια;

Η εξέλιξη άλλαξε το ανθρώπινο σώμα και πρόσωπο όλα αυτά τα χρόνια. Και εξακολουθεί να το κάνει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η βρετανική... Sun η οποία δημοσιεύει "φωτογραφίες" με το πώς θα είναι ο άνθρωπος σε 1.000 χρόνια.
Πώς θα είναι ο άνθρωπος σε 1.000 χρόνια; - Φωτογραφία 2
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι άνθρωποι θα είναι ψηλότεροι λόγω της βελτίωσης της διατροφής και της ιατρικής επιστήμης. Κάποια όργανα θα είναι μικρότερα όπως το έντερο και οι όρχεις (λόγω της υπογονιμότητας)
Επίσης πιθανότατα ο εγκέφαλος να είναι μικρότερος αφού σχεδόν όλα τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ θα είναι μεγαλύτερα τα άκρα λόγω της συνεχούς χρήσης του πληκτρολογίου και των ηλεκτρονικών συσκευών.
Πηγή:newsnow.gr

Σάλος στην Καλαμαριά: Ομογενής έστειλε 1 δισ. δολάρια σε σχολείο

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Καλαμαριά από την ''έλευση'' μίας επιταγής ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Διερευνάται η εγκυρότητα της υπόθεσης. Προηγούμενο περιστατικό με ακάλυπτη επιταγή.

Μια επιταγή με αναγραφόμενο ποσό ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων έχει αναστατώσει την κοινωνία του 1ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς.
Στο φάκελο που απεστάλη προς το σχολείο, εκτός από την επιταγή με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, υπήρχε και ένα απόκομμα της ομογενειακής εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας'', με ρεπορτάζ που αφορούσε τις εκθέσεις που έγραψαν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου με θέμα, πως βιώνουν την οικονομική κρίση.
Αποστολέας εμφανίζεται ένας ομογενής από τη Βαλτιμόρη, που εκτός από το όνομά του και την ταχυδρομική θυρίδα δεν αναφέρει άλλα στοιχεία του στο φάκελο.
Διερευνάται η εγκυρότητα
Την ίδια ώρα, κι ενώ η Διεύθυνση του σχολείου μαζί με τη σχολική επιτροπή του δήμου Καλαμαριάς, ερευνούν την εγκυρότητα και το αντίκρισμα της επιταγής, ο κ.Β.Β. απέστειλε και δεύτερο γράμμα με το οποίο εκφράζει την ανησυχία του για την έκβαση της υπόθεσης. Ζητά μάλιστα ''να δοθούν χρήματα και σε άλλα σχολεία του δήμου, επειδή είναι πολλά''.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημήτρη Μάρδα, η κίνηση του ομογενή εκ Βαλτιμόρης συνδέεται με μια πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή έρευνας που ανέλαβε πέρσι ο ίδιος, ως καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο εκείνης της πρωτοβουλίας, οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, κλήθηκαν να γράψουν, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, εκθέσεις για το πώς βιώνουν την κρίση και τις προτάσεις που κάνουν για την αντιμετώπισή της.
''Η επιταγή και το δημοσίευμα που έμοιαζε με έπαινο''
''Λάβαμε την επιταγή, μαζί με το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας'' που το έκανε να μοιάζει με έπαινο. Το ποσό βέβαια, επειδή είναι υπερβολικά μεγάλο, μας έβαλε σε σκέψεις. Όχι ότι δεν υπάρχουν βαθύπλουτοι άνθρωποι που κάνουν ευεργεσίες. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όμως, υπάρχουν ειδικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τα κεφάλαια που επιθυμεί ο δικαιούχος να επιστρέψει στην κοινωνία'', επεσήμανε ο κ.Μάρδας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογκλίδης, είπε ότι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει την υπόθεση και βρίσκεται σε αναμονή απάντησης από την τράπεζα στην οποία έχει κατατεθεί η επιταγή.
Πάντως, στο ''ίδιο έργο θεατές'' φαίνεται πως έγιναν πριν από λίγες μέρες και κάποιοι άλλοι γηγενείς, αυτή τη φορά στα Δωδεκάνησα.
''Στο ίδιο έργο θεατές''
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός, έλαβε μια επιταγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία απέστειλε ο ίδιος ομογενής από τη Βαλτιμόρη, ως ευεργεσία με ερέθισμα μια συνέντευξη του δημάρχου που δημοσιεύτηκε σε ένα ομογενειακό μέσο.
''Το νέο αναστάτωσε το νησί. Κάναμε μια έρευνα και επικοινωνήσαμε με ομογενείς από τη Χάλκη στη Βαλτιμόρη αλλά και με την τράπεζα από την οποία προήλθε η επιταγή σε Ελλάδα και ΗΠΑ.
Διαπιστώσαμε, αφενός ότι η επιταγή ήταν ακάλυπτη, αφετέρου ότι πρόκειται για έναν ηλικιωμένο κύριο, γύρω στα 80, πρώην επιχειρηματία, που όμως δυστυχώς οι επιχειρήσεις του ''έπεσαν έξω'', επεσήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος και πρόσθεσε:
''Από ό,τι μας είπαν στη συγκεκριμένη τράπεζα το μπλοκ των επιταγών που είχε στην κατοχή του ο ομογενής, δεν είχε πλέον αρκετά φύλλα. Έτσι μάλλον, θα άφηναν το θέμα να λήξει εκεί, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω με την υπόθεση.
Όμως, μιλώντας το επόμενο διάστημα και με άλλους δημάρχους στα Δωδεκάνησα, συγκεκριμένα από την Κάρπαθο και τη Λέρο, διαπίστωσα ότι έλαβαν κι εκείνοι ακάλυπτες επιταγές από τον ίδιο κύριο. Για εμάς πλέον, είναι μια ιστορία που μοιάζει με ανέκδοτο και μας κάνει να χαμογελάμε'', τόνισε ο δήμαρχος. Ευχήθηκε πάντως, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης να υπάρχει αντίκρισμα και να πάνε τα χρήματα στα σχολεία.''
Αυτή είναι η δεύτερη ιστορία το τελευταίο διάστημα με ευεργεσίες ομογενών που αναστατώνει την ελληνική κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ξέσπασε μεγάλος ''ντόρος'' από μια ανάλογη ιστορία, με μια δωρεά από ομογενείς που έφτανε το αστρονομικό ποσό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το οποίο προοριζόταν για να ξεχρεώσει η χώρα το χρέος της.
Αν θα αποδειχθεί ''άνθρακες ο θησαυρός'' και στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι κάτι που σύντομα αναμένεται να γίνει γνωστό.
Πηγή:news247.gr

