Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

H ΝASA ζητά εθελοντές να καπνίζουν μαριχουάνα έναντι 16.500 ευρώ!

Εθελοντές που θα μείνουν στο κρεβάτι επί 70 ολόκληρες ημέρες καπνίζοντας τσιγάρα με μαριχουάνα έναντι αμοιβής 16.500 Ευρώ αναζητά η NASA. Οι εθελοντές θα μπορούν να σπάνε την ανία τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, σερφάροντας στο διαδίκτυο ή διαβάζοντας βιβλία, αρκεί να είναι μονίμως ξαπλωμένοι και «μαστουρωμένοι» από τους «μπάφους». Όπως μεταδίδει «Health Cure Center» οι στόχοι της NASA είναι οι εξής:
perierga.gr - H ΝASA ζητά εθελοντές να καπνίζουν μαριχουάνα έναντι 16.500 ευρώ!
* Πρώτον, να εξεταστεί η αλλαγή της φυσιολογίας των αστροναυτών στο διάστημα κατά τη διάρκεια παρατεταμένων επανδρωμένων διαστημικών αποστολών (όπως αυτές που σχεδιάζονται προς τον Άρη) και οι συνέπειες αυτής της αλλαγής σε ορισμένες αποστολές.
* Δεύτερον, να μελετηθεί η επίδραση της σωματικής μεταβολής στην ικανότητά των αστροναυτών να φέρουν εις πέρας διάφορες δραστηριότητες.
* Τρίτον, μέσω αυτού του πειράματος, οι αστροναύτες αναμένεται να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συνέπεια προκύψει από τις μεταβολές του σώματος και του οργανισμού τους.
Στο πλαίσιο του πειράματος οι εθελοντές θα χωριστούν σε δυο ομάδες, ανάλογα με το αν αθλούνται ή όχι. Η ομάδα των αθλουμένων θα κάνει κάποιες ασκήσεις με ειδικό εξοπλισμό οργάνων, ενώ η δεύτερη όχι.
Η μελέτη αναμένεται να διαρκέσει από 97 ως 105 ημέρες. Τις πρώτες 13 με 21 ημέρες, οι δυο ομάδες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο χώρο όπου θα βρίσκονται.
Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να περιοριστούν στον χώρο του κρεβατιού διαρκώς επί 70 ημέρες. Γιατροί θα εξετάζουν την καρδιακή λειτουργία, τα οστά, το μυϊκό, το νευρικό, το κυκλοφοριακό, αλλά και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Η χρήσης της μαριχουάνας εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει συνθήκες προσομοίωσης με την εμπειρία του ανθρώπου στο διάστημα.
πηγή: econews.gr

Ποιο επάγγελμα δεν σε «σκοτώνει» -Οι επτά θέσεις εργασίας που δεν βλάπτουν την υγεία

Καμία δουλειά δεν είναι απόλυτα ασφαλής και υγιεινή. Ακόμα και μια φαινομενικά ακίνδυνη εργασία στο γραφείο μας «σκοτώνει» λόγω του τοξικού περιβάλλοντος, του άγχους και της καθιστικής ζωής.
Υπάρχουν όμως επαγγέλματα που έχουν αυξημένο ρίσκο για την υγεία μας σε σχέση με κάποια άλλα. Για παράδειγμα ένας χειριστής σε χημικό εργοστάσιο ή μια νοσοκόμα αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους πολύ περισσότερους κινδύνους από ότι ένας καθηγητής κολεγίου ή ένας διευθυντής ορχήστρας.
Το business insider ανέλυσε τα δεδομένα χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το Επαγγελματικό Δίκτυο Πληροφόρησης των ΗΠΑ και παρουσιάζει τα 7  πιο ασφαλή επαγγέλματα στον κόσμο.
«Για να αναλύσουμε τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των εργαζομένων οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας αναλύσαμε έξι τομείς κινδύνου σε ένα δείγμα 975 διαφορετικών επαγγελμάτων και τους βαθμολογήσαμε» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
«Εκθεση σε ρύπους, σε ασθένειες και τη μόλυνση, σε επικίνδυνες συνθήκες, σε ακτινοβολία, ο κίνδυνος εγκαυμάτων, κοψιμάτων, δαγκωμάτων και τσιμπημάτων αλλά και καθιστική ζωή που έχει συνδεθεί με την μείωση του προσδόκιμου ζωής διαμορφώνουν τα τοπ επαγγέλματα».
Σε κλίμακα από το 0-100 ο μικρότερος βαθμός υποδεικνύει και τον μικρότερο κίνδυνο για την υγεία.
1.Πωλητές

