Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο “ελαιοχρωματιστής” Πάμπλο Πικάσο


Χρώμα για τοίχους χρησιμοποιούσε ο κορυφαίος ζωγράφος και γλύπτης Πάμπλο Πικάσο όπως ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές.
Με ακτίνες Χ οι ερευνητές του αμερικανικού Εθνικού Εργαστηρίου Argonne στο Ίλινοϊ εξέτασαν πίνακα του Πικάσο και ανακάλυψαν πως ο συνιδρυτής του κυβισμού χρησιμοποιούσε χρώμα για.. τοίχους, πιθανότατα για να δώσει στα αριστουργήματά του μια γυαλιστερή υφή.

Με την ανάλυση του πίνακα “Η Κόκκινη Πολυθρόνα” του 1931, οι ερευνητές κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σωματίδια χρωστικών ταιριάζουν απόλυτα με τη χημική σύσταση των προϊόντων της Ripolin, της πρώτης μάρκας χρωμάτων για οικιακή χρήση.
Με τη μελέτη, επιβεβαιώνονται οι υποψίες ιστορικών τέχνης, οι οποίοι είχαν διατυπώσει την άποψη ότι ο Πικάσο είχε στραφεί σε αυτή την τεχνοτροπία.

Σε αντίθεση με τα λάδια που χρησιμοποιούνται στις ελαιογραφίες, τα χρώματα οικιακής χρήσης στεγνώνουν πιο γρήγορα και κρύβουν τα ίχνη του πινέλου, αν αφήνουν άλλα ίχνη όπως μικροσκοπικές ρωγμές και σταγόνες μπογιάς.
Πολλοί ιστορικοί της τέχνης πιστεύουν ότι το εφέ που διάλεξε ο Πικάσο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί με συμβατικά χρώματα ζωγραφικής.
Πηγή:newsit.gr

Βανδαλισμός πίνακα του Ντελακρουά!


Ένας από τους γνωστότερους πίνακες ζωγραφικής παγκοσμίως, το αριστούργημα του Ντελακρουά “Η Ελευθερία οδηγεί το λαό” έπεσε θύμα βανδαλισμού.
Μία νεαρή επισκέπτρια σε γκαλερί της πόλης Λανς στη Γαλλία αιφνιδίασε τους πάντες όταν έβγαλε ένα μαρκαδόρο και άρχισε να γράφει σύμβολα πάνω στον πίνακα.
Ένας φύλακας έσπευσε να την ακινητοποιήσει, αφού όμως είχε προλάβει να γράψει “ΑΕ911” πάνω στο έργο τέχνης.
Ο πίνακας είχε παραχωρηθεί για λίγες ημέρες στην γκαλερί από το Μουσείο του Λούβρου.
Η 28χρονη γυναίκα συνελήφθη και θα της απαγγελθούν κατηγορίες. Η διεύθυνση του Λούβρου έσπευσε πάντως να καθησυχάσει το κοινό, λέγοντας πως την αποκατάσταση του αριστουργήματος του Ντελακρουά έχει αναλάβει ειδικός, ο οποίος εκτιμά πως η ζημιά θα επιδιορθωθεί.
Πηγή:pathfinder.gr

Γραφείο ευρέσεως εργασίας έστειλε 19χρονη σε οίκο ανοχής

Ούτε που θα μπορούσε να φανταστεί μια νεαρή νεαρή Γερμανίδα τη δουλειά που θα της πρόσφερε το γραφείο ευρέσεως εργασίας στο οποίο απευθύνθηκε.
Γραφείο ευρέσεως εργασίας έστειλε 19χρονη σε οίκο ανοχής
Η μητέρα της 19χρονης έγινε έξαλη όταν άνοιξε την επιστολή που ενημέρωνε την κόρη της πως πήρε τη θέση της υπευθύνου σε... οίκο ανοχής, όπως μεταφέρει η εφημερίδα Augsburger Allgemeine.
Το γραφείο ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε πως η κοπέλα θα έπρεπε πρώτα να ερωτηθεί και να ενημερωθεί για τη φύση της δουλειάς ενώ όπως λένε επρόκειτο καθαρά για μια διοικητική θέση.
"Έψαχα για μια αξιοπρεπή δουλειά όπως οι υπηρεσίες καθαριότητες, δεν ήθελα να εργαστό σε μπαρ, πόσο μάλλον σε οίκο ανοχής" δήλωσε σοκαρισμένη η κοπέλα και πρόσθεσε.
"Επαθα σοκ όταν διάβασα την επιστολή. Η μητέρα μου άρχισε να ουρλιάζει με το που τη διάβασε"
Πηγή:news247.gr

Αρχαιοελληνική ράτσα σκύλου ζει αλλά κινδυνεύει!

Κτηνίατροι που μελέτησαν την «αλωπεκή» ή «αλεπουδίτσα», μια μικρόσωμη φυλή σκύλων που είναι γνωστή από απεικονίσεις της αρχαιότητας, υποστηρίζουν ότι αυτή η ράτσα των Πελασγών επιζεί ως σήμερα σε μικρούς πληθυσμούς, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Η μελέτη για την αλωπεκή παρουσιάστηκε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής στη Θεσσαλονίκη από τους κτηνιάτρους Σ. Χλειουνάκη, Α. Φούντα, Λ. Βαρούδη, Ζ. Αμπά και Α. Ράγκο.
Σκοπός της έρευνας ήταν η αναζήτηση σκύλους με φαινότυπους (χαρακτηριστικά) που ανταποκρίνονται στο μορφολογικό πρότυπο της «αλεπουδίτσας», στην περιοχή του Νομού Σερρών. Έτσι, κατεγράφησαν 58 σκύλοι που ανταποκρίνονταν στο πρότυπο της φυλής και επιδιώχθηκε η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση ιδιοκτητών και κυνόφιλων των περιοχών σε μια προσπάθεια διατήρησης των υπαρχόντων πληθυσμών.
Perierga.gr - Αρχαιοελληνική ράτσα σκύλου ζει αλλά κινδυνεύει!
Η «αλωπεκίς» πιστεύεται ότι προέρχεται από ένα μικρόσωμο τύπο σκύλου, κοινό της Βαλκανικής χερσονήσου, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από σκύλους-παρίες. Εμφανίζεται στον Ελλαδικό χώρο με την παρουσία των προ-ελληνικών φύλων και ειδικότερα με τους Πελασγούς.
Ευρήματα υπάρχουν ήδη από τη μετά-παλαιολιθική εποχή στη Θεσσαλία. Οι αρχαίοι Έλληνες την αποκαλούσαν έτσι επειδή έμοιαζε με αλεπού και στην αρχαία τέχνη διατηρούνται πολλές απεικονίσεις της.
Πέρα από τις απεικονίσεις που έχουν σχέση με το μύθους, ακόμα πιο δημοφιλή είναι τα θέματα από την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων, η συντροφιά στο σπίτι, η φύλαξη στην αγροικία, τα παιχνίδια με τα παιδιά (αναπαραστάσεις σε αγγεία, αγάλματα, ειδώλια και νομίσματα).
Στο «κυνήγι» της αλεπούς
Όπως καταγράφεται στην μελέτη, η αλωπεκίς παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι, ως φύλακας και θεωρούνταν πολύ καλό τσοπανόσκυλο.
«Αυτή η σημαντική φυλή αποτελούσε άριστο οικογενειακό σύντροφο στα αγροτικά και περιαστικά περιβάλλοντα. Οι κάτοικοι του νομού Σερρών γνωρίζουν ανέκαθεν την παρουσία των σκύλων αυτών από γενιά σε γενιά και αναφέρονται σε αυτήν με διάφορα τοπικά ονόματα (Αλεπουδίτσα, μπόμπης, μπουμπούδι κ.ά.). Οι σκύλοι αυτοί υπήρχαν πριν την εγκατάσταση των προσφύγων το 1922» ανέφερε ο κ.Χλειουνάκης.
«Ελλοχεύει ωστόσο ο κίνδυνος εξαφάνισης και των τελευταίων πληθυσμών της φυλής καθώς οι φιλοζωικοί σύλλογοι, με τις μαζικές στειρώσεις σκύλων που κάνουν, συλλαμβάνουν και στειρώνουν φαινοτύπους ελληνικών φυλών, αφαιρώντας πολύτιμο γενετικό υλικό από την τράπεζα της φύσης» προειδοποιεί τώρα ο κ. Χλειουνάκη.
«Γι΄ αυτό προκύπτει η αναγκαιότητα συστηματικής προσπάθειας για τη μελέτη, την καταγραφή, τη διάσωση και τη διάδοση των Ελληνικών φυλών σκύλων, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μετά την πιστοποίησή τους από την επιστημονική κοινότητα, τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος (ΚΟΕ) και τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI)» τονίζει.
Πηγή: tovima.gr

Μια «διάφανη» λίμνη χάρμα οφθαλμών!