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Οι 25 πλουσιότεροι όλων των εποχών-Πρώτος ένας Αφρικανός του 13ου αιώνα [εικόνες]

Αρκετές εκπλήξεις περιλαμβάνει η λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων που έχουν ζήσει που μόλις δημοσίευσε το έγκριτο σάιτ Celebrity net worth. Όλα τα ποσά έχουν προσαρμοστεί βάσει πληθωρισμού.
1, Μανσά Μουσά ο 1ος, 400 δις (έτος γέννησης 1280)
Ο βασιλιάς της αυτοκρατορίας του Μάλι -που την εποχή εκείνη κατείχε επίσης τα εδάφη της σημερινής Γκάνας και του Τιμπουκτού- ο οποίος είχε στα χέρια του το 50% της παγκόσμιας παραγωγής αλατιού και χρυσού. Αναδείχτηκε σε βασιλιά μετά την αναχώρηση του προηγούμενου σε μια αποστολή για να εξερευνήσει τα όρια του Ατλαντικού ωκεανού από όπου ποτέ δεν γύρισε.

2, Οικογένεια Ρόθτσαιλντ, 350 δις (έτος γέννησης 1744)
Η Ευρωπαϊκή τραπεζική δυναστεία που ξεκίνησε από την επενδυτική εταιρία που δημιούργησε ο Εβραϊκής καταγωγής Γερμανός Μέγερ Άμσελ Ρόθτσαιλντ, ο οποίος στην συνέχεια έστειλε τους πέντε γιους του να φτιάξουν παραρτήματα στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις.

3, Τζον Ντ. Ροκφέλερ, 340 δις. (έτος γέννησης 1839)
Ιδρυτής της Standard Oil Company που αργότερα διασπάστηκε από την Αμερικάνικη κυβέρνηση σε μικρότερα κομμάτια ( Amoco, Chevron Conoco, and ExxonMobil).

