Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Φόρο στο λίπος θα βάλει δήμαρχος


Φόρο στο λίπος θέλει να επιβάλει ο δήμος Ντάρεμπιν της Μελβούρνης, όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες και δήμαρχός του είναι ο ομογενής Στιβ Τσίτας.
Κάτι θα ξέρει δεν μπορεί...
Το δημοτικό συμβούλιο ετοιμάζεται να εξετάσει μια πρωτοποριακή ιδέα που, σίγουρα, δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των φάστφουντ στην περιοχή Ντάρεμπιν, οι οποίοι θα δουν τα δημοτικά τους τέλη να αυξάνονται έως και 400% αν υλοποιηθεί.
Όπως είπε στο «Νέο Κόσμο» ο ομογενής δήμαρχος, η πρόταση αύξησης των δημοτικών τελών σε εστιατόρια φάστφουντ, τα οποία σερβίρουν τους πελάτες τους φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, έγινε από έναν δημοτικό σύμβουλο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου την δέχθηκαν θετικά.
Σύμφωνα με την πρόταση του δημοτικού συμβούλου, τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την αύξηση των δημοτικών τελών θα χρησιμοποιηθούν από τον δήμο για προγράμματα για την καταπολέμηση του διαβήτη, αλλά και προγράμματα πληροφόρησης των πολιτών για το πόσο ανθυγιεινές και βλαβερές για την υγεία είναι οι τροφές που προσφέρουν αυτά τα φάστφουντ.
Πηγή:newsit.gr

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

10 υπέροχα μέρη του κόσμου που μοιάζουν παραμυθένια αλλά είναι αληθινά

Ευτυχώς που φανταστικά μέρη υπάρχουν πραγματικά στον κόσμο αυτό κι όχι μόνο στη φαντασία όσων κάνουν ταινίες στον κινηματογράφο. Αν δεν μπορείς να τα επισκεφτείς, αξίζει τουλάχιστον να τα δεις.
1. Wisteria Tunnel
Το λουλουδένιο τούνελ με τα δέντρα που ανθίζουν και κρέμονται σαν χρωματιστές γραμμές στους κήπους Kawachi Fuji στο Kitakyushu της Ιαπωνίας



2. Cinque Terre
Μέρος της ακτής στην περιφέρεια Liguria της Ιταλίας. Οι βεράντες είναι ένας δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.



3. Hotel La Montaña Mágica
Το ξενοδοχείο Magic Mountain είναι ακριβώς ό,τι νομίζετε. Είναι ένα ξενοδοχείο που διαμορφώνεται όπως ένα βουνό που βγάζει νερό από την κορυφή. Βρίσκεται σε Huilo Huilo, ένα ιδιωτικό φυσικό καταφύγιο στην περιοχή Los Rios της Χιλής.



4. The Crooked Forest
Το δάσος βρίσκεται έξω από Nowe Czarnowo, την Δυτική Πομερανία στην Πολωνία. Περιέχει περίπου 400 πεύκα με λυγισμένους κορμούς που φυτεύτηκαν το 1939, αλλά γιατί ή τι τα έκανε στραβά κανείς δεν ξέρει.



5. "The Tunnel Of Love"
Ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για ζευγάρια φτιαγμένος από γιγάντια δέντρα γύρω από μια παλιά σήραγγα τρένου, βρίσκεται στο Kleven, στην Ουκρανία.



6. Blue Lagoon Hot Springs
Οι ιαματικές πηγές Blue Lagoon βρίσκονται στην Ισλανδία. Είναι φτιαγμένες από ανθρώπους, αλλά οι πηγές θερμαίνονται φυσικά από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο νησί.



7. Ice Canyon
Το φαράγγι πάγου στη Γροιλανδία σκαλίζεται από το νερό που λιώνει και έχει βάθος 300 μέτρα.



8. Ball Pyramid
Είναι ο ψηλότερος βράχος σε θάλασσα του κόσμου από τα υπολείμματα ενός ηφαιστείου που σχηματίστηκαν περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια πριν. Έχει 562 μέτρα ύψος και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Lord Howe Island στον Ειρηνικό Ωκεανό.



9. The Great Barrier Reef
Η μεγαλύτερη θάλασσα κοραλλιών βρίσκεται ανοικτά των ακτών του Queensland, στην Αυστραλία. Είναι τόσο μεγάλη, που φαίνεται και από το διάστημα, αποτελώντας δημοφιλή προορισμό για δύτες και άλλους τουρίστες.



10. Plitvice Lakes National Park
Το παλαιότερο εθνικό πάρκο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο πάρκο στην Κροατία είναι καταπράσινο, γεμάτο όμορφες λιμνοθάλασσες και καταπληκτικούς καταρράκτες.

Πηγή:cosmo.gr

Ερευνα σοκ: Πτώση αστεροειδών μπορεί να εξαφανίσει 10 χώρες! Στο κόκκινο η Ιταλία

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον ανακοίνωσε τις χώρες που σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA και των δικών της ερευνών αντιμετωπίζουν τον άμεσο κίνδυνο να αφανιστούν από τον χάρτη εάν αστεροειδείς πλανήτες περάσουν στη γήινη ατμόσφαιρα.Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν 47.000 «δυνητικά επικίνδυνοι» αστεροειδείς με διάμετρο μεγαλύτερη των 100 μέτρων οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη και σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς «πέσει» στην ατμόσφαιρα της γης είναι πιθανό να καταστρέψουν μεγάλες περιοχές ή ακόμα και χώρες.
Βάσει των μετρήσεών τους μάλιστα εάν υπάρξει πτώση πολλών αστεροειδών την ίδια περίοδο τότε ίσως αλλάξει ακόμα και ο χάρτης της γης. Σε τέτοιο συμπέρασμα οι επιστήμονες κατέληξαν με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον ερευνητικό καθετήρα WISE.
Δέκα χώρες βρίσκονται πλέον σε κόκκινο συναγερμό καθώς εκτιμάται ότι ακριβώς εκεί θα γίνει η μεγαλύτερη καταστροφή. Η Ελλάδα πάντως δεν βρίσκεται ανάμεσά τους αλλά η γειτονική Ιταλία είναι μία από τις υποψίες προς.... αφανισμό.