H λίμνη McDonald είναι η μεγαλύτερη στο Glacier National Park στη Μοντάνα των ΗΠΑ, γνωστή για την καθαρότητα των νερών της και την εξαιρετική διαύγεια που έχει σε όλα σχεδόν τα σημεία της. Η λίμνη έχει μήκος περίπου 16 χιλιόμετρα, ενώ τοβάθος της φτάνει τα 130 μέτρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Χαρακτηριστικό της καθαρότητάς της είναι το γεγονός ότι τα βότσαλα καθρεφτίζονται στο νερό, ενώ οι βάρκες μοιάζουν να αιωρούνται μαγικά στην επιφάνειά της.
perierga.gr - Μια "διάφανη" λίμνη να την... πιεις στο ποτήρι!
Η λίμνη είναι το σπίτι για πολλά ενδημικά είδη πέστροφας και άλλα ψάρια, ενώ αρκούδες και ελάφια διαβιούν σε διάφορα σημεία των ακτών της, κυρίως στη βόρεια πλευρά. Το δάσος των κωνοφόρων που περιβάλλει τη λίμνη κυριαρχείται από πυκνή βλάστηση ελάτων και πεύκων, ενώ το χιονισμένο βουνό στο βάθος συμπληρώνει το μοναδικό φυσικό σκηνικό. Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των κατοίκων της Πολιτείας και όχι μόνο.


perierga.gr - Μια "διάφανη" λίμνη να την... πιεις στο ποτήρι!
perierga.gr - Μια "διάφανη" λίμνη να την... πιεις στο ποτήρι!

perierga.gr - Μια "διάφανη" λίμνη να την... πιεις στο ποτήρι!
Πηγή:perierga.gr

Καταδικάστηκε για φόνο λευκού καρχαρία

Ποιος είναι ο Λέον Μπέκερ, ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάζεται για φόνο λευκού καρχαρία.

Ο ψαράς Λέον Μπέκερ από τη Νότιο Αφρική έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που καταδικάζεται για το φόνο ενός μεγάλου λευκού καρχαρία.
Ο Λέον Μπέκερ, από την πόλη Τζωρτζ, κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του Νόμου Θαλάσσιων Ζωντανών Πόρων (Marine Living Resources Act) της πατρίδας του, ο οποίος μεταξύ άλλων απαγορεύει την προσπάθεια εξόντωσης, την διατάραξη ή την κατοχή λευκού καρχαρία δίχως άδεια από το κράτος. Τώρα, καλείται να πληρώσει £8.500.
Ο Μπέκερ είπε ότι αρχικώς αγνοούσε παντελώς το γεγονός ότι έπιασε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία. Στη συνέχεια παραδέχτηκε την ενοχή του.
Σε μία πρωτοποριακή απόφαση, το δικαστήριο του Mossel Bay τον καταδίκασε σε πρόστιμο £8.500 (λίρες) ή σε 12μηνη φυλάκιση με πενταετή αναστολή.
Η πρωτοφανής περίπτωση αποτελεί την μοναδική προς το παρόν καταδίκη για λευκό καρχαρία στη Νότιο Αφρική, η οποία το 1998 έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που θέσπισε νομοθεσία για την προστασία του συγκεκριμένου είδους.
Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες είναι προστατευόμενο είδος στις θάλασσες της Νότιας Αφρικής από το 1991 και ουδείς επιτρέπεται να τους πιάσει ή ακόμα και να προσπαθήσει να τους πιάσει.
Επίσης, απαγορεύεται στους πολίτες να έχουν στην κατοχή τους ακόμα και δόντι λευκού καρχαρία, δίχως σχετική άδεια από το κράτος.
Επί χρόνια, όμως, οι ψαράδες που έπιαναν τους καρχαρίες απέφευγαν τις ποινές που ορίζει ο νόμος, προβάλλοντας πειστικά το επιχείρημα ότι δεν ήξεραν πως πρόκειται για μεγάλους λευκούς καρχαρίες.
Οι περιβαλλοντολόγοι πιστεύουν ότι η απόφαση του Mossel Bay ανοίγει τον δρόμο της τιμωρίας για όσους χρησιμοποιούν βαρέα σύνεργα αλιείας σε περιοχές όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν λευκοί καρχαρίες.
Στην Αυστραλία, όπου επίσης οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες αποτελούν προστατευόμενο είδος, εγκρίθηκε προσφάτως ένα πρόγραμμα εξόντωσης όσων από αυτούς πλησιάζουν πολύ κοντά σε κολυμβητές.
Αυτό έγινε διότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα από επιθέσεις καρχαριών και πολλοί πολίτες ζήτησαν πιο επιθετική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η Νότια Αφρική επίσης έχει θρηνήσει θύματα από τις επιθέσεις των μεγάλων λευκών καρχαριών, καθώς την τελευταία οκταετία, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας τους.
Πολλές επιθέσεις έχουν γίνει στην παραλία Fish Hoek του Κέιπταουν και οι αρχές της πόλης σκέφτονται να τοποθετήσουν κατά μήκος της ένα συρμάτινο δίχτυ μήκους 355 μέτρων, για να δημιουργήσουν μία ασφαλή περιοχή για κολύμβηση.
Πηγή:news247.gr

"Gracias, Grecia": Ισπανοί μαθητές ευχαριστούν την Ελλάδα

Οι Ισπανοί ευχαριστούν την Ελλάδα για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα. Δείτε το βίντεο τους:

Με έναν δικό τους πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο, Ισπανοί μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, αποδίδουν τα εύσημα στην Ελλάδα για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα μέχρι σήμερα.
Οι μαθητές από τη Μούρθια, έφτιαξαν ένα βίντεο με το οποίο ευχαριστούν την χώρα μας, μιλώντας μάλιστα και στα ελληνικά.
Το βίντεο για την ακρίβεια, έχει τίτλο "Gracias Grecia Nuestra herencia", που σημαίνει: Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας.
Οι Ισπανοί αποτίουν φόρο τιμής στη χώρα μας για την προσφορά της μεταξύ άλλων, στη φιλοσοφία, στα μαθηματικά και στη μουσική.
Όπως λέει και ο καθηγητής λατινικών, Arístides Mínguez, που δείχνει να είναι μεγάλος λάτρης της Ελλάδας, στην αρχή του βίντεο, "περισσότερα πράγματα απ’ όσα νομίζετε είναι ελληνικά". Περισσότερα, στο 7λεπτο έργο τους.
Πηγή:news247.gr

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ανακαλύφθηκε πρώτος αριθμός με 17 εκ. ψηφία!

perierga.gr - Ανακαλύφθηκε πρώτος αριθμός με 17 εκ. ψηφία!
Αμερικανός μαθηματικός ανακάλυψε έναν νέο πρώτο αριθμό που αποτελείται από 17.425.170 ψηφία και είναι ο μεγαλύτερος πρώτος αριθμός που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Ο νέος βασιλιάς των πρώτων αριθμών πήρε τα σκήπτρα από έναν πρώτο αριθμό που ανακαλύφθηκε το 2008 και αποτελείται από 12.978.189 ψηφία. Το 2009 ανακαλύφθηκε άλλος ένας πρώτος αριθμός που όμως ήταν μικρότερος από εκείνον του 2008.
Ως πρώτος αριθμός ορίζεται ένας φυσικός αριθμός μεγαλύτερος της μονάδας, του οποίου οι μοναδικοί φυσικοί διαιρέτες είναι η μονάδα και ο εαυτός του. Οι πρώτοι αριθμοί αποτελούν ένα τομέα των μαθηματικών που οι επιστήμονες μελετούν και ερευνούν διαχρονικά. Αν και οι πρώτοι αριθμοί έχουν άπειρο πλήθος εντούτοις δεν έχει αναπτυχθεί μια μέθοδος που να υποδεικνύει με εύκολο τρόπο τους αριθμούς αυτούς. Η ανακάλυψή τους απαιτεί εντατικούς υπολογισμούς και τα τελευταία χρόνια η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην εύρεση νέων πρώτων αριθμών.
Πριν από μερικά χρόνια δημιουργήθηκε το πρόγραμμα GIMPS στο οποίο χιλιάδες εθελοντές προσφέρουν την ισχύ των υπολογιστών τους δημιουργώντας ένα πανίσχυρο δίκτυο που ασχολείται αποκλειστικά με τον υπολογισμό πρώτων αριθμών. Ο Κρίς Κούπερ, μαθηματικός του Πανεπιστημίου Κεντρικού Μιζούρι, είναι μέλος του GIMPS και έχει ανακαλύψει και στο παρελθόν πρώτους αριθμούς. Αυτή τη φορά όμως έσπασε κυριολεκτικά τα κοντέρ αφού ο 257,885,161 − 1 είναι ένα «τέρας» 17.425.170 ψηφίων. Είναι ενδεικτικό ότι για την πρώτη επαλήθευση του αριθμού που ανακάλυψε ο Κούπερ χρησιμοποιήθηκε ο υπολογιστής ενός πανεπιστημίου που χρειάστηκε 39 μέρες για ολοκληρώσει την επεξεργασία των δεδομένων. Στη συνέχεια η ανακάλυψη επαληθεύτηκε και από άλλους ερευνητές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός του Κούπερ ανήκει σε μια ειδική κατηγορία των πρώτων αριθμών, τους αριθμούς Μερσέν. Είναι οι πρώτοι αριθμοί που έχουν τη μορφή 2n − 1, όπου ο p είναι πρώτος αριθμός. Ο Κούπερ θα λάβει τρεις χιλιάδες δολάρια από το GIMPS για την ανακάλυψή του. Η οργάνωση Electronic Frontier Foundation έχει θεσπίσει δύο σημαντικά χρηματικά βραβεία (150.000 και 250.000 δολαρίων) για την ανακάλυψη των πρώτων πρώτων αριθμών με πάνω από 100 εκατομμύρια ψηφία και πάνω από 1 δισεκατομμύριο ψηφία αντίστχοιχα.
Πηγή: tovima.gr

Mπύρα «Ανεργος Ρεπόρτερ» κάνει θραύση στα...social media [φωτό]

Θραύση στα social media κάνει μια μαύρη μπύρα που ονομάζεται «Ανεργος Ρεπόρτερ» και την οποία δημιούργησε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας The Hartford Advocate Γιόν Κάμπελ που απολύθηκε πρόσφατα.