4, Άντριου Κάρνεγκι, 310 δις (έτος γέννησης 1835)
Ο Σκοτσέζικης καταγωγής Αμερικανός βιομήχανος της χαλυβουργίας που, αφού πούλησε την εταιρία στην JP Morgan, χάρισε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

5, Τσάρος Νικόλαος ο 2ος, 300 δις (έτος γέννησης 1868)
Ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας πριν την επανάσταση των μπολσεβίκων.

6, Οσμάν Άλι Χαν, 236 δις (έτος γέννησης 1886)
Ο μαχαραγιάς του Hyderabad (μέχρι την εισβολή της Ινδιάς) είχε στην κατοχή του 100 εκ. δολάρια σε χρυσό, κοσμήματα αξίας 400 εκ. δολαρίων, 50 Ρολς Ρόις και ένα διαμάντι αξίας 95 εκ. δολαρίων ως βαρίδι στο γραφείο του.

7, Γουίλιαμ ο Κατακτητής, 229,5 δις (έτος γέννησης 1028)
Διάσημος για την εισβολή και την κατάκτηση της Αγγλίας.

8, Μουαμάρ Καντάφι, 200 δις (έτος γέννησης 1942)
Αυτή είναι, σύμφωνα με το celebrity net worth, η αξία της μυστικής περιουσίας που είχε συγκεντρώσει ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης. Κάτι λογικό αν σκεφτείτε ότι μόνο το ποσό που κατασχέθηκε από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς μετά τον θάνατό του άγγιζε τα 70 δις δολάρια.

9, Χένρι Φορντ, 199 δις (έτος γέννησης 1863)
Ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και δημιουργός της αλυσίδας παραγωγής.

10, Κορνίλιους Βάντερμπιλντ, 185 δις (έτος γέννησης 1794)
Ο τρίτος πλουσιότερος Αμερικάνος της ιστορίας έχτισε την περιουσία του στα ατμόπλοια και στους σιδηροδρόμους, αφού πρώτα παράτησε το σχολείο στα 11 του προκειμένου να αναλάβει το φεριμποτ του πατέρα του.

Η υπόλοιπη λίστα περιλαμβάνει τους εξής:
11, Άλαν Ρούφους, 178,65 δις (έτος γέννησης 1040)
Στρατιωτικός διοικητής του Νορμανδού Γουίλιαμ του κατακτητή (Νο7 στην λίστα), ο οποίος του χάρισε 200.000 στρέμματα στην Αγγλία.
12, Μπιλ Γκέιτς, 135 δις (έτος γέννησης 1955)
Ο ιδρυτής της Microsoft εξελίσσεται επίσης σε έναν από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους στην ιστορία μέσω των δωρεών που κάνει στα πλαίσια του Bill & Melinda Gates Foundation.
13, Γουίλιαμ ντε Βάρεν, 146,13 δις (έτος γέννησης άγνωστο)
Ο πρώτος κόμης του Σάρει ήταν ένας Άγγλος ευγενής και στρατιωτικός στο οποίο απονεμήθηκαν χιλιάδες στρέμματα γης μετά την μάχη του Χάστινγκς.
14, Τζον Τζέικομπ Άστορ, 121 δις (έτος γέννησης 1763)
Έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο πουλώντας γούνες από τον Καναδά σε πλούσιες Νεοϋορκέζες και μετά επένδυσε τον πλούτο του αγοράζοντας το μισό Μανχάταν.
15, Ριχάρδος Φιτζάλαν, 118 δις (έτος γέννησης 1306)
Ο 10ος κόμης του Άρουντελ ήταν Άγγλος ευγενής και μεγαλο-γαιοκτήμονας.
16, Ιωάννης του Γκόντ, 110 δις (έτος γέννησης 1340)
Ο Άγγλος αντιβασιλέας (και τρίτος γιος του βασιλιά Εδουάρδου του τρίτου) οφείλει την περιουσία του στην γη.
17, Στέφεν Γκιράρντ, 105 δις (έτος γέννησης 1750)
Ο Γάλλος εφοπλιστής και τραπεζίτης που έσωσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ από χρεωκοπία κατά την διάρκεια του πολέμου το 1812.
18, Αλεξάντερ Τούρνει Στιούαρτ, 90 δις ( έτος γέννησης 1803)
Ο Ιρλανδός μετανάστης που δημιούργησε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της εποχής στην Νέα Υόρκη και ήταν ο δημιουργός του συστήματος αγορών μέσω ταχυδρομείου.
19, Ερρίκος, δούκας του Λάνκαστερ, 85,1 δις (έτος γέννησης 1301)
Άγγλος ευγενής με το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του να προέρχεται από τη γη που άνηκε στην οικογένειά του.
20, Φρίντριχ Γουγερχάουζερ, 80 δις (έτος γέννησης 1834)
Έχτισε την περιουσία του πάνω στο εμπόριο ξυλείας, επενδύοντας την στην συνέχεια στην αγορά γης.
21, Τζέι Γκούλντ, 71 δις (έτος γέννησης 1836)
Ο μισητός βαρώνος των σιδηροδρόμων που ψηφίστηκε ως 8ος χειρότερος για την κοινωνία Αμερικάνος επιχειρηματίας όλων των εποχών.
22, Κάρλος Σιμ, 68 δις (έτος γέννησης 1940)
Ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών που κατέχει τον τίτλο του πλουσιότερου εν ζωή ανθρώπου.
22, Στέφεν Βαν Ρένσελαερ, 68 δις (έτος γέννησης 1764)
Ο αρχικός ιδιοκτήτης του Μανχάταν (μετά τους Ινδιάνους), η υπογραφή του οποίου «κοσμεί» και την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.
23, Μάρσαλ Φιλντ, 66 δις (έτος γέννησης 1834)
Ιδρυτής της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Marshall Field & Company.
24, Σαμ Γουόλτον, 65 δις (έτος γέννησης 1918)
Ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων Walmart.
25, Γουόρεν Μπάφετ, 64 δις (έτος γέννησης 1930)
Ο κατά γενική ομολογιά πιο πετυχημένος επενδυτής του 20ου αιώ