Συνολική βαθμολογία: 13,3
Κίνδυνοι για την υγεία:
Καθιστική ζωή: 80
Έκθεση σε ακτινοβολία: 0
Κίνδυνος εγκαυμάτων, κοψιμάτων, δαγκωμάτων ή τσιμπημάτων: 0
Έκθεση σε επικίνδυνες συνθήκες: 0
Έκθεση σε ασθένειες και λοιμώξεις: 0
Έκθεση σε ρύπους: 0
2.Καθηγητές

Συνολική βαθμολογία: 13,2
Κίνδυνοι για την υγεία:
Καθιστική ζωή: 57
Έκθεση σε ακτινοβολία: 0
Κίνδυνος εγκαυμάτων, κοψιμάτων, δαγκωμάτων ή τσιμπημάτων: 1
Έκθεση σε επικίνδυνες συνθήκες: 0
Έκθεση σε ασθένειες και λοιμώξεις: 15
Έκθεση σε ρύπους: 6
3.Υπεύθυνοι οντισιόν

Συνολική βαθμολογία: 13
Κίνδυνοι για την υγεία:
Καθιστική ζωή: 73
Έκθεση σε ακτινοβολία: 0
Κίνδυνος εγκαυμάτων, κοψιμάτων, δαγκωμάτων ή τσιμπημάτων: 1
Έκθεση σε επικίνδυνες συνθήκες: 0
Έκθεση σε ασθένειες και λοιμώξεις: 1
Έκθεση σε ρύπους: 3
4.Μασέρ

Συνολική βαθμολογία: 12,8
Κίνδυνοι για την υγεία:
Καθιστική ζωή: 26
Εκθεση σε ακτινοβολία: 1
Κίνδυνος εγκαυμάτων, κοψιμάτων, δαγκωμάτων ή τσιμπημάτων: 8
Έκθεση σε επικίνδυνες συνθήκες: 0
Έκθεση σε ασθένειες και λοιμώξεις: 35
Εκθεση σε ρύπους: 7
5.Ηθοποιοί

Συνολική βαθμολογία: 12,7
Κίνδυνοι για την υγεία:
Καθιστική ζωή: 35
Έκθεση σε ακτινοβολία: 0
Κίνδυνος εγκαυμάτων, κοψιμάτων, δαγκωμάτων ή τσιμπημάτων:: 10
Έκθεση σε επικίνδυνες συνθήκες: 8
Έκθεση σε ασθένειες και λοιμώξεις: 1
Έκθεση σε ρύπους: 22
6.Διευθυντής ορχήστρας

Συνολική βαθμολογία: 12,2
Κίνδυνοι για την υγεία:
Καθιστική ζωή: 56
Έκθεση σε ακτινοβολία: 0
Κίνδυνος εγκαυμάτων, κοψιμάτων, δαγκωμάτων ή τσιμπημάτων: 3
Έκθεση σε επικίνδυνες συνθήκες: 0
Έκθεση σε ασθένειες και λοιμώξεις: 5
Έκθεση σε ρύπους: 9
7.Υπάλληλοι υποδοχής σε χώρους εστίασης

Συνολική βαθμολογία: 9.5
Κίνδυνοι για την υγεία:
Καθιστική ζωή: 9
Έκθεση σε ακτινοβολία: 6
Κίνδυνος εγκαυμάτων, κοψιμάτων, δαγκωμάτων ή τσιμπημάτων: 20
Έκθεση σε επικίνδυνες συνθήκες: 1
Έκθεση σε ασθένειες και λοιμώξεις: 9
Έκθεση σε ρύπους: 12


Πηγή: iefimerida.gr 

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Βρείτε τους συνεπώνυμούς σας σε όλο τον κόσμο: Πόσο κοινό είναι το επίθετό σας σε άλλες χώρες

EPI8ETA
Ειδικά στην Ελλάδα, θα έλεγε κανείς ότι τα επώνυμά μας είναι σχετικά...εσωτερικής χρήσης, από την άποψη ότι δεν τα συναντά κανείς εκτός συνόρων. Ωστόσο, όπως θα διαπιστώσει κανείς βάζοντας το επίθετό του στο forebears.io, ίσως τα πράγματα να μην είναι ακριβώς έτσι, και ίσως συνεπώνυμοί του να υπάρχουν και σε άλλες χώρες, τις οποίες δεν θα περίμενε!
Γενικότερα, η εν λόγω ιστοσελίδα χρησιμοποιεί ιστορικά και γενεαλογικά δεδομένα από πλήθος πηγών, για να βοηθήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο να βρει την προέλευση και τη σημασία του επωνύμου του (αν είναι δυνατόν), και το πόσες φορές συναντάται, σε ποιες χώρες του κόσμου- βρίσκοντας πόσους συνονόματους έχει στον κόσμο.
Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν.