Την δημιούργησε στο κομπιούτερ του για να διαμαρτυρηθεί για τους απολυμένους συναδέλφους του ανά την υφήλιο τώρα που ανθίζουν τα blogs, τα sites, τα twitter και τα facebook, αλλά υποφέρουν οι ρεπόρτερς της έντυπης δημοσιογραφίας.

Η μπύρα δεν πωλείται στα καταστήματα αλλά αναρτήθηκε με χιούμορ και στο πίσω μέρος της φιάλης γράφει:

«Οι μαύρες μπύρες έγιναν αρχικά δημοφιλείς τον 19ο αιώνα από τους ναυτικούς και τους εργάτες. Η μπύρα Ανεργος Ρεπόρτερ παρασκευάζεται με τις ίδιες παραδοσιακές μεθόδους, τιμώντας ένα επάγγελμα που οδεύει και αυτό προς την απαξίωση και την παρακμή».

Και συνεχίζει: «Η βύνη μας είναι τόσο σκοτεινή και πικρή όσο και το μέλλον της αμερικανικής δημοσιογραφίας. Αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε για πρωινό, αλλά και όλη την ημέρα μπορείτε να την πιείτε. Εχετε και τίποτα άλλο να κάνετε;». Και ως υστερόγραφο:

«Τα λκοολούχα ποτά επηρεάζουν την ικανότητα οδήγησης αυτοκινήτων. Και λοιπόν; Μήπως θα ξυπνήσετε αύριο πρωί και θα πάτε στη δουλειά; So fuck it!»

Ο Γιόν Κάμπελ γράφει ότι διασκέδασε με την απήχηση που είχε η χιουμοριστική μπύρα του και συγκινήθηκε από την ανταπόκριση στα social media. Τώρα μάλιστα σκέφτεται μήπως πρέπει όντως να προχωρήσει στην παραγωγή μπύρας για να ικανοποιήσει τη ζήτηση.



Πηγή:iefimerida.gr

Το ίντερνετ κρέμεται από 232 καλώδια, κυριολεκτικά [χάρτης]

Το ίντερνετ κρέμεται από 232 καλώδια, κυριολεκτικά [χάρτης]

Το ίντερνετ δεν είναι παρά ένα καλώδιο ή καλύτερα 232 καλώδια. Η εταιρεία TeleGeography δημοσίευσε σήμερα το χάρτη των υποθαλάσσιων συνδέσεων του παγκόσμιου ιστού.
Πρόκειται για καλώδια που συνδέουν τις ηπείρους μεταξύ τους και επιτρέπουν να υπάρχουν οι τηλεπικοινωνίες του πλανήτη (τηλέφωνο και web). Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι το ουσιαστικό μέρος των τηλεπικοινωνιών βασίζεται σε αυτά τα καλώδια και όχι στους δορυφόρους.
Στα 232 παγκόσμια καλώδια θα προστεθούν ως το 2014 άλλα 12 καινούρια για να εξασφαλίσουν τη μεγάλη ζήτηση.

Πηγήiefimerida.gr

Απόλυση αεροσυνοδού για άσεμνη χειρονομία στους επιβάτες

Τι έκανε αεροσυνοδός της Aeroflot με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της; (Pics)

Μία αεροσυνοδός της Aeroflot έχασε τη δουλειά της όταν κυκλοφόρησε στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο Vkontakte φωτογραφία στην οποία εικονιζόταν να κάνει μια άσεμνη χειρονομία προς τους επιβάτες της πτήσης της.
Ο λόγος για την Tatiana Kozlenko, η οποία ανέβασε τη φωτογραφία στο διάσημο Ρωσικό κοινωνικό δίκτυο. Μέσα σε λίγη ώρα η φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου μέσω του Twitter και η απόφαση απόλυσης από την Aeroflot δεν άργησε να έρθει.

Η νεαρή ωστόσο αρνήθηκε ότι στη φωτογραφία που ανέβασε στο Vkontakte ανοίκει στην ίδια. " Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ένοχο! Η φωτογραφία ανέβηκε στην στην σελίδα μου, αλλά δεν είμαι εγώ. Το χέρι δεν είναι δικό μου, το αεροπλάνο δεν είναι της εταιρείας μου! Ζητώ από εσάς τη βοήθεια και την υποστήριξη σας".
Πηγή:news247.gr

Πατέρας δίνει στην κόρη 200 δολάρια για να απέχει από το Facebook!


Ο Πωλ Μπάγερ απηυδισμένος με την εξάρτηση της κόρης του από το Facebook αποφάσισε να την δωροδοκήσει για να σταματήσει να μπαίνει σε αυτό, για 5 μήνες!

Η τυχερή, είναι η14χρονη Ρέιτσελ Μπάγερ. Υπέγραψε και συμβόλαιο με τον πατέρα της και η πληρωμή της θα γίνει ως εξής:
Θα πάρει 50 δολάρια αν δεν έχει χρησιμοποιήσει το Facebook μέχρι τα μέσα Απριλίου και τα υπόλοιπα 150 δολάρια μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Του έχει δώσει και τον κωδικό της, τον οποίο και ο ίδιος άλλαξε για να μην μπαίνει η κόρη του.
Αρχικά η πιτσιρίκα είχε ζητήσει 70 δολάρια, αλλά αργότερα το σκέφτηκε, και μετά από παζάρια κέρδισε 200 δολάρια.
Πηγή:newsit.gr

Αποβλήθηκε από το σχολείο του γιατί πέταγε φανταστικές χειροβομβίδες

Διαβάστε την ιστορία ενός 7χρονου ο οποίος αποβλήθηκε από το σχολείο του γιατί έπαιζε με φανταστικές χειροβομβίδες.

Αποβλήθηκε επειδή έπαιζε με φανταστικές χειροβομβίδες! Η περίεργη αυτή ιστορία συνέβη στον 7χρονο Alex Evans από το Loveland της πολιτείας του Κολοράντο.
Όπως μεταδίδει Nw York Daiy New o 7χρονος έπαιζε πετώντας μια φανταστική χειροβομβίδα σε ένα φανταστικό κουτί που περιείχε το κακό και ήθελε έτσι να το κατατροπώσει ώστε να σώσει τον κόσμο, έλαβε την τιμωρία της αποβολής από τη διεύθυνση του σχολείου Loveland’s Mary Blair.
Η διευθύντρια Valery Lara Black κάλεσε τους δικούς του για να ενημερώσει για την τιμωρία, εξηγώντας ότι ο μικρός έκανε ήχους με το στόμα του την ώρα που πετούσε την φανταστική χειροβομβίδα και πως στο σχολείο τους απαγορεύεται το παιχνίδι είτε με αληθινά είτε με φανταστικά όπλα.
Η μητέρα του, Mandie Watkins δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό KDVR πως "δεν πιστεύω ότι ο κανόνας του σχολείου είναι ρεαλιστικός για παιδιά αυτής της ηλικίας. Δε νομίζω ότι ένα παιδί που θέλει να σώσει τον κόσμο πρέπει να αποβάλλεται".
Η περίπτωση του 7χρονου δεν είναι η μοναδική όμως, καθώς πριν μερικές ημέρες μια πεντάχρονη από την Πενσιλβάνια τιμωρήθηκε και εκείνη με αποβολή γιατί "απείλησε" συμμαθήτριά της με το ροζ πλαστικό πιστόλι Hello Kitty που βγάζει σαπουνόφουσκες.
Πηγή:news247.gr

Τα πιο νόστιμα γραμματόσημα έχουν γεύση σοκολάτας!

Γραμματόσημα με γεύση κι άρωμα σοκολάτας!
Τα πιο νόστιμα γραμματόσημα έχουν γεύση σοκολάτας!
Γραμματόσημο με άρωμα και γεύση σοκολάτας πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου η ταχυδρομική υπηρεσία του Βελγίου, προς τιμήν του πιο διάσημου εθνικού γλυκού της χώρας, τη βελγική σοκολάτα.
«Έχουμε προσθέσει γεύση σοκολάτας στη κόλλα που χρησιμοποιείται στο γραμματόσημο και έτσι όταν κάποιος το γλείφει για να το κολλήσει στο φάκελο θα μπορεί να γευτεί τη γεύση (της σοκολάτας). Ακόμη και το ίδιο το γραμματόσημο μυρίζει σοκολάτα", δηλώνει εκπρόσωπος των ταχυδρομικών υπηρεσιών στο Βέλγιο.

Όπως μάλιστα είπε, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσουν τη γεύση και το άρωμα της μαύρης σοκολάτας. Για να πετύχουν το αποτέλεσμα συνεργάστηκαν ειδικοί από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία!