Πηγή: iefimerida.gr

Καλόγερος το 'σκασε με μια γυναίκα αφού πούλησε τα κτήματα της εκκλησίας


Πως ένας μοναχός στην Κροατία πέταξε τα ράσα του και έγινε "καπνός" με πολυτελές αυτοκίνητο και γοητευτική συνοδό.
Ένας φραγκισκανός καλόγερος εγκατέλειψε την ασκητική ζωή του και το έσκασε με μια γυναίκα, αφού προηγουμένως πούλησε τα κτήματα της εκκλησίας στο Μπάσκα Βόντα της δυτικής Κροατίας.
Πέταξε τα ράσα του στον κάλαθο των αχρήστων, ντύθηκε πολίτης, πήρε το πολυτελές αυτοκίνητο του και την ερωμένη του και εξαφανίστηκε. Αφού πρώτα είχε ξεπουλήσει τα κτήματα της εκκλησίας στην οποία μόναζε.
Και δεν πρόκειται για Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή.
Η Καθολική Εκκλησία επιβεβαίωσε την Τρίτη τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μερικές ημέρες και ανέφεραν ότι ο μοναχός πέταξε τα ράσα και έφυγε παίρνοντας μαζί του 9,8 εκατομμύρια κούνα (περίπου 1,7 εκ. δολάρια).
"Θέλουμε να σταματήσουμε τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης για το θέμα αυτό και να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια της φραγκισκανικής μονής του Πρεσβέτο", αναφέρει η επισκοπή του Σπλιτ και της Μακάρσκα σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.
Σύμφωνα με την επισκοπή ο 34χρονος μοναχός Σίμε Νίματς (Sime Nimac), πούλησε 43 στρέμματα γης που ανήκαν στην εκκλησία και απέσυρε χρήματα από το λογαριασμό της, χωρίς να έχει πάρει έγκριση προηγουμένως. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της αγοραπωλησίας.
Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 34χρονος Νίματς το έσκασε πριν από δύο εβδομάδες με ένα πολυτελές αυτοκίνητο, έχοντας στο πλευρό του μια γυναίκα. Τον αναζητούν τόσο η αστυνομία όσο και η εκκλησία.
Πηγή:news247.gr

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

"Κέρασε" τους συμμαθητές του στο Δημοτικό από τα χάπια της γιαγιάς!