Οι 10 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο: Κίνα, Ινδονησία, Ινδία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Φιλιππίνες, Ιταλία, Βρετανία, Βραζιλία, Νιγηρία.
Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες μιλούν για καταστροφές από πιθανή πτώση αστεροειδών σε συγκεκριμένες χώρες, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ακόμη και οι περιοχές που δεν καταστραφούν ολοσχερώς θα πάθουν τόσο μεγάλες ζημιές που δεν θα είναι δυνατόν να ανακάμψουν ποτέ.
«Επειδή κάποιοι αστεροειδείς υπάρχει πιθανότητα να πλησιάσουν πολύ την γη, η έρευνά μας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις επόμενες γενιές και την ρομποτική εξερεύνηση», δήλωσε γη Εϊμι Μάινζερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NASA στην Καλιφόρνια.
Η ίδια έρευνα επισημαίνει ότι η σύσταση των αστεροειδών μπορεί να είναι πέτρινη, μεταλλική ή από γρανίτη. Πληροφορία σημαντική για την αξιολόγηση των δυνητικών κινδύνων της πτώσης διαστημικών βράχων στη γη.
Η σύσταση των βράχων είναι πολύ σημαντικό στοιχείο επειδή δίνει την ευκαιρία στους ερευνητές να υπολογίσουν πόσο εύκολα θα πάρουν φωτιά μόλις μπουν στην ατμόσφαιρα της γης, επομένως πόσο γρήγορα μπορεί να διαλυθούν προκαλώντας μικρότερη καταστροφή.
Πηγή:iefimerida.gr

Ενοικιάσεις διαμερισμάτων για.. σύντομη διαμονή

Της μόδας έχει γίνει η ενοικίαση διαμερισμάτων για κάποιους μήνες ή και ημέρες στο Παρίσι.
Ενοικιάσεις διαμερισμάτων για.. σύντομη διαμονή
Τα υψηλά μισθώματα που ισχύουν για τη γαλλική πρωτεύουσα έχουν κάνει της μόδας τις ενοικιάσεις διαμερισμάτων για... σύντομη παραμονή.
Οι επισκέπτες του Παρισιού μπορούν πλέον να ενοικιάζουν διαμερίσματα για μερικές μόνο μέρες ή και για κάποιους μήνες.
Τα ενοίκια στο Παρίσι, χωρίς να περιλαμβάνονται στην τιμή οι επιπλέον υπηρεσίες που προσφέρονται, κυμαίνονται κατά μέσον όρο στα 1.178 ευρώ για ένα διαμέρισμα 54 τμ. Κατά το διάστημα 2010-2011, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 3,5%, φθάνοντας δηλαδή κατά μέσον όρο τα 30 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρίας ενοικίασης διαμερισμάτων του Παρισιού, Olap.
Πηγή:e-go.gr

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;»

«Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;»
Οι Financial Times δίνουν ένα σενάριο που διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα, κάνοντας μια υπόθεση που θα μπορούσε να ωφελήσει την Ελλάδα. Τονίζουν δε, πως "η Ελλάδα, που τώρα θεωρείται ο παρίας που μολύνει την Ευρωζώνη, θα είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβίωση του Ευρώ εάν εκδιωχθεί".
Δίνοντας παραδείγματα χωρών που χρεοκόπησαν, καταλήγουν πως η χρεοκοπία να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει.
Το άρθρο ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:
"Η Ελλάδα θα υποστεί υποτίμηση γιγαντιαίων διαστάσεων. Μία τέτοια αλλαγή αδιαμφισβήτητα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για εξαγωγές και θα μετατρέψει δραστηριότητες που μέχρι πρότινος δεν είχαν εμπορικό πλεονέκτημα σε εμπορικές ευκαιρίες. Ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι αυτές οι εξαγωγές. Θα δημιουργηθούν, όμως, ισχυρά κίνητρα από τη σούπερ ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία, γεγονός που είναι αδιαμφισβήτητο.
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι κατά τα μέσα του 2013 η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ενώ η υπόλοιπη Ευρωζώνη παραμένει σε ύφεση. Ο αντίκτυπος στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία, που θα παλεύουν ακόμη με τη λιτότητα, θα είναι ισχυρός. Οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων χωρών θα αρχίσουν να παρατηρούν την επιτυχία της γειτονικής Ελλάδας, που όλοι μέχρι πρότινος περιφρονούσαν.
Θα αρχίσουν να διερωτώνται γιατί οι δικές τους κυβερνήσεις δεν ακολουθούν το ελληνικό παράδειγμα και θα ενταθούν οι φωνές που θα τάσσονται υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη. Με άλλα λόγια, το ελληνικό παράδειγμα θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς τα κίνητρα των χωρών να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, ειδικότερα εάν το οικονομικό περιβάλλον εξακολουθήσει να είναι δυσμενές.
Σε αυτό το σημείο, θα επηρεαστεί και η Γερμανία. Σήμερα η Γερμανία κάνει τα ελάχιστα για να παραμείνει ενωμένη η Ευρωζώνη και μάλιστα με απροθυμία. Εάν, όμως, η έξοδος γίνει ελκυστική πρόταση για τα μέλη της Ευρωζώνης, τότε η Γερμανία θα βρεθεί στο στόχαστρο. Θα της ζητηθεί να δείξει μεγαλοθυμία αντί για την τρέχουσα τσιγκουνιά, ως ύστατη δοκιμασία για το πόσο πολύ εκτιμά την Ευρωζώνη.
Μέσω δηλαδή της υποτίμησης του νομίσματος, η χώρα να μπει σε τροχιά ανάκαμψης πολύ γρηγορότερα από ότι με τη βοήθεια εντός του μηχανισμού. Η Ελλάδα, που τώρα θεωρείται ο παρίας που μολύνει την ευρωζώνη, θα είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβίωση του ευρώ εάν εκδιωχθεί. Εάν η έξοδος από την Ευρωζώνη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη στην Ελλάδα, τότε μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος μετάδοσης της… επιτυχίας.
"Και τότε η Ελλάδα θα γελάσει καλύτερα, γιατί θα γελάσει τελευταία" καταλήγει το άρθρο των FT.
Πηγή:e-radio.gr