Δεν είναι το πρώτο γραμματόσημο με άρωμα αλλά σίγουρα είναι το πρώτο νόστιμο γραμματόσημο που ανοίγει την όρεξη!
Τα γραμματόσημα θα απεικονίζουν σοκολατάκια διαφορετικών ειδών και θα κοστίζουν 6.20 ευρώ η πεντάδα.
Πηγή:e-go.gr

Monopoly: Οι οπαδοί αποφάνθηκαν, το νέο πιόνι θα είναι η γάτα

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της διαδικτυακής ψηφοφορίας της Monopoly. Δείτε το τελικό αποτέλεσμα και τους υποψήφιους που είχαν περάσει στον μεγάλο "τελικό"

Οι οπαδοί της Monopoly αποφάσισαν. Μέσα η γάτα, έξω το σίδερο.
Η γάτα είναι το νέο πιόνι το οποίο θα προστεθεί στο δημοφιλές επιτραπέζιο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των οπαδών του επιτραπέζιου παιχνιδιού.
Οι ανά τον κόσμο λάτρεις της Monopoly, κλήθηκαν από τη Hasbro να ψηφίσουν μέσω της επίσημης σελίδας του επιτραπέζιου στο Facebook.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο σκύλος που αποτελεί ένα από τα κλασικά πιόνια του παιχνιδιού θα αποκτήσει, πια, και αντίπαλον δέος. Τον αιώνιο εχθρό του.
Στο παιχνίδι παρέμεινε το σίδερο, ένα από τα πιο παλιά πιόνια του παιχνιδιού, καθώς υπάρχει από το 1930. Ο σκύλος από την άλλη, ξεπέρασε κατά πολύ το ιστορικό σίδερο που συγκέντρωσε το 8% των προτιμήσεων, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει το 29%. Κάπως έτσι, συνεχίζει να υπάρχει στο παιχνίδι.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν: Ανταγωνιστές της γάτας, μια κιθάρα, ένα ρομπότ, ένα δαχτυλίδι και ένα ελικόπτερο. Αντιστοίχως του σκύλου: Το σίδερο, το παπούτσι, το καρότσι, το αυτοκίνητο, η δαχτυλήθρα, το πλοίο και το καπέλο. Μιας και το σίδερο συγκέντρωσε και τα μικρότερα ποσοστά, εκτοπίζεται για πάντα από τη Monopoly.
Το πρωί της Τετάρτης, έγινε η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται εμπορικά το παιχνίδι και αναμένεται η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας των τεμαχίων με τη νέα έκδοση.
Πηγή:news247.gr

Δες το συγκινητικό animation για τον έρωτα που «σαρώνει»

Χορός και animation αναζητούν τον «Παράδεισο»
Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και από τα βίντεο που «σαρώνουν» στο Ίντερνετ είναι το νέο animation της Disney που περιγράφει με συγκινητικό τρόπο μια ιστορία αγάπης!

Μέσα σε περίπου 6 λεπτά, το «Paperman» ξυπνάει την πιο ρομαντική πλευρά του εαυτού μας: μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50, όπου ένας μοναχικός άνδρας συναντά μία γοητευτική γυναίκα αλλά πριν προλάβει να της μιλήσει την χάνει. Κατά τύχη, η γυναίκα δουλεύει στον διπλανό ουρανοξύστη και ο άνδρας προσπαθεί να «κερδίσει» την προσοχή της, χρησιμοποιώντας την φαντασία του και αρκετά χαρτιά.

Εκτός από την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, η ταινία μικρού μήκους του John Kahrs έχει τραβήξει και την προσοχή όσων ασχολούνται με το animation αφού «παντρεύει» τις χειρόγραφες τεχνικές με εκείνες του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Στο «Paperman» πρωταγωνιστούν οι John Kahrs, Jeff Turley και Kari Wahlgren, οι οποίοι καταφέρνουν να μας συγκινήσουν και να μας προβληματίσουν για το πώς είναι ο έρωτας στις πιεστικές ημέρες που ζούμε...

Πηγή:gr.news.yahoo.com

Ο μαθητής μηδενίστηκε ενώ απάντησε... σωστά σε όλα!

Αντιμέτωποι με την επαναφορά της βάσης του 10 θα βρεθούν φέτος οι υποψήφιοι που θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις
Γιατί άραγε; ...
1 - Σε ποια μάχη σκοτώθηκε ο Λεωνίδας;- Στην τελευταία του.

2 - Πού υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας;
-Στο κάτω μέρος της σελίδας.

3 - Ποια είναι η κύρια αιτία διαζυγίων;
-Ο γάμος.

4 - Ποια είναι η κύρια αιτία της αποτυχίας;
-Οι εξετάσεις.

5 - Τι μοιάζει περισσότερο με μισό μήλο;
-Το άλλο μισό.

6 - Τι δεν μπορείς να φας ποτέ για πρωινό;
-Γεύμα και δείπνο.

7 - Αν ρίξεις ένα βότσαλο σε μια λίμνη, τι θα συμβεί;
-Θα βραχεί.

8 -Πώς μπορεί κάποιος να ζήσει 8 ημέρες άυπνος;
-Κανένα πρόβλημα. Θα κοιμάται τις νύχτες.

9 - Πώς μπορείς να σηκώσεις έναν ελέφαντα με ένα χέρι;
-Δεν θα βρεις ποτέ έναν μονόχειρα ελέφαντα.

10 - Αν έχεις στο ένα χέρι 3 μήλα και 4 πορτοκάλια και στο άλλο χέρι 4 μήλα και 3 πορτοκάλια, τι έχεις;
-Πολύ μεγάλα χέρια.

11 - Εάν πάρει 10 ώρες σε 8 άντρες να χτίσουν έναν τοίχο, πόση ώρα θα πάρει σε 4 άντρες για να τον χτίσουν;

-Μηδέν χρόνο, γιατί είναι ήδη χτισμένος.

12 - Πώς μπορείς να πετάξεις ένα αυγό σε τσιμεντένιο πάτωμα χωρίς να το σπάσεις;
-Με όποιο τρόπο θέλεις, τα τσιμεντένια πατώματα δεν σπάζουν
Πηγή:gr.news.yahoo.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Εστιατόριο σερβίρει βρόμικο… φαγητό!!!

Στο εστιατόριο «Quittez Ne Pas», που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στο Τόκιο της Ιαπωνίας και ειδικεύεται στη γαλλική κουζίνα, ένα είναι το ζητούμενο: Όσο περισσότερη… βρομιά τόσο το καλύτερο, αφού αυτή αποτελεί βασικό συστατικό των γκουρμέ πιάτων που σερβίρει στους ενθουσιώδεις πελάτες του.
perierga.gr - Εστιατόριο σερβίρει... βρόμικο (κυριολεκτικά) φαγητό!!!
Βέβαια, δεν μιλάμε για οποιοδήποτε είδος ρύπους αλλά ένα ειδικό μαύρο χώμα, το Tochigi Prefecture, που είναι πλήρως ελεγμένο για την ασφάλειά του, ενώ αποτελεί εδώδιμο υλικό με τη… βούλα του διάσημου σεφ στη χώρα, του κυρίου Toshio Tanabe, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε σε έναν διαγωνισμό μαγειρικής με ένα πιάτο στο οποίο πρωταγωνιστούσε το εν λόγω… χώμα!
perierga.gr - Εστιατόριο σερβίρει... βρόμικο (κυριολεκτικά) φαγητό!!!
Αυτό του έδωσε την ιδέα να εντάξει… βρόμικα πιάτα στο μενού του, τα οποία κέρδισαν αμέσως την προτίμηση του κοινού. Έτσι ο κατάλογος περιλαμβάνει «Βρόμικο Ριζότο», «Βρόμικη Σούπα», «Σαλάτα με βρόμικο ντρέσινγκ» αλλά και «Βρόμικο Παγωτό». Ένα πλήρες γεύμα με μπόλικη… βρόμα κοστίζει μόλις 100 δολάρια, ενώ οι κριτικές που έχουν λάβει τα εδέσματα κάθε άλλο παρά… βρόμικες είναι.
perierga.gr - Εστιατόριο σερβίρει... βρόμικο (κυριολεκτικά) φαγητό!!!
perierga.gr - Εστιατόριο σερβίρει... βρόμικο (κυριολεκτικά) φαγητό!!!

Πηγή:perierga.gr

Μαύρο χιόνι πέφτει σε εξωπλανήτη!