Οι μικροί μαθητές πήγαν στο Νοσοκομείο, μετά το κέρασμα του μπόμπιρα που θεώρησε ότι τα χάπια της γιαγιάς ήταν... καραμέλες!
Πρόκειται για μαθητή της Α' τάξης, σε δημοτικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου ο οποίος "κέρασε" τους φίλους και συμμαθητές του με τις...πρωτότυπες καραμέλες της γιαγιάς.
Σύμφωνα με το Cretalive, ο μικρός πήρε - χωρίς να τον καταλάβουν- το κουτί με τα χάπια που παίρνει η γιαγία του ως αγωγή για το θυρεοειδή και το πήγε στο σχολείο.
Εκεί όλο χαρά άρχισε να "κερνάει" τους υπόλοιπους συμμαθητές του και αρκετά ήταν τα παιδάκια που ανταποκρίθηκαν , ενώ κάποια από αυτά πήραν περισσότερες από μία "καραμέλες".
Όταν το... κέρασμα έγινε αντιληπτό, επικράτησε αναστάτωση και πολλοί γονείς πήγαν τα παιδιά τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για να διαπιστωθεί αν δημιουργήθηκε πρόβλημα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα περισσότερα από τα πρωτάκια δεν παρουσίασαν καμία παρενέργεια, ωστόσο δύο μικροί μαθητές παρέμειναν για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους.
Πηγή:newsit.gr

Όποιος έχει το μικρότερο πέος, κερδίζει ένα iPhone!

Όποιος έχει το μικρότερο πέος, κερδίζει ένα iPhone!
Έναν άκρως πρωτότυπο και... γαργαλιστικό διαγωνισμό διοργανώνει μία δανέζικη ιστοσελίδα. Συγκεκριμένα, χαρίζει ένα iPhone σε όποιον έχει... το μικρότερο πέος.
Ο Morten Fabricius, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας singlesex.dk, παραδέχεται ότι ο διαγωνισμός είναι περίεργος, αστείος και «σχεδόν υπερβολικός»... και στοχεύει στην «καρδιά» της αρρενωπότητας.
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να στείλουν στην ιστοσελίδα μία φωτογραφία του... επίμαχου σημείου σε "εγρήγορση", δίπλα σε μία μεζούρα, που να αποδεικνύει το μικρό μέγεθός του.
Ο «νικητής» θα κερδίσει ένα iPhone, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα κερδίσουν από ένα iPad.
Σύμφωνα με τον κ. Fabricius ήδη έξι άτομα έχουν υποβάλλει τη συμμετοχή τους, στέλνοντας τα... αποδεικτικά στοιχεία.
Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας θα επιβεβαιώσουν τις συμμετοχές, προκειμένου να ελέγξουν ότι είναι πραγματικές.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να το κάνουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Τονίζεται ότι ορισμένοι σεξολόγοι θεωρούν ότι ο διαγωνισμός αυτός ίσως να έχει θετικό αντίκτυπο στους άνδρες.
Για παράδειγμα ο σεξολόγος Jamye Waxman, είπε στην Huffington Post, ότι είναι μία καλή ευκαιρία για τους άνδρες να αποδεχτούν αυτό που... διαθέτουν.
Πηγή:skai.gr

Ο «ατρόμητος Φέλιξ» έκανε βουτιά από τα 39 χιλιόμετρα!

Ο 43χρονος Αυστριακός έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου (690 χλμ./ώρα) κάνοντας άλμα στη Γη... από το Διάστημα. Η συγκλονιστική του κάθοδος από τη στρατόσφαιρα είχε διάρκεια περίπου 10 λεπτών και έκοψε την ανάσα 8.000.000 ανθρώπων που την παρακολουθούσαν ζωντανά
Ο «ατρόμητος Φέλιξ» έκανε βουτιά από τα 39 χιλιόμετρα!
Για τους λάτρεις του Διαστήματος -και δη τους νεότερους που δεν πρόλαβαν την πρώτη επίσκεψη ανθρώπου στο Διάστημα- το κατόρθωμα του «ατρόμητου Φέλιξ» μπορεί να συγκριθεί με εκείνο του Γιούρι Γκαγκάριν ή με το «τεράστιο βήμα» του Νιλ Αρμστρονγκ στη Σελήνη.
Ο 43χρονος έμπειρος αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, γνωστός για τις ριψοκίνδυνες ελεύθερες πτώσεις του, αποφάσισε αυτή τη φορά να γράψει ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου (690 χλμ./ώρα) κάνοντας βουτιά στη Γη... από το Διάστημα και κόβοντας την ανάσα 8.000.000 ανθρώπων στον πλανήτη που την παρακολουθούσαν ζωντανά.
Επειτα από 2,5 ώρες πτήσης σε ανοδική πορεία μέσα σε μια κάψουλα της αποστολής Red Bull Stratos που κρεμόταν από ένα γιγάντιο μπαλόνι με ήλιο, ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής έφτασε σε ύψος 128.177 ποδιών (39.068 μέτρων) πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη μας, δηλαδή στα όρια του Διαστήματος, για να ξεκινήσει από εκείνο το σημείο τη συγκλονιστική του κάθοδο.
Ο «ατρόμητος Φέλιξ» έκανε βουτιά από τα 39 χιλιόμετρα!