Ο Χάρτης της Ζωής δείχνει πού ζει κάθε είδος του πλανήτη

Ο χάρτης μπορεί για παράδειγμα να δείξει ποια θηλαστικά ζουν στο λεκανοπέδιο Αττικής (Πηγή: Map of Life)
Ουάσινγκτον: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε ποιες περιοχές του κόσμου ζει η καφέ αρκούδα; Ή ποια πουλιά ζουν σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σπίτι σας; Μπορείτε τώρα να δείτε τις απαντήσεις να εμφανίζονται στο Google Maps, χάρη σε φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα με την ονομασία Map of Life.
Ο Χάρτης της Ζωής βασίζεται στην πλατφόρμα των χαρτών της Google για να εμφανίσει τη γεωγραφική κατανομή 30.000 ειδών σπονδυλόζωων σε όλο τον κόσμο. Η βάση δεδομένων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα είδη, με τη φιλοδοξία να χαρτογραφήσει τελικά όλα τα θηλαστικά, τα πτηνά, τα ερπετά και τα υπόλοιπα σπονδυλωτά του πλανήτη.
Ο δικτυακός τόπος του προγράμματος εμφανίζει τον παγκόσμιο χάρτη στο Google Maps και περιλαμβάνει ένα πεδίο αναζήτησης για τον εντοπισμό συγκεκριμένων ειδών. Ο χρήστης μπορεί επίσης να αναζητήσει τα θηλαστικά, τα πτηνά, τα ψάρια του γλυκού νερού και τα αμφίβια που απαντώνται σε μια συγκεκριμένη ακτίνα από οποιοδήποτε σημείο της Γης.
Το Map of Life δείχνει, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν 42 θηλαστικά, από τα οποία τα δύο απειλούμενα, σε μια περιοχή με ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αττικής.
Το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία ανάμεσα στη NASA, διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και την Εγκυκλοπαίδεια της Ζωής, ένα άλλο φιλόδοξο πρόγραμμα για τη δημιουργία καταλόγου με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.
Πηγή: In.gr

Μήνυση για πρόκληση επίμονης... στύσης


Αγωγή εναντίον της BMW Αμερικής κατέθεσε μοτοσικλετιστής, κατηγορώντας την πως η μοτοσικλέτα του τού προκάλεσε σεξουαλικό πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, ο μοτοσικλετιστής ισχυρίζεται πως μετά από 4 ώρες οδήγησης του εκδηλώθηκε παρατεταμένη, επίμονη στύση! Όχι, τη στύση δεν προκάλεσε η οδηγική εμπειρία της BMW, ούτε μεταμόρφωσε τον μοτοσικλετιστή σε sex machine, όπως ίσως θα πιστεύατε κάποιοι. Ο ενάγοντας ισχυρίζεται πως η οδήγηση του προκάλεσε πριαπισμό και ως αιτία επικαλείται το after-market κάθισμα της μοτοσυκλέτας (μοντέλο του 1993), που τοποθέτησε ο ντίλερ της BMW ως αξεσουάρ.Μάλιστα, ισχυρίζεται πως από τότε κατέστη ανίκανος να έρθει σε σεξουαλική δραστηριότητα και απαιτεί από τη BMW, αλλά και από τον κατασκευαστή του καθίσματος, αποζημίωση για σωματική βλάβη, ιατρικά έξοδα, ηθική βλάβη και διαφυγόντες μισθούς. Στην αγωγή πάντως δεν γίνεται λόγος για... διαφυγόντα σύζυγο ή αρραβωνιαστικιάς, λόγω του προβλήματος...
Πηγή:gocar.gr

Μπίρες από τον τόπο σου. Και οι 17 είναι Ελληνικές

Μπες στο παιχνίδι να δοκιμάσεις όλες τις μπίρες που παράγονται εν Ελλάδι. Ίσως βρεις ανάμεσά τους την αγαπημένη σου.