Perierga.gr - Μαύρο χιόνι πέφτει σε εξωπλανήτη!
Μια από τις πιο γνωστές ρήσεις που ακούγεται όταν θέλει κάποιος να τονίσει την επιμονή και την αποφασιστικότητά του σε κάποιο θέμα είναι ότι θα ασχολείται με αυτό «μέχρι να πέσει μαύρο χιόνι». Αν ζούσαμε στον πλανήτη HD 209458 b η ρήση αυτή δεν θα υπήρχε αφού γάλλοι αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι στον εξωπλανήτη πέφτει όντως μαύρο χιόνι!
Κολασμένος
Ο HD 209458 b είναι ένας γίγαντας αερίου που βρίσκεται σε απόσταση 150 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Πήγασου. Βρίσκεται πολύ κοντά στο μητρικό του άστρο και ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από αυτό σε μόλις 84 ώρες.
Οπως είναι επόμενο, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε αυτόν τον εξωπλανήτη είναι πολύ μεγάλες. Στην πλευρά του πλανήτη που κατά την τροχιακή του κίνηση βλέπει το μητρικό του άστρο (δηλαδή, εκεί όπου είναι ημέρα) η θερμοκρασία αγγίζει τους δύο χιλιάδες βαθμούς Κελσίου. Στην αντίθετη πλευρά η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 500 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά οι συνθήκες αυτές δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τη ζωή γι αυτό και η επιστημονική κοινότητα έχει βαφτίσει ανεπισήμως τον πλανήτη «Οσιρι», τον θεό των νεκρών στην αρχαία Αίγυπτο.
Το φαινόμενο
Ο σχηματισμός του χιονιού απαιτεί νερό το οποίο δεν υπάρχει βέβαια στον HD 209458 b. Ομως η πολύ μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία ημέρας και νύχτας στον πλανήτη δημιουργεί διάφορα φαινόμενα. Ενα από αυτά είναι η δημιουργία ατμοσφαιρικών ρευμάτων που μεταφέρουν στροβιλιζόμενη ύλη από τις περιοχές όπου υπάρχει ημέρα σε εκείνες που υπάρχει νύχτα και το αντίθετο. Αυτό (θεωρητικά) σημαίνει ότι οι αέριες μάζες που ξεκινούν από τις περιοχές όπου υπάρχει ημέρα στερεοποιούνται όταν εισέρχονται στις συνθήκες της νύχτας.
Αέναο μαύρο χιόνι
Επιστήμονες του Αστεροσκοπείου Côte d’Azur στη Νίκαια δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο των ατμοσφαιρικών συνθηκών που επικρατούν στον HD 209458 b. Σύμφωνα με αυτό, τα καυτά αέρια καθώς οδεύουν προς τις νυχτερινές περιοχές μετατρέπονται σε νιφάδες οξειδίου του τιτανίου. Οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν «μαύρο, καυτό, καπνιστό χιόνι» που πέφτει προς το εσωτερικό του πλανήτη. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι μαύρες νιφάδες είναι πιθανότατα προϊόν της πρόσμιξης διοξειδίου τιτανίου με κάποιο άλλο στοιχείο. Αν και το διοξείδιο του τιτανίου έχει λευκή και φωτεινή απόχρωση η παρουσία κάποιου άλλου στοιχείου – π.χ. οξειδίων πυριτίου – προσδίδει το μαύρο χρώμα στις νιφάδες.
Σύμφωνα με την προσομοίωση, ανοδικά αέρια ρεύματα στέλνουν τις νιφάδες πίσω στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του πλανήτη. «Τα αέρια στερεοποιούνται, πέφτουν και μετά επιστρέφουν στα ανώτερα στρώματα δημιουργώντας έναν συνεχή κύκλο χιονόπτωσης. Οι χιονοθύελλες στον HD 209458 b δεν θα μοιάζουν με αυτές στη Γη, θα είναι σαν βρίσκεσαι στη μέση ενός δάσους που φλέγεται» αναφέρει η Βιβιέν Παρμαντιέ, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα εμφανίζεται στο διαδικτυακό αρχείο επιστημονικών προδημοσιεύσεων «arxiv.org».
Πηγή:perierga.gr

Το πιο τυχερό ζευγάρι στον κόσμο!


Νικητές εις διπλούν βγήκαν δύο Αμερικάνοι στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, οι οποίοι ξεκίνησαν για μια εκδρομή για ψάρεμα και επέστρεψαν στο σπίτι τους με... ένα εκατομμύριο δολάρια.
Ο Στέφεν και η Τέρι Γουίβερ, ζευγάρι στη ζωή, καθώς πήγαιναν μια συνηθισμένη εκδρομή για ψάρεμα, σταμάτησαν σε ένα περίπτερο για να αγοράσουν ένα λαχείο και στην επιστροφή τους από το ταξίδι σταμάτησαν ξανά και αγόρασαν άλλο ένα. Ωστόσο, αυτό που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο, αφού στην κλήρωση κέρδισαν και τα δύο λαχεία, γεγονός που κατέστησε τους Γουίβερ ίσως το πιο τυχερό ζευγάρι στον κόσμο.
Όπως αναφέρει το περιοδικό «Time» στην ηλεκτρονική του έκδοση, η «Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών» του Αρκάνσας ανακοίνωσε ότι το ένα λαχείο είχε ως βραβείο ένα εκατομμύριο δολάρια και το δεύτερο ήταν το... κερασάκι στην τούρτα, που κέρδισε 50 χιλιάδες δολάρια. Κανείς δεν γνωρίζει εάν το ζευγάρι γύρισε με άδεια χέρια από το ψάρεμα, όμως, λογικά, αυτό ελάχιστα θα τους απασχολεί...
Πηγή:ant1.gr

Τιμή ρεκόρ για τη «Χρυσή Μούσα» του Πικάσο

Εναντι 44,9 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε το έργο του Πάμπλο Πικάσο «Χρυσή Μούσα» (Γυναίκα κάθεται δίπλα σε παράθυρο), σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο.

Το έργο που φιλοτεχνήθηκε από τον σπουδαίο ανδαλουσιανό ζωγράφο το 1932 είναι ένα πορτρέτο της «Χρυσής Μούσας» του Marie Therese Walter.
Η Έλεν Νιουμαν, επικεφαλής του τμήματος Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του οίκου Sotheby's στην Ευρώπη, χαρακτήρισε «εξαιρετικό και μνημειώδες πορτρέτο» μίας από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του Πικάσο.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που "έπιασε" μια τέτοια υψηλή τιμή. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει την στροφή των συλλεκτών στα συγκεκριμένα πορτρέτα του ζωγράφου. Η "Χρυσή Μούσα" είναι ένα μοντέρνο έργο και είναι ένα από τα πιο σημαντικά του καλλιτέχνη», σημείωσε.

Ο Πάμπλο Πικάσο συναντήθηκε με τη μούσα του στο Παρίσι το 1927, όταν εκείνη ήταν 17 ετών, και έγιναν ζευγάρι.
Πηγή:e-go.gr

«Ψάχνετε» και εσείς το mail, το Facebook και το Twitter του συντρόφου σας;

«Ψάχνετε» και εσείς το mail, το Facebook και το Twitter του συντρόφου σας;
Φαίνεται ότι τα social media εκτός από τις αλλαγές που έχουν φέρει στην καθημερινότητά μας, έχουν επηρεάσει ακόμα και τον τρόπο που χωρίζει ένα ζευγάρι, αλλά καμιά φορά και το… λόγο!
Το ένα τρίτο των ενηλίκων παραδέχεται ότι «παρακολουθεί» τους πρώην του μέσω των λογαριασμών του στο Facebook και στο Twitter, ενώ το ένα πέμπτο παραδέχεται ότι παρακολουθεί και τον ή την πρώην σύντροφο του αγαπημένου ή της αγαπημένης τους, σύμφωνα με την έρευνα.
Επιπλέον, ένα 7% δηλώνει ότι έχει νιώσει ένα κόμπο στο στομάχι του επειδή φοβάται ότι κάποιος πρώην σύντροφος μπορεί να δημοσιεύσει φωτογραφία τους διαδικτυακώς.
Όμως, ακόμα και αν κατά τ’ άλλα είστε ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση σας, αυτό δε σημαίνει ότι εμπιστεύεστε το σύντροφό σας με κλειστά τα μάτια.
Ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ενηλίκων φαίνεται ότι μοιράζεται τους κωδικούς του από το email του μέχρι τον κωδικό του στην τράπεζα με το σύντροφό τους και ένα 42% παραδέχεται ότι μπαίνει στους λογαριασμούς πάσης φύσεως προκειμένου να τον «ελέγξει».
Και παρόλο που ουσιαστικά έτσι χάνεται η ιδιωτικότητα του ατόμου μέσα στη σχέση, ένα «ριψοκίνδυνο» 54% παραδέχεται ότι έχει αποθηκευμένα στο κινητό του προσωπικά μηνύματα, emails και φωτογραφίες, που δε θα έπρεπε να πέσουν στα χέρια του συντρόφου του.
Η έρευνα αυτή, που έγινε σε παραπάνω από 1000 άτομα στη Βρετανία από τη «McAfee and MSI International», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η νοοτροπία «ό,τι είναι δικό μου είναι και δικό σου» όταν αφορά τους διαδικτυακούς λογαριασμούς κάνει τους περισσότερους να αλλάξουν γνώμη μετά από κάποιο χωρισμό: ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει μετανιώσει τα πιο «προσωπικά» μηνύματα και φωτογραφίες που αποφάσισε να ανταλλάξει μέσω διαδικτύου.
Πηγή:protothema.gr

Θέλουν να βάλουν παντελόνι σε διάσημο γυμνό άγαλμα!