Αφού ξεκίνησε τη βουτιά του από τη στρατόσφαιρα στο κενό με το λεγόμενο «πήδημα το λαγού» από μια πλατφόρμα της κάψουλας σε μέγεθος σκέιτμπορντ, ο 43χρονος έγινε ύστερα από περίπου 30 δευτερόλεπτα πτώσης ο πρώτος άνθρωπος στην Ιστορία που έσπασε το φράγμα της ταχύτητας του ήχου ξεπερνώντας τα 700 χιλιόμετρα/ώρα, ακριβώς 65 χρόνια μετά τον πρώτο άνθρωπο που πέτυχε το ίδιο αλλά με αεροπλάνο.
Στη συνέχεια άρχισε να επιβραδύνει ταχύτητα (λόγω αυξημένης πυκνότητας του αέρα σε χαμηλότερο υψόμετρο) και λίγα λεπτά αργότερα άνοιξε το αλεξίπτωτο, που του χάρισε ομαλή προσγείωση στο έδαφος έπειτα από πτώση διάρκειας περίπου 10 λεπτών.
Ο «ατρόμητος Φέλιξ» έκανε βουτιά από τα 39 χιλιόμετρα!
Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασε όλη η ομάδα του κέντρου ελέγχου στο Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο, από όπου έγινε και η απογείωση, αλλά και οι γονείς του και η φιλενάδα του που παρακολουθούσαν με αγωνία το εγχείρημά του.
Ο Μπαουμγκάρτνερ κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ της υψηλότερης και ταχύτερης ελεύθερης πτώσης (απέτυχε σε εκείνο της ελεύθερης πτώσης με τη μεγαλύτερη διάρκεια), αλλά και το ρεκόρ υψηλότερης πτήσης με αερόστατο. Εκτός από τα πολλαπλά ρεκόρ που έσπασε, η ομάδα του Μπαουμγκάρτνερ ελπίζει ότι η ελεύθερη πτώση του θα βοηθήσει στη συγκέντρωση πολύτιμων στοιχείων που αναμένεται να συμβάλουν στη βελτίωση της ασφάλειας των διαστημικών πτήσεων.
Ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ πανηγυρίζει λίγα δευτερόλεπτα αφού πάτησε ξανά στη Γη
Ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ πανηγυρίζει λίγα δευτερόλεπτα αφού πάτησε ξανά στη Γη