Δεν είμαι από εκείνους που θα τσακωθούν στην Βαρβάκειο για να πάρουν οπωσδήποτε ελληνικό κατσίκι το Πάσχα. Ούτε μετέχω σε καμία οργάνωση που μάχεται υπέρ των ελληνικών προϊόντων. Αλλά στην περίπτωση της μπίρας έχουν γίνει τόσο καλές προσπάθειες στην ελληνική αγορά που αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω μπίρες.
Τις πιο πολλές δεν θα τις έχεις ακούσει καν. Και δεν μιλάω για τις πρώτες 4-5 που αναφέρω και προέρχονται από τις μεγάλες ζυθοποιίες της χώρας. Υπάρχουν μπίρες που παράγονται σε πολύ μικρές ζυθοποιίες και πολύ δύσκολα μπορούν να φτάσουν στο ψυγείο ή το ποτήρι σου.
Αν όμως είσαι λάτρης της μπίρας και έχεις κάνει μια καλή βόλτα σε μπιραρίες της πόλης σου, είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου θα τις πετύχεις.
Παραγόμενες σε μεγάλες ζυθοποιίες

Mythos


Από τις κλασικές πλέον επιλογές, μια Ξανθιά Lager που έγινε γνωστή μέσα από πολύ επιτυχημένες διαφημιστικές ενέργειες για να μπει στην κλασική λίστα του Έλληνα με τις μπίρες που προτιμά.
Παραγωγή: Mythos Brewery

Βιος 5


Είναι ένα Quality Lager που παράγεται από 5 δημητριακά. Η ίδια η εταιρεία λέει ότι είναι η 1η μπίρα στο κόσμο που παράγεται από 5 δημητριακά. Μπήκε πέρσι σε παραγωγή και ήδη πηγαίνει αρκετά καλά χάρη στα χαρακτηριστικά της.
Παραγωγή: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Άλφα



Πολυδιαφημισμένη τον τελευταίο χρόνο, αυτή η Ξανθιά ελαφριά Lager προσπαθεί να κερδίσει την μάχη της ελληνικής μπίρας από τους άλλους ισχυρούς αντιπάλους. Το πρόσωπο του Λευτέρη Λαζάρου την έχει κάνει σίγουρα πιο προσιτή.
Παραγωγή: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

ΦΙΞ

 Ξανθιά μπίρα Lager με ιδιαίτερη ιστορία μιας και μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε απλά ακούγοντας το όνομά της, αλλά χωρίς να μπορεί να την δοκιμάσει. Το 2010 η μπίρα Fix άρχισε ξανά την παραγωγή και πλέον έχει κάνει πολύ δυναμική είσοδο στην αγορά.
Παραγωγή: Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Β29

Η τρέλα με τα βιολογικά προϊόντα τώρα και σε αφρώδη μορφή. Η Β29 είναι μια μπίρα Βιολογικής Γεωργίας η οποία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Η μπίρα αυτή δημιουργήθηκε από έναν ζυθοποιό για να εορταστεί η γέννηση του παιδιού του. Από τα βαρέλια που δημιούργησε, εκείνο με το νούμερο 29 είχε κάτι το ιδιαίτερο. Που δεν μας το λέει. Το site της μπίρας πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον.
Παραγωγή: Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Pils Hellas

Μια Ξανθιά Pils που μοιάζει να έρχεται από το εξωτερικό σε εμφάνιση και πράγματι δεν έχει ακουστεί πολύ στην αγορά. Παιδί ενός Βαυαρού ζυθοποιού ο οποίος προσπάθησε να μαζέψει όλα τα γευστικά στοιχεία της χώρα σε μία μπίρα. Το αν τα κατάφερε, θα το κρίνεις εσύ.
Παραγωγή: Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

Βεργίνα

Premium, Κόκκινη και Weiss, η μπίρα Βεργίνα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση όχι μόνο στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα. Η επιλογή της Ροδόπης για την εγκατάσταση της ζυθοποιίας δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και εκεί φημολογείται ότι παρήχθη η πρώτη μορφή ελληνικής μπίρας στην αρχαιότητα.
Παραγωγή: Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Marathon

Αποκλειστικά εξαγώγιμη Lager. Το γιατί δεν προωθείται και στην ελληνική αγορά δεν το γνωρίζω μιας και τα σχόλια που διαβάζω online από τους λάτρεις στην Αμερική είναι ενθαρρυντικά. Το branding της βέβαια είναι καθαρά για τους Έλληνες της Αμερικής, αρχαιοελληνικό και πατριωτικό.
Παραγωγή: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Kaiser

Δεν σου μοιάζει και τόσο Ελληνική ε; Σαν να είναι εισαγώμενη από την Γερμανία ε; Κι όμως, η Kaiser παράγεται στην Ελλάδα από το 1976, με γερμανικά στάνταρ αλλά ελληνικά υλικά. Θα την βρεις σε Pilsner και σε Double Malt.
Παραγωγή: Mythos Brewery
Από τις μικροζυθοποιίες και μικρότερες παραγωγικές μονάδες

Πειραϊκή

 Τα 7 χρόνια ζωής για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία μοιάζουν λίγα, μιας και τα προϊόντα της τιμώνται δεόντως σε πολλά μαγαζιά της Αττικής. Μια βιολογική μπίρα που ζυμώνεται και ωριμάζει σε 6 εβδομάδες για να βγει σε δύο “version”, Pils και Pale Ale.
Παραγωγή: Πειραϊκή Μικροζυθοποιία