Τι κι αν πρόκειται για αντίγραφο του Δαβίδ, του αριστουργήματος του Μιχαήλ Αγγέλου, οι κάτοικοι μιας ιαπωνικής πόλης είναι κάθετοι: ζητούν το γυμνό άγαλμα να φορέσει παντελόνι!
Θέλουν να βάλουν παντελόνι σε διάσημο γυμνό άγαλμα!
Ένας επιχειρηματίας δώρισε στην πόλη Οκουιζούμο της δυτικής Ιαπωνίας δύο αγάλματα, αντίγραφα του Δαβίδ και της Αφροδίτης της Μήλου.
Τα αγάλματα τοποθετήθηκαν σε ένα πάρκο της πόλης. Τους κατοίκους ξένισε το μεγάλο τους μέγεθος, καθώς έχουν ύψος πέντε μέτρα, όπως και η έκθεση των γεννητικών οργάνων του Δαυίδ. Άρχισαν, λοιπόν, να διαμαρτύρονται λέγοντας ότι το ύψος προκαλεί φόβο στα βρέφη και ότι γυμνά αγάλματα είναι σπάνια στην περιοχή τους, οπότε η εικόνα μπορεί «να κάνει κακό» στα παιδιά.
Για να λυθεί το πρόβλημα του γυμνού, κάποιοι πρότειναν ο Δαβίδ να φορέσει παντελόνι.
Ωστόσο, οι δημοτικές αρχές ευελπιστούν οι κάτοικοι να εκτιμήσουν την αξία των γλυπτών με το χρόνο και να γίνουν ακόμα και τουριστικά αξιοθέατα.
Πηγή:newsbomb.gr

Γαμπρός με νυφικό και πέπλο στο γάμο της χρονιάς

Τα πάνω κάτω έφερε στο Πεκίνο το ομοφυλόφιλο ζευγάρι που εμφανίστηκε στην τελετή, τηρώντας όλα τα ήθη και τα έθιμα (Vid)

Ζουν ερωτευμένοι εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν είχαν αποφασίσει να κάνουν το μεγάλο βήμα και να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Όχι δεν είναι αυτό που νομίζεις...
Η παραπάνω συνθήκη δε θα αποτελούσε είδηση αν το ζευγάρι δεν αποτελείτο από δύο ομοφυλόφιλους άνδρες -όχι και της πρώτης νιότης- οι οποίοι παντρεύτηκαν τηρώντας όλα τα έθιμα.
Η είδηση του γάμου στην Κίνα, που δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μυστήριο, αναστάτωσε και έκανε το γύρο του διαδικτύου, μέχρι τη στιγμή της τέλεσης του μυστηρίου.
Μόλις το ζευγάρι έφτασε μία τεράστια έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους, καθώς ο ένας από τους δύο εμφανίστηκε με όλα τα γαμήλια αξεσουάρ, δηλαδή: νυφικό, πέπλο και ανθοδέσμη!

Οι δύο άνδρες αποκαλούν ο ένας τον άλλο ''θησαυρέ μου'' και έχουν αποκτήσει και ένα παιδί, το οποίο στάθηκε και η αφορμή να διαλυθεί το μυστήριο. ''Έτρεχε, φώναζε, τραβούσε τους καλεσμένους και έσπρωχνε τα τραπέζια'' δήλωσαν οι γονείς του.
Σε όσους επέκριναν την απόφασή τους οι δύο άνδρες απαντούν με την ευτυχία τους και σημειώνουν πως ''πρέπει να ξεκολλήσουμε από τα στερεότυπα του παρελθόντος και να αποδεχθούμε πως υπάρχουν πολλές μορφές αγάπης''.
Πηγή:news247.gr

«Πέταξα δαίμονα έξω από το μετρό»


Ανθρώπινη μορφή έχουν, σύμφωνα με τον Πέτρο Γαϊτάνο, οι δαίμονες που συχνά κυκλοφορούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αυτός είναι και ο λόγος που δεν τα επιλέγει ο κ. Γαϊτάνος για τις μετακινήσεις του.

Μάλιστα, όπως ομολόγησε, κάποτε ήρθε αντιμέτωπος με έναν από αυτούς τον οποίο άρπαξε από το γιακά και τον πέταξε έξω από το συρμό.
«Αποφεύγω τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι δαίμονες συχνά έχουν… μορφή ανθρώπινη και προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι. Συχνά βλέπω φαινομενικά απλούς ανθρώπους να με προσφωνούν και να με καλημερίζουν σαν να με ξέρουν με κάποιο τρόπο.
Μάλιστα κάποτε άρπαξα έναν τέτοιο από τον γιακά και βροντόφωναξα με στεντόρεια φωνή και έλεος Θεού «Σπορά του Μαγώγ! Οπλή του Βαάλ! Μύκητα του Γιογκόθ! Σύγχρονε Φιλίσταιε! Ο αφέντης σου δεν είναι και δικός μου αφέντης! Εξαφανίσου στο όνομα του Χριστού και της Παναγίας!».
Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνο ο άντρας κατέβηκε πανιασμένος στην αμέσως επόμενη στάση του μετρό. «Οι δαίμονες φρίττουν και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Χριστού και αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή:enimerwsi.gr

Eurovision 2013: Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια για τον Ελληνικό τελικό!

Eurovision 2013: Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια για τον Ελληνικό τελικό!
Πριν από λίγη ώρα ακούσαμε για πρώτη φορά τα τέσσερα υποψήφια Ελληνικά τραγούδια, όπου ένα εξ αυτών θα μας εκπροσωπήσει στον μουσικό διαγωνισμό, Eurovision!
Mετά την αναβολή της παρουσίασης των υποψηφίων τραγουδιών για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, λόγω απεργίας στην ΕΡΤ, τα τέσσερα τραγούδια που διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας σήμερα ακούστηκαν! Η παρουσίαση των τραγουδιών έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο και την εκδήλωση παρουσίασε η Μαίρη Συνατσάκη!
Τα τραγούδια είναι τα ακόλουθα:

-Θωμαή Απέργη "One Last Kiss" από την Panik Records
-Alex Leon feat - Giorgina "Angel" από την Panik Records
-Aγγελική Ηλιάδη"Χίλιες Και Μία Νύχτες" από την Platinum Records
-Κoza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης "Alcohol Is Free" από την Platinum Records
Να αναφέρουμε ότι τις 18 Φεβρουαρίου, στον ελληνικό τελικό της Eurovision, θα επιλέξουμε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Σουηδία. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο «Gazi Music Hall» και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1.
Ακούστε τα τραγούδια και επιλέξτε ποιο θέλετε να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision!







Πηγή:gossip-tv.gr

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Αυτή είναι η πιο ακριβή... πέτρα του κόσμου! (video)


Μια σπάνια, όσο και πολύτιμη ανακάλυψη έκανε ο Ken Wilman και για την ακρίβεια ο... σκύλος του, στο Λάνκασαϊρ της Βρετανίας.
Ο άνδρας έκανε έναν περίπατο στην παραλία μαζί με τη Μάγδα, το σκύλο του, όταν ανακάλυψε μια πέτρα βάρους τριών κιλών που... βρομοκοπούσε!
Όπως ανακάλυψε αργότερα, επρόκειτο για... εμετό φάλαινας που έχει αξία 115.000 ευρώ! Αυτή η σπάνια πέτρα ονομάζεται "γκρίζο κεχριμπάρι" και χρησιμοποιείται στην παραγωγή αρωμάτων!
"Δεν κατάλαβα αμέσως περί τίνος επρόκειτο και δεν καταλάβαινα γιατί η Μάγδα ενδιαφερόταν τόσο για αυτό το πράγμα", αναφέρει ο Wilman και συνεχίζει:
"Βρομοκοπούσε τρομερά, το παράτησα εκεί που το βρήκα και γύρισα στο σπίτι μου, όπου και έψαξα στο Ίντερνετ να καταλάβω τι ακριβώς είναι.
Όταν διάβασα το πόσο θα μπορούσε να πωληθεί, γύρισα τρέχοντας στη θάλασσα και το πήρα μαζί μου!".
 

Πηγή:akous.gr

Απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που απολύθηκαν!