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ
Στους -57 βαθμούς Κελσίου
Ο εξοπλισμός ασφαλείας του Μπαουμγκάρτνερ περιελάμβανε μια ειδικά προσαρμοσμένη διαστημική στολή που τον προστάτευσε ενάντια στην εξαιρετικά χαμηλή πίεση και θερμοκρασία (-57 βαθμοί Κελσίου). Η θέση του σώματός του κατά την εκκίνηση της «βουτιάς» ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού ελλείψει αέρα δεν θα είχε τη δυνατότητα να τη διορθώσει κατά την πτώση.
Εάν έπεφτε με τέτοιον τρόπο που θα αύξανε υπερβολικά την ταχύτητα της πτώσης του, κινδύνευε σοβαρά να λιποθυμήσει και να υποστεί βλάβες στα μάτια, στον εγκέφαλο και στο καρδιαγγειακό του σύστημα. Ενας από τους κινδύνους που αντιμετώπιζε ήταν το σώμα του σε υπερηχητική ταχύτητα να προκαλέσει κρουστικά κύματα, κάτι βέβαια που η ιατρική του ομάδα θεωρούσε μάλλον απίθανο λόγω της χαμηλής πυκνότητας του αέρα που θα αδυνατούσε να μεταφέρει τα κύματα. Οσο για τις συνθήκες που προσεγγίζουν εκείνες σε κενό αέρος, υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσουν κυριολεκτικά βρασμό του αίματός του, μια κατάσταση που μπορεί να επιφέρει τον θάνατο.
Πιλότος
Ο προκάτοχος του ρεκόρ
Προκάτοχος του ρεκόρ που κατέρριψε χθες ο 43χρονος Αυστριακός ήταν ο 84χρονος Αμερικανός συνταξιούχος πιλότος Τζο Κίτινγκερ, μέλος της ομάδας του Μπαουμγκάρτνερ και το άτομο που ήταν χθες σε άμεση επικοινωνία μαζί του από το κέντρο ελέγχου στο Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο των ΗΠΑ. Ο Κίτινγκερ πραγματοποίησε το 1960 άλμα από τα 31.330 μέτρα με ταχύτητα ελεύθερης πτώσης mach 0,9 (988 χιλιόμετρα την ώρα). Ενα άλλο έτος-ορόσημο είναι το 1947, όταν ο Αμερικανός Τσακ Γέγκερ, σε ηλικία 24 ετών, έγινε ο πρώτος πιλότος που ταξίδεψε ταχύτερα από τον ήχο.
Πηγή:ethnos.gr

Αυτή είναι η γυναίκα με το μακρύτερο... μούσι στον κόσμο που θα ζήλευε κι ο Ρασπούτιν [εικόνα]

ο ρεκόρ της γυναίκας με το μακρύτερο μούσι στον κόσμο κατέχει η 62χρονη Βίβιαν Γουίλερ, η οποία ζει στην Καλιφόρνια και δηλώνει περήφανη που το όνομά της υπάρχει στο βιβλίο Γκίνες, έστω και για αυτό το λόγο.
Η γενειάδα της Γουίλερ φτάνει σήμερα τα 25,5 εκατοστά, αλλά έχει υπάρξει και μακρύτερη, αγγίζοντας τα 27,9 εκατοστά. Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της, ξεκίνησε να ξυρίζεται σε ηλικία 7 ετών, κατόπιν εντολής του πατέρα της, ωστόσο το 1993 αποφάσισε να σταματήσει και να αφήσει μούσι.
Σε ηλικία μόλις 5 ετών ξεκίνησε να εργάζεται σε τσίρκο, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «η γυναίκα λύκος», το οποίο εμπνεύστηκε από την πάθηση που της προκαλεί την έντονη αυτή τριχοφυΐα στο πρόσωπο και είναι γνωστή ως «σύνδρομο του λύκου» ή - πιο επίσημα – υπερτρίχωση.



Πηγή:iefimerida.gr

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κρουαζιέρες για γυμνιστές και χεβιμεταλλάδες είναι η νέα τρέλα στο εξωτερικό [εικόνες]


Κρουαζιέρες για γυμνιστές και για χεβιμεταλλάδες είναι η νέα τρέλα στο εξωτερικό
Νέα μόδα στο εξωτερικό έχουν γίνει οι απίστευτες «θεματικές» κρουαζιέρες για κοινό κάθε είδους. Μετά το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκε η παγκόσμια ναυτιλία με το ναυάγιο του Costa Conordia, οι εταιρίες διοργανώνουν πραγματικά απίστευτα ταξίδια για να προσελκύσουν κόσμο.
Κρουαζιέρες χέβι μέταλ, κρουαζιέρες γυμνιστών, κρουαζιέρες για χορτοφάγους και για καλοφαγάδες είναι μερικές από τις τρελές ιδέες των ταξιδιωτικών πρακτορείων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις κρουαζιέρες που περιλαμβάνει στο σχετικόαρρθρο της η εφημερίδα δημοκρατία: Το Bare Nessesities Tour and Travel στο Τέξας λαναρει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως κρουαζιέρα για γυμνιστές, ξεκινώντας από την Φλώριντα και περνώντας από την Κόστα Ρίκα προς τον Παναμά σε ένα οκταήμερο ταξίδι, χωρίς σκοτούρες και... χωρίς ρούχα!
Άλλη απίστευτη ιδέα είναι η μεγαλύτερη χεβι μεταλ κρουαζιέρα που θα ξεκινήσει από τα νησιά Τερκς του Μαϊάμι με το ποταμόπλοιο «Barge to Hell (ποταμόπλοιο προς την Κόλαση)
Υπάρχουν επίσης οικολογικές κρουαζιέρες με πλοία που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και χορτοφαγικές κρουαζιέρες όπως αυτή της εταιρίας Holland America
Φυσικά από τη λίστα δε μπορεί να λείψει και η gourmet κρουαζιέρα που ξεκινάει από Αθήνα με προορισμό την Ρώμη ή την Κωνσταντινούπολη και πριλαμβάνει μαθήματα μαγειρικής από διάσημους σεφ.