Septem

Pilsner, Pale Ale και Honey Golden Ale “εκδόσεις” για μια ιδιαίτερα μοντέρνα σε φιλοσοφία μπίρα, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Εύβοια. Όπως λένε οι ίδιοι στην Septem, το όνομα προέρχεται από τα λατινικά στα οποία σημαίνει επτά, τον αριθμό της δημιουργίας.
Παραγωγή: Septem Microbrewery

Craft

Από τις πρώτες Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, παράγει ήδη από το 1997 ορισμένες πολύ γευστικές μπίρες. Οι Pilsner, Red Ale, Smoked Lager, Weiss, Athens Lager, Black Lager είναι πραγματικά πολλές επιλογές για μια μικροζυθοποιία. Κάθε μία όμως έχει την δική της πολύ ξεχωριστή γεύση.
Παραγωγή: Craft Microbrewery

Μακεδονική Συνταγή και ΖΕΟΣ

 Κίωνες, ελληνικές σημαίες και έμφαση στην παράδοση για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία η οποία παράγει τρεις μπίρες. Τις Μακεδονική Συνταγή Lager και Black Weiss αλλά και την ΖΕΟΣ Pilsner. Αρκετά όμορφα μπουκάλια σχεδιαστικά παρά την υπερπατριδολατρεία τους.
Παραγωγή: ZEOS Brewing Company

Corfu Beer

Royal Ionian, Real Ale Bitter, Ionian Epos και Real Ale Special είναι οι επιλογές σου αν δοκιμάσεις κάτι από την Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία. Δεν έχω πετύχει την συγκεκριμένη μπίρα κάπου εκτός της Κέρκυρας αλλά οι ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.
Παραγωγή: Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία

Magnus Magister

Σιγά μην δεν είχε μπίρα το νησί της Ρόδου. Η Magnus beer και η Knights beer of Rhodes είναι οι δύο επιλογές της Ζυθοποιίας Ρόδου. Οι συγκεκριμένες μπίρες φτάνουν σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο Μεγάλος Μάγιστρος είναι Ροδίτης απ' ό,τι φαίνεται.
Παραγωγή: Ζυθοποιία Ρόδου

Ρεθυμνιακή

Ξανθιά και Μαύρη. Απλός αλλά ουσιαστικός διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο μπίρες που παράγονται στο Ρέθυμνο. Οργανικές μπίρες, παραγωγής βιολογικής γεωργίας εκτιμώνται κυρίως τοπικιστικά μιας και είναι σχετικά μικρή η διείσδυσή τους στην υπόλοιπη αγορά. Αν κάνεις μια βόλτα από την Κρήτη πάντως θα τις πετύχεις σίγουρα.
Παραγωγή: Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία

ΝΕΔΑ

 Μια Lager που ξεκίνησε να παράγεται και εκείνη το 2009, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας. Κατά την μυθολογία ήταν θεότητα των νερών. Μια χαρά αφορμή για να ονομάσεις την μπίρα σου λέμε εμείς.
Παραγωγή: Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία
Πηγή:oneman.gr

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ξεκίνησε η εποχή του Pirate Pay


Οι περισσότεροι από εσάς διαβάσατε "Pirate Bay" στον τίτλο και προφανώς μπερδευτήκατε, δεδομένου ότι ο διαβόητος torrent indexer είναι ενεργός εδώ και πολλά χρόνια, με ελάχιστες διακοπές. Το Pirate Pay είναι ένα νέο project με διαμετρικά αντίθετη στόχευση.
Σκοπός του ρωσικού Pirate Pay είναι να εξαλείψει τη διακίνηση υλικού μέσω του δικτύου BitTorrent. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, έχει ήδη σταματήσει χιλιάδες downloads. Το σύστημα λειτουργεί γεμίζοντας τους torrent clients με άχρηστη πληροφορία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να διακόπτονται οι συνδέσεις ανάμεσα στους clients. Έτσι, σταματά και η διακίνηση των "πειρατικών" δεδομένων.
Η εταιρεία δε διευκρινίζει πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημά της, για ευνόητους λόγους. Η αποτελεσματικότητά του, πάντως, ήταν αρκετή ώστε να αποσπάσει 100.000 δολάρια από τη Microsoft ως χρηματοδότηση για περαιτέρω ανάπτυξη.
Πηγή: Pc Magazine

Στα υπόγεια της Kodak βρέθηκε πυρηνικός αντιδραστήρας!

Kodak, υπόγειο, πυρηνικός αντιδραστήρας, φωτογραφία, χρεοκοπία, Νέα Υόρκη, ουράν
Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς να βρει στα υπόγεια μιας εταιρίας που ειδικεύεται στα φωτογραφικά είδη, είναι ένα μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας. Κι όμως, αυτό ακριβώς βρέθηκε κάτω από τα κεντρικά γραφεία της χρεοκοπημένης πλέον Kodak.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πολλά αμερικανικά μίντια, στα κεντρικά της εταιρίας στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, μόλις 100 χλμ. από το Τορόντο του Καναδά, υπάρχει ακόμη και σήμερα ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας που αγοράστηκε το 1974, και η ύπαρξή του ήταν άγνωστη. Μάλιστα, τα καύσιμά του, περίπου 2 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου, χαρακτηρίζονται «πολεμικού τύπου», καθώς χρησιμοποιούνται σε πυρηνικές κεφαλές.
Όπως αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα, κανείς δεν γνωρίζει πώς δόθηκε άδεια για κάτι τέτοιο, ενώ Δήμος, υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και η η ίδια η κυβέρνηση της Πολιτείας, δηλώνουν έκπληκτοι για την ύπαρξη του αντιδραστήρα στα υπόγεια της εταιρίας.
Από την πλευρά της, η εταιρία υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούσε τον αντιδραστήρα για έλεγχο ατελειών στα υλικά της, καθώς και για διάφορα πειράματα ραδιογραφίας, ενώ τονίζει ότι είναι τοποθετημένος σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο υπόγειο καταφύγιο, με τοίχους μισού μέτρου σκυροδέματος.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο χειρισμός του αντιδραστήρα θεωρητικά γινόταν με υδραυλικά συστήματα και χωρίς παρουσία ανθρώπων, κάτι που δεν φαίνεται πάντως να πείθει τα αμερικανικά ΜΜΕ που σχολιάζουν ειρωνικά ότι τον χειρίζονταν ατομικές πεταλούδες και μονόκεροι.
Πηγή:iefimerida.gr