Διαβάστε τις απίστευτες περιπέτειες εργαζομένων ανά τον κόσμο που έχασαν τη δουλειά τους για λόγους που δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Αεροσυνοδός απολύεται επειδή φάνηκε το σουτιέν της
Η Ellen Simonetti διατηρούσε blog στο οποίο εξιστορούσε τις περιπέτειές της ως αεροσυνοδός. Το "Diary of a Flight Attendant" πήγαινε πολύ καλά σε επισκεψιμότητα, ώσπου οι υπεύθυνοι της εταιρείας Delta το ανακάλυψαν και την απέλυσαν. Αιτία; Το ότι δεν ήθελαν η εικόνα της Simonetti να ταυτιστεί με την αεροπορική. Η Simonetti ποτέ δεν έγραψε κάτι αρνητικό για τη δουλειά της, ούτε για τους ανωτέρους της. Απλά, είχε αναρτήσει φωτογραφία στην οποία φορούσε τη στολή της, η οποία άφηνε εκτεθειμένο ένα κομμάτι του σουτιέν της. Η φωτογραφία θεωρήθηκε ανάρμοστη και έτσι η Simonetti απολύθηκε...
Προπονητής απολύεται επειδή η ομάδα του κέρδισε
Να το πάρουμε όμως από την αρχή: ο προπονητής του σχολείου Govenant οδήγησε τη γυναικεία ομάδα του σχολείου σε νίκη έναντι των αντιπάλων με 100-0. Αυτό κανονικά θα ήταν κάτι καλό. Η αντίπαλη ομάδα ωστόσο ήταν από μια ακαδημία που ειδικεύεται στην εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και το συμβούλιο αποφάσισε πως η νίκη δεν ήταν σωστή. Έτσι απολύθηκε.
Γυναίκα απολύεται επειδή ήταν σέξι
Η Melissa Nelson εργαζόταν για 10 χρόνια ως βοηθός οδοντιάτρου και ήταν καλή υπάλληλος. Όμως ήταν και πολύ όμορφη, με αποτέλεσμα η σύζυγος του γιατρού να τη μισεί! Έτσι ο οδοντίατρος αναγκάστηκε να την απολύσει για να σώσει το σπίτι του. Η Nelson δεν κάθισε όμως με σταυρωμένα τα χέρια και μήνυσε το γιατρό. Το δικαστήριο όμως τον δικαίωσε, γιατί όπως είπε ο δικαστής, ο γιατρός θέλησε να διατηρήσει το γάμο του. Το αφεντικό της στο δικαστήριο είπε πως με τη Nelson στη δουλειά «είναι σαν να έχεις μια Λαμποργκίνι στο γκαράζ και να μην μπορείς να την οδηγήσεις».
Σερβιτόρος απολύεται επειδή σταμάτησε κλοπή αυτοκινήτου
Ο Juan Canales εργαζόταν ως σερβιτόρος σε εστιατόριο. Κάποια στιγμή είδε έξω από το εστιατόριο έναν άντρα ο οποίος με την απειλή ενός όπλου ζητούσε από μια γυναίκα να βγει από το αυτοκίνητό της. Ο Juan όρμησε έξω και ακινητοποίησε το δράστη! Ήταν ήρωας! Αλλά αμέσως μετά άνεργος. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου τον απέλυσε επειδή αμέλησε τη δουλειά του.
Άνθρωποι απολύθηκαν επειδή φόρεσαν πορτοκαλί στη δουλειά
Συνέβη στη Florida: σε δικηγορική φίρμα υπήρχε η παράδοση να φορούν όλοι οι εργαζόμενοι ρούχα χρώματος πορτοκαλί τη μέρα της πληρωμής ως ένδειξη αλληλεγγύης.
Η νέα διοίκηση του δικηγορικού γραφείου όμως δεν είδε με καθόλου καλό μάτι αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων και απέλυσε 14 υπαλλήλους όταν τήρησαν την παράδοση. Θεώρησε δηλαδή πως η πορτοκαλί εμφάνιση των εργαζομένων αποτελούσε κάποιου είδους διαμαρτυρία...
Άντρας απολύεται επειδή επανέλαβε αστείο της σειράς Seinfeld
Ο John Preston απολύθηκε επειδή έλεγε συνεχώς τη φράση που έλεγαν οι ήρωες του Seinfeld «είσαι τόσο ωραία». Ο Preston έλεγε αυτή τη φράση σε μία συνάδελφό του, η οποία θεώρησε την ατάκα ως σεξουαλική παρενόχληση. Και απολύθηκε.
Γυναίκα απολύεται επειδή ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
Η Vicki Walker είχε μια μανία: να γράφει e-mail με κεφαλαία κόκκινα γράμματα. Και απολύθηκε. Η Vicki μήνυσε το αφεντικό της, όμως δεν δικαιώθηκε. Ο εργοδότης χρειάστηκε να παρουσιάσει στο δικαστή ένα μόνο e-mail για να δικαιωθεί επιτόπου.
Ναυαγοσώστες απολύονται για παρωδία του τραγουδιού «Gangnam Style»

14 ναυαγοσώστες της Καλιφόρνια ανάρτησαν video στο οποίο χόρευαν το γνωστό σε όλους «Gangnam Style», φορώντας τις επίσημες πολιτειακές ναυαγοσωστικές στολές. Απολύθηκαν, παρόλο που το video γυρίστηκε στον ελεύθερό τους χρόνο και όχι εν ώρα εργασίας...
Τύπος απολύεται για μικροπαράπτωμα που συνέβη πριν από 50 χρόνια
Στα 68 του χρόνια ο τραπεζικός Richard Eggers απολύθηκε επειδή το 1963 είχε ξεγελάσει ένα δημόσιο πλυντήριο και αντί να ρίξει το κέρμα που όφειλε, είχε φτιάξει αντίστοιχου μεγέθους χάρτινο ομοίωμα. Η τράπεζα δεν του το συγχώρεσε ποτέ.

Πηγή:e-radio.gr 

Οι μεγαλύτεροι ψεύτες όλων των εποχών

Οι μεγαλύτεροι ψεύτες όλων των εποχών
Τα ψέματα πολλοί αγάπησαν, τους ψεύτες κανείς. Ιδού μερικοί από τους πιο καλούς ψεύτες, των οποίων οι πονηριές τούς έφεραν λεφτά και φήμη.
Han van Meegeren
Ο Δανός ζωγράφος, που πλαστογραφούσε πίνακες ζωγραφικής βγάζοντας τεράστια ποσά από την πώλησή τους, άλλοτε πωλούσε για πρωτότυπα έργα πιστά αντίγραφα, άλλοτε έλεγε πως οι πίνακες (που ο ίδιος ζωγράφιζε) ήταν τρομερά σπάνιοι και ανήκαν σε πλούσιες οικογένειες της Ευρώπης, έτσι ώστε να τους μοσχοπουλά.
Wilhelm Voigt
Νοίκιασε στολή καπετάνιου και έπεισε 10 στρατιώτες να τον ακολουθήσουν ως το δημαρχείο του Koepenick, κοντά στο Βερολίνο. Έκλεψε 4.000 μάρκα και διέταξε τους στρατιώτες του να φρουρούν το δημαρχείο για να μη διαφύγει ο κρατούμενός τους, ο δήμαρχος. Συνελήφθη μερικές μέρες μετά.
Harry Gerguson (ή αλλιώς Michael Romanoff)
Ο Harry Gerguson, εστιάτορας στην Αμερική, διέδιδε πως είναι απόγονος του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας. Δεν τον πίστεψαν παρά ελάχιστοι, όμως αυτός επέμενε σε αυτή τη συγγένεια!
Korad Kujau
Ο Kujau πωλούσε βιβλία, τα οποία διαφήμιζε ως χειρόγραφα ημερολόγια του Χίτλερ. Πούλησε 62 τέτοια βιβλία σε Γερμανό δημοσιογράφο και λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη.
Βαρώνος Μινχάουζεν
Αφότου επέστρεψε από το Ρωσοτουρκικό Πόλεμο, άρχισε να διηγείται φανταστικά κατορθώματα, μεγάλες νίκες και επιτυχίες.
Mily Vanilly
Τα δύο μέλη του συγκροτήματος Μily Vanillly έγιναν ρεζίλι όταν κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στα MTV Awards αποκαλύφθηκε πως τραγουδούσαν playback, με... ξένες φωνές. Ουσιαστικά, μιας και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τραγουδήσουν, τα τραγούδια στο studio τα οποία τους έκαναν γνωστούς ήταν με φωνές άλλων καλλιτεχνών. Εκείνοι απλώς ήταν η βιτρίνα.
Jack Kelley
O πασίγνωστος δημοσιογράφος του «USA Today» απολύθηκε το 2004 όταν ανακαλύφθηκε ότι επί χρόνια κατασκεύαζε ιστορίες, πληροφορίες και ειδήσεις. Μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι το δίκτυο γνώριζε τις πρακτικές του Jack Kelley, αλλά το άφηνε να συμβαίνει, αφού οι ιστορίες πουλούσαν.
Janet Cooke
Η Janet Cooke, δημοσιογράφος στην «Washington Post», κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ για το καλύτερο ρεπορτάζ καταγράφοντας την ιστορία ενός 8χρονου ναρκομανούς, του Jimmy. Με τη δημοσίευση του ρεπορτάζ όλοι οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να την πιέζουν να αποκαλύψει όλα τα στοιχεία του άτυχου παιδιού. Φυσικά δεν υπήρχαν στοιχεία, μιας και όλα ήταν ψέματα. Η Cooke επέστρεψε το Πούλιτζερ και παραιτήθηκε.