Οι 10 πιο παράξενες θρησκείες του κόσμου

Ως έννοια, ο όρος θρησκεία αφορά την σχέση του ανθρώπου με το θείο στοιχείο. Από αυτό λοιπόν προκύπτει ότι, για να υπάρξει μια θρησκεία, είναι δύο πράγματα απαραίτητα: αφενός ο άνθρωπος, αφετέρου το θείο. Βέβαια, το τι ορίζεται ως θείο, διαφέρει ανά τον κόσμο. Παρακάτω θα διαβάσετε για ορισμένες από τις πιο παράξενες θρησκείες του πλανήτη, οι οποίες θα σας εκπλήξουν!
Σαϊεντολογία
Ιδρύθηκε από τον L. Ron Hubbard (Elron) το 1952 και υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αθάνατες πνευματικές οντότητες, που δεν θυμούνται την πραγματική τους φύση. Σύμφωνα με μια από τις ιστορίες της, οι άνθρωποι έφτασαν στη Γη με διαστημόπλοια, που έφερε ο εξωγήινος ηγέτης Xenu.
Το έθνος του Yahweh
Μια Αφροαμερικανική θρησκευτική οργάνωση, που ιδρύθηκε στο Μαϊάμι το 1979 από τον Hulon Mitchell Jr και υποστηρίζει ότι οι πραγματικοί Ισραηλίτες είναι οι Αφροαμερικανοί και πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα τους, το Ισραήλ.
Η Εκκλησία όλων των Κόσμων
Μια νεοπαγανιστική θρησκεία, η οποία ιδρύθηκε το 1962 από τον Oberon Zell-Ravenheart και τη σύζυγό του, Morning Glory Zell-Ravenheart. Η μυθολογία της θρησκέιας περιλαμβάνει σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Άνθρωποι του Σύμπαντος
Πρόκειται για μια τσέχικη θρησκευτική οργάνωση, η οποία στρέφεται γύρω από τον Ivo A. Benda, ενώ τα πιστεύω της βασίζονται στην ύπαρξη των εξωγήινων.
Η εκκλησία του SubGenius
Αυτή είναι μια θρησκεία-παρωδία, που υποστηρίζει τη χαλαρότητα και σατιρίζει τη θρησκεία, τις θεωρίες συνωμοσίας, τα ΑΤΙΑ και την ποπ κουλτούρα, ενώ ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 από τον J. R. «Bob» Dobbs.
Το κίνημα του Πρίγκιπα Φίλιππου
Είναι η περίεργη θρησκεία μιας φυλής ιθαγενών, από το νησί Tanna του Βανουάτου. Οι Yaohnanen πιστεύουν πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, είναι θεός.
Η εκκλησία της Ευθανασίας
Μια πολιτική οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Βοστόνη των ΗΠΑ από τον Chris Korda, ο οποίος ντύνεται γυναικεία και, όπως διακηρύττει, ο οργανισμός αυτός είναι ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό κίνημα, το οποίο θέλει να αποκαταστήσει την αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και των ειδών που απέμειναν στη Γη. Βέβαια η Γη δεν μπορεί να χωρέσει τον πληθυσμό της, οπότε οι άνθρωποι δεν πρέπει να αναπαράγονται. Διάσημο σλόγκαν της οργάνωσης είναι το «Σώσε τον πλανήτη, σκότωσε τον εαυτό σου».
Απαθεϊσμός
Οι πιστοί αυτής της θρησκείας δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, αλλά αν υπήρχε, αυτός θα ήταν εντελώς απαθής και δεν θα νοιαζόταν για την ανθρωπότητα.
Η εκκλησία των Jedi
Η θρησκεία αυτή μιλάει για μια πανίσχυρη δύναμη που συνδέει όλα τα πράγματα στο σύμπαν και τα κρατά ενωμένα, ενώ βρίσκεται έμφυτη μέσα στον κάθε άνθρωπο και φυσικά έχει εμπνευστεί από τις γνωστές ταινίες επιστημονικής φαντασίας «Star Wars».
Nuwaubianism
Ο όρος αυτός αναφέρεται στους οπαδούς των διδασκαλιών του Dwight York, ο οποίος είχε φυλακιστεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κακοποίηση παιδιών. Μερικά από τα διδάγματα αυτής της θρησκείας λένε ότι είναι καλό τα υπολείμματα του πλακούντα να θάβονται μετά από τη γέννα, ότι τα αποβληθέντα έμβρυα επιβιώνουν από την έκτρωση και ζουν στους υπονόμους, σχεδιάζοντας πώς θα κατακτήσουν τον κόσμο, καθώς και ότι κάθε άνθρωπος έχει επτά κλώνους σε διαφορετικά μέρη της γης.