Πηγή:iefimerida.gr

Γιγάντιο γαλάζιο μάτι ξέβρασαν τα κύματα

Στο βόρειο άκρο του Μαϊάμι, η θάλασσα έφερε στην ακτή ένα εντελώς απρόσμενο «δώρο» για τους κάθε λογής φαντασιόπληκτους.
Γιγάντιο γαλάζιο μάτι ξέβρασαν τα κύματα
Πρόκειται για ένα μάτι που όπως είναι προφανές προέρχεται από κάποιο θαλάσσιο ζώο, θηλαστικό, ψάρι ή μαλάκιο.
Το μέγεθός του και κυρίως το χρώμα του έκαναν την είδηση και την εικόνα να κάνουν το γύρο του κόσμου, καθώς μοιάζει με μπάλα και είναι βαθύ γαλάζιο.
Οι ωκεανογράφοι αναζητούν το είδος από το οποίο προήλθε, με τις πιθανότητες να είναι πολλές: γιγάντιο καλαμάρι, φάλαινα, ακόμη και κάποιος ξιφίας.
Από την άλλη, στα σχόλια συνοδεύουν τις σχετικές διαδικτυακές αναρτήσεις, μπορεί να διαβάσει κανείς εικασίες ακόμη και για μυθικά τέρατα, όπως το κράκεν.
Πηγή:e-go.gr

Jurassic Park τέλος! - Οι δεινόσαυροι δεν μπορούν να κλωνοποιηθούν

Jurassic Park τέλος! - Οι δεινόσαυροι δεν μπορούν να κλωνοποιηθούν
Τέλος στις φαντασιώσεις εκατομμυρίων θαυμαστών των ιστορικών πλασμάτων φαίνεται πως δίνει μία έρευνα Νεοζηλανδών επιστημόνων καθώς όπως ανακάλυψαν το DNA έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής και σταδιακά εξαφανίζεται, πράγμα που σημαίνει πως μία κλωνοποίηση ενός δεινοσαύρου είναι πρακτικά αδύνατη.
Τα τελευταία χρόνια η ιδέα της κλωνοποίησης πλασμάτων όπως οι δεινόσαυροι εδραιωνόταν ολοένα και περισσότερο ενώ δεν ήταν και λίγοι οι επιστήμονες που ονειρεύονταν κάτι τέτοιο από παιδιά και το έβαλαν σκοπό της ζωής τους.
Ωστόσο νέα δεδομένα έρχονται στο φως τα οποία φαίνεται πως καταρρίπτουν όλα όσα ξέραμε σχετικά με την διατήρηση του DNA.
Ερευνητές από την Νέα Ζηλανδία διαπίστωσαν ότι το DNA διασπάται και αποσυντίθεται πολύ πιο γρήγορα από ότι αρχικά νόμιζαν, κάτι που αποδίδεται σε διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών επιρροών όπως η θερμοκρασία, το νερό και η χημεία του εδάφους.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως το DNA έχει χρόνο ημιζωής περίπου 521 χρόνια και αυτό υπό συγκεκριμένες συνθήκες, όταν δηλαδή το υλικό διατηρείται σε βάλτο με μέση θερμοκρασία τους 13.1 βαθμούς Κελσίου.
Άρα ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες διατήρησης στους -5 βαθμούς Κελσίου δηλαδή, η αντοχή του DNA δεν θα ξεπερνούσε το 1,5 εκατομμύριο χρόνια. Αυτό σημαίνει δηλαδή πως η κλωνοποίηση πλασμάτων που χρονολογούνται τουλάχιστον πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια είναι αδύνατη.


Πηγή:iefimerida.gr