Πηγή:e-radio.gr

Πρόγραμμα υπολογιστή χρησιμοποιεί ειδήσεις εφημερίδων και προβλέπει το μέλλον

Πρόγραμμα υπολογιστή χρησιμοποιεί ειδήσεις εφημερίδων και προβλέπει το μέλλον

Μία νέα μηχανή τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, να παραγάγει πρότυπα μελλοντικών εξελίξεων, «τρεφόμενο» με ειδήσεις από το παρελθόν.
Χρησιμοποιώντας προηγμένες υπολογιστικές τεχνολογίες με σκοπό την κωδικοποίηση δύο δεκαετιών ρεπορτάζ από τους Times της Νέας Υόρκης και από άλλες πηγές, ο ερευνητής της Microsoft Έρικ Χόρβιτζ και η επιστήμων στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Ισραήλ Κίρα Ραντίνσκι πιστεύουν πως βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν τις αόρατες διασυνδέσεις μεταξύ των γεγονότων του πραγματικού κόσμου και του τι μέλλει γενέσθαι.
Στην ερευνητική τους εργασία, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μέσω της χρήσης ενός συνδυασμού αρχειοθετημένων ειδησεογραφικών αναφορών και σε πραγματικό χρόνο δεδομένων, κατάφεραν να εντοπίσουν συσχετισμούς ανάμεσα σε ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα (ξηρασία, καταιγίδες) σε ορισμένα μέρη της Αφρικής και σε ξεσπάσματα επιδημιών χολέρας.
Για παραδειγμα, το 1973 οι Times της Νέας Υόρκης δημοσίευσαν μία σειρά από ειδήσεις σχετικά με φαινόμενα ξηρασίας στο Μπαγκλαντές και μία χρονιά αργότερα αναφορές εμφάνισης χολέρας. Το ίδιο συνέβη στην ίδια χώρα την περίοδο 1983-1984.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αυτό το μοντέλο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη πως, για το Μπαγκλαντές, τα φαινόμενα ξηρασίας θα έχουν πάντοτε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα χολέρας. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει τις αρμόδιες αρχές της χώρας να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για κάθε αρνητικό ενδεχόμενο.
Παρόμοιες συνδέσεις έχουν εντοπιστεί και στην περίπτωση της Αγκόλα, όπου οι προβλέψεις του συστήματος «έπεσαν μέσα» σε ποσοστό 70% με 90%.
Τέτοιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται διαρκώς στο πεδίο της έρευνας και της επιστήμης: τα νευρωνικά δίκτυα, η χρήση αλγόριθμων αυξητικής μάθησης και άλλες μέθοδοι της τεχνητής νοημοσύνης έχουν βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό στην αποκρυπτογράφηση των πιο πολύπλοκων και μη προβλέψιμων φυσικών και όχι μόνο φαινομένων.
Τώρα, φιλοδοξία των ερευνητών είναι να τροφοδοτήσουν τη μηχανή τους με επιπλέον ποσότητες δεδομένων από το παρελθόν, ακόμη και το απώτατο, για να δουν τι «σενάρια» μπορεί αυτή να δώσει.

Πηγή:iefimerida.gr

Ζητούνται νταντάδες με προϋπηρεσία στις... ειδικές δυνάμεις

Σύγχρονες «Gi Jane» στα πρότυπα του ρόλου της Ντέμι Μουρ στην ομώνυμη ταινία είναι η νέα «ιδέα» στις ΗΠΑ ενάντια στην εγκληματικότητα, στον απόηχο του φόνου δύο παιδιών από την νταντά τους.
 Η Μελίσα Φράγκα (δεξιά) είναι κάτι παραπάνω από μία απλή λατίνα μπέιμπι-σίτερ.Η Μελίσα Φράγκα (δεξιά) είναι κάτι παραπάνω από μία απλή λατίνα μπέιμπι-σίτερ.Η Μελίσα Φράγκα (δεξιά) είναι κάτι παραπάνω από μία απλή λατίνα μπέιμπι-σίτερ.Η Μελίσα Φράγκα (δεξιά) είναι κάτι παραπάνω από μία απλή λατίνα μπέιμπι-σίτερ.

Οι πιο υστερικοί με την ασφάλεια γονείς θα μπορούν -έναντι σημαντικού αντιτίμου- να εξασφαλίζουν στο μέλλον ότι η νταντά που προσλαμβάνουν δεν έχει κάποιο άγνωστο, ύποπτο ιστορικό. τουλάχιστον όχι προς τους «λάθος» ανθρώπους.
Ο πρώην SEAL (μονάδα ειδικών καταδρομέων του αμερικανικού ναυτικού) Τζόναθαν Γκίλιαμ συνέστησε το γραφείο νταντάδων Tactical Nanny και μιλώντας στην νεοϋρκέζικη Ποστ αναφέρθηκε στους τραγικούς γονείς του φονικού που αναστάτωσε τις ΗΠΑ.

Αυτή η οικογένεια πήγε μέχρι και στην Δομινικανή Δημοκρατία για να βεβαιωθεί ότι είχε ελέγξει την νταντά, αλλά τελικά δεν είχαν ιδέα ποια ήταν ... Εμείς προσφέρουμε υπηρεσίες από γυναίκες που έχουν ένα τεκμηριωμένο παρελθόν επιδόσων, είναι παλαίμαχοι που έχουν υπερασπιστεί το μέλλον της χώρας».

Οι νταντάδες μας μπορούν να αλλάζουν πάνες το ίδιο καλά με το να αλλάζουν γεμιστήρες σε ένα ημιαυτόματο όπλο ... μπορούν να αποτρέψουν μία τραγωδία. Αυτό που θα αγοράσει η οικογένεια είναι το τέλος της ανησυχίας».

Κάτι τέτοιο δεν πωλείται, βεβαίως, φτηνά. Το βασικό κόστος είναι 1.500 δολάρια την εβδομάδα ή περίπου 30 δολάρια την ώρα.

Μία από τις «σιδερόφρακτες» νταντάδες που προβάλλει το δημοσίευμα είναι η λατινικής καταγωγής 23χρονη Μελίσα Φράγκα από το Μαϊάμι. Από την θητεία της στο στρατό «κουβαλάει» πέρα από την βασική της εκπαίδευση στα όπλα και το πεδίο της μάχης και ειδικότητες όπως η παρακολούθηση εχθρικών κινήσεων, ο έλεγχος επικοινωνιών, αλλά και -κυρίως- η παροχή πρώτων βοηθειών στην πρώτη γραμμή.
Με λίγα λόγια, ότι κι αν συμβεί, είναι η πλέον κατάλληλη για να είναι δίπλα σε κάποιον που χρειάζεται άμεση παροχή βοήθειας.
Το βιογραφικό της θα κάνει μάλλον τον... μεγαλύτερο γιο της οικογένειας να κοκκινίσει από την προσδοκία. Εκτός από «φιλική με τα παιδιά» θα τον εκπαιδεύσει σε όλες τις τεχνικές που γνωρίζει για την αυτοάμυνα και τις πολεμικές Τέχνες.

Αυτό που την ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι «η διαχείριση καταστάσεων υπό πίεση», όπως λέει η ίδια. «Ας πούμε ότι μία νταντά μπορεί να πανικοβληθεί εάν ακούσει ήχους γύρω της. Εγώ θα ελέγξω τον εαυτό μου, θα εξακριβώσω την πηγή τους και θα προχωρήσω στις απαραίτητες κινήσεις».
Πολλοί φοβούνται ότι κάποιος με μετατραυματικό σοκ από την θητεία του μπορεί να κρύβει το ίδιο άρρωστες ιδέες στο μυαλό του, αλλά η εταιρεία εγγυάται ότι έχει ελέγξει διεξοδικά το δυναμικό του.
Μία «ικανοποιημένη πελάτης», η Καθλίν Χίστον, σχολιάζει ότι «με αυτές τις νταντάδες που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, ξέρεις πραγματικά ποιον βάζεις σπίτι σου. Αυτό είναι ανεκτίμητο. «Η κυβέρνηση έχει πληρώσει για την εκπαίδευσή τους, εμείς επωφελούμαστε από αυτό».
Πηγή:e-go.gr

Κίνα: Εφαρμογή στο κινητό προειδοποιεί τους χρήστες όταν βρίσκονται σε περιοχή με κακή ποιότητα αέρα

Με κάθε τρόπο η κινεζική κυβέρνηση και οι πολίτες προσπαθούν να ενημερώνονται για τη μόλυνση που τους απειλεί και να "οχυρώνονται".

Εφαρμογή για smartphone τόσο για iOS όσο και για ι Android που προειδοποιεί τους χρήστες για την κακή ποιότητα του αέρα έχει κυκλοφορήσει η Κινεζική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους πολίτες.
Μέχρι σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 35 τέτοιες εφαρμογές ωστόσο αυτή είναι σε θέση να αξιοποιήσει τους 35 σταθμούς ελέγχου ποιότητας του αέρα που βρίσκονται διάσπαρτες στο Πεκίνο.
Στις 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος του Πεκίνο Wang Anshun ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο οποίο αναμένεται να αποσυρθούν τουλάχιστον 180000 παλαιά αυτοκίνητα από τους δρόμους και να αντικατασταθούν από καινούργια.
Η κυβέρνηση της Κίνας επισημαίνει ότι το 70% των πόλεων βρίσκεται εντός των εθνικών ορίων για την ποιότητα του αέρα, κάτι που προκύπτει από μετρήσεις των επιπέδων διοξειδίου του θείου, οξειδίου του αζώτου και αιωρούμενων σωματιδίων PM10.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Zhang Lijun προειδοποίησε ότι το ποσοστό των πόλεων που δεν ξεπερνούν τα όρια επικινδυνότητας θα μειωθεί σημαντικά αν στις μετρήσεις που διενεργούνται προστεθούν τα μικροσκοπικά σωματίδια PM2.5.
Σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους ο ασυνήθιστα ψυχρός χειμώνας συνέβαλε στην εμφάνιση του φαινομένου οδηγώντας τους πολίτες στην κατανάλωση περισσότερου πετρελαίου.
Μάλιστα, ένας επιχειρηματίας, εκμεταλλευόμενος την ολοένα διογκούμενη ανησυχία των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας για την ατμοσφαιρική μόλυνση, προχώρησε στην πώληση... φρέσκου αέρα!
Πηγή:news247.gr