Serval: επικοινωνία χωρίς δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Internet

serval
Το Serval Mesh είναι μια νέα εφαρμογή για Android με την οποία είναι εφικτή η πραγματοποίηση κλήσεων και η αποστολή SMS ακόμα και όταν δεν υπάρχουν δίκτυα στην περιοχή ή για κάποιον λόγο δεν λειτουργούν. Η εφαρμογή πρέπει να είναι εγκατεστημένη και στις δύο συσκευές ανάμεσα στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η κλήση και χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου σας.
Η εφαρμογή δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet και λειτουργεί ακόμα και χωρίς την παρουσία δικτύου ανεξαρτήτως παρόχου χρησιμοποιώντας απλώς την open-source τεχνολογία της Serval. Η εταιρεία ελπίζει ότι η τεχνολογία της θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις κινδύνου ή καταστροφών όπου η επικοινωνία κρίνεται απαραίτητη ενώ η πρακτική της χρησιμότητα εκτείνεται ακόμα και σε υποβαθμισμένες περιοχές.
Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η δημιουργία του Serval Maps, εφαρμογή χαρτών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την παρουσία δικτύων, του Serval Morse, κοινωνικό δίκτυο που θα επιτρέπει τη δημοσίευση morsels (tweets) καθώς και ενός API με το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία μέσω άλλων εφαρμογών.
Η εφαρμογή Serval Mesh είναι διαθέσιμη στο Google Play για Android συσκευές και προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά την περιγραφή πριν την κατεβάσετε. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία και την τεχνολογία θα βρείτε στην επίσημα ιστοσελίδα της Serval εδώ.
Πηγή:techgear.gr

"Η ανάσα του διαβόλου": Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό του κόσμου

Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση, ενώ μπορεί να διαγράψει τη μνήμη των "θυμάτων" του. Το ναρκωτικό αυτό, γνωστό ως "devil's breath", κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους της Κολομβίας. Και φέρει δικαίως τον τίτλο του πιο επικίνδυνου ναρκωτικού που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα.
Προερχόμενη από το δέντρο Borrachero που συναντάται συχνά στη Νότια Αμερική, η ουσία Scopolamine έχει γίνει ευρέως γνωστή και ως "devil's breath", "η ανάσα του Διαβόλου". Μη σε ξεγελά η ομορφιά των λευκών και κίτρινων ανθών του.


Οι δυνάμεις αυτής της απαγορευμένης ναρκωτικής ουσίας μοιάζουν υπερφυσικές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής dailymail, όταν κάποιος βρεθεί υπό την επήρεια της εν λόγω ουσίας πέφτει είτε θύμα βιασμού, είτε κλοπής, ακόμη και αφαίρεσης οργάνων. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι αστικοί μύθοι που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κολομβίας.
Το ταξίδι του βρετανού δημοσιογράφου Ryan Duffy για το αμερικανικό Vice μέχρι την Κολομβία ήταν αρκετό ώστε να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για το ναρκωτικό. Eνώ αρχικά είχε συμφωνήσει να το δοκιμάσει για να γράψει μετά την εμπειρία του, οι τρομακτικές ιστορίες που άκουσε τον έκαναν να αλλάξει γνώμη. Αυτό που έκανε όμως ήταν να συναντήσει μερικούς από τους διακινητές του αλλά και κάποια από τα "θύματά" του.

           Οι έμποροι
Ρωτώντας έναν κολομβιανό διακινητή του ναρκωτικού, για περισσότερες λεπτομέρειες, ο Ryan Duffy έμαθε περισσότερα για το πώς ο δράστης "χρησιμοποιεί" την "ανάσα του Διαβόλου". Όπως του είπε χαρακτηριστικά, το μόνο που έχει να κάνει είναι να φυσήξει το ναρκωτικό στο πρόσωπο του θύματός του.
"Είναι άγευστη και άοσμη", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια το θύμα μετατρέπεται σε ένα άβουλο "ζόμπι" και υπακούει στις εντολές του δράστη, με συνέπεια να κάνει ακραία και εκτός ελέγχου πράγματα. Ο dealer σημείωσε πως σε υψηλές δόσεις το ναρκωτικό μπορεί να προκαλέσει το θάνατο, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως είναι χειρότερο και από τον άνθρακα.
Σύμφωνα με μια ακόμη έμπορο ναρκωτικών, την Demencia Black, το το ναρκωτικό είναι τρομακτικό για την ευκολία με την οποία μπορεί να χορηγηθεί.