Πηγή:e-radio.gr

23 εφευρέσεις που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη

Όσο θα υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινότητα μας, θα υπάρχουν και άνθρωποι που προσπαθούν να τα λύσουν με τις εφευρέσεις τους.
Απλές λύσεις και ιδέες για ευκολότερη ζωή. 
Ταινία εύκολη στο άνοιγμα.
Κούπα σχεδιασμένη για να μην λερώνει
Καρέκλες-μεγάλα μαξιλάρια σε κινηματογράφο.
Πρίζα…
Φανάρια με αντίστροφη μέτρηση.
Πρίζα με θύρα USB
Και με ενσωματωμένο φωτισμό
Κλειδιά με GPS για να μην χαθούν ποτέ. 
Αυτόματος πωλητής πίτσας
 
Παγκάκια που πάντα στεγνά
 
Πολλαπλές πρίζες και με χρώμα.
Ηλεκτρικές πρίζες με επέκταση.
Αυτός ο χώρος στάθμευσης δείχνει τα μέρη που είναι ακόμη άδεια
Ιδανικό καλάθι απορριμμάτων
Κουκούλα σακίδιο


Το τηλέφωνο φορτιστής που λειτουργεί με τη θερμότητα του ποτού
Ηλιακός φορτιστής για το κινητό
Σύστημα του μετρό στο οποίο μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο με ένα πλαστικό μπουκάλι που χρησιμοποιείται
Βουρτσίστε καθαρά και εύκολα τα μαλλιά
Αυτά τα ακουστικά δεν θα μπλεχτούν ποτέ τους
Σχάρες ποδηλάτων που δεν λαμβάνουν χώρο στο πεζοδρόμιο
Συμπαθητικά σημάδια για υγρό πάτωμα
Μερικές εκπομπές θα βρουν τον ιδανικό χώρο προβολής τους


Πηγή:e-radio.gr

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Οσκαρ 2016: Αυτοί είναι όλοι οι μεγάλοι νικητές [λίστα]

Οσκαρ 2016: Αυτοί είναι όλοι οι μεγάλοι νικητές [λίστα]
Τι και αν ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο Όσκαρ για την Καλύτερη Σκηνοθεσία, κι ο Εμάνουελ Λουμπέσζκι το τρίτο στη σειρά για την Φωτογραφία, τα Όσκαρ του 2016 θα μείνουν στην ιστορία μόνο επειδή ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατάφερε τελικά να αναδειχτεί ο καλύτερος ηθοποιός της χρονιάς.
Παρόλα αυτά, στην λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε, υπήρξαν και άλλα λαμπρά ονόματα που παρέλαβαν τα πολυπόθητα αγαλματίδια:
Αναλυτικά όλοι οι νικητές της 88ης απονομής
  • Καλύτερη Ταινία: «Spotlight» του Τομ ΜακΚάρθι
  • Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου για το «The Revenant»
  • Α' Ανδρικός Ρόλος: Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το «The Revenant»
  • Α' Γυναικείος Ρόλος: Μπρι Λάρσον για το «Room»
  • Β' Ανδρικός Ρόλος: Μαρκ Ράιλανς για το «H Γέφυρα των Κατασκόπων»
  • Β' Γυναικείος Ρόλος: Αλίσια Βικάντερ για το «The Danish Girl»
  • Πρωτότυπο Σενάριο: Τομ ΜακΚάρθι & Τος Σίνγκερ για το «Spotlight»
  • Διασκευασμένο Σενάριο: Ανταμ ΜακΚέι & Τσαρλς Ράντολφ για το «The Big Short» («Το Μεγάλο Σορτάρισμα»)
  • Φωτογραφία: Εμάνουελ Λουμπέζκι για το «The Revenant»
  • Μοντάζ: Mάργκαρετ Σίξελ για το «Mad Max: Fury Road»
  • Ξενόγλωσση Ταινία: «Ο Γιος του Σαούλ» (Ουγγαρία)
  • Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: «Inside Out»
  • Μουσική: Ενιο Μορικόνε για το «The Hateful Eight»
  • Τραγούδι: «Writing's On The Wall» (Spectre)
  • Ντοκιμαντέρ: «Amy: Το Κορίτσι Πίσω από το Ονομα» του Ασίφ Καπάντια
  • Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: «A Girl in the River: The Price of Forgiveness»
  • Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κόλιν Γκίμπσον για το «Mad Max: Fury Road»
  • Ενδυματολογία: Τζένι Μπίβαν για το «Mad Max: Fury Road»
  • Οπτικά Εφέ: «Ex Machina»
  • Μακιγιάζ & Κομμώσεις: «Mad Max: Fury Road»
  • Ηχητικό Μοντάζ: «Mad Max: Fury Road»
  • Ηχητικό Μιξάζ: «Mad Max: Fury Road»
  • Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων: «Bear Story» (Historia De Un Oso)
  • Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας: «Stutterer»