           Τα θύματα
"Μπορεί να καταργήσει την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση". Αυτή είναι ίσως η πιο τρομακτική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, ή καλύτερα πνεύμα του ναρκωτικού.
Μια γυναίκα που είχε πέσει θύμα της ουσίας έφτασε στο σημείο να βοηθήσει με τη θέλησή της αυτόν που της έδωσε το ναρκωτικό, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας περαστικός της ζήτησε οδηγίες για μια οδό. Εκείνη, τον βοήθησε και στη συνέχεια κάθισαν να πιουν ένα χυμό μαζί. Το επόμενο που θυμάται είναι να τον οδηγεί στο σπίτι της, όπου και της αφαίρεσε όλα της τα υπάρχοντα. Η ίδια, τον βοήθησε να τα μαζέψει.. (Ευτυχώς το μέγεθος της ουσίας που της χορηγήθηκε ήταν μικρό, έτσι κατάφερε να θυμηθεί το τι ακριβώς της συνέβη).
"Ορός της αλήθειας"
Στο παρελθόν, η CIA επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την ουσία ως "ορό της αλήθειας" τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου. Παρόλ' αυτά, λόγω του ότι το ναρκωτικό αποτελείται από χημικές ενώσεις οι οποίες προκαλούν και ψευδαισθήσεις, το εγχείρημα φαίνεται πως απέτυχε.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο η τοξικολόγος Dra Miriam Gutierez, "είναι η τέλεια ουσία για εγκληματικές πράξεις αφού το θύμα δε θυμάται τίποτα και συνεπώς δε θα μπορέσει να καταδώσει τον δράστη αργότερα".
Οι μητέρες προειδοποιούν τα παιδιά τους να μένουν μακριά από τα δέντρα Borrachero, ενώ οι ειδικοί στηρίζουν την εξάπλωση των εγκλημάτων (που στηρίζονται στη χρήση του ναρκωτικού) στο παρελθόν που έχει ο Κολομβιανός πολιτισμός με τις απαγορευμένες ουσίες αλλά και στους συνεχείς εμφυλίους πολέμους.


Δες εδώ τα ντοκιμαντέρ που γύρισε.
Πηγή:cosmo.gr

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-61! Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης!

Με μία από τις επικότερες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -19 και στην εκπνοή σκόραρε με τον Πρίντεζη το καλάθι της νίκης (62-61) και ενός απίστευτου ευρωπαϊκού τίτλου - του δεύτερου στην "ερυθρόλευκη" ιστορία.

"Ήτανε νέοι, ήταν παιδιά και έτυχε να ναι και καλή φουρνιά"! Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού "λύγισαν" την γεμάτη αστέρια και εμπειρία ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 62-61 και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους!
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέστρεψαν από το -19 (53-34) στο 28', παίζοντας με καρδιά, αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή, ολοκληρώνοντας ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της Ευρωλίγκας, από τότε που έχουμε φάιναλ-φορ.

Οι ερυθρολευκοι με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι στη διοργάνωση, καθώς σημείωσε 18 πόντους, το Βασίλη Σπανούλη να διατηρεί την ηρεμία στους Πειραιώτες σε δύσκολες στιγμές και το Γιώργο Πρίντεζη να σημειώνει το νικητήριο καλάθι έκαναν αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο μέχρι και το τέλος του 3ου δεκαλέπτου.
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος επανέφερε την τους Πειραιώτες δτην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια(Ρώμη 1997) με τους Κάιλ Χαινς και Τζόι Ντόρσει εκτός ρυθμού σημείωσε τρίποντα από ....καρδιάς με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα μάζεψε τη διαφορά, μέχρι ο ΄Γιώργος Πρίντεζης να στείλει τον Ολυμπιακό στη Γη της Επαγγελίας.
Ο Παπανικολάου ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 18 πόντουτς, τον ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης με 15 και ο Γιώργος Πρίντεζης με 12.Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 15 και τον ακολούθησαν ο Αντρέι Κιριλένκο με 12 και ο Νέναντ Κρστιτς με 11.
Κόντρα στο μεγάλο φαβορί. Απέναντι σε όλα τα προγνωστικά. Από το -19. Κι όμως! Αυτός ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια επική νίκη (62-61 την ΤΣΣΚΑ) και να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο θαύμα της τελευταίας 20ετίας στην Ευρωλίγκα! Συγκλονιστικός ο Παπανικολάου. Ήρωας ο Πρίντεζης!

Πηγή:contra.gr, sport24.gr

Φωτογραφική μηχανή αξίας 2 εκατ. ευρώ!


Είναι όμως Leica του 1923!
Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για μια γερμανική φωτογραφική μηχανή του 1923 καταγράφηκε, καθώς μια Leica O-Serie (νούμερο 116) πωλήθηκε έναντι 2.160.000 ευρώ σε δημοπρασία της Galerie Westlicht στη Βιένη.
Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή που διατέθηκε στον πλειστηριασμό στην αρχική τιμή των 300.000 ευρώ και σύμφωνα με εκτιμητές η αξία της ήταν μεταξύ 600.000 και 800.000 ευρώ, πωλήθηκε τελικά 1.800.000 ευρώ, ποσό που μαζί με τους φόρους ανήλθε στα 2.160.000 ευρώ.
Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2011 με 1.320.000 ευρώ για μια Leica O-Serie (νούμερο 117) που πωλήθηκε σε δημοπρασία επίσης στη Βιένη του οίκου Βέστλιχτ, ο οποίος είναι από τους πιο φημισμένους παγκοσμίως στον τομέα της φωτογραφίας.
Παρότι το όνομα του νέου κατόχου της φωτογραφικής μηχανής δεν δημοσιοποιήθηκε, αυτή η τιμή ρεκόρ, υψηλότερη κατά 800.000 ευρώ, δείχνει το ολοένα και εντονότερο ενδιαφέρον για τις παλιές φωτογραφικές μηχανές, μια τάση που συναντάται και στην αγορά της φωτογραφίας. Το 2007, η πρώτη Leica O-Serie (νούμερο 107) που τέθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Βέστλιχτ πωλήθηκε 336.000 ευρώ.
Μόνο 25 φωτογραφικές μηχανές πρωτότυπες αυτής της σειράς είχαν κατασκευαστεί από τη Leica, πριν από το πέρασμα στη σειριακή παραγωγή δύο χρόνια αργότερα, το 1925. Και μόλις 12 μεταξύ αυτών αυπάρχουν στον κόσμο.
Μια άλλη Leica του 1954 που ανήκε σε έναν από τους ιδρυτές της Leica, τον Ερνστ Λέιτς (1871-1956) κατακυρώθηκε στην ίδια δημοπρασία αντί 360.000 ευρώ, τιμή εννεαπλάσια αυτής που είχε τεθεί στον πλειστηριασμό.
Πηγή:newsit.gr

Τεράστια αιώρα για… χαλάρωση διαρκείας!

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν διαδραστικό χώρο παιχνιδιού για μεγάλους και να κάνουμε την γκαλερί περισσότερο προσιτή στον κόσμο αλλά -κυρίως- διασκεδαστική», λένε οι ιδιοκτήτες της αίθουσας τέχνης «Studio 400″ στην Καλιφόρνια.
perierga.gr - Τεράστια αιώρα για... χαλάρωση διαρκείας!
Έτσι 50 φοιτητές της Σχολής Τέχνης έπιασαν αμέσως δουλειά, προκειμένου να καταφέρουν να καλύψουν 400 και πλέον τετραγωνικά μέτρα της γκαλερί με μια τεράστια αιώρα, και μάλιστα μέσα σε πέντε μόνο μέρες!
perierga.gr - Τεράστια αιώρα για... χαλάρωση διαρκείας!
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς 7.500 μέτρα πλαστικού «μπλέχτηκαν» μεταξύ τους, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν όχι μόνο οπτικά μια ασυνήθιστη εγκατάσταση τέχνης αλλά και ένα ιδανικό playground για μεγάλους εν είδει αιώρας.
perierga.gr - Τεράστια αιώρα για... χαλάρωση διαρκείας!
«Η επίσκεψη στην γκαλερί αποκτά άλλο ενδιαφέρον, καθώς δεν καλείσαι να κάνεις απλώς μια βόλτα θαυμάζοντας από μακριά τα έργα τέχνης. Το αντίθετο συμβαίνει! Παίρνεις ενεργό μέρος και μάλιστα διασκεδάζεις, και με το παραπάνω», αναφέρει ένας εκ των καλλιτεχνών-φοιτητών. Και δεν έχει άδικο!

perierga.gr - Τεράστια αιώρα για... χαλάρωση διαρκείας!
perierga.gr - Τεράστια αιώρα για... χαλάρωση διαρκείας!
Πηγή:perierga.gr

Το σάντουιτς συμπληρώνει 250 χρόνια ζωής και το γιορτάζει!


Το σάντουιτς κλείνει φέτος τα 250 χρόνια του και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στη Βρετανία μεγαλοπρεπώς! Το διάσημο σνακ, σύμφωνα με το θρύλο, ήταν μια έμπνευση του κόμη του Σάντουϊτς, στην ομώνυμη πόλη Σάντουιτς της νοτιανατολικής Αγγλίας.
Η πρώτη γραπτή αναφορά στο σάντουιτς έγινε το 1762. Τότε ο Τζον Μονεγκιού, 4ος Κόμης του Σάντουιτς, μανιώδης χαρτοπαίχτης, ζήτησε να του ετοιμάσουν ένα πιάτο με φέτες ψωμιού και μοσχαρίσιο κρέας ανάμεσά τους, ώστε να φάει κάτι, χωρίς να διακόψει το παιχνίδι στα χαρτιά.
Σύμφωνα με το θρύλο οι ομοτράπεζοί του στο παιχνίδι ζήτησαν «το ίδιο, όπως και ο Σάντουιτς» και έπειτα από αυτό καθιερώθηκε η ονομασία.
Μάλιστα, στην ομόνυμη πολη, ενόψει της συμπλήρωσης των 250 χρόνων από τότε που πρωτοπαραγγέλθηκε το πρώτο σάντουιτς, διοργανώνονται και αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Ετσι, διοργανώνεται ένας διαγωνισμόςγια το καλύτερο σάντουιτς, αλλά και συναυλίες μουσικής προς τιμή του κόμη.
Η γαλλική πόλη Ονφλέρ, που έχει αδελφοποιηθεί με το Σάντουιτς, θα προσφέρει σάντουιτς με γαλλική μπαγκέτα, για περισσότερη ποικιλία.
Ο σημερινός κόμης του Σάντουιτς οργανώνει επίσης ένα γιγαντιαίο δείπνο στο οποίο θα δεσπόζει φυσικά η «εφεύρεση» του διάσημου προγόνου του.
Οι ιστορικοί πάντως διατυπώνουν επιφυλάξεις για την προέλευση του σάντουιτς και πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι είναι παλαιότερο του 18ου αιώνα, κάτι που πάντως δεν εμποδίζει την πόλη να τιμήσει τον ήρωά της.
Πηγή:iefimerida.gr