Πηγή: iefimerida.gr 

Eταιρεία ζήτησε από τους υπαλλήλους της να σταματήσουν... το σεξ στο γραφείο

Αγανακτισμένοι οι επιτελείς της Zenefits, της startup αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους υπαλλήλους της, αναγκάστηκαν να τους κάνει σύσταση για να μην κάνουν σεξ... στο γραφείο!
Οι εν λόγω κύριοι απαίτησαν από τους υπαλλήλους μέσω ενός mail, να σταματήσουν το σεξ στο γραφείο, λόγω διαφαινόμενου σκανδάλου!
Party atmosphere: The company had a reputation for its party atmosphere. Seen here is an image from their Facebook page. There is no suggestion the employees pictured were involved in any bad behavior
Το όλο θέμα δημιουργήθηκε μετά τις αναφορές για χρησιμοποιημένα προφυλακτικά σε διάφορους χώρους των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενώ πολλά... πειστήρια βρέθηκαν «πεταμένα» στο κλιμακοστάσιο. Η εταιρεία αντιμετώπισε πρόσφατα προβλήματα, καθώς παραιτήθηκαν ο CEO και ιδρυτής της Πάρκερ Κόνραντ.
Zenefits, a human-resources software company, had to ban office sex after used condoms were found in the stairwells. Alcohol was also banned in the workplace. Seen here is a photo from their Facebook.  There is no indication the employees pictured were involved in any bad behavior 
Το mail που έστειλαν οι επιτελείς της Zenefits στους υπαλλήλους έγραφε: «Τσιγάρα, πλαστικές κούπες, κουτιά από μπύρες και πολλά χρησιμοποιημένα προφυλακτικά βρέθηκαν στο κλιμακοστάσιο. Ναι καλά διαβάσατε.
Οπότε, μην χρησιμοποιείται το χώρο για να πίνετε, να τρώτε, να καπνίζετε ή να κάνετε σεξ. Παρακαλούμε να σεβαστείτε τους κανονισμούς της εταιρείας και να χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική».
In May last year Zennefits announced it had raised $500 million in venture funding, giving it a valuation of $4.5 billion, making its trajectory to the 'Unicorn Club' of start-ups valued at $1 billion or more impressively quick
Πηγή:newmoney.gr

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Χρυσά Βατόμουρα 2016: Σάρωσαν οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Δόθηκαν τα... φετινά αντι-βραβεία Όσκαρ. Ποιοι ήταν οι μεγάλοι νικητές, ποια ταινία είναι η χειρότερη σύμφωνα με τους "ειδικούς"

Η επικράτηση του «Fifty Shades of Grey» στα φετινά Χρυσά Βατόμουρα ήταν καθολική, με την ταινία της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον να συγκεντρώνει πέντε βραβεία, ανάμεσα στα οποία και της Χειρότερης Ταινίας, αλλά και του Χειρότερου Α' Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου και Χειρότερου Ζευγαριού.
AdTech Ad

Στο κατόπι της, το «Fantastic Four» μοιράστηκε μαζί με το «Fifty Shades of Grey» τη Χειρότερη Ταινία και απέσπασε και τη Χειρότερη Σκηνοθεσία, ήταν φαβορί για το Χειρότερο Ριμέικ/Rip-Off/Σίκουελ, όπως φαβορί ήταν και ο Εντι Ρεντμέιν στον Χειρότερο Β' Ανδρικό Ρόλο για το «Jupiter Ascending» και η Κάιλι Κουόκο για το Β' Γυναικείο Ρόλο τόσο για το «Alvin and The Chipmunks: Road Chip», όσο και για το «The Wedding Ringer».
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε που σε λίγες ώρες θα κρατάει το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στα χέρια του, κέρδισε το Βραβείο Μετάνοιας που τα Χρυσά Βατόμουρα θέσπισαν για να δώσουν την ευκαιρία σε αγαπημένους τους υποψήφιους να εξιλεωθούν στο μέλλον.
Πηγή:news247.gr